Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012


Χ.Α.Α.  Live    

                                                                                     
                                                             Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ...

Του Γιάννη Βούλγαρη, NEA, 25.8.12

Μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο φθινόπωρο με όλα τα χαρακτηριστικά της εθνικής σχιζοφρένειας. Μια κοινωνία που δεν θέλει να δει τον εαυτό της κατάματα. «Εξεγέρσεις» φοροφυγάδων που καλύπτονται από αριστερούς βουλευτές (Δρίτσας, Γλέζος), θηριώδης φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών, απαράδεκτες αντικαταστάσεις άξιων κρατικών λειτουργών με κομματικούς «φίλους», τρομοκράτης που κάνει μεταπτυχιακό στη Θεολογική Σχολή. Και από την άλλη, η ίδια κοινωνία έδωσε πρόσφατα, ενστικτωδώς σχεδόν, μια ψήφο ελπίδας για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα ανταποκρίθηκαν στην εθνική υποχρέωση να αποτρέψουν την αυτοκτονία της χώρας. Κοντολογίς, μια κοινωνία που φαίνεται να έχει χάσει κάθε σταθερό σημείο αναφοράς, και ταυτόχρονα μια κοινωνία που μέσα στην παραζάλη εξακολουθεί να βλέπει την πυξίδα. Οι δύο Ελλάδες ήταν πάντα μία. Προβληματίζει όμως ότι αυτή η χώρα, παρότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από την παγκόσμια κρίση, έχουν αλλάξει τρεις κυβερνήσεις, έχει αλλάξει ριζικά το κομματικό σύστημα, δεν έχει καταφέρει όχι να διαμορφώσει ένα ή περισσότερα σχέδια εθνικής ανασυγκρότησης, αλλά ούτε καν να χαράξει τις αδρές γραμμές τους.
Δεν το έκανε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, δεν το έκανε η ΝΔ στη φάση της αντιμνημονιακής δημαγωγίας, δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ή μάλλον το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται υπέρ του ευρώ. Από την άλλη, ούτε οι πολιτικές δυνάμεις που προσβλέπουν στη δραχμή έχουν τολμήσει να γνωστοποιήσουν το σχέδιο και το κόστος της επιλογής τους. Δεν το έχει κάνει ούτε το ιδιαίτερα ισχυρό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που δημόσια έχει υποστηρίξει τη δραχμή, ούτε η ακροδεξιά αφού άλλωστε αλλού ψαρεύει. Το έκανε με περισσότερη ευθύτητα το ΚΚΕ, αλλά η «λαϊκή του εξουσία» δεν έπεισε ούτε το μισό εκλογικό του σώμα.
Η κοινωνία λοιπόν είναι σε διαρκή ένταση και αυξανόμενη ανομία, γιατί βλέπει μόνο το σκοτάδι του τούνελ. Καμία εικόνα του μέλλοντος, καμία εικόνα της Ελλάδας μέσα στην οποία να τοποθετήσει τον εαυτό της και το περιβάλλον της. Αν είχαμε ένα ειλικρινέστερο και ορθολογικότερο πολιτικό σύστημα, θα αναγνωρίζαμε ότι ορισμένα θέματα των Μνημονίων και η μεταρρυθμιστική τεχνογνωσία που μας έχει προταθεί από διεθνείς οργανισμούς και την task force, αποτελούν αναγκαίες δομικές αλλαγές που όσο πιο γρήγορα και ολοκληρωμένα γίνουν τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουν. Αυτό όλοι οι αρμόδιοι και οι κομματικοί παράγοντες το ομολογούν μεταξύ τους. Μένουν όμως εκεί. Από την άλλη, είναι εξίσου αληθινό ότι ούτε τα Μνημόνια ούτε τα κουρέματα ούτε το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ συγκροτούν πολιτικό σχέδιο. Είναι υποχρεωτική επιλογή του επώδυνου για να αποφύγουμε το χειρότερο. Για να μείνουμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, όπως είπε ο Γ. Στουρνάρας, και να είμαστε παρόντες στην υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση.
Τα κόμματα που έχουν ιδιαίτερο συμφέρον να διαμορφώσουν ένα τέτοιο σχέδιο, να δώσουν μια τέτοια προοπτική, είναι εκείνα που στηρίζουν την κυβέρνηση και που κατ” εξοχήν εκπροσωπούν την ευρωπαϊκή Ελλάδα. Για τη ΝΔ που κυριαρχεί στην κυβέρνηση, το ζήτημα τίθεται με απλούς και στοιχειώδεις όρους. Της αρκεί μια Ελλάδα που έπειτα από δύο χρόνια θα έχει θετικό πρόσημο στη μεταβολή του ΑΕΠ, μήνυμα ότι η ύφεση πέρασε. Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, όμως, το ζήτημα είναι περίπλοκο και ζωτικής σημασίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα έφερε αντικειμενικά τα δύο κόμματα σε πολύ δύσκολη θέση. Η επιβίωσή τους δεν εξασφαλίζεται μόνο από την επιτυχία της κυβέρνησης. Χρειάζονται ακόμα περισσότερο τον ιδεολογικοπολιτικό αναπροσδιορισμό τους. Χρειάζεται, άρα, να δείξουν ικανότητα και διαθεσιμότητα να εμπλακούν σε μεγάλες στρατηγικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες. Ετσι, τα δύο κόμματα παρότι σήμερα κινούνται κάπου μεταξύ συμμετοχής, στήριξης και ανοχής της κυβέρνησης, στην πραγματικότητα έχουν μεγαλύτερο συμφέρον να πετύχει στο έργο της. Γιατί αν αυτή αποτύχει και η χώρα οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές μέσα σε συνθήκες επικείμενης χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, τότε η αναμέτρηση θα πάρει τον χαρακτήρα εμφυλιοπολεμικού δικομματισμού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που θα γυρίσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω. Οι πιθανότητες επιβίωσης των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, θα είναι αμελητέες. Από την άλλη, όμως, και στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιτύχει με τον τρόπο που είπαμε, τότε το μεγαλύτερο όφελος θα το εισπράξει η ΝΔ. Το μερίδιο των άλλων δύο κομμάτων θα αυξηθεί στο μέτρο που εμπλακούν σε μια μαζική διαδικασία διαμόρφωσης ενός νέου προοδευτικού πολιτικού ρεύματος σε συντονισμό με τις φίλιες ευρωπαϊκές δυνάμεις.
Οποιος πει ότι αυτό είναι εύκολο είναι ανόητος. Δεν είναι όμως και ο τετραγωνισμός του κύκλου. Υπάρχουν ελπίδες επιτυχίας που δικαιολογούν τον βολονταρισμό. Κατ” αρχάς, γιατί η προοπτική σταθεροποίησης του ευρώ και της παραμονής της Ελλάδας σε αυτό είναι ρεαλιστική και πιθανότατη. Η «επιστροφή» της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο εντός των επόμενων μηνών θα επιδράσει ουσιωδώς στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Θα δώσει ανάσα στην κοινωνία και την οικονομία, ενώ θα επαναφέρει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα των αναγκαίων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα για να σταθεί στη διεθνή σκηνή την επόμενη δεκαετία. Δεύτερον, οι ανακατατάξεις στον «μη δεξιό» χώρο ακόμα δεν έχουν συντελεστεί, αντιθέτως βρίσκονται σε εξέλιξη. Εννοώ τον χώρο που ξεκινά αριστερά της ΝΔ και περιλαμβάνει ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι κοινωνικές δυνάμεις και αντιλήψεις που συνειδητά ή ενστικτωδώς υποστηρίζουν το ευρώ, βρήκαν εσχάτως σε αυτόν εκλογική έκφραση. Η διαμόρφωση των συσχετισμών και οι κομματικές εκφράσεις που θα βρει ο «μη δεξιός» χώρος δεν έχουν προδιαγραφεί, και η κατάληξη είναι ανοικτή στη συγκυρία μιας έτσι κι αλλιώς τρικυμιώδους περιόδου. Τρίτον, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει για να πείσει ότι είναι κυβερνητική δύναμη εντός ενός σταθεροποιημένου ευρωπαϊκού πλαισίου. Από τη μια, έχει το πλεονέκτημα του 27% και την ευκολία να συλλέγει την κοινωνική δυσαρέσκεια ως δημαγωγική λαϊκιστική αντιπολίτευση. Από την άλλη, έχει στο εσωτερικό του ισχυρότατες αντιευρωπαϊκές παλαιοκομμουνιστικές και νεοαριστερίστικες δυνάμεις που εμποδίζουν την εύκολη εξέλιξή του σε φερέγγυο κυβερνητικό κόμμα ή σε αποτελεσματική κυβέρνηση, ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις μιας δύσκολης περιόδου.
Οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού πολιτικού ρεύματος ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας θα είχαν, αν αφορούσαν μόνο την εσωτερική εθνική κατάσταση. Αν δεν έχουν δηλαδή αντίκρισμα στον διεθνή και κυρίως στον ευρωπαϊκό χώρο. Οι συνθήκες όμως ευνοούν και πριμοδοτούν ένα τέτοιο εγχείρημα. Υπό την προϋπόθεση, εννοείται, ότι θα βγει αληθινή η διαφαινόμενη προοπτική επιτάχυνσης των διαδικασιών ενοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση, οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρύτερης Αριστεράς θα βρουν νέο πεδίο πρωτοβουλίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ενεργοποιείται ξανά η Ευρώπη της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας, του Χάμπερμας, του Φίσερ, του Κον-Μπεντίτ, του Ολάντ, του Μόντι και του Μπερσάνι, ενώ αντίθετα δυνάμεις διαμαρτυρίας όπως η γερμανική Linke ή ο Μελανσόν θα δείξουν τα όριά τους. Ενα τέτοιο ευρωπαϊκό σκηνικό θα ενισχύσει τις προσπάθειες αναμόρφωσης του ελληνικού προοδευτικού ρεύματος, ενώ παράλληλα θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη φυσιογνωμία του.
Η συζήτηση προφανώς συνεχίζεται.
Ο Γιάννης Βούλγαρης είναι καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Πολιτική Επιθεώρηση

159 σχόλια:

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σήμερα αναμένετ αυξημένος όγκος ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ λόγο επιστροφής το αδειούχων.

Για να ξυπνάμε με .
Έλα να βλέπω χαρούμενα προσωπάκια που επιτρέψανε στην πόλη χαχαχα
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του που λένε χαχαχα

giannhs kon είπε...

http://www.axiaplus.gr/article/16307/se-kymata-oi-trapezikes-sygxwneyseis/

giannhs kon είπε...

http://brokerage.emporiki.gr/sites/brokerage.emporiki.gr/files/24-08-12%20ATHEXGI.pdf

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα και καλη "προσαρμογη"στους επιστρεψαντες απο το ραχατιασμα...

τωρα στα καθημερινα πεζα και τετριμενα ...αλλα ακρως διακεκαυμενα..

Ψαλίδι πολλαπλών ταχυτήτων στα ειδικά μισθολόγια.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/721234/Article.aspx

...συζηταμε -μεσα σε ολα- και για τους μισθους των ανωτερων /ανωτατων κληρικων...
και ω του θιάμα...ο παπας περνει περισσοτερα απο τον πιλοτο του μαχητικου...
και κυκλοφορουν στην κοινωνια χωρις αντροπη...
ειναι,ηταν και θα ειναι για μενα,αδιανοητη η πλερωμη των μεγαλοπαπαδων που σημειωτεον δεν εχουν και οικογενειακες υποχρεωσεις...
νομιζω οτι καθε κυριακη,διαβαζουν παπαρες ...χωρις να εφαρμοζουν τις γραφες...
και κατι αλλο
ουδεις τους υποχρεωσε ...αν θεωρουν το λειτουργημα δουλεια...ασ πανε και στα μοναστηρια να δουλεψουν

μπαρμπαλιας είπε...

ολοι κατι λεγανε και ο...γκαντεμης το χαβα του

Ξαφνικά…οι έλληνες τραπεζίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα διασώζεται!!!!!! Για προσέξτε λίγο καλές οι αναλαμπές στο ΧΑ και το κλίμα ευφορίας που θα καλλιεργηθεί αλλά έρχεται Φθινόπωρο και μετά Χειμώνας….πολικός χειμώνας….

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακη κλμ
δεν ξερω αν ειδες τη μαχη Pedrosa vs Lorenco
...τα παλιοσκυλα δεν πιανοντε πουθενα

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ καλή εβδομάδα

Όχι δεν τον είδα τον αγώνα ΜΠΑΡΜΠΑ αλλά φαντάζομε σκυλοκαβγάς έτσι ?? χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα από το κλεινόν άστυ πλέον.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη και Ηλία, βλέπω πρωί πρωί άρχισε η ...μουρμούρα.
Προφανώς ο γκαντέμης είναι ο ΠΛ δεν πρόλαβα να διαβάσω τίποτα αλλά δεν μου κάνει εντύπωση. Μια ζωή υπέρ της καταστροφής του ΧΑΑ και της χώρας ποντάρει. Μαζί με το αφεντικό του βέβαια.
Αλλά θα έρθει η ώρα τους

δημοσθενης είπε...

καλημερα σε ολους τους φιλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε καλώς τον Δήμο, σαν τα χιόνια φίλε.
Πέρασες καλά?

δημοσθενης είπε...

μια χαρα φιλε..δοξα τω Θεω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λοιπόν αυτός ο αληταράς μου την έχει δώσει πολύ...

Chris είπε...

καλημερα και καλη βδομαδα σ ολους τους φιλους..

Chris είπε...

Δημο καλως ορισες...

Αντε και με σενα θα νιωθουμε περισσοτερο δυνατοι και σιγουροι...

δημοσθενης είπε...

νασαι καλα χρηστο..ευχαριστω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Χρήστο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σε αναμονή της σημερινής συνεδρίασης που πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα...

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
Δημο καλη δυναμη...


δημοσθενης είπε...

ευχαριστω Ηλια..προσπαθω να εγκλιματιστω

δημοσθενης είπε...

βρε τι γιουφτος ειναι αυτος

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα! Παλι πισω..γεια σου Δημο καλη επανοδο..70 μον πηρε το μαγαζι απο τοτε που φυγαμε..

C.C. είπε...

Δαμουρα ή Π.Θ. ή Λεωτσακο σαλτα και γαμησου απο 'δω, γιατι η υπομονη εχει και ορια και εσυ τα εχεις περασει εδω και καιρο.

michele είπε...

Kαλως τον ,δυναμικα μπηκες χαχα.Ηρεμα δεν χρειαζεται..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δυναμική επάνοδος σήμερα βλέπω από πολλούς, άντε γιατί με το ζόρι κρατιόμουνα τόσο καιρό μόνος μου.
Σκέτο σβήσιμο και λίγα σχόλια.
Κράτησα ένα επίπεδο με τον γύφτο-παπαγάλο αλλά για πόσο καιρό θα μπορούσα ακόμη?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σε μισή ώρα 5,6 εκ.
Δεν είναι άσχημα.

C.C. είπε...

Καλημερα σε ολους.

Συγνωμη για το προηγουμενο, αλλα η Λουλου δεν υποφερεται πια.

Chris είπε...

καλημερα στους νεοεισελθοντες

Ε όχι και Λουλου!!!!
Ζαρκαδοπουστα του κερατα ειναι, περπαταει καμαρωτος και αερατος σαν ζαρκαδι:=)))!!!!!

Chris είπε...

Αααααααααα!!!!
Ξεχασα!!!!!!!!!
Στηνει και παγιδες!!!!:=))

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους,

Καλώς μας βρήκαν οι επιστροφές....

Δημοσθένη κ Michele welcome back....

Michele το θέμα είναι να μας δώσεις κ άλλες 70 μονάδες με την επιστροφή σου... Χαχα

michele είπε...

+1,52% με το καλημερα Αλεξανδρατε.Αλλα δεν μαζεψατε λεφτα απ τον ερανο να κανω κι αλλες διακοπες..μου τελειωσαν τα λεφτα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχεις δίκιο μόνο λόγια είμαστε.

Καλημέρα και σε όλους τους μετέπειτα φίλους

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σας...καλως ηλθαν οι παλαιουρες...γκαπακι αφησαμε..αποφασιστε ποτε θα το κλεισουμε για να μην εχουμε γκρινιες..μιλάμε...

michele είπε...

645,47-647,53 ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ..Καλημερα Ιεραξ που λεει κι ο μπαρμπας

ΠΑΝΟΣ είπε...


Καλημέρα Γεράκι.
Αμάν πια με τα γκαπέ σας.
Μετά από 10 μέρες το κλείνουμε και βλέπουμε (αισιόδοξος?)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για να κλείσουμε τα καθοδικά περιμένουμε μήνες και μήνες, εδώ γιατί να βιαστούμε?

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Καλημέρα ....καλή βδομάδα .... Δήμο χαίρομαι που σε βλέπω πάλι εδώ ....
Πάνο, ο Cris με ξεπέρασε .... τη σκόνη του βλέπω .....μα Ζαρκαδόπουστα τον Δάμουρα χα...χα !!!! .... με ξεπέρασε ο μπαγάσας !!!!

michele είπε...

Για να μην αφηνουμε εκκρεμοτητες χεχε

Chris είπε...

http://www.capital.gr/news.asp?id=1596494

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Παυλάρα, εσύ είσαι ο πρώτος χωρίς κουβέντα χαχαχα

michele είπε...

Αμα γινει αυτο που εβαλε ο Chris ,ευκολα κλεινει το γκαπακι

Παύλος απο Πάτρα είπε...

....και για να μη ξεχνιόμαστε ... ο Σπύρος Δάμουρας ή ΠιΘίκουλας ... το πραγματικό του όνομα είναι Αντώνης ....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λες Μικέλε?
Τέλος πάντων λέει ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατασταλάξουν, οπότε αργά ή γρήγορα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παύλο αν θέλεις στείλε στοιχεία με μέιλ για τον Αντωνάκη μας...
Έχω μεγάλη περιέργεια...

michele είπε...

Για οσους ασχολουνται με ΤΕΝΕΡΓ
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/721284/Article.aspx

Chris είπε...

θα μας βγαλει την πιστη μεχρι να ξεκινησει αυτο το ανοδικο...

Παύλος απο Πάτρα είπε...

...Σπύρο Δάμουρα ή Π.Θ. ή Αντώνη ...δεν με έχεις πάρει στα σοβαρά μάλλον ..... με εξωθείς να κάνω πράγματα που δεν πρέπει ....σκέψου τι εννοώ ...κλειδοκύμβαλο ξεκούρδιστο !!!

Παύλος απο Πάτρα είπε...

...βρε Πάνο, νομικά την έκατσα αν δόσω στοιχεία του λινάτσα .... το ξέρει, γιαυτό κάνει τον αδιάφορο .... μου την έχει βαρέσει το άτομο γαμώ το κέρατό μου

michele είπε...

Eκλεισε το γκαπε ,για να μην ανησυχειτε..

Chris είπε...

και το γκαπε εκλεισε αλλά ταυτοχρονα εκλεισαν και οι συνομιλιες...

Καλα εξαφανιστηκατε ολοι????:=))

giannhs kon είπε...

Κάτσε ΧΡΗΣΤΟ μου να προσαρμοστούν τα ΠΑΙΔΙΑ χαχαχ

Καλώς ήρθατεεεεε

Chris είπε...

καθισμενος ειμαι Γιαννη ...
Την καλημερα μου...

πως φαινεται στα ματια σας η σημερινη συνεδριαση???
κατι κατι κατι δεν μου κολλαει!!!!

Chris είπε...

Πανο τα φωτα σου παρακαλω...
Που χαθηκες κι εσυ ρε μπαγασα????

fasokinigos είπε...

Χαιρετω ολη τη παρεα!!!......Φιλε Chris!.......αφου εκλεισαν οι συνομιλιες....ριξτο στο διαβασμα και εσυ........http://logioshermes.blogspot.com/2012/08/h-wall-street.html

michele είπε...

εδω ειμαστε δασκαλε!

fasokinigos είπε...

Καλησπερα φιλε michele!!......Κατι σε ρωτησα απο διπλα...αλλα μαλλον δεν το προσεξες......Ποσα μαθηματα θα μου παρει για να μαθω το σορτ??......γιατι με αυτους που εχουμε μπλεξει, δεν θα τη βγαλουμε καθαρη. Θα μας ξεκανουν ολους

Chris είπε...

Να στε καλα παιδια...
Ειπα κι εγω!!!!

Διαβασμα απο βδομαδα Παναγιωτη..
Και γραψιμο και διορθωμα..
25αρι τμημα Εκτης θα εχω παλι..!!

Εδω τα νουμερα ειναι στανταρ!!!!
ολα σε 25 καταληγουν:=))
Ειτε αριθμων παιδιων ανα τμημα ειτε μετρο μετρησης ποσοτητας τσιπουρου!!!!

Chris είπε...

Μαικλ σαν πολλες εντολες πωλησης στην Ετε δεν εχουν βγει????

Chris είπε...

αναβαλλεται για αυριο εχω την εντυπωση το σπασιμο της ζωνης 1,44-1,45....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έλα ρε σεις δεν χάνομαι βγήκα έξω για κάτι δουλειές και γύρισα.
Καλησπέρα Παναγιώτη.
Χρήστο τα φώτα μου? Τώρα αμέσως. Ένα πορτατίφ που χάλασε φτιάχνω.
Για τα υπόλοιπα ρώτα αλλού χαχα

michele είπε...

Παναγιωτη καλε μου φιλε,ειναι αργα πια να μαθεις για το short οσον αφορα την ελληνικη αγορα,στην οποια αλλωστε γινεται κυριως σε συμβολαια αλλα και επι μετοχων και οταν δεν το εχει απαγορευσει το ΧΑΑ.
οτι χοντρο short ειχε να παιχτει στην ελληνικη αγορα παιχτηκε..

fasokinigos είπε...

Καλησπερα Πανο!!....εγινες και ηλεκτρολογος??.....κανονισε να τιναχτεις στον αερα.

michele είπε...

Δασκαλε εχουν πολλα κομματια στο 1,44-1,45 αλλα πολλα ειναι και στους αγοραστες..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ ΠΛ διαβάζεις Παναγιώτη χαχαχα.

Σίγουρα όμως Μικέλε εννοούσε για τα έξω οπότε έχει αντικείμενο η ερώτηση.

Πολύ μαμούνι πάντως και ανήσυχο πνεύμα ο Φίλος μας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ρε συ φίλε ΦΑΣ όχι και έτσι χαχαχα. Άκου να τιναχτώ στον αέρα!
Δυο καλωδιάκια είναι , φάση και ουδέτερος, ούτε καν γείωση δεν έχει.
Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις

Chris είπε...

ηλεκτρολογε Πανο κανονισε να κανεις κανενα βραχυκυκλωμα στο Χαα και να ρθουν τα πανω κατω:=))

Chris είπε...

φαση και ουδετερος...
Σωστα!!!!
γειωση δεν υπαρχει...

Και τοτε ο Δαμουρας τι ρολο βαραει???:=))
Φαση, ουδετερος ή γειωση???;=)))
Ηταν που ηταν ομορφος , ηρθε κι οταν εβρεχε!!!!!!:=)))))

===
Ευχαριστω Μαικλ

fasokinigos είπε...

που ξερω γω βρε φιλε Πανο. Οτι χαλαει μεσα στο σπιτι το φτιαχνει ο γιος και η γυναικα. Εγω ουτε λαμπα δεν ξερω ν'αλλαζω!!!!!.......

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα του αλλάξω τα φώτα Χρήστο χαχα

Περίμενε λίγο να δούμε τι θα γίνει, δεν μπορούν να γίνουν όλα σε μια μέρα, θα μας παιδέψουν λίγο πρώτα (έως πολύ αφού αργούν οι αποφάσεις ακόμη)

fasokinigos είπε...

Εφυγα για μια βουτια στα γρηγορα....τα λεμε αργοτερα 4.30

Chris είπε...

δεν ειναι δυσκολο Φασο

4 κρατουν το τραπεζι και το γυριζουν γυρω γυρω , 1 κρατα τη λαμπα και 1 φυλαει τσιλιες να μην περασει το ηλεκτρικο ρευμα.....:=)))!!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τον Δαμουρά τον έχω γειώσει με χοντρό καλώδιο μην ανησυχείς...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ποντιακό είναι το ανέκδοτο??? χαχα

michele είπε...

Ασε ρε ΦΑΣΟ που τα φτιαχνει ο γιος.Οι μικροι μονο χαλανε χαχαχα

Chris είπε...

το νου σου Πανο...
θα εμφανιστει οπου να ναι....

ποντιακο , ναι!!!!

φασο μη λες για βουτιες και σ ακουσει το ΧΑΧΑ και αρχισει κανενα μακροβουτι...:-)

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Δασκαλε...
απο δω τοχεις απο κει τοχεις με κανεις και γελαω...

μολις γυρισα απο τη βουτια ..

οι μπαραγκαιοι ...σαν κατι να περιμενουν,γιατι δεν φαινεται και ξεπουλημα

Chris είπε...

Εσυ Μαικλ το ξερουμε οτι τα φτιαχνεις μονος σου αφου ετσι κι αλλιως εισαι νεαρος.....!!!!!!

giannhs kon είπε...

Βρε σεις το αλεξικέραυνο είναι το παιδί

ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ Και του χρόνου με υγεία και διπλές μέρεεεες

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννη
ο τελευταιος γυρος ηταν ολα τα λεφτα...
πηγαινανε στο φτερο...
τον περασε ο σπαρτιατης στην τελευται στροφη...
και στην ευθεια εφυγε ο αλλος λογω καλυτερης τελικης...

michele είπε...

Γιαννη ευχαριστω,ακομα ευελπιστω σε μερικα σαββατοκυριακα με μπανια..τι καλο χειμωνα χαχα..

michele είπε...

Οντως Chris μονο καμμια δεκαρια σου ριχνω..πιτσιρικας λεμε !

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αχ να μην είμαι μερικά(?) χρόνια νεώτερος να κατεβώ να τους σκίσω μπάρμπα!

giannhs kon είπε...

Θα το ψάξω ΜΠΑΡΜΠΑ το βραδάκι να τον δω . Με έφαγε η περιέργεια από το πρωί που το ανέφερες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Νεαροί μου με πληγώνετε τώρα, αλλά δεν πτοούμαι, οδήγησα και λίγο μηχανή σήμερα και είμαι ευχαριστημένος.

μπαρμπαλιας είπε...

εγω Πανο μου τους θαυμαζω

και δεν βλεπω ντοπέ...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πάντως η ΜΠΕΛΑ πλησιάζει το 200αρη αλλα τσιναει...

Ρουφάμε και τα λέμε Καναδέ αγόρι μου, μην κολλας, ελα να σπάσει ο 200αρης παρακαλώ....

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννη αλλο να σου λεω αλλο να βλεπεις...
απορω με σενα...
ησουν πουθενα χωμενος;;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πήραν λίγο τα πάνω τους και οι έξω τώρα

μπαρμπαλιας είπε...

...η κυρα ΜΠΕΛΑ σηκωσε και χαρτουρα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και εγώ θέλω να το δω Γιάννη αργότερα ...αν το βρεις σφύρα χαχα

giannhs kon είπε...

Γεια σας ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΕ

Μεζεδια και μπύρες ΜΠΑΡΜΠΑ χαχα

Σωστά το παίρνω πίσω καλό φθινόπωρο ΜΙΧΑΛΗ μας

Αυτό με το ότι τελείωσαν τα short στο ΧΑΑ πολύ μου άρεσε χαχαχα Για μέρες για ώρες ??πόσο ???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό καλοκαίρι ακόμα Γιάννη, να μην βιαζόμαστε. Ειδικά εγώ που έχασα ενάμιση μήνα δεν βιάζομαι καθόλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα.
Πως τα περνάτε;
Σχεδόν απαρτία έχουμε βλέπω αλλά δεν έχουμε θηλυκή παρουσία ακόμα.

michele είπε...

Aλεξανδρατε ασε τα θεσμικοχαρτα και βρες κανα επιθετικο χαρτι,νεος ανθρωπος εισαι.Αυτα ειναι για τους μεγαλους που εχουν κανει τις καβαντζες τους και δεν ρισκαρουν.Παρε νορβηγικο ομολογο χαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα Γιάννη, μην μιλάμε απο τώρα για μπύρες γιατι μέχρι να τις συναντησω το βραδάκι στο σπίτι έχω πολλές ώρες ακόμα....

Βασιλική? Where are you?

Chris είπε...

γεια σου Πανο καβαλαρη μου...

καλο υπολοιπο καλοκαιρι σ ολους'...
====
Γιαννη Λιακο Αλεξ καλημερα

ο οφθαλμός είναι γένους αρσενικού, η ζήλεια είναι γένους θηλυκού:=)))
Εξαιρούνται οι γυναικείες παρουσίες του φόρουμ....

δημοσθενης είπε...

χαχαχα Μικελε εννοουσες καποιον συγκεκριμμενο ;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Γιαννάκη μας, άντε κοντεύεις, η ουρά έμεινε ακόμη...

Chris είπε...

Ο Παυλος απο Πατρα ειπε οτι το "παιδι" τον λενε Αντωνη...

Αμφιβάλλω...
Μάκη τον λένε...

Ο Μάκης ξερει....π.χ.

Ο Μάκης ξέρει που πάει ο Καραμήτρος...

Ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης...

Ο Μάκης ξέρει ποιος είναι ο κυνηγός που σκότωσε το λύκο που έφαγε το βόδι που ρούφηξε το ποτάμι που έσβησε τη φωτιά που έκαψε το ξύλο που σκότωσε το σκύλο που έπνιξε τη γάτα που έφαγε τον ποντικό που πήρε το φιτίλι μέσ’ από το καντήλι που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι, ντίλι-ντίλι-ντίλι.....

Ο Μάκης ξέρει από που κλάνει το μπαρμπούνι....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Λίγο ακόμα Πανό έμεινε για να δούμε πως θα περάσει

Chris είπε...

Παπαρολεβιε που εισαι ????
Μου έλειψες τόση ώρα....
Κόλλησε και το ΧΑΧα και είπαν σε πειραξω λιγο ...
Π΄ραζει????
:=)))

Chris είπε...

ψηλά ψηλά τα μαυρα τα μπερέ!!!!!
Δε μασανε οι μαυροσκουφηδες Γιαννακη...
Μπροστα σε μας οι άλλοι ειναι απλως οδοντόκρεμες:=)))

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele είπα ένα μέρος να το γυρίσω σε θεσμικά χαρτιά αρκεί να έχουν p/e κάτω του 6 (αλλά με καλα κερδη κ όχι μικρη τιμή). Άλλοι διαλέγουν book value (ΕΚΤΕΡ)..

Κ δυστυχώς δεν είμαι ούτε τόσο καλώς γνώστης, ούτε πάνω απο την οθόνη (σας ζηλεύω) για τα γρήγορα....

Βεβαίως αν υπάρχει καμία καλή εναλλακτική πρόταση, εδω είμαστε να την εξετάσουμε...αρκεί να κάνει πάνω απο 30.000 τζίρο τη μέρα....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Έτσι είναι cris. Πανό σε βόλεψε το πρόγραμμα στο λινκ που σου είχα στείλει.

michele είπε...

Δημο μου αναγνωρισες τον εαυτο σου??? χαχαχαχα εγω δεν εννοουσα τιποτα.Αλλα για πες ,δικιο δεν εχω ???

michele είπε...

Γεια σου Γιαννακη δεν σε χαιρετησα..

δημοσθενης είπε...

Η νεκροψια μονο δειχνει το δικιο και το αδικο Μικελε μου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα Μικελε. Πως είσαι;
Συνεχίζεις διακοπές

michele είπε...

Αλεξανδρατε ειχε και πειραγμα η τοποθετηση μου,μην παρεξηγηθω χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιαννάκη μόλις γύρισα σήμερα και δεν έχω ψάξει τίποτα.
Εκεί που ήμουνα δεν υπήρχε περίπτωση λόγω ψόφιου υπολογιστή, ίντερνετ με προβλήματα και γενικότερης κατάστασης.
Το βάρος στην αποκατάσταση πρώτα και μετά όλα τα άλλα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μικέλε και Δήμο μέιλ... όταν μπορείτε...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

οκ οτι θες στο μειλ ετσι.

δημοσθενης είπε...

παρε με τηλ Πανο ...δεν εχω ακομα τον υπολογιστη μου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δήμο είναι πολλά για να τα πούμε τηλεφωνικά. Εξάλλου και αύριο μέρα είναι.
Δεν είναι κάτι που επείγει για σήμερα πάντως.

δημοσθενης είπε...

OK

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η ΑΛΦΑ σαν να κουράστηκε λίγο
Η ΚΥΠΡ χάλια
Το ΤΤ κάτι πάει να κάνει

Δάσκαλεεεε πως την βλέπεις την ΕΤΕ???

michele είπε...

Γιαννη τελειωσαν οι διακοπες.Κανα ΣΚ μονο.Αλλα δεν διαμαρτυρομαι..δοξα τω θεω.Δημο μου παντα η νεκροψια λεει την αληθεια.Ιατροδικαστης θα μου αρεσε να ειχα γινει ,εγκληματολογια το αγαπημενο μου μαθημα.Αλλα ασχολιομουνα με ..αλλα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο σωλήνας δυο μήνες σχεδόν μια ευθεία.
Τι λέτε, ενδιαφέρων σε κάθε γύρισμα προς τα κάτω?

Chris είπε...

mexri στιγμης στηριζει το γενικο..

εχουν βγει 700000 + τεμ προς πωληση
στο 1,44-1,46...
Πρεπει να τη σπασει αυτη τη ζωνη...
Ειναι κριμα να μην κανει την υπερβαση της...
Αν παρει μπροστα αυτη θα αλλαξει η ψυχολογια παιχτων και μετοχων...

michele είπε...

Δασκαλε εκει στο 1.44-1.45 ειχε πολλα κομματια.Τι γινανε ,πες τη λεξη που σου εμαθα χαχα

Chris είπε...

γαματο ωριαιο απο ΕΤΕ!!!!!!!

γαμαει και δερνειιιιιιιιιιιιιιιι

Δωσεεεεεεεεεεεεεεεεεε κουκλαρα μου!!!
Ξεβρακωσε τους σορτακηδεεεςςςςςς!!!!

Chris είπε...

ονειρο ζωωωωωωωωωωω
μη με ξυπνατεεεεεεεεεεεεεεεεε

michele είπε...

Πες τη τη λεξη λεμε θα σε σβηνω αμα δεν την πεις!! χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

νάτος νάτος ο πρωθ.... ο αρχιμαλάκας ήθελα να πω!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ότι και να πεις, ότι και να βγει στο ταμπλό έχεις χαρακτηριστεί πλέον και δεν αλλάζει με ΤΙΠΟΤΑ!

Chris είπε...

ποια λεξη???εχω παθει ταραχη λεμεεεεε:=)))

michele είπε...

Μια "χαψια" ρε δασκαλε γινανε τα κομματια,δεν θυμασαι τιποτα ,τι να σε κανω

Chris είπε...

Ο Δαμουρας ξέρει που πάει ο Καραμήτρος...

Ο δαμούρας ξέρει ποιος είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης...

Ο Δαμουρας ξέρει ποιος είναι ο κυνηγός που σκότωσε το λύκο που έφαγε το βόδι που ρούφηξε το ποτάμι που έσβησε τη φωτιά που έκαψε το ξύλο που σκότωσε το σκύλο που έπνιξε τη γάτα που έφαγε τον ποντικό που πήρε το φιτίλι μέσ’ από το καντήλι που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι, ντίλι-ντίλι-ντίλι.....

Ο Δαμούρας ξέρει από που κλάνει το μπαρμπούνι....

Chris είπε...

εδω τα καλα "χαψιαααααα" λεμεεεεεεεε:=)))

Δαμουρα τα μακαρονια να ναι ΜΙΣΚΟ σου ειπα ...Εσυ ψωνισες απο ΜΠΑΡΙΛΑ:=)))) ΖΑΡΚΑΔΟΠΟΥΣΤΑ:=))

ΠΑΝΟΣ είπε...

χαχαχα ρε Χρήστο δεν καταλαβαίνει αυτός από τέτοια...θέλει άλλα κόλπα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάει να δει ξανά το 654 ο δείκτης?

Chris είπε...

φοβερη επιδειξη δυναμης απο αγοραστες στην Ετε Μαικλ

Chris είπε...

πανω απο 2000000τεμ εγιναν μια χαψια μεσα σε ενα 10λεπτο:=)))

Πανο ειδες αυτο το μαγικο???

Chris είπε...

Πανο τι Μαγκαιβερια εκανες παλι με τα πορτατιφ:-)

Να θυμασαι πως συνδεσες τα καλωδια και εκανες τουρμπο το μαγαζι!!!!!!!

να ζησει ο ηλεκτρολογος μας!!!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρήστο δεν μπορώ να τα δω εγώ αυτά αλλά δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι πέρασε την ΑΛΦΑ χαχα για να σου φύγει ένα βάρος δηλαδή...

Chris είπε...

τι εγινε ρε παιδια ???
Αγοραζει την εμπορικη????
======
Μαγκουρογαμόσαυρε Δαμουρα ορεα παγυδα χα χα χα αχαχχχαχχ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Δασκαλε γερα παρτους τα λεφτα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα που είπες για Μαγκάιβερ τον είδα μερικές φορές πρωί πρωί στον ΑΛΦΑ. Όλο κάτι βρίσκει αυτός για να ξεφύγει. Η σειρά του δείκτη τώρα.

Δεν το έχει για την ώρα ...αλλά και έτσι καλά ειναι δεν βιαζόμαστε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τα παιδιά, Αλέξανδρε πως τα βλέπεις, αν και ξέρω περίπου τι θα πεις...πάνω και μετά κάτω χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι σύμμαχοι αγρίεψαν...

Chris είπε...

pano στο εστειλα με μειλ

Chris είπε...

καλησπερα Αλεξανδρε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γεια Πανο λεβεντη ο νεαρος δουλιτσα σημερα???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Πανο εως 7/720 οτι λεω απο την αρχη

ΠΑΝΟΣ είπε...

οκ Χρήστο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πολυ σημαντικο το σημερινο κλεισιμο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να είσαι κλά Αλέξανδρε. Ο νεαρός κανονικά, εγώ σε λίγες μέρες αλλά για πολύ λίγο ακόμη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

καλά

michele είπε...

Αφου δεν μου πληρωσατε την ..συνεχεια των διακοπων μου με τον ερανο,επεστρεψα.Και σπρωχνω το δεικτη μεχρι το 651 .Ξεφυγε λιγο προς τα πανω αλλα καπου εδω ειναι λιγο..θεμα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

απο τις 4.00 και μετα αρχιζουν οι εντολες απο αμερικα ,προσεχουμε το 2,37 το 2οαρη.Ετσι και αλλιως ο ογκος θα ειναι στο τελος αρκετα υψηλος και θα δωσει αξιοπιστια στην συμπεριφορα του δεικτη πανω στην αντισταση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλως το παιδι

michele είπε...

Ακραία κερδοσκοπία στον τίτλο της Εθνικής τράπεζας
7 λεπτά πριν

Μεγάλη προσοχή στα χρηματιστηριακά παιχνίδια - Μετά την Alpha σειρά έχει η Εθνική τράπεζα

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όμως από τους επενδυτές - Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια οργιάζουν και εύκολα εγκλωβίζονται οι επενδυτές...

απο το φιλο μου τον Πετρο

Γεράκι είπε...

Καλησπέρα σας πάλι...δυνατός ο δείκτης πατενταρισμένος θα έλεγα..η αλφα αδύναμη κ θέλει προσοχη λογω στοχαστικου.ίδιος λόγος η ΕΤΕ αλλα κάτι παρόμοιο είχε η ΕΕΕΚ κ παρολα αυτα ανεβηκε..επισης μεγάλη προσοχή ο ΟΠΑΠ..δεν μου αρεσει στο ωριαιο μέχρι να αλλαξει κάτι δραματικα..αυτα στο γρηγορο..

michele είπε...

Πραγματι υπαρχει κερδοσκοπια .Γι αυτο συμμετεχουμε στο ΧΑΑ..Αγοραζουμε ,πουλαμε ,εγκλωβισμος υπαρχει μονο σε μικρα χαρτια χωρις εμπορευσιμοτητα..

Και η αλφουλα απο 0,40 μεχρις εδω με κερδοσκοπια ηρθε

Chris είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΔΑΜΟΥΡΑ Γαμάι λάμα :=))))

michele είπε...

Πολυ κομματι το τσιμεντο σημερα..

μπαρμπαλιας είπε...

Μικ

Chris είπε...

δωσε μωρε αφηνιασμενο αλογο....
μια χαψιά ολα...

Θελω κλεισιμο πανω απο 1,45
==
Πανο email

michele είπε...

Παμε επανω καινουργια αναρτηση..