Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012


 ΣΑΒΒΑΤΟ με άποψη.

                              Oye como va mi ritmo bueno pa' Gozar,mulata                                                                              
                                 
                                                               ..και καφεδάκι 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ..

Είναι πολύ περίπλοκη και είναι και πολύ σημαντική. Η ελληνική αναδιοργάνωση χρέους 206 δισ. ευρώ έχει αφήσει τον κόσμο να πνίγεται σε μια θάλασσα από νούμερα, προσπαθώντας να βγάλει νόημα από τη συμφωνία. 


Ένα απλό γεγονός όμως είναι ότι, ασχέτως της περιπλοκότητας, η Ελλάδα έχει δομήσει αυτήν τη συμφωνία έτσι ώστε να έχει αρκετή επιτυχία. Η αναδρομική επιβολή ρητρών συλλογικής δράσης, που δίνουν τη δυνατότητα στην απόφαση της πλειοψηφίας των ομολογιούχων να επιβληθεί στο συνολο των επενδυτών, ίσως μοιάζει άδικη για τους αντιρρησίες. Όμως πρακτικώς διασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να υποχρεώσει όλους τους ομολογιούχους του ελληνικού δικαίου να συμμετάσχουν. 


Το άμεσο ερώτημα της επόμενης μέρας θα είναι να δούμε πόσα ομόλογα του διεθνούς δικαίου, που καλύπτουν το 14% περίπου των 206 δισ. ευρώ, θα προσφερθούν για ανταλλαγή. Είναι δύσκολο να προσφερθούν αρκετά ώστε να επιτευχθεί το όριο του 95% που έχει δηλώσει το ΔΝΤ ότι είναι απαραίτητο για να μειωθεί το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020. 
Η Ελλάδα έχει απειλήσει να μην πληρώσει καθόλου τους αντιρρησίες ομολογιούχους του διεθνούς δικαίου. Έτσι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για νομική διαμάχη. Υπάρχει όμως και η προοπτική να αντλήσει περισσότερα η Αθήνα από όσα προβλέπεται απλώς και μόνο αν δεν πληρώσει κάποιους ομολογιούχους.

Όλα αυτά φτάνουν για να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Πράγματι, πολλοί επενδυτές έχουν πια κλείσει... διακόπτες καθώς πάσχουν από διετή ασθένεια που ονομάζεται «σύνδρομο ελληνικής κόπωσης». Άλλοι θεωρούν ότι η συμφωνία είναι άσχετη γιατί πιστεύουν ότι η Αθήνα σύντομα θα υποχρεωθεί να κηρύξει κι άλλη στάση πληρωμών, αν θέλει να έχει μια ελπίδα να μειώσει το χρέος της σε διαχειρίσιμα επίπεδα. 


Όμως η συμφωνία έχει μεγάλη σημασία για πολλούς λόγους: Πρώτον, πιθανότατα θα λειτουργήσει σαν πείραμα για τυχόν μελλοντικές αναδιοργανώσεις στην ευρωζώνη, παρά τις δηλώσεις των επισήμων περί του αντιθέτου. 


Η ανακούφιση από το χρέος που θα αποκομίσει η Ελλάδα πιθανότατα θα αποδειχθεί στο μέλλον τονωτική για τους πολιτικούς σε άλλες χρεωμένες χώρες όπως η Πορτογαλία, ή η Ιταλία, ή η Ιρλανδία, ειδικά όταν θα σταθμίζεται με απαιτήσεις για περισσότερη λιτότητα. 


Δεύτερον, η συμφωνία ήδη από αρκετές απόψεις καθορίζει τη μελλοντική μορφή της αγοράς ομολόγων της ευρωζώνης και μάλιστα με όχι ιδιαίτερα υγιή τρόπο. Το ζήτημα της προτεραιότητας στην αποπληρωμή (seniority) είναι μεγάλος φόβος για κάποιους επενδυτές. Η προτεραιότητα που εξασφάλισαν θεσμοί όπως η ΕΚΤ και η European Investment Bank στην εν λόγω συμφωνία ίσως να μην έχει μεγάλη σημασία στις καλές εποχές. Όμως, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου οι διεθνείς επενδυτές έχουν αφήσει τις περιφερειακές αγορές ομολόγων στην τύχη τους, η σκέψη ότι υπάρχουν ομολογιούχοι που μπορεί ξαφνικά να αυτοανακηρυχθούν «ανώτεροι» είναι πολύ ενοχλητική. 


Η πιθανή χρήση των ρητρών CACs επίσης είναι κάτι που θα πρέπει οι επενδυτές στα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης να συνηθίσουν για όλα τα νέα χρεόγραφα της ευρωζώνης. Αυτό ίσως δεν είναι κακό, αλλά η χρήση τους στην Αθήνα δείχνει το πώς εισάγεται ένα επιπλέον στοιχείο πιστωτικού κινδύνου για τους επενδυτές ομολόγων. 


Αν κοιτάξουμε από μια απόσταση, τα μεγάλα ζητήματα στην κρίση της ευρωζώνης παραμένουν άλυτα. Η συμφωνία ανταλλαγής είναι ένα ακόμη βήμα μόνο στη μακρά στρατηγική της Ευρώπης να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. 


Είναι γεγονός ότι το κλείσιμο της ελληνικής συμφωνίας μαζί με τη φθηνή ρευστότητα της ΕΚΤ θα επιτρέψουν στους ρυθμιστές να πάρουν ανάσα. Όμως, όπως είπε ένας κεντρικός τραπεζίτης εκτός της ευρωζώνης, «το να κερδίζεις χρόνο αποδίδει μόνο όταν χρησιμοποιείς αυτόν τον χρόνο με κάποιον σκοπό». 


Από αυτήν την άποψη, η στρατηγική δεν μπορεί να ανακηρυχθεί απόλυτη επιτυχία, παρά τις περιχαρείς δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής. Εξακολουθούν να πρέπει να διασφαλίσουν ότι το οχυρό για την προστασία της Ιταλίας και της Ισπανίας, κυρίως, είναι επαρκές. 


Ο κίνδυνος τώρα, ακόμη και την ώρα όπου η Ελλάδα κλείνει τη συμφωνία με τους πιστωτές της, είναι να επαναληφθεί το γνωστό μοτίβο: οι ρυθμιστές να πετύχουν κάτι, οι αγορές να εφησυχάσουν και να χαθεί ο δυναμισμός πριν τελειώσει η δουλειά. Οι επενδυτές έχουν δείξει υπομονή μέχρι στιγμής στο έτος. Όμως, οι βάσεις πάνω στις οποίες στηρίχτηκε το ράλι στις αγορές ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας παραμένουν σαθρές και πολλοί διεθνείς επενδυτές παραμένουν στο περιθώριο. 


Θα υπάρξει ανακούφιση όταν η Ελλάδα κλείσει τη συμφωνία ανταλλαγής. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ακόμη σκληρή δουλειά για την υπόλοιπη ευρωζώνη. 




ΠΗΓΗ: FT.com 
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.                         www.euro2day.gr

97 σχόλια:

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Moody΄s: Η Ελλάδα έχει κηρύξει στάση πληρωμών

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, τονίζει η Moody΄s σε ανακοίνωσή της, διατηρώντας πάντως την αξιολόγηση "C", καθώς δεν χρησιμοποιεί χαμηλότερη αξιολόγηση.

Όπως αναφέρε, θεωρεί πως η Ελλάδα έχει κηρύξει στάση πληρωμών, ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής ομολόγων ύψους 177 δισ. ευρώ με τις ζημιές για τους ομολογιούχους να ξεπερνούν το 70% σε όρους καθαρής τρέχουσας αξίας. Ο οίκος περιμένει τις επόμενες εβδομάδες αντίστοιχες προσφορές για τα ομόλογα σε ξένο δίκαιο, καθώς και για τους κατόχους χρέους κρατικών εταιριών με εγγύηση δημοσίου.

Σύμφωνα με τη Moody΄s η ανταλλαγή των ομολόγων συνιστά χρεοκοπία καθώς αντιστοιχεί σε μικρότερη χρηματοοικονομική υποχρέωση συγκριτικά με την αρχική, ενώ επιτρέπει στην Ελλάδα να αποφύγει μελλοντικές πληρωμές.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας παραμένει "C", η χαμηλότερη στην κλίμακα της Moody΄s, καθώς δεν χρησιμοποιεί τους όρους "Default" ή "Selective Default".

Ο οίκος θα επανεξετάσει την αξιολόγηση της Ελλάδας εν ευθέτω χρόνω, για να αξιολογήσει την επίπτωση της ανταλλαγής ομολόγων στην διατηρησιμότητα του χρέους καθώς και την ευθυγράμμιση της χώρας με τα μέτρα που αποτελούν προϋπόθεση για την λήψη των δόσεων του πακέτου βοήθειας.
Σημειώνεται ότι ο διεθνής οίκος είχε υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε "C" από "Ca" στις 2 Μαρτίου 2012, μετά τις ανακοινώσεις για την ανταλλαγή χρέους.


Τότε, εκτίμησε πως οι αναμενόμενες απώλειες των επενδυτών θα υπερβούν το 70%, ποσοστό που είναι αντιστοιχεί σε αξιολόγηση "C". Παράλληλα σημείωνε ότι το ρίσκο για χρεοκοπία παραμένει υψηλό, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων.

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους.Ολα προχωρανε γρηγορα τωρα τελευταια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι και από μένα. Ο Λάσκαρης πρώτος σήμερα (αν και λίγο αργά, όπως όλοι βέβαια) αλλά υπάρχει δικαιολογία, ήταν πολύ κουραστική η εβδομάδα που πέρασε κυρίως ψυχολογικά.
Τέλος πάντων, ας χωνέψουμε πρώτα όσα σημαντικά έγιναν μέχρι χτες, που είναι και πρωτόγνωρα όχι μόνο για την χώρα αλλά και για όλους και βλέπουμε για την συνέχεια.

michele είπε...

Σταθμος για την Ελλαδα η χτεσινη αποφαση.Δεν ηταν αναγκη βεβαια να ειμαστε η πρωτη χωρα της Ευρωζωνης που επισημα και βασει CDS χρεωκοπησε..θα μπορουσαμε να ειμαστε οι leader της Νοριοανατολικης Ευρωπης ,πραγματικοι οικονομικοι ιμπεριαλιστες της περιοχης..Αλλα καποιοι θελησαν διαφορετικα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι FT αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Πήραμε (και πήραν όλοι) παράταση χρόνου αλλά τα προβλήματα δεν έχουν εξαλειφθεί. Να δούμε πως θα εξελιχθεί το πείραμα της Ελλάδας και πόσο θα ανοίξει η όρεξη και των υπολοίπων.
Σε αντίθεση πάντως με τον γενικότερο προβληματισμό που διατυπώθηκε εδώ χθες, από την άλλη πλευρά είδα μια σχετική έως μεγάλη αισιοδοξία μετά το πιστωτικό γεγονός, όσον αφορά την πορεία του ΧΑΑ για το επόμενο διάστημα.
Κατά βάση (και αναγκαστικά λόγω "έκθεσης") παραμένω με τους αισιόδοξους. Ο χρόνος θα δείξει.

michele είπε...

Oσον αφορα την τυχη του χρηματιστηριου και την μεσοπροθεσμη πορεια του και γω ειμαι αισιοδοξος.Αλλωστε εδω και καιρο λεω οτι πολλες φωνες περι αποτυχιας της Ελλαδας να επιβιωσει ( λες και το ξερει κανεις αυτο) αναγονται στην προσπαθεια χρηματιστηριακης προπαγανδας ωστε καποιοι να μπουν στο τρενο οσο χαμηλοτερα μπορουν..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια καλησπέρα Μικέλε πριν αρχίσει ο δεύτερος γύρος κάποιων "εργασιών" που πρέπει να γίνουν σήμερα και τα λέμε αργότερα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στο τρένο μπήκε ο καθένας με όσες δυνάμεις είχε και τώρα αναμονή για να αναπτύξει ταχύτητα χαχα.

michele είπε...

Ωχ παλι σε εχωσε...χαχα

THE JUNIOR είπε...

καλησπερα,το μαγαζι θα διπλωσει μετα τις εκλογες και οτι και να λενε μην ακουτε τιποτα.

michele είπε...

Kαι με τις ..κατασκευες σε πρωτο ρολο μικρε??? χαχα

THE JUNIOR είπε...

michele που ειναι ο περιστερης ,εμαθα τον ζηταει ενας κυπριος που εχει rsi επι 2 μηνες στα ψηλα και δεν λεει να του πεσει νομιζω εχει παρει κατι χαπια που λεγονται viavax και εχει και για αυτον μερικα .

THE JUNIOR είπε...

μονο ο ελλακτωρ αδυναμος την επαθαν τα αμερικανακια

michele είπε...

Μικρε καλο για το ..viavax.Eγω βεβαια σου εχω πει.Ξεκινησαν απο την ιδια τιμη ,παρ οτι ο Περιστερης χρωσταει τον..αβακο ( αμπακο) θα προηγειται συνεχεια..μ αρεσει παντως η κινηση του κυπριου.Σταθερα ανοδικη.Αυτο που ειδα για το σαικλ στο blog σου .δεν ειναι δημοσια προταση κατα τα λεγομενα της εταιρειας.Αγοραζουν το ποσοστο της χηρας και των παιδιων του Θοδωρου..και ενσωματωνουν στις λογιστικες τους καταστασεις το μικρο μαγαζι

THE JUNIOR είπε...

το ξερω ,αλλα οταν αυτη η οικογενεια κανει τετοια κινηση πρεπει να την κανει σωστα,δηλαδη τι θα γινει στο μελλον για λογους τιμης του ομιλου και του ονοματος πρεπει να την βγαλεις τωρα .

michele είπε...

Mα γιατι να την βγαλει,εμεις που εχουμε μεχρι τα 0,50 εχουμε ενα καλο κερδος.Να την αφησει μεσα,εχει freefloat 47% ..ουτε 10 εκ δεν κανει στο ταμπλο

Γεράκι είπε...

μια καλησπέρα στους φίλους κ φίλες..ξεκινησε κ ο ΓΑΠ..παρακαλώ προσοχή στον απερχόμενο ηγέτη μας..

Money είπε...

http://www.sofokleousin.gr/archives/94794

Γεράκι είπε...

σας χαρίζω την καλύτερη στιγμή απο την συναυλια που είχα την τύχη να είμαι μέσα...Απλά παθαίνεις την πλάκα σου απο την συμμετοχή του κοινου..

http://www.youtube.com/watch?v=qRQBQXDqweg

Γεράκι είπε...

αφιερωμένα 2 τραγούδια, με νόημα.. σε όλους τους ελληνάρες..

http://www.youtube.com/watch?v=KHp6h1-nkWc&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=e8KJ1ilfGww&feature=related

όλα απο την πέμπτη..κάπου δεξία (κολώνα) μπροστά είμαι κ εγω..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε Θανάση που πας και βρίσκεις όλα τα αρνητικά είναι απορίας άξιο, τέλος πάντων θα τα ξανασκεφτώ μετά από 9 μήνες ή τρία χρόνια...για την ώρα θα ζήσω στο παρόν με ότι έχει να μου δώσει.
Καμιά ...μεταγραφή έχεις σκεφτεί? Όχι πολύ μακριά, δίπλα.

Michalis είπε...

kalo apogeuma se olous

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό απόγευμα Μιχάλη και σε σένα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα θα ακούσω και τις επιλογές του Hawk.
Τίτλο που διάλεξαν όμως τα παλικάρια... "Σακατεμένος Μαύρος Φοίνικας" (φρεσκάρισα λίγο την μνήμη μου για το cripple εδώ που τα λέμε).

michele είπε...

Εμενα μου αρεσουν αυτα που βρισκει ο Θανος,τα μελεταω προσεκτικα.Βεβαια ολοι μιλανε για το οχι και τοσο εγγυς μελλον..και βεβαια στηριζομενοι στην μεχρι τωρα πορεια των πραγματων..Καποια στιγμη πιθανον οι ιδιοι ανθρωποι να λενε αλλα.Οι εκτιμησεις ειναι για να διαψευδονται αλλωστε..Εκεινο που με απασχολει ειναι ποιοι και ποσοι απο αυτους τα λενε επειδη τα πιστευουν( οποτε καλως πραττουν),η ανηκουν στην ευρυτερη μεριδα εκεινων που επιχειρουν ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για τους ελληνες επενδυτες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καμιά αντίρρηση, ειδικά στο σημείο που διοχετεύονται σκόπιμα τέτοιες απόψεις για τους γνωστούς λόγους.
Τώρα για τον Θανάση ελπίζω να μην μου θυμώνει... ξέρει ότι τον συμπαθώ και απλά τον πειράζω κάπου κάπου. Μακάρι να είχα τις γνώσεις του.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και κάτι τελευταίο πριν την ξανακάνω. Καλές είναι οι απόψεις όλων, ειδικά αν προέρχονται από ανθρώπους που είναι "κεφάλια" ή σε καίριες θέσεις αλλά είναι τόσες πολλές που στο τέλος σε ζαλίζουν. ΟΛΟΙ έχουν κάτι να πουν. Όλοι κάτι δηλώνουν κάθε μέρα. Και να είναι πέρα από σκοπιμότητες σε μπερδεύουν στο τέλος γιατί είναι αντικρουόμενες. Στην ουσία πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον, είναι τόσο πολύπλοκο και βρώμικο αυτό το οικονομικό "σύστημα" που έχουν δημιουργήσει που όλοι μόνο εικασίες μπορούν να κάνουν για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Κάντε ένα παγκόσμιο delete ρε μάγκες να ξεκινήσουμε από νέες πιο απλές βάσεις. Ναι σιγά να μην το κάνουν.

Γεράκι είπε...

η αλήθεια είναι οτι οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες..αλλα δεν μπορω να δεχτώ το σενάριο της καταστροφης....αυτο λέω σε όλους..δεν μπορω να κάθομαι μοιρολατρικα και να περιμένω το τέλος μου...

Γεράκι είπε...

πως σου φάνηκαν Πάνο...? Τους είχα δει πριν 3 χρόνια..αλλα η προχθεσινή μπήκε για τα καλά στις τοπ συναυλίες μου..κ πίστεψε με...έχω δει πάρα πολλές, μέσα κ έξω..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν μου πήγαινε να σβήσω τον εαυτό μου και γι αυτό το άφησα. Τελικά επενέβη μάλλον ο διαχειριστής.

Προβληματικό άτομο χαρακτήρισε το περιβάλλον Βενιζέλου τον συνταξιούχο που του πέταξε γιαούρτι. Εγώ αισθάνομαι προβληματικός από τώρα, πριν βγω στην σύνταξη, φανταστείτε τι θα γίνει μετά...

Γεράκι είπε...

ή θεωρώ αδιανόητο με αυτήν την ψυχολογία (εάν θεωρώ την καταστροφη πιθανότερη) να δράσω παραγωγικά μέσα στην πραγματική οικονομία...άρα αρνούμε να το αποδεχτώ...ακούσατε το μέγα σκάνδαλο με το ΙΚΑ...και μετά κράζουμε το υπερχοντρο πως τα φάγαμε μαζί..έλα που έχει δίκιο μέσα στις άκρες..μερικές φορές πρεπει να χρηιμοποιήσεις την υπερβολή για να περάσεις κάποια μυνήματα..

Γεράκι είπε...

άσχετα εάν ανήκει στο γκρουπ των μέγα υποκριτών και των συνυπευθυνων για το κατάντημα μας...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Hawk. Καλοί μου φάνηκαν δεν μπορώ να πω, αλλά λίγο αργοί για τα γούστα μου. Βέβαια άλλη η ατμόσφαιρα στο ζωντανό και live και άλλο αυτό που βγαίνει στο βίντεο. Κάτι από τα παλιά και λίγο Pink Floyd μου θύμισαν... μπορεί να είναι και η ιδέα μου

michele είπε...

Ηawk ωραιοι οι σακατεμενοι φοινικες progressive..to κυτταρο ειναι ειναι εκει που ηταν παλια?? εγω να παω κατι χρονια,ειχα δει τον DrJohn
Πανο εγω οταν βλεπω οτι καποιος συντακτης κατι του ξεφυγε και σβηνει το μηνυμα του,το διαγραφω παντελως

michele είπε...

εμενα λιγο Radiohead μου θυμησαν..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τα άλλα δεν έχεις άδικο... ο κάθε ένας επιτήδειος άπλωνε το χέρι άρπαζε. Τους άφηναν δηλαδή να το κάνουν. Να τρώνε οι ψιλικατζήδες κάποια εκατομ. και να το βουλώνουν για να τρώνε χωρίς έλεγχο αυτοί τα δισ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μικέλε δεν ήταν κάποιος συντάκτης αυτός ο ΠΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ, ξέρεις ποιος ήταν...χώρια που έγραφε "καλιμέρα" και ήταν ήδη 5,30 το απόγευμα. Το δικό μου φάουλ θα το έσβηνα εγώ αμέσως.

michele είπε...

α ναι ρε εχεις δικιο ,ειπες τον "εαυτο" μου και μπερδευτηκα..σε λιγο οι επομενες σημαντικες ημερομηνιες..να τις μαζεψω πρωτα

Γεράκι είπε...

radiohead?μάλλον έχουν πολλά περάσματα απο floyd όπως λεει ο Πάνος..αργοι? Νάτα μας ο Πάνουλης..εκεί είναι το κύτταρο...οπου ήταν..Ωραιος χώρος για συναυλία..

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ θα τα πούμε για λίγο και μετά μάλλον θα την κάνω για έξω

michele είπε...

12 Μαρτίου: Θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων σε Ελληνικό Δίκαιο. Την ίδια μέρα υπάρχει και η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup για το μήνα Μάρτιο.

13 Μαρτιου Αποφαση του οικου FTSE για την αξιολογηση του ΧΑΑ εαν μεινει στις ανεπτυγμενες αγορες

14 Μαρτίου: Σε συνεδρίαση του Euroworking Group θα κλειδώσει το νέο πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ και οριστικοποιείται το πρόγραμμα των εκταμιεύσεων.

15 Μαρτίου: Θα συνεδριάσει του Δ.Σ του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα.

20 Μαρτίου: Το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει ένα μέρος των λήξεων του ομολόγου των 14,5 δισ. ευρώ- που θα έχει στο μεταξύ “κουρευτεί”.

11 Απριλίου: Θα πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή των ομολόγων υπό ξένο Δίκαιο. Αρχές Απριλίου έρχεται και η πρώτη μεγάλη δόση του νέου πακέτου βοήθειας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ε ναι Hawk έχουμε ακούσει και δει και πιο γρήγορους και ζωηρούς χαχα και με πιο δυνατή φωνή, εντάξει άλλο το στούντιο για ηχογράφηση και άλλο το live. θα τους "μελετήσω" καλύτερα και θα δούμε.

Γεράκι είπε...

ολες καταλυτικες για το χαα?μπορεις να βαλεις διπλα στο καθενα βαρυτητα?

Γεράκι είπε...

καλα δεν ειπα το αντιθετο..ειναι ατμοσφαιρικοι κ progressive like mic said..αλλα ξερουν το αθλημα...δες πιο κομματι ειχαν παιξει την πρωτη φορα...
http://www.youtube.com/watch?v=UIan9IxK6Rk

αμέσως ανεβαίνουν στην εκτίμηση σου..ειναι βρετανοι..για την ιστορία..

michele είπε...

Ενταξει,ειναι οι περισσοτερες διαδικαστικες.Παιζει ρολο η αποφαση του οικου ftse ,αλλα το μνο που ζητανε( τα αλλα κριτηρια τα πληρει το ΧΑΑ) ειναι να μην βαλουν φορο υπεραξιας στους ξενους.Ισως και εδω για τους Ελληνες να ..παρατεινουν αυτο το φορο που εχει ημερομηνια 1η Απριλιου.
Ενδιαφερουσα και η 15η Μαρτιου να δουμε ποσα θα βαλει το ΔΝΤ.Η Λαγκαρντ προτεινε 28 δισ

michele είπε...

Εννοειται οτι η 14η Μαρτιου ειναι η πιο σημαντικη γιατι εχω τα γενεθλια μου!! χαχα

Γεράκι είπε...

χαχαχα αρε ψαρακι!!!! η γυναίκα μου στις 15!!!!!!!!!!!!

michele είπε...

χαχα πες της απο τωρα χρονια πολλα!! να ειχα και τα χρονια της!

Γεράκι είπε...

ανταποδιδει...χαχαχα...να ειχαμε την σοφία σου..χαχαχα..ρε θα μας φτιαξεις με αυτο που σου εχω ζητησει?..απο βδομαδα να δουμε πως προχωραμε και τα υπολοιπα διαδικαστικα..

michele είπε...

Απο Δευτερα θα σε ενημερωσω για το τι ακριβως γινεται και τις διαδικασιες..

Γεράκι είπε...

nice....

Γεράκι είπε...

τα reports με ενδιαφερουν απο περιεργεια...εκτός κ εαν τα δικά σου είναι καλύτερα κ πιο κερδοφόρα..χαχαχα..οεοο!!

michele είπε...

κοιταξε μερικα ειναι γενικου ενδιαφεροντος εχω ενα πριν λιγες μερες στο στελνω να το δεις..

Γεράκι είπε...

ok mic..really appreciate..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επανήλθα...ώστε ψαράκι Μικέλε χαχα είναι και η αδερφή μου, εγώ είμαι ένα κλικ πριν

Γεράκι είπε...

δεν ειναι αυτο..απάντησα..δεν πειράζει..θα το κουβεντιάσουμε απο βδομάδα..

michele είπε...

ok γερακι..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια βόλτα δίπλα έκανα και διάβασα ότι το έλλειμμα του 11 είναι 11,5% ???
Είναι δυνατόν? Αυτοί δεν έλεγαν ότι θα κλείσει κάτω από 10, πιθανόν στο 9,5% ? Έγινε αγώνας δρόμου στα έσοδα απ' ότι θυμάμαι για να κλείσει κάτω από 10. Αν είναι έτσι πάμε κατά διαβόλου χωρίς αμφιβολία.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο γνωστός παπαγάλος και βλάκας εμφανίζεται κάθε λίγο και λιγάκι. Να δω που θα λέει τις βλακείες του από Δευτέρα που θα τον αποκλείσει εντελώς ο ΔΝ όπως έγραψε. Θα πάθει μαρασμό. Για να δούμε.

"απορώ" γιατί πτωχεύσαμε είπε...

Σαν να ...αρχίσατε να διαβάζετε νομίζω,σαν να ΜΗΝ ζείτε σε άλλη χώρα οι πολλοί.
Εκατομμύρια βρέθηκαν σε λογαριασμούς ΔΥ κάθε λογής.Άντρο διαφθοράς ,φοροαποφυγής,φοροδιαφυγής,λαμογιάς ,κλεψιάς και σαπίλας ολόκληρη η χώρα.Σε αγαστή φυσικά συνεργασία με τον ιδ.τομέα,κάτι με πλαστές "επιστροφές φπα" εκατομμυρίων ευρώ,εταιρίες μαιμού φτιαγμένες για να εισπράξουν επιστροφή φπα και μόνο μέχρι να διαλυθούν,κέρδη που ουδέποτε δηλώθηκαν,ζημιογόνους ισολογισμούς επί σειρά ετών, κάτι τα 177 δις ευρώ αγρ.επιδοτήσεις,με παραγωγή πιά μικρότερη από το 4% του ΑΕΠ,κάτι η μαύρη εργασία(εισφοροδιαφεύγει το 30%)και μετά ζητάνε και... σύνταξη ),κάτι το αυθαίρετο(1,5εκατομ),κάτι οι αλλοδαποί με το παράνομο εμπόριο,τα λαθραία και αφορολόγητα καύσιμα,οι μαιμού έλεγχοι της εφορίας,οι κολλητοί,τα κομματόσκυλα,οι "γνωστοί",τα μαγαζιά και οι "λαικές" με αφορολόγητα και ουδέποτε δηλωθέντα πραγματικά έσοδα(πάντα λιγώτερα δήλωνε το αφεντικό από τον υπάλληλο,έτσι δεν είναι;),οι μπαταξήδες μπουζούκια,τα ταξίδια,οι βίλλες,η Μύκονος,η διαπλοκή,τα ΜΜΕ,η νομοθεσία που αφήνει πάντα ορθάνοιχτα παράθυρα στους κλέφτες και στους εγκληματίες,οι δικαστικές αποφάσεις που αθωώνουν τους επίορκους ΔΥ,το πειθαρχικό δίκαιο με τα κομματόσκυλα να ρίχνουν πάντα στα μαλακά τους φταίχτες...και μετά φταίνε μόνο οι τράπεζες και οι πολιτικοί ρε παιδιά;
Όλα τα κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας να κάνουν το γκουβέρνο,από τον τελευταίο θυρωρό,υπάλληλο δήμου,ΙΚΑ ,ΟΑΕΔ,πολεοδομίας,τελωνείου...πόσους πραγματικά φτωχούς ξέρετε εκεί μέσα,και πόσους να ζουν μόνο από το μισθό τους;Και πιστεύεται ακόμα ότι ήταν "απλώς ένα σχέδιο των ξένων" το να πτωχεύσουμε;Το τρελλό φαγοπότι δεκαετιών δεν το είδε ποτέ κανείς;
Και να μη ακούω αηδίες περί Ζιμπάμπουε κτλ,γιατί είμαστε χιλιάδες φορές χειρότεροι.
Τελικό ερώτημα:Με ποιανού τη στήριξη,αν όχι των κλεφτών και των ανεγκέφαλων, εκλέχτηκαν και κυβέρνησαν οι προδότες πολιτικοί μας;Και ποιού λαού καθρέφτες είναι;

michele είπε...

Σωστη ερωτηση η τελευταια...πολλα λεφτα βλεπω σε καποιους λογαριασμους δημ.υπαλληλων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε Φώτη τι καταιγισμός είναι αυτός...ποιος μπορεί να σου ρίξει άδικο?
Κι αυτοί που δεν ακούμπησαν ΤΙΠΟΤΑ όλα αυτά τα χρόνια? Που έκαναν τη δουλειά τους και πλήρωναν όλες τους τις υποχρεώσεις προς το κράτος?
Ας πρόσεχαν θα πει κάποιος. Σωστά

RANOS PARLAPANOS είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΑΓΕΝΕΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΒΛΟΚ ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙΡΟ ΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΟ.....

απορία είπε...

Πρώτα ενεργοί πολίτες και μετά επενδυτές Μιχάλη.ΓΙΑΤΙ να ανέβει το χαα σε μια χώρα τόσο σάπια σε όλες τις δομές της;Δεν είναι ΤΥΦΛΗ η αγορά για να μην βλέπει τον κακό χαμό, από πολίτες και πολιτικούς, που γίνεται καθημερινά γύρω μας.Δεν είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αυτό που βιώνουμε εδώ και δεκαετίες,αυτό είναι μια κόλαση από τη οποία περνάς όσο πιό μακριά γίνεται.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχουμε πάλι τον παπαγάλο τον αφήνω λίγο για να γελάσουμε.
Ξέρεις κάτι? ΣΙΓΟΥΡΑ δημιουργείς πρόβλημα. Σε στείλανε στον αγύριστο από εκεί και μας κουβαλήθηκες εδώ τώρα?

Νίκη είπε...

Καλησπέρα michele, Πάνο, hawk, Φ. Καλησπέρα σε όλους.
athina984 Παρ, 09/03/2012 - 10:56
Τι παράγει η πατρίδα μας; . - του Γιώργου Αποστολίδη
Πόσους νόμους παράγει το Κοινοβούλιο; Σχεδόν δύο κάθε εβδομάδα σε βάθος δεκαετίας, ενώ με τα σημερινά δεδομένα έχει υπερβεί κάθε ρεκόρ παραγωγικότητας...
Με τόσες διαδικασίες σφραγίδες και ελέγχους η χώρα μας θα έπρεπε να ήταν παράδειγμα διαφάνειας και όχι εκτροφείο διαφθοράς.
Νόμοι πολλοί, στραβοί, αντιφατικοί, ακαταλαβίστικοι και βεβαίως γραμμένοι στο πόδι. Απόδειξη η ανάγκη συνεχών «αλλαγών» και «βελτιώσεων». Ουκ ολίγοι άλλωστε βουλευτές δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν...
Υπουργοί ων ουκ έστι αριθμό μίλησαν για απλοποίηση και κωδικοποίηση.
Πολλοί "πάταξαν" την γραφειοκρατία σε ένα κράτος που χρειάζεται να διαφημίσει την "καλή νομοθέτηση".
Ουδείς όμως πήρε μια γόμα...

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΣΑ μέσα στο 2010 παρήχθησαν 33 νομοθετήματα διεθνούς δικαίου, 93 νόμοι. 149 Προεδρικά Διατάγματα με 1589 άρθρα. Παρήχθησαν επίσης 4.381 υπουργικές αποφάσεις και 8956 αποφάσεις διοικητικών οργάνων.
Μέσα στο 2010 επιπλέον είχαμε 1760 τροποποιήσεις σε άρθρα νόμων και 742 τροποποιήσεις σε άρθρα προεδρικών διαταγμάτων προγενεστέρου δικαίου.
Το υψηλό κόστος της γραφειοκρατίας έχει καταγγελθεί και από πολλούς επιχειρηματίες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ένα τρίτο του χρόνου μιας επιχείρησης δαπανάται σε δοσοληψίες με το κράτος...
Για μια επένδυση χρειάστηκαν έξι κοινές υπουργικές αποφάσεις, έξι απλές υπουργικές αποφάσεις , 20 υπουργικές υπογραφές , 50 διαδικασίες και 250 υπογραφές φορέων. Μετά από αυτό η υλοποίηση ήταν απλούστατη...
Την δεκαετία (2000-2009) δημοσιεύθηκαν 1076 νόμοι που περιέχουν 18.091 άρθρα καθώς επίσης και 3.250 Προεδρικά Διατάγματα που περιέχουν 17.899 άρθρα. Επίσης είχαμε 53.481 υπουργικές αποφάσεις όπου εμπεριέχουν εκατοντάδες χιλιάδες άρθρα, καθώς και μια σειρά άλλες διατάξεις αρκετών χιλιάδων άρθρων. Την ίδια δεκαετία υπήρξαν τροποποιήσεις σε 6 άρθρα του Συντάγματος, έγιναν 5.857 τροποποιήσεις σε άρθρα νόμων που συχνά αφορούν το ίδιο άρθρο όπως σε φορολογικά θέματα που μπορεί να αλλάξει και 20 φορές.
Παράλληλα έγιναν 1611 τροποποιήσεις σε διατάξεις ήδη κωδικοποιημένων νομοθετημάτων και 1978 τροποποιήσεις Προεδρικών διαταγμάτων."
Τώρα με την "πάταξη της γραφειοκρατίας" για μια οικοδομή απαιτούνται μόνο 29 έγγραφα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το μπλοκ είναι σπιράλ, ζωγραφικής ή κάτι άλλο? χαχαχα
Μας διασκεδάζεις λίγο χαλάλι σου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΟ.....

michele είπε...

Το ΧΑΑ ανεβαινει οταν υπαρχει αναπτυξη,κερδη των εταιρειων,προσδοκια γι αυτα.Διαφθορα υπαρχει παντου,αλλου στο δημοσιο τομεα ,αλλου στον ιδιωτικο,αλλου και στα δυο.Το ΧΑΑ θα ανεβει διοτι:προεξοφλησε υφεση 7.5% ζημιες ρεκορ των εταιρειων,ανεργια 20% και διαφθορα του δημοσιου τομεα στα υψη.
Ειναι δεδομενο λοιπον ,μετα και τις δραστικες περικοπες μιδθων και συνταξεων δημοσιου και ιδιωτικου τομεα,οτι και αναπτυξη θα εθει,και η ανεργια θα μειωθει,και η διαφθορα του δημοσιου θα με περισταλει.Ειπαμε αναπτυξη θα ερθει,το ερωτημα ειναι ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νίκη.
Για μια απλούστατη κοινή υπουργική απόφαση (δύο υπουργών) χρειάζονται 12-14 υπογραφές και 5 μήνες. Προσωπική εμπειρία. Αυτό τα λέει όλα.


Παπαγάλε πως να στο πω...ξου από δω.

δημοσθενης είπε...

καλησπέρα σας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επιστρέφω λίγο στα προηγούμενα.
Δυστυχώς δεν είναι μόνο όσα έγραψε ο Φώτης. Πέραν των άλλων, του πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα, το ίδιο το κράτος την έχει καταβρεί να σε ΛΗΣΤΕΥΕΙ πέραν των χαρατσιών και με τις υπηρεσίες του. Που να πρωτοκοιτάξεις και τι να πρωτοπείς. Κάνεις τηλέφωνα αξίας 2,5 € με ΦΠΑ και ο λογαριασμός γράφει κοντά στα 40.
Δεν καταναλώνεις ΚΑΘΌΛΟΥ νερό και ο λογ/σμός γράφει 34 €. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα που μου έρχονται στο νου. Από που να προφυλαχτεί πρώτα ο κόσμος?
Η χώρα είναι χειρότερη από την Ζιμπάμπουε, συμφωνώ απόλυτα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Μαρίναααα με τις ματάρες σου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στο λογ/σμό του ΟΤΕ σου βάζουν και συντήρηση τηλεφωνικής συσκευής!!!
Κάπου 80 λεπτά είναι αλλά φαντάσου πόσα εκατ. καταναλωτές υπάρχουν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Συντήρηση υδρομέτρου η ΕΥΔΑΠ ή όποια άλλη δημοτική εταιρία και δεν συμμαζεύεται.

michele είπε...

Kαλως το Μαρινακι..Πανο λιγα απο πολλους ειναι πολλα λεφτα..αλλα δεν ειναι αυτο το προβλημα μας..ας τα πληρουνωμε αυτα,αρκει να ειναι παντα παροντες οταν τους εχουμε αναγκη επι 24ωρου βασεως με βαρδιες,οπως σε ολες τις πολιτισμενες χωρες

Αλεξανδρος είπε...

Καλησπερα και απο μενα

φσ είπε...

κλσπ...για την "ανάπτυξη" το ερώτημα παραμένει και είναι καίριο:ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ.Το 1,5 εκ. ανασφάλιστοι αλλοδαποί που θα μας βάψουν το σπίτι και θα σκαλίσουν τον κήπο;Που ειπράττουν μέχρι και ΕΚΑΣ;Τα ταμεία ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ καθημερινά κύριοι,είδατε που έφτασε το έλλειμα.Δεν μπορώ άλλο να πληρώνω εγώ ο Μ.ακόμα και το "εταιρικό" κινητό της κάθε "ζημιογόνας" κολοεταιρίας,ούτε την ανακαίνιση του κάθε ξενοδόχου,που δεν δήλωσε ποτέ πάνω από 12.500 εισόδημα.Και φυσικά σε ένα τέτοιο "κράτος" ούτε ο ιδιώτης θέλει να πληρώσει.Για ποιόν σε ρωτάει να πληρώσω φόρο;για να πάρει μισθό ο διεφθαρμένος ΔΥ που μου έβγαλε την πίστη ανάποδα για ένα χαρτί;Ή για να νομοθετούν οι πολιτικοί και με φωτογραφικές διατάξεις να βγάζουν λάδι τους κολλητούς;Η πραγματική φτώχεια δεν έχει φανεί ακόμα.Αλλά ακόμα και το λίπος καίγεται γρήγορα όπως ξέρετε.Αν συνεχιστεί η τραγωδία του δικομματισμού ,είμαστε τελειωμένοι ως άτομα και ως οικονομία.

Αλεξανδρος είπε...

αρε παναθαααααααααααααα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μικέλε είναι ΚΑΙ αυτό το πρόβλημά μας, δεν πιστεύω ότι γίνονται αυτά σε καμιά χώρα του κόσμου, δεν υπάρχει πια καμιά εμπιστοσύνη ανάμεσα στον πολίτη και το κράτος και ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να κλέψει τον άλλο.
Έχεις κάνει συμβόλαιο ας πούμε με εταιρία τηλεφωνίας για ίντερνετ κλπ. Ας πούμε 35 € τον μήνα. Ποτέ δεν θα έλθει λογ/σμός ακριβώς στο ποσό αυτό. Θα σου βάλουν ένα "χρήση εκτός παγίων" για 2-5 € που δεν εξηγείται ούτε αναλύεται για να σε κλέψουν έστω και λίγο. Αν δεν διορθωθούμε στις λεπτομέρειες δεν θα πάμε μπροστά ποτέ.

Γεράκι είπε...

τι εγινε ρε παιδια..Σάββατο σήμερα..δεν έχει έξοδο?χαχαχα...απο παντου κόβουμε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Αλέξανδρο, αισιόδοξος ή απαισιόδοξος? χαχα

michele είπε...

Καλησπερα Αλεξ.Συμφωνω Φωτη,αλλα ας ριξουμε το δικομματισμο.Πες μου τωρα λοιπον εναλλακτικη προταση εξουσιας ποιοι??? η πιο συντηρητικη πολιτικη πτερυγα η αριστερα??ο Τσιπρας που προτεινε κουρεμα 100% αλλα οταν επρεπε να κουρευτουν τα ομολογα των ταμειων μιλησε για αισχος??το ΚΚΕ??? Ο συνονοματος σου που γινεται υποδοχεας πρωην εκσυγχρονιστων ( Μπιστης,Παναγιωτου) και με ευρωπαικη ταυτοτητα αλλα δεν δεχεται την τελευταια συμβαση χωρις να μας πει βεβαια ΠΟΥ θα βρουμε τα απαραιτητα αφου και πολυ σωστα δεν θελει να παμε στη δραχμη???
Μ αυτα και μ αυτα θα βαλουμε και τη χρυση αυγη στη βουλη..

michele είπε...

Εγω ειμαι καλεσμενος Αντωνη αλλα περιμενα ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ !!! ΧΑΧΑΧΑ

ΦΣ είπε...

"Και πιστεύεται ακόμα" ...έπιασα κι άλλα μαργαριτάρια δικά μου,ευχ.για την ανοχή σας,σας χαιρετώ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Hawk εγώ σε πέντε λεπτά την κάνω
Σε σπίτι θα πάω, έτσι έκατσε σήμερα

Γεράκι είπε...

xαχα...δεν πειράζει..εμείς παίρνουμε χαρά απο το αληθινό αντρικό άθλημα..(μας την είχες πει παλαιοτερα...αλλά ήλθαν ΤΟΥΜΠΑ τα πράγματα..)...χοχοχο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στον πόντο το κύπελλο όλα καλά λοιπόν και σας χαιρετώ κι εγώ

Γεράκι είπε...

καλα να περάσεις κ περάσουμε όσοι θα την κάνουμε έξω..

Αλεξανδρος είπε...

Πανο πρωτα η ψυχη και μετα το χουι

dwk είπε...

"Δεν είναι ο λαός που πετούσε καρέκλες χθες στον Νταλάρα και αύριο στον οποιοδήποτε άλλον. Είναι η ανοχή του λαού ή ο φόβος του απέναντι σε ακραίες μειοψηφίες και σε κτηνώδεις συμπεριφορές. Είναι η συλλογική μας αδιαφορία, ο κυνισμός μπροστά στο χυδαίο, η αναγνώριση της αλητείας ως ένα κομμάτι του κοινού μας πολιτισμού. Κάπως έτσι, τα θρασύδειλα φασιστοειδή του μπούγιου χτυπούν ρυθμικά της μπότες τους, υψώνουν τις φωνές τους, παίρνουν την οργή και τη μετατρέπουν σε υστερία. Ευτυχώς ο Νταλάρας έμεινε στη θέση του. Μόνος απέναντι σε πολλούς, επώνυμος μπροστά σε ανώνυμους. Άντρας. Και, όντως, τους είχε χεσμένους." Από protagon.gr

Ανώνυμος είπε...

Εκδηλώσεις "λατρείας" και στον Υμηττό για τον πολυεκατομμυριούχο "αριστερό" Γιώργο Νταλάρα
10-03-2012 22:22:59

Kάποια στιγμή τα κορόϊδα ή αυτοί που ήθελαν να φαίνονται κορόϊδα, αποφασίζουν ότι αρκετά έπαιξαν αυτό το ρόλο και τότε αρχίζουν τα γιαούρτια, οι ντομάτες, τα πορτοκάλια κλπ. Έτσι έγινε και με τους πελάτες του "αριστερού" πολυεκατομμυριούχου Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος για μία ακόμα φορά μετά την επίθεση με γιαούρτια και καρέκλες που δέχτηκε στο Ίλιον τη Δευτέρα, στη σημερινή του συναυλία στη Δάφνη, έγινε αντικείμενο "αγάπης" από τους πολίτες που τον υποδέχθηκαν με ομοβροντία διαφόρων εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, νεράτσια, λεμόνια κλπ).

Ορισμένοι από τους οργισμένους πολίτες κρατούσαν πανό με τη φράση «Έξω οι Νταλάρες από τη γειτονιά μας». Αρχικά οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εμποδίσουν την είσοδο αυτών στο γήπεδο ωστόσο τελικά κατάφεραν και μπήκαν στο εσωτερικό του γηπέδου.

Το συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκίμασε και τον δήμαρχο Υμηττού που επιχείρησε να βγάλει λόγο.

Στον προαύλιο χώρο του γηπέδου, μέσα και έξω από τα προστατευτικά κάγκελα που έχουν στηθεί, βρίσκεται διμοιρία των ΜΑΤ.

Εμείς τι να πούμε; Τα είχε πει όλα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για το τι αξίζει να λάβουν οι πάσης εποχής προσκυνημένοι...

dwk είπε...

"Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω -και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη- το δικαίωμα σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις."

Πιτσιρικος είπε...

Ξυπνηστε!

60000 ευρω παιρνει επιδοτηση για καθε συναυλια ο Νταλαρας, απο το υπουργειο πολιτισμου.

dwk είπε...

Ξυπνήστε!

Δεν ξέρω πόσα μας πήρε ο Λ.Λ.

dwk είπε...

"Μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα δρούσε εννέα χρόνια και είχε προκαλέσει ζημιά άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρει η διοίκηση του ΙΚΑ κατά την πορεία των ερευνών, που συνεχίζονται, το ποσό της ζημιάς θα αυξηθεί."

dwk είπε...

Καληνύύύύύύύύύύχτα !