Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...


ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΗΛΙΩΝ-ΑΘΗΝΑΙΩΝ..
ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ...

Στον αιματηρό και πολύχρονο πελοποννησιακό πόλεμο που μας εξιστορεί με το γνωστό ψύχραιμο και παράλληλα συγκλονιστικό τρόπο του ο Θουκυδίδης, είναι καταγραμμένο το επεισόδιο της αντιπαράθεσης Αθήνας και Μήλου, ενός νησιού που βρέθηκε στη δίνη του πολέμου, χωρίς να το θέλει.

 Μάρτιος του 416 π. Χ.

Ο πόλεμος σε αυτή τη φάση  έχει περιοριστεί σε περιφερειακές συγκρούσεις, διότι οι δύο μεγάλοι μονομάχοι, Αθήνα και Σπάρτη, δεσμεύονται από την εφήμερη, όπως αποδείχτηκε, Νικίειο ειρήνη.
Οι Αθηναίοι  έρχονται στη Μήλο  και απαιτούν να υποταχθεί το νησί στην ηγεμονία τους.

Η Μήλος , αποικία των Λακεδαιμονίων, είχε δώσει στο παρελθόν χρήματα στη Σπάρτη για τη διεξαγωγή του πολέμου, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Επίσης είχε αναγραφεί στο φορολογικό κατάλογο της αθηναϊκής συμμαχίας  του έτους 425-424, αλλά  δεν κατέβαλε φόρο. Φαίνεται ότι προσπαθούσε να κρατήσει τις αποστάσεις της  από τους δύο αντιπάλους, αλλά σε τέτοιους άγριους καιρούς η ουδετερότητα μάλλον βλάπτει παρά ωφελεί, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Σε μια συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών οι εκπρόσωποι των Μηλίων συζητούν με τους πρέσβεις των Αθηναίων. Παραλείπω όσα σημεία δεν έχουν ενδιαφέρον για το σημερινό αναγνώστη και μεταφράζω ελεύθερα.

Αθηναίοι:
«Παρακαλούμε για κάθε εξεταζόμενο ζήτημα, να παίρνετε αμέσως το λόγο και να λέτε τη γνώμη σας για οτιδήποτε κρίνετε ότι δεν λέγεται σωστά. Και κατ’ αρχήν απαντήστε μας, αν συμφωνείτε με αυτό που σας προτείνουμε».

Μήλιοι:
«Αποδεχόμαστε την καλή σας διάθεση να συζητήσουμε ήσυχα μεταξύ μας. Όμως η πολεμική σας προπαρασκευή δεν συμφωνεί με τις προτάσεις σας. Βλέπουμε δηλαδή πως εσείς έχετε έρθει εδώ ως δικαστές της συζήτησης και πως στο τέλος, αν υπερισχύσει η δική μας περί δικαίου άποψη κι αν δεν υποχωρήσουμε στις προτάσεις σας, αυτό θα μας φέρει πόλεμο. Αν πάλι υποχωρήσουμε, αυτό θα μας φέρει την υποδούλωση».

Με άλλα λόγια  οι Μήλιοι καταγγέλλουν τους Αθηναίους ότι επιχειρούν να τους εκβιάσουν και γνωρίζουν ότι αυτός ο διάλογος δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά. Οι Αθηναίοι με τη γνωστή αλαζονεία του ισχυρού  παραδέχονται  ότι βρίσκονται στο νησί για να εκβιάσουν καταστάσεις.

Αθηναίοι:
«Αν ήρθατε εδώ για να κάνετε προβλέψεις για το μέλλον ή για να λέτε πράγματα άσχετα με το θέμα μας, καλύτερα να σταματήσουμε την κουβέντα από τώρα. Αν όμως ήρθατε για να συζητήσουμε για τη σωτηρία της πόλης σας, τότε ας προχωρήσουμε».

Οι Μήλιοι αναγκάζονται να υποχωρήσουν  με διπλωματικό τρόπο:

«Όμως πρέπει να  δείξετε κατανόηση, αν στρέφουμε  τη συζήτηση και υπονοούμε διάφορα. Αυτό συμβαίνει, επειδή βρισκόμαστε σ’ αυτή τη δεινή θέση. Εν πάση περιπτώσει, αυτή εδώ η σύσκεψη γίνεται για τη σωτηρία μας. Επομένως ας γίνει, με τον τρόπο που ορίζετε εσείς».

Στη συνέχεια οι Αθηναίοι αποφεύγοντας τις πολλές φιοριτούρες μπαίνουν κατ’ ευθείαν στο θέμα. Δεν έχουν  να κατηγορήσουν τους Μήλιους σε τίποτα, επομένως ο λόγος τους είναι ωμός:

«Λοιπόν, δεν θα αρχίσουμε πάλι να μεγαληγορούμε για γνωστά πράγματα, ότι δηλαδή δικαιούμαστε να έχουμε την ηγεμονία, εφόσον εμείς σώσαμε την Ελλάδα από τους Πέρσες ή ότι ερχόμαστε εναντίον σας, επειδή μας αδικήσατε. Αλλά κι εσείς μη νομίζετε πως θα μας πείσετε με επιχειρήματα του τύπου: « είμαστε μεν άποικοι των Σπαρτιατών, όμως δεν πήγαμε με το μέρος τους και  δεν σας έχουμε πειράξει ποτέ». Απαιτούμε να ενεργήσουμε κι εμείς κι εσείς σύμφωνα με τις πραγματικές μας σκέψεις. Και, μεταξύ μας, καλό είναι να  μην ξεχνάτε ότι το δίκαιο, όπως το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι,  ισχύει, όταν οι αντίπαλοι είναι ίσοι. Διαφορετικά οι δυνατοί κάνουν αυτό που θέλουν και οι αδύνατοι υποχωρούν».

Δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν οι Αθηναίοι πράγματι διατύπωσαν αυτή την ωμή άποψη περί δικαίου ή αν πρόκειται για  σκέψη του Θουκυδίδη που έκρινε κατάλληλη την περίσταση για να τη βάλει στο στόμα των Αθηναίων. Αλλά κι αν ακόμα δεν είπαν κάτι τέτοιο, είναι βέβαιο ότι το σκέφτηκαν. Και οι Μήλιοι θα το είχαν σκεφτεί κι αυτοί  οπωσδήποτε.  Το δίκαιο λοιπόν, όπως το εννοούν οι άνθρωποι, ισχύει μεταξύ ίσων. Διαφορετικά δεν υπάρχει δίκαιο, υπάρχει το συμφέρον του δυνατότερου.

Μήλιοι:
«Εσείς αντί για το δίκαιο, θέσατε ως βάση της συζήτησής μας το συμφέρον. Αλλά καλό είναι να μην ακυρώνετε αυτό το αγαθό που είναι κοινό για όλους. Το δίκαιο είναι χρήσιμο και για τους αδύνατους αλλά και για σας, γιατί, αν κάποτε ατυχήσετε, και μας έχετε αδικήσει εν τω μεταξύ, θα γίνετε παράδειγμα για τους νικητές και θα τιμωρηθείτε σκληρότερα».

Πρόκειται φυσικά για  ισχνό επιχείρημα.
Οι Μήλιοι προσπαθούν να φοβίσουν τους Αθηναίους, αλλά εκείνοι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Απαντούν με την ανάλογη ειρωνεία:

«Σας πληροφορούμε ότι δεν έχουμε καμιά απολύτως ανησυχία  για  τυχόν μελλοντική κατάλυση της ηγεμονίας μας. Στους νικημένους δεν είναι φοβεροί αυτοί που ηγεμονεύουν άλλους (ενν. τους Σπαρτιάτες). Φοβεροί είναι  οι υπήκοοι, αν συμβεί και επιτεθούν και νικήσουν τους αφέντες τους. Αλλά για τέτοιους υποθετικούς κινδύνους, αφήστε μας να ανησυχούμε εμείς. Εδώ ήρθαμε για το συμφέρον της ηγεμονίας μας και για τη δική σας σωτηρία. Επιθυμούμε να είμαστε ηγεμόνες χωρίς  εσείς να μας παρεμβάλλετε εμπόδια. Η σωτηρία της πόλης σας θα είναι ωφέλιμη και για τους δυο μας».

Να σημειώσουμε εδώ ότι πράγματι, όταν τελικά οι Σπαρτιάτες, οι ηγεμόνες της Πελοποννησιακής Συμμαχίας,  νίκησαν σ’ αυτόν τον πόλεμο, δεν ισοπέδωσαν την Αθήνα, όπως αξίωναν με λυσσώδη μανία οι σύμμαχοί τους, αλλά περιορίστηκαν να  της επιβάλουν αυστηρά μέτρα. Άρα οι Αθηναίοι γνώριζαν πολύ καλά πώς παίζεται το πολιτικό παιχνίδι.

Μήλιοι:
«Και πώς μπορεί να είναι ωφέλιμο κάτι τέτοιο, να είμαστε δηλαδή εμείς οι δούλοι κι εσείς οι αφέντες;»

Αθηναίοι:
«Είναι ωφέλιμο, γιατί αν υπακούσετε, δεν θα πάθετε τα χειρότερα κι εμείς θα έχουμε κέρδος, αν δεν σας καταστρέψουμε».

Μήλιοι:
«Δηλαδή δεν δέχεστε να είμαστε φίλοι  αντί εχθροί και παράλληλα να μην είμαστε σύμμαχοι ούτε με σας ούτε με τους Σπαρτιάτες;»

Αθηναίοι:
«Όχι. Διότι πιο πολύ μάς βλάπτει η φιλία σας παρά η έχθρα σας. Η φιλία σας θα είναι για τους υπηκόους μας απόδειξη της αδυναμίας μας. Αντίθετα το μίσος σας θα είναι η  απόδειξη της δύναμής μας. Η υποδούλωσή σας θα μας δώσει ασφάλεια έναντι των υπηκόων μας που θα δουν πόση δύναμη διαθέτουμε κι έτσι θα κάθονται ήσυχοι. Άρα η υποδούλωσή σας είναι ασφάλεια για μας».


Αυτή τη δήλωση θα τη χαρακτήριζα ως την αποθέωση του πολιτικού αμοραλισμού.  Το μίσος του υποτελούς λοιπόν είναι η καλύτερη εγγύηση ότι ο ισχυρός θα παραμείνει ισχυρός. Η φιλία σε τέτοιου είδους πολιτικές περιπτύξεις βλάπτει σοβαρά την ηγεμονία.




Συνεπώς οι Μήλιοι υποχρεώνονται  να διαπραγματευθούν την ανεξαρτησία τους  με βάση όχι το δίκαιο αλλά το συμφέρον:

Μήλιοι:
«Κι αυτό που σας λέμε εμείς δεν εγγυάται ασφάλεια; Μας απαγορέψατε να συζητήσουμε με βάση το δίκαιο και τώρα προσπαθείτε να μας πείσετε να υποκύψουμε στο συμφέρον σας. Κι εμείς λοιπόν θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε ότι ίσως αυτό που είναι συμφέρον για μας, είναι και για σας. Πώς δεν θα αποχτήσετε εχθρούς, όταν δουν οι σύμμαχοί σας τι θα μας κάνετε; Δεν θα υποψιαστούν ότι κάποτε θα επιτεθείτε και σ’ αυτούς; Θα αυξήσετε λοιπόν τους εχθρούς σας και θα κάνετε εχθρούς κι αυτούς που δεν το έχουν σκεφτεί μέχρι σήμερα».


Και αυτό όμως το επιχείρημα  δεν ανησυχεί τους Αθηναίους, γιατί εκείνοι έχουν άλλα, ισχυρότερα επιχειρήματα:

«Δεν το νομίζουμε.  Τους στεριανούς δεν τους θεωρούμε επικίνδυνους, διότι όσοι είναι ελεύθεροι, θα τους πάρει χρόνο να συνταχθούν εναντίον μας. Επικίνδυνοι είναι οι νησιώτες που, όπως εσείς, δεν έχουν υποταχθεί σε ξένη ηγεμονία και όλοι εκείνοι που εναντιώνονται στην υποταγή τους. Διότι αυτοί παρασύρονται από την απερισκεψία τους και βάζουν σε κίνδυνο και τους εαυτούς τους κι εμάς».

Σ’ αυτόν τον πόλεμο, λέει στην Παθολογία του πολέμου ο Θουκυδίδης, η σημασία των λέξεων έχει διαστρεβλωθεί σε πολλές περιπτώσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι και  αυτή εδώ: το ελεύθερο φρόνημα μιας πόλης έχει γίνει συνώνυμο με την απερισκεψία.

Κατερίνα Βασιλάκου   http://ketivasilakou.blogspot.gr/

Δημοσιευτηκε στην Ελευθεροτυπια το 2010

147 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημεραααα
σβελτα ΕΡΤ1 δεν εχει F1
προσωπικα δεν καιγομαι
στα γνωστα μου SKYSPORT

profit είπε...

Μπαρμπα καλημερααααα

THE JUNIOR είπε...

υπολογισε τι ειναι πιο συμφερον
για εναν μικροκαταθετη

το 6,5% ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ η
το ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ



THE JUNIOR είπε...

Υπολογισε τι ειναι πιο συμφερον
για ενα επιχειρηματια


το 10% στο 12,5%
και κουρεμα εφαπαξ

η το 10% στο 20% για παντα

THE JUNIOR είπε...

και μην ξεχασω
να ειναι καλα ο χριστοφιας
αφησε την πατατα στον φουρνο
με δανειο γερυφα
και τα σκατα ο επομενος


εγω πιστευω οτι φτηνα την γλυτωσαν
ενταξει η αλητεια για 5 δις ειναι δεδομενη αλλα καταρευση των τραπεζων στην κυπρο θα εκανε την κυπρο να βλεπει την ελλαδα και να ζηλευει.

profit είπε...

Μικρε εμας μας εχουν σκισει σωστα

THE JUNIOR είπε...

αμα φυγει το σοκ
απο το νησι ας παρουν
χαρτι και μολυβι.


μονο που κρατησαν τον φορο εκει
φτανει .

THE JUNIOR είπε...

το θεμα ειναι οτι μαλλον δεν
περναει απο βουλη για 1 ψηφο


αλλα δεν πειραζει οταν θα δουν τι θα γινει την τριτη το πρωι χωρις το προγραμμα θα καταλαβουν τι εκαναν.

Unknown είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Jyg-3aVsFJc&feature=share&list=PLCD2524869CF5D50F

μπαρμπαλιας είπε...

ωραια.
πολύ ωραια μας τα λεει ο θειος Θουκιδιδης..
λες και δεν περασαν αιωνες...
κοινο συμφερον...
σωτηρια...σωτηρες - προστατες
παντα η ιστορια επαναλαμβανεται
απλα εμεις ειμαστε επιλησμονες

και αληθειες προς ολους απο τον αισχρο γερμανο...
για μας εισαστε μηδενια και η χρεοκοπια σας δεν μας ακουμπαει...

αλλα ,αλλα...
οταν την εβαλαν στην ενωση
δεν ηξεραν τιποτε για το μαυρο χρημα;;;
απλα κανανε τη δουλεια τους
οπως και εδω...
αφου εδωσαν τυρακι ...
στη φακα το π-ετρελαιακι...

Unknown είπε...

http://youtu.be/6NaSxCY0_w8

Unknown είπε...

http://youtu.be/asiL3AJ3boU

Unknown είπε...

http://youtu.be/UgeryyMYo90

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΜΠΕΤΑΤΖΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ....................


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.................

Unknown είπε...

http://youtu.be/IE2gCKO7dTo

Unknown είπε...

http://youtu.be/IE2gCKO7dTo

MPETATZH KYNHGE

AFIERVMENO



μπαρμπαλιας είπε...

Ρακιααα
μερακλωμενος πρωινιατικα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Δεν ειναι τα λεφτακια ,πιο πολλα ή πιο λιγα Δεν ειναι η αλητεια,Η ΠΙΣΤΗ ειναι
Χωρις τραπεζικο συστημα δεν υπαρχει κυπρος ,θα καλλιεργουν χαλουμι?

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα, καλημέρα

από που είσαι μπαρμπαλιά;

profit είπε...

Τα πεντολιρα και πουντα Αλεξ

ThitaDelta είπε...

... μαζί σας, αφιερωμένο

http://www.youtube.com/watch?v=k8Rp1x7m4pA

Unknown είπε...

http://youtu.be/5a4oWfZ6G_k

Unknown είπε...

ΜΠΑΡΜΠΑ............

http://youtu.be/dYkUl7bz_WY

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα παιδια

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ΕΤ1 17/3/2013 F1

14:00 FIA Formula one world Championship - εκπομπή

15:00 FIA Formula one world Championship

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακι κλμ
με τα χιλια ζορια -λογω παρεμβολων των μπεταδων-το ειδα ολο ...

.............
Θδ...κλμ ηπειρωτης απο μανα
απο την Πλεσσιβιτσα

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα ! σας εβαλε προγραμματακι ο Τεο,τι αλλο θελετε ,εχει κι ωραια μερα..

Εγω ερωτησεις θα κανω σημερα..

ΣΟΛΩΝ είπε...

Eξαιρετική Μιχάλη η ανάρτηση
Διαχρονικό το δίκιο του ισχυρου. Νόμος της φύσης.
Εδώ έχω την υποψία ότι η Κύπρος θα πληρώσει ακριβά εκείνο το όχι...
Ανεξαρτήτως όμως αυτών θα πρέπει να δούμε και άλλες παραμέτρους προκειμένου να έχουμε σαφέστερη άποψη για το τι δρομολογήθηκε εκεί κάτω...
Μια καλημέρα για όλη την παρέα!

ThitaDelta είπε...

... έχω την αδερφή μου και το γαμπρό μου, λίγο πιο κάτω στο Καστρί

τα τσιπουράκια στη Σαγιάδα, τα "χτυπάς";

michele είπε...

Να ρωτησω τον Αλεξη ηθελα,μπλοφαρουν οι Ευρωπαιοι εε??

michele είπε...

Να ρωτησω τον Πανο τον Καμμενο..αυτοι οι Ρωσοι με τοσα συμεφροντα,καταθεσεις κλπ δεν βρηκαν 10 δισ να σωσουν το νησι???

ThitaDelta είπε...

... να ρωτήσω κι εγώ αν έχεις τέτοιους εταίρους τι χρείαν έχεις των εχθρών;

ΣΟΛΩΝ είπε...

Ρώτα τους όσο θέλεις Μιχάλη....απάντηση έρτσι κι αλλιώς μην περιμένεις.
Εδώ τους ρωτάνε δημοσιογράφοι σε απ'ευθείας συνεντεύξεις και , παρατήρησέ το, τους απαντούν "τρια πουλάκια κάθονται...

ThitaDelta είπε...

... Ήθελαν "κούρεμα" 40-60% στις καταθέσεις
http://www.enikos.gr/economy/129356,Mhtsopoylos:_H8elan_koyrema_40-60_sti.html

ThitaDelta είπε...

... Δεν ξέρουν οι Γερμανοί αν θα ψηφίσουν τη συμφωνία που οι ίδιοι πρότειναν!
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=264529

michele είπε...

Δημητρη ηθελαν να ασπρισουν τα μαυρα των Ρωσων,εξ ου και η προταση..
οι Κυπριοι προτιμησαν μικροτερο ποσοστο απ ολους για να μην απεμπολησουν πληρως την "υποστηριξη" των Ρωσων.
Αυτο προκαλει το προβλημα στην τραπεζικη πιστη.
Αλλα σε αριθμητικους ορους η προταση ειναι καλη.Σου κοβουνε το ποσοστο σου και παιρνεις μετοχες..
Αν σκεφτουμε τι εισοδημα χασαμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 3 χρονια τωρα..

michele είπε...

Δημητρη στο σχολιο σου 1.13 ,η παραθεση του θεματος της σημερινης αναρτησης ,απανταει..γι αυτο και το εβαλα αλλωστε

michele είπε...

Σολων ο Ελληνας εφαγε απ ολους τους πολιτικους πολυ παραμυθι..και κοιταμε το μη χειρον..
Ψαχνω να ακουσω πολυ καιρο σοβαρες εναλλακτικες προτασεις.Σεβομαι ολες τις αποψεις ακομα και εκεινη του εθνικου νομισματος..αλλα δεν μας λενε ακριβως οι υποστηρικτες της ( Αλαβανος φερ ειπειν) ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ σε επιπεδο οικονομικο,γεωπολιτικο,εθνικο.

ο dwk είπε...

…καλημέρα!
…θα κάνουν τους δύσκολους εκεί στο Γερμανικό κοινοβούλιο, αλλά στο τέλος θα …υποκύψουν!
…εννοείται ότι ο Τσίπρας φταίει ΚΑΙ για τις αποφάσεις του ΑΝΑΝστασιάδη !
(…μη σου πω και ο Καρατζαφέρης! …βάλε τώρα που γυρίζει!)

ο dwk είπε...

…όσο για την …καλή απόφαση, έρχεται και η ουρά!
«…στην Κύπρο φθάνει αύριο κλιμάκιο της τρόικας μετά την απόφαση του Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες πέραν της δανειακής συμφωνίας, υπό το φώς των δραματικών εξελίξεων, το κλιμάκιο θα ζητήσει και μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις…»
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26517&subid=2&pubid=113010939

michele είπε...

Κουμπαρε μην λεμε τα ιδια..το προγραμμα Γλεζου και Σκουρλετη εφαρμοστηκε στην Κυπρο,αλλα ειναι κακο για το εφαρμοζουν καπιταλιστες..
καθε τσαρλατανος πολιτικος και μια αποψη.
Φταιει ο Αναστασιαδης προφανως ,προλαβε στο 15νθημερο να προδωσει την Κυπρο

THE JUNIOR είπε...

με ομολογα αεριου 2020
το κουρεμα

THE JUNIOR είπε...

θα παω να κανω καταθεση μπας
και κλειδωσω και εγω το κουρεμα

michele είπε...

..Ασε που θα παρεις και μετοχες.

ΠΑΝΟΣ είπε...



Καλημέρα!
Επιστρατεύτηκε και ο Θουκυδίδης τώρα.
Όχι τίποτα αλλά μου άνοιξαν λίγο τα μάτια.
Ας είμαστε ρεαλιστές που λέει και το τραγούδι.
Υπάρχουν οι ισότιμοι με τους οποίους κάνουμε καλές συμφωνίες και οι παρακατιανοί που τους έχουμε για συμφωνίες της ...πλάκας.
Όλα καλά λοιπόν με βάση το δίκιο του ισχυρού. Μην τολμήσετε να σηκώσετε κεφάλι.
Αν αύριο λοιπόν ζητήσουν και μειώσεις και μεθαύριο ξαναζητήσουν κάτι άλλο και την επόμενη φορά μία από τα ίδια, είναι μέσα στα ...λογικά πλαίσια μιας συμφωνίας μεταξύ αφεντικού και δούλου, δηλαδή πάντα υπό το πρίσμα του ποιος έχει το μαχαίρι και το καρπούζι...
Άρα και οι ερωτήσεις που είδα πιο πάνω περιττεύουν αν αναρωτηθείς...ποιοι είναι καλύτεροι εμπορικοί εταίροι των Ρώσων και ποιοι μπορούν να θεωρηθούν ισότιμοι, οι Γερμανοί ή οι Κύπριοι? Και το αντίθετο βέβαια.

Βέβαια υπάρχουν και αυτά, αλλά κάτι θα βρούνε...δεν μπορεί.

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129326448

michele είπε...

Ε δεν πρεπει να ξερουμε και λιγη ..ιστορια??
Γεμισε τσαμπα μαγκες ο τοπος..Ειναι καλα που στηριζοταν η Κυπρος σε μαυρο χρημα,σε trafficking και σε ξεπλυμα??.Οι Κυπριοι πολιτες δεν "εκμεταλλευτηκαν" το γεγονος αυτο προς οφελος τους? 5 φορες πανω οι καταθεσεις απο το ΑΕΠ??

Ερωτησεις εγω κανω.

Και βεβαια προ 3 ετων εχω αναλυσει σε γραπτα μου για το γερμανικο σχεδιο.Που σημαινει οτι δεν το υποστηριζω.Υπηρχαν κι αλλοι τροποι να βγει η Ευρωπη απο την κριση.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάντα από την ίδια οπτική πλευρά βέβαια, απορώ γιατί τιμωρήθηκε ο Κατίδης... επειδή αυτός είναι με τους ισχυρούς και το δείχνει???

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129328028


Τέλος πάντων δεν το παλεύω άλλο για σήμερα, όπως λένε και οι νέοι...
Ας δούμε κάτι αστείο με ...γκάζια για όσους δεν το έχουν δει για να ξεχάσουμε τον πόνο μας

http://www.youtube.com/watch?v=9YR9UeZKI78

μπαρμπαλιας είπε...

λιγο περιεργο με τον ...προφητη...

Δείτε ένα video του Δ. Καζάκη* για τις καταθέσεις στην Κύπρο 10-12-2012,

http://www.youtube.com/watch?v=fa0iufLU9eY

karaefthimiou23 είπε...

Χαιρετώ την παρέα.Μετά από πλήρες διάβασμα και ανάλυση των χθεσινών συμβάντων έχω να πω το εξής:Μακάριοι οι Κύπριοι πολίτες,μακάρι να την γλιτώναμε και εμείς τόσο φθηνά,απίστευτα φθηνά...

νικος φαληρο είπε...

Καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.Φιλοι ειμαστε ατυχοι.Ζουμε σε εποχες ολοκληρωτισμου.Μακαρι να μην γινουμε οπως στο προφητικο βιβλιο του Οργουελ.Δεν βλεπω να απεχουμε και πολυ.Παραθετω αποσπασματα για το "1984" Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού
παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.

Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια
αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός.

Το έγκλημα της σκέψης είναι το θανάσιμο αμάρτημα. Γι' αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξή του: ελευθερία, γλώσσα, ανθρώπινα αισθήματα. Και όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος: θα πεθάνει αγαπώντας τον Μεγάλο Αδελφό.
Το κόμμα ασκεί την εξουσία έχοντας καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας.
Όλοι παρακολουθούνται, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, με την βοήθεια τηλεοθονών. Όλα και όλοι ελέγχονται από τον Μεγάλο Αδερφό. Όλα οφείλονται και πηγάζουν από τον Μεγάλο Αδερφό. Ένα πρόσωπο που χρησιμοποιείται για την προσωποποίηση του κόμματος.
Η ελευθερία έκφρασης αλλά ακόμα και σκέψης έχει ποινικοποιηθεί.
Το κόμμα ασκεί την εξουσία έχοντας καταλύσει κάθε έννοια ελευθερίας.
Όλοι παρακολουθούνται, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, με την βοήθεια τηλεοθονών. Όλα και όλοι ελέγχονται από τον Μεγάλο Αδερφό. Όλα οφείλονται και πηγάζουν από τον Μεγάλο Αδερφό. Ένα πρόσωπο που χρησιμοποιείται για την προσωποποίηση του κόμματος.
Η ελευθερία έκφρασης αλλά ακόμα και σκέψης έχει ποινικοποιηθεί

Η Ωκεανία στο "1984" ως κοινωνία απολυταρχική είναι ιεραρχημένη στις ακόλουθες τρεις κοινωνικές τάξεις:

α) Το εσωτερικό κόμμα, που είναι η νομενκλατούρα, η άρχουσα και ευημερούσα τάξη (ποσοστό λίγο πιο πάνω από το 1%).

β) Το εξωτερικό κόμμα, οι μικρογραφειοκράτες χαμηλοϋπάλληλοι (ποσοστό 18%).

γ) Οι proles (υπερβαίνουν το 80%). Είναι οι υποναίοντες, οι παρίες που ζουν κάτω από συνθήκες απόλυτης αθλιότητας. Εχουν το δικαίωμα της πρόσβασης στη φτηνή λογοτεχνία και στην πορνογραφία και τους επιτρέπεται να πίνουν μόνο μπίρα.

νικος φαληρο είπε...

Η κοινωνία που περιγράφεται στο βιβλίο είναι υπό κομμουνιστικού καθεστώτος και κυβερνάται από το "κόμμα". Το κόμμα παραποιεί τα στοιχεία παρόντος και παρελθόντος όποτε το κρίνει σκόπιμο, εξαφανίζει τους αντιφρονούντες χωρίς ίχνος και παρακολουθεί όλα τα μέλη του κόμματος. Το σύστημα είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μετατρέπει τους ανθρώπους σε πειθήνια όργανα και να συντηρεί τον εαυτό του εξαλείφοντας εγκαίρως οποιαδήποτε εν δυνάμει απειλή. Κάνει χρήση οποιουδήποτε μέσου, ακόμα και του πολέμου, για να καταφέρει να περάσει απαρατήρητες τις πράξεις του. Όσον αφορά τους πτολετάριους, οι οποίοι είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού και δεν έχουν σχέση με το κόμμα, φροντίζουν να τους έχουν το επίπεδο χαμηλά απασχολώντας τους με ασήμαντα πράγματα (π.χ. τζόγο).
http://www.vivliokritiki.gr/kritiki-vivliou.php?vivliokritiki=1

νικος φαληρο είπε...

τα τρία συνθήματα του Κόμματος:
0 ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ
Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

νικος φαληρο είπε...

καλο βραδυ σε ολες τις φιλες και τους φιλους.

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Νίκο.Ζούμε ενδιαφέρουσες περιόδους,όχι ολοκληρωτισμού.Αρχίζω να γίνομαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ΚΑΙ για την πραγματική οικονομία,ότι θα ανακάμψει γρηγορότερα από ότι φανταζόμουν.

Δεν πίστευα όμως ότι αυτό το ΚΑΤΙ που χρειαζόταν θα προέρχοταν από μια ταπεινή και μικροτάτη χώρα σαν την Κύπρο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το ερωτημα ειναι απλο που θα πανε τα λεφτα?
Εαν πανε στη Γερμανια εχει καλως/για τους Γερμανους/εαν οχι απλως τιναζουν το κυπριακο κρατος στον αερα για το τιποτα.
Ενα δευτερο ερωτημα ειναι
Μπορεις να κλεψεις ατιμωρητα την Ρωσικη μαφια?
Θα το πω ξανα δεν ειναι τα λεφτα η ΠΙΣΤΗ ειναι ,η κυπριακη οικονομια και μαζι της η Κυπρος ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Βεβαια η κυπρος ειναι μη συστημικη
αλλα η ισπανια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

michele είπε...

Καλησπερα σε ολους.Συμφωνω και με τα 2 σχολια Καρα.Αν εξαιρεθει ο κλονισμος στην τραπεζικη πιστη..ολες οι αλλες προυποθεσεις ευνοουν τους Κυπριους σε σχεση με το δικο μας μνημονιο..

michele είπε...

Καλως τον Αλεξ.Τιποτα δεν θα πεθανει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Εαν εξαιρεθει κυρια μου ο καρκινος εισθε υγιεστατη!!

michele είπε...

Εκτος αν εννοεις οτι πληγει θανασιμα η μαυρη οικονομια εκει.Πολυ πιθανον αλλα 700χιλ ανθρωποι ειναι με καλο φορολογικο καθεστως για επιχειρησεις και τουρισμο.Θα τα καταφερουν

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γεια σου michele
Εμεις θα κονομησουμε τωρα οι αλλοι..

michele είπε...

Δεν καταλαβαινω το τελευταιο σχολιο σου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο δεξιουλης δειχνει να μην ειναι κοροιδο περιμενει να ανοιξουν οι αγορες,θα το τραβηξει οσο παει

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele τωρα θα δημιουργηθουν οι καλυτερες τιμες για τα επομενα πολλα /εκτος του οχι απιθανου απροοπτου/χρονια.Μακαριος οποιος εχει ρευστο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Τωρα που παραδοθηκε το παιδι να δειξουμε τον πολιτισμο μας και να του δωσουμε μια μικρη αδεια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τυχαια παραιτηθηκε και koster του ΤΧΣ

michele είπε...

Λιγη κερδοσκοπια στο ευρω βλεπω..οι Κυπριοι θελουν και το ευρω,δεν θελουν τη συμφωνια.Κατι τετοια βγαζαμε και μεις στις δημοσκοπησεις..
Σωστη ηταν η προταση Σουλτς να εξαιρεθουν οι καταθετες κατω απο 25ΟΟΟ ευρω

michele είπε...

Διαγγελμα Αναστασιαδη τωρα

michele είπε...

Το καινουργιο ειναι: Οποιος δεν παρει τα λεφτα του επι 2 χρονια οι μισες του απωλειες θα μπορουν να επενδυθουν σε ομολογα επι των μελλοντικων εσοδων απο τους υδρογονανθρακες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πιτσιρίκος‏@pitsirikos
Εμένα με έπεισε ο Αναστασιάδης στο διάγγελμά του. Θα μεταφέρω τις καταθέσεις μου στην Κύπρο.

michele είπε...

Οποιος δεν παρει τα λεφτα του απο τις τραπεζες,εννοειται.

michele είπε...

Καλα αυτος ειναι ασχετος.Εσυ Αλεξ δεν θα πηγαινες??

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele μου εισαι απιθανος χιουμοριστας

michele είπε...

Επειδη σε ξερω,ευκολο χιουμορ χαχα.

karaefthimiou23 είπε...

Καθάρισε η Κύπρος κύριοι,πολύ φθηνά...

michele είπε...

Κiller o Αναστασιαδης παντως.Καμμια σχεση με τον αλλον που τα σκατωσε.Μεγαλυτερος ολων ο Παπαδοπουλος ο μακαριτης παντως.Και ειπε οχι στο σχεδιο Αναν και ηταν και...μαγκας.Να μην πουμε αλλα τωρα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele μου εισαι απιθανος χιουμοριστας

karaefthimiou23 είπε...

Η πίστη καλά θα κάνει να κλωνισθεί.Άλλωστε αυτοί οι μύθοι αφορούσαν εμάς τους μικρούς,τη μάζα.Οι ισχυροί απεφάσισαν με τα κουρέματα σε ομόλογα και καταθέσεις να κατευθύνουν το χρήμα στην παραγωγή και όχι στο άραγμα των προθεσμιακών,ενώ η ανεργία καλπάζει.

Ο κόσμος αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο.Αισιοδοξώ ακόμη περισσότερο για το μέλλον της Ελλάδος,της Κύπρου αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πραγματικος killer

Nek είπε...

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά. Νομίζω ό,τι ήρθε η ώρα να δούμε το διάγραμμα της Τράπεζας Κύπρου! χαχαχα

karaefthimiou23 είπε...

Κάντε σύγκριση Αναστασιάδη σήμερα με ΓΑΠ και Σαμαρά(για να μην πάω και πιο πίσω...).Τι πίνουν εκεί στη Κύπρο,να μας το δώσουν και εμάς...

Nek είπε...

Πίνουν αυτό που τους δώσαν το 74...

karaefthimiou23 είπε...

Σε εμάς δεν έμεινε τίποτε από το 1940...?Αλλά θα μου πεις πού να προλάβουμε,πιαστήκαμε μαλί με μαλί με τους κομμουνιστές και τέζα η Ελλάς...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

http://www.zerohedge.com/news/2013-03-16/saxo-bank-ceo-full-blown-socialism-and-i-still-cant-believe-it-happened

Nek είπε...

Ετσι. Ασε που δυστυχώς εμείς ξεχνάμε εύκολα, άσε που είναι και πολύ πιο παλιό το δικό μας από το δικό τους...
Το πιστεύετε ό,τι "ζηλεύω" βλέποντας τον ανθρωπο αυτό να μιλάει έτσι? Κάπως έτσι είναι οι ηγέτες πιστεύω...

michele είπε...

Bλεπω το εριξες πολυ στην μελετη Καρα.
Τωρα αυτο που εγινε στην Κυπρο δεν μπορουσε να γινει στην Ελλαδα..ειναι μεγαλο μεγεθος για υποθεσεις τυπου bank run.
Aλλωστε ΚΑΙ εκει το προβλημα ηταν τραπεζικο και οχι δημοσιονομικο.

Χτυπησαν αυτο που σιχαινονται οι Γερμανοι.Σε μας τις συνταξεις και σ αυτους τη Ρωσικη μαυριλα.

Nek είπε...

Το πιο δίκαιο θα ήταν να χτυπήσουν απευθείας τις Ρώσικες off-shore εκεί με 20 και 30% κούρεμα και να αφύσουν του μικρούς ήσυχους.

Nek είπε...

Καλύτερα το κακό στη ρίζα του παρά το κοντά στα ξερά και τα χλωρα.

michele είπε...

Ωραιος ο ceo της SAXO.Σου λεει ας τους βαλουμε να πουλανε και ν αγορασουνε μετα..να βγαλουμε καμμια προμηθεια..

Οταν κουρεψαν τα παντα στη Δανεζικη τραπεζα δεν..φοβηθηκε??

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο εδώ διότι τι να φτουρίσουν 20-30 δις όταν χρωστάγαμε σε όλο τον πλανήτη 500 δις.Αλλά γίνεται εν μέρει και σε εμάς,με την υπερφορολόγηση.

Αναταράξεις σαφώς και θα υπάρξουν,όπως συμβαίνει σε κάθε κοσμογονική αλλαγή όταν οι τεκτονικές πλάκες κινούνται.Όταν όμως κατακάτσει ο κουρνιαχτός θα ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο.

karaefthimiou23 είπε...

Nek τους Ρώσους τους θέλουμε στο παιγνίδι,το ματς έχει πολύ μέλλον.

Nek είπε...

Το ξέρω. Ολε ο Ρώσος! (κατά το ταύρος!) χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Αφήστε που συζητούνται νέες λύσεις πιο συμφέρουσες για τις καταθέσεις,με αλλαγή στα ποσοστά που και την κυπριακή αντιπολίτευση θα πείσει και τους όξω ευχαριστημένους.

Όπου υπάρχουν λεφτά,λύσεις βρίσκονται και όπου ο καθένας δεν σκέφτεται μόνο την πάρτυ του.

michele είπε...

ΝΕΚ εται επρεπε να γινει,αλλα οι Κυπριοι δεν ηθελαν να τα κουρεψουν ΟΛΑ απο τους ΡΩΣΟΥΣ...

Καρα,δεν ειναι μονο αυτο.Εδω ηθελαν να χτυπησουν ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,αλλο που ξεσκισαν την οικονομια γενικοτερα.

Unknown είπε...

Καλησπέρα. Η προασυνεδρίαση στο forex για την ισοτιμία EUR/USD έχει ανοίξει στο 1.2940.....Ξύλο με το καλημέρα.

Ευτυχως που η δική μας αγορά είναι κλειστή αύριο...

karaefthimiou23 είπε...

Για τις συντάξεις έπρεπε μόνοι μας να το πράξουμε,το'χουμε πει χιλιάδες φορές ότι δεν νοείται σύνταξη για κανέναν άνω των 1.000 ευρώ.

michele είπε...

Στην ουσια εχεις δικιο,ενταξει στο ποσον εισαι λιγο υπερβολικος Καρα

karaefthimiou23 είπε...

Καλό αυτό Χρήστο.

karaefthimiou23 είπε...

Με την παρούσα οικονομία και με αναλογία 1 συνταξιούχο για κάθε 1,5 εργαζόμενο καθόλου υπερβολικός.

Nek είπε...

http://youtu.be/_4bzq8RB8Pg
Κρατάει μιάμισι ώρα. Οποτε έχετε χρόνο και θέλετε δείτε το. Πιστεύω ότι έχει άμεση σχέση με αυτό που μας συμβαίνει. Είναι πραγματική ιστορία.

ΠΑΝΟΣ είπε...


Άλλοι βλέπουν ρήγματα σε θεμελιώδη περιουσικά δικαιώματα και αισθάνονται (κρύα) ρίγη αφού ότι έγινε μια φορά μπορεί να ξαναγίνει και άλλοι βλέπουν ...φως όπως ο Κάρα!
Μe... Know nothing, me villager.
Tο μόνο ερώτημα είναι πως είναι σίγουρος κάποιος ότι αυτό ήταν και ...πάει, δηλαδή ότι καθάρισε η Κύπρος?
Ή ότι θα την γλυτώσουν οι υπόλοιποι και την πλήρωσε μόνο η Κύπρος?
Άσε, θα απαντηθεί στην πράξη σύντομα, αρκεί να είμαστε καλά.
Μόλις γύρισα, πάω να κάνω ένα μπάνιο (κρύο για να χωνέψω την σύνταξη που μου κάθεται βαριά!)

ο dwk είπε...

…και πιο οικονομικό να τους …καθαρίσουμε…
…άλλωστε στον αστερισμό της φράου βρισκόμαστε!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με την λογική αυτή βέβαια σε λίγα χρόνια που δεν θα εργάζεται ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα δίνονται και συντάξεις. Καλό, δεν το είχα σκεφτεί ότι μπορεί να είναι και σκόπιμο.
Εγώ το είχα θέσει πιο πατριωτικά...η σύνταξη να είναι τιμητική και να απονέμεται μετά θάνατον, τουλάχισστον να πάρει η χήρα μια τιμητική πλακέτα!
Άντε γεια!

michele είπε...

Ρε συ Πανο,παλι οι γυναικες να επωφεληθουν?? οι χηρες εν προκειμενω.Αμαν πια!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έτρεμε το χέρι μου από την συγκίνηση και μου βγήκαν 2 σ...
Αφού γι αυτές δουλεύουμε όλοι βρε Μικέ!
Τα λέμε...

michele είπε...

Πληροφορίες απο την Κύπρο: Για καταθέσεις κάτω από €100 χιλ. η αποκοπή ενδέχεται να μειωθεί από 6,75% σε 3%

Με καθε επιφυλαξη βεβαια..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

λοιπον το σχεδιο αλλαζει,κολοκυθια δηλαδη,και οι φοροι θα ειναι μικροτεροι των αρχικων για την μαριδουλα.Αλλαζει κατι?
οχι Η ΠΙΣΤΗ ειναι το θεμα ,σημερα τοσο αυριο αλλο τοσο,σημερα εκει αυριο αλλου

ο dwk είπε...

…θα δούμε πόσοι ΑΝΑΝίες βουλευτές θα εγκληματήσουν…

karaefthimiou23 είπε...

Κύριοι ότι είχατε συνηθίσει ξεχάστε το και αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν μ' αφήνουν να φύγω ρε...

Αλέξανδρε μας έβγαλες την ΠΙΣΤΗ χαχα

Σήμερα εδώ κι αύριο αλλού
Παρέα με την κουρελού!

όπως λέει το άσμα... Σερ Μπιθί

karaefthimiou23 είπε...

Ποια πίστη και τρίχες κατσαρές,3% σου'δινε η πίστη και με τέτοια ύφεση και ανεργία δεν θα σου μείνει κατόφραγκο...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καααβαινω οτι σας τα πρηξα
Ας δουμε τις αγορες τωρα,η νυχτα των gap

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Δεν ξέρω αν βλέπω καλά αλλά νομίζω ότι για κάποιο λόγο θέλουν να χαλάσουν τις σταθερές αξίες

michele είπε...

Δημιουργούνται 3 κλίμακες φορολογίας - Προωθείται φόρος 5% για ποσά έως 100.000 και 13% για ποσά άνω των 500.000 ευρώ
4 λεπτά πριν

banking news

Μπροστα η "ελευθερη γνωμη" βλ σχολιο
10,09 ΧΑΧΑ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Χαιρετω,την παρεα.

Εκλεισα τα ματια για 10 λεπτα και ειδα ενα εργο ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ.
Σημ:το εργο παιζει απο εβδομαδα.. Τωρα ειδαμε τον χρησμο...

Οσο για ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ας κρυφτουν οι αλεξηδες και σια,με τριφιμα σε κανενα καταφυγιο..

Το γιατι σε δευτερο μερος.

karaefthimiou23 είπε...

Τελικά,με κείνα και με τ'άλλα όλοι οι δρόμοι οδηγούνε στις μετοχές...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Reuters) - Germany's finance minister said on Sunday Berlin would have respected the bank deposit guarantee on small savers' insured deposits but the Cypriot government, European Commission and European Central Bank (ECB) decided against this

ωπααα
τι ναι τουτο?

Nek είπε...

Προφανώς ο πόθος της κυβέρνησης να μην τα βάλει αποκλειστικά με τους Ρώσους διότι εκεί στηρίχθηκε η οικονομία και να μοιραστεί το βάρος προς όλους διασκεδάζοντας εντυπώσεις. Κάτι που μετά τις αντιδράσεις τείνει να ψιλοανατραπεί.

michele είπε...

Εμ ,ειπαμε killer o παιχτης.Σου λεει μην χασουμε την κανουλα.Τωρα βεβαια πανε για...διορθωση

Nek είπε...

θα κάνουνε ένα καντήλι κόκκινο!!! χαχα

Nek είπε...

Μην ξεχνάτε ό,τι μετά το Καλοκαίρι έχουνε εκλογές οι Γερμανοί. Η εκλογή τους εξαρτάται από την ευαισθησία τους προς τον πολύ κόσμο. Η Κεντρική Ευρωπαική Τράπεζα και το Eurogroup δεν νοιάζονται για το πολύ κόσμο διότι δεν εκλέγονται από αυτόν. Η δεν Κύπρος στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της στο Μαυρο χρήμα των Ρώσων οπότε όλα έχουν τη λογική τους.

ΠΑΝΟΣ είπε...


Είπε τέτοιο πράγμα ο σακάτης???
Εντάξει έχουμε συνηθίσει πια και δεν μας κάνει καμιά εντύπωση ότι και να λένε.
Ευαισθησία...ποια ευαισθησία? προφανώς αυτήν που θα δείξουν στους ΜΕΣΑ ότι τρέφουν για τους ΕΞΩ για να τους εκλέξουν οι μέσα που είναι κι αυτοί ευαίσθητοι. Θου Κύριε βραδιάτικα...

Βλέπω Τράγκα στο ΣΚΑΙ

michele είπε...

Ε καρναβαλι εχουμε ,τι να δεις χεχε

michele είπε...

Cyprus in talks to change bailout bank levy to 3% on savings <€100k, and 12.5% on >€100k - Reuters

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Πολύ χειρότερες θα είναι οι επιπτώσεις, «αν δεν ψηφιστεί το τέλος επί των καταθέσεων», όπως αποκάλεσε την απόφαση του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων και η οικονομία θα καταρρεύσει, δηλώνει ο νομπελίστας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πισσαρίδης, ο οποίος μέχρι πριν λίγες μέρες απέκλειε κατηγορηματικά το «κούρεμα», εξέφρασε την άποψη ότι το μνημόνιο όσο οδυνηρό και να είναι, είναι η μόνη ελπίδα να σωθεί η κυπριακή οικονομία, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό που μας αναγκάζει το Eurogroup να κάνουμε είναι πρωτοφανές» και παραδέχεται ότι θα υπάρξει εκροή ξένων καταθέσεων.

Συνεχίζοντας, ο Κύπριος Νομπελίστας δήλωσε «Κακά τα ψέματα. Αν δεν ψηφιστεί ο νόμος τα επακόλουθα θα είναι πολύ χειρότερα. Οι χρεοκοπίες θα είναι πολλές και οι πιο πολλοί Κύπριοι καταθέτες θα τα χάσουν όλα, γιατί οι τράπεζες τους δεν θα ξανανοίξουν».

Αυτό, θεωρεί, «θα γίνει τώρα, σε 2-3 μέρες, όχι κάποια αόριστη μέρα στο μέλλον. Η οικονομία μας θα καταρρεύσει».

Ερωτηθείς αν δεν θα είναι εξίσου καταστροφικό το κούρεμα για τους μικροκαταθέτες, αλλά και το ενδεχόμενο μεγάλης εκροής ξένων καταθέσεων από την Κύπρο, ο κ. Πισσαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει εκροή καταθέσεων, καθώς πολλοί θα φοβηθούν. «Οι ξένες καταθέσεις πρόσφεραν πολλά, αλλά δεν εξαρτόμαστε από αυτές», είπε, προσθέτοντας ότι αν τις χάσουμε οι επιπτώσεις δεν θα είναι τόσο δραματικές όσο η πτώχευση των τραπεζών Λαϊκής και Κύπρου, όπου βρίσκεται συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεων των Κυπρίων, των μικροεπιχειρήσεων.

....ο οποίος μέχρι πριν λίγες μέρες απέκλειε κατηγορηματικά το «κούρεμα»

ΕΔΩ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ..

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2012, ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης είχε μιλήσει για τις καταθέσεις των Ελλήνων σε κυπριακές τράπεζες. Τι είχε πει τότε ο γνωστός οικονομολόγος;

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ..

Αν δεν ψηφιστεί ο νόμος τα επακόλουθα θα είναι πολύ χειρότερα. Οι χρεοκοπίες θα είναι πολλές και οι πιο πολλοί Κύπριοι καταθέτες θα τα χάσουν όλα, γιατί οι τράπεζες τους δεν θα ξανανοίξουν».

Ευτυχως το πειραμα ΑΛΕΞΗΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ,εφαρμοζεται στην Κυπρο και δυστυχως εχει και συνεχεια..

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ,ΚΥΠΡΙΟΙ.
ΥΓ
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.

karaefthimiou23 είπε...

Ποιος Αλέξης, ο συστημικός του London School of Economics και των Αμερικανοσιωνιστών στο Λεβύ ή ο αντισυστημικός της κουκούλας...?

Τι παραμύθι συνεχίζεις να τρως ελληνικέ λαέ...

Nek είπε...

Και θα το τρώει για χρόνια.... Ετσι ήταν έτσι είναι και έτσι θα'ναι. Οι "σωτήρες" πάντα βρίσκουν τρύπα κε Καρα...

karaefthimiou23 είπε...

Οπότε εμείς Nek ας επικεντρωθούμε στις μετοχούλες μας...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Αμα σου αρεσουν τα λαιτ,ευκολα ,χωνεψιμα παραμυθια...

Nek είπε...

Τώρα μιλάτε σωστά! Αλλιώς όλα στη μαμά! χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Φαλακρέ πράκτορα δεν ψάχνω για σωτήρες,ούτε για τις μάγισσες των παραμυθιών.Όποιος θέλει να πιστέψει ας πιστέψει...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Σαν τις μτχ δεν εχει!!!!!!!!!!

Καληνυχτα.Καλο ξημερωμα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλό ξημέρωμα.

Nek είπε...

Θα μου επιτρέψετε να ξαναπαραθέσω το link που έβαλα πριν. Τουλάχιστον για μένα αν και έγινε πολλ΄πα χρόνια πριν, μου δίνει όλες τις απαντήσεις. Το μόνο είναι ό,τι θέλει χρόνο για να το δει κανείς όλο και να ίσως για να το κατανοήσει πλήρως θα πρέπει να το δει 2 φορές!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Εγω πιστευω παντα στο λιγοτερο κακο,εφοσον δεν μπορεις να κερδισεις κατι..

karaefthimiou23 είπε...

Πες με λίγα λόγια Nek,δώσε μια γεύση.Ποιανού είναι,Έλληνα ή ξένου και σε τι αναφέρεται στο περίπου?

michele είπε...

1,291 αυτη τη στιγμη το ευρω ,απο 1,3073 εγραψε και 1,2898

Nek είπε...

Είναι η αυτοβιογραφία ενός ανθρώπου διορισμένου από τις ΗΠΑ για να προασπίζει τα συμφέροντά της σε ξένες αναπτυσσόμενες χώρες.

Nek είπε...

Βλέποντάς το βήμα βήμα θα δείτε (διότι εγώ έπαθα πλάκα) ό,τι έχει συμβεί και συμβαίνει στη πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.
http://youtu.be/_4bzq8RB8Pg

Nek είπε...

Διαλέγουν μία χώρα με εν δυνάμει συμφέροντα, δίνουν δάνεια στους ανθρώπους, τους μαθαίνουν να ζούν σα βασιλιάδες για κάμποσο και μετά τους υποδουλώνουν... και όχι μόνο. πρέπει να το δείτε κάποια στιγμή!

karaefthimiou23 είπε...

Ωραίο χάσμα το ευρώ.

Nek είπε...

Προς θεού δεν πάω να περάσω κάτι. Απλά επειδή είμαι εδώ κάτι εβδομάδες και μ'αρέσει και εκτιμώ τη παρέα σας (αν και δεν συμμετέχω ενεργά συνήθως) θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και ελπίζω να σας συγκλονίσει όπως συγκλόνισε και μένα. Παρεπιπτόντως είμαι 42 και κάτι και είμαι Σαλαμίνα.

karaefthimiou23 είπε...

Πρέπει να το'χω δει,αν είναι παλιό.

Nek είπε...

Δεν είναι ταινία. Είναι η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου χωρών.

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://24gr.blogspot.com/2013/03/gazprom_17.html#more

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://24gr.blogspot.com/2013/03/gazprom.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://24gr.blogspot.com/2013/03/blog-post_8925.html#more