Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                      Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

3+1 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΤΩΣΗΣ  ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ
     ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....


Νέο κύκλο διόρθωσης για την τιμή του χρυσού, το πετρέλαιο, τον χαλκό αλλά και το ευρώ προοιωνίζεται η σχεδόν ταυτόχρονη έξοδος των αξιών τους από τα ανοδικά κανάλια εντός των οποίων σταθερά κινούνταν τα δύο τρία προηγούμενα χρόνια.

Εφόσον η καθοδική τάση επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα, ειδικά για το πετρέλαιο, τα βιομηχανικά μέταλλα αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, θα πρόκειται για μια καλή εξέλιξη και για την ελληνική οικονομία που υποφέρει από τις υψηλές τιμές των πρώτων υλών και των καυσίμων, και δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της με το «ακριβό» ευρώ.

Η υποχώρηση και των τεσσάρων αξιών φαίνεται να συμπίπτει χρονικά με τα ανοδικά «σκιρτήματα» του αμερικάνικου νομίσματος ειδικά έναντι του ευρώ το οποίο παρασύρεται εκ νέου καθοδικά από τη δίνη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και έχει διασπάσει την περιοχή του 1,30 με το δολάριο.

Αναλυτές των διεθνών αγορών αποδίδουν την αποδυνάμωση εμπορευμάτων και πολύτιμων μετάλλων με την στροφή επενδυτικών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων προς το αμερικάνικο νόμισμα και τις αμερικάνικες αγορές μετοχών που ήταν και οι μόνες οι οποίες κατέγραψαν νέα υψηλά το προηγούμενο διάστημα.

-Το πετρέλαιο τύπου light crude έχει υποχωρήσει από τα 110,55 δολάρια (1η Μαρτίου 2012) στα 95,58 δολάρια, έχοντας απολέσει 13,5% αυτό το διάστημα. Αναλυτές εκτιμούν ότι το πετρέλαιο ενδέχεται να κινηθεί προς την περιοχή στήριξης των 90 δολάρίων το επόμενο διάστημα.

- Η ανοδική πορεία του χαλκού έχει ανακοπεί το τελευταίο διάστημα (υποχωρεί περίπου 10% από το προηγούμενο υψηλό των 4 ευρώ η ουγγιά) και η αξία φαίνεται να βγαίνει από το ανοδικό κανάλι εντός του οποίου κινείτο από τον Οκτώβριο του 2011, με τιμές διαπραγμάτευσης γύρω από τα 3,6 δολάρια. Ο χαλκός αποτελεί για πολλούς αναλυτές προπομπό των εξελίξεων στις αγορές μετοχών. Χαρακτηριστικός είναι σύμφωνα με την eZMarket ο πυθμένας στην τιμή του χαλκού στις αρχές του 2009 -λίγο μετά ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια- αλλά και η κορυφή στις αρχές του 2011 πριν τον αντίστοιχο πυθμένα και κορυφή του δείκτη DJIA της αμερικανικής αγοράς.

- Ο χρυσός επίσης εξήλθε του ανοδικού καναλιού εντός του οποίου κέρδιζε σταθερά έδαφος από το 2008. Οι τελευταίες ρευστοποιήσεις έλαβαν χώρα στην περιοχή των 1750-1800 δολαρίων, η οποία αποδείχθηκε ισχυρή αντίσταση στην παρούσα φάση για το πολύτιμο μέταλλο. Σήμερα η τιμή του χρυσού βρίσκεται στην περιοχή των 1.576 δολαρίων, ακριβώς στην πρώτη αξιόλογη στήριξη που εντοπίζουν οι αναλυτές στο πολύτιμο μέταλλο. Στην περίπτωση που η διόρθωση συνεχιστεί, επόμενα επίπεδα «στόχου» για τον χρυσό είναι τα 1.530 δολάρια ή ακόμη χαμηλότερα στα 1.420 δολάρια η ούγια. Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα όπως το ασήμι, το παλλάδιο κ.ά.

- Το ευρώ παρά τις προσπάθειες ανάκαμψης των τελευταίων ημερών παραμένει σταθερά κάτω από τα επίπεδα στήριξης των 1,30 δολαρίων που πλέον μετατρέπεται σε αντίσταση. Σύμφωνα με τους αναλυτές του deiktes.net, το εβδομαδιαίο κερί διέσπασε ένα σημαντικό επίπεδο στήριξης της ισοτιμίας και η διαφαινόμενη καθοδική διασταύρωση του δείκτη MACD δείχνει ότι μια νέα καθοδική κίνηση μόλις έχει ξεκινήσει.
                                                        Έξοδος από το ανοδικό κανάλι για τον χρυσό



                                                          Διάσπαση στήριξης για το ευρώ




                                         Η πορεία του χαλκού σε σχέση με τον Dow Jones






                                      Έξοδος από το ανοδικό κανάλι για το πετρέλαιο brent





Πηγη: www.capital.gr

97 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους .

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ 'ΡΘΟΥΝ

http://youtu.be/xpf5vyCsy84

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη , καλημέρα σε όλους. Μια καινούργια μέρα ξημέρωσε και το σημαντικό είναι ότι είμαστε καλά για να την δούμε.
Για τα υπόλοιπα... όπως συνηθίζουμε να λέμε, το παλιό φεύγει(;) το καινούργιο έρχεται(;).

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σαχινίδης σε δηλώσεις του στον Φλας 96.
Δεν μπορώ να διαθέσω 50-60 εκ. για τις επόμενες εκλογές. Τα χρήματα αυτή τη φορά θα είναι πολύ λιγότερα και φανταστείτε τι θα γίνει αν χρειαστεί να πάμε και τρίτη φορά στις κάλπες.

Με λίγα λόγια συντομεύετε παιδιά, ψηφίστε εμάς να τελειώνουμε...

Money είπε...

http://mathioum.capitalblogs.gr/listArticles.asp

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Καλημέρα
Διαβάστε στη καμμενοσελίδα.

Σκάνδαλο Λ.Παπαδήμου: 1 μέρα πριν φύγει υπέγραψε τα 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες!

Mπορεί να έγιναν εκλογές, μπορεί να ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου από την λαϊκή ψήφο (απομένει βέβαια η νέα εκλογική διαδικασία για να σφραγιστεί η "αποκόλληση" του συνόλου της κυβέρνησης των τραπεζιτών από την εξουσία), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον αποχωρούντα πρωθυπουργό τη τελευταία του υπογραφή να την βάλει προκειμένου να υλοποιήσει τον μοναδικό σκοπό για τον οποίο τον έκαναν πρωθυπουργό:

Να δώσει τα πρώτα 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες εν μέσω ανυπαρξίας κυβέρνησης και εν μέσω νέας προεκλογικής περιόδου!

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41953&Itemid=139

Έγινε και αυτό: Διανεμήθηκαν "μαϊμού" πρακτικά για να "στριμωχτεί" ο Π.Καμμένος;

Αν θεωρήσουμε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος έλεγε την αλήθεια όταν πριν λίγα λεπτά δήλωνε ότι "Δεν είναι δικό μου το έγγραφο που εμφανίζεται να έχουμε ενεχειριάσει στο πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ότι αφορά την ύπαρξη όρων και προϋποθέσεων για να στηρίξουμε κυβέρνηση", τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια χονδροειδή πλαστογραφία, αλλά και ύπουλη επίθεση κατά του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41859&Itemid=139

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Δημήτρη.

Από το κείμενο που έβαλε ο ΤΚ.

"•Η λύση στα προβλήματα μας δεν είναι ο Τσίπρας, ο Καμμένος, η Αλέκα ή οι ναζιστές. Αυτοί με βοηθάνε να πέσω στο κενό πίσω από τον τοίχο.
•Η λύση είναι να μείνει η χώρα μου στο ευρώ.
•Η λύση είναι να παταχθεί η διαφθορά και η σπατάλη του κράτους και από κει να ξεκινήσει η βελτίωση όλης της χώρας.
•Η λύση είναι να μην επιτρέψω στον παλαιοκομματισμό να προστατεύσει άλλο τους πελάτες του, είτε αυτοί είναι νωχελικοί δημόσιοι υπάλληλοι ή διαπλεκόμενοι ιδιώτες.

Άρα να συμπεράνουμε ότι δεν προτείνει νέες λύσεις αλλά την "παλιά" που όμως τόσα χρόνια ΑΥΤΗ δημιούργησε τα υπ' αρ. 3 & 4 προβλήματα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Νίκο.

Michalis είπε...

kalimera
lipon pedes..
tis SNB(Swiss National Bank) sxedon telionoune ta apothemata se fragko gia na kratisi tin isotimia se euro sto 1.20...
me oti afto ke an sinepagete..

i tha anagasti na kopsi xrima...

i... tha to afisi xalaro opou tha pai 0.80....

idomen

PS είπε...

βλέπω να πλειοψηφεί η άποψη ότι το 52 φταίει περισσότερο από το 149 για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης.Κανένα πρόβλημα ,και στις επόμενες εκλογές τα ίδια θα λέμε.Πιθανόν και στις μεθεπόμενες.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα.

Εκτός MSCI Standard Greece Index θέτει ο οργανισμός τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ και τις συμπεριλαμβάνει στον MSCI small cap index.

Σύμφωνα με την IBG Research (πρώην Marfin Analysis), βγάζει εκτός του MSCI small cap index τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ, Fourlis, Σιδενόρ και ΤΤ.

Επίσης, οι μετοχές των Fourlis, Σιδενόρ, ΕΛΒΑΛ και ΤΤ προστίθενται στον MSCI micro-cap index, ενώ οι Dionic και ΕΛΒΑΛ διαγράφονται.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης της 31ης Μαΐου.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Γεια σου Πάνο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς τελικά δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλες αξιόπιστες λύσεις, εκτός από τις γνωστές και αυτό γιατί οι τσιπροκαμμένοι και λοιποί είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

karaefthimiou23 είπε...

Συμφωνώ με το κύριο θέμα σήμερα του Μιχάλη,ευνοούν την Ελλάδα και η πτώση των μετάλλων και η πτώση του ευρώ.Το δεύτερο ειδικά που το έχω αναφέρει πολλάκις,είναι το οξυγόνο μας για το μέλλον.

Money είπε...

Αν και ποτέ δεν ασχολούμε με την πολιτική, με αναγκάζετε να πω ένα σχόλιο.
Κανέναν δεν θα ενοχλούσε ο Σύριζα και ο κάθε Σύριζα αν υπήρχε πρόγραμμα. {ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ}.
Όλα τα άλλα είναι γι να είχαμε να λέγαμε.

Michalis είπε...

kara--> i elval beni i diagrafete?
epidi egrapses pos i elval beni ke meta pos diagrafete..

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη είναι λάθος του capital,διαγράφεται η ΝΕΛ .

Money είπε...

Αυτό που έγραψε ο Μιχάλης για το Φράγκο, τό έδωσε κανείς σημασία;

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Παιδιά έπαιρναν επιδόματα, παριστάνοντας τους κωφάλαλους

Τριαντά έξι παιδιά στην Αλεξανδρούπολη, της μουσουλμανικής κοινότητας, ελάμβαναν προνοιακό επίδομα ως κωφάλαλα από το 2006, όπως αποκαλύπτει το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας.

Όπως αναφέρει o Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ, Μιχάλης Σαμπατακάκης, η έρευνα προέκυψε από έγγραφο που έστειλε ο Δήμος Αλεξανδρούπουλης, καθώς παρατηρήθηκε ότι στα σχολεία της περιοχής, μεγάλος αριθμός παιδιών αντιμετώπιζαν προβλήματα ακοής.

«Ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν δύο επιθεωρητές της διεύθυνσης, διαπιστώθηκε πράγματι ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που εμφανίζουν προβλήματα βαρηκοΐας. Στο πλαίσιο αυτό, κινητοποιηθηκε η δ/νση πρόνοιας του Δήμου και αποφάσίστηκε να επανεξεταστούν τα παιδιά. Οπου υπάρχει επίδοση του προνοιακού επιδόματος, σε μη δικαιούχους, θα υπάρξουν κυρώσεις" σημειώνει.

Michalis είπε...

euxaristo kara

---> ispanika bonds---> yield 6.5%...


ara den klotsane tin ellada apo to euro:)


min fovaste:)

Money είπε...

Τι σημαίνει αν άφήσει το φράγκο να ανέβει; Τι σημαίνει αν κόψει χρήμα; Τι θα κάνουν οι Γερμανοί; εμείς;

Michalis είπε...

TK--> simeni to idio pragma pou to germaniko bund ine sto 1.5%
simeni pos mazepsane arketo xrima oi germanoi me tous elvetous...
opou oi germanoi boroune na apoxeretisoune to euro:)

ke na tous katastrepsoune olous tous notious..

an ke efoson oi desmeusis gia stirixi ginoune poli megales

-->v lepe 250dis gia to ispaniko trapeziko sistima....

tha to analiso alli ora leptomeros

PS είπε...

Ας σημειωθεί ότι ο Μάιος είναι ο μήνας βαρόμετρο για την πορεία της τουριστικής σεζόν και πραγματοποιούνται τουλάχιστον 3εκ κρατήσεις. Και οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για μεγάλη μείωση στα τουριστικά έσοδα φέτος που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 15% (11δισ ευρώ τα έσοδα του 2011 και 16εκ άτομα οι αφίξεις).

«Οι κρατήσεις του Μαΐου, δείχνουν πως θα εξελιχθεί η χρονιά και η εικόνα σήμερα κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι», αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Ανδρέας Μεταξάς και σημειώνει πως αντί να έχουμε επιτάχυνση στις κρατήσεις αυτές βαίνουν μειούμενες."--έχει δει κανείς στοιχεία ,ποσά καταβληθέντων φόρων, από τους κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό,μιλάμε για το 20% του ΑΕΠ

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη υποστηρίζω εδώ και καιρό ότι πιθανότερο είνα να βγει από το ευρώ η Γερμανία παρά η Ελλάδα και έτσι θα καταρρεύσει και το ευρώ.

karaefthimiou23 είπε...

Θα φθάσει στην τιμή που είχε όταν δημιουργήθηκε και θα δώσει ώθηση στο Νότο.

Michalis είπε...

kara ma to germaniko bund me yield 1.5%---> afto den proexofli?
....

idomen

karaefthimiou23 είπε...

Το ξεκίνημα του ΧΑΑ είναι ιδιαιτέρως ψύχραιμο,να απορροφηθούν και οι ρευστοποιήσεις στην ΕΤΕ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τα δάνεια στην Ελλάδα σε ελβετικό φράγκο καμιά άποψη?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ουδεμία απάντηση μέχρι τώρα...προφανώς κατά διαβόλου αν γίνει αυτό που είπε ο Μιχάλης.

Michalis είπε...

pano...
egrapsa gaia fta prin 6 mines sto banking..
an afisoune floating to elvetiko
tha pai 0.80...
danio se elvetiko
ine les ke ise short sto elvetiko ke long sto euro...
opotan...
ti na po file...
ospou to kratane fixed sto 1.20
kalo ine..

vlepoume

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα πολυ ενδιαφερουσα η συζητηση.Βρηκα πολυ ενδιαφερον το αρθρο,αναμεσα στα τοσα που ψαχνω καθε μερα.Οντως ψυχραιμη η αγορα

PS είπε...

Στο 1:1500 προσδιορίζουν τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ προς τη «νέα» δραχμή οι αναλυτές του λονδρέζικου Σίτι, σύμφωνα με πληροφορίες έγκριτων βρετανών δημοσιογράφων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Λόρα Κένσμπεργκ, συντάκτις του επιχειρηματικού τμήματος του ITV News, το σύμβολο της δραχμής έχει ήδη μπει στα συστήματα συναλλαγών του Σίτι, κάτι που, όπως λέει, είδε με τα ίδια της τα μάτια.

Και μπορεί όλο αυτό το σκηνικό, όπως λέει η ίδια, να μοιάζει «σουρεαλιστικό», αλλά πολλοί trader εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί μία «γκρίζα αγορά» σε δραχμές.

«Αν αρκετός κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε επιστροφή στη δραχμή, τότε το συγκεκριμένο νόμισμα θα γίνει commodity (εμπόρευμα)», λέει, «και οι trader εκτιμούν ότι η συναλλαγματική ισοτιμία θα είναι 1500 δραχμές/ευρώ», ενώ η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ στα 340,75 δραχμές/ευρώ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το αναψυκτικό στο 5%...τι προεξοφλούμε σήμερα με την άνοδο και τον καλό μέχρι στιγμής τζίρο?
Μάλλον τον Πικραμένο που μας πάει γάντι αυτήν την εποχή...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μέχρι να το γράψω πήγε στο 6,7%

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
επιθεση στηνΕΤΕ...
τι ξεραδια ξερουν και ξεφορτωνουν

michele είπε...

Eξαιρετικος ο Πικραμμενος παρα το ονομα..αν η ΕΤΕ δεν ειχε το προβλημα θα ηταν ακομα καλυτερα το συστημα

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Μπαρμπαλία καλημέρα

Η ΕΤΕ βγήκε από τον MSCI Standard Greece Index, όπως και ο ΟΤΕ και πήγε στον MSCI small cap index.
Γι αυτό προφανώς η πτώση.

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Λασκαρι
στα αρνητικα ακουμε αμεσως...
αντε να το πιουμε κιαυτο

Αλεξανδρος είπε...

μια καλη σκεψη πλεον μοιαζει να ειναι το πονταρισμα σε etf τροφιμων

michele είπε...

Αμυντικη κινηση Αλεξανδρε,στα χρηματιστηρια εξω ,πιστευω οτι ενδεικνυται..

Αλεξανδρος είπε...

τωρα αυτο που δεν ξερω ειναι σε ποιο ειδος να πονταρω ρυζι γλασσε ή καρολινα ? ψηφιστε χεχε

Αλεξανδρος είπε...

αφηστε που εαν γινουν χειροτερα τα πραγματα καλο θα ειναι ενα επενδυσουμε σε dakor και trata κονσερβες

George είπε...

Καλημέρα σε όλους... Μπράβο Λασκαρη για την ενημέρωση στην ΕΤΕ... Και μην χάνεσαι..... Πάντως εγώ έκανα αγορά ΕΤΕ 1.30 -1,32 Πως βλέπετε για αγορά ΟΤΕ σήμερα ??? και ακόμη τι γίνετε με ΕΛΒΑΛ και έχει κολλήσει?????

Ανώνυμος είπε...

καλημερα σε ολους
το πολιτικο προσκηνιο της χωρας εχει τελειωσει οριστικα.αν δεν εμφανιστει κατι καινουργιο τιποτε δεν θα αλλαξει
οσο για τον σαχινιδη πριν ξανακανει καποια δηλωση ας δει σε βιντεο πως τον κοιταζε ο ολι ρεν στο eurogroup
προχθες

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σας...είναι αδιορθωτοι..ειναι κομματοζομπι...απο αριστερα έως δεξια..δεν αλλαζουν επιχειρήματα...όλοι λαικιστες κ δεν μιλάνε με πολιτικα επιχειρήματα..ΑΚΟΜΑ Κ ΤΩΡΑ φοβουνται το πολιτικο κόστος κ κάνουν ψηφοθηρια..Ειτε είναι προδότες για οικονομικα ή εθνικα συμφέροντα είτε ειναι άκρως επικυνδυνοι επειδη ζουν σε έναν παράλληλο κόσμο..ίσως ειναι παλαιοημερολογίτες με χρονοκαθυστέρηση κάποιων δεκαετιών..Δεν υπάρχει κανένα άλλο σενάριο κατα την άποψη μου..Πάλι χρειαζόμαστε ενα νέο ηλεκτροσοκ γιατι θα μείνουμε μόνιμα σε κώμα..

Money είπε...

Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.

''Μπροστά στο δικαστήριο της... αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.

Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να κάνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το 21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει.

Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να την θάψει. Κόπτεται την μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.

Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε."

Δεν γνωρίζουμε αν εσείς συμφωνείτε με τα ανωτέρω και στο κατά πόσον σωστά μας ψυχολόγησε ο βραβευθείς. Εμείς πάντως δεν διστάζουμε να γράψουμε ότι... πολύ επιτυχημένος ο ορισμός, δυστυχώς...

WWW.BANKINGNEWS.GR

Money είπε...

Μ. Γλέζος: "Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ"

Ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου καταδίκασε τα κόμματα του δικομματισμού, καταδίκασε την πολιτική που ακολουθήθηκε ως τώρα και εφόσον δεν έδωσε σε κανένα κόμμα αυτοδυναμίας καλούν τα κόμματα να βρουν μια λύση, ανέφερε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αnt1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι, «για μας το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ. Μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί το χρήμα να κανονίζει τις τύχες ενός λαού».

Επιπλέον τόνισε ότι, το χρήμα εφευρέθηκε σε αυτή τη χώρα ως μέσο ανταλλαγής αξιών, πότε δεν θεωρήθηκε ότι μπορεί να δημιουργεί το ίδιο το χρήματα αγαθά, ο εργαζόμενος δημιουργεί αγαθά. «Να ξεφύγουμε από την ιδιοκτησία του χρήματος, όποιο χρώμα και αν έχει», πρόσθεσε.

«Δεν θα ζητήσουμε να φύγουμε ή να μείνουμε στην ευρωζώνη. Θέλουμε η ευρωζώνη να αντιμετωπίζεται από εμάς με άλλον τρόπο».

Τέλος υπογράμμισε ότι θα εισηγηθεί να περικοπούν οι δαπάνες των εκλογών και να μην δοθούν χρήματα στα κόμματα για τις εκλογές.

karaefthimiou23 είπε...

Ο μεγαλύτερος πυθμήν όλων των εποχών...

Spiros είπε...

H ETE πλησιαζει στη στηριξη του 1,19...ζουμε ιστορικες στιγμες...
Ισως υπαρξει απο εκει αντιδραση..
Αν οχι..τοτε μαλλον δεν πανε καλα τα πραγματα.

Αλεξανδρος είπε...

εντος των επομενων μηνων, κατα τροπο αναποφευκτο και ανεξαρτητως νομισματος, θα υπαρξει ανοδικη κινηση που ισως δεν εχουμε ξαναδει

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε ο χρόνος πλέον έχει συντμηθεί κατά πολύ,δεν υπάρχει περιθώριο μηνών.Είναι απλά τα πράγματα,η ο grande πυθμένας(σε επίπεδο μονάδων και όχι τεχνικά,να μην παρεξηγούμαστε)ή καληνύχτα ζωή.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

3Ε: Απομακρύνεται από λίστα conviction buy της GS
Την αφαίρεση της μετοχής της Coca Cola 3Ε από την πανευρωπαϊκή λίστα "conviction buy" ανακοίνωσε η Goldman Sachs, η οποία ωστόσο διατηρεί σύσταση "buy" ενώ η τιμή-στόχος μειώνεται στα 19 ευρώ από 22 ευρώ για τη μετοχή.

Ο οίκος σημειώνει ότι παρά τις περισσότερες δυσκολίες σε βραχυπρόθεσμη βάση σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, συνεχίζει να περιμένει ισχυρότερη ανάκαμψη της μετοχής στους επόμενους 24 μήνες σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις και την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.

Η πρόσφατη υποαπόδοση της μετοχής, σύμφωνα με την GS, οφείλεται στα αδύναμα αποτελέσματα τριμήνου.

Παράλληλα, προχωρά σε μείωση των εικτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας το 2012 (κατά 9%) και το 2013 (κατά 8%).
http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/699745/Article.aspx
Καλημέρα στην παρέα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Βασιλική.Η ΕΕΕΚ θα λειτουργήσει σήμερα ως οδόφραγμα στον καταρράκτη πωλήσεων σε ΕΤΕ και ΟΤΕ.Αν κρατήσει θα το δούμε στο τέλος.

Γεράκι είπε...

σε συνέχεια της ΕΤΕ..το ADR ήδη βρίσκεται σε απόσταση αναπνοης απο το χαμηλο 1,64$ στις 10/1..στο premarket ειναι στο 1,66$..εάν χάσει την στήριξη με όγκο..κλαψ..κλαψ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μέχρι εδώ ήταν λέτε ή παίρνει ανάσα για να ξαναφύγει?

karaefthimiou23 είπε...

Μέχρι τις 31 Μαίου,που πρέπει να ολοκληρωθούν οι ρευστοποιήσεις σε ΟΤΕ-ΕΤΕ, έχουμε άλλες 11 συνεδριάσεις.Ίσως σημαντικότατη ημερομηνία.

Γεράκι είπε...

το ADR αλλάζει τάση βραχυπροθεσμα εάν καταφέρει να σπάσει το 2,10$...έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας..

George είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
karaefthimiou23 είπε...

Προσοχή,αν θέλουν να ρεγουλάρουν τον ΓΔ και όχι να τον βουλιάξουν μπορεί να χρησιμοποιήσουν και άλλες δεικτοβαρείς μετοχές πλην της ΕΕΕΚ(π.χ ΔΕΗ).

michele είπε...

Συμφωνω με Καρα 1.04 .Την πρωτη μερα παιδες που βγαινουν μετοχες απο δεικτες και εχουν κομματια,ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ trading

μπαρμπαλιας είπε...

Ο/Η Αλεξανδρος είπε...
εντος των επομενων μηνων, κατα τροπο αναποφευκτο και ανεξαρτητως νομισματος, θα υπαρξει ανοδικη κινηση που ισως δεν εχουμε ξαναδει

16 Μαΐου 2012 12:54 μ.μ.

Αλεξανδρε αυτο που γραφεις ,ειναι εκτιμηση βασει χρηματοοικονομικων δεδομενων, η επιθυμια

Γεράκι είπε...

Πρότεινε Αρσενη ο Τσιπρου..Και μετα λένε οτι είμαστε καχύποπτοι..ή μας αρέσουν οι συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι..όσο περνάει ο καιρός απελπίζομαι κ περισσότερο...

michele είπε...

Xαιρετιζω και τον bebakos 12.21 τωρα τον ειδα ,συμφωνω και με τα λεγομενα του.
Μπαρμπα δεν νομιζω ο Αλεξανδρος να γραφει εξ επιθυμιας,αλλα με την λογικη του

michele είπε...

Προτεινε Αρσενη για να προσεταιριστει το κομμα της γυναικας του της Κατσελη.Νεο ηθος χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

Mik meil

δημοσθενης είπε...

Απίθανα και απροσδόκητα επίκαιρος ο Γερμανός φιλόσοφος! Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο “Η Γέννηση της Τραγωδίας” (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Φρειδερίκος Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερη μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο ίδιος είναι πολύ μπροστά από την εποχή του...

Αξίζει τον κόπο να διαβάσετε το σχετικό χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

michele είπε...

Πολυ ενδιαφερον Δημο..

michele είπε...

Λιακο σου απαντησα..

michele είπε...

Διαβαζω απο τα πρακτικα οτι ο Καμμενος ηθελε ψηφο εμπιστοσυνης να εφαρμοσει το προγραμμα του.Ενδιαφερον.

δημοσθενης είπε...

Η Ορθοδοξία αποτελούσε πάντα καταφύγιο για τον Έλληνα στους δύσκολους καιρούς ας δούμε κάποιες ρήσεις του Πατροκοσμά οι οποίες με στεγνή λογική και όχι πίστη μοιάζουν καταπληκτικά να μιλούν για την τωρινή μας κατάσταση.
Διακόσια χρόνια πρίν ὁ Ἐθναπόστολος τοῦ Γένους, ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός πού ἀνέστησε Πίστη καί Πατρίδα στίς ψυχές τῶν Σκλάβων, μᾶς ἀποκάλυψε μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ,(για όποιον το πιστεύει) ὅτι ΔΕΝ θά πληρωθεῖ τό δυσβάσταχτο καί ἐν πολλοῖς κατασκευασμένο καί παράνομο Ἑλληνικό "χρέος", τό ὁποῖο δημιουργήθηκε ρίχνοντάς μας χρῆμα πολύ, μέσω ΕΟΚ/ΕΕ, πού ἀλλοίωσε τό λαό μας, τίς ἀξίες καί τίς παραδόσεις μας!
Ἰδού οἱ συγκεκριμένες προφητεῖες του γιά τό Ἑλληνικό "Χρέος":
α. "Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν"!
β. "Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα"! "Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν"!
γ. "Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως"!

δημοσθενης είπε...

α. "Θά σᾶς ρίξουν παρά πολύ• θά σᾶς ζητήσουν νά τόν πάρουν πίσω, ἀλλά ΔΕΝ θά μπορέσουν"!
β. "Θά βάλουν φόρο στίς κότες καί στά παράθυρα"! "Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά ΔΕΝ θά προφθάσουν"!
γ. "Θά ζητήσουν νά σᾶς πάρουν καί στρατιῶτες. ΔΕΝ θά προφθάσουν ὅμως"!

μπαρμπαλιας είπε...

mike....

δημοσθενης είπε...

"παραθυρα" ειναι τα σπιτια (ακινητα) και "κοτες" δεν μπορει να ειναι τιποτε αλλο απο τις καταθεσεις που ¨γεννανε" τοκους οπως οι κοτες γεννανε αυγα...

δημοσθενης είπε...

...ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΘΑΣΟΥΝ ομως......
...γιατι αραγε ?

δημοσθενης είπε...

καλησπερα...προσεθεσα και μια αλλη οπτικη γωνια ελπιζοντας να σας προβληματισω

michele είπε...

Ειναι εντυπωσιακη παντως η ταυτοσημια με την σημερινη συγκυρια.Βεβαια και Ροιδη να διαβασουμε για τους πολιτικους πριν 100 χρονια θα εντυπωσιαστουμε απο το ποσο ταιριαζουν τα γραφομενα του με την σημερινη κατασταση

PS είπε...

"Η κύρια τάση συνεχίζει να παραμένει πτωτική στην αγορά. Ο στόχος των 550 μονάδων επιτεύχθηκε και επόμενος στόχος είναι οι 500 μονάδες και ο μεσοπρόθεσμος οι 300-350 μονάδες."Na ton akoute ton PL

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα Δημο στοχαστη...
σωστα το εθεσες...τελικα απο καπου
πρεπει να πιαστουμε...

michele είπε...

Εμμανουήλ Ροϊδης (1836-1904)

Άλυτον δι’ ημάς αίνιγμα είναι πώς ο ελληνικός λαός, ο φιλόνομος, ο νηφάλιος, ο πρακτικός, ο ουδενός άλλου κατά την οξύτητα του πνεύματος υστερών και άριστος των ιδίων του υποθέσεων οικονόμος, απεδείχθη αδεξιώτερος παντός άλλου διαχειριστής, ανίκανος να επιβάλη εις τους αντιπροσώπους του την υπεράσπισιν του συμφέροντος των πολλών και ουχί των ολίγων…


“Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΡΗΤΟΡΕΙΑ” (1896)

μπαρμπαλιας είπε...

Φ.ο τρελαρας επαληθευεται...σε αυτο το
χαλι,οτι και να πεις βγαινει.
καθε μερα εχουμε το χαλι μας

PS είπε...

ετε-οτε -13-14% αγορά χωρίς έλεος για τους μετόχους,στις 300μνδ επανερχομαι για επανεκτίμηση της κατάστασης.Να χαιρόμαστε τουλάχιστον όσους μας έχουν οδηγήσει σε εξαύλωση κάθε αξίας,κινητής και ακίνητης.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

O Γ.Καρατζαφέρης στη ΝΔ! - "Όχι" από Ντόρα-Μάνο

Στη ΝΔ θεωρούν εαυτούς ως μοναδικούς εκφραστές της δεξιάς-κεντροδεξιάς και ως έτσι αντιμετωπίζουν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι τα ίδια ποσοστά με τη ΝΔ έλαβαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, οι οποίοι σε επίπεδο ψηφοφόρων προέρχονται όλοι από την συντηρητική βάση της κοινωνίας και κυρίως από την δεξαμενή της ΝΔ.

Η αλαζονική συμπεριφορά της ΝΔ είναι βέβαιη συνταγή ήττας και μάλιστα όχι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ... από τον ΣΥΡΙΖΑ! Την στιγμή που οι διεργασίες στο παρασκήνιο για την ... "πανστρατιά" έχουν μείνει απλά συνθήματα.

Μάλιστα στη ΝΔ μιλάνε για "πανστρατιά" κατά της Αριστεράς, αλλά κάποιος ψηφοφόρος που θα ήθελε να ψηφίσει με αυτά τα κριτήρια, δεν θα ψήφιζε ΝΔ αλλά ένα σκληρό δεξιό κόμμα όπως ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή; Ποιος θα είναι πιο "καθαρός" αντίπαλος μιας Αριστεράς, μια ΝΔ αλλοτριωμένη από τους μνημονιακούς και τους τραπεζίτες ή ένα "σκληρό" δεξιό κόμμα;

Πάντως έχει βρει συνοδοιπόρους στην "παναστρατιά"ο Α.Σαμαράς: Τον ... Γ.Καρατζαφέρη, ο οποίος πιθανότητα θα ενταχθεί στη ΝΔ για να μην «Αφήσουμε να παραδοθεί η χώρα στο ροζ όραμα των συντρόφων του κ. Τσίπρα».

Πάντως οι νεοφιλελεύθεροι της ΔΗΣΥ και της Δράσης θα κατέβουν στις εκλογές κλείνοντας τα αυτιά τους στο κάλεσμα για "πανστρατιά".

defencenet.gr

Τα σχόλια περιτεύουν, ειδικά στην παράγραφο "Μάλιστα στη ΝΔ μιλάνε.... ή ένα "σκληρό" δεξιό κόμμα;"

pantelis είπε...

Καλησπεραααα...Τι κανει η ομαδα???

pantelis είπε...

Σημερα επειδη αισθανομαι τζογαδορος..θα μπω ΕΤΕ τωρα...

μπαρμπαλιας είπε...

στον 20ρη εχουν στοχοποιηση να τα παρουν ολα μηδενια...
σωστος τελικα ο γκαντεμης του διπλα...

michele είπε...

Καλη τυχη Παντελο..θα τα παρουν ολα Λιακο με 7,5% την ΕΕΕΚ να μην χαλαει κι η μαγια

pantelis είπε...

Μικελε... μετο που βγαλω το χαρτζιλικη μου...Του φευγατου η μανα δεν εκλαψα ποτε... Χτες ειχα βγει σορτ και τα εκλεισα στο -7% σημερα....

michele είπε...

Μονος αυτος ο τροπος υπαρχει Παντελη, και το ψαρεμα αξιων απο χαμηλα.Αλλα το δευτερο ειναι πιο δυσκολο,πιο επιπονο και απαιτει υπομονη.Βγαζει βεβαια και πιο πολλα λεφτα

μπαρμπαλιας είπε...

...απαιτει και κωλοφαρδια...
να γραφει ο ΟΤΕ1.58....ΔΕΗ 1.60...
ΕΤΕ 1,20
αληθεια ποσους πατους εχουμε γραπσει...

Γεράκι είπε...

το adr κάτω απο το χαμηλο 1,64€...τωρα ειναι στο 1,58$ με -8,14$...

Αλεξανδρος είπε...

καλησπερα ,αγαπητε Ηλια ειναι εκτιμηση,ειτε σωστη ειτε λαθος,παντως ευχη δεν ειναι

μπαρμπαλιας είπε...

κλσ Αλεξ...ευχ

Αλεξανδρος είπε...

καρα θυμασαι την κουβεντα μας με την κοινη εκτιμηση για βιοχαλκο με το 1 μπροστα,ε δεν το εκανε ακομα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

βρυσούλες

Αλεξανδρος είπε...

τεχνικα να πω οτι καθολου δεν με ενοχλει ο σημερινος ογκος,δεν ειναι για κακο νομιζω

michele είπε...

to 1/3 του ογκου ειναι η ΕΤΕ

νικος φαληρο είπε...

η ΝΕΤ αναφερεται με επιφυλαξη σε συνεργασια μπακογιαννη σαμαρα

michele είπε...

Παμε επανω Νικολα