Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι

η εντυπωσιοθηρία του Guardian!..

του Αντώνη Καρακούση

Αν πιστέψουμε την κυρία Ελεν Σμιθ, ανταποκρίτρια του βρετανικού Guardian στην Αθήνα, η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα λαικής εξέγερσης, επανάστασης, εμφυλίου πολέμου ή τέλος πάντων μπροστά σε συγκλονιστικά γεγονότα, που θα φέρουν το χάος, θα κλονίσουν την κυβέρνηση και θα βυθίσουν τη χώρα σε καταστάσεις ανάλογες εκείνων που προσφάτως παρακολουθήσαμε στη Βόρεια Αφρική και αλλού.
Και προς απόδειξη των ισχυρισμών της παραθέτει τη βόμβα στο The Mall, τους πυροβολισμούς στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και τις αντιδράσεις των αναρχικών στις επεμβάσεις των αστυνομικών στις μακροχρόνιες καταλήψεις δημόσιων κτιρίων.
Αν προσθέσουμε και τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το παζλ του Guardian θα μπορούσε να είναι πιο αληθοφανές και όντως να προκαλεί ρίγη ανησυχίας στην Αθήνα.
Ωστόσο, τα περιγραφόμενα από τη βρετανική εφημερίδα ως εκρηκτικά γεγονότα, μοιάζουν με σπαράγματα και μάχες οπισθοφυλακών, αν αναλογισθεί κανείς όσα έζησε η χώρα από το 2009 και εντεύθεν.
Υπήρξαν στιγμές, στη διάρκεια της τριετίας, όντως συγκλονιστικές και ικανές να διαμορφώσουν συνθήκες γενικευμένης εξέγερσης.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την 5η Μαίου του 2010, που παρ” ολίγον να καταληφθεί το Κοινοβούλιο, τις ανελέητες συγκρούσεις τον Ιούνιο του 2011, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού των αγανακτισμένων, ή τις συγκρούσεις που εξελίχθηκαν στις 12 Φλεβάρη του 2012;
Παρά την ένταση των πολλών κινητοποιήσεων και τη διάρκειά τους δεν διαμόρφωσαν τελικώς συνθήκες γενικευμένης αναταραχής.
Τα παρόντα γεγονότα μοιάζουν με πταίσματα, σε καμία περίπτωση δεν διαμορφώνουν συνθήκες μεγάλης έντασης.
Αντιθέτως μάλιστα μετά όσα εξασφαλίσθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, μάλλον προς σταθεροποίηση των οικονομικών και πολιτικών συνθηκών οδεύουμε, παρά σε καταστάσεις γενικευμένης εξέγερσης.
Ακόμη και οι τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αθήνα είναι εμφανώς χαμηλότερης έντασης εκείνων που έχει ζήσει η χώρα στο παρελθόν.
Και τέλος πάντων, ουδεμία σχέση έχουν με εκείνες που έζησαν οι συμπατριώτες της κυρίας Σμιθ όταν ανατινάχθηκαν εν λειτουργία οι συρμοί του μετρό στο Λονδίνο ή με τις μαζικές καταστροφές και λεηλασίες που έζησαν οι Λονδρέζοι επί πέντε ολόκληρες μέρες μετά το φονικό υπόπτου από τη βρετανική Αστυνομία στο Τότεναμ.
Η εντυπωσιοθηρία λοιπόν δεν είναι κατ” ανάγκην προνόμιο του κατασυκοφαντημένου ελληνικού Τύπου. Ευδοκιμεί και στα θεωρούμενα αντικειμενικά αγγλοσαξονικά φύλλα, τα οποία άπειρες μαύρες προφητείες έχουν καταγράψει για τη χώρα μας και παρά τη διάψευσή τους επιμένουν στο ίδιο μοτίβο.
Η ελληνική πραγματικότητα είναι ιδιάζουσα, θέλει πιο συστηματική και πιο ολοκληρωμένη παρατήρηση προκειμένου να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα. Δεν αρκούν λοιπόν σκόρπιες εικόνες και δυο – τρεις φουσκωμένες δηλώσεις για να προσεγγισθεί το ελληνικό μέλλον…
www.tovima.gr


74 σχόλια:

ευαγγελος είπε...

καλημερα στη καλη παρεα! να εχουμε ενα καλο Σαβατοκυριακο!

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Βαγγελη...
και σε ολους
αντε ποδαρκό εκανες χαχαχαααα

Νίκη είπε...

Καλή σας ημέρα.
Και οι μη ξενύχτηδες έχουν ψυχή. Ή Οι μη ξενύχτηδες δεν έχουν ψυχή ; Ή… Ή… Χαχαχα
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Μεσημέριασε και έχουμε μόλις 2 σχόλια? Πολύ χαίρομαι, αυτο σημαίνει ότι έχετε βγει έξω και περνάτε καλα!

Καλο σαββατοκύριακο να έχουμε όλοι!

profit είπε...

Καλημερα σε ολη την παρεα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κα Νίκη, καλημέρα Γεώργιε !

ευαγγελος είπε...

μαλλον εχουν βγει στις αγορες για εξαργυρωση των κερδων της εβδομαδας!

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα! Ετσι Ευαγγελε πρεπει να..κυκλοφορει το χρημα

ο dwk είπε...

…καλημερούδια !
…μια και ξεκινήσαμε με …εντυπωσιοθηρία (άρθρο του Α. Καρακούση)…
…συνεχίζουμε με τα δικά μας «θηρία»!
………………………………………………………………..
«…Σήμερα, περισσότεροι από 5.000 Έλληνες έχουν εκμεταλλευτεί το παράθυρο της κοινοτικής χώρας και επωφελούνται από τις μικρότερες δαπάνες που συνεπάγεται ένα αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας. Ο δε αριθμός των αιτήσεων αυξάνεται καθημερινά…» (http://www.iefimerida.gr)
………………………………………………………………..
«…Τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη είχαν φτάσει στις 31 Δεκεμβρίου 2012 στα 43,421 δισ. ευρώ, από το οποίο εισπράχθηκε 1,099 δισ. Ευρώ…»
«…Το 2012 δημιουργήθηκαν ΝΕΑ ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 13,178 δισ. ευρώ. Από αυτά εισπράχθηκε τελικά το ένα δέκατο ή περίπου 1,4 δισ. Ευρώ…» (http://newpost.gr/)
…………………………………………………………………
…καλά πάμε !

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Κανένας απο ηπειρωτική Ελλάδα να καλημερισει?
Σούπερ μάρκετ πήγατε όλοι ή για καφέ?

profit είπε...

Μιχαλη θα σηκωσω κεφαλη

michele είπε...

Mε τη μουλαρα λες? θελεις 1,30 και πανω

Bαγγελης gelato είπε...

καλημερα σε ολους ...μολις γυρισα απο δουλεια και ψωνια ..γεματος ο βασιλοπουλος κοσμο...λεφτα υπαρχουνε

fasokinigos είπε...

Καλημερα στη παρεα!. Βαγγελη ποσο ηπιες χθες??.....Λεω ρε ΦΙΛΑΡΑ!! μηπως τα βλεπεις διπλα και τριδιπλα χαχαχα....

michele είπε...

Θoδωρη,ο κοσμος κραταει λογω κρισης και δεν εχει κιολας ,οποτε δεν πληρωνει ..
Καλημερα Φασο,εκει που πηγα εγω χτες για ποτο ηταν γεματοοο

Bαγγελης gelato είπε...

φσκ βασιλοπουλος γλυκα νερα το αδιαχωρητο......παρεπιπτοντος εχτες ηπια και εφαγα προβατινα στο καρβουνο υγιεινα και διαιτιτικα.....μαζι με παστουρμαδοπιτα και ντολμαδακια με κιμα .....

michele είπε...

Μετρησε τη χοληστερινη τωρα Βαγγο χαχα..

Γεράκι είπε...

Καλημερα απο την Ερμου...αρκετος κοσμος...

Bαγγελης gelato είπε...

δεν εχω χολιστερινη επειδη δεν κανω εξετασεις χεχεχεχ

ευαγγελος είπε...

βαγγελη... πως δεν το εχω σκεφτει τοσο καιρο που παιδευομαι με τα 340 μου?

michele είπε...

Καλημερα Γερακι..παω κι εγω Χαλανδρι που εχω να παρω κατι πραγματα να δω τι γινεται κι εκει.Ρεπορταζ λεμε χαχα

Bαγγελης gelato είπε...

http://www.uniformes.elvesa.gr/collection/collections/4 μικελε για δες λιγο αυτο;

fasokinigos είπε...

Kαλο μεσημερι Μικελε!.....Τι Βαγγελης ειναι αυτος βρε φιλε?? χαχαχα...Ω Ρ Α Ι Ο Σ !!!......Οσο για το ποτο που λες...Ας ειναι καλα ο γονεας που στερειτε το καθε τι για τα παιδια του!!!! ....μεχρι και σε αυτες τις συνθηκες....Ετσι για να παιρνουν μαθηματα οι ευρωπαιοι ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αγία Παρασκευη το Πρωι, Φιλαδέλφεια μετα κ τώρα Καλλιθέα όλος ο κόσμος έξω. Χαμός απο αυτοκίνητα, σούπερ μάρκετ δεν πήγα, όλοι σε καφετέρειες. Για κόσμο που δεν έχει χρήματα, μάλλον καλο περνάμε, ειδικά αυτοί των βορείων προαστίων !!!!

fasokinigos είπε...

Γεια σου Γιαννη!!.....Μαλλον εδω το εχουν ριξει στο ψαρεμα......Μαυριλα σκετο στα μαγαζια .....Ουτε γονο δεν θα αφησουν ...

fasokinigos είπε...

Καλη συνεχεια σε ολους.....Παω να συνεχισω τις εργασιες στην βαρκουλα μου .....Τουλαχιστον να προλαβω τον γονο χεχεχε

ο dwk είπε...

…-λεφτά;
…-λεφτά υπάρχουν!
……………………………………………….
«…Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα, σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) .
Ειδικότερα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) αγγίζει το 54%, ενώ το 32% δηλώνει ότι μάλλον θα ανταποκριθεί, χωρίς όμως να είναι σίγουρο…» (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/533046)
………………………………………………
…καλά πάμε !

Φαραώ είπε...

Καλημέρα παδιά. Καινούργιος φίλος στο blog, συγχαρητήρια για τις επιλογές και τις συμβουλές σας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι και από μένα, εκτός έδρας και όχι για διασκέδαση αυτή την φορά.
Όλο μπερδέματα και να δούμε αν και πότε θα ξεμπερδέψω με Δήμους, περίπτερα και τα ρέστα και δεν πρέπει να συγχιζόμαστε στην ηλικία μας! Παντού αυθαιρεσία ακόμη και (κυρίως) κρατική και εγγραφή των υπολοίπων κανονικά και εκεί που δεν πιάνει μελάνη.
Όσο για το σχόλιο της Νίκης, έχει δίκιο, οι μη ξενύχτηδες ΔΕΝ?
Τέλος πάντων υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μέσα για να πάρουμε και οι υπόλοιποι μυρωδιά!
Τώρα για το σχόλιο του Dwk ...ουδέν σχόλιον και αναμονή στην γωνία για την πρώτη στραβοτιμονιά.
Αν και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι "επίσημα" γιατί έχουν ψηφιστεί τόσες διατάξεις που απλά θα τις εφαρμόσουν μελλοντικά χωρίς να χρειαστεί να εξαγγείλουν νέα "μέτρα".
Όπως ο επανακαθορισμός των επικουρικών (φυσικά προς τα κάτω) ανά τρίμηνο με απόφαση του αρμοδίου Υπουργού, το ένα και μοναδικό Ταμείο το οποίο δεν θα μπορεί (δυστυχώς το κακόμοιρο) να δίνει μεγαλύτερες των 200 € συντάξεις γιατί θα μειώνεται σταδιακά, μέχρι μηδενισμού της, η κρατική επιχορήγηση κλπ κλπ.
Και αυτά πιάνουν μόνο ένα μέρος του προβλήματος, οι συνεχώς δημιουργούμενες μαύρες τρύπες από που θα καλυφθούν?
Νομίζω όμως ότι στο σχόλιο του dwk το ποσό των 43,421 δισ. αφορά στις 31-12-11 και το 12 είχαμε νέα χρέη 13 δισ. Υπόλοιπον εις νέον (που λέγαμε παλιά) κάπου 54 δισ. αλλά το νούμερο έχει - μπροστά! Να δούμε πότε θα γράψει + για να μεταφέρουμε πλεονάσματα και όχι ελλείμματα! (μάλλον ποτέ).
Άντε πολλά έγραψα παλι.
Α, να μην το ξεχάσω, Μικέλε μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις (αν και σε τρώει, το ξέρω!)

George είπε...

Καλησπερα καλησπερα η προβατινα στα καρβουνα Μικελε και βαγγελη ειναι η πιο υγιεινη και νοστιμη , απο τα περισσοτερα κρεατα και δεν εχει χοληστερινη ... Ξέρεις απο μετοχες αλλα ξερω απο προβατινα...χα χα Φασοκυνηγε απο αγριογουρουνο στο ψαρι.....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλωσορίζω τον καινούργιο φίλο Φαραώ.
Γεια σου Γιώργη διατροφολόγε χαχα
Έχω κάποιες δουλειές να τελειώσω οπότε την κάνω σε λίγο και τα λέμε αργότερα

ο dwk είπε...

…πως το είπες Φάσο ;;;;;;
…μετά την δημόσια, έρχεται η σειρά της ιδιωτικής ;;;;
…πως το είπες Φάσο ;;;;;;
…τα έλεγες από παλιά και εγώ δεν σε άκουγα ;;;;
…Πάνοοοοο !
…φύγε από την γωνία ! …φυλάξου !!!
…από στραβοτιμονιές άλλο τίποτα …κοίτα μην σε πετύχουν !

ο dwk είπε...

…το τρίο
(http://www.youtube.com/watch?v=u9GuLNGcVyA)
…………………………………..
…και το …ντουέτο
(http://www.youtube.com/watch?v=Yhy65WMiP54)
……………………………………
...καλά πάμε !

Michalis είπε...

kalo savatokiriako se olous
me xara igia ke eutixia

Unknown είπε...

Εμαθα φασο πως εχης βαρκα γιαλο.Εμαθα φασο πως εχεις ψαροπουλα και ψαρευεις,Ζουμ τριαλαριλαλομ βΑΡΚΑ ΓΙΑΛΟ...

ο dwk είπε...

...από τον Μ. Γελαντάλι στο euro2day: «…Βέβαια ακόμη έχουμε δρόμο, ο δείκτης πιθανότατα θα δοκιμάσει την ζώνη των 340-350 μονάδων- που από αρκετούς θεωρείται «πονηρή»- με πολλαπλούς εγκλωβισμούς και ισχυρή εν δυνάμει προσφορά. Απαιτείται αυξημένη προσοχή λοιπόν…»
…βεβαίως ΔΕΝ κατέχω το …παίγνιο…
…προκύπτει όμως το ερώτημα: σε ποιους εγκλωβισμούς αναφέρεται; …σε μετοχές των τραπεζών ή της «πραγματικής οικονομίας»;
FTSE 22/09/11: 346,26μ. 20/02/12 348,38μ. τώρα 342,20
ΔΤΡ 22/09/11: 515,01μ. 20/02/12 502,11μ. τώρα 212,57 (!)
…κάποιος που αγόρασε τράπεζες απεγκλωβίζεται;
…αυτός που αγόρασε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΜΟΗ κλπ. είναι εγκλωβισμένος;;;
…από ποιον θα προέλθει η «ισχυρή εν δυνάμει προσφορά»;

michele είπε...

Καλησπεριζω τον Φαραω και τον φιλο μου Michalis απο το μεγαλο νησι που εχω καιρο να ακουσω..Στην πορεια προς τις εκλογες ε συνονοματε??
Ειναι σαφες οτι οι δυσβαστακτες περιποκες αναγκαζουν πολυ κοσμο να μην εχει να πληρωσει..αλλα στη μεταβατικη περιοδο ειναι φυσικο και φυσικα θα μεινουν πολλα απληρωτα..
Το χαλανδρι ηταν γεματο απο κοσμο ( το calzedonia και το intimissimi γεματα ( για οποιον εχει ΕΛΒΕ)..καφετεριες γεματες κι αυτες.Η καταναλωση βεβαια θα ειναι πολυ μικροτερη σε αναλογια

profit είπε...

Πολεμιστη εισαι εδω

profit είπε...

Πηρες Εσωρουχα Μιχαλη? χμ

michele είπε...

Oχι βεβαια,αλλα εβλεπα οι κυριες ηταν αρκετες μεσα εκει χαχα..
Θοδωρη ο κοσμος ειναι πια εγκλωβισμενος μονο στις τραπεζες ΔΕΗ -ΟΤΕ-ΟΠΑΠ εχουν γραψει νουμερα που δεν δικαιολογουν "εγκλωβισμο"
η προσφορα μπορει να προελθει απο πολλες μετοχες της πραγματικης οικονομιας που εχουν γραψει τεραστια κερδη απο τα χαμηλα..αλλωστε οι αυξησεις των τραπεζων,αν ειναι ελκυστικες οι τιμες θα απορροφησουν ρευστοτητα που θα προελθει απο τις προαναφερθεισες μετοχες

ο dwk είπε...

…tks Michele!
(…το να παρατηρείς τις …κυρίες, προδίδει ότι δεν ήταν μαζί το έτερον ήμισυ…
…εκτός κι αν επικαλέστηκες επιβεβλημένη «έρευνα αγοράς»!)

michele είπε...

Χαχα το ετερον ημισυ περιδιαβαινε καποιες βιτρινες μονη της ,ενω εγω πηγα σε βιβλιοπωλειο ..αλλα και μαζι να ηταν τι να εκανε να μου εκλεινε τα ματια??

profit είπε...

Μιχαλη σε μια ωρα στο mall σε περιμενω

michele είπε...

Ο Roubini εξηγει γιατι επεσε εξω στις προβλεψεις του για την Ελλαδα.

Δεν πειραζει επεσε μεσα ο Βαρουφακης..

ThitaDelta είπε...

Καλησπέρα.

μελετούσα τις μετοχές και κατέληξα ...

Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.

michele είπε...

Ωχ,πικροχολο σχολιο αυτο ΘΔ μου φαινεται αυτο,καλησπερα

ThitaDelta είπε...

... καλησπέρα Μιχάλη!

Unknown είπε...

Καλησπερα στην παρεα,,ελα προφιτ παρον

michele είπε...

Καλησπερα Βαγγελη..τα νοτια ειχαν κοσμο σημερα? οπως ειδες κανουμε ερευνα χαχα

Unknown είπε...

Τα νοτια καθολου κοσμο σημερα,η πωσειδωνος αδεια,ακομα και τωρα...θελη λιακαδα η παραλια και οχι αερα και βροχη..Δεν εχουμε ρευστοποιηση,ακομα εμεις οι νοτιοι,οπως φενεται,χα χα

fasokinigos είπε...

Καλησπερα στη παρεα!. Μικελε + Θ.δ ...εχω την εντυπωση οτι το διαγραμμα της ΔΕΗ σε 5ετια εχει μεγαλο ενδιαφερον.....Σχεδον απο εκει μπορουμε να καταλαβουμε και πια θα ειναι η πορεια του ΓΔ?.....Τα λεω σωστα??

Unknown είπε...

βεβαια τα νεα τζακια εφωπλιστων το ριξανε στην κρουαζερα σημερα αποτι διαβασα..και ας κρατανε χαμηλο προφιλ ,του στυλ παιδι του λαου...Ταδε εφη και απεχωρισε,μισελ

fasokinigos είπε...

Καλησπερα Βαγγελη....Τι εχει το μενου για σημερα το βραδακι??......Κλαινε οι χηρες κλαινε και οι παντρεμενες χαχαχα.....(Σου παει γαντι μου φαινεται)...

michele είπε...

Καλησπερα Φασο..δεν ειμαι τοσο σιγουρος καθοτι η ΔΕΗ παραμενει φθηνη.. στα 11 ευρω θα εχει αποτιμηση 2,5 δισ .Αλλωστε γι αυτο την χαρακτηρισα τοτε το φθηνοτερο χαρτι παγκοσμιως και γι αυτο υπεραποδωσε ολων σχεδον των μετοχων και των δεικτων φυσικα

fasokinigos είπε...

Μικελε....ετσι ακριβως οπως το λες ειναι. Αλοιμονο απο την ξεροκεφαλια τη δικη μου. Τεραστιο λαθος εκανα εδω.....αν και νομιζω οτι εχει πολυ ψωμι ακομα να δωσει ....οποτε το Σ/Κ θα βγαλω ενα σχεδιο εισοδου σε αυτην.....και ο θεος βοηθος!!

Unknown είπε...

Βρε καλως τον φασο,να την κουβεντα σου ειχα...Υπεραποδωση της δεη,ξαναβλεπης ???

fasokinigos είπε...

Βαγγο σημερα εβλεπα ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΓΕΚ - ΤΕΝΕΡΓ....Και η ΤΕΝΕΡΓ εχει μεγαλο ενδιαφερον σε 10ετες Διαγραμμα......Δεν ξερω ειμαι λιγο μπερδεμενος....

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα στην παρέα,

Γειά σου ΦΑΣΟ, ετοιμάζεις βαρκάκι διαβάζω! Το νου σου όμως γιατί οι φουρτούνες τις θάλασσας δεν είναι ίδιες με τις φουρτούνες του ΧΑΑ.

Αν για το 2ο έβαλες χαρτιά και τετράδια κάτω, τότε για τη θάλασσα υπολόγισε διπλάσιο διάβασμα γιατί είναι πανούργα και ύπουλη!

Εκτός αν αράζετε μέσα με τον Πάνο στα 3-4 μέτρα και από την μία έχετε πετονιά και από την άλλη το laptop!

Michele Θα βάλουμε κανένα διάγραμμα το Σ/Κ? Για να μην πω τίποτα που αντί να κάνεις επιθεώρηση στα καταστήματα του ομίλου μου είχες πάει (για ξεκάρφωμα?) στο βιβλιοπωλείο!!!!

Τα χαιρετίσματά μας στο έτερον σου ήμισυ.

*** ΤΟ σχόλιο σου 06:24 είναι όλα τα λεφτά ***

fasokinigos είπε...

Γεια σου Γιαννη!. Μακαρι να ηξερα τα κυματα τα ΧΑΑμενου οπως της Θαλασσας.....Θα ημουν ο πιο χαρουμενος ανθρωπος του κοσμου.....

Unknown είπε...

Δεη οτε γεκ μια χαρα ειναι,η τενεργ,εχει ακομα μια δυσκολια,και πιστευω οτι σταθηκε τυχερη την παρασκευη ,τεχνικα μιλαω, ο macd και prosc,ειναι εκτος ,και δεν εχουν δωση ακομα αγορα...Μονο με διασπαση του 3.64 θα ξαναδωσουν ,αλλιως σε υποχωριση κυνδινευη με διπλη κορυφη.και βεβαια δεν μιλαω για 10ετια αλλα για τωρα..

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Φάσο τα διαγράμματα 10ετίας είναι για τον πιτσιρικά σου. Όσο ανεβαίνεις σε time frame τόσο φθηνότερες φαίνονται όλες.

Άλλες οι οικονομίες τότε, άλλες οι συνθήκες τώρα. Και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Οι κανόνες αλλάζουν, οι εποπτίες επίσης, η μόχλευση και τα τοξικά προϊόντα προσπαθούν να χειραγωγηθούν γιατί εξαπλώνονταν με απίστευτους ρυθμούς.

Χαρτιά έχουν καταλήξει να αποτυπώνουν υποσχέσεις, χωρίς να έχουν απο πίσω αντίκρυσμα. Μερικά πράγματα ήταν και παραμένουν φούσκες.

Βέβαια στο δικό μας μαγαζί, ακόμα υπάρχουν εταιρίες που είναι θεωρητικά φθηνές σε όρους κερδών, πραγματικής αξίας της επιχείρησης κλπ.

Αλλά η φουρτούνα δεν έχει περάσει ακόμα.

fasokinigos είπε...

Παιδια καλη συνεχεια. Βαγγελη σημερα εχει επισκεψη στου πεθερου το τζακι....ολο και κατι θα βρεθει για να ριξουμε πανω..... για κανα τσιπουρακι μωρε και μετα εχει ο θεος! ..χαχαχα

fasokinigos είπε...

Δηλαδη Γιαννη ..οταν μια μετοχη που ειναι σε ανοδικη ταση ...... διασπασει μια αλλη καθοδικη γραμμη τασης (5ετιας)....Αυτο δεν παιζει ρολο??.... Δεν ξερω ...γιαυτο σου λεω οτι ειμαι λιγο μπερδεμενος...καλη συνεχεια παιδια!!!

Unknown είπε...

Ασε να την σπαση πρωτα και με φιλτρο...Γιατι μπορη να γινη και ταυροπαγιδα..Εσυ βλεπης το 10, τωρα και ποιος σε βασταη

ΑΡΤ είπε...

Παυλος Χαικαλης...μεγαλος κωμικος αλλα πολυ λιγος για να ασχολειται με την πολιτικη ...
10 τετοιους θελει ο μπουμπουκος για πρωινο...

http://youtu.be/L-DKh7EVbMM

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Φάσο κι εγώ μαθαίνω ακόμα, ας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος Τ.Α.

Πάω να δω το βιντεο με το Χαικάλη και να τραβήξω τις γραμμούλες μου.

Επιστροφή κοντά σας τις μικρές ώρες, αν ο καλός οικοδεσπότης μας ανεβάσει κανένα καλό και τίμιο διάγραμμα.

ΑΡΤ είπε...

Η πατρίδα τίμησε τη μνήμη του ΗΡΩΑ Ν. Σιαλμά
Σε μία σεμνή τελετή στο αεροδρόμιο της Δεκελείας στο Τατόι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και η Πολεμική Αεροπορία απέδωσαν σήμερα φόρο τιμής στον Υποσμηναγό (Ι) Ν. Σιαλμά και ...
ετίμησαν τη μνήμη του ήρωα αεροπόρου δίνοντας το όνομα του στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων. Ο Ν. Σιαλμάς έχασε τη ζωή του στις 18-6-1992 στη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών που είχαν εισέλθει παράνομα στο FIR Αθηνών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πατέρας του φονευθέντος “υπέρ βωμών και εστιών” αεροπόρου απευθυνόμενος τόσο στον Υπουργό και την στρατιωτική ηγεσία και κυρίως στους συναδέλφους του Ν. Σιαλμά και στους νεαρούς Ίκαρους είναι σημαντικό ότι ο Νίκος εθυσιάσθηκε για την πατρίδα τιμώντας τον όρκο του αλλά και η “πατρίδα δεν ξεχνά και τιμά τους ήρωες”.

Ο Υπουργός κ. Παναγωτόπουλος αφού εμίλησε ένθερμα για τις αξίες που διδάσκει η θυσία του Ν. Σιαλμά και όλων των ηρώων διαχρονικά τόνισε τη σημασία που έχει αυτές οι αξίες να οδηγούν στη ζωή μας ιδιαίτερα τη σημερινή περίοδο που η πατρίδα ευρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο.

Επίσης απεκάλυψε ότι τότε που συνέβη το ατύχημα είχε επισκεφθεί την οικογένεια και το δωμάτιο του Ν. Σιαλμά αναφέροντας ότι ακόμη έχει στη μνήμη του το ξιφάκι και την γαλανόλευκη σημαία να καλύπτει το κρεβάτι του.

ΑΡΤ είπε...


Την 18η Ιουνίου 1992, ο Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς κατέπεσε στο Αιγαίο Πέλαγος κοντά στον Αϊ-Στράτη, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG, της 114 Πτέρυγας Μάχης κατά τη διάρκεια εμπλοκής του σχηματισμού του με τουρκικά F-16 Fighting Falcon. Έπεσε στο καθήκον, προασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Ο Νικόλαος Σιαλμάς βρισκόταν σε αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών που είχαν περάσει στον εθνικό εναέριο χώρο μας. Η αναγνώριση κατέληξε σε αερομαχία. Ο Τούρκος πιλότος εκμεταλλευόμενος την τεχνολογική ανωτερότητα του αεροπλάνου του (F-16) έναντι του ελληνικού κατάφερε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση. Όμως οι ελιγμοί του Σιαλμά ήταν τόσο δύσκολοι και απρόβλεπτοι που μόνο ένας πολύ έμπειρος πιλότος θα μπορούσε να τον εγκλωβίσει με την βοήθεια του ανώτερου F-16.Οι ελιγμοί του Νικόλαου γινόντουσαν όλο και πιο παράτολμοι θυμίζοντας το γύρο του θανάτου παρά πτήση αεροπλάνου.

Ο Ν.Σιαλμάς δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει την <> στο πιάτο σε κανέναν, έτσι η τελευταία του επιλογή για να εγκαταλείψει τη προσπάθεια ο εισβολέας ήταν να πετάξει τόσο χαμηλά που ο εχθρός δεν θα είχε φανταστεί ούτε στα όνειρά του. Με λίγα λόγια θα προσπαθούσε να κάνει τη θάλασσα να γίνει ο εφιάλτης του Τούρκου πιλότου.. Όμως ότι δεν μπόρεσε να καταφέρει ο Τούρκος το κατάφερε η τεχνολογία. Το F-1 ήρθε σε απώλεια στήριξης και σε συνδυασμό με το χαμηλό ύψος πτήσης (λίγα πόδια) δεν του άφησαν περιθώρια...έτσι....το Αιγαίο άνοιξε τα χέρια του και αγκάλιασε τον Ήρωα Νικόλαο Σιαλμά. Ο Τούρκος απόφυγε τη σύγκρουση την τελευταία στιγμή... Ο Νικόλαος Σιαλμάς έμεινε πιστός στην πατρίδα του και στα ιδανικά του μέχρι το τέλος. Έδειξε στην πράξη την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό. Έδωσε σάρκα και οστά στο ρητό των Αρχαίων Σπαρτιατών «Ή ταν η επί τας». Όπως επίσης και στο “σύνθημα” της Εθνέγερσης του 1821 «Ελευθερία ή Θάνατος».

Ο Σιαλμάς ήταν ένας μονάχα από τους χειριστές της πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσαν κατά τη διάρκεια αναχαίτισης στο Αιγαίο ή κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για αυτές. Ένας από αυτούς που προσέφεραν τη μέγιστη θυσία στην πατρίδα. Την ίδια τους τη ζωή. «Φτάνοντας στον Αϊ-Στράτη θα δεις το μνημείο του Σιαλμά. Μια τεράστια μεταλλική ασπίδα απλώνεται στο νησάκι. Το φως του ήλιου αντανακλά. Δυο λέξεις χαραγμένες. “Μολών Λαβέ”. Αυτό το μνημείο που έχει στηθεί στον Αϊ-Στράτη προς τιμήν του πεσόντος υποσμηναγού Νίκου Σιαλμά συμβολίζει παράλληλα και τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων χειριστών στις δεκαετίες του ακήρυκτου πολέμου στο Αιγαίο.»

Το βίντεο της πτώσης, όπως καταγράφηκε από το τουρκικό μαχητικό:

http://youtu.be/gyqq7lMyTnI

Bαγγελης gelato είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε ολους το τζακι ετοιμαζεται να δωσει ροδοκοκκινα καρβουνα στα οποια θα απλωσουμε σημερα λιγη προβατινα λιγο αρνακι νεφραμια και χοιρινες στηθοπλευρες spare ribs για οσους ξερουν , η φτωχεια θελει καλοπεραση και αφου δεν βγαινουμε πλεον εξω τα τρωμε μεσα να μην δινουμε και δικαιωμα στην τροικα τι νομιζετε για ποιον λογο καινε τα τζακια ετσι φετος; σιγα μην πεθανουμε επειδη το θελουνε αυτοι ....εβιβα λοιπον

Bαγγελης gelato είπε...

και μολις το εφαγε και η αεκαρα ....που ειναι πλεον για τα καρα

michele είπε...

Σε λιγο ενα διαγραμμα εκτακτης φιλικης συμμετοχης πριν βγω για την βραδυνη εξοδο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μόλις έφυγαν οι επισκέπτες μου, σήμερα την βγάλαμε με κοτόπουλο στα κάρβουνα, υποτίθεται πιο υγιειενά!
Λόγω καταγωγής των επισκεπτών δεν μας έλειψε και η τσικουδιά.

Θοδωρή όχι μόνο παρατηρούσε τις κυρίες αλλά βοηθούσε και μέσα στο δοκιμαστήριο, τον πήρε το μάτι μου σου λέω...

Από βροχή δεν είχαμε παράπονο σήμερα, το κακό είναι ότι ομπρέλα κρατάω μόνο όταν ο Θεός βρέχει μυαλό.
Για να μην νομίζει ο ΘΔ ότι είναι ο μόνος δηλαδή...

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΡΤ φιλε
διαβασα με συγκινηση την ιστορια του ηρωα...
επειδη υπηρετησα σε πολεμικη μοναδα και ειχα προσβαση στα τεκτενομενα...
οι πιλοτοι μας εχουν παρει πολλες φορες βραβεια πτησεων ...
και δεν υπαρχει συγκριση με αλλους πιλοτος του ΝΑΤΟ...
αλλα εδω μπαινει και η αθανατη ελληνικη μαλακια ...
και λεω απλα...

στο παρελθον ειχαμε επιχειρισιακη δυνατοτητα να τους κανουμε σκονη σε πεντε λεπτα ...
αντ αυτου οι οδηγιες ηταν σαφεις
αποφευγετε ,ακομη και τις χειροτερες προκλησεις...
αποτελεσμα ...
χρονια τωρα τα δικα μας "πουλια"...
εκπαιδευουν τους μπουνταλαδες ...
και φυσικα με την καθημερινη ασκηση
την οποια οι δικοι μας αποκαλουσαν "πλακιτσα"...
τους εκαναν αξιομαχους...
συν την προηγμενη τεχνολογια που ειχαν...

τα συμπερασματα δικα σας...

michele είπε...

Σας αφηνω ,με διαγραμμα που δη ανεβηκε.Εκτακτη φιλικη συμμετοχη απο Αλεξ.Καλο βραδυ σε ολους.
Οσοι θελουν συνεχιζουν στην βραδυνη αναρτηση.Κλεινουμε εδω.