Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΓΕΚΤΕΡΝΑ


ΓΕΚΤΕΡΝΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Το μεγαλυτερο διαστημα του 2011 η μετοχη κινηθηκε πτωτικα κατω απο τη γραμμη τασης Τ.
Απο το τελος Δεκεμβριου διεσπασε τη γραμμης τασης και κινηθηκε πλαγια και λογω των πολυ χαμηλων τιμων που ειχαν δημιουργηθει.Απο τις 12/1 ο τιτλος κινηθηκε εντονα ανοδικα,διεσπασε ευκολα τη γραμμη λαιμου στα 0,87 ευρω και εκλεισε το gap της 3/10.2011 κανοντας υψηλο 1.23 στη μεγαλη neck line G.
Κατοπιν διορθωσε μεχρι την μπλε ανοδικη γραμμη τασης απ οπου και αντεδρασε,αρνουμενη να υποχωρησει εκ νεου προς την πρασινη γραμμου λαιμου στα 0,87.Αυτο εδωσε ωθηση στη μετοχη που πλησιαζει τα υψηλα της,διασπαση των οποιων θα την στειλει σχετικα ευκολα στο 1.60 οπου και διερχεται η neck line X.
Oπως βλεπουμε εχει σχηματιστει ενας αναποδος κεφαλη-ωμοι ,διασπαση της γραμμης λαιμου F
του οποιου , θα δωσει τιμη στοχο περιξ της ζωνης των 2-2.10 ευρω.Ολα αυτα θα αναιρεθουν σε περιπτωση υποχωρησης του τιτλου κατω απο την πρασινη οριζοντια στα 0,87 ευρω. Η ζωνη του gap 1.11-1.14 δεν παυει να αποτελει μια στηριξη πλεον για τη μετοχη σε περιπτωση κατα την οποια ισχυσει το ανοδικο σεναριο( πολυ πιθανο).

63 σχόλια:

michele είπε...

Kαλα ειπα εγω οτι τοχεις Πανο.ΣΟΦΟΝ το σαφες και ποιητικον.Ο δε dwk αποκαλυψη!!! Μαγε,ΔΩΣΕ κανα χαρτι..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έμεινε στην προηγούμενη ανάρτηση το ποιηματάκι. Δεν πειράζει. Το έβαλα και στην ανάλογη γωνιά βέβαια.

μαγως είπε...

παρτε μελισσα νο 5 ..ερχοντε δοισκολοι κεροι...Ο ΚΕΡΟΣ ΓΑΒΡ ΕΓΚΗΣ

michele είπε...

Φερτο ΠΑΝΟ και εδω!

michele είπε...

Μαγε πες κανα χαρτακι κι ασε τα μακαρονια χαχα το ΓΕΚ δεν το παιζεις εσυ?

Νικος απο Λαρισσα είπε...

Ο dwk ΑΣΤΕΡΙ..αλλα και ολοι πολυ καλοι..ναστε καλα παιδια , γελασαμε ...σε καλο να μας βγει

μαγως είπε...

το παιζω μικελε..κανει ογκους

Αλεξανδρος είπε...

Αγοραζεται στα 1,20 δηλ πανω απο το σημερινo υψηλο,πουλιεται πριν τα 1,29,εκει ειναι ο κμο200 που δεν θα τον περασει με την μια,μετα την διασπαση του στοχος οτι ειπε ο mike.Ισως λογω ανησυχιων για την αυριανη μερα ,σκοπιμο εινμαι να αγοραστει με διασπαση του κμο,αλλωστε εχει πολλα περιθωρια ανοδου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε να το βάλω κι από εδώ αν και υποθέτω ότι θα γίνει σοβαρή κουβέντα τώρα.

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Όλο μιλάς, πολύ μιλάς,
συνέχεια λες τα ίδια,
πόσα νομίζεις πως χωρούν,
στα δόλια μας τ' αρ....α?

Απ' το πρωί ξεκίνησες,
μας έχει πάρει βράδυ,
μα συνεχίζεις να μιλάς ,
κι ας έπεσε σκοτάδι.

Αν και πολλά ακούσαμε,
καθόλου δεν μας φώτισες,
το μόνο που κατάλαβα ,
είναι πως μας τα ΣΚΟΤΙΣΕΣ!

michele είπε...

Οπου και να βλεπουμε το μαγαζι,μετραει η διαθεση και η ποιηση.Θυμιζω,αυριο παγκοσμια ημερα της ποιησης

michele είπε...

Ποιος εχει ανησυχιες γι αυριο,ΟΛΑ θα πεσουν δηλ???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μετά τα σημερινά Μικέλε μας έχουν ζώσει τα φίδια όσο να' ναι. Πολύ χώσιμο ΚΑΙ στα μικρά. Βέβαια οι όγκοι μικροί αλλά δεν παύει να σου σπάνε τα νεύρα οι τιμές.

Μαρια Λουιζα είπε...

μονο για το κονταρι του Γιαννη δεν ανησυχω...χιχιχι

τελωνειακοσ με πανω απο 4 εκ. ευρω είπε...

εγω προσωπικα μια φορα, δεν ανησυχω για τιποτε

michele είπε...

Εγω δεν αισθανομαι τιποτα φιδια,η αγορα κινειται αψογα,μετακυλιονται κεφαλαια,φοβιζει τους τεχνικους, τα περιθωρια κατω ειναι τετοια που καποιες μετοχες ( σαν καποιες απ τις δικες μας Πανο) δεν καταλαβαινουν..οποτε?? Στις τραπεζες διαφαινονται κινησεις..μια χαρα παιζει το συστημα.Αντεδρασε και απο το 725 τι αλλο να κανει.Ας ξαναπαει εκει να επιβεβαιωσει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν είχα κι εγώ 4 εκ. στην καβάντζα δεν θα ανησυχούσα καθόλου δικέ μου

ΤΑΣΣΩΣ είπε...

Στο 10 της αγαπης μας
ημουν εγω το 1
και το 0 ησουν εσυ
μηδεν χωρις εμενα....

Αλεξανδρος είπε...

Η κινηση της αγορας ειναι πλαγια με το κυμα σχετικα υπεραγορασμενο,η δε ταση στο εβδ καθοδικη,ΑΡΑ?

μεγας είπε...

MIKELE για σου ααρχοντα της πραγματικης οικονομιας.εισαι πολυ μεγαλος.

michele είπε...

η κινηση ειναι πλαγιοανοδικη και στο εβδομαδιαιο, οσο ειναι ΠΑΝΩ απο 760 δεν καταλαβαινει.Αλλο η θεωρια πολλες φορες Αλεξ ,αλλο η πραξη,Εγω βλεπω ΟΤΕδες και ΔΕΗδες και ΜΟΗδες και ΟΠΑΠηδες δεν κοιταω τραπεζουλες.Και το ενα ματι στην ΕΕΕΚ.Προσωπικη αποψη η οποια εχει παντα κατι περιεργο,αισιοδοξο το λενε μερικοι

μεγας είπε...

κοιταω οτε απο τα 6 και μετα 4,8 δεη αγοραζα στο 9 μετα 7,,,και οπαπ στα 12 ναι στα 12

μεγας είπε...

τραπεζες εχω απο πολυ ψυλα.ετε απο 14 και μετα πηρα πολλα στα 8,και αλφα εβλεπα καλη στο 6.τωρα δεν εχω γιατι περιμενω να πανε εκει,ειμαι μεγας

Αλεξανδρος είπε...

Αισιοδοξο?Ε δικιο εχουνε χεχε.Παντως καλυτερα αισιοδοξος

michele είπε...

Αλεξ ,δεν επιτρεπεται να πηγαινει ο ΟΤΕ 2,20!! και να μην πιανεται στο γυρισμα,δεν επιτρεπεται να κανει double bottom η ΔΕΗ στα 3.10 και να την κοιταμε ποτε θα παει 4,50,δεν επιτρεπεται να πηγαινει η ΓΕΚ 0,50!!! και να την κοιταμε τωρα,( νταξει εχουμε κι αλλο διαγραμμα στα 0,90 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ σαν να λεω ρε ξυπναμε)κλπ κλπ.. καλα τα μικρα δεν τα κοιταει και κανενας αλλα αυτα???

Κολοκοτρωνης είπε...

BREAKING NEWS
Το γεγονός ότι συγκεντρώθηκε το 40% της αύξησης, το 72% του αξιογράφου και ο κεφαλαιακός στόχος δεν επιτεύχθηκε θα επιδράσει σοβαρά στο ΧΑ..
λιγότερο από ένα λεπτό
Η τραπεζική αγορά πόνταρε στην πλήρη κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Κύπρου ....
περίπου 1 λεπτό πριν
ΠΑΝΟ ΕΜΗΣ ΤΑ ΛΑΙΓΑΜΕ ΩΡΑ ΠΡΙΝ

Αλεξανδρος είπε...

δεν εχεις κι αδικο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εμείς όντως τα λέγαμε το απόγευμα Κολοκοτρώνη μου. Τελικά το 60% που έλεγα ήταν στη συνολική αύξηση κεφαλαίου το λέει και η ανακοίνωση της τράπεζας.
"το 59,6% του αρχικού συνολικού στόχου κεφαλαιακής ενίσχυσης ύψους 996,9 εκατ. ευρώ".

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Εγώ αναρωτιέμαι αν θα καλυφθούν οι υπόλοιπες αυξήσεις και από ποιους.

Κολοκοτρωνης είπε...

παντως ΟΧΙ απο μενα

Κολοκοτρωνης είπε...

γι αυτο και θα χωθει αυριο..επειδη κι αλλοι πολλοι θα σκεφθουν ετσι

Κολοκοτρωνης είπε...

ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ...ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΣΟΔΩΝ...Αν οι στόχοι μείνουν στα χαρτιά, τότε τα 11,6 δισ. ευρώ των νέων μέτρων του μνημονίου θα γίνουν αναγκαστικά τα 14 δισ. ευρώ του ΔΝΤ ...http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/686458/Article.aspx

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Βασιλική μας.
Προφανώς ούτε κι από μένα χαχα.
Να δω πόσοι παλιοί μέτοχοι θα έχουν απομείνει όταν γίνουν οι αυξήσεις. Θα έχουν αποδημήσει όλοι.

Κολοκοτρωνης είπε...

Την αξιολόγηση Β- για Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαίωσε σήμερα η Fitch, διατηρώντας σταθερό outlook για τις εν λόγω τράπεζες και βγάζοντάς τες από τον προθάλαμο υποβάθμισης, το λεγόμενο rating watch negative.

Ο οίκος διατηρεί την αξιολόγηση Β- της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ σε rating watch negative, αντανακλώντας, όπως αναφέρει, τις αβεβαιότητες για τη βιωσιμότητά της.

Η νέα έκθεση της Fitch για τις τράπεζες ακολουθεί την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Β- από restricted default στις 13 Μαρτίου και την αναθεώρηση της εκτίμησής της για την έξωθεν στήριξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/686649/Article.aspx

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Κ. Κολοκοτρώνη και Πάνο ούτε εγώ θα μπορέσω να συνεισφέρω στις αυξήσεις.
Ψάχνω να βρω έναν ή μια που θα συμμετέχει.

Κολοκοτρωνης είπε...

Τη μερική κάλυψη του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης μέσω έκδοσης δικαιωμάτων και εθελοντικής ανταλλαγής αξιογράφων με μετοχές, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου.

Η τράπεζα συγκέντρωσε 594 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για άντληση ποσού περίξ του 1 δισ. από το πλάνο, καθώς το πλάνο καλύφθηκε κατά 65%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσφορά συμμετείχαν διάφορα funds και η εκκλησία της Κύπρου, ενώ δεν συμμετείχε ο ρώσος μεγαλομέτοχος Dmitry Ryboloblev.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης ενίσχυσε σημαντικά την κεφαλαιακή της θέση παρά το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον και τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς.

Με βάση τους όρους του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης η περίοδος Άσκησης Δικαιωμάτων Προτίμησης, Υποβολής Αιτήσεων για Προεγγραφές και Αποδοχής Προσφοράς Ανταλλαγής για Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου έληξε στις 19 Μαρτίου 2012.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη συμπλήρωση των εγγραφών του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης, τα κύρια βασικά ίδια κεφάλαια της Τράπεζας αυξήθηκαν κατά €594 εκατ. περίπου από τα οποία €160 εκατ. περίπου αφορούν την Άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης και τις Αιτήσεις για Προεγγραφές και €434 εκατ. περίπου αφορούν την Αποδοχή Προσφοράς Ανταλλαγής ΜΑΕΚ. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω θα εκδοθούν περίπου 898,6 εκατ. νέες μετοχές.
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/686674/Article.aspx

michele είπε...

Mαγκες καποιοι θα τα παρουνε,Ενδεχομενως και της Κυπρου μεχρι τις 18 Ιουνη βασει ενημερωτικου θα τα καλυψουν οι εχοντες χρημα.Για τις δικες μας δεν το συζητω οτι θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ κεφαλαια ,καθαρες τραπεζουλες θα παρουν οι ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ.Και θα διαφεντευουν την τυχη των ελληνων ,τα στεγαστικα τους,τα καταναλωτικα τους και τις καταθεσεις τους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Προφανώς την ανικανότητά τους θα την πληρώσουμε πάλι εμείς, ως μισθωτοί ή συνταξιούχοι.
Και ο κ. Οικονόμου βγάζει εγκυκλίους όπου δηλώνει ότι θα αντιμετωπίζει το ίδιο όποιον χρωστάει 500 € με αυτόν που χρωστάει 5 εκ.
Καταλαβαίνω ποιον θα πιάσουν πάλι, τον φουκαρά. Οι άλλοι θα κοροϊδεύουν πάλι.
Και αποδείξεις να ζητάμε, δεν γίνεται τίποτα με τον ΦΠΑ, αφού δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ειδικά τις καταθέσεις μας, αν βρουν τίποτα μέσα...

Κολοκοτρωνης είπε...

ΟΓΚΟς ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ 2,591 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕΤΟΧΕς...2,5 φορες τις μετοχες της ετε

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Στο πλακάκι της κουζίνας τα έχεις κρύψει Πάνο;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Κ. Κολοκοτρώνη πιστεύετε ότι θα κάνει rs;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αμέσως να με καρφώσεις Βασιλική χαχα. Μην ψάχνεις ούτε στου μπάνιου είναι. Τα έβαλα στο ΧΑΑ ΟΛΑ για να τα φυλάνε καλά τα λαμόγιααααα

Κολοκοτρωνης είπε...

κατ εμε, δεν εχουν αλλη επιλογη..θεμα χρονου ειναι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εχεις τράπεζα Κόπρου Βασιλική και ρωτάς για ΡΟΥ ΣΟΥ ή σκέφτεσαι να αγοράσεις?

michele είπε...

Τωρα ειναι η ωρα της αναδιανομης,ειτε στις τραπεζες,ειτε αλλου.Τρομοκρατια θα υπαρξει ,θελουνε χαρτια και απο τις τραπεζες,οσα κρατουν οι μικροι.Αλλα μαγκες μου πως να δωσω εγω στον ιδιοκτητη η τον οποιοδηποτε χαρτι που κανει στο ταμπλο ,οσα εχει στο ταμειο του??? χαχαχα.Η μηπως να περιμενω το Βαγγελη στο 1.90?? θα παει η τσαμπα περιμενω???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωχ καρφάκι ήταν αυτό για το 1,90 ή είναι η ιδέα μου?

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Την πούλησα Πάνο στα 0.548. Στις τράπεζες δεν κάθομαι πάνω από 24 ώρες, αντε αν το κλίμα είναι λίγο καλύτερο 48. Εσύ την έχεις ακόμη;

michele είπε...

ρου σου εεε??σαν την citigroup xaxaxa

ΠΑΝΟΣ είπε...

Την έχω την έχω ομολογώ γιατί με πήρε ο ύπνος όταν έκανε το 0,55 και τώρα αύριο πρέπει να πάρω αποφάσεις πρωί πρωί

michele είπε...

Δεν υπαρχει καρφακι.Κι εγω τις βλεπω τις τιμες αυτες.Αλλα ΠΡΩΤΑ ρωταω το ταμπλο και μετα κανονιζω.Διοτι αυτο μπορει να μου πει μεγαλε λεω να παω μια βολτα πιο πανω,θα ερθεις η θα περιμενεις να γυρισω εκει κατω??? Ασε που μπορει να με στησει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μάλλον θα φύγει το πρωί και θα περιμένω ένα γκρέμισμα για να την ξαναπάρω και να αναπληρώσω την ζημιά, το ένα σενάριο.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

χαχαχαχαχα. Μίκη μου με πειράζεις εεεεεεεε; εγώ έχω πει δεν βιάζομαι, στις αγορές πάντα υπάρχουν ευκαιρίες
και αν σου φύγει μια σίγουρα θα βρεις μια άλλη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εντάξει το καρφάκι ήταν σχήμα λόγου, το ξέρεις.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Από εκει έπεσε το καθιερωμένο σβου στα σχόλια για την Τασούλα...βλέπω και σχόλια για την Κύπρου, αισιόδοξοι και απαισιόδοξοι για να δούμε.

michele είπε...

Βαλια μου το θεμα ειναι οτι ολα τα τραινα που περνουν δεν ειναι τα ιδια.Αλλα ειναι intercity,αλλα express,αλλα κανονικα και αλλα καινε καρβουνο.Εγω ξερεις συμφωνω μαζι σου κατα βαθος.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Εγώ όπως ξέρεις δεν θα μπω σε τραίνο
που καίει κάρβουνο. Ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Και αν δεν μπορώ να βρω μόνη μου το σωστό τραίνο, έχω και καλούς φίλους να με βοηθήσουνε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ είμαι μονίμως Βασιλική, δεν ξέρεις τι χάνεις όταν βγάζεις το κεφάλι σου από το παράθυρο ενώ τρέχει.
Καληνύχτα σε όλους και καλό ξημέρωμα. Αύριο με υγεία.

τελωνειακοσ με πανω απο 4 εκ. ευρω είπε...

...δεν ειναι ολα τα ιδια...το θεμα ειναι οτι απ ολα τα τραινα που περνουν, αυτο που ξεχωριζει, ειναι αυτο που περναει απο πανω σου

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλή ξεκούραση και καλό ξημέρωμα Πάνο Μιχάλη και τελωνειακέ.

michele είπε...

Kαλη ξεκουραση σε ολους..Καλα κερδη αυριο με υγεια..

dwk είπε...

Θα σπάσει την αντίσταση
Του «ώμου» η ΓΕΚΤέΡΝΑ;
Υπάρχει και φιλότιμο,
Υπάρχει και λατέρνα.

Καλό ξημέρωμα.

michele είπε...

Χαχα πας για το βραβειο dwk ..Καλη σου νυχτα.