Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ETE

ETE:ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...( Γιατί πήρα κι εγώ)
Το τελευταιο διμηνο η μετοχη κινειται εντος πτωτικης σφηνας ( falling wedge),προσπαθει να κρατησει την περιοχη του 1.29 που αποτελει το προηγουμενο χαμηλο της και αφου ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ στην συμβολη των F ( πρασινη γραμμη) και της εξωτερικης γραμμης της πτωτικης σφηνας,καταρρεει και υπο των βαρος των αναγκστικων πωλησεων λογω της εξοδου της απο τον δεικτη MSCI.
Πηρα λοιπον γιατι: 1) η μετοχη βρισκεται στο κατω μερος της σφηνας ,απο οπου εχει δωσει αντιδραση τις προηγουμενες φορες.2) εχει γινει τεραστις ογκος τις τελευταιες 2 μερες ( 75 εκ τμχ) που αποτελουν "μαξιλαρι"για περαιτερω πτωση. 3) η μετοχη επεσε κατω απο το 1 δισ ευρω κεφαλαιοποιηση,ψυχολογικο οριο μεγαλης σημασιας.
Η επιλογη αποτελει contrarian ( αντιθετικη) επενδυτικη κινηση.Σε καμμια περιπτωση δεν σημαινει οτι δεν μπορει να συνεχισει την πορεια της εντος της πτωτικης σφηνας μεχρι τη ζωνη των 0,85 ευρω,η και να την διασπασει επιθετικα( σεναριο με λιγοτερες πιθανοτητες κατα την αποψη μου,αλλα οχι αμελητεο).
Κατα τα αλλα η μετοχη θα αντιστρεψει την βραχυπροθεσμη πτωτικη της πορεια,διασπωντας την σφηνα προς τα πανω  και επικυρωμενα τη γραμμη F που λειτουργει ως neck line.
MONO με επικυρωμενη διασπαση της γραμμης τασης  Η ( πορτοκαλι χρωμα) θα εχουμε σε συνδυασμο με τη διασπαση της F ,long σκεψη για τη μετοχη με αρκετη ασφαλεια.
 YΓ. Να προσεχθει η πορεια της μετοχης σε σχεση με τον ΚΜΟ 30ημ ,αλλα και τον βραχυπροθεμο 12 αρη το οποιον ακουμπουσε σε σειρα συνεδριασεων χωρις να διασπα προς τα πανω. Ενας πειθαρχημενος επενδυτης βρισκεται εξω απο τη μετοχη απο την περιοχη των 2,45-2,50 ευρω στις 21/3.

21 σχόλια:

Γεράκι είπε...

προ ημερών είχα περιγράψει το διαγραμμα της nbg κ βλέπω ειναι παρόμοιο με την ΕΤΕ..για τον ίδιο λόγο αγορασα κ θα αγοράσω σήμερα λίγες ακόμα..επίσης να προσθεσω κάτι σημαντικο, οτι ο στοχαστικός (στην NBG) παρουσιάζει αρνητικη απόκλιση με τις τιμές..άλλο ενα θετικο πάτημα..για να πάρεις το ρισκο κ να ποντάρεις σε ελληνικη μετοχή..

PS είπε...

ΕΘΝΙΚΆΡΙΕ καλά πάς.Προπονήθηκε και ο Τοροσίδης διαβάζω.

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

Καλησπέρα ΑΝΤΩΝΗ

Ακριβός στην ώρα του βλέπω το διάγραμμα χαχαχα

Πιστεύω ΜΙΧΑΛΗ να μας κάνει και ένα 0,95 έτσι για να λέμε ιστορίες στα εγγόνια μας ότι κάποτε αγοράσαμε ΕΤΕ με το 0 μπροστά χαχαχα

PS είπε...

1,15-1,18 υπολογίζει κάποιος για αύριο.

pantelis είπε...

Καλησπερα σε ολους,,,,

pantelis είπε...

Αντωνη.. Το πρωι εμπλεξα και δε μπορεσα να σου απαντησω... Πολλες οι σκεψεις για δουλειες στη πραγματικη ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ενα είναι το ερώτημα... Εχεις χρηματα να χρηματοδοτησεις το τζίρο και τις επενδύσεις??????

Money είπε...

http://www.express.gr/agores/texnikooz_sxolio/607185oz_20120527607185.php3

Αλεξανδρος είπε...

για οποιον καταλαβαινει τι θα πει contrarian γιατι οχι?Ενα καλο bet

Money είπε...

"Όταν το 2008 πρωτοαναφέραμε το επίπεδο των 324 μονάδων ως το πιο πιθανό να αποτελέσει το πέρας της νέας μεγάλης πτωτικής πορείας του Γενικού Δείκτη από τις 5.346 μονάδες του Νοεμβρίου του 2007"

"προκύπτουν οι 361 μονάδες του διαγράμματος. Έχουμε ήδη μια ζώνη στήριξης μεταξύ 324 και 361 μονάδων"

Αλεξανδρος είπε...

MMMMM ευχαριστουμε...

michele είπε...

Επεστρεψα απο την ολοημερη βολτα..εχουμε πει για τον Βελλιανιτη, ο καλυτερος κυματικος.Αλλα αν δεν ειχαμε πτωχευση ( πληρωμη cds) που γινεται καθε ΧΧΧ χρονια,δεν θα ερχοταν εδω ο δεικτης και κανεις δεν θα θυμοταν τι ειχε πει...Ειπαμε τα κυματα μηδενιζουν και τους δεικτες ευκολα. Και επειδη οντως μπορει οι δεικτες να πεσουν παρα πολυ( γιατι κινουνται απο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ μετοχες)ασχολουμαστε και με μετοχες που ..πεφτουν λιγοτερο.

michele είπε...

Οπως και ναχει του δινουμε συγχαρητηρια ,παει δεν παει εκει

Money είπε...

http://www.xrimanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=54:financial-frontpages&Itemid=121&id=33505

pantelis είπε...

Μικελε... Προσοχη με τους χαλαδες(Βιοκαρπετ).... Κανουν χοντρες βλακειες.... Επισης προσοχη σε Τζιρακιαν.... η σωληνουργεια παει καταδιαολου... ο Παπους θελει χρημα...

Money είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JPibojflR5g

pantelis είπε...

Ο Βεγγελης εχει σκυλιασει χοντρα με τη ΔΕΗ ...του χρωστουν πολυ περισσοτερα απο οσα χρωσταει... Ο ομιλος πρεπει να αντιμετοπιζει και καποιο ταμειακο προβλημα , διοτι γυρισε τους πελατες της αλουμινιον σε cash απο 45 μερες πιστωση...2) Δεν εχει υλικο αν παραδόσει... λενε πως εχει πουλησει συμβολεα για εξαγωγες.. αλλα ποιος ξερει....

Money είπε...

Στις 4 Μαρτίου 1933, στην Ουάσιγκτον, τον καιρό του ζόφου, ανάμεσα στα ανθρώπινα και οικονομικά ερείπια μιας χώρας χτυπημένης από το Μεγάλο Κραχ, ένας νέος Πρόεδρος, ο Ρούζβελτ, ξεκινούσε την εναρκτήρια ομιλία του με την εξής φράση: «Πριν απ όλα θέλω να τονίσω την ακλόνητη πεποίθησή μου ότι το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι ο φόβος ο ίδιος- ο απρόσωπος, παράλογος, αδικαιολόγητος τρόμος που παραλύει τις προσπάθειες που απαιτούνται ώστε να μετατρέψουμε την υποχώρηση σε πρόοδο».

Είναι μια διατύπωση μνημειώδης, μια από τις σημαντικότερες φράσεις που εκφώνησε πολιτικός στον 20ο αιώνα. Στην Αθήνα του 2012, ανάμεσα σε αντίστοιχα οικονομικά και ανθρώπινα ερείπια, η φράση είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Ο φόβος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.

Money είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15732

michele είπε...

Παντελο ,παρακολουθω οσο στενα μπορω τους Καντωνιες και τους Τσιαρες..βεβαια δεν ειναι κι η δουλεια μου..
οσον αφορα το Βαγγελη ειναι γνωστο οτι η ΔΕΗ του χρωσταει περισσοτερα απο οσα της χρωσταει
Θαναση,οσον αφορα το ρηθεν απο τον Roosvelt ,θυμιζω κι εγω την αναρτηση μας της 1ης Ιουνιου ,της Παρασκευης δηλ.\ Dont't fear change.Change fear.

pantelis είπε...

http://www.alhellas.com/default.asp?siteID=3&pageID=46&langID=1

Michalis είπε...

kalispera ke apo mena
ti kanoume?
ego exo polla trexamata boyz
afino igia
kalo ximeroma