Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

ZOOM   IN 
ZOOM OUT














ΓΕΚΤΕΡΝΑ :ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ...

Αριστερα βλεπουμε ενα γραφημα 6 μηνων της ΓΕΚΤΕΡΝΑ.H μετοχη αφου διεσπασε ανοδικα την κοκκινη γραμμη λαιμου στη ζωνη του 1.20 βλ.εδω:http://freeforumstocks.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1599.html#more ,διεσπασε κατοπιν το πρωτο καναλι ( κατω γραμμη S)   κατοπιν ακολουθησε διορθωση στα ορια του κμο 20 ημ και συνεχισε την ανοδικη της πορεια διασπωντας και την πρασινη γραμμη  στα επιπεδα των 1.60-1.64 και προσεγγιζοντας  την πορτοκαλι γραμμη Τ στα επιπεδα  του 1.85 .Να προσεξουμε εδω και την διασπαση του μακροπροθεσμου κμο 480 ημ .
Η διορθωση που επακολουθησε τις τελευταιες συνεδριασεις φαινεται να εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με την αμεσως προηγουμενη ( σημειωνεται με ελλειπτικες γραμμες).Σημερα ο τιτλος αφου εκανε χαμηλη σκια ( επισης προσεγγιζοντας τον κμο 20 ημ) μαζευτηκε αμεσα για να κλεισει ακριβως πανω στον κμο 480ημ.
Στο δεξι διαγραμμα βλεπουμε την ιδια μετοχη σε γραφημα 2 ετων.Η μετοχη φαινεται να λυνει ανοδικα ενα πυθμενα 13 μηνων και με την εξοδο πανω απο την Τ θα παει αμεσα στα 2.12  στην γραμμη λαιμου R .Διασπαση και αυτης θα στειλει τη μετοχη στα επιπεδα των 2.85 ευρω της γραμμης C.
Επιστροφη της μετοχης εντος του πρωτου καναλιου κατω απο 1.50 θα αποτελεσει stop long για τον τιτλο.

111 σχόλια:

PS είπε...

Καλή η ΓΕΚΤΕΡΝΑ,αλλά μόλις είδα κάτι άλλο:
Απόφαση-κόλαφος για τον Αδάμ Ρεγκούζα
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012, 18:59


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Δημήτρης Πανόπουλος

Aπόφαση-καταπέλτη εξέδωσε το Εφετείο Αθηνών εις βάρος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, κ. Αδάμ Ρεγκούζα, ο οποίος κατά τη διάρκεια θητείας του στο υπουργείο ενεπλάκη -έμμεσα- στην περιβόητη υπόθεση των επτά «επίορκων» εφοριακών, οι οποίοι έκαναν τα στραβά μάτια σε… ελέγχους και, σύμφωνα με πρόσφατη δικαστική απόφαση, ζημίωσαν το Δημόσιο με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Εναντίον του κ. Ρεγκούζα είχε καταθέσει αγωγή αποζημίωσης η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη, η οποία επί υφυπουργίας του κ. Ρεγκούζα είχε μετατεθεί δυσμενώς δύο φορές: την πρώτη στις 11 Μαρτίου του 2005 και τη δεύτερη στις 4 Αυγούστου του 2005.
Οι συγκεκριμένες μεταθέσεις είχαν εκληφθεί από την κυρία Κυριακάκη ως αντίποινα, επειδή είχε τολμήσει να καταγγείλει ένα «κύκλωμα» συναδέλφων της οι οποίοι «κάλυπταν» μεγάλες επιχειρήσεις.
...Την έβγαλε τρελλή και...

PS είπε...

"Υπενθυμίζεται ότι ο «φάκελος» της υπόθεσης των επτά εφοριακών έφθασε για πρώτη φορά στις δικαστικές αίθουσες το 2008, οπότε και οι επτά κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, με δεδομένη και την πειθαρχική αθώωσή τους το 2006. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε την υπόθεση στο ακροατήριο. Το 2010 αθωώθηκαν ξανά, για να ακολουθήσει δεύτερη αναίρεση της απόφασης. Τελικά, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκισης ο καθένας με αναστολή, για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία τους και ζημία περίπου 28 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου. Παράλληλα, τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και υποχρεούνται να παρουσιάζονται σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.
Καταδικάστηκαν αλλά υπηρετούν!
Το παράδοξο είναι ότι, παρ’ όλα αυτά, οι επτά εφοριακοί όχι μόνο δεν έχουν τεθεί σε προσωρινή αργία, όπως κανονικά προβλέπεται για τους δημόσιους λειτουργούς που διώκονται, αλλά διατηρούν μέχρι και σήμερα υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις. Τρεις εξ αυτών είναι διευθυντές εφοριών, παρόλο που έχουν καταδικαστεί."
Ποιόν έχουν τώρα προιστάμενο άραγε;Ο Πεπόνης έπρεπε να ασχοληθεί ΚΑΙ με αυτούς;Δεν υπάρχει υπηρεσία,που οφείλει να γνωρίζει; Κόλαση,είναι μάλλον επιεικής χαρακτηρισμός.
Αν γνώριζαν όλοι τι πραγματικά συμβαίνει στο υποικ,θα έπρεπε κάποιοι,έστω ΛΙΓΟΙ από εμάς, να έχουν αλλάξει χώρα διαμονής.

karaefthimiou23 είπε...

Αρκούδε τη γνώμη μας την είπαμε μετά το σημερινό.Πες μας και τη δική σου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

test

μπαρμπαλιας είπε...

...η Αλικη τα καταφερε και μπραβο της...

το Λιλικα και το χονδρομπενι -που κυκλοφορουσαν με τις λιστες υπο μαλης- ποιος θα τους βαλει στην ψειρου;;;;

.................
ασχετο

Φωτηηηηηη
για να ντενταρεις...θελεις 45 ευρω επιπλεον..απο 1.1.13

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η στολη μου παρουσιαζει αξιοσημειωτες φθορες πιθανα περαν νεων επιδιορθωσεων
Ειμαι νομιζω σαφης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εδω ισως εχουμε καποια πλαγια κινηση αλλα εκτιμω οτι η ανοδικη της διασπαση ειναι μονοδρομος

michele είπε...

Το ντενταρεις τινος ρηματος ειναι?? Απο το dead βγαινει?

karaefthimiou23 είπε...

Είσαι απολύτως σαφής και κατανοητός και ήτο χρήσιμη η συμβολή σου στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

PS είπε...

45 ευρώ εύχομαι να πάει η ΕΤΕ σου μπάρμπα.

μπαρμπαλιας είπε...

...Μικε...
γιατι με παρακολουθεις;;;;;;

αχαχαχαααα

PS είπε...

Για να πω την ...αμαρτία μου,στο Βικιλεξικό ΔΕΝ το βρίσκω χαχα

PS είπε...

Καλά,έχεις μεγάλη φάση λέμε,άντε να τα πούμε από κοντά κάποτε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τις τελευταιες ημερες εχω παρατηρησει αποτομες διακυμανσεις σε αρκετες μετοχες εαν αυτο ειναι ..τιναγμα της αχλαδιας η συνεχεια θα ειναι πολυ ενδιαφερουσα

μπαρμπαλιας είπε...

ωρε Φωτη δεν το περιμενα να ψαχνεις λεξικα...
ψαξε Τσιφορο...τα παιδια της πιατσας...
αχαχαααα

michele είπε...

Ευχαριστω Καρα .Μπαρμπα καθοσον εισαι γλωσσοπλαστης ενιοτε αδυνατω να σε παρακολουθησω.Το γκουντε και μπαντε το πιανω βεβαια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οσο για το σημερινο κερι εχει την αξια καθε σχηματισμου μονου κεριου χρηζει επιβεβαιωσης την επομενη πριν ληφθει καν υπ οψη

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι...

μπαρμπαλιας είπε...

λπν ο μαλακαΒρουτσης μετα των τροικανων...ειναι αιστοριτοι...

θα επιβαλλουν λεει 45 ευρωπλα για να δηλωσεις στο συμβολαιογραφο οτι πεθανες...
ο δολιος ο Μινιππος ...κατα τον διαπλου του Αχεροντα,οταν του ζητηθηκε απο το Χαροντα να πληρωσει τον οβολο-διοδια-για να περασει στον Αδη...του ειπε "κουνιωντε .."δεν εχω μια και οταν ο Χαρος τον ζορισε...αυτος του ειπε...γυρισε με πισω...

λπν Βρουτση ανιστορητε...

michele είπε...

Σωστον.Η επιβεβαιωση βεβαια γινεται 30 λεπτα πανω απο το σημερινο χαμηλο χαχα

George είπε...

Μικελε ενδιαφερων το γραφημα και η αναλυση του,,,,, αντε και το 2,20...........και με την πρωτη ευκαιρια και ενα ΕΛΛΑΚΤΩΡ..............

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ωραιος ο μπαρμπας

μπαρμπαλιας είπε...

λπν παιδια περαν της πλακας εχουν ζουρλαθει...και το εχουν ξεφτηλισει παντελως...
λεφτα να παρουν και δεν τους κοφτει αν αφηνουν συντριμια...
αιδως αισχροι...

michele είπε...

Ωραια η ιστορια σου Λιακο.Μονο που επειδη το κρατος-casa d irene ( ενθυμεισαι το ιταλικο τραγουδι?) δεν προκειται ΓΡΗΓΟΡΑ να μηχανογραφηθει,ΚΑΛΩΣ επραξε ο περι ου ο λογος να γλυτωσουμε μια 400 αρα εκ απο τους "πεθαμενους"

μπαρμπαλιας είπε...

...γιατι Μικε μου Ληξιαρχεια δεν υπαρχουν στην επικρατεια;;;

karaefthimiou23 είπε...

Να μηχανογραφηθεί όμως κάποια στιγμή Μιχάλη,να οργανωθεί υποτυπωδώς έστω ο εισπρακτικός μηχανισμός,να σοβαρευθεί έστω και για το θεαθήναι μια κρατική υπηρεσία για δείγμα διότι δεν γίνεται μια ζωή να πληρώνουμε τα γαμισιάτικα(ή τις αμαρτίες όπως τραγουδούσε η Ρίτα) αλλονών...

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σας ...παω για να διαβασω λιγο ελληνικη μυθολογια..

εσεις εντω μεταξυ φροντιστε τα κερια μαυρα,ασπρα,ντοτζιδενια....και σας διαβαζω μετ επιμελειας αυριο

michele είπε...

Λιακο μου ειναι απλα τα πραγματα:Δεν εχουν συνδεση με τα ασφαλιστικα ταμεια.ΔΕΝ την εκαναν οι πολιτικοι μας τοσα χρονια,με τοσα λεφτα που εχουν παρει για τετοια εργα απο την ευρωπη.Να μου ελεγε λοιπον ο Βρουτσης ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ μηχανογραφηση.Να φτιαξουμε. Ποτε????Μεχρι τοτε ομως ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ λεφτα.Σωστα επραξε λοιπον.Για ολα να γκρινιαζουμε και σωστα,αλλα εγω ΘΕΛΩ να γλυτωνουμε λεφτα ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλο σου βραδυ μπαρμπαλια

μπαρμπαλιας είπε...

...και με την ευκαιρια

http://www.acheronsprings.gr/mythologia.html

αντε γειααααααα

karaefthimiou23 είπε...

Δηλαδή με την ισοφάριση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα παταχθεί η λαθρεμπορία...? Να'βρισκαν άλλη δικαιολογία ή την αλήθεια(ποιος θα την καταλάβαινε βέβαια...)

karaefthimiou23 είπε...

Καλό βράδυ Ηλία.

PS είπε...

Επειδή μ'έβαλε ο μπάρμπας να διαβάσω Τσιφόρο,μια φράση μόνο κοπιάρω:
"Θα γυρίζεις στις καλές γειτονιές γιατί τα λεφτά υπάρχουνε κει κι είναι πάλι πολλοί κλέφτες, αλλά τα κλέβουνε με νόμιμο τρόπο και λέγονται κύριοι."

michele είπε...

Αυτη η ισοφαριση που λες ειχε ξεκινησει σαν ιδεα απο τον Χριστοδουλακη ..εκτοτε ολοι την ηθελαν.Αδυνατω να πω κατα ποσον και εαν θα παταχθει.Δεν το ξερω τοσο καλα το θεμα και απτεται και μεγαλων επιχειρηματικων συμφεροντων.

PS είπε...

Συμβουλή γεροκλέφτη σε νέο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τυχαινει καποια στιγμη στον καθενα απο εμας να αναφερονται τα δελτια ειδησεων σε θεματα που ειτε λογω σπουδων ειτε λογω επαγγελματικης ενασχολησης τα γνωριζουμε καλα,ε τοτε ο καθενας καταλαβαινει τι κουτοχορτο μας ταιζουν, ακου λεει θα παταχθει η λαθρεμπορια.
Εδω οι αθλιοι αυξησαν το φορο στην υγραεριοκινηση και κρεμασαν παρα πολυ κοσμο,ειτε αυτους που πληρωσαν να τοποθετησουν kit στο αυτοκινητο τους ειτε τους επαγγελματιες που ειδαν την επεδυση τους να εξατμιζεται

michele είπε...

Το φυσικο αεριο που εχω εγω σπιτι μου πως θα ειναι?? ξερει κανεις?? παλια ηταν υποτιθεται σταθερα 20% φθηνοτερα απο το πετρελαιο.Τωρα ,αγνοω.

PS είπε...

ΔΥΟ είναι αυτοί Μικ.Και ΔΥΟ τα δις ετησίως.Αν δεν ξέρουν αυτοί,ποιός ξέρει;Αγοράζουν αφορολόγητα και πωλούν με φόρο,μα τόσο εύκολα.
Χωρίς κρατική διαφθορά γίνεται όμως;

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε δεν λένε τα μοσχάρια ότι σκοπός όλων όσων κάνουν είναι η δραστική και μόνο εσωτερική υποτίμηση και η μείωση των εισαγωγών για το ισοζύγιο και τα ελλείμματα και επινοούν χίλιες δυο παπαριές.Υποτιμούν έτσι και την νοημοσύνη πολλών εξ ημών που κατανοούμε 5 πράγματα περισσότερα.

Να τελειώνουμε όμως...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Η θέρμανση φέτος το χειμώνα θα γίνεται αποκλειστικά με κούτσουρα κ μπόλικο αλκοολ.

Θα βγάλουμε στο εμπόριο μεγάλο μπουκάλι και νέες γεύσεις που να ζεσταίνουν λέμε! Όχι μόνο λεμονάκι...

michele είπε...

Ολα απο κει περνανε Φ.Δυστυχως.Το φιλτρο της κρατικης διαφθορας.

PS είπε...

Λέω να ξαναβάλουμε το Χριστοδουλάκη να συλλάβει τους λαθρέμπορους.Αυτός ο Σούρλας πάντως έχει δώσει πολλά στοιχεία,αλλά δεν...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ελα ρε Alexandrate!!!!!

PS είπε...

Και όποιος αντιστάθηκε,απλώς εξοντώθηκε,από τον πρώτο ως τον τελευταίο τροχό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Σε μια οικονομια υπηρεσιων οι οποιες παρεχονται κατα το μεγιστο ποσοστο απο επιχειρησεις κατω των 10 εργαζομενων αυτα τα πραγματα ειναι απλα ανοησιες,επιπλεον τι νοημα εχει να μειωσεις τις εισαγωγες σε μια οικονομια που ειναι εκ των πραγματων ανοικτη, εδω που ειμαστε χρειαζονται αλλα..κολπα

George είπε...

Καλο βραδυ και απο μενα........παντος εκανα καλο ποδαρικο σημερα και καλη προβλεψη για ανοδο .... και για ΓΔ στα 800 ετσι Πανο....... καλα αντεξαμε σημερα....αυριο μπορει να εχουμε συσσωρευση ..........

PS είπε...

Διάβασες πάνω-πάνω;10 χρόνια φυλακή,αλλά έγιναν και Έφοροι παρακαλώ,τι να λέμε τώρα,εδώ ζέχνει το σύμπαν.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Συγνώμη που διακόπτω. Άσχετη ερώτηση.
Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι δεν θα πάρουμε τη δόση;

PS είπε...

V.δίνουμε μέχρι και κ.-και φυσικά θα την πάρουμε.

michele είπε...

George δεν ηταν καθολου ασχημο το ποδαρικο σου.Γινεται να το επαναλαβεις αυριο?/ Αν και εχω και μια ρευστοτητα για παν ενδεχομενο.

Εγω το τζακι μου το δουλευω παντως.Κανει και ατμοσφαιρα και ψηνεις και ωραια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τι εννοεις Βασιλικη αν θα παρουμε την δοση?αν θα σωσουν τις τραπεζες?ναι θα τις σωσουν,αν θα φροντισουν να πληρωθουν τα εντοκα και οι πασης φυσεως υποχρεωσεις προς τους δανειστες? ΝΑΙ μην ανησυχεις θα την παρουμ(ν)ε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γεια σου George

michele είπε...

Εγω Βαλια μου ,υπολογιζω σε κατι extra δακια που χρωστανε απ τον Ιουνιο.Και δεν ειναι μεσα στα 31,5 δισ.Ολα long τα βλεπω εγω χαχα..προς το παρον παντως καλα τα..παω

PS είπε...

Και έτσι θα σωθούν οι βρωμύλοι στα σίγουρα,άλλο τώρα ότι θα υπάρχουν και "παράπλευρες απώλειες",πόλεμος είναι αυτός,ο θάνατός σου(λαέ) η ζωή μου(πολιτικός-οικονομ.εγκληματίες).

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Kαλό ξημέρωμα George. Ευχαριστώ για την απάντηση Φ και Αλεξ. Περιμένω να μου απαντήσετε και οι υπόλοιποι φίλοι.

PS είπε...

Όνειρα γλυκά,για αύριο λέω.

PS είπε...

κλν

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Αχ βρε Μικ μες το μυαλό μου είσαι...

michele είπε...

Σιγανοπαπαδιτσα,αφηνεις τους αλλους να εκτιθενται κανοντας ..αθωες ερωτησουλες και καλα χαχα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Έχω και άλλη ερώτηση. Θα την αφήσω για το ΣΚ όμως.

Πάω να τελειώσω κάτι δουλιτσες που έχω και να πάω για ύπνο.

Καλό ξημέρωμα σε όλους

michele είπε...

Καλο ξημερωμα Βασιλικη.Εγω θελω και haircut παντως.Και επιμηκυνση φυσικα.Και εννοειται τα των τραπεζων στον ΕSM και οχι στο χρεος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οκ το μεροκαματο και σημερα χρηστο

michele είπε...

Ποιο μεροκαματο ,εφαγε σοτο με την Μιγ ,αλλα θα παει καλυτερα .Αμα μας διαβαζει.

Γεράκι είπε...

Τι περιμένουμε αυριο ρε παιδια??? Για να έχουμε κάποια ιδεα...

Γεράκι είπε...

λαθος στιγμη μαλλον μπηκα...χεχεχε...

michele είπε...

Ελα Αντουαν.Εσυ δεν ειπες οτι κατεβασες τον πηχυ στα 795?? εγω απλα ειπα οτι το σημερινο doji προδιαθετει για συνεχιση προς τα πανω

Γεράκι είπε...

και το τελικο κλεισιμο ηταν πανω απο 795...το οποιο κατα το ημισι δινει σημα αγορας..ελπιζω αυριο να δωθει κ το 2ο στην πρωτη ωρα..
Εσεις ομως..οι ειδικοι κ παλαιουρες ηθελα..
Μια χαρα...
Ειδα λιγο ειδησεις..Ποσο ανικανους πολιτικους έχουμε...ποσο ανικανους..Φοβαμαι κ πιστευω οτι υπαρχουν πολλοι τριγυρω, εξω κ μεσα, οι οποιοι εχουν πολλα για την γουνα τους..αρα ολα θα κινουνται πολυ περιεργα...κ κατα βάση εις βάρος των αδύναμων...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα παιδιά λίγο πριν σας πω καληνύχτα.
Σίγουρα επάνω σημαίνει Αντώνη.
Αλλά καλό είναι να έχουμε υπόψη μας και άλλα πράγματα γύρω μας.


Φοβούνται εκβιασμό του ΔΝΤ και πιστωτικό γεγονός
Το μπαλάκι θα καταλήξει στον Μάριο Ντράγκι ο οποίος θα κληθεί να επανεξετάσει τη στάση της ΕΚΤ

Δημοσιεύθηκε: 11 Οκτωβρίου 2012, 13:44
Φοβούνται εκβιασμό του ΔΝΤ και πιστωτικό γεγονός

Μπορεί Άνγκελα Μέρκελ να έχει πάρει την κατάσταση της κρίσης χρέους στα χέρια της και να διαμορφώνει -επιτυχώς μέχρι τώρα- σφαίρες επιρροής όμως το ΔΝΤ και οι συνοδοιπόροι του δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παραδόσουν τα όπλα. Η Κριστίν Λαγκάρντ έθεσε επί τάπητος το θέμα του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους με δημόσια δήλωση της, καθιστώντας σαφή τη βούληση του Ταμείου για άμεση και ολοκληρωτική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Η επιθετική προσέγγιση της Κριστίν Λαγκάρντ ανοίγει και επισήμως το θέμα του haircut προκαλώντας τις αντιδράσεις της γερμανικής πλευράς η οποία απάντησε δια στόματος Σόιμπλε. Η αύξηση όμως της έντασης και η κλιμάκωση των κινήσεων του ΔΝΤ στη σκακιέρα της κρίσης προκαλεί ανησυχίες στις Βρυξέλλες.

Όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι της Κομισιόν μπορεί η Γερμανία να έχει δέσει τα χέρια του Μάριο Ντράγκι θέτωντάς την ΕΚΤ υπό την επίβλεψη της Κομισιόν και στηρίζοντας τη Bundesbank αλλά το ΔΝΤ έχει δική του ατζέντα, δύναμη, βούληση και υποστήριξη ώστε να αναλάβει δράση και να επηρρεάσει την έκβαση του παιχνιδιού.

Υπό αυτό το πρίσμα στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι αν η Μέρκελ επιμείνει στην άκαμπτη στάση τότε το ΔΝΤ δεν αποκλείεται να διακόψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Αυτή την εκδοχή παρουσίασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη για κούρεμα, κινούμενος στη φρασιολογική γραμμή του ΔΝΤ.

Ενώ λοιπόν το κλίμα για νέο κούρεμα έχει ωριμάσει φαίνεται πως η Κριστίν Λαγκάρντ επιλέγει το δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης με την Άνγκελα Μέρκελ. Το ερώτημα είναι αν θα επιμείνει και η Μέρκελ.

Σαφές είναι πάντως πως αν το ΔΝΤ χαρακτηρίσει το ελληνικό χρέος μη-βιώσιμο και δεν χορηγήσει την επόμενη δόση τότε η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέο πιστωτικό γεγονός.

Αν η κατάσταση οδηγηθεί σε αυτό το σημείο τότε η ΕΚΤ θα κληθεί "να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά" αποφασίζοντας τι θα πράξει με τα ομόλογα που κρατά στα χέρια της και τα οποία δεν θα μπορεί να εισπράξει στην ονομαστική τιμή.

sofokleousin

Γεράκι είπε...

Αυριο θα σας γραψω μια ιστορια καθημερινης τρέλας..στην οποια σε βάζουν κ δεν ξερεις πως να βγεις έξω..το αδηφάγο καταραμένο (δημοσιο) σύστημα..

Vangelis είπε...

Καλησπέρα σε όλους
Σήμερα η επίσημη αγαπημένη ΕΧΑΕ με έχει στεναχωρήσει (κάτω απο 3,78 & με όγκο). Λόγω story θα την αφήσω φυσικά, να δω και στον SMA 25 πως θα συμπεριφερθεί. Από την άλλη, αγόρασα για trading INLOT, μου έδωσε την αίσθηση ότι βιάζεται να ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι!
Καλό βράδυ

michele είπε...

Η ΕΧΑΕ οπισθοχωρησε σημερα γιατι θεωρηθηκε οτι με την εξοδο μιας τοσο μεγαλης εταιρειας οπως η ΕΕΕΚ που εκανε αρκετο τζιρο θα χασει εσοδα.Τριχες ,λεω εγω.

Vangelis είπε...

Michele σε ευχαριστώ, καληνύχτα και πάλι

Γεράκι είπε...

τριιιιιιιιχες λέω κ εγώ....Αυριο βεβαια..ειναι σημαντικη ημέρα...γιατι ίσως πνιγουμε απο αυτες τις τριχες..
Καλό βράδυ αφου, λιγο πολυ, όλοι έχετε πεσει για υπνο...τα λέμε αυριο..Bye Mic..!!!!

michele είπε...

Bye Ηawk!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Παρέα με Ρέμο και το μοσχοφίλερο δίπλα, έχασα μεγάλο μέρος της συζήτησης. Από ότι καταλαβαίνω μπορώ να την πέσω για ύπνο σήμερα με όνειρα long.

MIchele τι λες, τώρα που θα βάλουμε ανθρακικό στη ΔΕΗ, πάμε για 5?

Αυξάνουμε θέσεις σε κανένα χαρτί?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παιδια συγκρατημενα,αυριο ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ απαραιτητη μια ανοδικη συνεδριαση για να εχουμε σημαντικες βλεψεις ,ας ερθει και μετα βλεπουμε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Όσο για την ΕΧΑΕ, θα διαφωνήσω μερικώς.

Η Κεφαλαιοποίηση του ΧΑΑ 10/10/2012 (Εκατ. €) 29.696,89 εκ των οποίων τα5.740,23 είναι της ΕΕΕΚ. Χάνει κάτι λιγότερο από 20% λοιπόν.

Βέβαια αν σκεφτούμε ότι το καλοκαίρι στις 470 μονάδες είχε τουλάχιστον 35-40% λιγότερη κεφαλ. αφορμή έψαχναν για ρευστοποίηση. (με διπλάσιο όγκο από τον μ/ο)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αυτη την στιγμη το απολυτο δωρο θα ηταν μια κινηση του ΟΤΕ εως τα 285 περιπου εκει αγοραζεται,αφου βρει στηριξη ,με τρελα και κορδελα χεχε

michele είπε...

Το γεγονος οτι αφαιρειται η κεφαλαιοποιηση της ΕΕΕΚ απο το ΧΑΑ καλυτερευει το KΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΑ/ΑΕΠ ratio..
Oντως ειναι απαραιτητη,αλλα το γεγονος της βυθισης και ξαναυπερβασης των 790 ειναι ενθαρρυντικο.

michele είπε...

Πολλα ζητας Αλεξ χεχε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πολλες μετοχες εχουν τον κμο55 ΑΚΡΙΒΩς πανω στον 200αρη ,σε περιπτωση που προσεγγισουν αυτο το σημειο,golden cross,E MICHELE?, σκουπιστε τις

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εννοείται συγκρατημένος ο ενθουσιασμός και μικρές οι κινήσεις.

ΟΤΕ στα 2,85? Θα μου άρεσε πάρα πολύ αλλά σήμερα στο 3,28 είχαν το πρώτο φράκτη. Και πιστεύω ότι η ΕΕΕΚ θα έχει συνέχεια και αύριο, οπότε τι θα κοιτάξουν? Ωραίο θα ήταν να είχαμε μια εικόνα από την καινούργια στάθμιση του δείκτη...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

προβλεψη, Ο ΟΤΕ εχει πιθανο d top πανω του και το 2,85 ειναι σφοδρα πιθανο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

1 παρά, είχατε δεν είχατε θα μας βάλετε να ανοίξουμε διαγράμματα....

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δεστο και βαλε και τους κμο,μαγνητης λεγεται αυτο

michele είπε...

Εγω παντως παλιος παραδοσιακος με την διασπαση του 200 αρη απο τον 30 αρη μιλαω για strong buy..

michele είπε...

Πχ στα 0,80 περιπου το κανουν τα ΣΩΛΚ.. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΕΤΑ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

απλούς κ/ο, ή εκθετικούς ?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δεν αφηνεις την θεωρια να μας πεις κανα σιγουρακι χεχεχε,τιποτα σαν το τρακτερ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εκθετικους

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μπορείς άνετα να βάλεις κανα σίγουρο και να το διαγράψουμε μετά... (αλεπου ε?)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

χαχαχαχα καλοοοοοοοοοοοοοοοο

michele είπε...

Απλους χρησιμοποιω ,αργουν λιγο οι εκθετικοι.Αυτα τα κραταω για μενα ,δεν εχουν εμπορευσιμοτητα ιδιαιτερη.Πχ Θα αντεχες να εχεις τοσα κομματια οσα κανει μια τετοια μετοχη οταν δεν τρεχει?? η και περισσοτερα?? αν το αντεχεις να σου πω.

michele είπε...

Σε μερικες φασεις συμφερουν οι εκθετικοι.Το θεμα παντως ειναι να ειναι και οι δυο το ιδιοι,η εκθετικοι η απλοι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ναι δεν αλλαζει τιποτα,οχι δεν θα αντεχα.ΕΛΒΑΛ ΤΟ ΠΟΛΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

την περιμενω τη ρημαδα λιγο πιο κατω που θα μου παει

michele είπε...

Την ελβα λες?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εγώ δυσκολεύομαι. Ναι μεν αποφεύγεις την πτώση μιας και υπάρχει αδιαφορία ή πλήρης έλεγχος από ένα τζάκι και πρέπει να είσαι απο πάνω όταν τρέξει για να προλάβεις να δώσεις. Είχα ΑΣΚΟ που με έσκασε (SL) και ΚΑΡΤΖ που έμεινα 1 χρόνο μέσα χωρίς ζημιά και τα έδωσα στο 1,99.

Γι αυτό δεν ακούμπαγα ΕΚΤΕΡ, ΣΕΝΤΡ, ΕΛΣΤΡΝ...θέλω ποιοτικές 20άρη-40άρη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ναι τη ρημαδα

michele είπε...

Πες μου τωρα εσυ Γιαννη ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χαρτι που θα ειχες τα λεφτα σου πισω οπως απο τον ΚΑΡΤΖ..Τρομερη εταιρεια αλλα παρακανει λιγο ογκο.Αν δω κινηση θα μπω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ενδιαφερον αυτο

michele είπε...

Θα του τα παρουνε.Εκτος και αν δεν ειναι υποχρεωμενος και αλλαξει γνωμη.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πολύ αξιόλογη εταιρία, διάβασα τα στοιχεία της και πραγματικά αξίζει. Αλλά είναι προθεσμιακή κατάθεση, όχι μετοχή. Έβαζαν κάθε μέρα 500-1000 τεμάχια με το ζόρι.

Μικρή και της υπομονής είναι και τα ΕΛΚΑ που προσωπικά είμαι μέσα.

ΙΝΚΑΤ είναι για μέσα/έξω τουλάχιστον για μένα που δεν μπορώ να καταλάβω το παιχνίδι της.

michele είπε...

Τα ελκα ειναι αλλη ιστορια.Εχουν λιγο καλυτερο ογκο ακομα κι αν δεν παιζουν.Παντως ενα θα πω.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΟΧΗ ( εχω κανει πολλα τεστ) που να μην την ελεγχουν και την προσεχουν.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σίγουρα θα τα δώσει. Εδώ πέρασαν απο μπροστά μας καράβια ΗΡΑΚΛΗ, ΛΥΚΟ κλπ που έκανα τριψήφια τεμάχια και κάθε μέρα γελάγαμε με τις ποσότητες.

michele είπε...

Βαρια δεν τον ακουμπαω..Δικαιολογω μικρης κεφαλαιοποιησης εταιρειες να κανουν μικρο ογκο αλλα εταιρεια 200 και 250 εκ να κανει 3και 5 χιλ την ημερα ειναι ντροπη.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μόνο ένας ενδιαφέρεται. Αλλα συμφωνώ μαζί σου, είναι τραγικός ο τζίρος της.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ειναι καταθεση πραγματικα ,τις προαλλες εκατσα μεσα κανα εξαμηνο τη πηρα 105,πηγε 0,80 την εδωσα 1,25

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Όσο για το παραπάνω που λες ότι ελέγχουν την κίνηση, γι΄αυτό προτιμάω τις μεγαλύτερες εταιρίες μιας και δεν γνωρίζω κανένα λόμπι και φοβάμαι το μουτζούρη.

Θυμάμαι το 2000 που ήμουν σε ΕΛΔΕ, υπήρχε διευθυντής εισηγμένης που όλη μέρα μας έδινε εντολές για καμια 30κωδικούς δικών του προσώπων.

ΝΑ την κάνουμε σιγά σιγά για ύπνο, να πάω να δω τα Long όνειρα που σκεφτόμουν?

Καλό ξημέρωμα Michele, Αλέξανδρε και στους υπόλοιπους 4 που κακώς δεν συμμετείχατε στην κουβέντα μας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καληνυχτα σε ολους

michele είπε...

Καλο ξημερωμα Γιαννη.Παρε κανα ρεπο μια μερα και πες να πιουμε καφε.Να κανουμε και κανα τεστ χαχα.

Αλεξ μαλλον ελεγε για τον ΚΑΡΤΖ τον οποιον θα τιμησω συντομα με το ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ γραφημα του.Η μετοχη που ειναι ΠΙΟ πανω απο τις εκλογες του 2009.χαχα.