Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012


 ΣΑΒΒΑΤΟ με άποψη.


                                                                ..και καφεδάκι  


TO FUND ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΕ ΑΝΟΔΟ
ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ...

Ο George Elliott είναι συνηθισμένος στο να αντιμετωπίζεται ως κάπως αλλόκοτος. Ως ιδρυτής της Naftilia Asset Management, ο επενδυτής προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για ένα hedge fund που δεν προτίθεται να αγοράσει τίποτα άλλο εκτός ελληνικές μετοχές. Τον Μάρτιο συναντήθηκε στο Λονδίνο με έναν διαχειριστή επενδύσεων, ο οποίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αφού κάθισαν στο τραπέζι, του ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να στοιχηματίσει στην Ελλάδα. Ήθελε απλώς να ακούσει για τη στρατηγική του hedge fund, λέει ο Elliott.


Ο Elliott, πριν του απαντήσει, έθεσε τις δικές του ερωτήσεις, μια εκ των οποίων ήταν εάν ο διαχειριστής κεφαλαίων είχε επενδύσει στη Ρωσία μετά την κρίση νομίσματος του 1998, στην Αργεντινή προ δεκαετίας μετά τη χρεοκοπία της χώρας ή στον Standard & Poor΄s 500 τον Μάρτιο του 2009, όταν ο δείκτης διολίσθησε σε χαμηλό 13 ετών. Σε όλες τις περιπτώσεις, η απάντηση ήταν όχι. «Τότε, δεν είστε κατάλληλος για να συζητήσετε μαζί μου περί Ελλάδας, αφού έχετε χάσει τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες των τελευταίων 20 ετών», ήταν η απάντηση του Elliott.


Ο διαχειριστής κεφαλαίων τελικά συμφώνησε να επενδύσει στο hedge fund ελληνικών ευκαιριών της Naftilia, λέει ο Elliott, χωρίς να ονοματίζει το νέο του πελάτη. Όταν ξεκινάς να μιλάς για συγκεκριμένες μετοχές, «τότε ο κόσμος ενθουσιάζεται», λέει ο Elliott, ο οποίος έχει ξεκινήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων από τον Οκτώβριο. «Παράλληλα, νιώθουμε και εξαιρετικά μοναχικοί. Είμαστε από τους ελάχιστους ανθρώπους εκεί έξω που αισθάνονται αισιόδοξοι».


Δύσκολο να φανταστεί κανείς το γιατί. Η Ελλάδα αγωνίζεται ενάντια στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, ενώ η ανεργία βρίσκεται στο 21,9%. Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει σημειώσει πτώση 90% από το τέλος του 2007. «Υπάρχει μια τεράστια αβεβαιότητα σχετικά με την καθαρότητα και τη βιωσιμότητα των κερδών» για τις ελληνικές εταιρείες, λέει ο James Butterfill, στρατηγικός αναλυτής διεθνών χαρτοφυλακίων στην Coutts & Co του Λονδίνου. «Αν έχετε ένα προφίλ πολύ υψηλού κινδύνου, ίσως μπορείτε ψαρέψετε ευκαιρίες εκεί».


Έστω κι έτσι, ο 39χρονος Elliott έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ για το fund, σύμφωνα με άτομο που έχει άμεση γνώση του θέματος. Κανένα ποσό από τα κεφάλαια δεν έχει τοποθετηθεί στην «παραγωγή» ακόμα, έως ότου ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της κυβέρνησης. Στις 20 Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς ορκίστηκε πρωθυπουργός, μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών σε μια συμμαχία που θα επιδιώξει ανακούφιση από τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν και τα εξωτερικά δάνεια.


Αποφεύγει τις τράπεζες. «Όταν η Αργεντινή χρεοκόπησε, καταγράφηκαν απίστευτες αποδόσεις στη χρηματιστηριακή αγορά, αλλά και απίστευτη μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος», λέει ο Elliott. «Εάν η Ελλάδα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μια τεράστια επενδυτική ευκαιρία».


Αν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, ένα σενάριο το οποίο ο Elliott δεν θεωρεί ιδιαίτερα πιθανό, οι επενδυτές θα μπορούν να αγοράσουν μετοχές ακόμα πιο φθηνά. «Αν επιστρέψουμε στη δραχμή, οι κερδοσκόποι θα βάλουν στις τσέπες τους τεράστια χρηματικά ποσά», λέει. Αυτό θα δημιουργήσει επίσης δυσκολίες για τους Έλληνες. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας εκτίμησε ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 55% μετά την εγκαθίδρυση του νέου νομίσματος.


«Το αν θα επωφεληθούμε από μια τέτοια κατάσταση, προσπαθώντας να βγάλουμε χρήματα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, που θα περνούν πραγματικά δύσκολες στιγμές, είναι ένα δύσκολο ερώτημα, που δεν μπορώ να απαντήσω», λέει ο Elliott. «Προσωπικά, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο».


Ο δρόμος προς το ρίσκο


Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη διαχείριση κεφαλαίων στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, ο Elliott ξεκίνησε ιην καριέρα ιου σιον οικονομικό κλάδο το 1 997 ως επενδυτικόΒ τραπεζίτης της Societe Generale. Η Naftilia διαχειρίζεται περί τα 400 εκατ. δολάρια και διοικεί hedge funds που εστιάζουν στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά και σε επιχειρήσεις του κλάδου πυρηνικής ενέργειας.


Το βασικό ναυτιλιακό fund της Naftilia ξεκίνησε το 2004, σημείωσε απόδοση 29% το πρώτο έτος και συγκέντρωνε κέρδη τα τρία επόμενα έτη, προτού υποχωρήσει 26% το 2008 και 20% πέρυσι. Η έδρα του Elliott ήταν το Ντουμπάι, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει ένα γραφείο στη γενέ-τειρά του, την Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2010. Πέρασε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μελετώντας ισολογισμούς επιχειρήσεων, δημιουργώντας ένα δίκτυο επαφών εντός της κυβέρνησης και της επιχειρηματικής κοινότητας και πραγματοποιώντας συναντήσεις με επενδυτές.


www.capital.gr

49 σχόλια:

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα! Δροσιστειτε ,ξεκουραστειτε ,χαλαρωστε.Γιατι ερχεται θερμο καλοκαιρι!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους και καλό Σ/Κ και καλά μπάνια.
Για μένα υπομονή μέχρι τέλους του μήνα που θα αρχίσω πάτημα/περπάτημα.
Ελπίζω να δούμε και το μεταφορικά θερμό καλοκαίρι που λέει ο Μικέλε. Δεν το πιστεύεις εύκολα μετά από τόσο ξύλο και οι προηγούμενες περιπτώσεις είναι λίγο αχνές μέσα στο μυαλό...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ψάχνοντας λίγο βρήκα το αγαπημένο συγκρότημα και τραγούδι της Μέρκελ σε τρεις εκδόσεις... όλες αλλά ειδικά οι δυο τελευταίες αρκετά ενδιαφέρουσες.


http://www.youtube.com/watch?v=f4K6ZxDwi34

http://www.youtube.com/watch?v=ObRSBSZWJhU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=HzbtYKxKiIA&feature=related

PS είπε...

Πάνο καλημέρα,ΗΠΟΜΩΝΙΙΙ είπαμε.
Βρήκα μια ώρα και κοιτάζω πρόχειρα τον γίδη.
Στις 25/1/12 ο κμο 10 κόβει πρός τα πάνω τον κμο 50,και από 710 χτυπάει σε ένα 20ήμερο τις 830 και γυρίζει πίσω.
Στις 3/7/12 έχουμε επανάληψη του φαινομένου,ξεπερνώντας μάλιστα την κρίσιμη ζώνη 610-620 που αποτελεί το φράγμα της ανόδου κατά 30% από τα χαμηλά των 470.
Για μένα αυτό είναι σαφές αγοραστικό σήμα με ΄πρώτο στόχο τη ζώνη 790-830,πόσο σύντομα αγνοώ φυσικά.
RSI ακόμα κάτω του 70 και MACD άνω του trigger από 7/6/12.
Πιστεύω να μην κάνω λάθος που τοποθετούμαι,Ο ΚΕΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΚΗΣ.

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα

στο silverstone τα δοκιμαστικα της F1
ειναι σε κοκκινη σημαια...
βροχα δυνατη
μεχρι στιγμης στο 1/2 Perez-Hamilton

michele είπε...

Λιακο και σε ολους τους φιλους,καλο μεσημερι..παντα ενημερωμενος στα sports ,ενημερωνεις και μας..
ΘΟΥ ΒΟΥ καλα τα λες τεχνικα,η τοποθετηση ενεχει παντα ρισκο ,οποτε μονο εκ του αποτελεσματος θα φανει.Η διαφοροποιηση των μετοχων μεταξυ τους ειναι εμφανης.Προσοχη στην παγιδα των ΔΕΙΚΤΩΝ που ετσι κι αλλοιως παρακολουθουμε στενα.Λογω της ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζων οι ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ αυτες θα ενταθουν

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια καλησπέρα στον φίλο ΘΟΥΒΟΥ, τον μπάρμπα και τον Μικέλε. ΗΠΟΜΟΝΙ έχω, αν θέλω ας κάνω κι αλλιώς...
Τώρα αφού ο ΘΟΥΒΟΥ έπιασε τα τεχνικά και μιας και έχω χρόνο και είναι η ειδικότητά μου ας γράψω μερικές σκέψεις.

Γενάρης. Ας πούμε ότι παίζεις δείκτη. Οι "τυχεροί" ή οι μάγοι μπήκαν στις 10 του μηνός στις 625 μονάδες. Κάποιοι τολμηροί που μυρίστηκαν άνοδο θα μπορούσαν να μπουν ρισκάροντας στις 650 μονάδες. Με τα συστήματα των ΚΜΟ που είπες έμπαινες στις 710 μονάδες με "σιγουριά" πλέον και αν ήσουνα μάγος και τυχερός και κωλόφαρδος μαζί θα την έκανες στα υψηλά των 830 μονάδων ή και λίγο πιο ψηλά που έκανε 2-3 φορές (διαφορά 120 μονάδων). Διαφορετικά θα έμενες μέχρι τέλους Μάρτη που ο 10άρης έκοψε προς τα κάτω τον 50άρη...και που ήταν τότε ο δείκτης? Στις 750 μονάδες. Σχεδόν άνθρακες ο θησαυρός δηλαδή (40 μονάδες) σε σχέση με τις 200+ μονάδες της ανόδου.
Το ίδιο και τώρα. Στις 3/7 είχαμε ήδη 150 μονάδες ανόδου. Όσοι τόλμησαν στις 470κάτι μονάδες τώρα μπορεί και να φεύγουν. Η συνέχεια θα δείξει τι θα γίνει. Δεν χρησιμοποίησα και άλλες παραμέτρους για να μη σας μπερδέψω και για να είναι κατανοητά σε όλους. (!!!)
Τώρα αν κάποιος μπορεί να κάνει μια αναδρομή σε συγκεκριμένες μετοχές χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο εισόδου - εξόδου μάλλον στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξει. Αυτή η μέθοδος σε βάζει αργά και σε βγάζει πάλι αργά. Μπορεί και να σε βγάζει με ζημιά μάλιστα. Οπότε εσείς που είσαστε γνώστες και έχετε τα τεχνικά μέσα για ψάξτε το λίγο. Εγώ ο στραβός ότι βλέπω από τα διαγράμματα του κάπιταλ.
Από την άλλη μια ψυχή φωνάζει μη κοιτάτε δείκτη , κοιτάτε μετοχές. Βρείτε την στην πιο ξεφτίλα τιμή και μπείτε. Βεβαίως και η ξεφτίλα έχει και πιο κάτω μερικές φορές. Ίσως λοιπόν η αλήθεια να κρύβεται κάπου στη μέση και να χρειάζεται συνδυασμός κάποιων πραγμάτων, τεχνικών, τρέχουσας τιμής, μύτης, διαίσθησης, παρακολούθησης διαδρομής μια μετοχής και τύχης. Οι διαφορές ως προς την «ποιότητα» των μετοχών είναι άλλο πράγμα βέβαια και ο καθένας διαλέγει αυτό που θέλει, «μεγάλες» ή «μικρές». Δεν είναι το θέμα μας αυτό.
Αφιερωμένο στον Αλέξανδρο (για να μαθαίνει)…
(Απορώ κι εγώ που βρίσκω την όρεξη να γράφω τέτοιες αναλύσεις… ωχ το ποδαράκι μου με πόνεσε και πάω να το τεντώσω ξανά).
Αργότερα τα ξαναλέμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τον ΑΡΤ....ΕΤ3

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΑLONSO σε μεγαλη φορμα -και το αυτοκινητο-ξεκιναει πρωτος.
WEBBER 2
MSUM 3

εγω θελω να βρεχει παλι αυριο στον αγωνα...να γινει ο μαυρος χαμος,με τα παλιοσκυλα...που δεν κωλωνουν στην βροχη με 250-270 χλμ/ω

μπαρμπαλιας είπε...

παντως το skysport δινει ρεσιταλ στην μεταδοση/παρουσιαση

φρεσκαρω και τα συμμαχικα μου ωσ παλιος διερμηνεας....ιστοριες

ΑΡΤ είπε...

Καλησπερα σας...
μια απαντηση στον Πανο...
...Στις 750 μονάδες. Σχεδόν άνθρακες ο θησαυρός δηλαδή (40 μονάδες) σε σχέση με τις 200+ μονάδες της ανόδου...
Εφοσον χρησιμοποιεις το συστημα των κινητων μεσων κοιτα και ποτε εδωσε εξοδο ( πριν μερικα χρονια ) και τι θα ειχες γλιτωσει...
Οντως αν το κοιταξεις απο τον ιανουαριο δεν εχεις τις αποδοσεις που εχει καποιος ο οποιος τοποθετηθηκε στον πατο...αρκει αυτος που τοποθετηθηκε στον πατο να μην ειχε ξανααγορασει πιο ψηλα...ξερεις πολλους ?
Για μενα το συστημα των κινητων μεσων ειναι το πιο απλο και πολυ αξιοπιστο για εναν μικροεπενδυτη και κανει πολυ καλα ο Θου Βου που το ακολουθει και το παρακολουθει ασχετα ποιους κινητους μεσους χρησιμοποιει καθως αυτο κατα βαση εξαρταται απο την μετοχη ή τον δεικτη ( δεν εχουν ολες οι μετοχες την ιδια συμπεριφορα σε εναν κιν.μεσο )και απο την ποιοτητα του επενδυτη ( βραχυπροθεσμος , μακροπροθεσμος κλπ.)...
Εφυγαααααα....καλο σ/κ

ΑΡΤ είπε...

Φευγω σε λιγο.....χιχιχι
τι ωρα τελειωνει ?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε συ ΑΡΤ θα κατάλαβες ότι το όλο κείμενο ήταν περισσότερο χιουμοριστικό, απομόνωσα μόνο το τελευταίο εξάμηνο και τις δύο ανόδους που είπε ο ΘΟΥΒΟΥ και τους δύο ΚΜΟ που έβαλε και τίποτα άλλο. Δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο. Εξάλλου τα είπες όλα στην δεύτερη παράγραφο, άντε να βρεις τώρα ποιοι ΚΜΟ ταιριάζουν σε κάθε μετοχή... πάντως στην έξοδο βλέπω πρόβλημα (καθυστερημένη) αλλά πάντα σε σχέση με αυτούς τους δύο.

Πιστεύω να είδες τον άλλο Αλέξανδρο τον κουζουλό...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

διαβασα το Πανος 5,24 κα θα ριξε πολυ μελετη για να μαθω και γω δυο πραγματα,παντως χωρις να εχω προσφατα δει τα γραφηματα στα οποια αναφερεσαι δες απλα τον MACD ποτε εκοψε τον κμο του...τιποτα αλλο

pantelis είπε...

http://greekelliottwaves.wordpress.com/2012/07/07/gd-07-july12/

pantelis είπε...

Καλησπερα σε ολους...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλέξανδρε καλησπέρα, καθόλου μελέτη το ξέρεις αυτό και φαίνεται... μια ματιά στο διάγραμμα του ΓΔ από Γενάρη και τίποτα άλλο... και μόνο με τους 2 κινητούς που ανέφερε ο ΘΒ όχι άλλες παραμέτρους.
Πιστεύω να παίρνεις από πλάκα, έτσι?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Παντεληηηηηηή....

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ελα βρε Πανο πλακα κανουμε παντως στα σοβαρα δεν ποιστευω οτι υπαρχουν διαφορετικοι κινητοι για καθε μετοχη καθολου μαλιστα,αυτο που ισχυει ειναι οτι υπαρχουν συγκεκριμενοι κμο για συγκεκριμενα time frames

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευτυχώς γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ...εξάλλου πόσες φορές κάνω "αναλύσεις" ... μια δυο φορές τον χρόνο και πολύ είναι ...
Τώρα αν υπάρχουν διαφορετικοί κινητοί που ταιριάζουν για κάθε μετοχή δεν έχω ιδέα. Η εμπειρία και η γνώσεις όλων μπορούν μόνο να βοηθήσουν...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μας έβαλε και τα κύματα ο Παντέλος για να μας μπερδέψει τώρα και την έκανε...

pantelis είπε...

Δε την έκανα... εδώ είμαι απλά σχεδιάζω.. Παρακολουθώ αυτο το site εδω και μηνες, νομίζω οτι προσεγγίζει αρκετά καλά τα κύματα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παντελή άμα τα καταλάβεις πέστα και σε μας σε παρακαλώ...όλο με προϋποθέσεις είναι ρε γμτ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτό το όρθιο βόδι που μιλάει τώρα θέλει πολύ ξύλο...ακούς εκεί τα ταμεία θα βγουν κερδισμένα στο μέλλον, εδώ δεν έχουν να δώσουν συντάξεις...τι να σου κάνω που μπήκες στη συγκυβέρνηση μοσχάρι αλλά ποτέ δεν είναι αργά και δεν ξεχνάει κανείς πλέον. Τέρμα όσα ήξερες...

pantelis είπε...

Πανο, ολοι η ζωη ειναι υποθέσεις και προϋποθέσεις.. Ουσιαστηκα αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι εχουν ολοκληρωθει καποια μεσοβραχυπροθεσμα πτωτικα κυματα και ενα βραχυπροθεσμο και ειμαστε σε ανοδικο μεχρι νεο υψηλο. Βεβαια ολα αυτα πρεπει να επιβεβεψθουν και απο το καταληλο περιβαλον. ΜΕ λιγα λογια ειμαστε για πανω.... Μεχρι ενος σημειου...

michele είπε...

Bλεπω αναζητησεις για τους κινητους,φαινεαι Πανο η αναγκαστικη καθηλωση προσφερει ευκαιριες ..μελετης χαχα.Ουδεν κακο,αμιγες καλου..
Δυο ειναι οι πιο σημαντικοι κινητοι μεσοι 30 ημ και 200 ημ.Αλλα υπαρχουν και βραχυπροθεσμοι υπαρχει και ο 50 αρης που αρεσει στους Αμερικανους.Ο macd 9 12 26, o price oscillator 5.60 45 για πιο μακροπροθεσμα.
Επειδη εχει ενδιαφερον θα ..ψαξω καποια διαγραμματα να αναρτησουμε ως παραδειγματα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καιρό είχαμε να δούμε μια τόσο ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της Βουλής.
Τα σχόλια αργότερα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΚΙΝηΤΟΙ.Σε εβδομαδιαιο διαγραμμα βασικος κμο ειναι ο 20αρης κατω απο αυτον καμια σκεψη για long.Σημα υπαρχει οταν ο 10αρης τεμνει τον 20αρη.και οταν ο 20αρης τον 55.Η μακροπροθεσμη ταση καθοριζεται παντα απο τον 200 και η τομη του απο τον 55αρη δινει πολυ ιχσυρο σημα.Σε συστημα με τρεις κινητους 20, 55,100 σε ημερησιο.Σε ενδοημερησια ο 8αρης δουλευει πολυ καλα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τελος για χρυσο και εμπορευματα σε μακροδιαστηματα ο κμο 40 εβδομαδων

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

βεβαια καποιοι φανατικοι ισχυριζονται οτι υπαρχουν μονο δυο κινητοι που ειναι για ολες τις χρησεις 20 και 55 τιποτε αλλο .ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΑΣΣΚΑΛΕ!

karaefthimiou23 είπε...

Μιχαλολιάκος the best,μακράν η πιο αληθινή ομιλία και μπήκε στο μεδούλι των καθημερινών προβλημάτων των Ελλήνων.Καλησπέρα σας και εγέρθητι χε χε...

michele είπε...

Εγω παλι παιζω 12,30,50,100,200 αναλογα την περισταση και το ενστικτο μου φυσικα.Σε μεσομακροπροθεσμο επιπεδο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μετοχη ,δεικτη να παρει κανεις ,ενας ειναι ο βασιλιας κμο.Ο 200 αρης.Τα απολυτα κερδη βεβαια σε μακροπροθεσμο επιπεδο ο price oscilator 5.60.45.
Oσον αφορα τη βουλη,ακουω ενδιαφεροντα πραγματα.
Οταν μιλαει ο Τσιπρας φευγει ο Μιχαλολιακος,οταν μιλαει αυτος φευγει ο Τσιπρας και το ΚΚΕ.
Κοινοβουλευτικες γελοιοτητες.

michele είπε...

Kαρα βλεπω συνεχη μετακινηση προς τα δεξιοτερα.Δεν ειναι καλο οταν εισαι καπου και δεξια η αριστερα απο σενα ειναι ο τοιχος.
Απλα ενα σχολιο προτου σε καλησπερισω.
Οσον αφορα τα της βουλης και επειδη θα ειμαι εξω..περιμενω απο τον Πανο και σχολια γα το τι θα πει ο Στουρναρας..

pantelis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=FoYDPCI4baU&feature=related
Καλό βράδυ σε όλους.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη έγραψα ότι μου άρεσε η μη ξύλινη γλώσσα του,δεν σημαίνει ότι έγινε οπαδός της Χ.Α.Δεν βλέπω να αντιλαμβάνεται και αυτη η φουρνιά των κοινοβουλευτικών ότι ο κόσμος δεν γουστάρει πλέον τις γνωστές αναμασημένες μπαρούφες,πασπαλισμένες με φόβο και τρομοκρατία.Δεν θα φταίει κανείς εάν στις επόμενες εκλογές τα άκρα ανεβάσουν κι άλλο τη δύναμή τους και αυτό θα είναι καμπάνα ολάκερη για τα χρόνια που έρχονται...

michele είπε...

Σ αυτο σου το σχολιο συμφωνω απολυτα Καρα..παω για ψαρακι με ..θεα

karaefthimiou23 είπε...

Καλά να περάσεις Μιχάλη,μιλάει κι ο Στουρνάρας τώρα εμφανώς τρακαρισμένος ως ψαράς χε χε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλησπέρα ξανά. Μη νομίσετε ότι μπορώ να τα παρακολουθώ όλα παρότι καθηλωμένος. Κάποιες στιγμές σε καταβάλει η κούραση (ναι υπάρχει όσο κι αν ακούγεται περίεργο), κάποιες επισκέψεις, κάποια τηλ/τα, κάποιες διαδικασίες που τώρα είναι βουνό με ένα πόδι, μόνο για να βολευτείς κάπου χωρίς να πονάς είναι κάτι χρονοβόρο και επίπονο κλπ.
Σαμαρά δεν είδα, Τσίπρα δεν είδα, Βενιζέλο λίγο και έβριζα, Καμμένο όλο, Μιχαλολιάκο όλο. Οι δύο τελευταίοι μου άρεσαν επάνω στη λογική του Κάρα. Ο Αβραμό έκθεση ιδεών και εντελώς παλαιοκομματικό σκηνικό με νευρίασε...ο Στούρνος σε τόνο που κοίμιζε δεν άφησε και τίποτα που να σου μείνει πέραν του καλού μνημονίου, των ευρύτατων αποκρατικοποιήσεων και μιας αναφοράς σε προβλήματα που χρόνια τώρα υπάρχουν αλλά ΘΑ ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να λυθούν χωρίς πολλή ζωηράδα θα έλεγα. Δεν μου άφησε πολλές ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΙ υπόλοιποι είναι μαϊντανοί για να περνάει η ώρα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάντως ο ΘΒ άναψε λίγο τα αίματα με τους κινητούς του σήμερα...

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Πάνο γίγαντα,κουράγιο και θα περάσει κι αυτή η δύσκολη δοκιμασία σου.Ο Στουρνάρας πρωτάρης γαρ,ας πούμε ότι δικαιολογείται αλλά θέλει εντατικά μαθήματα διότι δεν βρίσκεται σε αμφιθέατρο και δεν παραδίδει μελέτη σε επιστήμονες αλλά στον ελληνικό λαό.Από τους συγκυβερνούντες δεν με απασχολούν τα λόγια τους αλλά τα έργα τους.Ίδωμεν...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να είσαι καλά Κάρα, στο τελευταίο μαζί σου, μόνο η αντιπολίτευση έχει ζουμί στους λόγους της (φυσικό είναι αυτό)... οι άλλοι ευχολόγια και γενικότητες και τα παρόμοια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ από εδώ και τον φίλο ΔΝ για τα περαστικά από τις 8 το πρωί ...τώρα ρίχνω μια ματιά γύρω γύρω... και καλά παραγάδια για τον φίλο μου ΦΣΚ, κάποια στιγμή πρέπει να πάμε παρέα, πρώτα ο Θεός...

karaefthimiou23 είπε...

Ακούω για παράδειγμα τώρα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χ.Α και δεν κατανοώ ποια είναι τα άκρα,αυτά που τα ταμπελιάζουν όπως είχαν κάνει και με τον Καρατζαφέρη όταν πρωτοεμφανίσθηκε ή αυτά που μας κυβέρνησαν 40 χρόνια τώρα και συνεχίζουν και σήμερα...?

Πόσο μακριά είναι από την πραγματικότητα οι επαγγελματίες πολιτικοί,που κάνουν κάποιους με ελάχιστη ρητορική δεινότητα να φαντάζουν ως αληθινοί γνώστες των προβλημάτων...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ακούμε και μερικά πράγματα (στα εθνικά θέματα) που δεν θα τα άκουγες εύκολα με άλλη σύνθεση Βουλής...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το είπες πιο εκτεταμένα εσύ Κάρα χαχα εγώ μια σειρά μόνο...

karaefthimiou23 είπε...

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις,συμφωνώ σε ένα ειδικό καθεστώς παραχώρησης κάποιων τμημάτων της ΔΕΗ και εκσυχρονισμού των υπολοίπων,παράλληλα με την ισοπέδωση του Φωτόπουλου.Αδιαπραγμάτευτη για μένα είναι τυχόν ιδιωτικοποίηση των νερών και του ορυκτού μας πλούτου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πρέπει να διαβάσουμε την ομιλία του Στουρνάρα γιατί έτσι δεν τα κρατάς όλα...άκουσα ΕΥΑΘ σίγουρα αλλά ΕΥΔΑΠ όχι...
Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι σε ένα μόλις χρόνο το νερό στην Αργεντινή ήταν ακατάλληλο όταν το πήραν οι Γάλλοι...

karaefthimiou23 είπε...

Το μαγαζί πάντως δείχνει ανοδικό και το επόμενο διάστημα.Εάν μυριστεί πιθανότητα να γευθούμε και εμείς τα δώρα των υπολοίπων αναξιοπαθούντων του Νότου τότε θα πάρουν σειρά οι χρηματοκοικονομικές μετοχές.