Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 8 Μαΐου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ο Αλεξης στα κιτρινα..

                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Καθημερινό σχόλιο Μιchele..
Στις 620,54 μον εκλεισε ο ΓΔ..
σημερα σε νεο χαμηλο ,με πτωση 3,62% και 41,7 εκ ευρω.Πολυ ασχημη συνεδριαση με εντονες ρευστοποιησεις σε ολους τους κλαδουςμε τον τραπεζικο να χανει 9,72% πλησιαζοντας τα προηγουμενα χαμηλα του,με διψηφιες απωλειες στην ΑΛΦΑ,στην ΕΥΡΩΒ στην ΚΥΠΡ. 
Ασχημη συνεδριαση και για τον FTSE 20  σε νεα χαμηλα καθως μετοχες στυλοβατες του δεικτη ΔΕΗ ,ΜΥΤΙΛ.ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΜΙΓ υπεστησαν απωλειες πανω απο 6% με καινουργια χαμηλα σε παντελως αχαρτογραφητες περιοχες για τη ΔΕΗ κατω απο τα 2 ευρω,με κλεισιμο στα 1,97.Παρομοιως ο ΜΥΤΙΛ ο προεδρος του οποιου εξεφρασε σημερα στην ΓΣ την απογοητευση του για την επιχειρηματικοτητα στην Ελλαδα και για την αναγκη να αντεξει ο ομιλος στο περιβαλλον στο οποιο κινειται.Αυτη του η θεση κατα την αποψη μου εκφραζει ολη την επιχειρηματικοτητα στην ελλαδα την οποια οι πολιτικες δυναμεις "προσπαθουν¨να καταστρεψουν ,καθως ο ελληνικος λαος με την οργη που εξεφρασε στις εκλογες,εξελεξε και σχηματα των οποιων οι λεκτικες ακροβασιες μονο κακο κανουν στο επενδυτικο και τραπεζικο ελληνικο συστημα.
100 μετοχες αρνητικες και 41 θετικες δειχνουν τη συνολικοτερη εικονα ,πρωτος σε θετικη αποδοση ο ΛΥΚ με +30% στα 0,78 ευρω.
Αρνητικο κλιμα και στις ευρωαγορες με το ευρω να κινειται στα ορια του 1,30 ο dax δε βρισκεται στις 6441 μον με απωλεις 1,84%.Στην αλλη πλευρα του ατλαντικου 1,23% οι απωλειες και κατω απο τις 13000 μον ο dow στις 12.846 μον



177 σχόλια:

Megas Magistros είπε...

Σήμερα αγοράστηκαν 10.000 ΜΥΤΙΛ στο 1.97€ και 10.000 ΕΤΕ στο 1.43€.

Η ΕΤΕ δεν είναι για πολύ. Ο άλλος είναι για διακράτηση.

νικος φαληρο είπε...

ετολμησα αγορες ΚΥΠΡ 0,332-0,322.ειναι πιστευω σε υπερπουλημενα επιπεδα.

Megas Magistros είπε...

Διαπίστωση: Κάποιο μαγικό χεράκι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ την ΔΙΟΝΗ κάτω από 0.10€.

Σε κλείσιμο.

ο dwk είπε...

Σαββατο 05 05 2012 dwk:
«…αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls:
Σκηνή: πάνελ καναλιού.
Προσκεκλημένος: (ανάμεσα σε άλλους που μιλούν πολύ, χωρίς να λένε τίποτα…) ο Γ. Καρατζαφέρης.
Ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Μπούρδα Πιασμένου:
-τι λέει το ΛΑ.Ο.Σ. για το μετεκλογικό σκηνικό κύριε πρόεδρε;
Απάντηση:
-καλώ τον Κ. Καραμανλή να αναλάβει να σώσει την πατρίδα …»
… δεν ήταν όμως εκεί …

karaefthimiou23 είπε...

Να ευχαριστήσουμε τον Μιχάλη για τα απίθανα σκίτσα και τίτλους που παραθέτει σε κάθε νέο θέμα.

δημοσθενης είπε...

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΙΔΕς...Ες ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕς

Megas Magistros είπε...

Απο αύριο επιχείρηση αγορών σε ΑΒΑΚΑ σε καμία όμως περίπτωση πάνω από 0.70€. Δεν θα τους κάνω την χάρη.

Στο υγεία τον ήπιαμε και δεν βάζω φράγκο αφού οι αγορές μου έχουν ολοκληρωθεί για εκεί.

νικος φαληρο είπε...

καλο απογευμα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.Σας ευχαριστω ολους για την ποιοτικη συντροφια, τις συμβουλες και τα σχολια σας.

michele είπε...

καρα φιλε μου,προσπαθω λιγο να..ευθυμησουμε ..δεν την βγαζουμε αλλοιως..

μπαρμπαλιας είπε...

ama ginoyn ekloges oi ellhnes piso stis palies strougkes....
re mhpos einaisthmeno...

karaefthimiou23 είπε...

dwk μη το συζητάς ούτε γι'αστείο.Αν πει τέτοια παπαριά εγώ δεν τον ξαναψηφίζω.

PS είπε...

Αυτοί οι αριστεροί φταίνε που πήγε το χαα από 2.900 στις 600μνδ.Και για τα 360 δάνεια + τα υπόλοιπα.Βάλτε κι άλλα τόσα από φοροδιαφυγή κι έδεσε το γλυκό.Εις υγείαν.

michele είπε...

Καλο απογευμα Νικο και Δημο.Μαγιστρε ποσο να την πανε τη διονη ..θα μου πεις εδω γινονται πραματα και θαματα.Ε μερικα εχουν γινει ηδη..

karaefthimiou23 είπε...

Καλό απόγευμα Νίκο,καλό απόγευμα Δήμο.Εν τω μεταξύ οι ξένοι αύξησαν τον Απρίλιο τις θέσεις τους στο ΧΑΑ από 50,8% σε 52%.Μας τα πήραν τα χαρτιά πατριώτες...

michele είπε...

Καρα προς τα εκει θα παει.Κατσε και σκεψου..διευρυμενα.
Full moon εγω σου απαντησα το πρωι ,που φταινε οι αριστεροι και που οι αλλοι.Κατα την αποψη μου παντα.
Αλλωστε καποιοι εξακολουθουν να πιστευουν οτι αυτοι που ειχαν τα spreads το 2009 στις 135 μον,ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ οτι πειραζουμε το ελλειμμα.Η ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ οτι και οι αλλοι οι μεγαλοι το πειραζουν..
Και ηρθε ο Γιωργος να μας ..φωτισει

MARINA είπε...

Tuesday 24/04/2012 FTSE
greek-market-research
Σήμερα πήραμε και το τρίτο short που ζητάγαμε. Στη τιμή των 269,50. Τώρα αυτό που πρέπει να ευχηθούμε είναι καλή επιτυχία.

Θυμίζουμε τους στόχους για κλεισίματα των θέσεων, για να μη τα ψάχνουμε σε παλιότερα σχόλια.

Ο στόχος για την μια από τις τρεις τίθεται στις 260 μονάδες. Ο στόχος για την δεύτερη μπαίνει στις 253 μονάδες και για την τρίτη θέση στις 230 μονάδες.

δημοσθενης είπε...

κ23 αμα βρεις και καποιον που δεν ειναι μπουρδας, πες μου τον κι εμενα να τον μαθω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Έχετε χαιρετισμούς από τον (μάγειρα) Γιάννη Αμπ/ποι.

michele είπε...

Σωστος.Οσον αφορα το δεικτη ειχαμε πει και με τον Αλεξ και εδω και ιδιαιτερως οτι αν χασει ο δεικτης το 700 παμε στα προηγουμενα χαμηλα.ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

THE JUNIOR είπε...

Καλησπερα,αν και εβγαλα πολυ χρημα στο 2ημερο πραγματικα εχω τρελαθει με την βλακεια των ελληνων,αν ειναι και ανεξαρτητη ελληνες να ξερουν οτι με την σταση τους θα ζησουν στην ανεξαρτητη κουβα.

karaefthimiou23 είπε...

Οι σημερινές δηλώσεις του Ευάγγελου στη ΓΣ μου έκαναν εντύπωση γιατί δεν θύμισαν εταιρεία και Όμιλο που είναι στ'αλήθεια δυνατός.Έκανε και αυτοκριτική σήμερα αλλά με παρεξένεψαν όσα είπε:

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1493028

Γεράκι είπε...

έρχονται τα αμερικάνικα δολάρια να μας σώσουν..φεύγουν αποτην άλλη πλευρα...

δημοσθενης είπε...

χαμηλο δεη 1,90 και μυτιλ 1,89

THE JUNIOR είπε...

μετκα,εεεκ,αβαξ θα αλλαξουν εδρα δεν υπαρχει περιπτωση να κατσουν στο ελλαδισταν.

PS είπε...

Μυτιλ.:"Το 2012 θα είναι χρονιά που θα κλάψουν μανούλες..." φταίνε όσοι ψήφισαν Τσίπρα θα εννοεί σίγουρα.Είμαστε δυό,είμαστε τρεις,είμαστε 1013...

δημοσθενης είπε...

Το 2012 θα είναι χρονιά που θα κλάψουν μανούλες και δε θέλουμε να είμαστε εμείς σε αυτούς. Θα λειτουργήσουμε με όρους ακραίου συντηρητισμού το 2012 κατέληξε...«Θα κινηθούμε με ακραίο συντηρητισμό για να προστατεύσουμε την ύπαρξη και την επιβίωση του ομίλου και δε μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή η τιμή της μετοχή, προτεραιότητά μας είναι η επιβίωση» υπογράμμισε.....χαρακτήρισε ως λάθος την κίνηση πέρυσι για επιστροφή ιδίων μετοχών, καθώς όπως είπε, ο όμιλος περίμενε το 2011 να είναι η τελευταία χρονιά της κρίσης, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε...Προέχει η διατήρηση και η διαφύλαξη της οικονομικής κατάστασης του ομίλου και μετά η ικανοποίηση των μετόχων» ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΒΑΓΓΕΛΑς....ζορικα τα πραγματα για τον Βαγγελα

δημοσθενης είπε...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΟ ΗΜΕΡΑΣ :
ΒΙΟΧΚΟ +8% ...ΚΥΠΡΟΥ +7%...ΤΤ +6%....ΕΧΑΕ +5%....ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΜΕ +3,5-4,0% ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟΥΣ φρλκ-σωλκ-αλφα-ευρωβ-ινλοτ-δεη-οπαπ φφγκρπ ...ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΙΔΕς, βλεπε αντιδραση

PS είπε...

από zougla.gr "Ως προς το μνημονιακό μπλοκ, ο Αλέξης Τσίπρας επιφύλαξε μία εξαιρετικά επιθετική πρόταση. Κάλεσε τους Σαμαρά και Βενιζέλο να αποστείλουν έως και αύριο, οπότε και έχουν ορισθεί οι συναντήσεις μαζί τους, επιστολές προς τους δανειστές, με τις οποίες θα ακυρώνουν τις υπογραφές τους στις εγγυήσεις για σεβασμό των όρων της δανειακής συμφωνίας και του 2ου Μνημονίου.

Με αυτόν τον ελιγμό, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από την επικοινωνιακή λαβίδα που το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία επιχειρούν να στήσουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Η λαβίδα αυτή συνίσταται στην ένταξη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο του ΣΥΡΙΖΑ σε συστημικά πλαίσια, προκειμένου να συνεχίσει ως έχει η οικονομική πολιτική και η πλήρης υπακοή στους όρους του Μνημονίου αλλά και προκειμένου να διασωθούν τα κόμματα του δικομματισμού, επιβάλλοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τροχιά ταχύτατης φθοράς από τη συνδιαχείριση της μνημονιακής πολιτικής." -Τα δόκανα είναι ανοιχτά και η σπέκουλα στα μμε θεριεύει για να διασωθεί το καθεστώς πάση θυσία.

Γεράκι είπε...

ειπαν κ τα ξενα να μας κάνουν παρεα...στην κοκκινίλα..τεχνικη αντίδραση παράγκας φαντάζομαι..χωρις δηλ συνοδεία νέων ειδήσεων..γιατι εαν περιμενουμε νέα σπο την (ανταρ)Σια...

δημοσθενης είπε...

..και ο ΜΥΤΙΛ αντεδρασε με μονο +2% παρ ολο που ειναι κατ εξοχη επιθετικο χαρτι

Γεράκι είπε...

οι αμερικάνοι εχουν άλλα προβληματα...την IPO της FACEBOOK..μπλα μπλα..

δημοσθενης είπε...

..και ενημερωτικα, ολες οι παραπανω αντιδρασεις σημειωθηκαν στις 16:55

karaefthimiou23 είπε...

Δήμο έχει κι άλλο κάτω...

δημοσθενης είπε...

Κ23 ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟΥς ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ...ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΩ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟς ΤΟ 610 ΓΔ Η ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ

karaefthimiou23 είπε...

Έχεις δίκιο ως προς το αυριανό,αυτή είναι όντως η οπτική ενός day trader,σωστός.

Ανέφερα απλά την μεγαλύτερη εικόνα.

δημοσθενης είπε...

ΒΕΒΑΙΑ ΑΜΑ ΚΑΝΕΙ ο ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ κι αλλες δηλωσεις παμε για 560

δημοσθενης είπε...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ για να σκαβουμε λακκο να μπουμε μεσα

δημοσθενης είπε...

ΕΓΕΡΘΗΤΟ ΡΕΕΕ...ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

δημοσθενης είπε...

ΣΤΡΑΒΟΥΛΗ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ

PS είπε...

mi anamenomenes tetoiou eidous anafores

michele είπε...

Χειροτερος απο μενα εγινες εσυ με το χωσιμο στον Αλεξη χαχα.Δικαιολογημενα ,παρ οτι μπορει να στενοχωρουμε καποιους φιλους.Ιερη η ψηφος,αλλα ελεος με τις λεκτικες ακροβασιες.Μην καταντησουμε σαν τον λεφτα υπαρχουν.

δημοσθενης είπε...

Η Ελληνικά Καλώδια ανακοινώνει την υπογραφή σύμβασης για τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 4.264.124 ευρώ με ομολογιούχο δανειστή την Alpha Bank.

Το δάνειο είναι 4ετούς διάρκειας, με σκοπό την αναχρηματοδότηση μέρους των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας.

δημοσθενης είπε...

«Λα Στάμπα»,
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «το πρώτο, είναι ένα μορατόριουμ επί του χρέους. Το δεύτερο, μια σοβαρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου. Το τρίτον, αξιόπιστα προγράμματα για να ξαναρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία»...............ερωτημα 1ο ειναι τι σημαινει μορατοριουμ χρεους ? να μην πληρωνουμε τις δοσεις μας αλλα να εισπρατουμε την βοηθεια ? ερωτημα 2ο ειναι τι σημαινει δικαιη κατανομη πλούτου ?
και τι "φορολογηση συσωρευμενου πλουτου"..τι σημαινει αξιοποιηση ιδιωτικων καταθεσεων και τι κρατικος ελεγχος τραπεζων ?

Money είπε...

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/31615-dnt-enantion--dnt-gia-litothta
είναι τόσο δύσκολο να είσαι λογικός

Γεράκι είπε...

τι φυσιογνωμίες..ενω συμπαθουσα τον Παπαδημούλη ,όσο γίνεται, κ αυτος όμως μεσα στην φάκα..."μην μας δίνετε συμβουλες κύριε απο τετοιε μου.."..ειναι πλεον δυτερο κόμμα άλλωστε..δεν σηκώνουν κ πολλα...

δημοσθενης είπε...

Νέα «βόμβα» από Μπαρόζο

«Επιλέξτε... λιτότητα ή άτακτη χρεοκοπία»!

Οι χώρες της ΕΕ που έχουν δεχθεί διεθνή στήριξη «δεν έχουν άλλη επιλογή», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - «Η Τρόικα θα απαιτήσει συνομιλητή, διαφορετικά δε θα δώσει χρήματα", εκτιμά Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης»…

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους (είπα και προηγουμένως αλλά είχατε οίστρο εκείνη την ώρα).

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τελικά ΤΚ ποια άποψη θεωρείς εσύ λογική στο θέμα των μέτρων?

michele είπε...

κααλησπερα Πανο..δεν σου απαντησαμε?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όχι αλλά δεν σας κρατάω κακία...χαιρετισμούς από τον Γιάννη είπα 5.31

Γεράκι είπε...

o Tσιπρου κάνει οτι μπορει για να ενισχύσει τον δικομματισμό..χαχαχα (γνώμη μου)...εάν διατηρήσει ή ενισχύσει τις δυνάμεις του τότε θα παίξει/ουμε την ζαριά κ όπου βγει αφου θα ειναι επιβεβαιωση της επιλογής του ελλ. λαου..και θα το βουλώσουμε ολοι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η αλήθεια είναι ότι έλειψα και θα ξααναφύγω σε 5 λεπτά, αλλά πριν θέλω να σας κάνω μερικές ερωτήσεις.
Τις έχω καταγράψει πριν από 2 λεπτά, είναι έτοιμες και την απάντηση θα την δω αργότερα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Πάνο.Το τσίμπησε και η μικρούλα το έργο της,38 μύρια.

Money είπε...

Την άποψη την είχα πει, πριν 2 χρόνια, την επανέλαβα όταν πέρνονταν οι αποφάσεις. Δεν έπρεπε να δεχθούμε αυτό το μνημόνιο και έπρεπε να διαπραγματευτούμε πολύ πολύ καλύτερα. Μερικές φορές όταν δεν πέρνεις τις σωστές αποφάσεις στην σωστή στιγμή (όπως και στο ΧΑΑ) δημιουργείτε μια κατάσταση που ότι και αν κάνεις καταντά λάθος, απλά γιατί είναι αργά. Σε αυτή την κατάσταση είμαστε τώρα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Λυπάμε αλλά δεν έχω λύση. Μέσες άκρες θεωρώ ότι είναι αργά να αλλάξουμε, αλλά και αργά να πορευτούμε μόνοι μας. Μας έχουν βάλει στον τοίχο. Σε περιπτώσεις που δεν ξέρω τι να κάνω, δεν κάνω τίποτα. Αν αποφασίσω να κάνω κάτι, αποφασίζω μετά από πολύ σκέψη γνωρίζοντας και αποφασίζοντας από την αρχή την αποδοχή των συνεπειών. Νομίζω σε αυτό το στάδιο είμαστε. Αλλά συζήτηση δεν βλέπω από τους τραγικούς πολιτικούς μας. ελπίζω να σε κάλυψα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Κάρα, μετράνε αυτά τώρα?

δημοσθενης είπε...

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών Δημήτρης Στρατούλης.

"Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισ. σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών", είπε ο κ. Στρατούλης και αποκάλυψε ότι: "Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".

ο Στρατούλης ρωτήθηκε αν σε περίπτωση που γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών. "Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθεσεις των πολιτών".........
τωρα τι θα μπορουσε να υποθεσει κανεις απο τετοιες δηλωσεις ??? Μηπως θα αρπαξουνε τις καταθεσεις των ιδιωτων και θα τις "εγγυηθουν" δινοντας τους πισω (στους ιδιωτες) ενα ομολογο ελλ δημοσιου που π.χ θα το ονομασουν ΟΜΟΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με ενα επιτοκιο 3%-4%
...τωρα τι σημαινει ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ??? αφηστε την φαντασια σας να δουλεψει

Γεράκι είπε...

o Λαγός της Αυγής μπορει να τρώει κανα 2 - 3 παιδάκια κάθε πρωί που ξυπνάει (ατάκα Γεωργίου όποιος ξέρει απο πολυ παλία)

karaefthimiou23 είπε...

Πάνο είναι παρακαταθήκη για το μέλλον αυτά.

Γεράκι είπε...

καλησπέρα ρε Πάνο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κοίτα να δεις σύμπτωση απόψεων ΤΚ... χαχα.
Λοιπόν αυτό το κείμενο είχα γράψει από πριν, το βάζω τώρα και θα τα πούμε σε καμιά ώρα.

ΤΙΤΛΟΣ: ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ή
ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ή
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ή
ΜΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ή
ΩΧ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ

…. Διαλέξτε όποιον θέλετε.

Είχα σκοπό να σταματήσω να γράφω και να παρακολουθώ σιωπηλός από την γωνιά μου γιατί συνήθως παρεξηγούμαι, αλλά τελικά είπα να ξανακάνω μια απόπειρα και βλέπουμε. Για το θέμα των δηλώσεων του Στρατούλη… τις διάβασα στον κάπιταλ καθώς και τα σχόλια που ακολουθούν από κάτω, όπου οι μισοί βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι μισοί το σάιτ για τον τρόπο που παρουσίασε το θέμα. Αν θέλετε το πιστεύετε, είμαι εντελώς ουδέτερος πλέον και προσπάθησα να κάνω την κατά τον Δήμο επιλογή της μικρότερης σκατούλας (για να μην την πατήσω). Δεν θα γράψω αναλύσεις και άλλες μπούρδες πλέον, μόνο θα θέσω ερωτήσεις.

Κουράστηκε ο κόσμος από μια δήθεν φιλελεύθερη διαχείριση?
Ήταν στην ουσία κρατικίστικη?
Εσείς δεν είχατε γράψει εδώ μέσα κατ’ επανάληψη ότι είχαμε δημοκρατία σοβιετικού τύπου, σοβιετία δηλαδή?
Είχαμε διεφθαρμένους κυβερνήτες και συμφωνούσαμε όλοι?
Ποιος μας έβαλε στα μνημόνια?
Ποιος την πρώτη φορά είπε ΟΧΙ και την δεύτερη φορά ΝΑΙ στο μνημόνιο?
Έπρεπε να γίνει αλλαγή σκυτάλης?
Έπρεπε να τιμωρηθεί ο δικομματισμός και να δοθούν ευκαιρίες και σε άλλους?
Ποιος είναι ο ρόλος των τραπεζών?
Μήπως να δέχονται καταθέσεις και να χρηματοδοτούν την οικονομία δίνοντας δάνεια?
Μήπως τα έκανε σκατά ο Τσίπρας στο θέμα αυτό λόγω απειρίας ή έλλειψης γνώσεων?
Μήπως τα είπαν αυτά επίτηδες ειδικά σήμερα που πήραν την εντολή?
Μήπως όντως τα κόμματα της αριστεράς δεν είναι έτοιμα ή δεν θέλουν να κυβερνήσουν?
Μπορεί να αποδειχτεί τιμωρία η δεύτερη θέση?
Έδωσε εγγυήσεις για τις καταθέσεις ο Τσίπρας?
Μπορεί σε μια χρεοκοπημένη χώρα να εγγυηθεί κανείς για οτιδήποτε?
Είχαν εγγυηθεί όλοι για τις συντάξεις όταν έβαζαν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων?
Που είναι τώρα αυτοί που εγγυήθηκαν?
Που είναι οι συντάξεις τώρα?
Είχε εγγυηθεί ο Αντρέας για τις συντάξεις του ΝΑΤ όταν πήρε τα αποθεματικά του?
Που είναι ο Αντρέας τώρα?
Που είναι οι συντάξεις του ΝΑΤ τώρα?
Πρέπει να την πατήσεις για να μάθεις?
Έχουμε αυτή τη φορά περιθώρια να την πατήσουμε για να μάθουμε?
Τι είχα γράψει πριν λίγες μέρες για το μέρος «όπου πηγαίνω» αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία?
Σε ποιο νομό έβγαλε το μεγαλύτερο ποσοστό της η Χ.Α. και δεν εκλέχτηκε κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά?
Να συνεχίσω???

Δηλώνω ξανά ότι εγώ είμαι από χωριό...

Γεράκι είπε...

τωρα το heavy metal που το μπλέκουν/συσχετίζουν με την Αυγή..ΤΙ Μ^%^&%$!!!!! εξαγριώνομαι όταν βλέπω τετοιες ΜΑΛ...ΕΣ!!!!!!

karaefthimiou23 είπε...

Στη πολιτική σκηνή δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα.Θ'ακολουθήσουν μεγάλα show και ανατροπές για να καταλήξουμε κάπου.Έχουμε δρόμο ακόμη...

Γεράκι είπε...

ακόμα και brutal death black metal να αφορούσε...τι μπλεκετε την μουσική με τον φασισμό? την ΠΟΥ... ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥ....δημοσιογραφία της πλάκας..να οδηγουν κόσμο έμμεσα να ψηφίσουν Αυγη μονο απο αντίδραση..

PS είπε...

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί την εντολή που πήρε για τις επόμενες εκλογές προσπαθώντας «να παραπλανήσει τους απελπισμένους» και «να υποκλέψει ψήφους».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούν το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση αλλά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους.

Προστίθεται ακόμα ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανοιχτό το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις και στα νέα αντεργατικά μέτρα ενώ «αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια».

Χαρακτηρίζει ως συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών προς όφελος των μικρομεσαίων, καθώς τους καταδικάζουν σε νέα δάνεια μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής περικύκλωσης από τα μονοπώλια.

Το ΚΚΕ καταλήγει υποστηρίζοντας ότι ο λαός πρέπει «να πάρει διαζύγιο» από όσους τον καλούν να συνεχίσει στον εφιαλτικό «ευρωμονόδρομο» είτε «φορούν μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο».---Κοντολογής "περίπου αντιδραστικός,συνειδητός ψεύτης και μνημονιακός" ο Αλέξης κατά κκε.Το φέρουν βαρέως βλέπετε που ο λαός για μια ακόμα φορά τους άφησε στην άκρη.

Money είπε...

Τςελειώνοντας και ένα σχόλιο που ίσως παρεξηγηθεί αλλά ... Όταν προσπαθείς και κανένας δεν σε ακούει, όταν ακολουθείς και σε προδίδουν, όταν συμφωνείς αλλά στα αλλάζουν, τότε το μόνο που μένει είναι να κάνεις το παν για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. στην φάση αυτή κατά την γνώμη μου 2 είναι οι αποφάσεις που θα δείξουν τι θα σου συμβεί στο μέλλον. Αν πιστευείς ότι θα βγούμε από το ευρώ, τα λεφτά έξω. Αν πιστευεις ότι έστω και την τελευταία στιγμή δεν θα βγούμε, τότε τα λεφτά να τα έχεις έτοιμα για μετοχές, γιατί αυτές τις τιμές σπάνια θα έχεις ευκαιρία να τις δεις. Αποφασίστε ώστε τουλάχιστον να είμαστε αξιοπρεπεις ότι και αν συμβεί. Επειδή αυτοί που τώρα μας κοροιδευουν (πολιτικοί κτλ.) ήδη το έχουν κάνει αυτό.

Γεράκι είπε...

Στρατούλης vs Παπαδημητρίου live...το θεμα που ανέφερε ο Δήμος...ευχαριστούμε κυριε Στρατούλη που ανοιγετε τα μάτια του κόσμου..χαχαχαχα

michele είπε...

Το βραδυ δηλωνω οτι θα απαντησω στα ερωτηματα του Πανου για 2 λογους :γιατι ειναι ευλογα ,και γιατι εχω την αποψη μου και θελω να την πω.

karaefthimiou23 είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Θανάση.

Money είπε...

Κάποια στιγμή θα ήθελα και την γνώμη όλων για το αν θα βγούμε ή όχι από το ευρώ. Όχι τι θα θέλατε αλλά τι βλέπετε να γίνετε τελικά.

Γεράκι είπε...

και εγώ αυτό λέω σε όλους ΤΚ..τα πράγματα ειναι απλα...

PS είπε...

Πάνο,"προστάτεψε" το χώρο και τη διαφορετικότητα,αν εξακολουθείς να νομίζεις ότι εισακούεσαι φυσικά.Γιατί οι αιτίες,οι πράξεις και οι παραλείψεις που μας έφεραν ως εδώ είναι πολύ σοβαρές για να σιωπά κανείς επειδή έχει "ιντερνετικούς φίλους".Σε μια χώρα στην οποία δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο,είναι σωστό τώρα να ασκούμε κριτική στους ασκήσαντες εξουσία και να ζητάμε αλλαγές;Απαπαπα.

Γεράκι είπε...

εγω το έχω δηλώσει εδω κ καιρό...εάν έβλεπα ότι παίζει εκτος ευρω, θα κουβέντιαζα πολυ σοβαρά με δικους μου ανθρώπους ώστε να πάρουμε δραστικα μέτρα..πολυ δραστικά...δεν δέχομαι το αυριο εκτός ευρω.

Money είπε...

όταν λες δραστικά, δώσε ένα παράδειγμα

Γεράκι είπε...

όλα τα σενάρια..θα τα έβαζα όλα κάτω κ θα ζύγιζα (εαν έβλεπα το εκτος)..απαλλαγή απο δάνεια (με όποιο κόστος), να την κάνω απο δω, εξω καταθέσεις ή επενδυτικα προιοντα - μετοχές εξωτερικου..μπλα μπλα...εάν έχεις κ κάποια άλλη ιδεα καλοδεχούμένη..

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Καλησπέρα

Σαμαράς: Ο Τσίπρας ζητά καταστροφή της πατρίδας

"Με όσα προτείνει ο κ. Τσίπρας, όπως αυτά για το χρέος, οδηγεί σε έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αν αυτό θέλει ας το πει", υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωση του. "Δεν μου ζητά να πάρω πίσω την υπογραφή μου, μου ζητά να υπογράψω την καταστροφή της πατρίδας" σημείωσε αναφορικά με το αίτημα να στείλει επιστολή στις Βρυξέλλες με την οποία θα ανακαλεί την επιστολή που έστειλε στο πλαίσιο του 2ου Μνημονίου.

Τόνισε ότι ο Τσίπρας "θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο".


www.euro2day.gr

karaefthimiou23 είπε...

Θανάση δεν νομίζω ότι θα βγούμε από το ευρώ,το σύστημα δεν θα επιτρέψει επ'ουδενί σε κανέναν Τσίπρα ή όποιος άλλος το επιθυμεί να οδηγήσει την πατρίδα εκτός ευρώ.

Εάν πάλι δω την ΕΤΕ στο 0.30 ή κάτω από το 0.30 σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα είναι το καμπανάκι για το τι πρόκειται να επακολουθήσει και το σήμα για όξω από το ευρώ.

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Λάσκαρη.Ο ΠΟΛΑΝ με τον δικό του τρόπο,το άλλο άκρο δηλαδή του Τσίπρα,οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ίδια κατάληξη,την έξοδο από το ευρώ.Δεν δικαιούται να ομιλεί ο προσκυνημένος,ούτε αυτός ούτε ο Μπένυ...

Money είπε...

Προσωπικά το 2009-2010 πούλησα όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία. ΟΛΑ. Θα τα πάρω αργότερα, πόσο, δεν ξέρω. Τώρα το μόνο που απομένι να αποφασίσω είναι αν βγούμε ή όχι από το ευρώ. Από την χώρα δύσκολα θα φύγω, εκτός αν δω κανένα 15% Χρυσής Αυγής, οπότε το συζητάμε. Είναι καλή και όμορφη χώρα.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

karaefthimiou23, καλησπερα

Εσύ ποιόν βλέπεις που θα μπορέσει να ηγηθεί για τη σωτηρία της χώρας;

Γεράκι είπε...

σώθηκες Λάσκαρη..καλησπέρα..

karaefthimiou23 είπε...

Λάσκαρη αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να ψάχνουμε να βρούμε ηγέτες ή σωτήρες.Είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση και θα χρειασθεί χρόνος για να κατακάτσει ο κουρνιαχτός.

Μέχρι να καταλάβουν οι πολίτες ότι οι επιλογές που κάνουν θα έχουν κόστος και ότι οι εκλογές δεν είναι πανηγυράκι και χαβαλές για να μπαίνουν στο κοινοβούλιο όλοι οι τυχάρπαστοι.Ας ανοίξει τα μάτια του και τον εγκέφαλό του ο ελληνικός λαός,να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες που τον περιτρυγυρίζουν κι ας αποφασίσει χωρίς να είναι μια ζωή το πρόβατο.

Μπορεί να το κάνει...?Όχι...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΤΚ πιστεύω ότι δρομολογείτε η έξοδος μας από το ευρώ με ταχύτατους ρυθμούς, μπορεί να κάνω και λάθος.
Όταν έχουμε τόσο κόσμο άνεργο πεινασμένο φοβισμένο, που δεν μπορεί να σκεφτεί σωστά, τον χειραγωγούν όπως θέλουν και στο τέλος θα του πουν ότι ήταν επιλογή του.

Γεράκι είπε...

ερε που μπλέξαμε...θα τα πουμε κ αργοτερα...

karaefthimiou23 είπε...

Έγραψα το πρωί ότι η προσωπική μου άποψη και ιδεολογική θα πρόσθετα είναι ότι μόνο κεντροδεξιές παρατάξεις μπορούν να χτίσουν οικονομίες και χώρες και όχι αριστερές.Η αριστερή ιδεολογία είναι όμορφη στις λέξεις,στα συνθήματα,ακούγεται ωραία στ'αυτιά,είναι καλή με άλλα λόγια για αμπελοφιλοσοφίες για ουζάκι και για χαβαλέ.

Δεν μπορεί να σταθεί στην πραγματική οικονομία,εκεί όπου ο καπιταισμός είναι κυρίαρχος,ούτε στη ζωή που εκτός του οράματος πρέπει να είναι κάποιος και πραγματιστής.Τέτοιοι δεν μπορεί να είναι οι αριστεροί διότι πρεσβεύουν σε ιδεατά αλλά ουτοπικά θεωρήματα.

THE JUNIOR είπε...

Προς Mega Magistro, πλεον ανηκεις σε θεσμικο επενδυτη λογω μεγεθους χαρτοφυλακιου.

michele είπε...

Παρακολουθησα την ωραια κουβεντα σας,τωρα που επεστρεψα.Μου αρεσαν οι σκεψεις του Θαναση,συμφωνω με την γενικοτερη αισθηση του Καρα περι κυβερνησιμοτητας και τα ερωτηματα του Πανου δειχνουν πως θα επρεπε να αναρωτιεται και να σκεφτεται ο μεσος τουλαχιστον Ελληνας πολιτης.Το οτι τελικα δεν σκεφτεται ετσι,φαινεται απο πολλες επιλογες ειτε στο παρελθον ,ειτε στο παρον.

pantelis είπε...

Καλησπερα σε ολους.... Αν και αρκετα νεος... Νομιζω οτι οι αποψεις μου συγκληνουν με σειρα προτεραιοτητας με ΚΑρα23,Δημοσθενη,Μικελε... ( Μικελε εβαλα το Δημο πρωτο λογο ηληκιας..αχχαχα)

michele είπε...

Ως προς το ερωτημα του Θαναση περι εξοδου απο το ευρω.Εχω αναπτυξει με μια σειρα αρθρων αυτο που εχω καταλαβει.Η εγκληματικη-προδοτικη ενεργεια του Γαπ ,υπηρξε η κερκοπορτα για να εκπονηθει το σχεδιο Γερμανιας που κατατεθηκε τον Απριλιο του 2010.
Σκληρη δημοσιονομικη πειθαρχια στις ασωτες χωρες του νοτου,φτηνο μισθολογικο κοστος,περιστολη δαπανων,περιστολη του δημοσιου.Πραγματι το σχεδιο μπηκε σε εφαρμογη,αλλαξαν οι κυβερνησεις Ιρλανδιας,Πορτογαλιας,Ιταλιας,Ισπανιας,Ελλαδας,Γαλλιας και επικειται εκεινη της Ολλανδιας.ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ απο σωρεια σκληρων μετρων που ΞΕΦΥΓΕ απο τα ορια και ως εκ τουτου θεωρω ΘΕΤΙΚΗ απο αυτη την αποψη την ισοπεδωτικη ψηφο των Ελληνων( συνεχιζεται)

michele είπε...

..η οποια μαζι με την ψηφο των Γαλλων και το πεσιμο της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ κυβερνησης κατατεινει στο γεγονος οτι το σχεδιο εφτασε στον σκληρο πυρηνα του αξονα.
Τωρα λοιπον που ολοι ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ,οι Γερμανοι και οι Ευρωπαιοι καταλαβαινουν οτι φτασανε στο οριο.Δεν ξερω αν εχετε παρατηρησει τις τελευταιες φωνες ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που υπαρχουν τωρα στην Ευρωπη.\Επομενως πιστευω οτι τελικα ΘΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ η εξοδος της ελλαδας απο το ευρω ,που θα σημαινε ενδεχομενως και διασπαση της ευρωζωνης κατι που δεν προτιμουν ουτε οι μεγαλοι,ουτε οι μικροι Ευρωπαιοι.
Και επομενως θα καταληξουμε σε παρακτικες Αμερικανικου τυπου αργα η γρηγορα ( ευρωομολογο,κοψιμο χρηματος) σε περιπτωσεις μεγαλων κρισεων.

Megas Magistros είπε...

ΠΡΟΣ ΜΙΚΡΟ:

Λεφτά υπάρχουν. Περίμεναν χρόνια αυτές τις στιγμές που ζουμε.

Εχει τοποθετηθει το 45% μέχρι τώρα.

Μένει άλλο 55%.....

michele είπε...

Ομως παρ ολα αυτα η δυστυχη Ελλαδα ΠΟΥΛΑΕΙ αυτη τη στιγμη τη ΔΕΗ τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ στις τιμες που βλεπετε.Και οι ρυθμοι αναπτυξης που θα ερθουν θα ειναι προς οφελος κυριως των δανειστων και μονο με σοβαρες κυβερνησεις και υπερ των ελληνων κατα δευτερο λογο.

michele είπε...

Χαιρομαι Μαγιστρε.Ξερεις και τι παιρνεις. Παντελη μακαρι να ημουνα μικροτερος και ας μην συμφωνουσαμε τοσο πολυ χαχαχα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μιχάλη διάβασα πολύ προσεχτικά την άποψη σου και θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η Γερμανία θα υποκύψει στις απαιτήσεις για ευρωομόλογο και κοπή χρήματος και ότι δεν θ΄αποχωρήσει εκείνη από την ευρωζώνη;

THE JUNIOR είπε...

εκει ειναι οι μετοχες,οποιος θελει ας παρει και μαλιστα στον ΟΤΕ με 50% πιο κατω απο τον βασικο απο την τελευταια του αγορα
ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ 24 ΕΥΡΩ ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ,,δυστυχοι ειναι οι ελληνες και οχι η ελλαδα που με 170 δις καταθεσεις καθονται και βλεπουν και μετα θα λενε οτι τα πηραν τζαμπα ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΑΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΕΣΥ ΣΤΟ -10 ΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΤΡΙΩΤΗ.

μπαρμπαλιας είπε...

mike meil.....

michele είπε...

Αυτο πιστευω υπηρξε ενα σεναριο.Ομως οι ΔΕΣΜΟΙ ΧΡΕΟΥΣ που εχει δημιουργησει με τους υπολοιπους ευρωπαιους υπερ της( περιμενει τα κερδη δηλ) δεν την αφηνουν να φυγει τωρα πια.Αν φυγει,εσυ ως ελληνας γιατι να καθοσουνα?? ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ και δραχμη.Αφου η ευρωπη θα ειχε διαλυθει.Εκτος αν πιστευουμε οτι θα εξακολουθουσε να υπαρχει ευρωπη ΧΩΡΙΣ Γερμανους.Οποτε θα εχαναν και τα λεφτα τους και τους πελατες( οι αλλοι ευρωπαιοι)οι οποιοι ενδεχομενως θα ηταν και φτωχοτεροι.

karaefthimiou23 είπε...

Βσσιλική και στη μία περίπτωση που αναφέρεις(να υποχωρήσει η Γερμανία)και στην άλλη(να βγει από το ευρώ),η Ελλάς θα είναι κερδισμένη.

Στη πρώτ περίπτωση το αντιλαμβανόμαστε όλοι και στη δεύτερη διότι θα υποτιμηθεί σφόδρα το ευρώ(το υπολογίζω γύρω στο 0.75-0.80)και έτσι θα έρθει με τον άλλο τρόπο η ενίσχυση της ανταγωνιστηκότητος της οικονομίας μας χωρίς νέα εσωτερική υποτίμηση.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη η μεγάλη χαμένη μιας εξόδου από το ευρώ της Γερμανίας θα είναι η ίδια η Γερμανία,θα συντριβεί με το πανίσχυρο μάρκο της.Γι'αυτό πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνουμε με κάθε τρόπο στο ευρώ και όποιος βγει θα τον φάει η μαρμάγκα.

Money είπε...

"Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα πάρει τα λεφτά των καταθετών για ανάπτυξη, αλλά δεν θα τις δεσμεύσει, διευκρίνισε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης μετά το θόρυβο που προκάλεσαν νωρίτερα σχετικές δηλώσεις του.

«Δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών, αλλά θα ελέγχουμε τη διεθνή κίνηση των μεγάλων κεφαλαίων για να προστατέψουμε την οικονομία με ενδεχόμενο πλαφόν 150.000 με 200.000 ευρώ» ανέφερε. Για τη δήλωση Γλέζου περί κατάσχεσης των καταθέσεων άνω των 20.000 ευρώ, ανέφερε ότι «είπε μια γνώμη»."
ΟΛΕ

michele είπε...

Η υποτιμηση του ευρω,μπορει να ελθει ομορφα οταν θα κοπει και χρημα. Και θα γινουν και οι μετοχες φτηνοτερες.Ολα τα αλλα ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τεραστια ανισοοροπια στο παγκοσμιο οικονομικο και νομισματικο συστημα και δεν πιστευω οτι την θελουν.
Ερωτηση οταν ειχαμε δραχμη,ημασταν ανταγωνιστικοι ??? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΧΑΧΑΧΑ

karaefthimiou23 είπε...

Στον τουρισμό ναι...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Εγώ είμαι πολύ πιο κοντά στις απόψεις του Καρά.

michele είπε...

Θαναση ειπε τετοιο πραγμα ο Γλεζος??

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Να κάνω μια αφελή ερώτηση. Οι τράπεζες πάντα δεν χρησιμοποιούσαν τα χρήματα των καταθέσεων για να δώσουν δάνεια;

michele είπε...

Καρα ο τουρισμος ειναι το 18% του αεπ .

μπαρμπαλιας είπε...

kls oloys

mike meil online....

karaefthimiou23 είπε...

Ναι αλά Μχάλη αν βγάλεις την κατανάλωση είναι το 80% του υπολοίπου.Και το 18% που λες είναι σε αεροφουσκωτική οικονομία.

karaefthimiou23 είπε...

Σκέψου δηλαδή να πάει άλλο ένα 10% στη ξεφτίλα, κομμάτι του ΑΕΠ,τι πάρτυ θα γίνει...

Ξύνουμε πάτο παιδιά στην οικονομία,το πιστεύω ακράδαντα αυτό αν δεν έχουν κανένα ατύχημα με το νόμισμά μας.

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Ηλία Ιταλέ...

Ναι Βασιλική,η συνήθης πρακτική των τραπεζών.

μπαρμπαλιας είπε...

sas parakoloutho ....
eisaste protoi...

pantelis είπε...

Το θεμα ειναι οτι αν δε πληρουν καποια κρητηρια βασικων κεφαλαιων..και χρωστουν στην ΕΚΤ πολλα..πως θα χρηματοδοτησουν την οικονομια???? Ε????

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλησπέρα Μπάρμπα. Καλά να περνάς εκεί και να χαρείς τον πίκολο.
Καρά ευχαριστώ. Θα σας διαβάσω και θα τα πούμε αργότερα.

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι είναι Παντελή,γι'αυτό φωνάζω 2 χρόνια τώρα ότι οι αερόφουσκες είναι ουσιαστικά κρατικοποιημένες και η αξία τους ουσιαστικά τώρα είναι zero.Βέβαια άλλο το παραμύθι ότι βοηθώντας τις τράπεζες ενισχύουμε τους τραπεζίτες και όχι τη χώρα.Ουσιαστικά την καρδιά μας βοηθάμε γιατί χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει οικονομία.Άλλο όμως αυτό και άλλο τα όργια που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

pantelis είπε...

Ο δανεισμος βασιζεται στην αποταμιευση... Ειναι βασικος τροπος δημιουργιας χρηματος... Αν τις κλεισει και τις ξανα ανοιξει, τοτε ναι..θα βρει χρηματα για να δωσει στηνοικονομια... Αλλα μονο αν τα τυπωσει...

pantelis είπε...

Θεωρω οτι σε περιπτωση κρατηκοποιησης των ελληνικων τραπεζων, το κεφαλαιακο κενο που θα δημιουργηθει στο Ευρωπαικο τραπεζικο σύστημα θα πρεπει νε το καλυψει η χωρα η καποιος μηχανισμος... Γιατι αν δε καλυφθει τοτε καπουτ το ευρωπαικο τραπεζικο συστημα..

michele είπε...

Για καθε 1.000.000 περιπου που δανειζει μια τραπεζα ,χρησιμοποιει 50.000-80.000 απο τις καταθεσεις της.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

Καλησπέρα και πάλι

Μυτιληναίο​ς: Οι "γκάφες" της τροικας

Για την οριακότητα που έχουν φτάσει τα πράγματα στην Ελληνική οικονομία, μίλησε ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίου Ευάγγελος Μυτιληναίoς, στη χθεσινή γενική συνέλευση μετόχων.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο όμιλος του οποίου συνεχίζει να ανθίσταται στην κρίση, εμφανίζοντας ιστορικά υψηλά σε τζίρο και κερδοφορία, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε σειρά αντιφάσεων μεταξύ των υποχρεώσεων της χώρας έναντι των δανειστών και των πολιτικών που εγκρίνει η τρόικα, και οι οποίες έχουν το μερίδιο της ευθύνης για την συνεχιζόμενη και εντεινόμενη κρίση. ....

Σταθερότητα με κυβέρνηση

Για το ξεπέρασμα της κρίσης, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι πάση θυσία απαιτείται πολιτική σταθερότητα και κυβέρνηση. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία της ανάκαμψης, που θα είναι μακροχρόνια. Οι λύσεις θα είναι δύσκολες.

Όποιος τάζει εύκολες λύσεις αργά η γρήγορα θα αποδοκιμαστεί. Όταν δε ρωτήθηκε για την προοπτική συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μυτιληναίος απάντησε ότι βεβαίως και θα πρέπει να συμμετάσχει και αυτό το κόμμα.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/697993/Article.aspx

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα. Γύρισα. Φυσικά δεν περίμενα απαντήσεις γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

michele είπε...

Kαρα,αλλο ενα εγκλημα που εγινε με τις τραπεζες μας.Απο την μια ηταν οντως καλυτερα απο ολες τις ευρωπαικες οχυρωμενες στην κριση του 2008 γιατι δεν ειχαν τοξικα,αλλα απο την αλλη ηταν φορτωμενες ελληνικα ομολογα.

Money είπε...

Προσωπικά δεν το άκουσα, αλλά έτσι λέγετε. Τι να σου πω.

pantelis είπε...

Μικελε για καθε 1,000,000 που δενειζει, ποιες ειναι οι αντιστοιχες καταθεσεις???

michele είπε...

Πανο μου οπως βλεπεις εμπλεξα με τους φιλους με αλλα.Μετα εφαγα.Και σιγα σιγα θα σου απαντησω.Υπαρχουν απαντησεις.Μηπως θες να πεις ,τις ξερεις?? χαχα

michele είπε...

Παντελη βασει των στοιχειων Η ΕΤΕ βρισκεται με συντελεστη δανεια προς καταθεσεις 1,1/1.Η ευρωβ ειναι στο 1,5/1

pantelis είπε...

Δεν υπαρχει καποιο οριο απο τη τραπεζα της Ελλαδος??????? Διοτι το λογικο θα ηταν ο συντελεστης αν δεν δανειζονταν και αυτες να ηταν <1..

pantelis είπε...

το πολυ 0,65..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάπως έτσι Μικέλε οπότε μην κουράζεσαι πολύ...

Καλησπέρα Λάσκαρη μετά από καιρό.
Άλλες δυο θα βάλω.
Πόσα λεφτά υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ταμεία των τραπεζών από τα 165 δισ? (Απ. Ούτε 45 λένε)
Ήταν πιο ασφαλή τα χρήματά μας επί ΓΑΠ και φοβόμαστε τώρα τον Τσίπρα?
(Απ. χαχαχα)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι απαντήσεις σου Μικέλε πάντα ευπρόσδεκτες βέβαια, όποτε αποφασίσεις. .

michele είπε...

οχι δεν υπαρχει οριο Παντελο απο οτι ξερω..φανηκε οτι ΑΛΦΑ και ΕΤΕ ειχαν πιο σφιχτο χαρτοφυλακιο.Αλλωστε οι τραπεζες δανειζονταν με χαμηλο επιτοκιο στη διατραπεζικη και μας δανειζαν με 9-12-15%.Αλλωστε παιζει ρολο και η ΠΟΙΟΤΗΤΑ των δανειων.Αυτα τα κοιταξε τωρα η blackrock.
ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙς ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΑΧΑ.Στεγαστικο και σε μαιμου εδιναν

michele είπε...

Σωστο Πανο. ο Τσιπρας τωρα ομως επιτεινει ( και απο αγνοια) τον φοβο του κοσμου.Εγω ενα πραγμα λεω:μακρια απο τσαρλατανους,δεν διωξαμε τα λαμογια για να φερουμε τετοιους.

michele είπε...

Απο φιλο μου στο facebook:
κυκλοφορει και ειναι καλο:
"Δεν λυσατε τα χερια του Σαμαρα και τρεχουμε τωρα να δεσουμε τον Τσιπρα" χαχαχα

dim είπε...

Καλησπερα σε ολους,δεν γραφω συχνα αλλα σας παρακολουθω πολυ συχνα και ειδικα τις 2 τελευταιες μερες ειναι ακρως επικοδομητικες. Μια γνωμη σε αυτα που αναφερθηκε πριν ο ΤΚ σχετικα με τις αποταμιευσεις,πραγμα που εγω εχω κανει εν μερει,εκτος δλδ τον εκπατρισμο.Αν εχει καποιος ας πουμε 200000,τα μισα στο εξωτερικο με οποιο τροπο θελει.Τα υπολοιπα μισα χωριζονται σε τρια μερη.33χιλ. ευρο,33χιλ.σε δολλαρια και 33χιλ.σε μετοχες με μελλον.

pantelis είπε...

Ασχετο επι των πολιτικων.. αλλα σχετικο με τη πραγματικη αγορα... Ολες οι τραπεζες εδω ακι 15 μερες εχουν παγώσει ορια, πλαφον,ανοικτα κεφαλαια κινησης.. μεχρι ακι cash collateral παγωσαν... Λογο των γαμοεκλογων μου έχουν παγώσει μεχρι ενωτερας 11 εργα...

michele είπε...

Dim αρχιζε να ανεβαζεις το ποσο σιγα σιγα στις μετοχες..

michele είπε...

Παντελο τα cash collateral γιατι?
Περιμενε τωρα να φτιαξει κυβερνηση ο Αλεξης συζητωντας με την Κατσελη που ειναι και εκτος βουλης και με τους κοινωνικους φορεις και μετα θα σου ξεπαγωσουν.

pantelis είπε...

Μικελε γιατι σου λενε και καλα επαναξιολογηση οριου και εντελως κατα τυχη διαρκει η επαναξιολογηση 25 μερες... και σου λενε να και να δουμε λιγο το επιτοκιο, διοτι η τραπεζα δανειζεται με 6,25 και εσεις με 2,94 και δε γινεται... Και τους λες , οχι σε εμεαν μαλακιες και παει λεγοντας...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άσχετο κι αυτό αλλά και σχετικό :

Tι είπε ο Μητσοτάκης στην γυναίκα του (Μαρίκα) την ημέρα του ΠΑΣΧΑ...???? (15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ)

-Γυναίκα, αν είμαστε γεροί, στις 6 Μαΐου που θα μπει η κόρη μας στη Βουλή, θα σε πάω να γλεντήσουμε στο Μητροπάνο!!! (πέθανε στις 17 ΑΠΡ. για όσους δεν θυμούνται την ακριβή ημερομηνία)

michele είπε...

Πολλοι γνωστοι δεν πεθαινουν τωρα τελευταια?? κυριως ηθοποιοι

karaefthimiou23 είπε...

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα που θα βγάλω την βαριά κι ασήκωτη αρκουδίσια μου φόρμα και θα ντυθώ με 2 μεγάλα κέρατα(νααααααααα με το συμπάθειο)και θα ορμήξω βοληδόν...

pantelis είπε...

αχχχααχχααχ.... Μακαρι Καρα... μακαρι... Εγω σιγα σιγα ορμαω... και ας μη πιασω πατο...

dim είπε...

Περιμενω να δω το 5 καλα χα χα,ισως και να κανω λαθος αλλα νομιζω οτι θα δουμε πραγματα που δεν περιμενουμε,πχ. ΔΝΤ-ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΥΟΥ-ΕΘΝΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ-ΑΚΗΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ κ.α-και στο τελοσ ο ΤΣΙΠΡΑΣ,ποιος το περιμενε οτι αυτα θα συμβουν πριν δυο χρονια? Μπορει λοιπον να ξυνουμε πατο αλλα αυτοι μαλλον αλλα πραγματα θελουν απο τον πατο μας.

michele είπε...

Dim ερχεται η στιγμη που θα φορεσει τη στολη του ταυρου ο Καρα οποτε..ειπαμε ο χρονος τρεχει σχετικα γρηγορα,αλλα εμεις ως επενδυτες αισθανομαστε πιο κουρασμενοι γιατι σκαμπαζουμε περισσοτερα.Ηξερε ο μεσος ελληνας τι ειναι το ΔΝΤ?

karaefthimiou23 είπε...

Ποιος Τσίπρας...?Μαζί θα προχωρήσομεν...

Βοηθάτε και σεις λίγο βρε παιδιά,βλέπω τόσες μετοχές έτοιμες να τα δώσουν όλα και έχω μπερδευθεί λίγο...

karaefthimiou23 είπε...

Θα το πω άλλη μια φορά κι ας γίνομαι γραφικός:είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια τόσο ποιοτική παρέα σαν και τη δική μας.Μπορεί αύριο-μεθαύριο να φάμε τα μουστάκια μας ή τις κοτσίδες τους τα κορίτσια,άνθρωποι είμαστε με αδυναμίες,αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα...

michele είπε...

Τι θελεις ρε συ Καρα23 δεν πηγαν οι μετοχες που ηθελες κατω απο 2?? θες να πανε κατω απο 1?? τι βοηθεια θες??
Οταν φτιαξω τον υπολογιστη θα πεσουν διαγραμματα βροχη χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Α καλά,μέχρι να φτιάξεις εσύ τον υπολογιστή θα'χει πάει η ΓΕΚΤΕΡΝΑ στα 2 ευρώ χα χα χα χα

michele είπε...

Οταν σκεφτηκα στα γρηγορα το ονομα "ελευθερη γνωμη" το θεωρουσα και λιγο κοινοτοπο.Αργοτερα με ολους εσας απεκτησε πραγματικη αξια και φαινεται.( να μην παινεψουμε και το σπιτι μας?)

michele είπε...

Εδω που τα λεμε με αργουνε,αλλα γινεται και ανακτηση δεδομενων και motherboard και αστα.Απο την αλλη ομως ας παει και ας μην εχω χαχα.Που θα εχω

dim είπε...

Α ξεχασα το ΧΑ στις 600μον.και το εγερθητω στη βουλη.Ποιος το περιμενε οταν το ΧΑ ηταν πανω απο 2000μον.και το ΠΑΣΟΚ αυτοδυναμια με 10μον. διαφορα απο την ΝΔ?

karaefthimiou23 είπε...

Σοβαρά τώρα,πιστεύω ότι επιβάλλεται να επικεντρωθούμε από δω και πέρα περισσότερο στα χρηματιστηριακά παρά στα πολιτικά.Εκεί θα είναι το φαί και το ζουμί στις προσεχείς βδομάδες,μήνες,χρόνια.

michele είπε...

Δυστυχως οπως βλεπεις Καρα ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ εχει η πολιτικη κατασταση σε σχεση με το χρηματιστηριο.Dim οπως ειδαμε ολα γινονται.Το πλιατσικο το ειχαμε προβλεψει ,την ανακατανομη πλουτου την γραφω εδω και μηνες.Τον κατακερματισμο της πολιτικης σκηνης επισης.Ποιοτικα επεσα μεσα,ποσοτικα οχι.ΟΛΑ πηγαν ακομη χειροτερα.

Γεράκι είπε...

έχει δίκιο ο Καρά..πρεπει να αφοσιωθω ακόμα περισσότερο στις αμερικάνικες μετοχές...θυμάστε τι έλεγα για την aapl? πολυ καλά κέρδη απο το short..

karaefthimiou23 είπε...

hawk άσε τις αμερικάνες και πιάσε τις μεσόγειες,είναι πιο ζουμερές χε χε

Γεράκι είπε...

πολυ καλήσπέρα σας κ πάλι...mic λέω να αγοράσουμε κάποια κομμάτια με βάση κ τα λεγόμενα των παιδιων σήμερα...τουλάχιστον να χαμηλωσω λιγο το μ.ο.

Γεράκι είπε...

οι μεσόγειες ειναι μεν ζουμερες αλλα κ πολυ πονηρες...(τσαχπίνες...) κ πρεπει να είσαι πολύ προσεκτκός μην κολήσεις καμια μεταδοτική αρρώστεια..χεχε..

giannhs kon είπε...

Παρακολουθείστε ας είμαι μακριά από την Κυριακή . χαχαχα

Καλησπέρα σε όλους και καληνύχτα μαζί

karaefthimiou23 είπε...

Έλα ρε Γιάνναρε,χάθηκες.Αφού είσαι καλά, όλα καλά.

dim είπε...

Αυτο ακριβως βλεπω στην τηλεοραση τωρα,τον κατακερματισμο της πολιτικης σκηνης στην ΝΕΤ.Ολοι θελουν το καλο της Ελλαδας ασχετα αν βριζονται μεταξυ τους και δεν μπορουν να συνεργαστουν.Μηπως ειναι ανικανοι ολοι για το καλο της Ελλαδας?

Γεράκι είπε...

όπως λενε κ οι σοφοι..δεν μπορεις να είσαι σε αυτην την μπιζνα ελπίζοντας..θα σε καταπιουν μονορούφι..κ δυστυχώς την έχω πατήσει πολλές φορές πράτωντας έτσι..που θα παει..θα γινω ρομποτάκι..

karaefthimiou23 είπε...

dim υπάρχει πολύ βαβούρα,θολούρα και θυμός στον ορίζοντα ακόμη,της έπεσε και το λαχείο της αριστεράς μπας και κυβερνήσει για πρώτη φορά και γίνεται αυτό που γίνεται.Ελπίζω τουλάχιστον να μη τσιμπήσουν οι σοβαροί κεντροδεξιοί στις προκλήσεις της γιατί τότε θα δούμε εμφυλιακές διαμάχες.

dim είπε...

Καληνυχτα σε ολους.

michele είπε...

Καρα λιγη υπομονη.Ο λαος εδωσε τη δυνατοτητα στο κατεξοχην κομμα της αριστερας να διεκδικησει τη συμμετοχη του σε ενα κυβερνητικο σχημα.Ας δουμε τι θα κανει.Σε λιγες μερες να μιλησουμε και ΠΟΙΕΣ ειναι οι συνιστωσες του Συριζα.Η ΚΟΕ ας πουμε ειναι με την ευρωπη?? ειναι υπερ του ευρω??

giannhs kon είπε...

Καλησπερα ΚΑΡΑΑΑΑ

Μην τρελεστε με τον τσιπουρακια φοβάται να κυβερνήσει χαχαχα Ευκαιρία μπαουλιασματος

Να με συγχωρείτε πρέπει να κλείσω . Καλό ξημέρωμα σε όλους

μπαρμπαλιας είπε...

sas xereto mekrasi emilia romana bolognese....aristourgima
mikele xaneis

karaefthimiou23 είπε...

Καληνύχτα dim,καληνύχτα Γιάννη.

Γεράκι είπε...

καληνύχτα ρε μάγκες...

Γεράκι είπε...

κ γιατι να τραβήξει η ιστορία μέχρι της 17/6? δεν μπορουμε σε 2 εβδομάδες?δεν καταλαβαινουν ότι οσο μιλάνε, θα τα κάνουν ακόμα περισσότερο μαντάρα?????

karaefthimiou23 είπε...

Καληνύχτα hawk.Μιχάλη είπαμε και το μεσημέρι,ελπίζουμε ότι ως την Πέμπτη που θα παραδώσει ο Τσίπρας την διερευνητική εντολή(δεν πιστεύω να πιστεύεις ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση) να έχει μείνει κάτι από το ΧΑΑ και όχι τα λείψανά του.Κουράγιο,2 μέρες μείνανε...

michele είπε...

Επρεπε να ερθω μαζι σου μπαρμπα ..καληνυχτα hawk αυριο να τα πουμε..χεχε

karaefthimiou23 είπε...

hawk νόμιζα ότι έφευγες:) Θεωρώ ότι δεν θα κρατήσει για το ΧΑΑ τουλάχιστον η αβεβαιότητα ως τις 17/6,να τελειώνει το αστείο με τον Τσίπρα περιμένει.

Γεράκι είπε...

τα παιδια χαιρέτησα..εχω λυθει στα γέλια με το αρβύλα..κάνω μια μελέτη σε αμερική..να τα πουμε mic..αν κ απο την αλλη δεν μου αρεσει το μουαγιεν..θα δουμε..

Money είπε...

Μπαρμπαλιά γιατί μας κολάζεις;

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καληνύχτα!

michele είπε...

Καληνυχτα Κωστα, Θαναση δεν μας φτανει τι πολιτικοοικονομικο μπαχαλο εχουμε και το Λιακο να μας λεει για κρασακι απο emilia romagna

Γεράκι είπε...

τωρα ομως καληνυχτω...καλη ξεκούραση κ ονειρα γλυκα κ ζουμερα..χεχεχε..

karaefthimiou23 είπε...

Καληνύχτα σε όλη την παρέα,μια νέα ημέρα ξημερώνει αύριο.

ΛΑΣΚΑΡΗΣ είπε...

BBC: «Απειλή για τη χρηματοδότηση των χρεωμένων κρατών ο ΣΥΡΙΖΑ».«Ο Τσίπρας επιθυμεί να καταποντίσει τους όρους της συμφωνίας διάσωσης» αναφέρει.

http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=456738&h1=true

michele είπε...

Δημήτρη,λογικό οι ξένοι να αρθογραφουν έτσι μετα απο όσα γίνονται κι ακούγονται χτες και σήμερα..δεν ξέρουν και επακριβώς πρόσωπα και πραγματα