Επέστρεψαν στα ρεκόρ Dow Jones και S&P- Σε υψηλό 15 ετών ο Nasdaq .. Φοβούνται οι αναλυτές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και από την Ρωσία - Moody’s: Επιβεβαίωσε το “Αα1” της Γαλλίας, αρνητικό το outlook Fitch: Επιβεβαιώνει το "ΑΑΑ" των ΗΠΑ.. Η Fed οδήγησε τη Wall σε νέα ρεκόρ - Επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ... Ecofin: Επιβεβαιώθηκε η πολιτική συμφωνία για τις καταθέσεις...Οι μετοχές που προστίθενται στον δείκτη MSCI Greece Emerging Markets είναι οι Alpha Bank, Τρ. Πειραιώς, FF Group, ΕΛΠΕ, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ και Τιτάν..

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013


X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
OTOEΛ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..
και
ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..

REUTERS  Hugo Dixon  Η Ελλάδα θα τα καταφέρει
Τιτλος με θεμελιωδη αξια που μου υπεδειξε φιλος,μεγαλο ψαχτηρι μετοχικων αξιων.
Ενας μεγαλος πυθμενας χρονικης διαρκειας 4,5 ετων του οποιου η ανοδικη λυση θα προσδωσει μεγαλη ανοδικη ορμη στην μετοχη.Αυτη θα επιτευχθει με την επικυρωμενη διασπαση της C  στη ζωνη των 2,03-2,05.
Επομενη αντισταση στην D στα 2,58 οπου κλεινει και το πτωτικο gap της τελευταιας εβδομαδας του Ιουνιου 2008.
Επισημαινεται η επικειμενη ανοδικη διασπαση του απλου κμο 200 εβδ απο τον απλο κμο των 20 εβδ.Σε περιπτωση αποτυχιας της ανοδικης λυσης, η στηριξη των 1,60 της V ,θα αποτελεσει εφαλτηριο για την επομενη προσπαθεια.
......................................................................................................................


Η Ελλάδα δεν πέρασε ακόμα την κρίσιμη φάση. Αλλά υπάρχει μια αξιόπιστη πορεία που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ξανά στο φως του ήλιου. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο οικονομικός αναλυτής του Reuters Hugo Dixon, έπειτα από μια εβδομάδα στην χώρα μας και σχολιάζει:

Παρά το γεγονός ότι η οικονομία θα είναι χάλια το 2013, το επόμενο έτος θα πρέπει να είναι καλύτερη. Αλλά οι προοπτικές είναι εύθραυστες: η  πολιτική κρίση θα μπορούσε ακόμα να δείξει την άσχημη πλευρά της, η φοροδιαφυγή είναι διαδεδομένη και υπάρχει και ο κίνδυνος των εξωτερικών κλυδωνισμών.

Ας δούμε πρώτα τα καλά νέα. Η κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά τα πήγε πολύ καλά αφότου ήρθε στην εξουσία τον περασμένο Ιούνιο, μετά από μια περίοδο πολιτικού χάους, παρά το γεγονός ότι προωθεί εξαιρετικά αντιλαϊκά μέτρα. Η Νέα Δημοκρατία, το κεντροδεξιό κόμμα του Σαμαρά, έρχεται σώμα με σώμα στις δημοσκοπήσεις με τη ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σαμαράς δεν έχει υποστεί την μειωμένη δημοτικότητα του Μαριάνο Ραχόι στην Ισπανία ή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία. Εξαιτίας της αποτελεσματικής κυβέρνησης Σαμαρά, σε μεγάλο βαθμό, η τρόικα ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την τελευταία έκθεση προόδου της Ελλάδας. Έτσι, περισσότερα κεφάλαια διάσωσης, τα οποία μέχρι στιγμής συνολικά ανέρχονται στα 200 δις ευρώ, θα εκταμιευθούν.

Η περσινή χρονιά ήταν τραυματική, καθώς φάνηκε ότι η Ελλάδα μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ και η συνεχιζόμενη λιτότητα να προκαλέσει συρρίκνωση της οικονομίας κατά 5% επιπλέον φέτος, φτάνοντας την συνολική μείωση σε περίπου 25%. Η ανεργία πιθανότατα θα ανέλθει σε περίπου 30 τοις εκατό. Αυτά είναι ζοφερά στοιχεία. Φαίνεται όμως πως η Αθήνα βαδίζει προς την επίτευξη «πρωτογενούς ισοζυγίου» αυτό το έτος. Με άλλα λόγια, δεν θα έχει έλλειμμα του προϋπολογισμού πριν από τις πληρωμές τόκων. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πρέπει να εφαρμόσει ένα νέο γύρο λιτότητας το επόμενο έτος, έτσι ώστε και η οικονομία δεν θα πάει κόντρα στον άνεμο.

Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιούνται έως και 50 δις ευρώ μετρητά για την ανακεφαλαιοποίηση των βιώσιμων τραπεζών και το κλείσιμο των μη βιώσιμων. Τα χρήματα αυτά έχουν στόχο να καλύψουν την τρύπα που άφησαν οι απότομες απώλειες των κρατικών ομολόγων και η χιονοστιβάδα των κακών δανείων του ιδιωτικού τομέα. Είναι τραγικό το ότι αυτή η επιχείρηση δεν έγινε κατά την έναρξη της κρίσης, καθώς το τραπεζικό σύστημα- ζόμπι έχει επιδεινώσει την ύφεση. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Η εξάρτηση των τραπεζών από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) από την Ελληνική κεντρική τράπεζα έχει επίσης μειωθεί. Είναι τώρα 22 δις ευρώ, κάτω από τη μέγιστη τιμή των περίπου 120 δις ευρώ. Το κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών έχει πέσει, επιτρέποντάς τους θεωρητικά να περάσουν το όφελος στους πελάτες.

Άλλα 8,2 δις ευρώ από τα μετρητά της διάσωσης χρησιμοποιήθηκαν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς της κυβέρνησης. Και πάλι, είναι τρομερό ότι αυτό δεν έγινε νωρίτερα. Η αποτυχία της Αθήνας να πληρώσει τους λογαριασμούς της έχει συνθλίψει πολλές επιχειρήσεις. Αλλά και πάλι, αν τα χρήματα που εκταμιεύθηκαν προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς, ο ιδιωτικός τομέας θα πάρει μια ανάσα.

Η προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, κυρίως μέσω του πολύ χαμηλότερου κόστους εργασίας, έχει τελικά αποδώσει. Αυτό είναι πιο ορατό στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 17% του ΑΕΠ. Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν 9-10% φέτος, σύμφωνα με τη βιομηχανία.

Εάν η Αθήνα παραμείνει σταθερή, υπάρχει επίσης μια καλή πιθανότητα η ευρωζώνη να ελαφρύνει κι άλλο το φορτίο του χρέους της, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 160% του ΑΕΠ, μειώνοντας τα επιτόκια και επιμηκύνοντας τις προθεσμίες λήξης των επίσημων δανείων. Αυτό αναφέρεται ρητά στην τελευταία έκθεση της τρόικας. Η ελάφρυνση του χρέους θα επιτρέψει στην Αθήνα να αποφύγει περαιτέρω δημοσιονομική πίεση.
Ωστόσο, δεν είναι όλες οι προοπτικές ρόδινες. Κατ’ αρχήν, η πολιτική κατάσταση παραμένει εύθραυστη. Ακόμη και αν ο κυβερνητικός συνασπισμός παραμείνει, οι εκλογές κατά πάσα πιθανότητα θα κηρυχθούν για τις αρχές του 2015 το αργότερο. Αυτό επειδή η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει ένα νέο πρόεδρο και το σύνταγμα ορίζει ότι αν μια υπερ-πλειοψηφία βουλευτών δεν συμφωνήσει στον υποψήφιο – κάτι που φαίνεται πιθανό – θα πρέπει να κηρυχθούν εκλογές.

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο Σαμαράς θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό να κηρύξει εκλογές νωρίτερα, ειδικά αν νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει. Αλλά ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να αποτύχει. Εν τω μεταξύ, μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα τριβή με την τρόικα και στη μείωση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων.

Έτσι ο Σαμαράς δεν θα πρέπει να εφησυχάζει για τα οικονομικά της χώρας. Μπορεί η Αθήνα να πετυχαίνει τους στόχους του ελλείμματος, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή οι δαπάνες είναι κάτω από το στόχο. Τα έσοδα είναι επίσης κάτω από το στόχο, μια συνέπεια της συνεχιζόμενης επαρκούς αποτυχίας όσον αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής. Κάτι τέτοιο είναι ζωτικής σημασίας, αν μη τι άλλο για να μην αυξηθούν περαιτέρω οι φόροι στους έντιμους πολίτες.

Γενικότερα, ο Σαμαράς δεν φαίνεται να κάνει αρκετά για την καταπολέμηση των ολιγοπωλιακών πρακτικών – ίσως επειδή το κόμμα του είναι στενά συνδεδεμένο με κάποιους από τους ολιγάρχες της χώρας. Η τρόικα θα έπρεπε να κάνει σαφές ότι η απελευθέρωση των αγορών είναι απαραίτητη για την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα και η πρόοδος στο μέτωπο αυτό θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για το αν θα υπάρξει περεταίρω ελάφρυνση.

Τέλος, υπάρχει ο κίνδυνος των εξωτερικών κλυδωνισμών. Η Αθήνα έχει μέχρι στιγμής αποφύγει «τη σφαίρα» από την Κύπρο, αφού τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα αποκόπηκαν από το κούρεμα των καταθέσεων στη Λευκωσία. Ακόμα κι έτσι, το εμπόριο με την Κύπρο θα πέσει κατακόρυφα και η εμπιστοσύνη των ελλήνων καταθετών έχει κάπως κλονιστεί. Ο πραγματικός κίνδυνος θα ήταν αν η κρίση στην Κύπρο χειροτερεύσει σε βαθμό που η Λευκωσία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ. Τότε, η αλυσιδωτή αντίδραση στην Ελλάδα θα είναι δυσκολότερο να αποφευχθεί. Κατόπιν τούτων, οι προοπτικές για την Ελλάδα φαίνονται πολύ καλύτερες από ό,τι ήταν εδώ και χρόνια. Η χώρα θα τα καταφέρει κατά πάσα πιθανότητα.

Πηγή: www.antinews.gr.

140 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους

καλημέρα Γιάννη

ευαγγελος είπε...

καλημερα στη καλη παρεα! Υπεροχη ανοιξιατικη μερα σημερα!!!

Γεράκι είπε...

πολυ καλημέρα σας.....

Unknown είπε...

Καλημερα ,οτοελλας,επιτελους και ενα χαρτι που εχω ,ολλο το 2013...Αντε να γελασουμε και εμεις λιγακι,μια που δεν εχω τραπεζες..να ετσι ανοιγη η ορεξη και μετα,,,,,,

ΑΡΤ είπε...

Παυλοπέτρι Λακωνίας - Η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη της Μεσογείου - Εποχή του Χαλκού - 2800 π.Χ.

http://youtu.be/XA7bAUp-hiI

profit είπε...

καλημέραααααααααααααα

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

Όταν γερά η μάνα και άλλο κε πορεί
Ατότε θέλ’ βοήθειαν, ατότε θέλ’ ζωήν
Ατότε θέλ’ ζωήν
Κι όταν θα έρτε η ώρα και άλλο κι θα ζει
Αμαν κι ευτας το χρέος σοις θα καίεται η ψύ σ’

Η μάνα εν κρύο νερόν και σο ποτήρ’ κε μπαίν’
Η μάνα να μη ίνεται, η μάνα να μη εν
Η μάνα να μη εν

Η μάνα εν βράχος, η μάνα εν ρασίν
Σον δύσκολον την ώρα σ’ , μανίτσα θα τσαείς
Μανίτσα θα τσαείς
Η μάνα εν το στήριγμαν, τη χαράς το κλαδί
τ’ ατηνές η εγάπη κε βρίεται ση γην

Η μάνα εν κρύο νερόν...

Θα δεβαίνε τα χρόνεα, θα γέρουμε και μεις
Ατά είναι με τη σειρά κι θα γλιτών’ κανείς
κι θα γλιτών’ κανείς
και ολ’ πρέπ’ να εξέρουμε σ’ αούτο την ζωήν
χωρίς τη μάνας την ευχήν κανείς κε λέπ’ χαΐρ

Η μάνα εν κρύο νερόν...

Η μάνα εν κρύο νερόν...


-ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΕΦΤΑ 3 ΠΟΝΤΙΟΙ
-ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΒΒΙΔΗΣ,ΜΕΛΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ,ΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

Nα προσεχουν τι λενε τα κομματα και οι δημοσιογραφοι

γιατι θα τελειωσουν τα διαφημιστικα και οι χορηγιες σε μκο

χαχχαχαχαχααα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα κι από μένα
Πάλι ο φίλος μου αξημέρωτα.
Επαγγελματική συνέπεια γιατί το μεροκάματο είναι δύσκολο σήμερα.
Για όσους ενδιαφέρονται ....long στον DAX (!) παίζει η Bayern και στα ύψη ΕΤΕ ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ!
Το νου σας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο Μιχάλης πάντα θα ακολουθεί και εγώ ο ΦΑΣΟ και ο Κάρα στην σπηλιά χεχε

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

ερωτηση

γιατι μοχλο και οχι εκτερ

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

THEO
εμεις βλεπουμε και λιγο χαμηλες κεφαλαιοποιησεις ,χωρις παρεξηγηση

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

να πω οτι δεν λεγαμε σωλκ αντι για σιδενορ ,το λεγαμε

Manolis Mendrinos είπε...

KALHMERA SE OLOUS.H ELGEK PAIDIA GIATI DEN TSOULA EI

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα..
Γεία σου Πάνο..
ΕΛΓΕΚΑ: Με ζημίες 12 εκατ. ευρώ
ΕΛΓΕΚΑ: Το σύνολο των υποχρεώσεών της σε 231,8 εκατ. ευρώ,
να είναι τα αποτελέσματα?

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα...
ο Ρακιας εχει φιεστα σημερα...
πραγματικος τελικος

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Κώστα και Μανώλη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Ηλία

Unknown είπε...

gm gents

Unknown είπε...

Η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς υπό τον Μιχάλη Σάλλα και τους συνεργάτες Σταύρο Λεκκάκο και Άνθιμο Θωμόπουλο πέτυχαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το ακατόρθωτο.
Κατάφερε σε ελάχιστους μήνες η Πειραιώς να φθάσει την Εθνική και πλέον οι 2 τράπεζες να διαθέτουν το ίδιο ενεργητικό.

Στα 103 δις ευρώ η Πειραιώς και στα 104 δις ευρώ η Εθνική τράπεζα.
Η τράπεζα Πειραιώς πριν εύλογο διάστημα αντιμετώπιζε την καχυποψία της αγοράς.
Υπέβοσκε πάντα η αμφιβολία ότι κρύβει προβλήματα και ότι αποτελεί αδύναμο κρίκο.
Η διοίκηση της Πειραιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η πλέον επιτυχημένη στο ελληνικό banking γιατί ακόμη και κάτω από καθεστώς αμφισβήτησης, υπό ιστορικών διαστάσεων αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία η Πειραιώς κατάφερε να εμφανίζεται ως η πλέον συστημική τράπεζα και να φθάνει σε περιουσιακά στοιχεία την Εθνική.
Η Πειραιώς δεν είχε ποτέ το ειδικό οικονομικό μέγεθος και σε λίγους μήνες απέκτησε το ίδιο ενεργητικό με την Εθνική.
Η Πειραιώς έγινε μια νέα Εθνική.
Η Πειραιώς ποτέ δεν κατατασσόταν στην κλίμακα της ποιότητας assets με την Alpha bank που λόγω του συντηρητικού της προφίλ ξεχώριζε και ξεχωρίζει στον κλάδο.
Η Πειραιώς μετά την εξαγορά της good ΑΤΕ και των κυπριακών δραστηριοτήτων απέκτησε ποιότητα στον ισολογισμό εφάμιλλη ή και καλύτερη της Alpha bank.
Η Πειραιώς έγινε μια νέα Alpha bank.
Η Πειραιώς υστερούσε σε μερίδια αγοράς και απείχε πάντα έναντι της Eurobank που εμφάνιζε διαχρονικά την πιο επιθετική στρατηγική αύξησης των μεριδίων αγοράς.
Η Πειραιώς με όλες αυτές τις εξαγορές κατάφερε να γίνει σε λίγους μήνες μια νέα Eurobank σε μερίδια αγοράς.
Η Πειραιώς είναι μια νέα Εθνική, μια νέα Alpha και μια νέα Eurobank μαζί και αυτό είναι επιτυχία.
Προφανώς οι προκλήσεις είναι πολλές, ομογενοποίηση 6 τραπεζών με τα συστήματα της Πειραιώς, υπεράριθμο προσωπικό και οι δυσκολίες των συγχωνεύσεων είναι εμπόδια.
Αν όλα κυλήσουν ομαλά η τράπεζα Πειραιώς σύντομα θα αναδειχθεί ο πλέον επιτυχημένος τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα.
Η Πειραιώς πέραν των οικονομικών μεγεθών κατάφερε με πολύ μεθοδικές κινήσεις Millennium bank και Societe Generale όχι μόνο να διασφαλίσει το 10% αλλά και να υλοποιήσει αμκ χωρίς ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές.
Ο στόχος είναι όλη η ανακεφαλαιοποίηση 7,33 δις ευρώ να καλυφθεί με αμκ δηλαδή για το 10% 733 εκατ ευρώ.
Με τις κινήσεις αυτές η Πειραιώς πέτυχε μια έκπληξη μηδένισε την αρνητική καθαρή θέση και πλέον εμφανίζει θετικά κεφάλαια προ ανακεφαλαιοποίησης του ΤΧΣ.

Το συμπέρασμα

Ποτέ δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Η Πειραιώς από έσχατη των μεγάλων έγινε η πρώτη των μεγάλων και αυτό αποτελεί ιστορική ανατροπή.
Σπεύδουμε να αναφέρουμε ότι στο μέλλον - το τονίζουμε στο μέλλον - η Πειραιώς θα είναι hot story και χρηματιστηρικά.
www.bankingnews.gr

Manolis Mendrinos είπε...

EYXARISTO KOSTAS G.AFOU EXEI PROOPTIKES ME COSCO

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

ΑΝΔΡΕΑ
ανοιξε η γεκ με 200 τεμ


ΜΙΚΡΟΣ είπε...

θα ερθουν ολοι στις κατασκευες

ο μονος κλαδος με ζεστο χρημα απο την
ευρωπαικη ενωση

εδω θα ειμαστε και θα το δουμε

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

να δωσουμε και τους σωληνες

michele είπε...

Eπαιζα πιανο με το πληκτρολογιο..καλημερα-καλημερα σε ολους!!

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

ΜΙΚΡΕ,
τώρα είναι καλύτερα?

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

βλεπω αγριαδες σημερα

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

εφτασε στην τιμη που δωσαμε προχθες
ανδρεα!!!!

ThitaDelta είπε...

... η ήρεμη δύναμη

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
σου είπα χθες οτι τα επόμενα θα τα αγοράσουμε πιο ψηλά...

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

χθες δεν πηρες

καλα δεν βλεπεις οτι παιζουν
το μην μας παρουν χαμπαρι


τωρα ειναι στο +4 και εκανε 20 λεπτα κανει την πρωτη πραξη των 200 τεμ.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

για να δούμε το 2,20 της ΓΕΚ

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

δες τον αλλον πονηρο τον αβαξ
ουτε ενα στησιμο δεν ειχε

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

κωστα
σημερα θα εχει αγριαδες

michele είπε...

Με βλεπω για ενδοομιλικη αλλαγη..η κινηση του ΟΠΑΠ δειχνει οτι το deal μαλλον θα ολοκληρωθει

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

μπραβο και στην σιδενορ
αυτο δεν το περιμενα

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

ρε μιχαλη που θα βρουμε 700 εκ
χαχαχαα

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

αντε σας αφηνω τωρα

απλα μπηκα για να μην σας φανε τα χαρτια στο μειον

Θανασης Κ είπε...

καλημερες σε ολους....
παντως η συμπεριφορα των τραπεζων ειναι πολυ καλη...

michele είπε...

Γιαννη οταν δεν περιμενει κατι ,μπορεις και να ρωτας χαχα..

michele είπε...

*οταν δεν περιμενεις

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

ΟΦΑΕΕ:Πρωτοβουλία για εξαγωγές

επιτελους η ελλαδα αλλαζει

michele είπε...

Το παλευει το 943..

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
στο 2,18 έδωσα τα χθεσινά...

ThitaDelta είπε...

...πιστεύω να βλέπετε ποιά μετοχή θα κλείσει την 4δα μαζί με ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους. Μπορει να μου πει καποιος τι εχει γινει και το ευρω ειναι -0,61% ?
Επισης που πονταρετε με τη Γεκ θα σπασει επιτελους σημερα το 2,20 ή θα σπασει τα μουτρα της? Ιn your opinion.

michele είπε...

ο δεικτης μεταποιησης PMI για την ευρωπη ειναι χαμηλοτερος απο αυτον που περιμεναν οι αναλυτες Κωστα 46,5 εναντι 46,8 .Αυτος ειναι ο λογος πτωσης του ευρω και ενδεχομενως οι δηλωσεις Draghi οτι υπαρχει πιθανοτητα μειωσης επιτοκιων

makis είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα.

michele είπε...

In my opinion AN σπασει το 2,20 η ΓΕΚ θα μπω χαχα

kostasΠειραιας είπε...

michele... ευχαριστω για την απαντηση του πρωτου σκελους.

kostasΠειραιας είπε...

....και του δευτερου.

michele είπε...

Καλημερα Makis. Eνδοομιλικη συναλλαγη ολοκληρωθηκε

ThitaDelta είπε...

χεχε, τα δωσες τα σωλήνια τελικά

makis είπε...

Πονηρές μέρες οπαπ...αμκ...έξω χάλασε το κλίμα...μάλλον θέλει γρήγορα αντανακλαστικά.In my opinion.

michele είπε...

Ναι,αλλα πηρα ΣΙΔΕ..Makis γυρισαν επανω οι Γερμανοι..

michele είπε...

Φριγοοοοοοοοοοοοοοοο

panagiotis.tall είπε...

Καλημέρα, αν κρατήσει η συσσώρευση στο 938 πάμε για το 950 χοντρικά όπου εκεί υπάρχουν αρκετά θέματα...

michele είπε...

951-958 εχει gap που θα κλεισει,αν σπασουμε το 943

Unknown είπε...

ποφάσισαν μεταξύ άλλων οι μέτοχοι της Trastor κατά την τακτική γενική συνέλευση που συνεδρίασε την 23η Απριλίου 2013 και στην οποία παραστάθηκαν 12 μέτοχοι που εκπροσωπούν 42.188.326 μετοχές επί συνόλου 54.888.240, δηλαδή το 76,86% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.


Αντρε έχει πέσει Η ΣΚΟΥΠΑ.

michele είπε...

Τι αποφασισαν δεν μας ειπες Ιoannou

panagiotis.tall είπε...

Δείχνει μία σχετική απουσία πωλητών αυτή την στιγμή....

michele είπε...

Kαλα αφου δεν το λες εσυ να το πω εγω.Ο,10 ΜΕΡΙΣΜΑ 25 Απριλιου ( μεθαυριο) αποκοπτεται 8/5/2013 καταβαλλεται

Unknown είπε...

0.10€ μέρισμα. Απόδοση βάση τιμής σήμερα 13.5%. Ονομαστική αξία 1.10€. ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχει με μικτή τιμή 1.38€. Ο Θοδωρίδης με 1.90€....

Καθαρή θέση 1.57€. Ταμείο 8 εκατομμυριάκια.....

Ε τι άλλο πια...

michele είπε...

Αληθες Παναγιωτη..πολλες μετοχες κατω απο αντιστασεις..

Unknown είπε...

Παπαπαπαπαπαπα. Τι είσαι εσυ βρε παιδί μου...

Δεν προλαβαίνω να γράψω...

john deer είπε...

καλησπερα σας ...ειχα ενα μικρο ατυχηματακι χτες βραδυ και σημερα απο το πρωι σε ασφαλιστικες λαμαριναδες κτλ.....θα ηθελα να σας ρωτησω ΣΩΛΚ πουλαμε η τη κραταμε λιγο ακομη?

michele είπε...

10,4% μερισματικη καθαρη αποδοση ,υποκειται σε φορολογια 20%.Εξαιρετικη.

Andreas D. είπε...

Στη ΓΕΚΤΕΡΝΑ καθυστερούν το αναπόφευκτο...

michele είπε...

Οχι,απλα εσυ βιαζεσαι χαχα

Unknown είπε...

Michele οι ΑΕΕΑΠ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΕ σε φορολόγια.

"Απαλλάσσονται της παρακράτησης φόρου 10% επί των διανεμομένων μερισμάτων".

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

τι καλα,τι καλα
που ειμαι φορτω μεχρι τα αυτια


ειπαμε σημερα αγριαδες
ΣΤΟ 0,35 ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΟΛΕΣ

ειναι τα πιο φτηνα χαρτια στο μαγαζι
γιατι θα εχουν σοβαρο κερδος το 2014

panagiotis.tall είπε...

Όντως αντιδράσαμε....
943 και 949 to watch...

michele είπε...

Α,μου διεφυγε ,ακομα καλυτερα τοτε.Δεν υπαρχει πουθενα τετοια μερισματικη αποδοση

Κανει και το χατηρι του Aνδρεα το περιστερακι..

Unknown είπε...

Επιπλέον με βάση την παρ. 4 του άρθρου 20 του Ν. 3697/2008 στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 31 του Ν. 2778/1999 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
«Για τα διανεμόμενα μερίσματα στους μετόχους της εταιρείας δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 54 του Κ.Φ.Ε..»
Σημειώνεται ότι η τελευταία αυτή διάταξη δεν περιλαμβανόταν στο αρχικό σχέδιο του νόμου και προφανώς εισήχθη την τελευταία στιγμή.
Αρα λοιπόν με βάση το τελευταίο εισαχθέν εδάφιο κατά τη διανομή μερισμάτων από «εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία» δεν παρακρατείται φόρος 10%.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε...
η ΓΕΚ τωρα που εσπασε επανω ,αγορα;;;

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

ΞΕΧΑΣΑ


φτου φτου φτου!!!

michele είπε...

Και που πουλαμε Μπαρμπα ( οι τολμηροι εννοω)

μπαρμπαλιας είπε...

πανω απο 4 Μικε..

michele είπε...

Αμαν ρε Μπαρμπα με το κυαλι θα μας κοιτανε?? υπερβολικος εισαι χαχα

michele είπε...

Αντε και ο ΟΤΕ προς τα 6,30

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Χαιρετω ολους τους Ελευθερωγνωμιτες της υφηλιου.Michele τα σεβη μου.Στασινιπουλος κ κατασκευες δυνατες σημερα.Ξερω εχετε ξελαρυγγιαστει(πρεπει να το σκοτωσα αυτο ετσι?) αλλα ποιος ακουει.ΜΙΚΡΕ φτου φτου κ απο εμενα,ειμαι κ Σαββατο γεννημενος

michele είπε...

Γεια σου ρε double jonh γιγαντα ..μια χαρα το εγραψες χαχα..

michele είπε...

Μολις μια ανασα πανω απο το υψηλο μερας

kostasΠειραιας είπε...

Οι Σωληνες στο το 2,38 δεν ξερω για ποια φορα σημερα.Νομιζω 5η ή 6η.

ΑΑΑΑΑΝ το σπασει μετα τι εχει μπροστα?

michele είπε...

2,41 -2,50 - 2,59 Κωστα

kostasΠειραιας είπε...

THANKS

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα Michele.Μπορει να ειμαι γιγαντας στο μεγεθος αλλα στο ΠΝΕΥΜΑ κ στο ΜΥΑΛΟ μου ριχνετε ολοι στα αυτια χαχαχαχα.Που εισαι ρε ΦΑΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ?Για να δουμε τι θα γινει με τα gaps?Ρε μπας κ ειμαι εγω το γουρι σημερα?

michele είπε...

ΙΝΤΚΑ 0,51- 0,5230 και την κανει ο θειος

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

τα εχω πει στους φιλους τραπεζιτες

αν δεν πανε ολα τα γνωστα χαρτια πανω

απλα δεν θα πανε ουτε οι τραπεζες

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

τα χαρτοφυλακια τις eurobank να σταματησουν να πουλανε απλα γιατι δεν εχει πλεον νοημα

αν τα κρατησουν τα χαρτια μαλλον πιο ευκολα σε 2 χρονια θα πουληθουν

νικος φαληρο είπε...

κε michele ταλαιπωρια βλεπω με ΣΕΝΤΡ.Τι βλεπετε εσεις;

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

ξεχασα

φτου φτου φτου

michele είπε...

Τι ξεχασες ρε Γιαννη χαχα
Νικολα,ετσι ειναι το χαρτι αυτο..εγω εχω προσαρμοστει

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

φτασαμε 1000αρικο ρε μιχαλη

1,5 ευρω κατω κλειδωσε η 3ε

michele είπε...

Να δουμε με τι σταθμιση θα την ξαναβαλουν,εφυγε και η Λαικη απο τον FTSEM και ξερουμε τι μας γινεται..

michele είπε...

Οι Γερμανοι ,εντυπωσιακο γυρισμα απο το πρωι που ηταν -0,53% +1,40% τωρα

πονηρα σκαρφαλωνει ο Φουρλης

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

Για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του προϋπολογισμού ύψους 1,35 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 7,2 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 4,18 δισ.

χωρις λογια

michele είπε...

Σφιξανε ομως,γι αυτο και λενε μεχρι τις 13 Μαιου να δωσουν επιστροφη μεχρι 5000 ευρω χωρις ελεγχο.Πρεπει να δωσουν κι αυτα που χρωστανε

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

ναι αλλα και αλλοι δεν δινουν φπα
και περιμενουν ρυθμιση

michele είπε...

Σωστο κι αυτο Γιαννη.Ερχονται και οι ρυθμισεις να δουμε αν και κατα ποσον ομαλοποιηθουν ολα αυτα που λεμε..

ThitaDelta είπε...

... πωπω τι κόλπα παίζουν, δεν το πιστεύω

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

ιωαννου

opening την δευτερα
ο χρονος ειναι συμμαχος

μπαρμπαλιας είπε...

η μαϊμού -αν και ανεπτυγμενη-
αδυνατει να ακολουθησει τους πεους

michele είπε...

Ποια κολπα λες Δημητρη??

michele είπε...

Ελα ρε ΣΙΔΕ λεμε...

μπαρμπαλιας είπε...

ΣΙΔΕΡΑΑΑΑΑ...για τους λεβεντες..

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

Κέρδη ύψους €17,9 εκατ. στον Όμιλο και €19,3 εκατ. κέρδη στην Τράπεζα σημείωσε η Probank το α΄ τ΄ρμιηον του 2013.55 δις δωσαμε ,αντε να παρουμε πισω

Unknown είπε...

Γεια σας ,γειά σας.
Ολα καλά???
μου πηρε 15 λεπτα να σας διαβάσω.
Μ ετο που μπηκα ο δεικτης ηταν στο +0,5 ,και τωρα στο +0,20
Φοβερο.
Με περιμενει??

michele είπε...

Χτες ομως οταν μπηκες πηγε επανω Καθυ,καλησπερα ..

Unknown είπε...

Αυτο λεω Μιχαλη.Δεν το εγραψα σωστα Ηταν + 0,05 και πηγε στο +0,20.
Επανω πηγε δηλαδη.


παντως ολα τα προσεχεις.
Μενω αναυδη.

michele είπε...

Εχω και καλη μνημη Καθυ!! Αρα γουρλου εισαι ,πολιτογραφεισαι σιγα-σιγα.Αν δεν πηγαινουμε καλα και δεν εισαι εδω θα σε φωναζουμε ...

Unknown είπε...

Αυτο δεν συμφερει σε μια γυναικα.

Ο ανδρας,πρεπει να εχει καλη μνημη,μονο σε αυτα που θέλουν οι γυναίκες να θυμαται.

michele είπε...

Συνηθως ετσι ειναι οπως τα λες.Απλα αποτελω εξαιρεση ..ισως το παλεψα και λιγο για να αντιπαρατιθεμαι με επιτυχια στις γυναικες

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

καλα τα παμε χωρις την 3ε

η αγορα μας ειναι 9746565αψυχη

michele είπε...

Ειναι πιο ομαλη αγορα Γιαννη,η ολη κινηση της .Γιατι θελει συντονισμενη κινηση σε πολλες μετοχες

michele είπε...

Εσπασε κατω ομως η χαρακια και δεν μου αρεσε αυτο..νταξει κοντα ειμαστε

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

εχουμε την πρωινη κορυφη για καλυψη αποκρυψη

panagiotis.tall είπε...

MICHELE υπάρχει και δεύτερη χαρακια στο 939. Αυτό δεν πρέπει να χαθει...
Η αγορά κινείται πούστικα και αργά προς τα πάνω. Τώρα τι σημαίνει αυτό εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω.

Unknown είπε...

Καλα ελειψα 20 λεπτα ,και το κοκκινησατε??

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

κατασκευαστικα θα ελεγα εγω
αντι για πουστικα

michele είπε...

Πιο πιθανο ,να σημαινει οτι θελει ν αφησει κοσμο εδω,περιξ των αντιστασεων για να συνεχισει για λιγο.Καθ οσον εχει διανυσει αρκετα μεγαλη αποσταση.Αν ειχε μεγαλυτερους ογκους πιθανον θα ηταν ..ξεφορτωματακι.Η κινηση των τραπεζων σημερα δειχνει οτι μαλλον επιθυμουν να "διωξουν" τους χτεσινους αγοραστες ησυχως.Μενει να αποδειχθουν ολα αυτα βεβαια

panagiotis.tall είπε...

941 SORRY

ANYWAY σημαντικό θεωρώ το τελευταίο μισάωρο. Προσδοκώ κίνηση πάνω από το 946. Είδωμεν...

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

ανδρεα

σκουπα 2,24 25 θα εχουμε

panagiotis.tall είπε...

Μιλώντας μόνο για την σημερινή κίνηση... τώρα δεν θέλουμε κάτω από το 942!!

michele είπε...

Σημερα ειναι και η επετειος του Καστελλοριζου..Δεν το ανεφερα πιο πριν για μου ερχονται μπινελικια να πω και δεν το θελω.. 3 χρονια

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

αν κρατησει το 942 με τον οπαπ στο -5
και μετα απο ανοδο

εγω θα μπω και εντοκα

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

και ειμαστε ακομα ζωντανοι

michele είπε...

Συμφωνω με Παναγιωτη..αφυπνιστηκε και η ΕΛΒΑ λιγο

michele είπε...

Ο Σταθακης ο αξιολογος αυτος κυριος που δεν γνωριζω τι ακριβως κανει στο κομμα του ( εν μεσω των υπολοιπων) υπολογιζει στι 1 δισ το σωστο τιμημα με τα κερδη του ΟΠΑΠ της τελευταιας πενταετιας. Σωστο.
Αλλα της επομενης πενταετιας κυριε καθηγητα??

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
τέτοια σκούπα εννοείς? χαχαχα

http://www.youtube.com/watch?v=Mv6ErVCjDMI

panagiotis.tall είπε...

Δυστυχώς γύραμε προς τα κάτω

michele είπε...

Γερμανοι και Αμερικανοι εχουν βγαλει τις σκουπες..

michele είπε...

Εδω πουλανε οι πρωινοι traders..

μπαρμπαλιας είπε...

για πολλοστη φορα η ΕΤΕ αναξιοπιστη

michele είπε...

Ειπαμε πουλανε οι πρωινοι..και την κλεινουνε πιο πανω τωρα αφου εφυγαν οι traders

ΜΙΚΡΟΣ είπε...

και για εβζ να ξαναπω οτι

in my opinion δεν ειναι σαν τον οπαπ
που θα εχει το 33% θα εχει το 82%


ελπιζω να σας βγει αλλα εγω δεν ειμαι mittica

michele είπε...

Κλεισιματακι καλο..παμε επανω απογευματινη αναρτηση ΚΟΥΚΛΑ Η ΑΓΟΡΑ

michele είπε...

Για την ζαχαρη θα μιλησουμε και τεχνικα εν ευθετω