Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013


X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
WSJ: ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ MERKEL 

KAI TO ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...

Μπορεί με τις δηλώσεις της να προσπαθεί να δείξει ότι η Γερμανία δεν έχει κυρίαρχο ρόλο στην αναδιαμόρφωση της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης, ωστόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα επιμείνει στη στρατηγική που έχει χαράξει για την Ευρώπη. 

H Wall Street Journal, με βάση συνεντεύξεις από 17 Ευρωπαίους αξιώματούχους, αναλύει τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της κρίσης από τη Μέρκελ και συμπεραίνει πως η διάσωση της Κύπρου είναι αποτέλεσμα των αρχών και της στρατηγικής που θα συνεχίσουν να καθοδηγούν τη γερμανική ηγεσία στην Ευρώπη. 

Όπως προκύπτει από αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα, στις 19 Μαρτίου η Μέρκελ δέχθηκε τηλεφώνημα από τον απεγνωσμένο πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. «Χρειάζομαι περισσότερη αλληλεγγύη», παρακάλεσε εκείνος, λίγο πριν από την απόρριψη της συμφωνίας διάσωσης της Κύπρου από το κυπριακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. 

«Δεν θα διαπραγματευτώ μαζί σου», του απάντησε η Μέρκελ. «Πρέπει να μιλήσεις με την τρόικα». 

Αυτή ήταν μια τυπική κίνησή της, σχολιάζει η WSJ, να προσπαθήσει δηλαδή να υποβαθμίσει τον ηγετικό ρόλο της Γερμανίας στην ευρωζώνη. Ελάχιστοι όμως είναι αυτοί στην Ευρώπη που την πιστεύουν. 

Όσο προσεκτικά και αν κινείται η Γερμανίδα καγκελάριος, η ισχύς της Γερμανίας στην Ευρώπη προκαλεί εντάσεις. Πολλοί Έλληνες και Ισπανοί κατηγορούν την εντολή του Βερολίνου για λιτότητα, για τη μετατροπή των οικονομικών κρίσεων που αντιμετώπιζαν οι χώρες τους σε οικονομικές υφέσεις.

Τον Σεπτέμβριο, η Μέρκελ αναμένεται να επανεκλεγεί στην καγκελαρία, και αυτό σημαίνει ότι η δική της ατζέντα θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει για πολλά χρόνια ακόμα στην αντίδραση της Ευρώπης στην κρίση, αναφέρει η WSJ. Μάλιστα, η επιβίωση του ευρώ εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το αν η στρατηγική της θα είναι αποτελεσματική ή όχι. 

Η προσέγγιση της Μέρκελ είναι να υποχρεώσει τα προβληματικά κράτη να σώσουν το ευρώ, μειώνοντας τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους, τα κόστη εργασίας και τις κοινωνικές δαπάνες. Και μπορεί η στρατηγική αυτή να είναι δημοφιλής στη Γερμανία, για τα πιο αδύναμα κράτη της Ε.Ε. όμως όχι. 


Οι Γερμανοί ψηφοφόροι

Οι επικριτές θεωρούν πως αν συνεχιστούν αυτές οι περικοπές η ζημιά στις οικονομίες, στον κοινωνικό ιστό και στην πολιτική σταθερότητα των αδύναμων κρατών θα διαρκέσει πολύ. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι, από την πλευρά τους, εμπιστεύονται τη Μέρκελ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον πολιτικό για τη διάσωση του ευρώ και την προστασία των χρημάτων τους. 

Ωστόσο, αν η ύφεση στην ευρωζώνη αρχίσει να πλήττει τη Γερμανία, τότε η Μέρκελ θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις για επανεξέταση της στρατηγικής της. Ορισμένοι παρατηρητές θεωρούν ότι το Βερολίνο μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο τόνωσης της ανάπτυξης μέσω ενός δημοόσιου προγράμματος επενδύσεων, μετά τις εκλογές. Οι αναλυτές όμως λένε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε. 

Η Μέρκελ πιστεύει ότι οδηγεί την Ευρώπη προς τη λύτρωση, κατά τη WSJ. Όμως, ακόμα και οι Νοτιοευρωπαίοι πολιτικοί που συμφωνούν με την άποψή της ότι οι χώρες τους πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις τονίζουν πως η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να τονώσει την ανάπτυξη. «Χρειαζόμαστε μια σύγκλιση. Το Βερολίνο πρέπει να καταλάβει περισσότερο τα επιχειρήματα του Νότου και ο Νότος πρέπει να καταλάβει περισσότερο τα επιχειρήματα της Γερμανίας», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. 

Όμως, από τη διάσωση της Ελλάδας το 2010 η Μέρκελ προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο οι χώρες της ευρωζώνης να μετατραπούν σε παθητικό για τη Γερμανία. Η αρχική ιδέα της, οι επενδυτές ομολόγων να χάνουν χρήματα στις μελλοντικές διασώσεις -με το σκεπτικό ότι αυτό θα τους ενθάρρυνε να δανείζουν χρήματα πιο προσεκτικά και να πιέσουν τις χρεωμένες χώρες να διορθώσουν μόνες τους τα προβλήματά τους- γύρισε μπούμερανγκ. Η ΕΚΤ προειδοποίησε ότι τέτοιου είδους κινήσεις μπορεί να τρομάξουν τους επενδυτές, όπως και έγινε. 

Και ενώ μέχρι τα τέλη του 2011 η φυγή κεφαλαίων απείλησε το σύνολο της Νότιας Ευρώπης, η Γερμανία παρέμεινε παράδεισος ηρεμίας και η Μέρκελ δεν αντιμετώπισε καμία πίεση στο εσωτερικό για να αλλάξει πορεία. 

Αντιθέτως, άρχισε να δουλεύει πάνω σε μια νέα αρχιτεκτονική για την ευρωζώνη, με την ελπίδα ότι θα προλάβει τα γεγονότα και θα επιτεθεί στη ρίζα του προβλήματος. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις αγορές να μας οδηγούν», δήλωσε σε αξιωματούχους στην καγκελαρία στα μέσα του 2011. 


Η νέα στρατηγική

Εν ολίγοις, οι σκέψεις της για τις πολιτικές της ευρωζώνης χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη, περιλαμβάνονταν αυτές που λαμβάνονται από τις εθνικές κυβερνήσεις -όπως σε θέματα φορολογίας, εργασιακών νόμων και συνταξιοδοτικών συστημάτων- και στη δεύτερη οι πολιτικές που χρησιμοποιούν τα υπερεθνικά κεντρικά σώματα της Ε.Ε. - συμπεριλαμβανομένων των κανόνων για το εμπόριο και τον ανταγωνισμό. Και, σύμφωνα με το σκεπτικό της, τα προβλήματα της Ε.Ε. προκύπτουν από τις πολιτικές που ελέγχονται από τις εθνικές κυβερνήσεις. 

Έτσι, ενώ η κεντροποίηση των εθνικών πολιτικών ήταν κάτι πολιτικά μη ρεαλιστικό -παρόμοιο με τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης-, υπήρχε ένας άλλος δρόμος που μπορούσε να ακολουθηθεί, ο οποίος ήταν να συνεχιστεί η λήψη αποφάσεων από τις εθνικές κυβερνήσεις, όμως ο συντονισμός τους να γίνεται από νέους δεσμευτικούς κανόνες και σύμφωνα.

Η Γερμανία θεωρούσε πως για όλα φταίνε οι δανειολήπτριες χώρες, ενώ αντιθέτως οι περισσότεροι παρατηρητές έβλεπαν πως το πρόβλημα είναι πιο συλλογικό και χρειαζόταν περισσότερο συλλογική λύση: μια βαθύτερη τραπεζική ένωση, με κοινούς πανευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς, στήριξη προβληματικών τραπεζών, κάποιον βαθμό κοινού δανεισμού καθώς και ισχυρότερη κεντρική τράπεζα. 

Το 2012, όμως, η Ευρώπη αντέδρασε στα γερμανικά σχέδια: η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία τον Ιούνιο πίεσαν τη Μέρκελ να αποδεχθεί μια τραπεζική ένωση - χρησιμοποιώντας τη συλλογική χρηματοοικονομική δύναμη της Ευρώπης για να απαλλαγούν οι πιο αδύναμες χώρες από το βάρος της διάσωσης των τραπεζών τους. Υπό την πίεση αυτή, η Μέρκελ συμφώνησε ο μηχανισμός διάσωσης της ευρωζώνης, ο ESM, να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να ανακεφαλαιοποιεί άμεσα τις τράπεζες, όταν η ευρωζώνη δημιουργήσει μια κοινή τραπεζική εποπτεία. 


Η τακτική με την Ελλάδα

Την ίδια περίπου περίοδο, στα μέσα του 2012, η Ευρώπη είχε επίσης να αντιμετωπίσει το πολιτικό χάος στην Ελλάδα. Αρκετοί Γερμανοί βουλευτές από τον κυβερνών συνασπισμό αμφέβαλλαν για την ικανότητα της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ, κάνοντας λόγο για τη θεωρία του μολυσμένου ποδιού - το ελληνικό πόδι που έπασχε από γάγγραινα έπρεπε να ακρωτηριαστεί για να σωθεί το σώμα του ευρώ. 

Οι προηγούμενες λανθασμένες κινήσεις, όμως, δίδαξαν τη Μέρκελ να σκέφτεται την αλυσιδωτή αντίδραση που θα μπορούσαν να έχουν οι κινήσεις της στις αγορές. Έτσι, κάλεσε ξεχωριστά τον πρόεδρο της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, και το μέλος της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν, για να τους ρωτήσει τι θα γινόταν αν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ. Και οι δύο δήλωσαν πως πιθανότατα θα έφευγε και η Κύπρος. 

Και τι θα γίνει στη συνέχεια, ήθελε να μάθει η Μέρκελ. Πόσα ντόμινο θα πέσουν; Ο Άσμουσεν δήλωσε πως δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε, απάντηση που η Μέρκελ θεώρησε πολύ αβέβαιη. Ο Βάιντμαν συμφώνησε, όμως πρόσθεσε ότι επικίνδυνη θα ήταν και η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, εάν δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις. 

Η Μέρκελ, όμως, χρειαζόταν έναν αξιόπιστο εταίρο στην Αθήνα. 

O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το Βερολίνο τον Αύγουστο και προσπάθησε σκληρά να πείσει την Α. Μέρκελ ότι μπορεί να γυρίσει την κατάσταση στην Ελλάδα. Είχε προβάρει την προσέγγισή του επί ώρες στο ξενοδοχείο, γράφει η WSJ. «Μπορώ να σου εγγυηθώ, θα δουλέψουμε μέρα και νύχτα», είχε πει ο Σαμαράς. 

Η Α. Μέρκελ αποφάσισε ότι άξιζε τη στήριξη, υπό την προϋπόθεση ότι θα δρούσε αναλόγως. «Αν υπάρξει καλή πρόοδος, θα σκεφτώ να επισκεφτώ την Αθήνα», του απάντησε. Το ταξίδι της μερικές εβδομάδες αργότερα έδειξε δημόσια ότι στοιχημάτισε πάνω του, γράφει η WSJ. 

Τα οικονομικά της Ελλάδας όμως ήταν εκτός στόχου. Το ΔΝΤ δήλωσε ότι θα συνέχιζε να δανείζει μόνο αν η Ευρώπη συγχωρούσε κάποια από τα δάνεια προς την Ελλάδα. Αυτό ήταν πολιτικά τοξικό για τη Μέρκελ. 

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Β. Σόιμπλε προσπάθησε να βρει μια λύση. Σε μυστική συνάντηση στο Παρίσι στις 19 Νοεμβρίου μεταξύ του ΔΝΤ και Ευρωπαίων αξιωματούχων προσφέρθηκε να πετσοκόψει τα επιτόκια για τα ελληνικά δάνεια. Είπε ότι η Ευρώπη θα διαγράψει κάποιο από το ελληνικό χρέος μετά το 2014 αν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις. 

Η Α. Μέρκελ τον επέπληξε το επόμενο πρωί. Είχε προχωρήσει πολύ μακριά, είπε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή μπορούσε να υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν είχε χάσει καθόλου χρήματα από τις διασώσεις. «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει απώλειες για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Δεν μπορώ να το ‘πουλήσω’ αυτό», υποστήριξε. Τα επιτόκια στα ελληνικά δάνεια μπορούν να μειωθούν, αλλά όχι κάτω από το επίπεδο με το οποίο δανείζεται η Γερμανία. 

Το βέτο οδήγησε την Ευρώπη και το ΔΝΤ πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σχεδίασαν μαζί ένα πλάνο να σταθεροποιηθεί το ελληνικό χρέος έως το 2022. Οι αριθμοί βγαίνουν μόνο επειδή στις ασαφείς υποσημειώσεις αναφέρεται η φράση «επιπλέον μέτρα». Η Γερμανία διαψεύδει ότι αυτό σημαίνει «συγχώρεση χρέους». 

Οι χειρισμοί της καγκελαρίου για την Ελλάδα και την τραπεζική ένωση υποδηλώνουν τις γερμανικές θέσεις, γράφει η WSJ. Οι χώρες που διασώζονται πρέπει να ξεπληρώσουν τη βοήθεια. Και πρέπει να στηρίξουν τις τράπεζές τους. 

Η Κύπρος δεν μπορούσε να κάνει και τα δύο. 

Η Γερμανία αρνήθηκε να δανείσει την Κύπρο περισσότερα απ’ όσα το ΔΝΤ πιστεύει ότι μπορεί η χώρα να αποπληρώσει. Και επέμεινε ότι οι απευθείας επενδύσεις του ESM σε τράπεζες δεν είναι δυνατές ακόμα. 

Αυτό σήμαινε ότι η Κύπρος μπορούσε να επιζήσει μόνο βάζοντας χέρι στις τραπεζικές καταθέσεις. Μετά την απόρριψη του σχεδίου από το κυπριακό κοινοβούλιο ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναζήτησε τρόπους να σώσει τις τράπεζες. Η κυβέρνησή του εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που υπήρχαν στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Η Α. Μέρκελ το απέρριψε στις 22 Μαρτίου σε συνάντηση με βουλευτές της Bundestag. Η Κύπρος προσπαθεί να δοκιμάσει την Ευρώπη και αρνείται να δει ότι το τραπεζικό επιχειρηματικό μοντέλο της έχει τελειώσει, είπε σύμφωνα με ανθρώπους που ήταν παρόντες. Δύο μέρες μετά η Κύπρος ενέδωσε στις απαιτήσεις της Γερμανίας και του ΔΝΤ να συρρικνώσει δραματικά τον τραπεζικό της τομέα επιβάλλοντας τεράστιες απώλειες σε μεγαλοκαταθέτες. 

Η καγκελάριος δεν ήθελε τόσο μεγάλη επικυριαρχία στην Ευρώπη, υποστηρίζει η WSJ. Ήξερε πόσο δύσκολο θα είναι για τη Γερμανία αλλά και για την Ευρώπη. «Η Γερμανία είναι σε δύσκολη θέση», είπε η Α. Μέρκελ στη WSJ σε μια σπάνια στιγμή ειλικρίνειας το 2009, όταν η κρίση χρέους ξεκινούσε. «Αν κάνουμε πολλά, κυριαρχούμε. Αν κάνουμε λίγα δεχόμαστε κριτική ότι δεν ηγούμαστε», είπε. «Θα διασφαλίζω πάντα ότι μια μεγάλη χώρα δεν εκδίδει ντιρεκτίβες». 

Πηγή:www.euro2day.gr


133 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους

καλημέρα Γιάνναρε

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡH

giannhs kon είπε...

Μμμ για να δει μπαλίτσα με την ησυχία του σας στρίμωξε στο διάβασμα χθες ετσι

μπαρμπαλιας είπε...

Μια εκτενέστατη ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook έκανε ο μουσικοσυνθέτης εναντίον όλων όσων κριτίκαραν σκληρά την λαϊκή τραγουδίστρια για τη διαφήμιση των Jumbo.
http://www.cosmo.gr/Lifestyle/Celebrities/eksallos-o-stamaths-kraoynakhs-yperaspizetai-thn-jumbo-stanish.2226133.html

καλημερα σε ολους...
δεν θα εβαζα την κουτσομολέ αναρτηση του Κρραουνακι...
αλλα εκει μεσα "ψαρεψα"...και
την Αβελερ....

Άστε πια την Ελλάδα ήσυχη να είναι όσο βλάχα θέλει. Βγήκε κι η Αρβελέρ να μας πει ότι τον Σεπτέμβριο δεν θα 'χουμε κράτος. Ότι κάποιος της το είπε. Σοβαρά μιλάτε κυρία Αρβελέρ μου;....
..............
αν ειπωθηκε ,οπως τα λεει ο Σταματης...λυπαμαι πολυ κυρια καθηγητας....
και συ Βρουτε;;;

profit είπε...

Καλημερα σας

Bondexj είπε...

καλημερα σε όλους ..,.. Ευχαριστώ χτες για τις ευχές σας..Ειλικρινά πολύ το χάρηκα..Καλή συνέχεια ...

kostasΠειραιας είπε...

Kalhmera σε ολους απο την αρχοντισσα των Κυκλαδων Συρο. Εχασα το χθεσινο επεισοδιο, ελπιζω το τρενο να συνεχισει ομαλα την πορεια του γιατι μονο για τους σταθμους θα μαθαινω τις επομενες μερες.
Καντε καμια ανφορα και στη ΒΙΟΧ μηπως και διαβασω στα κλεφτα.

μπαρμπαλιας είπε...

Εντελώς ξαφνικά σήμερα κατέφθασαν από τη Μόσχα υψηλόβαθμα στελέχη, τόσο της Gazprom, όσο και της Sintez. Το θέμα είναι πόσο ξαφνικά και γιατί δεχθήκαμε τις επισκέψεις των Ρώσων αξιωματούχων των δύο ενεργειακών κολοσσών, που ενδιαφέρονται τα μάλα για το δίδυμο ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
http://sportandbusiness.gr/index.php/paraskinio/item/11125-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B6-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-gazporm-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-sintez

μπαρμπαλιας είπε...

John Bondex
καλημερα να εισαι καλα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,

Μακάρι να δώσουμε τη ΔΕΠΑ στους Ρώσους.

JohnBondex και εμείς χαιρόμαστε να σε βλέπουμε περισσοτερο. (Ο Michele με έχει επι των δημοσίων σχέσεων!).

Βγάλανε και τα ΕΛΠΕ καποιο ομόλογο νομίζω? έχει κανένα ενδιαφέρον?

Bondexj είπε...

den exei bgei akoma to elpe..should be ok..

Bondexj είπε...

σημερα τελειωνουν οι παρουσιασεις και θα ανοιξει το βιβλιο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα

Unknown είπε...

19/04/13 - 16:54 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.219.230.129)

ελα την αλλη εβδομαδα Ο.35 Η ΠΕΙΡ

η ΕΤΕ 1.1

ΑΛΦΑ 1.2

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους.Ανασα δεν πηρα...εκλεισε το gap κυριοι,στοχος επετευχθη..

Unknown είπε...

για σου ΜΙΧΑΛΙ με τα gap ΣΟΥ

ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΤΕ ΣΤΟ 0,4 ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΔΩΣΕς??

ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ Η DORTMOYND

profit είπε...

καλημέρα και τώρα επόμενος στόχος για ετε Μιχάλη??

Unknown είπε...

KΑΛΗΜΕΡΑΑΑ
αΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑ ΑΠΟ ΤΙς 10,ΚΑΙ 37.
αΛΛΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ.
Σας αφηνω τωρα

profit είπε...

άρωμα γυναίκας \\

Kathiiiiiiiiii

Unknown είπε...

PROFIT
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΙ???
Αγορασες τελικα πειραιως???

profit είπε...

yes και τώρα δρομο

Unknown είπε...

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙς ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙς ΓΡΑΜΜΕς ΚΑΙ ΤΟΥς ΧΑΡΑΚΕς ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ CYTI........

KALHMERA KALH SYNEXEIA...........

KAI PANTA KAUARO MYALO KAI YPOMONH.......

OXI KOMΠLEΞ

michele είπε...

Τhanks Κathy,καλη δουλεια.Τεο ο Michele απο τις τραπεζες 2 χανει 10 κερδιζει.Και 100 ειναι απ εξω και κοιταει.Τα κερδη απο τις αλλες ειναι ιερα..

Unknown είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙς.......

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ........

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙς ΚΑΤΑΘΕΣΕΙς.......

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑς......

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

michele είπε...

Διαβαζε ΤΕΟ να μαθαινεις.
Δεν λεω ακου πτωμα να μαθαινεις οπως ειπε ο Τζουμας στην "Γλυκια συμμορια" του Νικολαιδη..

michele είπε...

Τις καταθεσεις τις εχουμε σε κινητες μετοχικες αξιες..

michele είπε...

Μ αρεσει οπως τα λες Γιαννη..

michele είπε...

Ειναι το τριπτυχο που λεμε Γιαννη..βαλε εσυ οποια σειρα θελεις.
Μ-Κ-Ε

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ
Η ΜΟΥΛΑΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!

Andreas D. είπε...

Κ θα βάλω κι εγώ... τυχαία...

michele είπε...

Για την ΕΤΕ επεσε αναλυσουλα χτες ,δεν πιστευω να εχει παραπονο κανεις..

Ο Φουρλακος σπαει 2,20-2,22 βγαινει απο σημαια..κλεινει gap στο 2,26

michele είπε...

Κατοχυρωσε το 0,2440 ο ΠΕΙΡαιας

μπαρμπαλιας είπε...

μετα απο πολυ καιρο...
γκευω με την μλάρα...αμην

panagiotis.tall είπε...

Καλημέρα φοβερές οι τράπεζες ο ΦΡΛΚ και η CENTRIC

michele είπε...

Δινω τα χτεσινα στο ΑΜΕΜ και βλεπουμε

michele είπε...

Ανεβηκαν οι αξιες Γιαννη,ωραιοποιουν και τις τραπεζες εν αναμονη των αυξησεων

Andreas D. είπε...

ΜΙΧΑΛΗ,
μου έδωσε ΚΛΕΜ στο 1,66... έχει δύναμη για πάνω απο το 1,80?

michele είπε...

Ανδρεα ,πρεπει να επιστρεψει πανω απο 1,71. Ειναι χαρτι με φροντιδα ,αλλα οχι μεγαλων διακυμανσεων,αν βοηθησει η αγορα θα κανει το προηγουμενο υψηλο του

michele είπε...

Γιαννη το κανεις ειναι υπερβολη,εχω παρει και στα 0,12 και στα 0,15 Αυτα που εδωσα 0,22 με χασουρα απο το 0,4 τον Αυγουστο του 2011.
Η χασουρα εχει γινει κερδη βεβαια..

michele είπε...

Για τον φιλο τον Κωστα που ειναι στην Συρο.

ΒΙΟΧΚ πανω απο 4,63 σημαντικο σημειο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Θα το εξομολογηθω για να έχω ήσυχη τη συνείδηση μου...

Αμάρτησα... Τραπεζο-θηκα, απόλαυσα το όμορφο γεύμα αλλα σηκωθηκα απο το τραπέζι για να χαρώ τη λιακάδα στη βεράντα...

Ισως αργότερα ξανά ανοίξει η όρεξη μας...., για κανά γλυκό!

Michele ωραίος ο τζίρος σημερα!!!!

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/Pk2iH29p9v4

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα σε ολη την παρεα.Μichele να κανω μια χαζη ερωτηση?Σημερα στο ημερησιο του ΓΔ κ αν κλεισουμε ετσι μηπως εχουμε σχηματισμο Island Reversal η δεν βλεπω καλα?Η μηπως βιαζομαι πολυ.Η μηπως...(βαλε οτι θες χαχαχαχαχα)

giannhs kon είπε...

Κυρ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΕ μήπως ήρθε η ώρα του γλυκού ???

γεια σου διπλέ ΓΙΑΝΝΗ

Andreas D. είπε...

ΛΕΣ??

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα ΓΙΑΝΑΡΑ,Ανδρεα,Νικο κ Μικρομεγαλοι.Αν εχεις ΠΙΣΤΗ διαβαινε αν δε ειναι κ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ χαχαχα

michele είπε...

Σωστη παρατηρηση DOUBLE Γιαννη,προκειται για island reversal που προδιαθετει για συνεχεια της κινησης.
Το θεμα ειναι οτι γινεται ψηλα,οταν γινεται χαμηλα ( βλ ΟΠΑΠ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2012) ερχονται γλεντια!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Λέω να περιμένω κανά μισάωρο ακόμα....
Αν και βλέπω πολλές σειρήνες να με καλούν κοντά τους....

Andreas D. είπε...

Καλημέρα ΓΙΑΝΝΗ.

Βρε ΛΕΣ??

michele είπε...

Αλεξανδρατε πως τον πινεις τον καφε??

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μέτριο Michele..... Αλλα σημερα βλέπω οτι ολοι παραγγέλνουν γλυκό και μάλιστα στο χέρι.... (Οχι πακέτο).

michele είπε...

Ξεκινησε και ο Βαγγελης ,αμα δινουνε ρευστοτητα οι πεθαμενες ..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα Αλεξανδρατε ωραιος χαχα.Aρα michele περιμενουμε να δουμε πως θα εξελιχθει.Ξεχασα να πω ΜΠΡΑΒΟ για ΕΤΕ αλλα μου εχεις βαλει χερι κ δεν ξαναλεω ευχαριστω(κα ας μην πηρα γιατι σηκωθηκα πριν απο λιγο χαχαχαχα αλλα το λεω για αυτους που δεν μπορουν να το γραψουν).

Unknown είπε...

ΑΝ σπάσει το 1.59€ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ και όγκο όπως έχω γράψει, επόμενη στάση το 1.80€.

Unknown είπε...

Αν αποφασίσω να βγω εγώ η στάση θα κρατήσει κανα χρόνο με τους όγκους που κάνει...

panagiotis.tall είπε...

Φεύγει και το centric μαλλον

michele είπε...

Double καλα που το ειπες μονο σου,να μην το πω εγω χαχα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Michele σου ειπα δεν αντεχω το ξυλο χαχαχαχ.ΣΙΔΕ εχεις ακομα ορθον?Δεν δινουμε ακομα?

michele είπε...

Εχω απο αλλαγη με ΣΩΛΚ και περιμενω το σπασιμο του 1,80..

Bαγγελης gelato είπε...

καλημερα σε ολους ετσι σας θελω χαμογελαστους και παντα με κερδη

michele είπε...

Και μεσα στην τρελλα μου σημερα ,γιατι εχω χασει λιγο τον μπουσουλα,παρατηρω και την ΕΥΠΙΚ που κατοχυρωνει ? το 1,31

Unknown είπε...

Καλο απογευμα.
Παιδια ολα καλα????

michele είπε...

Ειδες Καθυ ,αμα κανεις την -ενδοσυνεδριακη- εμφανιση σου?
Ολα καλα!

Unknown είπε...

ΒΡΑΧΟΣ το 1.59€.

michele είπε...

Το ΦΡΙΓΟ σου το ειδες?

Unknown είπε...

Εγω Μιχαλη <μου.?
οτι πεις κάνω.

Unknown είπε...

Οχι δεν μπορω να μπω στο χρηματιστηριο,γιατι εχουν ενα συστημα,και μας εχουν κλειδωμενους στο γραφειο.

μπαρμπαλιας είπε...

γραφω
καλωστην ...
ανευ μας και σας...
φριφρι...παμε μαζι

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε γιατον ΟΤΕ οτι ειπαμε;;;
"η παει για την κορυφη του;;;

kostasΠειραιας είπε...

Μολις κατσαμε για φαι και κοντευουν να φανε εμενα που το ανοιξα να ριξω μια ματια. Ευχαριστω για ΒΙΟΧ, τωρα βεβαια τη βλεπω 4,73 και μου ανοιξε κι αλλο η ορεξη.
Σας εχω foto απο το πρωτο υποκαταστημα της ΕΤΕ στην Ελλαδα σε Ερμουπολη.
Καλα κερδη σε ολους μεχρι το τελος

Unknown είπε...

Μπαρμπαλια,καλες και οι κτητικες αντωνυμιες.
Σε κάνουν να αισθανεσαι πιο ομορφα.

Το εχαε τι κανει???


Για τραπεζες δεν ρωταω,σας διάβασα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Προβλήματα σύνδεσης με ΕΓ στην αρχική σελίδα και στα σχόλια από το πρωί καθώς και στο yahoo mail.
Μόλις με άφησε να μπω στο μέιλ και ελπίζω να μπορέσω να γράψω κι εδώ.

michele είπε...

Κωστα φανταζομαι θα εχει και ωραια ημερα ,απολαυσε την

Καθυ αμα φυγει απο δω παει 5,30 αμεσα

michele είπε...

Εγραψες κι εδω Πανο..!!

Unknown είπε...

Ευχαριστω.
Φευγω απο το γραφειο,θα τα πουμε οταν φτασω στο σπιτι.
Προσεξτε,οσο θα λειπω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τελικά με άφησε να μπω.
Από το πρωί έκανα επανεκκίνηση στον υπολογιστή και στο router αλλά τίποτα.
Στην προηγούμενη επανεκκίνηση πριν 10 λεπτά κάτι έγινε και διορθώθηκε το πρόβλημα.
Μυστήρια πράγματα!

Χαιρετώ Γιάννη Χ 2 και Κάθυ που βλέπω ότι μπήκαν σήμερα.

michele είπε...

Ηλια gap στα ψηλα,μπορει να ειναι και εξαντλησης αν συνεχισει παει στο προηγουμενο υψηλο.Αλλα λιγα εδω μπορει ν αφησει κανεις,η αγορα εχει κι αλλα χαρτια που ειναι σε "καλυτερη "φαση

μπαρμπαλιας είπε...

Καθυ...
συμπεραινω οτι επιθυμεις να αισθανομαστε και εμεις ανετα μαζι σου...
ηδη με τα κοριτσια μας Βαλια , Νικη και
Αλεξανδρα..ισχυει...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επιτέλους Μικέ μου.
Από το πρωί ξεκίνησε στραβά το πράγμα, δεν άνοιξε αμέσως ο υπολογιστής και έψαχνε στα bios όπου έκανε και επιδιόρθωση όπως μου έγραφε.
Για να δούμε στη συνέχεια.

Andreas D. είπε...

Ο/Η michele είπε...
Και μεσα στην τρελλα μου σημερα ,γιατι εχω χασει λιγο τον μπουσουλα,παρατηρω και την ΕΥΠΙΚ που κατοχυρωνει ? το 1,31

Μιχάλη,
ευτυχώς που έβαλες το ερωτηματικό... χαχαχα

michele είπε...

Ανδρεα το ερωτηματικο το εβαλα γιατι κανει τα γνωστα AMEM χαμηλα.Και σημερα εκανε

Andreas D. είπε...

Σε δουλειά να βρισκόμαστε Μιχάλη...

michele είπε...

Εχει κανει τον ογκο του σημερα.Μερικα ( δεν ειναι το μονο) βρισκουν ευκαιρια σημερα που ασχολουνται ολοι κυριως με τραπεζες ,σπανε τις αντιστασεις τους και μεχρι να τις παρεις χαμπαρι...

Unknown είπε...

Επεστρεψα.
Πανο σέυχαριστω που με κατατατάσεις με τις άλλες κοπελιές.
THEO PIETRIS θα πάει δηλαδη η ετε 1.10 και η Αλφα θα μεινει στο 1.20??


michele είπε...

Και επιεδη ξεχαστηκαμε.
Να υπενθυμισω την πολυ σοβαρη ζωνη του FTSE-25 στις 313-318 οπου ο δεικτης καβαλησε και τις 320 μον στις 322,24 αυτη τη στιγμη.
Στα υποψιν

michele είπε...

Κοντα ειναι γραφειο-σπιτι εε Καθυ?? η εισαι στην επαρχια χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάθυ είσαι ήδη μέρος της γυναικείας παρέας μας, από την οποία έχουμε γνωρίσει ήδη την Βάλια (Βασιλική) και είμαστε (όσοι έχουμε συναντηθεί μαζί της ) πολύ καλοί φίλοι.
Σε μελλοντική "έξοδο" ευελπιστούμε σε διεύρυνση αυτής της παρέας αν και κάτι μου λέει ότι είσαι λίγο μακριά χεχε
Αλλά αυτό δεν αποκλείει τίποτα, καλά να είμαστε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και ο Μικές βλέπω ότι το έπιασε χεχε όχι θα του ξέφευγε!

ThitaDelta είπε...

χεχε, τώρα να υποθέσω Μιχάλη και Πάνο, ότι εσείς βλέπετε το ταμπλό;

michele είπε...

Τι εννοεις ΘΔ,εγω το βλεπω !!

ThitaDelta είπε...

ναι, και καλά

michele είπε...

Ρωτα με ο,τι θες Δημητρη χαχαχα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Όλα τα βλέπει ο Μικ ΘΔ!!

Καλησπέρα Κάθυ και κύριοι.

ThitaDelta είπε...

... καλώστηνα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλησπερα,να ενημερωσω οτι εχω φτασει στο βιβλιο μου (Περιμενοντας την πτωση) στην σελιδα 10.
Εχει πολλες ακομη.

ThitaDelta είπε...

... φεύγει η εχαε

ThitaDelta είπε...

μια δυό σελίδες πιο κάτω είναι

michele είπε...

Καλως την Βαλια μας! Ναι σαν να κανει κινηση το ΕΧΑΕ παει 5,30

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλοτάξιδη να είναι.....

michele είπε...

Τα 340 χιλ ειναι πακετα Δημητρη θα το ειδες

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Χθες την εδωσα την εχαε ,..για κοιταγμα .

ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΥΤΙΛ ΚΑΙ... ΑΒΑΞ...δεν δινει οποιος θελει να τελειωνουμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Βάλια, τώρα μπήκα ξανά.
Όλα καλά?

ThitaDelta είπε...

... χεχε

Unknown είπε...

Καλησπερα Βαλια.
Τωρα καθησα ,εκ νεου,και σας διάβαζα.

Καλα Μιχαλη που θα ξεφευγε.
Μιση ωρα με το αυτοκινητο,γραφειο σπιτι.
Αρα μενω επαρχία.,

michele είπε...

Ευλογημενη εισαι Καθυ μου,αλλοιμονο απο εμας

Unknown είπε...

ΘΟΥ-ΒΟΥ
θΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΖΑΜΠΕΤΑ,ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 356 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΖ ,ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΧΨ
ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟ ΡΑΙΘΡΟΥ??
ΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

φυσικα.

ΑΡΤ είπε...

http://youtu.be/IxPDHd2NwIQ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

αμα το τελειωσω,θα αρχισω το αλλα..

Ηταν ασχημη αλλα ντυνοταν τελεια...
ή καποιον αλλο τιτλο...θα δω με τον επιμελητη!!! χα χα

μπαρμπαλιας είπε...

αυτο το επαρχια ...γεωγραφικα;;;
...........
κλσ Βαλια μας

ευαγγελος είπε...

Αποσπασματα απο... ερωτες!

michele είπε...

Ο Στρατηγος με την πολιτιστικη μας κληρονομια!

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΟΤΕς...αναλαμβανει καπος της αγορας...

Unknown είπε...

καλησπερα σε ολη την ομορφη παρεα!
Michele απο τις λιγες φορες που προλαβαινω την αγορα ανοιχτη και λεω να το εκμεταλλευτω..
τι λες για ιντκα και γεκτερνα? η δεν εχουν ακομα επιβεβαιωσει το σπασιμο των αντιστασεων?

michele είπε...

Μ αρεσει κυριως η ΙΝΤΚΑ ,αλλα και η Γεκ κατοχυρωνει το 2,25

Unknown είπε...

Michele σε ευχαριστω για την αμεσοτητα..
υγ: τα σεβη μου για το χτεσινο διαγραμμα ετε, εισαι πολυ μπροστα.

Unknown είπε...

Και τα ελκα ξυπνησαν.
Οποιος εχει υπομονη ανταμειβεται.
Νασαι καλα Μιχαλη μου,που μου ειχες πει να μην τα φοβαμαι.
Και η ευπικ,ΚΑΛΑ ΠΑΕΙ.

michele είπε...

Ενταξει αφηστε τα ευχαριστηρια τωρα..

michele είπε...

Ο,τι μπορουμε πιανουμε.Θα εχουμε και τις κακες μερες μας.Το θεμα ειναι να ειναι οι λιγοτερες χαχα

michele είπε...

Κλεισιμο πανω απο 320 στο FTSE-25 θα ειναι καλο..

Ctsam είπε...

kalispera
ton Opap pws ton blepeis twra pou pire paratasi i protasi tha opisthoxwrisi ???

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Στα μπουτια στα μπουτια..κατερινακι!

michele είπε...

Ctsam ,δεν νομιζω οτι θα κανει κατι ιδιαιτερο μεχρι τοτε.Αν δεις κινηση σημαινει οτι κατι θα..ξερουν καποιοι

Unknown είπε...

Ο/Η ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...
Στα μπουτια στα μπουτια..κατερινακι!

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ????

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

καμμια σχεση με εσενα ,εαν αυτο καταλαβες.

δηλαδη βουρ στην ανοδο.
το χρησημοποιω γιατι παιζει τελευταια..

εαν ενοχλησα συγνωμη.

michele είπε...

Αρκετα gaps ( ΓΔ-ΟΤΕ-ΠΕΙΡ-ΕΤΕ κλπ).Επομενως η απογευματινη αναρτηση σε λιγο,αφιερωμενη

Αρκετες αντιστασεις απο πανω

Unknown είπε...

Ο.Κ
Γιάυτο δινονται οι εξηγησεις,για να μην γινονται παρεξηγησεις.

Ευχαριστω που απαντησες.

michele είπε...

Καλο απογευμα Νικολα. Ο ΔΤΡ ( κι αυτος με gap) παει για 190 μον? Με τις διακυμανσεις του βεβαια.Ερχεται τελος του μηνα κα ΠΑΣΧΑ ΑΓΙΟΝ

Unknown είπε...

καλη συνεχεια παμε να δουμε την προπονηση της ομαδαρας μας BAYERN

ειπαμε οι χαρακες θα ακολουθουν

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

michele είπε...

Στο Αιγαλεω στο Mαυροθαλασσιτης προπονειται η Βayern??

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση ΜIND THE GAP

Unknown είπε...

19/04/13 - 16:54 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.219.230.129)

ελα την αλλη εβδομαδα Ο.35 Η ΠΕΙΡ

η ΕΤΕ 1.1

ΑΛΦΑ 1.2
////////////////////////
KAI H ΒΑΥΕΡΝ 4-0

Unknown είπε...

19/04/13 - 16:54 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.219.230.129)

ελα την αλλη εβδομαδα Ο.35 Η ΠΕΙΡ

η ΕΤΕ 1.1

ΑΛΦΑ 1.2