Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
1999-ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΑΚΙΑ ΒΛΕΠΩ...
.
                                                             Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...
e-ιστορίες για αγρίους...


Χτες καναμε ρεκορ επισκεπτων και σελιδων στο στεκι μας.Δεν τρεχει τιποτα ουκ εν τω πολλω το ευ.Παντα με τις δυσκολιες μας και τα ωραια μας θα προχωραμε..και πιστευω οτι εχουμε το ευ ,τωρα για το πολυ δεν καιγομαστε.Γι αυτο αναδημοσιευω αυτο αρθρο,για να μην ξεχνιομαστε.
                                                                                                                                          Michele.
...................................................................................................................................................................

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός. Ασφαλώς ο εμπνευστής της ρήσης δεν είχε υπόψη τα πλοκάμια του Ιντερνετ. Το παγκόσμιο ψηφιακό χωριό είναι ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα: μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε παραγωγοί περιεχομένου, να διαδώσουμε το (όποιο) μήνυμά μας στα πέρατα της οικουμένης και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε έναν ανεξάντλητο πλούτο γνώσης και πληροφοριών, που δεν θα είχαμε ούτε αν αγοράζαμε όλες τις εγκυκλοπαίδειες και τις εφημερίδες του κόσμου (οι περισσότερες, άλλωστε, βρίσκονται ήδη στο Διαδίκτυο), επισημαίνει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Τα Νέα.

Πόσο αξιόπιστα, όμως, είναι αυτά που διαβάζουμε στον παγκόσμιο ιστό;
Αν πιστεύαμε όλα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς, τότε ο Χρήστος Χωμενίδης και ο Απόστολος Γκλέτσος θα ήταν νεκροί, στις τσέπες μας θα είχαμε φρεσκοτυπωμένες δραχμές και η χώρα μας θα είχε εμπλακεί σε διπλωματικό επεισόδιο με τη Γαλλία με αφορμή την ανέγερση του Πύργου του Αϊφελ στα Φιλιατρά!

Είναι μόνο μερικά από τα ψέματα που γράφονται καθημερινά στις εικονικές σελίδες του Διαδικτύου και αναπαράγονται εν ριπή οφθαλμού από «ενημερωτικά» μπλογκ και σάιτ ή διακινούνται μέσω λογαριασμών στο facebook και το twitter, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο παραπληροφόρησης.
Αν στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις, στο Ιντερνετ είσαι ό,τι γράψουν οι άλλοι για σένα. Ακόμη και αν καταφέρεις να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, το Google θα επιμένει ότι κάποτε είχες… χαυλιόδοντες.
Στον κυβερνοχώρο, το λατινικό scripta manent βρίσκει διπλή εφαρμογή. Ακόμη και αν σβηστεί το περιεχόμενο ενός ιστότοπου εξακολουθεί να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης – και έτσι η ρετσινιά παραμένει. Ο μόνος τρόπος για να διαγραφεί είναι να στείλει ο ενδιαφερόμενος σχετικό αίτημα στην Google.

Στο Διαδίκτυο μπορεί να γράψει ο καθένας ό,τι θέλει. Χωρίς λογοκρισία. Θα μπορούσε να ήταν ο ορισμός της ελευθερίας της έκφρασης. Αν όμως ισχύει η ρήση του Αλμπέρ Καμί ότι «ελεύθερος είναι εκείνος που μπορεί να ζει χωρίς να λέει ψέματα», τότε η ελευθερία αυτού του επαναστατικού μέσου κινδυνεύει να νοθευτεί από τη συστηματική παραπληροφόρηση.
«Στο Ιντερνετ ευνοείται ο πολλαπλασιασμός του ψεύδους, ιδίως σε μια κοινωνία που ζει μέσα στην ανασφάλεια όπως είναι η δική μας. Η οικονομική κρίση επιτείνει το πρόβλημα και καθιστά το Διαδίκτυο ευάλωτο στη διάδοση κάθε είδους θεωριών συνωμοσίας», λέει στα «ΝΕΑ» ο δρ Διονύσης Πάνος, λέκτορας του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Στον παγκόσμιο ιστό οι πάντες έχουν δικαίωμα να μεταδώσουν το μήνυμά τους και να το δουν να ταξιδεύει παντού σε χρόνο μηδέν. Ποιος όμως ελέγχει την αξιοπιστία αυτού του μηνύματος;

«Στο Ιντερνετ η πληροφορία δεν μπορεί να ελεγχθεί, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί το τεκμήριο της εγκυρότητας. Ο τρόπος με τον οποίο διακινούνται οι πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου δεν διασφαλίζει την αξιοπιστία τους», σημειώνει ο δρ Πάνος, ο οποίος ειδικεύεται στην Κοινωνιολογία των Νέων Μέσων.
Οι δραχμές. Στα μέσα του 2010 όταν η κρίση είχε αρχίσει να απλώνεται απειλητικά σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, οι συνωμοσιολόγοι έκαναν την εμφάνισή τους.
«Αρχισαν να τυπώνονται οι δραχμές», γράφτηκε σε ένα ιστολόγιο. Μέσα σε λίγες ώρες η «αποκάλυψη» είχε κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Πολλοί δεν την πίστεψαν. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους;

Το έργο επαναλήφθηκε τον επόμενο χρόνο, ελαφρώς παραλλαγμένο. Τον Μάρτιο του 2011 κυκλοφόρησε email που το υπέγραφε ένα υποτιθέμενο υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, το οποίο προεξοφλούσε τη χρεοκοπία της χώρας: «Η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός», έγραφε ο κατά φαντασίαν τραπεζίτης (ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, ήταν φανοποιός από την Κρήτη).
Το αποτέλεσμα; Μέσα σε ελάχιστες ώρες περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Η εθνική επέτειος πέρασε και η Ελλάδα δεν πτώχευσε. Το μήνυμα όμως παραμένει μέχρι σήμερα αναρτημένο στο Ιντερνετ.

Η «είδηση» για τη χρεοκοπία ή τη… φρεσκοτυπωμένη δραχμή επανέρχεται σποραδικά στα σοκάκια του Διαδικτύου. Η πιο πρόσφατη ανάρτηση που εντοπίσαμε έγινε τον περασμένο Απρίλιο. «Συγγενείς εργαζομένων στο Εθνικό Νομισματοκοπείο αποκαλύπτουν ότι οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ και κόβουν δραχμές αβέρτα», έγραψε ένας μπλόγκερ.
«Τέτοιου τύπου εξωφρενικές «ειδήσεις» διαδίδονται με αστραπιαία ταχύτητα, ακριβώς επειδή υπάρχει ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας. Τα πάντα είναι πιθανό να συμβούν. Ακόμη και τα πιο τρελά φαντάζουν λογικά», τονίζει ο δρ Διονύσης Πάνος.
Τον περασμένο Απρίλιο μάθαμε από το Ιντερνετ ότι προκλήθηκε μίνι διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, με αφορμή το ομοίωμα του Πύργου του Αϊφελ που υπάρχει στα Φιλιατρά. Μάλιστα, ο οργισμένος δήμαρχος των Παρισίων επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία, ζητώντας την απομάκρυνση του ομοιώματος!
Η είδηση αναδημοσιεύθηκε σε δεκάδες ενημερωτικούς ιστότοπους ως αληθινή, αλλά δεν ήταν. Επρόκειτο για το πρωταπριλιάτικο ψέμα μιας επαρχιακής εφημερίδας…

Οι «θάνατοι». Εχουν γραφτεί και χειρότερα. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης πληροφορήθηκε από το Διαδίκτυο ότι… αυτοκτόνησε, «πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του». Η «είδηση» πρωτοδημοσιεύθηκε σε ένα μπλογκ. Στη συνέχεια αναπαρήχθη από εκατοντάδες άλλα, ενώ αναρτήθηκε και στον ιστότοπο κυριακάτικης εφημερίδας.
Τον «θάνατό» τους πληροφορήθηκαν πέρυσι με παρόμοιο τρόπο ο ηθοποιός και δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος και το μοντέλο Τζούλια Αλεξανδράτου.

Αλλοι έμαθαν μέσω του Διαδικτύου ότι έχασαν τη δουλειά τους. Ενας από αυτούς ήταν η τηλεπαρουσιάστρια Αννίτα Πάνια, η οποία ωστόσο συνέχισε να εργάζεται και μετά την… «αποχώρησή» της.
«Δωρεάν ούζο για όλους αν κερδίσουμε την Κυριακή στις εκλογές»

Ενα «φρούτο» που ευδοκιμεί στο Ιντερνετ είναι τα πλαστά προφίλ δημόσιων προσώπων, τα οποία δημιουργούν επιτήδειοι στο facebook και στο twitter. Μεταξύ αυτών που έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής πλαστοπροσωπίας συγκαταλέγονται οι δημοσιογράφοι Ολγα Τρέμη και Γιώργος Αυτιάς και η τηλεπαρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κατά καιρούς και οι πολιτικοί. Ψάχνοντας στο twitter διαπιστώσαμε ότι λειτουργούν τουλάχιστον έξι πλαστοί λογαριασμοί με το όνομα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ψεύτικο προφίλ έχει ανοίξει και στο όνομα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δωρεάν ούζο για όλους αν κερδίσουμε την Κυριακή», γράφει ένα τουίτ που στάλθηκε από τον… υποτιθέμενο Αλέξη Τσίπρα στις 16 Ιουνίου (μία ημέρα πριν από τις εκλογές).

Τον περασμένο Μάιο το ΚΚΕ κατήγγειλε τη λειτουργία πλαστών λογαριασμών στο facebook και το twitter, κατηγορώντας τα δύο κοινωνικά δίκτυα ότι «παρά τις επανειλημμένες επίσημες διαμαρτυρίες του, οι λογαριασμοί συνεχίζουν να λειτουργούν, μαρτυρώντας τη δόλια και ύποπτη στόχευσή τους».

Δεν λείπουν, όμως, και οι περιπτώσεις που χρήστες (κυρίως «επώνυμοι» ή εταιρείες) δημιουργούν οι ίδιοι ψεύτικους λογαριασμούς με σκοπό να αυξήσουν τους «φίλους» (στο facebook) ή τους followers (στο twitter) που έχουν και να δημιουργήσουν ένα τεχνητό ρεύμα δημοφιλίας.


Χτίζουν ψεύτικους e-εαυτούς

Το ψέμα γνωρίζει ημέρες δόξας και στα κοινωνικά δίκτυα. Ορισμένοι χρήστες παραποιούν τα στοιχεία που τους αφορούν (επιτεύγματα, σωματικά χαρακτηριστικά, ηλικία κ.λπ.), προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Ουκ ολίγοι την έχουν πατήσει κλείνοντας ραντεβού με κάποιον που γνώρισαν στο facebook, αλλά όταν τον συνάντησαν διαπίστωσαν ότι δεν έμοιαζε καθόλου με την περιγραφή που τους είχε δώσει – ούτε καν με τη φωτογραφία που είχε αναρτήσει στο προφίλ του, η οποία ήταν ρετουσαρισμένη ή είχε τραβηχτεί την… προηγούμενη δεκαετία.

Οι αμερικανοί ερευνητές Τζέφρι Χάνκοκ και Καταλίνα Τόμα διαπίστωσαν ότι 80% των χρηστών των social media διανθίζουν τις πληροφορίες των προφίλ τους με «μικρά ψέματα» (π.χ., λένε ότι είναι ψηλότεροι ή πιο αδύνατοι από ό,τι πραγματικά είναι).

«Μια κοπέλα είχε δημιουργήσει μια ολόκληρη φανταστική ιστορία για τη ζωή της, ότι είχε κάποιο φίλο που τη λάτρευε και της έκανε πρόταση γάμου μια νύχτα στο μπαλκόνι και μετά έμεινε έγκυος. Κάποια στιγμή τη στρίμωξαν και αποκαλύφθηκε το ψέμα», διαβάζουμε σε ένα φόρουμ.

Υπάρχουν και αυτοί που δημιουργούν εξ ολοκλήρου ψεύτικα προφίλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα το facebook, 8,7% των λογαριασμών του κοινωνικού δικτύου είναι πλαστοί. Το ποσοστό αντιστοιχεί σε 83 εκατ. χρήστες!

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός μέλους του facebook, που καταγράφεται στο μπλογκ away.gr: «Παρατήρησα πως μια φίλη έφτιαξε fake profile και έγινε φίλη με τον εαυτό της [...]. Ξέρω άτομα που φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ για να γίνουν φίλοι με τη σχέση τους και να ρίξουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα».

«Στο Διαδίκτυο μπορείς να είσαι όποιος θέλεις. Παλαιότερα στα τσατ-ρουμ άνδρες εμφανίζονταν ως γυναίκες και το αντίθετο», λέει ο δρ Διονύσης Πάνος.

Ψέματα και Ιντερνετ

- 83 εκατ. προφίλ στο facebook είναι πλαστά

- 80% των χρηστών των κοινωνικών δικτύων γράφουν ψέματα στα προφίλ τους

- 180 ευρώ είναι η τιμή για την «αγορά» 10.000 «φίλων» στο facebook

- 20 ευρώ είναι η τιμή για την «αγορά» 50.000 followers στο twitter

- 399ευρώ είναι η τιμή για μία σειρά από 20 διθυραμβικές κριτικές

- 79 ευρώ είναι η τιμή για μία επαινετική βιβλιοκριτική

www.realpolitics.gr

312 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 312 από 312
ο dwk είπε...

…στο …μπαούλο Πάνο μου, στο μπαούλο !!!!
…εκεί …παρέα με τον ΟΠΑΠι !!!!!!!

δημοσθενης είπε...

Θεοδωρε παμε δυνατα

δημοσθενης είπε...

οχι ρε συ Θεοδωρε...ο βρυκολακας θα μου τον κανει ζομπι κι αυτον

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τρεχάτε ποδαράκια μου τώρα, ελπίζω μέχρι το τέλος...

ο dwk είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!
…τουλάχιστον γελάμε !!!!!

δημοσθενης είπε...

παιδια, σας δωσαμε την ευκαιρια εισοδου (κατω απο το ανοιγμα 760) τρεις φορες σημερα...καναμε λαθος..παμε πανω

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ρε συ θόδωρε ο πεθαμένος έχει βρωμίσει, θα σκάσει ο ΟΠΑΠις!
Έχει τρύπες το μπαούλο τουλάχιστον?

Γεράκι είπε...

στο 15λ εχουν αψογη συμπεριφορα..πολλα χαρτια κ δεικτες.

δημοσθενης είπε...

Κυριε Γερακι...ριχτε μια ματια σας παρακαλω...ο ΜΑΙΚ αναπνεει ακομα η αποδημησε εις Κυριον ?

Γεράκι είπε...

ουτε καν κερια βλέπω στο 15λ...κατι τελιτσες/κομφετι απο δω κ απο κει...και επίσης κάποιες κορδελες πολυχρωμες...

Γεράκι είπε...

μάλλον πάρτυ κάνουν...κ εχουν κλεισει...

δημοσθενης είπε...

μηπως κανουν πουλακια τα ματια σου ?

Γεράκι είπε...

και το 60λ το ιδιο...χαχαχα

δημοσθενης είπε...

παμε για 4.55 θΕΟΔΩΡΕ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπράβο για τον ΟΠΑΠι σας παιδιά...

νικος φαληρο είπε...

εγινε κι ενα μικρο πακετο ΟΠΑΠ στα 4,35.

ο dwk είπε...

…μισοανοίγω το …μπαούλο !!!
….ωωωωωωωωωχ!!!!
…μπόχα !!!!
…μισοβγάζω τον ΟΠΑΠι…

δημοσθενης είπε...

ΒΑΛΤΟΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗς ΠΑΝΑΓΙΑΣ.....

δημοσθενης είπε...

βαλε και σκορδα διπλα μην μας ματιασουν...χαχα

δημοσθενης είπε...

Θεοδωρε κομποσχοινι εχεις ?

Γεράκι είπε...

εαν δεν κάνουμε νέο υψηλό...πρεπει να ετοιμαστούμε ψυχολογικά....βραχυπροθεσμα..

Γεράκι είπε...

ελπιζω να θελει μονο να δοκιμάσει το 760-1 κ να συνεχίσει τον δρόμο του...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το κράτησε για την ώρα Αντώνη...

Γεράκι είπε...

κατι παει να κανει....

Γεράκι είπε...

οι τράπεζες ψοφίμια..κριμα γιατί δείχνουν πιο ενδιαφέρον χαρακτήρα...

michele είπε...

Σορρυ για την αποχη,απσχοληθηκα με διαφορα, ενα ΟΠΑΠ 4,38 πηραμε εδω με τον φιλο μου τον dim σας στελνει τα χαιρετισματα του

ΓΕΚΤΕΡΝΑ κυριοι

Γεράκι είπε...

αλλες 2 ώρες...

PS είπε...

Sta 0,36λ έφτασε η σημερινή διαφορά δεη-οπαπ

ο dwk είπε...

«…ενα ΟΠΑΠ 4,38 πηραμε εδώ…»
…που είσαστε Michele;
…στο Everest ή στο Hondo;

manos είπε...

KALHSPERA .ESEIS OI POIO PALIOI MPOREITE NA MOY PEITE TO 1999 EKANE ENA MPAM KAI PHGE PANO H SAS EGGALE TH CYXH OPOS TORA

Γεράκι είπε...

χαχαχα...δωρο κ μια τυροπιτουλα...κ ενα κίνο ετοιμο...

michele είπε...

city center Θοδωρε

Γεράκι είπε...

χαιρετίσματα στον dim..

Γεράκι είπε...

αντε ρε βρωμογιδη...ανεβα 10 μοναδουλες..αντε ντε...

δημοσθενης είπε...

Mano παντα σου βγαζουν την ψυχη..τα χρηματιστηρια δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα (καθε αλλο) για να χαριζουν λεφτα..και δη ευκολα

δημοσθενης είπε...

..το θεμα ειναι ..να μην σου βγαλουν το σωβρακο

Chris είπε...

βρωμοΓιΔι :=)))!!!!

αντε ρε !!!!
ξυπνηστε ωρε τραπεζες!!!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

..και σε π.......
εκτός κι α αρέσει σε μερικούς χαχα

δημοσθενης είπε...

dim τα χαιρετισματα μου..καλως ηρθες στο τραινακι του τρομου...

Γεράκι είπε...

τι σου κάνει ο ΕΛΛ Πάνο μου?

michele είπε...

Αξεχαστες εποχες Μανο..ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΤΖΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΑΣΑΝ...Αγοραζαν ΜΗΧΚ σε αποτιμηση Hochtief και ΛΑΝΑΡΑ ( Ας εισαι καλα εκει πανω ΤΟΜ ) σε αποτιμηση BENETTON

Chris είπε...

σωβρακο!!!!!!
kai poy να ναι και χεσμενο Δημο!!!!:=))))

Γεράκι είπε...

το πανε λαου λαου για δράματα...γιατι ρε παιδια?

δημοσθενης είπε...

Θεοδωρε ξαναρχισε "αγρυπνια" για να βαστηξει το 4,39

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρηστάρα ιππομονί

δημοσθενης είπε...

Χρηστο αμα φτασουμε εκει, θα τους το στειλουμε με κουριερ συστημενο

dim είπε...

Γεια σου ιεραξ,χαιρετω Δημο και υπολοιπους.Οοπαπ μου τονΕΧΕΙ ΜΕΣΑ εδω και μερες,εγινα θεσμικος like Αλεξανδρος.Γεια σου Αλεξανδρε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αντώνη παίζει στο 1,35-1,36 σε αναμονή όπως όλες...

manos είπε...

KATALABA THA GINOUME KARDIAKI ARA STHN ANAMONH.EYXARISTO PAIDIA

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάλι δοκιμάζουμε το 761

Γεράκι είπε...

μακαρι να ηταν το RISING THREE METHODS στο 15λ..θα εκανα παρτυ τωρα..αλλα ελα που δεν ειναι..
1 μεγάλο κερι..κ καπακι 3 μικρα κοκκινα..θα εχουμε το ανοδικο ξεσπασμα...?

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ομαδική αποχή?

Γεράκι είπε...

αντεχει ακομα ο 10αρης στο 15λ....761,4

michele είπε...

ΕΧΕΤΕ ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ??????????

εκτος απο τον μικρο που ειναι ειδικος στας κατασκευας

Γεράκι είπε...

αντε καλη συνέχεια...

michele είπε...

dim AΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΟΥΛΕΣ σου χαχα..

Chris είπε...

Αντωνη τη μεγαλη εικονα δες....

Εγω το πληρωσα χθες!!!!
Αντε μωρη παιχτουρα ...σεισ΄ @@@@το μπελα μου!!!!!!

michele είπε...

Μην πει και Η ΙΝΚΑΤ να περασει το 0,63 θα κοψω την περιγραφη χαχα

Chris είπε...

φοβαται ο Γιαννης το θεριο και το θεριο το Γιαννη....

μαλλον μετα τη ληξη των παραγωγων θα δουμεκινηση...

Chris είπε...

....ΕΚΤΟΣ αν αρχισουμε τις ΧΑΨΙΕΣ:=))))

δημοσθενης είπε...

Θεοδωρε..θελουμε σπασιμο του 4,43 επειγοντως...καν τα βουντου σου γρηγορααααα

michele είπε...

Αποφευγουν την κινηση στον ΟΠΑΠη,μηπως την κανουν στο τελος?

ο dwk είπε...

…μόλις επέστρεψα…
-Πήγα και πήρα λουκουμάδες…
…μπας και γλυκαθώ λιγάκι…

Chris είπε...

Εμπρος ΟΠΑΠ
μη σκυβεις το κεφάλι
μονο με Μ.Ο.Υ.Ν.Ι.
αντισταση και παλι!!!!!:=)))

Μαθητικη Οργανωση Υποστηριξης Νεων Ιδεων

ο dwk είπε...

…μια ΧΑΨΙΑ Chris…
…οι λουκουμάδες…

michele είπε...

Πως τα λετε εσεις οι δασκαλοι!
η BIOXK παιζει σουπερ ( fly to quality εχουμε πει) τα ελεγε ο Λιακος το πρωι

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Κάτσε ρε Dwk στείλε κανέναν κι απο εδω...

Έχω τόσο βαρεθεί σήμερα που ετοιμάζομαι να το γυρίσω να δώ Κωνσταντίνο κ Ελένη ή ακόμα κ το Ρετιρέ....

Δώστε ένα κάτω να αγοράσουν (την παρασκευή) και οι καθυστερημένοι ρεεεεε !!!!!!

Chris είπε...

Εμπρος ΕΤΕ
μη σκυβεις το κεφάλι
μονο με Μ.Ο.Υ.Ν.Ι.
αντισταση και παλι!!!!!:=)))

Μαθητικη Οργανωση Υποστηριξης Νεων Ιδεων

δημοσθενης είπε...

ΟΠΑΠ απο το 6,77 την προηγουμενη Πεμπτη 13/09 στο 4,32 σημερα 19/09 σημαινει -36% ....

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παμε για τα σημαντικα τωρα

michele είπε...

Mε τη λογικη Δημο και ανεξαρτητως trading η μετοχη εχει ενσωματωσει τις απωλειες απο τη ρυθμιση,καθοτι εχει και σχεδον μηδενικο δανεισμο..

μπαρμπαλιας είπε...

ταλεγα Μικε αλλα την εχασα σε ενα ποντο...
καμμια φορα μωραινει ο κυριος ....

michele είπε...

Λιακο μου αυτα συμβαινουν στον καθενα..

μπαρμπαλιας είπε...

πηρα ομως ΤΕΝΕΡΓ και ΜΥΤΙΛ....

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ολοι περιμενουν τον οπαπ στα 3,93 γιαυτο δεν θα παει εκει

michele είπε...

Ριξε μια ματια και στον ΦΡΛΚ χαχα..τωρα θα ερθει και η σειρα του αλλου Φ

michele είπε...

Αλεξανδρε εχει λογικη αυτο που λες,γι αυτο ,αλλα και για αλλους λογους λεω μηπως στο τελος κανει την κινηση..ιδωμεν.Φιλολογικο προσωπικα το ενδιαφερον μου

μπαρμπαλιας είπε...

...το εχω κατα νου

ΠΑΝΟΣ είπε...

761-763 μια ώρα τώρα
Γάτα-ποντίκι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα κόκκινα ψυγεία μπάρμπα...

michele είπε...

Πολυ ενδιαφερουσες κινησεις μετοχων διαδραματιζονται ..ενω ο δεικτης κινειται σ συτο το στενο ευρος

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και επειδή το παρέλειψα μέχρι τώρα...


ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΤΤ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΒΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

Χειρότεροι από απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου, ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και δεν πάτε να πείτε ότι θέλετε...

δημοσθενης είπε...

ωχχχ μανουλα μ

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο ,ειναι μπλουτζίπ ...και δεν εχει παιξει...
σε αναμονη μετα το 4.25

ΠΑΝΟΣ είπε...

νέα τρομοκρατική ενέργεια...

michele είπε...

Ελα ρε Πανο και μου ειχε λειψει !!!ασε που αμα το λες καθε μερα ,κατι μπορει να γινει

μπαρμπαλιας είπε...

απο ημερομηνια εισαγωγης δεν θυμαμαι ποτε τετοια ποσοστα ανοδου...ποτε

τωρα τα βγαλανε ολα τα τερτιπια για να μηδενισουν

μπαρμπαλιας είπε...

...τον αβαντσαρει και η μλάρα

νικος φαληρο είπε...

ΟΠΑΠ 4,26 τελευταια γραμμη fibo απο 3,50-6,77;Διορθωστε με αν κανω λαθος

δημοσθενης είπε...

Ηλια αν μιλας για ΟΠΑΠ, ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙς ΜΕΓΑ ΛΑΘΟς ΑΝ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΟΔΟΥ

δημοσθενης είπε...

Ο οπαπ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΟΔΙΚΕς ΤΡΕΛΛΕς

δημοσθενης είπε...

στο τσακ ειμαι να τον φουνταρω, αλλα θα περιμενω λιγο ακομα

michele είπε...

Εγω λεω να περιμενεις τις δημοπρασιες,αλλα μην σε παρω στο λαιμο μου..

δημοσθενης είπε...

μα γι αυτο δισταζω..ειναι 16:32

δημοσθενης είπε...

σιγα τα ωα Μικελε..το πολυ να μας παρουν πισω τα πρωινα κερδη

δημοσθενης είπε...

ειμαι στημενος στο 4,54

michele είπε...

Εμενα μου εχει κατσει μην κανουν λαμογια στο τελος προς τα πανω..αλλα εγω δεν εχω παιξει οποτε..

Αχ ΜΟΗ...

george είπε...

Καλησπέρα, δυο σκέψεις: Εάν υποβαθμιστεί το ΧΑ ο ΟΠΑΠ θα πάθει και 3ο ηλεκτροσόκ κ΄ ίσως κάποιοι πουλάνε γιατί γνωρίζουν το αποτέλεσμα...

δημοσθενης είπε...

μπηκανε βαρια χερια στον ΟΠΑΠη

δημοσθενης είπε...

αγοραστες...

michele είπε...

Αχ ΜΟΗ..

μπαρμπαλιας είπε...

τι σου συμβαινει Μικε μου...
μηπως ξε-πουλησες;;;;

νικος φαληρο είπε...

απο ΒΝ στα ισια : "Ο ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι θα βρεθεί προσεχώς μεταξύ 3-3,5 ευρώ από 4,28 ευρώ τρέχουσα τιμή."

νικος φαληρο είπε...

αυτο που γραφτηκε πως σας φαινεται φιλοι;

michele είπε...

Οχι Μπαρμπα ενα φιλο θυμηθηκα..και οτι τα πετρελαια εξαγουν πολυ και γινονται της μοδας

δημοσθενης είπε...

μακαρι να παει εκει κατω ν αγορασουμε φθηνα

VassilisS είπε...

Καλησπέρα σας

δημοσθενης είπε...

κολλησανε τα συστηματα

VassilisS είπε...

Εγω Μουαγιέν ΟΠΑΠ ξεκινησα απο 428. Μακάρι να πάει και 3.50
εκτός και άν έχουν αποφασίσει να χάσει μονοπώλειο κλπ κλπ

michele είπε...

Σε 2 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

δημοσθενης είπε...

οπαπη δρομο, ανοιχτα , οπου κλεισεις

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 312 από 312   Νεότερο› Νεότερο»