Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ...
                                                  

                                                         ...με ελεύθερη γνώμη ...

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

Η ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ.

Του Π.Κ. Ιωακειμίδη, NEA, 10.8.12

Οι υπηρεσίες όλων των θεσμών της ΕΕ κλείνουν κάθε Αύγουστο για τις παραδοσιακές διακοπές. Εφέτος όχι. Πολλές υπηρεσίες και στις Βρυξέλλες και στη Φρανκφούρτη (όπου και η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) εργάζονται εντατικά για την αντιμετώπιση της κρίσης με την εμβάθυνση της ενοποίησης, πάνω σε σχέδια που θα ξετυλιχθούν από τον Σεπτέμβριο. Το φθινόπωρο προβλέπεται θερμό. Θα εκχωρηθεί άραγε (νέα) κυριαρχία στην ΕΕ; Αυτό θα είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει. Τα σχέδια για την προώθηση της τραπεζικής αλλά κυρίως της δημοσιονομικής ένωσης, με εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή οποιοδήποτε άλλο όργανο (με υπουργό Οικονομικών της Ενωσης υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, να συν-καταρτίζει τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της ευρωζώνης), μπορούν να υλοποιηθούν μόνο με τη μεταφορά κυριαρχίας στις Βρυξέλλες. Το σχέδιο για την τραπεζική ένωση θα παρουσιασθεί από την Επιτροπή στις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ τον Οκτώβριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παρουσιάσει την τελική έκθεση για την ανάπτυξη της δημοσιονομικής ένωσης, στη βάση της οποίας οι ηγέτες της Ευρώπης θα αποφασίσουν έναν «οδικό χάρτη» για τον σκοπό αυτόν.
Παράλληλα, θα επιδιωχθεί η εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης, κάτι που επίσης προϋποθέτει την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο πολιτικό σύστημα της ΕΕ. Οσο κι αν ακούγεται περίεργο στην Ελλάδα, για την προώθηση των δύο στόχων, της δημοσιονομικής και της πολιτικής ένωσης, πλειοδοτεί η Γερμανία – που είναι πρόθυμη να μεταβιβάσει κυριαρχικά δικαιώματα στις Βρυξέλλες (μάλιστα, τη θέση υπέρ της δημοσιονομικής ενοποίησης μόλις υιοθέτησε επίσημα και η αξιωματική αντιπολίτευση, το SPD, αν και ίσως είναι εμπόδιο ο δογματισμός του Συνταγματικού Δικαστηρίου). Ανάλογη θέση με τη Γερμανία υιοθετεί, μέσω του Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, η Ιταλία.

Η χώρα που δυσκολεύεται να εκχωρήσει κυριαρχία στην ΕΕ είναι η Γαλλία, αν και εμφανίζεται υπέρμαχος της βαθύτερης ενοποίησης, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της ευρωζώνης. Αλλά η παραδοσιακή γαλλική ευρωπαϊκή πολιτική στηρίζεται, ως γνωστόν, στην έννοια της διακυβερνητικότητας – στην προώθηση δηλαδή της ενοποίησης στη βάση της συνεργασίας ανάμεσα σε ανεξάρτητες εθνικές κυβερνήσεις και όχι στη δημιουργία ανεξάρτητων, υπερεθνικών θεσμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα λαμβάνουν αποφάσεις. Οι υπερεθνικοί θεσμοί εξυπηρετούν κατά κανόνα τις μικρότερες χώρες-μέλη. Οι υπόλοιπες τοποθετούνται ανάμεσα στην υπερεθνική προσέγγιση της Γερμανίας και στη διακυβερνητική άποψη της Γαλλίας. Η Βρετανία παραμένει βέβαια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από την ΕΕ, ενώ υπάρχουν πιέσεις για νέο δημοψήφισμα με ερώτημα την πλήρη αποχώρηση. Περιέργως όμως η Βρετανία υποστηρίζει την εμβάθυνση της ενοποίησης στην ευρωζώνη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμμετάσχει η ίδια σε αυτή τη διαδικασία.
Η διαπραγμάτευση θα είναι συγκρουσιακή σε όλα τα επίπεδα, ενώ ορισμένες λαϊκιστικές, ακραίες πολιτικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν, ενισχύοντας τον αντιευρωπαϊκό σκεπτικισμό. Για να αποφευχθεί αυτό πρέπει να εξηγηθούν στις κοινωνίες και τους πολίτες οι λόγοι για τους οποίους επιχειρείται η εκχώρηση κυριαρχικών εξουσιών στην ΕΕ. Να εξηγηθεί ειδικότερα ότι μέσω της ενδυνάμωσης της ΕΕ με τη μεταφορά της κυριαρχίας διασώζεται το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ενώ οι χώρες-μέλη που συμπράττουν «παίρνουν πίσω» δύναμη και αλληλεγγύη και τελικά πραγματικές ικανότητες να διαχειρίζονται προβλήματα και κρίσεις, να μεγιστοποιούν την ευημερία τους και να βελτιώνουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη στο παγκοσμιοποιούμενο διεθνές σύστημα. Με άλλα λόγια, οι χώρες-μέλη ανακτούν εμμέσως την κυριαρχία ως ουσιαστική ικανότητα εξουσίας και δύναμης να επιτυγχάνουν στόχους, να μεγιστοποιούν επιδιώξεις και να βελτιώσουν την οικονομική και κοινωνική ευημερία τους.

Η Ελλάδα, που αγωνίζεται να παραμείνει στο κέντρο της Ευρώπης, πρέπει να προετοιμασθεί για τις νέες συγκρούσεις. Να είναι εκεί. Και καθώς οι κραυγές για «την απειλούμενη κυριαρχία» μας γίνονται ολοένα και πιο παρανοϊκές, οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα της εκχώρησης κυριαρχίας μέσα από την παραπάνω πρακτική προσέγγιση, αποδεχόμενες ότι η ενίσχυση της ΕΕ ενισχύει αποφασιστικά και την Ελλάδα, στο εσωτερικό της όσο και στο περιφερειακό και διεθνές σύστημα. Η ευρωπαϊκή κυριαρχία μπορεί, με τα λόγια του Ζακ Ντελόρ, να μετουσιώνεται και «σε εθνική κυριαρχία ουσιαστικής δύναμης και εμβέλειας μέσα στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα της Ενωσης».
Είναι σαφές επομένως ότι στην ΕΕ έρχονται μέσα στους επόμενους μήνες έντονες συγκρούσεις για το μέλλον της Ευρώπης που θα επικεντρωθούν πάνω στο θέμα της κυριαρχίας. Γι” αυτές τις συγκρούσεις οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι με θέσεις και απόψεις. Και ανεξάρτητα από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, να συμβάλουμε θετικά προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της ενοποίησης, με την πεποίθηση ότι αυτό εξυπηρετεί τελικά τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας.
Ο Π.Κ. Ιωακειμίδης είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

79 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους...

Ούτε ο πάντα πρωινός Γιάννης παρών...αυτό μάλλον σημαίνει ότι είναι σε καλό δρόμο. Όλοι χρειάζονται ξεκούραση και αποτοξίνωση για μερικές μέρες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μόνο, καταμόνο με βλέπω σήμερα αλλά δεν πτοούμαι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αντιγράφω από το κύριο θέμα:

"Να εξηγηθεί ειδικότερα ότι μέσω της ενδυνάμωσης της ΕΕ με τη μεταφορά της κυριαρχίας διασώζεται το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ενώ οι χώρες-μέλη που συμπράττουν «παίρνουν πίσω» δύναμη και αλληλεγγύη και τελικά πραγματικές ικανότητες να διαχειρίζονται προβλήματα και κρίσεις, να μεγιστοποιούν την ευημερία τους και να βελτιώνουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη στο παγκοσμιοποιούμενο διεθνές σύστημα."

Πόσα <> μπορεί να βάλει κανείς πίσω από την παράγραφο αυτή? 10, 50, 100, 1000?
Όσα και να βάλει λίγα θα είναι. Και μόνο πικρόχολα θα είναι τα γέλια. Ειδικά στον τομέα της αλληλεγγύης τα είδαμε όλα με τις καθημερινές σχεδόν δηλώσεις "συμπαράστασης" των "αξιωματούχων" της ΕΕ και κυρίως της Γερμανίας που περιέργως πλειοδοτεί υπέρ της ενοποίησης, αλλά και πολλών από τους λοιπούς εταίρους μας.

Αμ αυτή η μεγιστοποίηση της ευημερίας...την είδαμε κι αυτή που κατάντησε, μετά την τεχνητή ευφορία που δημιούργησε όλο αυτό το εγχείρημα της "ενοποίησης" για μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα την υπερχρέωση των νοτίων και την δημιουργία πλεονασμάτων για τους βόρειους.

Και την λέξη παγκοσμιοποίηση τι την ήθελε? Για να μην ξεχνιόμαστε προφανώς. Θυμίζω ότι ήταν η πρώτη λέξη που ξεστόμισε εκείνος ο αχρείος, ο ανεκδιήγητος ποδηλάτης, μόλις ανέλαβε την ηγεσία της χώρας.

Οι λέξεις "εκχώρηση της κυριαρχίας" αναφέρονται πολλές φορές μέσα στο κείμενο, εντάξει είναι κάτι το αναμενόμενο μέσα σε μια ευρύτερη ένωση, αλλά όταν οδηγεί προς την κατεύθυνση της εημερίας κάθε μέλους της ένωσης και της εγγύησης της ανεξαρτησίας και των συνόρων της πράγμα που δεν είδαμε να συμβαίνει στην περίπτωση της Ελλάδας.

Για να τελειώνω...έχω μια απορία μόνο. Όλοι αυτοί οι "φωτισμένοι¨ηγέτες και παράγοντες της ΕΕ ξέρουν πραγματικά που βαδίζουν ή βαδίζουν στα τυφλά και όπως φυσάει ο άνεμος και προσπαθούν να μάθουν την τέχνη του μπαρμπέρη στο κεφάλι του κασίδη?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εκεί που έχει μόνο <> υπήρχε η λέξη χα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι γράφω σήμερα ο άνθρωπος...ήδη μου το ζήτησαν καμιά δεκαριά για αναδημοσίεση...

Κανείς για παρέα ακόμη...

chriscon είπε...

Καλησπέρα, γιατί ποτέ κανείς δεν είναι μόνος του...έστω και εαν έτσι φαίνεται με την πρώτη ματιά...εκτός Αθηνών, χωρίς θάλασσα, συντροφιά με τον "Μαύρο Κύκνο" του Taleb και τη μουσική του Zbigniew Preisner...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και έπεται συνέχεια στον τομέα της λαθρομετανάστευσης που δεν τον έθιξα γιατί δεν μου έδινε λαβή το κείμενο.
Είναι όμως κι αυτός αναπόσπαστο κομμάτι της "αλληλεγγύης" των εταίρων μας, με τις κύριες βέβαια ευθύνες να βαραίνουν τους "πατριώτες" που μας κυβερνούν τόσα χρόνια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Κωνσταντίνε, εύχομαι να περνάς καλά, προχωρημένο σε βρίσκω. Αν μπορείς δώσε στίγμα για την μουσική μέσω utube

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όσο για το βιβλίο του Taleb ελπίζω να το διαβάσω κάποια στιγμή...

chriscon είπε...

Δόξα τω θεώ καλά είμασθε...η μουσική του Preisner νομίζω πως είναι πολύ υποβλητική αλλά αρκετά "φθινοπωρινή"...ά, έχω ξεχάσει να σου αναφέρω εδώ και καιρό (νομίζω ότι τώρα προσφέρεται η ευκαιρία, καθώς η ατμόσφαιρα ειναι αρκετά χαλαρή και δεν θα την "χαλάσω"), ότι σου εύχομαι ολόψυχα καλή επάνοδο του ταλαιπωρημένου σου ποδιού...στο εύχομαι συμπάσχων, καθώς από τα 14 μου μέχρι τώρα τα 41 μου έχω υποφέρει με αμέτρητα χτυπήματα στον δεξιό αστράγαλο...καλές περπατησιές...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε, εύχομαι τώρα να είσαι καλά.
Για μένα ήταν η πρώτη μου "εμπειρία" στα 59+ και μου ήρθε λίγο δύσκολα αλλά θα το ξεπεράσω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάμε τώρα στο άλλο θέμα, της λαθρομετανάστευσης. Για την κατάσταση που επικρατεί τώρα τα έχουμε πει. Χρήσιμο είναι να γυρίσουμε και λίγο στο παρελθόν.
Η όλη κατάσταση λοιπόν με το πόδι και η αναγκαστική καθήλωση με οδήγησαν να ψάχνω λίγο στα παλιά.
Αντιγράφω από το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ Ιούλιος 2002 τεύχος 382 (πέρασαν κιόλας 10 χρόνια).
Στη στήλη "Πράγματα που λένε και γράφουν" σελ 146 αντιγράφει ο συντάκτης αποσπάσματα από διάφορα κείμενα που δημοσιεύτηκαν σε άλλους χώρους.

Magna Carta mini χώρας.
"...Στο 7,2% του πληθυσμού έφτασαν οι αλλοδαποί. Κατακλύζουν (10%) Αττική, Βοιωτία και νησιά του Αιγαίου. Ελάχιστοι σε Θράκη, Ήπειρο και Αιτολοακαρνανία..."
Επενδυτής 19.05.02
σχόλιο συντάκτη: Άντε και στο ...50% με όποιες συνέπειες συνεπάγεται η -βίαιη- αλλαγή της σύνθεσης του πληθυσμού!

Από τότε τα έλεγαν κάποιοι...για δες πράγματα, αλλά ποιος άκουγε?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Από την ίδια στήλη. Ίδια ημερομηνία.

Ελλάς Ελλήνων Αλλοδαπών
"...Στην πλειοψηφία τους ((51,7%) οι μετανάστες προέρχονται από την Αλβανία, ακολουθούν οι μετανάστες από την Ρουμανία με ποσοστό 10,5%, από Ρωσία Ουκρανία και Γεωργία με ποσοστό 9,7%, από την Βουλγαρία 5,5%, από την Πολωνία 1,3%, την πρώην Γιουγκοσλαβία 0,8% από χώρες της Ασίας 10,9%, από χώρες της Αφρικής 5,9% και από άλλες ανατολικές χώρες 3,4%..."
Επενδυτής 19.05.02

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και από το τεύχος 394 των 4Τ Ιούλιος 2003 (ένα χρόνο μετά). Στήλη ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ σελ. 154
H ζούγκλα...
AN κατά τύχη παρακολουθήσεις ένα από τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης, κυριολεκτικά θα
μαυρίσει η ψυχή σου. Aπό δολοφονία μέχρι βιασμό, από βεντέτα μέχρι ξεκαθάρισμα
λογαριασμών, από ληστεία μέχρι απαγωγή, από ξυλοδαρμούς πολιτών από ένστολους μέχρι
κακοδικία σε βάρος αθώων. Aπό όλα έχει ο ημερήσιος μπαξές της βίας και η επανάληψη όλης
αυτής της βιαιότητας αμβλύνει σιγά σιγά τα συναισθήματά μας - ήδη δεχόμαστε όλα αυτά τα
ανεξήγητα φαινόμενα βίας σαν απολύτως φυσιολογικά.
O Aλβανός πήγε να πάρει παπούτσια και ήθελε να πληρώσει με... ξιφολόγχη. O «άγνωστος
δράστης», αφού λήστεψε το κοσμηματοπωλείο, πυροβόλησε και την ιδιοκτήτρια, ενώ στη
συνέχεια το EKAB, καθυστερώντας μια ολόκληρη ώρα (πού; Στο Περιστέρι...), προσπάθησε να
«ολοκληρώσει» το δολοφονικό έργο του αγνώστου, αλλά ευτυχώς η αλληλεγγύη των πολιτών
έσωσε το άτυχο θύμα.
Άλλοι «άγνωστοι» (ο ένας... Aλβανός) την είδαν με τσεκούρι (έχουν επηρεαστεί, βλέπετε,
από τα ανάλογα έργα της TV) και όρμησαν μέσα στο σπίτι-επιχείρηση των αδελφών στην
Tρίπολη σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας σοβαρά τον άλλο.
O συνοριοφύλακας που νευρίασε μέρα μεσημέρι στα Πετράλωνα, γιατί τον έκλεισε το γιωταχί,
ξεδίπλωσε το μπόι του και... ανέπτυξε τα όσα «κόλπα» του έμαθε η υπηρεσία για να
εξουδετερώνει τους εχθρούς της πατρίδας, προκειμένου να κάνει μαύρο στο ξύλο έναν άτυχο
πολίτη, και μάλιστα μπροστά στα μάτια της γυναίκας και του ανήλικου παιδιού του.
Ένας αστυφύλακας, τις προάλλες, μπάτσιζε μετά μανίας την ευτραφή οδηγό, που προφανώς
διαμαρτυρήθηκε γιατί ήθελε να πάει σπίτι της, την ώρα που το όργανο είχε υψηλή αποστολή,
να διευκολύνει τους χούλιγκαν να δουν το αγαπημένο τους ποδοσφαιρικό παιχνίδι.
Oι συνοδοί δεσμοφύλακες είχαν φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο στο ανθρωπόμορφο τέρας που είχε
σκοτώσει το εντεκάχρονο κοριτσάκι και το είχε κρύψει στο μαγαζί του. Γιατί; Mην τύχει και
του ρίξει κανένας οξύθυμος συγγενής και χάσουμε την ευκαιρία να επαναλάβει την αποτρόπαια
πράξη του σε λίγα χρόνια που θα είναι ελεύθερος ή και νωρίτερα, εάν βγει με άδεια από τις
δημοκρατικές φυλακές;...
συνεχίζεται

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όλη η χώρα από τα βόρεια σύνορα μέχρι το Λιβυκό πέλαγος και από το Iόνιο μέχρι τα παράλια
της Tουρκίας βουλιάζει στο έγκλημα και κανείς δε συγκινείται. Aντίθετα, οι αρμόδιοι, και
ιδιαίτερα αυτός ο σοβαροφανής... χαμηλοβλέπων υπουργός, κομπάζουν για το «κατόρθωμα» της
σύλληψης των επιχειρησιακών στελεχών της 17N -ο τρόπος που πιάστηκαν θυμίζει εθελούσια
παράδοση-, ενώ τα δίνουν όλα όταν έρχονται στη χώρα ο πρόεδρος της... Δαχομέης, ο ύπατος
της Oυζουμπούρας, ο δήμαρχος του Kιμπούμπου και, φυσικά, οι ηγέτες της E.E.
Πέντε χιλιάδες, έξι χιλιάδες, οχτώ χιλιάδες, εντεκάμισι χιλιάδες αστυνομικοί για τη
σύνοδο των «25» στη Xαλκιδική, και άσε το λαό να κουρεύεται. Tι; Ποιος θα φυλάει το λαό;
Έλα, μωρέ, λαός είναι, αναλώσιμος, τι έγινε και αν χαθούν μερικοί; Άλλωστε, αυτή η
φιλόξενη χώρα κατανοεί ακόμα και τις εγκληματικές ανάγκες των οικονομικών προσφύγων, που
απολύτως ελεύθεροι έχουν μεταβάλει πολλές συνοικίες των πόλεων σε Σικάγο της
ποτοαπαγόρευσης. Kαι φυσικά, ως συνήθως, υπερβάλλουμε. Πού θα πάει, θα τους αφομοιώσουμε
και αυτούς, όπως κάναμε στους προηγούμενους αιώνες σε αυτό το χωνευτήρι πληθυσμών,
θρησκειών και πολιτισμών. Aυτό προβάλλουν ως ελπίδα οι ψευτοκουλτουριάρηδες των
«παραθύρων», ξεχνώντας ότι η βία γεννά βία και η έξαρση της εγκληματικότητας στον τόπο
μας δεν προέρχεται μόνο από τα εισαγόμενα κατάλοιπα άλλων εθνοτήτων.
Aγνοούν, επίσης, όλοι αυτοί οι επίπλαστοι δημοκράτες ότι η σιωπηρή πλειονότητα του λαού,
τα θύματα τις περισσότερες φορές αυτής της παράλογης βίας, εξωθούνται σιγά σιγά σε
ενέργειες που δεν αρμόζουν σε ευνομούμενους πολίτες. Oπλίζονται με όπλα, άγρια σκυλιά,
κλειδαμπαρώνονται, εκτοξεύουν σε κάθε ευκαιρία φραστικές απειλές κατά πάντων, είναι
έτοιμοι να πυροβολήσουν στο πέταγμα της μύγας, παραμυθιάζονται πολλές φορές από τα ίδια
τους τα λόγια και είναι μια εν δυνάμει εστία κατάργησης της τάξης. Mια τάξη η οποία είναι
αδύνατο να τηρηθεί από τα εντεταλμένα όργανα (τα τελευταία χρόνια, η κυρία Nικολούλη
εξιχνιάζει περισσότερα εγκλήματα από την EΛ.AΣ...), καθώς αυτά είναι προσανατολισμένα
στην ασφάλεια «υψηλών» προσώπων, στην έκδοση ενταλμάτων, α, και στην ασφάλεια των
Oλυμπιακών Aγώνων, για την οποία εκπαιδεύονται συστηματικά (από αμερικανική εταιρεία,
φυσικά) στα αυτοκίνητα και τα όπλα έναντι ενός δισεκατομμυρίου δραχμών!
Oι είκοσι πέντε ηγέτες της E.E. να μην ανησυχήσουν, στο 2004 να μην ανοίξει μύτη, και άσε
το λαό να σφάζεται από κάθε είδους ντόπιους και εισαγόμενους εγκληματίες. Άλλωστε, ο
ίδιος ο λαός φταίει, καθώς επέλεξε και ανέχεται να τον κυβερνούν αυτοί που του
ταιριάζουν...
Nίκος Tσάδαρης

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ποιος είναι ο Νίκος Τσάδαρης? Ένας απλός "ραλίστας" και συντάκτης, πράγμα που δεν τον εμποδίζει βέβαια να είναι και σκεπτόμενος πολίτης.
Πριν από 9 χρόνια αυτά.
Τα υπόλοιπα, τους συνειρμούς, τις συγκρίσεις με την σημερινή κατάσταση μπορεί να τις κάνει ο καθένας μόνος του.
Το αμείλικτο ερώτημα είναι: Πόσοι από μας ευαισθητοποιήθηκαν από τότε μέχρι σήμερα?
Τι να πεις για τα "προοδευτικά" κόμματα και τους ανεγκέφαλους οπαδούς τους που τους δίνουν και δέχονται να σηκώσουν πλατκάτ του τύπου:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ?
Όχι ότι τα άλλα βέβαια τα "σοβαρά" αστικά είναι καλύτερα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτά για την ώρα... καλό μεσημέρι

Chris είπε...

kalo μεσημερι κι απο μενα..

===
δεν προλαβαινω να σας διαβασω τωρα...
αργοτερα.....

να περνατε καλα σ ο,τι κι αν κανετε , οπου κι αν βρισκεστε...

φιλουθκια

ΠΑΝΟΣ είπε...

΄Αντε βρε καραγκιόζη και μας τα ζάλισες με τις παγίδες σου... μια από τα Σύβοτα, μια από την Ηγουμενίτσα και μια δεν ξέρω κι εγώ από που...
ΠΘ με ΙΡ Τάσου Γλυφάδα... και τόσο καιρό μας το έπαιζες σε διπλό και τριπλό ταμπλό. Κρύψου επί τέλους...
Από εκεί γλύψε λίγο ακόμα τον Δημήτρη, μη φας πάλι κόκκινη κάρτα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και για να δεις ότι σε έχουν πάρει ολοι χαμπάρι...
Κυριακή 12 Αυγ 2012 - 15:48 Φασοκυνηγος IP: XXX.73.149.126
Αφιερωμενο στον φιλο μου ΠΘ.....και η παντρεμενες γκομενες, ποιο λιγο μας.... ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ...@@@@@@@....http://www.youtube.com/watch?v=fkf6oy7IPyU

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και αν τελικά αποφασίσεις που εισαι σήμερα μας το λες κι εμάς καραγκιόζη...

Κυριακή 12 Αυγ 2012 - 16:19 Π.Θ IP: XXX.132.114.145
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟς ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,,,,,,,,,,,,,,,,,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ........ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ,,,,,,,,,,,,,

Γεράκι είπε...

Καλησπέρα Πάνο ακμαιοτατε...κ στον Κων/νο με τις ωραιες κ εκλεκτες επιλογες αλλα πραγματι κάπως φθινοπωρινες...ομως το mood ειναι mood...
Αργοτερα ίσως ανεβάσω κάποιες εκτιμήσεις πληροφοριες για το πως εγω βλεπω κάποιες μετοχές...ναι ελληνικες..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Αντώνη...θα τις περιμένουμε με ανυπομονησία τώρα που επέστρεψες στα πάτρια χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάποιος έσβησε το 15.36 του ΜΑΓΟΥ που έλεγε ότι είναι Ηγουμενίτσα και μετά σε λίγα λεπτά διακτινίστηκε στα Σύβοτα... Δεν πειράζει είναι από την άλλη πλευρά και έτσι και αλλιώς θα τα σβήσω όλα αργότερα...

Γεράκι είπε...

TT
Διπλωπάτωσε λίγες μέρες πριν..Ενδιαφέρον σχηματισμος στο 60λεπτο..Εαν σπάσει την περιοχη των 0,24-25 ισως δώσει ανοδική κίνηση με στόχο?..ας πουμε για αρχη το 0,29 με βάση το ωριαιο..ενω στο ημερησιο, 0,34..προσοχη κ στην τυχον διάσπαση της καθοδικής γραμμης τάσης..ειναι ευκολο να την φέρετε...

Γεράκι είπε...

Αναφέρω κάποια χαρτια, με βάση την πιθανη αντίδραση σε ημερήσιο κ σήμα αγοράς απο το 60 λεπτο...οπως άλλωστε ειναι η δικη μου στρατηγικη..

Γεράκι είπε...

πχ ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ,ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΟΠΑΠ βρισκονται σε υψηλα επιπεδα στοχαστικου αρα τις αφηνω απεξω..Ασχετα εαν μπορουν να συνεχίσουν την ανοδικη τάση τους κ στις οποιες μπορει καποιος να μπει με βάση το ωριαιο...οπως αλλωστε μπηκα σε ΔΕΗ κ ΟΠΑΠ...

Γεράκι είπε...

ΜΥΤΙΛ
Δεν θα ήθελα να κάνει χαμηλοτερο κλεισιμο απο την Παρασκευη..Εαν μάλιστα κάνει αντιδραση τότε θα ενισχύσει την προταση μου για αγορα...σε επιπεδο ημερησιου κ οχι μονο ωριαιου (που την εδωσα αρχικα).
Ο σχηματισμος στο ημερήσιο ειναι ενδιαφέρον αλλα απο Τ.Α. αποψης (οχι παράγκας)

Γεράκι είπε...

Σουπερ παιχνιδι US-SPAIN...!!!!

Γεράκι είπε...

ΙΝΛΟΤ
Κρατάει η στηριξη γυρω στο 0,9..Εδωσε ενα λάθος σημα αγορας στο ημερήσιο αλλα οπως ειπα δεν το έχασε..Με βάση το ωριαιο ομως..εαν σπάσει το 0,92 κ 0,935 με κλεισιματα τοτε μπαινει σε ενδιαφέρουσα τροχια για να πιασει προηγουμενα υψηλα..
Εαν το κάνει κ δεν πιασει το υψηλο...τοτε σε ετοιμοτητα ειτε το profit taking ειτε το stop loss..
Μην παντρευεστε τα χαρτια...ειδικα τις ελληνιδες..εε δηλ τα ελληνικα...χεχεχε...

Γεράκι είπε...

ΦΡΙΓΟ
Θα γινει ενδιαφερον εαν κρατήσει το 3,259..εαν το χάσει παει να διπλοπατώσει..
Κοιτάμε ωριαιο..εαν σπάσει την περιοχη 3,70 τοτε την παρακολουθουμε για εισοδο..ισως παει για το 4,31.
Κάποιος πιο τζογαδόρος μπαινει μετα το 3,54 με κλεισιμο σε 60λεπτο.
Εχει κάποιο φόντα..Η Δευτερα ειναι σημαντικη απλα φοβαμαι οτι χωρις τσιρο..ισως να τα γράφω τσάμπα..

Γεράκι είπε...

Αυτα..εχω κ περισσοτερα..αλλα φθανουν για τωρα αυτα..Καλές επιλογές..κ διακοπες..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αντώνη να είσαι καλά, είναι ενδιαφέροντα χαρτιά για όλους αυτά, απλά την ώρα που εσύ έμπαινες εγώ πήγαινα για μπάνιο...το πρώτο μετά από 41 μέρες. Ευτυχώς που είχα ξεκινήσει από τον Μάϊο. Και ευτυχώς ξανά που ο καιρός δεν μας τα χάλασε από νωρίς σήμερα, παρά μόνο μετά τις 8, άρα άνευ σημασίας.

Γεράκι είπε...

Είπα να γράψω κάτι διαφορετικό...που δεν συνηθίζω...

Γεράκι είπε...

Καλορίζικος...χεχεχε..

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα

Αντωνη πολυ καλη δουλεια...

Πανο σιδερενιος και δεν εισαι μονος σου...

γεια χαρα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Eυχαριστώ πολύ Αντώνη, η αρχή το ήμισυ του παντός χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον μπάρμπα μας, άντε να γίνουμε πολλοί!

Γεράκι είπε...

εχεις 1 μηνα φουλ για να αναπληρωσεις το χαμενο εδαφος..κ το μπανακι θα κανει καλο..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για μένα Αντώνη η σεζόν κρατάει μέχρι Νοέμβρη οπότε έχουμε καιρό χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν κάποιοι είχαν τα κότσια να έρθουν σε μια συνάντηση και να γνωριστούμε από κοντά θα έβλεπαν ποιος είναι παππούς και πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος. Και ποιος χρειάζεται λουτρά.
Αντίθετα προτιμούν να γράφουν από μακριά και ανώνυμα για να μπορούν να βρίζουν και να περνάνε παπαγαλίστικα μηνύματα που τους βάζουν τα αφεντικά τους να λένε. Τελεία και παύλα.
Οπότε... σβου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάποιος την ώρα που είχα τηλέφωνο μακράς διαρκείας με απάλλαξε από τον κόπο να σβήσω τον μάγο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ρε συ φίλε Φασοκυνηγέ αντί να αναλώνεσαι μόνο από εκεί σε "μονομαχίες" με τον ΠΘ δεν έρχεσαι λίγο και από εδώ?
Δεν μας ενδιαφέρει η ορθογραφία, ούτε ποιες είναι οι απόψεις του καθενός, που είναι σεβαστές, αρκεί να μην προσβάλλουν τους άλλους.
Όλοι μπορούν να κερδίσουν κάτι από τους άλλους, (μήπως εγώ έχω τεχνικές γνώσεις?) και όλοι μπορούν να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους εάν κάτι δεν τους φαίνεται σωστό.
Σε πλαίσια κόσμια όλα γίνονται και μέχρι στιγμής αυτό κρατήθηκε εδώ μέσα με μοναδική εξαίρεση τον παπαγάλο.
Ο μόνος που έχει σβηστεί...

michele είπε...

Χεχε..

Γεράκι είπε...

Ειναι κρίμα εαν ο ΦΣΚ συμμετέχει στους απέναντι ενω εδω μέσα μπαινει για μια καλησπερα ποτε ποτε...Μου λειπουν άλλωστε οι ωραιες κ γευστικες φωτο που ανεβάζει...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πουλάκι μου, εσύ με το χεχε ήσουνα λοιπόν...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το έχει πει από παλιά Αντώνη ότι διστάζει λόγω του...μεγέθους μας χαχα
(και είναι 2 μέτρα στο μεταξύ)

Γεράκι είπε...

Απο αυριο πρεπει να ειναι μέσα κ να συμμετέχει καθημερινα..δεν εχει σημασια το μέγεθος αλλα η ποιοτητα...και εχει..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έβαλα ένα ουζάκι τώρα γιατί είχα καιρό να πιω... με λίγο μεζεδάκι και θα φτιάξω κεφάλι. Μου έχουν λείψει κάποια πράγματα...

Chris είπε...

καλησπερα στην παρεα...

Αφιερωμενο στον φασοκυνηγο...
http://www.youtube.com/watch?v=f93V6gbvsRQ&playnext=1&list=PL05E65B73F0401804&feature=results_video

Ελα ΠΑναγιωτη δεν θα σε μαλωσουμε για τα λαθη..
Εξαλλου καλυτερα να κανεις ορθογραφικα λαθη παρα λαθη στο χρηματιστηριο:=))
===
Αντωνη ευχαριστουμε για τη δουλεια σου...
====
Πανο σιδερενιος!!!!

Chris είπε...

ενα απο τα τραγουδια που σιγοτραγουδησαμε ολοι μας σε καποιες αλλοτινες εποχες..

Αφιερωμενο σ ολους εσας

http://www.youtube.com/watch?v=Jwx4z6adOiM

Γεια σου ΜΕΛΙΝΑΚΙ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον δάσκαλο, ευχαριστώ, πάλι καθυστερημένος, άρα κάπου τα έπινες χαχα.
Κι εγώ όταν είπα πριν ότι είχα καιρό να πιω κάτι εννοούσα ούζο... Μερικές μπυρίτσες τις έπινα εδώ που τα λέμε

Chris είπε...

Πανο με τα ουζακια σου..
Για να πηγαινουν πιο ευκολα κατω...:=))

http://www.youtube.com/watch?v=IjxhyWH7kNU

Γεράκι είπε...

Καλο σας βράδυ...εις αυριον τα σπουδαια..ή οπως το λενε...Καλο ξημέρωμα..

Chris είπε...

εχω "καψουρες" αποψε Πανο:=)))

ΤΟ ΛΑΘΟΣ

http://www.youtube.com/watch?v=FLwij92qXYc

Chris είπε...

Καληνυχτα Αντωνη

===

ΠΑνοοοοοοοο

Τι σου κανα και πινεις!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=IUxANo-k8io&feature=related

Chris είπε...

Πανο ...
Που χαθηκες???
Σε βαρεσαν κατακουτελα τα ουζακια????
Αμα δεν το σηκωνεις αστο ρε αδελφε!!!!

κι ενα της εποχης μου..
Ουτε που θα το εχεις ακουσει!!!

http://www.youtube.com/watch?v=oilCFMva0f0

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καληνύχτα Αντώνη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν άντεξε άλλο ο άνθρωπος χαχα... έχει άλλο προφίλ εντελώς διαφορετικό.

Το ασηκώνω δάσκαλε και κανόνισε να μην βρεθούμε κάποια στιγμή...

Chris είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=FR_VrAdCqC0

Λες γι αυτο να εφυγε??
Την εκανα την πατατα παλι????

ΠΑΝΟΣ είπε...

βγάλε ένα α στο ασηκώνω

Chris είπε...

gia to geraki

http://www.youtube.com/watch?v=XP7aNuqp_YU

===
Πανο,
Α-σηκωτος βλεπω:=))

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια υπόθεση έκανα, αλλά επειδή πλέον ξερενόμαστε μεταξύ μας...
Σε κάθε περίπτωση η διαφορετικότητα επιτρέπεται (για μένα μόνο οι αδερφές δεν επιτρέπονται και ας με κράξουν οι δήθεν "προοδευτικοί")

ΠΑΝΟΣ είπε...

Που το θυμήθηκες τώρα, 40 χρόνια πριν...μεγάλη επιτυχία

Chris είπε...

ακου τωρα κι αυτο και μετα κρινε τα γουστα μου...
Αν μπορεις να το ακουσεις φυσικα...!!!

http://www.youtube.com/watch?v=RsxeSKlzUzc

Ωπααααα!!!!
που σαι ρε φασοκυνηγεεεεεεε???

Chris είπε...

ΠΑΝΟ ποιο ηταν μεγαλη επιτυχια απο αυτα που εβαλα????

Chris είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=BiOW6w5_LMY

Πανο κοιτα λιγο κι αυτο!!!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρειάζεται συζήτηση???
Pop corn

Έχω γράψει για τις περιπλανήσεις μου στη μουσική και την κατάληξή μου (οριστικά παρακαλώ)

Chris είπε...

σε τρελανα με τα τραγουδια ε????

Αντε στειλε κι εσυ ενα δυο να δω τα γουστα σου!!!!

Πανο ελληνικα για να καταλαβαινω και τι λενε!!!!:=)))

Chris είπε...

και γω νομιζα οτι ελεγες για τη Ρενα Νταλμα!!!!!:=))


http://www.youtube.com/watch?v=W67OBsqctUk

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ελληνικά αυτού του στιλ δεν πρόκειται, παρά μόνο από τα πολύ παιδικά μου ακούσματα... Θεοδωράκης Λοίζος, Μαρκόπουλος κλπ...
για τις ξένες προτιμήσεις μου έχω βάλει ουκ ολίγα

http://www.youtube.com/watch?v=Em_NTcbu-7g

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=RGEZYM0W41w

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ακόμη και Πλέσσας με Πουλόπουλο

http://www.youtube.com/watch?v=UURLqaG-ndE

Chris είπε...

και η ΜΕΛΙΝΑ ομως δεν το λεει ασχημα...

http://www.youtube.com/watch?v=2Ssba7qPsSk&feature=related

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε και Σαββόπουλος

http://www.youtube.com/watch?v=6kKb6m-sm2U

Άσχετα που πήγαν όλα αυτά αργότερα...

Chris είπε...

ωραιος ο πανος...

Πανο σε λιγο( 5 λεπτα) στελνω μειλ....

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ δάσκαλε και μετά πάμε για ύπνο
Πήρες μια ιδέα πάντως...

Και το ορίτζιναλ το προτιμώ πάντα

Chris είπε...

αμα δεν προτιμουσες το οριτζιναλ , τοτε δεν θα ησουν οριτζιναλ και δεν θα εκανες και το γιο σου πριτζιναλ:=))

Ερχεται σε 2- 3 λεπτα

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Σ ΟΛΟΥΣ(ΕΣ)
ΝΑ στε καλα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καληνύχτα κι από μένα και αύριο με υγεία (και με μια καλή συνεδρίαση λαμόγια, έτσι?)