Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
.
                                                             Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ 
   ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....

Ειρωνεία, ηλεκτρισμός και ιδιωτικοποίηση…

Όταν ο Stephen Littlechildσχεδίαζε την ιδιωτικοποίηση της βρετανικής ΔΕΗ στα τέλη του 1979, δεν είχε πείσει ούτε καν την κ. Θάτσερ για την αξία τουεγχειρήματος. Έλεγε, τότε, η Σιδηρά Κυρία πως, σε αυτό τον κλάδο, δεν ήταν δυνατόν να έχεις δύο ή περισσότερες επιχειρήσεις που να ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα νοικοκυριό. Ο Littlechild κατάφερε, με τη βοήθεια του οικονομικού «γκούρου» της πρωθυπουργού, Alan Walters, να την πείσει πως η ιδιωτικοποίηση αυτή μπορούσε και έπρεπε να γίνει.

Η κεντρική ιδέα του Littlechild ήταν η εξής: διάσπαση της βρετανικής ΔΕΗ (α) στο εθνικό δίκτυο μεταφοράς και (β) στις τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και παροχής ρεύματος, με άμεση ιδιωτικοποίηση όλων των «μερών» του όλου αυτού. Ουσιαστικά, το σχέδιο περιελάμβανε τη δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου μεταφοράς και ενός ιδιωτικού ολιγοπωλίου παραγωγής και τοπικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Όσον αφορά το πρόβλημα της μονοπωλιακής ή ολιγοπωλιακής ισχύος των νέων ιδιωτικών εταιρειών, ο Littlechild πρότεινε την εξής λύση: αντίθετα με την Αμερική, όπου το κράτος (συνήθως οι πολιτειακές κυβερνήσεις) επιβάλλει ένα όριο στο ποσοστό κέρδους των επιχειρήσεων (το οποίο αυξάνεται, όταν η επιχείρηση επιλέγει να αυξήσει τις επενδύσεις της σε έρευνα και νέες τεχνολογίες), ο Littlechild προέκρινε έναν άλλον περιορισμό, την επιβολή ανώτατης τιμής ανά κιλοβατώρα, έτσι ώστε οι τιμές του ρεύματος να αυξάνονται συστηματικά πιο αργά από τον πληθωρισμό.

Το επιχείρημα του Littlechild, το οποίο τελικά ενστερνίστηκε η κ. Θάτσερ, ήταν διττό: πρώτον, ότι με το νέο σύστημα πάνω απ’ όλα έμπαινε το συμφέρον των καταναλωτών (καθώς οι λογαριασμοί τους θα μειώνονται στο διηνεκές σε πραγματικές τιμές). Έτσι, οι εμπλεκόμενες εταιρείες θα υποχρεώνονταν να γίνουν ιδιαίτερα «οικονόμες», γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να κερδοφορούν υπό καθεστώς μειούμενων τιμών. Π.χ. θα αναγκάζονταν να εξαφανίσουν τις σπατάλες, να μειώσουν το προσωπικό στο ελάχιστο δυνατόν, να βρουν νέους, φθηνότερους τρόπους παραγωγής ρεύματος αλλά και παροχής προς τους καταναλωτές. (Το ότι θα σταματούσαν τις επενδύσεις σε νέες, πράσινες, τεχνολογίες ήταν κάτι που δεν το σκέφτηκε ή δεν τον απασχόλησε.)

Δεύτερον, όλη αυτή η προσπάθεια θα δημιουργούσε τις συνθήκες μέσα από τις οποίες νέες βρετανικές επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας θα ξεπηδούσαν και οι οποίες, όταν πλέον οι άνεμοι της ιδιωτικοποίησης θα άρχιζαν να φυσούν στην υπόλοιπη Ευρώπη, θα ήταν έτοιμες να επεκταθούν προς τα εκεί, δημιουργώντας μια νέα βρετανική επικυριαρχία στον τομέα της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.



Η δεκαετία του 1980 «είδε» το όνειρο του Littlechild να γίνεται πραγματικότητα. Οι ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες σχεδίασε σχεδόν μόνος του (που, πέραν της ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριελάμβαναν την τηλεφωνική εταιρεία, το φυσικό αέριο, την British Airways κ.λπ.) προχώρησαν, αλλάζοντας τη βρετανική κοινωνική οικονομία διά παντός. Το αν αυτός ο μετασχηματισμός ήταν, συνολικά, ωφέλιμος για τη Βρετανία είναι μία μεγάλη συζήτηση που ξεπερνά τη φιλοδοξία του παρόντος άρθρου. Το μόνο που θέλω να πω εδώ αφορά μια μεγάλη, συντριπτική ειρωνεία που επιφύλαξε η ζωή στον Littlechild – τον οποίο, παρεμπιπτόντως, είχα την τύχη να έχω καθηγητή μου στο Πανεπιστήμιο του Birmingham τo 1981.

Όταν έγινε γνωστό το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της βρετανικής ΔΕΗ, το σχετικό συνδικάτο (η αντίστοιχη ΓΕΝΟΠ) σήκωσε τη σημαία του πολέμου εναντίον των σχεδίων του Littlechild. Λογικό ήταν, καθώς ένας από τους βασικούς στόχους της ιδιωτικοποίησης ήταν η εξαφάνιση της διαπραγματευτικής δύναμης του συνδικάτου, η συμπίεση των μισθών και η εντατικοποίηση της εργασίας. Από την πρώτη, λοιπόν, στιγμή, το συνδικάτο (το οποίο σήμερα ονομάζεται Unison) έθεσε ως στόχο του την επαναεθνικοποίηση της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, ιδιαίτερα εκείνης της πρωτεύουσας – του Λονδίνου.

Η δεκαετία του 1980 ήταν καταστροφική για τα συνδικάτα της Βρετανίας. Πρώτα οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μετάλλων υπέστησαν το μέγα πλήγμα της κατάρρευσης της British Steel, κατόπιν οι τυπογράφοι εκπαραθυρώθηκαν από τις εφημερίδες του Ρούπερτ Μέρντοχ, τέλος οι ανθρακωρύχοι κατατροπώθηκαν κατά τη διάρκεια της τεράστιας πανεθνικής απεργιακής σύρραξης που διήρκεσε σχεδόν όλο το 1984.

Έτσι και στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας: το συνδικάτο Unison αναγκάστηκε να αποδεχτεί μεγάλη μείωση τόσο του προσωπικού όσο και των μισθών, με παράλληλη χειροτέρευση των συνθηκών δουλειάς.



Τον Νοέμβριο του 1998, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Η γαλλική κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας EDF αγόρασε την ιδιωτική πλέον Ηλεκτρική Εταιρεία του Λονδίνου (London Electricity). Δύο χρόνια αργότερα, η EDF αγόρασε μια άλλη ιδιωτική εταιρεία του χώρου (Cottam), ενώ το 2002 επεκτάθηκε τόσο στη νοτιοανατολική όσο και στη νοτιοδυτική Αγγλία. Το 2008 η ίδια γαλλική εταιρεία πήρε την British Energy και, όσο κι αν ακούγεται τραβηγμένο, σχεδόν όλα τα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας. Το 2019, μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του πρώτου νέου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρισμού της EDF. Εν συντομία, η EDF ουσιαστικά ενοποιεί εκ νέου την παλιά βρετανική ΔΕΗ υπό μία… κρατική εταιρεία.

O Greg Thomson είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των «ηττημένων», του συνδικάτου Unison. Σε πρόσφατη συζήτηση μου είπε ότι η EDF, επί της οποίας έχει μεγάλη επιρροή το συνδικάτο CGT (το τελευταίο προπύργιο του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος), επέστρεψε στους εργαζομένους πολλά από τα δικαιώματα που τους στέρησε η ιδιωτικοποίηση, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής θεσμικής εκπροσώπησης του ίδιου του συνδικάτου. «Όταν ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση», μου είπε ο Thomson, «το συνδικάτο μας έθεσε ως βασικό του στόχο την επαναθνικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό το πετύχαμε, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο». Κι όταν του επεσήμανα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι η εθνικοποίηση έγινε από το «λάθος έθνος», εκείνος μειδίασε και είπε κάτι που στα ελληνικά θα μεταφραζόταν ελεύθερα ως: «Σιγά μην είχαμε και τη δυνατότητα να επιλέγουμε έθνος…».

Γ.Βαρουφάκης  www.realpolitics.gr

173 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

Να ξυπνάς το πρωί και να σε περιμένει έτοιμο ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ το σεμινάριο για τη πορεία της σημερινής μέρας ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

giannhs kon είπε...

Σε θετικό έδαφος τα χρηματιστήρια της Ασίας μετά τον ισπανικό προϋπολογισμό

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ Α

A
ALAPIS Α.Β.Ε.Ε.
ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΕΕΧ
ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.
ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
ALSINCO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ-ΥΠΟ
ALTEC ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ALTIUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.
A.S. ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜ. ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ & ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Α.Ε.
ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
ATTICA BANK Α.Τ.Ε.
AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
AVENIR LEISURE & ENTERTAINMENT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.
ΑΧΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ


ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ,ΑΣΚΟ,ΑUTOHELLAS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΟΜΠΥ ΚΤΛ,ΚΤΛ ΜΟΝΟ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΤΙΠΟΤΑ

THE JUNIOR είπε...

CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.
COCA-COLA Ε.Ε.Ε. Α.Ε.
COMPUCON ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΒΕΕ
CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.& Ε. Λιπαντικών & Πετρ/ών
CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD


CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε

THE JUNIOR είπε...

ELBISCO A.E ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
EUROBANK PROPERTIES ΑΕΕΑΠ
EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.
EUROMEDICA Α.Ε. ΠΑΡΟΧΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σε ολους...καλό ανοιγμα (το οποιο να κρατήσει κ να δώσει ομως..)
Ποια λίστα Μικρέ...?

THE JUNIOR είπε...

FASHION BOX ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
F.G. EUROPE Α.Ε.
F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.
FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π.
FOLLI FOLLIE GROUP
Forthnet A.E.
FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
FRIGOGLASS Α.B.E.Ε.


FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
FRIGOGLASS Α.B.E.Ε
F.G. EUROPE Α.Ε.
F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ
FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π.
FOLLI FOLLIE GROUP

Γεράκι είπε...

των best of best?

THE JUNIOR είπε...

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ 2020

ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΓΚΟΥ,ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΤΛ,ΚΤΛ

THE JUNIOR είπε...

H
HELLAS ONLINE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
I
INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.
J
J. & P. - ΑΒΑΞ Α.Ε.
JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΩ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ

Γεράκι είπε...

ok...αρα εως τωρα εχουμε..

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ
ΑΣΚΟ
ΑUTOHELLAS
CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε
EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.
FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
FRIGOGLASS Α.B.E.Ε
F.G. EUROPE Α.Ε.
F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ
FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π.
FOLLI FOLLIE GROUP

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα

THE JUNIOR είπε...

KLEEMANN HELLAS A.B.E.E.
LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε.
LAVIPHARM Α.Ε.
Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
MEDICON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
MERMEREN KOMBINAT A.D. PRILEP
MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε.
MICROLAND COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.
MIG REAL ESTATE Α.Ε.Ε.Α.Π.
M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.

ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
ΕΓΩ ΜΟΝΟ
KLEEMANN HELLAS A.B.E.E.
LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε.


THE JUNIOR είπε...

NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.
NUTRIART Α.Β.Ε.Ε.
OLYMPIC CATERING Α.Ε.
PAPERPACK Α.Β.Ε.Ε.
PASAL ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΝΕΑ PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.


PAPERPACK Α.Β.Ε.Ε.
PROFILE A.E.B.E.

nomad είπε...

Καλημέρα σε όλους

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα.Δεν παιζεσαι ΜΙΚΡΕ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους και ιδιαίτερα στους πρωινούς και τις ...λίστες τους!


Πολύ μεγάλη η χάρη της ΠΕΙΡ δεν θα πέσουμε και στα γόνατα για χάρη της όπως ο Eric!

http://www.youtube.com/watch?v=Q_L-0Ryhmic&feature=related

michele είπε...

Μεχρι τωρα,μια παρατηρηση.Επειδη η ΜΕΒΑΚΟ ειναι για την ΦΡΙΓΟ ,οτι ειναι η ΦΡΙΓΟ για την ΕΕΕΚ κι αυτη μεσα.Μικρη εμπορευσιμοτητα ομως

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Kαλημέρα στην παρέα.
Ευχαριστούμε πολύ ΜΙΚΡΕ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Βάλια

THE JUNIOR είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΓΟΡΕΣ

ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλους

THE JUNIOR είπε...

ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΟΓΚΟΥΣ,ΛΟΜΠΥ,ΤΡΑΠΕΖΟΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

michele είπε...

Πολυ πρωι,πολυ πανω.Μικρος ογκος,για να δουμε

George είπε...

Καλημερα σε ολους και ολες.... ΜΙΚΕΛΕ εχω 296 και αλλα τοσα Χ3 ΙΝΚΑΤ εχεις κανενα να τα δωσουμε ////// λιγα λιγα και σε τιμη 0,654

michele είπε...

Βαλτα george,θα σου τα παρουνε

George είπε...

Εριξα και αλλο την τιμη στο 0,652 αλλα τιποτα.................. 296 για πρωτη δοση......

δημοσθενης είπε...

καλημερα ..0,3670 ο 5αρης της πειρ
...γιναμε μετοχοι..χαχα

δημοσθενης είπε...

0,3630 και 0,3650

George είπε...

Κανω και ανταλλαγη !!!!!!!!! ακομη και με ΛΑΙΚΗ.....

δημοσθενης είπε...

5αρηδες : αλφα=1,6320 ....ετε=1,91
....ευρωβ=1,1120...πειρ==0,3670

δημοσθενης είπε...

μιγ-σωλκ-μετκα-σιδε ολες αρκετα πανω απο τους 5αρηδες τους..και η δεη παλευει με τον 5αρη της στο 3,894

nomad είπε...

Διάβασα τις μεταμεσονύκτιες αναλύσεις και χάρηκα την ομαδικότητα σας

μόλις έγινα κι εγω μετοχος

δημοσθενης είπε...

μ αρεσει και ο οτε εκει κοντα στο 2,90..λιγο πανω λιγο κατω

δημοσθενης είπε...

παραμενει στο σχηματισμο εχοντας "δοκιμασει" και το πανω και το κατω οριο

δημοσθενης είπε...

..η πειρ ντεεε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,

Η ΝΑΣΑ υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τα ΣΩΛΚ...αποκλειστικο απο το ράδιο αρβύλα της γειτονιάς μου...

δημοσθενης είπε...

πειρ-αλφα-ετε πανω ακριβως στους 5αρηδες τους....η ΜΙΓ τον εχει αρκετα καβαλλησει (0,28)απο πανω...ευρωβ τον εχει στο 1,1120 και τον παλευει...μονο η κυπρου απο κατω στο 0,2370 (5αρης)

michele είπε...

Join the club για την ΠΕΙΡ,κολλαει στο 0,37 αλλα θα δουμε.
Αλεξανδρατε ειπαμε ,καβατζαρησε το 1,20 ο ΣΩΛΚ ..και παει και μεις ασχολουμαστε με τα σαπακια χαχα

michele είπε...

George πουλα την ΙΝΚΑΤ να παρεις Λαικη,ρε τσαμπα γραφουμε χαχα.Δεν θα βαλουμε μυαλο ποτε

δημοσθενης είπε...

αντε και "σαρωσα" κυπρου στο 0,2320
...υπ οψιν οτι ειναι η μονη τραπεζικη που πλησιασε τον μεσ κιν 22αρη της που βρισκεται στο 0,2280
..ολων των αλλων, οι 22αρηδες βρισκονται πολυ πιο κατω απο εκει που διαπραγματευονται

δημοσθενης είπε...

τενεργα = μεσ κιν 5αρης 1,87
και ενημερωτικα εεεκ = 14,85

δημοσθενης είπε...

προς το παρον, παει να σχηματισει τετραπλο πατο στο 747 ο γεν δεικτης, οπου και το ανοιγμα του

michele είπε...

Οι ..θυγατρικες ειναι παλι καλες ,οι γνωστες ντε..ο δεικτης εκει πανω κατω ,τωρα αμα περασει το 749 θα κανει μια κινηση,κολλαει εκει

δημοσθενης είπε...

ειπαμε σωλκ-σιδενορ-μιγ-μετκα εχουν καβαλλησει για τα καλα τον 5αρη τους

δημοσθενης είπε...

αλφα-πειρ-εεεκ-ετε-ευρωβ προσπαθουν να τον κατοχυρωσουν (ακριβως πανω σ αυτον)...δεη στο οριο κι αυτη (3,8960) και βιοχκο 3,1530 ..φφγκρπ στο 9,01..τενεργα 1,87

PS είπε...

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΦΥΡΙΟΥ
(INVERTED HAMMER PATTERN)
Ο σχηματισμός αυτός αποτελεί παραλλαγή του σχηματισμού "Morning Star".

Δημιουργείται μετά από καθοδική κίνηση και στην πραγματικότητα δεν αποτελεί σχηματισμό αστεριού, αλλά εμφανίζεται στη θέση αυτού.

Επιπλέον, όπως και η ονομασία του αποκαλύπτει, είναι ανεστραμμένος ο σχηματισμός "Hammer".

Το "Ανεστραμμένο Σφυρί" αποτελεί σημάδι ανατροπής της προϋπάρχουσας καθοδικής τάσης ή οριοθετεί επίπεδα στήριξης.
Αποτελείται από ένα κηροπήγιο μικρού σώματος, με μακριά άνω σκιά και μικρή ή ανύπαρκτη κάτω σκιά. Συνήθως, η άνω σκιά είναι τουλάχιστον δύο φορές το μήκος του σώματος.
Επειδή αγνοώ πλήρως τη συνέχεια,μια παρατήρηση:Το δικό μου τρίγωνο στην πειρ ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 2/10.

δημοσθενης είπε...

φρλκ 1,46 και ινλοτ 1,3340 οι 5αρηδες τους

PS είπε...

ΔΕ 1/10

δημοσθενης είπε...

οσες δεν αναφερω απεχουν ανω του 1-2% απο τους 5αρηδες τους...τιτανας εχει τον 5αρη του στο 14,44

δημοσθενης είπε...

εχαε στο 3,555

michele είπε...

Ο δεικτακος κανει πατους προς τα πανω..ΣΩΛΚ πανω απο 1.20 απο Αυγουστο του 2011..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Δήμο και στους υπόλοιπους που μπήκαν...καταιγισμός χρήσιμων σχολίων από όλους σας.
Μικέλε βλέπω καλά ότι ο δείκτης κάνει και λίγο ψηλότερες κορυφούλες ή όχι?

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

το χάλασες!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χάνει το άνοιγμα ο δείκτης

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Κώστα!!!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

γεία σου και σε σένα....Καλησπέρα σε όλουςςς

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και η ΠΕΙΡ δοκιμάζει το κάτω άκρο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κανείς βρε?????

Τώρα μένει το χτεσινό κλείσιμο 742,44 και μετά......

Ένας μάγως επειγόντως...

δημοσθενης είπε...

τα λογια ειναι περιττα

Γεράκι είπε...

Χαιρεται κ παλι...αναμενομενο..σπασανε ολα..παμε για 732? κ μετα για βρουβες..717?..
τα λεμε ξανα..

nomad είπε...

μεσα στο πρόγραμμα είναι όλα
παίρνεις τη ζημιά και φεύγεις

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

λιγο αγαρμπο αλλα εαν ειναι για απανω επρεπε να γινει τωρα πρεπει να γυρισει αμεσα
Στην πραγματικοτητα μετα απο τοση πτωση δεν βλεπω να πουλαει πολυς κοσμος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το 0,35 ειναι η βασικη στηριξη της μετοχης οποιος ειναι ακομα μεσα περιμενει

νικος φαληρο είπε...

καλο μεσημερι σε ολες τις φιλες και τους φιλους

PS είπε...

επιβεβαίωσε το 0,348 χαμηλό 12ης Σεπτ και γύρισε,ίδωμεν.

δημοσθενης είπε...

αναμενοντας το ιππικο να μας σωσει...

δημοσθενης είπε...

..αρχιζει ο ιδρωτας να σταζει απο τα μετωπα..χαχα

δημοσθενης είπε...

0,3400 ο 22αρης της πειρ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θυμιζω την χθεσιμη εκτιμηση πρωινη ψευτοδιασπαση προς τα πανω αργοτερα ψευδης προς τα κατω και προς το τελος της ημερας δυνατη ανοδικη κινηση
ακομα και εαν το τριτο σταδιο αποτυχει εεε πετυχαμε τα δυο πρωτα χεχε

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

0,348 χαμηλό 12ης Σεπτ--->0,3380

νικος φαληρο είπε...

αγορα ΠΕΙΡ 0,348-0,35 SL 0,345

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τα σωλκ εκαναν τη διασπαση με τον μονο τροπο που ξερουν τεραστιο λευκο κερι εκφοβισμου,αλλα τα φαγε το κλιμα

νικος φαληρο είπε...

αγορα ΚΥΠΡ 0,229 και αναμονη στο 0,221 sl 0,215

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς το Γεράκι...για την ώρα προσπαθεί να στηριχτεί στο 737 αλλά ποιος ξέρει?

michele είπε...

Καλα ρε μολις εφυγα το ριξατε χαχα και η πλακα ειναι οτι ειμαι στην ΠΕΙΡ και περιμενω στην ουρα.Να τους βαλω τιποτα φωνες? Αλεξανδρε ευκαιρια δινουν οι σωληνες για οσους δεν προλαβαν τη διασπαση

THE JUNIOR είπε...

ΓΕΚ

ο ομιλος που βγαζει δελτιο για τα 10mw στην πολωνια

αλλα κουβεντα για το θεμα με την ραε

αλλα,την καλοβλεπω

PS είπε...

** χαμηλό σώματος κεριού(όπου και άνοιγμα),όχι σκιάς.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τους και τους υπόλοιπους...στην αναμονή τώρα.

Αλέξανδρε μακάρι να είναι ψεύτικα όσα βλέπουμε...είπα να πουλήσω στο 0,37, είπα να φύγω στο 0,35 και το μετάνιωσα, θα δείξει τώρα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για την ώρα στηρίχτηκε στο 737 3 φορές....καμιά άποψη? κανένας ΜΑΓΩΣ?

PS είπε...

με το διάβασμα όμως "εχασα" και τη αλφα στα 1,66,παρμένη στα 1,35,αρκούν και τα λίγα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εαν δουμε τιμες πανω απο 0,37 εγω προσωπικα κατι ακομα θα παρω,ηδη εκανα χωρο στο χαρτοφυλακιο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

στον οπαπ ισχυσε το ρητο του Δημου πρωτη ανοδο πουλαμε δευτερη κραταμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αργεί το ιππικό????

Κλιπιτικλόπος

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη κατάσταση βρίσκονται οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 850 plus που εκτελούσε το δρομολόγιο ΑΠΟ 476 ΠΡΟΣ 1350

Το τρένο παραμένει ακινητοποιημένο στο Λιτόχωρο από τις 11.00 περίπου τα και σύμφωνα με υπάλληλο η καθυστέρηση οφείλεται σε δολιοφθορά που έχουν υποστεί οι σιδηροδρομικές γραμμές.

Ωστόσο, όπως ανέφερε Η ΓΙΑΓΙΑ μιας εκ των επιβατών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργοπορία αρχικά οφειλόταν σε διακοπή ρεύματος ενώ λίγα λεπτά αργότερα, οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν το επιβατικό κοινό πως το τρένο έχει υποστεί μηχανική βλάβη.


Είμαστε μαθημένοι στις ασκήσεις πανικού τους το είπατε χαχαχ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Γιάνναρε, πολύ ωραία περιγραφή χαχα

Στο Λιανοκλάδι θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα πάντως, εκεί θα δείξει αν το τρένο φτάσει στην Αθήνα χαχα

Chris είπε...

καλημερα καλημερα....

giannhs kon είπε...

Γεια σου ΠΑΝΟ πως είσαι? Λίγο πλακιτσα νομίζω χρειαζετ που και που χαχα

PS είπε...

Πάνο υψηλό εξαμήνου τα ΕΛΚΑ και interrupt.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά είμαι Γιάννη αλλά μας έβγαλαν την ψυχή σήμερα... και φυσικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει στις 3,5 ώρες που απομένουν (χαιρετισμούς!)


Καλησπέρα Χρήστο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φ. ο...άπληστος που βλέπει λίγο πιο πίσω το 1,70 τι κάνει???

giannhs kon είπε...

Επίσης ΠΑΝΟ μου

Καλησπερα ΔΑΣΚΑΛΕ

PS είπε...

Βλέπει πρώτα τις 3 κορυφές στα 1,90 από Οκτ.του 2009 και το κάτω που ακολούθησε.Εκτός αν περιμένει ακόμα τα 7ε του 2007,με το δείκτη στις 5.300....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ειπαμε άπληστος αλλά όχι κι έτσι, πρώτα το 1,70 και βλέπουμε.
Εχω πιαστεί στο μεταξύ και με με λίγα κομμάτια...μόνο 1000

δημοσθενης είπε...

και το ιππικο προελαυνει στις οθονες σας...χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

0,37 ο 55αρης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δε βιαζομαστε απο του χαρου τα δοντια γλυτωσαμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα κλιπιτικλόπος που λέγαμε πριν, για όσους διάβαζαν παλιά Λούκυ Λουκ χαχαχα


Θόδωρεεεεεεεεε εσύ μόνο θα τα θυμάσαι αυτά....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλέξανδρε ουφφφφφφφφφφφφφφφ

σκούπισε τον ιδρώτα τώρα χαχα

δημοσθενης είπε...

μην το ματιαζετε και εχει ακομα 3+ ωρες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αγορι μου Πανο αν παει πανω απο 0,37 και φυγει θελω oscar καλυτερου σεναριου.
Τωρα αν γινει καμια στραβη δεχομαι και χρυσο βατομουρο!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ουτε ιχνος σηματος ακομα απο τους δεικτακους μου

δημοσθενης είπε...

αν γινει καμμια στραβη και χαλασμενος θερμοσιφωνας πολυ μας ειναι...χοχοχοχ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ρεκορ διαφορας μεταξυ ελβα και ελκα 20 ποντακια,εδω κατι κρυβεται /ή η ελβαλ ειναι φτηνη ή τα ελκα ακριβα.
Σε οριζοντα λιγων συνεδριασεων εννοω,ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Επελεξα το δευτερο και επραξα αναλογα.
Ελα μικε ριχτα μου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

χαλασμενοος θρμοσιφωνας χαχαχαχα
εισαι απαιχτος

nomad είπε...

Μπράβο σε όσους μείνατε, εγω βγήκα στο 0,35 όταν έβαλα το μήνυμα

δημοσθενης είπε...

nomad η νεκροψια θα δειξει ποιος εκανε σωστα και ποιος λαθος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλα κυριε Ιλαρχε ηταν αναγκη να ποτισεις τα αλλογα ΤΩΡΑ???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Οντως μηδενα προ του τελους..κακαριζε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

για την ωρα τα ελκα πυραυλος και ο μικες λυπαται και να με βρισει χαχαχα.
Αλλα......θα δουμε

νικος φαληρο είπε...

κι εγω διαβαζα Λουκυ Λουκ κε Πανο.Αλλα και μικρο ηρωα και καποιο κομικ με ηρωα εναν μικρο ινδιανο τον τσιπιριπο δεν θυμαμαι τον τιτλο του.Και βεβαια Μπλεκ και Ομπραξ.Τα εχω ολα μπερδεμενα γιατι ημουν μικρος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θα την πω την αμαρτια μου spike μου μυριζει εκει

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο τσιριπιπο η ντιαννα και ο michel adams

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ρε σεις κατεβατε απο την πειραιως με ενα ολοκληρο blog επανω της πως να τρεξει

nomad είπε...

Δημο δε το λέω γι'αυτό, αν ήξερα πως θα γύρναγε επάνω δε θα έδινα με ζημία..

michele είπε...

Eπεστρεψα.Την ωρα που αγοραζα εγω ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ πας και δινεις?? Τι να πω τωρα. Για σενα το λεω Αλεξ,τελικα δεν καταφερα να μην στα χωσω.Ξερω και συ μ αγαπας,αλλα ελεος.

δημοσθενης είπε...

προφανως φιλε μου...κι οσοι τις κρατησαν ρισκαραν επειδη χρονικα ηταν ακομα πολυ νωρις..αν αυτα τα εκανε προς το τελος, αλλαζει το πραγμα..παντα να βλεπεις και τη στιγμη

δημοσθενης είπε...

ποιος ειναι ο Αλεξ βρε παιδια ?

δημοσθενης είπε...

αλλοι μιλανε για αποφαση για Εμπορικη σημερα και αλλοι για αργοτερα..

δημοσθενης είπε...

το ταμπλο δειχνει οτι η αγορα πιστευει στο σημερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τρεχα γυρευε κανας τυχαρπαστος απο αυτους που πανε και δινουν τις μετοχες πριν τρεξουν/με 25% κερδος βεβαιως

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

να δειτε που η πωληση θα ακυρωθει

δημοσθενης είπε...

χαχαχ καταλαβα Αλεξ

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

http://youtu.be/yPxTTwR9FRA

δημοσθενης είπε...

γεια σου Γιαννη..στειλε μου μειλ με τα στοιχεια της εταιρειας σου να τη δωσω στα παιδια μου...com300@hotmail.com

michele είπε...

Xαχα ποιος ειναι ο Αλεξ..ωραιο του Δημου.Τι 25% βρε παιδια πραγματικη οικονομικα λεμε..
εδω βαζουμε λεφτα στα ΜΗΔΕΝΙΑ( γεια σου Μπαρμπα)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το σχολιο της ημερας
Τι 25% βρε παιδια πραγματικη οικονομικα λεμε..
Τι ειν τουτο παλι?

michele είπε...

Πραγματικη οικονομια,καμμια φορα μου ξεφευγει και γραφω σαν κι εσενα χαχα

George είπε...

mikele κανενας πελατης για INKAT ....

THE JUNIOR είπε...

ΑΣΚΟ

ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΧΑΡΤΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΠΑ

ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

michele είπε...

Παμε τωρα να πουμε σε μερικα χαρτια που πουλαμε,οταν παιζουν.Δεν μιλαω για τραπεζες.
Τους Σωληνες ας πουμε με 100-200 χιλ δεν πουλας,οταν κορυφωνει φτανει τις 500-600χιλ τα μπουμπουνας.
Τα ελκα κατω απο 100-150χιλ εγω προσωπικα δεν πουλαω

Μυτιλ με 150-250 δεν πουλας με 500 αρα πουλας .Μιλαω γι αυτη την εποχη και για ανοδικες συνεδριασεις.Εμπειρικα αυτα

michele είπε...

Μπορεις να πουλησεις George γιατι δεν πουλας?

michele είπε...

Εδω ΜΙΚΡΕ αναφεραμε τη μεβακο σε ειδικο σχολιο και πηγε 10%.Με 2000 τμχ βεβαια χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Michele απο τον αυγουστο του 2011 εως σημερα αλλες δυο φορες τα ΕΛΚΑ εχουν ογκους αναλογους του σημερινου
Αρχες αυγουστου του 11 και αρχες φεβρουαριου του 12 .Το τι επακολουθησε το ξερεις

George είπε...

Mikele που πελατης .... μονο με -4%.... για σημερα μονο 2000 πηρε ενας....

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οκτωβρης του 2009 ο προηγουμενος αναλογος ογκος,και το αποτελεσμα αναλογο

michele είπε...

Αλλαζουν τα δεδομενα Αλεξ..ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ??? και τα ΣΩΛΚ απο τον Αυγουστο του 2011 ειχαν να περασουν το 1.20/

george γι αυτο καθονται ετσι για αυτους που δεν εχουν υπομονη,να τους τα παρουν χαμηλα

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια.
…τι γίνεται με την ΑΣΚΟ;
…μετά το 10% πως ανοίγει παραπάνω;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οκ ας περιμενουμε

michele είπε...

Δεν ανοιγει dwk..καλησπερα

ο dwk είπε...

…ευχαριστώ Michele.
…αύριο ότι γίνει δηλαδή;

michele είπε...

Τη Δευτερα dwk,αυριο θα κανουμε βολτες χαχα

ο dwk είπε...

…σωστός !!!! χαχαχα !

michele είπε...

Κωλοαγορα δεν ξερω τι να παρω..τα αλλα πανε καλα ,δωστε καμμια ιδεα ρε

George είπε...

Κυκλοφόρησε στο Χάρβαρντ.

Το φυλλάδιο με τη φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου και από κάτω ο τίτλος της διάλεξης «(Re)designing Europe», δηλαδή «Ξανα)Σχεδιάζοντας την Ευρώπη».

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι να πάρεις ή τι να ΔΩΣΕΙΣ χαχαχα

Καλησπέρα Δώρο

George είπε...

pare kirios mikele ego dosi se sena inkat eine kales kai tha tis exeis kai gia ta pedia sou.... 212 draxmes i mia....

δημοσθενης είπε...

μηπως ΕΜΠΛΑΣΤΡΟΝ ?

νικος φαληρο είπε...

ΑΡΑΙΓ;

michele είπε...

Αυτα που εχω αν εξαιρεσεις την ΠΕΙΡ παιζουν με δικο τους παπα ευαγγελιο .Επηρεαζονται βεβαια απο το δεικτη αλλα..

Η ΔΕΗ παει προς τα κατω και μ αρεσει..

δημοσθενης είπε...

αν χρειαστει, να δανεισθεις λιγο φορμολη απο τα ΜΑΙΚ του Θεοδωρου..
χαχα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μιχάλη μπορείς να πάρεις το φθηνότερο χαρτί παγκοσμίως.

Καλησπέρα σας συναγωνιστές-τριες

michele είπε...

Επειδη εχω μπολικες George βαλε ενα χιλιαρικο στο 0,621 να το παρω

ο dwk είπε...

…ΔΕΝ τα δίνω ΔΕΝ τα δίνω !!!!!

michele είπε...

Την περιμενω Βαλια..

ο dwk είπε...

…που Μ;;;
…καλησπερούδια Βάλια !

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Βάλια

michele είπε...

Κατω απο 3.80 και μεχρι 3,5Χ δεν την ακουμπαω dwk.Aν παει εκει..

ο dwk είπε...

…τον ΜΥΤΙΛ πως τον βλέπεις;

michele είπε...

Να μην χασει το 3.04 σε κλεισιμο.Και το παει εκει ακριβως.Σε αναμονη.

μπαρμπαλιας είπε...

κανουν την διορθωση τους ενα προς ενα...

michele είπε...

Και ο δεικτης ουτε 734 δεν εχει ακουμπησει..

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και εγώ τα είχα διαλέξει ένα προς ένα...
μπάρμπα μου τα γαμ@@@@@να !!! χαχαχα

δημοσθενης είπε...

σωστα Ηλια....μπελα-ελλακτωρ-ελπε-οπαπ-κυπρου-οτε τσεκαρουν η τσεκαρανε τον μεσ κιν 22 ημερων τους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτός ο 22άρης έχει ISO Δήμο???

Γιατί μερικοί δεν τον αναγνωρίζουν!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτά τα οριακά πρόσημα στο τέλος οδηγούν όπου θέλουν.

Που ποντάρετε στο πάνω ή στο κάτω???

Εγώ στο δεύτερο...

michele είπε...

Ειπα να του τον φτιαξω..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τσίμπησες αμέσως Μικέ!!!

michele είπε...

Εχει καμμια σημασια?? αφου ειναι απολυτως "χειραγωγησιμοι" οι δεικτες.Οι μετοχες κανουν τις διορθωσεις τους ,οι δεικτες δεν πεφτουν και αλλες μετοχες παμε σαν τραινα.

ο dwk είπε...

…τον συνάντησα στο 3,04 και …βλέπουμε…

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έτσι για την ιστορία...για παραγκίσιους λόγους το είπα
Έχει και σημασία για την Δευτέρα νομίζω...

ΠΑΝΟΣ είπε...

κράτα τον σφιχτά τώρα Θοδωρή....

michele είπε...

Σε 2 λεπτα απογευματινη αναρτηση