Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...
AΠΟ ΤΟΝ ΘΔ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ VS ΕΛΒΕΤΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ?
Η Ελβετία είναι η χώρα που παραδοσιακά στάθηκε πάνω απ΄όλες τις υπόλοιπες σε ό,τι αφορά την φήμη της για χρηματοπιστωτική σταθερότητα. 'Ομως τώρα φαίνεται να παραδίδει αλλού τη σκυτάλη...
Γιατί; Επειδή το νόμισμά της είχε καλή διαχείριση, το τραπεζικό της σύστημα ήταν υγιές, και η χώρα είχε μακρά παράδοση στην καλή διαχείριση του κεφαλαίου. Κατά τα τελευταία λίγα χρόνια, ωστόσο, τα πλεονεκτήματα αυτά έχουν καταρρεύσει.

Η Ελβετία έχει παραδώσει οικειοθελώς το τραπεζικό απόρρητο, και οι πολλές ελβετικές τράπεζες αιμορραγούν τώρα σε ό,τι αφορά το μέτωπο των μετρητών.

Ακόμα χειρότερα, η ελβετική κυβέρνηση κατέστρεψε τη φήμη της για το σεβασμό του κεφαλαίου, όταν συνέδεσε( peg )το ελβετικό φράγκο με το ευρώ το 2011 για να σταματήσει την ταχεία άνοδο του φράγκου.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας κατά εκενη τη χρονική στιγμή, ο Philipp Hildebrand, ισχυρίστηκε ότι θα αγοράσει ξένα νομίσματα σε «απεριόριστες ποσότητες» για να υπερασπιστεί το peg.

Αυτό είναι κάτι που ένας υπεύθυνος διαχειριστής νομισμάτων δεν θα έπρεπε ποτέ να πει. Η ισοτιμία του νομίσματος δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια μορφή των ελέγχων κεφαλαίου... και ουσιαστικά παγίδευσε όποιον είχε εμπιστευτεί το ελβετικό σύστημα με τις αποταμιεύσεις του.

Από τότε, η ανάγκη της αγοράς να βρει ένα οικονομικό ασφαλές καταφύγιο έγινε όλο και πιο έντονη και αν κανείς κοιτάξει την Κύπρο, θα καταλάβει το γιατί.

Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό χωρών εμπνέουν εμπιστοσύνη στην αγορά. Και η πιο δημοφιλής φαίνεται να είναι Αυστραλία.

Από μια μακροπρόθεσμη προοπτική, η Αυστραλία είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι η υπόλοιπη Δύση.

Αν και το εθνικό έλλειμμα του προϋπολογισμού έχει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, το δημόσιο χρέος της Αυστραλίας ως ποσοστό του ΑΕΠ (λιγότερο από 30%) είναι ένα μικρό κλάσμα αυτού των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, κλπ.

Επιπλέον, καθώς η αυστραλιανή οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές πρώτων υλών, είναι ένα «νόμισμα εμπορευμάτων», σαν τον Καναδά. Αλλά, σε αντίθεση με τον Καναδά, ο οποίος είναι στενά «δεμένος» με τις ΗΠΑ, η οικονομία της Αυστραλίας είναι πολύ πιο στενά συνδεδεμένη με την αυξανόμενη κυριαρχία της Ασίας.

Ίσως το πιο σημαντικό, όμως είναι ότι η Αυστραλία δεν εκτυπώνει χρήμα απρόκλητα, όπως ο υπόλοιπος κόσμος.

Ο ισολογισμός της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας έχει μειωθεί, με πτώση από 131 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας σε μόλις 81 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012.

Αυτό αποτελεί μια μείωση 38% στα στοιχεία του ενεργητικού της τράπεζας μέσα σε πέντε χρόνια. Συγκριτικά, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξηθεί 367% κατά την ίδια περίοδο. Αυτή είναι μια εκπληκτική διαφορά.

Επιπλέον, τα επιτόκια της Αυστραλίας είναι συνήθως πολύ υψηλότερα από ό, τι στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, ή τον Καναδά. Η απλή διακράτηση μετρητών σε ένα αυστραλιανό τραπεζικό λογαριασμό μπορεί να αποφέρει πάνω από 4% σε ετήσιο τόκο.

Δεδομένων όλων αυτών των θεμελιωθών, είναι εύκολο να δει κανείς γιατί η Αυστραλία αντικαθιστά την Ελβετία ως παγκόσμιο ασφαλές καταφύγιο. Ήδη οι εγχώριοι τραπεζίτες επισημαίνουν πως υπάρχει σημαντική αύξηση των ξένων κεφαλαίων προς την Αυστραλία από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το δολάριο Αυστραλίας έχει μια κάποια συσχέτιση με την τιμή του χρυσού, αφού το πολύτιμο μέταλλο είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγή της Αυστραλίας. Κατά συνέπεια, θα δούμε πιθανόν μια πτώση του δολαρίου Αυστραλίας, αν συνεχιστεί η διόρθωση χρυσού και αυτό μπορεί να να αποδειχθεί ένα καλό σημείο εισόδου για τους επενδυτές να βγάλουν τα χρήματά τους από το δολάριο ΗΠΑ.


Πηγή:www.reporter.gr

37 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα

"ελευθεροτυπια"
«Καλύτερα ήταν τα πράγματα επί Χούντας», δηλώνει το 30% των πολιτών

Πηγή: «Καλύτερα ήταν τα πράγματα επί Χούντας», δηλώνει το 30% των πολιτών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/101335#ixzz2R4Ki2cI9

το θεμα-0λως τυχαιως- το ειχαμε προσφατα αναφερει,απο εδω μεσα...
δεν θυμιεμαι το λογο...
επειδη -οπωσδηποτε-η ερευνα απαντιεται,κυριως απο ανθρωπους που ειχαν ζησει...
και ,θελω να πιστευω ηρεμα,χωρις
προκαταληψεις απαντησαν...
και δεν ειναι ολοι χουντικοι "η ακροδεξιοι ...
ηθελα απο τη μερια μου ,σαν νεολαιος της εποχης που εζησα και εδω και στο εξωτερικο...
να γραψω πολλα.
Δεν θα το κανω.
Και δεν θα το κανω...γιατι ακομη και τωρα δεν εχω ξεκαθαρισει μεσα μου ,το ΤΙ παιχτηκε εκεινη την εποχη και κυριως ΤΙ ακολουθησε ...
Ηταν ολα βαλμενα σε προγραμμα ...
για να ελθει η μεταπολιτευση με τους "αντιστασιακους";;;
Γιατι εχουμε διαβασει κατα καιρους ,το ρολο των Πάπανδρεους..
στην διαλυση του κρατους ...
και τοτε και προσφατα ,με την πτωση
του μικρου Καραμανλη...
που εγω θεωρω κομβικο σημειο στην πορια των μετεπειτα γεγονοτων ...
οπως επισης κομβικη ηταν και η πτωση Μητσό...
οπως βλεπεται δεν αναπολω...αλλα
πιανω τα αποτελεσματα..
Πιστευω και ευχομαι η σημερινη πολιτικη ηγεσια να διαβασει την ερευνα και στο μετρο που μπορει να
λαβει υποψη της τα "Χαμπερια"του τοτε και του τωρα.
και επειδη υπαρχει το καλο και το κακο...
οι φουκαραδες οι συνταγματαρχες
διωξανε τον βασιλια ...
αλλα δεν πιστευω να ειχαν κατα νου
οτι σε καθε υπηρεσια του δημοσιου
θα ειχαμε βασιλεα -τοποτηρητη τυπου Φωτοπλου...

μπαρμπαλιας είπε...

σσ
ο Μητσό αναφερεται για την διορατικοτητα στο θεμα της Μακεδονιας μας.ειχαν αποδεχθει ολοι το ΣΛΑΥΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...και θα ειχαμε καθαρισει μια πληγη ,απο τις τοσες που εχουμε σαν εθνος ...
αλλα οι Πάπανδρεους αλλα ειχαν κατα νου...
τωρα ειναι αργα για δακρυα

Παντελης είπε...

Καλημερα σας και καλη εβδομαδα ...ποιος παραδεισος ..εδω ειναι η κολαση και εμεις δεν μπορουμε να παμε πουθενα
...ουτε με επανασταση δεν γλυτωνουμε πλεον

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα φιλε Παντελη...

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Ωπα επιστρατεύτηκαν και τα μοιρογνωμόνια!!!!

giannhs kon είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους

http://youtu.be/nnw4tfj-nqk

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους.
Χτες βραδυ,βρεθηκα καλεσμενος σε μια ωραια μουσικη σκηνη
με τον Θανο Μικρουτσικο και την Ριτα Αντωνοπουλου μια σχετικα νεα τραγουδιστρια.

Ειδικα για το φιλο μου τον Μπαρμπα αλλα και το Βαγγελη
θα ανεβασω καποια στιγμη τους "7 νανους" που μαγνητοσκοπησα με το κινητο .Μια εξαιρετικη performance απο ενα μεγαλο συνθετη.Το οτι το λεω εγω που μεγαλωσα με το "Baby i 'm gonna leave you" των Led Zeppelin ειναι κατι ξεχωριστο.Του το ειπα και στα καμαρινια οπου με πηγαν να τον γνωρισω.

Κατα τα αλλα ,περιμενω απο τον ΘΔ την αναλυση του γραφηματος που εχει τιτλο "Οι οιωνοι ειναι με το μερος μας?"

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μια βιαστική Καλημέρα κι απο μένα, μιας και ετοιμαζόμαστε για καφεδάκι στην παραλιακή.

Μεγάλη αλήθεια το σχόλιο του Γιάννη Αγιάννη στις 9:39 π.μ.

Ας διαλέξουμε να πάμε μπροστά!

ΘΔ κι όταν με το καλό ολοκληρωθεί η κούπα τι κάνουμε? Άνοιξε μου λίγο το διάγραμμα να δω και τον επόμενο όροφο !!!


Φασοκυνηγέεεεεεεεεε ????
Γράψε κι απο εδώ τίποτα να μάθουμε αν κουνιούνται καλά οι βαρκούλες στο νησί.... -Μην με πάρεις τηλέφωνο, εγώ κάθε πρωϊ σου βάζω απουσίες-

ThitaDelta είπε...

Μάκρο βλέπουμε ΚΑΤΩ. Είναι εμφανής η προσπάθεια αναστροφής με τον 200ρη (4 χρόνια - περίοδος κρίσης), να "γλυκαίνει" αλλά να βρίσκεται σταθερά πάνω από τις τιμές.

Μέσο είμαστε σε RANGE

Βράχυ μας κρατάνε 3 γραμμές για να μην κυλιστούμε στο βούρκο του πυθμένα, η πάνω γραμμή καναλιού η οποία αφού διασπάσθηκε επιβεβαιώθηκε, η μπλε γραμμή λαιμού του V-shape πυθμένα, η οποία και διπλο επιβεβαιώθηκε και ο μάκρο σχηματισμός round bottom (τέλειωσε η 2η περιοχή άρνησης -γρήγορης ανόδου και οι τιμές ήρθαν σε επαφή με τον σχηματισμό). Οι τιμές εντός του καναλιού KMO (8 Low-10 High) προσπαθούν να ακυρώσουν το προηγούμενο πτωτικό σήμα, ο παραβολικός SAR, απέχει ελάχιστα από το να γυρίσει υποστηρικτικός. Το doji κερί αμφιβολίας της τελευταίας εβδομάδας επιλύεται στο ημερήσιο με "σφιχτή" σημαία (μικρού εύρους).

Τα μακρο - οικονομικά νέα, η έναρξη των μεγάλων έργων και οι καταλύτες των ΑΜΚ των τραπεζών καθώς και των αποκρατικοποιήσεων, θα δώσουν πιθανότατα το έναυσμα για το ανοδικό σενάριο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλή Κυριακή.
Για να δούμε και τον στρογγυλό πάτο λοιπόν.
Για την ώρα κάναμε την απαραίτητη "επαφή" με την καμπύλη και συνεχίζουμε. Το στοίχημα είναι τώρα αν θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι την ολοκλήρωση του σχηματισμού ή θα έχουμε νέα επαφή σε κάποια νέα διόρθωση και από ποιο σημείο θα έρθει αυτή.
Πάντως εγώ έμαθα με τόσες φάπες που έφαγα να μην βιάζομαι και να βλέπω το σήμερα, άντε το πολύ το αύριο. Άρα τι θα γίνει μετά το 1280+ δεν με απασχολεί καθόλου τώρα. Ας φτάσουμε εκεί και θα δούμε τότε τι θα κάνουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βλέπω πλήρη ανάλυση από τον Δημήτρη, καλημέρα και τα λέμε αργότερα.

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα Πάνο

διακοπές φέτος προς τα τέλη Αυγούστου, χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

ρε χασαμε και τον φιλο μας το Βαγγελη
το Σπετσιωτη...
που εισαι ωρεεεε
ξεκινησες απο τωρρα;;;
ολο το καλοκαιρι τι θα κανεις;;;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πανο επηρεασμενος απο τον ηλιο κ το κεφαδακι (αισιοδοξια) ζητησα απο τον ΘΔ τον επανω οροφο. Βεβαια αυτος μας εδωσε τοσα πολλα στοιχεια που πρεπει να ανοιξω βιβλια γ να μεταφρασω στα δικα μου επιπεδα. Δεν βιαζομαι καθολου.
Απλα θα ηθελα μια γενικη ανοδο στο ΧΑΑ ωστε σιγα σιγα να επανελθει η αισιοδοξια κ σε αλλα πραγματα (ρομαντικος?).

Σορυ γ την μη χρηση τονων, αλλα με αυτο το κινητο θελει πολυ ωρα...
Περιττο να αναφερω το χαμο στην παραλιακη κ το ποσο γεματα ειναι τα τραπεζακια...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πανο επηρεασμενος απο τον ηλιο κ το κεφαδακι (αισιοδοξια) ζητησα απο τον ΘΔ τον επανω οροφο. Βεβαια αυτος μας εδωσε τοσα πολλα στοιχεια που πρεπει να ανοιξω βιβλια γ να μεταφρασω στα δικα μου επιπεδα. Δεν βιαζομαι καθολου.
Απλα θα ηθελα μια γενικη ανοδο στο ΧΑΑ ωστε σιγα σιγα να επανελθει η αισιοδοξια κ σε αλλα πραγματα (ρομαντικος?).

Σορυ γ την μη χρηση τονων, αλλα με αυτο το κινητο θελει πολυ ωρα...
Περιττο να αναφερω το χαμο στην παραλιακη κ το ποσο γεματα ειναι τα τραπεζακια...

profit είπε...

Theo Pietris
Μεγαλη συμφορα θα βρει το Μοναχο και ολη τη Γερμανια.
Η Αγκελα γκαστρωθηκε κ μαλλον ο μπαμπας εισαι εσυ.
Τυχερουλη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα
Μια ματιά έριξα και βρήκα "τριπλό" τον εμπαθή φίλο μας από το όμορφο Μόναχο που δεν λέει να ηρεμήσει με τον ΔΝ. Αλήθεια πόσο ακόμα θα πλασάρεις αυτό το παραμύθι με το Μόναχο;
Δεν έχει σημασία τον σβήνω και τέλος.

Γεράκι είπε...

την καλησπέρα μου στην ομορφη παρεα...

profit είπε...

A.E.K


Τετέλεσται

michele είπε...

Καλησπερα,καλησπερα σε ολους! Κριμα και ..επισημα για την ΑΕΚ και για την Super League

Unknown είπε...

Καλησπερα στην καλλη παρεα..Αστα μπαρμπα ειναι σαν να εχω μπαρκαρη τωρα ..Μεχρι να ετοιμασω το μαγαζι..Την αλλη ευδομαδα ανοιγω>.Που χρονος να παρακολουθησω συνεδριαση..θα λασκαρω ομως μετα το Πασχα..Σας διαβαζω ομως μην νομιζεις..Εδω εμεινα εξω απο την τελευτεα ανοδο,και ψυλοντρεπομαι,,αλλα που θα μου παει θα τον πιασω τον κυματισμο ..Μικ,βλεπω εστω και νοερα σε επιασε ο Καβαδιας,,το συναισθημα βλεπεις.....

michele είπε...

Kαλλιτεχνη καλο ξεκινημα στη σεζον ,ουριο ανεμο στα πανια σου ευχομαι.
Συντομα θα βαλω και τον Μικρουτσικο live οπωςσου υποσχεθηκα

Unknown είπε...

Παιδια ξεφυγε σε πολους αυτη η ανοδος,δεν νομιζω οτι εμεινα μονο εγω εξω,..Ελπιζω λοιπον οτι θα χαλαρωσουνε λιγακι,..Αλλα μολις φαμε και το πασχα,σχεδον οπως γινεται παντα,πιστευω οτι θα εμπεδωσουμε καλυτερα νουμερα..Καλλη ανασταση που λεμε !!

Unknown είπε...

Προφιτ θα σε παρηγορησω,με κιτρινες τεκιλες το καλοκαιρι..Πανο μαλον το παμε για κουπα στο σχεδιαγραμα,το χερουλι μας λειπει,,,θα περιμενω βεβαια και την ετυμηγορια του Θ Δ

ευαγγελος είπε...

kαλη δυναμη συνονοματε και καλη σεζον! Το χρηματιστηριο οπως ολοι ξερουμε ευκαιριες δινει παντα! Καλα να ειμαστε!

michele είπε...

Σωστος και ο Ευαγγελος.Παντα δινει ευκαιριες.Βεβαια εδω η μεταβλητοτητα ειναι μεγαλη και δημιουργουνται..εκπληξεις

ευαγγελος είπε...

καλησπερα αφεντικο! εκπληξεις..... ναι! ελπιζω ευχαριστες!

michele είπε...

Ευαγγελε,η ομορφια ειναι αυτη καθαυτη η εκπληξη.Αν ειναι ευχαριστη ακομα καλυτερα! Αλλα το νου μας και στα κατω

john deer είπε...

http://www.iapopsi.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=25075:se-tigri-kopelouzo-o-opap

ThitaDelta είπε...

... εμ γι αυτό ταπώνανε τη μετοχή στα 7 ευρώ τόσο καιρό

michele είπε...

Αναλογικα με τους δεικτες και την εν γενει πορεια του ΧΑΑ μια χαρα τιμη ειναι τα 7 ευρω Δημητρη

Ελπιζω και το τιμημα να ειναι 30% πιο πανω

michele είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/772517/Article.aspx

3Ε: Με κάλυψη 96,85% η Δημόσια Πρόταση

nomad είπε...

Μιχάλη την καλησπέρα μου σε σένα και όλους τους φίλους εδώ.

εγώ νυχτερινός όπως πάντα

πως τα βλέπετε τα πράγματα;

michele είπε...

Καλησπερα Ηρακλη!Ελπιζω ολα να πηγαινουν καλα στη δουλεια και στην οικογενεια..

Πιστευω οτι βρισκομαστε σε κρισιμα σημεια ,με κρισιμες ειδησεις.
ΑΜΚ τραπεζων ,ενδιαφερον για το αν η ΕΤΕ καταφερει να μαζεψει το 10% της ιδιωτικης τοποθετησης
ενδιαφερον για το πως θα παει η ιδιωτικοποιηση του ΟΠΑΠ
Στις 10 Μαιου ληγει η προσφορα και για τη ΔΕΠΑ

nomad είπε...

Μιχάλη όλα πηγαίνουν καλά ανάλογα και με τη γενικότερη κατάσταση.
Εύχομαι πρώτα υγεία και μετά να τη βγάλουμε όλοι καθαρή.

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ, πιστεύω πως ο ΟΠΑΠ θα δείξει το δρόμο και στο ΧΑ.

Τεχνικά ίσως έχουμε μια διόρθωση εδώ, ελπίζω μικρή και βλέπω περισσότερο ανοδικά όμως.

michele είπε...

Περιπου την ιδια αισθηση εχω κι εγω.Ισως παιξει καποιο ρολο και η ειδηση που αναφερα πιο πανω στο σχολιο 11.23 σχετικα με την ΕΕΕΚ ,κυριως οσον αφορα τους δεικτες