Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...


η θλιβερή άλγεβρα της επαναγοράς..
του Γιάννη Βαρουφάκη

Έχουμε και λέμε: Δαπανώντας (δανεικό) ποσό Π για την επαναγορά ομολόγων, το όφελος του ελληνικού δημοσίου ισούται με Φ = Π επί {(100-x)/x}, όπου Φ είναι τα δις χρέους που θα «καταργηθούν» και x είναι η τιμή επαναγοράς εκφρασμένη ως ποσοστό της ονομαστικής τους αξίας.

Ας δούμε ένα παράδειγμα: Αν (όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί στο Eurogroup), η επαναγορά γινόταν στο 28% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων (δηλαδή, εάν x=28), με τα 10 δις που θα δανειστεί από το EFSF η κυβέρνηση για να αγοράσει τα ομόλογά της από τους ιδιώτες (δηλαδή Π=10) θα πετύχει μείωση του χρέους 25,7 δις. Προϋπόθεση βέβαια για μια τέτοια μείωση είναι, πέραν των 15 δις που εξαναγκάζονται να «πουλήσουν» οι ελληνικές τράπεζες, να πουλήσουν άλλα 25 δις ομολόγων τα hedge funds (από τα 45 δις που διαθέτουν).

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι πως και μόνο η ανακοίνωση ότι το κράτος έχει δανειστεί 10 δις για την επαναγορά, αυξάνει ραγδαία την τιμή επαναγοράς των ομολόγων. Αν το κράτος επέμενε στην συμφωνημένη τιμή του 28%, τότε τα hedge funds δεν υπήρχε περίπτωση να προσφέρουν 25 δις ομολόγων, ώστε να προκύψει το όφελος των 25,7 δις. Οπότε, κυβέρνηση και ΕΕ αναγκάστηκαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να προσφέρουν μεγαλύτερη τιμή, που η δημοπρασία θα προσδιορίσει κοντά στο 35% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων. Δηλαδή, x=35 αντί για x=28 στον πιο πάνω τύπο. Άρα, το όφελος του δημοσίου, σε όρους απομείωσης του χρέους, περιορίζεται από τα 25,7 στα 18,6 δις (κάτι που προϋποθέτει βέβαια ότι τα hedge funds θα πουλήσουν σε αυτή την τιμή τουλάχιστον 14 δις).

Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι στόχος του Eurogroup για την επαναγορά χρέους ήταν μια μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά 31 δις. Είναι προφανές ότι, μερικές μέρες μετά το Eurogroup, ο σχεδιασμός του ανατρέπεται από την πραγματικότητα. Αντί για 31 δις μείωσης, η επαναγορά θα φέρει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, μείωση 18,6 δις. Άλλη μια φορά ο γερμανός πολίτης θα ακούσει ότι άλλο ένα σχέδιο για την Ελλάδα απέτυχε σε χρόνο ρεκόρ. Και νάταν μόνο αυτό;

Το χειρότερο είναι η καταδίκη της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών σε πλήρη, παταγώδη και σημαδιακή αποτυχία. Όπως έχω γράψει αλλού, η επαναγορά χρέους, ως μέσο μείωσης του δημόσιου χρέους, αποτελεί ένα PSI Νο.2 αποκλειστικά για τις ελληνικές τράπεζες (και μια μεγάλη ανταμοιβή των hedge funds, παράλληλα). Οπότε, και εδώ έγκειται η ύψιστη ανοησία, ο έλληνας φορολογούμενος δανείζεται περίπου 24 δις από τον Βορειο-Ευρωπαίο φορολογούμενο (στο πλαίσιο της περίφημης δόσης) με σκοπό να τα δώσει στις τράπεζες που πάσχουν από δραματική έλλειψη κεφαλαίων. Όμως ο όρος για αυτό το νέο δάνειο είναι το Υπουργείο Οικονομικών να επιβάλει στις ίδιες τράπεζες κούρεμα της τάξης των 14 δις! Όπως όλοι γνωρίζουν, ακόμα και χωρίς αυτό το κούρεμα η ανακεφαλαιοποίηση των 24 δις δεν θα αρκούσε για να πάψουν οι τράπεζες να είναι πτωχευμένες (κάτι που παραδέχεται και η ΕΚΤ λέγοντας ότι, πέραν των κεφαλαίων της ανακεφαλαιοποίησης, οι ελληνικές τράπεζες έχουν άμεση ανάγκη να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια). Πόσο μάλιστα τώρα που τους επιβάλεται να διαγράψουν με μια μονοκονδυλιά από τα βιβλία τους αξία 14 δις!

Περιληπτικά, οι τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ, οι οποίες πανηγυρίζονται ως μια μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας, μεταφράζονται στο εξής θέατρο του παραλόγου:

Δανειζόμαστε 10 δις ώστε, επιβάλλοντας κούρεμα 14 δις στις πτωχευμένες ελληνικές τράπεζες, να δανειστούμε άλλα 24 δις από το EFSF για να τα δώσουμε στις... ίδιες τράπεζες, γνωρίζοντας ότι θα παραμείνουν πτωχευμένες, και δεν πρόκειται να παράσχουν δεκάρα ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

Περνάμε 12,5 δις μέτρων για το 2013 για να πάρουμε από το ένα σκέλος της ΕΕ (το EFSF) αυτά τα 24 δις καθώς και άλλα μερικά από τα οποία η μερίδα του λέοντος θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή του άλλους σκέλους της ΕΕ (η ΕΚΤ). Με απλά λόγια, η ΕΕ παίρνει χρήματα από την μία τσέπη, τα βάζει στην άλλη και στο μεταξύ η ελληνική οικονομία χρεώνεται περισσότερα την ώρα που το εθνικό της εισόδημα φθίνει.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τα μέτρα των 12,5 δις εγγυόνται ότι το κράτος θα έχει πρωτογενές έλλειμμα για άλλα δύο χρόνια (ενώ με μέτρα μόλις 2 δις θα το είχαμε εξαλείψει σήμερα).

Την ίδια στιγμή, παραπλανούμε τους πολίτες των χωρών που μας δανείζουν, και βεβαίως τον ελληνικό λαό, μιλώντας για συρρίκνωση του δημόσιου χρέους στο 124% το 2020 όταν το βέλτιστο σενάριο (το οποίο, με υπεραισιοδοξία, προβλέπει το τέλος της ύφεσης και μια μικρή αύξηση του ΑΕΠ) δίνει ένα ποσοστό χρέους το 2020 της τάξης του 168%, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Κλείνω με ένα ερώτημα: Νομίζετε ότι η συνέχιση αυτής της παραπλάνησης της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και, ιδίως, στην Βόρεια Ευρώπη βελτιώνει την θέση της χώρας εντός της Ευρωζώνης, μακροπρόθεσμα; Ή μήπως την υπονομεύει;

www.protagon.gr

105 σχόλια:

ΑΡΤ είπε...


Η γιορτή της Αγίας Άννας!


Η σημερινή γιορτή είναι διπλή, μιας και γιορτάζουμε δύο διαφορετικές Αγίες με το ίδιο όνομα, το όνομα Άννα. Το όνομα Άννα προκύπτει από το εβραϊκό όνομα "Χάννα" που σημαίνει "εύνοια" ή "χάρη".
Αρχικά, σήμερα γιορτάζουμε τη σύλληψη της Αγίας Άννας, της μητέρας της Παναγίας. Η γιορτή αυτή συνδέεται με τη ζωή της Παναγίας. Η Άννα και ο σύζυγος της Ιωακείμ, γονείς της Παναγίας, ήταν μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι και δεν είχαν κάνει παιδιά και γι' αυτόν το λόγο ένιωθαν λύπη και ντροπή. Την εποχή που ζούσαν ο Ιωακείμ και η Άννα, η μη απόκτηση παιδιού συνδεόταν με την τιμωρία από το Θεό, και αυτό μεγάλωνε την πίκρα τους. Ωστόσο δεν έχασαν την πίστη τους και συνέχισαν να προσεύχονται στο Θεό με την ελπίδα ότι θα τους χαρίσει ένα παιδί, υποσχόμενοι μάλιστα να Του το αφιερώσουν. Ο Θεός εισάκουσε την προσευχή τους και έστειλε άγγελο να ανακοινώσει τα χαρμόσυνα νέα στο ζευγάρι. Ότι δηλαδή η ευγονία θα χαριζόταν στον Ιωακείμ και την Άννα. Την επόμενη μέρα, οι γονείς της Παναγίας προσέφεραν δώρα στο Θεό και με την υπόσχεση Του, η Άννα αξιώθηκε να συλλάβει και να γεννήσει την Παναγία εννέα μήνες αργότερα. Η εορτή της ενάτης Δεκεμβρίου είναι εννέα μήνες πριν την εορτή της γέννησης της Θεοτόκου, στις οκτώ Σεπτεμβρίου.
Σήμερα όμως γιορτάζεται και η έτερη Αγία Άννα, και συγκεκριμένα η μνήμη της. Η Άννα καταγόταν από την πόλη Αρκαθαίμ στην περιοχή της φυλής Εφραίμ, έζησε περίπου χίλια χρόνια πριν το Χριστό και ήταν σύζυγος του Ελκανά. Η Άννα ήταν στείρα και όλοι την περιγελούσαν γι' αυτό, και ο σύζυγος της παντρεύτηκε τη Φεννάνα και απέκτησε παιδιά. Η Άννα προσευχόταν και νήστευε και ζητούσε τη βοήθεια του Θεού. Ώσπου ο ιερέας Ηλί, φωτισμένος από το Θεό της είπε ότι το αίτημα της θα ικανοποιηθεί. Έτσι η Άννα γέννησε τον Σαμουήλ, που το όνομα του σημαίνει δωρισμένος από το Θεό και που έμεινε αργότερα γνωστός ως ο προφήτης Σαμουήλ. Ο Σαμουήλ στη συνέχεια αφιερώθηκε στο ναό. Η Αγία Άννα γέννησε ακόμα τρεις γιους και τρεις κόρες. Κοντά στη δύση της ζωής της προφήτευε, και όταν χήρεψε κι έπειτα μπήκε στη υπηρεσία του ναού, και κοιμήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1050 π.Χ.
Να ευχηθούμε χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και κάθε καλό!

Πηγές: www.agioritikovima.gr και www.matia.gr

ΑΡΤ είπε...

http://youtu.be/5_oeByUoru8

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

o γιγαντας μαικ στον σκαι
ξυπνα dwk!
kαλημερα παιδες
αρχιζει η εβδομαδα του νερου

TheHawk είπε...

Καλημέρα σας..εκλεισα ενα 12ωρο υπνου κ ξυπνησα με πονοκεφαλο..Χτες ημουν ενα απο 40 παληκάρια...απαντηση σε profit..
Πιο πολυ σαν βολτα πηγαμε γιατι ξεραμε οτι δεν εχουμε φετος...
Χρονια πολλα σε οσες γιορτάζουν σήμερα...

ο dwk είπε...

…καλημέρα και χρόνια πολλά στις Αννούλες!
…σιγά μην τον έχανα !!!

profit είπε...

Καλημέρα σε όλους

το μεσημέρι η μάχη του κεμπαπ

Unknown είπε...

Καλημερα σε ολους και απο μενα

μπαρμπαλιας είπε...

καλο μεσημερι παικτε μου...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παραμύθια, ευχολόγια, προβλέψεις που θα τις ζήλευε και ο καλύτερος μελλοντολόγος, πολύ μπλα μπλα επάνω σε πολυπαιγμένα κλισέ για την "ανάπτυξη"...αυτά αποκόμισα από τα λίγα που πρόλαβα να δω από την εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Ο μοναδικός συμμετέχων που τόλμησε να ρωτήσει για ποια Ευρώπη και για ποια ανάπτυξη μιλάμε, γι αυτήν της Κίνας και της Ινδίας με ανθρώπους που δουλεύουν ένα 12ωρο για ένα κομμάτι ψωμί στοιβαγμένοι σαν τα κοτόπουλα σε άθλιους χώρους , κόπηκε στα γρήγορα από τον συντονιστή για να ξαναγυρίσει στον γίγαντα ΜΑΙΚ που αφού τα σκάτωσε στην επιχείρησή του ανταμείφθηκε με την θέση του προέδρου του Ε/Γ επιμελητηρίου, για να μην τρέφουμε αυταπάτες δηλαδή ότι το σύστημα ποτέ δεν ξεχνάει τα παιδιά του.
Και τα μαθηματικά του Βαρουφάκη από την άλλη δεν νομίζω ότι μπορούν να αμβισβητηθούν, οπότε τι έχουμε κάνει τελικά? Μιά τρύπα μάλλον στο νερό. Τέλος πάντων θα αποδειχθεί πολύ γρήγορα η επιτυχία ή αποτυχία και αυτής της κίνησης "σωτηρίας" και "αναδιάρθρωσης" του χρέους μας.
Για την ώρα συνεχίζουμε πάνω στο ίδιο θολό και ολισθηρό μονοπάτι, μέχρι οι ισχυροί της "ένωσης" να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς για τα επόμενα βήματα της πολύπαθης χώρας μας μόλις αποτύχει και αυτή η προσπάθεια (που δεν το εύχομαι βέβαια) και φυσικά για τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να γίνει "βιώσιμο" το χρέος μας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι λοιπόν σε όλους και χρόνια πολλά στις Αννούλες.
Επί τέλους ...μόνοι, μόλις έφυγαν τα παιδιά και η μικρή μας.
Οπότε θα δούμε ποιο θα είναι το πρόγραμμα από εδώ και πέρα, μόνο που ο καιρός δεν μας τα λέει καλά. Ήλιο προέβλεπαν από τις πρωινές ώρες μέχρι το βράδυ αλλά μόνο ήλιο δεν έχουμε.

μπαρμπαλιας είπε...

απορια ψαλτου....

ρε παιδια οι αλλοι δεν εχουν χρεη ;;;
τωρα αν το παμε κατα το λαικον ασμα ...οι ωραιοι εχουν χρεη...
εμεις μονον ωραιοι δεν ειμαστε ...
οπως μας καταντησαν

παντως για να πουνε οι ντεμπέδες 450 δις για τα πετρελαιοαερια...υπολογιστε 4-5 φορες απ...
σε λιγο οι δανειστες θα κολυμπουσι στα ζουμια...
ωρε γλεντια...
αλλα αν προκυψει κανενας Καραισκακις ...τι θα κανουν;;;

μπαρμπαλιας είπε...

http://youtu.be/g0OgoySjNCM

ωρε σερμπετια....

Unknown είπε...

Οι ιαπωνες και η αμερικη σπανε τα κοντερ,,Εν αγωγο πηγε να περαση ο καρα -αμαν-αλης (κατα ν τζιμακο )..Και τον καθαρισανε με τον αλλον+μνημονιο..Απλα πραγματα..Και αν τα εχουμε ,ο γερος ο καραμανλης δεν μηλισεποτε για αυτα..Ο μολιβιατης ελεγε οτι καθωμαστε πανω σε μια λιμνη..Κολπο θα το δουμε ,,κοντα ειναι το χωριο μπαρμπα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Aς ακούσουμε και μια αισιόδοξη άποψη του καθηγητή Αντώνη Φώσκολου από τον Καναδά.

http://www.real.gr/VideoViewer.aspx?FileType=4&FileName=193292.mp3
Θα γίνουν έτσι τα πράγματα? Θα δούμε.
Τα λέμε αργότερα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πριν από 4 ημέρες είναι η συνέντευξη.

Unknown είπε...

Αν εχουμε ομως γρηγορα γρηγορα θα βγουν,(+ Ισδραηλ+κυπρου) για να μην πηγαινουν τα ευρω στη Ρωσια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

EYDAP.Μεσοχρονια γραμμη τασης απο 16 Απρ 2010 και 13 Απρ 2011 και αυριο θα προσεγγιστει απο τη μετοχη. Εκτιμω οτι με ογκο πανω απο 40.οοο θα αυξηθουν σημαντικα οι πιθανοτητες διασπασης.Ακριβως(! )στο ιδιο σημειο υπαρχει τop h&s και πιο συγκεκριμενα η γραμμη περιορισμου του σχηματισμου,αυτη που ενωνει τα ανωτερα σημεια των ωμων και η διασπαση της κατα την θεωρια οριζει την αποτυχια του σχηματισμου.Ενδεχομενη διασπαση των συνδυασμενων αντιστασεων θα προσδωσει στην συνεχεια της κινησης εκρηκτικες διαστασεις.Καλη τυχη.

μπαρμπαλιας είπε...

εγω σμπέθερε τα ξερω...
ταχω γραψει και παλια πολλες φορες μεχρι παραξηγησεως...
η...προπαγαντα των πασοκοαριστερων χουρτουριαρδων ...
εχει καταρευσει...
ο χοντρρος ...ο μπουχεσας...ο πουστης...και χιλια δυο αλλα..
αλλα πιστευω να γυρισει ο καιρος...
αλλα οχι με τον μαλακαΠαυλοπλο διπλα του..και μερικους αλλους ντενεκεδες ,που τον σκαψανε...και τον χωσανε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

stop loss 4,40

Unknown είπε...

πως τα γραφης ετσι,, ουτε ο τσιφορος δεν σε πιανη,μπαρμπα..πως τον ειδες σημερα τον γατο που γραφη για της τραπεζες ??Δεν ειμαι για βαρια νοηματα σημερα ουτε και το τραγουδακι σχολιασα..

Unknown είπε...

αλεξ τι συνθηματικο ειναι αυτο ?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Βαγγελη τι δεν καταλαβες?

Unknown είπε...

Το 4,40 για πια ειναι ?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

για την ευδαπ βρε φιλε

ΑΡΤ είπε...

Αφιερωμενο στον Μπαρμπαλια στον Βαγγελη και σε ενα παλιο φιλο του ΒΝ που οταν πιανει λιμανι μας θυμαται...

http://youtu.be/fijrzwu6i_Q

Unknown είπε...

Μια χαρα ειναι..Ξεκιναη και αυτη

ΑΡΤ είπε...

Σας αποχαιρετω...καλο μεσημερι

http://youtu.be/UwDomxyoFgU

μπαρμπαλιας είπε...

καλο σου μεσημερι φιλε..

Unknown είπε...

πανεμορφο τραγουδι,,και το βιντεο τρομερο..Εκη να ξερης,, το καφε παντελονι...Αλλα μου αρεσης γιατι εισαι υμνητης των ωραιου φυλου...ολλα για το φουστανη που την ζημια την κανη..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γεια σου αρτ

Unknown είπε...

Αρα αλεξ ,,Φως .νερο ,τηλεφωνο,και οπαπ..Μας λιπη αλλη μια αουτσαιντερ..για να κανουμε πενταδα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΕΛΠΕ/ πετρελαιο

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους,να ζησουν οι Αννουλες!

michele είπε...

Οταν μιλουσε ο θειος για το φυσικο πλουτο της χωρας..μετα ηρθαν οι κατσαπλιαδες

http://www.youtube.com/watch?v=jjAczmozGcY

μπαρμπαλιας είπε...

κοφτες κουβεντες,αντρικες,αληθινες...
και το χερι του ηγετη ...
που ηξερε να το χρησιμοποιει...

μετα ηλθαν τα συνθηματα...τα παραμυθια

μετα ηλθε το πουθενα...που δεν ξερουμε που παμε

ΑΡΤ είπε...

οταν μιλουσε ο Λεβεντης...

http://youtu.be/1xnMWDwihmA

μπαρμπαλιας είπε...

στο Ματζέστερ γινεται ματσαρα...

michele είπε...

Α ρε Van Persi παικταρα!

μπαρμπαλιας είπε...

σουπια...
παρακολουθεις εεε

αχαχαχαα
παιχταρας ο μικρος
που ειναι ο Καρα με τα οβερ εν νταουν;;

michele είπε...

Αυτο δεν θα το επαιξε,ο,τι πρεπει ηταν..μα ειναι ντερμπυ γιατι να μην το δω..χαλαρωνουμε σημερα Ηλια μου

μπαρμπαλιας είπε...

δικιο τοχεις
εκτος απο το θεαμα...
οι σπορκαστέρ ,ειναι φοβεροι στο ειδος τους

Unknown είπε...




- Μου είπε προχτές η εγγονή μου να της διαβάσω ένα παραμύθι και δε μπορούσα να δω τα γράμματα με τίποτα. Εγώ που έβλεπα μύγα στο χιλιόμετρο !! Έβαλα γυαλιά , μετακίνησα το βιβλίο αλλά τίποτα. Δε βλέπω ρε παιδιά ,δε βλέπω ….

Λέει ο δεύτερος :


-Εγώ πάλι, πήγα σ’ενα φίλο μου επίσκεψη που δεν έχει ασανσέρ και για να ανέβω στον πρώτο όροφο τα έφτυσα … Εγώ που έκανα μαραθώνιο για ζέσταμα. Δεν αντέχω ρε παιδιά ,δεν αντέχω…

Λέει και ο τρίτος :

-Εγώ να δείτε τι παθαίνω!! Εχτές που είχε έρθει η Σβετλάνα να καθαρίσει ,την στρίμωξα σε μια γωνιά και πάνω που ετοιμαζόμουν να … (καταλαβαίνετε), μου λέει:
-»Σιγά κύριος Στέλιος, τέταρτη φορά σήμερα ???
Ξεχνάω ρε παιδιά... ΞΕΧΝΑΩ !!

michele είπε...

Βλεπω μικρη παραταση στην επαναγορα..για να συμπληρωθουν τα 30 δισ

Unknown είπε...

καλησπερα σε ολη την στηλη

profit είπε...

Οπότε Μιχάλη αύριο μια πάνω μια κάτω

michele είπε...

Πιστευω το πρωτο μισαωρο θα δειξουν τις διαθεσεις τους profit
καλησπερα Νικο

TheHawk είπε...

καλησπέρα σας κ παλι....

TheHawk είπε...

ετοιμάζομαι για την εγγραφη...κατι για "σκληρα" περι Αντωνη διαβασα χτες..ακουω τωρα μια νεα δουλεια..εαν δεν ειναι πολυ βαρυ για τα αυτια σας..θα το ανεβάσω..

michele είπε...

Ανεβασε Αντωνη,να το ακουσουμε

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
nomad είπε...

Καλησπέρα στην παρέα
Αντώνη ανέβασε, εγώ ότι είχα να πω το είπα

1-0 ο βαζελος


TheHawk είπε...

για τον Πάνο τον βαρύ... πείτε πως ακούτε μια συμφωνική ορχήστρα.. αλλά με ηλεκτρικές κιθάρες..

TheHawk είπε...

ξέχασα το Link

http://www.youtube.com/watch?v=2t9x4oflt_o

TheHawk είπε...

του έδωσες κ κατάλαβε H Ηρακλή σήμερα...εξαιρετική δουλειά...

nomad είπε...

1-1

ευχαριστώ Αντώνη, είναι θέμα χρόνου, έμπνευσης, κεφιού, οικογενειακών υποχρεώσεων.. πολλοί οι παράγοντες

TheHawk είπε...

παίζουμε σήμερα με τον βάζελο εε? ούτε καν ασχολούμαι.. μόνο με εξωτερικό αξίζει...

nomad είπε...

δεν εχεις κι άδικο

ΑΡΤ είπε...

καρα23..
ποσο εφικτο θεωρεις η ετε να εχει κανει ή να ολοκληρωνει τα πρωτα δυο κυματα ενος καινουργιου ανοδικου κυκλου ενω ο γδ να μην εχει ολοκληρωσει ακομα το πρωτο ανοδικο ?
και επειδη η εικονα ειναι καλυτερη σου εχω στειλει mail με τις σκεψεις μου...
Επειδη παω σε επισκεψη θα δω την απαντηση σου αυριο...
Καλο βραδυ...

nomad είπε...

το οβερ εγινε 1-2, που ειναι ο Καρα;;

nomad είπε...

ο Βαρουφάκης επάνω ωραία τα λέει, η αριθμητική του απλή ακόμα και για άσχετους σαν εμένα.

Η απορία μου είναι γιατί δε βγαίνει κάποιος από την κυβέρνηση να του πει που έχει άδικο, μιλάμε για σοβαρά θέματα και είναι ένας σοβαρός επιστήμονας με αναγνωρισμένο έργο, δε μπορεί να του αγνοούν έτσι

γιατί δε μπορεί μια φορά στη χώρα αυτή να λειτουργήσουν επιτροπές ειδικών ως συμβουλοι της πολιτείας, με καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων

από που ως που ο κάθε κατσαπλιάς, από την εκλογική περιφέρεια του υπουργού ή ο κάθε οσφυοκάμπτης προφεσορας που περιμένει να αρπάξει καμμιά μελέτη - ερευνητικό έργο για το εργαστήριο του ή καμμια θεσούλα ως σύμβουλος σε κάποιον οργανισμό να θεωρείται κατάλληλος και ειδικότερος;
Η απάντηση είναι πως αυτός δε θαχει ποτέ το θάρρος να πει τη γνώμη του και να διαφωνήσει.. ακόμα καλύτερα δεν έχει καν δική του γνώμη

όσο για τους πολιτικούς μας και την εγκυρότητα τους δείτε το παράδειγμα του Ταμήλου

πως να πιστέψω ανθρώπους που έχουν πέσει τόσο έξω καιτόσο πολλές φορές στις εκτιμήσεις τους.. τόσα λάθη κι εμεις πιστεύουμε στις συμπτώσεις, καλύτερα να πάμε στη χαρτορίχτρα..

κυνηγος είπε...

φιλοι για τι παγιδα και παραθυρο λενε αυτοι

michele είπε...

Φιλε,πηγαινε εκει και ρωτα τους..

michele είπε...

Πολυ ωραιο ματς το ντερμπυ,οταν δεν ανακατευονται κορακια και παραγκες.Πιστευω λογω παραγωγης φασεων αξιζε μαλλον κατι παραπανω ο Παναθηναικος..ετσι επρεπε να παιζεται το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα.Καλο ειναι ο σαπιοκοιλιας να αναθεωρησει το πως μπορει ν ανεβει το ποδοσφαιρο..

michele είπε...

Αργοτερα και η αποψη μου για..Βαρουφακειες λυσεις

michele είπε...

Τωρα ο Βαρουφακης ειναι ενας απ ολους τους καθηγητες που εμφανιστηκε τα τελευταια χρονια.Παρακολουθω τις αποψεις του ειναι ενδιαφερουσες,αλλα πεφτει αρκετες φορες εξω( τελευταιο παραδειγμα το προ της συνοδου κορυφηςτου Ιουνιου αρθρο του),οπου προεβλεπε την καταστροφη της Ευρωπης κλπ.Προβεβλημενος λογω επικοινωνιακου γκελ ,στρατηγικη η υποστηριξη του στον Γιωργο και μετα αφου το αλογο αποδειχτηκε μουλαρι,η προσεγγιση του με τον Συριζα ,παρα το γεγονος οτι θεωρουσε το προγραμμα του σκορποχωρι,δειχνει ανθρωπο που περαν των γνωσεων του ειναι μυρωδιας απο πολιτικη.Εγω θα τον παρακολουθω βεβαια παντα για τις ενδιαφερουσες,οικονομικες του αποψεις.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα καλησπέρα
Επιστροφή απόψε στο κλεινόν άστυ.
Το ματσάκι το άκουγα στο ραδιόφωνο, όχι ότι με ενδιαφέρει βέβαια το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά μήπως είχε και τίποτα άλλο?

michele είπε...

Ειπαμε θα μπορουσε να γινει ενδιαφερον το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα,τα ροστερς των 2 ομαδων ειναι κατωτερα αλλων ετων ,αλλα επαιξαν πολυ καλυτερα..να τα βλεπουν οι παραγκαιοι που το κατεστρεψαν

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ θεαματικό το εργάκι στο MEGA.
Έρχεται το τέλος του κόσμου ρεεεεε...ξυπνείστε!
Αλέξανδρε θα προλάβουμε να πάρουμε τα κέρδη μας από την ΕΥΔΑΠ σε 10 μέρες?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιατί όμως νεαρέ μου η άποψή μας για κάποιον πρέπει να περνάει πάντα μέσα από τις υποτιθέμενες πολιτικές του προσεγγίσεις (συγκεκριμένα Βαρουφάκης -ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρω αν είναι έτσι) και όχι μέσα από την καθαρά επιστημονική του άποψη?
Εδώ δέχομαι ότι δεν ξέρουμε ποια είναι η σωστή οδός και αν όσα λέει είναι σωστά ή εφαρμόσιμα αφού πρέπει να το δούμε στην πράξη, κάτι που δεν θα γίνει, αλλά μήπως και όσα λένε και εφαρμόζουν οι άλλοι μέχρι τώρα έχουν βγει? Έχουν πέσει έξω με τα τσαρούχια και όχι μία μόνο φορά. Άρα γιατί πρέπει να βασιστούμε ξανά ΜΟΝΟ σ' αυτούς?

profit είπε...

The king MESSI!!!!!!!!!!!!!!

michele είπε...

Αν διαβασεις την προεκλογικη αναλυση του Β θα τρελλαθεις απο την ανομοιομορφια των λογων του ( ειναι και πολυλογας).Δυστυχως μετραει και η προσεγγιση η πολιτικη,διοτι η οικονομια δεν ειναι ενα ξεκαρφωτο πραγμα.Ειναι ΚΑΙ πολιτικη.Και οχι,δεν θα περιμενω τους φωστηρες που λενε ΝΑ ΜΗΝ παρουμε τη δοση,να απομονωθουμε απ την Ευρωπη ,να φερουμε εθνικο νομισμα κλπ.Οι προσεγγισεις αυτες απο οικονομικη σκοπια ,εχουν μια βαρυτητα αλλα απο ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν εχουν.Και απομακρυνσου εσυ απ την Ευρωπη να δουμε ΠΟΙΟΣ θα σε συνδραμει αν θες να κανεις αοζ και να ψαξεις για φυσικο αεριο κλπ,με τους Τουρκους στην ιδια θαλασσα.Η Κυπρος ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ μπηκε στην Ευρωπη,ενας φορολογικος παραδεισος με μαυρο χρημα ηταν ειχε καμμια αναγκη?? ΕΙΧΕ.Τις ΑΟΖ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα πως κολλάνε οι ΑΟΖ εδώ δεν το πιάνω για να είμαι ειλικρινής.
Δηλαδή η Κύπρος γι αυτό μπήκε στην Ευρώπη, για την ΑΟΖ?
Μήπως μπήκε λόγω κοιτασμάτων για να μπει την κατάλληλη στιγμή στο ...μνημόνιο?
Μήπως συνέβη το ίδιο και με εμάς?
Και είναι απαραίτητο να απομακρυνθείς από την Ευρώπη για να εφαρμόσεις μια άλλη πολιτική?
Και η δική μας ΑΟΖ που ήταν και προεκλογική υπόσχεση που είναι? Πότε θα την δούμε?
Και τέλος μήπως Ευρώπη σημαίνει να μπούνε σιγά-σιγά όλες οι χώρες (πλην Γερμανίας) σε μνημόνια?
Θεωρίες συνωμοσίας θα μου πείτε τώρα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με το ένα μάτι στο ματς και το άλλο στο έργο... εδώ στα κενά!

michele είπε...

Oι σκεψεις σου για τις ΑΟΖ εχουν βαση.Οι ΑΟΖ φυσικα και εχουν εσχεση με πιθανα κοιτασματα κατι για το οποιο δεν ειναι κανεις βεβαια σιγουρος.Η Κυπρος μπηκε στο μνημονιο λογω του υπερμεγεθους των τραπεζων της σε σχεση με το ΑΕΠ της χωρας.Βλ Ιρλανδια.Οι οποιες βεβαια εχουν αυτη τη θεση λογω της υπερβολικης εκθεσης ομολογων στο ελληνικο κρατος.Αλλα ΓΙΑΤΙ οπως ελεγαν εδω καποιοι προκομενοι,δεν δανεισαν την Κυπρο ( 17 δισ) καποιοι οπως οι Ρωσοι που εχουν και τα συμφεροντα τους εκει?? και αν την δανειζαν με ΤΙ επιτοκιο θα την δανειζαν? Ενω οι Ευρωπαιοι ειναι "τοκογλυφοι"? παιζουν κι αυτες οι σκεψεις μαζι με τις δικες σου

michele είπε...

Αυτο που λες στο 11.13 οτι οι Γερμανοι ειχαν στοχο μεσω ΤΟΥ ΔΕΣΜΟΥ χρεων να γινουν οι leaders της Ευρωπης ειναι πολυ κοντα στην αληθεια,αλλωστε το ειχα αναφερει σε αρθρα μου συχνα στην εφημεριδα προ ετους .Εσυ που με διαβαζες θα το θυμασαι!( ειχα καποιους αναγνωστες χαχα)

ο dwk είπε...

--…254 άρθρα, 15.638 λέξεις… ε! …όλο και κάποιο λαθάκι θα βρούμε αν ψάχνουμε με μεγεθυντικό φακό…
…δικαιωμένος …κατά κράτος ο άνθρωπος!!! …στα υπέρ σου ότι …γύρισες το «Μπ» σε «Β»!
--«…"Απειλή" για την Ιταλία και την Ευρώπη χαρακτήρισε τον Silvio Berlusconi, o Martin Schulz…»
…ότι θα γινόμουν φαν του Silvio… να μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα!
--…επιτέλους! …κάπως Παναθηναϊκός!
…κάτω τα χέρια από τον Ρότσα !!!
--…ακόμα περισσότερος Λεβέντης !
http://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY

nomad είπε...

Φίλε Μιχάλη το θέμα δεν είναι ο Βαρουφάκης, χιλιοειπωμένα και πραγματικά δε θέλω να τα ξαναπιάνω, αλλά η αφασία των κυβερνώντων..
έχουμε εγκλωβιστεί στο ψευτοδίλημμα της ευρωδραχμής και πάμε ολοταχώς για τη δεύτερη, χωρίς κανείς από τους κυβερνώντες να φροντίζει να παράξει -όπως λες κι εσύ- πολιτική..
με την κάλυψη του παραπάνω διλήμματος, η μόνη έννοια τους είναι πως θα φανούν "καλά παιδιά" για να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη ή δε θέλω να σκεφτώ για ποιούς άλλους λόγους..
εφαρμόζουν λοιπόν τις συνταγές των γερμανών εδώ, αυτό δεν είναι διακυβέρνηση που θα οδηγήσει σε λύσεις προς όφελος της Ελλάδας και του λαού της, ήδη δεν οδηγεί..
έχουμε υπογράψει μνημόνια που υποθηκεύουν αυτά που βρίσκονται κάτω από, στην επιφάνεια και πάνω από τη χώρα μας..
προφανής ο στόχος της απαξίωσης των πάντων εδώ, ώστε να μη μπορούμε ποτέ να ξεπληρώσουμε αυτά που "χρωστάμε" έχοντας όμως δώσει τα πάντα στο μεταξύ.

Κατά τα άλλα σε ποιά εφημερίδα έγραφες/γράφεις;

Επίσης συγχαρητήρια στον Αντώνη όχι μόνο για την καλή προσπάθεια που κάνει αλλά και για το εξαιρετικό αποτέλεσμα που βγαίνει από τα video που ετοιμάζει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε Θοδωρή έβαλες πολλά πράγματα μαζί και θέλουν λίγο χρόνο για να τα χωνέψεις χαχα

ο dwk είπε...

…στο κάτω κάτω …συμβαίνει –έστω, σπανιότατα…
«…Ο σκακιστής Garry Ksparov σε έναν αγώνα σκάκι συνειδητοποιεί ότι έκανε μια λάθος κίνηση με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα.
Όταν κατάλαβε το λάθος του, ο μορφασμός και η γκριμάτσα που έκανε είναι πραγματικά priceless!...»
http://www.sportygossip.com/epiki-i-antidrasi-toy-kasparov-otan-katalabe-lathos-toy

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια Πάνο, Nomad, Michele!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Ηρακλή, με τα παραπάνω τα είπες όλα!
Τώρα γιατί οι Ρώσοι δεν δάνεισαν την Κύπρο άσχετα από το επιτόκιο μόνο αυτοί το ξέρουν.
Η απλοϊκή απάντηση είναι η ...παγκοσμιοποίηση!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Θοδωρή!

michele είπε...

Καλησπερα dwk! To MΠ αντικατασταθηκε με το Β,λογω της παρουσιασης ενος κατανοητου σχετικα μικρου αρθρου.Εχω διαβασει και αρθρα του οπως αφιερωνει ολοκληρη παραγραφο στο τι δουλεια κανει η γκομενα του..
Ηρακλη η πολιτικη ειναι μια επιλογη μεταξυ του οδυνηρου και του καταστροφικου κατα Galbraith.Kαι εγω ρεπω προς το οδυνηρο αυτη την περιοδο,με αρκετες δοσεις αισιοδοξιας.Αλλωστε μελλοντικα θα δουμε και θα θυμηθουμε ολες τις προβλεψεις επιστημονων,οργανισμων κλπ.Και επειδη ειμαστε επενδυτες τα χρειαζομαστε αυτα.

michele είπε...

Ηρακλη εγραφα ( τωρα εκλεισε) σε μια τοπικη εφημεριδα των βορειων προαστιων εδω.Θα σου στειλω κανα περισνο αρθρο με mail να παρεις ιδεα

nomad είπε...

Γεια σας Πάνο και Θοδωρή.

Μιχάλη στείλε μου.

ο dwk είπε...

…και σε μένα, αν θέλεις Michele!
…την Τετάρτη θα τον απολαύσουμε στον Σκάι…
…με τον Κ. Μπογδάνο (ευθέως) που ατύχησε στις πρώτες του εκπομπές αλλά τον βλέπω ανεβασμένο τελευταία!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ναι ο Μπογδάνος πήγε να τα βάλει με τον λύκο τον Μιχαλολιάκο αλλά αποδείχτηκε λίγος την ημέρα εκείνη.
Με καθυστέρηση λεπτών γύριζε πίσω για να απαντήσει ενώ είχε προχωρήσει η κουβέντα γιατί του τα έλεγαν καθυστερημένα στο αυτί!

nomad είπε...

dwk για το Μιχάλη μιλάς για το Σκάι;

ο dwk είπε...

…αν και θα έπρεπε, δυστυχώς όχι…
…τον Βαρουφάκη...

ο dwk είπε...

…στον φίλο μας εύχομαι στον larry king !
…αρκεί να τον …προλάβει !

ο dwk είπε...

…και να προλάβω και εγώ !!!!!

michele είπε...

Οχι ρε χαζε τον Βαρουφακη...εγω τι σχεση εχω με οικονομικα.Καλα ο Μπογδανος ειναι πιο ασχετος απο μενα

Σου εστειλα Ηρακλη

nomad είπε...

dwk ετσι όπως το είπες με μπέρδεψες, ήταν κολλητά με το άρθρο του Μιχάλη που ζήταγες..
καλά θα ήταν πάντως, να ακουγόταν και η φωνή των επενδυτών - δε ξέρω και ποιά άλλη ιδιότητα/ενασχόληση έχει ο Μικέλε.

ο dwk είπε...

…αμέτρητες πιστεύω Ηρακλή!
…αλλά ΠΑΝΩ από ΟΛΑ είναι καλλιτέχνης !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Περασμένη η ώρα για ...βαριές σκέψεις.
Aς κάνουμε λοιπόν μια ...σύνοψη από το πρωί μέχρι τώρα και μετά πάμε για ύπνο.
Ο κατά μερικούς γραφικός καθηγητής Φώσκολος προσδιόρισε χρονικά την εξόρυξη και εκμετάλλευση του μεν φυσικού αερίου σε 4 χρόνια (αν σπεύσουμε) του δε πετρελαίου περί το 2020 που κατά σύμπτωση εκεί γύρω (με μια διετή παράταση) θα πρέπει να έχουμε κατεβάσει τη σχέση χρέους/ΑΕΠ στο 120%, άντε λίγο παραπάνω, που προφανώς δεν θα πετύχει και τη συνέχεια μπορεί να την φανταστεί κανείς όσο αφορά την …τύχη των κοιτασμάτων μας.
Εντάξει εντάξει εφόσον υπάρχουν. Αλλά οι χάρτες των Γερμανών από την κατοχή? Θεωρία συνωμοσίας θα είναι κι αυτοί όπως και η μυστική συμφωνία με τους Αμερικάνους για την μη εξόρυξη πετρελαίων επί 70 χρόνια που κατά σύμπτωση έληξε το 2010. Τι λέω τώρα...
Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει τότε αν δεν έχουν πετύχει οι στόχοι για το χρέος και τι θα ζητήσουν από μια ανίσχυρη, χρεοκοπημένη και χωρίς μέλλον χώρα. Βλέπε μετανάστευση νέων, υπογεννητικότητα, φορολογικά νομοσχέδια που μισούν τα παιδιά, μεταναστευτικό, μειονοτικό (αχ Θράκη !) κλπ κλπ σε συνδυασμό με τα μνημόνια που έχουμε υπογράψει, τα Ειδικά Ταμεία για το χρέος και όλα τα συναφή.
Βέβαια έχουμε και το νέο κούρεμα του OSI ως μπαλαντέρ αλλά αυτό επαφίεται στον πατριωτισμό των ...Γερμανών, μετά από τον δικό μας βεβαίως βεβαίως ! Σιγά όμως να μην μας κάνουν την χάρη, πως θα ζεσταίνονται φτηνά οι Γερμανοί σε λίγα χρόνια?

Ευτυχώς που όλα αυτά δεν θα γίνουν γιατί πόσες μέρες μας έμειναν…11, 12 το πολύ!
Θα σας δω στον παράδεισο όμως (ή μήπως στην κόλαση?)
Καλή σας νύχτα συμπατριώτες!

ο dwk είπε...

…και μετά από αυτό, φεύγω γρήγορα - γρήγορα !!!
…καλό ξημέρωμα και καλή βδομάδα !!!

michele είπε...

Eγω βγηκα στο sbc tv ,το εχουμε κι εδω στη σελιδα αριστερα ..στην Αμαρυλλιδα το Νοεμβρη του 2011.χαχα μερικα παιδια με ειχαν ακουσει.Τελικα απολυθηκε κι η δημοσιογραφος μηνες αργοτερα λογω κρισης..
Δεν μ αρεσουν και ιδιαιτερα αυτα για να κανουν πλακα οι φιλοι μου ειναι..χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μαζί θα φύγουμε Θοδωρή χαχα
Καλό ξημέρωμα σε όλους!

nomad είπε...

dwk άλλη φορά επεξηγήσεις για σιγουριά

Μιχάλη δε ξέρω εγώ τι σχέση έχει ο καθένας εδώ με οτιδήποτε.
πάντως το αρθράκι αντιμνημονιακό ήταν, άλλες εποχές τότε.
ο χαρακτηρισμός δε μου άρεσε καθόλου, ξέρω βέβαια πως τον είπες καλοδιάθετα, οπότε..

Πάνο κάπου πρέπει να παίξουμε κι εμείς ρόλο, εντάξει τα σενάρια αλλά δεν είμαστε γλάστρες όσο και να θέλουν να μας κάνουνε

michele είπε...

Ηρακλη για ποιον χαρακτηρισμο λες για Βαρουφακη?? δεν καταλαβα..

Τα δεδομενα Θοδωρη τοτε ηταν διαφορετικα,ο ορος μνημονιακος-αντιμνημονιακος δεν μου αρεσει γιατι ειναι ψευδεπιγραφος ..το μνημονιο εχει αποτυχει οσον αφορα τις περικοπες και τις προβλεψεις για την υφεση,αλλα εμπεριεχει πραγματα αυτονοητα που επρεπε να τα ειχαμε κανει πολλα χρονια πριν

ο dwk είπε...

…Μιχάλη ευχαριστώ!
…Ηρακλή δίκιο έχεις… απλώς είχα μια πιο …ελαφριά διάθεση…
…και πάλι καληνύχτα!

nomad είπε...

Μιχάλη την πάτησα έτσι μπερδεμένα που τα λέει ο Θοδωρής, η πλάκα δεκτή, χαχα

Αυτό στο sbc δε το βρίσκω, αλήθεια αυτό το κανάλι έχει έσοδα μόνο από το internet ;
παλιά ήταν και στη Nova νομίζω

Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα από αύριο

michele είπε...

Οχι εδω στην Αττικη υπαρχει Ηρακλη ειναι ενδιαφερον στα οικονομικα..νομιζω και τωρα ειναι στη νοβα ? Παντως ειναι σ αυτη τη διευθυνση http://www.sbctv.gr/

nomad είπε...

Sth Nova δεν είναι σίγουρα τώρα, από το ιντερνετ μπορεί να το δω καμμια φορά.

έφυγα Μιχάλη

michele είπε...

Καλο ξημερωμα Ηρακλη!