Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ...


                                                         ...με ελεύθερη γνώμη 


FT: Συμμαχήστε με τους Ρώσους...

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη Συρία και να γίνει ο φίλος της Ρωσίας στη Μεσόγειο», αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους.


Ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας Ian Bremmer επισημαίνει πως η Ρωσία προστατεύει τον Bashar al-Assad γιατί η Μόσχα χρειάζεται την κυβέρνησή του ακριβώς εκεί που βρίσκεται. Η Συρία είναι ο πιο αξιόπιστος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Για την ακρίβεια, ο κ. Asssad, όπως και ο πατέρας του πριν από αυτόν, αγοράζει τον περισσότερο από τον αμυντικό εξοπλισμό της χώρας του από τη Μόσχα», εξηγεί ο αρθρογράφος Ian Bremmer.


«Με την πάροδο των χρόνων, πατέρας και γιος συσσώρευσαν σημαντικά χρέη. Η Ρωσία διέγραψε περίπου το 75% από αυτές τις υποχρεώσεις το 2006, ως αντάλλαγμα για τη χρήση των ναυτικών βάσεων της Συρίας στη Μεσόγειο. Για τη Ρωσία, η πρόσβαση στα λιμάνια της Μεσογείου έχει μεγάλη στρατηγική αξία», τονίζεται.


Για αυτό και ο Bremmer προτείνει να παίξει η Ελλάδα το ρόλο της Συρίας απέναντι στη Ρωσία. «Οι αξιωματούχοι στη Γερμανία και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα πρέπει να δείξουν προσοχή», λέει.


«Μια 30ετής ή 50ετής συμφωνία που θα δίνει στο ναυτικό της Ρωσίας δικαιώματα βάσεων στον Πειραιά, ίσως να είναι λογική μια μέρα και για τις δύο πλευρές. Με τον καιρό, η συμφωνία θα μπορούσε να φέρει στην ελληνική κυβέρνηση, που έχει ανάγκη από ρευστό, έως και 200 δισ. δολάρια», προσθέτει.


Ωστόσο ο Bremmer εξηγεί ότι ο Λουκάς Παπαδήμος δεν μπορεί να κλείσει μια τέτοια συμφωνία, γιατί οι σύμμαχοι της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ θα είχαν διαφορετική άποψη. Όμως, με μια μελλοντική κυβέρνηση υπό τη Νέα Δημοκρατία, τίποτα δεν αποκλείεται.


πηγη: www.axiaplus.gr.












17 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα και καλη λευτεριά ...
τωρα οσον αφορα τα παραμυθια της χαλιμας...
FT: Συμμαχήστε με τους Ρώσους...

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη Συρία και να γίνει ο φίλος της Ρωσίας στη Μεσόγειο», αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους.

...θελει ηγετη για να κανεις την υπερβαση..ο Καραμανλης -0 μικρος-που κατι πηγε να κανει...μπηκε στο ψυγειο.
τωρα οσον αφορα τα "χρεη"...εδω μπορει να τους πατησουμε στο λαιμο...το μεγαλυτερο μερος των χρεων ειναι απο εξοπλισμους απο τους νατοικους συμμαχους ,οποτε;;

μπαρμπαλιας είπε...

Τα χρόνια δύσκολα, σκληρά. Βαριά η σκλαβιά και μαύρη.

Κλαίει πικρά η αδούλωτη ελληνική ψυχή.

Μόνο στη σκέψη της κρυφά, μέσα η ελπίδα λάμπει

του Γένους η Ανάσταση πως πάλι θε να 'ρθει

...απο την αναρτηση του "γατου"

michele είπε...

Kαλημερα ,καλημερα! Καλη λευτερια.Μια ωρα μπροστα ,μια εικοσαετια πισω.Και να σταματησει η γελοιοτητα των διαμαρτυριων στις παρελασεις.Υπαρχουν κι αλλοι τροποι.

Michalis είπε...

kalo mesimeri ke apo emena
xronia polla

michele είπε...

Χρονια πολλα συνονοματε..καλο μεσημερι.Εξαιρετικες ημερες κανει στην Αθηνα

Michalis είπε...

sinonomate orea
ke edo kato to idio
ego kano ta bania mou kanonika.. oloxrona
ala tora ta apolamvano poli perisotero:)

&^%$#@ είπε...

πάγκαλος-ξυνιδης δεν θα είναι υποψήφιοι:Οι σημαίες κυματιζουν μεσιστιες,η Ελλας ΠΕΝΘΕΙ.

PS είπε...

Θα πίστευε ποτέ κανείς ότι μετά από τέτοια καταστροφή ,η λαική δυσαρέσκεια θα είχε μετατραπεί σε λαική εξέργερση και γκρέμισμα του διεφθαρμένου και σάπιου καθεστώτος.Τίποτε τέτοιο δεν συνέβη,και κατά την πάγια άποψή μου,ούτε πρόκειται.Δείτε ιστορικά τι συνέβη στη χώρα μετά μικρασιατική καταστροφή.Δίκη των Έξι,μιζέρια και εξαθλιωμένοι πρόσφυγες σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Η ντόπια πλουτοκρατία διατήρησε και διατηρεί τα προνόμιά της,η διοίκηση και εξουσία παρομοίως.
Γιατί εξακολουθούν κάποιοι να εκφράζουν αμφιβολίες για το πόσο βολεμένοι και ατομιστές είμαστε,απορώ.

Γεράκι είπε...

Ρε Πάνο..δεν μας τα είχες πει αυτα...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Zvl9N9GdraQ#!

Καλησπέρα σας...

PS είπε...

3 χρόνια πριν :το πετρέλαιο άγγιξε τα 140$ το βαρέλι και η βενζίνη έφτασε στο 1,30Ε/lt
Σήμερα το βαρέλι του Μπρεντ κοστίζει 123 $ και η βενζίνη έχει μέση τιμή 1,81.
-----Βρε δεν πάμε να "αναπτυχθούμε" επιτέλους?

Γεράκι είπε...

Kοίτα να δεις πως αλλάζει το κλιμα...μέχρι την Πέμπτη διάβαζες παντου άσχημες ειδήσεις μέσα απο τις οποίες εβγαιναν επιφυλάξεις, κακές προβλέψεις, ενδοιασμους κτλ σχετικά με την HPQ δηλ την Hewlett Packard..Ξαφνικά (ίσως όχι τόσο) απο την Παρασκευη αλλάζει η ατμόσφαιρα...παρουσιάζεται ως ευκαιρία για τοποθέτηση με διάφορες δικαιολογίες..Που οφείλεται το καλό κλείσιμο της? Στις ειδήσεις ή το αντίστροφο? Δηλ μήπως το κλείσιμο έφερε τις καλές ειδήσεις?..Θα το μάθουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα..

μπαρμπαλιας είπε...

Μάρκανος και Μόδεστος βαλανε εφτάρα...καλεστετους στην εθνικη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Σπίτι μου σπιτάκι μου. Κάποια προβλήματα σύνδεσης αλλά και όλη μέρα έξω εδώ που τα λέμε, που να βρεις χρόνο για να μπεις...
Τώρα σας διαβάζω.
Επικίνδυνες "συμβουλές" από τους FT...προσωπικά δεν έχω πρόβλημα γιατί πρέπει να έχουμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά θέλει πολλά ούμπαλα για να το κάνει αυτό κάποιος και προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιος ηγέτης στον ορίζοντα όπως λέει και ο μπάρμπας. Ο Κ. ο μικρός, πιο γνωστός ως χοντρός, είναι μπερδεμένη ιστορία και θέλει καιρό για να ξεκαθαρίσει.
Hawk ωραίος ο mrpanos μια χαρά τα λέει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άκουγα ραδιόφωνο στην επιστροφή, ποιος μόδιστρος μπάρμπα, ήταν τραγικός και τον έβγαλαν έξω. Ο Βέλγος έκανε όλη την δουλειά και πρώτος σκόρερ παρακαλώ, κρίμα για τον Λέττο... εκεί που πήγαινε για πρώτος σκόρερ τώρα τον έπιασε και ο μικρός του Ατρομήτου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για την σημερινή επέτειο λίγα λεπτά πριν αλλάξουμε μέρα, τι να πεις?
Εννιά χρόνια πριν τη συμπλήρωση των 200 από την απελευθέρωση είμαστε ξανά σκλαβωμένοι και δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα...αυτή είναι χειρότερη σκλαβιά γιατί παρουσιάζεται με διαφορετικό μανδύα.

Μόνο ο Παπαδόπουλος έλειπε.
http://www.youtube.com/watch?v=Z27xIG6lhmw&feature=digest_sat

Michalis είπε...

kalo ximeroma se olous
molis epestrepsa

michele είπε...

Kαι γω συνονοματε..καλο ξημερωμα και καλη εβδομαδα σε ολους!!