Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΔΕΗ


ΔΕΗ :ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ...

Που σταματησε η ΔΕΗ?? Ακριβως πανω στην μακροπροθεσμη πτωτικη γραμμη τασης  Κ,που ερχεται απο τα υψηλα της 13/10/2011 στα 6.80, αφου πρωτα εκλεισε το gap 2,26-2.40 . Ο RSI 14 βρισκεται στο 64,75 δεν εχει εισελθει ακομα σε υπεραγορασμενα επιπεδα.Παρ ολα αυτα ,μια διορθωση  μεχρι τα 1.95 και πανω απο την πλαγιοανοδικη γραμμη τασης Β ειναι αποδεκτη.Δεδομενης της δυναμικης της κινησης πολυ πιθανη η αμεση διασπαση της Κ ,και η αντισταση του κμο 100 ημ στα 2.66 ,προτου κατευθυνθει στα 3,10 στην μεγαλη neck line G οπου και νομοτελειακα θα βρεθει αργα η γρηγορα.

43 σχόλια:

Γεράκι είπε...

εχετε δίκιο..συνηθως οι εκτιμήσεις μου πρεπει να αφορουν εμπορευσιμες μετοχες...ιδιαιτερα στο 60λεπτο..
Αλλα έτσι κ αλλοιως..δεν ειμαι ενας πετυχημένος trader..διαφορετικα δεν θα είχα τα προβληματα που εχω...για αυτο με προσοχη ολες οι εκτιμήσεις...

Γεράκι είπε...

αρε NBG δεν το περιμενα απο σενα...τεσπα..κρατάνε τις στηρίξεις οι PFE & BAC...Θα παραμεινουμε μεσα..

michele είπε...

Γερακι οι εκτιμησεις σου με δεδομενο το 60 λεπτο ειναι συνηθως επιτυχεις..απλα σ ενα χαρτι που κατεχει καποιος 10.000 χαρτια και πεφτει με 24000 ολα κι ολα στο -10% δεν υπαρχει trading .Γιατι με τα ιδια περιπου κομματια θα κανει +10% χαχα
η ΝΒG τι σου εκανε δεν πεφτει πολυ

Γεράκι είπε...

ναι ακριβως..αυτο εννοουσα..οσο για την nbg, δεν ανεβαινει..αλλα ειμαι απο πιο χαμηλα...αρα χαλαρα προς το παρον..

karaefthimiou23 είπε...

Σκέφτομαι ένα trade στη MIG,νομίζω ότι το 0.217 πρέπει να κρατήσει όμως.

Γεράκι είπε...

ναι εχει δικιο Καρα..αν και παρομοια σεταρισματα εχουν αλλα πιο καλα χαρτια..κατα την γνωμη μου βεβαια..ισως κρατησει κ το 0,2199 (ανοδικη γραμμη τάσης)..θα ήθελα ακομα χαμηλότερα τον στοχαστικο αλλα το ιδιο προβλημα εχω κ στα υπολοιπα χαρτια..αλλωστε για αυτον τον λογο δεν μπηκα πουθενα στο σημερινο κλείσιμο..

Γεράκι είπε...

λες να ειναι κακη ημερα αυριο για long..?ας κρατησει εδω η στηριξη στον s&p αλλα βλεπω κανει καποιες προσπάθειες να την σπασει..

michele είπε...

Eχει ενα ωραιο τριγωνακι η ΜIG αν επιστρεψει πανω απο τον 50 αρη παιζεται και το στοιχημα της διασπασης της πτωτικης γραμμης τασης απο τα ψηλα της 3/2 .Εγω εδω θα εμπαινα πανω απο 0,2430 με στοχο τα 0,295 μαζι με το κλεισιμο του gap

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

hawk αν εχεις διαθεση πες μας λιγο πως σκεφτεσαι το σωστο σεταρισμα σε 60λεπτο κυριως για τη χρηση του στοχαστικου που καταλαβαινω οτι τον χρησιμοποιεις διαφορετικα απο εμενα που γενικα εκτος μια περιπτωσης τον θεωρω αναξιοπιστο

Γεράκι είπε...

ειδες το χθεσινο διαγραμμα που ανεβασα με ΑΛΦΑ?

Γεράκι είπε...

μου την τσακισαν την NBG...οι αλήτες..

Γεράκι είπε...

ισως βλεπω να γραφω απωλειες αν κ εχουμε αποτελεσματα αυριο...για να δουμε..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οχι δεν το ειδα,προσωπικα νιμιζω οτι ο στοχαστικος ειναι καταλληλος μονο σε ημερησιο διαγραμμα καιπανω και μονο οταν υπαρχη σαφης ταση και το κυμα ειναι αντιθετο σε αυτην.Δηλαδη σε μακροπροθεσμα πτωτικη αγορα ,καλη ωρα, ο στοχ δινει πολυ καλα το τερμα ολων των ανοδικων αντιδρασεων,δηλαδη στα κοντρα υπεραγορασμενα επιπεδα ,και παντα σε ημερησιο και πανω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

υπαρχει..

Γεράκι είπε...

Στο διαγραμμα εξηγω πολυ απλα το επιθυμητο σεταρισμα (δεν ειναι μονο για 60λεπτο αλλα κ ημερησιο απλα στο Ελλαδα εχουμε ακομα δρομο) και ειναι η περιπτωση με την πιο ασφαλη εισοδου (το κατα δυναμη..χεχεχε)..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οσο για απωλειες που να δεις εγω τι εγραψα σημερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

με link το ανεβασες? τι ωρα περιπου

Γεράκι είπε...

εδω ειναι..

http://img194.imageshack.us/img194/7176/alpha6047.jpg

Δεν διαφωνω σε γενικες γραμμες με αυτα που λες απλα προσαρμοζω το σεταρισμα στα ελληνικα δεδομενα με ταχιστες κινησεις..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οκ thks μου αρεσει να τσεκαρω τα παντα χεχεχε

Γεράκι είπε...

ετσι κανουμε ολοι μας...απλα η σειρα σου τωρα...χοχοχ..οι δυο γραμμες κοκκινη πρασινη που κινουνταν παραλληλα πως τις λειτουργεις..?(μια ιδεα που δανειστηκες..καπως ετσι το ειπες)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

α ενταξει κανεiw ακριβως αυτο που περιεγραψα απλα σε γρηγορο time frame ok

Γεράκι είπε...

λογικο ρε Αλεξ...εδω δεν ειναι να μπλεκεις...αφου η πτωση ειναι καθοδικη..μονο βραχυπροθεσμα μπορω να παιξω εντος συνορων..ασχετα βεβαια που ετσι ειναι κ το στυλ μου (swing trader)..
Δηλ BAC & PFE μπηκα ακολουθωντας το ιδιο μοτιβο..απλα θα τις πουλησω οπως κ να εχει...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

λοιπον ακου οι γραμμες ειναι ο κμο 8 ημερων,στην μια περιπτωση 8αρης low και στηn αλλη high ετσι οι τιμες ειναι σχεδον παντα αναμεσα τους ,ενα κλεισιμο πχ πανω απο τον 8high einai σημα long και ακυρωνεται με ενα κλεισιμο κατω απο τον 8low

PS είπε...

From WORLD 6:06pm
Greece drops demand to ease bailout terms

Finance minister says nation cannot ask for more
πώς να μη γράψεις χασούρες μετά από τέτοια είδηση???
Δεν πιστεύω να ψήφισε κανείς "επαναδιαγράπευση,ααναθεώρηση,απαγκίστρωση" και λοιπές αηδίες,πιστεύοντας ότι θα γίνουν πραγματικότητα?
Η αγορά δεν αγαπάει ούτε τους κλέφτες,ούτε τους ψεύτες.

Γεράκι είπε...

κατι μου θυμησε...απλα ηθελα να ειμαι σιγουρος..το ξερω απλα στην πλατφορμα μου δεν εχω low κ high αρα το παρατησα γρηγορα το συστηματακι..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ειναι του Βασιλη Μαρκακη απο το traders diary

Γεράκι είπε...

κοιτα..εχω διαβασει billions..κατεληξα σε αυτο που βλεπεις..απλο κ πρακτικο..θελω να το τελειοποιησω κ θα ειμαι πολυ χαρουμενος..that's it..μέχρι που κάποιος με πείσει οτι μπορω να βγαλω περισσοτερα πολυ πιο ευκολα..χοχο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μαυρος γατος ασπρος γατος...ποντικια να πιανει

Γεράκι είπε...

χεχεχε..σωστος..

Γεράκι είπε...

αν κ ειμαι γεράκι κ παραμονευω απο ψηλα..χοχοχο..

Γεράκι είπε...

καλο βράδυ...τα λεμε αυριο παλι..

michele είπε...

Αλεξ μηπως ειναι 8αρης low και 10 αρης high με παραλλαγη?? γιατι αυτο ειναι ενα παλιο συστημα που εχει προσαρμοσει ο Βασιλης αν δεν κανω λαθος.
ΘΒ εχουμε πει ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και πως τις πλασαρουνε.
Ειπε λοιπον ο Στουρναρας : Εχουμε μεινει πισω ( το ξερουμε) και δεν θα κανουμε καμμια κουβεντα επαναδιαπραγματευσης ΠΡΙΝ παρουσιασουμε καποιο εργο.
Ερωτω εγω: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ????

Απλα πλασαρουν την "ειδηση" μεσω FT για να τσιμπαει ο λαος.Η αγορα ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

michele είπε...

Και προς επιρρωσην αυτου που λεω ιδου και ενα καταπτυστο κειμενο με τον αναλογο τιτλο:
Νέα ήττα της Ελλάδος η μετάθεση του χρόνου επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου – Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία «θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο που θέλουμε να αλλάξουμε»
http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/50606-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%AE%CF%84%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%E2%80%93-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5

michele είπε...

Διαβαστε το και οποιος δεν καταλαβαινει τι θελω να πω,ετοιμος να του λυσω οποιαδηποτε απορια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επανήλθα επάνω σε "φάση".
Ειλικρινά δεν υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω αλλά ούτε και τίποτα που καταλαβαίνω. Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας του καθενός, συμπαθειών, πολιτικών πιστεύω κλπ. Εξάλλου σ' αυτή τη χώρα τα πάντα είναι σχετικά.
Άσε το άλλο...κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό, δεν είναι κάτι απλό να αποφασίσεις χωρίς σκέψη, οι πάντες πιθανολογούν και παίρνουν αποφάσεις με την ελπίδα ότι έκαναν την σωστή επιλογή. Η συνέχεια θα δείξει αν έκαναν σωστά...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό...δεν μπήκα εγώ επικεφαλής μιας κυβέρνησης ούτε θα το επεδίωκα ποτέ...αυτό που ακούω όλη μέρα είναι οι επισημάνσεις της τρόικας ότι βρήκαν νέα τρύπα 2 περίπου δισ., ήταν λίγο "μαλακοί" σήμερα λόγω της πρώτης επαφής, αλλά όλοι ξέρουμε ότι κάθε απόκλιση συνεπάγεται αυτόματα διορθωτικά μέτρα. Τίποτα άλλο για την ώρα... μόνο να τους φωτίσει ο Θεός, ο κόσμος είναι ήδη δυσαρεστημένος μόνο από τα προηγούμενα μέτρα (φορ. κλίμακα, χαράτσια, έκτακτες εισφορές κλπ που βλέπει με την εκκαθάριση) φαντάσου τώρα να του πούνε πάμε και για άλλα.

michele είπε...

Σωστο Πανο.Η αξιολογηση των "ειδησεων" ,το σωστο και το λαθος,ενιοτε ειναι σχετικα πραγματα.Αλλα δυστυχως ο ΤΥΠΟΣ εντυπος και ηλεκτρονικος,περναει ο,τι θελει και οπως θελει,θαβοντας ειδησεις,ανυψωνοντας αλλες,διαστρεβλωνοντας τριτες.
Απο κει και περα ενας μεσος ανθρωπος μετα απο πολυ καιρο καταλαβαινει οτι σημερα μετα απο 5 χρονια αλητειας υπογραφηκε και επισημα η διπλη αναπλαση,καταλαβαινει αν ηταν ξεπουλημα η ιδιωτικοποιηση του ΟΤΕ στα 27 ευρω και διαφορα αλλα ων ουκ εστιν αριθμος.
Αλλα ...σημερα ειναι αργα πια,για πολλα.

michele είπε...

Δεν χρειαζονται διορθωτικα μετρα Πανο.ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ χρειαζονται.
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ στον μεσο Ελληνα,οτι μια επιτυχημενη ιδιωτικοποιηση 1 δισ( τυχαιο το νουμερο) μπορει να "αγορασει" χρεος 4 δισ ,την στιγμη που στην δευτερογενη αγορα ομολογων αυτα παιζουν στο 20-25 % της αξιας τους???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

oxi mike ειναι οπως το εγραψα στο μεταξυ το προβλημα με τον υπολογιστη παραγινε και αρχιζω να ανησυχω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

σου εστειλα μυνημα στο κινητο τσεκαρε αυτο που σου γραφω και πραξε αναλογως

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είπες την λέξη-καραμέλα των τελευταίων 30 ετών..διαρθρωτικά...και κανένας δεν τολμάει να πει τι σημαίνει αυτό ακριβώς. Σημαίνει ότι πάει σπίτι του και ο τεμπέλης και υπεράριθμος ΔΥ και πληρώνουν όλοι αυτά που πρέπει να πληρώσουν στο κράτος με σωστό και διαρκές φορολογικό νομ/διο και σταματάει η διαπλοκή και κλείνει την άλλη μέρα όποιος παρανομεί από περίπτερο και πάνω και και και.
Τώρα για αποκρατικοποιήσεις... πονεμένη ιστορία με τις τιμές που έφτασαν (τις άφησαν?) οι κρατικές εισηγμένες και η καχυποψία σε πρώτο πλάνο. Δύσκολο παζλ.
Προχτές ο άλλος έλεγε για 12% αξία από την πρωτογενή αγορά, άρα με ένα δισ. "σκίζεις" 8 δισ. χρέους. Θα γίνουν αυτά όμως και ακόμα περισσότερο θα γίνουν σωστά?
Ιδού το ερώτημα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μου έλεγαν σήμερα ότι προεκλογικά η ΔΕΗ σταμάτησε να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και αγόραζε ρεύμα απ' έξω για να βγει με το ζόρι παθητική...όποιος μπορεί ας το ψάξει, εγώ δεν λέω τίποτα ούτε μπορώ να το ψάξω, χώρια τις έμμεσες απειλές... απολύεστε αν βγουν οι άλλοι πρώτοι (άρα ξέρετε τι να ψηφίσετε).
Αυτά χωρίς να μπορώ να το διακριβώσω μόνος μου...
Η συνέχεια αύριο...δεν ξέρω πότε ακριβώς, θα έχω μια δύσκολη μέρα αύριο με νοσοκομεία, αλλαγές κλπ οπότε σας εύχομαι καλό ξημέρωμα και καλή συνεδρίαση.

michele είπε...

Σωστα τα λες.Αυτα ειναι τα διαρθρωτικα.Οσα περισσοτερα γινουν τοσο καλυτερα.Και να το πω κι αλλιως,επειδη κανενα κρατος δεν ειναι τελειο.Επειδη ειμαστε ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε αρκετα απ αυτα.
Ολοι κρινονται ,αλλα επειδη ειμαστε υποψιασμενοι πια ολοι, ολο και κατι θα γινει.Ο Πολυδωρας ειπε στους υπ.της Βουλης παιδια δεν σας δινω 4000 ( που ηταν πριν η δουλεια για 2 εκλογες) αλλα παρτε ενα 1000 και πολλα ειναι.Μαθευτηκε προς τα εξω και δεν θα παρουν φραγκο.