Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

X.A.A. LIVE                                                  
METOXH ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 1921
                      Σχόλια για τη συνεδρίαση online...


Η ΤΟΞΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS

Ανώτερο στέλεχος της Goldman Sachs υπέβαλε την παραίτησή του πραγματοποιώντας ανοιχτή επίθεση στην «τοξική και καταστροφική» νοοτροπία που επικρατεί στην τράπεζα, καταφέρνοντας ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στο δημόσιο προφίλ του αμερικανικού επενδυτικού οίκου. 


Ο κ. Greg Smith, τραπεζίτης της μεσαίας τάξης στην κλίμακα της Goldman Sachs με έδρα στο Λονδίνο, έγραψε σε άρθρο στους New York Times ότι παραιτήθηκε εξαιτίας της αλλαγής της νοοτροπίας που έχει επέλθει στον οίκο την τελευταία δεκαετία κι έχει θέσει τους πελάτες στον «πάτο» των προτεραιοτήτων της τράπεζας. 


«Παρακολουθώ meetings για πωλήσεις παραγώγων όπου δεν ακούγονται ούτε για μια στιγμή ερωτήσεις σχετικά με το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι πώς μπορούμε να βγάλουμε τα περισσότερα λεφτά από αυτούς,» έγραψε εξηγώντας τους λόγους παραίτησής του από επικεφαλής των επιχειρήσεων αμερικανικών παραγώγων για τους πελάτες Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. 


«Εχω δει πέντε διαφορετικούς managing directors να αναφέρονται στους πελάτες τους ως «muppets» (μαριονέτες, κορόιδα), κάποιες φορές σε εσωτερικά ηλεκτρονικά μηνύματα,» πρόσθεσε ο τραπεζίτης, ο οποίος είχε εργαστεί 10 χρόνια στα γραφεία της Goldman στην Νέα Υόρκη, πριν μετατεθεί στο Λονδίνο προ διετίας. «Δηλώνω με ειλικρίνεια ότι το περιβάλλον σήμερα είναι το πιο τοξικό και καταστροφικό που είδα ποτέ.»

Η τράπεζα υποχρεώθηκε να απαντήσει άμεσα και δημόσια στις αιτιάσεις του κ. Smith. «Διαφωνούμε με τις απόψεις του, οι οποίες θεωρούμε ότι δεν αντικατοπτρίζουν το πώς δουλεύουμε την επιχείρηση… Πιστεύουμε ότι είμαστε επιτυχημένοι μόνο εφόσον οι πελάτες μας είναι επιτυχημένοι» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου της τράπεζας. 


Οι αιτιάσεις του τραπεζίτη, που φοίτησε στο Stanford και κατά τα λεγόμενά του εντάχθηκε αμέσως μετά το κολέγιο στο δυναμικό της τράπεζας, αποτελούν ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στις δημόσιες σχέσεις της Goldman Sachs. 


Η τράπεζα έχει αντιμετωπίσει μια χιονοστιβάδα από αρνητική δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς οι επενδυτικές τράπεζες τέθηκαν σε αυστηρό δημόσιο «μικροσκόπιο» στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Η αρνητική δημοσιότητα κορυφώθηκε με το «φημισμένο» προφίλ που έφτιαξε το περιοδικό Rolling Stone για την τράπεζα, χαρακτηρίζοντάς την «καλαμάρι-βαμπίρ» (το καλαμάρι χαρακτηρίζεται ο "κανίβαλος" των μαλακίων, επειδή τρώει και το είδος του). 


Πρόσθετο πλήγμα υπέστη η Goldman πριν δύο χρόνια, όταν οι αμερικανικές Αρχές την κατηγόρησαν ότι, με την βοήθεια του διαχειριστή hedge fund κ. John Paulson, δημιούργησε ένα χρεόγραφο που ήταν σχεδιασμένο να αποτύχει. 


Οι επενδυτές έχασαν 1 δισ. δολάρια, ενώ ο κ. Paulson απεκόμισε κέρδη και η Goldman έδρεψε παχυλές προμήθειες. Η Goldman πλήρωσε 550 εκατ. δολ. για συμβιβασμό, παραδεχόμενη ότι «διέπραξε σφάλμα» με την κυκλοφορία των χρεογράφων. 




ΠΗΓΗ: FT.com 
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.






                      

202 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 202 από 202
VassilisS είπε...

παιδιά συγνώμη το 1 μύριο στο 306 της ετε το βλέπετε?

DAMOS είπε...

xaxax....DHMOSUENH Ο Π,Θ ΣΤΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΕΤΕ,,,,Η GOLDMAN XAXA............3 EYRV MEUAYRIOOOOOOOOOOOOOOOOO

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 202 από 202   Νεότερο› Νεότερο»