Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι   


   
MEΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ..
α μέρος...

Το πρωί της 7ης Μαΐου 2012, η μαύρη λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν γλίστρησε αθόρυβα μέσα στους άδειους δρόμους της Μόσχας. Η αυτοκινητοπομπή τον οδηγούσε στο Κρεμλίνο για την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του ως προέδρου της Ρωσίας. Στα πεζοδρόμια δεν υπήρχαν υποστηρικτές, ούτε ενθουσιώδες πλήθος. Δεν υπήρχαν καν περίεργοι περαστικοί. Κι αυτό γιατί η αστυνομία, φοβούμενη διαμαρτυρίες, είχε ουσιαστικά θέσει την πόλη σε καραντίνα. Η εικόνα του ήταν ενός ανθρώπου απομονωμένου στο κατευναστικό, αν και απατηλό, λίκνο της ανώτατης εξουσίας. Μετά την ορκωμοσία του στο αξίωμα που για πρώτη φορά ανέλαβε πριν από 12 χρόνια, μίλησε με ύφος βαρύ για «το νόημα ολόκληρης της ζωής» του, που είναι να υπηρετεί τη Ρωσία.

Στη διάρκεια της εποχής του Πούτιν, η Ρωσία άλλαξε σημαντικά. Διπλασίασε το ΑΕΠ της, αποπλήρωσε σχεδόν τέσσερα χρόνια νωρίτερα τα εξωτερικά της δάνεια, οικοδόμησε μια μονοκομματική επίφαση δημοκρατίας, εκμεταλλεύθηκε τους ενεργειακούς της πόρους ως μέσο διπλωματίας καταναγκασμού, επαναβεβαίωσε την περιφερειακή επιρροή της και έκανε έναν πόλεμο κατά της Γεωργίας.

Όμως οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες που ξέσπασαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα, αποτέλεσαν μια χωρίς προηγούμενο αμφισβήτηση κατά του προσώπου του Πούτιν. Για πρώτη φορά, ο τελευταίος δεν θα μπορέσει να ισχυριστεί ότι αυτοί που τον αντιστρατεύονται είναι μια περιθωριακή, αναποτελεσματική δύναμη. Και παρά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου, οι γενεσιουργοί παράγοντες της μαζικής αντιπολίτευσης κατά της ηγεμονίας του, κυρίως δε η ανερχόμενη μεσαία τάξη με τα αυξανόμενα αιτήματα για πολιτική εκπροσώπηση και σεβασμό, δεν μπορεί παρά να διογκώνονται.

Με τον Πούτιν ξανά στο τιμόνι, είναι περισσότερο παρά ποτέ απαραίτητη η κατανόηση της προσωπικότητάς του, τόσο για όσους στο εσωτερικό της Ρωσίας θέλουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του, αλλά και για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό και θέλουν να χαράξουν κατευθύνσεις στις σχέσεις τους με τη Μόσχα κατά τη νέα προεδρική θητεία. Τι είναι, τελικά, αυτό που βρίσκεται πίσω από την πορεία του Πούτιν προς την παγίωση της εξουσίας του; Είναι η ανάγκη να κρατήσει τον απόλυτο έλεγχο για τον εαυτό του, είναι ο συγκερασμός πλούτου και επιρροής, είναι η επάνοδος της Ρωσίας στα παλιά μεγαλεία ή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό;

Λίγα είναι γνωστά για το παρελθόν και τη βασική δομή του χαρακτήρα του, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να υπάρξουν άμεσες απαντήσεις στα προηγούμενα ερωτήματα. Αν και είναι ο ηγέτης που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον προβάλλεται με θεατρικότητα, π.χ. πυροβολώντας μια τίγρη με σφαίρες αναισθητικού ή ιππεύοντας στα βουνά με γυμνό το στήθος, ο Πούτιν παραμένει ένα πρόσωπο μυστηριώδες. Το κενό προσπαθούν να καλύψουν δύο βιβλία που εκδόθηκαν πρόσφατα με θέμα τον Ρώσο πρόεδρο, το The Strongman του Άνγκους Ρόξμπουργκ και το The Man Without a Face της Μάσα Γκέσεν. Και τα δύο επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το πορτραίτο ενός, εντέλει, άγνωστου θέματος. Και στα δύο βιβλία δίνονται νέα στοιχεία και πολύτιμες λεπτομέρειες σχετικά με τη ζωή και τη διακυβέρνηση του Πούτιν. Στο τέλος, όμως, κάθε απόπειρα να γίνει κατανοητός με τη διαλεύκανση σκοτεινών σημείων της προσωπικής διαδρομής του και όχι με επίκεντρο το κράτος που δημιούργησε, μοιάζει με προσπάθεια να δεις την ώρα σε ένα ηλιακό ρολόι, κοιτάζοντας τη βελόνα και όχι την πλάκα του: οι απαραίτητες πληροφορίες δεν βρίσκονται στο αντικείμενο καθεαυτό, αλλά στη σκιά που αυτό αφήνει πίσω του.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Στο τέλος της θητείας του, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Μπορίς Γιέλτσιν, βρισκόταν σε κατάσταση πολιτικής αποσύνθεσης, ή -όπως γράφει η Γκέσεν- «ήταν σαν τυφλός παλαιστής που χτυπιέται στο ρινγκ, επιτιθέμενος κατά φανταστικών αντιπάλων και αστοχώντας κατά των πραγματικών». Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία ήταν αδύναμη και ταπεινωμένη, όπως κι ο Γιέλτσιν. Ο Ρόξμπουργκ ασκεί δικαιολογημένη κριτική κατά του αυταρχικού και, εντέλει, απολύτως αντιπαραγωγικού πνεύματος που η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της παγίωσαν στις σχέσεις τους με τη Μόσχα καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, γεγονός που ενίσχυσε τη ρωσική ανασφάλεια και που αργότερα θα αποτελούσε δικαιολογία για την αντιδραστική και απόμακρη στάση που επικράτησε στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας της εποχής Πούτιν. «Ο χειρισμός της μετασοβιετικής Ρωσίας από τη Δύση», γράφει ο Ρόξμπουργκ, «υπήρξε ανάλγητος στο έπακρο».

Ο Πούτιν ήταν ο άνθρωπος που θα έβγαζε τη χώρα από εκείνη την οδυνηρή κατάσταση. Για τους ανθρώπους του περιβάλλοντος Γιέλτσιν, ο Πούτιν έδινε μια έντιμη και αξιόπιστη εικόνα και, κυρίως, ήταν πρόσωπο χωρίς απειλητική ατζέντα ή δική του εκλογική βάση. Αυτό τον έκανε, όπως λέει η Γκέσεν, «ιδανικό» υποψήφιο αντικαταστάτη του Γιέλτσιν: «Ο Πούτιν, φαινομενικά ένας άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα και χωρίς ατομικό συμφέρον, θα ήταν εύπλαστος και ευπειθής». Ο καθένας είδε σ’ αυτόν αυτό που ήθελε να δει: τον αφοσιωμένο κρατιστή, τον ευπαρουσίαστο εκσυγχρονιστή μεταρρυθμιστή, τον σοβαρό και πειθαρχημένο αξιωματούχο της KGB.

Ωστόσο, εκείνοι που έχρισαν τον Πούτιν, τον γνώριζαν ελάχιστα. Ούτε η δεκαετής και πλέον διακυβέρνησή του αποκάλυψε κάτι περισσότερο. Η Γκέσεν στηρίζει πολλές από τις λεπτομέρειες του βιβλίου της στην αυτοβιογραφία του Πούτιν, που εκδόθηκε (με η συγγραφική βοήθεια ομάδας δημοσιογράφων) το 2000, με τίτλο First Person. Πρόκειται για μια ατελή προσέγγιση του θέματος, που ενδίδει σε κάποιες αποκαλύψεις αλλά με σαφή όρια. Είναι το πορτραίτο του Πούτιν ως άνδρα που διατηρεί μια περήφανη, σχεδόν προστατευτική, στοργή για τη φήμη του ως «νταή του μεταπολεμικού Λένινγκραντ» κατά τα νεανικά του χρόνια. Ο Πούτιν φαίνεται να έχει, επίσης, μια ιδιάζουσα σχέση λαιμαργίας με τα υλικά αγαθά. (Η Γκέσεν, με έναν ενδιαφέροντα αλλά υποθετικό ισχυρισμό, διαγιγνώσκει ότι ο Πούτιν πάσχει από πλεονεξία, δηλαδή τη λαχτάρα να αποκτά αυτό που δικαιωματικά ανήκει σε άλλους»).

Πάνω απ’ όλα ο Πούτιν εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που σε κάθε στάδιο της ζωής και της σταδιοδρομίας του διατηρούσε έναν σεβασμό προς τους θεσμούς, όχι ιδεολογία, και μια εμμονή με την ιδέα ότι μια μέρα θα μπορούσε να ελέγχει τους πραγματικούς μοχλούς εξουσίας, που βρίσκονται πίσω από τους θεσμούς. Όμως, ο ίδιος είπε στους βιογράφους του για το βιβλίο First Person, «πιο πολύ μου προκαλούσε κατάπληξη το πώς μια μικρή δύναμη, ένα μόνο άτομο, στην πράξη μπορεί να ολοκληρώσει ένα έργο στο οποίο έχει αποτύχει ένας ολόκληρος στρατός. ... Ένας και μόνος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσε να κυβερνήσει τη μοίρα χιλιάδων ανθρώπων».

Καθώς ο Πούτιν σταδιακά συγκροτούσε αυτήν την εξουσία στα πρώτα χρόνια της θητείας του, η διακυβέρνησή του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα είδος αυταρχικού εκσυγχρονισμού. Με την καθοδήγηση των δύο οικονομικών συμβούλων του, Αλεξέι Κουντρίν και Γκέρμαν Γκρεφ, προώθησε την ψήφιση σειράς νόμων για την ιδιοκτησία γης, την απελευθέρωση των τιμών και τη φορολογική μεταρρύθμιση, που όλοι μαζί συνέστησαν το μέτρο προβλεψιμότητας για την οικονομία της χώρας και άνοιξαν τον δρόμο για τα χρόνια της ανάπτυξης που ακολούθησαν. Ανάμεσα στο 1999 και το 2008, το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 7% ετησίως, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο που γνώρισε η χώρα στη διάρκεια της σταλινικής περιόδου με την ταχεία εκβιομηχάνιση.

Αυτού του είδους η οικονομική ανάπτυξη σχετίζεται ασφαλώς με τα κέρδη από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά και με τον ίδιον τον Πούτιν. Πολύ γρήγορα, όμως, η οικονομική ανάκαμψη συνδέθηκε άρρηκτα με την προεδρία Πούτιν. Στα πρώτα χρόνια, ο ενθουσιασμός για την ανάκαμψη της χώρας ήταν μεταδοτικός και ο απόηχος συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Όπως είπε στον Ρόξμπουργκ ο Μιχαήλ Κασιάνοφ, ο πρώην πρωθυπουργός που αποπέμφθηκε από τον Πούτιν το 2004 και στη συνέχεια στρατεύθηκε στην αντιπολίτευση, «είχα την αίσθηση ότι ο Πούτιν κι εγώ ήμαστε σύμμαχοι και ότι οικοδομούσαμε -όχι χωρίς λάθη- ένα δημοκρατικό κράτος με οικονομία της αγοράς».

Όμως, καθώς αργοκυλούσε η θητεία του ως προέδρου, ο Πούτιν υπέκυψε στην παρόρμηση να παγιώσει την εξουσία του και να απαλλαγεί από δυνητικούς αντιπάλους. Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σύντομα πλημμύρισαν τη Ρωσία με νεόκοπο πλούτο, περιβάλλοντας τον ίδιον και τους συμμάχους του στο Κρεμλίνο με εμπιστοσύνη αλλά και με κάθε δικαιολογία για λήξη της περιόδου των μεταρρυθμίσεων. Τότε άρχισαν να σφίγγουν τα λουριά: η σύλληψη του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, του πολυεκατομμυριούχου πρώην επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας Yukos, η κατάργηση των άμεσων εκλογών κυβερνητών στις επαρχίες, η καθιέρωση κατώτατου ορίου για την είσοδο κομμάτων στο κοινοβούλιο, κλπ. Η προκύψασα πολιτική τάξη, στον βαθμό που είναι δυνατόν να κατηγοριοποιηθεί, χαρακτηρίστηκε «ηγεμονική» ή «ελεγχόμενη» δημοκρατία από τον Βλαντισλάβ Σουρκόφ, τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού του Πούτιν (ένα πρόσωπο που επιδεικτικά απουσιάζει από τις σελίδες του βιβλίου της Γκέσεν). Εν ολίγοις, όπως αναφέρει ο Ρόξμπουργκ, ο Πούτιν «πίστευε ότι στην καρδιά της ρωσικής παθογένειας βρίσκεται η έλλειψη κεντρικού ελέγχου». Κι αυτό ακριβώς έβαλε ως στόχο να διορθώσει.   

συνεχίζεται...

100 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα και καλο σ/κ σε ολες και ολους ....
Παω να ριξω μια ματια στα σχολια απο την πεμπτη βραδυ και να δω τι εκανε χθες ο οπαπ...

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους...

απο την ειδησεογραφια...
Φωωωωωτηηηηη...ξηλωνουν παλι...και ξαναραβουν,τους προισταμενους ΔΟΥ,ΣΔΟΕ,Τελωνειων...
με θητεια ενα χρονο...και αξιολογηση καθε τρεις μηνες...

δεν θα γραψω πολλα.εκ των προτερων θα εχει αποτυχια...εδω θα ειμαστε...
ενα ειναι σιγουρο.οτι οι ηδη υπαρχοντες ...ειναι καραεπιλογες του Μπενι...γιαυτο και οι αντιδρασεις...
το θεμα ειναι που θα βρει τους αλλους;;;
οταν ο αλλος θα εχει καθε τρεις μηνες αξιολογηση....
ενα τους λεω και μονον.
να αφησουν τις μακακιες και να δωσουν στους εφοριακους δυο εντυπα.
το Ε1 και το Ε9...και ελεγχο απο 20ετιας...
ειναι απλο...
τι δηλωνες τοσα χρονια;;;
τι εχεις τωρα;;;
εκει να δεις λαυρακια...
και αν προκυψει φαουλ...σε καλει για τα περαιτερω...
εκει θα δεις τους περιφημους υδραυλικους ,ηλεκρολογους,γιατρους,τους αερα πατερα μονιμως ανεργους και μονιμως μποεμ...
οι μονοι που θα γλυτωσουν θα ειναι οσοι τα εφαγαν στα μπουζουκια και στις πτάνες...και χαλαλι τους
ολα τα αλλα ειναι για να δωσουν το επιδομα θεσης σε ημετερους

και να κλεισω με το θεμα της δημοσιας διοικησης..το πατσοκ ειναι και θα ειναι παντα δτη διοικηση ...
Μπενι ασε τις μαλακιες,εκει κυβερνας

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα ΑΡΤ και Μπαρπαλιά,

Μπαρμ, δηλαδή αν εγώ έχω μαζέψει 1000 ευρώ σε δηλώσεις και έχω 5000 σε μετοχές κ τράπεζες, πώς θα μπορέσω να τα δικαιολογήσω? Αφού ούτε την υπεραξία από μετοχές, αμοιβαία, κλπ ήμουν υποχρεωμένος να βάλω τόσα χρόνια, ούτε κέρδη από λαχεία, στοίχημα κ.α. του ΟΠΑΠ. (ειδικά αν δεν είχα κάνει κάποια αγορά κινητού ή ακινήτου που να χρειάζεται να φαίνεται από που υπήρχε το κεφάλαιο).

Πολλές χρηματιστηριακές και τράπεζες έχουν κλείσει, από που θα μπορέσω να μαζέψω στοιχεία για να αποδείξω ότι δεν είναι μαύρα τα υπόλοιπα χρήματα που έχω? Η΄ μήπως πρέπει να τους πάω κούτες πινακιδίων (όταν τύπωναν) και να τους πω κάντε πράξεις?

Γι μένα θα ήταν καλύτερο να τραβήξουμε μια γραμμή, να καταγραφεί η περιουσία ολωνων (χωρίς πόθεν) και να πούμε απο 1/1/13 να "συνδεθούν" οι τράπεζες και το αποθετήριο με τις εφορίες, ώστε να εφαρμοστεί το capital gain tax και να δηλώνονται από τις τράπεζες (μετά από συμφωνία των ποσών με τον πελάτη) οι τόκοι ή άλλες υπεραξίες που είχες μέσα στο έτος. Εσύ απλά να έχεις να δηλώνεις ηλεκτρονικά τα εισοδήματα από το επάγγελμά σου και τα έξοδα που είχες.

Καλημέρα και στους επόμενους που θα έρθουν...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Επίσης, να ήσουν υποχρεωμένος να δηλώσεις αν έχει χρήματα στο εξωτερικό ή off shore εταιρίες με ταυτόχρονη δήλωση ότι σε περίπτωση που αποδειχτούν ψευδή τα στοιχεία που υποβάλλεις, να φορολογήσε με 40% επί του κεφαλαίου άμεσα, χωρίς προσφυγές σε δικαστήρια κλπ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλο και καλό Σ/Κ
Καλημέρα ΑΡΤ μπάρμπα και Αλεξανδράτε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

το Ε1 και το Ε9...και ελεγχο απο 20ετιας... ;;;;;;

Θα πέσει πολύ γέλιο μπάρμπα μου χαχαχα
Τα έχουν φάει ήδη τα ποντίκια.
Άσε που πρακτικά είναι αδύνατο με τόση χαρτούρα που έχει μαζευτεί στην εφορία. Εδώ σου ζητάνε ας πούμε το Ε9 προ 5ετίας και επειδή βαριούνται ή είναι αδύνατο να κατεβαίνουν στα υπόγεια για το βρούνε δέχονται το αντίγραφο που κράτησες εσύ όταν το είχες στείλει ταχυδρομικά, φυσικά χωρίς σφραγίδα και υπογραφή στο ΠΑΡΕΛΗΘΦΗ, μόνο με την υπογραφή σου.
Οπότε κάτι άλλο πρέπει να βρούνε ΑΝ θέλουν βέβαια.
Η πρόκληση γύρω μας ακόμη και σήμερα βγάζει μάτι.
Βέβαια οι πιο πολλοί τώρα προσέχουν. Πριν μερικά χρόνια έβλεπες αρκετές Πόρσε, Φερράρι, Λαμποργκίνι κλπ ενώ τώρα ελάχιστες έως καθόλου.
Αν ταξιδέψεις αργά το βράδυ όμως ή αξημέρωτα θα ανακαλύψεις ότι το είδος δεν έχει εξαφανιστεί χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

H επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, έτσι δεν λένε;.
Οπότε για να μην ξεχνιόμαστε...

http://www.newsnow.gr/article/241059/pos-esose-tis-xenes-trapezes-o-g-papandreou.html

Δεν θα ησυχάσω αν δεν δω αυτούς τους δύο να κρέμονται σε κεντρική πλατεία και να είναι ...αξιοθέατο και παράδειγμα για τους επόμενους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οlympic Air: Προς ανώμαλη προσγείωση

http://www.sofokleousin.gr/archives/112432.html?utm_source=Oempro&utm_medium=Email&utm_content=Subscriber%236751&utm_campaign=goodevening%2019.10

Όπου έχει μπει αυτό το ανεκδιήγητο άτομο τα έκανε shit.
Απορώ ακόμη πως δεν έχουν ξεσηκωθεί εκεί στην Αραπιά να κάνουν καμιά εκστρατεία εναντίον μας, Ακόμα και ένα ψευτοκρατίδιο μας έχει του χεριού του σήμερα...
Για τον προστάτη σου και τον προστάτη του προστάτη σου τον κυρ Ανδρέα μιλάω παπαγάλε.

Μάλλον επειδή είναι και πολύ χαρισματικός του ξέφυγαν κάποιες λεπτομέρειες.
Φυσικά για την Ολυμπιακή αλλά και για όλες τις άλλες "επενδύσεις" είχε και την "αγαστή" συνεργασία των άλλων λουλουδιών μας, των πολιτικών.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οπότε εδώ κολλάει τέλεια το...

I'm Mad Again - The Animals

http://www.youtube.com/watch?v=XpXPcnKWztU&feature=related

Προσέξτε και τους στίχοι.

μπαρμπαλιας είπε...

...γεια σας παιδια...
φιλε Αλεξανδρατο...τα κερδη μας απο το χρηματιστηρριο...
ποσο μεγαλη κουβεντα...
και οι υπεραξιες μας...
εδω γελαμε οι κλαιμε;
ασ πουμε οι μετοχοι της ΑΤΕ με ολη τη δουλεψη σε μετοχες...
γιατι τους πουλαγαν οι δ/ντες των υπ/των...που θα την δηλωσουν...

μου θυμησες το καραβι απ την Περσια...
που ελεγε ο κπτ στον τελωνη...
τωρα κυριε τελωνη ,τι ζημια ποιος την πλερωνει;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Mήπως να βάλουμε μέσα και την ζημιά από το ΤΤ μπάρμπα;

michele είπε...

Καλη μεσημερι σε ολους.Ωραια μερα και σημερα.
Χτες ειδα ενα στιγμιοτυπο απ τη Βουλη,σχετικα με τις συγχωνευσεις εφοριων.Διαμαρτυροταν η Φεβρωνια της ΝΔ να μην κλεισουμε την εφορια εκεινη γιατι θα πηγαινουν μακρια οι φορολογουμενοι κλπ κλπ.Οποτε της λεει ο Μαυραγανης ο φιλος μου "το μοντελο της ψωροκωσταινας που ξεραμε εχει πεθανει.Πουθενα στο εξωτερικο δεν υπαρχει αυτο το μοντελο."
Εγω που τον ξερω,αγριεμενο τον ειδα.
Ο,τι εχει γινει,δεν μαζευεται πισω.Αλλα μαλλον αποφασισαν για καινουργια κολπα.Το παλιο πασοκοσυστημα βρυχαται,αλλα ειναι σαν το τελευταιο ραλλυ του Πουλιαδη πριν βγει απο το ταμπλο.

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Μικε μας...

μια ενδιαφερουσα συζητηση υπαρχει στα σχολια του ΕΚΗ και συγκεκριμενα για την πορεια του 20ρη...
υπαρχει και η αποψη οτι ακολουθουμε με καποια καθυστερηση την πορεια του
Arg.merval...μετα την χρεοκοπια..
ο συνονοματος σου δεσμευτηκε για την παρουσιαση των δυο δεικτων..
την αποψη σου...

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα οσον αφορα τις αλλαγες στη δομη των εισπρακτικων υπηρεσιων...
το κουμπι ειναι στον ελεγχο πρωτα,στη βεβαιωση μετα και τελος στην ΕΙΣΠΡΑΞΗ...
γιατι κακα τα ψεματα ο αλλος -με το υφισταμενο συστημα-δεν πληρωνει..
ασε που παει στο δικαστηριο...οποτε εκει τελειωσε το θεμα.
το κρατος πρεπει να αλλαξει την νοοτροπια του "διακινητη"της χαρτουρας και να φροντισει με καθε νομιμο και οχι εξωντοτικο τροπο ,για την εισπραξη...

michele είπε...

Aυτο μπορει να επιτευχθει μονο με την πληρη μηχανογραφηση Ηλια.Μπορουσαν αλλα δεν την εφαρμοσαν παντου για να συντηρειται το "συστημα".

Οντως εχουμε πολλα κοινα με τον Μerval.Η Τελευταια βουτια του πριν τη χρεωκοπια ηταν αποτομη οπως και το γυρισμα του.Εμεις γυριζουμε αλλα κανουμε περισσοτερο χρονο.
Η αποψη μου ειναι οτι στο επιπεδο 350-360 μον θα κανουμε τον δεξι ωμο ενος σχηματισμου inverse head & shoulder .Το που μπορει να φτασει ο δεξιος ωμος δεν μπορω να το "φανταστω" απο τωρα.Ενδεχομενως γυρω στις 260 μον του FTSE.Περιπου δηλ 25% διορθωση.
Αν συμβει ετσι η μετεπειτα λυση του σχημαστισμου θα δωσει κινηση "επιθετικη" κιολας μεχρι τις 520 μον

ΠΑΝΟΣ είπε...

Hρεμείστε ρε σεις και όλα αυτά (δεν) θα γίνουν !!!
Ένα χαλαρωτικό τραγουδάκι από τα πολύ παλιά . Η Mariska μας άφησε πολύ νωρίς δυστυχώς.


Shocking Blue - Never Marry A Railroad Man

http://www.youtube.com/watch?v=Xwy6uIz-Gtg

PS είπε...

Αστειεύεστε φυσικά…

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012, 10:47

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Απομακρύνετε τώρα κατόπιν εορτής τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές των εφοριών και του ΣΔΟΕ. Γι' αυτό κύριοι της εξουσίας αρχίζετε να γίνεστε συμπαθείς, με κίνδυνο να σας λυπηθούν στο τέλος. Επειδή είσαστε άσχετοι και αφελείς.

Στρατό επιτήδειων οφείλετε να απομακρύνετε και μάλιστα με οριστικές μετατάξεις από τους χώρους είσπραξης και ελέγχου των δημοσίων εσόδων. Οι από κάτω είναι κι εκείνοι προπονημένοι, πανέτοιμοι να αναλάβουν δράση!

Στο παρελθόν συνέβαινε το εξής απλό -αδιανόητο φυσικά για οργανωμένο κράτος- όταν άλλαζε το πρόσημο της εξουσίας. Να μπαίνουν στο ψυγείο οι αντίπαλοι για να… εισπράττουν οι ημέτεροι.

Το σύστημα είναι διαβρωμένο σε βαθμό υπερθετικό. Σίγουρα υπάρχουν στους συγκεκριμένους χώρους έντιμοι και ικανοί υπάλληλοι, τους οποίους όμως ακόμα και εάν το επιθυμούσατε θα είχατε ελάχιστες πιθανότητες να ανακαλύψετε. Οι κομματικοί σας μηχανισμοί είναι άρρωστοι και αδυνατούν να συνεργαστούν με υγιή έμβια όντα.

Σήμερα, επιστρέφοντας από τη βόρεια Ελλάδα παρακολουθώ ένα όργιο παρανομίας και συναλλαγής μεταξύ εφοριακών και φοροφυγάδων...."
Κι από μένα ...ΠΟΛΛΑ ΧΕΡΕΤΗΣΜΑΤΑ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αδυνατώ να κάνω σοβαρή κουβέντα σήμερα, ειδικά για θέματα που αφορούν την δομή και την οργάνωση του κράτους και μάλιστα των εφοριών. .

Οπότε θα σταθώ στο σχόλιο 1.47 του Μικέλε.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να θεωρήσουμε ότι ο ίδιος σχηματισμός γίνεται/έγινε και με τον ΓΔ;;;;
Αν ισχύει αυτό τότε θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι το σημείο διόρθωσης είναι ΤΩΡΑ...και άργησε μάλιστα;;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ή αυτός ο συλλογισμός αναιρείται λόγω όγκου;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εν αναμονή απάντησης....

http://www.youtube.com/watch?v=nnA0gaHrXGA

Lola

michele είπε...

The party is over MΑΚΗ..μπηκαν στην ζουγκλα επαγγελματιες.Ξενοι και Ελληνες.

Παμε παρακατω: Πανο μου ο δεικτης προηγειται του 20 αρη,γιατι οπως ειπαμε εμπεριεχει μετοχες του 40 αρη που εχουν σπασει περισσοτερες αντιστασεις.Αν γυρισει αμεσα κατω απο 850 θα δημιουργηθει ενας αναποδος κεφαλη-ωμοι.Αν συνεχισει προς τα πανω,αλλαζει το θεμα

michele είπε...

Μου θυμισε και τον Πασχαλη.Το στιγμιαιο λαθος χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

...τωρα απλα ελληνικα...
ειμαστε ετοιμοι για διορθωση;;;
και εχουμε αργησει;;
και αν ναι...αλλα σκαει νεο καλο ,τι;;;
για λεγετε παιχτες μου...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Tks Mικέλε. Άρα το θέμα είναι αν γίνει ΑΜΕΣΑ.

Τώρα που είπες ΜΑΚΗ...σήμερα είναι του Αγ. Γερασίμου και εύχομαι έστω καθυστερημένα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους απανταχού Μάκηδες

Με πρώτο τον VIL

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ είμαι στο στάδιο των ερωτήσεων ακόμα μπάρμπα χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άσε που θέλεις και πτυχίο μάγου για να απαντήσεις...

michele είπε...

Στους δεικτες προηγειται ο FTSE mid-cap 40 αρης,ακολουθει ο ΓΔ και μετα ο FTSE 20αρης.Εχω πει την αποψη μου, οτι η ζωνη 350-360 του 20 αρη ειναι η το σημειο απ οπου πρεπει να περιμενουμε γερη διορθωση.Ως τοτε μαλλον θα εχουμε πισωγυρισματα 20-30 μοναδων.Μια επιβεβαιωση δηλ των850-830 μον τη θεωρω πιθανη.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπερα απο τα χωρια του Παρνασσού.
Μόλις σηκωθηκαμε απο 3ωρο τραπέζι με Ζυγούρι κ κρασί της προκοπής. Καλα που έχουν ζώα στα χωριά κ φτιάχνουν οι ίδιοι τα υπόλοιπα κ ξέρουν να καλό περνάνε. Τρέχουν να σε ευχαριστήσουν οι άνθρωποι.

Μπαρμαλιά υπήρχαν πολλές αναποδιές τελευταία κ τρελή πτώση σε καθετί ελληνικό, αλλα μην ξεχνάς ότι απο το 1998 εώς σήμερα, είχαμε κ ανοδικές περιόδους τόσο στο ΧΑΑ αλλα κυρίως στα ξένα μαγαζιά κ αμοιβαία κεφάλαια. Η στο ξεπούλημα των ομολόγων που μεγάλων εταιριών είχαν παει στο 60-70% της αξίας. Πάντως η κουβέντα Γ την εφορία ειναι τεράστια, την βάζουμε στην άκρη κ περιμένουμε να δούμε τι θα σκαρφιστούν.

Michele ωραία ήταν η ιδέα για τον Merval, μπορείς να τον συνδυασεις με τον δικό μας σε ένα μικτό διάγραμμα ή ειναι ακόμα νωρίς?

Καλή συνέχεια, σειρά έχει τώρα καφεδάκι στη Σουβάλα....

THE JUNIOR είπε...

μεχρι τις 1500 μοναδες
καθε διορθωση ειναι για αγορα και
προσθηκη στο επενδυτικο χαρτοφυλακιο.



στο μεροκαματο
βλεποντας και κανοντας

michele είπε...

ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ο dwk είπε...

…καλησπέρα.
…πράγματι…
«…Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν ο Πρωθυπουργός απαντούσε, γιατί υποσχέθηκε όσα υποσχέθηκε στα … Ζάππεια. Ποια είναι τα ισοδύναμα μέτρα που θα πάρει για να μην κοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις; Πότε θα δώσει τις αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους; Γιατί δεν μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές; Γιατί δεν διπλασίασε χρονικά τα επιδόματα ανεργίας; Γιατί δεν αποζημίωσε τους ομολογιούχους; Γιατί δεν κατήργησε το χαράτσι…
…«Κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε» ομολογεί σε ένα σημείο της συνέντευξης του ο Πρωθυπουργός. Δυστυχώς όμως δεν ήταν ένα ξέσπασμα αυτοκριτικής…»
Του Σταυρου Θεοδωρακη (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=19057)
…δυσκολεύουν πράγματι…

nomad είπε...

Καλησπέρα σε όλους,

Πάνο με ανησύχησε η είδηση για την Ολυμπιακή Αεροπορία, είμαι και φορτωμένος ΜΙΓα..

Μιχάλη πως τα βλέπεις τα πράγματα γενικότερα για την εβδομάδα που έρχεται;

Προσωπική μου άποψη:
Υπάρχει μια αίσθηση αναμονής διόρθωσης.
Υπάρχουν τεχνικές ενδείξεις, αλλά δεν έχω πεισθεί κιόλας.
Θα προσπαθήσω αύριο να ανεβάσω και τους τρεις δείκτες ΓΔ-ΦΤΑΣΕ-ΔΤΡ.

μπαρμπαλιας είπε...

dwki φιλτατε κλσ...
μην νομιζεις οτι σε καταλαβαινει κανεις...
η κοινωνια εχει στραφει εναντια ,ο ενας στον αλλον...
εσεις που εχετε εξασφαλισμενο μισθο και συνταξη...
εμεις δεν εχουμε δουλεια...
σε λιγο ο ενας θα επιτεθει στον αλλον για το ψωμι...περα απο τις κλωπες
...το πειραμα οπως ομολογησε το ΔΝΤ απετυχε
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας μελέτης, τα οποία δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της δημοσιονομικής λιτότητας στην ανάπτυξη είναι υψηλότερος από ότι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί. Το πολιτικό συμπέρασμα είναι προφανές : η υπερβολική λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά. Θα πρέπει να σταματήσει.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μάλλον έχει συνειδητοποιήσει ότι η παρούσα πολιτική δεν λειτουργεί και έχει εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα για να προκαλέσει την έναρξη της διαδικασίας απομάκρυνσης του....

...τωρα τι θα γινει...δεν μπορω να πω τι θα κανουν και στη βουλη με τα μετρα...
οι ηρωικες εποχς των "αρχηγων"εχουν τελειωσει...
τα αδιεξοδα ειναι μπροστα

Michalis είπε...

kalispera
kalo savatokiriako se olous

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα στην παρέα.Συμφωνώ με τον Μισέλ ότι προτού αντιμετωπίσει ο 20άρης την περιοχή του 360 δεν θα δούμε ουσιαστική διόρθωση.Από δω που είμαστε σήμερα,κάθε μέρα που θ'ανεβαίνει θα βλέπουμε τρελές κινήσεις σε διάφορες μετοχές και επιδόσεις απίστευτες μέχρι πριν μερικούς μήνες.Γι'αυτό όχι στο trading και συνεχίζουμε το ταξίδι...

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Μιχαλακη και απο εδω...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ είπε...

nomad είπε...
Καλησπέρα σε όλους,

Πάνο με ανησύχησε η είδηση για την Ολυμπιακή Αεροπορία, είμαι και φορτωμένος ΜΙΓα..

Εδώ και τρεις μήνες φίλε μου προσπαθούν να την πουλήσουν την Ολυμπιακή.Στα 300 εκατομμύρια η τιμή της και σταθερά ζημιογόνα.

Chris είπε...

καλησπερα στην ομορφη παρεα

Δεν βλεπω και πολυ κινηση αποψε...
Ειναι ωρα χαλαρωσης αλλωστε για ορισμενους ή ωρα προετοιμασιας εξόδου για αλλους.
Σε οποια κατηγορια κι αν ανηκετε καλα να περασετε.
===
Καρα πως μπορω να σου στειλω π.μ.???


VIL είπε...

καλησπερα σε ολους.Πανο ευχαριστω πολυ. Νομιζω μια διορθωσουλα επιβαλεται...λιγες δυναμεις εχουμε ξεκουραστες πχ οπαπ-μυτιλ-βιοχκ-ελπε...στα μεσαια εχουν φουσκωσει αρκετα τα χαρτια εξαιρω εχαε-ολπ...για να δουμε. Αληθεια τι εχουμε να περιμενουμε τωρα μεχρι αρχες Νοεμβρη;

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Χρήστο,VIL.Χρήστο μακάρι να'ξερα χα χα χα

VIL τα λεφτά...

karaefthimiou23 είπε...

Χρήστο μέχρι να μας εξηγήσει κάποιος πώς μπορούμε να στείλουμε πμ,στείλε ότι θέλεις στο original21pasx2@yahoo.com.

Chris είπε...

βλεπω οτι περα απο ΚΑΡΑμπουλ εισαι και ΚΑΡΑοριτζιναλ!!!!!

Γεια σου Α-Ε-ΚΑΡΑ!!!!!!!:-)

karaefthimiou23 είπε...

Αν και είμαστε ΚΑΡΑανύπαρκτοι φέτος,με το ζόρι μας κέρδισε ο ΠΑΟΚ σήμερα.Η ομαδάρα η Γούβε το πήρε το ντέρμπι με τη Νάπολι και ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο.Εν αναμονή του βραδυνού της Μπάρτσα εκτός με την Κορούνια,με τη ρεάλ να δυσκολεύεται με τη νεοφώτιστη Θέλτα εντός έδρας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μεγα το ερωτημα στην πολυ πιθανη επερχομενη διορθωση πουλαμε για να ξαναμπουμε χαμηλοτερα η τρωμε την διορθωση κατακεφαλα με υπομονη και πιστη?

karaefthimiou23 είπε...

Ποια διόρθωση...?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θα με απασχολησει κατα τη διαρκεια της 5ωρης/ωχχχχχχ/ αυριανης πεζοπορειας στα αρκαδικα ορη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τεχνικα δειχνει απαραιτητη και γιαυτο δεν ερχεται

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλησπερα σε ολους

karaefthimiou23 είπε...

Αν μιλάμε για διόρθωση 20-30 μονάδων δεν διαφωνώ,αλλά για μεγαλύτερη το βλέπω εξαιρετικά χλωμό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μιλαμε για τοση που με την προμηθεια του μπες βγες θελεις μοιρογνωμονιο για να μην χασεις

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι εκτός στα γενέθλια της μικρής Μ. που κλείνει τα τρία σήμερα
Αλέξανδρε σε ζηλεύω πραγματικά.
Είχαμε πει να κάνουμε μαζί μια μίνι ορειβασία αλλά τώρα δυστυχώς πρέπει να περιμένει λίγο.
Ξεκίνησα πάντως πεζοπορία και η αρχή έγινε προχτές με μιας ώρας περπάτημα.
Σε κανα δυο μήνες θα ξαναπάρω τα βουνά ρεεεεεεεε

'Ολοι άρχισαν να μιλάνε για διόρθωση?
Το αντίθετο θα κάνει η παράγκα. Άρα θα γίνει λίγο αργότερα για να μας πιάσει στον ύπνο.
Δυστυχώς δεν μπήκε το στοίχημα του Αλέξανδρου με τον Δήμο ΑΠΟ ΠΟΥ θα ξεκινήσει η διόρθωση και πάντως πριν τις 6 Νοεμβρίου.
Κάθε γνώμη δεκτή. Μπορούμε να κάνουμε και διαγωνισμό όπως τότε με το μπυροστοίχημα και όποιος πέσει πιο κοντά στις μονάδες του ΓΔ...κερνάει.

karaefthimiou23 είπε...

MIG 0.58 και τελικός στόχος το 0.72.Εκεί θα το σκεφθώ για πώληση.Επίσης για τη μικρούλα αναθεώρρησα στόχο,όχι κάτω από 1 ευρώ αλλά κάτω από το 1.20 δεν δίνω μήτε λέπι...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλησπερα Πανο το στοιχημα με τον Δημο θα μπει απλως δεν ξερω αν θα ειναι on line

karaefthimiou23 είπε...

Γεια σου Πάνο.Σήμερα το μενού είχε κολύμπι,μέχρι να χαλάσει ο καιρός άλλο ένα το προλαβαίνω και μετά βλέπουμε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τεχνικα εχεις δικιο αλλα δεν μου αρεσει αυτο το χαρτι εγω θα φυγω νωριτερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλέξανδρε στην κατάβαση του Βουραϊκού θα πάς?
Και το δίνουν για 5 ώρες? ΝΤΡΟΠΗ!!!
Πρέπει να πας με τον ΕΟΣ φίλε !
Εδώ κάναμε την ανάβαση Διακοφτό - Καλάβρυτα (21 χλμ) σε 5 ώρες.
Αυτή η διαδρομή δεν πρέπει να είναι πάνω από 11 χλμ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

απο βλεχερνα/βυτινα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

βλαχερνα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καρα ριξε μια ματια στην φριγο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εχει ξεκαθαρο sl και αυτο ειναι το πρωτο που ψαχνω

karaefthimiou23 είπε...

Παράξενο διάγραμμα,σαν σε συσσώρευση η ΦΡΙΓΟ αλλά εάν ξεκινήσει θα δει μεγάλα νούμερα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και τωρα δες τι εχει στο 4,30,μεγαλη διαγραμματικη στηριξη και golden cross!!

karaefthimiou23 είπε...

Προτιμώ πιο κλασικά διαγράμματα και λιγότερα τεχνικά στοιχεία.Δεν πάω για master τεχνικής ανάλυσης,λεφτά θέλω να βγάλω χε χε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μήπως έχει σχηματίσει και τρίγωνο η ΦΡΙΓΟ?

karaefthimiou23 είπε...

Έχω και την Μπάρτσα που τις έχει πετάξει τα μάτια της Κορούνα η ομαδάρα,0-3 στο 7᾿ χα χα χα χα

karaefthimiou23 είπε...

στο 17'

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

βρε τα θηρια,Πανο δεν ξερω αν εχει τριγωνο ξερω που εχει sl και αυτο μου αρεσει,θα σε κρατησω ενημερο αλλα οχι βιασυνες

Chris είπε...

εχεις και την μπαρτσα εχεις κι εμας να σε ρωταμε...
Αλλά τωρα που βρηκαμε παπα , να θαψουμε 5-6 , που λεει και η παροιμια:-)))
===

Πανο ρωτα και συ τπτ το Γιαννη...!!!
Την καλησπερα μου..
====
Γεια σου Αλεξ

karaefthimiou23 είπε...

Πάντως δεν θα με παραξένευε αν η ΦΡΙΓΟ έβλεπε νούμερα σαν κι αυτά όταν πέρυσι τον Φλεβάρη ξεκινούσε τη διανομή.

karaefthimiou23 είπε...

Μαιμού πέναλτυ για την Κορούνα και 1-3...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω και με τα 5,50 που θα δει συντομα ευχαριστημενος θα μαι
Γεια σου chris

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δες τωρα και τη χακορ

karaefthimiou23 είπε...

Άμα είναι για το 5.50,τι golden cross τότε μου λες βραδυάτικα.Εγώ νόμιζα ότι πας για καλή μπάζα χε χε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Χρήστο. Έτσι λοιπόν βρήκαμε παπα κλπ κλπ χαχαχα

Δεν θέλω να ρωτήσω τίποτα παραπάνω από αυτό που ρώτησα. Όχι απαραίτητα για μια συγκεκριμένη μετοχή αλλά μια και έλεγαν για την ΦΡΙΓΟ...
Έχει κάνει συμμετρικό τρίγωνο που αύριο-μεθαύριο θα δώσει μια κατεύθυνση και ποια?

Chris είπε...

Γιαννη με τι οριζοντα μιλας????

karaefthimiou23 είπε...

Η ΧΑΚΟΡ έτσι και φύγει πάνω από το 0.68,το ευρουδάκι το'χει στο τσεπάκι της.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Πανο οχι,καρα ειναι 20% κινηση και μου φτανει χεχε

karaefthimiou23 είπε...

Χρήστο για ποια?Πάνο δεν ξέρω αν μοιάζει με συμμετρικό τρίγωνο,αυτό που φαίνεται εμφανώς στη ΦΡΙΓΟ αν βάλεις το μηναίο της διάγραμμα είναι ο διπλός πυθμένας.Που σημαίνει ότι κάθεσαι και τρως σπόρια ανέμελος και περιμένεις την εκκίνηση προς τα πάνω σε long way(αν εννοούσες αυτή Χρήστο)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

0,78 για αρχη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τριπλος πυθμενας

karaefthimiou23 είπε...

Παπαριά Βαλντές και 2-3 η Κορούνα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ωπ.... και να το ονειρο γινεται εφιαλτης

karaefthimiou23 είπε...

Στο μηναίο διπλός είναι(2009 και 2012).

karaefthimiou23 είπε...

2-4 Μέσι,ρε τι γίνεται 6 γκολ ως τώρα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο οκ εβδομαδιαιο εννοουσα,σωστα το λες

karaefthimiou23 είπε...

Την ΕΧΑΕ πώς τη βλέπετε?

Chris είπε...

Γιαννη παρατηρωντας σε μακροχρονια βαση μετοχες βλεπει καποιος οτι μερικες δεν κορυφωσαν το 99 αλλά το 2007 ..πχ Ετε.
Καποιες αλλες δεν μπορεσαν να ξεπερασουν τα υψηλα του 1999...

Αυτο εχει καποια σημασια μελλοντικη????

karaefthimiou23 είπε...

Στο εβδομαδιαίο έχεις δίκιο Άλεξ.Η ΕΧΑΕ θα μπορούσε να σου καλύπτει την προτίμηση για ξεκάθαρο sl,στο 3.52.

Χρήστο αυτές που κορύφωσαν το 2007 θα εκτελέσουν διορθωτική πορεία,όπως τα bear market rally,ανοδικό κόντρα στη μακροπρόθεσμη πτωτική τους πορεία.

Οι άλλες εφ'όσον επιβιώσουν την επόμενη 3ετία-4ετία είναι πιθανόν να ξαναδούν τα προηγούμενα υψηλά τους πιο σύντομα απ'τις πρώτες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πολυ τη φοβαμαι αν για κατι αλλαξα γνωμη ειναι οτι θα την αγοραζα στο 3,20

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η εχαε η μια μετοχη μεγαλης αξιας αλλα παντα ακολουθει πιο αργα απο τους δεικτες ,οπως και τωρα,και κορυφωνει προς το τελος,Αυτη τη φορα θα πιεστει πριν τις ΑΜΚ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δηλαδή που θα την αγόραζες Αλέξανδρε στα γρήγορα πριν φύγω για το σπίτι?

karaefthimiou23 είπε...

Για την ΕΧΑΕ θα ανησυχούσα αν έχανε το 3.60 και το 3.52 και σε πιο μακροπρόθεσμο το 2.85.Κάτω από το 2.85 θα πούλαγα τα πάντα αν είχα θέση.
Το 3.20 δεν μου λέει κάτι διαγραμματικά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν την αγόραζες βέβαια...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δεν θα την αγοραζα Πανο,καρα πραγματι το 3,20 δεν ειναι διαγραμματικο σημειο,ειναι ομως η ενδεχομενη ψευδης διασπαση του 55αρη

karaefthimiou23 είπε...

3-4 η Κορούνα με το καλημέρα του β'ημιχρόνιου και κόκκινη στον Ματσεράνο της Μπάρτσα...

karaefthimiou23 είπε...

Μη ξεχνάτε ότι η ΕΧΑΕ το Δεκέμβριο μπαίνει στον 25άρη και θα την παρακολουθούν ως τότε αρκετά θεσμικά χαρτοφυλάκια που είχαν αποεπενδυθεί τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αλλος ενας λογος πιεσης
Καληνυχτα παιδες

karaefthimiou23 είπε...

Διαφωνώ καθέτως.Καληνύχτα Αλέξανδρε.

Chris είπε...

καληνυχτα και απο μενα σ ολη την παρεα ...
Καλο ξημερωμα

===

Γιαννη σ ευχαριστω πολυ.

karaefthimiou23 είπε...

Καλό ξημέρωμα Χρήστο.