Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013


X.A.A. LIVE 


        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ...

Του Πασχου Μανδραβελη

Σε όλη την Αμερική δίνουν γεύμα στα σχολεία. Υπάρχει μάλιστα και χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (The National School Lunch Program, NSLP) που ξεκίνησε με νόμο του 1946. Βεβαίως κι εκεί καπιταλισμό έχουν και, σύμφωνα με την κυρίαρχη αριστερή αντίληψη, όπου υπάρχει καπιταλισμός τα παιδιά λιποθυμούν στις τάξεις από ασιτία. Αλλά πάλι, πρόγραμμα σχολικών γευμάτων υπήρχε και στην αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ. Εκεί δεν υπήρχε καπιταλισμός, κρίσεις, ασιτία και λιποθυμίες παιδιών, αλλά τα γεύματα στα σχολεία εθεωρούντο μια (καλή) κοινωνική παροχή την οποία οφείλουμε να παινεύουμε.

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων, που άρχισε πρόσφατα να εφαρμόζεται σε διάφορα σχολεία, έγινε όχημα προπαγάνδας. Η αντιπολίτευση, αντί να ψέξει τις προηγούμενες κυβερνήσεις του δικομματισμού που δεν εκμεταλλεύθηκαν τα κοινοτικά κονδύλια για αυτή τη σημαντική παροχή στα σχολεία, «είδε» το πρόγραμμα ως ακόμη μία απόδειξη ότι ζούμε σε «κατοχή».

Αυτό ήταν μία από τις πτυχές της προπαγάνδας της συγκίνησης που ξετυλίγεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στόχος της, να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες και κυρίως να προκαλέσει οργή. Οπως έγραφε και το ηλεκτρονικό περιοδικό Iskra, που εκφράζει τις θέσεις του «Αριστερού Ρεύματος» στον Συνασπισμό (Π. Λαφαζάνης κ.ά.): «Σκηνές κατοχής έχουν αρχίσει να εκτυλίσσονται στα σχολεία λαϊκών συνοικιών, όπου, σύμφωνα με καταγγελίες σωματείων και φορέων του 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, σημειώνονται λιποθυμίες μικρών μαθητών από ασιτία! Οποιοσδήποτε διαβάζει αυτή την είδηση και συνεχίζει να έχει ένα έστω μικρό ίχνος ανθρωπιάς μέσα του, δεν μπορεί να μη σοκάρεται και να μη βράζει από οργή! Οργή απέναντι στους υπευθύνους της κατάστασης αυτής που έχουν όνομα και πολιτική ταυτότητα: Δεν είναι η κρίση γενικώς που φταίει, αλλά η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και της τρόικας!».

Δράματα και κατάρες
Σε αυτή την προπαγάνδα της συγκίνησης, οι αριστεροί ταγοί του έθνους έχουν ως καλύτερο σύμμαχο τα πιο... δεξιά Μέσα. Ειδικά η ελληνική τηλεόραση θέλει δράματα, κουβεντολόι γι’ αυτά, οιμωγές και κατάρες. Γίνεται πολλαπλασιαστής κάθε δοξασίας που κυκλοφορεί στη χώρα κι έτσι, λέγε λέγε, έγινε δόγμα ότι κάπου στην Ελλάδα υπάρχουν παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα. Προσοχή! Δεν επιχειρηματολογούν ότι δεν σιτίζονται καταλλήλως -που είναι μια τραγική αλλά πραγματική συνέπεια της κρίσης- αλλά ότι κυριολεκτικά σωριάζονται από την πείνα μέσα στις τάξεις τους.

Στοιχεία συγκεκριμένα για τις λιποθυμίες δεν υπάρχουν, αλλά μόνο «κάποιος μου είπε, κάτι άκουσα». Διαβάσαμε για παράδειγμα στην «Αυγή»: «Σοκ προκάλεσε η καταγγελία εκπαιδευτικών ότι μικροί μαθητές λιποθυμούν πλέον στα σχολεία επειδή πεινάνε. Η καταγγελία έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης σωματείων και φορέων της εκπαίδευσης του 7ου Διαμερίσματος Αθηνών. Πείνα, ποιος θα το φανταζόταν ότι αυτός ο εφιάλτης θα επανέκαμπτε για να χτυπήσει μαθητές από σχολεία των υποβαθμισμένων γειτονιών του 6ου Διαμερίσματος. Λιποθυμούν επειδή πάσχουν από ασιτία, γιατί οι γονείς είναι άνεργοι, τα τελευταία λεφτά φαγώθηκαν από καιρό και το ψυγείο είναι άδειο» («Αυγή» 12.10.2011).

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Π. Κατσούλης, κατήγγειλε «ότι σε σχολείο μεσοαστικής περιοχής του δήμου του υπάρχουν παιδιά που πλέον ζουν μόνο με νερό!.. Ο γιος μου, δήλωσε ο δήμαρχος του Μεσολογγίου... μου είπε ότι κάποια παιδιά έρχονται κίτρινα στο σχολείο και δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά» («Αυγή» 25.10.2011).

Οι καταγγελίες, αναφέρει η εφημερίδα, «είναι απανωτές. Μητέρα που το παιδί της φοιτά σε ολοήμερο νηπιαγωγείο εύπορης περιοχής των βορείων προαστίων μάς κατήγγειλε ότι πλέον μαγειρεύει για δύο: για το παιδί της και για έναν συμμαθητή του που έρχεται στο σχολείο χωρίς δεκατιανό και χωρίς κατσαρολάκι για το μεσημεριανό».

Κι όλα αυτά, ενώ το βασικό πρόβλημα των παιδιών στην Ελλάδα είναι η αύξηση της παχυσαρκίας: «Ακρως ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας. Ενα στα τέσσερα αγόρια, έφηβα, και ένα στα έξι κορίτσια είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, με τα σχετικά ποσοστά να έχουν αυξηθεί πολύ την τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα, η Ελλάδα έρχεται 2η στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, στην παιδική παχυσαρκία» («Καθημερινή» 15.2.2012). Το τραγελαφικό δε είναι ότι το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας μπορεί να ενταθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της κρίσης. Τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα σε όλες τις δυτικές χώρες, επειδή ακριβώς δεν μπορούν να πληρώσουν για ισορροπημένη διατροφή, έχουν και υψηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας.

Οι «λιποθυμίες στα σχολεία» είναι μόνο ένα μέσον στην προπαγάνδα της συγκίνησης την οποία χρησιμοποιεί (με εξαιρετική επιτυχία, ελέω των ρηχών ΜΜΕ) το αντιμνημονιακό μέτωπο. Αλλα μετερίζια σ’ αυτόν τον αγώνα είναι οι αυτοκτονίες που όλες χρεώνονται στις σταθεροποιητικές πολιτικές. Είναι σίγουρο ότι η κρίση θα εντείνει το πρόβλημα, αλλά η προπαγάνδα της συγκίνησης δεν αφήνει χώρο για την επιστημονική έρευνα. Τι κι αν ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι «η απρόσεκτη αναφορά των αυτοκτονιών οδηγεί σε αυτοκτονίες μιμητικού τύπου»; Τι κι αν ειδικοί φωνάζουν ότι «απαντήσεις μπορούν να υπάρξουν μόνο έπειτα από ένα ή δύο χρόνια από σήμερα, με τη δημοσίευση τεκμηριωμένων επιδημιολογικών στοιχείων για τον αριθμό των αυτοκτονιών στη συγκεκριμένη περίοδο της κρίσης»; (Ιωάννης Μαλογιάννης, Κωνσταντίνος Ευθυμίου «Οικονομική κρίση και αυτοκτονίες», «Καθημερινή» 23.11.2012). Η προπαγάνδα της συγκίνησης και η εντυπωσιοθηρία των ΜΜΕ δεν ορρωδούν προ της πιθανής απώλειας επιπλέον ανθρώπινων ζωών. Νυν υπέρ πάντων ο αντιμνημονιακός αγών.

Τελευταίο όπλο στη φαρέτρα της προπαγάνδας, που μόνο στόχο έχει να προκαλέσει συγκίνηση, είναι το τραγικό δυστύχημα στη Λάρισα, το οποίο κατά τον κ. Τσίπρα δεν προκλήθηκε από την... «καύση του διοξειδίου του άνθρακα», αλλά από τις «βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές».

Η αλήθεια είναι ότι η κρίση έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στον πληθυσμό. Ολα αλλάζουν προς το χειρότερο, αλλά η «προπαγάνδα της συγκίνησης» δεν επιτρέπει τη νηφάλια κουβέντα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Οι τερατολογίες όχι μόνο δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματα, αλλά αντιθέτως τα επιδεινώνουν.
www.kathimerini.gr

156 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα και καλη εβδομας...
οποιος εχει χρονο...
αξιζει να παρακολουθησει την
παρουσιαση του Ιερακα σε βιντεο..
απλος κατανοητος...
βοηθαει και τους ασχετιδηδες ..

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους Καλή εβδομάδα
Καλημερα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ
Καλημέρα ΔΗΜΗΡΗ

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

καλημέρα Γιάννη και μπαρμπαλια ...

THE JUNIOR είπε...

Ω ντιρλαντά, ντιρλανταντά,
ω ντιρλαντά

βρε και βραδιάζει
βρε κι η κουβέρτα αναστενάζει

Βρε και ο μάγερας φωνάζει
ω ντιρλαντά, ντιρλανταντά

Βρε ντιρλαντά και τέζα όλοι και πώς θα πάρουμε την Πόλη,

Ω ντιρλαντά, ντιρλανταντά,
ω ντιρλαντά

THE JUNIOR είπε...

Παρακαλω

να μην ακουει κανεις τις επενδυτικες
μου προτασεις αν δεν εχει σκοπο να κατσει 5 χρονια στα χαρτια

Unknown είπε...

Καλημέρες....

Σωστός ο ΜΙΚΡΟΣ. Την ίδια τακτικη ακολουθώ και εγώ....

Unknown είπε...

Υπομονή και αν μου κάνει την χάρη μάζεμα επιπλέον κομματιών κοντά εκεί που είμαι ήδη αγορασμένος.

THE JUNIOR είπε...

καλα ιωαννου
εσενα δεν σε φτανουμε ποτε.

Unknown είπε...

Χαχαχαχαχα. Και που είσαι ακόμα. Σκοπευω τον αριθμό που γνωρίζεις να τον μεγαλώσω κατά 1 μηδενικό επιπλέον.

Αν μου κάνει την χάρη.

TheHawk είπε...

καλημέρα σε όλους...ευχαριστώ Ηλία...τελικά μάθαμε για την NBG τπτ? ή όλοι θα μείνουμε με το στομα ανοιχτο στο ανοιγμα?

Unknown είπε...

The Hawk προσωπικά που το έψαξα με Αμερική σε δικό μου άνθρωπο μάλλον ετοιμάζουν Δ.Π. για το NBG.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Mυρίζει μπαρούτι η Ευρώπη>
Επιστροφή στην κυπριακή λίρα προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος!



Βρε ντιρλαντά και τέζα όλοι και πώς θα πάρουμε την Πόλη,

Ω ντιρλαντά, ντιρλανταντά,
ω ντιρλαντά

THE JUNIOR είπε...

αλλα τα ματια του λαγου
αλλα τις κουκουβαγιας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ελα καλημερα!
Η Αυστριακη σχολη βασικος πυλωνας της φιλελευθετης σκεψης και εφευρετης του ορου δημιουργικη καταστροφη τι θα ελεγε για την ευρωπη αυτη?
Στον καλαθο! Αυτο θα ελεγε
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Unknown είπε...

Επίσης είμαι με το δάκτυλο στην σκανδάλη μήπως είμαι τυχερός και πα΄ρω πίσω τα ΤΡΑΣΤΟΡΙΑ κάτω από το 0.60€ (εκεί είχα αγοράσει την πρώτη φορά).

THE JUNIOR είπε...

αυτη η εκκλησια
θελει να δωσει ολο το νησι στους τουρκους

michele είπε...

Kαλημερα ,καλημερα!Να και η αυστριακη σχολη να και ο Αρχιεπισκοπος με τις οικονομικες του προτασεις..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Να μεινουν στην ευρωπη υπο τη σκεπη των συμμαχων,αναχωμα στους τουρκαλαδς

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ελα να αναψω τα αιματα γιατι απο αλλου χαιρι δεν εει αυτες τις μερες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Παρακαλω

να μην ακουει κανεις τις επενδυτικες
μου προτασεις αν δεν εχει σκοπο να κατσει 5 χρονια στα χαρτια


Αυτο το μυνημα δειχνει πως μπορεις να συμφωνεις με καποιον για το αυριο και να διαφωνεις για το σημερα

LIKE

ΒΕΒΑΙΑ αυτη η τακτικη θελει ενα πορτοφολι σαν ΜΠΑΟΥΛΟΟΟ!

michele είπε...

Ψηλα και ολα μαζι τα τραπεζικα

michele είπε...

Σε 2-3 ποντους να τον δω τον ΔΤΡ..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

QUIZ ποια απο τις επομενες ημερες θα παμε κοντα στο -2%?

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Kαλημέρα και καλή εβδομάδα.

TheHawk είπε...

ο καρα που ειναι...? δεν εχω λαβει καποιο τηλεφωνο..αρα δεν ειναι hardware το προβλημα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα Βασιλικη μου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γεια σου hawk,super video

TheHawk είπε...

το εκτιμω Αλεξ...καλημερα miss v

THE JUNIOR είπε...

κατι δεν παει καλα


Unknown είπε...

Καλημερα ,Και ποια στο +2.....Αντισταθμιση, κυνδινου εκανα..Και ντιρλα ντα ντιρλαντα ντα,εμ που δεν παει πιο χαμηλα....καλη εβδομαδα σε ολους

TheHawk είπε...

μαζευουμε παλι πανω απο την γραμμη λαιμου..

giannhs kon είπε...

Πολύ Καλημέρα σας

Καλημερα ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Παλαίωση λοιπόν το μεγάλο Στοίχημα ΜΙΚΡΕ χαχα

Unknown είπε...

O Αβακούλης άνοιξε με 5 κομματάκια..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλους Αντώνη μπράβο πολύ ωραίο

TheHawk είπε...

ευχαριστω πολυ Γιάννη..τελικα το nbg effect..δεν εχει επιδρασει κ πολυ στο ανοιγμα..αλλα ειναι νωρις ακομα..

Παντελης είπε...

Καλημερα, καλη εβδομαδα και καλη τυχη στις βραχυχρονιες χρηματιστηριακες κινησεις σας

Παντελης είπε...

..για μακροχρονιες δεν αναφερω γιατι η φιλοσοφια μου και η σχεση μου με τον χρονο δεν ειναι "καλη" .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα Παντελη

THE JUNIOR είπε...

καλα δειτε εσεις τα 10λεπτα

αλλα εγω που κοιταω την 5ετια


εχω κανει τις αγορες

και περιμενω το απογευμα να γραψω
κερδος η ζημια

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Για πάμε...

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ πλησιάζει και ο Απρίλιος.

Διάθεση για χαμηλότερα σε εμάς δεν βλέπω ιδιαίτερη...

THE JUNIOR είπε...

κ.ιωαννου

δεν εχει το κρατος λεφτα λενε για εργα


μα και τα λιμανια και τα αεροδρομια
και οι μαρινες και το ελληνικο και η δεη και τα σκουπιδια και τα νερα θα ειναι ιδιωτικα

τι μας νοιαζει το κρατος
οι τραπεζες να τελιωσουν και ξεκιναν

THE JUNIOR είπε...

theo

εγω πλεον το ειπα ,πρωτες αγορες σε τραπεζες με το 1/10 των κεφαλαιων που θελουμε να εχουμε σε αυτες

για τα αλλα 9/10 εχουμε χρονο

κατσε να τα λεμε




Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε ολους κι απο μένα,

Μετα απο τρεις μερες απίστευτο ξενύχτι κ σημάδια εναρξης αλκοολισμού, κατεβαίνουν σημερα ολα τα νεκρά κύτταρα του εγκεφάλου... Οπότε αγαπημένη μετοχη ημέρας ειναι καφές και κανένα depon για τον πονοκέφαλο....

Και φυσικα καμία πράξη στο ΧΑΑ....

GIANNHS006 είπε...

καλη εβδομαδα παιδια.

THE JUNIOR είπε...

στην μπελα χαλασε το προγραμμα

michele είπε...

Καλημερα Παντελη,Γιαννη 006 και Αλεξανδρατε.Α και last but not least καλημερα Βαλια!!

Τελικα ποτε θα κανει-2% Αλεξ?? κανουμε και λιγο trading να ξερουμε να..αποφυγουμε

THE JUNIOR είπε...

το εφιαξαν

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-03-2013 ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΛΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

11 Μαρτίου 2013 - 11:28 π.μ.
Διαγραφή

THE JUNIOR είπε...

τι εγινε δεν ειναι win-win

στον οπαπααπαπα

και η ιντραλοτ και ο οαπαπααα

χανουν απο την συμφωνια

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους και καλη εβδομαδα να εχουμε με υγεια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αν ηξερα και την ημερα βρε michele εδω θα ημουν ?δεν φτανει που απο τα 340,μονος, ελεγα για το 310 και τωρα πολυ πιθανα για 280?
Στο παραπανω λεγεσαι καζαμιας!

michele είπε...

Εσυ ρωτησες γι αυτο το λεω..α ο Τιταν δεν φευγει λεει..ποιος ξερει πως γινονται οι τιτλοι στα δημοσιογραφικα γραφεια μετα απο συνεντευξεις
Καλημερα και καλη εβδομαδα Νικολα

νικος φαληρο είπε...

αλλος ενας εργατοπατερας.
http://www.axiaplus.gr/article/32303/to-sdoe-kynhga-ton-mhtropoylo/

michele είπε...

1 εκ $,αλλα μας ενημερωνε απο την τηλεοραση για τα δικαιωματα των εργαζομενων

THE JUNIOR είπε...

αγορα αλφα

michele είπε...

Ο Σταυριδης φαινεται να πηγαινει επικεφαλης στο ΤΑΙΠΕΔ.Δεν μπορουσαν να βρουν καλυτερο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Πραγματι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

5,7 συρρικνωση το δ τριμηνο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ποσο αθεραπευτα χαζος πρεπει να ειναι κανεις για να πιστευει οτι κατι βελτιωνεται και αγραμματος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και εννοω αγραμματος με πολλα πτυχια ,αυτοι ειναι οι χειροτεροι

THE JUNIOR είπε...

αντε καλη συνεχεια

οι αγραμματοι σε χαιρετουν

michele είπε...

Eυτυχως εχω μονο ενα πτυχιο χαχα.Ποσο "αργει" να καταλαβει ο μεσος πολιτης αν κατι πηγαινει καλυτερα η χειροτερα λεω εγω. Αν ειναι επενδυτης,ακομα χειροτερα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΔΕΝ μιλαμε για χρηματιστηριο,εκει εχουμε πει τι πιστευουμε,για την κοινωνια μιλαμε!
Στο κατωκατω ποσοι νοιαζονται για το χαα και ποσοι απο εμας θα ειναι εδω σε 6 μηνες?

TheHawk είπε...

ποιος σταυριδης...ο νερουλας???
τωρα ξαναμπηκα...

TheHawk είπε...

αστο τωρα το ειδα....πραγματι...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Τι τον νοιαζει των αλλο αν τριπλωσει η γεκ?
Αλλο το ενα αλλο το αλλο

TheHawk είπε...

βλεπω κανουν ανταλλαγες....οι οργανισμοι...

michele είπε...

Δεν ειναι μονο νερουλας.Piscines ideales..
AΝ τριπλωσει Η ΓΕΚ Αλεξ σημαινει οτι καποιοι ανθρωποι ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ αιντεεεεεεεεε

giannhs kon είπε...

Που θα πάμε καλέ σε 6 μήνες ???? και δε θα ήμαστε εδώ χαχα

michele είπε...

Με ρομποτ θα χτιστει η Πτολεμαιδα ντεεεεεεεεε

michele είπε...

Ηθελε να πει ο Αλεξ Γιανναρε,οτι θα ειμαστε περισσοτεροι χεχε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αχ βρε michele εχεις ψαξει ποτε το συντελεστη συσχετισης χρηματογορων και κοινωνιας?
Γιατι παληκαρι μου γινονται ολες αυτες οι απορρυθμισεις στο εργατικο δικαιο τωρα?
Ξερεις τον ορο ανεργη αναπτυξη?
Μη σκεπτομαστε με ορους βιομηχανικης επαναστασης πανε αυτα!

giannhs kon είπε...

Τι τσάμπα έκανα χαρά για ταξίδι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

περισσοτεροι ναι αυτο σιγουρα μολις ο 25 φαει τις 500 μοναδες να δεις κοσμο

Andreas D. είπε...

Aν τριπλωσει Η ΓΕΚ?
ΑΝ ???

Θα έπρεπε να αναρωτιέστε αν θα το κάνει φέτος ή του χρόνου...!!

(χαχαχαχαχα)

michele είπε...

Σαν τον Νοεμβρη που θα εγραφε τις 5 μπροστα..χαχα
εγω Αλεξ απο νομικα ξερω,απο οικονομικα λιγα πραγματα..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η οταν δεν θα επεφτε ποτε ο μυτιλ καλα τετοια παιδικα θα λεμε τωρα?
Σωστος ο Ανδρεας ΟΤΑΝ ΟΧΙ ΕΑΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

να και το -2% που λεγαμε
for everything that happens there is a reason behinde

michele είπε...

Σωστος .Ο ΜΥΤΙΛ επεσε κατω απο 2 την πατησα.Ελα μου ομως που ΔΕΝ την πατησα ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ you Know..
Eυτυχως " τραβηξα" και μερικους και 4πλασιασαν απο τα χαμηλα τους τον Ιουνιο.ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝΕ ΒΕΒΑΙΑ καλε μου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω δεν εχω την προθεση να κανω ειδικα μαζι σου τετοια κουβεντα δημοσια και δεν εχω κανενα ζορι να σε παραδεχτω για παρα πολυ καλυτερο trader απο μενα

michele είπε...

Ελα ρε,δεν ειμαι trader.Mονο για να ομορφαινω την μερα.Με την ηδονη και της χαρας και της λυπης.Απλα πιστεψα και πιστευω πολυ περισσοτερο στο ΧΑΑ της χρεωκοπημενης Ελλαδας( γνωστοι οι λογοι) και λειτουργησα στο moto:
let the profit run.Tιποτα περισσοτερο ,τιποτα λιγοτερο.Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ μου στις γνωσεις σου ειναι πολυ μεγαλη ως γνωστον.

Unknown είπε...

Μόλις όπλισα την καραμπίνα και περιμένω μήπως σπάσει το 1.19€.

Unknown είπε...

O Γίδης όλο και γλύφει το χαμηλο του και όλο το γυρίζει.

Μέχρι φυσικά η να φύγει σφάιρα πάνω η να φύγει σφαίρα κάτω.

Εσεις τι λέτε???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οποιος ειναι τελειως αρρωστος τωρα ειναι ωρα!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕς ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

michele είπε...

Εγω τη ΔΕΗ μου την πηρα.Αν δεν βγει σημερα θα γινω επενδυτης χεχε

Unknown είπε...

Δεν υπαρχει ορος ανεργη αναπτυξη,...το καρο μπαινει παντα πισω.ε αρωστοι ειμαστε,αλλα θα περειμενουμε και λιγο ακομα τον Κυριο Λουγκανι να πεσει στο χασμα,.Για να ακουσουμε και κανα γκαπ

Unknown είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΑΒΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.


ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Unknown είπε...

ΒΓΑΛΑΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΣΤΟ 1.29€ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ????

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ηθελες να γραψεις οτι δεν γνωριζεις τον ορο ανεργη αναπτυξη πραγμα λογικο για οσους δεν γνωριζουν το αντικειμενο.και εγω δεν γνωριζω απο διαστημα αλλα υπαρχει!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αναφερεται βασικα στην αναπτυξη που πραγματοποιειται σε τομεις οπως πρασινη ενεργεια οπου τεραστιες επεενδυσεις σε φωτοβολταικα πχ γινονται χωρις την αναγκη μονιμου προσωπικου και ειναι ενασης κεφαλαιου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

επισης στη λειτουργια αυτοματοποιημενων εργοστασιων τα οποια χρειαζονται μονο ενα εποπτη για τηνεπιτηρηση των μηχανων a.i

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω απο καραβια του πολεμικου ναυτικου δεν εχω ιδεα,εχω βεβαια μεγαλο σεβασμο και σε αυτα ως τεχνολογικες πλατφορμες και στους ανθρωπους τους, εαν ελεγες κατι για καποιο συστημα διαχειρησης πυρος θα ελεγα δεν το εχω ακουσει οχι δεν υπαρχει,γιατι εσυ ξερεις καλυτερα μια ζωη εκει ησουν.

Unknown είπε...

Οχι αλεξανδρε νομιζα οτι εκανες,λογοπαιχνιο...Με την λογικη προσεγγιση της λεξεως μου ,εβγαινε κενο συνολο,και αντικρουομενο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οκ βαγγελη,παντως δεν εννοει ο ορος οτι η αναπτυξη ειναι ανεργη ,εννοει οτι υπαρχει αναπτυξη με παραλληλα ΜΕΓΑΛΗ ανεργια εκει παμε γιαυτο και θα εχουμε ανοδικο χαα και κοσμο να ψαχνει στα σκουπιδια

giannhs kon είπε...

Ωχ εσείς το βαρύνατε χαχαχα

Πιάσαμε και τις βαριές επενδύσεις κεφαλαίου ???

TheHawk είπε...

παρατηρω καποια μοτιβα στο μηνιαιο...
αλλα ειναι νωρις ακομα αφου ειμαστε στις αρχες του μηνα...
μαλλον θα περιμενω το τελος του μηνα για να το ανεβασω...
κ για ειναι σε ισχυ..πρεπει ο μαρτιος να κλεισει αρνητικα..εαν γυρισει θετικος..τοτε ολα οκ...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Εαν παμε Γιανη μου εκει κανεις δεν θα ειναι καλα ,και ας μην ψαχνει ο ιδιος στα σκουπιδια
και εκει παμε.

GIANNHS006 είπε...

Σωστος ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

giannhs kon είπε...

Όχι καλά ΕΙΝΑΙ έως εδώ ΑΛΕΧ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

για ποιον ειναι καλα Γιαννη?

giannhs kon είπε...

Η κατάσταση που βιώνει η χώρα να σταματήσει εδώ και να το πάρουμε από την άλλη !!

Unknown είπε...

Στον ΑΒΑΚΑ το 1.29€ έχει γίνει ΜΠΕΤΟΝ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

επειδη ο πειρασμος του εγω σας τα ελεγα θα ειναι πολυ μεγαλος απο δω και περα και επειδη οτι ηταν να πω το εχω ηδη πει,και οποιος ακουσε ακουσε, ξεκιναω ιντερνετικη αποχη.Σας χαιρετω για τη ωρα και θα τα λεμε τηλεφωνικα και μεσω mail.
ξερω οτι με αυτη μου την αποφαση θα κανω καποιους χαρουμενους δεν ειναι και λιγο τετοιες μερες
Θα τα πουμε στην ανοδο

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια…
…Αλέξανδρε ΕΔΩ σε θέλουμε!
…με τους προβληματισμούς, τις αναλύσεις, ακόμα και με τους …πειρασμούς σου!
…είμαι από τους πολλούς που ΔΕΝ θα χαρούν με την αποχή σου, γι αυτό ξανασκέψου το…
…με εκτίμηση, Δώρος.

Andreas D. είπε...

Αφού φτάσαμε εδώ, ας κλείσουμε και το gap του 908...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Στις 29 Ιανουαρίου του 1979, η 16χρονη Brenda Spencer σκοτώνει δύο άτομα και τραυματίζει ακόμα δέκα στο Diego της California, πυροβολώντας από το σπίτι της προς την είσοδο του απέναντι Δημοτικού Σχολείου. Το όπλο ήταν χριστουγεννιάτικο δώρο του πατέρα της, ενώ στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν και την ρώτησαν γιατί το έκανε απάντησε αφοπλιστικά «I don’t like Mondays». Με αφορμή το σοκαριστικό αυτό περιστατικό, οι Boomtown Rats κυκλοφορούν το ίδιο καλοκαίρι το ομώνυμο τραγούδι. The whole day down, down, down, shoot it all down.

The Boomtown Rats - I Don't Like Mondays

http://www.youtube.com/watch?v=-Kobdb37Cwc&feature=player_embedded

Kαλησπέρα σε όλη την παρέα!....

giannhs kon είπε...

Γεια ΘΟΔΩΡΗ μας

Είπε Θα τα πούμε στην άνοδο για Κανά δυο ωριτσες μιλά χαχαχα

Αχ βρε ΑΛΕΧ

michele είπε...

Eπεστρεψα-επεστρεψα.Αφηστε τον ανθρωπο να σκεφτει τι θα παρει τωρα που καλυτερευουν οι τιμες..
Γεια σου θοδωρη και Κωστα..
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘΕΤΙΚΟΥ 200 αρη στον FTSE-25...δυνατη στηριξη.
Προσοχη επισης σε εταιρειες που στην διορθωση δεν εχουν χασει αλλα ΚΑΙ σ αυτες που εχασαν πολυ.Ειναι ωρα σοβαρης μελετης.Οπως βλεπετε η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ των αυξησεων κεφαλαιων εχουν ΗΔΗ ξεκινησει

michele είπε...

*εχει ηδη ξεκινησει.

ο dwk είπε...

...γεια σου Γιάνναρε !
…έτσι, εντάξει !
…ήρθε η καρδιά μου στην θέση της !!! χαχαχα

TheHawk είπε...

καλως τον 200αρη...

ο dwk είπε...

…εννοούνται τα πολλά πολλά “like” μου, στο video του φίλου Αντώνη…

TheHawk είπε...

σε ευχαριστω θοδωρη...!!!!να σαι καλα..

cornelsen είπε...

908-914 ήταν το χάσμα;

νικος φαληρο είπε...

επιβεβαιωση 0,775 για ΕΤΕ εως τωρα

Andreas D. είπε...

cornelsen,

ναι.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Ελα ρε 940...κανε σαν το 1-940!!!

Αντεπιθεση,ΤΩΡΑ!!!

Ελα και ειναι ολοι εξω,και εμεις αγορασμενοι,ΕΛΑ!

ο dwk είπε...

…πως η ΕΥΠΙΚ πήγε στο 1,26 από 1,27 ;;;
…υπήρχαν προς πώληση 5.000 τεμ. στο 1,20 1.000 τεμ. στο 1,24 κλπ…

michele είπε...

Ειναι Τραπεζικο το θεμα.. και τεχνικο οπως ειπαμε με τον εκ.200 αρη

michele είπε...

και τωρα θα παει στο 1.20 με αμεμ

νικος φαληρο είπε...

ΣΙΔΕ ακουμπαει ΕΚΜΟ 200 ημερησιο.

TheHawk είπε...

2η ημερα Νίκο..

μπαρμπαλιας είπε...

Ιεραξ

νικος φαληρο είπε...

ΣΙΔΕ ειναι στο 50% fibo χαμηλων αυγουστου - υψηλων ιανουαριου νομιζω.

νικος φαληρο είπε...

ΟΤΕ μικρο θριλερ

michele είπε...

Σωστα Νικολα για τη ΣΙΔΕ..

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω κε Αντωνη και κε michele για επιβεβαιωσεις.

Andreas D. είπε...

Για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος καλείται να απολογηθεί την επόμενη βδομάδα από την δεύτερη ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, ο εκδότης Αντώνης Δελλατόλας.
Το κατηγορητήριο σε βάρος του συντάχθηκε μετά την αποκάλυψη εμβάσματος μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στην Κύπρο που φέρεται να έστειλε ο νυν κατηγορούμενος Πέτρος Κυριακίδης στον εκδότη και δημοσιογράφο, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του πρώτου στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank. Το συγκεκριμένο έγγραφο της συναλλαγής βρέθηκε στη δικογραφία που σχημάτισαν για το σκάνδαλο, αρχικά ο εισαγγελέας Ι.Δραγάτσης και στη συνέχεια η ανακρίτρια Χατζάκη.

Πηγή:www.capital.gr

michele είπε...

..και εβγαλε ο Αντωνακης ο Δελλατολας τις 6 μερες να σπρωξει το Συριζα,που δεν αντεξε βεβαια και εγινε του Σαββατοκυριακου

michele είπε...

Να δουμε τι θα κανουν.Μονο αν περασουν το 937 σημερα,αναπτερωνονται οι..ελπιδες των long

νικος φαληρο είπε...

ποση βρωμια ξεσκεπαζεται με τα λαμογια που εμφανιζονται σαν μαιντανοι σε ΜΜΕ ,Μυκονο και διαφορα παρτυ.

michele είπε...

Δεν τους βλεπω ομως,οποτε λαβετε τα μετρα σας

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Μιχαλη ,να ρωτησω..

Τωρα δηλαδη με αυτον τον τζιρο και γενικα τους τελευταιους μπορει να παμε πχ κατω απο 900 πχ 830;

Ενταξει δεν πεφτει με λεφτα αλλα με χαρτια...ΑΛΛΑ ....
Τι λες;

michele είπε...

ο Φολι,πανω απο 14 θα εχει ..αλλα κολπα..μεγαλος τζιρος στη ΣΙΔΕ λογω επιπεδου τιμων

michele είπε...

ΘΟΥ ΒΟΥ η διασπαση των στηριξεων και των αντιστασεων ..αυξανει τους τζιρους.Ειδες την Πεμπτη που αυξηθηκε ο τζιρος εσπασε το 949..
Η γενικοτερη διορθωση ειναι τεχνικου χαρακτηρα,χωρις τζιρους αλλα οι ΤΙΜΕΣ γραφουν.Δινει ομως μια ιδεα για το τι θελουν.

ΑΡΤ είπε...

Χαιρετω την ομορφοτερη παρεα του διαδυκτιου....

Αλεξανδρε...που πας ωρε μισοσαλονικιε ?
Εχω χασει επεισοδια ? πωπω...που να γυριζω πισω και να διαβασω ολα τα σχολια...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Η Ελλάδα που δημιουργείται

Παραθέτουμε δύο αποσπάσματα από πρωτοσέλιδα έγκυρων ελληνικών εφημερίδων. Δυστυχώς τα αποσπάσματα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν τη μετατροπή της χώρας σε μια ‘αποικία χρέους’. Ο όρος αυτός είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος.

Η Ελλάδα θα μετατραπεί σταδιακά σε επενδυτικό παράδεισο. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή τεράστιου πλούτου. Το ελληνικό χρηματιστήριο θα σπεύσει (όπως κάνει πάντα) να αποτιμήσει έγκαιρα τις εξελίξεις αυτές.

Η μοναδική δυσάρεστη λεπτομέρεια. Το μεγαλύτερο μέρος του λαού της χώρας δεν θα συμμετάσχει στη διανομή του πλούτου αυτού.

Οι καιροί γίνονται ολοένα και πιο δύσκολοι. Η οικονομική επιβίωση εξαρτάται από την σωστή κατανόηση των εξελίξεων και τη λήψη ορθών αποφάσεων.

http://www.ezmarket.gr/

TheHawk είπε...

τζογαρα..αλλα για χαβαλε..μην ρωτατε τι..απο περιεργεια...

michele είπε...

Γεια σου στρατηγες μου.Εγω ειπα,ειναι πονηρος ο Αλεξ ,θελει να μελετησει τι θα ψωνισει

Σωστα τα λεει η ezmarket

Unknown είπε...

Εκεί στον ΑΒΑΚΑ δεν προλαβαίνουν να δώσουν στο 1.29€ και μπαίνει νέο 5χίλιαρο αγορά.

Πως διάολο το κανουν θα μου εξηγήσει κανείς?

νικος φαληρο είπε...

ο ΟΤΕ σε αυτη την τιμη χανει ΕΚΜΟ 55 (5,73)

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

J&P Άβαξ: Γνωστοποίηση συναλλαγών..

αυριο....

michele είπε...

Ευκολα Ιoannou..τα εχουμε πει αλλωστε για το 1,30

Unknown είπε...

ΘΟΥ ΒΟΥ πως το κάνουν θέλω να μάθω...

Μιλάμε για κλάσματα του δευτερολέπτου..

Υπάρχει δυνατοτητα τοποθέτησης εντολής με αυτό τον τρόπο??

michele είπε...

Τα logistics ζωγραφιζουνε σημερα Μπαρμπα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

λες να το κανουν με το χερι;

michele είπε...

Χεχε..ο ΑΒΑΞ δεν εχει και μεγαλη ταχυτητα.Που να δεις στη ΓΕΚ οταν το κανουνε πως παει..

Unknown είπε...

Οχι βρε. Απλά ρωτώ εάν κάποιος γμωρίζει..

Τώρα στο κλείσιμο έβαλα και την 30άρα στο 1.29€.

Michele μάλλον έχεις απόλυτο δίκιο.

michele είπε...

Παρε μια ιδεα Ioannou..
http://www.biblionet.gr/book/98012/%CE%96%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82,_%CE%91%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82/%CE%A7%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Η αντιδραση στα αλλα χαρτια που εχω δεν ηρθε.
Τωρα 930 θα ειναι 900....875 ...830...

ΚΛΕΙΔΩΝΩ.

ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ,ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ...ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ Κ.ΔΕΥΤΕΡΑ...

Unknown είπε...

Να ευχαριστησω για άλλη μια φορά τον Hawk που μου άνοιξε τα μάτια και έδωσα τον ΤΡΑΣΤΟΡΑ στο 0.7570 και τωρα περιμένω να τον ξαναπάρω (όλο και πλησιάζει).

michele είπε...

Eχει ενδιαφερον η εβδομαδα ΘΟΥ ΒΟΥ.Και τιποτα να μην κανεις,δεν ειναι κακο να πρακολουθεις θα εχεις να..παρεις

TheHawk είπε...

εισαι τυχερός που τον ανεβασα...καποιος φίλος τον ζητησε...
να σαι καλα...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΞΩ,ΠΗΡΑ ΛΙΓΑ ΑΒΑΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΩ ΙΝΚΑΤ,ΕΥΠΙΚ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΞΩ
ΥΓ
ΚΛΕΦΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕ.

ΤΑ ΛΕΜΕ.

michele είπε...

Kαλο απογευμα ΘΒ. Παμε επανω,απογευματινη αναρτηση..ελπιζω ο φιλος μου ο Καρα να επιστρεψει δριμυτερος με τα turbo μηχανηματα του