Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    

                                                                                     
                                                             Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...
Ο MARIO DRAGHI AΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ 
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ LOBBY...





By Wolfgang Münchau

Η ατυχία της ευρωζώνης είναι πως από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα κινητοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα οι κυβερνήσεις της καθησυχάζονται. Αυτό παρατηρήσαμε τον προηγούμενο χρόνο, όταν η ΕΚΤ διοχέτευσε 1 τρισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα να παγώσει αμέσως η διαδικασία για τον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης. 

Το ίδιο παρατηρούμε τώρα και στην Ισπανία, όπου ο Mariano Rajoy αρνείται να καταθέσει επισήμως αίτηση για ένα πρόγραμμα καθολικής στήριξης της οικονομίας. Η πτώση στα spreads των ομολόγων έχει απομακρύνει την πίεση. 

Η πιο εμφανής εκδήλωση εφησυχασμού, όμως, παρουσιάζεται στη συνεχιζόμενη συζήτηση περί τραπεζικής ενοποίησης. Πάντα υποπτευόμουν ότι η Γερμανία θα ήταν το εμπόδιο. Και δεν εξεπλάγην όταν διάβασα το άρθρο του Wolfgang Schaeuble στους Financial Times την Παρασκευή, όπου υποστήριξε ότι δεν είναι εφικτό να επιβλέψει η ΕΚΤ 6.000 τράπεζες - όπως θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Ο Michel Barnier, ο επίτροπος για θέματα οικονομίας, δηλώνει ότι είναι παράλογο να περιοριστεί το σύστημα τραπεζικής εποπτείας μόνο στις μεγαλύτερες τράπεζες. Η Northern Rock, η Dexia και η Bankia δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και θα ήταν εκτός ελέγχου της ΕΚΤ. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, όσο οι αναρίθμητες τοπικές τράπεζες με χαμηλή κεφαλαιοποίηση, που διοικούνται από ανθρώπους με καμία επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνουν.
Στη Γερμανία, οι δημόσιες, οι αποταμιευτικές και οι συνεταιριστικές τράπεζες κάνουν σκληρό lobbying για να αποφύγουν το ευρωπαϊκό σύστημα. Το επιχειρηματικό τους μοντέλο στηρίζεται σε μία φιλική, τοπική εποπτική αρχή, που κάνει τα στραβά μάτια. Εάν επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα, τότε οι στενές σχέσεις μεταξύ της βιομηχανίας και των τραπεζών θα διαταραχθούν. Οι Γερμανοί θεωρούν ότι η πρόταση του Μ. Barnier είναι επίθεση στο δικό τους οικονομικό μοντέλο. 

Εάν επικρατήσει η γερμανική θέση -σενάριο καθ' όλα εφικτό-, το όραμα της τραπεζικής ενοποίησης θα αποτύχει οριστικά. Θα υπάρξει κάτι που θα αποκαλείται τραπεζική ενοποίηση, με σχετικές ανακοινώσεις και πανηγυρισμούς. Η Ε.Ε. θα αυτοσυγχαίρεται, αλλά σε γενικές γραμμές θα είναι άνευ σημασίας για την ευρύτερη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Η ευρωζώνη θα παραμείνει νομισματική ένωση με εθνικό εποπτικό έλεγχο και τράπεζες που θα είναι επιρρεπείς στις κρίσεις. 

Η προτίμηση της Γερμανίας να περιοριστεί ο κεντρικός έλεγχος σε 25 τράπεζες μου θυμίζει τη συζήτηση για το ευρωπαϊκό καθεστώς στις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, που είχε διεξαχθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η διαφωνία ανάμεσα στα κράτη μέλη λύθηκε θέτοντας ένα όριο μεγέθους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χειριζόταν μόνο τις μεγάλες διασυνοριακές συγχωνεύσεις και τα κράτη μέλη όλες τις υπόλοιπες. Η Γερμανία εφαρμόζει τώρα την ίδια λογική στο θέμα της τραπεζικής εποπτείας. 

Ο W. Schaeuble και οι σύντροφοί του βλέπουν το θέμα από την προοπτική της πολιτικής ανταγωνισμού και όχι της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, γεγονός παράλογο. Φοβούνται τη διάβρωση της δικής τους ανταγωνιστικότητας. 

Για μία ακόμη φορά, η προτεραιότητα δίνεται στα εθνικά συμφέροντα και όχι στο κοινό καλό της ευρωζώνης. Ένα ισχυρό σύστημα θα πρέπει να δίνει σαφείς και θετικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα: Ποιος θα παίρνει την τελική απόφαση για το εάν μία τράπεζα πρέπει να αυξήσει τα κεφάλαιά της ή να κλείσει; Εάν η απάντηση είναι η ΕΚΤ, τότε βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά του συμβιβασμού. Εάν όχι, εάν επί παραδείγματι η ΕΚΤ θα πρέπει να συμβουλεύεται τις εθνικές εποπτικές αρχές, τότε ουσιαστικά τίποτα δεν αλλάζει, παρά μόνο ότι εμπλέκονται περισσότερα άτομα στη διαδικασία. 

Η σωστή τραπεζική ενοποίηση είναι το ελάχιστο προαπαιτούμενο για να λειτουργήσει η ευρωζώνη, επειδή ο τραπεζικός κλάδος είναι εκείνος που μεταφέρει τις ανισορροπίες που έχουν προκύψει στην πραγματική οικονομία. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δημοσιονομική ενοποίηση, μπορούν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων από αυτό το σημείο, μέσω ενός συστήματος εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων και μέσω ενός μηχανισμού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ιδανικά, θα μπορούσαν να γίνουν και τα δύο. Χωρίς κανένα, όμως, το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

Ο Mario Draghi με το άρθρο του στην Die Zeit μας θύμισε ότι η Federal Deposit Insurance Corporation στις ΗΠΑ κλείνει κατά μέσο όρο 90 τράπεζες τον χρόνο. Η Ε.Ε. έχει πολύ δρόμο ακόμη να κάνει στη διαδικασία απομόχλευσης και ανακεφαλαιοποίησης. Παρ' όλα αυτά, η ισπανική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα πρέπει να κλείσει καμία τράπεζα. Ο στόχος μιας τραπεζικής ενοποίησης δεν είναι συμβολικός, αλλά να αναδιαρθρώσει και να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό σύστημα και να μοιράσει τον χρηματοοικονομικό κίνδυνο. 

Η ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη χωρίς αυτά. 

Ακόμη και η πρόταση του Μ. Barnier, όσο πρωτοποριακή κι αν φαίνεται, δεν είναι αρκετή. Η τραπεζική ενοποίηση απαιτεί πολύ περισσότερα από μία συμφωνία ως προς το ποιος θα αναλάβει τον κεντρικό εποπτικό ρόλο. Θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στις εθνικές νομοθεσίες. Ενόσω υπάρχουν αποκλίσεις στις εθνικές νομοθεσίες περί πτωχεύσεων και για τα εργασιακά, τότε η κεντρική εποπτική αρχή δεν μπορεί απλώς να παρεμβαίνει και να απολύει διευθυντές ή να κλείνει μία τράπεζα. 

Η τραπεζική ενοποίηση πρέπει να στηρίζεται σε εναρμονισμένες νομοθεσίες σε αστικά και εργατικά θέματα που εφαρμόζονται και στις τράπεζες ή -ακόμη καλύτερα- θα πρέπει να θέσει τις τράπεζες εκτός εθνικού ελέγχου. 

Εάν μπορούσα να δώσω μία συμβουλή στον Mario Draghi θα ήταν η εξής: Μη δεχτείτε να προχωρήσετε στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων χωρίς συμφωνία για αξιόπιστη τραπεζική ενοποίηση. Τα θέματα μπορεί να μην συνδέονται άμεσα, αλλά χωρίς σταθερότητα στον χρηματοοικονομικό κλάδο κανένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ δεν μπορεί να πετύχει μακροπρόθεσμα. 


ΠΗΓΗ: FT.com 
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved


129 σχόλια:

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

giannhs kon είπε...

http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικονομία/item/207923-«Mayres»-protaseis-ths-troikas-gia-ton-idiwtio-tomea

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα

"With this I'm going to control your LIFE"...

"η ελληνιστι...
τριχα μνιού σερνει καραβι....

αρε Μικ που πας και τα βρισκεις πρωινιατικα...

μπαρμπαλιας είπε...

....αυτο δεν ειναι τιποτα μπροστα στο ....< οι 4 συστημικες τραπεζες δεν ειναι βιωσιμες ,αγοραζοντας ομως αλλες μη βιωσιμες τραπεζες γινονται ....ΒΙΩΣΙΜΕΣ ..>

τα διαμαντια του Πετραν...δοξαστετον.
απορια...
εχει βγαλει καποια σχολη ο περι ου;;;
εστω και δημοσιογραφιας;;;παντως απο συστημικη συγχηση ...το παει το γραμμα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους, καλημέρα Γιαννάκη και μπάρμπα.

Η φωτό του εξωφύλλου είναι το ένα σκέλος του ελέγχου, που αυτόν τουλάχιστον μάλλον δεν μπορείς να τον αποφύγεις.
Το άλλο σκέλος είναι η φασιστική νέα τάξη, όπως εκφράζεται από το Γερμανικό ράιχ, που θέλει να διαλύσει την χώρα και εμείς όχι μόνο δεν το καταλαβαίνουμε, όχι μόνο δεν προσπαθούμε να το αποφύγουμε, αλλά αντιθέτως δίνουμε γη και ύδωρ. Είμαστε υπό κατοχή, το έχουμε καταλάβει? Έχω πει ότι αυτοί δεν θα σταματήσουν ΠΟΥΘΕΝΑ. Νάτο έσκασε. Τώρα θέλουν πέρα από τα μέτρα (τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ θυμίζω) να βάλουν ξανά χέρι στους μισθούς του ιδ. τομέα και να επαναφέρουν το εξαήμερο. (Όχι αυτά δεν είναι μέτρα κάτι ψιλορυθμίσεις είναι).

Εντάξει...και τώρα εσύ ο άλλος Γιάννης, ο Στούρνος, που θα δεις σήμερα την αδερφάρα και τον αρχιφασίστα τον σακάτη πήγαινε να τους γλύψεις τον κ@λο, πήγαινε να τους παρακαλέσεις να σου δώσουν τα 31 δισ. για να χωθούμε ακόμα βαθύτερα στο βούρκο... για να πουλήσεις περισσότερο την χώρα σου, να πάρεις εντολές για τα επόμενα μέτρα. Τεχνοκράτη μου εσύ. Καρεκλάρα και προβολή ψάχνετε όλοι σας τομάρια που δεν υπάρχουν λέξεις να σας χαρακτηρίσει ο άνθρωπος.
Άντε να μην σου ευχηθώ πρωί πρωί να καταντήσεις σαν τα γουρούνια που θα δεις σήμερα...

(Σαν λίγο νωρίς δεν συγχίστηκα σήμερα?)

Άντε γεια.

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σε όλους..να τα λες Πάνο..ουσιαστικα κ μας ενημερώνεις γιατι πλεον έχω κοψει προσωπικα τις ειδήσεις κ δεν ξέρω τι γίνεται...η καθημερινοτητα μου ειναι ηδη αρκετα δύσκολη...κ δεν εχω διαθεση να μου την κάνουν κ χειρότερη...
Καλο ανοιγμα...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!Αμα δεν τα παρεις τα 31 δισ να δεις που θα χωθουμε.Θα μεινουμε με την υπερηφανεια μας.

michele είπε...

Τις σοβαρες ειδησεις Αντωνη,πρεπει να τις παρακολουθεις σαν επενδυτης-trader που εισαι..Ειναι αναποσπαστο κομματι καποιου που ασχολειται με την αγορα.

michele είπε...

Εκλεισε το gap το ΦΦΓΚΡΠ 6.42-6.62 .Αλεξανδρατε αν δεν βιαστηκες να φυγεις ,εδω καλα ειναι..

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ακόμα μέσα είμαι... Λες να χώρισω με το κόσμημα?

michele είπε...

+6,30% Η TENEΡΓ και 0,05 ανα μετοχη για τους κατεχοντες μεχρι χθες.

michele είπε...

Αν δεις ..αδυναμια,την κανεις σιγα-σιγα.Η μπελα ξεφυγε πανω απο το στοχο.Αυτα τα χαρτια ειπαμε,κινουνται με ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ τροπο.12η συνεχομενη ανοδικη συνεδριαση για μπελα

δημοσθενης είπε...

ΛΟΥΛΟΥ...ο υπολογιστης μου ειχε χαλασει πριν 1,5 μηνα...προχθες μου χαλασε η οθονη μου...αλλα τοσο ζωον εισαι που δεν μπορεις να καταλαβεις ουτε καν τι διαβαζεις...η μαλλον ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΞΙΑ ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ....

δημοσθενης είπε...

καλημερα παιδες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάλι πουστιά με την ΚΥΠΡΟΥ.
Ο Λεωτσάκος και ο παπαγάλος του διέδωσαν την είδηση για αύξηση την κατάλληλη στιγμή.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Είναι τρελό το κόσμημα... Αεροπλάνο το φαγκρί ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ!

michele είπε...

Kαλημερα Δημο,σεταριστηκες με την οθονη που λεει και το Γερακι??

Αποκλιμακωση σημερα εν οψει Draghi

http://www.bloomberg.com/quote/.GRK:IND

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Δήμο, μόλις γύρισα και ξαναφεύγω

michele είπε...

Που ολο τρεχεις ρε Πανουλη..651-654 η σημαντικη ζωνη μπροστα μας

δημοσθενης είπε...

εχω βαλει μια οθονη παλια 16αρα πουχα, αλλα βλεπω μονο τις μισες πληροφοριες απ τη πλατφορμα μου..σημερα αυριο θαναι ετοιμη η αλλη εκτος αν μου ζητησουν τιποτε τρελλα λεφτα οποτε παω για καινουργια..

δημοσθενης είπε...

ΣΕ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ Η ΖΗΛΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥ..ΧΑΧΑ
...ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ, ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΛΙ ΨΩΜΟΠΕΙΝΑΛΑ

michele είπε...

Δημο,μην ασχολεισαι

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Παρακαλειται ο κυριος που πιέζει την μετοχη του ΟΠΑΠ να αποσυρθεί ψηλότερα.

Σύλλογος ιδιοκτητών πρατηρίων ποτών Βουλιαγμενης.

ο dwk είπε...

Καλημέρα !
…τέτοια …ντρίπλα !
…ούτε ο …Μέσι !
…σου λέει ο ….…ΑΛλος…
…ας βάλω (π.χ.) Κύπρου και ας αφήσω τα χρυσόψαρα στη …γυάλα!!!
… έτσι γλυτώνω τις μπύρες !!!!!!!!!!!!!!!!
…κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα είναι (;) τελείως συμπτωματική !!!!!!!

giannhs kon είπε...

Χαχαχαχα καλό καλό

Καλημερα και παλι σε ολους

δημοσθενης είπε...

γεια σου Θεοδωρε.. καθε χαρτι που βρισκεται σε εντονη πτωτικη τροχια, πρεπει να επιβεβαιωσει το χαμηλο του (double bottom) η να το χασει και να παει για πιο χαμηλα...

δημοσθενης είπε...

στην προκειμενη περιπτωση της Κυπρου, μετα το 0,1540 την Παρασκευη, σημερα επιβεβαιωσε με 0,1580 χαμηλο...και 0,1600 ηταν ο μεσος ορος αγοραπωλησιων της Παρασκευης που εκλεισε στο 0,17...

ο dwk είπε...

…καλημέρα Δήμο !
…έτσι για πλάκα θα βάλω και ένα χρυσόψαρο στη λίστα !!!!!
…ακούς …..ΑΛ-λε ;;;;;;; χαχαχαχαχα !!!!!!!

δημοσθενης είπε...

Θεοδωρε, πρεπει να εισαι η κυρια αιτια που μου χαλασε η οθονη εκεινο το βραδυ...καθωςμ αυτα που εγραφες μου πεφτανε πληκτρολογια, ποντικια κλπ απο τα γελια...σκεφτομαι αν πρεπει να σε χρεωσω την επισκευη της

μπαρμπαλιας είπε...

καποιος εχει πακεταρει εδω μεσα...και ταξιδευει στα μουλωχτα...στο απειρο;;;οπου θελουν το πανε,με δεδομενο και τα κερδη του...εχουν αλλοθι...
σε καλη μερια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Kαλημερα σε ολους και σε ολες

δημοσθενης είπε...

..και επειδη εισαι γαλαντομος, αν δεν φτιαχνεται, να σου στειλω το τιμολογιο αγορας νεας ??

ο dwk είπε...

…τελικά ΔΕΝ θα γλυτώσω... προτιμώ τις μπύρες…
(…έχω και εκείνες τις ληγμένες από το LIDL κάπου στο πατάρι …)

δημοσθενης είπε...

χαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

Στο Ιόνιο Πέλαγος, λόγω ύπαρξης ασβεστολιθικών κοιτασμάτων, αναμένεται η ύπαρξη κυρίως πετρελαίου με πιθανότητες 80%. Για τα κοιτάσματα ανοιχτά της Κέρκυρας, τον Πύρρο και τον Αχιλλέα, οι εκτιμήσεις είναι από συγκριτικές αναλογίες των κοιτασμάτων πετρελαίου που έχουν βρεθεί στην Απουλία, γεωλογική λεκάνη που βρίσκεται στα Απέννινα Όρη της Νότιας Ιταλίας και εκτείνεται μέχρι το Ιόνιο Πέλαγος (Κεφαλονιά και Ζάκυνθο), περνώντας μέσα από τον Κόλπο του Τάραντα. Αντίθετα, στην περιοχή της νότιας Κρήτης φαίνεται πως υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε ποσοστό 80%.


....ΚΙΑΝ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙ;;;;;;;;ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

μπαρμπαλιας είπε...

Ζητείται χρυσάφι στο υπέδαφος

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/719814/Article.aspx

δημοσθενης είπε...

0,1655 ο μεσ κιν 5 ημ της κυπρου ...ο αλλος βοσκει αρκετα ψηλοτερα

michele είπε...

Mπαρμπα τι εννοεις πακεταρει,στα μουλωχτα? Μηπως εννοεις αυτην που θα ψηφιζα,αν πληρουσε τις προυποθεσεις τζιρου που εβαλε ο Δημος? Χαχα

George είπε...

"Τι καιροί! Τι ήθη! Η τρόικα απορρίπτει τα πλάνα της κυβέρνησης. Απαιτούν περισσότερες περικοπές σε συντάξεις, εκπαίδευση και υγεία", έγραψε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στο twitter.

George είπε...

καλά είδατε τον ΓΑΠ σε φωτό στο συνέδριο ?? έμοιαζε με το μαύρισμα που έχει, σαν τον ΠΙΟΥ........

michele είπε...

Kατασκευες,ενεργεια..ποσες φορες το εχουμε πει??

μπαρμπαλιας είπε...

εγω αγαπη μου δεν σε αναφερα...
εσυ γιατι τσιμπισες;;;
αχαχαχααααα

michele είπε...

Συγχαρητηρια λοιπον στην ΤΕΝΕΡΓ ΣΤΟ 1,38 ( +0,05) απο επιστροφη..στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ αγαπημενο χαρτι που ψηφισε ο ΑΡΤ (να δω πως θα πιειτε τις μπυρες,με cargo θα ερθουνε)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Kαλό μεσημέρι σε όλη την παρέα.
Ο ΑΡΤ είναι extra large τύπος, έχει κλείσει φορτηγό ΨΥΓΕΙΟ και τις στέλνει παγωμένες!!!!

ΑΡΤ είπε...

Ευκολο ηταν...ειχε δοθει απο το 0.85( ο Αλεξανδρος και η Βασιλικη με καταλαβαινουν )καπου εκει αγορασε και η Βασιλικη...οσο για τις μπυρες βρισκονται ηδη στην καταψυξη και ψαχνω ψυγειο για να σας τις φερει...χαχαχα

michele είπε...

Οποιος την εχει μυγιαζεται δεν το ξερεις?? χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

...και ο ΜΥΤΙΛ που σαν ενεργεια...πιθανολογω οτι θα ξεκινησει "η επιθυμω να ξεκουνησει...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Δείτε και αυτό που αφορά την τενεργ

http://sites.diavgeia.gov.gr/ypeka/ada/%CE%924%CE%99%CE%960-4%CE%986

ΑΡΤ είπε...

Απο τον μπαρμπα κινδυνευω να χασω...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μπάρμπα έτοιμος είναι και ο Βαγγέλης, αν δεν κάνω λάθος.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πάντως μου αρέσει ιδιαίτερα ότι ανεβαίνουν ποιοτικά χαρτιά, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΠΕΛΑ, ΦΦΓΚΡΠ. (ο νορβηγος θεσμικός είναι χαρούμενος...έδωσε στην αγορα το 20% της θεσης του)

Η ΜΕΤΚΑ γιατι μένει έτσι πίσω?
Αντε να τραβήξουν λίγο και κανένα σωλήνα..

Σήμερα με πήρε κ ο φίλος που αλλαξε μερικά ΕΛΛΑΚΤΩΡ με ΤΕΝΕΡΓ... Δεν του άρεσε πολυ, και άλλαξε μόνο ένα μέρος της θέσης του... Πιθανόν να τρέξει τώρα απο πίσω...

Γεράκι είπε...

αχ..αχ..να ηταν μονο η τενεργ..ή το εχαε..ή η γεκ...υπηρχε κ άλλη..απλα δεν προλαβα λογω υποχρεώσεων...τεσπα...καλα κέρδη σε όλους...

michele είπε...

Αργησε ο φιλος σου Αλεξανδρατε..
και ο Βαγγελης χαχα περιμενει τον Σπυρο..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Χαχαχαχα καλόοο Μιχάλη.
Πες του Σπύρου να μην αργήσει γιατί φεύγουμε.....

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλησπερα σας ειμαι ο γνωστος γκρινιαρης του site και εχω να πω τα ακολουθα
1/Γιατι να αγορασω σημερα οταν ειμαστε μια ιδεα κατω απο την αντισταση του 20αρη και ο τζιρος ειναι ...τσιρος?
2/Τι στο καλο δεν βλεπω τα εβδομαδιαια διαγραμματα οτι ειναι για φουντο?
3/ενα τραγουδακι.Αν το λες αυτο αγαπη,δηλαδη ανοδο,πεεεφτεις εξω!!!
ποια το τραγουδουσε δεν θυμαμαι
4/το μονο που μπορω να δω ειναι τα υπερπουλημενα επιπεδα της κυπρου σε ημερησιο που πανω απο 0,17 επιτρεπουν εισοδο στο ..ωριαιο /βρε που καταντησα!!!!
5/Χαιρομαι πολυ για τον καλο φιλο Αλεξανδρατο
6/Πανοοοο ισχυει το στοιχημα?????αλλα με τιμες εκκινησης σημερινεςφυσικα

μπαρμπαλιας είπε...

δεν μπορω παρα να ευχ τον Μικε...
του ειπα να πουλησω καποιο χαρτι που το εχω πολυ χαμηλα;;;
μου ειπε: ειναι η καβατζα σου αλλα τωρα ξεκιναει...και εγενετο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Η ΤΕΝΕΡΓ παει γ το gap στο 1.45- 1.50?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ατι η μοη πως τα καταφερνει πανω παει κατω παει ολο εδω ειναι.ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΩ ΜΕ ΧΑΣΟΥΡΑ ΡΕ ΚΕΡΑΤΑΔΕς ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ 5% ΝΑ ΦΥΓΩΩΩΩΩΩ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΡΕ ΣΥ DWK για να γλυτωσεις 10,λεμε τωρα,μπυρες θα μας καταστρεψεις? ασε το χαρτι να ανασανει λεμεεεεεεε

michele είπε...

Να εισαι καλα μπαρμπα,που τα θυμασαι ολα τι λεμε..μνημη μικρου παιδιου εχεις..
Αλεξανδρε τεχνικα εχεις δικιο φυσικα αλλα απ οτι ξερω δεν παιζεις συμβολαια στον 20 αρη η options.
Και οπως βλεπεις Βαγγεληδες,μπελες,φαγκρια, φουρληδες ,γεκτερνες,οπαπηδες κλπ εχουν δωσει ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΑ κερδη!!

michele είπε...

Αλεξανδρατε η Τενεργ κοβει και αυριο 1 στις 20 δωρεαν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο οπαπης μου καλα πηγαινει αλλα φταιει ο μικρος με το χαρτζιλικι απο τα αλλα που λες δεν εχω αλλα θα παρω σε διασπαση του 2,42 ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ,τωρα μονο λιγη κυπρου

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele του το είπα...

Οπως του είχα πει κ για τα ΜΠΕΛΑ κ ΦΦΓΚΡΠ αλλα είχε στεγνώσει...

Ευχαριστώ Αλέξανδρε. Άντε να συνέλθουν λίγο μερικά χαρτια και ο Σπύρος να μας παει στις 850 μονάδες..

George είπε...

ο γενικoς δεiκτης 653 σκαρφαλωνει σε υψηλα δυο μηνων αλλα με χαμηλο τζιρο... να δουμε αν κρατηθει σε αυτα τα επιπεδα αν και βλεπω επιστροφη προς τα κατω αυριο, με αυτον τον τζιρο μπορει να γυρισei οποιδηποτε στιγμη ...........

μπαρμπαλιας είπε...

...ΝΑΤΗ ΠΕΤΙΕΤΑΙ;;;
και χθες εκανε κοματια...
για την ΙΝΤΚΑ που λεει ο λογος..

michele είπε...

Δυσκολα τα 243 και τα 654.Βεβαια αν τα σπασουν θα εχουμε γλεντια..

Γεράκι είπε...

ειναι για να βαρας το κεφάλι σου..μαλλον θα πρεπει να πουλαω τις πιθανες επιλογες μου..απο να τις παιζω εγω..σωστα Mic?

Γεράκι είπε...

κ μην μου πεις..ωριαια κτλ...μιλαμε για ημερήσιο καραμπαμ...

μπαρμπαλιας είπε...

οι...πριμανδονες...σκετη απαγοητευση

δεν θα το πιστεψετε..ριχνω μια ματια και τιποτε αλλο

George είπε...

Πειραιως κολλημενη 0,256-ο,258...οπως και Αλφα 1,35 με 1,36 και με χαμηλο ογκο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρααααα.
Που τρέχω? Στα ΤΕΙ για πιστοποιητικά, στο ΙΚΑ (έσοδα) να δώσω το χαρτί της Επιτροπής που πέρασα, στην Στρατολογία για αναβολή. Το παιδί διαβάζει (?) βλέπετε και ο μπαμπάς έχει μηχανή.

Ρε παιδιά τελικά η ΚΥΠΡ έχει κι άλλη αύξηση?

Ο ΑΛΛΟΣ ποιος είναι (τα διάβασα πολύ γρήγορα) όχι εγώ πιστεύω Θοδωρή. Είπα ΠΕΙΡ και έπαιξα ΚΥΠΡ. Φτου.

Αλέξανδρε μην κλέβεις, δεν είμαι σπίτι και δεν έχω πρόχειρες τιμές τώρα αλλά δεν πιστεύω να έχουν καμιά μργάλη διαφορά αυτές οι δύο ακόμα και σήμερα.

George είπε...

Ινκατ εμεινε απο καυσιμα...........

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Η ολη κινηση των τραπεζω,σε κλαψ ,ωριαιο διχνει οτι πραγματι κατι θα μπορουσε να συμβει,κατι δυνατο ΙΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟς ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
Αλλα για την ωρα μιλαμε για ωριαιο

George είπε...

RSI Τραπεζων 60λεπ το βλεπω πτωτικο αν δεν κανω λαθος... επιβεβαιωση ΜΙΚΕΛΕ.....

michele είπε...

Οι τραπεζες περιμενουν τoν Draghi..

George είπε...

Και επειδη φοβαμαι την ΤΕΝΕΡΓ εφυγα στο 1,38.....με λιγα κερδη...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

o rsi της σιδενορ προσπαθει να σπασει την πτωτικη γραμμη τασης,την ιδια στιγμη ο stoch σε υπερπουλημενα επιπεδα.επερχομενες συγκινησεις,αντιστροφη??? ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΓΥΡΩ ΣΤΟ 0,55 ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗς

ο dwk είπε...

…νάμαστε και από Ν. Μάκρη…
Η κυρία στην παραλία (αέρας – κύμα) εγώ στο pc !
…θα μπω θα βγω τσάκα τσάκα…
…και για να μην ξεχνιόμαστε…

ο dwk είπε...

…περίπου 14:30:
ΤΟ…ΣΤΟΙΧΗΜΑ … 31/08 … 04/09 … ΔΙΑΦ. … Δ. %
ΓΕΚΤΕΡΝΑ (1)… … 0,948 … 1,030 … 0,082 … 8,65
ΙΝΤΑΛΟΤ (1)…. … 0,925 … 0,997 … 0,072 … 7,78
ΕΧΑΕ (1)………… … 3,020 … 3,200 … 0,180 … 5,96
ΜΥΤΙΛ (2)……… … 2,270 … 2,370 … 0,100 … 4,41
ΟΤΕ (1)………….. … 2,580 … 2,670 … 0,090 … 3,49
ΕΛΒΑΛ (1)…….. … 0,846 … 0,856 … 0,010 … 1,18
ΠΕΙΡΑΙΩΣ (4)… … 0,253 … 0,255 … 0,002 … 0,79
ΑΛΦΑ (4)……… … 1,350 … 1,350 … 0,000 … 0,00
ΟΠΑΠ (1!)…….. … 5,540 … 5,480 … -0,060 … -1,08
ΕΤΕ (2)………….. … 1,410 … 1,390 … -0,020 … -1,42
ΚΥΠΡΟΥ (4)…… … 0,170 … 0,162 … -0,008 … -4,71

Γεράκι είπε...

μπράβο σε όλους τους τραπεζίτες...

George είπε...

Και η dion τον χαβατης...-14%

George είπε...

την περιμενω στο 0,086 ....για ανα δουμε.... καπου εκει με πληρωσε πριν απο λιγους μηνες και καλα....

ο dwk είπε...

ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ… … 6,200 … 6,700 … 0,500 … 8,06

George είπε...

INLOT + 5.21%

George είπε...

inlot + 8,33 εδω το χρημα....

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

FTSE 235 ΤΑΤΑΝ ΤΑΤΑΑΑΝ, ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΩς 242 σε πρωτη φαση

George είπε...

και εβλεπα χθες την Λαικη αλλα αγορασα λιγα κομματια ... δεν περιμενα τετοιο αλμα............ Ο/Η Georgeείπε...
Tρελες αγορες βλεπω στην ΛΑΙΚΗ ξερουνε τιποτα?

3 Σεπτεμβρίου 2012 1:06 μ.μ.

michele είπε...

Αμα παιξει κι ο ΠΑΡΝασσος ..

George είπε...

Mikele +1,58 o PARN....βλεπω και για σημερα ευκαιρια την λαικη.... για να δουμε εβαλα εντολη στο 0,032...και χθες αγορασα στο 0,031 .....0,031 με 0,032 ειναι + 3,33% οχι και λιγα.......

michele είπε...

George γιατι ασχολεισαι με σαπια?? θα μου πεις κανα παιχνιδακι μπορεις να κανεις..

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

3,5 ώρα Ελλάδας ή Λονδίνου ?
Αν είναι το δεύτερο να πεταχτώ μέχρι τα everest για κανένα espresso ?

Όμορφα και τα ΠΛΑΘ σήμερα.

michele είπε...

Εχουν ξεμυτισει τα καλα χαρτια Αλεξανδρατε..

George είπε...

Στα 4000 ειναι το 10%=400 και μετα buy...... γιατι απο της αλλες καλες στο περιμενε τοσο καιρο .... που λενε αν σου κατσει,,,,και ειδες ΤΕΝΕΡΓ εφυγα στο 1,38 που ειναι τωρα ?????και ακομη δεν κλεισαμε......και τζιρο 15000000 ......

michele είπε...

Το θεμα δεν ειναι που ειναι 1 ωρα μετα που εφυγες.Και αυριο με το κοψιμο θα ξεκινησει πιο κατω.Το θεμα ειναι να γινονται 40 αρια και 50 αρια μεσα σε ενα δυσκολο περιβαλλον.Και γινονται σε πολλα χαρτια

δημοσθενης είπε...

Τρίτη 04 Σεπ 2012 - 11:45 Π.Θ IP: XXX.219.230.129
ΣΕ ΛΙΓΟ GOLDMAN JP MORGAN ΞΕΚΙΝΑΝ.............

δημοσθενης είπε...

ΠΡΩΣΕΧΟΣ ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

δημοσθενης είπε...

ΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΟΤΕ ΠΗΓΕ ΑΠΟ 1,09 ΣΤΟ 2,75 (+152%)...ΕΜΗΣ ΤΑ ΛΑΙΓΑΜΑΙ..Ο ΤΕ ΘΑ ΓΗΝΗ ΔΕΦΤΕΡΗ ΕΜΠΩΡΙΚΗ...ΧΑΧΑ

George είπε...

Στους «8» πια ο Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος απέκλεισε τον Νίκολας Αλμάγκρο με 3-0 σετ (7-6, 6-4, 6-1).

PS είπε...

ΕΙΠΕΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙς 3,5.............ΧΤΗΠΑΝΑΙ .....
ΗΠΩΜΟΝΙΙΙΙΙ

δημοσθενης είπε...

Τρίτη 04 Σεπ 2012 - 14:08 Π.Θ IP: XXX.49.165.45
ΕΙΠΕΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙς 5,5.............ΧΤΥΠΑΝΕ........ΕΤΕ-ΑΛΦΑ-ΠΕΙΡ

δημοσθενης είπε...

ΙΠΟΜΟΝΕΙ...ΤΕΛΕΦΤΕΑ ΠΛΙΡΩΦΩΡΗΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΩΤΣΑΙΧΑ...ΙΠΟΜΟΝΕΙ

ΠΑΝΟΣ είπε...

και εβλεπα χθες την Λαικη αλλα αγορασα λιγα κομματια

Αγγουράκια Γιώργη ???

δημοσθενης είπε...

ΕΙΠΕΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙς 5,5
..ΧΤΥΠΑΝΕ........ΕΤΕ-ΑΛΦΑ-ΠΕΙΡ...ΙΠΟΜΩΝΕΙ

George είπε...

Η πόλη των Βρυξελλών αποφάσισε να αγωνισθεί πιο εντατικά εναντίον των βωμολοχιών που εκφέρονται στο δρόμο και οι οποίες θα τιμωρούνται πλέον με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει ως τα 250 ευρώ, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή. ΚΑΛΑ ΑΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

δημοσθενης είπε...

ΕΜΗΣ ΤΑ ΛΑΙΓΑΜΑΙ...ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡ ΤΗΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΑΝ ΧΤΑΠΟΔΙ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είδα και την ΛΟΥΛΟΥ και σκέφτηκα ότι τώρα λείπει μόνο η ΣΟΥΡ-ΛΟΥΛΟΥ χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΠΕΙΡ...την αγάπη μου???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έκανε τεράστια διαδρομή από τότε που τη είπε ο παπαγάλος και καμιά 20αριά εκ. κομμάτια.

Μην τολμήσει κανείς να πει για ξεφόρτωμα γιατί θα έχει να κάνει μαζί μου...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιώργη δεν ξαναβρίσω ...μόνο τον παπαγάλο (βρωμόπ....α του κερατά).

michele είπε...

Επειδη δεν το ειπες ολο ασε 200 ευρω στο ταμειο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ για την έκπτωση Μικέλε χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα θα είμαι πιο κόσμιος οπότε βάλε μου μικρότερο πρόστιμο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ρε ΦΑΣΟ που είσαι... το κέρατό μου???
Τελικά αυτό με την ΠΕΙΡ. θα το θεωρήσουμε "πράξη" ή είναι ένας ακόμα αυνανισμός??? (ο 101ος)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Νάτος και ξέχασα να πάρω μαϊντανό ρε σεις... κρίμα

δημοσθενης είπε...

ΠΕΙΡ...0,2600 ΨΗΛΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ 0,2580 ΨΗΛΟ ΣΗΜΕΡΑ...ΕΜΗΣ ΤΑ ΛΑΙΓΑΜΑΙ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευκαιρία όμως να μας απαντήσει στο 4.49

δημοσθενης είπε...

ΕΙΠΕΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙς 5,5
..ΧΤΥΠΑΝΕ........ΕΤΕ-ΑΛΦΑ-ΠΕΙΡ...ΙΠΟΜΩΝΕΙ

δημοσθενης είπε...

ΑΝΤΕ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΙ

George είπε...

με τα σημερινα 2000*0,031 και 4000* 0,032 τεμαχια αν εννοεις αγγουρακια την λαικη θα δουμε....

ΠΑΝΟΣ είπε...

΄Αντε ΚΥΠΡ ψοφίμι....

michele είπε...

Eιπαμε αυτα θα γινουν με Draghi..να περασουν και την επιμαχη ζωνη ολοι αγκαλια..

George είπε...

921000 Zητουν για αγορα λαικη....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιώργη αυτά τα χαρτιά είναι μόνο για το Γεράκι που τα πάει...

Τιμή 0,032 άνοδος 0,002 (δύο χιλιοστά του ευρώ) ποσοστό +6,67%!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιώργη ΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ ...

michele είπε...

http://www.freeforumstocks.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2518.html#more

Αυτο στα 0,92 δεν σου αρεσε george να εχεις και κανα χαρτι της προκοπης?? χαχα

michele είπε...

Σε 2 λεπτα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ απογευματινη αναρτηση

George είπε...

και με 0,033 τι λες για 10% .ποτε ειχαμε τοσο γρηγορα κερδη

δημοσθενης είπε...

ΕΙΠΕΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙς 5,5
..ΧΤΥΠΑΝΕ........ΕΤΕ-ΑΛΦΑ-ΠΕΙΡ...ΙΠΟΜΩΝΕΙ