Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ..ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Καθημερινό σχόλιο Μιchele..
Στις 611,16 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ...

με εκρηκτικη ανοδο 5,68% ξαι τζιρο 52 εκ ευρω.Η ανοδος αυτη οφειλεται στις αποφαεις της Συνοδου Κορυφης,οπου φαινεται ο,τι υπερισχυσε η γραμμη  Monti-Rajoy και ετσι οι τραπεζες θα αακεφαλαιοποιηθουν μεσω του ESM χωρις να περνανε τα χρηματα αυτα στο δημοσιο χρεος των χωρων.Ετσι φανηκε εντυπωσιακη βελτιωση και στα ομολογα των χωρων αυτων και στα χρηματιστηρια της Ευρωπης και της Αμερικης.
Οσον αφορα την Ελλαδα ειναι σιγουρο οτι θα επωφεληθει της καταστασης,χωρις να γνωριζουμε ακομα αν και οι ελληνικες τραπεζες θα "χρησιμοποιησουν" το ιδιο ορο δεδομενου οτι ηδη βρισκομαστε στο μνημονιο.Διαφαινεται εξ αλλου και νεος γυρος LTRO'S απο την ΕΚΤ,οπως επισης και μια μειωση των επιτοκιων απο την Κεντρικη Τραπεζα κατα 25 μον.βασης εντος του Ιουλιου.
Στα καθ ημας ο ΔΤΡ ειχε την τιμητικη του αφου με ενα +12,73% εφτασε τις 235,24 μον,διασπωντας με gap ! τον κμο 50ημ κατι που δειχνει οτι ολες οι τραπεζες κινηθηκαν πανω απο 11% εκτος των κυπριακων με αιχμη του δορατος την ΕΥΡΩΒ στο +15,85% στα 0,7530 ευρω.
Ο FTSE κινηθηκε εντονα ανοδικα κι αυτος στις 227,14 μον με κερδη 7.4% καθοδηγουμενος απο ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ +11,9% και ΔΕΗ +10,65% στα 1,87 ευρω.Αριστη εικονα και απο ΒΙΟΧΚ +9% στα 2,30 ευρω,ΟΤΕ +7,53% στα 2 ευρω και ΟΠΑΠ με κερδη 8,08% στα 4,95 ευρω.
Πολθ καλα πηγαν και οι μετοχες μεσαιας κεφαλαιοποιησης με την ΙΝΛΟΤ +10,12% και την ΓΕΚΤΕΡΝΑ +9,39%,ΕΧΑΕ +8,87% να παιρνουν το βραβειο της θετικης αποδοσης εκτος των των δυο τραπεζων ΑΤΤ +11,76% και ΤΤ +11,27%.
Απολυτα θετικη  η τελικη εικονα με 99 μετοχες αμοδικες και 36 πτωτικες η οποια φωτογραφιζει ακριβως την συμπεριφορα των μετοχων της σημερινης τελευταιας συνεδριασης της εβδομαδας.
Εξαιρετικες και οι ξενες αγορες αυτη τη στιγμη ,λιγα λεπτα πριν το κλεισιμο ο DAX στο 4,37%! στις 6419 μον καθως και ο DOW στις 12827 μον με κερδη 1,78%.
Κερδη και για την ισοτιμια ευρω -δολλαριου στα 1,2670 με +1,81% και πτωση κατα 77 μον σημερα στο ελληνικο spread στις 2425 μον.

35 σχόλια:

νικος φαληρο είπε...

καλο απογευμα σε ολες τις φιλες και τους φιλους και καλο Σαββατοκυριακο.Παω στο γερμανακι μου να το παρω για βολτα.

μπαρμπαλιας είπε...

...η Ιταλια το γλενταει...πολλαπλως.
τελικα χρειαζεται το μαστορα της η φραου...που της υπενθυμησε -με υποδειξη του αμερκανου-οτι αν υπαρχει Γερμανια ...και ψιλοκουνιεται...το οφειλει αλλου...
μπραβο Μοντι

michele είπε...

ας μην ξεχασουμε και τον BERLUSCA που οταν δεν ασχολειτο με πιπινια..εκαψε κατι αμερικανικα αυτοκινητα οταν του ανεβασαν τα speads πριν 2 χρονια..κρατηθηκαν οι ΙΤΑΛΟΙ μεχρι τωρα ( γιατι χρωστανε τα κερατα τους εδω που τα λεμε)..και τωρα μπορει να τους γλυτωσει ο ΜΑΡΙΟ..

μπαρμπαλιας είπε...

την ειπε και αγαμητη χοντροβαρελα...αχαχαχα

Γεράκι είπε...

Νικολα..οπου κ να σαι..μαλλον επρεπε να ταξω πολλα κερια τελικα..πάμε στην εβδομαδα της μεγαλης μαυριλας..με οτι σημαινει αυτο..τα λεμε...

michele είπε...

Γιατι ρε Ηawk τι εγινε??

Γεράκι είπε...

η πραγματικη οικονομια με σκοτωνει την παρουσα στιγμη..τεσπα..

michele είπε...

Eυχομαι το καλυτερο φιλε..να αλλαξει και λιγο η ψυχολογια ΟΛΩΝ μας και ολα θα πανε καλα..Δυναμη να εχεις!!

michele είπε...

"H ιταλο-ισπανική λύση μπορεί να ισχύσει και για την Ελλάδα"

H ιταλο-ισπανική λύση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί μεν να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας έχει ενταχθεί σε καθεστώς μνημονίου, αλλά αν η Ελλάδα βρεθεί σε μια ανάλογη θέση με εκείνη της Ιταλίας και της Ισπανίας τότε βέβαια η λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει επίσης την πεποίθηση «ότι η αυστηρότητα στον προϋπολογισμό θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα», αλλά καθιστά σαφές πως «δεν έχουμε το δικαίωμα να προκαλέσουμε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».


Πηγή:www.capital.gr

michele είπε...

Η συνέντευξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η απόφαση της Συνόδου για την Ισπανία και την Ιταλία αναφορικά με την ανακεφαλαίωση Τραπεζών μπορεί να ισχύσει και για την Ελλάδα;

ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «Η ιδιαιτερότητα των πτυχών του Προγράμματος που αποφασίσαμε για την Ισπανία και την Ιταλία διαφοροποιείται από την Ελλάδα που είναι μια χώρα που έχει ενταχθεί σε Πρόγραμμα (Μνημόνιο), ενώ η Ισπανία και η Ιταλία πληρούν τις προϋποθέσεις που τέθηκαν για τη δημοσιονομική τους εξυγίανση και a priori η ιταλο-ισπανική λύση δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ωστόσο η φράση για «similar cases» (σ.σ.: ομοειδείς περιπτώσεις) δεν αφήνει περιθώρια να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα;

ΖΑΝ ΚΛOΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «Αν η Ελλάδα μπορέσει να βρεθεί σε μια ανάλογη θέση με εκείνη της Ιταλίας και της Ισπανίας, τότε βέβαια η λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα».


Πηγή:www.capital.gr

michele είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ωστόσο η φράση για «similar cases» (σ.σ.: ομοειδείς περιπτώσεις) δεν αφήνει περιθώρια να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα;

ΖΑΝ ΚΛOΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «Αν η Ελλάδα μπορέσει να βρεθεί σε μια ανάλογη θέση με εκείνη της Ιταλίας και της Ισπανίας, τότε βέβαια η λύση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι Έλληνες πολίτες αναρωτιούνται ωστόσο -το έχετε επισημάνει και εσείς- αν αυτό το Πρόγραμμα της λιτότητας θα έχει τέλος κάποια στιγμή;

ΖΑΝ ΚΛOΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «Πιστεύω ότι η αυστηρότητα στον προϋπολογισμό θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, διότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξυγιάνει οπωσδήποτε τα δημόσια οικονομικά, θα πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και την αδυναμία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει -και δεν αγνοώ ότι οι συνθήκες διαβίωσης κυρίως για εκείνους με χαμηλά εισοδήματα όπου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να ζήσουν- ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτή την κατάσταση. Δεν έχουμε το δικαίωμα να προκαλέσουμε μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχουμε μια νέα κυβέρνηση, είναι επαναδιαπραγματεύσιμο το Μνημόνιο;

ΖΑΝ ΚΛOΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «Θα γίνουν οπωσδήποτε διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών. Δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτές τις συνομιλίες. Αλλά βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τον έλληνα πρωθυπουργό και αυτές οι ιδέες θα τεθούν».


Πηγή:www.capital.gr

Γεράκι είπε...

απλα θα πληρωσω καποια λαθη μου (οπως γινεται συνηθως)..το θεμα ειναι ποτε κ εαν θα σταματησει αιμοραγια..πριν με αφησει στον τοπο..το "επαγγελματικο" trading θα πρεπει να περιμενει..αλλα enough said..thanks anyway!!!really appreciate this..

ο dwk είπε...

Κουράγιο φίλε hawk! Όλα να πάνε καλά!

michele είπε...

Dwk μια χαρα σε βλεπω σημερα,παρα τα..χρονακια σου.Μας την ειπε κι ο γαβρος ΔΝ για τον αερινο Χαρη Γραμμο και το Δομαζο που θα παιρνανε!

ο dwk είπε...

…θα σου έλεγα τι θα παίρνανε…
τι να κάνω όμως, μας διαβάζουν και κωλύομαι!
-Άσε! Με βρήκαν …μεγάλο και με δουλεύανε από κει … (ιδιαίτερα αυτός ο …ιιι - μαλε)

michele είπε...

κανει τον ..πιτσιρικα,αλλα βλεπω ξερει την ΠΠΣΠ..χμμμ..( να ηταν και οι μικροι σαν κι εμας dwk)

ο dwk είπε...

… ιιι – μελις …κάπως έτσι. Ήρθε και ένας μπιλυς …λιβης κάπως έτσι κι αυτός. Ώσπου στο τέλος, δεν άντεξαν, ήλθαν και οι άγιοι σαράντα ή μάλλον οι σαράντα της βουλής, κάπως έτσι κι αυτοί, παρέα με τον Παπακωνσταντίνου… ωχ όχι! λάθος! Έναν αλί κάτι, …αλι παπους, κάπως έτσι, και γίναμε μπάχαλο!
-αν με καταλαβαίνεις …

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Χρόνια καλά σ’ εκείνους κι εκείνες που γιορτάζουν, είτε έχουν την γιορτή τους είτε όχι. Hawk αν έχω καταλάβει καλά, είσαι και δυνατός και ακούραστος. Σίγουρα θα τα καταφέρεις αν επιμείνεις. Dwk, αν θέλεις μου απαντάς. Είσαι ο Μουσικός-Συνθέτης; Μικέλε, Μπαρμπαλιά καλησπέρα.

ο dwk είπε...

Καλησπέρα Νίκη!
Μισό λεπτό έχω σοβαρή κουβέντα με τον Michele.
Που λες…
Εγώ, βέβαια, τους κατάλαβα!!! Κάνανε καταπράσινη προπαγάνδα υπέρ του ΠΑΣΟΚ! Χα… Σε τα μας!!!
Τους τα έχωσα (χοντρά!) και τους παράτησα ! yeeees !
Ρε ξέρει ο βλάχος τι είναι το σφουγγάτο ;;; …άσχετο.

ο dwk είπε...

Συγγνώμη Νίκη. Καλησπέρα και πάλι.
Υπό ειδικές συνθήκες ΘΑ γινόμουν και μουσικός και συνθέτης !
(φεγγάρι, θάλασσα, μια αέρινη γυναικεία παρουσία…)
Άλλωστε για κάτι τέτοιες στιγμές γίνομαι και …ποιητής !
(Michele, Πάνο και λοιποί: μη βαράτεεεεεε)

Νίκη είπε...

ΑΝ.. εμένα μου άρεσε πολύ το πόνημα. Καλό μας βράδυ.

ο dwk είπε...

Καλό βράδυ Νίκη, καλό Σαββατοκύριακο.

michele είπε...

dwk,παντως ποιητης εισαι,ανεξαρτητως κρασι,θαλασσας και ..κοριτσιου

michele είπε...

Λιγο αργοτερα,ενα γραφημα του FTSE για να δουμε που μας πανε..τα μεγαλα χαρτια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους...δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε με τον Hawk, κάτι στον επαγγελματικό τομέα... αλλά αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι είναι δυνατός, έχει γνώσεις, είναι ανοιχτός και ευέλικτος... ξέρω ότι είναι νέος, έχει και χιούμορ και δεν θα αργήσει η στιγμή που τα πράγματα θα του πάνε καλύτερα. Οι ευχές μας μαζί σου Αντώνη.

Από μια γρήγορη ανάγνωση στη διπλανή φιλική στήλη...πήρα απαντήσεις (όπως έγραψε κι ο Μικέλε) για τον Χάρη... ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ, που δεν τα θυμόμουνα, τι να κάνουμε... ου γαρ έρχεται μόνον.

Και για να τελειώνουμε με τα πρωϊνά σχόλια...βρήκα απάντηση έτοιμη, για να μην κουράζομαι, από ποιον λέτε? από τον φίλο μας τον dwk και από νωρίς σήμερα μάλιστα:

"Σπάω πλάκα όμως με εκείνους που όταν συμφωνούν οι απόψεις τους με κάποιον οικονομολόγο, αυτός είναι «έγκριτος», ενώ αν διαφωνούν, είναι «αλμπάνης», «προσκυνημένος», «προδότης»…"

Βάλτε τώρα στη θέση του οικονομολόγου ότι θέλετε...εφημερίδα, δημοσιογράφο, πολιτικό, καθηγητή, επιστήμονα κάθε είδους (τι θα λέγατε για σεισμολόγο ας πούμε?), τραγουδιστή κλπ κλπ και έχετε την πλήρη αλήθεια για την συμπεριφορά μας ως λαού. Οπότε δεν επανέρχομαι.
Όσο για την ανοχή μας στην κυβέρνηση των 10 ημερών... ναι εφόσον δούμε βήματα σε ΕΘΝΙΚΗ κατεύθυνση. Και τελειώνοντας (οριστικά), έχω πει ότι δεν θα βάλω μια όποια άνοδο προς τις 680 μονάδες (λέμε τώρα) μπροστά από τα συμφέροντα της χώρας και του απλού ανθρώπου (για να έχουμε "ησυχία" για ένα μικρό διάστημα και μετά μια από τα ίδια).
Ουδεμία αντιπολιτευτική διάθεση, θα θυμάστε ότι πρώτος γέλασα με τις εξαγγελίες του ΣΥΡ. για επιστροφή χαρατσιών και "κομμένων" από μισθούς-συντάξεις.
Είπαμε όμως ...από εδώ και πέρα θα λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη.
Α...και θέλω να δω να γίνονται πραγματικότητα οι προεκλογικές εξαγγελίες ότι θα πληρώσουν όσοι μας οδήγησαν στα μνημόνια...εδώ έχει ενδιαφέρον η μήνυση που θα κατατεθεί στις 6 Ιουλίου (όπως διάβασα) αν και στη χώρα αυτή της διαπλοκής και της λαμογιάς δεν έχει δυστυχώς ΚΑΜΙΑ τύχη.
Είναι και αυτή η συγκυβέρνηση ρε γαμώτο...που θα βρούμε άλλους εταίρους?

Dwk δεν …βαράει κανένας να είσαι σίγουρος…το έχεις το ταλέντο, σε διάβασα από εκεί και ήσουνα απόλαυση …ΚΑΙΚΡΟΠΣ βρε παιδί μου και τελειώσαμε χαχα…


Καλό Σ/Κ σε όλους.

michele είπε...

Πραγματι η κριση η η κριτικη απαιτει υψηλο βαθμο ΓΝΩΣΗΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.Αυτο επιτυγχανεται δυστυχως με τη διαθεση πολυ χρονου,διαθεση μεγαλου αρχειου,πολυ καλης μνημης και δυνατοτητας διαβασματος "πισω απο τις γραμμες".Επισης χρειαζεται υψηλο πολιτικο αισθητηριο.
Ετσι μονο ειναι δυνατον καποιος να μπορει να "προλαβαινει"καταστασεις.
Δυστυχως στην Ελλαδα,δημοσιογραφοι,πολιτικοι,opinion makers ( και μεσω σατυρας οπως ο Λακης) προωθουν τα δικα τους συμφεροντα και τις δικες τους αποψεις,χωρις παντα να γινονται αντιληπτοι.Μπορουν επισης να "αλλαζουν" θεσεις η να μετακινουνται γιατι κανεις δεν θυμαται τι ελεγαν 15 αρθρα πριν.
Για να δωσω ενα παραδειγμα ,ο της μοδας οικονομολογος Β(ΜΠ)αρουφακης,ανθρωπος με βαθια γνωση των οικονομικων και αρκετα κατανοητος σ αυτα που λεει,μπορει στο ιδιο αρθρο να αποκαλει το προγραμμα του Συριζα πχ ως εξης:"Δεν εχω δει μεγαλυτερο σκορποχωρι" και να καταληγει οτι θα ψηφισε Συριζα και ισως και λιγη Δραση.
Επισης μπορει μια εταιρεια δημοσκοπησεων η PULSE συγκεκριμενα οταν συνεργαζεται με τον ΕΤ να βλεπει παντα την ΝΔ μπροστα,ενω οταν τωρα προεκλογικα συνεργαζοταν με το "Ποντικι" εβλεπα παντα 3-4 ποντους μπροστα τον Συριζα.Κατι αναλογο εκανε κι ο Αλαφουζος στο ΣΚΑΙ.
Θα ειχα λοιπον απειρα παραδειγματα για το τι,ποιος,που τι..οπως και για τις εξαγγελιες Σαμαρα περι τιμωριας οσων μας εφεραν στο μνημονιο ειδικα οταν στις πρωτες εκλογες ζητουσε αυτοδυναμια.Μετα που καταλαβε οτι δεν θα την παρει και οτι θα αναγκαστει σε συγκυβερνηση το "ξεχασε".Θα σου πει γινεται τωρα?? Εγω θα πω οτι ναι γινεται και τωρα.Αλλα θελει ευνομουμενη πολιτεια και κοινοβουλιο αλλου τυπου.Δεν θα ξεχασω παντως την εξαγγελια αυτη μιας και ημουν ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ απο πολλους πεπεισμενος για το τι συνεβη τους πρωτους μηνες της διακυβερνησης ΠΑΠ-ΠΑΠ.
Εχω κι αλλα ,αλλα να μην κουραζω ..ενα γραφημα σε λιγο οπως υποσχεθηκα

δημοσθενης είπε...

καλησπερα στη παρεα

michele είπε...

Καλησπερα Δημο,πως τα ειδες τα ..θεματα??

δημοσθενης είπε...

Μικελε, αισιοδοξια με επιφυλαξεις

δημοσθενης είπε...

μενει να τα διαβασουμε, να τα δουμε να υλοποιουνται και να ελπιζουμε οτι θα μπορεσει κι η Ελλαδα να επωφεληθει μετα απο διαπραγματευση βεβαιως

δημοσθενης είπε...

αναφερομαι στη μετακυλιση τμηματος του δημοσιου χρεους που δοθηκε για ενισχυση των τραπεζων μας

michele είπε...

Ειναι μια αρχη παντως..αν το δεις σφαιρικα αυτο το πλανο Μερκελ ,καπου ειχε φτασει στα ορια του( και τους λαους).Οποτε θα αρχιζε μια ..υποχωρηση.Κατι θα καταλαβουμε και απο τα χρηματιστηρια.Ειδικα δε η δικη μας παραγκα δεν εχει προβλημα να δειξει τις διαθεσεις της.Και πανω και κατω

δημοσθενης είπε...

τη δευτερα αν σπασει με ογκο και ορμη το 623 θα δωσει κινηση μεχρι το 700+ κατα τη γνωμη μου παντα

δημοσθενης είπε...

ενω αντιθετως, αν ξαναφαει στοπ εκει, θαχουμε γρηγορη επαναφορα στα επιπεδα 563-570

michele είπε...

Μολις ανεβαζω γραφημα του FTSE Δημο ..παμε επανω, εκει τα βλεπω κι εγω