Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΚΥΠΡ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΡ.ΚΥΠΡΟΥ..

Απο τα μεσα Νοεμβριου κινηθηκε στην οριζοντια ζωνη συναλλαγων RD ,μεχρι που αφου το διεσπασε ως την κορυφη της 1ης Φεβρουαριου στην ζωνη των 0,79 ευρω,κινηθηκε μετα εντονα πτωτικα  εντος του μπλε καναλιου KL ,καθ ολη τη διαρκεια της διαδικασιας ΑΜΚ που τελειωνει την Δευτερα 19/1/2012.
Σημερα κινειται οριακα εντος της προαναφερθεισης ζωνης RD και εντος του μπλε καναλιου,εχοντας μετριασει την πτωτικη της ορμη.
Διασπαση της D ,θα στειλει τη μετοχη στη στηριξη των 0,474-0,475 ευρω.Αντιθετα εαν διασπασει κατ αρχην τον βραχυπροθεσμο ΚΜΟ 12 ημ στα 0,5380 ,θα προσπαθησει να εξελθει του καναλιου KL ,να διασπασει την κιτρινη R στα 0,5690 ευρω και να προσεγγισει την πρωτη σοβαρη καπως ζωνη αντιστασης στον κμο 30 ημ στα 0,6020 και τα 0,62 της 3.1.2012.
Η εξοδος απο το μπλε καναλι και η διασπαση της R ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ για την πορεια της μετοχης

60 σχόλια:

PS είπε...

"Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρώην υπουργοί Παιδείας είχαν μοιράσει δεκάδες τηλέφωνα σε συνεργάτες τους, και τους λογαριασμούς πλήρωνε το Δημόσιο."

o μαλιάκας ο Ελληνας δηλαδή...
τρακαδοροι...τζαμπατζήδες ειναι ...διαπλεκομενοι που γυριζαν απο συνεστίαση σε συγκεντρωση και τρωγαν
τζαμπα πιναν τζαμπα και βγαζαν και κανα λογιδριο για να εισπράτουν χειροκροτήματα!
και καμμια 10αρια ορτινατσες εκαστος...και 2 αστυνομικους για προστασία
και 3-4 υπαλλήλους γραφειου για τα ρουσφέτια...
η Διαμαντοπουλου άφησε τίποτα όρθιο στο υπουργείο; μισο εκατομυριο σε υπερωρίες, φωτοτυπίες εκατομμυρίων, χαρτί για τα βιβλία που κόστισε 7.5 εκατομμυρια παραπάνω και τελικά ο Παπαδημας για να της αναγνωρίσει το έργο την έστειλε και στο Αναπτυξης…
κωλουπουργοι...με 50-60 παρατρεχάμενους εκαστος...που τους λενε μετακλητούς
και παιρνουν 4-5 χιλιάρικα το μηνα...μεχρι και γυμναστες και μασέρ...
συμβουλοι των υπουργών...γιαουρτια ξυνισμένα..
----ΚΙ απ' αυτό το κυπρ πήραμε

PS είπε...

σχόλια από το κάπιταλ,το κυπρί το ΦΟΒΟΥΜΕ

michele είπε...

Γιατι το φοβασαι piraeus 2012??

Γεράκι είπε...

mic, email

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Φώτη. καλά τα λες στο πρώτο σχόλιο, έτσι είναι και εγώ τα ζω από μέσα.
Για να δούμε θα αντιδράσει αύριο η λεγάμενη?

PS είπε...

μπορεί και λόγω μη κάλυψης αμκ,πήρα από την αγορά ,γιατί παρόλο που είχαν μείνει κάτι από παλιά δεν πήρα μέρος.Καθαρά καθοδική μετοχή.

PS είπε...

Οι παράγοντες που εκτίναξαν το έλλειμμα στον ΟΑΕΕ το 2009, ήταν τα διαρθρωτικά προβλήματά του (αναλογία συνταξιούχων-ασφαλισμένων, τα παλαιά ελλείμματα από τα επιμέρους ταμεία), η εισφοροδιαφυγή επιδεινωμένη απ' την ύφεση, η υπερσυνταγογράφηση, το «πάρτι από επιτήδειους» στις φαρμακευτικές δαπάνες.
Αυτά κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τις συνθήκες εκτίναξης του ελλείμματος του 2009, ο Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2010.


«Όταν πήγαμε στον Οργανισμό, δεν είχαμε call center για να μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι. Το κάναμε αυτό με ένα κόστος 15 χιλιάδων ευρώ, όταν ακούγαμε ότι στο ΙΚΑ υπήρχαν κόστη 1 εκ. ευρώ για αντίστοιχου είδους project. Τέτοιο ήταν το μέγεθος της σπατάλης σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά συστήματα» σημείωσε. Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο του Οργανισμού, ήταν οι δαπάνες υγείας: «Η κατάργηση της λίστας φαρμάκων ήταν ένα κακό μέτρο - το λέω ξεκάθαρα - το οποίο εκτίναξε το κόστος των φαρμάκων σε πολύ υψηλά επίπεδα. Υπολογίστε μετά ότι δεν γινόταν έλεγχος, δεν μας έδιναν ελεγκτές γιατρούς, ούτε επιθεωρητές για να κάνουμε έλεγχο στα ιατρεία, στα διαγνωστικά και στα εργαστήρια. Χωρίς έλεγχο, γινόταν πάρτι από επιτηδείους».
Προσπαθήσαμε να άρουμε το περίεργο καθεστώς με το οποίο, για περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων, δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές όσοι γράφονται στο πρώην ΤΕΒΕ αλλά αντίθετα γράφονται στον ΟΓΑ και ασκούν ελεύθερο επάγγελμα. Είχαμε όμως πιέσεις ανεξαρτήτως κομμάτων, από βουλευτές επαρχίας που δεν ήθελαν στο καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών της υπολοίπου χώρας να μπουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες των περιοχών τους».
«Παραλάβαμε ένα ταμείο, στο οποίο προϋπολογισμοί, απολογισμοί, όλα, ήταν σε μια κόλλα χαρτί, χωρίς κανέναν έλεγχο. Από εκεί και πέρα, τα προβλήματα των επιμέρους ταμείων και του ενιαίου πλέον Οργανισμού ήταν διαρθρωτικά και προέρχονταν από πολύ παλαιότερα» ανέφερε ο μάρτυς.
Με μια εξαιρετικά δυσμενή αναλογία ασφαλισμένων και συνταξιούχων, ο ΟΑΕΕ χρειαζόταν περί το 1,2 δισ. κάθε χρόνο για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του - τα μισά απ' τα οποία εγγράφονταν στον κρατικό Προϋπολογισμό ως κρατική επιχορήγηση. Τα υπόλοιπα, δίνονταν στον ΟΑΕΕ ως έκτακτη ανάγκη. «Το 2009 ζητήσαμε επιχορήγηση 770 εκ. και στον Προϋπολογισμό γράφτηκαν 320 εκ. Ήταν μια πάγια τακτική αυτή που ερχόταν από παλιά, από πριν. Πάντα δηλαδή, έγραφαν λιγότερα στον Προϋπολογισμό, απ' όσες ήταν οι πραγματικές ανάγκες».

PS είπε...

Πάνο,χρόνος πλέον του 6μήνου λογίζεται ως ολόκληρο έτος στο δημόσιο,μέτρησέ τα καλά.Το μέλλον άδηλον.

giannhs kon είπε...

Καληνύχτα σε όλους καλό ξημέρωμα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φώτη επαναλαμβάνω ότι έχω ΙΚΑ σαν κύριο φορέα, οπότε μετράνε μόνο τα ένσημα χωρίς πλασματικά εξάμηνα. Αν ήμουνα στο δημόσιο με 35 θα είχα φύγει γιατί τα επιπλέον χρόνια δεν προσφέρουν τίποτα, σε αντίθεση με το ΙΚΑ όπου κάθε 300 ένσημα πάνω από τα 10.500 (35 χρόνια) σου δίνουν μια προσαύξηση περίπου 50-60 € ανάλογα με την ασφαλιστική κλάση που θα σε κατατάξει η απονομή. Αυτό αφού είχες 10.500 ένσημα στις 31-12-10 (τα είχα) οπότε θεμελίωνες δικαίωμα με προϋποθέσεις και απαιτήσεις του 2010. Φέτος χρειάζονται 11.100 ένσημα (37 έτη εργασίας) και ηλικία 59 για να πάρεις σύνταξη από το ΙΚΑ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καληνύχτα Γιάννη.

michele είπε...

Kαληνυχτα Γιαννη,hawk απαντηθηκαν τα mail σου ..Παιδια παλι καλα που ειστε και συ και μαθαινω τι γινεται στο δημοσιο..

PS είπε...

Το call center δεν ξέρω αν προσέξατε.15χ.στον ΟΑΕΕ,1εκ. στο ΙΚΑ,τέτοια καθίκια έχουμε ανάμεσά μας,και μετά πείτε εσείς ότι θέλετε για αγορά και ΧΑΑ.Και αιτιολογείστε γιατί δεν αγοράζουν μετοχές Έλληνες και ξένοι.Καθημερινά τέτοια και χειρότερα διβάζουμε και ακούμε,καταγγελίες πέφτουν σαν το χαλάζι,όπως στο ΥΠΟΙΚ όπου ο χοντροκωλος μόλις χθές έδωσε 180 προαγωγές και διόρισε άλλα 600 κομματόσκυλα της κλίκας του.Επιμένει κανείς ότι η αγορά παραμένει τυφλή και κουφή;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το 2015 και μετά θα χρειάζεσαι 12.000 ένσημα δηλαδή 40 χρόνια εργασίας ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ που λέγανε παλιά. Φαντάσου τώρα πόσοι θα μπορούν να πάρουν κανονική σύνταξη μετά το 15 με την ανεργία και τα δικαιώματα που έχουν περικοπεί. Όλοι θα πηγαίνουν για μια ψευτοσύνταξη στα 65 με τα λίγα ένσημα που θα μπορούν να μαζέψουν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έχεις άδικο Φώτη αλλά το ΧΑΑ δεν θα τα κοιτάει αυτά υποθέτω όταν έρθει η ώρα να ανέβει, άλλα θα μετρήσουν, οι αριθμοί κι ας είναι πλασματικοί για τον μέσο άνθρωπο και ειδικά τον εργαζόμενο

PS είπε...

Πάνο στο δημόσιο,για κάθε έτος πέραν του 35ου προστίθεται 1/50 στην κύρια σύνταξη+τα επικουρικά.Όσοι φεύγουν τώρα όμως συνταξιοδοτούνται με το παλιό μισθολόγιο,δηλαδή φεύγουν με το ΜΚ της 1/7/2011 + τα έτη υπηρεσίας,ναι ,προβλέφθηκε ΚΑΙ αυτό,για να βγάλουν μικρότερη σύνταξη.2 χρόνια κάνουν να βγάλουν τα επικουρικά αυτή τη στιγμή(ήδη μειωμένα),και οι κύριες συντάξεις έχουν φάει ήδη 4 διαδοχικές μειώσεις.ένας λόγος ακόμα που βλέπω απαισιόδοξα το μέλλον στην αγορά,στην πραγματική εννοώ,γιατί το ΧΑΑ είναι πλέον μόνο για λίγους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα μου πει τώρα κάποιος προσαυξήσεις και παραμύθια, οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και σε μια νύχτα βγάζουν μια νέα διάταξη, ας πούμε περικοπή 30% σε όσους παίρνουν πάνω από 1000 € σύνταξη και σε στέλνουν αδιάβαστο με τους υπολογισμούς σου.

VassilisS είπε...

Καλησπέρα σας. ΜΙΚΕ δεν θυμάμαι άν σου είπα σου ξανάείπα --- ΧΡονια πολλά να σαι ευτυχισμένος.

PS είπε...

Take it for granted,they're robbers,I just can't stand talking about them anymore.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φώτη εσύ ξέρεις καλύτερα για το Δημόσιο, εγώ ότι ακούω από άλλους, δεν έχει μείνει κανένας με πάνω από 35 χρόνια, πρώτα απ' όλα αυτούς πέταξαν έξω αμέσως τον περασμένο Νοέμβριο με τις εφεδρείες κλπ που εφάρμοσαν

VassilisS είπε...

επειδή σας βλέπω και συζητάτε γι ασυντάξεις προσωπική μου άποψη, μην ελπίζετε ότι θα υπάρχουν σε λιγο καιρό συντάξεις πάνω από 1000-1200€.

michele είπε...

Eυχαριστω Vas κι εγω δεν θυμαμαι καλωσυνη σου ..και συμφωνω και μ αυτο που ειπες για τις συνταξεις.Ολα συνηγορουν σ αυτο..Τωρα το χρηματιστηριο οπως συχνα λεω θα ειναι σε αντιθετη ροτα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το αγγλικό σου μου αρέσει χαχα το ξέρω είναι σίγουρο και για μένα αλλά τι ελπίζει ο κάθε "παίχτης? Να πέσει μέσα μαζί με τους απατεώνες που το στήνουν. Έτσι είναι δυστυχώς. Άσχετο αν τα καταφέρνει βέβαια. Και ερχόμαστε εδώ στο ζουμί. Αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν τα μεγάλα λαμόγια με τα μικρά χαρτιά, δεν ασχολούνται. Όσα μειονεκτήματα και να έχουν αυτά. Ο εικοσάρης είναι που βρωμάει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Vas.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Vas θα υπάρχουν ονομαστικά. Δηλαδή θα σου απονέμουν σύνταξη 1500 € και μετά θα αρχίζουν η περικοπές ένα δύο τρία τέσσερα και θα μένει ποσό κάτω από 1000 και μικτό μάλιστα πριν την περίθαλψη και τον φόρο.

PS είπε...

«Οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή την δραστηριότητα, για την οποία θα μετανιώνω σε ολόκληρη την ζωή μου, ήταν η λαθεμένη εντύπωση που είχα διαμορφώσει ότι, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να εξασφαλίσω το μέλλον των παιδιών μου και να θωρακίσω την οικογένεια μου έναντι μελλοντικού κινδύνου».---"Αμάρτησα για το παιδί μου" δηλαδή.Τάδε έφη η εγκέφαλος της ληστείας στο ΙΚΑ.Με δεκάδες χιλ.μαιμούδες,κόστος 500 εκ.ετησίως,το ποιά σύνταξη να περιμένει κανείς είναι ολοφάνερο.Βάλτε και τα υπόλοιπα που ακούτε και κάνετε σούμα,από φάρμακα,γιατρούς και ότι άλλο βάζει ή ΔΕΝ βάζει ο νους του ανθρώπου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο τρόπος υπολογισμού μόνο δεν έχει αλλάξει. Αριθμός ενσήμων και αποδοχές καλύτερης 5ετίας μέσα στα 10 τελευταία χρόνια σου δίνουν μια ονομαστική σύνταξη πλέον.

VassilisS είπε...

κάπου εκει Πάνο στην καλύτερη περίπτωση. Το ασφαλιστικό είναι το νο 1 πρόβληματ της ΕΛλάδος πλέον.
Δίαβαζα και τώρα δίπλα στον ΠΛ για την Κυπρου. έχω την αίσθηση ότι την πάτησα. δύσκολα θα καλυφθέι το σύνολο της ΑΜΚ γμτ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μάλιστα αθώα η κατηγορουμένη τότε. Και τα δικά μας τα παιδιά πως θα τα εξασφαλίσουμε που δεν έχουν μέλλον, το σκέφτηκε αυτό?
Στα τέτοια μου για τα δικά σας παιδιά θα απαντούσε αυθόρμητα.
Αυτός είναι ο Νεοέλληνας σήμερα.

PS είπε...

"Αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν τα μεγάλα λαμόγια με τα μικρά χαρτιά" γελάω τώρα,...μα τα κάνει ο κάθε μικρός,ακόμα πιο απλό.Με λιγότερο από 1 ε κόστος μάλιστα.Δεν έχεις δει ποτέ άραγε επί ώρες να μην υπάρχει ούτε ένας αγοραστής,ή να ζητάνε μόνο στο -30%;Προτροπές έχω ακούσει για πολλές δεκάδες χαρτιά,λίγα έδωσαν κέρδη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Vas και εγώ μέσα είμαι λίγο πάνω από 0,52 το πολύ πολύ σουτ τι άλλο να κάνουμε? Ο Λεω βέβαια όλο μαλακίες λέει, όλο αρνητικά βρίσκει, όλο πληροφορίες έχει από ασφαλείς πηγές κλπ μου την έχει δώσει και δεν τον διαβάζω πλέον. Και δίκιο να έχει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε Φώτη εκεί ξέρεις ότι είναι για πλάκα και δεν δίνεις σημασία. Μπορώ και εγώ με έναν άλλο να το κάνω με ελάχιστα κομμάτια. Θέλεις να το δοκιμάσω αν βρω έναν και να βλέπεις μετά + 30%?

VassilisS είπε...

Και μένα μου την βιδώνει αυτός ο άνθρωπος είναι απίστευτα τρομολάγνος αλλά τι να κάνουμε πρέπει να ακούμε και αυτούς. Πάντως άν φύγει κάτω από 0,50 την σούταρα λεει...

michele είπε...

Nαι Vas θα αφησουν οι Ρωσοι αδιαθετα στην Κυπρου ??? χεχε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ίσως αύριο κάνει μια θετική αντίδραση μετά τόσες αρνητικές, αναγκάζεσαι να τα κοιτάς και αυτά και να παίζεις και στις πιθανότητες

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Καλησπέρα κουβεντούλα ωραία.
Μichele με τα ΣΩΛΚ τι παίζει;

VassilisS είπε...

ε ναι έιναι και αυτοι ... μακάρι αλλά δεν ξέρεις τι παιχνίδια μπορεί να παιζονται.

PS είπε...

έγραψα το μεσημέρι ότι πήρα εχαε και το μετάνοιωσα αμέσως μετά,και ότι η συνεδρ.άρχισε να μη μου αρέσει.έφυγα στο κλείσιμο με μείον 4 λ,μετά από 4 προηγ, επιτυχημένα intraday,δεν θέλω να αφήνω δεκάρα μέσα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με μια πρόχειρη ματιά, είχε 9 συνεχόμενες αρνητικές από 31/10/11 και μετά μέχρι τις 10/11

Καλησπέρα ΛΑΣΚΑΡΗ

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Για πάρτε αυτό

http://www.youtube.com/watch?v=Qr9rffC8VT8

ΠΑΝΟΣ είπε...

χΑ ΧΑ ρε Λάσκαρη το ρομπότ μαθαίνει γρήγορα πάντως ελληνικά

PS είπε...

"...το αξιόγραφο αυτό θα εκγλυφθεί θετικά ..." ΠΛ.Ποιός ...ξερο-γλύφεται μη με ρωτάτε.

PS είπε...

GN all.

michele είπε...

Δημητρη δεν πειραζουμε ΣΩΛΚ κατα την αποψη μου.Μια χαρα στεκονται.Πανω δε απο 0,80 θα αρχισουν τα ..οργανα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καληνύχτα Φώτη.

VassilisS είπε...

τα ΣΩΛΚ κρατάνε σχετικά πάντως, έκλεισαν σήμρα πάνω στον ΚΜΟ 30 και έχουμ πέσει οι ογκοι. Εγώ δεν τα φοβάμαι ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάντως και αυτά έχουν κολλήσει όπως και όλος ο όμιλος.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Το βραχυκύκλωσαν στο τέλος. χα χα

VassilisS είπε...

το κόλημα Πανο σε αυτες τις εποχές καλό έιναι. ΤΟ μεγάλο ερωτηματικό παιδιά είναι πως θα συμπεριφερθούν ολα αυτα όταν θα αρχίσουν οι ΑΜΚ των τραπεζών και πολοί θα πουλουν τα μικρα για να μπουν στις ΑΜΚ.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Κ...αγγλοι, ελπίζω να τους τρεσάρι ένα στο 120'.
Ευχαριστώ για τα ΣΩΛΚ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό ερώτημα αλλά εγώ δεν έχω απάντηση, πάντως δεν τα φοβάμαι.
Αν έχουν κάνει ράλι τα μικρά ίσως... αλλά είναι κι αυτά πολύ χαμηλά.

michele είπε...

Oι μικρες αξιες Vas θα τρελλανουν κοσμο.Οι αξιες παντα.Αλλα κοντα θα παιξουν και τιποτα σαπια..

VassilisS είπε...

με το Γερμανικό οικονομικό μοντέλο της πραγματική οικονομιας, που ζούμε τώρα, ΜΙΚΕ αυτο που λες έιναι απόλυτα σωστό ( και να σου πω εγώ συμφωνώ απόλυτα παραγωγή όχι φούσκα αγγλοσαξωνική)

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Είναι τρελλοί οι άνθρωποι

http://www.youtube.com/watch?v=_1haYY5pV18

VassilisS είπε...

Καληνύχτα πάιδες άυριο πάλι

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Άντε καληνύχτα τα λέμε αύριο.

http://www.youtube.com/watch?v=AbQpdrbtZhk

michele είπε...

Kαληνυχτα Vas ,Δημητρη αυτα τα διασκεδαστικα που βαζεις το βραδυ ,οντως ειναι τρελλοι χαχα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Λάσκαρη με τα αστεία σου.
Καληνύχτα Vas.
Τελικά οι Άγγλοι προχώρησαν παρά το 3-1 αυτά έχει το ποδόσφαιρο.
Καληνύχτα και από μένα παιδιά. Καλό ξημέρωμα.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Άντε καληνύχτα τα λέμε αύριο

http://www.youtube.com/watch?v=AbQpdrbtZhk

Michalis είπε...

kalimera se olous tous filous