Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 28 Απριλίου 2012



 ΣΑΒΒΑΤΟ
                                                                                 
                                 
                                                               ..και καφεδάκι 


Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Του Μοχάμεντ Α. Ελ-Ερίαν*


Μετά την παγκόσμια κρίση του 2008, που την έστειλε «στα επείγοντα», η αμερικανική οικονομία πέρασε μια επίπονη περίοδο επεμβάσεων και θεραπειών αποκατάστασης. Από τη μονάδα εντατικής θεραπείας μεταφέρθηκε σταδιακά στον θάλαμο ανάρρωσης και, πρόσφατα, πήρε εξιτήριο. Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι εάν είναι σε θέση, όχι μόνο να περπατήσει, αλλά να τρέξει και μάλιστα σε αγώνες ταχύτητας. Από την απάντηση εξαρτώνται οι προοπτικές ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας.


Είναι εύκολο να έχει ξεχάσει κανείς πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση το τέταρτο τρίμηνο του 2008 και το πρώτο του 2009. Με την αμερικανική οικονομία να έχει υποστεί αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν «ξαφνικό θάνατο» (sudden stop), πολλοί τομείς της οικονομικής δραστηριότητας βρίσκονταν υπό κατάρρευση ή είχαν αδρανήσει, καθώς -όπως λέγεται στην ιατρική- απειλούνταν τα «ζωτικά όργανα» της οικονομίας.


Η οικονομική δραστηριότητα κατέρρεε και η ανεργία αυξανόταν. Η στρόφιγγα των πιστώσεων είχε κλείσει, οι τράπεζες βρίσκονταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της κρατικοποίησης και το διεθνές εμπόριο είχε αποδιοργανωθεί. Ταυτόχρονα, η ψαλίδα του εισοδήματος και του πλούτου μεγάλωνε. Η αίσθηση φόβου και αβεβαιότητας που κυριαρχούσε δεν άφηνε τις επιχειρήσεις στους λιγοστούς υγιείς κλάδους της οικονομίας να προβούν σε προσλήψεις, επενδύσεις και επέκταση των δραστηριοτήτων τους.


Οι επισφαλείς συνθήκες που επικρατούσαν απαιτούσαν δραστικά μέτρα. Αυτό ακριβώς έκανε η ομοσπονδιακή αμερικανική τράπεζα με τα πρωτοφανή δημοσιονομικά κίνητρα που προσέφερε και τις αδιανόητες πολιτικές «ακτιβισμού» που εφάρμοσε. Παράλληλα με τα παρεμβατικά μέτρα, οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ διαβουλεύονταν με τους ομολόγους τους από όλον τον κόσμο και τους παρότρυναν να δρομολογήσουν υποστηρικτικά μέτρα. Έτσι προέκυψε μία από τις πλέον επιτυχημένες περιόδους πολιτικού συντονισμού στην παγκόσμια ιστορία, στην οποία συμμετείχαν τόσο οι ανεπτυγμένες όσο και οι αναπτυσσόμενες οικονομίες.


Κατά πολλούς, η διεθνής σύνοδος για την οικονομία που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο 2009 στο Λονδίνο σηματοδότησε τη μεταστροφή της αμερικανικής οικονομίας. Η αλλαγή ήταν τόσο εμφανής, που πολλοί αρμόδιοι χάραξης πολιτικής έπεσαν στην παγίδα να κάνουν προβλέψεις για ραγδαία ανάκαμψη, βασιζόμενοι στον δυναμισμό και την ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζει την αμερικανική οικονομία. Στην πράξη, βέβαια, η ανάκαμψη αποδείχθηκε μια παρατεταμένη και πολύπλοκη διαδικασία, η οποία υποδεικνύει ακόμη και σήμερα την κλίμακα και την έκταση των διαρθρωτικών αδυναμιών που παρουσιάζει η συγκεκριμένη οικονομία.


Καθώς ο κίνδυνος της νέας ύφεσης έχει υποχωρήσει σημαντικά, η αμερικανική οικονομία είναι πλέον σε θέση να συνεχίσει στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις, αλλά με προσεκτικά βήματα. Τη δραματική κατάρρευση της αγοράς εργασίας έχει διαδεχθεί η σταδιακή αύξηση των θέσεων εργασίας, αν και με ρυθμό χαμηλότερο από αυτόν που απαιτείται για την πλήρη ανάκαμψη. Η μεταποιητική δραστηριότητα έχει επιταχυνθεί χάρη στην αύξηση των εξαγωγών. Ο κλάδος στέγης φαίνεται πως έχει φτάσει στο κατώτερο σημείο του (αν και η χρηματοδότηση κατοικιών παραμένει αποσπασματική). Η πρόσβαση των καταναλωτών στον δανεισμό έχει βελτιωθεί και οι επιχειρήσεις - ανταποκρινόμενες στη γενικότερη βελτίωση- βγάζουν σιγά σιγά από το συρτάρι τη ρευστότητα που είχαν συσσωρεύσει για περίπτωση ανάγκης.


Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αμερικανική οικονομία επηρεάζει όλες τις χώρες του κόσμου, καθώς παραμένει η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, με διαφορά, ενώ θεωρείται η «άγκυρα» του διεθνούς νομισματικού συστήματος. Για το λόγο αυτό, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ανάκαμψη στις ΗΠΑ έχει παίξει καθησυχαστικό και εποικοδομητικό ρόλο σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η ευρωπαϊκή περιφέρεια εξακολουθεί να πλήττεται από την κρίση χρέους και οι αναδυόμενες οικονομίες βιώνουν μια κυκλική επιβράδυνση.


Βέβαια, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η πολιτική, καθώς από τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου θα κριθεί ποιος θα κυβερνά την παγκόσμια υπερδύναμη. Η βελτίωση που παρατηρείται ήδη στην οικονομία, καθώς επίσης και η παρατεταμένη, διχαστική και δαπανηρή κούρσα των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα ενισχύουν τις προεκλογικές προοπτικές του Μπαράκ Ομπάμα.


Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει -πολύ μεγάλη- πιθανότητα να υπερεκτιμηθεί αυτή η αίσθηση ανακούφισης. Τα τελευταία θετικά νέα δεν πρέπει να επισκιάσουν τα διαρθρωτικά προβλήματα που χρειάζονται μακροχρόνια θεραπεία και αντιμετώπιση. Εξ’ άλλου, η αμερικανική οικονομία δεν έχει ακόμη ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις της. Έχει υποστεί τόσο μεγάλο πλήγμα σε διαρθρωτικό επίπεδο που δύσκολα θα μπορέσει να υποστηρίξει μια ταχεία ανάκαμψη. Επιπλέον, δεν έχει αρχίσει να ξεπερνά πολλές από τις στρεβλωτικές παρενέργειες της θεραπείας στην οποία έχει υποβληθεί.


Για να διασφαλιστεί η ανάκαμψης χρειάζεται ένα πολυετές πρόγραμμα σοβαρών και συντονισμένων μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μορφώνει και εκπαιδεύει τους πολίτες της, επενδύει σε υποδομές και χρηματοδοτεί άλλες παραγωγικές δραστηριότητες -όπως την αγορά στέγης, ανταγωνίζεται τις υπόλοιπες οικονομίες του κόσμου, διαμορφώνεται και προσαρμόζεται βάσει μιας ορθολογικής δημοσιονομικής διαδικασίας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα χρειάζεται μια Αμερική σε ανάκαμψη, η οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκύψουν τους επόμενους μήνες.


Για όσους δεν το γνωρίζουν, η αμερικανική οικονομία δεν είναι ακόμη σε θέση να αντιμετωπίσει τον «δημοσιονομικό γκρεμό» του 4-5% επί του ΑΕΠ που πλησιάζει, καθώς όλες οι δύσκολες πολιτικές αποφάσεις που αναβλήθηκαν θα βρεθούν ξανά στο προσκήνιο στο τέλος του έτους. Η προοπτική της άτακτης δημοσιονομικής συρρίκνωσης πρέπει να αποτραπεί με τη βοήθεια μιας προσεκτικής προσέγγισης που δεν θα υπονομεύει την εύθραυστη ανάκαμψη. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικοί να τσακώνονται, καθώς εξαιτίας τους η Αμερική βυθίστηκε σε νέα ύφεση το 2011. Το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα της οικονομικής διακυβέρνησης στη χώρα.


Δυστυχώς, η ανατίμηση του πετρελαίου δεν βοηθά καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση. Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών για τις γεωπολιτικές εξελίξεις σχετικά με το Ιράν, έχει επηρεάσει σημαντικά τη συμπεριφορά των Αμερικανών καταναλωτών. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει εξασθενίσει, οι ανισορροπίες στο ισοζύγιο πληρωμών έχουν διευρυνθεί και η ευελιξία των αρμοδίων χάραξης στρατηγικής έχει περιοριστεί ακόμη περισσότερο.


Επιπλέον, υπάρχει και η Ευρώπη, η οποία δε έχει κατορθώσει ακόμη να ξεπεράσει τα προβλήματα χρέους και ανάπτυξης. Οι ΗΠΑ θα πρέπει, όπως και οι υπόλοιπες χώρες, να συνεχίσουν την προσπάθεια ενίσχυσης του εσωτερικού τείχους προστασίας ούτως ώστε η αμερικανική οικονομία να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ευάλωτη στη δυσεπίλυτη κρίση που πλήττει την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.


Προς το παρόν, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για πλήρη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ένα μείγμα σταθερότητας, σύνεσης και καλοτυχίας. Εάν οι ΗΠΑ τα καταφέρουν τελικά, θα μπορέσουν πιο εύκολα να πληρώσουν το αστρονομικό κόστος της θεραπείας.


Ο Μοχάμεντ Α. Ελ-Εριάν είναι διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής πληροφορικής της PIMCO και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «When Markets Collide».
πηγη: www.naftemporiki.gr

46 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

http://wp.me/p1nTcc-eD

τον παρακολουθω εδω και πολλους μηνες.... ειναι πολυ καλος....το σεναριο αυτο το επεξεργαζεται απο 23/3...
τα εξηγει και τα αναλυει τοσο πολυ , που μπορει καποιους να τους μπερδεψει.....επειδη ομως φαινεται οτι του βγαινει το αρχικο σεναριο και για να ειμαστε προετοιμασμενοι θα προσπαθησω να το εξηγησω... οποιες αποριες εχει καποιος ας μην διστασει και ας ρωτησει .....ολοι φιλοι ειμαστε μεταξυ μας....
Τα σχεδ/τα κατα σειρα ειναι 60λεπτο , ημερησιο και εβδομαδιαιο.....
Οταν αναφερει ( IV ) θεωρει οτι βρισκομαστε σε ανοδικη αντιδραση της μεγαλης πτωσης και πως μεταγενεστερα θα δουμε νεα χαμηλα.....( κοιτα 4η παραγραφο και εβδομαδιαιο σχεδ/μα )...
Οταν αναφερει [ b ] θεωρει οτι το κυμα ( IV ) εχει μορφη abc αρα στις 848 ολοκληρωθηκε το a και πλησιαζουμε στην ολοκληρωση του b.....( κοιτα 4η παραγραφο και εβδομαδιαιο σχεδ/μα )...
Οταν αναφερει C θεωρει οτι το [ b ] εχει μορφη ABC ....αρα εχει ολοκληρωσει το Α και Β στις 715 και 790 μοναδες αντιστοιχα και πλησιαζουμε στην ολοκληρωση και του C....( κοιτα στοχους στο ημερησιο σχεδ/μα )....
Οταν αναφερει 5 θεωρει οτι το C θα εχει μορφη 1-2-3-4-5 και αρα εχοντας ολοκληρωσει το 1-2-3-4 βρισκομαστε στο τελευταιο.....( κοιτα 3η παραγραφο και σχεδ/τα 60λεπτο και ημερησιο )...
Οταν αναφερει ( 3 ) θεωρει οτι το πιο πανω κυμα 5 θα εχει μορφη ( 1 ),( 2 ),( 3 ),( 4 ),( 5 ) .....( κοιτα 3η παραγραφο και 60λεπτο σχεδ/μα )....

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΡΤ καλημερα
επειδη πολλοι δεν γνωριζουν αναγνωση και γραφη ....εχεις την καλοσυνη...
Γιαννης "η Γιαννακης ,τουτεστιν ,πτωση "η ανοδος;;;;

ΑΡΤ είπε...

διανυουμε τα τελευταια σταδια της πτωσης και ερχεται σημαντικη ανοδος...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ καλημέρα ΣΤΡΑΤΗΓΕ

Αυτό εννοούσα χθες καθαρές κουβέντες .Το έχουμε πετύχει εδώ και δεν μπορεί να μας το αλλοιώσει κανείς άσχετα εάν οι συζητήσεις αφορούν χρηματιστήριο η όχι

Καλή σας μέρα

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Γιαννη ...σημερα ΧΕΡΕΘ δοκιμαστικα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα ΑΡΤ μπάρμπα και Γιάννη.
Καλημέρα σε όλους.

Κι εμείς διανύουμε τα τελευταία στάδια της υπομονής μας και δεν ξέρω αν θα προλάβουμε την "σημαντική" άνοδο ή θα μας ...προλάβει τίποτα άλλο. Να υποθέσω ότι η σημαντική άνοδος θα είναι τουλάχιστον σαν του 2009? Γιατί οι επόμενες... άστο καλύτερα.
Και πάλι με τις αερόφουσκες που λέει ο Κάρα για οδηγό?
Μάλλον αναπόφευκτο θα μου πείτε. Τουλάχιστον να έχει μια λογική διάρκεια και διάχυση.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα υπόλοιπα αργότερα...σας χαιρετώ

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Πανο με τα ωραια σου ...μεταμεσονυκτια.
ανοδο σιγουρα θα ερθει καποια ωρα...αλλα θα ειμαι πεσομενος(πεσμενος ...για να μην ζητας λεξικο).
εχω την βεβαιοτητα...χωρις κυματα και μπουνατσες...οτι θα ειμαστε οπως η οικονομια μας ...σε μεγαλη υφεση και για καιρο

ΑΡΤ είπε...

τωρα που το ξανακοιταω το σχεδ/μα δεν πρεπει να ειναι 60λεπτο αλλα 120λεπτο...
Πανο σημαντικη ανοδος τουλαχιστον οπως του ιανουαριου καθως με το σεναριο το δικο του στη συνεχεια θα παμε σε νεα χαμηλα...
Ο μπαμπουλας το σωστο ειναι Μιχαηλ Γιαννογκωνας...

ΑΡΤ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=MEfzI99yFZM

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΡΤ ριξε μια ματια στην δημοσκοπηση στο ΒΝ ......

ΑΡΤ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=I83VpsQ9FLI

ΑΡΤ είπε...

Ηλια για τον Καμμενο δεν μου προκαλει εκπληξη...αλλωστε σε δημοσκοπησεις στο ιντερνετ παντου παιρνει τα ιδια ποσοστα περιπου...σε καμμια περιπτωση ομως δεν θα ειναι αυτα τα ποσοστα του στις εκλογες....για την χρυση αυγη αν ο μπαμπουλας ειναι απο πανω την ωρα της ψηφοφοριας , ψηφισε κατι αλλο...χαχαχα...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΠΑΝΟ

ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα του MOTO GP χαχαχαχ Jerez και Estoril.

ο dwk είπε...

Καλημέρα σας
Οι δημοσκοπήσεις στα διάφορα sites δείχνουν απλώς την πολιτική τοποθέτηση όσων τα παρακολουθούν…
Από εταιρεία στοιχημάτων σήμερα:
Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρει η Δημοκρατική Αριστερά;
Πάνω από 8,50% 1.95

Κάτω από 8,50% 1.75

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρει η Δημοκρατική Συμμαχία;
Πάνω από 3,00% 2.40

Κάτω από 3,00% 1.50

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρει η Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία;
Πάνω από 3,00% 4.00

Κάτω από 3,00% 1.20

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρει η Κοινωνική Συμφωνία;
Πάνω από 3,00% 4.25

Κάτω από 3,00% 1.18

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρει η Νέα Δημοκρατία;
Πάνω από 25,00% 1.75

Κάτω από 25,00% 1.95

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;
Πάνω από 10,00% 1.75

Κάτω από 10,00% 1.95

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρει το ΚΚΕ;
Πάνω από 10,00% 1.75

Κάτω από 10,00% 1.95

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρει το ΛΑΟΣ;
Πάνω από 3,00% 1.75

Κάτω από 3,00% 1.95

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρει το ΠΑΣΟΚ;
Πάνω από 18,50% 1.85

Κάτω από 18,50% 1.85

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;
over 9,00% 1.95

under 9,00% 1.75

Τι ποσοστό των ψήφων θα πάρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι;
Πάνω από 3,00% 1.65

Κάτω από 3,00% 2.10

ο dwk είπε...

…και ακόμα:

Ποιο κόμμα θα λάβει τις περισσότερες ψήφους; Head-to-Head
Κ.Κ.Ε. 1.85
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 1.85

Ποιο κόμμα θα λάβει τις περισσότερες ψήφους; Head-to-Head
Νέα Δημοκρατία -6,5% 1.85
ΠΑ.ΣΟ.Κ. +6.5% 1.85

Ποιο κόμμα θα λάβει τις περισσότερες ψήφους; Head-to-Head
Χρυσή Αυγή -1,00% 1.75
LA.O.S.+1,00% 1.95

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα.Dwk θεωρώ καλη απόδοση το 1.75 της ΝΔ για πάνω απο 25% ειδικά παιζομενη μαζί με το 1.75 του Καμμενου για κάτω απο το 9%

Money είπε...

Καλημέρα σας. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
http://www.bankingnews.gr/ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΧΑ/item/43606-αποχωρεί-από-τον-οδδηχ-ο-γενικός-διευθυντής-του-οργανισμού-πέτρος-χριστοδούλου
Από ότι φαίνεται η "δουλειά" ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Τα κεφάλια μας μπήκαν στην γκιλοτίνα ΚΑΛΑ.

Money είπε...

Όσον αφορά το σχόλιο του ΑΡΤ, πιστεύω και εγώ πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα αποτραβήχτηκα γιατί δεν είχα τίποτα να προσθέσω. Ασχολήθηκα με φίλους και την φύση. Αν βρείτε ευκαιρία κάντε το και εσείς. Βοηθά. ΠΟΛΥ θα έλεγα.

michele είπε...

Καλημέρα Θανάση.Νομίζω επραξες άριστα ασχολούμενος με φίλους και φύση.Δεν θα γινόταν κίνηση ιδιαίτερη όπως πίστευα ,έτσι κι έγινε.Για τον Χριστοδούλου ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα κι εγω ,όταν είδα ότι αποχωρεί.

μπαρμπαλιας είπε...

...να δουμε που θα παει...
θα μας πει πολλα αυτο

michele είπε...

Πολυ καλός κυματιστης στρατηγε ,αλλα ..κυματιστης.

μπαρμπαλιας είπε...

χθεσινοβραδυνη αναρτηση στο ΒΝ ...χωρις απαντηση

Παρασκευή 27 Απρ 2012 - 22:00 Μπαρμπαλιας IP: XXX.130.106.57
προς φιλο ΔΝ.. εκεινος ο ΛΟΓΚΙΝ-ος θα μπει;; και τι πραμα ειναι;;;δηλαδη οι γραφοντες θα γινουν "κυριοι τελειοι;;" οποιος γνωριζει ασ μου πει.εγω ομολογω δεν.

michele είπε...

Έχει πει θα μπει ο λογκινος ,αυτο θα τους μαζέψει.Εδω που σταμάτησαμε τα ανώνυμα,δεν μπορούσαν κάνουν ένα google λογαριασμό να μπαίνουν? δεν το έκαναν θελει και mail.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλό μεσημέρι και από μένα.
Ανανεωμένε ΤΚ καλωσόρισες.
Μπάρμπα mail

ΑΡΤ είπε...

Μιχαλη θα σε παραπεμψω σε ενα παλαιοτερο σχολιο του.....

Άλλη μια πτωτική εβδομάδα τελείωσε για τον ΓΔ ξεδιπλώνοντας το πτωτικό σενάριο μας. Η ανοδική προσπάθεια των τελευταίων δύο ημερών σήμερα ακριβώς με τη λήξη της σειράς του Δεκ΄11 απέδειξε για άλλη μια φορά πως μόνο με τη κυματική προσέγγιση μπορεί να οδηγηθεί κάποιος σε ασφαλή συμπεράσματα για το ποία θα είναι η επόμενη κίνηση της αγοράς.

χιχιχι...το χαμογελο ειναι δικο μου

michele είπε...

Στρατηγε μου τους κυματιστες τους σέβομαι και τους παρακολουθώ.Αν κανεις πολλα σεναρια θα οδηγηθεις σε κάποιο απο αυτα στο σωστό.Αντίθετα εγω αν δω ότι
σπάει ΓΡΑΜΜΉ ΤΆΣΗΣ, θα σιγουρευτω και θα πουλησω η θα αγοράσω. Χωρις σενάριο.Και 99% θα έχω κάνει τη σωστή κίνηση.Χι,χι,χι.

MARINA είπε...

Εγώ πάντως είμαι με τον Αρτ κύριε Μικέλε

MARINA είπε...

χιχιχι...

μπαρμπαλιας είπε...

Βαλια εληφθη...

μπαρμπαλιας είπε...

Βαλια μειλ....

michele είπε...

Αχ Μαρίνα μου δύσκολο ν αντισταθεις στη γοητεία του στρατηγού,το ξερω..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα από την ...επαρχία τώρα. Βέβαια δεν μπορώ να ζήσω την καθημερινότητα για να βγάλω συμπεράσματα όπως π.χ. ο μπάρμπας αλλά...ότι πάρει το αυτί μου.
Χαιρετίζω και τον φίλο μου τον ΤΚ.
ΑΡΤ αυτή η άνοδος του Ιανουαρίου εμένα δεν μου λέει πολλά αλλά δεν έχεις και άδικο, με δεδομένα τα χάλια της χώρας αυτή είναι η σημερινή κατάσταση και πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε σ' αυτήν και όχι αυτή σε μας. Ας πάρουμε ότι μας δίνει. Εγώ δεν το πήρα βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Τώρα για κύματα και τα ρέστα, τα αφήνω σε σας, εγώ φορτίζω τη μπαταρία της βάρκας για να κάνω την βόλτα μου το βραδάκι και ότι κάτσει. Άλλα κύματα αυτά, αλλά πιο οικεία τουλάχιστον.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λίγη πλάκα τώρα αλλά θα μπορούσε να είναι και σοβαρό...
http://www.youtube.com/watch?v=SgAKsRpU-aw&feature=related

PS είπε...

ΔΕΗ : DB at +-3,10(Jan-March 2012) -20%=2,48,RSI 19,strong buy signal.
Resistances: 3,10/3,80/4,50.
ΟΤΕ: (αν έχει την ίδια πορεία):ΙF DB at 2,17(5/3/12)RSI 27,τότε 2,17-20%=1,73 STRONG BUY.Απόλυτη προσωρινή αντίσταση το 3,25.
ETE : προηγούμενος διπλός πάτος στα 1,45(Νοε-Δεκ 2011)-10%=1,29.Αν διπλοπατώσει εκεί πάλι και το χάσει,τότε -10%=1,17 .BUY.
Και 2 για πιο άμεση εξέταση/πιθανή αγορά:
ΜΥΤΙΛ.:Τριπλός πάτος στα 2,56,επιφυλακτικά όμως,γιατί έχει RSI 37.
FFGKRP:με RSI 27-30 στις τελευταίες συνεδρ.Θεωρητικός διπλός πάτος τα 6,50(30/1/12.και κάτω σκιά κεριού 23/4/12),λογικά δείχνει αγορά.
Καλό σας απόγευμα.

michele είπε...

Σωστές οι τιμές Άρη,μελετηρο σε βλέπω ,καλη βόλτα Πανο,θα έχει καλο καιρο το βραδακι

μπαρμπαλιας είπε...

...μιας και μας προεκυψες και μετεορολογος...θα βοηθησεις τα μαλα τον Πανο στις εξορμησεις του βαζοντας ενα link meteo...

http://www.weatheronline.co.uk/marine/weather?LEVEL=01&LANG=en&CONT=euro

οτι το καλυτερο και γιαυτους που θελουν να πανε ταξιδακι αιγαιο -ιονιο και αλλαχου...

μπαρμπαλιας είπε...

σπεσιαλ αφιερωμα στον Πανο...

http://www.weatheronline.co.uk/marine/weather?LEVEL=3&LANG=en&TIME=0&MN=gfs&CEL=C&SI=mph&MENU=0&LANG=en&WIND=g843&MODELLTYP=uv10

michele είπε...

Ε καλα εσένα δεν σε πιάνω σ αυτα,είσαι παλιά καραβανα χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ηλία ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Κάθε προσφορά δεκτή.
Μην φανταστείς βέβαια ότι εγώ αλωνίζω τα πέλαγα και παίρνω το δελτίο πριν φύγω χαχα. Βλέπω την κατάσταση από κοντά και μπαίνω ή όχι. Και όταν μιλάω για βραδινό ψάρεμα το κάνω γιατί είναι η καλύτερη ώρα από πολλές απόψεις (πέφτει ο αέρας, τα ψάρια γιαλώνουν, ξεθαρρεύουν λόγω της νύχτας κλπ). Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ψαρέψεις κοντά στην παραλία σε βάθη π.χ 10 μέτρων που την ημέρα δεν τσιμπάνε ή είναι μίζερα, άρα δεν χρειάζεται να ξενιτεύεσαι, ούτε να κινδυνεύεις από κάποια ξαφνική αλλαγή. Οι καλύτερες ώρες βέβαια είναι οι ώρες πριν το ξημέρωμα, οι ώρες της άλμπας που λένε, αλλά ποιος μπορεί να το κάνει αυτό συνέχεια? Ελάχιστοι τρελαμένοι και φανατικοί που το κάνουν κυρίως απ' έξω με καλάμια. Θα το επιχειρήσω κι εγώ πάντως από τον άλλο μήνα.
Βέβαια κανείς δεν πέφτει απόλυτα μέσα στις προβλέψεις του. Το έχω διαπιστώσει πολλές φορές. Ας κάνουμε λοιπόν μια σύγκριση με το δικό μας meteo.gr -ΚΟΡΙΝΘΟΣ-
Το δικό μας λέει απόψε στις 9 το βράδυ: Θερμοκρασία 18, σχετική υγρασία 58%, άνεμοι Β 2 bf = 9 Km/h
Το ξένο λέει για την ίδια ώρα Θερμοκρασία 20, σχετική υγρασία 60%, άνεμοι ΒΑ 8 mph = περίπου 15 Km/h. Κοντά στα 3 bf δηλαδή.

Χοντρικά συμφωνούν με μικροδιαφορές. Που να δεις άλλες φορές που βρίσκω εντελώς διαφορετικά συνθήκες, ας πούμε βοριά αντί για νοτιά που έλεγε το δελτίο και το αντίθετο.
Θα το τσεκάρω πάντως και άλλες φορές για να δω ποιος είναι πιο αξιόπιστος.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όταν θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο βέβαια και είμαι κάποιες μέρες εδώ μόνος μου (το κυριότερο χαχα) θα αρχίσω και κάποιες εξορμήσεις μακρύτερα αν ο καιρός το επιτρέπει. Υγεία να έχουμε.

michele είπε...

Δοκίμασε και το www.nifada.gr

μπαρμπαλιας είπε...

αυτος ειναι των εγγλεζων και τον εχω τσεκαρει οτι ειναι αξιοπιστος...
τωρα εσυ που εισαι κοντα στη στερια ,δεν τρεχει καστανο...

PS είπε...

«Νέο μαύρο ρεκόρ χτύπησε η ανεργία στην Ισπανία. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία, οι άνεργοι πλέον φτάνουν τον πληθυσμό της…μισής Ελλάδας: 5.639.500 άνθρωποι δεν είχαν δουλειά στα τέλη του Μαρτίου, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστό 24,4%, το υψηλότερο από το 1996 και το μεγαλύτερο για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργάγιο, κωδικοποίησε το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ο ισπανικός λαός: «Τα στατιστικά αυτά στοιχεία είναι τρομακτικά για όλους και για την κυβέρνηση. Η Ισπανία βρίσκεται στη δίνη μιας τεράστιας κρίσης» και απηύθυνε κραυγή αγωνίας προς την Ε.Ε. να βοηθήσει τη χώρα του, σχολιάζοντας ότι η κρίση της Ισπανίας θα «βουλιάξει» και την Ευρώπη: «Αν δεν τα πάμε καλά, δεν θα τα πάνε καλά. Είναι σαν τον Τιτανικό. Αν πνιγούμε εδώ, ακόμη και οι επιβάτες της πρώτης θέσης θα πνιγούν»…-------Tιτανικός?Κάπου το έχω ξανακούσει αυτό.Θα δείτε σύντομα που θα βρεθούν τα spread και τα cds.Η κανονιά αυτή θα κάνει μεγάλο θόρυβο.Καθήστε αναπαυτικά και δείτε τι έρχεται,γιατί είναι ολοφάνερο ότι η συνέχεια θα είναι "συναρπαστική".

PS είπε...

ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ :
Εφαρμόσατε το πρόγραμμα με το οποίο ζητήσατε και πήρατε την ψήφο του λαού στις 4/10/2009?Αν ναι,δικαιούστε να ομιλείτε.Αν ΟΧΙ (ποιός αντιλέγει;) δεν δικαιούστε ούτε να ομιλείτε(γιατί εξαπατήσατε τους ψηφοφόρους σας,όχι εμένα)ούτε να είστε ξανά υποψήφιοι προς εκλογή(διότι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν εφαρμόσατε το πρόγραμμά με βάση το οποίο εκλεγήκατε).Το ότι καταστρέψατε τους Έλληνες είναι δεδομένο.Το ότι ζητάτε πάλι την ψήφο τους για να τους κάνετε τι άραγε?,αποδεικνύει περίτρανα το πόσο απίστευτα αρχιαπατεώνες είστε.Και φυσικά όλα τα υπόλοιπα κοσμητικά που σας έχουν αποδοθεί.Χρήζετε άμεσης ιατρικής παρακολούθησης όσοι τους δώσετε την ψήφο σας.Εξοντώσατε σε βάθος δεκαετιών ότι είχε μείνει όρθιο σ'αυτή τη χώρα,και διαλύσατε το κοινωνικό κράτος ανεπιστρεπτί.Για να επιβιώσουν μόνο οι ψεύτες και οι κλέφτες,για να πλουτίσουν τα κατακάθια της Ελληνικής κοινωνίας,ο κομματικός σας στρατός και οι κολλητοί,θέσατε το 90% του λαού υπό στυγνή δικτατορία ελεεινής μορφής.Οικονομική,πολιτιστική , ηθική και κοινωνική.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα. Τελικά πολύ ωραία η βραδιά αλλά το αποτέλεσμα σχεδόν μηδενικό. Τα ψάρια μάλλον είναι απασχολημένα με άλλα πράγματα αυτόν τον καιρό και δεν ενδιαφέρονται.
Τελικά ο γαύρος το πήρε το Κύπελλο.
Τώρα βλέπω τον Ζαμπίδη τον Iron Mike.
Για όσα είπε ο Άρης σχόλιο αύριο.