Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 
                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Καθημερινό σχόλιο Μichele...
Στις 880,70 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ...

με ανοδο 0,26% και τζιρο 52,4 εκ ευρω.Μεχρι τις 11,48 ο δεικτης σκαρφαλωσε στα υψηλα του στις 885,96( +0,86%) ,για να ξεκινησει μετα μια συνεδριαση την περισσοτερη ωρα σε θετικο προσημο,αλλα με εντονα τα σημαδια ρευστοποιησεων στον τραπεζικο κλαδο .Ο ΔΤΡ  εκλεισε στο -6,44% στις 218,03 μον,αρκετα κατω απο τις 227 μον ,σημειο που αν κρατουσε θα εδινε περισσοτερες τεχνικες ελπιδες για τη συνεχεια.Σημερα  ανακοινωσαν και τα αποτελεσματα 9μηνου η ΠΕΙΡ και η ΕΥΡΩΒ με συνολικες αναγκες ανακεφαλαιοποιησης 13,1 δισ ευρω.
Καπως καλυτερα σταθηκε η ΕΤΕ με απωλειες -4,35% στα 1,32 ευρω,που ανακοινωνει αυριο.
Ο ΓΔ εκλεισε επομενως σε υψηλο διμηνου,λογω της εξαιρετικης πορειας,ορισμενων δεικτοβαρων μη τραπεζικων τιτλων,οπως ο ΟΤΕ που δειχνει να θελει να διασπασει ανοδικα μια περιοχη πολυ σημαντικη ,με ανοδο 3,5% στα 5,32 ευρω,καθως και της BIOXK που επισης διεσπασε ανοδικα σημαντικο επιπεδο ,κλεινοντας στα 3,85 ευρω ,με ανοδο +6,35%.Βοηθησε πολυ σε αυτη την κατευθυνση και η ΕΕΕΚ με +2,67% στα 17,30 και γενικα ο FTSE 25 παρα το γεγονος οτι εκλεισε με μικρες απωλειες -0,75% στις 302,76 μον ,ειχε 12 μετοχης ανοδικες ολες της πραγματικης οικονομιας.Εδω ελαμψε και το ΦΦΓΚΡΟ μια ανασα απο τα 13 ευρω στα 12,97,με +6,22%.

Οι θυγατρικες του ομιλου BIOXK ακολουθησαν την μητρικη και καλυτερες αανδειχθησαν η XAKOΡ +6,95% στα 0,7080 ,η ΕΤΕΜ +6,38% στα 0,40 η ΣΙΔΕ στο +4,55% στα 1,61 ,αλλα και τα ΣΩΛΚ στα 1,87 ευρω με κερδη 3,89%. Καλη και η ΕΥΔΑΠ σημερα στα 5,12 με κερδη +3,43%. 

Ελαφρα υπερ των ανοδικων 78-70 η τελικη εικονα ,μενει να δουμε αν θα βοηθησει και ο ΔΤΡ στην προσπαθεια του Γενικου προς τα νεα τοπικα υψηλα.

   Σημαντικη και η αναφορα της Goldman Sachs :“Η πιθανότητα χρεοκοπίας στην επόμενη 10ετία είναι πολύ μικρή και κατ’ ουσία και η συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελληνικής οικονομίας πλέον αποτελεί πολιτικό ζήτημα”.
Περιξ του χθεσινου κλεισιματος κινειται αυτη την ωρα ο δεικτης DAX με κερδη 0,08% στις 7674 μον,ενω με ελαφρες απωλειες συνεχιζει ο DOW στις 13235 μον στο -0,13%.

43 σχόλια:

νικος φαληρο είπε...

καλο βραδυ σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Πειραιώς: Στα 7,3 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες
Ζημιές 629 εκατ. ευρώ στο 9μηνο. Στα 1,8 δισ. ευρώ οι συνολικές προβλέψεις.

michele είπε...

Απο το πρωι:Eurobank: Ζημιές 1,09 δισ. ευρώ στο 9μηνο--Στα 5,8 δισ. ευρώ οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης

ALEX είπε...

καλησπερα παιδια καποιος φιλος ασχολειτε με τεχνικη αναλυση στο χρυσο μηπως υπαρχει καποια εκτιμηση?

michele είπε...

Φιλε μου ειχα δωσει πριν αρκετες μερες μια τεχνικη εκτιμηση περιξ των 1665 μον οπου διερχεται ο sma 200 κατι το οποιο επιτευχθηκε.Πιστευω,αν κρατησει αυτα τα επιπεδα ,σε μια ανοδικη αντιδραση τουλαχιστον μερχι τα 1700-1710.

GIANNHS006 είπε...

καλησπερα στην ωραια παρεα

michele είπε...

Καλησπερα Giannhs006..
S&P: Επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις των ΕΤΕ, Eurobank, Alpha Bank, Τρ. Πειραιώς

michele είπε...

"Παρά το γεγονός ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό, ως αποτέλεσμα της ισχυρής αποφασιστικότητας της Ευρωζώνης να στηρίξει την ανάκτηση της οικονομικής σταθερότητας στην Ελλάδα και να διαφυλάξει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, οι 4 ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να παραμένουν αντιμέτωπες με σοβαρούς κινδύνους, υπό το βάρος των αδύναμων χρηματοπιστωτικών τους προφίλ", σχολιάζει χαρακτηριστικά η S&P.

TheHawk είπε...

αυτο προεξοφλησαν τα αστέρια μας σημερα?

ALEX είπε...

michele μπορεις να το δεις τεχνικα σημερα 1640 εχει φτασει ευχαριστω

ο dwk είπε...

…tks hawk !
…διευκρίνισε, αν θέλεις, στο 6:20 μιλάς για ΟΤΕ και δείχνεις ΟΠΑΠ…

michele είπε...

Aυτο Hawk.Συνηθως κανου 3-4 μερες να ανακοινωσουν.Περιμενα οτι μπορει να τις σηκωσουν μια βαθμιδα..Αλλωστε για ολα αυτα και τα αποτελεσματα κλπ ΑΠΕΧΩ συνειδητα απο αυτες.

ΑlEX οσο ειναι κατω απο τον απλο κινητο 200 αρη (1.663) ειναι ρισκο.Εγραψε και 1638 νομιζω.Παντως πανω απο 1647 χαμηλο της 31/8 ενα bet μπορει να το κανει κανεις

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

mike για πες πως σου φανηκαν οι τιμες της Σιδε στις δημοπρασιες και τι σημαινει αυτο?

TheHawk είπε...

ναι εχεις δικιο...οτι λεω αναφερομαι στον ΟΠΑΠ...εκ παραδρομης ειπα ΟΤΕ..το κανω μερικες φορες λογω κεκτημενης ταχυτητας...

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπερούδια.Επικοινώνησα με τους τεχνικούς του eurobanktrader και μου'παν για το firewall,δηλαδή άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.Ούτε για πιστοποιητικά μου είπαν,ούτε για Win8.
Θα κατεβάσω τα XP που είχα σρο προηγούμενο,να δω τι θα παιχθεί.
Ωραίος ο ΦΡΛΚ και σήμερα...

TheHawk είπε...

το διορθωσα παντου...ευχαριστω Θοδωρη,..

michele είπε...

Ειναι ενα παιχνιδι,για να τραβηξεις κομματια..εδειχνε με μεγαλες εντολες αγορας σε πολυ ψηλη τιμη,συνηθως πανε να ψαρεψουν πωλητες market ( εγω εβαλα τιμη 1.80) οποτε θα ημουν ευχαριστημενος.Δεν τσιμπησαν πωλητες,κανει δευτερο call auction το οποιο χρονικα δεν προλαβαινει να γινει,και ετσι εμειναν αγοραστες ( αρκετοι) στο τελικο κλεισιμο.Πολυ μαιμου αγοραστες ..αποσυρονται

TheHawk είπε...

κατεβασε το επιπεδο ασφαλειας του firewall..η προσθεσε exception για την εφαρμογη του trader...

TheHawk είπε...

το οποιο πολλες φορες εχει σχεση με το antivirus που εχεις..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και αυτο τι σημαινει για αυριο κυριε?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το οτι προσπαθουν να μαζεψουν τα χαρτια εννοω

michele είπε...

Επανω σημαινει ,τι να σημαινει,ειχε και καλο ογκο αυξημενο ,ηδη το πρωι 110 χιλ χωρις ιδιαιτερη ανοδο ,θυμασαι.Καινουργιο υωηλο κλεισιμο απο 9/11/2011..

Καρα εχεις mail

ο dwk είπε...

…ο Μαυραγανογιαλούρος πήγε να την κάνει…
…άντε πάλι τα «δικά» μας παιδιά!!!
…με …αγωνία τα ΜΜΑπ. προσπαθούν να το ξεπεράσουν!
…αθάνατη Ελλάδα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δηλαδη καλα εκανα που την αγορασα?

ο dwk είπε...

…δηλαδή άσχημα έκανα που την πούλησα?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

χαχαχαχ μεγαλε dwk

michele είπε...

Dwk αν θυμασαι,εχω πει ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ο Μαυραγανης θα κανει αυτο που πρεπει.Ομως τα πρασινα κορακια που εκαναν και "λευκη απεργια" για τις μειωσεις δεν μαζεψαν εσοδα και βασει νομου τους εστειλε ΧΩΡΙΣ να ΡΩΤΗΣΕΙ τα κομματα.Τωρα βεβαια ψαχνουν για συμβιβαστικη λυση καοτι 3 τα κομματα.Οσο γι αυτο που λενε οτι ΘΑ εβαζε μπλε εφοριακους ΔΕΝ ειχε βαλει...Αυτα για να ξερουμε τι γινεται..

Αλεξανδρε καλα εκανες,ετσι φαινεται χαχα

michele είπε...

Για τους μισθους των υπαλλ.της Βουλης παλι δεν γινεται το ΑΠΟΛΥΤΑ σωστο.Καθοτι αυτοι θα εκβιαζουν και τωρα εχουν για ψηφιση σοβαρα νομοσχεδια.Ετσι τους κατεβασαν στο μισθολογιο των υπ.του ΥΠΟΙΚ που συνεχιζουν να παιρνουν παραπανω απο τους συναδελφους τους.Μπροστα στο τιποτα κατι ειναι κι αυτο

karaefthimiou23 είπε...

Βάζω το cd του XP και ο θεός βοηθός...

ο dwk είπε...

…αλληλούια…

ο dwk είπε...

«…ΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ…» «…Τωρα βεβαια ψαχνουν για συμβιβαστικη λυση…» «…Για τους μισθους των υπαλλ.της Βουλης παλι δεν γινεται το ΑΠΟΛΥΤΑ σωστο…»
…ευχαριστώ!

ο dwk είπε...

…Κάρα λυπάμαι αλλά τηλέφωνο θα πάρεις…

michele είπε...

Dwk ειναι η πραγματικοτητα αυτη.Οποτε το ευχαριστω σου πολυ μου αρεσε..οχι να βαυκαλιζομαστε οτι ολα μπορουν ν αλλαξουν ..ουτε απο την αλλη να μασαμε αυτα που μας σερβιρουν ειτε οι μεν ,ειτε οι δε.

Unknown είπε...

Καλησπέρα σύντροφοι.

Εγω δεν μπορω να καταλάβω ένα πράγμα:

Εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει μεγάλη εντολή αγοράς στον ΑΒΑΚΑ. Ξεκίνησε με 135.000 τεμάχια στο 1.33€ πήρε κάποια μεσα στον πανικό της πτώσης και εδεω και δύο ημερες έχει ανέβει με τα υπόλοιπα 79.000 κομμάτια στο 1.39€. Προσωπικά δεν μου μοιάζει με στήριξη...Κάποια ιδέα? Πάντως πωλήσεις βγαίνουν ελάχιστες (αφου 1 εβδομάδα τώρα έχει πάρει μόλις 50.000 κομμάτια.

ΥΓ αν τεχνικα το χαρτί εχει μέχρι το 1.53€ και στην υπερβολή του το 1.75€ τότε ποιος ο λόγος της επιμονής στην αγορά???

michele είπε...

http://ysterografa.gr/politics/%CF%83%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF

Dwk ,αρα καλως εγινε το σουτ.Για τις τοποθετησεις παμε τωρα..

karaefthimiou23 είπε...

Τρίχες,δεν μπορώ να κατεβάσω τα XP.Θόδωρε πήρα τηλέφωνο και μου'παν άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.Μη νομίζετε ότι είμαι και σχετικός με υπολογιστές.Κάτι είπε ο Αντώνης για το επίπεδο ασφαλείας του firewall.Άμα το βρω θα το ψάξω...

michele είπε...

Kαρα το πηρες το mail μου??Απλα να ξερω ,δεν θα σε βοηθησει και πολυ

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη το διάβασα το μέιλ,τι πρέπει να κάνω δεν ξέρω χεχε

michele είπε...

Christo προφανως ,ειναι σαφες αυτο, καποιοι ασχολουνται σοβαρα.Το γεγονος οτι ανεβαζει την τιμη,δεν ειναι ακριβως στηριξη,αλλα μαλλον προσπαθεια να μαζεψει οσο το δυνατο περισσοτερα ειδικα σε διαφορες συνεδριασεις που προκαλουνται πανικοι...Τωρα πανω απο 1,35 οσο ειναι εγω το 1,53 το θεωρω ευκολο σχετικα εμποδιο..

Unknown είπε...

Μιχαλη πάντως οπως δειχνει δεν έχει μεινει και κανενας μεσα ωστε να βγουν πωλήσεις.....Δεν του δινουν πολλά....

Θα δείξει...

michele είπε...

Καρα οπως σου ειπαν ολοι,με κανα τηλεφωνο αν βγαλεις ακρη,τωρα να αλλαξεις και τα windows δεν ξερω.Ο μαστορας εδω σ αυτα ειναι ο hawk..

karaefthimiou23 είπε...

Για να δώσω άλλο ένα στοιχείο,όταν πάω στη σελίδα του eurobanktrader για τους κωδικούς,μου βγάζει ότι υπάρχει πρόβλημα στον browser.Mε βάζει μέσα αλλά δεν βλέπω παρά ελάχιστα από τη σελίδα.Γι'αυτό υπέθεσα ότι δεν είναι συμβατή η σελίδα τους με τον Internet Explorer 10(νομίζω τέτοιον έχω).
Χαμός χαχαχαχα

michele είπε...

Mπες απο mozzila η chrome xaxa
Aνεβηκε ενα απλο εβδομαδιαιο γραφημα της ΕΛΒΑ.Κλεινουμε εδω σε 3΄