Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012


Χ.Α.Α.  Live    

                                                                                     
                                                          Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΕΛΑ ΜΩΡΕ"..




Σύμφωνα με τις πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο ελληνικός λαός να επαναλάβει στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 το λάθος που έκανε τον Οκτώβριο του 2009. Μόνο που τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει δραματικά, και το δεύτερο λάθος, το δις εξαμαρτείν, δεν θα είναι επανορθώσιμο.


Και τότε και τώρα, πίσω από το λάθος βρίσκεται ένα ψέμα. Στις εκλογές του 2009, αυτό εκφράστηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», που πρόβαλε για να αντιμετωπίσει την πένθιμη προειδοποίηση του Κώστα Καραμανλή ότι η χώρα έπρεπε να αρχίσει αμέσως να περιορίζει τις δαπάνες της. Σήμερα, το ψέμα προωθείται, σε διάφορες παραλλαγές, από τα τρία κόμματα της δημαγωγίας, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή, που προβάλλουν μια συγκαλυμμένη παραλλαγή του παπανδρεϊκού συνθήματος, προσαρμόζοντάς το, το καθένα με τον τρόπο του, στο ρητορικό ιδίωμα του οργισμένου λαϊκισμού. Γιατί και τα τρία κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή, λένε ουσιαστικά το ίδιο πράμα, ότι δηλαδή «λεφτά υπάρχουν», και αν εκλέξουμε αυτά θα μας τα δώσουν. Η εκλογική τους δύναμη, όπως αποτυπώθηκε στις τελευταίες εκλογές, αλλά και το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι που έχουν ως πρώτη επιλογή ένα από αυτά, έχουν ως δεύτερη και τρίτη πάλι ένα από αυτά, και όχι τα υπόλοιπα κόμματα, μας επιβεβαιώνουν την παλιά αλήθεια ότι οι άνθρωποι προτιμούν να παρηγορούνται πιστεύοντας σε ένα αισιόδοξο, έστω και εντελώς μη-ρεαλιστικό όνειρο, από το να αποδέχονται τη σκληρή πραγματικότητα. Η επιλογή του ονείρου αντί της πραγματικότητας είναι απόλυτα ανθρώπινη. Αλλά όπως κάποιες απολύτως ανθρώπινες επιλογές, είναι εντελώς καταστροφική.


Ως προς τους λόγους που «λεφτά υπάρχουν», οι ρητορικές στρατηγικές των τριών κομμάτων που πουλάν ελπίδα με αντάλλαγμα ψήφους (δηλαδή εξουσία) διαφέρουν. Ο κ. Τσίπρας λέει ότι λεφτά υπάρχουν γιατί θα τα απαιτήσει από τους Ευρωπαίους με τον τσαμπουκά του, και τις τεχνικές που έμαθε μικρός στην ΚΝΕ, στα αμφιθέατρα των συνελεύσεων. Ότι, με άλλα λόγια, θα απειλήσει τους κουτόφραγκους, όπως άλλωστε έχει ήδη αρχίσει να το κάνει, κι αυτοί τελικά θα υποταγούν στο θέλημά του, έντρομοι μην τυχόν και βγει η Ελλάδα από το Ευρώ και χάσει η Βενετιά βελόνι. (Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από πολλές φωνές, από τις οποίες πολλές πρεσβεύουν ότι πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη «των μονοπωλίων και του κεφαλαίου» και να γυρίσουμε στη δραχμή• αλλά αυτές προεκλογικά σιωπούν επιμελώς.) Ο κ. Καμμένος, από την άλλη, φαίνεται να λέει, αν τον καταλαβαίνω καλά (που δεν είναι πάντα εύκολο) ότι τα λεφτά υπάρχουν στο υπέδαφος, ή στους Ρώσους ή στους Κινέζους ή σε κάποια άλλη χώρα, και εν πάση περιπτώσει θα το λύσει και δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε, γιατί είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες και όλα τα άλλα βολεύονται. Και όσο για τον κ. Μιχαλολιάκο, αυτός υπερθεματίζει, λέγοντας ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, άρα δεν τίθεται ζήτημα.


Και οι τρεις απόψεις είναι εξόχως αισιόδοξες και εξόχως μη-ρεαλιστικές. Αυτό δε χρειάζεται πολύ μυαλό για να το καταλάβεις: Πρώτον, γιατί οι ευρωπαίοι ηγέτες μας έχουν πει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν πρόκειται να δεχτούν κανένα συμβιβασμό, και η τήρηση των δεσμεύσεών μας είναι απαρέγκλιτος όρος της παραμονής μας στην Ευρώπη. (Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι απογοητεύτηκε από την επανάληψη αυτού του μηνύματος από τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, που είχε προσπαθήσει μετεκλογικά να μας τον παρουσιάσει ως ομόβαθμό του, κι έτσι τον είπε «Ολανδρέου», για να σκάσει απ’ το κακό του• κι έτσι τελικά τα βρήκε με τον ιδεολογικό του σύντροφο, τον ακροαριστερό Μελανσόν του 11%, μεταμορφωνόμενος ο ίδιος προφανώς σε «Τσιπρανσόν».) Δεύτερον, γιατί πετρέλαια, φυσικά αέρια, κ.λπ. δεν έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, και η διαβεβαίωση του κ. Καμμένου ότι αυτό θα συμβεί μόλις το απαιτήσει δε μας καθησυχάζει• ούτε βέβαια και οι Ρώσοι έχουν καμιά διάθεση να μας στηρίξουν εκτός Ευρώπης (το ξεκαθάρισε άλλωστε ο κ. Μεντβέντεφ), οι δε Κινέζοι, και καλά κάνουν οι άνθρωποι, δε δανείζουν φράγκο χωρίς δρακόντειες εγγυήσεις. (Θυμίζω τις διαπραγματεύσεις για το λιμάνι του Πειραιά.) Και, τρίτον, μπορεί μεν να ισχύει, για όσους το πιστεύουν, ότι είμαστε λαός αθάνατος, ανώτερος, ακατάβλητος, αλλά αυτό δε μας προφυλάσσει από την πτώχευση, γιατί αν μας προφύλασσε δε θα είχαμε πτωχεύσει τρεις φορές στο παρελθόν.


Φυσικά, ό λόγος που πολλοί συμπολίτες μας επιλέγουν τα κόμματα της ψεύτικης ελπίδας δεν είναι ότι στερούνται της ευφυΐας να καταλάβουν την παγίδα της ρητορικής τους. Ο λόγος είναι πολύ πιο θλιβερός, αλλά και πάλι ανθρώπινος, πολύ ανθρώπινος. Συγκεκριμένα, ότι κάποιοι συμπολίτες μας επιλέγουν να αγνοήσουν την προφανή αλήθεια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ένας ασθενής αποφεύγει τις προειδοποιήσεις των γιατρών του, ή ένας τζογαδόρος τις πιθανότητες, που είναι συντριπτικά εναντίον του. Και η άγνοια των ψηφοφόρων έχει το ίδιο ακριβώς κίνητρο με των άλλων δυο περιπτώσεων: ότι η αλήθεια είναι δυσάρεστη, και προτιμούν να αφήσουν το θυμικό τους, εν προκειμένω την ελπίδα, να κυριαρχήσει πάνω στη διάθεση για αντικειμενικότητα.


Το ότι οι άνθρωποι γενικώς προτιμούν τα καλά νέα από τα κακά δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε περίεργο. Αυτό που παραξενεύει, στην περίπτωση των επικείμενων εκλογών, είναι η ιδιαίτερη εμμονή με την οποία πολλοί επιμένουν να αγνοούν την πραγματικότητα υπέρ της παρηγοριάς και της ελπίδας, έστω κι αν την έχουν πατήσει τόσο πρόσφατα, και τόσο σοβαρά, πιστεύοντας τον προηγούμενο έμπορο ελπίδας που έταζε ότι «λεφτά υπάρχουν».


Κι όμως, αν το σκεφτούμε λιγάκι, η εθελοτυφλία αυτή δεν είναι τόσο περίεργη, κι αυτό γιατί οφείλεται, απλούστατα, στην συνήθεια των έλληνων, τη συνήθεια όλων μας δηλαδή, να ψηφίζουμε στις εκλογές χωρίς να θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα θα έχει ιδιαίτερη σημασία στη ζωή μας. Σε αυτό, δυστυχώς, δεν είχαμε άδικο μέχρι τώρα, αφού αυτή η αίσθηση ότι «είτε τους πράσινους ψηφίσω, είτε τους γαλάζιους, το ίδιο κάνει», δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα. Θυμηθείτε το: και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τα πράγματα δεν άλλαζαν τόσο. Είτε ο ένας κυβερνούσε ή ο άλλος, δημοκρατία είχαμε, με τα χίλια στραβά της αλλά δημοκρατία, ελευθερία λόγου είχαμε, έλεγε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, η οικονομία πάνω κάτω δούλευε, το κράτος πάνω κάτω δε δούλευε (αλλά αυτό το είχαμε συνηθίσει), στην Ευρώπη είμασταν, ταξιδάκια κάναμε να ξεχνιόμαστε, διακοπές πηγαίναμε... Οι εναλλαγές των δυο κομμάτων στην εξουσία επηρέαζαν αισθητά μόνο τη ζωή των λίγων που είχαν στενές πελατειακές σχέσεις με το ένα ή το άλλο, τους «πρασινοφρουρούς» του ΠΑΣΟΚ, ή τα «δικά μας παιδιά» της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά κι αυτοί είχαν μάθει στο ρυθμό της εναλλαγής της εξουσίας και τους βόλευε κιόλας, σαν την εναλλαγή των εποχών: σαν το μυρμήγκι του Αισώπου, έτσι κι οι κομματικοί επίλεκτοι αποθησαύριζαν όταν ήταν το κόμμα τους στην εξουσία εύνοια ή χρήματα ή κάτι τέλος πάντων, και τα χαίρονταν μετά, όταν έπαιρνε τη σκυτάλη το άλλο. Αλλά τον πολύ κόσμο, εκτός από τα οργανωμένα στελέχη των κομμάτων, δεν τον ένοιαζε τόσο ποιος κυβερνούσε, αφού η ζωή του μέσου πολίτη έξι μήνες, ας πούμε, μετά μια εκλογική αναμέτρηση ήταν πάνω κάτω ίδια με έξι μήνες πριν. Άρα, ό,τι και να ψηφίζαν, δεν είχε τόση σημασία.


Αυτό όμως τώρα, για πρώτη φορά αλλάζει, και μάλιστα δραματικά. Γιατί στις ερχόμενες εκλογές είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να μεταμορφώσει ριζικά τη ζωή μας, όλων μας, και αυτό φαίνεται να μην το έχει συνειδητοποιήσει μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Είναι όλοι αυτοί που παρασυρμένοι από τη συνήθεια καταλήγουν συχνά στις πολιτικές συζητήσεις, όταν τους παραζορίσεις με επιχειρήματα, με ένα «έλα μωρέ, σιγά», που δείχνει πάνω από όλα ένα πράγμα: πως πιστεύουν κατά βάθος ότι αυτές τις εκλογές θα είναι σαν όλες τις προηγούμενες. Έλα όμως που δε θα είναι, κι αυτό γιατί το διακύβευμα έχει αλλάξει ριζικά. Αυτή τη φορά δεν αποφασίζουμε αν θα συνεχίσει η ζωή που μάθαμε από τη Μεταπολίτευση και μετά, υπό πράσινα ή γαλάζια σημαιάκια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά αν θα συνεχίσει ή όχι, τελεία και παύλα. Αν θα μείνουμε στην Ευρώπη ή όχι, αν θα πτωχεύσουμε ή όχι.


Οι έλληνες πολίτες δεν είναι ούτε αφελείς, ούτε ανόητοι, ούτε σε τελευταία ανάλυση καταστροφικοί: κι ο πιο αφελής κι ο πιο αδιάφορος πολιτικά, αν ήξερε ότι με τη δική του ψήφο, ειδικά τη δική του, θα τραβηχτεί η σκανδάλη που θα σημάνει τη χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρώπη, δε θα την τραβούσε ποτέ, με τίποτε. Αυτό λοιπόν που πρέπει να συνειδητοποιήσουν τώρα, να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας δηλαδή, είναι ότι το «έλα μωρέ» σε ετούτες τις εκλογές δεν ισχύει. Το αποτέλεσμά τους θα κρίνει την τύχη της χώρας για πολλές δεκαετίες—ίσως για πάντα. Το «έλα μωρέ» πάει, τελείωσε.


*Ο Απόστολος Δοξιάδης είναι συγγραφέας. 


πηγή: www.protagon.gr

98 σχόλια:

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Ο φίλος ΘΑΝΑΣΗΣ χθες αργά αν και καθήμενος ορθά εμίλησε .

giannhs kon είπε...

Ράλι Ακρόπολις 1η ΕΔ:

Η πρώτη ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις ολοκληρώθηκε με τον Jari-Matti Latvala να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο. Ο Φινλανδός, στην επιστροφή του έπειτα από τον τραυματισμό στη κλείδα, έδειξε να μην έχει χάσει καθόλου την ταχύτητά του και χωρίς λάθη έφτασε στην κορυφή. Ο οδηγός της Ford είπε ότι μόλις στις τελευταίες φουρκέτες κατάφερε να κάνει μικρή διαφορά από τον Loeb, αλλά γενικά διασκέδασε πολύ την επιστροφή του στο τιμόνι του Fiesta RS WRC.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Sebastien Loeb με το εργοστασιακό Citroen DS3. Ο Γάλλος ήταν ικανοποιημένος με το στήσιμο του αυτοκινήτου και πίεσε για την επικράτηση, αλλά τελικά στο τελευταίο κομμάτι της ειδικής έχασε τη νίκη. Κοντά στον Loeb βρέθηκε ο Mikko Hirvonen με το δεύτερο Citroen. Ο Φινλανδός δεν ήταν εντελώς ικανοποιημένος με το στήσιμο του αυτοκινήτου του, αλλά κατάφερε να σημειώσει έναν καλό χρόνο.
Ο Mads Ostberg έκανε καλό ξεκίνημα φέρνοντας το Ford Fiesta RS στην 4η θέση, ενώ το λάθος της ημέρας ανήκει στον Petter Solberg. Ο Νορβηγός, ο οποίος ξεκινούσε από την καλύτερη δυνατή θέση, επέλεξε να φορέσει τα μαλακά ελαστικά της Michelin, κάτι που αποδείχτηκε λάθος. Όταν έφτασε στον τερματισμό τα ελαστικά του ήταν κατεστραμμένα και έχασε 14,6’’ από τον teammate του Latvala. Ο Solberg παρόλα αυτά παραδέχτηκε το λάθος του και τόνισε πως σίγουρα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Την εξάδα έκλεισε ο Novikov, ενώ στη δεκάδα τερμάτισαν οι Tanak, Prokop, Neuville και Ogier

giannhs kon είπε...

Την Παρασκευή η δράση αρχίζει νωρίς το πρωί, λίγο πριν τις 7:00


Serv B Loutraki (15 λεπτά) 06.00 2η Ε.Δ.
Αγία Μαρίνα 13,80 χλμ.
06.53 3η Ε.Δ.
Θήβα 1 23,60 χλμ.
08.31 4η Ε.Δ.
Ελικώνας 1 19,89 χλμ.
10.20 RSZ 1 Ιτέα (15 λεπτά) 11.53 5η Ε.Δ.
Βωξίτες 1 23,17 χλμ.
12.25 6η Ε.Δ.
Δροσοχώρι 22,00 χλμ.
13.19 RSZ 2 Ιτέα (15 λεπτά) 14.50 7η Ε.Δ.
Βωξίτες 2 23,17 χλμ.
15.22 8η Ε.Δ.
Ελικώνας 2 19,89 χλμ.
17.05 9η Ε.Δ.

Michalis είπε...

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=91044

kalimera---> kapio update gia ton apateona ke ta dania pou edine xoris exasfalisi..

siga siga vgenoune ola stin fora...

diskola kapioi den tha pane filaki

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

νικος φαληρο είπε...

Στα 142,9 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του 2011 του ομίλου της Motor Oil έναντι κερδών 164,2 εκατ. το προηγούμενο έτος, αυτό όμως δεν εμποδίζει τη διοίκησή της να προτείνει αυξημένο μέρισμα χρήσης αλλά και επιστροφή κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει το τμήμα ανάλυσης της Euroxx ΑΧΕΠΕΥ, η Motor Oil προτίθεται να διανείμει για τη χρήση του 2011 μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,25 ευρώ το προηγούμενο έτος, ενώ θα προταθεί και επιστροφή κεφαλαίου, το ύψος της οποίας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Τα EBITDA του ομίλου ανήλθαν στα 338,9 εκατ. ευρώ το 2011 έναντι 236,9 εκατ. το 2010, ενώ ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 8,7 4 δισ. ευρώ από 6,18 δισ. το 2010.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών το 2011 ανήλθε στα 7,15 δισ. ευρώ έναντι 4,87 δισ. το προηγούμενο έτος και τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 298,3 εκατ. ευρώ από 214,3 εκατ. το 2010.

Θετική η Merrill Lynch

Από την πλευρά της, η Merrill Lynch σε έκθεση (20/3) χαρακτηρίζει την εταιρία κορυφαία επιλογή και διατηρεί την τιμή-στόχο των 8,6 ευρώ και τη σύσταση buy.

Money είπε...

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1510332

νικος φαληρο είπε...

Στα 114 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια το 2011 έναντι κερδών 180 εκατ. το προηγούμενο έτος. Το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε τη διατήρηση του ετήσιου μερίσματος στα €0,45 ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη του 2011 (εξαιρουμένου του κόστους αναδιάρθρωσης) ανήλθαν στα 137 εκατ. ευρώ.

Money είπε...

Ένας καθηγητής οικονομικών σε ένα τοπικό κολλέγιο δήλωσε ότι δεν είχε αποτύχει ποτέ κάποιος σπουδαστής πριν, αλλά άφησε μεταξεταστέα πρόσφατα μια ολόκληρη τάξη.

Αυτή η τάξη επέμενε ότι ο σοσιαλισμός του Obama θα λειτουργούσε και ότι αν κανένας δεν ήταν φτωχός και κανένας δεν ήταν πλούσιος, το σύστημα θα λειτουργούσε ως ένας μεγάλος εξισωτής.

Ο καθηγητής έπειτα είπε «ο.κ., θα κάνουμε κι εμείς ένα πείραμα σε αυτήν την τάξη με το σχέδιο Obama». Όλοι οι βαθμοί στα γραπτά διαγωνίσματα θα υπολογίζονται κατά μέσο όρο και ο καθένας θα λάβει τον ίδιο βαθμό -έτσι κανένας δεν θα αποτύχει αλλά και κανένας δεν θα πάρει Α (άριστα)...

Μετά από το πρώτο τέστ, οι βαθμοί υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο και ο καθένας πήρε ένα Β (λίαν καλώς). Οι σπουδαστές που μελέτησαν σκληρά στενοχωρήθηκαν και οι σπουδαστές που μελέτησαν λίγο ήταν ευτυχείς.

Καθώς το δεύτερο τέστ διεκπαιρεώθηκε, οι σπουδαστές που μελέτησαν ελάχιστα είχαν μελετήσει ακόμα λιγότερο και αυτοί που μελέτησαν σκληρά μελέτησαν λιγότερο. Ο δεύτερος μέσος όρος των διαγωνισμάτων ήταν ένα Γ (βάση)!

Μετά το τρίτο τέστ, ο μέσος όρος ήταν ένα Δ (κάτω από τη βάση). Κανένας δεν ήταν ευτυχής.

Καθώς τα τέστ προχωρούσαν, τα αποτελέσματα δεν βελτιώνονταν. Ξεσπούσαν μικροκαυγάδες, οι μαθητές κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο και όλο αυτό το κακό κλίμα οδήγησε στο να μην διαβάζει κανένας για το όφελος του άλλου.

Προς μεγάλη τους έκπληξή, ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ και ο καθηγητής τους είπε ότι ο σοσιαλισμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Όταν η ανταμοιβή είναι μεγάλη, η προσπάθεια των ανθρώπων να πετύχουν είναι μεγάλη, αλλά όταν η κυβέρνηση παίρνει όλη την ανταμοιβή, κανένας δεν θα προσπαθήσει ή θα θελήσει να πετύχει. Δεν θα μπορούσε να είναι πιό απλό από αυτό.

Αυτές είναι ενδεχομένως οι 5 καλύτερες προτάσεις που θα διαβάσετε και είναι εφαρμόσιμες στο παραπάνω πείραμα:

1. Δεν μπορείς να οδηγήσεις τους φτωχούς σε ευημερία με το να θέσεις εκτός ευημερίας τους πλούσιους.

2. Για να λάβει οτιδήποτε ένα άτομο που δεν εργάζεται, πρέπει κάποιο άλλο άτομο να εργάζεται χωρίς να λαμβάνει.

3. Για να δώσει κάτι η κυβέρνηση σε κάποιον, πρέπει πρώτα να το στερήσεις από κάποιον άλλο.

4. Δεν μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον πλούτο διαιρώντας τον!

5. Όταν οι μισοί νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν γιατί θα τους φροντίσουν οι άλλοι μισοί, και όταν οι μισοί που δουλεύουν καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούν γιατί τον κόπο τους τον μοιράζονται με τους άλλους μισούς, τότε πλησιάζει η αρχή του τέλους για οποιοδήποτε έθνος.


Όσο απλό είναι να περιπλέξεις τα πράγματα, τόσο περίπλοκο είναι να τα απλοποιήσεις.

PS είπε...

"Γιατί στις ερχόμενες εκλογές είναι πολύ πιθανό το αποτέλεσμα να μεταμορφώσει ριζικά τη ζωή μας, όλων μας, και αυτό φαίνεται να μην το έχει συνειδητοποιήσει μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας"
Δεν ξέρω σε ποιά χώρα ζει ο συγγραφέας του άρθρου.Η φοβικότητα μπροστά σε κάθε αλλαγή του σάπιου καθεστώτος,η σκόπιμη αποσιώπηση του πρόσφατου παρελθόντος,του θλιβερού παρόντος και του ήδη προδιαγραμμενου νομοθετικά ζοφερού μέλλοντος για τις μάζες,τον απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από το να δει καθαρά την πραγματικότητα που ήδη βιώνει η ελληνική κοινωνία και η οικονομία.
Το σκηνικό ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου των ελπίδων μιας ζωής,η ανατροπή που επήλθε από το δικομματισμό στη σιγουριά που ο μέσος πολίτης είχε από το αποτέλεσμα της εργασίας του,σε κοινωνική ευημερία,προκοπή,άνοδο του βιοτικού του επιπέδου,τα όνειρα για τις σπουδές των παιδιών του,όλα ξαφνικά χάνονται,με νόμους που εξαυλώνουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα δεκαετιών εργασίας των απομάχων,και βυθίζουν στην πιό σκληρή ανέχεια τις μάζες.
Και για να "λαικίσω" ολίγον,διότι πολύ σοβαρά αναφέρεται στο φόβο για το μέλλον της χώρας ο αρθρογράφος,θα τολμούσα να υποβάλλω το εξής απλό ερώτημα:Γιατί αυτοκτονούν καθημερινά Έλληνες,Ιταλοί,Ισπανοί , Γάλλοι,Πορτογάλλοι πολίτες ρίχνοντας από τα μπαλκόνια πρώτα τα παιδιά τους;Επειδή βιώνουν την αβάσταχτη για ανθρώπινες υπάρξεις ανέχεια που προήλθε από Ευρωπαικές αποφάσεις που τους ρήμαξαν τη ζωή,ή από το φόβο μήπως έρθει στην εξουσία μια άλλη κυβέρνηση που,έστω μία στο εκατομμύριο,έχει πιθανότητες να αλλάξει κάτι από το θλιβερό μέλλον που έχει προδιαγράψει για τις μάζες η ως τώρα εφαρμοσθείσα πολιτική;

Money είπε...

http://www.bankingnews.gr/Όλη-η-ενημέρωση/item/46505-αν-η-εκτίμηση-της-citigroup-τρόμαξε-τις-αγορές-τότε-η-πρόβλεψη-της-tokyo-mitsubishi-ufj-πραγματικά-σοκάρει-προβλέπει-έξοδο-της-ελλάδας-από-το-ευρώ-πριν-τις-εκλογές-της-17ης-ιουνίου-και-μάλιστα-το-σαββατοκύριακο-2-3-ιουνίου

giannhs kon είπε...

Στον αέρα επτά μεγάλα ξενοδοχεία...

http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Επιχειρήσεις/item/201622-Ston-aera-epta-megala-xenodocheia

νικος φαληρο είπε...

ανοικτα ΣΜΕ ΟΠΑΠ εκκαθαριση 24/05/2012 : 6255
στις 18/05/2012 ηταν 3199

PS είπε...

Θανάση,για κοίταξε ξανά το 3.Και φέρε στο νού σου τη σκανδιναβική σοσιαλδημοκρατία,από το 1912 ως τώρα.Επί ένα αιώνα οι λαοί εκεί παίρνουν από τους πλούσιους το μερίδιο του πλούτου που είναι λογικό και δίκαιο να αποδίδουν στο κράτος,και αναλογικά από τον κάθε εργαζόμενο το αντίστοιχο ποσοστό.Για να υπάρχει ευημερία και κοινωνικό κράτος,κάτι που ουδέποτε συνέβη από το 1830 στην Ελλάδα μας.
Εκτός κι αν κάποιος νομίζει ότι προσπαθώντας τώρα να ανακαλύψει ξανά τον τροχό θα αντιπαραβάλλει με τον ελληνικό καπιταλισμό το μαρξιστικό/σοβιετικό μοντέλλο πρός επίρρωση των λεγομένων του(άσπρο μαύρο)αποσιωπώντας εσκεμμένα την εφαρμογή επιτυχημένων πολιτικών σε χώρες υποδείγματα δημοκρατίας,ελευθερίας και ευημερίας.

νικος φαληρο είπε...

daily report S3 S2 S1 R1 R2 R3 TREND TREND STOP

ALFAspot0,56 0,67 0,75 0,86 0,92 1 LONG 0,75

νικος φαληρο είπε...

daily report S3 S2 S1 R1 R2 R3 TREND TREND STOP

ΕΥΡΩΒspot0,37 0,43 0,5 0,548 0,6 0,67 LONG 0,5

νικος φαληρο είπε...

ETE spot1,1 1,15 1,2 1,29 1,37 1,55 CASH 1,29

νικος φαληρο είπε...

ΜΟΗ spot 3 3,5 3,7 4,34 4,64 5 SHORT 4,85

giannhs kon είπε...

Ευχαριστούμε ΝΙΚΟΛΑ

νικος φαληρο είπε...

ΔΕΗ spot 1,25 1,3 1,4 1,6 1,7 1,9 SHORT 1,6

νικος φαληρο είπε...

FTASE20spot 170 175 182 192 201,3 208 SHORT 201,3

νικος φαληρο είπε...

τα σηματα αφορουν 60 λεπτο κλεισιμο.

νικος φαληρο είπε...

αν πχ κλεισει 60λεπτο σε ΕΥΡΩΒ κατω απο 0,50 διωχνουμε τη μιση θεση και τα υπολοιπα στο κλεισιμο της συνεδριασης.
Οχι ΕΓΩ. το report τα γραφει.

μπαρμπαλιας είπε...

...καλημερα παιχτες μου...
θα τριβουμε τα ματακια μας παλι σημερα;;;

Θαναση τον διαβασα τον αχρηστο...παει και ξετρυπωνει οτι το πιο χαμενο...

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα! Έχω σχόλια για Θανάση, για Gang όσον αφορά το άρθρο..Ωραία κουβέντα ανοίξαμε χτες με το Θανάση αλλα ήταν αργά..

George είπε...

καλημέρα καλή μέρα καλή με ρα καλή? Μπαρπαλια το πήρες το σιτε για εφορία ?καλημέρα Νίκο με την ωραία ενημέρωση... αν έχεις και τίποτα για ΙΝΚΑΤ πες μας . Καλημέρα ΜΙΚΕΛΕ

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη κλμ ,το πηρα και ευχ ..
τι να το κανεις φιλε μου;;;μας ξεσκισε ο Μπενι με τις μαλακιες του...τετοια φορολογια σε ποσοστα δεν υπαρχει πουθενα...και χωρις ανταποδοτικα οφελη(υγεια,σχολεια,δρομους κλπ)

νικος φαληρο είπε...

καλημερα κε george A.δυστυχως δεν εχει για ΙΝΚΑΤ.

Money είπε...

GANG-MARKET δεν κολώ ποτέ σε λεπτομέριες ενός άρθρου ή μια ςενέργειας. Με ενδιάφερει η ουσία. Νομίζω σε αυτό θα συμφωνήσουμε. Χωρίς επιχειρηματικότητα πάμε για σπηλιές.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ανταποδοτικα οφελη(υγεια,σχολεια,δρομους κλπ)....Τα έχουν για προσωπικά οφέλη!

Money είπε...

Μερικές τραπεζικές έιναι ετοιμες για μπουμ. Οι άλλες (ΔΕΗ κτλ όχι ακόμα

giannhs kon είπε...

Αγαπητέ ΘΑΝΑΣΗ καλημέρα μεταφράζεις το ΜΠΟΥΜ

μπαρμπαλιας είπε...

αγαπητε μας Θαναση ...εχουμε και καποια χρονακια...
ριχτα και οτι κατσει...

Money είπε...

Πάνω

νικος φαληρο είπε...

OPAP stop short trend: 4,17

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ +1,5 ΣΗΜΕΡΑ.

νικος φαληρο είπε...

intka stop short trend : 0,12
inlot stop short trend : 0,69
60min close up

giannhs kon είπε...

Ευχαριστώ ΘΑΝΑΣΗ

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

νικος φαληρο είπε...

ETE spot1,1 1,15 1,2 1,29 1,37 1,55 CASH 1,29

νικος φαληρο είπε...

KYPR stop short trend 0,32

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακη λονγκ...κλμ
δε μας καθεται ρε φιλε...να παμε να δουμε και κανεναν αγωνα...

michele είπε...

Επιβεβαιώνεται και σήμερα η απόκλιση του τραπεζικού δείκτη,του RSI των τραπεζικών πιο συγκεκριμένα...
GANG σέβομαι τον ιδεολογικό ρομαντισμό σου..αλλα η Ελλάδα δεν είχε τα περισσότερα χρονια κοινωνικο φιλελευθερισμο,η καπιταλισμό που λες.Είχε ένα αντιπαραγωγικο και διεφθαρμένο δημόσιο τομέα,απουσία επενδύσεων ( εδω να δούμε τη στάση της αριστεράς),ποινικοποιησε το κέρδος,εδιωχνε επενδύσεις βλ λιμάνια κλπ..
Οι Σκανδιναυικες χώρες στηρίζονται στην βιομηχανία της Σουηδίας,στα πετρέλαια της Νορβηγίας,στη ΝΟΚΙΑ της Φιλανδιας.Δούλεψαν με φιλελεύθερο προφίλ την οικονομία τους και με ψηλή φορολογία ,απέδιδαν στο λαο,έχοντας υψηλές κοινωνικές παροχές.
Αλλα είχαν και έχουν εταιρείες Παγκόσμιας εμβέλειας που μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος της υψηλής φορολογίας..Μεμονωμένα άτομα λόγω της υψηλής φορολογίας πήγαν στο Μονακό και μένουν για να μην πληρωνουν τίποτα.

PS είπε...

Αξιοσημείωτη η αντοχή της ΙΝΛΟΤ,που στις τελ.5 συνδρ.δεν έχασε το 0,65.Εδώ φαίνεται πως ο διπλός πάτος στα 0,60 λειτουργεί προστατευτικά.Η συνέχεια δική σας.

Γεράκι είπε...

καλημέρα κ απο μένα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΝΟΚΙΑ :ζημιές της τάξης των 929 εκ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2012

νικος φαληρο είπε...

ΣΜΕ ΚΥΠΡ 49836 ανοικτα χθεσινη εκκαθαριση απο 105000 περιπου οταν ανακοινωθηκε η μη πετυχημενη ΑΜΚ και πηρε την κατηφορα

νικος φαληρο είπε...

καλο μεσημερι λογω υποχρεωσης.Συγγνωμην αν σας ζαλισα.

giannhs kon είπε...

ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ Θα μόλις τους φάμε ,γιατί θα τους φάμε θα το οργανώσουμε, και ξέρω και ποιος θα διοργανωση το ταξίδι χαχαχαχα

Καλημερα ΜΙΧΑΛΗ καλημερα HAWK

Γεράκι είπε...

ΕΥΡΩΒ
Προς το παρον δουλευει καλα..
ο ΜΑ100 κράτησε σε ωριαιο..ο ΜΑ50 εσπασε τον ΜΑ100..Ο στοχ γυριζει πολυ ομορφα πανω απο 20 κ ομαλα..εαν κλεισει πανω απο ΜΑ10, θα ειναι καλο σημάδι..πουλάμε οταν ο στοχ φθασει γυρω στα 80 (καλο σενάριο)..διαφορετικα εαν γυρίσει κ κλεισει κατω απο 0,50 ή ΜΑ100 σκοτώνουμε...

μπαρμπαλιας είπε...

Φωτόπλεεεεε....1.45 η ΔΕΗ καμαρι μου...
εσυ που τσαμπουκαλευεσαι -τοσα χρονια- που κρυβεσαι ;;;
μηπως οι οπορτουνιστες σε βαστανε πουθενα;;;

μπαρμπαλιας είπε...

Φωτόπλε καμαρι μου...
φανταζεσαι να ελθουν τιποτις αμερκανακια αφεντικα και να σε στειλουν να δουλεψεις;;;...αληθεια πως θα την δεις τη δουλεια ;;;

Money είπε...

ΕΧΑΕ σπέσιαλ για πάνω

Money είπε...

Mεταξωτοί άνθρωποι... Το είχε πει σε μια συνέντευξή του ο αείμνηστος Νίκος Καρούζος: «Μεταξωτοί άνθρωποι». Μιλούσε για κάποιους χωρικούς που είχε συναντήσει στη Λέσβο. Αγράμματοι ήταν, αλλά σοφοί. Και, προπάντων, τρυφεροί με τους άλλους. Απαλοί, χωρίς γωνίες που κόβουν, χωρίς καχυποψία, δίχως έπαρση και επιθετική ειρωνεία που πληγώνει. Μεταξωτοί άνθρωποι ...; Μου 'μεινε αυτός ο χαρακτηρισμός. Χαράχτηκε μέσα μου. Κι από τότε ένα νέο κριτήριο λειτουργεί στις αξιολογήσεις μου για τους ανθρώπους: η συμπεριφορά και η στάση τους σε «ασήμαντα» πεδία της καθημερινότητας. Αυτά που συνήθως τα προσπερνάμε ή δεν τα παρατηρούμε, γιατί δεν μας απασχόλησαν ποτέ οι εκφάνσεις της «μεταξωτής συμπεριφοράς» ...; Βέβαια οι άνθρωποι δεν συγκροτούν ως χαρακτήρες ένα συμπαγές όλον, αλλά ένα αντιφατικό σύνθεμα, στο οποίο συνυπάρχουν «μεταξωτά» στοιχεία και ακάνθινες απολήξεις. Γι' αυτό και είναι κάπως παρακινδυνευμένα τα άμεσα και οριστικά συμπεράσματα για το «είναι» των ανθρώπων ...; Παρ' όλα αυτά, προσωπικά, διακινδυνεύω την εξαγωγή συμπερασμάτων παρατηρώντας μικρές «ασήμαντες» κινήσεις στις παρέες, στον εργασιακό χώρο και στο «δάσος» του καθεμέρα, όταν συγχρωτίζομαι με αγνώστους. Και συνήθως δεν πέφτω έξω. Διότι τα γνωρίσματα αυτά αποκαλύπτουν πειστικά τον εσωτερικό κόσμο του άλλου. Τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό ...; Φερ' ειπείν, «σκλαβώνομαι» από εκείνους που δεν ορμάνε να πιάσουν την καλύτερη θέση στο τραπέζι μιας ταβέρνας. Θεωρώ την κίνηση αυτή απότοκο καταγωγικής ευγένειας και γενναιοδωρίας, η οποία αδιαφορεί για το ιδιωφελές και συμφέρον. Αντίθετα, οι άνθρωποι που σπεύδουν φουριόζοι για μια καλή θέση καταχωρίζονται μέσα μου σαν αρπακτικά. Και -το 'χω παρατηρήσει- έτσι συμπεριφέρονται, σαν αρπακτικά, και σε άλλα ζωτικά και κρίσιμα πεδία... Κάποτε βρέθηκα σ' ένα τραπέζι, στο οποίο κυριαρχούσαν οι «επώνυμοι». Απέναντί μου καθόταν ένας πολύ γνωστός καλλιτέχνης, μεγάλο όνομα, ο οποίος ούτε φλυαρούσε ούτε ακκιζόταν όπως κάποιοι άλλοι στη συντροφιά. Όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα κοινά πιάτα, ήταν ο μόνος που δεν επέπεσε για να εξασφαλίσει τη μερίδα του, αλλά ρωτούσε τους διπλανούς του και μοίραζε πρώτα στους άλλους και μετά, ό,τι έμενε, κρατούσε για τον εαυτό του. «Μεταξωτός άνθρωπος», σκέφτηκα... Η μεταξωτή συμπεριφορά δεν παραπέμπει απαραιτήτως -ή κυρίως- στο σαβουάρ βιβρ και στους «καλούς τρόπους» εν γένει. Τέμνεται σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν αποτελεί αποτύπωμα διδαχθείσης μεθόδου για το φέρεσθαι. Εδώ, το «μετάξι» είναι αυτοφυές ή προϊόν δουλεμένου χαρακτήρα.

Money είπε...

Είναι ο τρόπος που ο άλλος βλέπει τους συνανθρώπους του. Είναι η θέαση του κόσμου χωρίς τα εγωιστικά γυαλιά του προσωπικού ωφελιμισμού. Είναι, ευρύτερα, η υποταγή του ατομικού συμφέροντος στη συλλογικότητα, χωρίς βέβαια η «μεταξωτή συμπεριφορά» να φτάνει σε σημείο υπονόμευσης προσωπικών δικαιωμάτων και δικαίων. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αδικεί τον εαυτό του... Όμως, προσέξτε μια λεπτή απόχρωση: ποτέ ένας «μεταξωτός άνθρωπος» δεν νιώθει κορόιδο, όταν άλλοι τον προσπερνούν -στη σειρά μιας καντίνας ή στην ιεραρχία- χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα και μεθόδους. Το «άφες αυτοίς» είναι ριζωμένο μέσα του. Αποτελεί μέρος του αξιακού του κώδικα. Ξέρει τι γίνεται στην «αγορά». Αλλά συνειδητά δεν συμμετέχει στο εξοντωτικό αυτό παιχνίδι. Απέχει χωρίς να κλαυθμηρίζει. Γιατί, εκτός από μετάξι, τέτοιοι άνθρωποι διαθέτουν και ένα σκληρό κοίτασμα, που τους επιτρέπει να είναι ταυτόχρονα στωικοί και γρανιτένιοι. Ένας από αυτούς έγινε φίλος μου - και το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι θα συμβεί αυτό. Πρώτη μέρα στη μονάδα γύρισε από τη σκοπιά και μπήκε στη σειρά για φαγητό. Ήταν τρίτος από το τέλος. Τότε ακούστηκε ο μάγειρας να λέει ότι έμειναν μονάχα δύο μερίδες. Ο Κωστής πλησίαζε, ήταν ένας από τους δύο τυχερούς. Αλλά μόλις άκουσε τον μάγειρα, έφυγε αθόρυβα παραχωρώντας τη θέση του στον επόμενο. Έτσι. Αθόρυβα, αυτοθυσιαστικά, γενναιόδωρα, χωρίς να το κάνει θέμα... Οι «μεταξωτοί άνθρωποι», λοιπόν. Που μιλούν ελάχιστα για τον εαυτό τους. Που χαίρονται με τις επιτυχίες των άλλων. Που δεν σπεύδουν χαιρέκακα να «κάνουν πλάκα», δήθεν χαριεντιζόμενοι, με εξωτερικά γνωρίσματα που πονάνε τους άλλους... Εκείνοι, που δεν σπερμολογούν διακινώντας φήμες. Εκείνοι που υπερασπίζονται σθεναρά κάποιον απόντα όταν λοιδορείται σε μια παρέα, χωρίς να είναι φίλος τους, αλλά επειδή νιώθουν ότι αδικείται... Οι μεταξωτοί άνθρωποι. Όσοι προσέχουν τι λες, και δεν είναι ωσεί παρόντες στην κουβέντα, με το μυαλό τους στο τι θα πουν οι ίδιοι για να εντυπωσιάσουν. Άνθρωποι με ανοιχτούς πόρους και πλατιά καρδιά... Υπεράνθρωποι; Όχι. Απλώς, μεταξωτοί... Φαίνονται από μακριά. Αρκεί να προσέξεις «μικρές», «ασήμαντες» κινήσεις στο φέρεσθαι των ανθρώπων... Του Γιαννη Τριάντη από την Πειραϊκή Εκκλησία, πρωτοδημοσιεύθηκε στα Επίκαιρα

Money είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15512

michele είπε...

Ενδιαφεροντα και τα δυο Θαναση..

PS είπε...

"Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στο Υπουργείο Οικονομικών, μετά την αποκάλυψη της zougla.gr που έφερε στο φως τις τραγικές ελλείψεις στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα τα έσοδα του προϋπολογισμού να περιορίζονται δραματικά.
Για τρίτη φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών πέφτει έξω σε σχέση με τα έσοδα που περίμενε να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους, καθώς το απόρρητο έγγραφο προβλέπει αρνητική απόκλιση-ρεκόρ, ύψους 1,3 δις ευρώ, ακόμη και από τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από τη Βουλή και εκτιμούσε τα έσοδα στα 51,4 δις ευρώ.

Ουσιαστικά, το έγγραφο του ΓΛΚ αποτελεί κυνική ομολογία αποτυχίας του προγράμματος της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθείται τα δύο τελευταία χρόνια στη χώρα μας, καθώς εξηγεί ότι οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και η αύξηση της φορολογίας έχουν επιτείνει την ύφεση, «στεγνώσει» την αγορά και ελαχιστοποιήσει τα έσοδα μέσω τόσο των εισφορών όσο και των έμμεσων φόρων."zougla.gr
Όσο για το αθάνατο ελληνικό επιχειρείν,δυό χρόνια τώρα ξέρετε τι παίρνει από μένα; χαχα

michele είπε...

Σβηστος ο ογκος ,τελος εβδομαδας,η μονη ενδειξη ο Τραπεζικος

Γεράκι είπε...

θέλω ενα κλεισιματακι πανω απο τον ΜΑ10 στην Ευρωβ για νιωσω λιγο πιο ανετος...ο δεκαρης την πιέζει για κάτω..

michele είπε...

Ειναι πολυ χαμηλος ο ογκος της Ηawk αρα κινειται με χαμηλο κοστος οπου θελει.Για τραπεζικη μετοχη ειναι αδεια και κατω και πανω

Γεράκι είπε...

ποιος τωρα το τραβαει κατω για να μαθαινουμε κατι? η 3ε?

PS είπε...

Η κομμ. ανησύχησε για την ..απουσία και πήρε τηλ."Πού πας τώρα" και τέτοια.Και ο επίλογος:"θα σου κάνω καλύτερη τιμή,αλλά μην το πεις,και φυσικά χωρίς απόδειξη ."
Αυτό το μαύρο "επιχειρείν" έχουμε κύριοι.Αλλά γουστάρω μερικούς που ονειρεύονται και ανάπτυξη με τέτοιους "επιχειρηματίες".

PS είπε...

Τις 500μνδ.έχει να τις δει από τις 13:13.Το πόσο εύκολα οι 500 μετατρέπονται σε ισχυρή αντίσταση είναι πασιφανές.Βρε πώς αλλάζουν τα πράγματα,ποιός να το φανταζόταν.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και φυσικά χωρίς απόδειξη ."..μία επίσκεψη απο το ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΟΧΙ πρόστιμο κλείσιμο του καταστήματος για Χ μέρες...

Αλεξανδρος είπε...

intka ορδες ασυντονιστων μικροεπενδυτων σκουπιζουν τη μετοχη,ναι η μαριδα αγοραζει

PS είπε...

Δεν είναι δουλειά του πελάτη να καλεί τις αρχές.Ή να γίνεται γραφικός στο να αποδείξει πότε κουρεύτηκε.Είναι σκόπιμα λάθος όλο το νομοθ.πλαίσιο και άθλιοι οι ελγκτ.μηχανισμοί.
Προυπόθεση για άνοιγμα επιχείρησης:
-Μπαίνουν 10-20 πελάτες ημερησίως μέσα;Θέλω δήλωση φόρου εισοδήματος 40χ ετησίως,και καταβολή του ανάλογου φπα κύριε(είτε κουρείο έχεις,είτε μανάβικο) .Αν δεν σε συμφέρει κάνε κάτι άλλο .Αντε γειά.

michele είπε...

Ναιη εεεκ αν ηταν στο μηδεν θα ηταν θετικος ο δεικτης,αν δεν αλλαζε τιποτα.
η ΙΝΤΚΑ στο 0,1130 στο+4,63% εχει 177000 αγοραστες,τι θελουν να κανουν??

michele είπε...

Αυτος ειναι ο "αντικειμενικος" τροπος GANG.Αλλα υπαρχουν αυκοσημειωσεις,σημερα μπαινουν οι πελάτες αυριο δεν μπαινουν.Εχεις νορμαλ ΦΠΑ ,μηχανογραφηση και κανεις και ελεγχους.Το προβλημα συην Ελλαδα ειναι η "σχεση" που εχει με το κρατος η επιχειρηση.Η σχεση επρεπε να ειναι ηλεκτρονικη και μετα ελεγχος

Γεράκι είπε...

ρε μανια να μπλεκεστε με τα χαρτια μου..ρε αφηστε να αγοράσουν..κατι ξερουν αυτοι..βλεπουν την ευκαιρια κ μπαινουν..

Αλεξανδρος είπε...

μη δινεις σημασια τιποτα τυχαρπαστοι ειναι που δεν ξερουν α/οτι η εταιρεια θα φαληρισει β/οτι η χωρα θα γυρισει στη μνα γ/οτι οι μαγια ειχαν τελικα δικιο

PS είπε...

η ιντκα πήρε τα βουνά απότομα και με λίγα.Βλέπω το ίδιο απότομος να είναι και ο κατήφορος.Οι αγοραστές θέλουν άμεσα στο 10% κάτω.

ΑΡΤ είπε...

GANG-MARKET 3:10 μ.μ....
Αν αυτα αναφερονται στο προγραμμα καποιου κομματος πεστο μας για να ξερω τι ΔΕΝ θα ψηφισω στις εκλογες ...

PS είπε...

Γνωστός-γνωστού πήγε Στοκχόλμη να ανοίξει σουβλατζίδικο.Είδε το μαγαζί το κράτος,έκανε εκτίμηση χώρου,κεντρικού σημείου,προηγούμενη επιχείρηση εκεί,και είπε:
40χ.ετησίως θα δηλώσεις ελάχιστο εισόδημα,και στο χρόνο θα δεχθείς λεπτομερή έλεγχο και άμεσο κλείσιμο επιχείρησης αν διαπιστωθούν παρατυπίες.Αν σε συμφέρει προχωράς.
Ερώτημα: Εδώ ποιούς όρους βάζουν σε όποιον ξεκινάει την οποιαδήποτε δουλειά;χαχα,εδώ μιλάμε για την απόλυτη γελοιότητα κάθε έννοιας κράτους και κρατικού υπαλλήλου.Πώς ήταν δυνατόν να μην χρεοκοπήσει λοιπόν.

PS είπε...

ΑΤΡάβανε σε Ελληνικό κόμμα δεν τα έχω δει ποτέ επί 38 χρόνια που ψηφίζω.Και ούτε πρόκειται.

PS είπε...

Τον άλλο όμως που είναι εντάξει,τον έχουν τρελλάνει με συνεχείς ελέγχους,υγειονομικό,ικα,αεπυ,δήμος,εφορία,και ρίχνουν πρόστιμα 600ε ακόμα και για ένα τσιγάρο πού βρήκαν σβησμένο.Αυτοί είμαστε.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

τους αλλάξαν τα πετρέλαια στα ελπε

PS είπε...

άλλο ένα δεκάρι κάτω ο τιτκ σήμερα.Μια εεε έμεινε και μετά οι 350-400 έρχονται σαν σίφουνας.

Γεράκι είπε...

ειπα κ εγω..δεν θα εχουμε χωσιμο σήμερα?...

ΑΡΤ είπε...

Συμφωνα με τα στοιχεια του Γενικου Εμπορικου Μητρωου εχουν κλεισει :
56.037 επιχ. το 2010
51.531 επιχ. το 2011
10.315 επιχ. το α' τριμ. του 2012
αν κερδιζαν 40.000 ετησιως οι παραπανω οχι μονο δεν θα κλειναν αλλα πολυ ευχαριστως θα πληρωναν και 600ε προστιμο ( εκτος ολων των αλλων ).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Kαλησπερα σε ολη τη παρεα.

Απ οτι βλεπω τα πραγματα δεν πανε και πολυ καλα εδω ε!!!! ακου δεη 1,45 ευρω ελλακτωρ 0,7 οτι να ναι...

michele είπε...

Καλως το Γιαννη,ιστορικες στιγμες..ΑΡΤ τη διελυσαν τη μικρομεσαια επιχειρηση οι φωστηρες

ΑΡΤ είπε...

Μιχαλη δε λεω...υπαρχει μεγαλη φοροδιαφυγη...οχι ομως να τα ισοπεδωνουμε ολα...και καλουνται να πληρωσουν και φορο αλληλεγγυης για τους μηνες που ηταν ανοιχτοι...ρε τι επιδομα ζητατε ? αφου ειναι ανεργοι πλεον και χωρις να εχουν παρει κανενα επιδομα ανεργιας...μου ζητανε να πληρωσω τα 5/12 της επιχειρησης που εκλεισα επειδη ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ για επιδομα αλληλεγγυης...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Για σου Μικελε ιστορικες ευκαιριες λεω εγω για πολλα χαρτια και ας χανουμε και απο λιγο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπερα και στον Αρτ.

ΑΡΤ είπε...

Καλως ηρθες Γιαννη...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλως σας βρηκα

Αλεξανδρος είπε...

η τ.α ειναι μια ομορφια ΦΑΓΚΡΙ +3% ΜΕ 100000 ΟΓΚΟ φυσικα δεν αρκει τωρα θα πρεπει μεσα σχε μια εβδομαδα ,λιγο πανω λιγο κατω να δουμε το νουμερο που προσδιοριστηκε στο γραφημα, τωρα +5%!!!

michele είπε...

Παιξε μπαλα ρε Αλεξ..

νικος φαληρο είπε...

πακετο ΕΧΑΕ 1775000 τιμη 2,03

νικος φαληρο είπε...

ΕΧΑΕ stop short trend 2,09
if 60 min close up - end of day
trend: cash
αναμονη για αυριανο report

Γεράκι είπε...

παεί για καλό κλεισιμο η ευρωβ..αν κρατήσει εκει..για να δουμε..δημιουργει αρνητικη αποκλιση ο στοχαστικος κ την προηγουμενη φορα που το εκανε , εδωσε πολυ καλη ανοδικη κινηση..(60λεπτ)

michele είπε...

Απο Δευτερα Νικολα χαχα..ωραιος!

νικος φαληρο είπε...

συγγνωμην παρασυρθηκα.Απο Δευτερα.

Γεράκι είπε...

εαν κλεισει πανω απο ΜΑ10 δινει εκ νεου σημα εισοδου (δευτερο)..

νικος φαληρο είπε...

Σας αφηνω φιλοι μου.
Λοιπον καλο Σαββατοκυριακο σε ολες τις φιλες και τους φιλους

THE JUNIOR είπε...

ΟΥΤΕ 4% ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ

michele είπε...

Παμε πανω παιδες καινουργια αναρτηση.

Γεράκι είπε...

χαχα..ναι Μικρε..καλο ΣΚ Νίκο...πραγματι το ημερησιο διαγραμμα της ευρωβ δεν ειναι το καλυτερο..αλλα ισως καταφέρει να δώσει μια μικρη βραχυχρόνια κίνηση λογω του 60λεπτου..ειδωμεν..