Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013


X.A.A. LIVE 


        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ...

By Ellen Kelleher

Η έκθεση της Oxfam, που κατηγόρησε τις τράπεζες που κάνουν trading αγροτικών εμπορευμάτων ότι «κερδοσκοπούν στην πείνα», προκαλεί τριγμούς πολλών Ρίχτερ στον κλάδο της διαχείρισης κεφαλαίων.


Ευρωπαϊκές τράπεζες επιλέγουν είτε να μην προχωρήσουν σε κερδοσκοπικές κινήσεις για τις τιμές των τροφίμων εκ μέρους των επενδυτών είτε ακόμη και να καταργήσουν τα funds που παρακολουθούν τις τιμές των αγροτικών εμπορευμάτων. Αιτία ήταν η καυστική έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα στο Παρίσι.
Η αλλαγή στη συμπεριφορά των τραπεζών ήταν δραματική. Η γαλλική BNP Paribas κατάργησε fund αγροτικών εμπορευμάτων συνολικού ύψους 214 εκατ. δολ. Εν τω μεταξύ, η Credit Agricole έκλεισε τρία funds που επέτρεπαν σε επενδυτές να κερδοσκοπούν σε αγροτικά προϊόντα, αν και η απόφαση αυτή έγινε για οικονομικούς κυρίως λόγους, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως τα εν λόγω επενδυτικά ταμεία ήταν σχετικά μικρά. 

Παρόμοιες κινήσεις λαμβάνουν χώρα και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η Landesbank Berlin, η Landesbanken Baden – Württemberg και η Commerzbank στη Γερμανία και η Österreichische Volksbanken στην Αυστρία μείωσαν την έκθεσή τους στον κλάδο τροφίμων στον απόηχο μιας αντίστοιχης εκστρατείας από την Oxfam Γερμανίας τον προηγούμενο χρόνο. Επέλεξαν «να τερματίσουν το trading τέτοιων εμπορευμάτων» καθώς «αυτή η δραστηριότητα δεν είναι συμβατή με τον στόχο της τράπεζας». 

Παρ” όλα αυτά, προκύπτει ένα μείζον ερώτημα από την εκστρατεία της Oxfam. Πράγματι, οι επενδύσεις σε ETFs ή σε αμοιβαία κεφάλαια ανοικτού τύπου ωθούν σε ανώτερα επίπεδα τις τιμές των τροφίμων; Είναι ένα θέμα που ακόμη συζητείται.
Από τη μία πλευρά είναι η Oxfam και από την άλλη οι investment banker, οι traders εμπορευμάτων οι οποίοι, όμως, καλούνται να υπηρετήσουν το εμπορικό τους συμφέρον. Οι επικριτές των ερευνών της Oxfam επικαλούνται εκθέσεις από ακαδημαϊκούς, οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η άνοδος στις τιμές των τροφίμων σχετίζεται περισσότερο με την αύξηση της ζήτησης και τη συρρίκνωση της προσφοράς, παρά με τη δημοτικότητα των ETFs και των αμοιβαίων κεφαλαίων ανοικτού τύπου, που παρακολουθούν τις τιμές των εμπορευμάτων.

Καθώς εντείνεται η διαμάχη, οι δύο μεγαλύτεροι traders εμπορευμάτων, η Deutsche Bank και η Allianz, αρνήθηκαν να μειώσουν την έκθεσή τους σε αγροτικά εμπορεύματα. Και οι δύο προσφάτως δημιούργησαν ομάδες για να αναλύσουν το θέμα. Η ανάλυση της Deutsche Bank καταλήγει ότι «υπάρχουν ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία» που να στηρίζουν την άποψη ότι η ανάπτυξη των χρηματοοικονομικών προϊόντων που στηρίζονται σε αγροτικά εμπορεύματα πυροδοτεί αυξήσεις τιμών στην αγορά τροφίμων.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των ερευνών συμφωνεί ότι η θεμελιώδης αιτία για την ενίσχυση στις τιμές των τροφίμων είναι η αύξηση της ζήτησης στην οποία δεν ανταποκρίνεται ακόμη η προσφορά», αναφέρει η έκθεση της Deutsche Bank και συμπληρώνει: «Η ζήτηση εκτινάσσεται επειδή ο αυξάνεται ο πληθυσμός και τα εισοδήματα στις αναπτυσσόμενες χώρες ενώ η παραγωγή παραμένει περιορισμένη λόγω της λειψυδρίας, των κλιματικών αλλαγών, της έλλειψης υποδομών και του προβλήματος των αποβλήτων».

Η Deutsche, η οποία προσφέρει μεγάλη γκάμα funds και ETF σε αγροτικά προϊόντα, όπως επίσης και τη δυνατότητα hedging σε αγροτικά εμπορεύματα, υποστηρίζει αντιθέτως ότι οι αγορές παραγώγων που βασίζονται σε αγροτικά προϊόντα δημιουργούν ρευστότητα και βοηθούν τους αγρότες αντί να τους καταδιώκουν.

Οι αγορές παραγώγων σε εμπορεύματα τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν hedging ενάντια στις διακυμάνσεις των τιμών και επίσης να στείλουν ισχυρά μηνύματα για το επίπεδο των τιμών που δίνουν τη δυνατότητα «καλύτερης αξιολόγησης και οργάνωσης της προσφοράς στο πλαίσιο των περιορισμών που υπάρχουν σε μία περίοδο καλλιέργειας».

Η Deutsche υποστηρίζει ότι πρέπει να επενδύονται κάθε χρόνο περισσότερα από 80 δισ. δολ για να ανακάμψει η παραγωγικότητα και να ανταποκριθεί με την αυξημένη ζήτηση για τρόφιμα. «Χωρίς σημαντικές επενδύσεις στη γεωργία, οι αυξανόμενες τιμές θα αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Υποστηρίζουμε αυτές τις επενδυτικές ανάγκες», αναφέρει η έκθεση.

Στελέχη της Allianz κατέληξαν σε παρόμοιο συμπέρασμα σε έκθεσή τους τον προηγούμενο χρόνο, επισημαίνοντας ότι η αύξηση στις τιμές ενέργειας, όπως επίσης η πολιτική για το περιβάλλον και τα τρόφιμα ωθεί ανοδικά τις τιμές των τροφίμων. Η ομάδα της Allianz όμως, παραδέχθηκε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η κερδοσκοπία υποστηρίζει τις υπερβολικές κινήσεις των τιμών», δεδομένης της «τεράστιας εισροής κεφαλαίων» στις αγορές εμπορευμάτων.

Πράγματι, τα στελέχη της Allianz αποφάσισαν ότι ακόμη και εάν οι κερδοσκοπικές ροές κεφαλαίων δεν ήταν το βασικό έναυσμα για την απότομη αύξηση των τιμών που παρατηρήθηκε το 2007 και το 2008 στα αγροτικά εμπορεύματα, ενίσχυσαν τις τάσεις των τιμών.

Η αγορά για επενδυτικά προϊόντα που παρακολουθούν τα αγροτικά εμπορεύματα εξακολουθεί να είναι σχετικά μικρή, με μόλις 66 funds στην Ευρώπη με τοποθετήσεις σχεδόν 3,6 δισ. ευρώ σε αγροτικά εμπορεύματα και μη κυκλικά καταναλωτικά προϊόντα, σύμφωνα με τη Lipper.

Τα επίπεδα διακύμανσης, αν και υψηλά, είναι σχεδόν σταθερά τα τελευταία χρόνια. Ο Αλ Κέλετ, της Morningstar σημειώνει ότι η μέση διακύμανση σε ETF και αμοιβαία ανοικτού τύπου που χαρακτηρίζονται ως «αγροτικά» κατά την περίοδο ενός έτους είναι στο 22%, ενώ σε πέντε χρόνια είναι οριακά υψηλότερη στο 24%.

Παρόλα αυτά, το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ ζήτησης για τρόφιμα και προσφοράς παραμένει.

Η Oxfam αναφέρει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης αναφορικά με τη ραγδαία αύξηση των τιμών σε δημητριακά και λαχανικά. Η Κλάρα Τζαμάρτ της Oxfam αναφέρει ότι θα δημοσιοποιηθούν δύο ακόμη εκθέσεις μέχρι το καλοκαίρι για τη χρηματοδότηση βιοκαυσίμων από τις γαλλικές τράπεζες και για τα πλεονεκτήματα των κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων.

Αναλυτές από την Oxfam Βελγίου έχουν ήδη ξεκινήσει καμπάνια εναντίον τα ης KBC Bank και την πιθανή έκθεση της Dexia σε αγροτικά εμπορεύματα, ενώ στελέχη της Oxfam Βρετανίας εξετάζουν εάν πρέπει να κινηθούν για το θέμα της αστάθειας των τιμών στα τρόφιμα και στη χώρα τους.  


ΠΗΓΗ: FT.com 
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.euro2day.gr


147 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Πολύ καλημέρα σας,

καλημέρα Γιάνναρε

για να δω το άρθρο ... α εντάξει, να μην έχω νεύρα σήμερα.

ThitaDelta είπε...

... τυρί, ρύζι, καφές, γάλα, ...

μα τι ξεχνάω, τι ξεχνάω;

giannhs kon είπε...

Ροζέ λευκό η κόκκινο χαχα

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔHΜΗΤΡΗ τα νεύρα απαγορεύονται από σήμερα χαχαχα

Στρατιωτική πειθαρχία μονο και ……

Εάν βυθισθώμεν… ας βυθισθώμεν εις τον ωκεανόν! Ουχί εις την σκάφην!

ThitaDelta είπε...

... σσσσσσσσσ Γιάννη θα μας ακούσει ο Καρά, για τις δικές μας λέω.

giannhs kon είπε...

χαχα είναι νωρίς ακόμα

THE JUNIOR είπε...

τοσο απλα

χθες ηταν να παρω τραπεζα ,αλλα τελικα λογω πτωσης αλλαξα πορεια


μα αμα ριχνουν τα αλλα χαρτια γιατι να κανεις τον κοπο να βγαλεις απο τραπεζα

οι τρομοκρατες πρπει να ξερουν οτι για να παρω αλφα πρεπει η δεη να εχει 10 ευρω

αν εχει 6 εχω ενα σιγουρο 50%
γιατι να μπω στους τρομοκρατες

THE JUNIOR είπε...

μιλαω με χρηματιστες και ολοι μα ολοι

στις α,μ,κ θα πιεστουν τα χαρτια


καλα ρε τρομοκρατες αν οι τραπεζες εχουν αναγκη τα 10,20,50 ποσο χρημα θα φυγει 140 εκ μπηκαν να φυγουν ολα

Δεν μπορουν να καταλαβουν οτι οταν λες τετοια ξεγυμνωνεσαι μονος σου

THE JUNIOR είπε...

αλλα τετοια αντιληψη εχουν οι τρομοκρατες

το καλοκαιρι παλι στις τραπεζες εβαζαν τον κοσμο


εχασαν το πρωτο παρτυ και μετα αναγκαστηκαν και εβαζαν κοσμο σε δεη και σια

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα φιλοι μου
επειδη δεν μπορω να ειμαι στους δεικτες και στα κυματα...
θα παω στις καφετζουδες...
παλια συνηθεια παπορισια...
πηγαινα στις Ινδιες και μου κοιταζανε το χερι...
γραμμη της ζωης και παραμυθια...
μου λεγανε θα παρω και δυο γυναικες...
αλλα κολησα 46 χρονια με την κυραΣοφια...
πιστευω να καταλαβατε...
και οπως εχει αποδειξει το χαα,
εχει την ντριπλα στο αιμα του
ηρέμα λπν και θα δουμε

μπαρμπαλιας είπε...

» ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ » To X.A., η σπέκουλα και η διόρθωση Της Αμαλίας Κάτζου Δεν θα είναι η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία που τα «μεγάλα παιδιά» των χρηματιστηριακών αγορών θα πάρουν τα χαρτιά μέσα από τα χέρια μας και ενδεχομένως, σύμφωνα με το σενάριο που ακούει στο όνομα «σπέκουλα της διόρθωσης», σε ακόμα πιο χαμηλά επίπεδα. Και το σχόλιο πηγάζει από το παγιωμένο στόρι που καλλιεργείται και κυκλοφορεί από τα επενδυτικά «σπίτια» του City του Λονδίνου, το οποίο θέλει τη «Λ. Αθηνών» να υποχωρεί στα επίπεδα των 880 – 850 μονάδων, υπό το άλλοθι των επικείμενων αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών αλλά και της επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα. Και το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως αυτοί που θέλουν να υποχωρήσουν οι αποτιμήσεις των Blue Chips δεν είναι αυτοί που θέλουν να αποχωρήσουν από το Χ.Α., αλλά όσοι θέλουν να μείνουν και να αξιοποιήσουν στον μέγιστο βαθμό τις ευκαιρίες που θα προκύψουν. http://www.axiaplus.gr/article/31825/to-x-a-h-spekoyla-kai-h-diorthwsh/

Andreas D. είπε...

Kαλημέρα σε όλους!
Για ΓΕΚ:
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1743889

μπαρμπαλιας είπε...

οι ξενοι...
απο το 2009 αδιορθωτοι...
εδω τοχουμε στο αιμα μας...
στα "ψηλα"των 1000 ...
μας πιανει ζαλη..

THE JUNIOR είπε...

ΑΣΕ ΤΗΕΟ

Μην μιλας ,απο νεαχαμηλα σε πιο χαμηλα

καλα που εριξαν το μαγαζι και πηραμε αυτα που μας φορτωσαν οι καλοκαιρινοι

να ειναι καλα που με εκαναν να μην παρω

Unknown είπε...

καλημερα ,μου φενεται ολα θα τα δουμε..Να ανασανουνε και μερικοι

Unknown είπε...

Μπαρμπα σου τοπανε οι μαγισες και ολλες οι καφετζουδες ????Στου κουμιωτη στην ανβερσα τα ακουμπαγες μου φενεται ,,,,ασε της ινδιες χ α χα αχα

ThitaDelta είπε...

... μπουουου

σας τρόμαξα πουλάκια μου;

μπαρμπαλιας είπε...

Βαγγο ημουνα της Ανατολης ...
και της λατιν Αμερκης ...
πολυ φαν..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους (εκτός από έναν)

ThitaDelta είπε...

... γιατί βρε Πάνο τι σου κανα;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έλα τώρα Δημήτρη, αφού ξέρεις!

ThitaDelta είπε...

... ναι ναι μάλιστα κύριε Καρά

... παιδιά επειδή άργησε ο Καρά μου είπε να πω

... για πάμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

να πάμε αλλά ΠΟΥ;;;;;

Unknown είπε...

Καλημερες.Ειναι φανερο οτι στον ΤΡΑΣΤΟΡΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ οτι πεφτει....

ThitaDelta είπε...

... που να ξέρω, εμένα μου είπε να το πω και το λέω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάνει τον ντροπαλό τώρα...ότι δήθεν διστάζει να κοκκινίσει
Για να δούμε...

μπαρμπαλιας είπε...

αυριο να δειτε κοκκινο...
που θα κοκκινισουν και οι ξενοι...
οποία ευκαιρια...

ThitaDelta είπε...

... 1ο στοιχείο η κοκα σήμερα είναι για φούντο, που σημαίνει ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δημήτρη αντιθέτως, άνοιξε μισό ευρώ πιο κάτω, καλό σημάδι αυτό...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα

Unknown είπε...

ο ομιλος βιοχα χρωσταει μια κινησουλα για να δουμε θα την παρουμε ??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη γείτονα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα Πανό

Unknown είπε...

Ογκοι στα χαμηλα και για τον ΑΒΑΚΑ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πρέπει να φύγω για ένα ραντεβού, βαστάτε γερά ρεεεε

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα! Κινητικοτητα βλεπω στο ταμπλο..προσπαθεια τραπεζικου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον κι ας άργησε...

GIANNHS006 είπε...

Καλημερα στην παρεα.

ThitaDelta είπε...

Mιχάλη στείλε μου το mail του Γιάννη...

michele είπε...

ok Δημητρη το εστειλα

michele είπε...

Η ΕΛΛ πτωτικο gap σημερα ,μπηκε μεσα στο παλιο gap .Για να δουμε

Unknown είπε...

Ομπρε,,Χρονια περιμενω την στερια να ζαλιστω.....,,http://youtu.be/3zT2mAiXn_s Αλεγκρια σενιορ....Μπαρμπα πολλα ντολαρς,πολοικατικιες ολοκλιρες,,,καθε λυμανι και καημος,...Πες πως ταξιδεψε και αυτος ο τυχερος ο τυχερος...μπαρμπα για ακουσε το σου θυμιζει κατι ??

Unknown είπε...

Διστακτικη και ολιγον τζουφια προς το παρον η αντιδραση

THE JUNIOR είπε...

Έτσι έκλεισαν τα ρολόγια της ΔΕΗ και με διάφορες πατέντες είχαν καταφέρει να συνδέσουν τις επιχειρήσεις τους κατευθείαν με το δίκτυο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τον έλεγχο που έγινε σε δεκαοκτώ καταστήματα που λειτουργούν στην παραλία της Πρέβεζας διαπιστώθηκε ότι τα δεκαέξι ήταν παράνομα συνδεδεμένα. Το πιο εντυπωσιακό δε είναι ότι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών δραστηριοποιούνται και στο χώρο της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΕΛΛΑΣ,ΕΛΛΑΣ Τ

THE JUNIOR είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
ΟΙ 16 ΣΤΟΥΣ 18


βρε τον μισο μισθο και πολυ ειναι
που δεν καταλαβαν οι τις ΔΕΗ
γιατι δεν επαναστουστουν στην ελλαδα
λαζοπουλε

THE JUNIOR είπε...

θα το σπασω το πληκτρολογιο

THE JUNIOR είπε...

μην ξεχασω να σορταρω

δεη,οτε,οπαπ

Unknown είπε...

καρφωτη και μιλημενη ,κατα το ασμα η δουλια...Μικρε ,,,,Μη οχι τον λαζοπουλο εχει εκθρεψει γενιες και γενιες...Και οταν περνει και αυτο το υφος της συγκινημενης,με δεος....

THE JUNIOR είπε...

ΑΓΩΝΙΣΤΗ

τωρα που μπαινει στον δικο μας κωλο,
θα δεις πως θα αλλαξει η ελλαδα


ειδα και το φορολογικο του συριζα
και νομιζα οτι εβλεπα σαμαρα
με την διαφορα οτι αυτοι θα μπουν
και μεσα στο σπιτι ειναι πιο δημοκρατες
ΜΙΡΑΡΑΚΙ ΛΟΙΠΩΝ το χαλι,που το βρηκες

THE JUNIOR είπε...

ολοι ελεγαν τους κουκουλοφορους
πρακτορες

τωρα που ειδα ποιος
πηγε πρωτος στην αμερικη

ειμαι πλεον σιγουρος

Unknown είπε...

Υψηλη κοπτοραπτικη βλεπω σημερα,αλλα μου φαινεται οτι εχεις τα νευρα σου....οτι και να λεει ο αλεξης δεν τα υπολογιζω,γιατι πιστευω οτι παιζει διπλο παιχνιδι

TheHawk είπε...

καλησπερα...δεν καταφερατε να το κρατησετε εστω να δω λιγο το ταμπλω μπλε...

michele είπε...

Eδω πανω -κατω απο το 970 ,κοροιδευουν τον κοσμο

michele είπε...

Το ποσό των 1,138 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη το ελληνικό δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, η μέση απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,25%, οριακά χαμηλότερα έναντι της προηγούμενης αντίστοιχης δημοπρασίας, όταν το επιτόκιο ήταν 4,27%.

Από το συνολικά αντληθέν ποσό, τα 262,5 εκατ. ευρώ προήλθαν από μη ανταγωνιστικές προσφορές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

1.19 σημερα η ευπικ χεχεχε
τωρα 1/θα βγεις να παραδεχθεις οτι ειχα δικιο και θα ζητησεις συγνωμη για οτι εγραφες
2/θα κοψεις δρομο και θα αργησουμε να ξανακουσουμε για σενα
3/θα αλλαξεις nick και θα περιμενεις να πω κατι που θα σου φανει απιθανο και θα ξαναεμφανιστεις να πεις τα δικα σου
ΨΗΦΙΖΩ ΤΟ 3 χαχαχαχ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα σε ολους τους φιλους

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Αποσύρθηκαν γλυκά του ΙΚΕΑ στην Κίνα!

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1744102

Καλησπέρα σας.

μπαρμπαλιας είπε...

...ουτε ενα ουζο δεν αφηνετε να πιει ανθρωπος...

Andreas D. είπε...

Μπαρμπαλια να σου παραγγείλω?

http://www.ouzoland.gr/?p=productsMore&iProduct=73&sName=%D4o%E9%EB%E9%EB%DE-700ml-%F7%F9n%DF%F2-%E3%EB%F5e%DC%ED%E9o%EF

michele είπε...

Καλημερα Αλεξ,Ανδρεα .Που τα λες αυτα για τα ΕΥΠΙΚ χανω και επεισοδια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλα ρε michele δεν ντρεπεσαι?
Θελεις να με φουντωσεις ε?
χαχαχ

michele είπε...

Ρε συ μ εχει πιασει βαρεμαρα,κατι πρεπει να πουμε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παντως ρε michele εγω ξερει οτι οι αντρουκλες ,τα παλικαρια ρε παιδι μου βγαινουν με το ονομα τους και παραδεχονται τις πατατιες τους δεν βγαινουν με κατι κωμικα προσωνυμια που τα αλλαζουν καθε φορα που τα ευτελιζουν με τις αρλουμπες που αραδιαζουν Ετσι δεν ειναι?

michele είπε...

Αλεξ 1,19 στην ΕΥΠΙΚ ειναι ο 55 αρης ο εκθετικος, θα κρατησει???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το ξερετε οτι για να βγαλεις νεο διαβατηριο θελεις περιπου 100 ευρο
εξοδα? τι καραγκιοζηδες!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω ακολουθω την ταση michele ας παει οπου θελει,οτα αρχισει να διει σημα αγορας και εγω μαζι,προς τα κατω δεν ψωνιζω.Οταν κατι πεφτει θα συνεχισει να πεφτει μεχρις αποδειξεως του εναντιου

Andreas D. είπε...

Γεια σου Μιχάλη,
Ένα νέο υψηλό θα ήταν καλοδεχούμενο... ειδικά στην ΓΕΚ... χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αυτος ο Τιτανας μια ζωη τα ιδια,οταν ακουστει κατι κακο ανεβαινει.Παντα!

Unknown είπε...

AΝΤΩΝΗ μην ανησυχείς.Θα το ξαναδεις πράσινο.
Και προς το τέλος,πιο πράσινο δεν γίνεται.
Γειά σας παιδιά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο πλοηγος εχασε το δρομο ουτε αριστερα ουτε δεξια ουτε πανω ουτε κατω

michele είπε...

Ηταν λιγη προβοκατορικη η ερωτηση( καθοτι εσυ απαντησες σοβαρα και σωστα).Να λεμε και τιποτααααααααααααα

THE JUNIOR είπε...

εγω θα παω στους διπλα

γιατι εδω βγαινω με ψευδες ονομα

ενω εκει με το βαπτιστικο μου.

THE JUNIOR είπε...

andrea

και οι 4 χαριτες κολλησαν εδω και 20 μερες μετα το ντου με την επιτροπη


θυμασε κατι προβληματα τις ιντραλοτ στην ρουμανια ,στην τουρκια πριν την ανοδο

κατι οτι ο οτε και η δεη δεν θα αναχρηματοδοτησουν τα δανεια τους

ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

βαρεθηκααααααααααααααα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Αφιερωμένο στον δάσκαλο....

http://www.kasarolla.com/tags/kypriakoi-keftedes-gr.html

michele είπε...

Μικρε ,καλα θα σε λεω Γιαννη απο δω και περα..χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γιαννηηηηη

για ποσο καιρο??????????

THE JUNIOR είπε...

4 ΛΕΠΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ

Andreas D. είπε...

Μικρέ,
στην ΓΕΚ πρωτομπήκα τον 9ο του 2004 και πούλησα τον 2ο του 2007...
σε κάτι ανάλογο (όχι απαραίτητα χρονικά) ευελπιστώ και τώρα...

μπαρμπαλιας είπε...

ρε Γιαννη ...
τωρα θυμηθηκαμε ολα τα στραβα...
και ταναποδα;;;

THE JUNIOR είπε...

7 για μυτιλ απο αλφα


ανδρεα μην ειμαστε και τρελλοι 100% καθε 3ριμηνο



το 4 θα το δουν ολες,απλα ακομα δεν μπορουν να εχουν καθαρη εικονα οι θεσμικοι

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ 1,46 1)Αυτοί που έχουν τη γνώση, δε μιλούν. 2)Αυτοί που μιλούν, δεν έχουν γνώση 3)Αυτός που μιλάει δεν ξέρει. 4)Αυτός που ξέρει δεν μιλάει ............................
και ψηφιζω το (4).Το μεγαλύτερο ελάττωμα των ανθρώπων είναι η αναίδεια

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Για πάντα !!!!

THE JUNIOR είπε...

θα δει ο σαλλας το 0,219

σημερα

THE JUNIOR είπε...

πριν εναν μηνα εβλεπε τα ο,30

Andreas D. είπε...

Μικρέ,
έχω μπει πολύ πιο χαμηλά απο τότε γι' αυτό και είπα "σε κάτι ανάλογο" ..δεν περιμένω να παει στα 10 ευρώ αν και δεν είναι η ίδια εταιρεία.. οι ξένοι μας ανέβαζαν τότε...

THE JUNIOR είπε...

ιωαννου ασε και τον παρασκευαιδη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αντε γεια σου τωρα χεχε

TheHawk είπε...

εξελισσονται ασχημα τα πραγματα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αμα βαρεθω θα σε Ξαναφωναξω

THE JUNIOR είπε...

andrea


ολοι απο τα χαμηλα ειναι μεσα

δεν βλεπεις τα νευρα στα μεγαλα

πορτοφολια

michele είπε...

Τι ασχημα ρε Hawk ,πεταει ο Βαγγελας μια χαρα τα ΕΧΑΕ ,σουπερ ο ΟΠΑΠ

michele είπε...

Γαμει ( μετα συγχωρησεως) η ΜΕΤΚΑ

THE JUNIOR είπε...

και γαμιε η αλφα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...


"Ειναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία¨ Αβραάμ Λινκολν

Αντιγραφή απο τον sala1729 στο capital....

(Εγω να διαβάσω capital!!!!... Γρήγορα στην εξομολόγηση)

THE JUNIOR είπε...

ξεχασα μετα συγχωρησεως



μιχαλη δεν θα πιστευεις τα χαρτια που θα εχεις στο μελλον


δες τι ειχες πριν 5 χρονια ασε τα 10

TheHawk είπε...

καποιοι ανεβαινουν κ καποιοι πεφτουν...φλερταρουμε με καθοδικη διασπαση..εαν δεν γινει, εχουν ολα καλα..εαν γινει ομως..παμε για τα χαμηλα..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλο Γιαννη!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele γραψε τα call/put ratio που μου ελεγες

TheHawk είπε...

χωρις να υποτιμω καποια θετικα σηματα..πχ ΜΕΤΚ..λογω 50αρη...τα οποια κ θελουν προσοχη...

THE JUNIOR είπε...

δες και χρονο αντιδρασης



μιλαμε για fasttrade αλλα στην ελλαδα

και μεξικανος προλαβαινει

TheHawk είπε...

γιατι πολλες φορες οι αντιδρασεις απλα επιβεβαιωνουν τις νεες αντιστασεις..πραγμα που δεν θελουμε βεβαια...στην τελικη..

τα γνωστα δηλ...

michele είπε...

Οχι,λεγαμε τα ανοικτα συμβολαια στο 340 strike περισσοτερα

michele είπε...

Αλλαξε εταιρεια ΜΙΚΡΕ ..το φθηνοτερο τρωει τον παρα καμμια φορα!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πορεια προς το Νοτια!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο Α βακας αντιδραστην περιοχη του 1,30 η σιδενορ οχι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η ζαχαρη μαυρο χαλι

michele είπε...

Εχω σταμπαρει ενα αλλο χαρτι και το περιμενω λιγο παρακατω,αλλα δεν το λεω χαχα

THE JUNIOR είπε...

ΑΛΕΞ στα 100 εκ παιζει ελεος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τα σωλκ 33% ψηλοτερα απο τη Σιδενορ που κατεχει το μεγαλυτερο ποσοστο των σωλκ,Στρεβλωση!

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ τα ειπαμε. 1ο 10ήμερο του Απριλίου περιμένω. Μέχρι τότε δεν ξερω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Μικρε με χαρα να ακουσω τη διαφωνια σου

THE JUNIOR είπε...

δεν εχω on telecom μιχαλη


αλλα πλεον ειναι σιγουρο οτι θα κλεισει

δεν καταλαβαν πως λειτουργει η αγορα
οι εργαζομενοι


σορτ στον οπαπ,οτε,δεη
να μην ξεχναμε

THE JUNIOR είπε...

παρακαλω

εναν δεικτη τραπεζων

michele είπε...

ΟΚ ΜΙΚΡΕ ,μιλησα γενικοτερα ..οχι προσωπικα,απλα για να το λες καποιο παραδειγμα θα εχεις

michele είπε...

Χαμηλο ολων των εποχων Μικρε..

THE JUNIOR είπε...

ο κολλητος


Σε συνέντευξη του στην WSJ, o Πανίκος Δημητριάδης τάχθηκε ενάντια στην χρήση πιο ριζικών μέτρων, όπως η επιβολή κουρέματος στους καταθέτες των κυπριακών τραπεζώ

ειναι που δεν ειναι στο τραπεζι

THE JUNIOR είπε...

αυτα για να μαθεις κ,σαλλα

να πουλας χαρτια

μπαρμπαλιας είπε...

...η μαϊμού...
ρεμβαζει απο μακρυα ...
ως συνηθως...
τα ξενα καθαροαιμα..
χασαμε και τον Καρα...

michele είπε...

Στρατηγικη της τραπεζας ειναι ΜΙΚΡΕ ,να πωληθουν τα μη τραπεζικα assets μαλλον εκτος του ποσοστου της ΑΤΕ στην ΕΥΔΑΠ

michele είπε...

Διπλος πατακος στη μουλάρα 0,8630

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

DOW HITS ALL-TIME INTRADAY HIGH

μπαρμπαλιας είπε...

...και μου ελεγε ο σχωρεμενος
ο Καραγκουνης....
εσυ μικρε να μην παιζεις χηματιστηριο...
να παρεις τα λεφτα σου ΜΕΤΚΑ...

michele είπε...

Yeahhhhhhhhhhhhh

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

λοιπον ο αμερικανος κανει νεαυψηλα ,εμεις πεφτουμε ,μοιραια καποια στιγμη ο αμερικανος θα κανει αποκομιδη κερδων και εμας τοτε ο θεος!

michele είπε...

Xαχα,τοτε καλα σου ελεγε.Το 2000 βεβαια επαιζε το παιχνιδι του Σημιτακου.Και πουλαγε ο Michele

μπαρμπαλιας είπε...

γαιδουρα κατακαημενη...
ποσο επι τοις% θελει να φτασει 47 ευρω;;;;

μπαρμπαλιας είπε...

και εγω κερδαγα Μικε μου...

michele είπε...

και ..ξανακερδιζεις Μπαρμπα μου χαχα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, θα βρούμε ένα νέο Κωνσταντινίδη ? χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

και ο μιχαλης γελουσε

τοτε που που εδωσε τα 500 ελβε



αλλα τωρα γελαω εγω

michele είπε...

Μεγαλο παιχνιδι εγινε εκει Ανδρεα,λιγο ασχοληθηκα.Πολυ Λαναρα επαιζα..και κατι εκτερακια κλπ.

drak είπε...

kalhsppera.an zasei h DEH to 7 pou thn blepete na phgainei.eyxaristw

michele είπε...

Ρε ΜΙΚΡΕ για τον φιλο μου το εκανα αλλαξα με Καντωνια τοτε.Γελασα εγω ,γελασες κι εσυ.Αλλα εχω πολλα κιτσικοπουλακια εγω..και αντι ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΟΥ ΤΗ ΛΕΣ χαχαχα

michele είπε...

6.8Χ -6.60-6,25 DRAK

Andreas D. είπε...

ήμουν μέσα, Μιχάλη...

THE JUNIOR είπε...

θελεις να δωσεις 8,600 τεμ αλλα πιο κατω


για να γελασουμε


michele είπε...

Eν τω μεταξυ ο Καντωνιας ,ξεκιναει απο -14% σημερα,γυριζει βρισκει στο διαβα του 6000 τους μαζευει και γινεται θετικος.Αυτο ειναι χρηματιστηριο.Ελληνικο. Με ενιδαφερον.

michele είπε...

Τοσα σου λειπουν ,παραπανω εχω.Αλλα κατω απο 1 δεν πουλιουνται.

drak είπε...

ευχαριστω michele.η πολλη στασιμότητα ελπίζω να μας βγει σε καλο...

michele είπε...

Εχουμε και αναγκες,περιμενουμε την ΕΛΛ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

στις 15/2 η βιοχαλκο ειχε 5,70 σημερα 4

michele είπε...

Ωραια ζουπηχτηκαν αυτα και δωσανε και ευκολο σημα..χαλαρο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μια μεγαλη σειρα αλλων μετοχων εχουν κανει παρομοιες κινησεις.
πρωτα πατωνουν ο μετοχες...

michele είπε...

Παλι 5-6 θετικα χαρτια σημερα.Παλι ευχαριστημενος ειμαι.Με ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Εκεινη η ΙΝΚΑΤ με εχει κουρασει λιγο..

michele είπε...

Η ibg αναμενει week perfomance στο q4 του ΟΠΑΠ ,αλλα εγω βλεπω +4,55% ο μεγαλος

michele είπε...

Παμε επανω,απογευματινη αναρτηση