Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
.
                                                             Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...


ΤΑ HEDGE FUNDS ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
και ολη η συνέντευξη Μέρκελ -Σαμαρά..

By Robin Wigglesworth και Sam Jones
Οι επενδυτές φοβούνται να πλησιάσουν την Ελλάδα. Η οικονομία της βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, τα ταμεία της κυβέρνησης είναι άδεια ενώ η απειλή μίας κατακλυσμικής απέλασης από την ευρωζώνη εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την Αθήνα. 
Ωστόσο, κάποια «ατρόμητα» hedge fund επιστρέφουν στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Η τιμή του 10ετούς κρατικού τίτλου επί παραδείγματι, έχει υπερδιπλασιαστεί από το ναδίρ στα τέλη Μαΐου, πάνω από τα 30 σεντ του ευρώ. Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την ικανότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η τρέχουσα τιμή είναι η υψηλότερη από το Μάρτιο, όταν έγινε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί και το νέο 10ετές ομόλογο. 
Το ράλι πυροδοτήθηκε κυρίως από την υπόσχεση του Mario Draghi, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αλώβητη την ευρωζώνη. Σύμφωνα με trader ομολόγων, πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το ράλι έπαιξαν τα hedge funds. «Πολλά ελληνικά ομόλογα βρήκαν το δρόμο τους σε hedge funds με έδρα στη Νέα Υόρκη» δηλώνει ο Gabriel Sterne, οικονομικός αναλυτής της Exotix και συμπληρώνει: «Πλέον, έχουν σβήσει οι πιθανότητες εξόδου βραχυπρόθεσμα, είναι ένα ανεκτό ρίσκο». 

Ένα από τα hedge fund που αγόρασε προσφάτως ελληνικά ομόλογα είναι το Third Point, που διαχειρίζεται ο Dan Loeb, ο ακτιβιστής επενδυτής που φέτος αναρριχήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo.
Το τρίτο τρίμηνο, η Third Point αγόρασε θέσεις στα αναδιαρθρωμένα ομόλογα της Ελλάδας με μέση τιμή περίπου 17 σεντ στο ευρώ, όπως αποκάλυψε το ίδιο το hedge fund με επιστολή του προς τους επενδυτές. Στην επιστολή, ο κ. Loeb αναφέρει ότι στην τιμή αυτή για τα ελληνικά ομόλογα υπερεκτιμάται ο κίνδυνος ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη και δηλώνει ότι στο πλαίσιο πρόσφατης επίσκεψης στην Αθήνα, οι αναλυτές του hedge fund «ανακάλυψαν πολλέςενδείξεις βελτίωσης στην ελληνική δημοσιονομική θέση που επίσης φαίνεται πως αγνοεί η ευρύτερη αγορά». 
Ένας από τους παράγοντες που καθησυχάζει τους επενδυτές είναι ότι τα ελληνικά ομόλογα υπόκεινται πλέον σε διεθνή νομοθεσία και πως θα υπάρξει ισότιμος χειρισμός σε περίπτωση δεύτερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. 

Το στοίχημα πάντως, εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο. Για το ορατό μέλλον, ο μόνος τρόπος να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις δημοσιονομικές της δεσμεύσεις είναι μέσω νέας βοήθειας από τους πιστωτές της «τρόικας» – την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- όπου όμως, οι εντάσεις εξακολουθούν να είναι υψηλές. 

Η αγορά ελληνικών ομολόγων κατά συνέπεια αποτελεί ένα απλό στοίχημα ότι τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης θα κρίνουν ότι τους εξυπηρετεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώπαρά το όποιο τίμημα αντί να διακινδυνεύσουν την αναταραχή που θα προκληθεί από ενδεχόμενη Grexit. 

Αν και η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη σε επώδυνες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πώς θα επανέλθει σε ορθή πορεία το πρόγραμμα – και να ξεκλειδώσει η ζωτικής σημασίας δόση των 31 δισ. ευρώ – εδραιώνεται η εκτίμηση ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός του ευρώ. 

«Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των εργασιών που γίνονται για τη βελτίωση της κατάστασης, η ελληνική αιμορραγία και η έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν έχει νόημα» δηλώνει ο Shahid Ikram, επικεφαλής επενδύσεων στην Aviva Investors στη Βρετανία και συμπληρώνει: «Εάν υπάρξει η έξοδος, τότε θα υπάρξει άμεσα ντόμινο, άρα είναι καλύτερα να επωμιστούν το τίμημα για να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ». 

Η εκτίμηση αυτή έχει δημιουργήσει κάποια αισιοδοξία και στους εγχώριους επενδυτές που άρχισαν να επιστρέφουν στη χρηματιστηριακή αγορά. Το χρηματιστήριο της Αθήνας μπορεί να είναι σε επίπεδα κατά 85% χαμηλότερα από τα υψηλά του 2007, αλλά έχει ενισχυθεί κατά περίπου 70% από τις αρχές Ιουνίου. 

Στέλεχος ελληνικής εταιρείας αναφέρει ότι το χρηματιστήριο εξακολουθεί να είναι σημαντικά υποτιμημένο. Υποστηρίζει ότι όσο περισσότερα κεφάλαια στήριξης εκταμιεύονται προς την ελληνική κυβέρνηση και όσο μεγαλύτερη η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, τόσο δυσκολότερο θα είναι για την ευρωζώνη να απεμπλακεί από την Αθήνα. 
«Εάν παραμερίσει κανείς την πολιτική ρητορική, η ευρωζώνη έχει κολλήσει μαζί μας» αναφέρει και συμπληρώνει: «Όσο περισσότερο μένουμε εντός, τόσο πιο βαθιά η δέσμευση των ευρωπαϊκών χωρών με εμάς» 

Παρόλα αυτά, πολλοί επενδυτές και οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η προθυμία των πιστωτριών χωρών του ευρωπαϊκού Βορά να χρηματοδοτεί την Αθήνα είναι πεπερασμένη. Αναφέρουν ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να σταματήσει την στήριξη από την στιγμή που θα έχει εξασφαλίσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης για τα πιο σημαντικά κράτη-μέλη. 
«Δεν θα σύστηνα στους επενδυτές να τοποθετούν στην Ελλάδα σε αυτό το σημείο» αναφέρει ο Alain Bokobza, της Societe Generale και συμπληρώνει: «Η πιθανότητα μιας Grexit έχει υποχωρήσει, αλλά ενδέχεται να ενισχυθεί και πάλι εάν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση στην Ισπανία». 

ΠΗΓΗ: FT.com 
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.


...................................................................................................................................................................
Αντώνης Σαμαράς: Υποδέχομαι σήμερα μια φίλη, την Καγκελάριο της Γερμανίας την κ. Angela Merkel. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε. Και τις προηγούμενες φορές και σήμερα στις συνομιλίες μας κυριάρχησε η ειλικρίνεια, η αμοιβαία κατανόηση, η αλληλεγγύη, το πνεύμα συνεργασίας και η αίσθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε και το Ελληνικό πρόβλημα και βεβαίως, και τα ευρωπαϊκά προβλήματα. Άλλωστε η Ευρώπη κοινό μας σπίτι είναι και κοινή προοπτική των λαών μας είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Από την πλευρά μου, είχα την ευκαιρία να πω στην Καγκελάριο ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να ξεπεράσει την κρίση. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να βγει από την ύφεση και από την ανεργία που πραγματικά παραλύει την οικονομία της. Και αυτό με τη σειρά του προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που από καιρό έπρεπε να είχαν γίνει πραγματικότητα.

Όπως επίσης και τη δημοσιονομική προσαρμογή που είναι δική μας προτεραιότητα, δεν είναι μόνο υποχρέωση από τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει.

Τόνισα στην Καγκελάριο ότι ο Ελληνικός λαός «ματώνει» αυτή τη στιγμή, αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ και να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας. Δεν ζητάει περισσότερα χρήματα. Δεν ζητάει «χάρες». Το μόνο που ζητάει είναι η ευκαιρία να σηκωθεί στα πόδια του το ταχύτερο, να ξεπεράσει την ύφεση και να πιάσει όλους τους στόχους.

Η Καγκελάριος, από την πλευρά της, έδειξε απόλυτη κατανόηση και σεβασμό για τις θυσίες του Ελληνικού λαού και τόνισε ιδιαίτερα ότι οι θυσίες αυτές δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Συζητήσαμε για το πώς μπορεί να γίνει αυτό πραγματικότητα, στα πλαίσια των αποφάσεων που θα ληφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα από τα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά και πέρα από αυτές.

Ήδη αναγνωρίζεται από όλους ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και ότι η εικόνα της στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί σημαντικά. Το πιστοποιεί άλλωστε και η χθεσινή αναφορά του Eurogroup στη χώρα μας. Επίσης η αξιοπιστία μας  έχει αυξηθεί εντυπωσιακά.

Η Καγκελάριος είναι από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες που αυτό το αναγνωρίζουν και θα έλεγα ότι και η επίσκεψή της στην Αθήνα το αποδεικνύει έμπρακτα.

Συζητήσαμε ακόμα και αποφασίσαμε πρακτικούς τρόπους στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα σε τομείς, όπως η Υγεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και εδώ η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα από τη γερμανική τεχνική, τεχνολογική και επενδυτική βοήθεια.

Η Καγκελάριος εξέφρασε την απόφασή της να βοηθήσει την Ελλάδα και ακόμα κατανόησε την ανάγκη να πάρουν τέλος σύντομα οι δοκιμασίες του Ελληνικού λαού.

Και εγώ με τη σειρά μου υπογράμμισα ότι σε σύντομο χρόνο η επιτυχία της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση, θα καταγραφεί διεθνώς και ως επιτυχία της Ευρώπης, να ξεπεράσει την κρίση της και να βγει πιο ενωμένη και πιο ισχυρή.

Και έτσι όσοι πίστευαν, εκείνοι που πόνταραν ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πληγεί σοβαρά θα το χάσουν αυτό το στοίχημα που έβαλαν.

Οι Έλληνες έχουμε υπερηφάνεια και φιλότιμο. Ξέρουμε να τιμούμε τους φίλους μας. Σήμερα υποδεχτήκαμε μια φίλη της χώρας και ανοίξαμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και για την ευρωπαϊκή μας πορεία. Σας ευχαριστώ.


Angela Merkel: Και εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το τόσο ευγενικό καλωσόρισμα. Ήρθα εδώ στην Αθήνα ανταποκρινόμενη στην επίσκεψη και στην πρόσκληση που μου απηύθυνε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μετά από τη δική του επίσκεψη στο Βερολίνο. Είμαστε εταίροι, είμαστε φίλοι. Συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο ΝΑΤΟ κ.λ.π. Με άλλα λόγια, προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα από κοινού.

Ήρθα, σήμερα, εδώ, με τη βαθιά πεποίθηση και τη συνείδηση ότι η περίοδος την οποία βιώνει η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους. Στην Ελλάδα διανύουν μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ζητούνται πάρα πολλά από τους ανθρώπους. Γι’ αυτό, λοιπόν, πρέπει να πω ότι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Ακούσαμε, χθες, στο Eurogroup, ότι έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα προόδου. Καθημερινά υπάρχει πρόοδος στην αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων. Είμαι της άποψης ότι, παρά το γεγονός ότι η πορεία αυτή είναι τόσο δύσκολη, αξίζει τον κόπο να την ολοκληρώσει η Ελλάδα, γιατί εάν δεν το πράξει τώρα, τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δραματικά αργότερα. Είναι, λοιπόν, κοινό μας συμφέρον εμείς όλοι στην Ευρώπη να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας μέσα στην Ευρώπη και να καταδείξουμε στην Ευρωζώνη ότι είμαστε σε θέση να επιλύσουμε από κοινού τα προβλήματά μας, ούτως ώστε να θέσουμε ένα πλαίσιο, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά μας, τα εγγόνια να μπορούν να ζουν σε ευημερία.

Έτσι, λοιπόν, σήμερα συζητήσαμε τα επόμενα βήματα μεταξύ μας. Πολλά έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Η Ελλάδα και η Γερμανία πρόκειται να συνεργαστούν πολύ στενά προς αυτή την κατεύθυνση. Φυσικά, δεν είμαστε σήμερα οι εκπρόσωποι της τρόικας, η οποία έχει σαν καθήκον να ολοκληρώσει, να εκπονήσει την έκθεση προόδου. Αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ώθηση στα διμερή μας θέματα.

Έτσι, λοιπόν, μπορώ να πω σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Fuchtel είμαστε σε θέση να δραστηριοποιηθούμε στα διμερή μας θέματα, δηλαδή, να επιδείξουμε και επιτυχία σε επίπεδο Ελληνογερμανικής συνεργασίας και τα θέματα τα διμερή και τα προγράμματα τα οποία προωθούμε, οδεύουν προς μια πολύ σωστή κατεύθυνση.

Θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω και την TASK FORCE, υπό την αιγίδα του κ. Reichenbach, προγράμματα που γίνονται επίσης υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, προγράμματα που έχουν σαν στόχο τον εκσυγχρονισμό της τοπικής διοίκησης. Είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε αυτά τα κοινά προγράμματα, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό ένα καινούργιο κεφάλαιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας. Συνολικά συμφωνήσαμε ότι παράλληλα προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προς τα μέτρα λιτότητας και εξοικονόμησης, θα πρέπει φυσικά να υπάρχει και έναυσμα για ανάπτυξη. Γι’ αυτό, θα στηρίξουμε οτιδήποτε είναι αναγκαίο ώστε να δοθεί στην Ελλάδα πρόσβαση στις πιστώσεις της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, έχουμε αυξήσει το κεφάλαιο κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε βήματα προόδου και στη συνεργασία σε επίπεδο της επενδυτικής τράπεζας KfW και θέλουμε, ήδη, το Νοέμβριο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να συμφωνήσουμε τη μακροχρόνια προοπτική – τις χρηματοοικονομικές προοπτικές- για τα επόμενα χρόνια και να διαπιστώσουμε, λοιπόν, ποια διορθωτικά μέσα, ποιοί πόροι, δηλαδή, μπορούν να διατεθούν στην Ελλάδα, για τα αντίστοιχα προγράμματα.

Τα επόμενα χρόνια, λοιπόν, θα συνεχιστεί η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και θα πρέπει να δείξουμε πόσο γρήγορα μπορούμε να αναπτυχθούμε και πόσο γρήγοροι μπορεί να είναι οι ρυθμοί ανάπτυξης και πως θα μπορέσει η Ελλάδα να σταθεροποιηθεί. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω -το ανέφερα και προηγουμένως- υπάρχουν πρόοδοι. Από το 2009 έως το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα από -10% έχει μειωθεί στο – 2%, ένα πρώτο θέμα. Επίσης, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει εξισορροπηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά είναι θέματα τα οποία μας δείχνουν με κάθε σαφήνεια ότι πολλά έχουν επιτευχθεί, τα μέτρα, πολλά από τα οποία ήταν αναγκαία για τους ανθρώπους, ήταν πάρα πολύ σκληρά σαν μέτρα, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο. Η Γερμανία θέλει να είναι ένας καλός εταίρος και ένας πραγματικός φίλος.


Δημοσιογράφος: Κυρία Merkel, στη Νότια Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα, το μέγιστο σημείο δυσαρέσκειας και κοινωνικής έντασης, μπορώ να πω, είναι η ανεργία. Άλλωστε, πρόσφατα απ’ ότι θυμάμαι -και εσείς η ίδια έχετε αναγνωρίσει- ότι στην Ελλάδα η ανεργία, κυρίως στους νέους, ξεπερνά το 50%. Κυρία Μέρκελ, εκτός από την σωτηρία του ασθενούς, που σήμερα ο ασθενής αυτός ονομάζεται Έλληνας, μπορείτε να μας πείτε αν ο ασθενής αυτός θα μπορέσει να σηκωθεί από το κρεβάτι, να περπατήσει και γιατί όχι, να τρέξει;


Angela Merkel: Θα ήθελα να πω εξαρχής το εξής. Έχουμε ένα κοινό νόμισμα. Το νόμισμα αυτό είναι το ευρώ και δεδομένου ότι έχουμε αυτό το κοινό νόμισμα, αναγνωρίζουμε όλοι μας, ότι βρισκόμαστε σε στενή συνάφεια μεταξύ μας. Το 60% των προϊόντων της τα εξάγει η Γερμανία προς την Ε.Ε. Το 40% εξ αυτών προς τις χώρες της ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, αν ο ένας δεν είναι καλά μέσα σε αυτό τον κοινό χώρο, δεν είναι και ο άλλος καλά. Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να θέλουμε να πάμε όλοι καλύτερα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι η πορεία η οποία είναι πάρα πολύ σκληρή, αυτός ο δρόμος που ακολουθεί η Ελλάδα, θα οδηγήσει σε επιτυχία. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά σημαντικά βήματα έχουν ήδη γίνει και ακριβώς σε σχέση με τους νέους ανθρώπους μπορεί κανείς να δει ότι υπάρχουν ελπίδες.

Αυτό δεν θα γίνει εν μια νυκτί. Ούτε μόνο η καταβολή μιας δόσης θα επιλύσει όλα τα προβλήματα.

Αλλά έχουμε να κάνουμε με προβλήματα τα οποία έχουν παγιωθεί, αν θέλετε, εδώ και δεκαετίες. Δεν μπορεί κανείς εν μια νυκτί, με ένα μόνο μέτρο, να δοθεί ένα τέλος σε αυτά τα προβλήματα. Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Αλλά νομίζω ότι πραγματικά διακρίνουμε φως στο τέλος του τούνελ και επίσης εκτός αυτού είμαι της άποψης ότι ο δρόμος αυτός τον οποίο ακολουθούμε συνολικά σε ολόκληρη την Ευρώπη, δηλαδή να δεσμεύεται κανείς περισσότερο απέναντι στον άλλον, μας οδηγεί στο να ανακτήσουμε όλο και περισσότερη αξιοπιστία σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό ακριβώς είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να πετύχουμε.

Το ζητούμενο δεν είναι να είμαστε της άποψης ότι μια χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει μια δυσκολία. Όχι. Το ζητούμενο είναι να διαπιστώσουμε ότι η Ευρώπη είναι μια ήπειρος που δεν χαρακτηρίζεται μόνο από ελευθερία και δημοκρατία, αλλά και από ευημερία, ένας γεωγραφικός χώρος που μπορεί να στηριχτεί στην ανταγωνιστικότητά της, να εξάγει τα προϊόντά της και να στηρίξει τις θέσεις εργασίας. Τα κράτη μόνα τους δεν μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Πρέπει να προσελκύσουν εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν διάθεση να επενδύσουν, που έχουν καλές ιδέες και να δώσουν αντίστοιχα τις ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους.

Τώρα, αυτό που ισχύει στην παρούσα φάση για τη Γερμανία, είναι ακριβώς αυτό. Να προσφέρει την αντίστοιχη εκπαίδευση, την κατάρτιση και επίσης να βελτιωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις για να έχουν ακριβώς οι νέοι άνθρωποι μεγαλύτερες ευκαιρίες.


Δημοσιογράφος: Πόσο θα περιμένει η Ελλάδα να δημοσιευθεί η έκθεση της τρόικας; Πόσο θα περιμένει για την καταβολή της επόμενης δόσης;


Angela Merkel: Μπορώ να πω ότι το πόρισμα, η έκθεση της τρόικας θα παρουσιαστεί όταν θα έχει ολοκληρωθεί. Και φυσικά το να δουλεύει κανείς σε βάθος έχει προτεραιότητα από το να είναι απλά γρήγορος. Και ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές στη συζήτησή μας ότι φυσικά η δόση, η οποία έπρεπε να είχε καταβληθεί το καλοκαίρι, είναι απόλυτα απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας. Γι’ αυτό, λοιπόν, πιέζουμε και εμείς τα πράγματα. Δουλεύουμε όσο μπορούμε. Αλλά οφείλουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Είπα το εξής: Πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία. Η αξιοπιστία δημιουργείται μόνον εφόσον προβλήματα και ερωτήματα, τα οποία τίθενται, επιλύονται. Και για το λόγο αυτό διαρκεί κάπως περισσότερο αυτή η διαδικασία, απ’ ότι θα νόμιζε ο ένας ή ο άλλος.


Δημοσιογράφος: Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε την αίσθηση, μετά τη συζήτηση που είχατε, πήρατε την εγγύηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση;


Αντώνης Σαμαράς: Κοιτάξτε κάτι. Εχθρός μας είναι η ύφεση. Και αυτό το οποίο ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το δικαίωμα μετά από όλες αυτές τις θυσίες να πετύχουμε, να κερδίσουμε το στοίχημα, να βγούμε από την κρίση. Είμαι βέβαιος, όπως είπε και η Καγκελάριος, ότι ολόκληρος ο κόσμος, αυτή τη στιγμή, αντιλαμβάνεται τις προσπάθειες και τους αγώνες που κάνουμε, προκειμένου να τερματίσουμε αυτή την άσχημη – για τον τόπο μας – κατάσταση μια ώρα αρχύτερα.

Ως εκ τούτου, θεωρώ δεδομένο ότι όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα οι χώρες της Ευρωζώνης ενωμένες, όπως είπε και η ίδια η Καγκελάριος, κάτω από το κοινό μας νόμισμα, θα θελήσουν, – όλες οι χώρες – να βοηθήσουν και την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας αυτές τις θυσίες του ελληνικού λαού και αναγνωρίζοντας ότι σήμερα υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία καθημερινά πετυχαίνει όλο και περισσότερους στόχους.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αλλά μην ξεχνάτε ποτέ, εχθρός μας είναι η ύφεση και στόχος μας το να υπάρχει δυνατότητα στα νέα κυρίως τα παιδιά να βρουν θέσεις εργασίας. Και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από ανάκαμψη και επομένως και μέσα από πόρους που αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεστε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει. Διαθέτει, όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είναι έτοιμη, συμπαρίσταται και θα συμπαρασταθεί και στο μέλλον προς την κατεύθυνση αυτή. Και είμαι σίγουρος γι’ αυτό.


Angela Merkel: Θα μου επιτρέψετε, από δικής μου πλευράς, να πω το εξής: Επαναλαμβάνω αυτά που είπα στο Βερολίνο. Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν, το επόμενο βήμα, είναι να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα του πορίσματος της τρόικας, ποια θα είναι τα βήματα, πολλά έχουν επιτευχθεί. Κάποια υπολείπονται, πρέπει να γίνουν και εδώ θα πρέπει με συνεργασία και σε τελική σχέση να τα πετύχουμε από κοινού.


Δημοσιογράφος: Μια ερώτηση και προς τους δυο ηγέτες. Πρώτα προς την κ. Merkel. Μας είπατε ότι ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του Έλληνα Πρωθυπουργού. Ωστόσο, ποιος είναι ο σκοπός της επίσκεψης; Πιστεύετε ότι η επίσκεψή σας βοήθησε την Ελλάδα; Και προς τον Πρωθυπουργό. Πιστεύετε, κ. Πρόεδρε, ότι σας βοήθησε η εδώ παρουσία της κ. Merkel;


Angela Merkel: Λοιπόν, ο στόχος είναι ότι είμαι σε θέση τώρα, εδώ επί τόπου και με πολύ καλύτερο τρόπο να κατανοήσω, να γνωρίσω αυτά που συμβαίνουν εδώ στην Ελλάδα να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό, να μιλήσω με εκπροσώπους της Οικονομίας και να αποκτήσω έτσι μια εικόνα, μια συνολική και πιο βαθιά γνώση των πραγμάτων, αν μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο. Είμαι της άποψης, όταν άνθρωποι συζητούν μεταξύ τους, και κυρίως πολιτικοί, συζητούν γύρω από προβλήματα, βρίσκουν νέες ιδέες, νέες λύσεις, και με τον τρόπο αυτό γίνεται και ο άλλος καλύτερα κατανοητός και επίσης επιλύονται τα προβλήματα καλύτερα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά λύνονται από μόνα τους, αλλά μια εντατική επαφή, όπως την έχουμε τώρα, οδηγεί κατά την άποψη μου σε επιτυχία, τόσο αναφορικά με την κατανόηση των προβλημάτων για μας τους Γερμανούς, αλλά ίσως βοηθάει και εμάς τους ίδιους τους Γερμανούς, στη Γερμανία. Τώρα, τι σημαίνει για σας τους Έλληνες; Εδώ θα σας απαντήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός σας. Για μας είναι πολύ σημαντικό να δούμε και να έχουμε μια εικόνα των πραγμάτων για μια ολόκληρη μέρα και να μπορέσουμε και εμείς, εγώ δηλαδή, να βρω έναν τρόπο, να διεισδύσω στο πρόβλημα και να βρω και μια λύση.


Αντώνης Σαμαράς: Θα έλεγα ότι η επίσκεψη της κ. Merkel στην Ελλάδα, πρώτον, αποδεικνύει ότι σπάμε μια διεθνή απομόνωση η οποία υπήρχε μέχρι σήμερα. Και υπήρχε και λόγω των δικών μας σφαλμάτων. Αλλά προσέξτε: Η πολιτική δύναμη και η εικόνα μιας χώρας, είναι αντίστοιχη με την αξιοπιστία της.
Ας αναλογιστούμε τι ήταν η Ελλάδα από πλευράς αξιοπιστίας προ ολίγου καιρού, ας αναλογιστούμε το γεγονός ότι πλέον σήμερα οι πάντες παραδέχονται ότι δεν είναι μια χαμένη υπόθεση η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση. Και πιστεύω πραγματικά ότι, όταν βλέπεις ότι υπάρχει μια έμπρακτη στήριξη, η οποία μάλιστα παίρνει και συγκεκριμένες μορφές, όπως είναι οι διμερείς μορφές αυτής της επικοινωνίας με τη Γερμανία, τότε κανείς αντιλαμβάνεται ότι καλλιεργούμε σωστά τις επαφές με τους συμμάχους μας. Κερδίζουμε από την παρουσία της Καγκελαρίου, σήμερα, στην Ελλάδα. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει το εκτόπισμα, την εμβέλεια, τη δύναμη την πολιτική και την οικονομική της Γερμανίας στην Ευρωζώνη και ως εκ τούτου αυτή η επαφή είναι πράγματι σημαντική και μόνον κέρδη μπορεί να φέρει για τον Τόπο μας.


Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι οι αλλαγές πρέπει να επιταχυνθούν κάπως ακόμη περισσότερο; Και αυτή τη στιγμή έχετε περισσότερη αισιοδοξία όσον αφορά την έκθεση της Τρόικα, απ’ ό,τι πριν από το ταξίδι σας στην Ελλάδα;


Angela Merkel: Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό οι μεταρρυθμίσεις έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο σε κάποιους τομείς, να υπάρξει ταχύτερη υλοποίηση. Εδώ πρόκειται κυρίως για μεγάλα προγράμματα και projects, εδώ πρόκειται επί παραδείγματι για μια αλλαγή του φορολογικού συστήματος, για μια νέα αλλαγή της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Πρωθυπουργός μας είπε σήμερα ποιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έγιναν στο διοικητικό τομέα, καθένας που διαβάζει εφημερίδα καθημερινώς, βλέπει και διαπιστώνει πολλές φορές ποιες παραβιάσεις των νόμων θα πρέπει να αξιολογηθούν και να καταπολεμηθούν. Νομίζω ότι θα πρέπει να βάλει κανείς τη χώρα πάνω σε ένα νέο θεμέλιο, αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, και μέσα στην Ελλάδα θα μπορεί να ελπίζει κανείς ότι εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν κάτι, θα μπορούν να δρέψουν και τους καρπούς των προσπαθειών τους και για το λόγο αυτό νομίζω ότι πολλά βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, θετικά σε εξέλιξη, όπου μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε, να επιταχύνουμε πράγματα και ευχαρίστως θα το πράξουμε. Αλλά κατά τα λοιπά εγώ δεν είμαι εδώ δασκάλα για να δώσω βαθμούς, αλλά ήρθα εδώ για να πληροφορηθώ, να ενημερωθώ και να στηρίξω ένα δρόμο ο οποίος είναι δύσκολος και ξέρουμε πολύ καλά και στη Γερμανία πόσο καιρό χρειάζεται για να υλοποιήσει κανείς μια μεταρρύθμιση. Προέρχομαι από τα νέα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, και ξέρω πόσο διήρκησε αυτή η διαδικασία μέχρις ότου φτάσουμε το επίπεδο το διοικητικό της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας, της παλιάς Δυτικής Γερμανίας. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι είναι καλό να συζητάμε όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και νομίζω ότι αυτό είναι μια διαδικασία, η οποία θα αποφέρει καρπούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε σχέση με αυτή την επίσκεψη πληροφορήθηκα, βεβαίως, και εκ προοιμίου διάφορα πράγματα. Εν τω μεταξύ, ξέρω ποια βήματα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικα. Βεβαίως, δεν κάνω τη δουλειά της τρόικα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τι πρέπει ακόμα να γίνει και το τι εξελίσσεται και το τι γίνεται αυτή τη στιγμή. Και δεν υπάρχουν διαφορετικές αξιολογήσεις γι’ αυτό το οποίο πρέπει ακόμα να γίνει.


Αντώνης Σαμαράς: Να πω μόνο σε αυτό το σημείο ότι, μένουν ακόμα διαρθρωτικά – κυρίως – μέτρα να ληφθούν, προκειμένου να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική. Εγώ δεν θέλω ποτέ να λέω ότι είμαι ικανοποιημένος ή ευχαριστημένος, διότι στην πολιτική αυτό, καμία φορά, μεταφράζεται σαν να είσαι εφησυχασμένος. Και δεν είμαι. Η προσπάθεια αυτή είναι συνεχής, πέρα και πάνω από ημερομηνίες και πρέπει έτσι να τη βλέπει όλος ο κόσμος. Προσπαθούμε να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας. Και θα τα καταφέρουμε. Και θα το κάνουμε. Ευχαριστώ πολύ.

142 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλο τον κόσμο.

Πάλι πρωί πρωί ο παπαγάλος για το γνωστό θέμα της διαφήμισης της ΜΙΓ, ενός χαρτιού που ήταν (ή μήπως είναι ακόμα?) μπλεγμένο το αφεντικό του αφεντικού του.
Λίγη προσοχή δεν βλάπτει, όπου ακούς πολλά κεράσια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχει αφήσει και μια γκαπάρα από το 0,36 και κάτω οπότε διπλή προσοχή.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εννοείται ότι είναι προσωπικές απόψεις όλα αυτά βέβαια...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΠΑΝΟ και πολλούς χαιρετισμούς

Ως γνωστό είμαι οπαδός των ταύρων όποτε ……………..χαχαχα

Ο ΔΗΜΟΣ έχει μέρες να γράψει την άποψη του για την πορεία της αγοράς και ανησυχώ χαχα

ΔΗΜΟΟΟΟΟ καλημέρα

THE JUNIOR είπε...

Καλημερα

χωρις χαρτι στην γεκ και τερνα με βρισκει η Τεταρτη

ειναι που ο προεδρος παλι κανει τα κολπα τα παλια και εγω ειμαι πλεον σοβαρος επενδυτης

giannhs kon είπε...


καλημέρα ΜΙΚΡΕ

Ζημιές ανακοίνωσε η Alcoa για το γ΄ τρίμηνο του έτους λόγω των έκτακτων επιβαρύνσεων από νομικούς διακανονισμούς, ωστόσο ο κολοσσός του αλουμινίου κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα προσαρμοσμένα κέρδη και τα έσοδα.

Ειδικότερα, η Alcoa ανακοίνωσε ζημιές 143 εκατ. δολ. ή 13 cents ανά μετοχή από κέρδη 172 εκατ. δολ. ή 15 cents ανά μετοχή.

giannhs kon είπε...

Στις χαράδρες τα τσιπουράδικα

Στην παρανομία απειλούν οτι θα αναγκαστούν να καταφύγουν τα νόμιμα μικρά αποστακτήρια ανα την Επικράτεια, μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει ποσοτικό περιορισμό στην ποσότητα τσίπουρων, ρακής, τσικουδιάς και σούμας που θα παράγουν

http://www.reporter.gr/component/k2/item/210484-Stis-charadres-ta-tsipoyradika

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιαννάκη μου και χαιρετισμούς.
Καλημέρα ΜΙΚΡΕ

nomad είπε...

καλημέρα στην παρέα !!

ψαχνουν να βρουν τα οφέλη από τη Μέρκελ στη tv

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους.
ΜΙΚΡΕ σε φοβησαν χτες τα παλιοπαιδα?

Ψηφιστε αριστερα πανω στη σελιδα,πως αποτιματε τη χτεσινη επισκεψη ΜΕΡΚΕΛ.

Αν θελετε ,φετος ολο ψηφο ειμαστε

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στην πρωινή παρέα.

michele είπε...

Εκπληξη! Καρα πρωινος!

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους Μικρους τε και μεγαλους

karaefthimiou23 είπε...

816 για ΓΔ,299 για 20άρη,0.478 για ΠΕΙΡ.Για πάμε...

karaefthimiou23 είπε...

Εκείνα τα 6.757 τεμάχια στο 0.749 στη μικρούλα μ'ενοχλούν.Παρακαλείτε ο market maker να τα απομακρύνει χε χε

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι μπράβο κύριε market maker...

PS είπε...

20/2/12 : Ο ΓίΔης κορυφώνει στις 848 και μέσα σε 2 μέρες βλέπει γρήγορα τις 750μνδ.
Άλλες μέρες τότε,άλλες τώρα όμως.

michele είπε...

Η επιθυμια σου διαταγη Καρ χαχα

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ και ΚΑΡΑ

Καλημερα nomad

Βλέπω πρωινές προσφορές έβαλε το μαγαζί χαχαχα

PS είπε...

Πάμε πάνω για την ώρα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Γιάνναρε.Μιχάλη σήμερα νομίζω ότι είναι η σειρά της.

Θανασης Κ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΑ σε ολους...
η κορδελα λεει +6 η ΜΙΓ αρα...για την ωρα ο ΠΘ εχει δικιο

Θανασης Κ είπε...

...ΚΑΛΗΜΕΡΑ

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Θανάση.Κάτσε γιατί βλέπω την ΙΝΚΑΤ να την τρώει λάχανο σήμερα την MIG χε χε

karaefthimiou23 είπε...

Και ΙΝΛΟΤ,άλα της ο Μισέλ...!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλήμερα κι απο μένα,

10 ψήφους με το ζόρι... ΧαΧα δεν γεμίζουμε ταξί ούτε με τον ταξιτζή έτσι... Ελα να ανεβαίνει η ομάδα!!!!

Και ο δείκτης να ανεβεί παρακαλώ!

michele είπε...

Kαλημερα Θαναση.Γι αυτο χτες του παρεθεσα το γραφημα 27 Σεπτεμβρη οταν ηταν κατω απο 0,29 οπου γραφω με τη διασπαση των 0,31-0,32 ο στοχς ειναι 0,50

PS είπε...

Στήριξη στο χθεσινό χαμηλό-αντίσταση στο χθεσινό κλείσιμο.
Εντελώς τυχαίο μάλλον.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Αλεξανδράτε.Υπολόγισε και μένα 11,θα ψηφίσω αργότερα χε χε

michele είπε...

Καλημερα Γιαννη ! Δεν ψηφιζει λες ο κοσμος ?? χτες παντως ηταν 750+ οι επισκεπτες χαχα

Θανασης Κ είπε...

Το θυμαμαι michele...

michele είπε...

Καρα ,αδειο απο πανω το ΙΝΚΑΤ ακι το δε 0,80 κενο.Χεχε

karaefthimiou23 είπε...

Να βάλει ο market maker μερικές χιλιάδες κομμάτια,να κάνουμε και όγκο σήμερα χα χα χα

karaefthimiou23 είπε...

Η ΕΤΕ έκλεισε το πρώτο της χάσμα στο 2.13.

giannhs kon είπε...

ΚΑΡΑ τι άλλο έχει εκκρεμότητα η ΕΤΕ

karaefthimiou23 είπε...

Μπράβο στον κύριο market maker...

karaefthimiou23 είπε...

Γιάνναρε έχει άλλο ένα χάσμα στο 2.03 αλλά για την ώρα δεν νομίζω να το πλησιάσει.Ίδωμεν...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και σε όλους τους επόμενους, είναι πολλοί για να τους πω έναν έναν

Εδωσα τις εντολίτσες μου και πρέπει να κάνω μερικές δουλειές, οπότε βρείτε τα μόνοι σας χαχα

Αν χρειαστείτε βοήθεια πάρτε με τηλέφωνο !!!

giannhs kon είπε...

Ευχαριστώ

μπαρμπαλιας είπε...

οπωσκαι δηποτε πρεπει να κλεισουν τα χαωδη χασματα...
για να απολαυσουμε την φοβερη ανοδο της μλάρας...

Θανασης Κ είπε...

η ΕΤΕ 2,05 ειναι λουκουμι....θα κλεισει το gap και μετα παμε για τα 3,5 του Πετρου...χαχααχ

michele είπε...

Xαμηλο ημερας,συνεχιζεται το χωσιματακι,αντε να γινεται λιγο παιγνιον

karaefthimiou23 είπε...

Άσχημη εξέλιξη το σπάσιμο του 816.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για να δούμε, μήπως είναι προσωρινό???

michele είπε...

Τεχνικα ετσι ειναι Γιαννη,αλλα προκειται περι αποθερμανσης.Καλοδεχουμενη

karaefthimiou23 είπε...

26.892 τεμάχια στο 0.730,λογικά θα του τα δώσει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΙΝΤΚΑ ευκαιρία εισόδου σύμφωνα με τα προχτεσινά, τολμάει κανένας αν δεν φοβάσαι βέβαια ?

PS είπε...

"...ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και επισημαίνει ότι, στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 και προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων, προβλέπεται η χρηματοδότηση των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από τον κρατικό προϋπολογισμό ως εξής: έτος 2013: 13,80 δισ. ευρώ, έτος 2014: 12,00 δισ. ευρώ, έτος 2015: 11,25 δισ. ευρώ, έτος 2016: 11,25 δισ. ευρώ. Ο κ. Βρούτσης ενημερώνει επίσης ότι τα κεφάλαια του ΑΚΑΓΕ στις 30.09.2012, μετά το PSI, ανέρχονται σε 1,350 δισ. ευρώ."
Από τη συνεχή πτώση στα νούμερα,καταλαβαίνει κανείς τι ήδη έχουν σχεδιάσει για τις συντάξεις φτώχειας τα ρεμάλια.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλό μεσημέρι συναγωνιστές-τριες.

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι είναι Μιχάλη,καλοδεχούμενη η αποθέρμανση,απλά πλέον ισχυροποιείται το σενάριο μεγαλύτερης διόρθωσης.Σε πρώτη φάση το 790 στο χάσμα και μετά το 740.

michele είπε...

..του εαυτου εννοεις Καρα???

PS είπε...

Λέω να ξαναπάρω όσα πειρ έδωσα χθες στα 0,517

karaefthimiou23 είπε...

Καλό μεσημέρι συναγωνίστρια Βασιλική.

karaefthimiou23 είπε...

Ναι Μιχάλη χα χα χα χα

nomad είπε...

785, 63 μοναδες ή 7,5% λογική διόρθωση

michele είπε...

Στο γενικο δεικτη εχουμε ενα γκαπ 4 ποντων 790-794..Αυτο πρεπει να κλεισει.Οσο γρηγοροτερα τοσο καλυτερα.Καρα με μια φυσιολογικη διορθωση,δεν μιλαμε για 740.Προηγουνται αλλα νουμερα,μην πηδαμε ετσι τις στηριξεις χαχαχα

nomad είπε...

καποιες διορθώνουν πάρα πολυ από χθες ακομα, ΓΕΚ, ΣΩΛΚ

karaefthimiou23 είπε...

Το ανέφερα Μιχάλη το 790,δεν νομίζω όμως ότι θα σταματήσει εκεί.Πιθανόν ήρθε η διόρθωση που αναμέναμε μετά το 850 που πληρώθηκε.

michele είπε...

Ειναι πολυ μεγαλη στηριξη Καρα το 790-785..σιγουρα θα ενεργοποιηθουν αγορες εφ οσον παει εκει.Θεωρω και επιθετικες αγορες.

karaefthimiou23 είπε...

Ναι όντως,μπορεί να δούμε ένα κύμα Β αν υποθέσουμε ότι η διόρθωση θα γίνει σε ABC και τώρα βλέπουμε το Α.

michele είπε...

Εγω τα κυματα δεν τα ξερω.Μονο αυτα της θαλασσας Γιαννη.Οι δε κινησεις εχουν "συμπυκνωθει" και οι κινησεις γινονται σε μικροτερο χρονο.

karaefthimiou23 είπε...

Απεσύρθησαν τα πολλά στο 0.730,ο παίκτης βλέπει βαθύτερη διόρθωση.Μιχάλη είπες θάλασσα,εν αναμονή χαλάρωσης του καιρού για καμιά βουτιά,αν μας διαβάζεις και ο χειμερινός μας κολυμβητής χε χε

nomad είπε...

υπάρχει καποιος τρόπος αυτόματης ανανέωσης της σελίδας ώστε να δειχνει συνέχεια τα νεα σχόλια;

michele είπε...

Ναι τα ειδα Καρα,αλλα δεν σημαινει οτι βλεπει βαθυτερη διορθωση κατ αναγκην.Στις δυσκολες στιγμες απλα ..εβαλε πλατη.Λες να φοβοταν μην του τα δωσουν??
Nomad οχι,δεν υπαρχει.Εκτος αν το συνδεσεις με το mail σου,αλλα θα γεμισει σχολια το mail.

karaefthimiou23 είπε...

Μακράν συσσώρευση στα παρόντα επίπεδα,αδυναμία υπέρβασης του 816 στον ΓΔ θα οδηγήσει σε χαμηλότερα νούμερα.

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Νίκο.

νικος φαληρο είπε...

ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ραντάρ Μαχητικών Αεροσκαφών: Στην INTRACOM Defense Electronics νέα ανάθεση για την Παγκόσμια Αγορά

Κορωπί, 10 Οκτ. 2012: Η παγκόσμια αγορά συνεχίζει να προμηθεύεται ηλεκτρονικά συγκροτήματα του Ραντάρ AN/APG-68(V)9 τα οποία κατασκευάζονται από την INTRACOM Defense Electronics.

Η νέα ανάθεση στην INTRACOM Defense Electronics, αφορά σύμβαση ύψους 4,4 εκατ. δολ. ΗΠΑ και θα υλοποιηθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Το έργο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο πολύχρονης συνεργασίας της Εταιρείας με τη Northrop Grumman (NYSE:NOC) και τα ηλεκτρονικά συγκροτήματα του Ραντάρ προορίζονται για μαχητικά αεροσκάφη της παγκόσμιας αγοράς.

Η ανταγωνιστικότητα της INTRACOM Defense Electronics και η αξιοπιστία της στα υψηλά ποιοτικά πρότυπα καθώς και στην παράδοση εντός των συμφωνημένων χρονικών ορίων σε συνδυασμό με τη σύγχρονη υποδομή και το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, την έχουν καθιερώσει στην παγκόσμια αγορά του αμυντικού χώρου.
# #
Σχετικά με την INTRACOM Defense Electronics Η INTRACOM Defense Electronics, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η INTRACOM Defense Electronics ειδικεύεται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή αμυντικών επικοινωνιακών συστημάτων, συσκευών κρυπτογράφησης, συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών, ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, ραντάρ, προσομοιωτών και συστημάτων ελέγχου και δοκιμών. Η εταιρία συμμετέχει σε πολυεθνικά προγράμματα συμπαραγωγής και διεθνή προγράμματα έρευνας, σε συνεργασία με μεγάλες αμυντικές εταιρίες και οργανισμούς, και συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η INTRACOM Defense Electronics εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, στην Ολλανδία και στη Σουηδία.

karaefthimiou23 είπε...

Την έφαγε η μαρμάγκα την ΜIG,πολύ μεγάλοι οι όγκοι της...

νικος φαληρο είπε...

καποιος κος xrhstos patra εγραφε οτι θα κανει +20% σημερα....μακαρι...

michele είπε...

Kαλησπερα Νικολα,4 εκ $ ειναι το εργο της Ιντκα defense? σιγα τα ωα..
Σε πληρη εξελιξη το retest στα 790-785

PS είπε...

+20% η ΜΙΓ ...τηφλη ήστε και δε βλέπεται το ταμπλώ?????ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ρεεεεεε τι γίνεται????
Σας άφησα μόνους για λίγο και το ρημάξατε το μαγαζί!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευτυχώς που τον ξέρω τον κ. Χρήστο και το έγραψα πρωί πρωί

PS είπε...

Δεν βλέπω σημείο εισόδου,ας φάμε κανένα ψαράκι και βλέπουμε.

giannhs kon είπε...

ΠΑΝΟ Aστα αυτά που ξέρεις τους είπες να το γκρεμίσουν μέχρι να τελειώσεις τις δουλειές σου και να αγοράσεις με την ησυχία σου μόλις επέστρεφες χαχαχα
Μέχρι που έχετε συνεννοηθεί να το πάνε ???χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπα Γιάννη που τέτοιο καλό...πριν το γκρεμίσουν πήρα κάτι ψιλά και τώρα αναμονή χαχαχα

Προηγουμένως δεν εννοούσα φυσικά τον κ. Χρήστο 1,53 αυτός είναι δικός μας

νικος φαληρο είπε...

υπαρχει και το λαικο ασμα για τα ωραια μας βουνα...
http://www.youtube.com/watch?v=w-8PNtbsHUI

THE JUNIOR είπε...

Τωρα τι να κανω?

να παρω τα ιδια ή να τα αλλαξω.

michele είπε...

Γρηγορη και επιθετικη κινηση,καλο το βλεπω αυτπ,μιλησαμε για ατσαλα χωσιματα χτες-προχτες .Θελει ομως αυξημενα αντανακλαστικα αυτου του ειδους η διορθωση,δεν αφηνει χρονο για σκεψεις και επομενως και το γυρισμα ( δεν μιλαω για σημερα) θα ειναι αποτομο κι αυτο

michele είπε...

Να περιμενεις ΜΙΚΡΕ θα ελεγα..εχει κι αυριο μερα.Προσωπικη αποψη..βεβαια εντος της ημερας πολυ πιθανη θεωρω μια ανοδικη αντιδραση

giannhs kon είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους τους φίλους και το απόγευμα να βρω τον ΓΔ στο 830-- 825

νικος φαληρο είπε...

επισης κε giannhs kon

michele είπε...

Πολυ βιασυνη Γιαννακη,ασε να πεσει λιγη τρομοκρατια !

michele είπε...

Κλεινουνε και τα γκαπακια( τα οποια δεν υπαρχουν κατα τον φιλο μου τον Αλεξ χεχε)

THE JUNIOR είπε...

θα παρω σημερα!!!

παλι εγω θα το στηριξω το μαγαζι

αλλα οχι γεκ και τερνα

michele είπε...

Παρε αφου φαγωθηκες! εγω την ειπα την αποψη μου..

nomad είπε...

Μιχάλη μήπως έχεις και καμμιά άποψη τι να πάρω μετά τη λήξη της διόρθωσης;

nomad είπε...

ή πάλι τα ίδια θα παίξουν;

michele είπε...

Hρακλη θα ελεγα μετοχες που ηδη εχουν επιδειξει μια δυναμικη ΠΕΙΡ απο τραπεζα η και ΜΙΓ απο 20 αρη, μετοχες που πιθανον επιβεβαιωσουν τις στηριξεις τους στυλ ΜΥΤΙΛ- ΟΤΕ και μετοχες του 40 αρη που ναι μεν εχουν τρεξει,αλλα εσυ μπορεις να δεις και τεχνικα αν ειναι καλες

THE JUNIOR είπε...

ρε michele

και αν το βραδυ ακουσεις
τον στουρναρα οτι τα βρηκε
με τον δανο τι κανεις?

και ως γνωστο η ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΛΑΤΡΕΥΕΙ

nomad είπε...

Ευχαριστώ Μιχάλη, στα ίδια δλδ :)

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Μικέλε, το ριβέρς που θα κάνει η ΜΙΓ δεν το λαμβάνεις υπ’ όψιν επειδή θα πάρει κάποιο χρόνο ώσπου να γίνει ; Αύριο είναι η Α επαναληπτική συνέλευση.

PS είπε...

Input error: Memcache value is null for FormRestoration

PS είπε...

Η Ε.Α έκρινε ότι δεν υπάρχουν "σοβαρές αμφιβολίες" για τη συγχ.πειρ-ατε.Και για όσους μετόχους έχασαν πλήρως τα κεφάλαιά τους,εκεί να δεις,ΟΥΔΕΜΙΑ αμφιβολία υπάρχει.

nomad είπε...

υπερδιορθώνουν
ΑΤΤ, ΓΕΚ, ΕΛΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΙΑΤΡ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΤΚΑ, ΚΡΕΤΑ, ΟΛΠΟ, ΣΙΔΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΦΑγκρι
κι'αλλες βεβαια που δεν παρακολουθώ

λετε να παιξουν πιο δυνατα μετα ή να είναι πιο αδύναμες ή ασχετο;

michele είπε...

Μπορει Μικρε ,αλλα οι ειδησεις ενσωματωνονται στην κινηση και εγω τεχνικα βλεπω οτι πεπει να γινει retest στο 790 του γενικου..τωρα βεβαια υπαρχουν διαφοροποιησεις στις μετοχες μεμονωμενα.Πχ η ΦΡΙΓΟ σημερα μαζεψε απο τα χαμηλα της,ο ΦΦΓΚΡΠ πεφτει πολυ γιατι βγηκε η ειδηση που την αφορουσε.
Νικη αργει λιγακι αυτο,για πολυ βραχυπροθεμα λεω εγω

Νίκη είπε...

Ευχαριστώ Μικέλε.

michele είπε...

Μολις ανεφερα το ΦΑΓΚΡΙ nomad ..αλλα ολες αυτες που λες εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα.Η ινκατ ας πουμε διορθωνει με ΑΜΕΜ και πολυ λιγα κομματια,παιρνοντας 200 κομματια παει απο το -5% στο -1%,Ο ΟΛΠ πεφτει 5% με 2400 τμχ ενω αντιθετα ΓΕΚ,ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΣΙΔΕ ΙΝΤΚΑ εχουν καλο ογκο σχετικα για διορθωση

michele είπε...

Προσπαθεια επαναπροσεγγισης του 808

michele είπε...

Για του λογου το αληθες Ηρακλη ,η ΙΝΚΑΤ με 1 κομματι θα παει απο το-5,27% στο -1,49%.Καθε μετοχη εχει τα κολπα της

michele είπε...

Βλεπεις nomad οτι ακομα και ενδοσυνεδριακα ΠΕΙΡ και ΜΙΓ κερδισαν αρκετους ποντους,λουκουμι για trading αλλα αν δεν περασει το 808 τα μπουμπουναμε

nomad είπε...

Μιχάλη έβαλα ένα 5λεπτο ΓΔ, με ένα πιθανό στόχο για τη διόρθωση, οπότε τώρα θα δω τα παραπάνω.

michele είπε...

Δυσκολευεται nomad εδω ,τα εδωσα τα ΠΕΙΡ ας παει οπου θελει

michele είπε...

ενα δωρακι για την κυρια,τιποτα ιδιαιτερο

THE JUNIOR είπε...

http://www.bloomberg.com/news/2012-10-09/greece-welcomes-gold-miners-to-rank-first-in-europe-commodities.html

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

nomad είπε...

Η Φολί γιατι πεφτει έτσι, θεωρητικά αφου μηδενιζει τοδανεισμό με την πωληση θα έπρεπε να έχει καλυτερη πορεια εδω..

Εγω μνετανιωσα που χθες εδωσα μονο τα μισα ΓΕΚ, όταν κάνεις κατι καντο ολοκληρο γμτ ..χαχα

michele είπε...

τα κερατα του ειχε προεξοφλησει ο Κουτσολιουτσος ομως,κοιτα την κινηση του

THE JUNIOR είπε...

MICHELE

Θυμασε που αναφερα αεγεκ και ειχα γραψει οτι την αναφερω για πρωτη φορα

αλλα με ειπαν μαιμου και δεν εκανα αναλυση του σκεπτικου.

michele είπε...

Μικρε να λες την γνωμη σου,ας λενε ο,τι θελουν .Την εχω παρατησει αυτη ,ενημερωσε με

nomad είπε...

300% όπως όλοι, τι εχει η κινηση;

michele είπε...

Ε να μην διορθωσει?? ε οχι και ολοι..

nomad είπε...

σωστά πολλοί, αλλά όχι όλοι

Μιχάλη κάτι είχες πει για ΕΛΒΕ κάποτε, τι βλέπεις;

michele είπε...

Την εριξε μεχρι εδω για να παρει και ο ιδιος.Βλεπω οτι ειναι διαμαντι και παει ευκολα 80-100%.Αλλα οποτε θελει αυτος.Αν παιξει και το ΕΛΣΤΡ θα ειναι ωρα της μεγααααλης διορθωσης χαχα

TheHawk είπε...

Καλησπέρα σας...σημαντικη διορθωση..ο mic,kara εχουν δώσει στηρίξεις..ειμαστε σε ανοδικο τεμπο ακομα...
Nomad υπάρχει τροπος για ανανέωση...εχεις firefox?

TheHawk είπε...

o ΕΥΡΟ μου εκλεισε ολες τις τρυπες του..

nomad είπε...

Γεράκι firefox εχω, πως;

ασε έβαλα το σιτε της ΕΛΒΕ και μου κόλλησε ο firefox ..κακοτυχία η μετοχή της .. χαχα

καλα με 30 καρτελλες ανοιχτες

nomad είπε...

Μιχάλη τα τελευταία χαρτια της ανόδου;

michele είπε...

Γεια σου Hawk γιαγαντα.. εχει μουσικη το site nomad κλεισε καμμια καρτελα

michele είπε...

Τα μικρα nomad που δεν εχουν παιξει,εδω θα ειμαστε θα τα βλεπουμε.Μεχρι και σαπακια μικρα μπορει να παιξουν.Ε τοτε θα αρχισουμε να σκεφτομαστε να πουλαμε χεχε

TheHawk είπε...

πατα πανω δεξει..firefox...adds on..by default σε οδηγει στο get add ons..διαφορετικα επελεξε το..ψαξε στο κουτακι το RELOAD EVERY..Η τελευταια εκδοση ειναι το 13 (εγω αυτην εχω..)..
Κανε install..

Κανε restart που ισως να μην χρειαζεται..

Πλεον εχεις σε κάθε σελιδα ή tab του firefox..να επιλεξεις ποτε θα κανει ανανεωση η σελιδα διαλεγοντας με δεξι κλικ..εχει κ custom..πχ εγω το εχω ρυθμισει στα 3 λεπτα..

Προσοχη..
οταν γράφεις ενα σχολιο μπορει να σε διακοψει η ανανεωση κ να το χάσεις εαν δεν το προσεξεις..οκ?

ελπιζω να σε βοηθησα οπως κ οποιον αλλον ενδιαφερομενο..

Σημειωνω οτι εχει την καλυτερη συγκεκριμενη λειτουγια απο τα υπολοιπα IE,CHROME..το εχω τσεκάρει..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα ξανά.
Η τελευταία πράξη του δράματος δεν έπαιξε ακόμη.
Έχουμε άλλη μια ώρα, λέτε?

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Με νέο ρυθμιστικό κανόνα τα ληγμένα τρόφιμα που μετονομάζονται σε τρόφιμα «περασμένης διατηρησιμότητας» (sic!) θα μπορούν πλέον να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ σε χαμηλότερες τιμές. Με τον τρόπο αυτό η ευθύνη για τη δημόσια υγεία φεύγει από τη δημόσια υγεία και επαφίεται στον κάθε καταναλωτή, ο οποίος πιθανότατα θα κάνει σκόντο στην ποιότητα αυτών που καταναλώνει ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση.

michele είπε...

Α ρε Hawk εσεις οι νεοι ολα τα ξερετε,εγω στουρνος

nomad είπε...

Γεράκι τοβαλα, έβαλα 1λεπτο εδω αλλα και κάθε καρτέλα πήγε 1 λεπτο

εχει τροπο να μη πειραζει τις άλλες;

TheHawk είπε...

αυτο ειναι μεμονωμενο για καθε καρτελα...θα κανεις δεξι κλικ σε καθε καρτελα ξεχωριστα...
Οσον αναφορα το δικο μας τσατ...
Πατα τα σχολια οπου θα κανει pop ενα νεο παραθυρο με τα σχολια μας..εκει κανε το δεξι κλικ κ επελεξε..αλλα το 1 λεπτο ειναι πολυ συντομο..εκτος κ εαν γραφεις σαν τον σουπερμαν..χεχε..

nomad είπε...

Γεια σου Πάνο, Κώστα G

Πάνο κι αυριο με΄ρα είναι

nomad είπε...

το εκανα, ok

nomad είπε...

ευχαριστω Γεράκι

michele είπε...

Ο ΟΠΑΠ τριτο κλεισιμο πανω απο 4.40 δεν φαινεται να κανει..

George είπε...

Πατα τα σχολια οπου θα κανει pop ενα νεο παραθυρο με τα σχολια μας..εκει κανε το δεξι κλικ κ επελεξε..ΓΕΡΑΚΙ ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ?????

TheHawk είπε...

εκανες install το reload? τοτε κανοντας το δεξι κλικ θα βλεπεις..
...
...
reload
reload every
..
..

επιλεγεις το 2ο κ διαλεγεις καθε ποτε θα κανει ανανεωση το παραθυρο...

TheHawk είπε...

παντως η αναμονη ειναι χειροτερη απο ιδια την είδηση..μιλαω γενικα κ αόριστα...

michele είπε...

Παντως εδω ολα πανε φυσιολογικα..

THE JUNIOR είπε...

Εγω πηρα εναν γυρο με απ'ολα

δεη,αβαξ,ελλακτωρ κτλ

TheHawk είπε...

διπλη πίτα?

PS είπε...

Right click anywhere on blank space and left click reload....ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΡΔΕΒΕΣΤΑΙ?????

George είπε...

Γερακι τωρα το κατεβασα και το δοκιμαζω,,,,,ευχαριστω,,,,,,,

PS είπε...

Άλλο ένα σαν το σημερινό θέλουμε.

TheHawk είπε...

και ειναι ετοιμος για βαρια μπορα θα ελεγα...ηδη βαρανε τα τυμπανα..

michele είπε...

Παμε επανω καινουργια αναρτηση απογευματινη

TheHawk είπε...

στην διαθεση σας...