Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
ΑΓ.ΑΝΝΑ--- ΑΜΟΡΓΟΣ.
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..


ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ
μέρος β'...

Η ΙΣΠΑΝΙΑ
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, η Ισπανία θα υποχρεωθεί να παραδώσει τον έλεγχο των τραπεζών της, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, σε ευρωπαϊκές οργανώσεις -  ενώ έχει ήδη εισβάλλει το ΔΝΤ, «διατηρώντας την ανωνυμία του», κατά κάποιον τρόπο (η χώρα ευρίσκεται υπό τη σκιώδη εξουσία του, για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις των Πολιτών).
Επί πλέον, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει υποχρεωθεί να επιβαρύνει με τις μελλοντικές ζημίες των τραπεζών τους Ισπανούς μετόχους τους - αφού μόνο υπό αυτήν την προϋπόθεση θα λάβει από το ESM τα 100 δις €, για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού της συστήματος.     
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι ζημίες θα επιβαρύνουν κυρίως εκείνους τους Ισπανούς, οι οποίοι έχουν στην ιδιοκτησία τους είτε ομόλογα των τραπεζών χωρίς δικαιώματα πρώτης προτίμησης, είτε προνομιούχες μετοχές τους - γεγονός που σημαίνει ότι, θα ζημιωθούν σε μεγάλο βαθμό οι μικροεπενδυτές, οι οποίοι έχουν αγοράσει τέτοιους τίτλους από τις τράπεζες, για αποταμιευτικούς περισσότερο λόγους.
Οι παραπάνω «ιδιομορφίες», σε συνδυασμό με τα τεράστια προβλήματα της οικονομίας της Ισπανίας (εκτεταμένη κρίση ακινήτων, καταστροφική ανεργία, υπερχρέωση του ιδιωτικού τομέα, χρεοκοπημένοι δήμοι κλπ.), έχουν σαν αποτέλεσμα μία εκτεταμένη εκροή καταθέσεων από τις ισπανικές τράπεζες, η οποία αυξάνει ακόμη περισσότερο τους κινδύνους. Ο Πίνακας Ι που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός:
ΠΙΝΑΚΑΣ Ι: Διαφοροποίηση των τραπεζικών καταθέσεων, σε δις € το Μάιο του 2012
Χώρα
Καταθέσεις
Αύξηση / Μείωση*
Γερμανία
3.142
4,1%
Γαλλία
1.904
5,7%
Ισπανία
1.593
-7,7%
Ιταλία
1.414
2,0%
Αυστρία
322
5,1%
Ιρλανδία
201
-1,7%
* Αλλαγή σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους
Πηγή: EKT, υπολογισμοί wiwo
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος
Όπως φαίνεται από τον Πίνακα Ι, οι εκροές καταθέσεων από την Ισπανία συνεχίζονται με μεγάλο ρυθμό - ενώ τους πέντε πρώτους μήνες του 2012 ξεπέρασαν τα 100 δις €. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιρλανδία, η κρίση της οποίας είναι αδύνατον να ξεπεραστεί χωρίς πολύ μεγάλες διαγραφές χρεών ή/και χρεοκοπίες τραπεζών, παρά το ότι ανακοινώνεται η επιστροφή της στις αγορές.  
Αν και στην αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης λοιπόν οι ισπανικές τράπεζες θεωρούταν ασφαλείς, επειδή δεν είχαν εκτεθεί στην αμερικανική κρίση των ενυπόθηκων δανείων, ενώ είχαν υποχρεωθεί από την κεντρική τράπεζα τους να δημιουργήσουν ειδικά αποθεματικά για την αντιμετώπιση της τοπικής κρίσης ακινήτων, η κατάσταση τους επιδεινώθηκε.
Σύμφωνα δε με τη διεθνή ένωση τραπεζών (IIF), λόγω του ότι έχουν δώσει ενυπόθηκα δάνεια ύψους άνω του 1 τρις €, θα απαιτηθεί μία ανακεφαλαιοποίηση της τάξης των 260 δις € και όχι τα ποσά που ανακοινώνονται (62 δις €).
Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Όπως έχει ανακοινωθεί, η μικρή αυτή χώρα (52,4 δις € ΑΕΠ 2011, 934.700 εργαζόμενοι, 11,8% ανεργία) είναι αντιμέτωπη με τραπεζικά προβλήματα - οπότε θεωρείται ως το επόμενο υποψήφιο θύμα του ΔΝΤ και της Τρόικας.
Έχοντας υιοθετήσει το ευρώ μόλις το 2007, δεν έχει ακόμη καταφέρει να αναπτυχθεί σωστά - με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να ενισχύσει με 400 εκ. € μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της (Nova Ljubljanska Banka).  Η υπαγωγή της λοιπόν στο μηχανισμό στήριξης είναι μάλλον δεδομένη – γεγονός που θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους πολίτες της.
Η ΓΑΛΛΙΑ
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένη σε μία ενδεχόμενη κρίση των τραπεζών - επειδή διαθέτει τέσσερις πολύ μεγάλες (συστημικές, too big to fail) τράπεζες: την BNP Paribas, τη Societe Generale, την Credit Agricole και την BPSE (δημιουργήθηκε από την ένωση λαϊκών τραπεζών και ταμιευτηρίων το 2009).  
Αν και οι τράπεζες αυτές έχουν καταφέρει, στο χρονικό διάστημα μετά το ξέσπασμα της κρίσης, να μειώσουν τις τοποθετήσεις τους στα υπερχρεωμένα κράτη, δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου - ενώ τις μεγαλύτερες ανησυχίες προκαλεί η BNP, η οποία έχει στην κατοχή της ομόλογα του ιταλικού δημοσίου ύψους 11,6 δις € (συνολικά στις χώρες του νότου 33,9 δις €).
Σε κάθε περίπτωση η Γαλλία, με τον τραπεζικό τομέα της να είναι τετραπλάσιος του ΑΕΠ της, είναι σε πολύ δύσκολη θέση - ειδικά επειδή οι συνολικές απαιτήσεις της απέναντι στην  Ιταλία υπολογίζονται στα 309 δις € (112 δις € προς την Ισπανία).     
Η ΙΤΑΛΙΑ
Το πρόβλημα των ιταλικών τραπεζών επικεντρώνεται στο ότι, έχουν επενδύσει πάρα πολλά χρήματα σε ομόλογα του δημοσίου τους - ενώ αντιμετωπίζουν σήμερα δυσκολίες, όσον αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια τους, λόγω της ύφεσης. Εν τούτοις, η χώρα θα μπορούσε να επιλύσει μόνη της τα προβλήματα των τραπεζών της, αφού το σύνολο των ισολογισμών τους είναι συγκριτικά χαμηλό – «μόλις» 2,3 φορές το ΑΕΠ της.
Όμως, οι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τη βιωσιμότητα των τραπεζών της Ιταλίας, επειδή τη συνδέουν με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο της χώρας τους - πόσο μάλλον όταν η πιστοληπτική αξιολόγηση τους διαμορφώνεται ανάλογα με την αντίστοιχη της χώρας τους.
Η ΑΥΣΤΡΙΑ
Με τις τράπεζες να αντιστοιχούν στο 300% του ΑΕΠ της χώρας, σε συνδυασμό με το ότι είναι επικίνδυνα εκτεθειμένες στην Ανατολική Ευρώπη, η οποία μαστίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κρίση, η Αυστρία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ασφαλής.
Εν τούτοις, η αυξημένη εισροή καταθέσεων, κυρίως από την Ιταλία, καλύπτει εν πρώτοις τα αναμφίβολα μεγάλα προβλήματα της - όπως συμβαίνει στο Βέλγιο, στη Δανία, στην Ολλανδία και αλλού, κυρίως λόγω του ότι έχουν καταφέρει να διατηρηθούν στο περιθώριο της δημοσιότητας (σε πλήρη αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα).
Η ΚΥΠΡΟΣ
Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μειώθηκε (στο BB+ με αρνητικές προοπτικές από τη Fitch), λόγω των μεγάλων προβλημάτων των τραπεζών της. Μόνο και μόνο η διαγραφή χρέους εκ μέρους της Ελλάδας, επιβάρυνε τις κυπριακές τράπεζες με σχεδόν 7 δις € - με την Fitch να υπολογίζει τις ανάγκες αναφαλαιοποίησης τους στα 4 δις €.
Για τους περισσότερους όμως το ποσόν θα αναμορφωθεί σημαντικά, αφού η Κύπρος θα οδηγηθεί επίσης στην παγίδα της λιτότητας, ενώ θα αυξηθούν αρκετά οι εκροές καταθέσεων - όπως συνέβη στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία κοκ., θύματα της απίστευτα εγκληματικής πολιτικής που επιβάλλει η Γερμανία (πιθανότατα κατ’ εντολή των Η.Π.Α.) σε όλους τους εταίρους της.
Αν και θα μπορούσε λοιπόν να χρηματοδοτηθεί από άλλες χώρες, έτσι ώστε να αποφύγει την λεηλασία της από το ΔΝΤ, είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν θα της επιτραπεί – πόσο μάλλον μετά την εύρεση μεγάλων ενεργειακών κοιτασμάτων στην υποθαλάσσια περιοχή της, καθώς επίσης την εξαιρετικά σημαντική σήμερα γεωπολιτική της θέση  
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ  
Παρά το ότι η Γερμανία ήταν το κεντρικό θύμα της μεγαλύτερης και μάλιστα νόμιμης ληστείας όλων των εποχών, εκ μέρους των Η.Π.Α., με τη βοήθεια της χρεοκοπίας της Lehman Brothers, η κατάσταση των τραπεζών της έχει ομαλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Εκείνη την εποχή (Φθινόπωρο του 2008), ο μέσος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών της ήταν μόλις 8,3% - από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Σήμερα όμως έχει αυξηθεί στο 13,1% - στο μέσον όρο περίπου της ΕΕ. 
Η αιτία ήταν ο αυξημένος ρυθμός ανάπτυξης και η κρίση του νότου, η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα στα επιτόκια δανεισμού της χώρας, στα φορολογικά της έσοδα, στη χρηματοδότηση (αυξημένες εισροές καταθέσεων) και στις εξαγωγές (διατήρηση της ισοτιμίας του € σε χαμηλά επίπεδα κοκ.).
Εν τούτοις, εμείς έχουμε την άποψη ότι, οι τράπεζες της κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό από τη σύνδεση της γερμανικής οικονομίας με τις υπόλοιπες - κάτι που επισήμανε και το ΔΝΤ σε πρόσφατη ανάλυση του. Σύμφωνα δε με την BIS, οι γερμανικές τράπεζες είχαν στα τέλη του 2011 εγγεγραμμένες απαιτήσεις στα βιβλία τους, απέναντι στην Ιταλία και στην Ισπανία, ύψους 280 δις €.
Η ισχυρότερη τώρα γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank, η οποία με βάση το σύνολο του ισολογισμού της είναι το μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της Ευρώπης, παρά τις αντίθετες δηλώσεις της διοίκησης της, έχει εξαιρετικά χαμηλή κεφαλαιακή επάρκεια. Ο Πίνακας ΙΙ που ακολουθεί εμφανίζει τα βασικά μεγέθη της:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ: Βασικά μεγέθη της Deutsche Bank
Μεγέθη
Ποσά
Σύνολο Ισολογισμού
2.103 δις €
Κεφαλαιακή επάρκεια
10%
Κόστος ασφάλισης (CDS πενταετών απαιτήσεων)
176
Επενδύσεις σε υπερχρεωμένες χώρες (2011)
7,3 δις €
Αξιολόγηση Moodys
A2
Ίδια Κεφάλαια*
53,39 δις €
Προσωπικό
100.996
Σημείωση: Με βάση τη σχέση ιδίων κεφαλαίων και συνολικού ισολογισμού, επενδύει πάνω από 39 φορές τα κεφάλαια της (μόχλευση). 
Πηγή: dpa
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος
Περαιτέρω, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας προς την επιτροπή προϋπολογισμού, η χώρα έχει αναλάβει εγγυήσεις ύψους 310,3 δις € στα πλαίσια των πακέτων στήριξης της Ευρωζώνης (στα EFSF και ESM 285,3 δις €, στον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης 9,8 δις € και στο πρώτο Ελληνικό πακέτο 15,2 δις €).

Εάν στα παραπάνω προσθέσει κανείς τις απαιτήσεις της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας απέναντι στην ΕΚΤ, από το σύστημα διακανονισμού πληρωμών Target II, ύψους 700 δις € στα τέλη Μαΐου (αυξάνονται κατά 50-100 δις € μηνιαία), θα ξεπεράσει το 1 τρις € - ποσόν που διακινδυνεύει σαν κράτος, σε περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης (επί πλέον αυτού που διακινδυνεύουν οι εμπορικές τράπεζες της, οι επιχειρήσεις, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι επενδυτικές κλπ.).

Με κριτήριο το ΑΕΠ της Γερμανίας του 2011 (περί τα 2,5 τρις €), καθώς επίσης το δημόσιο χρέος της ως προς το ΑΕΠ (81,5%), τυχόν απώλεια του παραπάνω ποσού θα εκτόξευε το χρέος της στο 117% του ΑΕΠ της – σε ένα επίπεδο δηλαδή, με το οποίο είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθει μία οικονομία, ειδικά λόγω των αυξημένων επιτοκίων που συνήθως απαιτούν οι αγορές από υπερχρεωμένα κράτη (εάν δε η Γερμανία εγκατέλειπε μόνη της την Ευρωζώνη, δεν θα μπορούσε να απαιτήσει ουσιαστικά αυτά τα χρήματα, με βάση τη σύμβαση).
Επομένως, οι τράπεζες της δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ασφαλείς – τόσο λόγω των δικών τους προβλημάτων, όσο και της εξαιρετικά δυσχερούς θέσης της χώρας τους, έτσι όπως αυτή θα φανεί πολύ σύντομα. 
Η ΕΛΛΑΔΑ
Όπως έχουμε αναλύσει στο παρελθόν (άρθρο μας), η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τις τράπεζες της – ενώ το σύνολο των ισολογισμών των χρηματοπιστωτικών της ιδρυμάτων το 2009 αντιστοιχούσε στο 165,3% του ΑΕΠ της (όπως διαπιστώνεται από τον Πίνακα ΙΙΙ που ακολουθεί, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά παγκοσμίως). Η μόχλευση δε των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών μας ήταν μόλις 14,86%, συμπεριλαμβανομένων όλων των επενδύσεων τους (άρθρο μας, Πίνακας V).
Δυστυχώς όμως, οι τεράστιες εκροές καταθέσεων (πάνω από 100 δις €), σαν αποτέλεσμα της καταστροφικής (εάν όχι προδοτικής) πολιτικής που ακολουθήθηκε, σε συνδυασμό με την εγκληματική διαγραφή χρέους, όπου στην κυριολεξία πυροβολήσαμε τα πόδια μας, οδήγησαν τις ελληνικές (και τις κυπριακές) τράπεζες στο χείλος του γκρεμού – με αποτέλεσμα να απαιτηθούν πολλαπλές εγγυήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση τους.
Είναι λοιπόν αδιανόητο να κατηγορούμε τις τράπεζες ή/και να υποστηρίζουμε την κλοπή εκείνων των μικρομετόχων, οι οποίοι συνεχίζουν να τις στηρίζουν – μέσω της «αποκρατικοποίησης» τους από τους ευρωπαϊκούς (γερμανικούς) μηχανισμούς, κατά το παράδειγμα της Ισπανίας.
Σε κάθε περίπτωση, από όποια πλευρά και αν το εξετάσουμε, η πατρίδα μας οδηγήθηκε σκόπιμα και αδικαιολόγητα στο ικρίωμα – ενώ ελπίζουμε να μην ενσαρκώσει τελικά το ρόλο της Ιφιγένειας, για τη σωτηρία της υπερχρεωμένης Δύσης, καθώς επίσης να τιμωρηθούν όλοι όσοι την οδήγησαν, χωρίς κανένα λόγο, στην καταστροφή.
Κλείνοντας η Ελλάδα έχει τον καλύτερο κρατικό ισολογισμό από όλες σχεδόν τις χώρες (περιουσιακά στοιχεία πολύ υψηλότερα των χρεών της) - ενώ το μοναδικό της πρόβλημα ήταν και είναι η ανεπαρκής ή/και διεφθαρμένη πολιτική της, η οποία ήταν κατά πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Κανένας άλλωστε δεν μπορεί να αποδεχθεί ως λογικό το γεγονός ότι, οδηγήθηκε από ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 110% του ΑΕΠ της, σε συνδυασμό με ένα ελάχιστο ιδιωτικό, σε δημόσιο χρέος άνω του 160%, στα νύχια του ΔΝΤ, στα διάφορα υφεσιακά μνημόνια και στη χρεοκοπία.         
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ
Στον Πίνακα ΙΙΙ που ακολουθεί αναγράφονται οι υποχρεώσεις των τραπεζών ορισμένων χωρών, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ των χωρών τους (μεγέθη κατά προσέγγιση, επειδή προέρχονται από διάγραμμα):
ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙΙ: Τραπεζικές υποχρεώσεις (συνολικές = καταθέσεις συν λοιπές υποχρεώσεις) ως ποσοστό επί του ΑΕΠ
Χώρα
Συνολικά
Καταθέσεις
Λοιπές Υποχρεώσεις
Ιρλανδία
710%
120%
590%
Μ. Βρετανία
510%
160%
350%
Ελβετία
490%
260%
230%
Δανία
410%
60%
350%
Γαλλία
400%
90%
310%
Ολλανδία
390%
130%
260%
ΕΕ συνολικά
350%
110%
240%
Γερμανία
310%
120%
190%
Ισπανία
300%
150%
150%
Αυστρία
300%
100%
200%
Βέλγιο
295%
110%
185%
Σουηδία
260%
50%
210%
Ιταλία
230%
90%
140%
Αυστραλία
190%
110%
80%
Νορβηγία
120%
50%
70%
Καναδάς
120%
60%
60%
Ν. Αφρική
90%
80%
10%
Η.Π.Α.
80%
70%
10%
Σημίωση: Η Ελλάδα θα ήταν κάτω από την Αυστραλία και πάνω από τη Νορβηγία!
Πηγή: Barclays Research  
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος
Όπως φαίνεται από τον Πίνακα ΙΙΙ, το τραπεζικό πρόβλημα της ΕΕ είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό του υπολοίπου πλανήτη - πόσο μάλλον από το αντίστοιχο στις Η.Π.Α., το οποίο συγκριτικά είναι σχεδόν μηδαμινό. Σε πολλές χώρες δε (Ιρλανδία, Μ. Βρετανία κλπ.), είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικό.
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις η εγγύηση των καταθέσεων των πολιτών της Ευρωζώνης από έναν κεντρικό οργανισμό είναι σχεδόν αδύνατη - αφού είναι πολλαπλάσιες των ΑΕΠ των χωρών τους.
ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Οι τράπεζες της Ευρώπης, ειδικά μετά τα εγκληματικά λάθη της Γερμανίας και τη διαγραφή χρέους της Ελλάδας, είναι εξαιρετικά ασταθείς και ευάλωτες. Η κρίση έχει πρακτικά αποκόψει τα τραπεζικά ινστιτούτα του Νότου από τις αγορές, ενώ η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, οι χρεοκοπίες των επιχειρήσεων, η πτώση των τιμών των ακινήτων και τα υπερδανεισμένα σε πολλές χώρες νοικοκυριά, αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό τα μη εξυπηρετούμενα, κόκκινα δάνεια, επιδεινώνοντας σχεδόν δραματικά τους τραπεζικούς ισολογισμούς.
Η Κομισιόν, μεταξύ του Οκτωβρίου του 2008 και του Οκτωβρίου του 2011, ενέκρινε συνολικά 4,5 τρις € σε κρατικές βοήθειες, για την ενίσχυση των προβληματικών τραπεζών - ποσόν που αντιστοιχεί στο 35% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Εν τούτοις, το τέλος του καθοδικού σπειροειδή κύκλου δεν φαίνεται στον ορίζοντα - ενώ μάταια προσπαθεί η ΕΚΤ να σταθεροποιήσει το σύστημα και να ανακόψει την πορεία προς το χάος.
Με δύο διαδοχικές αποφάσεις της (Δεκέμβριος του 2011 και Φεβρουάριος του 2012), έθεσε στη διάθεση των εμπορικών τραπεζών 1 τρις €, με μηδαμινά επιτόκια, για τρία ολόκληρα έτη, ενώ πρόσφατα μείωσε το βασικό επιτόκιο στο 0,75%. Τα αποτελέσματα όμως των ενεργειών της είναι σχεδόν αμελητέα αφού, «όταν κλείνει μία τρύπα σε ένα σημείο, ανοίγει αμέσως η επόμενη».
Πολλοί αναρωτιούνται λοιπόν εάν είναι τελικά δυνατόν να διασωθούν οι τράπεζες της Ευρώπης, ή μήπως θα αντιμετωπίσουμε σκηνές πανικού, πολύ μεγαλύτερες από αυτές μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers - όπου οι μικροκαταθέτες άδειαζαν τους λογαριασμούς τους τρομοκρατημένοι, οι τράπεζες σταμάτησαν να δανείζονται μεταξύ τους, η πραγματική οικονομία έχασε την πρόσβαση της στη χρηματοδότηση και η παγκόσμια οικονομία βυθίστηκε στην ύφεση.
"Η εντεινόμενη ύφεση στις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου οδηγεί σε συνεχώς αυξανόμενες απώλειες των τραπεζών, οι οποίες καθιστούν απαραίτητη την ενίσχυση τους από τα κράτη - με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα δημόσια χρέη και τανάπαλιν. Είμαστε στο κέντρο ενός διαβολικού κύκλου, από το οποίο δεν μπορούμε δυστυχώς να ξεφύγουμε", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας, η Ευρώπη υποφέρει σε μεγάλο βαθμό από το υπερδιογκωμένο τραπεζικό της σύστημα, όπου τα χρέη των 20 μεγαλύτερων τραπεζών της είναι υψηλότερα από το 50% του ΑΕΠ της χώρας, όπου έχει την έδρα της η κάθε μία - με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πείσουν οι κυβερνήσεις ότι έχουν τη δυνατότητα να διασώσουν τις τράπεζες και να εγγυηθούν τις καταθέσεις των πολιτών τους, οι οποίες υπολογίζονται στα 11 τρις €.
Εάν λοιπόν τυχόν καταρρεύσει μία μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα, η κατάσταση θα ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο - με οδυνηρά αποτελέσματα για ολόκληρο τον πλανήτη. Οι κίνδυνοι αυτοί φαίνεται να είναι γνωστοί στα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία έχουν μειώσει δραστικά τις τοποθετήσεις τους στις τράπεζες της ΕΕ - από 40% το 2009, στο 12% με πρόσφατες μετρήσεις.  
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Οι Η.Π.Α., ένας χάρτινος πύργος στην κυριολεξία, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, όσον αφορά το δημόσιο χρέος, καθώς επίσης τα ιλιγγιώδη ελλείμματα του προϋπολογισμού και του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών (τα προβλήματα των τραπεζών τους τα έλυσαν, «εξάγοντας» τα το 2008 στην ΕΕ και στον υπόλοιπο πλανήτη). Η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος πάνω από το 230% του ΑΕΠ της, ενώ είναι βυθισμένη στην ύφεση από το 1990.
Η Ευρώπη, ο μεγαλύτερος δανειστής του πλανήτη (πάνω από το 50% των παγκοσμίων δανείων προέρχονται από τις ευρωπαϊκές τράπεζες), είναι εγκλωβισμένη στον κύκλο του διαβόλου – με τις τράπεζες της να είναι μάλλον αδύνατον να διασωθούν (το μέσο δημόσιο χρέος της ΕΕ δεν ξεπερνάει ευτυχώς το 85% του ΑΕΠ, ενώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της είναι θετικό).   
Ειδικότερα, εάν τυχόν αποφασιζόταν να αποκτήσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τους ίδιους συντελεστές με τις αμερικανικές, θα έπρεπε να «καούν» χρήματα («απομόχλευση», μείωση δανείων κλπ.), της τάξης του 250% του ΑΕΠ της Ευρώπης – ένα απίστευτα μεγάλο ποσόν, αφού ξεπερνάει τα 30 τρις € .
Επομένως, η κατάσταση σε όλη τη Δύση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη – με το βιοτικό επίπεδο όλου του υπόλοιπου πλανήτη να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της. Δυστυχώς, τέτοιου είδους παγκόσμια αδιέξοδα αντιμετωπίζονται συνήθως με δύο τρόπους: είτε με μία ευρεία διαγραφή χρεών τύπου «σεισάχθειας», είτε με πόλεμο – όπου φυσικά εμείς ελπίζουμε να μην επιλεχθεί τελικά ο πόλεμος.  
Μία ενδιάμεση λύση θα ήταν ίσως η φορολόγηση των υψηλών εισοδηματικών στρωμάτων (10% του συνολικού πληθυσμού) όλης της Δύσης, με συντελεστή 10-15% επί των περιουσιακών τους στοιχείων – γεγονός που θα λειτουργούσε έμμεσα ως μία αναδιανομή εισοδημάτων, η οποία θα μείωνε τα δημόσια χρέη και στη συνέχεια θα ενίσχυε την κατανάλωση, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και το ΑΕΠ. Κάτι τέτοιο όμως θα απαιτούσε μεγάλη ωριμότητα εκ μέρους των πλούσιων αυτών πολιτών – κάτι που δυστυχώς θεωρούμε πολύ δύσκολο.       
Βασίλης Βιλιάρδος  (copyright)

175 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλημέρα Γιάννη, πάντα πρωινός, σε θέλω και πάντα αισιόδοξο.
Καλημέρα σε όλες και όλους τους φίλους.

Για αρχή.... Have a nice day

http://www.youtube.com/watch?v=X2xBl3gkDms

Για τη συνέχεια...

http://www.youtube.com/watch?v=8xuBw63xj00

http://www.youtube.com/watch?v=iFHQcLHKFHM

Τραγούδια που οι δημιουργοί τους είχαν κέφι...στοιχείο απαραίτητο για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΠΑΝΟ πως είσαι ??

Προσπαθώ φίλε να παραμείνω αισιόδοξος αλλά δεν με αφήνουν οι διαολοι χαχαχα

giannhs kon είπε...

http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/item/204984-Pyrkagia-sthn-Argyra-Achaΐas

giannhs kon είπε...

Καταργείται η διατήρηση από το Δημόσιο του 51% στις ΔΕΚΟ


http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικονομία/item/204987-Katargeitai-h-diathrhsh-apo-to-Dhmosio-toy-51-stis-DEKO

Γεράκι είπε...

καλη μέρα σας όλους...ονειρευτηκα οτι βρήκα χρήματα (οχι ομως κάτι παρανομο κτλ)..ελπίζω να μου βγει επιτελους κάτι..Καλή ΧΑΑ ημέρα....

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα

Γιαννακη...οσο για τη φωτια ...στο Καστριτσι Πατρων...και επειδη δεν τους φτανουν οι βιλες που ηδη υπαρχουν...τακτοποιουν το θεμα καταλληλως...
εγω ασ υποθεσουμε...γιατι δεν περνω φωτια;;;απλο.δεν χρειαζεται

PS είπε...

klm
τρίβουν τα χέρια τους οι ανίκανοι πολιτικοί του νηπιαγωγείου.
Αφού ξύπνησαν κατα τις 10 επιτελους,όπως ο κάθε ακαμάτης-κωλόπαιδο,που κάθε μέρα ζητάει λεφτά χωρίς να δουλεύει,λένε:τι έχουμε για πούλημα σήμερα;

giannhs kon είπε...

Καλημερα HAWK

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ μεγάλο θεμα έχεις δίκιο ,αλλά με εύκολη λύση για μένα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ όπως λες κ εσύ ,

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Kαλημέρα. μία ερώτηση για όποιον γνωσίζει..
Η ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ κυκλοφορεί ακόμη..?

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα. ΔΕΗ-ΟΠΑΠ-ΟΤΕ..

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Βίλες και βοσκοτόπια, χωματερές κλπ..!

Θανασης Κ είπε...

καλημερα!! οι εχοντες ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΟΠΑΠ παλι θα χαμογελου σημερα...ελεου χρυσης μετοχης....μακαριοι οι κατεχοντες.....

μπαρμπαλιας είπε...

ναι ακριβως βιλλες και βοσκοτοπια...
στο βωμο του να κονομισει το κρατος και τα κυκλωματα γυρω ...συμ/φοι,δικηγοροι,μεσιτες,μπετατζηδες,μεγαλοπουτανες κλπ κλπ...μετατρεπουμε τη χρηση γης...αερα πατερα

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΚΩΣΤΑ

Καλημερα ΜΙΧΑΛΗ μας

Α τον νου σου φίλε να πηδήξουμε εγκαίρως χαχαχα

michele είπε...

Γιαννη δεν εισαι μεσα στο τραινο??

giannhs kon είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ εννοώ όταν έρθει η ώρα χαχαχα

Chris είπε...

καλημερουδια φιλοι μου

τρενο Μαικλ τρενο
Αλλαξε η ορθογραφια:=))
Θα μας διαβαζει και ο Μαγως και θα χουμε προβληματα:=)))

michele είπε...

Δασκαλε,εγω οπως τα εμαθα τα γραφω.Απο το γαλλικο train.Mετα τα απλοποιησαμε ολα,για να μην κουραζονται τα νεα παιδια.Αβγο δηλ ..
Γιαννη δεν εχρειαζεται βιασυνη,ο δρομος ειναι μακρυς..

giannhs kon είπε...

Ευχαριστώ ΜΙΧΑΛΗ

Καλημερα Teacher

Chris είπε...

καλα κανειςκαι τα γραφεις οπως τα μαθες...
καιεγω ετσιν το'μαθα αλλά δεν μπορουμε να το διορθωσουμε αμα το γραψουν και με -ε.

Το ai στα γαλλικα δεν μεταφραζεται και αι στα ελληνικα λεει ο Μπαμπινιωτης...

Ολο για τρενα λεμε και την γκαντεμιασαμε τη ρημαδα!!!!
Σφυρα ωρε τιμημενη:=)))

Πανο ενημερωνομαστε και για τα email:-)

ΠΑΝΟΣ είπε...

...and leave the kids alone

michele είπε...

Εγω τι να πω,εσυ εισαι ο δασκαλος χαχα.Εσυ ξερεις καλυτερα.Καλημερα Πανο!

giannhs kon είπε...

Τσάμπα δηλαδή η φάπες που έχω φαΐ για να μάθω ορθογραφία ?? χαχαχαχα

Πάλι τσάμπα κόπος

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα ξανά σε όλους

giannhs kon είπε...

Το σκότωσα το φάει είναι που σηκώθηκα πρωί και πείνασα

michele είπε...

Ο,τι εμαθες,εμαθες Γιαννη.Φαε κατι ρε παιδι μου,το δεκατιανο που λενε,η μηπως ΖΑΛΙΖΕΣΑΙ που τρεχει η ΔΕΗ ??? χαχα

giannhs kon είπε...

Όταν οδηγεί άλλος είμαι να πεθάνω χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

ασχετο

τη Μαρινα την μπρογκιξατε ψες;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κρίσιμη σύσκεψη από τις 10 των τριών που είπε και ο ΦΣ. Το αποτέλεσμα μάλλον είναι γνωστό για μένα αλλά θα περιμένω να το ανακοινώσουν πρώτα. Για να τείνω την χείρα καθέτως.
Βγήκε και εκείνο το βόδι ο Νοβότνι και είπε να μη μας δώσουν χρόνο πριν εφαρμόσουμε τα μέτρα και πετύχουμε τους στόχους.
Μα αν πετύχουν όλα αυτά τι την θέλουμε την παράταση βρε βλάκα? Αλλά και αν δεν πετύχουν πάλι δεν την θέλουμε. Κλάνει ο πεθαμένος?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εμείς την Μαρίνα????

giannhs kon είπε...

Θα έχει πάει να βρει τον ΣΤΡΑΤΗΓΟ χαχαχα

michele είπε...

Εδω πληρες αφιερωμα στο Μαρινακι εγινε,τι χρονια πολλα τι φωτο..τι λες ρε Μπαρμπα.
Και κατι για τα 11.5 δισ.Οι περικοπες αυτες ειναι ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ εδω και μηνες.
Το θεμα ειναι: ΠΟΥ και ΠΩΣ θα γινουν και σε τι βαθος χρονου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ να δεις Γιάννη που έχω να οδηγήσω 18 μέρες...

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Καλημέρα παιδάκια ...καλημέρα λυκόπουλα ....καλημέρα στον Ινδιάνο ....πονεμένο πόδι !!!!
Ούτε στη μία, δεν θα ξύπναγα σήμερα, αν δεν ήταν η μεγάλη πυρκαγιά στο Καστρίτσι που απειλεί οικισμούς ....και απο την καπνιά δεν βλέπουμε πάνω απο 100 μέτρα...ούτε μπορούμε να αναπνεύσουμε ....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστά, το γνωρίζουμε από πριν, αλλά εννοούσα ότι χωρίς παρατάσεις πάλι θα έχουμε ...ανοιχτούς ορίζοντες κατά τα φαινόμενα.
Εκεί πήγαινε το καθέτως.

Chris είπε...

σφαλιαρες μα τι σφαλιαρες φαγαμε....!!!!

Ασε με τα πνευματα.....να μαθεις απεξω τις λεξεις που παιρνουν δασεια:=)))

=====
εγω ρε παιδια ουτε ζαλιζομαι ουτε τιποτα......1 λεπτο πανω ενα κατω....
Εσυ Πανο ????εσυ μετρα τα λεπτα του λεπτου????:=)))

====
και παλι καλημερα σ ολους σας
=====

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Τώρα για τη γλώσσα μας και τα εγκλήματα που κάνουν όλα αυτά τα πουλημένα μικροτσούτσουνα ανοργασμικά τσουτσέκια, η ιστορία μάλλον θα τους βάλει εκεί που πρέπει !!!!

giannhs kon είπε...

ΠΑΝΟ ούτε στα παιχνίδια του λούνα παρκ δεν ανεβαίνω χαχαχα

Και μου έχουν τύχ όλα γαϊδούρες τρένα καραβιά αεροπλάνα πύραυλοι τον τελευταίο καιρό στο ΧΑ

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ιδια ώρα ,ίδιος τζίρος με 624 χθές
με το ζόρι γαμπρός!

michele είπε...

Καλημερα Παυλαρα,ευχομαι το ταχυτερο δυνατον η κατασβεση,αν και τα μεσα ειναι περιορισμενα..
Πανο χωρις παραπανω χρονο,δεν βγαινει το προγραμμα.Αυτο το γνωριζουν και οι μεσα και οι εξω.

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστον Παυλο

εγραψα 10.20 για το ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ ΒΙΛΑΤΖΕ

για πεσ μου την γνωμη σου ως κατοικος πλησιον....

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Mic κάτι πρέπει να ΚΑΝΟΥΝ...
Μα ούτε το γυμναστήριο!!!!
και την ραδιοτηλεόραση που την βάζεις?

μπαρμπαλιας είπε...

ρε Κωστα τι ερωτησεις κανεις...ειναι τα παιδια τους μεσα...θα τα διωξουν;;;χρειαζονται μπρικια αρ@@@τα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Παυλάρα, είναι φοβερό δυστυχώς, φωτιά στο ίδιο μέρος μετά από 23 χρόνια, δεν θα ησυχάσει αυτός ο τόπος από τους αλήτες. Φωτιά που μπήκε στις 2.30 την νύχτα όπως ακούω.

Chris είπε...

να ευχηθουμε γρηγορη κατασβεση και οσο το δυνατο λιγοτερες υλικες ζημιες..

μπαρμπαλιας είπε...

ΟΧΙ στο ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ να μη μεινει τιποτα ...το εννοω και γνωριζω

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Μόνο τυχαία δεν ήταν Πάνο και καίει και κομμάτι που ήταν στην ανάβαση της Πιτίτσας, όποιος τη θυμάται....

μπαρμπαλιας είπε...

παλια η διαδρομη Κορινθο-Πατρα ηταν μαγεια...τωρα δεν βλεπεις παρα μονο σπιτια και η παραλια απροσπελαστη

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

....μετά από 23 χρόνια.. όσα και τα χρόνια από δημιουργίας νέου δάσους και από δω και πέρα κρανίου τόπος.

giannhs kon είπε...

Τι παιζετII εκει ΜΠΑΡΜΠΑ ??

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Michele τη γνώμη σου για την Εθνική .... την βλέπεις για τίποτα καλύτερο αυτές τις μέρες;;;;

Γεράκι είπε...

κρίμα δεν πρόλαβα να μπω στον Μ..

Παύλος απο Πάτρα είπε...

....ή θα βγάλει ρίζες στο 1,22 - 1.30 ....

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακη δεν εγινα κατανοητος;;;10.29...

michele είπε...

Kωστα,το περιοδικο νομιζω εχει κλεισει.Το καναλι κοστιζει 3,7 εκ το χρονο.Αν ειναι να λειτουργει με κανα 500χιλ ας μεινει.Να βλεπει οποιος θελει τις συνεδριασεις,με λιγα ατομα.Ουτε δελτια ειδησεων χρειαζεται ουτε τιποτα.Περιττο εξοδο. 82 ατομα??Και το γυμναστηριο τι το θελουμε? οποιος θελει να παει εξω να πληρωσει.

michele είπε...

Παυλαρα μονο πανω απο 1,33 θα δειξει κατι η εθνικαρα.Αλλα βλεπω ειναι σε σταση αναμονης τωρα οι τραπεζες.Εχουν θεματα μπροστα τους.Συγχωνευσεις,αυξησεις κλπ.
Γερακι,τι σημαινει δεν τον προλαβες?? ειμαστε στην αρχη ακομα της συνεδριασης εχεις 5 ωρες μπροστα σου χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όχι το γυμναστήριο ρε...κι άμα βγω βουλευτής την άλλη φορά???

Νίκη είπε...

Καλημέρα σε όλους. Μπαρμπαλιά, αν στις βίλες τους πάθει ζημιά ο κήπος, θα το πληρώσουμε όλοι εμείς, αποζημιώνοντας τους για να χτιστεί ξανά όχι η βίλα, αλλά ο πύργος. Κι αυτό το γνωρίζεις εξίσου καλά.

giannhs kon είπε...

Έγινες ΜΠΑΡΜΠΑ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Νίκη.
Άκουσα λίγο ραδιόφωνο πριν.
Ο Χ#Νικολάου πρότεινε στον Μεϊμαράκη να του στήσει δωρεάν web tv για την Βουλή (όπως το δικό του ενικός) με 5 υπαλλήλους και ελάχιστο κόστος λειτουργίας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι τράπεζες δεν τραβάνε με τίποτα....
Πάντως αν ξαναπεράσει το τραίνο κάποια μέρα ας με ειδοποιήσει κάποιος γιατί την προηγούμενη φορά κοιμόμουνα, όρθιος ή καθιστός δεν θυμάμαι...

Γεράκι είπε...

πάντως λίγο προσοχή..ο σχηματισμός δεν έχει ακυρωθει αλλα μην ξεχνάτε είμαστε σε καθοδικη πορεία η οποια μπορει να συνεχιστει...δεν εχει δοθει κάποιο σήμα χαρας..δεν τον προλαβα εκει που τον ήθελα...για να ειμαι πιο ανετος..

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Άσχετα με τι λένε τα ΜΜΕ, αυτή τη στιγμή αδειάζουν το πάρκινγκ του Πανεπ/κου Νοσοκομείου άσχημα τα πράγματα .... έφτασε πολύ χαμηλά !!!

michele είπε...

Η Βουλη ειναι για ολους,δεν ειναι για web tv.Aλλα και παλι ,αφου εχουν ρομποτικες καμερες 5 ατομα χρειαζονται οντως.

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Ευχαριστώ Michele ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μα αφού και οι γιαγιάδες και οι παππούδες έχουν "πισιά" σήμερα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και η εργασία είναι για όλους MIC!!!

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα σε ολους και ολες...
ευχομαι η φωτια να σβησει εγκαιρα...
παντως για να λεμε και τα καλα , το σαββατο στο δασος του σειχ σου εκδηλωθηκε πυρκαγια απο καποιον ασυνειδητο οδηγο της περιφερειακης οδου ( προφανως για να μην λερωσει το τασακι του αυτοκινητου του )...
η φωτια ξεκινησε στις 14+20 απο το υψος της περιφερεικης οδου και κατευθυνθηκε προς το ρετζικι...στις 14+45 πετουσαν ηδη πανω απο τη φωτια 2 καναντερ και στις 15+30 επιχειρουσαν 8 αεροσκαφη με αποτελεσμα στις 15+45 η φωτια να τεθει υπο ελεγχο και μια ωρα αργοτερα να μην υπαρχει καμμια εστια φωτιας μετα την συντονισμενη επεμβαση των επιγειων δυναμεων της πυροσβεστικης , εθελοντικων ομαδων ,κατοικων της περιοχης και των δημων οι οποιοι διεθεσαν δεκαδες υδροφορες...
Φυσικα μεγαλος συμμαχος ηταν ο καιρος καθως δεν φυσουσε σχεδον καθολου...

michele είπε...

Το γεγονος οτι επιχειρησαν 8 αεροσκαφη δειχνει μια επιχειρησιακη ετοιμοτητα..αλλα οπως ειπες δεν φυσουσε καθολου.Σημερα που φυσαει καιγεται και η Σαρδηνια και το Las Palmas στην Ισπανια..

Παύλος απο Πάτρα είπε...

ΑΡΤ,εδώ δεν έχουν αυτόν το σύμμαχο .... φυσάει πάρα πολύ !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον ΑΡΤ. Συμπρωτεύουσα όσο να' ναι η Θεσ/νίκη κάτι παραπάνω μέσα θα έχει + καλός καιρός και όλα πήγαν καλά. Που να κατεβεί αεροπλάνο στον Κορινθιακό, κόλαση είναι με 8 μποφόρ...

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΡΤ γεια σου φιλε...
απορια . το ΣειχΣου ειναι δομημενη περιοχη "η δασος;;

Νίκη είπε...

ΠΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ 12:09 μ.μ. Θερμή παράκληση να συμπεριλάβετε κι εμένα όταν ικανοποιήσετε το αίτημα του Πάνου, μια που όταν τραβούσε την σφυρίχτρα ο οδηγός του τραίνου, εγώ φορούσα ωτοασπίδες.

ΑΡΤ είπε...

Ηλια δασος ειναι αλλα συνορευουν παρα πολλοι δημοι με αυτο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Νίκη μου πέστα και συ, είμαστε και αργοί, έχουμε και εγγόνια, κάποιος πρέπει να μας προσέχει και μας

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Mπαρμπαλιά αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι σε αυτή την περιοχή έχει τα καλύτερα μαγαζιά με ψητούρα ....όχι της πλάκας ...

Γεράκι είπε...

εαν... κ εφοσον... μπορει να παίξει η ΕΕΕΚ...δινουμε προσοχη μετα το 14,09-10..μιλωντας για το τωρα..γιατι ολα τρέχουν...

michele είπε...

Υπεγραφη η μεταβιβαση των μετοχων της οικογενειας Βαρδινογιαννη.Να πουμε και καμμια σοβαρη ειδηση.

Γεράκι είπε...

εγω μιλήσα για την πιο δεικτοβαρη μετοχή του ΧΑΑ κ ο αγαπητός mic μίλησε για τον ΠΑΟPISO..τα σχόλια δικά σας αγαπητοι μου φίλοι..

μπαρμπαλιας είπε...

Οι εμφανίσεις του Γιώργου Κατίδη με την εθνική ομάδα Νέων στο EURO U19 στα γήπεδα της Εσθονίας, φαίνεται πως έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα "voxxi.com" σε αφιέρωμά της για τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στη διοργάνωση, ο 18χρονος μέσος του Άρη βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και της Γιουβέντους.

"Ο Γιώργος Κατίδης είναι ένας από τους λόγους που η Ελλάδα έφτασε μέχρι τον τελικό. Σε μια ομάδα, η οποία βασίζεται στη δύναμη και στη ταχύτητα, ο Κατίδης είναι αυτός που καθορίζει το ρυθμό. Η απόδοσή του στον αγώνα με την Αγγλία ήταν εξαιρετική, ακόμα και όταν η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες. Ο μέσος του Άρη, πέτυχε 3 γκολ στη διοργάνωση και ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Γιουβέντους", αναφέρει το δημοσίευμα.

αξιζει πολλα και ειναι παιχταρας...
τουλαχιστον με Ισπανια με εντυπωσιασε

Γεράκι είπε...

αλλο ενα ομορφο σενάριο..πισωγύρισμα ΔΕΗ γυρω στο 2,50 και σπάμε τον σχηματισμό κ μας αφήνει για άλλες εποχές..

Γεράκι είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
giannhs kon είπε...

Αν χάσει το 2,54 έχετε γεια βρυσούλες ΑΛΛΑ δεν θα το χάσει χαχαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεράκι τι εννοείς για ΔΕΗ γιατί με μπερδεύει αυτός ο Γιάννης,...θέλω να πω θετικά το βλέπεις ή αρνητικά αν γυρίσει στο 2,50???

ΑΡΤ είπε...

12:45 μ.μ....Ο αρης μπαρμπα εδω και χρονια προσεχει τα τμηματα υποδομης του...
απο την ομαδα που επαιζε ο γιος μου , πηρε ο αρης τα 3 τελευταια χρονια 4 παιδακια που ξεχωριζαν για τις ακαδημιες του χωρις να πληρωνουν ετησια συνδρομη...
η ουσια ολη ειναι ομως να τα εμπιστευθουν αυτα τα παιδια και να τα αφησουν να παιξουν στην πρωτη ομαδα...
δυστυχως τα λεφτα που κερδιζουν τα καθε λογης λαμογια απο τους διαφορους ΠΙΟΥ ειναι πολλα και πρεπει να θυσιαστουν τα παιδια που προερχονται απο τις ακαδημιες...ζηταει και ο στρατος μεταγραφες αεροδρομιου...ποσοι Κατιδηδες χαθηκαν.....

ΠΑΝΟΣ είπε...

...γιατί με αυτόν τον τζίρο ώρα είναι για μια κατεβασιά προς τα κάτω πάλι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ελλείψει σοβαρού χρηματιστηρίου θα γίνουμε και χώρος ποικίλης ύλης χαχα ...όχι ότι είναι άσχημα δηλαδή, όλα χρειάζονται

giannhs kon είπε...

Εγώ την ξεμάτιασα για καλό και για κακό

δημοσθενης είπε...

Οι 7 υπέροχοι... της Ακρόπολης
18-07-2012 10:59:52

14


Μόνο 7 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και όλοι Έλληνες κρατικοί υπάλληλοι ήταν αυτοί που είχαν την «ευφυή έμπνευση» να κλείσουν προχθές στις 2 το μεσημέρι την Ακρόπολη για να σώσουν από τον καύσωνα τον παγκόσμιο τουρισμό...

Αν δεν είχαμε αυτούς τους 7 υπέροχους συνδικαλιστές των κρατικών υπαλλήλων φύλαξης των αρχαιοτήτων κανείς δεν ξέρει με τι πτώματα θα γέμιζε η Ακρόπολη από τους «ηλιθίους» Γιαπωνέζους, Κινέζους, Αυστραλούς, Αμερικάνους, Ασιάτες και Ευρωπαίους που ήρθαν από την άκρη του κόσμου να επισκεφθούν την Ακρόπολη μέσα στο λιοπύρι και στον «Αρμαγεδδώνα»... των 39 βαθμών κελσίου!!!

Οι ηλίθιοι αυτοί τουρίστες αντί να πάνε στις πυραμίδες της Αιγύπτου που δεν κλείνουν ούτε με 60 βαθμούς κελσίου. Αντί να πάνε στην Έφεσο όπου οι Τούρκοι δείχνουν να ελληνικά αρχαία και με 50 βαθμούς ζέστη. Αντί να πάνε στην Πομπηία που οι Ιταλοί δεν καταλαβαίνουν από τέτοια, ήλθαν στην Ακρόπολη... Κακό του κεφαλιού τους.

Από την βλακεία τους όμως να ψηθούν στον ήλιο της Αθήνας τους γλύτωσε η συντεχνία των φυλάκων αρχαιοτήτων και το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που συμφώνησε να κλείσει η Ακρόπολη στις 2 το μεσημέρι για να σωθούν φύλακες και κυρίως οι τουρίστες...

Πρόκειται για «σωτήρια» απόφαση της ΠΕΦΥΑ. Την ξέρετε την ΠΕΦΥΑ; Είναι η Πανελλήνια Ένωση Φυλάκων Αρχαιοτήτων η οποία, εκτός των άλλων, προστατεύει τους κρατικούς φύλακες αρχαιοτήτων ακόμη και από τον καύσωνα... Πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού... Το Τουρισμού μας έλειπε... το κοτσάραμε κι αυτό...

Τα 7 υπέροχα μέλη, λοιπόν, της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΦΥΑ έκριναν, ομόφωνα, προχθές ότι και οι φύλακες και οι τουρίστες δεν πρέπει να εκτεθούν άλλο στον ήλιο. Και άρα όσοι είδαν-είδαν την Ακρόπολη μέχρι τις 2 μμ. Οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε στις χώρες τους. Και ας έλθουν ξανά όταν φυσήξει αεράκι.

Έκλεισαν λοιπόν το «μαγαζί» (με την άδεια και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού) και έχοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα άφησαν τους τουρίστες να βλέπουν την Ακρόπολη από μακριά. Αυτή είναι όλη κι όλη η κρατική λογική της ελληνικής οικονομίας και της πολιτικής που την πλαισιώνει. Αυτή είναι η σημερινή κατάντια της χώρας την οποία υποσχέθηκε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά να ανατρέψει δυναμικά όπως προκύπτει από τις προγραμματικές του δηλώσεις.

Αυτή όμως είναι και νέα αντίληψη που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του τουρισμού και την αναθέρμανση της τουριστικής αγοράς; Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβερνητικής αποφασιστικότητας για την ανατροπή της πορείας της χώρας από την κατάρρευση; Και με τα δείγματα αυτά θα περιμένουμε από τον κ. Σαμαρά και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν ότι θα τα βάλει με το πελατειακό κράτος, τις συντεχνίες και τους Φωτόπουλους;

Εάν είναι έτσι άντε να περιμένουμε να βγάλει ο κ Σαμαράς τις κουκούλες της αλητείας των Εξαρχείων πού έχουν το θράσος να «το παίζουν» και επαναστάτες.

Άντε να περιμένουμε. Άλλωστε το ίδιο κάνουμε εδώ και 40 χρόνια μεταπολίτευσης. Περιμένουμε.

[Του Γιώργου Κράλογλου από capital.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

μπαρμπαλιας είπε...

...βαρατε τους..τους πεφυά-δες και τις πασης φυσεως παραφυαδες που εχει εφευρει το πατσοκ

Γεράκι είπε...

παντα θετικα..εχω πει..τα πισωγυρισματα ειναι για να παίρνουμε φόρα...βλεπω εναν ομορφο σχηματισμο..εχει δοκιμαστει..ισως η τεταρτη φορα να ειναι κ η πιο δυνατη..(εαν δεν γινει τωρα)

Sorry αλλα έχω προβλημα με τον ιντερνετ..με εχει σκοτωσει απο χτες..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ Αντώνη

Νίκη είπε...

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4739265
Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί τα ονόματα των γενικών γραμματέων όλων των υπουργείων.

Σαν πολλοί δεν είναι; Μέτρησα 49 Γενικούς Γραμματείς. Συν και οι τεχνικοί σύμβουλοι; Δεν θα θέλουν από 2-3 ο καθένας; Μπα.. λίγοι είναι. Λεφτά υπάρχουν, όσο θα υπάρχουν τα γνωστά υποζύγια.
Καλό σας απόγευμα.

Νίκη είπε...

Συγγνώμη. Ένα από τα δύο. Ή συν ή και. Γεια σας.

Chris είπε...

μου 'χει πέσει το ζάχαρο ρε παίδες...
Την κάνω...
Φιλάκια...
:=))
====

Η πτώση επιπέδων ζαχάρου στον οργανισμό μας, μπορεί να οδηγήσει στην έλλειψη ενέργειας, στην υποτονικότητα και στην εξάντληση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η φράση υποδηλώνει με κωδικοποιημένο τρόπο την ανάγκη κάποιου για συνεύρεση με κάποια ζαχαρομ@να , ώστε αυτός να ενδυναμωθεί ψυχικά.

Η φράση θα μπορούσε να ειπωθεί και μπρος σε παιδιά. Ακόμα θα μπορούσε να ειπωθεί από κάποιον ακόμα και μπρος στη γυναίκα του, αρκεί να μην προδοθεί κατά την εκφορά της ατάκας, αρκεί αυτός που θα ακούσει το υπονοούμενο να είναι μυημένος στον κώδικα και βεβαίως, προκειμένου αυτός να περνά απαρατήρητος, θα πρέπει να διαθέτει ευστροφία καραβιδομάνας.

Μια τέτοια περιστασιακή συνεύρεση θα μπορούσε να ανανεώσει έναν παντρεμένο. Απ' την άλλη πλευρά, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις έναν πειρασμό είναι να ενδώσεις σ' αυτόν.

giannhs kon είπε...

Εγω μιλούσα να ΜΗΝ χαθεί σε κλείσιμο ΑΝΤΩΝΗ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΙΚΗ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Νίκη θα σε στενοχωρήσω...
Μόλις είδα ότι στο Εμπορίου παρέμεινε ο ίδιος... και ξέρεις πόσους παρατρεχάμενους είχε μόνο ο Γ. Γραμματέας? Δεκαεπτά. Γραμματείες, σύμβουλοι, συνεργάτες κλπ. Αφού σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης οι παρατρεχάμενοι ήταν πριν 70.000. Σωστά διαβάσατε. Τόσοι θα είναι και τώρα, μη νομίζετε ότι άλλαξε κάτι. Λεφτά υπάρχουν (για τους κρατούντες). Και όλοι αυτοί δεν αμείβονται με μισθό δημ. υπαλλήλου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δάσκαλε καλά εσύ έχεις ξεφύγει....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο dwk χάθηκε εκεί στα ΚΑΠΗ... το Νο 100 θα είναι δικό μου

giannhs kon είπε...

Ο δάσκαλος μου φαίνεται έχει πλακώσει κανα βάζο με γλυκό του κουταλιού και έχει τύψεις

michele είπε...

O μισθος του γενικου γραμματεα ηταν πριν 6 χρονια περιπου 4200 ,εχει πεσει στα 2800 επι κυβερνησης Παπ.Για τωρα θα μαθω και θα σας πω.Γενικος γραμματεας Πολιτικης Προστασιας ο φιλος μου και παλιος συνεταιρος μου Π.Γεωργιαδης.Ευχομαι καλη επιτυχια,ειναι δυσκολο το Δημοσιας Ταξης για τους γνωστους λογους.

michele είπε...

Βλεπω οτι καποιοι θελουν να γυρισει η ΔΕΗ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ???? εεεε??
Επισης,για να μην ξεχνιομαστε ο PAOMPROSTA ,καποιοι να προσεξουν να μην γινει ΠΑΟαπο πισ@ τον βαζω .Για τους γραβους φιλους ομιλω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπορούμε να βάλουμε ένα βαγόνι ακόμη στο τραίνο????

michele είπε...

Πανο δεν μπορεις και να...τρεξεις να πηδησεις ΜΕΣΑ χαχα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Συμφώνησαν οι αρχηγοί...ότι συμφωνούν όχι σε όλα αλλά σε πολλά. Δεν θα πάρουν άλλα μέτρα μέσα στο 12 και θα εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Ο Στουρνάρας δεν ήταν και τόσο σίγουρος ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές...αυτός ξέρει καλύτερα. Φυσικά δεν δίνω και πολλή σημασία σε όσα ακούω, οι κωλοτούμπες είναι δεδομένες. Φυσικά τα μέτρα των 3 δισ. φέτος πέραν των 11.7 για το 13-14 δεν το συζητάμε.
ΜΠΕΡΔΕΦΤΙΚΑ αδέρφια και ΖΑΛΗΣΤΟΙΚΑ όπως ο δάσκαλος.

Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι πάλι δεν μας λένε την αλήθεια????
Γεροπαράξενος μάλλον...

michele είπε...

Λογικο ειναι Πανουλη,εχουμε ακουσει τοσα ψεμματα... Βεβαια οταν καποιος μας πει και κανα ψηγμα αληθειας,ψηφιζουμε τους "λεφτα υπαρχουν".Και ειναι πολλοι οι "λεφτα υπαρχουν"

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτοί λένε ότι θέλουν μεταξύ τους τώρα, αλλά μόλις τους τραβήξουν οι έξω το αυτί θα βάλουν πάνες ακράτειας.
Παραμύθια της Χαλιμάς και ευχολόγια και αοριστολογίες περί ενίσχυσης των ασθενεστέρων τάξεων και επιμήκυνσης για εσωτερική κατανάλωση πάντα.
Όταν μιλάει κάποιος έξω όμως , όπως ο Νοβότνι καλή ώρα...μούγκα στη στρούγκα...

michele είπε...

Εχουμε πει αυτα που λενε οι εξω θελουν "φιλτραρισμα".Καθ οτι οπως ειπες κι εσυ βλακειες λεει ο Νοβοτνι.Κι εγω ερωτω:ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΞ Ο Νοβοτνι?? Δεν ειναι...
Αρα καποιους σκοπους εξυπηρετει ο οποιοσδηποτε λεει κατι..

Γεράκι είπε...

δεν το γλυτώνεις το πισωγύρισμα στην ΔΕΗ, mic (τι θα κάνεις με το σημαρινο γκαπάκι? Θα ζητήσεις βοήθεια απο την Π.Συμμαχία?)..και θα μπω κ σε άλλα βαγόνια...της ΔΕΗ..χεχεχε...

michele είπε...

Γερακι παντως η ΔΕΗ δεν εχει γκαπακι σημερα,εχει κλεισει.Εγω ως γνωστον ξανα-ταξιδευω απο το 2.26..Και δεν πουλαω προ του 3.10.Οποτε δεν εχω ..αγχος ,γυρισει δεν γυρισει.Φανταζεσαι να αγχωνομουνα με το πιο φτηνο χαρτι του κοσμου?? εχω αλλα για να ..παιρνω τη δοση του αγχους μου χαχαχα

Γεράκι είπε...

στο 60λεπτο βλεπω ωραιο γκαπ..εκτος κ εαν μου έχει κολησει η χαζομάρα..

michele είπε...

Φυσικα αμα ειναι να μπουν και οι φιλοι μου ας ..γυρισει και λιγο..

michele είπε...

Μιλαω παντα για ημερησιο εγω ρε Γεραξ..δεν με ξερεις???

μπαρμπαλιας είπε...

...μας την επεσε ο Ρουμπας...πηρε τα χαρια και παει...

michele είπε...

ο Θανασης ??? χαχαχα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΘΩΜΑΣ??

ΠΑΝΟΣ είπε...

..ο άπιστος???

Ρε σεις μιλάτε κανονικά με ονόματα να καταλαβαίνουν όλοι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάτι λέγαμε προηγουμένως με τον Μικέ για το παρακάτω:

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1560954

Ενδιαφέρον. Ο Μωραϊτάκης δείχνει να ξέρει πολλά πράγματα, είναι και της πιάτσας. Αλλά αφήνει και ένα καρφί ναααα στην τελευταία ακριβώς σειρά.
Αλήθεια Βουλευτής βγήκε?

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΘΩΜΑΣ ΡΟΥΜΠΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΙΛΟΥ DIONIC
Νομίζω!!!
εχει πλακα πλακα και την μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα

michele είπε...

Ναι ρε Κωστα,λαθος δικο μου Θωμα τον λενε,το Θ το θυμηθηκα παντως χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα μάλιστα Κώστα...(σου αφιερώνω τα πρωινά τραγουδάκια!!!)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εμείς οι σοβαροί παίχτες δεν ασχολούμεθα με σαπάκια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν άνοιξε και ο ΜΑΙΚ σήμερα για να εμφανιστεί ο dwk...

michele είπε...

Eχει εμπορευσιμοτητα 7500 ευρω χαχα.ο πλαστικα θρακης κουνιεται σημερα,πως το επαθε καλη εταιρεια πρεαγματικα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεράκι ετοιμάσου...το βαγόνι ετοιμάζεται

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο πολυ ενδιαφερον ...του Μωραιτακη

και η απαντηση στο σχολιο του απο τον αναγνωστη esperino

Κε Μωραιτακη καλημερα καθε μερα απο το πρωι μεχρι το βραδι δεν ακουη
κανεις τιποτα αλλο, απο φορολογιες και πιεσεις στα χαμηλα εισοδηματα
,τα τελευταια 3 χρονια οι ΟΦΣΟΡ απο 4.000 εχουνε φτασει τις 19.000
εχουν παρκαρει πανω απο 2 ΤΡΙΣ εγω δεν θα πω για κλεμενα, (ΑΚΗ &σια)
θα πω οτι με 15% φορολογια που ειναι οτι λιγοτερο και δικαιο εχουμε 300 ΔΙΣ
ξεχρεωνουμε τους παντες και τα παντα και παιρνουμε την χωρα πισω, εαν
δε μαζεψουμε το χρεος και στο 20% που ειναι τα ομολογα θα μεινουν και τα μισα
χρηματα περισσευμα, εκτος εαν το παιχνιδι γινετε για να μας καταστρεψουν και
να παρουν τα παντα ,μονο που εκτος απο τον πλουτο παιρνουν και ζωες
.(αυτοκτονιες καθημερινες )

Chris είπε...

σαπάκια....

======
Πρόκειται για ποδοσφαιρικό όρο ο οποίος μετακύλησε και στην χρηματιστηριακή ορολογία και υποδηλώνει μετοχές ιδιαίτερα άθλιων εταιρειών, όπως τα αλήστου μνήμης χαρτιά Ιντερσατ, Χαλυβδόφυλλα, Γκάλης, Ippotour, κλπ, τα οποία με την χειραγώγηση των λεγόμενων «λόμπι» έφεραν τρελά αλλά πρόσκαιρα κέρδη στους αλογομούρηδες το 1999. Στη τελευταία ανάλυση, η απονενοημένη επιλογή τους οδήγησαν στην μεγαλύτερη ανακατανομή πλούτου (προς το χειρότερο) στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Ανεμομαζώματα, δηλαδή, διαβολοσκορπίσματα.

====

ξινο μου βγήκε Πάνο:=))))
====
ΕΤΕ με το μαλακό....
Μη σκίσεις κανένα καλσόν..:=)))

Γεράκι είπε...

που'ντο ρε Πάνο????

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου δάσκαλε, ανάλογα με τις γνώσεις του καθενός και το πόσο ήταν έμπειρος σ' αυτά τότε ή μιλημένος. Πολύ λίγοι δυστυχώς...κι εγώ μαζί.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σιγά σιγά Γεράκι... πόντο πόντο αν θέλει βέβαια...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ηλία έχει και πιο κάτω...
καποιος εκπληκτος γυιος για την δηλωση του 87χρονου πατερα του "Λόγω ασθενείας του ηλικιωμένου πατέρα, διεκπεραίωσα την πληρωμή φόρου εισοδήματος. Οι "κουρεμένες"! αποδοχές του 2011 από ΤΣΑΥ, Επικουρικό και Δημόσιο (ΕΣΥ βαθμός Δ/ντη, αλλά όλοι με αυτό τον βαθμό έβγαιναν) ανέρχονται σε 51.600 ευρώ προ φόρων!"

μπαρμπαλιας είπε...

...εθνικη των μπαζων "η για τα μπαζα...

Τουρκολιααααααααα ξυπνα ωρε

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Mic δεν έχεις σχολίασει που εδώ και πολλές μέρες αφήνει το πράσινο κεράκι του...ΣΑΡΑΝΤΗΣ

michele είπε...

Ο καθενας με τον πονο του..

μπαρμπαλιας είπε...

...απορω με τους κρατουντες...
ολα δειχνουν οτι με τον εναν "η τον αλλον τροπο θα παρουν την εξουσια...το και γινεται.καλα λπν δεν εχουν ενα σχεδιο ,μια εμνευση ,εστω ενα ψιλοτεχνασμα-πυροτεχνημα στο κεφαλι τους;;;ετσι να ξεκινησει απο καπου αυτη η ριμαδα η οικονομια;;;

και δεν μιλαω για το ΧΑΑ...που κανονικα απο εκει επρεπε να ρολαρουν χρημα για την αγορα...

οποτε. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Γεράκι είπε...

αντε να δουμε τι θα κανει ο ΒΑΛΑΣΗΣ σήμερα..χαχαχα..ψηνομαι για ΕΕΕΚ..με τρωει το ποντικι μου..το χέρι μου..ίσως κ ο κ@^@$ μου...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ηλία και ο esperino κάτι λέει εκεί, δεν ξέρω αν είναι σωστά τα νούμερα αλλά οι δικοί μας δεν δείχνουν διάθεση να τους μαζέψουν αυτούς.
Για το άλλο, την επαναγορά του χρέους στα χαμηλά, υπάρχουν προτάσεις, ο καθηγητής από την Θεσ/νίκη... ακόμα και ο Βαγγέλης πρόσφατα, αλλά δεν βλέπω φως... είναι σαν να μην το θέλουν και να είναι δεμένοι, εκεί πάει ο νους αφού δεν κάνουν ούτε μια ανακοίνωση να μας πούνε ότι το εξετάζουν ή ότι δεν γίνεται...κάτι τέλος πάντων

μπαρμπαλιας είπε...

κΩΣΤΑ το διαβασα...
εγω ειμαι παθος απο το ΝΑΤ.
μου εφαγε τις -χρυσες-εισφορες ο ξςφτυλας ο Παπαντρεου-πατηρ και τις εδωσε στους ρωσσοκαυκασιους...

μπαρμπαλιας είπε...

...τα ΕΛΚΑ δεν εχουν κανει πραξη...εστω και παραφυσιν...

Γεράκι είπε...

χαχαχαχα....

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Kαι ακόμα δύνουν....άσχετα σε άσχετους

μπαρμπαλιας είπε...

Για τις ΜΚΟ "λεφτά υπάρχουν"

http://www.euro2day.gr/ekivolos/1/233/Ekivolos.aspx

απο τον παντα ευστοχο Εκη

μπαρμπαλιας είπε...

το αναψυκτικον +3,5%

για να γνωριζουμε γιατι ανεβαινει ο ΓιΔης

Chris είπε...

Τουρκολιάς...

Μου δίνει την εντύπωση του άιφερ μάνατζερ...:=))

====

Chris είπε...

Άιφερ μάνατζερ..... = Το παιδί για όλες τις δουλειές!! 'Αι φερ' αυτό, άι φερ' το άλλο!!
=====
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΩΡΕ ΑΙΦΕΡ :=))))!!!!!

Chris είπε...

κι εγώ στην ομάδα ποδοσφαίρου στη θεση του Άιφερ παιζω...:=))))

Φυσικό, αφου καπνίζω ενα σακούλι καπνο τη μέρα εδώ και δεκαετίες...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου δάσκαλεεεεεεε

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους... 1000 Έλληνες 17000 γνώμες. Δεν θα πω τίποτα ως ευρισκόμενος στα πρόθυρα της σύνταξης γιατί θα φανώ προκατειλημμένος. Αλλιώς σκέφτεται ο νέος και αλλιώς ο μεγάλος και αυτό είναι από μια σκοπιά σωστό.
Ας μου δώσει όμως κάποιος ένα πρόγραμμα να καταχωρήσω τις εισφορές μου από τότε που ασφαλίστηκα (1973), να γίνει ένας υπολογισμός έντοκος με κοινώς αποδεκτό επιτόκιο, να δούμε που έχουν φτάσει αυτές σήμερα, να υπολογίσουμε ότι θα ζήσω άλλα 20 χρόνια(?) να το διαιρέσουμε δια 240 και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ ότι θέλετε. Αναλογιστική μελέτη δηλαδή. Καθαρά πράγματα. Όλα τα άλλα είναι για να γίνεται κουβέντα. Οι κυβερνώντες όλο αναλογιστικές μελέτες κάνουν και όλο δεν μαθαίνουμε τίποτα. Γιατί???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η ΚΥΠΡ φορτσάρει...αλλά προς τα κάτω

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο την τελειωσα...με χασουρα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Παει να βρεί το χαντάκι..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μου φαίνεται ότι το έκλεισε όμως εδώ και μέρες...

Chris είπε...

την Κυπρ και την Ετε μαζι ,γ@μώ την περιέργεια του Κολόμβου...:=))))

=====
Φράση που χρησιμοποιείται αντί της γ@μώ τους Αμερικάνους και αναφέρεται στον Χριστόφορο Κολόμβο που ανακάλυψε την Αμερική.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

να το ξαναβρεί...καλύτερα!

Γεράκι είπε...

ROVI..-31% στο άνοιγμα..τι ειχα τραβηξει με την παρτυ της περυσι το καλοκαίρι...

Chris είπε...

άντε ρε ξεφτίλες....

άντε μην αρχίζω τα μπινελίκια πάλι
γ@μώ της γης τον άξονα.....
:=))))

michele είπε...

Ο/Η ΠΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ είπε...
Μου φαίνεται ότι το έκλεισε όμως εδώ και μέρες...

0,2320 επρεπε να παει ,πηγε 0,2330 χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι το περάσαμε εδώ??? Άμα κλείσει ένα χαντάκι δεν το ανοίγουμε ξανά, σε δουλειά να βρισκόμαστε για την καταπολέμηση της ανεργίας???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για 1 χιλιοστο ρε γμτ??? Δεν πιάνεται εκτός και αν βγάλουν αντίστοιχο κέρμα...

Chris είπε...

Μιχαλη και οι υπολοιποι , αν αυτα που γρ΄φω δημιουργούν πρόβλημα στο site , να μου το πειτε να είμαι πιο κόσμιος....

αλλά ρε παιδιά εχω αηδιάσει με τη συμπεριφορά της...
Γκαστρώνει ελέφαντα η ρημάδα:=)))

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Στο Ελλάδα ετσι κάνουμε και δύο και τρείς...τα μπαλώματα στους δρόμους το αποδεικνύουν

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

αντε με φόρα το 612...και έχει ο Θεός

ΠΑΝΟΣ είπε...

Chris ηρέμησε, όχι τίποτα άλλο αλλά έχει γραφτεί ότι έτσι θα είναι η δουλειά μέχρι τις αυξήσεις... ακατανόμαστες δεν είπαμε?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λες να ψωνίσουμε τώρα που κατεβαίνει???
Το τραίνο σφύριξε???

Chris είπε...

Ήρεμος ειμαι Πανο...
Ισα ίσα που σκαω και στα γέλια...
:-) = χαμόγελο
:=))) = ξεκαρδιστικά γέλια
=====
Δηλ μέχρι τον Αύγουστο που θα μαθευτούν οι όροι των ΑΜΚ έτσι θαπηγαίνει????
====
Η ΔΕΗ στο ωριαιο της εχει χασμα στο 2,57-2,62

ΠΑΝΟΣ είπε...

βλέπω ότι έχεις ζιτραντέ μάλλον

michele είπε...

Δασκαλε αφου βαζεις @@ σε συγχωρουμε χαχα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

νάτο... νάτο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πήρε φόρα λέμε...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Merkel δηλώνει ότι «το σχέδιο (της Ευρώπης) δεν έχει δομηθεί ακόμη έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό. Αλλά παραμένω αισιόδοξη ότι θα πετύχουμε».


Πηγή:www.capital.gr

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μη σκίσει κανένα καλσόν κι αυτή...
να της στείλουμε ένα μπουρνούζι τόσο που ιδρώνει η κακομοίρα (χοντρομ@λ@κω)

Γεράκι είπε...

Chris..παρασυρεις κ τον Πάνο..σε λίγο όλοι θα γράφουμε..#%#$%$#%#@$%#$^%&^%&!@$##$#%%..χεχεχε....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό Γεράκι χαχα
Θα το πάω διαφορετικά τώρα.
Άνοιξαν και τα ΕΛΚΑ... so fucking what???

michele είπε...

Χαχα ,ειναι πολυγλωσσος ο Πανος δεν εχει αναγκη..
παμε επανω καινουργια αναρτηση

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εσύ που είσαι αμερικάνος...