Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

TA ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...
Τρέχει γρήγορα να αλλάξει ρούχα, να ράψει το καινούργιο της φόρεμα η Ευρωζώνη. Να περιορίσει το γκρίζο της πειθαρχίας και το μαύρο της απροσπέλαστης, απόμακρης, κομψότητας προσθέτοντας το πράσινο της ελπίδας, το κόκκινο του πάθους, της δυναμικότητας και το γαλάζιο της διανόησης.


Στην πράξη αναζητεί πλέον, ολοένα και πιο έντονα, μια πειστική αναπτυξιακή πρόταση να παραθέσει κοντά και πάνω από το αυστηρό πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, που αποτελεί -ιδιαίτερα την τελευταία διετία- την ανάσα που αναπνέει η καρδιά του οικοδομήματος της Ενωσης και της Ευρωζώνης.

Οτι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προσαρμογής μέσω λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας αποδείχθηκε η μεγαλύτερη διαδικασία ανακύκλωσης κυβερνήσεων στην πρόσφατη ιστορία, δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία ή τεράστια πολιτική διορατικότητα για να το αντιληφθεί κανείς.

Απλώς οι γαλλικές εκλογές που οδηγούν σε ανατροπή του κλασικού διπόλου ηγεσίας στην Ευρωζώνη και η πτώση της ολλανδικής κυβέρνησης -στην καρδιά της δημοσιονομικά υγιούς Ευρώπης και μακριά από τους PIIGS των ελλειμμάτων- κατέστησαν σαφές ότι οι εξελίξεις επιταχύνονται.

Και θύμισαν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις και οι ψηφοφόροι τους εξακολουθούν να έχουν λόγο, καθώς οι ανατροπές αυτές δεν είναι αποτέλεσμα προβληματικών ή εξωθεσμικών διαδικασιών, αλλά προέκυψαν μέσα από εκλογικές και δημοκρατικές διεργασίες.

Η ανάπτυξη λοιπόν αναζητείται, αλλά το επιθυμητό είναι αυτή η έρευνα να καταλήξει σε επιλογές που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη ρίζα του, οδηγώντας τις χώρες-μέλη της Ενωσης στο να διεκδικήσουν με ικανά μέσα την επάνοδο στον ενάρετο κύκλο και όχι να προσπαθήσουν να καλύψουν τα προβλήματα ώστε να μη γίνονται ορατά με την πρώτη ματιά.

Για την Ελλάδα, μια χώρα κλειδί για την κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης που βρίσκεται μάλιστα στην παραμονή της λήψης σημαντικών πολιτικών αποφάσεων, είναι κρίσιμο να γίνει κατανοητό ότι η σταδιακή διαπίστωση της πλάνης που εμπεριείχαν οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις των τελευταίων χρόνων δεν σηματοδοτεί τη δικαίωση των πολιτικών που επέλεξαν οι αποτυχημένες ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας τριακονταετίας οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία.

Το αντίθετο, ενισχύει την άποψη ότι σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες θυσιάστηκαν εδώ και χρόνια στο βωμό της κυριαρχίας του κομματικού κράτους. Αυτό που «φωνάζει» ότι χρειάζεται η χώρα μας είναι ευκαιρίες ανάπτυξης και προσαρμογής επίπονης, αλλά χωρίς τυφλές ανθρωποθυσίες και εμμονές σε ατελέσφορες, τεκμηριωμένα αναποτελεσματικές, πολιτικές.

Προσπαθεί να αλλάξει ρούχα λοιπόν η Ευρωζώνη και το αν θα τα καταφέρει είναι το μεγάλο στοίχημα. Είναι υποχρεωμένη ωστόσο, για να στηρίξει το μέλλον της, να αποδείξει ότι «ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός», αλλά έχει εναλλακτική φορεσιά να παρουσιάσει στους υπηκόους του.
πηγη: www.naftemporiki.gr

93 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους

απο το euro2day και τη στηλη του Χαμαιλεοντα...μεταφερω


ΑΟΖ και ενέργεια μπήκαν στα Επικρατείας

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι την τέταρτη θέση των ψηφοδελτίων επικρατείας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καταλαμβάνουν 2 επιστήμονες διεθνούς κύρους, με ειδίκευση στο δίκαιο της θάλασσας (ΑΟΖ) και στην έρευνα υδρογονανθράκων.

Ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης (ΠΑΣΟΚ) και ο δρ Ηλίας Κονοφάγος (ΝΔ).

Το αν θα εκλεγούν ή όχι βουλευτές, θα εξαρτηθεί από το αν τα κόμματά τους πάρουν πάνω από το 30% των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Περισσότερη σημασία πάντως έχει τα κόμματα αυτά, να ακούσουν τις απόψεις των δύο ειδικών τόσο στα θέματα που αφορούν στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, όσο και στην ανάπτυξη της έρευνας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Για αυτούς που χαράζουν πολιτική στο ΠΑΣΟΚ, παραπέμπουμε στο βιβλίο που συνέγραψαν από κοινού ο καθηγητής Καρυώτης με τον Κύπριο Σόλωνα Κασσίνη και το Νίκο Λυγερό με τίτλο «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Από την Στρατηγική Κίνηση στην Οικονομική Λύση».

Το βιβλίο παρουσίασαν πριν από δύο μήνες στο Μέγαρο Μουσικής, οι υπουργοί Εξωτερικών Σταύρος Δήμας και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ την επιμέλειά του είχε ο επίσης υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.
Στους αρμόδιους της ΝΔ θα συστήναμε να ρωτήσουν και να μάθουν από τον κ. Κονοφάγο, πώς γίνονται οι διαγωνισμοί στις παραχωρήσεις εκτάσεων για έρευνες, και πώς ετοιμάζονται οι συμβάσεις.

Ο κ. Κονοφάγος με 38 χρόνια πείρα στα θέματα του upstream γνωρίζει απ΄ έξω κι ανακατωτά τα λεπτά σημεία, τις παγίδες των συμβάσεων αυτών και κυρίως πώς διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Και τα γράφουμε αυτά για να μη ξαναζήσουμε το διασυρμό που υφίσταται η Ελλάδα στους διεθνή κοινότητα της έρευνας, με τις εξωφρενικές εξαγγελίες Παπακωνσταντίνου - Μανιάτη ότι οσονούπω ξεκινούν οι γεωτρήσεις, τη στιγμή που δεν έχουν ετοιμάσει ούτε καν το σχέδιο σύμβασης με τους υποψήφιους επενδυτές.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους. Όποιους και να βάλουν στα ψηφοδέλτια Επικρατείας δεν μου λέει τίποτα. Όχι για τους ανθρώπους αλλά για τα ίδια τα κόμματα. Και στην 4η θέση!!! Αν ήθελαν πράγματι να εκλεγούν αυτές οι προσωπικότητες θα τις έβαζαν στην 1η θέση του Επικρατείας. Σιγά μην πάρουν αυτοί οι δύο πάνω από 30% για να μπουν και οι καθηγητές στην Βουλή.
Άλλη μια υποκριτική κίνηση που υποκρύπτει και εκβιασμό στο βάθος. Δώστε μου πάνω από 30% για να εκλεγεί και ο ειδικός και να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις του και την εμπειρία του κλπ κλπ.
Αλλά και να βγουν οι καθηγητές, σημασία έχει τι σκέφτονται οι κεφαλές των κομμάτων και ποια είναι η γραμμή που έχουν πάρει. Και αυτοί οι δύο δυστυχώς δεν προετοιμάζουν ΤΙΠΟΤΑ άλό για το μέλλον της χώρας.
Οπότε το νου σας λεβέντες μου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

...ΤΙΠΟΤΑ καλό

George είπε...

καλημέρα Μπαρμπαλιά ΠΑΝΟ..... τι έγινε όλοι απουσιάζουν. Η MIG πάει για κμο 30 ημερών ..βλεπω είναι ανοδική μήπως πρέπει να δώσουμε προσοχή και να κάνουμε καμιά αγορά ????

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα George.
Τι να σου πω τώρα με τέτοια απαξίωση και ειδικά για αυτόν τον απατεώνα...
Κάτσε να ανοίξει πρώτα, να κάνει τζίρο και μετά τα λέμε.
Γιατί μάλλον θα κάνει αρνητικό ρεκόρ, είναι και παραμονή αργιών και εκλογών και...είναι να μπλέκεσαι με αγορές τώρα?

George είπε...

Βρε Πάνο ακόμη με εκλογές ασχολείσαι. Τα ίδια ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ.Δεν βλέπεις σήμερα το πρωί ο τσιπρας λέει ναι σε αριστερά και καμμενο, αύριο θα λέει άλλα. Ολοι για να πάρουν την ψήφο μας είναι όλοι είναι κολοτούμπες ...Eχεις δικιο 10,15

George είπε...

Η Ευρώπη πάει σήμερα στα Τάρταρα λόγω ΙΣΠΑΝΙΑΣ Για να δούμε τι τζίρους θα έχουμε σήμερα αν και βλέπω μια από τα ίδια

ΠΑΝΟΣ είπε...

George δεν ασχολούμαι με τις εκλογές...ένα σχόλιο στο post του μπάρμπα έκανα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και εσύ έχεις δίκιο για τα ΣΚΑΤΑ χωρίς αμφιβολία, αλλά κάποιον ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουμε. Αλλιώς θα πήγαινα για ψάρεμα και δεν θα έλεγα τίποτα.

μπαρμπαλιας είπε...

στα ΝΕΑ διαβαζουμε για φλερτ Τσιπρα με Καμμενο και Παπαρηγα ,την οποια προτεινει για πρωθυπουργο...
αν ειναι ετσι και δεν ειναι χαλκευμενο...ειναι σαν να λεει στους ελληνες ,ψηφιστε πατσοκ-νδ...
ποιος θελει την Παπαρηγα;;; μην τρελλαθουμε κιολας

μπαρμπαλιας είπε...

οι ευρωπαικοι δεικτες μαζευουν...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και η υποβάθμιση της Ισπανίας δείχνει για άλλη μια φορά τα σχέδια των "οίκων" και την αδυναμία της Ευρώπης, ή μήπως είναι όλοι μαζί στο ίδιο σχέδιο?
Που πήγαν οι εξαγγελίες της ΕΕ για δημιουργία ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης?
Σιγά να μην τους αφήσουν....

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα άρχοντες κι αρχόντισσες.Ξαναλέμε και σήμερα,πείτε κάποιος στην Ισπανία ότι έχει πεθάνει και δεν το γνωρίζει ακόμη.Κάτω από το 6.700 του IBEX η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη,made in Hellas...

George είπε...

Πάνο χάσαμε και τον ΠΑΣΚΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ από την ήμερα που έφυγε ο ΒΩΒΟΣ χάθηκε αν και πήρα ένα μήνυμα του στην γιορτή μου... Eγω θα παω για ψαρεμα παντως και με αυτα που βλεπω τωρα στο Χ.Α παω για καφε ......

μπαρμπαλιας είπε...

...τωρα μεταξυ Πετσαλνικου και Παπαρηγα...δεν το συζηταω...
ωρε δυστυχια σου ελλας............

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Κάρα, αναλαμβάνεις εσύ τώρα χαχα εγώ κουράστηκα

karaefthimiou23 είπε...

Σήμερα το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν ξεπεράσει ή όχι ο τζίρος τα 10 μύρια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ μάλλον θα εστίαζα σ' αυτό:

http://www.prionokordela.gr/politikh/sok-alvaniki-efimerida-anaferei-proeklogikes-ellinopoiiseis-stin-xwra-mas/

Είμαστε χαμένοι από χέρι λέτε? Και τι κάνουμε αν δούμε στην ουρά για την ψήφο ένα σωρό μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων?

karaefthimiou23 είπε...

Όλα είναι πιθανά Πάνο από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση(λόγω εκλογών) και διοικούν ακόμη οι 2 προσκυνημένοι.

μπαρμπαλιας είπε...

...εφαρμογη του νομου που ψηφισε το πατσοκ ...

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σε όλους...έκαναν ένα μακροβούτι οι ευρωπαιοι για χώνεψη και τωρα το μαζεουν εξισου επιθετικα...οσο για τα πολιτικα..εχω χάσει πασα ιδεα..ειμαι πλεον "ανιδεος".Το κεφάλι οχι απλα βρωμάει αλλα σαπίσει..ειλικρινα δεν ξέρω πως κ ποτε θα παρουμε τα πάνω μας..ο ΓΔ παρουσιαζει/σχηματίζει μια αρνητική απόκλιση με τον στοχαστικό δηλ νεες χαμηλές τιμές τις οποιες όμως δεν ακολουθει κατα πόδας ο στοχαστικός..εάν κρατήσει αυτο τοτε ίσως αξίζει ενα τζογάσρισμα τις επόμενες ημέρες..

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα!βλέπω ότι λόγω του εξαιρετικού τζίρου που έχουμε,ασχολούμαι με εκλογές και τα τοιαυτα..εγω ξέρετε τι βλέπω? είναι τόσο ΣΟΥΡΓΕΛΑ οι μικρότεροι που μην απορησετε αν πιάσουν το 50% οι μεγάλοι.Το γιατί θα το πούμε κι απο δω..ολόκληρη ΕΒδομαδα έχουμε..

michele είπε...

*ασχολούμαστε εννοω

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε κλμ
μαλλον τοχεις δικιο ...μετα απο τις προτροπες Τσιπρα...τελικα στο κολπο ολοι;;;;;

michele είπε...

Λιάκο,ο Τσίπρας ξεκίνησε να μιλαει για συνεργασία στις μονοεδρικες κατι που λόγω του εκλογικού νομού δεν γίνεται γιατί μπορει να πάρεις μια κάπου και να τη χάσεις μετα ,να την πάρεις κάπου αλλού..άρα κοροϊδεύει τον κόσμο που δεν ξέρει λεπτομέρειες.Η Αλεκουκα δεν συνεργάζεται ,το ξέρουμε περιμένει τη στιγμή που τα μέσα παραγωγής θα περάσουν στο λαό( για να τα χειρίζεται βέβαια η νομενκλατουρα χαχα).

karaefthimiou23 είπε...

Η πολιτική ζωή από τις 7 Μαίου θα αλλάξει ανεπιστρεπτί,μη τρέφετε αυταπάτες για μία από τα ίδια.Το θέμα είναι το σκηνικό που θα υπάρξει εάν μπορεί να δώσει λύση και να καθήσουν οι σοβαροί που έχουν απομείνει και να συζητήσουν για το καλό της πατρίδος.

michele είπε...

Για καντο πιο λιάνα Καρα.Ότι θα αλλάξει,θα αλλάξει,αλλα τι εννοείς?

George είπε...

''Δεν προκάλεσε η Ελλάδα την κρίση στην Ευρωζώνη. Ναι, η χώρα μου ήταν η σπίθα, που απλώς αποκάλυψε τις δομικές αδυναμίες εντός της ευρωζώνης'' υποστηρίζει ο Κώστας Σημίτης που απαντά σε όσους θεωρούν πως η χώρα μας λανθασμένα, ή ακόμα και με παραποιημένα στοιχεία, μπήκε στην Ευρωζώνη.
ΠΑΡΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

karaefthimiou23 είπε...

Μάγος δεν είμαι για να ξέρω τις ακριβείς εξελίξεις αλλά αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι τα 2 προσκυνημένα κόμματα την επ'αύριο των εκλογών δεν θα έχουν σχέση με τη παρούσα κατάστασή τους.Οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα είναι μονόδρομος,όπως και οι αναταράξεις στα περισσότερα κόμματα.

Γεράκι είπε...

οτι θα έχουμε μια άλλη μερα ειναι σίγουρο..το θέμα ειναι το εξής..για πόσο χρόνο θα χρησιμοποιούμε βαζελίνη...συντομα δεν θα έχουμε χρήματα ουτε για αυτήν κ τοτε θα τσουζειιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!

George είπε...

ΚΑΡΑ για πες μας τους σοβαρούς αν υπάρχουν ? όλοι είναι η πάρτι τους και ότι μας πουν από το ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ...Όλοι βρομάνε και αν δεν βρομάνε σήμερα θα βρομάνε αύριο...ΟΛΟΙ ΚΑΡΕΚΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....

Γεράκι είπε...

επρεπε να αγοράσω bnp αλλα έχασα χρόνο στα τηλεφωνα γαμωτό..απο υο 29.285 σε 30.48 μέσα σε 1 ωρα..κριμα..

karaefthimiou23 είπε...

George δεν είναι έτσι,αυτή τη στιγμή μιλάει μόνο ο θυμός και ο κόσμος είναι μπερδεμένος.Είναι φυσιολογικό γιατί αλλιώς τον είχανε μάθει κι αλλιώς καλείται να λειτουργήσει τα επόμενα χρόνια σε όλα τα επίπεδα.

Κοιτάμε πάντα το δένδρο και όχι το δάσος,κοιτάμε εκεί που θέλουν κάποιοι άλλοι να κοιτάξουμε.

George είπε...

ΜΙΚΕΛΕ μια ερώτηση έχω.... γιατί πάει πάνω το Χ.Α μήπως για αυτά που είπε ο τσιπρας ??? η υπάρχει άλλος λόγος ????

michele είπε...

Συμφωνώ,για ένα διάστημα τα κόμματα κυρίως τα μεγάλα λεγόμενα,θα αναγκαστούν να συνεργαστούν ενδεχομένως.Δεν είμαι σίγουρος κατα πόσο θα τα καταφέρουν,αλλα πολυ αμφιβάλλω.Ειδικά εάν προστεθεί στους μεγάλους ο Καρατζαφέρης η αναξιοπιστία του οποίου αυξάνεται ευθέως ανάλογα με την πτώση του ποσοστού του

michele είπε...

George τι εννοείς παει επάνω,μ αυτο τον τζίρο?.και τι σημασία έχει τι θα πει ο Αλέξης για το χρηματιστήριο? τον ακούνε και τρέμουνε χαχα

George είπε...

Λες να πάρουν απόφαση στο υπουργικό συμβούλιο για τράπεζες θα έχει πλάκα να το δούμε και αυτό

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη τον Καρατζαφέρη τον παρακολουθώ από πολύ κοντά για περισσότερα από 10 χρόνια.Δεν διακρίνω καμία αναξιοπιστία,τουναντίον τον θεωρώ από τους λίγους πατριώτες πολιτικούς που λειτουργούν περισσότερο για την πατρίδα παρά για την πάρτη τους.

Τα 2 προσκυνημένα κόμματα δεν μπορούν να συνεργασθούν,όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί ο κύκλος ολοκληρώθηκε.Είναι καμμένα χαρτιά και στο μέλλον θα αναδυθούν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στο πολιτικό γίγνεσθαι,σε ένα περιβάλλον που καθημερινώς αλλάζει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γεράκι είπε...

χαχαχα..προσοχη παιδια..οταν μπλεκουν τα πολιτικα..δημιουργουνται παρεξηγησεις..χαχαχαχα..Κ23, η αλήθεια ειναι οτι ο Καρατζ έχει κάνει καποιες κολοτουμπίτσες αλλα απο την αλλην θα μου πεις..και ποιος δεν εχει κανει..τεσπα..φαυλος κύκλος..

karaefthimiou23 είπε...

Οι ελιγμοί hawk στην πολιτική και στη ζωή γενικότερα είναι απαραίτητοι,όλα μεταβάλλονται αρκεί ο στόχος και η κατευθυντήρια γραμμή να είναι πάντα η ίδια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βλέπω Κάρα ανέλαβες επαξίως την σκυτάλη εδώ και μια ώρα χαχα.
Καμία παρεξήγηση Hawk...απλά ήρθε η ώρα να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους.
Και να παραμερίσουν οι μικροί τις όποιες διαφωνίες τους και να συνεργαστούν...όσο για τις ιδεολογίες και τα ρέστα μικρή σημασία παίζουν, τους έχουμε δει τόσα χρόνια και τους μάθαμε όλους.
Κάπως πρέπει να ξεχωρίζουν όλοι. Κι εγώ έχω περιφράξει το χωράφι μου για να το ξεχωρίζει από του γείτονα.
Αν το κοινό συμφέρον λέει ότι πρέπει να το καλλιεργήσουμε μαζί αυτό προέχει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

...να το ξεχωρίζω

karaefthimiou23 είπε...

Αφού το ρίξαμε στη πολιτική και μιλάμε με ανοικτά χαρτιά,προσωπική άποψη είναι ότι Κουβέλης και Καρατζαφέρης θα παίξουν και πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επομένη ημέρα της πατρίδος.

Είναι άνθρωποι που μπορούν να συνθέσουν και όχι να χωρίσουν και μπορούν να συννενοηθούν στα μίνιμουμ πράγματα που χρειάζονται από τις 7 Μαίου για να πάει μπροστά ο τόπος.

Γεράκι είπε...

συμφωνω με Κ23 κ ελπιζω να μπει μέσα κ ο τσιπρας..ισως εάν λάβουν μεγαλύτερο ποσοστο, να βάλουν λίγο μυαλο..ειμαι αισιοδοξος και δεν κακομοιριάζω οσο και εαν γύρω κ μέσα τα πραγματα δεν εινια τα καλύτερα..το αντιθετο θα έλεγα..1 εβδομάδα έμεινε..

Γεράκι είπε...

η αληθεια ειναι οτι έχει μεγάλο ενδιαφέρον κ ελπιζω οι ανατροπες να είναι για το καλό μας...

karaefthimiou23 είπε...

Μακάρι να μπει κι ο Τσίπρας και όσοι άλλοι θα συμφωνήσουν στο αύριο,στη νέα εποχή της Ελλάδος.Δυστυχώς όμως ο Τσίπρας διεκδικεί εξτρέμ καταστάσεις αν και θα μπορούσε με τον Κουβέλη να κάνουν καλό δίδυμο.

Γεράκι είπε...

θα κάνω παρτυ μόλις κλείσει το ελληνικο χαρτοφυλάκιο μου + σε κάποιο κλείσμο απο το ξεκίνημα μου..χαχαχαχα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άρα έχουμε μια μίνιμουμ συμφωνία ... ας συμφωνήσουν και αυτοί λοιπόν

michele είπε...

Ο Καρατζαφέρης είναι ευφυής και όντως είναι ο μόνος που έφτιαξε μικρο κόμμα και άντεξε,λόγω του ότι είχε τηλεόραση και Φυσικά ήταν δημοσιογράφος και τον βλέπαμε κάθε μέρα στα κανάλια.Αυτο καταγράφεται στα θετικά του..κατα τα αλλα η κωλοτουμπα του αιώνα ,ανάλογα με τι τον βολεύει..αναξιοπιστος τελείως.Δεν αμφισβητω τον πατριωτισμό του,δεν έχω τέτοιο δικαιωμα

karaefthimiou23 είπε...

Ποια ήταν η κωλοτούμπα του αιώνα Μιχάλη?

μπαρμπαλιας είπε...

...το Μπιστηηηηη ωρε μου τον ξεχασατε....

michele είπε...

Ο Τσίπρας έχει βελτιωθεί πολυ, ειδικά μετα την άτυπη βοήθεια απο τον καθηγητή Κοτζια.Παρ όλα αυτα οι θέσεις που έχει για αναστολή πληρωμής και να βάλουμε κι άλλους στο δημόσιο κλπ είναι εκτός τόπου.Η υποτιθέμενη σύμπραξη δε με τον Καμμενο,για μένα επικυρώνει την άποψη περι σουργελισμου

karaefthimiou23 είπε...

Πολύ ξύλο τρώει και σήμερα ο ΟΤΕ.

michele είπε...

Η αποχώρηση του απο την τελευταία συγκυβέρνηση ήταν η αποθέωση της κωλοτουμπας.Μόλις είδε ότι έπεφταν τα ποσοστά του έφυγε.Τα ποσοστα βέβαια παρέμειναν χαμηλά και θα πάρει και λιγότερο απο την προηγούμενη φορά.Του έφυγε και ο Βοριδης ο,τι σοβαρότερο είχε να επιδείξει αυτο το κόμμα.Και Φυσικά έχει στα μείον του την ψήφιση του Α μνημονίου που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση που ζούμε όταν η Ευρώπη ήταν απροετοιμαστη και είχαμε δυνατότητα να διαπραγματευτουμε.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη κατ'αρχάς ψήφισε μόνο το άρθρο 1 του πρώτου μνημονίου,αυτό που μιλούσε για τα λεφτά αφού επί 1 τρίμηνο όργωσε Ρωσία και Μ.Ανατολή και βρήκε λεφτά με χαμηλό επιτόκιο αλλά η συμμορία του ΓΑΠ δεν μπήκε καν στον κόπο να ενδιαφερθεί.Πλέον είναι καταγεγραμμένα και αμφισβητήθηκαν ποτέ από την τότε κυβέρνηση.

karaefthimiou23 είπε...

Το ότι απεχώρησε από τη συγκυβέρνηση λόγω πτώσεως των ποσοστών του σε δημοσκοπήσεις είναι η μόνιμη επωδός του συστήματος που δεν χώνεψε ποτέ την άρνησή του στην προδωσία της χώρας.Είχε θέσει 4 όρους για τη συγκυβέρνηση και δεν τηρήθηκε κανείς,με συνέπεια να αποχωρήσει και πολύ καλώς έπραξε όπως φάνηκε στη συνέχεια με το επαίσχυντο 2ο μνημόνιο που υπόγραψαν οι προσκυνημένοι.

Όσο για τον Βορίδη,ο Καρατζαφέρης ξέρει τι τράβηξε όλα αυτά τα χρόνια που τον κατηγορούσαν ως φασίστα που τον είχε μέσα στο κόμμα.Τώρα ξαφνικά έγινε σοβαρός ο Βορίδης,οι νουνεχείς και εχέφρονες κατανοούν τα παιγνίδια και εδώ του συστήματος.

Όταν μιλούσε για τους λαθρομετανάστες εδώ και 10 χρόνια,πάλι ήταν ο φασίστας κι ο ακραίος.Τώρα όλοι ασπάζονται τις απόψεις του και γενικά ότι λέει ο Καρατζαφέρης σήμερα τα αποδέχονται οι υπόλοιποι με καθυστέρηση 10 ετών.

michele είπε...

Καρα σε λίγη ώρα οι απαντήσεις μου...

karaefthimiou23 είπε...

Τρίτη φορά που ακουμπάει το 693 ο ΓΔ και αντιδράει,αν υπάρξει επόμενη θα είναι και η μοιραία.

karaefthimiou23 είπε...

Τέλος εποχής για τη Μπαρτσελόνα με την επίσημη αποχώρηση του Γκουαρντιόλα.Πέπε σε ευχαριστούμε για τις χαρές που προσέφερες στην αγαπημένη μας ομάδα.Θα μείνεις πάντα στη καρδιά μας όπως ήσουν και ως ποδοσφαιριστής.Πάμε γι'άλλα...

Γεράκι είπε...

ολοι αλλαζουν σελιδα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βλέπω ηρεμήσαμε τώρα αφού τα είπαμε ένα χεράκι πρώτα χαχα

Βλέπω ότι η Χαλκόρ δεν άνοιξε ακόμα, τυχαίο δεν νομίζω... Γεια σου Αλέξανδρε!

michele είπε...

Nαι ηρεμησαμε,αλλα επανηλθα χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωχ αυτό ακριβώς φοβόμουνα ....

karaefthimiou23 είπε...

Πάνο ανταλλαγή απόψεων με ανοικτά χαρτιά κάνουμε,δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο.Μακάρι να συζητούσε έτσι και η κοινωνία,θα γίνοταν σοφότερη.

Γεράκι είπε...

με ποιον ειστε? ΑΑPL ή SAMSUNG?χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάρα ακριβώς αυτό πιστεύω κι εγώ, που έγραψα ολόκληρη ...πραγματεία κάτω από τη σχετική στήλη εκτιθέμενος, αλλά πρέπει να ξακκαθαρίσει αυτό το σκηνικό... έστω και σε δύο δόσεις.

Γεράκι είπε...

junk Nokia απο S&P....

Γεράκι είπε...

λίγο πολυ όλοι χ....ν για την υποβαθμιση της Ισπανιας..ολοι πάνω αλλα κυρίως οι Ισπανοί...ενω εμεις είμαστε πιο πολλοι ευαισθητοι σε τετοιες κινήσεις..

Γεράκι είπε...

*πολυ

karaefthimiou23 είπε...

hawk τα pull back των Ισπανών δεν σημαίνουν άνοδο.Έτσι νόμιζαν και δω στην Ελλάδα όταν διεσπάσθησαν πτωτικά οι 1400 και έκανε ράλι ως το 1790.Μετά όμως κανένα έλεος...

Γεράκι είπε...

οσο δεν σπάει τάση δεν έχεις λόγω να φοβάσαι..τα pull backs αποτελουν ευκαιρία εισόδου...βλέποντας κ κάνοντας..

μπαρμπαλιας είπε...

Καρα μου μη συγκρινεις βρακια με σωβρακα...
εδω εχουν αλλα σχεδια...
εξ ου και η συνεχειζομενη ξεφτιλα 30 μηνες τωρα...χωρις προηγουμενο.

μπαρμπαλιας είπε...

θα το κρατησει η ΔΕΗ "η στο τελος θα κανει αυτο που κανει ...

karaefthimiou23 είπε...

Ηλία το διάγραμμα της Ισπανίας και της Πορτογαλλίας είναι ολόιδιο με του ΧΑΑ.Ότι τραβάμε εμείς θα το τραβήξουν όλες οι χώρες του Νότου,αυτό είναι το σχέδιο και δεν είναι μόνο η Ελλάς το θύμα.

michele είπε...

Δεν ειναι οτι δεν συνεχισα λογω του "φοβου" του Πανου,αλλα λογω δουλειας..δεν χανομαι ομως το νου σας χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

Καρα εδω ειναι αλλα τα κοζα...βρεθηκαν πορταριοι και ανοιξαν ....ξεχνας φαινεται το Τ+3 ,που εγινε Τ+10...και πεταξανε τα σπρεδές στα ουρανια...
εχουμε καμια σχεση εμεις με τα ευρωπαικα ;;;

karaefthimiou23 είπε...

Ηλία η Ελλάς ήταν η κερκοπόρτα για ότι θα ακολουθήσει σε όλη την Ευρώπη.Να δεις τι σφαλιάρες θα φάει η Γερμανία στο φινάλε του έργου αλλά δεν της παρούσης.

karaefthimiou23 είπε...

Το ΤΤ συνεχίζει και σήμερα τη δυναμική του,εάν τα καταφέρει ο στόχος είναι το 0.44.

michele είπε...

Να συνεχισω τα πολιτικα η θα σας ξενερωσω?? χεχε.MIG ειπαμε χτες αντισταση στα 0,32 ..ο Δημος ανετα στη ΔΕΗ εχει βγαλει 7-8 ποντακια

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε ...ΔΕΗ ψωνιζουμε;;;ξερω θα πεις ναι...αλλα εχει το Φωτοπλο διοικητη ακομη...

Γεράκι είπε...

μετρια αποτελεσματα..παμε στο κοκκινο λιγο να ζεσταθούμε λίγο..θα σπασει η ανοδικη τάση..? σε λίγο μαζι σας..χεχεχε..(κρατάνε ομως..)

michele είπε...

Λιακο την γνωμη την εχω πει και την ξαναλεω,σ αυτα τα επιπεδα σταδιακες τοποθετησεις ( δινει ανετα τη δυνατοτητα) με ελαχιστο στοχο τη ζωνη 3,15

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Μικε...μαρεσει να σακουω να τα λες...

Γεράκι είπε...

εμενα μου αρεσει να τα βλέπω..χαχαχα...

michele είπε...

Λιακο οτι πιστευουμε το λεμε,ελευθερη γνωμη δεν λεγομαστε.Ασε που εχω αφησει ανοικτο πεδιο διαλογικης συζητησης με τον φιλο μου τον Καρα για Καρατζαφερη και οχι μονο χεχε

Γεράκι είπε...

μάρανε να έχουμε κ εμεις μια Betty Liu να παρουσιάζει τα οικονομικα νέα/δρώμενα μας..θα τα χώνευα πιο ευκολότερα..(μην βάλω κ όλες τις υπόλοιποες που την πλαισιώνουν..)..

michele είπε...

Hawk ως γνωστον ειμαστε σε κατασταση "πολεμου".Οταν ομαλοποιηθουν τα πραγματα θα μιλαμε με ποιο οικονομικους και χρηματιστηριακους ορους

Γεράκι είπε...

ας τα παρουσιαζε η Betty (Bloomberg) και θα ξέχναγες τον πόλεμο..χαχα..

Γεράκι είπε...

ο EL-RIAN (το μεγάλο κεφάλι της PIMCO) προέρχεται απο τον πλανήτη Κρύπτον? καμμια σχέση με τον JOR-EL τον πατέρα του Superman?

Γεράκι είπε...

καλη επιδοση σημερα με daytrading με την bnp..πολυ ευχαριστημένος με τα entries σήμερα..αλλα κ τα exits..για να δουμε εαν θα κρατήσουμε την ίδια πειθαρχία κ στην συνεχεια..

Γεράκι είπε...

προσοχή για επερχόμενο ή συνέχιση του pull back στον s&p....και η AAPL ειναι επικυνδυνη..αυτα απο μενα..λιγο ξεκουραση..καλή συνέχεια..

karaefthimiou23 είπε...

Υπερέβη τελικά ο τζίρος το μεγαλειώδες νούμερο των 10 μυρίων και απεφεύχθη η περαιτέρω ξεφτίλα του ΧΑΑ...

michele είπε...

Καρα και παιδες παμε αναρτηση πανω