Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012


X.A.A. LIVE 
         

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΚΡΙΣΙΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ...
by Howard Davies*
Τα 25 χρόνια που προηγήθηκαν την χρηματοπιστωτικής κρίσης είδαμε μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη της παγκοσμιοποίησης. Ειδικότερα, οι διασυνοριακές χρηματοοικονομικές ροές αυξήθηκαν ταχύτατα. Οι δυτικοί επενδυτές μαζεύτηκαν στην Κίνα και σε άλλα μέλη των BRICs. Ένα νέο φαινόμενο, η ροή κεφαλαίων από το νότο προς το βορρά εμφανίστηκε, καθώς κρατικά κεφάλαια από την Ασία και τη Μέση Ανατολή εξαγόρασαν επιχειρήσεις και ενεργητικό στις αναπτυγμένες οικονομίες σε τεράστια κλίμακα. 
Η μεγαλύτερη ανάπτυξη, όμως, ήταν στο επίπεδο των διακρατικών τραπεζικών δανειοδοτήσεων, πολλές εκ των οποίων είχαν ως ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο. Η φιλοδοξία της Citibank ήταν να είναι παρούσα από τους δρόμους του Μανχάταν ως το Manama(πρωτεύουσα του Μπαχρέιν). Η HSBC περήφανα μας έλεγε, κάθε φορά που κατεβαίναμε από ένα αεροπλάνο ότι είναι «η παγκόσμια τοπική τράπεζα». 

Από την κρίση και μετά, η τάση αντιστράφηκε. Ο διατραπεζικός δανεισμός υποχώρησε κάθετα και η φιλοδοξία των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζικών ομίλων περιορίστηκε. Η HSBC αποσύρθηκε από αρκετές χώρες. Η Citibank και η Barclay’s έχουν άλλες ανησυχίες. Οι τράπεζες στην Ευρώπη παλεύουν να ενισχύουν τις κεφαλαιακές τους βάσεις και ενεργητικό τους από τις αναδυόμενες αγορές έχει χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τους ισολογισμούς των μητρικών ομίλων.
Μπαίνουμε άραγε σε μια νέα φάση χρηματοοικονομικής «αποπαγκοσμιοποίησης»; Αν ναι, πρέπει να μας ενδιαφέρει; 
Ένα μέρος από αυτή την οπισθοχώρηση ήταν αναπόφευκτη, οπότε θα πρέπει να την καλοσωρίσουμε. Οι τράπεζες είχαν γιγαντωθεί πέραν των ορίων. Η όρεξη για επέκταση είχε υπερβεί τα όρια που μπορούσαν να «χωνέψουν». Δεν πρέπει να μετανιώνουμε για την οπισθοχώρηση των Ισλανδικών και Ιρλανδικών τραπεζών πίσω στις χώρες τους. 

Υπάρχουν, όμως, σημάδια ότι ένα μέρος της οπισθοχώρησης των τραπεζών οφείλεται στις κινήσεις που έγιναν από τις ρυθμιστικές αρχές και σε ένα είδος χρηματοπιστωτικού «προστατευτισμού», κάτι που μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο με τον «προστατευτισμό» σε επίπεδο εμπορίας αγαθών. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά στην Ευρώπη, ορισμένες κρατικές ρυθμιστικές αρχές ζήτησαν από τις τράπεζες που ελέγχουν να επιστρέψουν ρευστότητα από τις θυγατρικές τους προκειμένου να βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία τους, πιθανά έχοντας πάρει σε υπερβολικό βαθμό το μάθημα από την πτώχευση της Lehman. 

Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ πιέζουν τις τράπεζες να μετατρέψουν σε αυτόνομες θυγατρικές τις δραστηριότητες τους στο εξωτερικό με ξεχωριστή κεφαλαιακή επάρκεια (όπως έχουν κάνει οι Καναδοί εδώ και κάποιο καιρό). 

Ακόμα και στην ΕΕ, όπου οι τράπεζες έχουν το νομικό δικαίωμα να δραστηριοποιούνται σε περισσότερα του ενός κράτη εντός της ένωσης με την άδεια μιας κρατικής αρχής, πιέζονται να δημιουργήσουν τοπικές θυγατρικές. Κανείς δεν θέλει να επαναληφθεί η πανωλεθρία της Ισλανδίας, όταν η Βρετανική και Ολλανδική κυβέρνηση βρέθηκαν να διασώζουν τους καταθέτες τραπεζών στις οποίες δεν είχαν δώσει οι ίδιες άδεια λειτουργίας. 

Δεν υπάρχουν όμως μέτρα δίχως κόστος. Εχουν ως συνέπεια ρευστότητα και κεφάλαια να παγιδεύονται εκεί όπου δεν χρειάζονται, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται με το βέλτιστο τρόπο, κάτι που θα αυξήσει το κόστος της πίστωσης. Σε απάντηση οι τράπεζες αποσύρονται από κάποιες αγορές μειώνοντας τον ανταγωνισμό. Οι τοπικές αρχές αντιδρούν αλλάζοντας τους κανόνες προς όφελος των τοπικών τραπεζών. Ενας κύκλος διακρίσεων και «τοπικισμού» εγκαθιδρύεται. 

Το Financial Stability Board (FSB) ανησυχεί για αυτές τις τάσεις, όπως και το ΔΝΤ. Αναγνωρίζουν τον κίνδυνο. Το 2013 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά. Θα υιοθετήσουν οι κεντρικές τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές την χρηματοοικονομική «αποπαγκοσμιοποίηση» με ενθουσιασμό, σε απάντηση στις τοπικές πολιτικές πιέσεις ή θα βρουν μια νέα ισορροπία στην οποία τα μαθήματα της κρίσης εσωματώνονται σε μια νέα προσέγγιση η οποία προστατεύει τα θετικά των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών; Είναι κρίσιμο να βρεθεί η σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. 

* Ο Howard Davies είναι πρώην πρόεδρος της Financial Services Authority, πρώην αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας και πρώην διευθύντης του London School of Economics. Σήμερα διδάσκει στο Sciences Po του Παρισίου.

ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

156 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα ,καλημερα πατριωτες..Ελπιζω τα καλυτερα για σημερα.Και ενα ωραιο τραγουδακι για την ημερα.....

Unknown είπε...

Για να δουμε θα ερθη γαντι το τραγουδι με την ημερα....http://youtu.be/NatTBbBg0lA ωραια,ο υμνος .

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα στους φιλους

κοματι περιεργο δεν ακουγεται;;;
600.000 αυτ/τα εχουν καταθεσει πινακιδες στην τετραετια της κρισης.
δλδ το κρατος προτιμαει να μην κυκλοφορουν...
να μην καινε μπενζινες και πετρελαια..
να μην πλερωνουν τελη κυκλοφοριας...
να μην πλερωνουν ασφαλειες...με οτι αυτο συνεπαγεται για τον κλαδο...
να μην δουλευουν συνεργεια...
ανταλλακτικα...λαστιχαδες κλπ κλπ κλπ ...
δλδ το εχουν μετρησει και επιλεξει τη λυση της καταθεσης πινακιδας...
ναι αλλα σε μερικους μηνες θα πουνε ,δεν βγαινει ο προυπολογισμος ...οποτε νεοι φοροι,περικοπες,υφεση ,δανεικα νεα,εξαρτηση μεγαλυτερη...
παντως η αγορα αυτ/του εχει ντενταρει...
τωρα τι εχουν κουβεντιασει με τη φραου δεν μπορω να ξερω...
αλλα το θεμα αυτ/του την κοφτει ...γιατι οι αγορες της νοτιας -λατιν-ευρωπης αγκομαχουν...
και η κριση κτυπαει και την καρδια της φραου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Βαγγελη και Ηλία. Καλημέρα σε όλους.
Πρωί πρωί για τα τέλη κυκλοφορίας στα ΕΛΤΑ και ...έδεσε γάντι με όσα γράφει ο Ηλίας στο προηγούμενο σχόλιο
Όχι Ηλία ΔΕΝ θέλουν να κυκλοφορήσει ο κόσμος με αυτοκίνητο, ΔΕΝ θέλουν να αγοράσει πετρέλαιο για να να ζεσταθεί, ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ με όσα αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, την κίνηση της αγοράς και τις εισπράξεις του κράτους. Υπάρχει σχέδιο?
Το τι θα γίνει σε λίγους μήνες μάλλον είναι προδιαγεγραμμένο και η απορία σου που είναι και όλων μας δεν θα αργήσει να λυθεί.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτά που για μας φαίνονται ακατανόητα για άλλους μπορεί να αποτελούν μέρος σχεδίου. Ο χρόνος θα δείξει. Όπως ακατανόητα φαίνονται και τόσα άλλα στα δικά μας μάτια, όπως να ξεπουλάς κερδοφόρες επιχειρήσεις και γενικά να διαλύεις το Δημόσιο επειδή δεν μπορείς να βάλεις μια τάξη στον αριθμό των υπαλλήλων, την ρεμούλα και τις δαπάνες.
Μην αγοράζετε λοιπόν γλυκά επειδή δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό να σηκωθείτε κρυφά το βράδυ και να αδειάσετε το κουτί.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάτι σχετικό έγραφε χτες ο Κράλογλου αν και το είδε από άλλη σκοπιά

http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1696168

Unknown είπε...

Καθιστε καλλα ερχεται ο ichimoku,και θα τρεχεται.. Μπαρμπα επειδη εχης θεση στα πετρελαια,πρεπει ολος ο κοσμος να κινειτε με βενζινη,..αφου δεν την παραγουμε την ριμαδα..Ηλιο παραγουμε,να βρουμε αλλους τροπους πλεον.. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝ..Εδω και τωρα,,γι ατο τραγουδακι μου δεν μου ηπες κατι Χαχα Καλημερα

TheHawk είπε...

Καλημέρα...ναι ειναι να απορεις...απο την άλλην ειναι απαραίτητο να περιοριστουμε σε αυτα που πραγματικα χρειαζομαστε..σε αυτα που αντεχει η τσεπη μας...

Αληθινο συμβαν..

Ειμαι με τον κολλητο μου κ καθομαστε στο μπαρ πριν 2& χρονια...
Μετα τα γνωστα πιανουμε περι πολιτικης κτλ...ηδη βρισκομαστε στην καρδια του προβληματος..

Μου λεει..οι άνθρωποι πεινανε..ειμαστε στα ορια..
Φοβαμαι οτι θα ανοιγω μια σοκολατα κ θα ορμανε να την παρουν..

Απαντω ενδιαφερον αποψη...
Τωρα κοιτα γυρω σου...
Το μαγαζι ηταν οχι απλα φουλ...ο ενας παταγε τον αλλον...
Κ αναφερω οταν εδω μεσα θα ειμασταν μονο εμεις, θα αποδεχτω οτι λες..

Πριν λιγο καιρο...3 μηνες..
Ξεκιναει η ιδια κουβεντα..ειναι μοιραιο πλεον ολοι κ ολες να καταληγουν στην κριση...
Αναφερει παλι το ιδιο..φοβαμαι πως εκεινο..το αλλο...πειναει ο κοσμος μπλα μπλα..
Επαναλαμβανω να κανει το ιδιο που ειχε κανει τοτε..
Ειμασταν περιπου την ιδια ωρα στο ιδιο μαγαζι..Καθομασταν ακριβως στο ιδιο σημειο..
Το μαγαζι γεμάτο...σαφως μειωμενο γυρω στο 20%..
Κ απανταω πως κ παλι βλεποντας γυρω μου δεν μπορω να αποδεχτω αυτα που λες...κ φυσικα σταματαει να επιχειρηματολογεί για 2η φορα...

Ναι ξερω..ισως υπερβολη..ισως υπαρχουν καποια παραθυρακια για κριτικη κ σχολιασμο..
Ας δουμε το ζουμι ομως...

Καλημερα σας..

Καλο κλείσιμο...

Ας εχουμε ενα αξιοπρεπες 2013 για όλους...με δουλεια κ υγεια!!!

GIANNHS006 είπε...

καλημερα σε ολουσ.Μισελ Καρα ευχαριστω για την καθυσηχαστικη απαντηση που μου δοσατε χθεσ,καλη συνεχεια.

Unknown είπε...

Το προβλημα μας γενικως,μπορη να ειναι σαν το δαχτυλο μας μποστα στα ματια μας (οριζωντια),που μας κλεινη ολο το οπτικο πεδιο ,και δεν βλεπουμε τον οριζοντα...Μολις το απομακρινης λιγο τοτε καταλαβαινης οτι ηταν τοσο απλλο .......Υπομονη Ερχεται λεμε ο ichimoku

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα στους φίλους,

επειδή σχολιάστηκε σχετικά το πετρέλαιο:

είναι βασικό και μακράν το μεγαλύτερο εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας, η οποία εισάγει την πρώτη ύλη ως αργό, το επεξεργάζεται και το εξάγει ως Ορυκτά-Καύσιμα και Λιπαντικά, παρακάτω ο πίνακας των εξαγωγών κατά την περίοδο της κρίσεως

2009: 1.362.461.960
2010: 1.791,502.177
2011: 6.568.512.496

ThitaDelta είπε...

... το παραπάνω σχόλιο για όσους συνυπολογίζουν και τα θεμελιώδη!

George είπε...

Καλημερα....καλημερα........... Προσπάθειες για αναδιάρθρωση του δανεισμού καταβάλλει η διοίκηση της Φουρλής, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν πως ακόμα δεν έχει εξευρεθεί κάποια λύση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι βασικοί μέτοχοι, δηλαδή η οικογένεια Φουρλή, αναμένει με αγωνία την απάντηση από τις τράπεζες προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα

μπαρμπαλιας είπε...

...οποτε,
βενζινες και πετρελαια εμεις τα κυνηγαμε...
γιατι εχουνε πολλα λεφτα και μορτικα περναμε

Unknown είπε...

Ετσι...Μου αρεσης μπαρμπα,,πρωτη εκτελεση γενιτσαρης,δευτερη εκτελεση,,Μπαρμπαλιας...

Unknown είπε...

Να καη το πελεκουδι σημερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και στους επομενους φίλους
Βλέπω δεν σας τρομάζουν ούτε σφηνοειδείς σχηματισμοί, ούτε ο αμερικάνος ούτε τίποτα άλλο
Μήπως πρέπει να κάνουμε μερική έστω αποκόμιση κερδών όπου έχουμε?

TheHawk είπε...

Εαν εισαι ικανοποιημενος με αυτα που βγάζεις γιατι όχι..εαν εισαι πανω σε αντισταση γιατι οχι...?Μερικη οπως λες..

karaefthimiou23 είπε...

Καλημερούδια αγαπητές και αγαπητοί συνοδοιπόροι.Για πάμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Αντώνη που μίλησες σοφά
Βέβαια είναι σχετικό με πόσο είναι ικανοποιημένος ο καθένας αλλά εδώ μπαίνει η λογική και όχι η επιθυμία

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη
Πάμε

George είπε...

Σημερα ειναι η μερα για 3Ε.....

μπαρμπαλιας είπε...

Καρα κλμ...
δεν σε κοβω μπουλέ σημερα...

George είπε...

Mπαρμπα το ωραιοτερο κρασι ΣΕΝΤΡ-ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ...Το εμαθες τωρα..φορτωνει για τρελη ανοδο και κλεισιμο τρελο.... ΧΑ ΧΑ

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Γιωργη ...
και λαδι και κρασι ΑΑΑ...ευλογημενος τοπος

karaefthimiou23 είπε...

Πριν μερικές μέρες ο Αλέξανδρος έψαχνε για μετοχή λίγο πάνω από τον 20άρης της και να μην έχει κάνει ράλυ.Υπαρχει τέτοια,ΟΛΥΜΠ...

Ηλία ΟΛΕ Ο ΤΑΥΡΟΣ!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν είναι η μέρα της 3Ε μήπως δεν είναι η μέρα για τις υπόλοιπες?

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ?

TheHawk είπε...

ΟΛΕ!!!!!

Μας φωναξατε?

karaefthimiou23 είπε...

Πάνο ο ΟΣΦΠ έχει σπάσει πτωτικά τον 200άρη του και απουσιάζουν οι στηρίξεις χεχε

George είπε...

Mπαρμπα Kαι η σπεσιαλιτε μου προβατινα στα καρβουνα .... παρε τηλ και αν ειμαι κατω περνα για τα σχετικα.... βεβαια θα παρουμε και τον ΜΙΚΕΛΕ μια και δεν ξερει την περιοχη ......και ο Πανος κοντα ειναι .... αντε να ετοιμασουμε τιποτα...........

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους!

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και το μισό γήπεδο υπό κατάσχεση Γιάννη χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα νεαρέ

Unknown είπε...

Πανο δεν πειραζη θα παιζουμε στο μισο γηπεδο..Ετσι και αλιως μονοτερμα τους παιζουμε

μπαρμπαλιας είπε...

νεαρε;;;ποίος εστί νεους;;;

TheHawk είπε...

Τα ειπε ολα ο Πολεμιστης..

karaefthimiou23 είπε...

Σήμερα ειναι ημέρα για ΙΚΕΑ χαχαχα

νικος φαληρο είπε...

το ΦΡΛΚακι κρατιεται ζεστο.Ετσι και αναδιαρθρωσει δανεια θα παει καλυτερα νομιζω.

νικος φαληρο είπε...

πιαστε κοκκινο κε karaefthimiou23(ολε το γαυρακι μου μιας κι εγραψα για κοκκινο).Μαζι το γραψαμε.

karaefthimiou23 είπε...

Είπαμε και ΟΛΥΜΠ και δεν είναι ο ΟΣΦΠ Νίκο χεχε

profit είπε...

καλημέρα σας
Καρα 2,25 ικεα σήμερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η πρώτη βουτιά...

ΠΑΝΟΣ είπε...

...με την 3Ε επάνω

profit είπε...

Πάνο τραμπολίνο

michele είπε...

Ειπαμε 2 σκανδαλα στην επικαιροτητα τωρα και τα 2 εχουν σχεση με γαβρο.Συμπτωσεις..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να και ο ΣΤΕΓΓΟΣ του Κάρα χαχα

Andreas D. είπε...

Το χαρτί μου είναι 1ο σε άνοδο αλλά δεν μπορώ να πουλήσω...
Ποιο είναι?

michele είπε...

ΑΒΕ...

Unknown είπε...

Οχι ποσοστιαιο...Το 70 της εκατο του πληθυσμου Ο.Σ.Φ.Π....Το καταλαβε και το κρατος του κανη εισαγωγη στο χαα και ξεχρεωσε..Ενω οι αλλοι με τον εμιρη που θα μας βγη κακομιρης στο τελος..Οι ιδεες δεν κατασχονται...Ασε μικ μην με ξαναβρισουνε,,εχω παιξη και τα ρεστα μου σημερα

karaefthimiou23 είπε...

Επίσης βλέπω τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ ζεστό.

Andreas D. είπε...

Ναι Μιχάλη, πανάθεμά το!!

Unknown είπε...

Αβε καισαρα ???χαχα

michele είπε...

Πολεμιστη μου λεγε ο,τι θελεις χαχα.Εγω αφου με ξερεις θα κραζω μια ζωη πασοκ και γαβρο..( αμα αρχισω δε τους συνδυασμους μεταξυ των 2 αστα χεχε).

karaefthimiou23 είπε...

Όταν η ΕΥΠΙΚ φύγει πάνω από το 1.12,πρέπει να μπούνε στο χαρτί και οι τυφλοί...

Andreas D. είπε...

Η εταιρεία Άκτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, ανακηρύχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωρινός ανάδοχος του έργου για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λέτε ότι θέλετε, σήμερα είναι η μέρα του ...έκλαστρου

Andreas D. είπε...

Πολεμιστή,
και ΑΒΕ Μαρία να το πεις, τα ίδια χάλια έχει...!

μπαρμπαλιας είπε...

...και της μλάρας...

Unknown είπε...

Ε ναι βγαζη κυβερνησι ο γαυρος,,Ο Σημιτης το ειχε πιασι το θεμα..Πανο μου ,μας πουλησες το χαλκορακι,και γυρνας αγγαλια με αλλες βλεπω

michele είπε...

Το πιασες καλλιτεχνη μου,η ισχυρη Ελλαδα του Σημιτη στηριχτηκε απο το Θωμα και το θειο.Εμετος..

karaefthimiou23 είπε...

Κυβερνήσεις γαύρων μας κυβερνούσαν 40 χρόνια και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.Μόνο μετην απόλυτη συντριβή αυτού του φαινομένου θα γυρίσει τούμπα το έργο στη χώρα.

Unknown είπε...

Καλλα παη η μλαρα μπαρμπα...μπηκε και ο ichimoku σου λεω

profit είπε...

Καρα συμφωνώ απόλυτα
ο γαύρος πάντα ήταν ο στρατός τους

George είπε...

Aστε τον Σημιτη αστε τον Γαυρο αστε την μλαρας και πιαστε ΣΕΝΤΡ ΜΠΑΡΠΜΑ + 4,20.... στο ειπα το πρωι....χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη από παλιά την είχα αυτήν την γνωριμία
Βρε μανία με το ichimoku χαχα
Eίχε παρουσίαση χτες ο spand

profit είπε...

εβαλα ζαχαρη στο καφε

michele είπε...

Ελα ρε Καλπινηηηηη

ΠΑΝΟΣ είπε...

φόρτσα Καλπίνηηηηηηη!

michele είπε...

Τι εγινε στον ΕΠΙΛΚ θα παει η ζαχαρη??

michele είπε...

Σταθερα επανω η ΕΕΕΚ ,αντιβαρο στην διορθωση κυριως του ΔΤΡ ..κρατιεται ο ftse στη ζωνη 310-313..

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
βοηθάει και η ΧΑΚΟΡ...

profit είπε...

Κύριοι να πω νέο για τράπεζες??

Unknown είπε...

opus day..Εχει σημερα και ο λεοτσακος μιλα για Γολγοθα..Αμαν Χρονιαρες μερες....

George είπε...

Τραπεζες.... παιζουν στο ΧΑ????? Α... ναι της ειδα καπου στο -5% .....χα χα

Unknown είπε...

Ριχτο profit

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για πέστο profit

George είπε...

ME μετοχες οπως σεντρ-ευπικ-σωλκ εχουμε και (την) ΥΓΕΙΑ τι να πουν οι τραπεζες.....

Unknown είπε...

πρακτωρ θου βου απο την κολονα της δεη, σε ακουω προφιτ Οβερ,πες το πρωφιτ οβερ...Εχεμυθια και πρακτοριλικη το εχουμε στο αιμα μας, οβερ,και ο παπους μου πρακτορας του οπαπ ηταν,οβερ

profit είπε...

κύριοι με κάθε επιφύλαξη χωρίς να θέλω να σας πάρω στο λαιμό μου.
ΕΤΕ για πάρα πάρα πάρα πολύ ψηλά.
έμαθα και νούμερο αλλά...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

James Bond παρακαλώ!!!??

ThitaDelta είπε...

Πες και το νούμερο πρόφιτ, 8;

ThitaDelta είπε...

... Μιχάλη μην ξαναγελάσεις, χεχε!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και ο πράκτωρ Αλέξανδρος το ίδιο έλεγε...άρα διασταυρώθηκε η πληροφορία!

profit είπε...

κολλάω να το πω ΘΔ.
μη με πουν παπαγαλάκι

ThitaDelta είπε...

5,5 ή 8 δικαιολογούνται και τεχνικά οπότε ...

profit είπε...

θδ
mail σου

ThitaDelta είπε...

secandmist at gmail dot com!

michele είπε...

Παιδια εμεις εδω μετα απο μια κουβεντα του Αλεξανδρου και τεχνικα μιλωντας βαλαμε το -δυσκολο-αλλα ανοδικο σεναριο για την ΕΤΕ..

http://4.bp.blogspot.com/-wj_QrLZHqHw/UNeg8Xc9mdI/AAAAAAAAIzw/fnhVSymkw08/s1600/%CE%B5%CF%84%CE%B5+1.png

Unknown είπε...

Μιλα προφιτ,σε κρατη πρακτορας του εχθρου,λεγε οβερ

profit είπε...

WARRIOR ΜΕ ΔΟΥΛΕΎΕΙς ΧΕ ΧΕ ΧΕ

Unknown είπε...

Ηδη υπαρχουν τεχνικες ενδειξεις.Τα χουμε πη εδω και μια εβδομαδα,απλλα σε μπευρδευη το και νουργιο μου ονομα...Το παλλιο βαγγελης

ThitaDelta είπε...

χα χα Βαγγέλη πήγες στο νησί και αγρίεψες;

profit είπε...

ρε Πολεμιστή ο Σπετσέος είσαι??

michele είπε...

ΘΔ,εγω γελαω με ..απιθανα νουμερα με τα πιθανα οχι χαχα

Unknown είπε...

ναι ναι το νησι,,αλλος αερας,,Δεν βλεπης φωτο που μοστραρω

profit είπε...

σούπερ σε ζηλεύω

ThitaDelta είπε...

... καλά άμα κάνουν πως ξεκουνιούνται οι αερόφουσκες, θα ζήσουμε στιγμές που συμβαίνουν ...

once in a lifetime!

Unknown είπε...

Ο MACD εχη δωση αγορα,,, o prosc οχι ακομα στην ετε αρα ειμαι ακομα στην αναμονη...Ετσι και αλλιιως την ευρωβ παιζω στην αντιδραση...αυτα λεγονται για την ετε αρκετο καιρο τωρα..Μας απομενη η καθοδος του στοχαστικου και βλεπουμε....Γνωμη μου

μπαρμπαλιας είπε...

...αν πιστευουτε οτι οι τραπεζες...και κυριως η μλάρα θα παει...6,16,26,36.46...
αγοραστε για την -καποια-αλλη ζωη...

michele είπε...

ΘΔ ειναι αυτο που εγω λεω σε πεζοδρομιακη διαλεκτο,θα δουν και οι τυφλοι χαχα

profit είπε...

τυφλοί??

Unknown είπε...

Μπαρμπα σειμιο κλειδι ειναι το 1.50,και εχη μια λογικη η ανοδος τους,για να μπορουν να ζητησουνε χρημα..αλλα και παλλη δεν θα ειναι οι μπροσταριδες σε αυτον τον κυκλο

νικος φαληρο είπε...

τα περισσοτερα ΣΜΕ ΕΤΕ 03-13 εγιναν στο 1,27 την ημερα που εγινε το ρολοβερ με την τρομοκρατικη πτωση (21/12)

μπαρμπαλιας είπε...

και γιατι ωρε Βαγγελη να την παρω στο 1.50+...
αφου με τα δικαιωματα ,θα γινει του τυφλου που θα δει το φως του

Unknown είπε...

ακριβως νικο......Μπαρμπα δεν ειμαι επενδυτης,ουτε σε αυξιση θα μπω ,,την ταση κυνιγαω και τα γοργοροφτερα πουλια,,τεχνικα μιλαω για 1.50

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου παιχτη μου...

ThitaDelta είπε...

Συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, λείπουν από τη "νέα λίστα" Λαγκάρντ, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες...

Ε ρε γλέντια!

ThitaDelta είπε...

... Μιχάλη σου κάνω πάσα και δεν σχολίασες!

μπαρμπαλιας είπε...

...οι συγγενεις λειπουν...
ο κ.Παπακ/νου ειναι εδω...
οποτε;;;τι περιμενουν για τα γλεντια;;;

νικος φαληρο είπε...

ΟΤΕ λιγο προσοχη με stop long < 5,02

michele είπε...

Ρε συ θΔ ..ενημερωνομαι..αλλα ειχα απλα γραψει εδω,οτι οι δυο κυριοι εισαγγελεις ειναι τρελλοι και δεν καταλαβαινουν.Γνωριζω και τις πολιτικες πεποιθησεις ενος εκαστου αλλα ειναι και οι δυο εντιμοι και δεν μασανε.Οταν τους πιεσαν ,απειλησαν αμεσα με παραιτηση αν θυμαστε..

νικος φαληρο είπε...

ΦΡΛΚ stop long < 2,00

νικος φαληρο είπε...

στο κλεισιμο

Unknown είπε...

Το εζ μαρκετ που αρεσει σε πολλους εδω εχασε αυτην την ανοδο..Εδινε πτωση,ΓΔ με πτωση τραπεζων πολλυ εντονη,στηριζομενο σεμια αναλιση της εχαε...Αν τα λεω καλλα ..Η δυχογνωμια των παιχτων εγκειτα τωρα,στο εξης..Εχη κορυφωθη η ανοδος σε πυλωνες,οπως (φως, νερο ,τηλεφωνο) τεχνικες ενδιξεις υπαρχουν ,,οχι αποδειξεις...Στην αντιπερα οχθη των τραπεζων συμβαινη ακριβος το αντιθετο...Τιθεται λοιπον το απλο ερωτημα..Θα διορθωσουμε μαζι με της τραπεζες η θα παιξουν οι τραπεζες και θα διορθωνουντα τα αλλα...Υπαρχη αυτο το σεναριο..Μιχαλη καταλαβαινω οτι δε το ασπαζεσαι...Αλλα θα γινη ενα ξεκαθαρισμα ...Και τα 2 εχουν βηματα ακομα

TheHawk είπε...

καλησπερα κ παλι....μετα το τερας της εφοριας παλι μαζι σας...

Ακουσα Live τα νεα περι Παπακ/νου...
Ερε γλεντια..Για να δουμε τι θα σκαρφιστει τωρα....

Μια χαρα κρατατε βλεπω....

TheHawk είπε...

πολεμιστη...ολοι με σεναρια παιζουν...ολα ειναι πιθανα κ ολα απιθανα...
Απλα να μαθουμε να παιρνουμε την σωστη πλευρα καθε φορα...

TheHawk είπε...

ειτε λιγω προωρα ειτε λιγο καθυστερημενα..δεν υπαρχει προβλημα..
να αλλαζουμε εχει σημασια...κ το λιγο...

Unknown είπε...

Ε ναι αυτο ψαχνουμε ιεραξ,μεασα απο την λυδια λιθο,που για μενα ειαναι η τεχνικη αναλυση....(Τωρα που θα γυρισουν απο το διπλα μαγαζι και ο μπαρμπας με τον φασο,ας μας που και τιποτα αλλο)Αμ δεν μπορω και την πολυ ησυχια))

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Το εζ μαρκετ που αρεσει σε πολλους εδω εχασε αυτην την ανοδο..Εδινε πτωση,ΓΔ με πτωση τραπεζων πολλυ εντονη,στηριζομενο σεμια αναλιση της εχαε...Αν τα λεω καλλα

Να με συγχωρεις αλλα δεν τα λες καλα
Επειδη ετοιμαζομαι για ταξιδι και δεν προλαβανω να εξηγησω γιατι θα επανελθω

michele είπε...

η ezmarket καλλιτεχνη μου ειπαμε,εχει λιγο σφιχτο αλλα αξιοπιστο συστημα.Παντα αυτα ,χανουνε ενα μερος της ανοδου..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Βαγγελη εσυ εισαι?

michele είπε...

Αλεξ στο ταξιδι ειπαμε,μην ξεχασεις το αξεσουαρ το απαραιτητο..
να πουλησω ΣΙΔΕ τελικα??

michele είπε...

χοχο

TheHawk είπε...

η σιδε..σκυλι...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και την μετκα μην ξεχασεις χεχε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παντως οταν βαζεις κερδος στην τσεπη ολα καλα

Unknown είπε...

Ναι αλεξ

michele είπε...

Αλεξανδρε το κερδος θα το βαζεις οταν σου λεω εγω ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

michele είπε...

Το παραπανω που κερδιζεις θα το μοιραζομαστε,συμφωνεις???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

να σαι καλα Βαγγελη μου,παιδες θα τα πουμε αυριο απο την Σαλονικα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Εγω mike θα αγοραζω και συ θα πουλας

michele είπε...

ΕΛΒΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΧΑΚΟΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ
ΣΙΔΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ-- ΣΩΛΛΚΚΚΚΚΚΚΚ--ΕΛΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ--ΕΤΕΕΕΕΕΕΜΜΜΜΜΜΜ

michele είπε...

Συμφωνουμε Αλεξ,μην μου αγοραζεις πολυ ψηλα ομως γιατι θα μου δυσκολευεις την πωληση χεχε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

φευγω λεμεεεεεεεεεεεεεεεε!

Unknown είπε...

Ε καλλα κατσε μεχρι που να φυγης,εχει ενδιαφερων να βγουμε και θετικοι

michele είπε...

Ξυπνησε κι ο ΚΟΡΔΕ ,αρα τα μεταλλα τα μικρα κουνιουνται ολα οπως λεγαμε..
Αρα: αλκο-αλμυ-βιοκα-ελστρ-κορδε

μπαρμπαλιας είπε...

Βαγγελη ...αστους αναλυτας...
οι μαρκετηδες την εχουνν χιλιοπατησει...
αναξιοπιστοτατοι αχαχααααα

μπαρμπαλιας είπε...

Μικεεε
για πες τωρα...ειναι 0.224 κριτικαλέ

michele είπε...

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, τα τρία πρόσωπα που λείπουν από την λίστα Λαγκάρντ και εντόπισαν στην αυθεντική λίστα οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι οι εξης:

Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και κόρη του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.
Συμεών Σικιαρίδης, σύζυγος της Ελένης Παπακωνσταντίνου
Ανδρέας Ροσόνης, σύζυγος της άλλης ξαδέλφης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας


Σικιαρίδης, Ροσόνης και Ελένη Παπακωνσταντίνου τα ονοματα που αφαιρέθηκαν από τη Λίστα Λαγκάρντ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/83532#ixzz2GM85P824

Unknown είπε...

Μπαρμπα σπαστα και ξαναριχτα δεν καταλαβα τιποτα

michele είπε...

δωσε λιγουλακια αμα θες μπαρμπα..

μπαρμπαλιας είπε...

Βαγγελη αλλη ωρα θα στα πω
να τελειωσουμε λιγο σημερα

TheHawk είπε...

οχι κατω απο 234 σε ΔΤΡ..θα χαλαστω...

TheHawk είπε...

ολες κρατανε οριακα...οπως ο δτρ..

TheHawk είπε...

ισως το κανουν επιτηδες

Unknown είπε...

Το δωσανε το μεροκαματο και σημερα ιεραξ

TheHawk είπε...

Δευτερα ειμαστε ανοιχτα?

Unknown είπε...

Μεχρι της 3 νομιζω

TheHawk είπε...

μετριο κλεισιμο...

GIANNHS006 είπε...

ημιαργια 15.30 δευτερα

michele είπε...

15.00 κλεισιμο 15.20 τελικο.15.20 τα παραγωγα..
ολα τα μεταλλακια σουπερ..

TheHawk είπε...

λιγο κατω απο 310 αλλα δεν πρεπει να μας ξεγελασουν με το κλεισιμο σε γνωστη στηριξη....οριακα οι τραπεζες..εαν βγουν τα στοιχηματα εχει καλως..αλλοιως πλερωνουμε!!!

profit είπε...

Βλεπεις τραπεζες Hawk?

michele είπε...

Παιξτε χρηματιστηριο,κι ας αφησουμε τα στοιχηματα χαχα.

Unknown είπε...

αυτο το πλερωνουμε !! με το μαλακο βρε αντωνη χρονιαρες μερες