Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012


 X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
Η ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΛΓΕΒΡΑ 
ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ... μια απάντηση στον Γ.Βαρουφάκη




 του Γιώργου Προκοπάκη

Με τίτλο Η Θλιβερή Άλγεβρα της Επαναγοράς, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης (ΓΒ εφεξής) καταθέτει την ανάλυσή του για την επαναγορά του χρέους . Η ανάλυση περιέχει λάθη και ακροβατισμούς με εμφανή στόχο την επιβεβαίωση των απόψεών του – δυστυχώς αντίθετα με την πραγματικότητα.

Οι ακροβατισμοί

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

1. Ο ΓΒ θέλει να υποστηρίξει ότι η δημόσια προσφορά του ΟΔΔΗΧ για επαναγορά χρέους θα αποτύχει, συμπαρασύροντας το σύνολο του πλάνου του Eurogroup της 27/11, διότι ενώ αποβλέπει σε διαγραφή χρέους €31 δισ εμείς θα επιτύχουμε διαγραφή περίπου €19 δισ με αποτέλεσμα - κατά τον ΓΒ πάντα - να αναζητούμε και πάλι τα €10 δισ της διαφοράς για να επιτευχθεί ο στόχος. Κάνει όμως λάθος. Η απόφαση του Eurogroup της 27/11 επιδιώκει την απόσυρση χρέους περίπου €31 δισ έναντι ρευστού €10 δισ (που θα δανείσει ο EFSF), ώστε να επιτευχθεί καθαρή μείωση χρέους €21 δισ.  Το Eurogroup δηλαδή προβλέπει εξ αρχής μείωση περίπου €21 δισ,  μέσω «υποβοηθούμενης» απόσυρσης €31 δισ. Ο ΓΒ, στους υπολογισμούς του, για να υποστηρίξει τη θέση του ξεχνά το «βοήθημα» των €10 δισ του EFSF. Με θλιβερή δημιουργική λογιστική, το θλιβερό της άλγεβρας είναι εξασφαλισμένο! Η αλήθεια πού είναι;

2. Ο ΓΒ χαρακτηρίζει κούρεμα των ελληνικών τραπεζών τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς. Σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IAS 39), οι τράπεζες ήταν υποχρεωμένες να εγγράψουν τον Μάρτιο τα νέα ομόλογα (μετά PSI) με τιμή κτήσης την τιμή στο χρηματιστηριακό ταμπλώ, δηλαδή στο 20%-25% της ονομαστικής αξίας. Τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών, συνολικής ονομαστικής αξίας €15 δισ είναι εγγεγραμένα στα βιβλία τους με συνολική αξία περίπου €3.5 δισ. Με αυτήν την αξία έχουν υπολογισθεί οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς οι τράπεζες, εάν συμμετάσχουν με το σύνολο των ομολόγων τους, θα διαγράψουν μονοκονδυλιά από τα βιβλία τους χαρτιά αξίας περίπου €3.5 δισ και θα βάλουν στο ταμείο περίπου €5.25 δισ. Η υπεραξία των €1.75 δισ κάθε άλλο παρά κούρεμα είναι. Ο ΓΒ επιμένει στον χαρακτηρισμό του κουρέματος με τον ισχυρισμό «διαγράφουν μονοκονδυλιά €14 δισ από τα βιβλία τους», ο οποίος δεν προκύπτει από πουθενά.

3. Ο ΓΒ υφαίνει ένα καμβά περί τα hedge funds που πάλι πιάνουν Κώτσους τους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Αν κάποιοι πιάστηκαν Κώτσοι εν προκειμένω είναι αυτοί που πουλούσαν το καλοκαίρι στο 14% της ονομαστικής αξίας. Ισχυρίζεται πως τα hedge funds κατέχουν €45 δισ (από τα €66 δισ ελληνικών ομολόγων σε χέρια ιδιωτών - €62 δισ του PSI και €4 δισ παλαιών ομολόγων που αρνήθηκαν συμμετοχή τον Απρίλη). Όλοι, πλην των ελληνικών φορέων,  είναι συλλήβδην τζογαδόροι των hedge funds! Οι διακυμάνσεις τιμών των ελληνικών ομολόγων από τον Απρίλη έγιναν με ελάχιστους όγκους συναλλαγών. Οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ως απόλυτο μέγιστο των νέων τοποθετήσεων των hedge funds τα €4.5 δισ. Μαζί με τα ομόλογα που κατείχαν με την ολοκλήρωση του PSI, το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν είναι περίπου €20 δισ και όχι τα €45 δισ του ΓΒ. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια παλαιών ομολογιούχων, ευρωτράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστικά ταμεία, κλπ. Κάποιοι απ’ αυτούς έχουν κίνητρο συμμετοχής, άλλοι ενδιαφέρονται για μελλοντικά οφέλη. Για τους περισσότερους το πρόγραμμα επαναγοράς είναι μια ευκαιρία διόρθωσης της ζημίας του PSI –  που ταυτόχρονα μειώνει το βουνό του ελληνικού χρέους. Η αυθαιρεσία των «hedge funds που κατέχουν €45 δισ» εξυπηρετεί διπλά το σενάριο ΓΒ: (α) η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς εναπόκειται στις ορέξεις των τζογαδόρων, (β) η Ευρωζώνη είναι μια παρέα κορόιδων που ταΐζουν τα κοράκια των αγορών. Αμφότερα μακράν της αλήθειας!  Προφανώς υπάρχουν και οι τζογαδόροι. Πήραν ρίσκο αγοράζοντας παλιόχαρτα όταν όλοι προεξοφλούσαν την έξοδο από το ευρώ και τώρα θα κάνουν πάρτυ γιατί τους βγήκε το στοίχημα – μικρό πάρτυ όμως. Άλλοι τζογαδόροι που πήραν το ανάποδο στοίχημα έχασαν μια θάλασσα χρημάτων και κάνουν μνημόσυνα!

Τι πραγματικά σημαίνει η επαναγορά
Αυτό που δεν αναφέρεται είναι το προφανές: όσο λίγο κι αν είναι το χρέος που θα αποσυρθεί, το όφελος θα είναι πολλαπλάσιο για τους Έλληνες πολίτες. Δεν είναι μόνον η μείωση του δείκτη χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ. Ας δούμε τι πραγματικά σημαίνει επαναγορά του χρέους.

Για την εξυπηρέτηση ομολόγων PSI ονομαστικής αξίας €1 δισ απαιτείται μέχρι το 2016 καταβολή τόκων €20 εκατ ετησίως. Από το 2016 το επιτόκιο αυξάνεται από το σημερινό 2% σε 4.6% τελικά μετά το 2020 – δηλαδή μετά το 2020 θα απαιτείται καταβολή ετήσιων τόκων €46 εκατ. Με την επαναγορά, η Ελλάδα σβήνει το €1 δισ χρέους προς ιδιώτες και αναλαμβάνει χρέος €350 εκατ εναντι του EFSF. Η εξυπηρέτηση αυτού του χρέους απαιτεί καταβολή τόκων μόλις €2.5 εκατ ετησίως! Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση του Eurogroup, οι καταβολές των τόκων δανείων του EFSF αναστέλλονται επί μια δεκαετία. Μετά δε το πέρας της περιόδου αναστολής καταβολής τόκων θα βρούμε μπροστά μας νέο (συσσωρευμένο) χρέος λιγότερο από ενός έτους τόκους χωρίς την απόσυρση! Από την οπτική της διαχείρισης των δημοσιονομικών, η επαναγορά χρέους έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε και σε όποια έκταση θα ήταν δυνατή!

Η έκταση επαναγοράς καθορίζεται από τα εκτιμώμενα σημεία ισορροπίας τιμών: όσο μεγαλύτερο είναι το χρέος του οποίου επιχειρείται η επαναγορά, τόσο θα ανεβαίνει το κόστος. Υπάρχει και η επιθυμία να απομείνει ικανό μέγεθος χρέους υπό διαπραγμάτευση στις αγορές ώστε να καταγράφονται οι αποδόσεις ομολόγων και να διευκολυνθεί η μελλοντική έξοδος της χώρας για πρωτογενή δανεισμό. Είναι προφανές πως ο καλύτερος τρόπος επαναγοράς χρέους είναι να γίνεται σιγά-σιγά, μυστικά, από «φίλιες δυνάμεις» που θα λειτουργούν ως πονηρές χρηματιστηριακές εταιρείες. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, καλώς ή κακώς, υπό την αιγίδα της Ευρωζώνης – οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν είναι για να παίζονται παιγνίδια στα χρηματιστήρια.

Άλλο παράπλευρο όφελος της επαναγοράς χρέους είναι η αύξηση της ρευστότητας των Ταμείων κατά τουλάχιστον €700 εκατ (κατέχουν ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου €7 δισ και δεν συμμετέχουν στην επαναγορά). 
Όσο και εάν ηχεί παράδοξο, η ενδεχόμενη απροθυμία συμμετοχής ξένων ομολογιούχων στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, μόνον ως ψήφος εμπιστοσύνης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να εκληφθεί. Με την εξαίρεση κάποιων τζογαδόρων που στοιχηματίζουν σε σενάρια νέου PSI σε ένα με ενάμισι χρόνο, όλοι οι υπόλοιποι αναμένουν να αποκομίσουν περισσότερα από τη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων. Το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές τράπεζες.

Επαναγορά, τράπεζες και ανακεφαλαιοποίηση

Έχει δίκιο ο ΓΒ όταν ισχυρίζεται πως η συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων είναι (ακριβέστερα, ήταν με τους αρχικούς όρους) αντίθετη προς το συμφέρον των ελληνικών τραπεζών – όχι όμως για τον λόγο που αναφέρει ο ίδιος, δηλαδή για το φανταστικό κούρεμα των €14 δισ! Τα ομόλογα, για όποιον σκέφτεται να πάρει το στοίχημα Ελλάδα, είναι περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας. Όποιος πιστεύει πως στα επόμενα 5 έως 8 χρόνια η Ελλάδα θα καταφέρει να ξαναβγεί στις αγορές (άρα το χρέος της να  υπόκειται σε διαπραγμάτευση κοντά στις ονομαστικές αξίες) το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων ονομαστικής αξίας €15 δισ και «λογιστικής» αξίας €3.5 δισ, περιέχει μια δυνητική υπεραξία πάνω από €10 δισ. Αυτή η δυνητική υπεραξία ήταν ένα καρότο για τη συμμετοχή ιδιωτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών εν όψει ανακεφαλαιοποίησης. Η πλήρης συμμετοχή των τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς, απεμπολεί αυτή την δυνητική υπεραξία οπότε δεν συνέφερε τις τράπεζες. Όμως, για να διασφαλίσει την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς, αλλά και της ανακεφαλαιοποίησης, το ελληνικό δημόσιο (α) παρέσχε φορολογικό-λογιστικό κίνητρο (διευθέτηση «αναβαλλόμενου» φόρου) με το οποίο μειώνονται οι ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης κατά περίπου €4 δισ και (β) αύξησε την τιμή επαναγοράς (σε σχέση με την πρόβλεψη του Eurogroup). Με τις δύο αυτές κινήσεις, οι ελληνικές τράπεζες «κλειδώνουν» από τώρα περίπου το 60% της δυνητικής υπεραξίας και έχουν επαρκές κίνητρο συμμετοχής.

Ο ΓΒ επιλέγει μια απλουστευτική - και λανθασμένη - περιγραφή της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, με τους φραγκοφονιάδες λογιστές του Σόιμπλε να κάνουν τους υπολογισμούς και επειδή δήθεν δεν τους βγαίνουν τα νούμερα να θέλουν κάποια βοήθεια από ιδιώτες.
Πρέπει επί τέλους να γίνει κατανοητό πως οι ιδιώτες με κίνητρο είναι απαραίτητοι ώστε να μπορέσει να γίνει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα η επανιδιωτικοποίηση των τραπεζών σε τρία με πέντε χρόνια, ώστε το μακροπρόθεσμο χρέος που επωμίζονται οι φορολογούμενοι να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο. Πολύ περισσότερο, είναι ανάγκη να προσφερθεί κίνητρο συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση, διαφορετικά η οικονομία κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Η σύνοδος κορυφής της 27/10/2011 ρητώς αναφέρει την ανάγκη συνεργασίας κυβερνήσεων, κεντρικών τραπεζών και τραπεζών, ώστε να αποφευχθεί η ευρεία αναδιάρθρωση ενεργητικού με άντληση ρευστότητας από την οικονομία. Τι θα πει αυτό; Να μη χρειασθεί ελληνική τράπεζα να πωλήσει τη θυγατρική της στην Πολωνία (έγινε αυτό) ή στην Τουρκία (όχι ακόμη) ή στις βαλκανικές χώρες, να μη κουρέψει «υβριδικά προϊόντα» που είχαν πουληθεί ως συμπληρώματα σύνταξης (έγινε κι αυτό από κάποιες τράπεζες), να μην αφαιρεί ρευστότητα από την ήδη ασφυκτιώσα οικονομία. Αυτά και άλλα πολλά, που θα είχαν ήδη διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από την οικονομία μας, ήθελε και θέλει να αποφύγει η Ευρωζώνη. Τους ιδιώτες τους χρειάζονται οι φορολογούμενοι και η οικονομία μας – όχι απλώς να τσοντάρουν το 10% που υποτίθεται πως τσιγκουνεύονται οι λογιστές του Σόιμπλε.

Αντ’ αυτού, ο ΓΒ επιμένει στο ξύλινο σχήμα των «υπό οποιεσδήποτε συνθήκες πεθαμένων τραπεζών» – αλλού είχε αναφέρει πως μπορούμε να προχωρήσουμε και χωρίς ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος! Αναμφίβολα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το πρόγραμμα επαναγοράς αλληλεπιδρούν (δείτε εδώ). Αντίθετα με τους ισχυρισμούς ΓΒ ότι οι τράπεζες σπρώχνονται στον γκρεμό με το αστήρικτο δήθεν κούρεμα των €14 δισ, το πρόγραμμα επαναγοράς βοηθά και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κ. Στουρνάρας και οι επιτελείς του σχεδίασαν και προσέφεραν στους ομολογιούχους ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους το οποίο αναμφίβολα ωφελεί πολλαπλώς την Ελλάδα. Εάν η επιτυχία του, ώστε να ικανοποιηθούν και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, καταλήξει σε πλήρη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών, αυτές θα έχουν απεμπολήσει μελλοντικό όφελος, όμως στο τραπέζι έχει βρεθεί σχεδόν από το πουθενά ένα πακέτο περίπου €6 δισ (υπεραξία και «αναβαλλόμενος» φόρος) πέραν των προβλέψεων της ανακεφαλαιοποίησης. Το στοίχημα και ο αγώνας δεν είναι ποιός θα φωνάξει πιο δυνατά τα αντικεφαλαιοκρατικά του συνθήματα, αλλά το πόσα ιδιωτικά κεφάλαια μπορεί αυτό το πακέτο να προσελκύσει και το πού θα χρησιμοποιηθούν: (α) ως πρόσθετη ρευστότητα για να κινηθούν τα ακούνητα, (β) για την μείωση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης, (γ) για την επαναγορά των τραπεζών από τους ιδιώτες μετόχους, (δ) κάτι ανάμεσα σ’ αυτα;

Υστερόγραφο
Τελικά η επαναγορά του χρέους μου φέρνει στο μυαλό τον ΓΑΠ: έψαχνε τόσα χρόνια να βρει μια win-win situation κι όταν βρέθηκε αυτή με το πρόγραμμα επαναγοράς αυτός δεν ήταν εδώ να τη χαρεί. Κρίμα που δεν τη βλέπει κι ο ΓΒ.

www.protagon.gr

180 σχόλια:

profit είπε...

Μερα καλη και ομορφη.
ο καφες σημερα χωρις ζαχαρη

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα profit

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα ...
περιμενουτε παραδες;;;;;

Nέα εμπόδια στην καταβολή της δόσης προτάσσουν αιφνιδιαστικά ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Αφορμή το φορολογικό και το αυξημένο κόστος της επαναγοράς. Οι παρελκυστικές τακτικές, το παρασκήνιο και ο ρόλος Γιούνκερ.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/745064/Article.aspx

...τετοιο δουλεμα...
...το τελειο δουλεμα...

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

Τα αποτελέσματα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους χαιρετίζει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde,

TheHawk είπε...

πολυ καλημέρα σας....

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλους

κυνηγος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
μπαρμπαλιας είπε...

φιλτατε κυναγος κλμ...
δεν μας ενδιαφερει τι γινεται απέκει...
σεβομαστε τον καθενα....
μεσα στο διαδυκτιο χανει η μανα το παιδι...
δεν ξερεις ποιος ειναι ποιος...
κρατα λπν μικρο καλαθι...

Bondexj είπε...

Καλημέρα φίλοι, θα ήθελα να παρακαλέσω τους διαχειριστές του site , να ενημερώσουν ορισμένους από του συμμετέχοντες στο blog, πως καλο είναι να μην αναπαραγάγουν τα σχόλια κάποιων τύπων, που ευτυχώς σταμάτησαν να μας ενοχλούν με τα << καραγκιοζιλίκια >> τους. Είναι ιδιαίτερα εκνευριστηκό και σίγουρα δεν συμβάλει στο επίπεδο και τη σοβαρότητα των απόψεων που καθημερινά μέσω των σχολίων εκφράζονται.. Μια χαρά είναι η πλάκα που γίνεται από τους συμμετέχοντες,,

GIANNHS006 είπε...

καλημερα παιδια τι γινετε με τισ αναπαραγωγεσ κατανταη εκνευριστικο το θεμα

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους.Ζητησαμε νε μην γινονται αναπαραγωγες,δεν εισακουστηκαμε,αρα σβου..

μπαρμπαλιας είπε...

John Bondex κλμ φιλε μου...
τα εγραψα παραπανω...
μαλλον θα το γυρισουμε....

Bondexj είπε...

χιλια συγνώμη που άρχισα με γκρίνα ...αλλα τα περνω στην κράνα με τις μλκς κάποιων... οταν πατάμε το buy η το sell εμείς απφασίζουμε τι κάνουμε, πότε το κάνουμε και γιατί το κάνουμε..

μπαρμπαλιας είπε...

πιστευω τακτοποιηθηκε αμεσα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωχ τώρα είδα τι έγινε πριν οπότε αποσύρω την τελευταία πρόταση από το προηγούμενο σχόλιο!

michele είπε...

Αντε περναμε και το 305 σιγα-σιγα..καλημερα Πανο..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επανάληψη λοιπόν χωρίς το στιφάδο...

Καλημέρα καλημέρα σε όλους
Μπάρμπα μου πρωί πρωί θέλεις να αρχίσουμε τα μπινελίκια? Και το κύριο θέμα είναι απάντηση στον Βαρουφάκη που επιμένει να πούμε ότι δεν την θέλουμε την δόση.

karaefthimiou23 είπε...

Good morning,η μικρούλα ξεκίνησε ζεστή σήμερα.Άντε με το 305,δεν έχει κόκκαλα...

TheHawk είπε...

Νωρίς είναι ακόμα...βιάζεστε...

TheHawk είπε...

εαν κρατήσει εδω η πειρ...τοτε αλλαζει πλευρο....

TheHawk είπε...

στο 60λ ειναι ολοφανερο...

michele είπε...

Kαρα,λιγα κοκκαλα τα εχει απ οτι φαινεται..

karaefthimiou23 είπε...

Κρατάει η ΕΤΕ,σπάνιο φαινόμενο και να κρατηθεί παρακαλώ στα πρακτικά αυτό το γεγονός για τη συνέχεια της συνεδρίασης...

TheHawk είπε...

ειπα..εαν κρατησει η πειρ εδω..πανω στην ταση την οποια εσπασε..τοτε..μονο τον 200αρι στο 0,407 κ φευγει...

karaefthimiou23 είπε...

Το ίδιο κόλπο με χθες,αρχικό άδειασμα στις αερόφουσκες για να φύγουν οι παμπεράκηδες και μετά up.

μπαρμπαλιας είπε...

ψιλοτσαμπουκαλευεται η μικρα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Κάρα, έγινε η πρωινή βουτιά και βλέπουμε... το της ΕΤΕ το κατέγραψα! (Ρουφιάνα ανέβα! χαχα)

TheHawk είπε...

καλα τα πλαθ...........

michele είπε...

Πραγματι,κρατησαμε στα πρακτικα την συμπεριφορα της ΕΤΕ..

michele είπε...

Δεν εχουν πια ομολογα οι τραπεζες..καθαρο πραγμα χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

..αλλα ειναι και αναξιοπιστη ...ως μλάρα δηλωμενη...

nomad είπε...

καλημέρα, όλα καλά φαίνονται
ο 25αρης έκανε το μεγάλο βήμα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ρε παιδιά ο 200ρης ή ο εικοσάρης της ΠΕΙΡ είναι πάνω από 0,40!

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι είναι Ηλία,αναξιόπιστη.Ο 25άρης μετά το 305 έχει και το 312-314,σχετικό με την αναξιοπιστία της εν λόγω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ερωτηματικό ήθελα να βάλω στο προηγούμενο

karaefthimiou23 είπε...

Ο 20άρης Πάνο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπάρμπα εσύ την σχόλασες εντελώς ή κρατάς λίγα?

karaefthimiou23 είπε...

Η ΣΙΔΕ στο 1.57 έχει ένα θεματάκι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ Κάρα, το είδα κι εγώ... πιο πάνω είδα τον Αντώνη που έγραψε 200 και μάλλον προφανώς έβαλε ένα μηδενικό παραπάνω
Στο 0,416 σπάει τριγωνο?

TheHawk είπε...

o 200αρης στο 60λ...για την πειρ..

karaefthimiou23 είπε...

Ναι Πάνο,στο 0.416 σπάει τρίγωνο και ανοίγει ο δρόμος για το 0.47.Μπορεί να μη γίνει με τη μία,θα δούμε.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

O 200 εκθετικός..!

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ Αντώνη τώρα λύθηκε η απορία μου!
Το ειχες πει μάλιστα αλλά 3 σχόλια πιο πάνω και δεν μου έμεινε

karaefthimiou23 είπε...

Κώστα νομίζω ότι ο ΕΜΑ200 βρίσκεται στο 0.391.Ούτως ή άλλως τα τωρινά επίπεδα έχουν τη σημασία τους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κώστα όποιον και να βάλεις μέχρι το 0,37 φτάνει το πολύ !

TheHawk είπε...

εγω μιλαγα για τον απλο παντως..χαμος εγινε..μπλεξαμε τα μπουτια μας..

ΠΑΝΟΣ είπε...

0,371 βλέπω αλλά δεν ξέρω πόσο ακριβές είναι. Δεν έχει σημασία πάντως στο ημερήσιο είμαστε από πάνω.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

τα πήρε τα λαχεία ο πρόεδρος!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όντως μπλέξαμε οπότε εγώ σταματάω χαχα

Θανασης Κ είπε...

καλημερα σε ολους..ζουμε μεγαλες στιγμες..τραπεζες χωρις ομολογα...προσεχως ελλαδα χωρις ελλειμα στο προυπολογισμο...δεκεμβριος με ηλιο....αμα ειναι εστι η κριση αρχιζει και μ αρεσει..χαχαχ

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Έχει κανείς άποψη για την ΤΡΑΣΤΟΡ ?

TheHawk είπε...

πάντως ο ΔΤΡ έχει στην σκύλα κ Χάρυβδη να διαπεράσει για να μπει σε ανοδικό mood...

karaefthimiou23 είπε...

Κτήνος ο Ικτίνος χεχε

michele είπε...

Εχει στρωσει η ΤΡΑΣΤΟΡ,δινει παντα μεγαλο μερισμα Ανδρεα,τωρα τελευταια μια χαρα παει.Πειραιως εκει με 35%

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι είναι Αντώνη,κοινώς πρέπει να φτύσει το γάλα της μάνας του...

karaefthimiou23 είπε...

Αυτό με τα λαχεία είναι μέγα σκάνδαλο,πήγαν να τα δώσουν στον πρόεδρο μέσω ΟΠΑΠ σε τιμή ούτε καν 2 φορές τα κέρδη των.

TheHawk είπε...

εχει προσφατα περασει τον 200αρι...τωρα συσσωρευει..ισως κανει σχηματισμο συνεχισης...αλλα εγω μενω μακρια απο αυτα τα χαρτια...

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
γνωρίζω για την Πειραιώς... απλώς μου είπαν κάτι...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

"ξεπαγώνουν" και οι οδικές άξονες!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Θανάση και Αντρέα

Ξεχάσαμε να πούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον Σπύρο και την Σπυριδούλα σήμερα.
Τα παρακάτω γράφει ένας Σπύρος και μαζί με τα χρόνια μας πολλά... η απορία παραμένει ή μάλλον γίνεται βεβαιότητα για το ποια τάξη θέλουν να εξαφανίσουν σ' αυτήν την χώρα.
Να δούμε την αποδοχή του πλαστικού χρήματος...όσο για τις κληρώσεις που θα κάνει το ΥΠΟΙΚ μόνο για γέλια είναι!

http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1687012

Andreas D. είπε...

Καλημέρα Πάνο.

karaefthimiou23 είπε...

Χρόνια πολλά στον Σπύρο της Βασιλικής,Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους εορτάζοντες.

TheHawk είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους σήμερα...!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Kαλημέρα σε όλη την παρέα.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες.

George είπε...

Καλημερα σε ολους/ες.... χρονια πολλα στους εορταζοντες και εορταζουσες και σε αυτους που αγαπάμε......

michele είπε...

Πολυ στρωτη η αγορα,ανεβαινουν σιγα-σιγα τα ..ποιοτικα ΦΡΙΓΟ απο μεγαλα,ΕΛΤΟΝ απο μικρα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Βάλια και χρόνια πολλά στον Σπύρο!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιώργη, σου ξέφυγε ο ΔΡΟΜ ρε γμτ

karaefthimiou23 είπε...

Και η μικρούλα...

TheHawk είπε...

διπλοκορυφωσε η πειρ στο 0,4028..κ ζαλιστικε

μπαρμπαλιας είπε...

ΣΕΝΤδρικιον...ηπιως ανερχομενον

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η μικρούλα έφυγε και έχει το 0,905 πρώτα

TheHawk είπε...

αρνητικες αποκλισεις στοχ κ τιμων..μοιραια διορθωση...

michele είπε...

Το 880-883 οπως ειπαμε ειναι λιγο προβλημα,αλλα οι μετοχες μια χαρα πανε

TheHawk είπε...

για να δουμε τωρα ποσο δυνατη ειναι ταση....

karaefthimiou23 είπε...

Έλα μικρούλα,πάμε για το 1.20...

michele είπε...

Χαχα Καρα,αναθεωρηση ολων των στοχων απο τα 0,7 εχεις ξεκινησει

karaefthimiou23 είπε...

Όταν κάνουν τα σαπάκια 300%...Έχω άδικο...?

Παρεπιπτόντως,υγιές αυτό που γίνεται στις αερόφουσκες,μετά από πολύ καιρό σταμάτησαν οι αγριάδες.

Bondexj είπε...

www.pdma.gr... ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα του buyback

George είπε...

FOR YOU PANO...................................................................................Ο/Η Georgeείπε...
Διαβάστε το άρθρο.... και πέστε μου αν δικαιολογείται άνοδο 29%.......................................................................................Η εταιρία Δρομέας ανακοινώνει την κατακύρωση υπέρ της, διεθνούς διαγωνισμού που αφορά στην προμήθεια επίπλων από την Διεύθυνση Προμηθειών του Γερμανικού Στρατού με ερμάρια διαφόρων τύπων συνολικής αξίας 500.000 € περίπου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το διάβασα Γιώργη χτες και γι αυτό το σχολίασα σήμερα
Τώρα μπορώ να το πω, είχα κάνει ένα bet 500 € στο 0,166 σε ανύποπτο χρόνο γιατί είχα και κάτι τεμάχια παλιά ψηλότερα. Για να δούμε θα τα δώσω όλα ώστε να μην χάσω? Δεν απέχω πολύ

TheHawk είπε...

o οπαπ χανει κ τον 20αρη σε 60λ?ενδιαφερον...

TheHawk είπε...

παει για την περιοχη 5,30 - 5,32?

TheHawk είπε...

περιμενουμε την μπιλια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για το πρωινό του μπάρμπα για την δόση...εξελίξεις.

"Από πλευράς κοινοτικών αρχών πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο σοβαρό εμπόδιο για την εκταμίευση της δόσης των 34 δισ. ευρώ. Όσο για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, αυτή πράγματι είναι ένα από τα κεντρικά prior actions, αλλά όχι για την δόση των 34 δισ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης για το φορολογικό αποτελεί προϋπόθεση για τις δόσεις που θα πρέπει να εκταμιευθούν στο πρώτο δίμηνο του 2013 και οπωσδήποτε πριν από την εξέταση της υλοποίησης του μνημονίου τον Μάρτιο".
Τώρα ψάχνουμε για το 1,1 δισ.

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1687008

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σύντομες βουτιές στα δροσερά νερά για να σφίξουν οι κ...ι πρώτα.

George είπε...

Μετα το βαρβατο κοκκινο κερι του ΝΗΡ ας περιμενουμε και το ασπρο να ειναι και αυτο βαρβατο της Αναστασης...............................

Unknown είπε...

Καλημερα στην παρεα..Και χρονια πολλα στους εορταζοντες..Αν και δεν ειναι η καλυτερη στιγμη,εχω ενα ερωτημα..Οι θεσμικοι εκλιναν το ετος με μεσο ορο και απο της 15 του μηνα..Αυτο αλλαξε,καπια στιγμη,τι ισχυει ??

George είπε...

Πανο- ΜΙΚΕΛΕ- ΜΑΙΛ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ Γιώργη πάω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η δικιά μου μάλλον δεν συμμετείχε στην έρευνα Γιώργη χαχαχα

George είπε...

Να βρεις προσωρινα για μια -δυο μερες αλλη .. μετοχη που ειναι στην ερευνα και να την απογειωσεις... χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άρχισαν τα όργανα για τα καλά λέτε?

TheHawk είπε...

εάν επιβεβαιώσουμε στο 869,78 από κάτω.. τότε πάμε για χαμηλότερα.. πρέπει να το σπάσουμε..

karaefthimiou23 είπε...

Πολύ θετικό το ότι κράτησε το 864.

TheHawk είπε...

πανω στην τάση ακριβώς...τρομερο παιξιμο...

TheHawk είπε...

εαν την κατοχυρώσουμε..πρωτο βήμα για την αιωνια άνοδο...λεμε τωρα...

karaefthimiou23 είπε...

Αμήηηηηηηηηηην

karaefthimiou23 είπε...

Στο 50% η διόρθωση στη ΠΕΙΡ(0.36-0.403).Υπάρχει και το 0.376(61,8%) και τέλος το 0.365(γραμμή τάσης(0.348-0.360).

TheHawk είπε...

ευκαιρια για συνεχισης της αντιδρασης η οποια λαμβανει εδω κ λιγα λεπτα...

Andreas D. είπε...

τζάμπα πούλησα τα ΣΑΙΚΛ στο 0,58...!!

TheHawk είπε...

ειναι δυνατον να βαζει πλωρη για νεα υψηλα ο ......?

TheHawk είπε...

Ο Χρηστος ο Δάσκαλος τελικα, ειναι καλα?

TheHawk είπε...

που πηγατε ρε αδέρφια..?

karaefthimiou23 είπε...

Μαζεύει ελιές είπε ο Πάνος.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Εγώ είμαι εδώ Αντώνη.

Ο δάσκαλος μαζεύει ελιές είπε ο Πάνος που μίλησε μαζί του.

michele είπε...

Eυχαριστω τον ομιλο Βαρδινογιαννη για ενα απο τα πιο γρηγορα 100% της ιστοριας..

karaefthimiou23 είπε...

Η μαρτυριάρα η ΠΕΙΡ δεν δίνει στίγμα προς το παρόν για τη συνέχεια της αντίδρασης.

TheHawk είπε...

α οκ... μάλλον δεν το πήρε το μάτι μου...θα έχει κ πολλές ο άτιμος...

karaefthimiou23 είπε...

Εύγε στον πετρελαικό Όμιλο χεχε

TheHawk είπε...

εκανε ωραιο λευκο κερι πανω στην ταση...σε λιγο μπαινει σε ανοδικο momentum...εαν ανεβει λιγο παραπανω..

George είπε...

Συγκεκριμένη πρόταση για την απόκτηση του Παναθηναϊκού θα καταθέσει ο Άραβας πρίγκιπας Φεϊζάλ σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, παρουσία του Βλάση Τσάκα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το σημαντικότερο στοιχείο της επιστολής που έχουν παραλάβει όλοι οι μέτοχοι, είναι μια επιταγή 28 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει για τα ταμεία του ΠΑΟ από την τράπεζα Barclay’s.

karaefthimiou23 είπε...

Για να δούμε πάλι το 305.

TheHawk είπε...

κ ομως..παει για νεα υψηλα ο .....!!!

TheHawk είπε...

ο ΟΤΕ!!!

4,72...Μπραβο σε οσους ειναι πανω καβαλα...VDSL!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε ρε Καραμήτροοοοο

Μίλησα με τον Χρήστο πριν μερικές μέρες και το μάζεμα της ελιάς δεν θα ήταν για πολλές μέρες...άρα έπρεπε να έχει γράψει κάτι μέχρι τώρα. Δεν ξέρω κάτι άλλο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε και μας έσκασες Αντώνη!

karaefthimiou23 είπε...

Στην ΙΝΚΑΤ ότι προσφορά βγαίνει σαρώνεται,60.000 τεμάχια αισίως.

TheHawk είπε...

για να έχει σασπένς...κ δεν ηθελα να παρω καποιον στο λαιμο μου..για ενα γρηγορο intraday..

TheHawk είπε...

λετε να εχουμε 2η ευκαρια για να σκαρφαλωσουμε ακομα παραπανω...?..το setup στρωνεται...

michele είπε...

Ωραια,τελειωσαν οι δουλειες επανηλθα..

nomad είπε...

και ο ΑΒΑΞ επίσης σε νέο υψηλό

michele είπε...

Ωραιο χωσιμο εγινε,το εβλεπα με το ενα ματι χαχα..

Θανασης Κ είπε...

michele ε3χεις γνωμη για ΠΠΑΚ ? η αποτιμηση ειναι πολυ χαμηλα...
ο ΚΑΜΠ ειμαι καλος εδω?
ευχαριστω πολυ!! πολυ καλη η μερα για το χαα..μην ξεχναμε τι περασαμε το 2012......

TheHawk είπε...

λετε να εχουμε 2η ευκαρια για να σκαρφαλωσουμε ακομα παραπανω...?..το setup στρωνεται...

12 Δεκεμβρίου 2012 2:16 μ.μ.

ΣΤΟΧΟΣ 305

Andreas D. είπε...

Ξύπνησε το pinatubo ?
χαχαχαχαχα...

TheHawk είπε...

Το ειπαμε..δεν το ειπαμε...?

TheHawk είπε...

κατοχυρώνουμε το 305 κ συνεχίζουμε?

karaefthimiou23 είπε...

Αν συμφωνήσει και ο ΔΤΡ,ο πποίος προς το παρόν κάνει τον ψόφιο κοριό.

michele είπε...

Δεν εχω ιδεα για ΠΠΑΚ θαναση.. ο Καμπας θα παιξει ,παιζει κι ο ΤΡΑΣΤΟΡ

George είπε...

CENTRIC κατω απο τον 20αρι στο 60λ δεν παει καλα......

karaefthimiou23 είπε...

Ο ΠΠΑΚ έχει να αποπληρώσει ως το επόμενο εξάμηνο ομολογιακά δάνεια άνω των 5 μυρίων,το οποίο στην περσινή χρήση το εμφάνιζε ως μακροπρόθεσμο.Αν το αποπληρώσει κανονικά,τότε τα πράγματα γι'αυτόν αλλάζουν.

michele είπε...

πλησιαζει και το καλωδιο στα ψηλα του σιγα-σιγα

michele είπε...

Σωστο George,αλλα εκει ειναι παικτες..

Andreas D. είπε...

0,58 !!!!

TheHawk είπε...

εαν δεν χάσει πολυ έδαφος ο ΔΤΡ..σετάρεται για μια προσπάθεια για νεα υψηλα..απαραίτητη προυποθεση ομως ειναι η συγκράτηση πανω απο τα προσφατα χαμηλα..

michele είπε...

Παιξαμε το ..στοιχημα της ημερας χαχα σεντρ η τον πινουμε η τα δινουμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα μας βγάλουν την ψυχή μέχρι το τέλος ως συνήθως

TheHawk είπε...

στο 60λ παει καρφωτο στο 0,324...

michele είπε...

10000 ΣΤΟ 0,33

TheHawk είπε...

στο απολυτο χαμηλο? τι λες ρε παιδάκι μου?

TheHawk είπε...

χμ...αδυναμια..αδυναμία..

michele είπε...

Πουλαγανε εκει τα διπλα

profit είπε...

Μιχαλη να βρισω?

TheHawk είπε...

οχι κάτω απο 303,3....

michele είπε...

Γιατι profit δεν εδωσες??

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
έβαλα κι εγώ ένα χεράκι στο 0,33...

michele είπε...

Εγω εχω απο χαμηλα Ανδρεα,θελω να δω τι κανουνε σημερα..

TheHawk είπε...

μια αγαπημένη της παρεας/chat ..ίσως παει για το νέο break out...

Andreas D. είπε...

τελευταία κομμάτια είναι αυτά που βλέπεις στο 0,33
ο πωλητής είναι άσχετος...

TheHawk είπε...

δεν κανει κ το καλυτερο δυνατο κερι στο ημερησιο..ΣΕΝΤΡ...

Unknown είπε...

Καλησπέρα.

ANDREAS D. καλό η κακό έμαθες για την ΤΡΑΣΤΟΡ????

Εχω κάτι ελάχιστα από το 0.50€ (μήνες τώρα)....

Πάντως με τέτοια Διοίκηση (Θεοδωριδης) προς το χάλια το κόβω...Ολο αλλαξοκωλιές κάνει με δικά του ακίνητα (ιδιοκτησίας του που τα αγοράζει η ΤΡΑΣΤΟΡ και στο τέλος μενουν κενα μισθωτή)....

Andreas D. είπε...

Christos Ioannou
έχεις δίκιο... για παιχνίδι μέχρι το 0,80 μου είχαν πει (αρκετές ημέρες πριν)...

Andreas D. είπε...

TheHawk,
μην ψάχνεις για κεριά όταν ο άλλος πουλάει 200,000 τεμάχια...

TheHawk είπε...

200? ωραίος....του κάτσε κανένα παρολι?

TheHawk είπε...

τελευταιο 30λ....

Unknown είπε...

ANDREAS D. και τεχνικά μέχρι το 0.80€ το μπορεί. Αλλά δεν αξίζει να ασχοληθείς για να πάρεις +30 λεπτά από εδώ. κομμάτια εξάλλου δεν υπάρχουν προς πώληση.

Αν ήταν άλλο το management τότε και στο 1€ ΤΖΑΜΠΑ θα ήταν.

Αλλά....

profit είπε...

Εδωσα τα μισα στο 1,35 αλλα πολυ πουτ......α
αυτη η ετε

michele είπε...

Συμφωνω με Χρηστο για τραστορ,Γερακι εκει εχουμε την καβαντζα απο χαμηλα και παιζουμε και..λιγο το παιχνιδακι.Τεχνικα φυσικα δεν ειναι κερι αυτο

michele είπε...

...μας πηρε κατω ο ..παικτης χαχα

TheHawk είπε...

δεν ειναι κερί? Σαν την λίστα του Σιντλερ ειναι...
(sorry για την παρατραβηγμενη μεταφορά..)

michele είπε...

Αυτο λεω ειναι κερι αυτο,ενα μαυρο χαλι ειναι χεχε

TheHawk είπε...

ναι sorry..το ξαναδιαβασα παλι κ βγαζει νοημα..χεχε..

Andreas D. είπε...

black mamba Μιχάλη...!!

michele είπε...

black marubozou!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε Black Sabbath καλύτερα χαχα

TheHawk είπε...

αυριο θα εχουν μαλλον την ευκαιρια τους, οι τραπεζες να κανουν κατι...αλλοιως θα τις μαζευουμε παλι με κουταλακι.....
η ευρωβ η χειροτερη τωρα..την ευχαριστω πολυ...

Θανασης Κ είπε...

black window......?

michele είπε...

Μια χαρα ειναι το window..

TheHawk είπε...

windows 7...8?...the broken window?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βγάλτε το n και το πετύχατε!

TheHawk είπε...

χαχα κλεισαμε θετικοι...ερε γλεντια..ποιος φταιει...?

οτε?οπαπ?τιτκ?η ακολαστη εεεκ?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το φτιάχνουν το κλείσιμο?

TheHawk είπε...

πόσο σιχαίνομαι τα doji ψηλά...

michele είπε...

Ωραιο κλεισιμο,εκτος απο τραπεζες και ΣΕΝΤΡ

TheHawk είπε...

καλο απογευμα...ισως αργοτερα ανεβασω κατι..ίσως κ οχι...ημουν πολυ ξεκαθαρος..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το θεωρείς doji Αντώνη αυτό?

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, αυτοί που πουλάνε ΣΕΝΤΡ, μπαίνουν σε άλλο χαρτί...
εννοείται οτι πουλάνε με μεγάλη ζημιά...!!

michele είπε...

Ανδρεα δεν πειραζει ,εμεις απο τετοια χαρτια κερδιζουμε δεν χανουμε

michele είπε...

Σε 2 ' λεπτα κλεινουμε εδω.Ανεβηκε το window απογευματινη αναρτηση.
ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ...τα λεμε το βραδακι