Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 9 Απριλίου 2013


X.A.A. LIVE 

ΤΕΝΕΡΓ

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤ
Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ  ΝΟΤΟΣ...

By Wolfgang Munchau

Η οικονομία της ευρωζώνης δείχνει πως έχει εγκλωβιστεί σε μία μακρά ύφεση. Πιθανότατα θα συνεχιστεί έτσι μέχρι τα τέλη του έτους. Η ανεργία έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό επίπεδο του 12% και πιθανότατα θα αυξηθεί περισσότερο. Ο πληθωρισμός βρίσκεται χαμηλότερα του στόχου και εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει κι άλλο. Οι κίνδυνοι στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό είναι πτωτικοί. Γιατί, λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μειώνει τα επιτόκιά της; Το ερώτημα είναι δικαιολογημένο και σημαντικό. Το πιο σημαντικό ερώτημα που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική, όμως, είναι πώς θα αντιμετωπιστεί η πιστωτική κρίση στο νοτιότερο μισό της νομισματικής ένωσης. 

Η κατάσταση είναι περισσότερο έντονη στην Ιταλία, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται ταυτόχρονα από τη λιτότητα και την πιστωτική κρίση. Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι εφάρμοσε τη λιτότητα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να απαγορεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλα πρόσωπα του Δημοσίου να πληρώνουν τις οφειλές τους στους προμηθευτές.
Αυτό, όμως, εξελίχθηκε σε υπαρξιακή απειλή για πολλές μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετώπιζαν ταυτόχρονα το πρόβλημα της μη αποπληρωμής τους και αποκλεισμού τους από την απαραίτητη πίστωση για να καλύψουν αυτό το κενό. Οι μικρές ιταλικές επιχειρήσεις συνήθως αντιμετωπίζουν επιτόκιο της τάξεως του 10%. Στα σύνορα με την Αυστρία, όμως, παρόμοιες επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε πίστωση με επιτόκια χαμηλότερα κατά 50% ή και περισσότερο. Επίσης, περιορίστηκε η πίστωση στα ιταλικά νοικοκυριά καθώς τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια σταθερά μειώνονται, ενώ αυξάνονται τα επιτόκιά τους. 


Εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία, στη γειτονική Ισπανία η μείωση για δανεισμό οδηγείται από τις δυνάμεις της ζήτησης. Στην Ισπανία, η παροχή δανείων στα νοικοκυριά μειώθηκε 4,4% τον Φεβρουάριο σε ετήσια βάση, ενώ η παροχή δανείων στις επιχειρήσεις μειώθηκε 10,6%. Η Ισπανία είναι κλασικό παράδειγμα, όπως και η Ιαπωνία τη δεκαετία του 1990, ύφεσης ισολογισμών, όπου ο ιδιωτικός κλάδος προχωρά σε απομόχλευση ανεξαρτήτως του ύψους των επιτοκίων.

Θα περίμενα, όμως, ότι ακόμη και για την Ισπανία ένα στοχευμένο πρόγραμμα για τη μείωση του premium στα επιτόκια θα έφερνε υψηλότερα αποτελέσματα από ό,τι μία συνολική μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Δεν είμαι κατά της μείωσης των επιτοκίων. Αντιθέτως, νομίζω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να μειώσει το βασικό επιτόκιο σε μηδενικό επίπεδο ώστε να αντισταθμίσει την πτώση της συνολικής ζήτησης. Έτσι, θα υπήρχε ένα μικρό θετικό αποτέλεσμα για τις νομισματικές συνθήκες στον μέσο όρο. Η κίνηση αυτή, όμως, θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική από ό,τι ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να μειωθούν τα πραγματικά επιτόκια δανεισμού.

Πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, που υπογράφει η Έντα Ζόλι, εντοπίζει έναν συσχετισμό μεταξύ του ύψους των spreads, του κόστους χρηματοδότησης των ιταλικών τραπεζών και τελικά της αύξησης του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις. Τα υψηλά spreads έμμεσα περιορίζουν την παροχή πίστωσης στον ιδιωτικό τομέα. Η διαδικασία, όμως, φαίνεται πως δεν λειτουργεί και αντιστρόφως.

Ο Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της ΕΚΤ, προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα τον προηγούμενο χρόνο με το πρόγραμμα απεριόριστων αγορών κρατικών ομολόγων, γνωστό και ως ΟΜΤ. Το πρόγραμμα πυροδότησε μείωση των spreads στα κρατικά ομόλογα, αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα στον μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής. Αντιθέτως, εκεί το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε ότι σκέφτεται στροφή 360 μοιρών στα μη συμβατικά μέτρα. Φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα. Τι μπορεί να κάνει όμως;

Υπάρχουν τρεις επιλογές: 
Πρώτον, η ΕΚΤ θα μπορούσε να βρει έναν τρόπο να δημιουργήσει άμεσα κίνητρα στις τράπεζες να δανείσουν. Θα μπορούσε να χαλαρώσει τις απαιτήσεις για collateral για συγκεκριμένες κατηγορίες τίτλων ή να επεκτείνει το υφιστάμενο πρόγραμμα δίνοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται ως collateral τα ίδια τα δάνεια των τραπεζών. Μην περιμένετε και πολλά, όμως, καθώς το πρόγραμμα αυτό, μέχρι στιγμής, δεν έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. 
Δεύτερον, θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα μαζικού δανεισμού υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη συγχρηματοδότηση δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Για να έχει, όμως, αποτέλεσμα το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να είναι μεγάλο, πρωτοφανώς γρήγορο και χωρίς καθόλου γραφειοκρατικούς περιορισμούς. 
Η τρίτη και πιο δραστική κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η ΕΚΤ θα ήταν να αγοράσει εταιρικά ομόλογα στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά, χρηματοδοτώντας απευθείας τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα αγοράσει καλυμμένα ομόλογα. Το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων μπορεί να μη βοηθήσει τις μικρότερες επιχειρήσεις, αν και θεωρητικά δεν υπάρχει κανένας λόγος που να εμποδίσει και εκείνες να εκδώσουν ομόλογα που θα αγοράσει η ΕΚΤ. Η λύση μπορεί να είναι ένας συνδυασμός αυτών των τριών μέτρων.

Θα ήταν νόμιμα όλα αυτά; Βεβαίως θα ήταν. Η εντολή της ΕΚΤ είναι να στοχεύει στη σταθερότητα των τιμών. Δεν της επιτρέπεται να τιτλοποιεί κρατικό χρέος. Της δίνεται, όμως, η δυνατότητα να διορθώσει τον μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής με τα δικά της εργαλεία. 
Τα εμπόδια είναι κυρίως πολιτικά, παρά νομικά. Αμφιβάλλω αν η Bundesbank όπως και άλλες κεντρικές τράπεζες του ευρωπαϊκού βορρά θα συμφωνήσουν με κάτι τέτοιο. Στο παρελθόν υποστήριξαν ότι ήταν ευθύνη των κρατών-μελών να στηρίξουν τα τραπεζικά τους συστήματα.

Εν τέλει, η σύγκρουση αφορά την τραπεζική ενοποίηση. Μια πλήρης τραπεζική ένωση θα ήταν η αναγκαία και επαρκής λύση στο πρόβλημα της πιστωτικής κρίσης. Εάν σπάσει ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ιταλικών τραπεζών και του ιταλικού κράτους, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουν υψηλότερο επιτόκιο οι ιταλικές επιχειρήσεις έναντι των ανταγωνιστών τους στον ευρωπαϊκό βορρά.

Για να γίνει οτιδήποτε, ο κ. Ντράγκι θα πρέπει και πάλι να οργανώσει την πλειοψηφία εναντίον της Bundesbank. Αυτό είναι εφικτό. Ενδεχομένως, όμως, και εκείνος να ανακαλύψει ότι το πολιτικό του κεφάλαιο είναι πεπερασμένο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα τα αντισυμβατικά μέτρα έναντι των συμβατικών. 



ΠΗΓΗ: FT.com 
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

161 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

... Καλημέρα σε όλους

καλημέρα Γιάννη

dwk respect

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα Αλεξανδράτε

για ΟΠΑΠ χμμμμ,

έπιασαν τίποτα οι κεραίες σου;

ThitaDelta είπε...

... έχει βάση

εσύ πούτιν αυτό και εσύ μπαρμπα σαμ και τ' άλλο μη αφιέναι ...

ThitaDelta είπε...

...και ένα γλυκάκι να κεράσουμε και τη γριούτζω Κρέμελ (dwk);

να πάρε μωρή σιχαμένη την μονάκριβή μας την ΕΤΕ την παρθένα (λέμε τώρα)

ThitaDelta είπε...

... και ζήσαν αυτοί καλά

και μεις χειρότερα

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ

ThitaDelta είπε...

... και οι τρεις κακοί λύκοι κρεμάστηκαν στη Μεγάλη Πλατεία

και οι επόμενοι που ήρθαν στη θέση τους φύγαν κι αυτοί μετά 2 τέρμηνα με τον φτερωτό ιππόκαμπο ...

γιατί έτσι!

giannhs kon είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ μας κακομαθαίνει ο ΘΟΔΩΡΗΣ χαχα
σαν πουλάκι κοιμήθηκα χθες
καλημέρα dwk

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα Δημήτρη κ Γιάννη Κon,

Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε η μοιρασιά έτσι όπως την έκανες, για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια...

Και δεν κρύβω ότι προτιμάω μερικά ασημικά να πάνε σε ξένους παρά σε Κοκκαλομπομποβαρδηνοβγενοκουρήδες...

Καλημέρα σε όλους!

giannhs kon είπε...

καλημέρα ΓΙΑΝΝΗ

cornelsen είπε...

Η γραμμή στήριξης τού καναλιού FK (που λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα) κράτησε εχθές michele. Ή κάνω λάθος;

THE JUNIOR είπε...

να ειναι καλα η βουλη τις κυπρου
100% στην λαικη
60% στην κυπρου
για να μην χασει 650 ευρω αυτος που εχει 10.000


τελικα εκαναν οτι τους ειπαν οι γερμανοι γιατι ειπαν οχι στο σχεδιο τις κυβερνησης η βλακεια ειναι οτι και η κυβερνηση ειπε οχι στο δικο τις σχεδιο

τωρα ποιος θα κανει επενδυσεις αυτος με τα 10 χιλιαρικα

Unknown είπε...

Καλημέρες σε όλους.

Μια σημαντική δουλειά στο εξωτερικό με κράτησε μακριά από το blog και το χρηματιστήριο. Χθες βράδυ που επέστρεψα είδα τα πεπραγμένα της συνεδρίασης και θυμήθηκα εποχές 1998....

Για να δούμε που το πάνε το πράγμα ιδιαιτέρως με ΕΘΝΙΚΗ και EUROBANK.

ΜΙΚΡΕ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους Κρατησε Cornelsen κρατησε. Να δουμε τη συνεχεια θα εχει ενδιαφερον. Ιoannou Πραγματι τοτε μετα την υποτιμηση ειχε τετοιες συνεδριασεις,αλλα και η χτεσινη απο τις σπανιες σε συγκινησεις

THE JUNIOR είπε...

γεια σου προεδρε

αντε αλλες 1600 και θα παω στις 10

καπου πρεπει να παρκαρω και το κερδος

GIANNHS006 είπε...

Καλημερα παιδια.

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ η κατοστάρα πάλι στο 1.10€. Και από ότι έμαθα χθες είχε μια 65άρα στο 1.13€ που τους την έδωσαν.

TheHawk είπε...

καλημέρα σας...καλη συνεδριαση...

THE JUNIOR είπε...

ιωαννου ολα θα αλλαξουν στο μαγαζι

πανε οι κουμπαδες,αλαπιδες,βωβοι

που θα παει το χρημα

Bondexj είπε...

καλημερα ολη μερα....

michele είπε...

Kαλημερα John boy.Aν δεν το θυμαστε πανω απο 843 και κατι ψηλα,θα παει καλυτερα

Unknown είπε...

Βγήκε και η ΠΡΙΤΣ να στηρίξει το "μαγαζί".

michele είπε...

Το μικρο free float της ΕΥΡΩΒ εκτοξευσε το χαρτι..

ThitaDelta είπε...

... δεν θα βιάζομαι θα βλέπω πάντα τα σήματα
... δεν θα βιάζομαι θα βλέπω πάντα τα σήματα
... δεν θα βιάζομαι θα βλέπω πάντα τα σήματα
... δεν θα βιάζομαι θα βλέπω πάντα τα σήματα
... δεν θα βιάζομαι θα βλέπω πάντα τα σήματα
... δεν θα βιάζομαι θα βλέπω πάντα τα σήματα
... δεν θα βιάζομαι θα βλέπω πάντα τα σήματα
... δεν θα βιάζομαι θα βλέπω πάντα τα σήματα

ThitaDelta είπε...

... δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω τι γίνεται

γράφω την τιμωρία μου

michele είπε...

Το ειδαμε το 843 ετσι??

ThitaDelta είπε...

το νοιώσαμε κιόλας

michele είπε...

Γιατι ρε Δημητρη τι εκανες?? για πες χαχα

ThitaDelta είπε...

... τα σήματα δόθηκαν χθες, εγώ έκανα παιχνίδι από προχθές και πιο πριν

βέβαια τέλος καλό όλα καλά, αλλά θα μπορούσε να είναι και αλλιώς

michele είπε...

Διασπαση του ΦΡΛΚ στο 1,80 μια μικρο επιβεβαιωση θελουμε ,οποτε μην τον ειδατε μην τον απαντησατε.Εχωμεν υπομονη

michele είπε...

Μικρο το κακο Δημητρη..οταν υπαρχει volatility μεγαλο μυριζει παντα γυρισμα,ειτε ψηλα,ειτε χαμηλα βρισκομαστε

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Βαρέθηκα να πουλάω την ΕΥΡΩΒ νωρίς...!

μπαρμπαλιας είπε...

Thita.Delta κλμ
εγω να δεις τι τιμωρια θελω...
οχι για το κερδος...
αλλα να το βλεπεις ζωντανο και να μην...
αλλα ηδη ειμαι σε καραντινα

ThitaDelta είπε...

μπαρμπαλιά έχεις άφεση

... ύπαγε και μην ξανα-αμαρτήσεις

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ:

FTSE/Χ.Α. Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus
Οι μετοχές της εταιρείας «ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.» διαγράφονται από το Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές των εταιρειών «J.&P. ΑΒΑΞ Α.Ε.» με στάθμιση 50%.


Πηγή:www.capital.gr

μπαρμπαλιας είπε...

κυρΧρηστοοοο
καλως ορισες...
εκανες καμια πιτσικουλια στα ξενα
"η ειχες και την χωροφυλαξ μαζι;;;

Unknown είπε...

xaxaxaxaxxa. Μπαρμπαλιά μου που χρόνος για τέτοια....Ευτυχώς η δουλειά δεν με άφησε να αναπνεύσω (μπας και βάλουμε κανα φράγκο στην τσέπη).

michele είπε...

861 και κατι ψηλα η επομενη σταση,πανω απο τον εκθ.200 αρη η ΔΕΗ

Andreas D. είπε...

Προς ΧΡΗΣΤΟ & ΜΙΚΡΟ:

Συναλλαγές στον ΑΒΑΞ:

11/03 : 68,000 (instinet)
19/03 : 30,000 (instinet)
28/03 : 100,000 (HSBC)
04/04 : 12,000 (instinet)
05/04 : 21,000 (instinet)
08/04 : 65,000 (instinet)

μπαρμπαλιας είπε...

Ανδρεα αυτες ειναι αγορες;;;
γιατι γραφεις συναλλαγες

Unknown είπε...

ΑΝΔΡΕΑ βλέπω ότι από πληροφόρηση είναι ΠΡΩΤΟΣ.

Ο ΤΡΑΣΤΟΡ ακούνητος.....

Bondexj είπε...

επειδη ο Andreas D. μπορει να ειναι απασχολημενος στο bbg ανακοινώνου οι brokers συναλλαγες και οχι πλευρα

Unknown είπε...

Και για όσους δεν γνωρίζουν instinet είναι broker της Nomura που λειτουργεί για διάφορα funds και πελάτες.

Andreas D. είπε...

Σωστός ο John Bondex ...

Bondexj είπε...

sorry για την παρεμβαση απλα για να βοηθήσω...

michele είπε...

ΟΔΔΗΧ: Άντλησε 1,3 δισ. ευρώ από 6μηνα έντοκα, αμετάβλητο στο 4,25% το επιτόκιο

THE JUNIOR είπε...

οταν ο μικρος ζηταει 10ετες

υπαρχει λογος

Andreas D. είπε...

Γιάννη, καλά κάνεις

ThitaDelta είπε...

... μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουν τελειώσει οι ΑΜΚ

αυτό που περίμενε η αγορά

michele είπε...

Οποιος προλαβει τον κυριο ειδε..

michele είπε...

Σταθερα πανω απο εκθ.200 αρη η ΔΕΗ,τον αγγιζει ο ΜΥΤΙΛ

michele είπε...

Τα νερα ενεργοποιηθηκαν ,καλη αντιδραση απο τα ιατρικα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
20 ΕΥΑΠΣ μου έδωσε χθες στο 4,73...

THE JUNIOR είπε...

κουτρα μου πήήήήραν τα χαρτιΑ
μια δευτεράάάά μες το χαα
με ψαρωσανΝΝΝ και τα δωσα
και την καρδια μου ματωσα


σε ντο διεση φα

michele είπε...

"Πλημμυρισες" χαρτια Ανδρεα χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα καλημέρα σε όλες και όλους
Εγώ να δεις τιμωρία που πρέπει να γράψω Δημήτρη. Δεν θα φτάνει ο χώρος! Άστα να πάνε.
Όπως πάντα ζωγράφισε ο Θοδωρής, με τον οποίο δεν βγήκα για καφέ Γιάννη, αλλά θα έπρεπε μάλλον για να συναντηθούν τα δύο πνεύματα!
Όσο για το μεταμεσονύκτιο παραμύθι του μου άρεσε, για δε την φράση "ζούσαμε σαν άνθρωποι" ...μεγάλη αλήθεια και δεν επεκτείνομαι γιατί τα έχω γράψει δέκα φορές. Ζούσαμε σαν άνθρωποι χωρίς υπερβολές (δεν μπορούσαμε άλλωστε λόγω ιδιότητας) και τώρα δεν είναι μόνο το οικονομικό αλλά κυρίως τα χαμόγελο και η αισιοδοξία για το μέλλον που μας έχουν πάρει, ελπίζω όχι για πάντα. Να δούμε πόσο πίσω θα πάνε την πολυπόθητη ανάκαμψη και ποιο έτος θα είναι αυτό.
Δεν είδα καμιά αναφορά για όσα είδα στα πέριξ
Για μείωση σοκ στα έσοδα τον Μάρτιο σε σχέση με πέρυσι
Για εκτός ελέγχου ελλείμματα στα ταμεία
Για την Πορτογαλία
Για... για... για... τι να πρωτοαναφέρω
Αλλά αυτά είναι για άλλες ώρες και για άλλους χώρους (?) και ίσως στην τελική (που λένε τα παιδιά) πρόβλημα μόνο δικό μου.
Πρόλαβα μόλις τον παπαγάλο, πάλι τα δικά του και θέλει ειδική αφιέρωση.
Σε λίγο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σε όλους τους τόνους και από όλα τα χείλη ακούω ότι οι καταθέσεις είναι "διασφαλισμένες".
Αυτό ακριβώς είναι που με φοβίζει (για τους άλλους το λέω που έχουν).

michele είπε...

Απαικτος ο Δωρος,βγαινει νυχτα και..ζωγραφιζει..

Πανο ειδα τα σοκ στα εσοδα του Μαρτιου,αλλα θελει και μελετη μεσα.Οπου λεει οτι αντι των προυπολογισθετων 190 εκ για επιστροφη φορου ,επεστρεψαν ( λογω οδηγιας μνημονιου) 800 εκ.Ολα ειναι σχετικα στη ζωη..και ιδιως τα νουμερα

THE JUNIOR είπε...

η ζωη ειναι ωραια

αλλα σκοπος ειναι να το καταλαβεις

χωρις να μπες στο νοσοκομειο

μια ζωη την εχουμε
και με κυφωνιδη σπαστο τα καλυτερα μας χρονια

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΟΛΑ ΡΕ!!!!!

michele είπε...

Αντε παμε για 861,28

ΠΑΝΟΣ είπε...



Και ειδικά σε όσους τις έχουν σε ΕΤΕ και ΕΥΡΟΒ....λες?

Και τώρα ο Αϊνστάιν

https://www.youtube.com/embed/nbrTOcUnjNY

Mε λίγο πασατέμπο λέει ότι θέλεις χεχε

THE JUNIOR είπε...

ΤΗΕΟ


ΕΔΩ ΧΑΘΗΚΕ 3% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΕ 1 ΤΡΙΜΗΝΟ

ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ


ΣΤΟΥΠΑ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ

THE JUNIOR είπε...

ΕΓΩ ΤΟΝ ΤΗΕΟ ΤΟΝ ΠΑΩ

ΘΕΛΕΙ ΤΡΕΛΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ

THE JUNIOR είπε...

λες να το κλειδωσουν
και να πανε τα κλειδια στον
τσιπρα

michele είπε...

Toν πας,αλλα δεν πλενεται ρε συ ΜΙΚΡΕ χαχα

michele είπε...

Εσπασε το 861,28 ετσι χωρις να το καταλαβουΝε το γυριζουνε.

Το Ν το κεφαλαιο δεν ηταν τυχαιο

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη εγω δεν ξερω προιστορια

αν δεν ηταν και τοσο επιθετικος

θα εβγαζα ακρη ,γιατι εχω και εγω

"ροπες"


Π.Χ λεω να τα κλειδωσω να μην τα κλειδωσω θελει να εχεις "ροπες"
για να κανεις τετοια

THE JUNIOR είπε...

να προσεχει λιγο τα χαζα με την μιγ

και ας παει και πιο πανω

THE JUNIOR είπε...

προεδρε

παει το χαρτι μας το εφαγε η χαμουρα

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ παπαγαλακια εγω εχω φαει πολλα,στα δακτυλα τα παιζω..
αλλα ειμαι ανθρωπος της αισθητικης
καθοτι εζησα και στην Ιταλια..

αμα ειχε στυλ το καλυτερο παιδι θα ηταν..

Bondexj είπε...

pwpw .,..μας κουρασες ρε φιλε...

ThitaDelta είπε...

Γειά σου Πάνο παλίκαρε

μεγάλο πράγμα οι γραμμές ... ο προχθεσινός ΜΥΤΙΛ δόθηκε στη γραμμούλα του, έχω κιάλλον αλλά είναι στο μούσκιο

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ ειναι "τζούφιο" από πάνω.

Και οπως πολύ καλά γνωρίζεις το πάει ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.

Unknown είπε...

Με 10.000€ το καρφώνεις στο +30%.

ThitaDelta είπε...

... πρέπει σιγά σιγά να σβήνω καμιά γραμμούλα για να βλέπω από κάτω και τα κεριά, χεχε

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη βλεπεις που κατοικοεδρευω

και στα ευκολα αλλα και στα δυσκολα

και μαλιστα στα δυσκολα ΚΥΡΙΟΣ

λεω τωρα που θα ειναι ευκολα να αφησω

χωρο στο ιππικο

ThitaDelta είπε...

... οποία τιμή

THE JUNIOR είπε...

τελικα εχουμε χουντα

Σαρανταπέντε χρόνια πίσω γύρισε ο πληθωρισμός το Μάρτιο, επιβεβαιώντας τις προβλέψεις για αρνητικό πληθωρισμό. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι ο τιμάριθμος ήταν αρνητικός στο -0,2%. Είχε να συμβεί από το Μάιο του 1968.


αντε να δουμε και την αναπτυξη

michele είπε...

Αρκει να μην παθουμε κανα στασιμοπληθωρισμο..

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη παμε βαση σχεδιου

και μαλιστα εγω βλεπω με τον τουρισμο
που θα κολλησει στις εξαγωγες να τριβουν ολοι τα ματια τους

Andreas D. είπε...

Συναλλαγές στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

08/04 : 216,000 (instinet)

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα

4 ελλακτωρ 1 ετε

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
περιμένω 1 ΓΕΚΤΕΡΝΑ = 6 ΕΤΕ

ThitaDelta είπε...

... πω πω τους μακέλεψε το ιππικό

ThitaDelta είπε...

... ολέ ο Ταύρος

ειρήσθω εν παρόδω που είναι ο Καρά;

Andreas D. είπε...

Να και η ΕΤΕ...

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

TheHawk είπε...

κοιτα να δεις που θα γινω ΕΤΕριανος...

be one with the rythm...

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα..εσπασε το 843 που θελαμε,εσπασε το 861 που επσιης θελαμε και επομενως με διακυμανσεις η χωρις παμε προς 910

Bondexj είπε...

mic τι λεσ για ppc??

νικος φαληρο είπε...

κε michele σας εστειλα ενα μειλ.

michele είπε...

John what??
Nικολα το ανεβαζω αυτο που μου εστειλες??

Bondexj είπε...

sry,,, τι γνωμη σου για δεη

νικος φαληρο είπε...

αν κρινετε οτι δεν θα φαω πολυκαιρισμενα ζαρζαβατικα πολλα.Μηπως δεν ειναι σωστο φοβαμαι σαν σκεψη.Θα κανω και μικρο σχολιο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ακόμη ένα λιθαράκι στο θέμα του ποιος είναι πιο "κακός" και πιο ανίκανος και ποιος μας λέει αλήθειες και ψέμματα μέσα σε όλο αυτό το πλήθος των ειδήσεων που διαβάζουμε κάθε μέρα, η τρόικα ή οι δικοί μας (κυβέρνηση και διοικητές).
Τα συμπεράσματα ας τα βγάλει καθένας μόνος, ως συνήθως.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1769816

Όσο για τις αυξημένες επιστροφές Μικέ μου ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ από το μνημόνιο (εδώ δεν μας βολεύει μάλλον) που την είχαν καθυστερήσει όσο μπορούσαν για να εξωραίσουν την κατάσταση το προηγούμενο διάστημα. Τα έσοδα είναι μειωμένα πάντως . Σύμφωνα με όσα γράφονται πάντα.

michele είπε...

John τα μεταστοκικα ακρωνυμια τα ξερω εγω αλλα επειδη μας παρακολουθουν και αλλοι..
Η ΔΕΗ λοιπον τρακαρει στη ζωνη 5.85-5,95 οπου διερχεται και ο εκθ 200 αρης και ειναι και μια μικρη γραμμη λαιμου εκει.

Νικολα το ανεβαζω λοιπον ,κανε και σχολιο

THE JUNIOR είπε...

εγω παντως σημερα δεν θα πατησω sell

michele είπε...

Ναι Πανο το εγραψα οτι ηταν μνημονιακη υποχρεωση ,καθοτι το αρθρο το διαβασα χτες το βραδυ λιγο μετα που ανεβηκε χεχε

Bondexj είπε...

ευχαριστω πολυ μιχαλη

Bondexj είπε...

ρε ανθρωπε γιατι μας πρηζεις??

michele είπε...

Ανεβηκε γραφηματακι ΤΕΝΕΡΓ του ΝΙΚΟΛΑ .Νικο το σχολιο σου
Καντε refresh!

νικος φαληρο είπε...

η γραμμη που σημερα διεσπασε η μετοχη της ΤΕΝΕΡΓ βρισκεται στο 2,60.Αυτο σημαινει οτι στο κλεισιμο αν εχει μεινει πανω απο αυτην την τιμη τοποθετουμαστε, με αντισταθμιση αν και εφοσον πεσει ξανα κατω απο το 2,60.Αν οι τελιτσες του ΣΑΡ ανεβουν πανω απο το 2,60 (σημερα ειναι στο 2,25) τις ακολουθουμε σαν στοπ η αντισταθμιση σε καθημερινο κλεισιμο.

TheHawk είπε...

Βρε Θεε Νικολα...τι ρυθμιση 7,10,4 ειναι αυτην στο στοχαστικο????

Δεν μας τα λες καλα Νικολα μουυυ!!!!

;)

υπαρχουν κ καποια αλλα παρομοια setups...χεχεχε..

νικος φαληρο είπε...

η ρυθμιση του στοχαστικου κε Αντωνη ειναι πανω απο 36 - 63.

μπαρμπαλιας είπε...

ΕΛΣΤΑΤ: Γύρισε 45 χρόνια πίσω ο πληθωρισμός
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/769807/Article.aspx

α ρε ρετσινολαδο που σας χρειαζεται...
δεν εχουμε -λεει-πληθωρισμο
κανουμε και αποταμιευση
και θα παμε και πενταστερες διακοπες

νικος φαληρο είπε...

Να παρακαλεσω δε τον κο ΠΘ αν γινεται να πει στους συνεργατες του στο φαντ να ανεβασουν τη μετοχη διοτι θα τοποθετηθω υπο τις παρουσες συνθηκες στο τελος της συνεδριασης

νικος φαληρο είπε...

οχι απο τωρα κε ΠΘ. Απο αυριο.

michele είπε...

Σχολιο δεν βλεπω Νικολα χεχε

michele είπε...

Στο φαντ εχουνε φαει κατι ΔΙΟΝ στην μαπα Νικολα,ακομα ποναει,δεν φαινεται?? χαχα

νικος φαληρο είπε...

μα το εγραψα το σχολιο και το ειδα καποια στιγμη.Μηπως εφυγε μαζι με τα ατυχη σχολια του κου ΠΘ.

michele είπε...

Πηγε απο μονο του στα ανεπιθυμητα Νικολα.Το επανεφερα ειναι στις 3.03

TheHawk είπε...

μιλαει το διαγραμμα Νικο...τι αλλο θες mic?

νικος φαληρο είπε...

καταλαβα. το σχολιο κε michele δεν σας αρεσε.Το βρηκατε μηπως λιγο;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπάρμπα μου αυτό λέγεται εικονική πραγματικότητα...
---------------------------------------
Το φαντ με μπέρδεψε στη αρχή αλλά μετά κατάλαβα...
Για τον Έλμερ Φάντ θα μιλάς Νικόλα μάλλον

Ένα σχόλιο για να το πιάσουν και οι μη επαίοντες;

νικος φαληρο είπε...

ενταξει μεχρι να συννενοηθουμε λογω αποστασης.ολα καλα λοιπον.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα το είδα το 3.03 σόρι

νικος φαληρο είπε...

Καλησπερα κε Πανο.Ελμερ το λενε το φαντ του κου ΠΘ;

νικος φαληρο είπε...

θα το ψαξω στο διαδικτυο να το βρω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όχι βρε Νίκο πρόκειται για κόμικς από παλιά, παρέα με τον Μπάγκς Μπάνι τον λαγό και ο Έλμερ Φαντ ήταν ο κυνηγός
Πως φαίνεται ότι είσαι μικρός χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έχει σχέση με φαντ αυτός, με άλλους παπαγάλους μπορεί.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μας τα έπρηξες από την όμορφη Γλυφάδα...

michele είπε...

Οχι ρε Νικολα τι δεν μ αρεσε μονο του πηγε λεμε στα ανεπιθυμητα..εκτος αν με δουλευεις χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εφάπαξ δεν έχω, αν είχα θα το έκανα πασατέμπο παπαγάλε για σένα!

νικος φαληρο είπε...

Το βρηκα το φαντ φιλοι.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=UN51VU-Zf5M&feature=endscreen

ThitaDelta είπε...

Nick, έκανες τον στοχαστικό πιο smooth;

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΠΟΥ ΘΕς ΝΑ ΜΗΛΑς
40 χρόνια και δεν έμαθε πως γράφεται

Για ΜΗΛΟΠΙΤΑ καλό είναι χεχε

ο dwk είπε...

…τουκου-τουκ …τουκου-τουκ …τουκου-τουκ !
---τι έγινε ρε παιδιά ;
---που ζεις; …δεν τα’μαθες;
---για λέγε, …για λέγε
---χαμός βρε άχρηστε! (…αυτός μου θυμίζει γιαννάκι…)
---λέγε γρήγορα μη φωνάξω την τρόικα!
---οι ελευθερογνωμήτες επαναστάτησαν! …αυτός ο …Μάικ …Μικέλε …Michele τέλος πάντων, τους ξεσήκωσε! «σύντροφοι» είπε, έχοντας στο δεξί του χέρι ένα περήφανο γεράκι «σήμερα είναι η μεγάλη μέρα!» …και ο αθεόφοβος προχώρησε: «πρώτος στόχος ο λόφος 843!» …έπεσε σιγή! …συνεπαρμένος ο μπαγάσας συνέχισε: «βέβαια ο στόχος μας είναι πολύ πιο μεγάλος! …σε δεύτερη φάση παίρνουμε και τον 861, που έχει και μια κολώνα της ΔΕΗ, 200 εκθετικό και βάλε!» (---ααααααααα !!! μια βουή ακούστηκε από το ανταριασμένο πλήθος!)
---και αυτοί οι τρεις λεβεντόκορμοι δίπλα του ποιοι είναι;
---μεσάνυχτα έχεις! (…αυτός μου θυμίζει ΚΑΙ γιωργάκι…)
---πες μου να μαθαίνω!
---ο μικρός ρε συ! Ο Μεγάλος μικρός ! με τους ιππότες Ιωάννη του τάγματος Χ, και Ανδρέα του τάγματος Δ.!
---καλά και το «…τουκου-τουκ …τουκου-τουκ …τουκου-τουκ»;
---το ιππικό βρε όρνιο! (…χειρότερος και από τους δυο …Γάμα είναι τούτος!) …δεν βλέπεις τον Θ και τον Δ καβάλα στα πυρόξανθα άλογά τους που απελαύνουν;
---και ο big John που είναι;
---εκεί βρε ζωντόβολο! …κουτουπώνει όποιον πάει να ξεφύγει! …και όπως βλέπεις, το διασκεδάζει!
---μη μου πεις!...υπάρχει και …γελωτοποιός!
---ααα, αυτός; …ο τρελός του χωριού είναι! Τον φωνάζουμε Πίθηκα! …ας’τον έχει γέλιο!
---και τα πλοία εκείνα;
---ο καπεταν Ηλίας με το στόλο του, βρε μόμολο! …έφερε και τις Βραζιλιανοαργεντινέζες μαζί του!
---και αυτός ο σεβάσμιος κύριος με τα γυαλιά, που έχει από κοντά έναν κακομοίρη …μαλλιά από δίπλα;
---ότι και να σου πω είναι λίγο! …βλάκα! …χοντρέ! …είσαι και στραβούλιακας! (…τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει …σαν δυο σε έναν μου κάνει!) …ο ιστορικός και φυσιοδίφης Πάνος ο Κορίνθιος είναι, με τον βοηθό του τον …dwk …dwki – ή κάπως έτσι !
--- …ο Αλέξανδρος; …ο Κάρα; …που βρίσκονται;;;
---τουλάχιστον ΑΥΤΟ έπρεπε να το γνωρίζεις… ίδιον της φυλής μας… κερδίζουμε τους πολέμους, και μετά πλακωνόμαστε μεταξύ μας……

νικος φαληρο είπε...

τη ρυθμιση αυτη του στοχαστικου την εχω παρει απο καποιον ιστοτοπο κε ThitaDelta , σε συνδυασμο με τον ΣΑΡ

νικος φαληρο είπε...

κε dwk καταπληκτικο.Ευχαριστω πολυ που γραφετε εδω.

TheHawk είπε...

χαχα..σου βγαζω τα φτερα μου κυριε Θοδωρη...

Andreas D. είπε...

Σημερινές συναλλαγές στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ:

Deutsche Bank : 93,000 (so far)

ΠΑΝΟΣ είπε...

dvk χαχαχα ούτε αυτό δεν μπόρεσε να αντιγράψει
Χαμένος πάει ο πασατέμπος παπαγάλε!


Θοδωρή είσαι άλλο πράγμα...τέλος!
Το σεβάσμιος μου τα χάλασε λίγο αλλά το ξεπερνάω χεχεχε

Andreas D. είπε...

Θοδωρή, πολύ καλό, μπράβο!

ThitaDelta είπε...

ΟΠΑΠ κράζει το παιδί
ΟΠΑΠ ο νιός ΟΠΑΠ κι ο γέρος
ΟΠΑΠ ακούς σε κάθε μέρος
ω τι όνομα γλυκό ...

ThitaDelta είπε...

dwk το πρωινό respect

ήταν daily

michele είπε...

Α ρε dwk παικταρα ,ξεδιπλωσες το ταλεντο σου αγορι μου!! βγαζω το καπελλο ( που δεν φορω)

μπαρμπαλιας είπε...

αμα περνας τα 60 ...εισαι σεβασμιος
μου την εχουν πει και εμενα...
το απολαμβανω βεβαια...

dwk εισαι πρωτο μολυβι
τελικα δεν πρεπει να σου εχει ξεφυγει γκομενα...
με τοσο πιτσι-πιτσι..
εκ θεου αυτα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν αμφιβάλω μπάρμπα μου για τον dwk...
αλλά πρέπει να έχεις και το προφορικό όπου εγώ πάσχω χαχα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Kαλησπέρα σε όλη την παρέα...
τα είπε απο χθές ο Μichele...λες!!?

Πρώτη επαφή Eurobank- Α. Βγενόπουλου
http://fmvoice.eu/index.php/2012-09-12-05-23-13/business-news/2012-09-12-05-25-47/item/58778-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-eurobank-%CE%B1-%CE%B2%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85

Andreas D. είπε...

ανώτερο ημέρας...

michele είπε...

Συνεδριαση που δεν σ αφηνει να μπεις..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Κώστα


Όπου μπήκε αυτός τα έκανε...άντε ας μην το γράψω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα σ' αφήσει ίσως στις 5 παρά ένα και δεν θα είναι για καλό μάλλον!

ThitaDelta είπε...

... σε μια γραφική παράσταση λέγεται τοπικό μέγιστο (έχει κι άλλο)

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

γεία σου και σε σένα Πάνο...

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια!
…το σεβάσμιος …εξεπίτηδες !!!
…το …επελαύνει σε …απελαύνει, λάθος!
…Νικόλα σου οφείλω πολλά ευχαριστώ από τότε… -ξέρεις εσύ!
…Ηλία’μ, Ηλία’μ! …περασμένα μεγαλεία’μ…

νικος φαληρο είπε...

δεν εκανα κατι ιδιαιτερο κε dwk.Δεν καταφερα και πολλα πραγματα απ οτι βλεπετε.

νικος φαληρο είπε...

την εφαγα κε ΠΘ.Αλλη φορα θα σας ακουω.Μονο την ΤΕΝΕΡΓ να μου προσεξετε απο αυριο.

michele είπε...

Η τρελλη βαρεμαρα παλι..

νικος φαληρο είπε...

Ενταξει κε ΠΘ.Ευχαριστω.

michele είπε...

Τι σε κανει να πιστευεις οτι αυτος ο Μιχαλης ειμαι εγω.Αμ δεν εισαι μονο απλυτος..

michele είπε...

Βρε τον ΟΠΑΠ πακο μαρκετιά..

Andreas D. είπε...

6,82 ο ΟΠΑΠ...

Andreas D. είπε...

7,10 ο ΟΠΑΠ...

michele είπε...

Ναι,αλλα τον κλεινουν πιο κατω..
Μυριζει κλεισιμο στο υψηλο ημερας

michele είπε...

Ειδες Ανδρεα πως παιζουνε με τον ΟΠΑΠ?

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, δείχνει οτι θα τον κλείσουν 7,00 με 221,388 τμχ

michele είπε...

Ναι εκλεισε..αλλαξαν τιμη πολλες φορες

michele είπε...

Μια ανασα απο το υψηλο ημερας ο ΓΔ..
στο ΥΨΗΛΟ ημερας ο FTSE-25

Unknown είπε...

ΑΝΔΡΕΑ από βλέπεις τις συναλλαγές??

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση..μεχρι και ο Αβαξ με χαμηλου κοστους συνεδριαση το εκανε το 8αρακι του Ιoannou.Xαλαρα.