Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...

  KAWASAKI ZX-10 vs AUDI RS 6

EYAΘ: ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ 
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ...

Την πώληση της ΕΥΑΘ ως τον Νοέμβριο έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση. Μιας κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης, με αντικείμενο ίσως τον σημαντικότερο φυσικό πόρο, το νερό. Με τίμημα πολύ κατώτερο της πραγματικής αξίας, η ΕΥΑΘ προορίζεται να πουληθεί σε «επενδυτές», με άμεσο αναμενόμενο αποτέλεσμα την αύξηση των τιμολογίων. Κι αυτό ενώ διεθνώς εγκαταλείπεται αυτή η πρακτική λόγω των πικρών εμπειριών από την ιδιωτικοποίηση σε όσες χώρες και πόλεις εφαρμόστηκε. Η πώληση της ΕΥΑΘ αποτελεί πρόβα για την πολύ μεγαλύτερη ΕΥΔΑΠ. Τι λέει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: ΤΙ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ; 

Την Τετάρτη 23/1/2013, ο πρόεδρος του «Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας», που επιβλέπει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενημέρωσε την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη διαδικασία πώλησης της ΕΥΑΘ, ορίζοντας ως χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της τον Νοέμβριο του 2013 - η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα δημοσιευθεί άμεσα, τον Φεβρουάριο.



Μεγέθη της ΕΥΑΘ: Εξυπηρετεί 510.000 συνδέσεις (σπίτια, Δημόσιο, επιχειρήσεις κ.λπ.) στην περιοχή Θεσσαλονίκης, που αντιστοιχεί σε 1.500.000 καταναλωτές. Εκανε το 2011 τζίρο 75,4 εκατ. ευρώ, είχε κέρδη προ φόρων 26 εκατ. ευρώ (τα καθαρά υπολογίζονται σε 21 εκατ. ευρώ), ίδια κεφάλαια 124,6 εκατ. ευρώ και απασχολεί 287 άτομα προσωπικό.

Το σχετικό απόσπασμα για τη διαδικασία της Τετάρτης στη Βουλή, από ρεπορτάζ των Νέων:

«Στην πώληση του 51% της ΕΥΑΘ, της εταιρείας δηλαδή που εκμεταλλεύεται το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης, μαζί με το μάνατζμεντ, προχωρά το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Το υπόλοιπο 23,017% από το συνολικό ποσοστό του Δημοσίου που έχει στα χέρια του το Ταμείο θα πωληθεί σε μεταγενέστερη φάση, όταν το οικονομικό κλίμα θα είναι καλύτερο ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν υψηλότερο τίμημα». (...) «Κρίνουμε μαζί με τους συμβούλους ότι καλύτερη τιμή μπορεί να επιτευχθεί πουλώντας το 51% των μετοχών σήμερα και κάποια στιγμή αργότερα, όταν θα είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, θα πουλήσουμε το υπόλοιπο» απάντησε σε ερώτηση βουλευτή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος

ΠΑΡΑΔΟΧΗ 1η: Ξεπουλάνε άρον-άρον -λόγω των πιέσεων της τρόικας- έναντι μικρού τιμήματος μια εταιρεία με κέρδη 26 εκατ. ευρώ το 2011, που υπολογίζονται σε 21 εκατ. ευρώ καθαρά το χρόνο . «Σήμερα, η χρηματιστηριακή αξία της ΕΥΑΘ ανέρχεται σε 244 εκατ. ευρώ», προσθέτει το ρεπορτάζ των Νέων, «και το 51% αποτιμάται σε 124,4 εκατ. ευρώ (φυσικά το ποσό που υπολογίζει να εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι υψηλότερο)». Που σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση (η αντιπολίτευση και συνδικαλιστές υπολογίζουν ότι θα πουληθεί σε  πολύ χαμηλότερου τίμημα, κοντά ή λίγο παραπάνω από 80 εκατ. ευρώ), πουλάνε μια κερδοφόρα εταιρεία για πόσο όσο τα κέρδη 5 χρόνων! 

Το παραδέχεται άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ: «Ο Τ. Αθανασόπουλος τόνισε πως έχουν καθυστερήσει οι ιδιωτικοποήσεις πράγμα που έχει δυσαρεστήσει την τρόικα. "Η πορεία του Ταμείου έχει δυσαρεστήσει τους ξένους. Το Δημόσιο δεν είναι ο αδιαμφισβήτητος κύριος της περιουσίας του. Οι ξένοι έχουν δίκιο αλλά το Ταμείο κάνει ό,τι μπορεί, και θα σας δείξει πολύ σύντομα τα αποτελέσματα».

Και προσθέτει το ρεπορτάζ των Νέων :

«Το μοντέλο πώλησης της ΕΥΑΘ, το οποίο αποτελεί και ένα είδος πιλότου για την πολύ μεγαλύτερη ΕΥΔΑΠ, και παρουσιάστηκε χθες από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και προβλέπει επέκταση της σύμβασης παραχώρησης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα ανάλογο με τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι συμμετέχοντες στη β' φάση του διαγωνισμού. Ενα σενάριο που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στο τραπέζι ήταν η σύμβαση που λήγει το 2031 να επεκταθεί τουλάχιστον κατά 10 χρόνια.
Ταυτόχρονα στη νέα σύμβαση παραχώρησης καθιερώνεται μηχανισμός οριοθέτησης των τιμολογίων σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων. Αυτό σημαίνει ότι το ύψος των τιμολογίων θα αποφασίζεται από τον νέο επενδυτή σε συνεννόηση με τη Ρυθμιστική Αρχή (ρόλο που προς το παρόν αναλαμβάνει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ), χωρίς αυτό να αποκλείει αυξήσεις».


ΠΑΡΑΔΟΧΗ 2η: Θα παραχωρήσουν για 18, τουλάχιστον, ή 28 χρόνια (κατ' άλλες πηγές, για 50 χρόνια), μια κερδοφόρα επιχείρηση, με έναν εντελώς αδύναμο κρατικό μηχανισμό ελέγχου (μια γραμματεία του υπουργείου Περιβάλλοντος) επί του ιδιώτη αγοραστή.  Και μάλιστα, τη στιγμη που λίγες μέρες πριν, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή για τα ύδατα (Βήμα, 9/1/2013), όπως υπαινίσσεται το ρεπορτάζ. Αγνωστο αν έχει αλλάξει κάτι από τότε! 

Σε αυτό το σημείο άλλωστε εστιάστηκε και η ενδοκυβερνητική γκρίνια από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Ασ. Ξηροτύρη:  «Ενστάσεις στην πώληση εξέφρασε και η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ασ. Ξηροτύρη σημειώνοντας πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή για τα ύδατα και πως "υπάρχουν βασικές αντιρρήσεις και για τα θέματα διαχείρισης, καθώς στην Ευρώπη έχουμε πάλι μία στροφή πολιτικής: Στη Γαλλία π.χ., τον κύριο λόγο στη διαχείριση έχουν οι δήμοι"». Και είναι αληθές: Στο Παρίσι το πείραμα της ιδιωτικοποίησης απέτυχε παταγωδώς και 


Μιλώντας για κέρδη: Η σύμβαση παραχώρησης θα υπογραφεί πιθανότατα για 30 χρόνια. Με 21 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη ετησίως, ο αγοραστής -που θα έχει πάρει την ΕΥΑΘ για 80-100 εκατ. ευρώ, κατά εκτιμήσεις- θα αποκομίσει περί τα 600 εκατ. ευρώ. Μαζί με τα 26 εκατ. ρευστό που έχει αυτή τη στιγμή η ΕΥΑΘ.

Τι γίνεται με την ΕΥΑΘ Παγίων: Το θέμα του τι θα γίνει με την ΕΥΑΘ Παγίων, εταιρεία που αποσπάστηκε από την ΕΥΑΘ και στην οποία έχουν περιέλθει τα σημαντικότατα πάγια περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης (αγωγοί, φράγματα κ.λπ.), θέμα που έθιξαν και οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη συνεδρίαση της Τρίτης, αναδεικνύει άλλη μια πλευρά της ασυνεννοησίας στις κυβερνητικές κινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΑΘ Παγίων έχει συμπεριληφθεί στους καταργούμενους φορείς του δημοσίου, με την τύχη της να παραμένει άγνωστη.  Τα σενάρια για την τύχη της περιλαμβάνουν είτε να γίνει απλώς ένα γραφείο στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης είτε, στο χειρότερο σενάριο, να πουληθεί μαζί με την ΕΥΑΘ! 


ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ





Αγοραστής βεβαίως, δεν θα είναι παρά μια πολυεθνική, που μπορεί να (αλλά και μπορεί να μην) συμπράξει με ελληνικά κεφάλαια - πιθανός μνηστήρας άλλωστε είναι και οι εταιρείες συμφερόντων Μπόμπολα. Απόσπασμα από το ίδιο ρεπορτάζ:

« Δυνατότητα να διεκδικήσουν την ΕΥΑΘ έχουν μόνο εταιρείες με εμπειρία στη διαχείριση, στον σχεδιασμό και στη λειτουργία υπηρεσιών ύδρευσης σε πόλη πληθυσμού τουλάχιστον 500.000 κατοίκων και αν διαθέτουν ίδια κεφάλαια 80 εκατ. ευρώ και άνω».

Παραδοχή 3η: Ως γνωστόν, η μόνη πόλη με πληθυσμό άνω των 500 χιλιάδων είναι η Αθήνα. Εκτός κι αν δούμε την, υπό ιδιωτικοποίηση επίσης, ΕΥΔΑΠ να «χτυπά» την ΕΥΑΘ, γίνεται φανερή η πρόθεση: κάποια πολυεθνική, όπως  η γαλλική Suez που κατέχει το 5,01% της εταιρείας, έχοντας πάρει θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΑΘ εδώ και χρόνια, θα αγοράσει την ΕΥΑΘ για πολύ χαμηλό τίμημα Τα σχετικά σενάρια άλλωστε, για το ενδιαφέρον των πολυεθνικών διακινούνται από το 2009 (για το 23% τότε, της ΕΥΑΘ) - μαζί με το ενδιαφέρον εγχώριων εταιρειών συμφερόντων Μπόμπολα.

ΤΟ «ΚΑΡΟΤΟ» ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο κ. Στουρνάρας βέβαια έχει τη δική του γενικόλογη απάντηση, με υποσχέσεις για θέσεις εργασίας και «αναπτυξιακή προοπτική» (αντίστοιχη τόσων χρόνων μνημονίων άραγε;):

«Η προστιθέμενη αξία των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι εισπρακτική, αλλά είναι η αναπτυξιακή προοπτική που αυτή θα φέρει, με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Αναμένεται να δημιουργηθεί αρκετά μεγάλος αριθμός νέων θέσεων εργασίας και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών κοινωνιών, όπου λειτουργούν οι υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ. (Πηγή: ΥΠΟΙΚ: Κρίσιμη η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων). 

Μιλώντας λοιπόν, για πλεονεκτήματα....


ΤΟ 40% ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΟ 10% ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ
Για το θέμα της επαπειλούμενης ιδιωτικοποίησης μιλήσαμε και με τον Γιώργο Αρχοντόπουλο, πρόεδρο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ. Που μας είπε, μεταξύ άλλων, ότι το 10%  των καταναλωτών της ΕΥΑΘ αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του νερού, κι ένα 40% έρχεται στα γραφεία της επιχείρησης για να κάνει κάποιον διακανονισμό επειδή αδυνατεί να πληρώσει εφάπαξ το λογαριασμό του νερού. 

Σε αυτή τη συγκυρία, η κυβέρνηση προτίθεται να πουλήσει την ΕΥΑΘ, και ο Γ. Αρχοντόπουλος επισημαίνει πως «ενώ εμείς παρέχουμε το κυβικό προς 1,30€, σε πόλεις όπου ήδη έχει γίνει ιδιωτικοποίηση η τιμή έχει ανέβει κατακόρυφα. Στην Κοπεγχάγη όπου έχουν ιδιωτική εταιρεία είναι 6€, ενώ στο Βερολίνο, όπου η εταιρεία είναι μισή δημόσια-μισή ιδιωτική, βρίσκεται στα 4,5€. Εκεί μας πάνε».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Στην ΕΥΑΘ έχουν μείνει, καθώς οι προσλήψεις έχουν παγώσει εδώ και χρόνια, περί τους 250 εργαζόμενους.  «Με τις μειώσεις του μνημονίου, οι μισθοί των εργαζομένων έχουν μειωθεί. Επιπλέον, η ΕΥΑΘ έχει υποστεί απαξίωση από όλες τις κυβερνήσεις την τελευταία 15ετία, με τις συνεχείς μειώσεις προσωπικού. Οσο το προσωπικό μειώνεται, κατεβαίνουν και τα έξοδα μισθοδοσίας, καθώς η γραμμή της κυβέρνησης είναι "μειώστε τον κωδικό 60 (για τη μισθοδοσία)", χωρίς να την ενδιαφέρει καν πόσα δίνει από την άλλη μεριά σε εργολαβίες, ούτε πόσο πάνε οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που δουλεύουν στους εργολάβους, πόσο πάνε οι ειδικοί σύμβουλοι, θέλει μόνο να δείξει ότι κάνει μείωση προσωπικού», προσθέτει ο Γ. Αρχοντόπουλος. Ο λόγος προφανής: έτσι γίνεται ελκυστικότερη για τους «επενδυτές»…

-Μπορεί όμως το Σωματείο να σταματήσει μόνο του την ιδιωτικοποίηση;

«Η ιδιωτικοποίηση είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο, το έχουμε δει και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μιλάνε από μόνα τους. Ένα σωματείο μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα αντίστασης εναντίον της ιδιωτικοποίησης, αλλά δεν μπορεί από μόνο του να την σταματήσει. Καλούμε όλο τον κόσμο να βγει στους δρόμους, τους πάντες, για να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση, αλλιώς δεν γίνεται.  Στην πορεία που κάναμε προχθές, μοιράζοντας σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, ο κόσμος ήταν συγκαταβατικός και στήριζε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι όμως πόσο είναι διατεθεμένος να βγει στο δρόμο, να βάλει  το σώμα και το κορμί του για να εμποδίσουν την εξέλιξη αυτή. Ιδιωτικοποίηση σημαίνει: Αυξημένα τιμολόγια για τους καταναλωτές, αυξημένα κέρδη για τους επενδυτές». 

Το σωματείο προτίθεται να κλιμακώσει τη δράση του, πιθανά με ένα πανθεσσαλονίκειο συλλαλητήριο, και άλλες δράσεις που θα λειτουργούν αποτρεπτικά προς τον αγοραστή να  έρθει να πάρει την ΕΥΑΘ. Που, μας θυμίζει ο συνομιλητής μας, δεν είναι παρά  το πειραματόζωο, για να ακολουθήσει η πολύ μεγαλύτερη ΕΥΔΑΠ.



ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΡΟΪΚΑΣ: ΟΙ ΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
Με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων έχουν ασχοληθεί επισταμένα πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, που μάλιστα προχώρησαν στην αποστολή επιστολής προς τον  Ολι Ρεν, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναδεικνύοντας την πίεση σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών παροχής ύδρευσης. 


Ο Όλι Ρεν
Συγκεκριμένα, 8 μήνες πριν, στις 15 Μαϊου του 2012, διάφορες ευρωπαϊκές οργανώσεις απέστειλαν  επιστολή στον Όλι Ρεν, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης που προωθείται και από την ΕΕ, ως μέλος της Τρόικας, σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.
Στην επιστολή τους, αναλύουν την εμπειρία και τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, ισχυρίζονται ότι παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, και καλούν την ΕΕ να σταματήσει τις πιέσεις προς τα κράτη για ιδιωτικοποιήσεις. Σημειώνουν μάλιστα ότι πιθανότατα θα καταδικάζονταν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση απάντησε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2012, τέσσερις ολόκληρους μήνες μετά, παρά το επείγον των διαπιστώσεων των οργανώσεων, διά  του επικεφαλής για την Ελλάδα. Ισχυρίζεται δε ότι oi ιδιωτικοποιήσεις συμβάλλουν στη μείωση του δημόσιου χρέους, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα, τον ανταγωνισμό κ.ά. και βεβαίως ότι «εφόσον γίνουν στο σωστό πλαίσιο θα υπάρχουν οφέλη για την κοινωνία». Διαβεβαιώνει δε ότι η ΕΕ θα διεξάγει ελέγχους για να διασφαλίζεται η πρόσβαση όλων στο νερό. 

Ακολούθησε  ανταπάντηση των οργανώσεων, στην οποία τόνιζαν:
«Η απάντησή σας μας αφήνει άφωνους. Οχι μόνο επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πράγματα επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση των νερών σε αυτές τις χώρες αλλά και την υπερασπίζεται ως προτιμητέα πολιτική στον τομέα των υδάτων (...) Η επιστολή σας αποτελεί μια διακήρυξη πίστης προς τις γενικές αρετές της ιδιωτικοποίησης, που δεν στηρίζεται καθόλου σε πραγματικά δεδομένα»

Όπως τονίζεται μάλιστα σε σχετικό άρθρο στις 17 Οκτωβρίου 2012:

«Η πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ιδιωτικοποιήσεις αντιβαίνει και την ολοένα και περισσότερο ακολουθούμενη πρακτική στην Ευρώπη, όπου φαίνεται πως η ιδιωτικοποίηση του νερού απέτυχε. Το Παρίσι και πολλές άλλες πόλεις πρόσφατα επανέφεραν τις εταιρίες ύδρευσης στους δήμους εξαιτίας των αρνητικών εμπειριών από την ιδιωτικοποίηση. Η ολλανδική κυβέρνηση το 2004 πέρασε νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση του ιδιωτικού τομέα στην παροχή υπηρεσιών ύδρευσης, και το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι οποιαδήποτε μελλοντική νομοθετική απόπειρα ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών είναι αντισυνταγματική»! (πηγή: Corporate Europe Observatory)

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Και ας θυμίσουμε μια σχετική είδηση από την Ιταλία, όπου το 2011 οργανώσεις πέτυχαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το αποτέλεσμα να είναι συντριπτικά κατά των οπαδών της ιδιωτικοποίησης: το 95% των πολιτών που ψήφισαν τάχθηκαν υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του νερού. (σχετικά κι εδώ )

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ



Αναλυτική περιγραφή των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης, της αποτυχίας και των σφοδρών αντιδράσεων (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εκείνες στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας με πολύμηνες συγκρούσεις), έκανε πρόσφατα το μπλογκ «Οικονομία με άλλο μάτι». 

Και αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Με το Μνημόνιο 3 μία ακόμη «πλουτοπαραγωγική» πηγή της χώρας μας, το νερό,  μπαίνει στο στόχαστρο των πολυεθνικών ιδιωτικών συμφερόντων καθώς σχεδιάζεται η ιδιωτικοποίησή του.(...) Η αγορά νερού υπολογίζεται σήμερα σε 500 δισ. δολάρια τον χρόνο και εκτιμάται ότι στα επόμενα λίγα χρόνια μπορεί να φθάσει στα 3 τρισ. δολάρια.


Και επειδή το νερό δεν είναι εμπόρευμα, ας επισημάνουμε μια φράση από σχετικό άρθρο στην Εποχή (8/4/2007): «(...) όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης, οι τιμές εκτοξεύθηκαν στα ύψη, η ποιότητα του νερού χειροτέρεψε, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν οι επενδύσεις που περιλάμβαναν τα συμβόλαια. Και οι εταιρείες όμως είδαν ότι τα κέρδη δεν ήταν τα αναμενόμενα. Δεν κατόρθωσαν να κάνουν απόσβεση των επενδύσεών τους, ενώ οι κοινωνικές αντιδράσεις ήταν καταλυτικές. Όλες οι πλευρές παραδέχονται πλέον ότι αυτή η αντίσταση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας αποτυχίας των σχεδίων ιδιωτικοποίησης».

Πηγη: www.left.gr

91 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα...
αν καταλαβα καλα
δεν υπαρχει συγκριση
ουτε να πλησιασει δεν μπορει
ο Γιαννακις να μας πει περισσοτερα

μπαρμπαλιας είπε...

Kawasaki Ninja ZX-10R
Engine

Kawasaki engineers utilized a "stack" design for a liquid-cooled, 998 cc inline four-cylinder engine. The crank axis, input shaft and output shaft of the "Ninja" ZX-10R engine are positioned in a triangular layout to reduce engine length, while the high-speed generator is placed behind the cylinder bank to reduce engine width. With a bore and stroke of 76 mm × 55 mm (3.0 in × 2.2 in), the ZX-10R engine's one-piece cylinder and crankcase assembly reduces weight and increases rigidity. The DOHC are machined from chromoly steel built for strength, four valves per cylinder improve high-rpm breathing, and the forged, lightweight pistons offer high heat resistance to further enhance the bike's power-to-weight ratio.
............
AUDI RS 6
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_RS_6

τα συμπερασματα δικα σας...

THE JUNIOR είπε...

για οσους δεν το ξερουν
για οσους δεν το καταλαβαν

για το χαλι στον χωρο τις υγειας
φταιει το μνημονιο

ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΤΙ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2008

ξερω θα πουν οτι ειναι λιγοι ,
αλλα ρε παιδι μου σε εμενα ετυχε το 100% και οι 4 τα πηραν και
μερικοι διπλα.

να ειναι καλα που με εσωσαν απο τον διευθυντη νοσοκομειου βολου,
αληθεια τι εγιναν τωρα τα ανεξαρτητα καναλια και γιατι μονο το mega το εκανε θεμα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΙΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

profit είπε...

Καλημερα
Μικρε δεν υπαρχει γιατρεια δεν αλλαζουμε

giannhs kon είπε...


Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΜΙΚΡΕ και ΓΙΩΡΓΟ

Με χαρά είδα ότι είχαμε έκτακτη παρέμβαση και προσφορά και μάλιστα με πολύ ζόρικο θέμα χαχαχα Φίλε ΑΛΕΧ σαν ρυμουλκό δε μοιάζει το διάγραμμα της?? χαχα Λες να ετοιμάζετε να τραβήξει κάτι ??

Ευχαριστούμε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ!

ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ μου τ να σχολιάσω για το τεστ ?? Μάλλον να μετρήσουν τη τελική του Kawasaki θα θέλανε χαχαχα Λάθος επιλογή μοτοσυκλέτας για μένα 100%

Βέβαια τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχαν επιλέξει πίστα.

Unknown είπε...

Καλημερα στην παρεα...Μαλον ετσι θα τρεχουμε απο δευτερα, με 1000+ακολουθοντας τα μεγαλα ,του εξωτερικου ....Χα Χα.Μια και μιλανε πλεον για sell off,στον χρυσο....Ειχα αρχισει να ειμουν πολλυ κουμπομενος για την συνεχιση της ανοδου ...Αλλα βλεπω οτι και ο αλεξ μας δινει τρατο,για συνεχεια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
Επιτέλους σταμάτησε η βροχή και ακολουθεί μια βόλτα στην παραλία.
Τώρα για το κεντρικό θέμα δεν το πιάσατε το νόημα μου φαίνεται.
Η Kawa είχε περιοριστή ταχύτητας στα 299 χιλ. ενώ το Audi, που κανονικά σταματάει στα 250 για τον ίδιο λόγο, δεν είχε.
Και δεν ξέρουμε αν ήταν "φτιαγμένο" βέβαια.
Όσο για το video δεν βοηθούσε να δούμε τις στροφές της μηχανής και τι περιθώρια είχε αν έβγαινε ο "κόφτης".
Ο Γιάννης το είπε όμως. Λάθος επιλογή μοτό.
Με μία HAYABUSA χωρίς κόφτη η κατάληξη θα ήταν εντελώς διαφορετική.
Θεωρητικά όλα αυτά βέβαια και δεν είναι για όλους και πολύ περισσότερο για εμάς.
Εμείς τώρα κοιτάμε πριν απ' όλα να επιβιώσουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα για να ανάψω λίγο τα αίματα πριν φύγω δείτε ένα μικρό video που είναι άκρως επίκαιρο λόγω των πρόσφατων απεργιών και γεγονότων και παίζει πολύ τελευταία στα μέσα και το διαδίκτυο.
Σαμαράς και τι έλεγε πριν δύο ακριβώς χρόνια.
Αφήστε κατά μέρος τα σχόλια και τον τρόπο που το παρουσιάζει αυτός που το ανέβασε και και πιάστε την ουσία.
Όταν θα μάθουμε να μην λέμε ωραία και εντυπωσιακά λόγια ΜΟΝΟ όταν είμαστε στην αντιπολίτευση, τότε θα έχουμε κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για να πάμε μπροστά.
Μέχρι τότε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m-s86lu0quU

Το πλήρες video της ομιλίας του στην Κ.Ο. της ΝΔ στις 3-2-11 είναι πάνω από 40΄ και μπορείτε να το βρείτε εύκολα, αν και δεν νομίζω να έχει κανένας την υπομονή να το δει ολόκληρο!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα στην παρέα,

Χαλαρά ο Michele έβαλε το βιντέκι για να μπριζώσει τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Την επόμενη Κυριακή σειρά έχει "Το στήσιμο της σούβλας και τα μυστικά της" ενώ την μεθεπόμενη θα ακολουθήσει το ντοκιμαντέρ "Η θάλασσα και τα μυστικά της. Οδηγός επιβίωσης για νέους βαρκάρηδες".

On-line σεμινάριο τεχνικής ή θεμελιώδους ανάλυσης στα ελληνικά μην περιμένετε μιας και η ομάδα των εκλεκτών καλεσμένων μας σας τα λέει ατάκα κι επι τόπου καθημερινά 10:30-17:30.

Mega mou

michele είπε...

Καλησπερα,καλησπερα! Προς χαρα των φιλων της ταχυτητας μπηκε το συγκεκριμενο βιντεακι.Οπως λεει ο Πανος το Audi δεν χρησιμοποιει τον κοφτη και αρα μπορει να φτασει στα 350...
Ειχε και την αλληηγορικη σημασια που εντοπισε ο Βαγγελης..Καποιες μετοχες δεν..πιανονται πια.Και να γυρισουν ψηλα θα ειναι..

Με αυτα και μ αυτα παω καλεσμενος σε φιλο μου χρηματιστη να φαω κρητικες γευσεις.Να τσουγκρισουμε και για τις 1000..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα στη παρέα

Ενα βιντεακί κι από μενα

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0RS0yLPowjg

Εχω κλάψει με τη μεταφραση

THE JUNIOR είπε...

οσο για τον ΣΑΜΑΡΑ

εγω εριχνα γελιο με κατι ζαππειο 1,2,7,14

ευτυχως τα ομορφα λογια ομορφα καιγονται

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ
Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

οσο για τους ελληνες πατριωτες ,πανω απο ολα η πατριδα και οχι η τσεπη .

παντα ομως ελεγα η κυρια μαρια ενταξει δεν το εχει,
αλλα οποιος πραγματικα ξερει απο αγορες,νομισματα,ελλειματα που βλεπει αλλον δρομο.

οσο για οσους κανουν κριτικη απο το εξωτερικο,ευχαριστουμε για τις συμβουλες που δινατε στον προηγουμενο και μετα την κανατε μαζι του στο εξωτερικο.

Unknown είπε...

http://youtu.be/Aa-k7rHIzdA Και κατι για φυσικη και μεταφυσικη,,,και αινσταιν εχει και κβαντα ,ενδιαφρον

THE JUNIOR είπε...

Τα ρεμπετιΧ.Α.Α του μικρου


Μες στον πράσινο το μύλο
μου τα παίρναν ταχτικά
μα τους τα `χω πάρει πίσω
από μια καλή ζαριά

Μάγκες μου, βάλτε
μπρος πίσω πάτε
να σας τα πάρω
για να ρεφάρω.

Μου τα παίρναν και γυρνούσα
με τα ποδιά απ’ τις Συκιές
και δεν είχα να γουστάρω
στα μπουζούκια δυο πενιές

Μάγκες μου βάλτε
μπρος πίσω πάτε...

Έχω μια μεγάλη ρέντα
κι όλ’ οι μάγκες απορούν
και στη τσόχα καραγκιόζη
ψάχνουν άδικα να βρουν

THE JUNIOR είπε...

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΕΥΑΘ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ

ΒΑΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΜΕ 30% ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ετοιμασία για αναχώρηση.
Πρώτη φορά είδα τα νερά σήμερα τόσο ψηλά. Είχαν περάσει και πάνω από την προβλήτα ακόμα στις 5.30 το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ώρα για ψάρεμα αλλά...
1) Είχε αρχίσει πάλι να ψιλοβρέχει (δεν με πειράζει καθόλου) και 2) έπρεπε να φύγω.

Ένα στιχάκι μόνο


Μες την υπόγεια την ταβέρνα
μες σε καπνούς και μετοχές
επάνω σφύριζε η Γεκτέρνα
πιο κάτω ο ΟΠΑΠ έκανε βουτιές

Τα υπόλοιπα εάν και όποτε....

Unknown είπε...

Κατε με πολλυ σωστα τα λες,μικρε,δεν χρειαζεται να τα σπασης και να τα ξαναριξης..Εξαρες κατευθειαν,εχεις ρεντα....Τι λες για αυριο εχω μια ανησυχια,ξαναπεξα ρεστα

THE JUNIOR είπε...

ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ

μετα απο ανοδο
οι αγροτες στους δρομους
ειναι καλη δικαιολογια
να ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ τα χαρτια.


fasokinigos είπε...

Καλησπερα σε ολους!!.....Βρε Πανο!!.. ασε τα στιχακια και γυρνα πισω για εκπεδευση χεχεχεχε.....Την εκπεδευση και τις εκτιμησεις ΑΝ τις παρατησεις.....Γρηγορα την μπανανοφλουδα θα πατησεις χεχεχεχε.......

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑΤΣΑΜΑΡΑΣ

ΠΑΡΑ ΘΑΣΑΜΑΡΑΣ

fasokinigos είπε...

6:13 Μεγαλε....καθε χρονο τετοια εποχη οι Αγροτες θα μας πρηζουν τα @@@@!!..μας βαζουν και στα εξοδα!!!.....ξεχναω εγω την πορεια πριν 2 χρονια που ηθελα να παω στον Εβρο?? (τετοια εποχη ηταν)....χεχεχε.....Στο τρενο φορτωσα το αμαξι μεχρι θεσ/νικη και απο εκει τσουκου τσουκου (σφαιρα) για Φερες με τε μποδιων (για παπια) χαχαχαχα......μετα τιποτα!!.....αντε καλη συνεχεια σε ολους.....εννοειτε και σε αυτους που κανουν οφθαλμολουτρο χωρις να γραφουν........(10 βλεπω μεχρι τωρα)

Unknown είπε...

Τι τοθελες τωρα αυτο ???Καλα ελισεται...Εχει οργανωμενους στρατους απεναντι του

profit είπε...

Καλησπερα κυριοι
Εγω που ηθελα να αρραβωνιαστω Θεσ.νικη και εκανα το γυρο της Ελλαδας δεν ειναι αυτο ξεχασα και το κουστουμακι Αθηνα.
Χαμοοοοοος σας λεω

Unknown είπε...

Ρε προφιτ πως τα καταφερνης,,,μια ζωη ταλαιπωρια

profit είπε...

ο θεος ήταν σαν να μου λεγε ξανα σκέψου το

Unknown είπε...

Οχι..... ενας αντρας σαν και σενα ειναι παντα αποφασιστικος...

michele είπε...

Φαγαμε ,ηπιαμε..να μιλησω δεν μπορω ,να γραψω μπορω..το ποταμι δεν γυριζει πισω..συντεχνιες,"συνδικαλιστες",αγροτες που δηλωναν ψευτικαν στρεμματα,μαιμου συνταξουλες ,20 ευρω επιδομα φακελλου για τον πανω οροφο κλπ,με τοσους ανεργους που εχουμε, τελειωσανε .ΤΟ ΤΙΝΑΓΜΑ ΤΗΣ ΨΟΦΙΑΣ ΓΑΤΑΣ ..

Unknown είπε...

Μας ηπιανε το αιμαι,για να συντηρουν,της κλαδικες τους συμμοριες,επρεπε να φυλισης το χερι του κλαδαρχη,για να κανης δουλεια..ολοι οι ανικανοι..Αλλα αστα μην μου τα θυμιζεις,οτι πληρωσα και τον γαμο του ακη στο Παρισι..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πιο πάνω ήθελα να πω στιχάκια.

Να κάνω σχόλια μπορώ (αλλά δεν θέλω).
Να γράψω μερικά στιχάκια όμως μπορώ.

Πριν από λίγο έβλεπα το Ευπίκι
έχει ένα τρίγωνο συμμετρικό
και αν δεν περάσει το 1,40 το καθίκι
Θα φάει ένα πούλο ...τηγανιτό


michele είπε...

Σωστα βλεπεις συμμετρικο τριγωνο ..λιγο υπομονη μηπως ?? χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αφού ξέρεις ότι δεν έχω χαχα
Το ίδιο νομίζω και τα ΕΛΚΑ που θέλουν το 2,10
Αν δεν βλέπω καλά διορθώστε με

TheHawk είπε...

Καλησπέρα σας...υπομονη Πάνο..υπομονή..χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Αντώνη, πρέπει να ηρεμήσω πρώτα για να την βρω χαχα

Unknown είπε...

Δεν βλεπω το ρολο της υπομονης εδω,γενικα..Θα βαρυνει αρκετα το πραγμα τεχνικα αν δεν εχουμε ανοδο αυριο,αλλα διορθωση

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και με μια - δυο μέρες μόνο Βαγγέλη?

ΠΑΝΟΣ είπε...

2-0 ο βάζελος

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτό είναι κατόρθωμα!
Όπως και του Αστέρα που πέρασε 2ος

TheHawk είπε...

Βαγγελη...σου ειπα το νερο της φωτιας σε περιμενει...εγω δεν ειμαι ενθερμος οπαδος του ετσι κ αλλοιως..
Θελει προσοχη αφου ειμαστε αρκετα υψηλα...υπαρχουν ωραιοι σχηματισμοι..οι οποιοι ομορφα μπορει να χαλασουν...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα στη παρέα

Unknown είπε...

Κοιτα αμα γραψουμε σε δυο μερες ενα -3 σισσωρευτικα,πολλα χαρτια θα χαλασουν,θαχουμε διπλες κορυφες,επιδεινωση ,και αντε μαζευτο,μετα....Γι αυτο και η συνεδριαση της παρσκευης ηταν βαλσαμο,για οτε μυτιλ γεκ,και αρκετα αλλα ,αλλα οχι για ολλα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιάννη

Αντώνη ο 10άρης σου είναι ο εκθετικός?

TheHawk είπε...

10αρης κ 20αρης εκθετικοι..οι υπολοιποι απλοι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έριξα μια χοντρική ματιά τώρα που γύρισα στις τεχνικές αναλύσεις.
Και ο Ηρακλής έχει ανεβάσεις ΓΔ αλλά το βλέπει σε 2ετία και από άλλη σκοπιά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα Πανο

Παιδιά εγώ σήμερα μεγάλωσα κατα λίγο ακόμα ηλικιακά κανονίστε να σας φτάσω χαχαχα

TheHawk είπε...

Χρονια πολλα ρε Γιανναρε!!!!

Τα καλυτερα φιλε μου!!!!!!

υγεια υγεια..κ πολυ τύχη!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ευχαριστώ Αντώνη να σαι καλά

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να τα εκατοστήσεις ρε Γιάννη με όλη μου την καρδιά σε πρώτη φάση και μετά...βλέπουμε.
Υδροχόος λοιπόν σαν κι εμένα.
Θα μας κάνει ανάλυση ο Βαγγέλης τώρα!

Unknown είπε...

Χρονια σου πολλα και ευτιχισμενα,Ιωαννη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ευχαριστώ Πανό.

Ναι Υδροχόος στο ζώδιο.

michele είπε...

Γιαννακη οσο και να μεγαλωσες ο junior μας παρεμεινες χαχα.Πολυχρωμα χρονια ,δημιουργικα και με υγεια..

Αυτο που κερδισε ο Παναθηναικος και μαλιστα τον Ατρομητο εκτος εδρας πως να το εκλβαω για την αυριανη συνεδριαση?? η δεν εχει σχεση?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έχω ιδέα Μιχάλη χαχα
Ασυνήθιστο το φαινόμενο!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ευχαριστώ Βαγγέλη και Μιχάλη

Εχει Εχει πανω θα παεί χαχαχα.

Unknown είπε...

Υδροχοος,οι καλιτεροι φιλοι.... ο εγωισμος δεν είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του και δεν του αρέσει η στενομυαλια..Ειναι ανθρωποι που ζουν στο ιδανικο μελλον αλλα οχι στο παρον..Ζουμε στην εποχη του υδροχοου..Να σας αφιερωσω και ενα τραγουδι που εγκενιασε την εποχη,του,με τα διαστημικα ταξιδια....Age of Aquarius ....http://youtu.be/w3I1y3jHgxA

Unknown είπε...

Αντε +4 αυριο λογω βαζελου

TheHawk είπε...

εαν ειναι ετσι Βαγγελη...

ας βγουν πρωταθλητες...δεν με καιει καθολου...

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια!
…χρόνια πολλά στον φίλο Γιάννη από τους Αμπελόκηπους!
…και με την ευκαιρία, θα πρότεινα, εκεί επάνω αριστερά στις ΣΕΛΙΔΕΣ…
…να μπει μια ακόμη, στην οποία όποιος θέλει…
…να μας θυμίζει γιορτές γενέθλια επετείους που επιθυμεί…
…παράδειγμα: dwk γενέθλια: πρώτη Ιουλίου του 18… εεεεε! του 19.. ήθελα να πω!!!!!
…κλπ …κλπ
…ακούω!

michele είπε...

Θετικο κλιμα βλεπω..κατι θα ανεβασω να ειναι ετοιμο για αυριο το πρωι..
Θελει την προσοχη του λογω τελος του μηνα.Κλεισιμο του ftse-25 oχι κατω απο 339 και θεαρεστο ενα κλεισιμο πανω απο 345

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Θοδωρή
Κάθε 5 χρόνια γενέθλια χαχα

michele είπε...

Κανενα προβλημα για να μην κουραζουμε ,οποιος θελει μου στελνει τα γενεθλια του ωστε να φτιαχτει η σελιδα.. παρακαλειται ειδικα ο dwk να μην βαλει χρονιά ,μην καει κανα yahoo χεχε

ο dwk είπε...

…τυχερή η ανιψιά μου Πάνο !!!
…γεννήθηκε ……29 Φεβρουαρίου !!!!!!!
…τώρα είναι ….τριών ετών στην πρώτη γυμνάσιου !!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ευχαριστώ dwk να'σαι καλά

Unknown είπε...

Ψυχη παιδιου θα γραψη το καντραν dwk,Kαλλα περσι δεν μου ειπες οτι περασες περιοδευων ???Οποτε ειναι δεν ειναι 20 χρονων το παιδι

ο dwk είπε...

…κόψε κάτι !!!!!

Unknown είπε...

Λοιπον δεν κοβω τιποτα και ετeιμασου το σκ για κανενα μικροσουαρε..Υπαρχει διθεσμο Dimple crand blanc 43,ετων στα χερια του ιεραξ,για σκοτσεζικο πρωινο

ο dwk είπε...

…μέσαααααααααααααα !!!

Unknown είπε...

Εκεί που λες ότι η ωρίμανση του ουίσκι σε ένα βαρέλι είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση, για το Dimple Gold Crest χρησιμοποιούνται τρία. Οι παρασκευαστές συστήνουν να καταναλώνεται δροσερό με έναν πάγο - και καλά θα κάνεις να τους εμπιστευτείς.

michele είπε...

To πολυ ενα παγο..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επανήλθα

Ενώ στο τσιπουράκι βάζεις και ένα και δύο!

Στην δε ρακή που μου έφερε ο Κρητικός δεν βάζεις κανένα, απαγορεύεται μου λέει!
Απλά δροσερή

michele είπε...

Στη σημερινη ρακη δεν εβαλα παγακι φυσικα..ισως επειδη εκανα υπολογισμους που θα παει το χρηματιστηριο χεχε

Unknown είπε...

Ναι εχω δει πολους να μεθανε με τοσα παγακια που βαζουν στο ποτο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ζήλεψα τώρα και έβαλα ένα τσιπουράκι!
Λίγη μελέτη ακόμα, σημειώσεις και μετά νωρίς σχετικά για ύπνο γιατί έχω δουλειές πρωί πρωί και πρέπει να προλάβω να γυρίσω εγκαίρως

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη εσύ ξέρεις καλύτερα, αληθεύει αυτό?

ΦΑΣΟ που είσαι??????

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα έχει περάσει ΟΛΕΣ τις μετοχές από καλούπωμα το Σ/Κ χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Α, Βαγγέλη ξέχασα να σου πω ότι έπεσες μέσα στην "ανάλυση" του Υδροχόου πριν!
Και το τραγουδάκι πολύ ωραίο από τα παλιά

Unknown είπε...

Δυο αλκοολικοί την ώρα που πίνουν αποφασίζουν να κόψουν το πιοτό. Λοιπόν λέει ο ένας στον άλλο, θα παίξουμε ένα παιχνίδι. Θα κρύψω το μπουκάλι με το κρασί πίσω από την πλάτη μου. Αν βρεις σε ποιο χέρι το έχω θα συνεχίσουμε να πίνουμε, αν δεν το βρεις θα κόψουμε το πιοτό.
Κρύβει το μπουκάλι πίσω από την πλάτη του στο αριστερό του χέρι και ρωτάει τον άλλο. Σε πιο χέρι έχω το μπουκάλι;
Σκέφτεται ο άλλος και του λέει στο αριστερό χέρι το έχεις.
Όποτε ο άλλος πολύ σοβαρά του λέει: "ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΟΥΟΥ.......Συνγεντρωσου πανο μου τα παγακια σε μεθανε πλακα κανω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είπα κι εγώ, αφού το αραιώνεις χαχα

michele είπε...

Xαχα καλο!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάρτε και ένα μέιλ χασομέρηδες για να μάθετε πως να διαχειρίζεστε σωστά τον χρόνο σας...

michele είπε...

Εγω που μελεταω τωρα τις τρεις τελευταιες δημοσκοπησεις χανω λες τον χρονο μου??? το ειδα το mail!

Unknown είπε...

Πανο και την αλλη φορα ειπες για μειλ αλλα δεν ελαβα τιποτα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη κάτσε να δω την λίστα μου γιατί δεν την τσεκάρω κάθε φορά
Αν μου ξέφυγε θα επανορθώσω αμέσως!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καληνύχτα σε όλη τη παρέα.

Φτάνει η μελέτη για σήμερα. Αυριο πάλι ίσως να προλάβω να δω και λίγο αγορά προς το τελείωμα.

Ευχαριστώ και πάλι για τις ευχές σας καληνύχτα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό ξημέρωμα Γιάννη, πάντα γερός και μην ξεχνάς
Είμαι στα δικά σου Χ2 +2 οπότε κοίτα να περνάς καλά τώρα!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη πιστεύω να φτάνουν αυτά που πήρες για την ώρα χαχα

Unknown είπε...

Ναι ναι οβερ εληφθη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μικέλε 11.38 δεν ξέρω ειλικρινά
Πάντως δείχνουν μια διαφοροποίηση αλλά και οι επισκέψεις του παιδιού με βάζουν σε σκέψεις χαχα
Πρέπει η νέα τάξη να πιάνει όλα τα ενδεχόμενα!

Unknown είπε...

Αυτο που δεν καταλαβα ηταν ο υπαινιγμος του μικ,???/τι κοινο μπορη να εχουν με της αρκουδες,ξερης κατι πανο ???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό ξημέρωμα σε όλους και καλή εβδομάδα να έχουμε παιδιά

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπα Βαγγέλη, ίσως δεν έχει σχέση, ίσως όμως και να έχει συμβολική, απλά ο Μικές δεν αφήνει τίποτα από τα νέα χωρίς να τα ξεψαχνίσει και να τα αναλύσει χαχα
Καληνύχτα σε όλους!

Unknown είπε...

καληνυχτα πανο ,αντε να καληνυχτισω και γω,μου φενεται ετσι και αλλιως,οι δημοσκοπησεις και οι αρκουδες συμφωνουν σε κατι..Αλλα ειπαμε 2 σε εναν ειναι φαουλ,λεγαμε στα αθληματα

michele είπε...

Καληνυχτα σε ολους! Καλη εβδομαδα να εχουμε.