Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012


 X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ 
            ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

By Mohamed El – Erian
Η προσοχή στρέφεται και πάλι στην Ελλάδα, όπου ο τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός παλεύει να καταλήξει σε ένα νέο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων το οποίο όμως, θα μπορεί να αποσπάσει το πράσινο φως από το κοινοβούλιο. Εν τω μεταξύ, κυβερνήσεις όπως εκείνη της Γερμανίας, που επεκτείνουν την στήριξή τους προς την Αθήνα, αναζητούν τον καλύτερο τρόπο να προσεγγίσουν το δικό τους νομοθετικό σώμα ως προς το αίτημα της Ελλάδας για περισσότερη βοήθεια. 
Εκτιμούμε ότι οι διάφοροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα βρουν ένα τρόπο να ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες – όχι γιατί πιστεύουν ότι είναι το σωστό, αλλά γιατί φοβούνται τα εναλλακτικά σενάρια. Αυτό όμως, συνεπάγεται πολλούς μη ικανοποιητικούς και μη βιώσιμους συμβιβασμούς. 


Παράλληλα, αποτυγχάνοντας στην αντιμετώπιση των θεμελιωδών προβλημάτων, ακόμη και μία νέα στήριξη για την Ελλάδα δεν θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας από ότι είχαν τα προηγούμενα πακέτα. Εν τω μεταξύ, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην αξιοπιστία της κυβέρνησης και τους θεσμούς της χώρας θα διαβρώνεται. 

Η Ελλάδα επιδιώκει να ολοκληρώσει τρία διακριτά σημεία με το ανανεωμένο της πρόγραμμα: περικοπές στις δαπάνες, αυξήσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, όπως και πρόσθετη εξωτερική χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Και τα τρία σημεία είναι απόρροια των απογοητευτικών οικονομικών και χρηματοοικονομικών εξελίξεων: το ΑΕΠ συρρικνώθηκε περισσότερο από ότι είχε προβλεφθεί, η ανεργία ενισχύθηκε περαιτέρω, οι εγχώριες ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ και το χρέος της χώρας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Εν μέρει αυτά οφείλονται σε ανεπαρκή εφαρμογή της πολιτικής από την Ελλάδα. Εν μέρει όμως, οφείλονται σε προβλήματα σχεδιασμού των διαφόρων προγραμμάτων. 
Για να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση, ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα πλησιάζει στην ολοκλήρωση του νέου δημοσιονομικού πακέτου όπου περιλαμβάνονται νέες μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις στις συντάξεις και διεύρυνση της φορολογικής βάσης. 

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μελών του συνασπισμού για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, -που διευκολύνουν τις απολύσεις, αλλάζουν τη νομοθεσία για τον κατώτατο μισθό και αποδυναμώνουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις- αποδεικνύονται δύσκολες. 

Η κυβερνητική δράση διευκολύνεται από τη επιείκεια που επιδεικνύει για μία ακόμη φορά η τρόικα των ξένων πιστωτών. Αντί να τραβήξει την πρίζα στην Ελλάδα, η τρόικα συμφώνησε να παρατείνει την περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής και να δεσμεύσει επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τη χώρα. 

Δεδομένου όμως, ότι αυτή η νέα χρηματοδότηση απαιτεί την έγκριση των κρατών-μελών, αρκετές κυβερνήσεις (εκ των οποίων και εκείνη της Γερμανίας) θα βρεθούν αντιμέτωπες με τα δικά τους κοινοβούλια, με ένα θέμα που καθίσταται όλο και πιο δυσάρεστο για τους πολίτες. 

Εκτιμούμε ότι και αυτό το θέμα θα λυθεί εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων. Παρόλα αυτά, δύσκολα θα βρει κανείς αξιωματούχους που πραγματικά πιστεύουν ότι η ανανέωση του ελληνικού προγράμματος, θα κάνει όλα όσα υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει: δηλαδή να οδηγήσει σε ανάκτηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της χρηματοοικονομικής σταθερότητας. 

Η τρέχουσα προσέγγιση δεν προσφέρει κάποια λύση, αλλά αγοράζει χρόνο για να αποφευχθούν οι θεμελιώδεις αποφάσεις. Κρίνοντας από τις ενέργειες (και όχι από τα διπλωματικά λόγια), είναι ανεπαρκής η δέσμευση για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια εξόδου που να ελαχιστοποιούν τον αντίκτυπο. 

Εάν ο βασικός στόχος ήταν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, τότε θα βλέπαμε να δίνεται πολύ μεγαλύτερη έμφαση στη διαγραφή του χρέους που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα, όπως συστήνει και το ΔΝΤ, ενώ θα είχε δοθεί πολυετής μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια, ώστε να στηριχθούν αναπτυξιακά μέτρα. 

Εάν στόχος ήταν να διασφαλιστεί η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, τότε θα δινόταν μεγαλύτερη έμφαση στον καλύτερο δυνατό τρόπο επιστροφής της χώρας στο εθνικό νόμισμα, ενώ παράλληλα όμως, θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και όχι της ευρωζώνης) και στον χειρισμό των προβλημάτων που θα προκύψουν με το χρέος μετά από αυτή τη μετάβαση. 

Αντιθέτως, Ελλάδα και τρόικα επιλέγουν για μία ακόμη φορά τη μέση οδό της σύγχυσης,όπου γίνεται πολύς λόγος για τη βιώσιμη ένταξη της χώρας στην ευρωζώνη, χωρίς όμως να γίνονται αρκετές ενέργειες ώστε να γίνει αυτό το σενάριο αρκετά πιθανό. 

Από πλευράς τακτικής, μία τέτοια επιλογή μπορεί να είναι ελκυστική. Είναι όμως, πολύ δαπανηρή ενώ δεν είναι βιώσιμη μεσοπρόθεσμα. Επιπλέον υπονομεύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους εγχώριους αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η οποία βρίσκεται ήδη σε σημείο καμπής – αν δεν έχει σπάσει. 

Η ελληνική κυβέρνηση εν τω μεταξύ, μπορεί να χάσει τον έλεγχο της διακυβέρνησης. Με ένα τέτοιο σενάριο, αυξάνεται η απειλή για ένα εξαιρετικά ανεξέλεγκτο αποτέλεσμα- μία ξαφνική άτακτη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, για παράδειγμα- που θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερες στερήσεις και φτώχια και σημαντική αύξηση των ήδη σημαντικών δεινών που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες. 

ΠΗΓΗ: FT.com 

275 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 275 από 275
karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Νίκη.Δεν ξανασχολιάζω μετοχή που έπεσε πάλι κάτω απ'το 0.70...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

να θυμηθω στον επομενο γυρω να παρω και ινκατ αλλα σε σωστη τιμη

Νίκη είπε...

Γεια σου Αλέξανδρε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αμα δε θελετε εσεις μια δεν θελω εγω δεκα ουστττ παλιο οπαπ

Νίκη είπε...

Καλησπέρα Καρα.

Andreas D. είπε...

καλά πάει το μικρό...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

4,73

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΠΕΦΤΗ,,,,,,,, ΔΕΝ ΠΕΦΤΗ,,,, ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑΙΝΗ ΤΗ ΖΩΗ !!!!!!

ThitaDelta είπε...

Κάνατε κάτι στον ΜΙΚΡΟ ή φτύνει για να μην βασκαθούν οι μετοχές;

Πέστε και κανά ολέ ο ταύρος να πάρουμε τα πάνω μας!

THE JUNIOR είπε...

τι να σας πω

εγω φταιω που αφησα και τα 20 χιλ στο τελος

ολα επρεπε να τα παρω

michele είπε...

Παλι με γριφους μιλας ΜΙΚΡΕ.Αλεξανδρε δεν ειναι για σενα αυτα τα χαρτια χαχα.
Καρα της κρατας μουτρα??

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ξερει κανει να μου πει που εκανε χαμηλο η εχαεεε

michele είπε...

3.26 με 5 μερες χωσιμο ολου του ΧΑΑ Αλεξ ,μην τρελλαθουμε.

karaefthimiou23 είπε...

Έπρεπε να τα πάρεις,πολύ προκλητικά τα είχανε χθες...

Έχω διακόψει τις διπλωματικές μας σχέσεις μέχρι να ξαναγράψει 0.70...

ThitaDelta είπε...

Τι λέτε οι παλιοί, θέλουμε και όγκο σήμερα ή μας αρκεί και το κλείσιμο για την αντιστροφή της τάσης;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

χαχαχαχαχαχαχαααχαχαχ
Πεστο michele

michele είπε...

3.25 σημερα.Αλλα αμα πηγε η ΠΕΙΡ 0,35 ποιος ασχολειται με εχαε

THE JUNIOR είπε...

ιντρακατ ρε michelle

στημενα χθες για πωληση

20 χιλιαδες ηταν

επρεπε να παρω και αλλα χθες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ποιας τασης θδ?

michele είπε...

Σε νορμαλ κινηση λεμε τιμες,οχι να μου κανει το ΧΑΑ 17% κατω.Αντε παμε παλι πανω..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και που δεν γυριζει ο οπαπ θα πλουτισω απο αυτα που εχω ,ηδη 26 ολοκληρα ευρω κερδος ,θα φαω σουβλακια χεχε

michele είπε...

Θελεις 2 μερες ( κανω και εκπτωσεις ΘΔ) πανω απο τη ζωνη 790-794.

ThitaDelta είπε...

Της πτωτικής ...

karaefthimiou23 είπε...

Ωραίος ο μάρκετ μέικερ στην ΠΕΙΡ,στημένες 100άρες.Ρε τι εποχές μου θυμίζουν...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele μου γιατι το κατω απο ποτε το λεω? που να δεις μετα την ψοφηση εχμ την ψηφιση που θα παει

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θδ ,ημερησια ωριαια κτλ

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ εγω ειμαι φορτωμενος δεν μπορουσα παραπανω,ουτε λεφτα για trading δεν ειχα χτες.

michele είπε...

Ριξε και μια ματια στον χτεσινο ογκο της ΣΑΙΚΛ.Ασχολουμαστε και με λιπαντικα

Unknown είπε...

Παλια αλεξανδερε υπιρχε μια δια φιμιση που ελεγε μην τα περνετε απο πισω τα χαρτια....Αφιστε τα παιδια να ελθουν προς εμε....και θα τα παρης

THE JUNIOR είπε...

εγω ειμαι ολυμπιακος

michele είπε...

Αλεξανδρε εχεις και για 5 μπροστα το Νοεμβριο.Τοτε βεβαια ησουν αρκουδος.Τωρα σοβαρευτηκες χαχαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω Βαγγελη δεν κυνηγαω ποτε ,εαν ερθει ηρθε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλα michele

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γαμωτο δεν μου αρεσει να λεω κακο ,αλλα εχθες εκλεισε το παραθυρο σημερα ξανανοιγει,διαφορά φασης το λενε αυτο στην φυσικη,

Νίκη είπε...

Το γράφω κι εδώ. Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον. ΙΣΩΣ είναι η λύση του 1ου γρίφου. Μπορεί και όχι.
Ολική ανατροπή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/735767/Article.aspx

THE JUNIOR είπε...

ο τηλεμαχος(ελβε) μπαινει σιγα σιγα στην προπονηση


μετα απο 3 μηνες εκτος γηπεδου λογο τραυματισμου

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ απο πανω και εισαι Ολυμπιακος??
Αλεξ δεν το θυμασαι?? ηταν τοτε με το οτι δεν γινεται τιποτα.

Τωρα το γεγονος οτι εδω πρεπει να κανουν τον πανικο γιατι το μαγαζι εχει δρομο για πανω αλλο θεμα.Ο,τι μας πουν οι τιμες.Εγω στις τιμες ,εξω πεφτω.Στην μεγαλη εικονα,δυσκολα.

michele είπε...

Η ΕΛΒΕ θα γινει καποια στιγμη ξεχωριστο διαγραμμα για λογους εκπαιδευτικους.
Αφου σημερα η ΕΤΕ εγραψε το 1,78 δεν εχουμε να δουμε κατι παραπανω.Εκτος θετικου απροοπτου.Εχει και ωραια μερα σημερα.Στο 782 και 774 κατι θα κανουμε

michele είπε...

Αλεξ δεν το λες καλα.ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ανοιγει παλι το παραθυρο χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω μονο τον τηλεμαχο στην κηφισια ξερω,,,,

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ακυρες ολες οι εντολες ψωνια στο κλεισιμο πια, ειναι πιο επικυνδυνο να μενεις εξω παρα μεσα Λογια μεγαλου/κοντα στα 50/ανδρος

ο dwk είπε...

…τι σας έπιασε τώρα ;;;;;

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Τετάρτη ή Τρίτη είναι η ψηφοφορία?

giannhs kon είπε...

Για τον φιλο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και τα πορτοπαραθυρα χαχ

http://youtu.be/r2xxdHr303k

ThitaDelta είπε...

Πάντως εκτός από τα τεχνικά και τα μάκρο ομορφαίνουν ...

Βελτίωση στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ...

Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός του 2013 ...

Υψηλή φορολογία σε καταθέσεις - ενοίκια άρα μετακύλιση κεφαλαίου σε άλλες μορφές επένδυσης ...

ΕΣΠΑ ...

Αναπτυξιακά ευρωπαϊκά ομόλογα ...

Εμείς μπορεί να ψοφολογήσουμε αλλά οι αριθμοί καλυτερεύουν.

michele είπε...

ΘΔ μην λες τετοιες ειδησεις.Αυτες πρεπει να μενουν κρυφες για να πανικοβαλλεται ο κοσμος.
Αλεξ ωραιος ο Τηλεμαχος στην Κηφισια.Να παμε να τον τιμησουμε .Εχω καιρο να παω.Κριμα για την πρωινη εντολη του ΟΠΑΠ φιλε..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η χθεσινη στην ετε τα καλυπτει ολα,εσυ βρες το call και ολα οκ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οσο για αυτα τα Μακρο να μου επιτρεψετε να πω οτι ειναι απολυτως ανευ αξιας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

σε αυτα τα επιπεδα διακρινω arbitrage υπερ της ετε σε σχεση με την alpha

karaefthimiou23 είπε...

Πάμε για το τελευταίο τανγκό της ημέρας,σκούπες έτοιμες...

michele είπε...

Φιλε δεν μου το εδωσε το call το πρωι ειναι τωρα στο 290)( 58 call εχουν γινει με μεση τιμη 13,71 δηλ στο +95% αστα .. ψηλα ημερας παμε καλα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δεν βρισκω τιποτα να χωθω να καλα ο τιτανας

THE JUNIOR είπε...

θδ

θα πιασουμε τους ευρωπαιους στον υπνο.

απλα περιμενουμε το νεο κουρεμα και μετα θα κανουμε παρτυ.

ολοι λενε καλα για το 120 αεπ τα κανουμε ολα.

μα ξεχναν οτι και οι γερμανια θα εχει 120% αεπ χρεος

ΚΟΙΝΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

αλλα κανουμε τους ψοφιους τωρα.

Θανασης Κ είπε...

arbitrage ...λεγεται η νεα ταινια του Γκιρ...κερναω τα ποπκορν..παμε??

michele είπε...

Χαχα καλο Θαναση!

Unknown είπε...

Φιλε θαναση υπεροχο νεο...Απο το ΑΛΚΑΤΡΑΖ που κωντευαμε να βρεθουμε μετην πτωση,,,τωρα βλεπω οπια νανε,,αρκη να ειναι ανοδικη να τραβαη στην ανιφορες και αμα την αλλαζα παλι φουντουνια θαπερνα..ΜΑΝΙΤΣΟΜΑΝΟΥΛΟ,,,, μεσα\\\

karaefthimiou23 είπε...

ΠΥ ΠΥ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

michele είπε...

Βιασυνες λεμε..χεχε

Θανασης Κ είπε...

φιλε Βαγγεκη....στην ταινια αυτη ο Γκιρ εγινε θεος...μεχρι που εμπλεξε με γκομενα...και κλασικα, ταχασε ολααααα

Unknown είπε...

Για ολους τους βαζελους,,,,Ετσι τρεχη η πειραιως

karaefthimiou23 είπε...

ΑΜΕΜ στη ΠΕΙΡ,παραζεστάθηκε ο πύραυλος...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ελα ρε καραααα

Unknown είπε...

Ασε θαναση τωχω δη πολλες φορες αυτο το εργο...Ειμαι ανεπιδευκτος μαθισεως...μην μου πης οτι χωρευη κιολας ,,,, Το,, μουφαγες ολλα τα δακτυλιδια

karaefthimiou23 είπε...

Άλεξ τη Δευτέρα θα την κεράσω και παγωτό χωνάκι...

Θανασης Κ είπε...

οχι δεν προλαβαινει να το πει το ασμα...λεει ομως το εκης..τα ειχα ολα μια φορα, ηθελα ομως παραπανω..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

για μενα τετος η εργασιμη εβδομαδα .παιρνω τους 120 τιτανες και τους159 οπαπηδες και απο βδομαδα εχει ο θεος.
Τεραστιο χαρτοφυλακιο πλεον

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Σε τιμές αγοράς οι ΑΜΚ των τραπεζών

karaefthimiou23 είπε...

Σόδομα και Γόμορα...

νικος φαληρο είπε...

μαρκετ πωληση τα πρωινα της ΑΛΦΑ.

ThitaDelta είπε...

Μισέλ βάλε τίτλο ξαναμαμήθηκαν τα πάντα ... με άλλη στάση!

karaefthimiou23 είπε...

Α πα πα πα πα

THE JUNIOR είπε...

Σταματα να μετρας το κερδος
και ανοιξε θεμα

μαζι με κρασι

michele είπε...

Xaxaxa ΘΔ καλο! ετοιμαζω αναρτηση σε λιγα λεπτα απογευματινη ..

Κλεισιμο σουπερ..Καλος ο ογκος για πρωτη μερα γυρισμα ,αποκασταση της ταξης σημερα.

Unknown είπε...

Ενθουσιασμος στην κερκιδα αγαπιτοι μου τηλεθεατες,,οι θεατες εκτος απο αρτο ζητουν και θεαματα,,,Και τα παντα μεχρι και αλαξωκο,,,,για νπαρουν το κολο τους πισω που εχασαν εχτες,,,ΟΥΤοΣ υπιν

michele είπε...

Παμε επανω για απογευματινα σχολια..κλεινω εδω σε 2 λεπτα.Καλο απογευμα σε οσους πανε για ξεκουραση

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 275 από 275   Νεότερο› Νεότερο»