Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΟΤΕ


X.A.A. LIVE 



        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ...



By Gideon Rachman

Τελικά οι Κύπριοι πήραν το πικρό φάρμακο. Αντιμέτωποι με την εθνική ταπείνωση και ένα ζοφερό μέλλον, πολλοί παραπονούνται ότι το μικρό τους κράτος αναγκάστηκε να υποκύψει στη βούληση μίας μεγαλύτερης και άσπλαχνης δύναμης: της Γερμανίας. 

Οι εφημερίδες στην Κύπρο δείχνουν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ως Ούνο και κατηγορούν το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον υπουργό Οικονομικών, ότι μιλά ως «φασίστας». Το αντιγερμανικό αυτό αίσθημα εντείνεται επίσης στην Ελλάδα και την Ιταλία. 

Αυτή η γερμανοφοβία είναι άδικη. Πίσω από όλες αυτές τις φωνές και τις διαμάχες, οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα χρηματοδοτήσουν και πάλι το μεγαλύτερο μέρος μία ακόμη διάσωσης στην ευρωζώνη. Φαίνεται λίγο σκληρό ότι η Γερμανία επεκτείνει δάνεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στους γείτονές της, οι οποίοι σε αντάλλαγμα την κατηγορούν για νέο-Ναζισμό. 

Παρόλα αυτά, η εντεινόμενη γερμανική ισχύς – όπως και η αυξανόμενη δυσαρέσκεια σε αυτή την ισχύ – είναι πλέον τα βασικά θέματα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Υπάρχει μία ιστορική ειρωνεία, δεδομένου ότι ο βασικός λόγος για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από τη δεκαετία του 1950 κι έπειτα ήταν να τελειώσει μια για πάντα η ιδέα ότι η Γερμανία είναι απλούστατα πολύ ισχυρή για να συνυπάρχει άνετα με τους γείτονές της. Η φράση που ακούγεται πιο συχνά – στο Βερολίνο όπως επίσης στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες – αφορά στην ανάγκη για μία «Ευρωπαϊκή Γερμανία, αντί για μία Γερμανική Ευρώπη».


Μετά την κυπριακή κρίση όμως, φαίνεται όλο και περισσότερο πως έχουμε μία Γερμανική Ευρώπη, επειδή η κατεύθυνση που ακολουθεί η Ήπειρος εν μέσω κρίσης διαμορφώνεται κυρίως από τις ιδέες και τις προτιμήσεις των πολιτικών και των αξιωματούχων του Βερολίνου. 
Είναι αλήθεια ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχαν το αρχικό πρόσταγμα στις διαπραγματεύσεις με την Κύπρο. Ήταν όμως, πάντα σαφές ότι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει συμφωνία χωρίς τη γερμανική συγκατάθεση. Επίσης, το γεγονός ότι η κυρίαρχη προσωπικότητα από την ΕΚΤ κατά τη διάρκεια της κρίσης ήταν ο Γέοργκ Άσμουσεν, ο Γερμανός τραπεζίτης που μετέχει στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ, και όχι ο Μάριο Ντράγκι, ο Ιταλός πρόεδρός της, συνέβαλε στο να μπει γερμανικό προσωπείο στην κρίση. 

Όταν καταλαγιάσουν τα πνεύματα, οι Γερμανοί ηγέτες θα πρέπει να αναρωτηθούν πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που στόχο είχε να τερματιστεί κάθε συγκρουσιακή αντίληψη μεταξύ της Γερμανίας και των γειτόνων της οδήγησε στην αναγέννηση του αντι-γερμανικού αισθήματος. Θα είναι μόνιμη αυτή η ζημιά; 

Εν μέρει το γεγονός αυτό εξηγείται καθώς ο κίνδυνος είναι πλέον τόσο μεγάλα πλέον που η Γερμανία δεν μπορεί να μην υπερασπιστεί το εθνικό της συμφέρον. Διακυβεύεται η επιβίωση του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος και οι Γερμανοί φορολογούμενοι κλήθηκαν να συνεισφέρουν σημαντικά σε πολλά πακέτα στήριξης. 

Οι Γερμανοί έχουν επίσης μία σταθερή και σαφή ανάλυση του προβλήματος. πιστεύουν ότι η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στη δημοσιονομική ασωτία και στα εσφαλμένα επιχειρηματικά μοντέλα και πως κατά συνέπεια η λύση βρίσκεται στη λιτότητα σε συνδυασμό με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτή η συνταγή είναι επικίνδυνη. Οι πολέμιοι της λιτότητας όμως, δεν έχουν παρουσιάσει εναλλακτικές πολιτικές ικανές να γείρουν την πλάστιγγα. 

Το θέμα όμως, δεν αφορά μόνο τη γερμανική ισχύ. Αφορά επίσης την εξαιρετική ανεπάρκεια άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων που, μέχρι πρότινος, εξισορροπούσαν τη γερμανική ισχύ. Οι κυβερνήσεις σε Ισπανία και Ιταλία υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων, είναι εξασθενημένες. Η Βρετανία δεν είναι μέλος του ευρώ και κατά συνέπεια βρίσκεται στο περιθώριο.

Παρόλα αυτά, η πιο αξιοσημείωτη πλευρά της κρίσης είναι η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία μίας ισχυρής γαλλικής φωνής στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Από το Ζαν Μονέ ως το Ζακ Ντελόρ, οι Γάλλοι πάντα υπερηφανεύονταν ότι ηγούνταν ότι παρείχαν τη θεωρητική ηγεσία στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 

Η αντίληψη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να καθοδηγείται από μία γαλλο-γερμανική συμμαχία ήταν σημαντική για το γαλλικό τρόπο σκέψης – όπως αντικατοπτρίστηκε και από την αποφασιστικότητα του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί να συνάψει μία στενή συνεργασία με την κα. Μέρκελ. Η ιδέα πως η Ευρώπη καθοδηγείται από τους «Μερκοζί» ήταν ανέκαθεν μία αυταπάτη. Τουλάχιστον όμως, έδειχνε την αποφασιστικότητα των Γάλλων να βρίσκονται στο επίκεντρο των αποφάσεων. 

Υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ όμως, ουδείς υποστηρίζει πλέον ότι η Γαλλία έχει ισότιμο ρόλο με τη Γερμανία. Στο θέμα της Κύπρου, ακόμη και η θέση των Φιλανδών φάνηκε πως ζύγισε περισσότερο στη συζήτηση από ότι εκείνη των Γάλλων. 

Μέρος του προβλήματος είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Ολάντ έκανε γνωστό πως δεν εγκρίνει τη γερμανική εμμονή στη λιτότητα, χωρίς όμως, να αντιπροτείνει μία συνεκτική εναλλακτική. Δεν έθεσε εαυτόν στο τιμόνι μίας συμμαχίας των χωρών του Νότου που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς. 

Ούτε δημιούργησε μία καλή και αποδοτική σχέση με την κα. Μέρκελ. Από την άλλη πλευρά, οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν έχουν πλέον τον κρίσιμο ρόλο που είχαν κάποτε στην καρδιά της Ευρώπης. Μετά την αποχώρηση του Ζαν Κλοντ Τρισέ, το τιμόνι της ΕΚΤ δεν βρίσκεται πλέον σε γαλλικά χέρια. Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς, είναι παίκτης χαμηλών βαρών. 

Ακόμη και Γερμανοί αξιωματούχοι ελπίζουν να μη διαρκέσει επί μακρόν αυτή η κατάσταση. Εκτιμούν ότι όταν τα πράγματα επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και μπουν σε ισχύ οι απαραίτητοι θεσμοί, τότε η Γερμανία δεν θα χρειάζεται να ηγείται τόσο φανερά. Μάλλον όμως, πρόκειται για ευσεβή πόθο. Απέχουμε ακόμη πολύ από τη λήξη της κρίσης στην ευρωζώνη και δεν είναι ακόμη σαφές ποιες νέες ευρωπαϊκές δομές θα προκύψουν στο τέλος – ούτε εάν θα εξασθενίσουν ή αντιθέτως θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τη γερμανική ισχύ. 

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία μένει με το δαχτυλίδι: θα υπογράφει τις επιταγές, θα επιβάλει τους κανόνες τους οποίους επίσης θα καθορίζει σε μεγαλύτερο βαθμό. Είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για την Ευρώπη και εν κατακλείδι… για την ίδια τη Γερμανία. 

ΠΗΓΗ: FT.com 
Copyright The Financial Times Ltd.

124 σχόλια:

fasokinigos είπε...

Καλημερα σε ολα τα παιδια. Καλημερα φιλε μου Αλεξανδρατε!!!. Ποτε δεν εφυγα βρε....Καθε πρωι σας διαβαζω και σας χαιρομαι. Κανονιστε καμια συναντηση.....για πολλους και διαφορους λογους......Αρκει να υπαρχει θεληση και διαθεση......και επειδη ξερω ΟΛΑ τα παιδια ενα προς ενα....νομιζω οτι ειναι εφικτο. Την καλημερα μου σε ολους......

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ

Καλημέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Το αποφάσισα δεν ξανά κοιμάμαι νωρίς
χάνω τα καλύτερα όλος ο κόσμος παρόν και εγώ να κοιμάμαι απαράδεκτο .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΕΕΕΕΕ πολύ σε πάω ρε ΦΙΛΕ

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα Γιάννη και Παναγιώτη

καλημέρα σε όλους.

Τιτανομέγιστος ο Αλεξανδράτος...

Αδικαιολογήτως απόντες από το χθεσινό προσκλητήριο Άλεξ και Καρά.

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα σε ολες και ολους...

Αλεξανδρατε εγω δεν εφυγα ποτε...παντως τα συγχαρικια μου για την πρωτοβουλια...


Ο Παυλος μιλουσε για τον ΠΑΟΚ,εγω το αφιερωνω στον Αλεξανδρατο...

http://youtu.be/9hebRtwDU10

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

NIKOS είπε...

MHPVS ETOIMAZONTAI NA MAS ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΤΕ ΚΛΠ

Unknown είπε...

Morning boys and girls.

Σήμερα οπλίζω εκ νέου την καραμπίνα και στήνω καρτέρι στις γνωστές τιμές για τα γνωστά "χαρτάκια"...

Unknown είπε...

Ανδρέα έκλεισε το deal για Ε65 και Ιονία οδό....Σύντομα και οι ανακοινώσεις..

Unknown είπε...

O Απρίλιος είναι μόλις 4 ημερες μακρυά..

TheHawk είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα...

Γιαννη για να μην με αναφέρεις στις απουσίες..σημαινει οτι είμαι παρών..οσο μπορώ, γιατι η αλήθεια είναι πως παθαινω συχνά overloading κ ειναι αδυνατον να ειμαι συνεχεια παρών..

ο mic εννοειται πως ειναι εδω συνεχώς...

καλη συνέχεια..τα λεμε αργότερα..

THE JUNIOR είπε...

καλα ρε δκαφροι

αν οι εταιρειες εχουν σχεση με την προσωπικη περιουσια των μετοχων τους
ο πουλιαδης θα ηταν στο ταμπλο


ενταξει η κια εχει ορια ,ολοι θελουν χωρο στην νεα εποχη αλλα ελεος.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

ΧΡΗΣΤΟ, άντε να ξεκινάμε σιγά-σιγά...

THE JUNIOR είπε...

6,5 τι ειναι η τιμη στοχος


THE JUNIOR είπε...

σημερα θα μας παρει ο υπνος

Andreas D. είπε...

ΤΗΕΟ μη ξεχνάς: και short στην ΓΕΚ για το 0,65...

Andreas D. είπε...

Δεν έπρεπε να πουλήσω τα ΠΡΟΦ...

Δεν έπρεπε να πουλήσω τα ΠΡΟΦ...

Δεν έπρεπε να πουλήσω τα ΠΡΟΦ...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους! Καλωσοριζουμε και το Νικο απο Πετραλωνα,ειναι μια σκεψη που περναει απο το μυαλο ,αλλα συνθηως οριστικες αξιολογησεις γινονται Σεπτεμβριο για τετοιες μεγαλες μεταβολες.

Ανδρεα στην υγεια σου,βλεπω κατι ποτηρακια..

THE JUNIOR είπε...

να παω στον γιατρο?

βλεπω οτι σε 2 σημεια εχω κοινη αποψη με τον πετρο

και αρχιζω να διαφωνω με τον χαμαιλαιων

GIANNHS006 είπε...

Καλημερα σε ολους

michele είπε...

Καλημερα Γιαννη. ΜΙΚΡΕ για ..εξηγησου

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
έγραψε ο ΧΡΗΣΤΟΣ οτι έκλεισε το deal για Ε65..γι'αυτό έβαλα αυτή την φώτο...
ή μήπως είναι τιμή στόχος όπως έγραψε ο ΜΙΚΡΟΣ? χαχα

Andreas D. είπε...

ταυτόχρονο άνοιγμα ΤΙΤΚ & ΕΕΕΚ και γίναμε θετικοί...

michele είπε...

Ναι Ανδρεα,αυτο λεω στην υγεια μας !ε σιγα-σιγα θα ..αρχισουν να ..ξεκουνανε διαφορα πραγματα.Οταν θα εχει περασει..καιρος θα τα δει και ο ελληνικος..λαος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα στη παρέα

Unknown είπε...

Εμείς αποτελέσματα την Παρασκευη που θα είναι και κλειστό το "μαγαζί".

Απο βδομάδα όμως μπαίνει και ο Απρίλιος....

Unknown είπε...

TRASTOR ξεκίνησε κεφάτος και κάνει ογκάκια πρωί πρωί...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα στην παρέα και από μένα

michele είπε...

Καλημερα Πανο,καλημερα Γιαννακη ΑΜΠ

Andreas D. είπε...

Καλημέρα ΠΑΝΟ,

μα καλά,το παγωτό δεν έβγαλε καλά αποτελέσματα? μου έδωσε στο 1,60...

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα περα για περα...
κυρΧρηστο ,ζω με την γλυκια προσμονη ...
να ελθει ο απριλης...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Kαλημέρα Μιχάλη και Πάνο

Unknown είπε...

Μπάρμπα μια ανασα ακόμα και έφτασε..

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,

Ελπίζω χρηματιστηριακά να ειναι καλύτερη απο εχθές, ευχάριστο που δεν πρόσεξα κανέναν χαμό στην τράπεζα Κύπρου το πρωι που πέρασα απ´εξω απο καθαρή περιέργεια.

Η πρωινή βόλτα στο προαύλιο τελείωσε, πίσω στα κάτεργα τώρα... Επόμενη στάση κατα τις 2.30....

Θα έρθουν κι άλλοι με τον καιρό....

Μεγάλες προσδοκίες για ΑΒΑΞ!!!! Μακάρι παίδες....

Θανασης Κ είπε...

καλημερες να εχουμε.....

michele είπε...

Σαν μαγνητης τραβαει ο εκθετικος 200 αρης την ουρα των πωλητων στα δεικτοβαρη χαρτια

ThitaDelta είπε...

... ρε φίλε ξέρεις από βέσπααα

THE JUNIOR είπε...

εσκισα λιγο το καλτσον στην δεη

michele είπε...

Εγω εβαλα 5,48 και δεν μου..εδωσαν θα δουμε αργοτερα

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ 1.24€ ΤΣΙΜΠΗΣΑ 5.000 ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ....

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ 6ΨΗΦΙΟ....ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.

TheHawk είπε...

χαιρεται παλι..η ΔΕΗ επιβεβαιωσε το χθεσινο σημα για sort..το νεο σημα...

michele είπε...

Aνεβηκε ενα γραφημα του FTSE-25 με σχολιο απο τον καλο μας φιλο TK..
Kαντε refresh

Andreas D. είπε...

Οι Κύπριοι αμοιβαίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα...

michele είπε...

"Κοντη" εβδομαδα,παστρικες δουλειες..
τραβηχτηκα απο τη ΔΕΗ ,πηγαμε αλλου
προσοχη σε μετοχες που αγγιζουν ( μετα απο μεγαλη πτωση) του κμο200 ειτε εκθετικο ειτε( κυριως) απλο.Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ειναι πολυ πιθανη

michele είπε...

Ανδρεα ,καταστασεις εκτακτης αναγκης..για τους Κυπριους

michele είπε...

Μεγαλοι ογκοι σε καποια χαρτια..μαζευουν των Κυπριων τα..απονερα

THE JUNIOR είπε...

τετοιο δωρο στους καταθετες

να παρουν και φτηνα τα χαρτια

THE JUNIOR είπε...

τους ελεγε ο ιωαννου

παρτε βιλλα στην μαρινα

κατι σαν τον αστερα τις κυπρου θα γινει


Unknown είπε...

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1760252

Αυτα σε εμάς ούτε για πλάκα δεν γίνονται. Εδω είμαστε yes sir.

THE JUNIOR είπε...

το γελιο θα ειναι να μην δεχονται
τις μετοχες απο το κουρεμα
για εγγυηση δανειου.

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.Στο γκισε της ΑΛΦΑ που βρεθηκα πηρε το ματι μου μεγαλες μεταφερομενες καταθετικες τραπεζικες επιταγες απο ΚΥΠΡΟΥ

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ η μαρινα καλη,αλλα ο ΑΣΤΕΡΑΣ ειναι αλλη διασταση,δεν υπαρχει πουθενα

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα,λογικο ειναι και η ΕΘΝΙΚΗ θα παρει πραμα...

ThitaDelta είπε...

Την εκτίμηση ότι η αξία του ευρώ θα ισοσκελιστεί με αυτή του δολαρίου μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια προβάλει η Morgan Stanley, επικαλούμενη τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν στην Ευρώπη ώστε να αποδυναμωθεί το νόμισμα και να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Υπόψιν...

THE JUNIOR είπε...

τόνισε εξάλλου ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης επανεκκίνησης της οικονομίας με πιο γρήγορους ρυθμούς όπως είναι η αδειοδότηση μεγάλων έργων και άλλα κίνητρα τα οποία θα τεθούν σε άμεση ισχύ

κοινως οι αλλες 2 μαρινες
ο δρομος τις πολης κτλ κτλ

α ρε ιωαννου 1 χανεις 2 κερδιζεις

THE JUNIOR είπε...

θα τους σκισουν ολους οι γερμανοι

με 1 προς 1 οι εξαγωγες τις γερμανιες

θα γραφουν ταβανι

Andreas D. είπε...

Έκλεισε το γκαπ στο 1,52 η ΓΕΚ...

Θανασης Κ είπε...

μικελε εβαλα ΦΡΛΚ 1.61 για σημερα - αυριο μηπως πιασω την αντιδραση....

michele είπε...

Τωρα θα απαντησει κιολας σε ερωτηση,για την εκθεση στην Κυπρο,ο ΟΤΕ λεει εχει 3κ ευρω εκει..
Της πλακας πραγματα,ο ..πανικος αυτος δινει εξαιρετικες ευκαιριες..προσοχη στα τεχνικα σηματα.

Αυτα που λεει ο μαγος τα εχουμε δωσει ..τοτε που κρυβοταν..που εκαψε κοσμο..

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΦΤΑΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ. Η ΤΙΜΗ ΚΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ 0.99€.

ΚΛΕΙΔΩΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ...

Unknown είπε...

Τώρα ομως δεν έχω φράγκο να παρω ΤΡΑΣΤΟΡ. χαχαχχαχαχαχαχχαα

νικος φαληρο είπε...

οταν χρειαζονται ρευστοτητα οι πωλησεις ειναι επιθετικες.Αλλαζουν αναγκαστικα χερια, μετοχες και χαρτοφυλακια σε καλες μετοχες.

νικος φαληρο είπε...

σε καλες τιμες

Andreas D. είπε...

Τα fund που πουλάνε ΟΤΕ & ΔΕΗ είναι πολύ χαμηλά αγορασμένοι...

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σας. Αλεξανδράτε, φίλε, κάθε μέρα, όλη μέρα (είμαι λίγο υπερβολική) είμαι εδώ και εκεί (ΔΝ) Εχθές και σήμερα το πρωί, απλώς έτυχε να λείπω. Παρούσα λοιπόν, έστω και με καθυστέρηση, αλλά δεν έχω τίποτα να σας προσφέρω, παρά μόνο την καλημέρα και την καληνύχτα μου. Κι αυτήν σας την λέω κάθε πρωί και κάθε βράδυ κι ας μην την γράφω. Να είσαι καλά νεαρέ μου, να είστε καλά όλοι.
Α, και με λένε ΣΚΈΤΟ Νίκη. Πως λέμε σκέτο Πάνος ; Έτσι. Χαχαχα
Καλή συνέχεια φίλοι. (Μου επιτρέπετε ή όχι εγώ φίλους σας νιώθω).

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα....

Πω πω τι ξύλο!!!!
Πίσω στα κάτεργα....

Καλησπέρα Νίκη....

THE JUNIOR είπε...

αν ειναι δυνατον

μεσα στο 2012 να βγαινουν τετοια
νουμερα

και τις μετοχες να τις βλεπουμε σαν μουλαρια

μπαρμπαλιας είπε...

παραδοθηκε ...προδομενη...
και σκυλευουν επι του πτωματος

michele είπε...

Eλειψα για λιγο και το ξεσκισατε χαχα
το 830 ηρθε ..γρηγορα θα δουμε και ενα ωραιο εβδομαδιαιο απο Μαρτη του 2010 καποια στιγμη..

THE JUNIOR είπε...

θα εχουμε προβλημα στις εξαγωγες

ναι δεν θα εχουμε μπανανες να δωσουμε

μιλανε και σοβαρα οι δ/καφροι για το 15% των ελληνικων εξαγωγων

νικος φαληρο είπε...

αναμονη να κοπασουν οι αναγκαστικες πωλησεις.

μπαρμπαλιας είπε...

Ρακια δεν θα τον δεις 3,50
εχει πολυ καλα αποτελεσματα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

2 μερες ελειψα ,σπασανε τα οχυρα...

Παμε ,ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!

THE JUNIOR είπε...

πρακτορα

αν μεσα στο απριλιο δεν δουμε
να τρεχουν κατι υπουργεια και κατι
ταμεια

θα γινει αντεπιθεση με κοκκινες σημαιες

αλλα και παλι καλυτερα μετοχες
το κουρεμα ειναι σιγουρο .

George είπε...

Καλησπέρα...καθημερινά διαβάζω τα γραφόμενα σας και της επισημάνσεις σας σε μετοχες.Ωραια η ενημέρωση από όλους (αν και λείπει ο Καρα που διάβαζα γιατί είχα αρκετές μετοχές που έγραφε ) και πιστεύω να επιστρέψει σύντομα..... Μετά από αρκετές μέρες (15) χωρίς μετοχές εκτός την ΕΛΒΑΛ απέκτησα νέο χαρτοφυλάκιο σήμερα με ελκυστικές τιμές (τις χαμηλότερες) και ποιοτικές μετοχές ...Πιστεύω από αύριο να έχουμε άνοδο και να τελείωσε το ξεπούλημα... στο μόνο που προβληματίζουμε είναι ποσό είναι εκτεθειμένες οι μετοχές που αγόρασα σε τράπεζες και τι ανοίγματα έχουν στην Κύπρο ... καλή συνέχεια...

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Γιωργη ...
και να περνας.-----

ΚΑΡΑααααααααααα
εγω λεω να σε δουμε και σενα .αρκετα

Andreas D. είπε...

ΤΗΕΟ,

πότε αγοράζουμε ΓΕΚ?

Andreas D. είπε...

Μεγάλη επιτυχία ΤΗΕΟ... και το έκανε και 1 μήνα νωρίτερα απ' ότι είχες πει...!
Που την βλέπεις να πηγαίνει τώρα?

karaefthimiou23 είπε...

Εδώ είμαι βρεεεεεεεεεεεεεε

Καθήστε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός,να κατακάτσει η σκόνη.

karaefthimiou23 είπε...

Μάγε πάνε να δεις αν έρχομαι χαχαχαχα

karaefthimiou23 είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μάγε δεν παλεύεσαι με τίποτα,είσαι απολαυστικός χαχαχαχα

ThitaDelta είπε...

ΚΑΛΩΣΤΟΝΑ κι ας άργησε

karaefthimiou23 είπε...

Έλα Δημήτρη.

michele είπε...

Kουραστηκα και..ιδρωσα

μπαρμπαλιας είπε...

ελα ρε ...
σε λιγο θα σου εβγαζα κιτρινη...
για πες τωρα,εχεις μηχανημα;;;

Andreas D. είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΑ!

Bondexj είπε...

καλησπερα και απο εμενα... Ισωσ καποια λεφτάκια στο ομολογακια αξιζουν να μπουν για καποιον που θέλει ρισκο Ελλαδας εκτος ΧΑΑ...

Manolis Mendrinos είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ . ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΦΑΣΟΚΥΝΗΓΟΣ ΞΑΝΑΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

karaefthimiou23 είπε...

Έχω Ηλία χεχε

Γεια σου Ανδρέα και Ιωάννη ομολογιούχε.Έχουμε σημαντική άνοδο σήμερα των spread.

Μιχάλη κουράστηκες να φορτώνεις διαμάντια φαντάζομαι.

George είπε...

ΓΕΙΑ σου Καρα... καιρος ηταν .... παρε μαιλ με νεα φρουτα και πες μου γνωμη.....και γραψε και τιποτα γι αυτες εδω........

michele είπε...

Καλως τον Bondex καλες τιμες βλεπω κι εκει στα ομολογακια..

και trading και πολλα γραφηματα μαζι Καρα ολο γραμμες τα ματια μου

καινουργιο εργακι για ΕΚΤΕΡΑΚΙ

Andreas D. είπε...

ΤΗΕΟ,

όταν λες θα τις κάνουμε... ποιους εννοείς?

όταν θα έχει η ΓΕΚ 0,80 η ΕΤΕ πόσο θα έχει?

karaefthimiou23 είπε...

Γιώργο θα το δω το απόγευμα,με την ησυχία μας.Τώρα να δούμε την εξέλιξη της συνεδρίασης,της αντίδρασης όπως φαίνεται.

Bondexj είπε...

nomizw mic pws eina kalo lvl to start increase positions in ggb's

Andreas D. είπε...

ΤΗΕΟ,
με απογοήτευσες... περίμενα πιο αντρίκια απάντηση...

THE JUNIOR είπε...

κοστος 5 το δινεις στην κυπριακη 5,5 γραφεις κερδος 10%


η κυπριακη το δινει στην γερμανια 8
γραφει κερδος 50%

ερωτηση ποσο φορο γλυτωσε ?


ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

karaefthimiou23 είπε...

Αν η Κύπρος θέλει να κάνει τον μάγκα,τον αληθινό όμως,να βγει ΤΩΡΑ και να ανακοινώσει της ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.Τώρα που έχουν αλλάξει όλοι οι Ευρωπαίοι τις πάνες τους...!

Θα κάνει τεράστιο καλό στην Ευρώπη...

THE JUNIOR είπε...

διαβαστο αναποδα για εισαγωγες

δημοσθενης είπε...

οποιος θελει να κανει διαλογο με τον ΓΥΦΤΟ, να τον κανει μεσω μειλ και ΟΧΙ απο το σαιτ αυτο

karaefthimiou23 είπε...

Γεια σου Δήμο λεβεντιά.

δημοσθενης είπε...

γεια σου Γιαννη

δημοσθενης είπε...

1052,83 ψηλό 8/2/2013 μείον 20% = 842,23....

-20% ανωτατη επιτρεπομενη διορθωση απο ψηλο χωρις απώλεια ανοδικης τασης

michele είπε...

Γεια σου Δημο,καπου εδω θα κλεισει,κλεισανε gap ακια "βουτηξε" και κατω απο το 830.
Να δουμε και τη συνεχεια..

δημοσθενης είπε...

αν δεν εχουμε τιποτε δραματικες εξελιξεις αυριο στη Κυπρο, θα δωσει καλη αντιδραση..νομιζω

δημοσθενης είπε...

αντιδραση που προυποθεση της ειναι ο σχηματισμος καλης "ουρας" σημερα (κλεισιμο αρκετα ψηλοτερα απο το χαμηλο μερας)...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΜΙΧΑΛΗ,αστειο.....910..940....950........730!!!!

υγ
δεν πουλησα,μεγαλο ψαλιδι στα κερδη...
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΗΜΑΙΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ!

δημοσθενης είπε...

γεια σου Λυκουργε

δημοσθενης είπε...

παιδες, με την ευκαιρια που ο γυφτος ειναι εδω, οποιος θελει του παραγγελνει κανα κιλιμι..μην πεθανει της πεινας ο μαγος της πλακας

michele είπε...

Και κανα ντεφι να χορεψει..

δημοσθενης είπε...

γυφτο, την αλλη φορα φερε και την αρκουδα

Andreas D. είπε...

ΙΚΤΙΝ....
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ

ευαγγελος είπε...

Ειναι συζητηση αυτη που ανοιξατε τωρα?

michele είπε...

Ανδρεα ,ρευστοτητα αγορι μου ,εχει λαικη ( οχι τραπεζα)

michele είπε...

Να δουμε κλεισιματακι.. και ν απαντησουν και οι εισηγμενοι και οι χρηματιστηριακες για την εκθεση στην Κυπρο..γιατι μερικοι αργουν να απαντησουν

νικος φαληρο είπε...

να δουμε το κλεισιμο ΜΙΓ

Andreas D. είπε...

ΝΙΚΟΛΑ,
0,25 η ΜΙΓ
με 3500 τμχ

michele είπε...

0,25 κλεινει προς το παρον..Καλο το κλεισιμο γενικου

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω

μπαρμπαλιας είπε...

Δημο καλησπερα...
μας εφαγε η οθονη..

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Γεία σου Δήμο!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Δήμο!

δημοσθενης είπε...

γεια σου Ηλία και Κωστα G...
Ηλια, το αγχος-stress κανει ολη τη ζημια...καλο απογευμα παιδες

δημοσθενης είπε...

Πανο...στοχος επετευχθη !!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλησπέρα Πάνο

michele είπε...

Καλησπερα Πανο και Κωστα,παμε επανω απογευματινη αναρτηση... χρειαζεται ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ..γενικοτερα