Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ


ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...
 Η ισχυρή ομάδα του ΧΑ θα εκπροσωπήσει την ελληνική αγορά στο επικείμενο roadshow στη Νέα Υόρκη στις 5 και 6 Ιουνίου, ενώ υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες, αν έχουν ολοκληρωθεί οι αυξήσεις κεφαλαίου κάποιων από τις συστημικές τράπεζες, να δώσουν το «παρών» και αυτές. Eurobank Properties, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Ιντραλότ, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ (με τη νέα διοίκηση ίσως), ΟΤΕ, Τιτάνας και Folli Follie, είναι οι πρώτες εταιρείες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο roadshow της Νέας Υόρκης. 

** Τα asset managements μεγάλων ελληνικών τραπεζών θεωρούν ότι αμέσως μετά τις εκλογές οι ξένοι fund managers εμφανίστηκαν στην Αθήνα για δουλειές. «Δουλειές» που είχαν να κάνουν από τη διαχείριση χαρτοφυλακίου μέχρι την αναζήτηση ακινήτων - φιλέτων, προκειμένου να επενδύσουν, προεξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα συμβάλει καταλυτικά στην εδραίωση κλίματος εμπιστοσύνης. Δεν είναι τυχαίο, σημειώνουν άλλοι παράγοντες της αγοράς, ότι η Goldman Sachs έχει «διακριτική» παρουσία στην Αθήνα με συνεχή ραντεβού και επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και στελέχη μεγάλων εγχώριων εισηγμένων, παίρνοντας κλίμα εν όψει νέων τοποθετήσεων είτε στο Χρηματιστήριο και στα ομόλογα είτε αναλαμβάνοντας εργασίες συμβουλευτικού χαρακτήρα. 

** Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένες τράπεζες (σσ. προερχόμενες από την Ελβετία...) περιμένουν να κάτσει η σκόνη από τις τράπεζες, δηλαδή την ανακεφαλαιοποίηση και τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να πάρουν θέση στην ελληνική αγορά.

** Οι ίδιες πηγές, που είναι σε θέση να γνωρίζουν το παρασκήνιο των επαφών, αναφέρουν ότι η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση που βιώνει, δεν έχει πάψει να αποτελεί χώρα με στρατηγικά πλεονεκτήματα, λόγω θέσης, πολύ κοντά στην αναδυόμενη Ευρώπη και τα Βαλκάνια και με σημαντικό ενεργειακό πλούτο. Αν οι ξένες τράπεζες και κυρίως οι γαλλικές έφυγαν, αυτό έχει να κάνει με τις θέσεις τους σε ομόλογα και με το κακό timing των μεγάλων επισφαλειών.

** Επειτα από ένα ή δύο χρόνια θα έχει ξεκαθαρίσει η «ήρα από το στάρι» στην ελληνική οικονομία. Ηδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν επαφές υφιστάμενων υψηλών τραπεζικών στελεχών στην Ελλάδα με ξένους χρηματοπιστωτικούς ομίλους. 

** Επίσης, οι τοποθετήσεις των ξένων αφορούν σε επιλεγμένες μετοχές και όχι όλες. ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ΔΕΗ, ΟΛΠ αποτελούν τις βασικές τους τοποθετήσεις, σχολιάζουν Ελληνες διαχειριστές. Οι εντολές αυτές προέρχονταν κυρίως από ΗΠΑ, ενώ στο «παιχνίδι» έχουν αρχίσει να τοποθετούνται funds από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, που εδώ και τρία χρόνια είχαν μηδενική παρουσία ή στη χειρότερη περίπτωση... πωλούσαν. Πάντως, το μεγαλύτερο κομμάτι των κεφαλαίων που διακινούνται στο ΧΑ προέρχονται από τις εγχώριες δυνάμεις, τους Ελληνες ιδιώτες επενδυτές κι αυτό που παρατηρείται είναι μετακύλιση κεφαλαίων από χαρτιά που κερδίζουν σε άλλα που ενδεχομένως αποτελούν ευκαιρία.

** Σε όρους αγοράς η ιδιωτικοποίηση γίνεται με «έκπτωση» από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό, καθώς το τίμημα των 652 εκατ. ευρώ από την Emma Holdings αντιστοιχεί σε 6,19 ευρώ ανά μετοχή (ήτοι discount 17,3% σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης στα 7,49 ευρώ), ενώ αν συνυπολογιστεί και το μέρισμα των 60 εκατ. ευρώ για το 2013, η τιμή διαμορφώθηκε στα 6,76 ευρώ (discount 9,74%), κοντά δηλαδή στη μέση τιμή για το 2013 (6,66 ευρώ). 

www.kerdos.gr

20 σχόλια:

ArTaXiA είπε...

Χρόνια πολλά σε σένα, τους φίλους εδώ, τους λοιπούς αναγνώστες και την οικογενειά σου.

Χριστός Ανέστη

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

Ἀναστήτω ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτόν.

Υγεία, συγχώρεση,αγάπη, καλοσύνη για όλον το κόσμο. Να γίνει η φετινή Ανάσταση αφορμή και αφετηρία για μια γενικότερη ανάσταση, δική μας, της οικογένειάς μας και της κοινωνίας μας.

Από το νομό Κορινθίας έως τις Σπέτσες, τη Σαλαμίνα, την Αίγινα, τα νησιά του Ιουνίου, τη μοναδική Αστυπάλαια, έως τον κάμπο, τη Μαγνησία, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την έρημη Αθήνα και όπου αλλού υπάρχουν φίλοι, να είστε όλοι καλά. Ας είναι τα κόκκινα αυγά το μόνο πράγμα που θα τσουγκρίζουμε και ας λύνονται όλα όταν σηκώνουμε το ποτηράκι με το κρασί.

Στην υγειά σας φίλοι μου!

- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
- Αληθώς ΑΝΕΣΤΗ !

μπαρμπαλιας είπε...

Χριστός Ανέστη
Πασχα Ελληνικο ...

με ευχες σε ολους να περασουν καλα ..
τα προβληματα-ο σταυρος του καθενος-δεν σταματουν.
για σημερα ασ τα αφησουμε στην μπαντα.
καλα να περασετε ολοι

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ελλάδα και πρώτα απ' όλους φυσικά σε όλους τους φίλους εδώ μέσα όπου κι αν βρίσκονται...

Το αρνάκι (προσφορά) έχει μπει στην σούβλα από τις 9.30΄ και παίρνω μια ανάσα για να σας ευχηθώ.
Καλά να περάσετε!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο Αλεξανδράτος το έθεσε πολύ ωραία πριν...
Υγεία, συγχώρεση,αγάπη, καλοσύνη

Να συμπληρώσω με μερικές φράσεις από ένα στιχηρό του Πάσχα

...και τοις μισούσιν ημάς

...συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει

Αργότερα πιστεύω να βρω τον χρόνο γράψω μερικές σειρές επάνω σ' αυτά.

Bondexj είπε...

Χρονια Πολλα ...Χριστος Ανέστη, να χαιρομαστε τις οικογένειες μας..

ThitaDelta είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

ο dwk είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ χρόνια πολλά !

ThitaDelta είπε...

Μην ξεχαστείτε

... eat responsibly

profit είπε...

Ετοιμο το κατσικακι.ευχες απο Κοζανη αδερφια.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

michele είπε...

Αληθως ο Κυριος..και επειδη στον κατηχητικο λογο του Ιωαννη του Χρυσοστομου που διαβαζεται μονο κατα την λειτουργια της Αναστασης,στο τελος της συγκεκριμενα,
υπαρχει η φραση
"νηστευσαντες και μη νηστευσαντες ,ευφρανθητε.."
και αποτελει για μενα
τον θεμελιο λογο της ισονομιας μπροστα στο -οποιο- χαρμοσυνο γεγονος
καποια στιγμη θα γραφω ενα αρθρακι βασισμενο σ αυτη τη ρηση.

Κατα τα λοιπα ευφρανθητε οσο μπορειτε, διαπνεομενοι απο αγαπη ,ελπιδα,ειρηνη..Αυτο θα κανω κι εγω εδω λιγα μετρα απο την υπεροχη Ιονια θαλασσα!

ευαγγελος είπε...

Χρονια πολλα σε όλους απο Κορινθία! Περάσαμε καλά και φετος... πολυ πιπέρι βρε παιδια το κοκορετσι... ηπιαμε και πολύ... ευτυχως εκανα εξετασεις ΠΡΙΝ το Πασχα... και του χρόνου! Καλη επιστροφη σε οσους εχουν μπροστα τους δρομο! (κάτι για Κοζανες κλπ ακουσα!)

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ.
-Από σήμερα εσείς θα είστε η χορωδία μας, είπε ο Διοικητής.
Το βράδυ της Ανάστασης θα έρθει ένας ιερέας για να λειτουργήσει στο στρατόπεδο οπότε εσείς θα μάθετε όλη την Αναστάσιμη λειτουργία με τον Δόκιμο Καρυπίδη που είναι γνώστης της Βυζαντινής μουσικής (καλή του ώρα όπου είναι τώρα) για να περάσουμε το Πάσχα διαφορετικά αυτήν την χρονιά.
-Μα κ. Διοικητά, είπαμε, δεν έχουμε ιδέα και δεν έχουμε ίσως τις φωνές που χρειάζεται.
-Δεν ακούω τίποτα, ήταν η απάντησή του. Κ. Δόκιμε αρχίζουμε τις πρόβες από σήμερα.
Έτσι ξεκίνησε αυτή η σελίδα στην θητεία μας.
Θα ήταν περίπου 15 μέρες προ του Πάσχα, όταν ένα πρωί στην αναφορά ο Διοικητής έδωσε εντολή να βγουν όλοι οι πτυχιούχοι μπροστά. Το κάναμε όσοι ήμασταν, χωρίς να ξέρουμε τι μας περιμένει.
Απρίλιος 1977. Μόλις πριν πέντε μήνες μας είχε καλέσει η πατρίδα να ντυθούμε στα χακί και λέω μόλις γιατί είχαμε άλλους 23 μήνες μπροστά μας, τόσο ήταν τότε η θητεία για όσους τυχόν δεν το ξέρουν. Οπότε ήμασταν ακόμη αυτό που λέμε «νέοι», στραβάδια κατά το κοινώς λεγόμενο!
Δύο μήνες στην Κόρινθο ως ΥΕΑ και άλλος ένας και κάτι στην Θήβα για εκπαίδευση και μετά …γραμμή για τον Έβρο.
Πυροβολικό και …107 ΜΠΠ (Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού).
Ειδικότητητα ΤΕΒ (Τεχνικός βοηθός) .
Δύσκολες αλλά και ωραίες εποχές (προφανώς ήταν τα νιάτα μας που μας έκαναν να τα βλέπουμε όλα πιο αισιόδοξα), μεγάλη η θητεία αλλά δεδομένη οπότε δεν το συζητούσες, η μεταπολίτευση στα σπάργανα ακόμη και οι μνήμες από την …εθνοσωτήριο πρόσφατες. Πολλοί οι φιλοχουντικοί αξιωματικοί που είχαν μετατεθεί τότε δυσμενώς σε παραμεθόριες μονάδες και η δική μου δεν αποτελούσε εξαίρεση. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Έπρεπε να ψάλλουμε την λειτουργία του Πάσχα λοιπόν…

ΠΑΝΟΣ είπε...

(συνέχεια)
Ακούγεται ίσως εύκολο αλλά δεν είναι.
Αυτά μπορεί να ακούγονται σήμερα λίγο περίεργα για αρκετούς ή για κάποιον που δεν του αρέσει η Βυζαντινή μουσική ή δεν έτυχε να ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο, αλλά τότε δεν ήταν. Αν θέλαμε ας κάναμε κι αλλιώς…
Τα ακούσματα γνωστά, για μένα τουλάχιστον που ο πατέρας μου ήταν βασικό μέλος (υψίφωνος) σε μια από τις καλύτερες εκκλησιαστικές χορωδίες της εποχής εκείνης.
Άλλο όμως να το ακούς και άλλο να το κάνεις ο ίδιος.
Φυσικά όλη η διδασκαλία ήταν με το αυτί. Άκουγες και προσπαθούσες να εκτελέσεις. Ευτυχώς ο δόκιμος ήταν αστέρι. Βέβαια έπρεπε να ακολουθήσεις τον τρόπο που τα απέδιδε ο «δάσκαλος» (δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος) και να λειτουργήσεις ομαδικά.
Όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο ή τους αρέσει το αντικείμενο θα γνωρίζουν ότι το Α και το Ω σε μια λειτουργία είναι ο ψάλτης.
Είναι αυτός που θα σε κάνει να φύγεις στα πέντε πρώτα λεπτά ή θα σε κρατήσει μέχρι το τέλος. Δυστυχώς το 75% περίπου από αυτούς είτε είναι αυτοδίδακτοι, είτε σχετικά άσχετοι, είτε αυτοσχεδιάζουν καταλήγοντας μερικές φορές σε αποτέλεσμα όχι και τόσο …ευήκοο , είτε το κάνουν σχεδόν σαν αγγαρεία, είτε βιάζονται να τελειώνουν κλπ κλπ.
Και στο τελικό αποτέλεσμα μετράει πάρα πολύ το που θα υψώσεις τον τόνο και που θα τον χαμηλώσεις, που θα παρατείνεις και που θα συντομεύσεις τον ψαλμό. Δύο – τρία δευτερόλεπτα περισσότερο ή λιγότερο παίζουν καταλυτικό ρόλο.
Για να μην τα πολυλογώ το τελικό αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι.
Πέρασε ο καιρός, απολυθήκαμε και γυρίσαμε στα σπίτια μας.
Δουλειά, οικογένεια, παιδιά, σπουδές των παιδιών, γονείς που μεγαλώνουν και θέλουν φροντίδα, προβλήματα που ποτέ δεν λείπουν, κακές αναμνήσεις από την στρατιωτική θητεία που κι αυτές δεν λείπουν από κανέναν πιστεύω (παίζει ρόλο το τελευταίο) δεν σε αφήνουν για κάποιο διάστημα να κάνεις μια αναδρομή στα προηγούμενα και να «εμβαθύνεις».

ΠΑΝΟΣ είπε...

(συνέχεια)
Ειδικά το «τελευταίο» σημαίνει. να είσαι π.χ. 26 μηνών φαντάρος και τα τελευταία Χριστούγεννα της θητείας σου να φυλάς 5 μέρες συνεχώς σκοπιά για να κάνει 5 μέρες γιορτές στο σπίτι του ο φαντάρος των 9 μηνών που μόλις είχε έρθει στην μονάδα αλλά μάλλον είχε γνωστό …στρατηγό. Από τον στρατό και μετά καταλαβαίνει ο νέος άνθρωπος πόση αδικία και ανισότητα υπάρχει σ’ αυτήν την χώρα, κάτι που μάλλον θα υπάρχει δυστυχώς για πολύ καιρό ακόμα, αν όχι για πάντα.
Τέλος πάντων στην ζωή όλων μας κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που πρώτον όλα τα δυσάρεστα αμβλύνονται και δεύτερον κάνεις κάποιον απολογισμό.
Έτσι πριν μερικά χρόνια, αυτή την εποχή, η παρόρμηση να γυρίσω αρκετά χρόνια πίσω ήταν μεγάλη. Μάλλον μεγαλώνω σκέφτηκα. Αλλά το …προσπέρασα γρήγορα.

(Το έγραψε πριν και ο Μικέλε χωρίς να το …αναλύσει. Για να ακούσεις την Αναστάσιμη λειτουργία και τον κατηχητικό λόγο του Ιωάννη του Χρυσόστομου πρέπει να μείνεις μέχρι το τέλος. Πόσοι από μας όμως το κάνουν ειδικά όταν έχουν παιδιά και υποχρεώσεις και γονείς να μεταφέρουν και η μαγειρίτσα …περιμένει στο σπίτι;
Τέλος πάντων πάντα ελπίζω ότι θα το κάνω την επόμενη φορά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν έχω μείνει μερικές φορές, παλαιότερα, μέχρι το τέλος).

Άνοιξα λοιπόν το παλιό γνωστό βιβλιαράκι που γράφει στο εξώφυλλο «Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΣ» και έψαξα στις σελίδες που γράφουν «Κυριακή του Πάσχα πρωί».
Σας πληροφορώ ότι ήταν όλα εκεί. Και το «εκεί» δεν αναφέρεται στο περιεχόμενο αλλά στο μυαλό. Οι ήχοι, η ατμόσφαιρα της εποχής και κυρίως ο τρόπος απόδοσης κάθε ψαλμωδίας
Δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς σε όλη την «ύλη».
Τα μεγαλυνάρια και τα 4 στιχηρά σε ρυθμό σχετικά γρήγορο και εορταστικό είναι αρκετά.
Από τότε κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα φέρνω στο μυαλό μου με συγκίνηση, σημάδι ότι ήταν πάντα εκεί .
Υπήρξαν πολλά Πάσχα μέχρι τώρα που τα θυμάμαι, στα παιδικά μου χρόνια με τους γονείς και τα αδέρφια μου και τα ...πυροτεχνήματα που πάντα συναρπάζουν τα παιδιά, αλλά και μεγαλύτερος (όπως εκείνο του 1982 στο Μπατσί στην Άνδρο, που το βράδυ της Ανάστασης βρεθήκαμε να ρίχνουμε κροτίδες με τα πιστόλια δίπλα – δίπλα με τον …Γιώργο Νταλάρα, μέχρι που μας τα κατάσχεσε ο τοπικός Αστυνόμος, για να τα επιστρέψει λίγο αργότερα (γνωστός ήταν ο Σπύρος αλλά έπρεπε να κάνει την δουλειά του και ο αδερφός μου βέβαια ήταν τότε ο αγροτικός γιατρός του χωριού!).

Αλλά το Πάσχα που θα είναι πάντα πρώτο στη «λίστα» μου είναι αυτό που μόλις σας διηγήθηκα.


Unknown είπε...

Ευχομαι οτι καλυτερο σε ολους τους φιλους και τις φιλες.

Απο ενα μερος πολυυυυυυυ μακρια!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επίσης Χρήστο!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για απλές αφηγήσεις κάτι μπορώ να κάνω ίσως...
Για άρθρα και αναλύσεις δεν ξέρω... ας τα κάνουν καλύτερα αυτοί που μπορούν!
Μικέλε περιμένουμε...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

και ευχές για ότι καλύτερο σε όλους

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εννοείται ότι αξίζει να μείνει κάποιος Πάνο, για να κοινωνήσει, να φωνάξει επικράνθη ο Άδης και να πάρει το πασχαλινό κουλουράκι μαζί με το αντίδωρο!

Αύριο Δευτέρα του Πάσχα και Τρίτη, κάντε καμία βουτιά και για εμάς που θα δουλεύουμε!!!!

Michele θέλω φωτογραφία από Ιόνιο για το θέμα της Τρίτης!