Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ Η ΕΕΕΚ ΣΗΜΕΡΑ...
                                                         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
                                           
    Καθημερινό σχόλιο Μιchele


Στις 745,23 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ..

στο χαμηλοτερο ημερας μετα απο μια συνεδριαση αναμονης  γυρω απο τις εξελιξεις στο θεμα του PSI ,την καταληξη των οποιων θα γνωριζουμε αυριο αργα το βραδυ.
Αρχικα η αγορα κινηθηκε μεχρι τις 760,17 μον αλλα μην εχοντας καυσιμα και ειδησεις για την υπερβαση αυτης της σημαντικης ζωνης,οπισθοωρησε και κινειτο μταξυ 750-756 μον,εχοντας σταθερα κατω την ΕΕΕΚ ,η οποια και εκλεισε στα χαμηλα ημερας με -4,83% στα 13,61 ευρω,συμπαρασυροντας και το υπολοιπο ταμπλο.
Ο ΔΤΡ εκλεισε στις 415,54 μον με οριακες απωλεις -0,46% με την ΕΤΕ να εχει την καλυτερη συμπεριφορα και να κλεισει θετικη στα 2,50 ευρω με +0,4%.
Αμεταβλητη η ΑΛΦΑ στα 1.55 ευρω,χειροτερη η ΑΤΕ με απωλειες 5,08% στα 0,28 ευρω.
Απο τον υπολοιπο FTSE 20 ,ΤΙΤΚ +2,87% ΕΛΛΑΚΤΩΡ+ 0,79% στα 1.28 ευρω και ΜΟΗ +0,19% εμειναν σε θετικο εδαφος,ενω αντιθετα ΜΙΓ -5,5% στα 0,3610 ,ΕΕΕΚ και ΜΥΤΙΛ -3,99% στα 2,65 ευρω,ηταν οι πιο αρνητικες με τον τελευταιο να βρισκεται σε διαμαχη για το χρεος του Αλουμινιον της Ελλαδας.Η διοικηση υποστηριζει οτι εξυπηρετει το χρεος κανονικα και επιπλεον το δημοσιο του οφειλει συνολικα στον ομιλο 216 εκ ευρω.
Απο την μεσαια κεφαλαιοποηση ΕΛΓΕΚΑ +11.64% στα 0,3550 ευρω,ΤΕΝΕΡΓ +7,74 % στο 1,67 ευρω και ΕΛΚΑ με ανοδο +7,38% στο 1.60 ευρω,ακολουθουμενες απο την ΦΡΙΓΟ την οποια χτες επισημαναμε τεχνικα,+7,25% στα 4,44 ευρω ηταν οι καλυτερες της ημερας.
Αρνητικοι πρωταγωνιστες εδω ΔΙΟΝ με απωλειες 8,13% και ΚΡΕΤΑ με -7,25% αλλα προκειται για μετοχες με μεγαλη μεταβλητοτητα το τελευταιο διαστημα.ΚΡΕΚΑ +9,63% και ΕΛΣΤΡ+4,68% ειχαν την καλυτερη αποδοση απο τον small cup.
Eλαφρως θετικες οι ξενες αγορες μετα την χτεσινη μεγαλη πτωση,ο μεν DAX στο +0,20% στις 6646 μον, ο δε DOW με οριακα κερδη+0,18%στις 12.782,5 μον.

56 σχόλια:

Γεράκι είπε...

χαχαχα..αρε τρελε..εσυ και οι φωτο σου..ερχονται οι πωλητες..ολο κ περισσοτεροι...

michele είπε...

ελκα+ ελβε+σαικλ+ κρεκα+ σωλκ+ εκτερ+ τι αλλο να θελεις σε μια συνεδριαση

Γεράκι είπε...

γιατι παει να κοκκινισει η αμερικάνα? έχασε όλα τα κέρδη η ΕΤΕ?μηδενίζει?..πάει..χάσαμε ακόμα μια μέρα..

Γεράκι είπε...

intraday mic? ή profit taking Λογω καλών τοποθετήσεων? (short η mid term?) ρωτάω πολλά?

michele είπε...

διακρατηση και ενισχυση θεσεων ειναι αυτα Hawk.Trading στα μεγαλα.Που να πανε αυτα.Θα παιξουν βεβαια,αλλα τις αποδοσεις αυτων δεν θα τις δουν απο δω και περα.Συν μεσαια χαρτια μεγαλου ενδιαφεροντος.Κατασκευες,ενεργειες,μεταλλα.Το profit taking θα το αναφερω οταν συμβει.

νικος φαληρο είπε...

http://www.ant1.com.cy/oikonomia/2012/03/07/ekatommyria-apo-thn-ekklhsia-stis-trapez/

νικος φαληρο είπε...

καλο βραδυ σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Νικολα στην Κυπρο η εκκλησια εχει ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ θεση στις τραπεζες ,κυριως στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ απο οτι ξερω.Να μας πει και ο φιλος μας ο Μιχαλης που ειναι γνωστης.

dim είπε...

Ειπες τιποτα?

Αλεξανδρος είπε...

τι εγινε ρε παιδια η κοκα απο 14 στο 13,61 χωρις ανασα

Γεράκι είπε...

σνιφ..σνιφ..η ουγγιά?φέρε μας κ απο δω..ευκαιρία είναι..

ΞΕ-ΤΣΙΠΩΤΟΣ είπε...

"...οι εκπρόσωποι της αγοράς πετρελαιοειδών περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στον κλάδο τους, υποστηρίζοντας πως το λαθρεμπόριο καυσίμων καλύπτει μέχρι και το 50% της συνολικής διακίνησης, την ώρα που χιλιάδες πρατήρια οδηγούνται στο κλείσιμο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εμπορίας Πετρελαιοειδών Γιάννη Ψυχογιό, η μείωση των πωλήσεων υπερβαίνει το 25% στο ντίζελ και τη βενζίνη, 2.000 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα έχουν κλείσει, ενώ το λαθρεμπόριο «μεγαλώνει και γιγαντώνεται».

«Υπάρχει κάτω από το τραπέζι ένα μεγάλο ποσό, κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 εκατ. ευρώ το χρόνο, το οποίο θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε αν καταπολεμούσαμε το λαθρεμπόριο, το μεγαλύτερο κομμάτι του οποίου προέρχεται από το πετρέλαιο θέρμανσης, που πωλείται ως πετρέλαιο κίνησης», ανέφερε ο κ. Ψυχογιός.

«Τον τελευταίο καιρό, έχουμε μεγάλο ποσοστό αντλιών που είναι "πειραγμένες" με ειδικά τσιπάκια, που δίνουν λιγότερη ποσότητα στον καταναλωτή», πρόσθεσε, ζήτησε οι έλεγχοι να εντατικοποιηθούν και να γίνει πιο αυστηρή η νομοθεσία, «ώστε η ανώτατη ποινή σφραγίσματος του πρατηρίου να μην είναι οι έξι μήνες, αλλά τα δύο χρόνια».---ΙΣΟΒΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΟΣ.

Αλεξανδρος είπε...

με αυτα που κανουνε Αντωνη θα την χρειαστουμε στο τελος

Γεράκι είπε...

θέλει τέχνη, υπομονή και πειθαρχία το άτιμο...

ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ είπε...

"Νομοσχέδιο που θα στοχεύει στη μείωση κατά 30% των δομών του κράτους προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο, σήμερα το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των κ.κ. Δ. Ρέππα, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ηλία Πλασκοβίτη και Λίνα Μενδώνη ελήφθησαν οι ανωτέρω αποφάσεις.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με την task force τον Ιούνιο, δηλαδή μετά τις εκλογές, αναμένεται να εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα για τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού." λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όμως.Ως πότε θα κάνει κουμάντο το 11% στην ελληνική σοβιετία;

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ είπε...

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012 17:35




Την αισιοδοξία του ότι η συμμετοχή στην ανταλλαγή ομολόγων (PSI) θα ξεπεράσει κατά πολύ το 75% «με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα» εξέφρασε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μίλησε στο Reuters ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει πως θα εγκαταλείψει τη συμφωνία αν η συμμετοχή είναι κάτω από 75%.

michele είπε...

DIM για ποιο πραγμα λεω??? Αλεξ ετσι ειναι το παιγνιον,επρεπε να κλεισει κατω σημερα.Αλλα με τεχνικο τροπο ,με μειωμενο ογκο,ενω την πρωτη ωρα ηταν πολυ καλος,και με τις τραπεζες στα ιδια.Ξενοδοχε υπομονη θα γινουν οι εκλογες και θα δουμε τι θα ψηφισουμε.

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ είπε...

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης σημείωσε πως μετά την αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 51 λεπτά, το διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου 2010, το λαθρεμπόριο διπλασιάστηκε, το δε επόμενο έτος σημειώθηκε υποκατανάλωση 22% και πτώση της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στην Περιφέρεια, που έφθασε το 50%.

«Επίσημα χείλη έκαναν λόγο για 17% υστέρηση εσόδων από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης», συμπλήρωσε ο κ. Κιούσης και συνέχισε: «Αισθανόμαστε ότι έχουν περίεργη ασυλία όσοι κινούν το λαθρεμπόριο, καθώς η φοροδιαφυγή δεν είναι στιγμιαίο έγκλημα, αλλά διαρκές- και με μορφή πυραμίδας. Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάργηση διάταξης (κατόπιν αξίωσης της τρόικας), με την οποία απαγορευόταν η πώληση βενζίνης κάτω του κόστους.

«Ούτε το 50% των καυσίμων δεν διακινείται από τα πρατήρια», ανέφερε με τη σειρά του ο Χαράλαμπος Μαυράκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

«Χρειάζεται άμεσα ένα σοκ στην αγορά και να επιβιώσουν οι υγιείς επιχειρηματίες και όχι τα λαμόγια. Ζητούμε συνεχείς και εντατικούς ελέγχους στα πρατήρια. Ακόμα και εταιρείες που πουλάνε αντλίες λένε "ψωνίστε από μένα γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός που να μπορεί να εντοπίσει ότι αυτή η αντλία θα μπορεί να κλέβει αύριο"», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γεράκι είπε...

ο αμερικανος πιστος στο ραντεβου του..εσείς?

michele είπε...

καλη αντιδρασουλα κανει ε Hawk???κρατησε το 12.750 τα εγραφα χτες τα νουμερα,να δουμε εχει πολυ δρομο ακομα..

Γεράκι είπε...

οπως παντα ανεβοκατέβασε όλα τα ευρωπαικά τσιράκια..ναι καλή..ποσες αντοχές θα έχει ακόμα?..τελειώνουν τα ψωμιά του...ήδη βγάζω long θέσεις σιγα σιγα...δηλ τις περιόρίζω.μάλλον η nbg θα μείνει αφου θα είναι τελειως εκτός παιχνιδιού οτι και να γίνει στον έξω κόσμο..

Γεράκι είπε...

συσωρευει ο sp...

michele είπε...

3.25 H NBG κατσε εκει ,αμα πετυχει το psi θα γκαπαρει χαχα

dwk είπε...

Να ρωτήσω κάτι Michele; Το διάγραμμα των ΕΛΚΑ από Αυγ.-Σεπτ. 2011 μέχρι σήμερα, δεν δείχνει σχηματισμό (αντίστροφο) head and shoulders (το …έμαθα και αυτό μετά από ερώτηση στον Κ23,για το τι σημαίνει …σαμπουάν! –και τον ευχαριστώ). Sorry αν έχεις γράψει κάτι σχετικό που δεν πρόσεξα. Α! αν ναι, ποια η συνεχεία; Ευχαριστώ.

Στεργιος χαλκιδα είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΝουκο αλλα και τα υπολοιπα παλικαρια του εδω μπλογκ.για να δειτε πως σας σκεφτομαι(ταιριαζει και με την ηλικια) Λουίζα - Λεβάντα Χαλαρωτικό Τσάι Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά προετοιμασία Υλικά για μία κούπα: 5-6 φύλλα λουίζας 1 1/2 κουταλιά του γλυκού λεβάντα 1 κούπα φυσικό μεταλλικό νερό 1 κουταλιά του γλυκού μέλι Υλικά για ένα λίτρο: 1 κούπα φύλλα λουίζας 3 κουταλιές της σούπας λεβάντα 1 λίτρο φυσικό μεταλλικό νερό 1 κουταλιά της σούπας μέλι Εκτέλεση: Βράστε το φυσικό μεταλλικό νερό στους απαιτούμενους βαθμούς (100° Κελσίου ) και κατόπιν ρίξτε τα φύλλα λουίζας και τα άνθη λεβάντας. Αφήστε τα να βγάλουν το άρωμα τους για 4-5 λεπτά και αφού το σουρώσετε και το σερβίρετε στην αγαπημένη σας κούπα, προσθέστε το μέλι. Χαλαρώστε και απολαύστε το. Παραλλαγές: Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το ρόφημα του ενός λίτρου και να το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα απολαύσετε το χαλαρωτικό ποτό σας παγωμένο ακόμα και στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φτιάξτε παγάκια από το ρόφημα που ετοιμάζετε και όχι από νερό καθώς έτσι θα διατηρήσετε τη γεύση του ποτού σας αναλλοίωτη. Παραπάνω δίνουμε την δική μας συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότητες και φέρτε τη στα μέτρα σας. Χρησιμοποιήστε απλή ζάχαρη ή μαύρη αν δεν σας βρίσκεται καλό μέλι. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε το ρόφημα του ενός λίτρου και να το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι θα απολαύσετε το χαλαρωτικό ποτό σας παγωμένο ακόμα και στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φτιάξτε παγάκια από το ρόφημα που ετοιμάζετε και όχι από νερό καθώς έτσι θα διατηρήσετε τη γεύση του ποτού σας αναλλοίωτη.

michele είπε...

dwk εκεινος λυθηκε καθοδικα και πηγε μεχρο 0,95 αν δεις.Πηγαινε τωρα σ αυτο εδω που εχουμε 1η Μαρτη ( η ταμπελιτσα ειναι απο πανω ατην αρχικη σελιδα ) και κοιτα μολις περναει την πανω κοκκινη γραμμη ,και κοιτα και το καναλι το μεγαλο πως κρατησε, το μπλε

michele είπε...

Πολυ δουλεια ρε Στεργιε ,τιποτα πιο ετοιμο δεν εχει???

Στεργιος χαλκιδα είπε...

χαχαχα ωραιος ο μικελε.παντα με χιουμορ βλεπω φιλε μου.να σαι καλα.

dwk είπε...

Καλά τα λες Στέργιο! Αλλά στο νησί σου δεν έχει τα … αγχολυτικά φιστίκια του δικού του !!! Την καλησπέρα μου σε όλους.

dwk είπε...

Ευχαριστώ Μ. και sorry για την διπλή καταχώρηση.

Στεργιος χαλκιδα είπε...

φιλε dwk δεν ειμαι απ την χαλκιδα.μ αυτο το νικ βγαινω εδω και πολυ καιρο.ο ΔΝ ειναι σπαθι τυπος οπως και οι φιλοι εδω.Λιγο χιουμορ κανουμε για οποιον καταλαβαινει απο δαυτο.να γελαμε λιγο

Στεργιος χαλκιδα είπε...

μαγκες φευγω.νυχταααα

dwk είπε...

Απλά … συνέχισα και γω! Να είσαι καλά, Στέργιο (ελπίζω να μην είμαι λάθος και στο όνομα!) από όπου κι αν είσαι !!!

michele είπε...

οκ DWK δεν εγινε και τιποτα,τη σβησαμε ,να εισαι καλα

michele είπε...

Ελα ρε Γιαννη ,εκεινο το παλιο διχτυ καλα τα πηγε ηταν γερο χαχα

giannhs kon είπε...

Μια χαρά άντεξε ΜΙΚΕΛΕ μια χαρά χαχαχα

michele είπε...

το αλογακι ειδες πως εκοψε σημερα εε??

giannhs kon είπε...

Τι όμορφο ζωντανό στην φωτο !!!!!
Πολύ μας ταλαιπωρούν όμως ΜΙΚΕΛΕ ,σκέψου τι θα γίνει με τις ανακοίνωσεΙς των ΑΜΚ .

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια καλησπέρα και από μένα σε όσους είναι παρόντες.

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα ΠΑΝΟ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εντάξει το δίχτυ, δεν ήταν και άσχημα δεδομένων των συνθηκών. Τώρα βλέπω ποσοστά και τεμάχια στα δικά μου.

giannhs kon είπε...

Τώρα μόλις είπαν στις ειδήσεις ότι όλοι βλέπουν θετική εξέλιξη για το PSI εκτός ενός Ολλανδού……. και τοθ ΠΕΤΡΑΝ χαχαχα

giannhs kon είπε...

Θα τρέξουν όλα ΠΑΝΟ αλλά θα μας βγάλουν την ψυχή

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έτσι πιστεύω κι εγώ Γιάννη.. τόση υπομονή κάναμε θα κάνουμε λίγη ακόμη. Πάντως αν λήξει καλά το PSI, με όλες τις συνέπειες που θα έχει βέβαια βραχυπρόθεσμα και μετά δεν προχωρήσουμε... δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να περιμένουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν έχουμε επανάληψη της πορείας του ΓΔ το 1992-1997 πρέπει να προσαρμοστούμε αναγκαστικά στα νέα κόλπα. Αν μπορούμε βέβαια χαχα

michele είπε...

Θυμιζω οτι την περιοδο 1993-1996 η χωρα εμεινε ακυβερνητη Πανο ,καθως ο Ανδρεας μπαινοβγαινε στα νοσοκομεια..τωρα ειναι τελειως διαφορετικες οι συνθηκες! Κατι εψιλον που εχεις Πανο μια χαρα τα πηγαν χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πράγματι Μικέλε και κάτι με έτρωγε από το πρωί, ειδικά για το ΕΛΣΤΡ. Τέλος πάντων μόνο η ΙΝΚΑΤ μας παιδεύει αλλά που θα πάει....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτή που ξεφτιλίστηκε τελευταία σε όγκο είναι η ΕΛΒΑ, αλλά τα έχει ξανακάνει αυτά...και χειρότερα ακόμη.

michele είπε...

Δεν πειραζει αφου δεν παιζει ας ειναι χαμηλος ο ογκος

michele είπε...

Xαθηκε και ο Hawk καλα παει η nbg 3.24 1,25% πανω αλλα με μικρο ογκο..σε λιγο γραφημα του ΟΠΑΠ

μπαρμπαλιας είπε...

ο Μανδουκα 1-0 στην Λευκωσια...

Αλεξανδρος είπε...

opap?

μπαρμπαλιας είπε...

Αλεξανδρε κλσ...πως τα ειδες τα ΕΛΚΑ...αν και εγραψε ο ΔΝ το πρωι δεν ακολουθησα...περιμενα παρακατουλια....

Γεράκι είπε...

λιγο μπαλιτσα..λιγο δουλιτσα..η nbg κολημενη στο +1,25% δεν περιμενω κάτι καλύτερο για σήμερα...εχω στείλει μειλ mic ..οποτε μπορεις..ο ΑΠΟΕΛ την καλύτερη αρχη..κοιτα να δεις..

Αλεξανδρος είπε...

καλησπερα φιλε Μπαρμπαλια,και εγω περιμενω οτι θα τα βρουμε παρακατω,εδω και κανα μηνα λεω στον Μικε να αρχισουμε να μαζευουμε στο 1,20,οποτε και ΕΑΝ πανε,που θα πανε δηλαδη

michele είπε...

ΧΑΧΑ ο Λιακο μου εβαζες χαμηλα εε??? και ηθελες να παρεις??? χαχαχαχα ,ρε τι θα παθετε..ασε που κι εκει που θελετε να πανε χανετε ευκολα χρηματα.Αλεξ οπαπ ανεβηκε,παμε πανω να πεις γνωμη