Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ.. και αρθρο:
Τι θα μπορούσε να είναι η επαναδιαπραγμάτευση..
Μετα το ραλλυ Ιανουαριου-Φεβρουαριου δημιουργηθηκε ενας κλασσικος σχηματισμος διπλης κορυφης που θα εστελνε τη μετοχη κατ ελαχιστον στα 0,74 ευρω.Η μετοχη κινηθηκε πτωτικα εντος του καναλιου ΧS ,προσπαθησε να αντιδρασει ,εξηλθε για μια μονο συνεδριαση του καναλιου,για να επιστρεψει με εντονα  πτωτικο gap  εντος του καναλιου.
Κατοπιν διεσπασε και τον πυθμενα της περιοχης 0,5550-0,56 ευρω ( γραμμη F),αλλα η ορμη του τιτλου φαινεται να εξαντλειται και προσπαθει να επανελθει στην F.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ το σημειο επομενως των 0,56 ευρω,καθως εαν διασπαστει ανοδικα θα δωσει καλη κινηση τουλαχιστον μεχρι την πeριοχη του gap ( 0,8050-0,7510).
Σε περιπτωση που αποδειχθει retest και επαναφορα η γραμμη F, η πτωση της μετοχης θα συνεχιστει και θα ταλαιπωρησει περαιτερω τους επενδυτες.Πιθανοτερο το ανοδικο σεναριο.
..................................................................................................................................................................
ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Η επαναδιαπραγμάτευση, λοιπόν, ξεκίνησε. Ξεκίνησε όταν το ΤΑΙΠΕΔ «πάγωσε» τις διαδικασίες για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. προχώρησε σημαντικά όταν ο υπουργός Εργασίας, Αντώνης Ρουπακιώτης, απηύθυνε έκκληση για «πάγωμα» στο μέτωπο των κλαδικών συμβάσεων και της μετενέργειας. απογειώθηκε όταν ο ίδιος ο ΣΕΒ τάχθηκε υπέρ της ανάκλησης των νομοθετικά προγραμματισμένων μειώσεων κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την καθιερωμένη παράδοση, όμως, η επαναδιαπραγμάτευση γίνεται... με τον εαυτό μας! Τη στιγμή που οι αντισυμβαλλόμενοι της Ελλάδας, οι Ευρωπαίοι «εταίροι», ακόμη και το ΔΝΤ συνειδητοποιούν το αδιέξοδο που έχει προκύψει από το ίδιο το πρόγραμμα. Και είναι, πολιτικά και τεχνοκρατικά, ώριμοι να δεχθούν ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση. Φτάνει να ξεφύγει η Ελλάδα - δηλαδή η πολιτική της τάξη, συν η υπερθέρμη κοινή γνώμη- από την πρακτική του να μιλάει με τον εαυτό της. Να κατανοήσει πώς βλέπουν τα πράγματα «οι άλλοι». Και να στηριχθεί σ’ αυτό ώστε να φέρει την ουσιαστική αλλαγή. (Αν, βεβαίως, δεν βρεθούμε ήδη «εκτός» με το διαβόητο Grexit).

Αυτά σκεφτόμασταν όταν συναπαντήσαμε μια ανάλυση του τι θα ήταν -αληθινά- μια τέτοια επαναδιαπραγμάτευση στηριγμένη στα αδύναμα σημεία του τωρινού προγράμματος για την Ελλάδα. Ανήκει στον Κώστα Νικολόπουλο, της Lamda Infrastructure Finance, με διαδρομή που ξεκινάει από την Κινητή Τηλεφωνία και το Αεροδρόμιο των Σπάτων και φθάνει τώρα στο Καστέλι και την αξιοποίηση του Ελληνικού. Με τη ματιά αυτή ξαναβλέπει πού πέφτει έξω, ενδογενώς, το πρόγραμμα για την Ελλάδα. Και πώς θα μπορούσε/θα 'πρεπε να ξανακοιταχτεί:

«Το Πρόγραμμα στοχεύει σε μια (εμπροσθοβαρή) δημοσιονομική προσαρμογή και (σχεδόν ταυτόχρονη) ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που με τη συνδυασμένη διαθέσιμη χρηματοδότηση (δάνεια, PSI, ίδια κεφάλαια Ελλάδας) θα «διασφαλίσει» τη βιωσιμότητα της οικονομίας, έτσι ώστε να μπει η χώρα (μετασχηματισμένη) στις αγορές. Το πρόγραμμα στόχευσε πρωταρχικά στο δημοσιονομικό σκέλος και (τους τελευταίους μήνες) η τρόικα έφερε το στόχο της ανταγωνιστικότητας στο προσκήνιο.

Το Πρόγραμμα έχει τρεις stakeholders: Ελλάδα που παρέχει τα ίδια κεφάλαια (μειωμένα ελλείμματα / πλεονάσματα / αποκρατικοποιήσεις), Ευρωζώνη/ΔΝΤ που παρέχουν τα δανειακά κεφάλαια και την «παλαιά» αγορά που συνέβαλε με μια επιδότηση (PSI).

[...]Ως Συνθήκη Βιωσιμότητας του Προγράμματος έχει διατυπωθεί η επίτευξη ενός λόγου χρέους 120% προς ΑΕΠ (έως) το 2020. Η συνθήκη βιωσιμότητας, όπως αυτή έχει υιοθετηθεί, δημιουργεί την ανάγκη ύπαρξης ενός συνολικού (σε ευρώ) ποσού χρηματοδότησης (total funding requirement), το οποίο, ανά πάσα στιγμή, πρέπει να είναι διαθέσιμο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που το συνολικό ποσό υπολείπεται κατά την εφαρμογή του προγράμματος ή/και σύμφωνα με τις εκάστοτε αναθεωρούμενες προβλέψεις του δημιουργείται χρηματοδοτικό κενό (funding gap), το οποίο «αναζητά» αναπλήρωση με νέα ή ισοδύναμα μέτρα. Τέλος, επισημαίνεται ότι η υιοθετημένη συνθήκη βιωσιμότητας αποτελεί πολιτική θέση και όχι συνθήκη των αγορών.

Το πρόγραμμα είναι μια ετεροβαρής συμβατική σχέση μεταξύ Ελλάδας και εταίρων (αποτέλεσμα της αδυναμίας της αρχικής διαπραγμάτευσης και της μειωμένης αξιοπιστίας μας, που είναι έως σήμερα υπαρκτή). Δεν υπάρχει ξεκάθαρη «ευθύνη συγγραφής» (authorship risk), ούτε αναγνώριση «απρόβλεπτων καταστάσεων» (unforeseen events) ή καταστάσεων «εκτάκτου ανάγκης» (όπως πχ η κατάσταση της οικονομίας στην ευρωζώνη), συνεπώς ούτε δυνατότητα συμβατικού καταμερισμού του κινδύνου αποτυχίας, γεγονός που επιτρέπει την αποκλειστική επίρριψη των ευθυνών αποτυχίας σε «ελλιπή ή κακή εφαρμογή». [...]

Η δομική αντίφαση του προγράμματος και οι δυνατότητες ανάπτυξης

Οι θεσμικοί εταίροι κατά προτεραιότητα (και σχεδόν ως προϋπόθεση) οριοθέτησαν και «κλείδωσαν» τη συνθήκη βιωσιμότητας (καθώς αυτό επέτρεπε στο ΔΝΤ να συμμετέχει στη χρηματοδότηση, ενώ η Ευρωζώνη μόνη της δεν δεχόταν να αναλάβει την ευθύνη), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εξαρχής η ανάγκη ύπαρξης του συγκεκριμένου συνολικά αναγκαίου ποσού χρηματοδότησης, το οποίο μάλιστα δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί επακριβώς, καθώς το πρόγραμμα αποτελεί μια «διαλεκτική» διαδικασία trial and error, που επιπλέον επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες εκτός των ορίων δικαιοδοσίας και του προγράμματος και των stakeholders.

Με κλειδωμένη τη συνθήκη βιωσιμότητας, οι εταίροι μας, σε δεύτερο επίπεδο οριοθέτησαν και «κλείδωσαν» δύο ακόμα παραμέτρους: την περίοδο προσαρμογής, με βάση το πολιτικά αποδεκτό «επίπεδο κατανόησης» που ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν και το ποσό της δανειακής χρηματοδότησης που ήταν πολιτικά διατεθειμένοι ή ικανοί να εισφέρουν.

Αυτός είναι ο συνδυασμός που έχει δημιουργήσει το φαύλο κύκλο της διογκούμενης ύφεσης: η πίεση της ισχύουσας σύντομης περιόδου προσαρμογής αναγκαστικά συρρικνώνει την οικονομία (Ζώνη Επαναδιαπραγμάτευσης Α) σε συνδυασμό με την πρόσθετη και νομοτελειακή (λόγω της συνθήκης βιωσιμότητας) πίεση προς την Ελλάδα να συμπληρώνει «μόνη» πλέον όποιο πρόσθετο ποσό εκτιμάται σε κάθε αναθεώρηση ότι απαιτείται για την κάλυψη των εμφανιζόμενων (λόγω της υποαπόδοσης των μέτρων) χρηματοδοτικών κενών (πίεση που δημιουργεί πρόσθετη ύφεση και αυξανόμενη αβεβαιότητα, η οποία τροφοδοτεί περαιτέρω την υπο-απόδοση όποιων μέτρων και σπρώχνει προς οριζόντιες παρεμβάσεις) [Ζώνη Επαναδιαπραγμάτευσης Β] και (σε συνδυασμό) με την έλλειψη ασφαλιστικών δικλείδων αντιστάθμισης κινδύνων απόδοσης [Ζώνη Επαναδιαπραγμάτευσης Γ].

Το υφιστάμενο πλαίσιο και η αντίσταση από το γερμανικό άξονα για χρηματοδότηση της ανάπτυξης από δημοσιονομική πολιτική πρακτικά ωθεί την όποια (αληθινή) συζήτηση περί ανάπτυξης στην Ελλάδα στο τέλος της περιόδου προσαρμογής. [...] Μόνη διέξοδος στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος μπορεί να είναι τα διαθέσιμα διαθρωτικά κεφάλαια της Ε.Ε. (τα οποία και αυτά θα υπόκεινται στις συνθήκες αβεβαιότητας και στις στρεβλώσεις της δημόσιας διοίκησης) και η εκκίνηση πολύ συγκεκριμένων έργων αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας (Ελληνικό, Καστέλι, περιφερειακά αεροδρόμια) για τα οποία -ενδεχομένως ακόμα- να μπορεί να βρεθεί δανειακή χρηματοδότηση από επενδυτές στο εξωτερικό.

Οι βασικοί άξονες μιας ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης

Οι κύριοι στόχοι της επαναδιαπραγμάτευσης μπορούν να εστιαστούν - όχι κατά σειρά προτεραιότητας- στους εξής άξονες:

Ως προς τη δομή του προγράμματος. Αναδιατύπωση της Συνθήκης Βιωσιμότητας, με αποσύνδεση από την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου χρέους προς ΑΕΠ σε μια καθορισμένη ημερομηνία και εστίαση στην αξιόπιστη αναστροφή της πορείας της καμπύλης χρέους, με τη δημιουργία βιώσιμων πλεονασμάτων - αυτή η γραμμή θα αδρανοποιήσει την έννοια του χρηματοδοτικού κενού, του ισοδύναμου μέτρου και θα άρει την ανελέητη πίεση επί της οικονομίας για εξεύρεση πρόσθετων ποσών σε κάθε αναθεώρηση. Θα ομαλοποιήσει τις εντάσεις με τους δανειστές μας και θα βοηθήσει στη δημιουργία θετικής εικόνας και ψυχολογίας.

Επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής (όσο περισσότερο μπορούμε να επιτύχουμε).

Συμβατικός επαναπροσδιορισμός της διαδικασίας συγγραφής ή/και επιλογής συγκεκριμένων μέτρων και πολιτικών (ποιος προτείνει, πώς συμφωνούνται κ.λπ.) με σύνδεση της διαδικασίας αυτής με τους μηχανισμούς επιμερισμού της ευθύνης αποτυχίας (parties' risk allocation).

Εισαγωγή συμβατικών ασφαλιστικών δικλείδων αντιστάθμισης της «ευθύνης συγγραφής» (authorship risk), της αναγνώρισης «απρόβλεπτων καταστάσεων» (unforeseen events) και καταστάσεων «εκτάκτου ανάγκης» (force majeure). Επιμήκυνση της διάρκειας της περιόδου προσαρμογής, περαιτέρω προσαρμογή των όρων δανεισμού από τον επίσημο τομέα (επιτόκια, αύξηση περιόδου χάριτος -περιόδου αποπληρωμής), συμβολή περαιτέρω «φθηνής ή/και δωρεάν» χρηματοδότησης (π.χ. κούρεμα κρατικών δανείων, κούρεμα ομολόγων εις χείρας ΕΚΤ / Official Sector Bond Swap), έκτακτη απελευθέρωση αναπτυξιακών κεφαλαίων, αλλαγή λειτουργίας του λογαριασμού εξυπηρέτησης χρέους με αλλαγή προτεραιότητας χρήσης κεφαλαίων (use of funds) κ.λπ.

Ως προς το περιεχόμενο του προγράμματος. Αξιολόγηση των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί σε κλίμακα «υφεσιακής επίδρασης» και «κοινωνικής πίεσης» και άμεση αντικατάσταση οριζόντιων μέτρων σε ευαίσθητες ομάδες (όχι στη λογική του ισοδύναμου μέτρου, εφόσον έχει επιτευχθεί η αναδιατύπωση της συνθήκης βιωσιμότητας).

Αποσαφήνιση των εθνικών περιουσιακών στοιχείων που υπόκεινται στην αρμοδιότητα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και εξαίρεση των δικαιωμάτων που αφορούν στρατηγικούς τομείς (ορυκτός πλούτος, ενέργεια κ.λπ.). Αναδιοργάνωση της διαδικασίας και στόχευσης αποκρατικοποιήσεων από τη λογική των fire sales στη λογική της εισόδου νέων παικτών και αύξησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Ως προς τη λειτουργία του προγράμματος. Επανεξέταση του μηχανισμού και της λειτουργίας της διαδικασίας επιθεώρησης της πορείας του προγράμματος με στόχο την ελαχιστοποίηση των επισκέψεων της τρόικας και την επέκταση συστημάτων online communication. Αλλαγή ομάδας τρόικας από νέα πρόσωπα χωρίς επιβαρυμένο ιστορικό στο πρόγραμμα. Συμφωνία τρόπου επικοινωνίας, δημοσιοποίησης και πολιτικής νομιμοποίησης των μέτρων κατά την περίοδο προσαρμογής με στόχο την πολιτική προστασία των ελληνικών αρχών.

Η διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης. Η διαπραγμάτευση οφείλει να είναι διαδικασία κοινού συμφέροντας (common interest) και όχι θέσεων (positioning). Τα κύρια επιχειρήματα αφορούν στην επίτευξη ηρεμίας και την άρση της περαιτέρω αβεβαιότητας (κύριο ακροατήριο Ευρωζώνη), τη διασφάλιση της επιτυχίας (legacy) του προγράμματος (κύριο ακροατήριο ΔΝΤ) και την ελαχιστοποίηση της συνολικής χρηματοδότησης για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος (ακροατήριο Ευρωζώνη και ΔΝΤ)».

Α.Δ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ - skbllz@hol.gr
www.naftemporiki.gr.

61 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλημερα σε ολη την παρεα.Εχω την τιμη να κανω το πρωτο σχολιο της ημερας ελπιζω να ειμαι και γουρικος.Γενικα μου αρεσουν οι ανθρωποι που δεν μενουν στασιμοι αλλα συνεχως εξελισονται και η ελευθερη γνωμη αναβαθμιζεται συνεχεια χαρη σε ολα τα στελεχη της βοηθοντας τον κοσμο να εχει ενα μπουσουλα σχετικα με το ΧΑΑ και οχι μονο.Tωρα σχετικα με τον πρωτομαστορα της προσπαθειας τι να πω.Michele χτες ησουνα απιστευτος πες μου και εναν εξαψηφιο να τον παρω στο λαχειο χαχαχα.Να ξερετε σας διαβαζει πολυς κοσμος και ειμαι σιγουρος η παρεα σας θα μεγαλωνει συνεχεια.Συνεχιστε ετσι...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους .Καλημέρα ΓΙΑΝΝΗ

Γεράκι είπε...

καλημερίζω τους Γιαννηδες..απο Δευτερα σε Δευτερα θα πηγαινουμε λογω δημοσκοπήσεων κ διαροων (αφου θα απαγορευθουν)..οι Αμερικάνοι έχουν τα jobless claims - house sale κ εμεις την πρόθεση ψήφου..Προς το παρον είναι ακόμα ντέρμπυ.Ισως γινει καποια αρχη την Παρασκευη λογω του προγραμματος απο τον Συριζα (αντιφαση - ανθρωποι που ψηφισαν Συριζα κ σκεφτονται να τον ξαναψηφισουν,κουβεντιαζουμε τι να κανουν με τις καταθεσεις - κ απανταω "τι φοβάστε?αφου κ ο Συριζα ειναι μέσα στο ευρω..).Μπορει ο Συριζα να αποκτησει εκ νεου δυναμικη ή αντίθετα όπως είχε συμβει κ στις 6 Μαιου..Εχουμε δρόμο ακόμα κ πολλα να ακουσουμε..

giannhs kon είπε...

Καλημέρα HAWK υπάρχει χρόνια το φαινόμενο των αριστερών με δεξιές τσέπες μην σου κάνει εντύπωση χαχαχαχα

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

νικος φαληρο είπε...

Η «μοιρασιά» των 315 εκατ. ευρώ

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, ειδικότερα την Τετάρτη 8 Μαΐου, έγινε η δημοπράτηση ενός μεγάλου σιδηροδρομικού έργου, του Ροδοδάφνη - Ψαθόπυργος, ενός project αρχικού προϋπολογισμού 315.000.000 (ποσό χωρίς ΦΠΑ), που είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό έργο που έχει «βγει» σε διαγωνισμό εδώ και χρόνια. Για το οποίο υποτίθεται πως είχαν «κοντραριστεί» δύο κοινοπραξίες, από τη μία πλευρά αυτή των Ακτωρ - J&P Αβαξ - Ιντρακάτ και από την άλλη η κοινοπραξία Τέρνα - Μοχλός - ΑΕΓΕΚ.

Και είχε προκαλέσει εντυπώσεις στην αγορά το γεγονός ότι η νικήτρια κοινοπραξία που επικράτησε με το άνοιγμα των προσφορών, το κοινό σχήμα δηλαδή των Ακτωρ - J&P Αβαξ - Ιντρακάτ, είχε δώσει τελική έκπτωση 5,2%. Δηλαδή, πήρε το έργο σχεδόν… χωρίς έκπτωση. Ωστόσο, το θέμα φαίνεται να έχει και… ουρά, υπό την έννοια ότι στην πιάτσα ήδη κάποιοι μιλούν για μια οσμή «μοιρασιάς» που αξίζει… πάνω από 300 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή ο προϋπολογισμός του έργου.

Γιατί η κατάληξη του διαγωνισμού και η… δήθεν κόντρα τους μοιάζει, όπως λένε τουλάχιστον άνθρωποι του χώρου, σαν να υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των δύο κοινοπραξιών να κατέβουν μεν σε διαφορετικά σχήματα, να δώσουν χαμηλότατες και παραπλήσιες σε ποσοστό εκπτώσεις, να μη «χτυπηθούν» μεταξύ τους, ώστε να πάρει η μία από τις δύο το έργο και μετά να το «μοιραστούν» όλοι μαζί μεταξύ τους! Και σημειώνεται ότι η κοινοπραξία Τέρνα - Μοχλός - ΑΕΓΕΚ έδωσε έκπτωση μόλις 1,65%!

Εξάλλου, πρόκειται για μεγάλο έργο και, προκειμένου κάποιες εταιρείες να βρεθούν στην πλευρά του χαμένου τέτοιες εποχές που οι διαγωνισμοί είναι είδος προς εξαφάνιση, δεν είναι κακή λύση να πάρει η καθεμία από ένα «κομμάτι» και να είναι όλοι ευχαριστημένοι…

Αν πάντως υπήρξε τέτοια προσυμφωνία, φαίνεται ότι οι εργολάβοι άλλαξαν το τελευταίο διάστημα το μοντέλο, άλλωστε αυτό υπαγορεύουν η κρίση και η χρηματοδοτική στενότητα.

Από κει που κάθε όμιλος κατέβαινε μόνος του σε έναν διαγωνισμό αλλά φρόντιζαν 2-3 να προσφέρουν παραπλήσιες προσφορές και στο τέλος να «μοιραστούν» το project με τον μειοδότη, πλέον κατεβαίνουν όσοι όμιλοι ακόμα μπορούν να διεκδικούν έργα σε κοινοπραξίες και στο τέλος παίρνουν όλοι από ένα μερίδιο.

νικος φαληρο είπε...

Προβάδισμα ΝΔ και σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δίνει η τελευταία δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Ανατροπή. Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 23,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 22,1% ενώ το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι ελαφρά αυξημένο σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου και ανέρχεται σε 13,5%

Τέταρτο κόμμα με απώλειες τριών ποσοστιαίων μονάδων (συγκριτικά με τις εκλογές) είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου που συγκεντρώνουν το 7,4% και ακολουθούν με 5,9% το Κομμουνιστικό Κόμμα και με 5,1% οι Δημοκρατική Αριστερά.

Σημαντική υποχώρηση παρουσιάζει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής που χάνει την πέμπτη θέση συγκεντρώνοντας το 4,2%.

Επίσης ποσοστό 2% καταγράφει το ΛΑΟΣ και 2,6% η συμμαχία των Δράση και Δημιουργία ξανά. Άλλο κόμμα ψηφίζει το το 1,3% ενώ οι οικολόγοι κατακρημνίζονται στο 0,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 56,6% έναντι 33,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον το 72,4% των πολιτών πιστεύει ότι έπρεπε να έχει γίνει συγκυβέρνηση με το 47,9% να θεωρεί ότι για το γεγονός ότι δεν έγινε κυβέρνηση ευθύνη έχει ο Αλέξης Τσίπρας και 19,9% όλοι μαζί οι αρχηγοί.

Το 66,4% των ψηφοφόρων προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας. Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που θέλουν να μείνει η χώρα στο Ευρώ πάση θυσία καθώς ανέρχεται σε 80,9% ενώ το 52,4% πιστεύει ότι πρέπει να εφαρμοστεί το μνημόνιο.

μπαρμπαλιας είπε...

Ο/Η giannhs kon είπε...
Καλημέρα HAWK υπάρχει χρόνια το φαινόμενο των αριστερών με δεξιές τσέπες μην σου κάνει εντύπωση χαχαχαχα

30 Μαΐου 2012 9:30 π.μ.

καλημερα
ιδιαιτερα στον Γιαννη μας που σημερα μου προλαβε το σχολιο και το ειχα μετα παραδειγματος πραγματικου....
και ολως τυχαιως ...αυτοι που απολαυσαν τις "παχειές αγελαδες" του συστηματος ,απο το 81...ηταν τα παιδια της αλλαγης ...
αστο μην πω και περισσοτερα ..
καλωστον Γιαννη Γιαννη ,που μας ξεκινησε ,και με την βεβαιοτητα οτι θα τον εχουμε συχνα εδω

socialnick είπε...

Καλημέρα σε όλους... Εδώ ειμαι και εγω, ψιλοετρεχα τις τελευταιες ημέρες...

George είπε...

Aπό το : tokarfi.gr
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Στερν» αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «νεκροθάφτη της Ευρώπης».

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα.Ευχαριστω το Γιαννη για τα καλα του λογια ,γεια σου Νικολα socialnick ποτε θα σταματησεις το τρεξιμο??

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Σοφα λογια....

socialnick είπε...

Διαγραμματικά κατα τη γνωμη μου σε Γιδη δεν παιζει κατι αξιόλογο αυτή την στιγμη, καθώς η σοβαρότερη αντισταση απο την μακροχρόνια γραμμη τάσης βρίσκεται σήμερα στο 649... ΚΜΟ 10ημερων στο 535 το πιο κοντινό

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

"Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από την στιγμή που εγκατέλειψα την Βουλή",

socialnick είπε...

Michele τρεχουμε για να εχουμε χαχαχα

George είπε...

Ακούστε και το τελευταίο κουφό... Πριν από λίγο πήγα για να πάρω φάρμακα με συνταγή ΙΚΑ και μου είπαν ότι τα πληρώνουμε τα φάρμακα γιατί δεν τους πληρώνει το ΙΚΑ προσοχή σε όσους πάνε σήμερα για φάρμακα ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΙΚΑ....

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Θεόδωρος Πάγκαλος

George είπε...

Μετα το ξεσπασμα μου με το φαρμακεια ενα μεγαλο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

michele είπε...

Καλημερα Γιωργο,δεν τους πληρωσε ο ΕΕΟΠΥ,πως τον λενε?.Με αγριαδες αρχισαν εχει και πολυ κομματι η ΕΤΕ

michele είπε...

Νικο πολυ σωστο,καλα κανεις..

PS είπε...

prin 1'to ztrade me enimerose oti den dexetai entoles-mono tlf,oustttttt xamenoi

giannhs kon είπε...

Καλημέρα και πάλι σε όλους .

Ποια η γνώμη σας για είσοδο ΕΤΕ 1,15 -1.05—0,χχ

ΠΑΕΙ με χαλάσατε , κοιτάζω κάτω χαχαχα

Γεράκι είπε...

με σκότωσες john long..με σκοτωσες..

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΗΑWK με παρέσυρε το ρέμα φίλε χαχαχαχ

http://youtu.be/_1OVAk15HUM

michele είπε...

trader η χρηματιστηριακη σου ειναι,το z-trade δουλευει κανονικα

George είπε...

Εθνική η ΕΤΕ επόμενο σημείο τα 1,15 ευρώ και εν συνεχεία το 1 ευρώ εκτός αν περάσει το 1,60......αλλά λίγο δύσκολο έτσι Μικελε κάνε μας και καμιά διόρθωση....

THE JUNIOR είπε...

Καλημερα,

οι μεγαλες κατασκευαστικες θα ξαναπανε κοντα στο 10% καθαρη αποδοση στα εργα που παιρνουν οχι για κανεναν αλλο λογο απλα γιατι με 2,3% δεν θα βγαινουν απο τον τζιρο

θα εχουμε λοιπων μικροτερο τζιρο μεγαλυτερο κερδος

και οπως ειπαμε ο αβαξ θα εχει την μεγαλυτερη ονομαστικη τιμη στο ταμπλο στο τελος του εργου.

THE JUNIOR είπε...

οριακο κερδος η ελβε

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Kαλημέρα στην παρέα.
Ευρώ: Δεν το θέλουν οι Ευρωπαίοι αλλά φοβούνται να το αφήσουν
http://gr.news.yahoo.com/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-054451249.html

PS είπε...

πριν από 22' - Το «φράγμα» του 6% έσπασαν οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων, για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου, υπό το βάρος των ανησυχιών για τα προβλήματα των ισπανικών τραπεζών. Κοντά στο 7% οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Ισπανία

PS είπε...

Για να δούμε ως πότε θα αντέξουν να μας δανείζουν με 2,5-3,5% ενώ οι ίδιοι δανείζονται ήδη με 6-7%.

PS είπε...

Χειροπέδες σε οκτώ για χρέη προς το Δημόσιο

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Αττικής για οφειλές προς το Δημόσιο.
Χειροπέδες σε οκτώ για χρέη προς το Δημόσιο

Ειδικότερα, στην Νέα Ερυθραία συνελήφθη 82χρονος διαχειριστής Ε.Π.Ε., για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 1.347.193,13 ευρώ.

Στα Ανω Λιόσια στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 67χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 206.111,88 ευρώ, ενώ στα Βριλήσσια συνελήφθη 60χρονος για οφειλές ύψους 182.312,65 ευρώ.

Επίσης, στην Κηφισιά συνελήφθη 50χρονος έμπορος τα χρέη του οποιου ανέρχονται στα 128.483,16 ευρώ.

Στην Νέα Σμύρνη συνελήφθησαν δύο ομόρρυθμα μέλη εταιρείας, ηλικίας 51 και 46 ετών για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 26.236,41 ευρώ.

Τέλος δύο άτομα συνελήφθησαν στον Πειραιά. Πρόκειται για έναν 63χρονο, ομόρρυθμο μέλος εταιρείας μεταφορών, για μη καταβολή Φ.Π.Α. ύψους 23.098,47 ευρώ και έναν 67χρονο, νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής επιχείρησης εστίασης για οφειλές ύψους 393.429 ευρώ.
--Να δω κι εγώ ως πότε θα αντέξω να πληρώνω τους "οφειλέτες" του δημοσίου και κάτι ζάπλουτους μαγαλοεπιχειρηματίας που δηλώνουν ζημίες.
Σύνταξη των 680ε πιστώθηκε με 550 για τον Ιούνιο,φάρμακα όπως referan και nootrop πληρώνονται μετρητοίς,ιδού πώς μας έσωσαν οι σαμαροβενιζέλοι.Και πώς σκοπεύουν να μας ξανασώσουν οι λοβέρδοι,που μείωσαν τη φαρμ.δαπάνη κατά 1δις.
Έτσι;

μπαρμπαλιας είπε...

και τι θα τους κανουν ρε Φ. 82 και 67 χρονων;;;
αχαχαχαααα
ειχα εναν γνωστο μου που μαχαιρωσε την γυναικα του 69 χρ.και τον στειλαν ενα χρονο αγροτικες...ζωη και κοτα μου ελεγε αχαχαααα

Γεράκι είπε...

χχαχαχαχα..ελα ντε...

PS είπε...

Αν ήταν έτσι,φαίνεται καλή ιδέα ώστε για κάποιους να χτυπήσουν καμπάνες.

μπαρμπαλιας είπε...

Ματαίωση της ομιλίας του Ευ. Βενιζέλου στη Β’ Πειραιά...

http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/702984/Article.aspx

ματαιωσε ο κλανιωρας ...λογω λεμονοκουπας στην Β.πειραια
δεν αφησε τιποτα ορθιο και βγαινει και μιλαει...

PS είπε...

Ηλία,κοντά στην Πέρδικα είναι η φωτό.

PS είπε...

Μαγικά μέρη,νέο χαμηλό η δεη,ΗΠΟΜΩΝΙΙΙ

μπαρμπαλιας είπε...

...και ειπα χθες να γυρισω το Φωτοπλο σε ΟΠΑΠι και δεν το εκανα...
ποτε δεν ειναι αργα...η επιχειρηση ειναι φαλιμενταρισμενη..

michele είπε...

Eπανηλθα, συνεδριαση κλασσικη της μεγαλης μεταβλητοτητας στους πατους( τους ξεχειλωμενους ) του συστηματος.Σε κλεισιμο πρεπει να μεινουμε πανω απο 510.Στηριζει εκει μεσοπροθεσμη γραμη τασης απο 29/11

michele είπε...

Ανεβαινει και η ΔΙΟΝη,μαγιστρεεεεεεεεεε

Γεράκι είπε...

θα μας τρελάνουν..
6 reasons Spain will leave the euro first!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γεράκι είπε...

EU WEIGHS DIRECT AID FOR BANKS..και ολοι στον ΘΕΟ!!!!!!!!

michele είπε...

EΛΒΕ για το Μικρο και οποιον ενδιαφερεται:
ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ:6.747.ΟΟΟ ευρω.
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘ: 23.200.000.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ:20.505.ΟΟΟ ( -3,7 ΕΚ απο περσι)
ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 23.860.930
EBITDA 580.372
Ταμειο: 3.105.590 ( τη μιση κεφαλαιοποιηση)
τζιρος μειωμενος κατα 1,7 εκ στα:
13.500.612.
Ο τζιρος του α τριμηνου ειναι διπλασιος απο την κεφαλαιοποιηση

michele είπε...

Tελειωσαν οι πωλητες του ΟΤΕ??

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

στην ΕΤΕ σιγουρα δεν τέλειωσαν

PS είπε...

U.S. Stock Futures Decline as Facebook, GM, RIM Retreat
By Peter Levring - May 30, 2012 2:33 PM GMT+0300




U.S. stock-index futures dropped as an opinion poll showed a majority of Greeks want to renegotiate the terms of their bailout, while the cost of insuring Spanish sovereign-debt against a default rose to a record.

Γεράκι είπε...

no mercy...

michele είπε...

Μια μερα ειναι ακομη Κωστα..

Αλεξανδρος είπε...

150.000 τεμ στην ελβαλ

Γεράκι είπε...

ξεχείλωμα..μας έφυγε ολων η μαγκια κ έχει πεσει απέραντη σιωπη..

μπαρμπαλιας είπε...

...το ξεπουλημα συνεχιζεται με μανια τρελου...
και για την ΕΤΕ ,ΟΤΕ,εχουμε την ετοιμη δικαιολογια...
ΔΕΗ,ΜΥΤΙΛ ...κλπ καλουδια;;;

michele είπε...

εγω παρακολουθω, ειδα και τη χερια στην ΕΛΒΑΛ που λεει ο Αλεξ..να κρατησει το 510 θελω ,μαλλον αυριο θα βγω για ψωνια

μπαρμπαλιας είπε...

...η ΕΤΕ περναει ΚΑΒΟΝΤΟΡΟ....

michele είπε...

Καθονται και περιμενουν τα χαρτακια των πελατων της MS

Γεράκι είπε...

θυμηστε μου γιατι απο Καβοντορο κ οχι απο αλλου..?τι επαθε ο καπετάνιος..?Αντε 2 1/2 εβδομάδες έμειναν να μαθουμε που στο καλο θα καταλήξουμε..

νικος φαληρο είπε...

ke michele δεν θυμαμαι αν σας εχω ξαναρωτησει.Η ΦΛΕΞΟ ειναι καλη σαν τιμη σ αυτα τα επιπεδα; Δινουν τεμαχια στο -14% - -18%.

Γεράκι είπε...

χωσε mic να πιάσουμε το 510 γιατι ειμαστε καποιες μοναδες πισω..

michele είπε...

Mια χαρα τιμη ειναι εκει Νικολα..δεν εχω δει τα αποτελεσματα αλλα βασει του 2011 ειναι μια χαρα.Θελει υπομονη βεβαια αυτη

νικος φαληρο είπε...

εχω υπομονη.ευχαριστω πολυ.

michele είπε...

παμε επανω απογευματινη αναρτηση