Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 14 Μαΐου 2013


X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
MYΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ 
ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ...

Ώστε η Ευρώπη δεν συγκινεί πλέον τους λαούς της, μας λένε. Το ευρωπαϊκό όραμα έχει ξεθωριάσει. «Η Ένωση βρίσκεται σε παρακμή και οδεύει προς την διάλυσή της!», αλαλάζουν ευρωπαϊκά και μη μέσα μαζικής ενημερώσεως. «Η ευρωζώνη καταστρέφεται!», διαλαλεί ο αγγλοσαξονικός τύπος. «Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη!», γράφουν έγκυροι αναλυτές και προσθέτουν ότι οι σημερινές πολιτικές ελίτ δεν έχουν κανένα όραμα. Σε αυτή δε την έλλειψη οράματος αποδίδονται και τα περισσότερα δεινά της Γηραιάς Ηπείρου, η οποία εμφανίζεται να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Και επειδή για τα δεινά που επισυμβαίνουν κάποιος πρέπει να φταίει, αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από την Γερμανία, με συμπλήρωμα φιλικές προς αυτήν χώρες όπως για παράδειγμα η Αυστρία, η Ολλανδία, η Φιλανδία.

Έτσι, ο κύκλος κλείνει -χωρίς, ωστόσο, οι μεγάλοι εγκέφαλοι του σήμερα και του αύριο να μάς λένε πώς θα βρεθούν δουλειές για τους νέους, οι οποίοι καθημερινά βομβαρδίζονται με την μαζικότερη ψευδολογία που αναπτύσσεται στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό φαινόμενο παραπληροφορήσεως και σκοταδισμού, το οποίο βρίσκεται μόνον στην αρχή του. Ας δούμε, όμως, κατά πόσον ευσταθούν τα αντιευρωπαϊκά ξόρκια και ποιες πραγματικότητες συσκοτίζουν αυτοί που τα εκτοξεύουν.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε παρακμή, μάς λένε. Σοβαρολογούν; Μία οικονομική οντότητα όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), που είναι η πρώτη εμπορική δύναμη στον κόσμο, με το 22% του παγκόσμιου εμπορίου υπό τον έλεγχό της, σε καμία παρακμή δεν βρίσκεται. Απλώς χάνει ποσοστά συμμετοχής στην παγκόσμια αγορά, γιατί κάποιοι ανταγωνιστές της δεν δαπανούν το 36% του ΑΕΠ τους σε υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, δεν έχουν διακοπές πέντε εβδομάδες τον χρόνο και δεν επιδοτούν –εφ' όρου ζωής, ενίοτε- την ανεργία. Κινέζοι, Βραζιλιάνοι και Ινδοί έχουν κατά μέσον όρο έξι φορές χαμηλότερη αγοραστική δύναμη από τον μέσο Ευρωπαίο, ο δε μέσος μισθός στις χώρες αυτές είναι το 40% του μέσου επιδόματος ανεργίας στην Γερμανία, στο Μπενελούξ, στην Σκανδιναβία.

Ακόμα, με 66,000 στρατιώτες που βρίσκονται στην Αφρική και στην Ασία και με 57,000 διπλωμάτες ανά τον κόσμο (έναντι 3,600 Κινέζων και Ινδών), η Ένωση είναι και η δεύτερη παγκόσμια στρατιωτική δύναμη, με αμυντικές δαπάνες υπερτριπλάσιες των αντίστοιχων της Κίνας, λόγου χάρη. Επίσης, τα πέντε τελευταία χρόνια η Ένωση έδωσε 76 δις ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια και με 36,000 γιατρούς και τεχνικούς καλύπτει σε ανθρώπινη/τεχνική βοήθεια τις ανάγκες 22 χωρών.

Αν όλα αυτά είναι δείγματα παρακμής, τότε ας μάς πουν οι «ειδήμονες» σε τί συνίσταται η ακμή! Βέβαια, αν παρακμή θεωρείται η απώλεια εδάφους σε αρκετούς τεχνολογικούς και οικονομικούς τομείς, αυτό είναι ένα θέμα που μάλλον οφείλεται στην έλλειψη περισσότερης Ευρώπης παρά στην ύπαρξη της Ενώσεως.

Αν στενόκαρδες εθνικές πολιτικές εμποδίζουν την δημιουργία μιας αξιόπιστης Ευρώπης της έρευνας, της τεχνολογίας και της επιστήμης, γι' αυτό δεν ευθύνονται ούτε ο Ρομπέρ Σουμάν (Robert Schuman), ούτε ο Ζαν Μονέ (Jean Monnet), ούτε οι υπογράψαντες την «συνθήκη της Ρώμης». Αν γελοίες εθνικές κορώνες και ρητορείες εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, εμπορευμάτων και γνώσεων, το πρόβλημα δεν είναι ευρωπαϊκό, αλλά εθνικό. Ο Πολ-Ανρί Σπάακ (Paul-Henri Spaak), κορυφαίος Βέλγος πολιτικός, ήταν αυτός που έλεγε το 1960 ότι «η Ευρώπη είναι το άθροισμα εθνικών δράσεων που πρέπει να υπακούουν σε κανόνες και υποχρεώσεις, με στόχο την υλοποίηση μιας συλλογικής φιλοδοξίας. Θλίβομαι, όμως, όταν βλέπω πολιτικούς άνδρες να δαπανούν αλόγιστα το αναμφισβήτητο ταλέντο τους όχι για να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο, αλλά για να διαιωνίσουν ένα πολύ φθαρμένο παρελθόν».

Η παρατήρηση αυτή του Πολ Ανρί Σπάακ είναι εξαιρετικά επίκαιρη σήμερα. Διότι, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, όπως συνέλαβαν την δημιουργία του οι πρωτεργάτες του εγχειρήματος, συνεπάγεται ότι οι χώρες που συμμετέχουν στην προσπάθεια απορρίπτουν τον εθνικισμό ως ιδεολογία. Όπως θα έλεγε και ο Α. Τόινμπι (A. Toynbee), «δεν χρειάζεται η εθνική κυριαρχία να αποτελεί αντικείμενο ειδωλολατρίας». Όραμα του Ζαν Μονέ ήταν να πεισθούν οι χώρες της Ευρώπης να προσδιορίσουν τα εθνικά τους συμφέροντα όχι με βάση την εθνικιστική ιδεολογία, αλλά με κριτήριο το συλλογικό καλό εν ειρήνη και δημοκρατία. «Ο εθνικισμός είναι πόλεμος», είχε πει ο Φρανσουά Μιτεράν (François Mitterrand) στην τελευταία του ομιλία στο «ευρωπαϊκό κοινοβούλιο». Λίγες μέρες αργότερα, ο Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ (Helmut Kohl) τόνιζε ότι «η πολιτική της ευρωπαϊκής ολοκληρώσεως στην πραγματικότητα συνοψίζεται σε ένα θέμα πολέμου ή ειρήνης για τον 21ο αιώνα».

Στο επίπεδο αυτό εδράζεται σήμερα το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης: ενώ η οικονομία της ΕΕ πρέπει να λειτουργήσει συλλογικά και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ηγέτες της ΕΕ σκέπτονται και λειτουργούν με στενά εθνικά κριτήρια. Έτσι, ενώ η ευρωζώνη είναι από μακροοικονομικής πλευράς υγιέστερη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, εν τούτοις δίνει προς τα έξω την εντύπωση μιας κινούμενης άμμου. Της λείπει η πειθαρχία, που είναι απαραίτητη για την συνοχή μιας οικονομικής και νομισματικής ενώσεως. Βασική δε προϋπόθεση για να επιτευχθεί είναι η ύπαρξη αξιόπιστου κοινού προϋπολογισμού, ο οποίος, όμως, για μιαν ακόμη φορά «σκοντάφτει» στις εθνικές σκοπιμότητες των πολιτικών ηγεσιών, τα «οράματα» των οποίων δεν πάνε πιο μακριά από... την προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Το δράμα, συνεπώς, της σημερινής Ευρώπης έγκειται στην αυτοπαγίδευσή της σε θεσμούς και μεθόδους που, μπορεί να λειτουργούσαν τα 56 χρόνια που ακολούθησαν την «συνθήκη της Ρώμης», σήμερα όμως χρήζουν επείγουσας προσαρμογής σε νέες και πολύπλοκες πραγματικότητες ταχύτατα μεταβαλλόμενες. Και η προσαρμογή αυτή δεν μπορεί να γίνει ούτε με πείσματα, ούτε με ανταλλαγές θέσεων και απόψεων που στην καλύτερη περίπτωση πάσχουν από αθεράπευτο παιδισμό -αυτόν που η Ευρώπη πρέπει να εγκαταλείψει, για να πάει μπροστά. Γιατί το μπορεί.

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος είναι οικονομικός συντάκτης 

Πηγή: www.ppol.gr

102 σχόλια:

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Το νέο φεγγάρι είναι καθιστώ. Ο καπετάνιος όρθιος. Πολύ καλό το άρθρο του κ Παπαδόπουλου. Πρέπει να γνωρίζουν τα κράτη φυλετικά προσκείμενα με την Γερμάνια και η Γερμάνια ότι δεν μπορούν να πατούν σε δυο βάρκες. Μια την Εθνική όποτε τους συμφέρει και μια ευρωπαϊκή όποτε θέλουν να τιμωρήσουν.

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Λευτερη,
καλημερα σε ολους...
Σε δυο δόσεις η "διπλή δόση" για την Ελλάδα...
αλλα και
ΕΕ: Εύσημα αλλά και "θυσίες" για 2015-16...

ετσι για να μην ξεχνιωμαστε,ποιος εχει το πανω χερι...
και ως συνηθως οι απειλες απευθυνοντε
σε συγκεκριμενους αποδεκτες...
μισθωτους και συνταξιουχους...
κατσε ρε πουστη μου...
δουλεψα 41 χρονια...πηρα μια παλιοσυνταξη για την οποια εχω πληρωσει πλουσια τα ταμεια...
δεν πληρωνει ο καθε τυχαρπαστος...
και ερχεσαι και με πετσοκοβεις..
αντε να δουμε που θα βγει αυτη η λογικη...
και με την κυβερνηση να λεει οτι
παμε με ελπιδες στο 2014...
οχι την ανοιξη που λεγανε...
αλλα το χεινωπορος..
καλα ντε.ειπα ξειπα ...
τωρα στα καθ υμας.τα του χαα.
τζερτζελο γινεται και στην αναμπουμπουλα -σαν το λυκο-ο καθενας ασ το εκμεταλευτει...
γιατι δεν θα εχει τζερτζελο συνεχεια...
θα θυμηθουνε οτι στραβοκατουρησε η γατα...οτι τα ξενα και τα μενα και τις γνωστες παπαρες ..
και οστις προλαβε..
αντε .και ριξτε μια ματια στη ΣΙΔΕ
που ανεβασε ο Μικε και δεν πηρε ουτε ενα σχολιο...

Λευτερης είπε...

Καλημέρα Ηλία. Έχεις δίκιο με την ΣΙΔΕΝ κανένα σχόλιο. Βγάζει πόνο. Έχω την εντύπωση Ηλία ότι πολύ δεν την πιστέψαμε με αποτέλεσμα συνεχώς να βλέπουμε την πλάτη της. Όσοι την πίστεψαν έχουν ταμείο.

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα στους πιο πρωινους Λευτερη και Ηλια και σε ολους τους υπολοιπους. Διαβαζω σχεδον καθημερινα αλλα λογω επικειμενης αναχωρησης ειμαι σε κατασταση τρελας.
Μπραβο στους Γαυρους για το κυπελο μεχρι και το ΧΑΑ τρελαθηκε απο τη χαρα του.
Αντε και με τη διπλη δοση, αφου θα μας αφησουν στην ησυχια μας για λιγους μηνες, μπορει να δουμε πιο ευκολα τα νουμερα του ΓΔ που αναμενουμε. Καλη συνεδριαση σε ολους.

kostasΠειραιας είπε...

JOHN BONDEX.....τελικα το εδωσα και δεν κρατησα τιποτα. Δυστυχως οπως σου ειχα πει δεν τους εμπιστευομουν, τι μεθοδευση μπορει να επιχειρουσαν στο μελλον. Θα δειξει αν εκανα καλα ή οχι.

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα...
Μιχαλη...
Αποριες που προεκυψαν διαβαζοντας τα σχολια της βραδυνης σας συζητησης...

Παραδειγμα :
Εχω 2000 μετ. ΑΛΦΑ, αρα 2000 δικαιωματα,αρα +3888 νεες μετοχες + τα warrants...
Περναει η περιοδος διαπραγματευσης του δικαιωματος και κατα τον ιουνιο αποφασιζω να πουλησω 2000 μετοχες ΑΛΦΑ...
1)πως θα ξερουν αν πουλησα τις παλιες μετοχες ή τις καινουργιες για τις οποιες δικαιουμαι τα warrants ?
2)Την επομενη μερα αγοραζω 2000 μετοχες ΑΛΦΑ...πως θα ξερω αν αγορασα παλιες ή νεες μετοχες ,αρα αν δικαιουμαι ή οχι warrants ?

Μηπως ειναι πιο απλο και δεν το εχω καταλαβει καλα και μετα την ολοκληρωση ολης της διαδικασιας θα δικαιουνται ΟΛΕΣ οι μετοχες warrants ?

Bondexj είπε...

gm gents

Bondexj είπε...

kosta sou eixa pei thn apopsh mou...ευχομαι επειδη αναφερθηκες σε αναχωρηση ολα να πανε καλά...αν χρειαστεις τιποτα σφυρα.. το mail το εχεισ...

Νίκη είπε...

Καλή σας ημέρα.
Σχόλιο αναγνώστη του ΔΝ.
http://naked-monk.blogspot.gr/2013/05/blog-post_3302.html#more
GemsBot14 Μαΐου 2013 - 1:40 π.μ.
Το Πληροφοριακό Σημείωμα του XA http://bit.ly/10xGBnV δίνει τις συναρτήσεις που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της θεωρητικής τιμής εκκίνησης της διαπραγμάτευσης του δικαιώματος της ΑΛΦΑ.
Σε αυτή το P1 ορίζεται ως τη (προσαρμοσμένη) τιμή της μετοχής της εταιρείας μετά την εταιρική πράξη – TERP (Theoretical Ex-Rights Price), που έχει ήδη ανακοινωθεί ως 0,485 και προφανώς δεν είναι η τιμή κλεισίματος της προηγουμένης μέρας της διαπραγμάτευσης.
Μιλάμε για 0,73 και όχι για 2,94 ευρώ. Μια και η διαφορά είναι τεράστια, παράκληση να τεθεί υπ όψη της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ,

Ευχαριστώ

manos είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ

Γεράκι είπε...

Καλημέρα στην παρέα...Κώστα ελπίζω να ειναι για καλό η αναχώρηση...
Του εδωσε κ καταλαβε πρωι πρωι ο Μπαρμπας..
Καλη συνεδρίαση...
Τα λεμε κ στην συνεχεια...

Γεράκι είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=1795004

Χαμός...οι σαλαμινομάχοι..που σαι ΦΣΚ???

michele είπε...

Kαλημερα ,καλημερα σε ολους

μπαρμπαλιας είπε...

Νικη μας καλημερα
σωστα τα λες
ο "συγγραφεας"της Δυναμικη εχει κανει φοβερο λαθος...
φαντασου 2,94 δικαιωμα...
θα γινει μυλος στην αγορα και πτωση συγκλισης στην τιμη ...
και ποιος θα αγορασει 2,94;;;
θα πουλανε ολοι οσο οσο...

ασ προσεχουν λιγο της Δυναμικης...
γιατι απο χθες ανοιξα κουβεντα που δεν εβγαινε πουθενα...
και την εχει και ο ΔΝ απο εκει

μπαρμπαλιας είπε...

αγορι μου αφησε μας πρωι πρωι...
που θα με πας στον εισαγγελεα...

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα traders

η μέρα σας

michele είπε...

Δυστυχως πρεπει να καθομαστε να κανουμε πραξεις και χιλιες δυο δουλεις πολυ μου φανηκε το 2,94 αλλα να κατσω και να..προβληματιστω αφου σε 2 μερες θα μπει??

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

ΕΤΕ: 2,5ν/1π με 0,40

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Καλά όλα τα άλλα αλλά να μην ξεχνάμε και τις επετείους.

http://www.evros24.gr/news/general/item/3158-14-maiou-i-aleksandroypoli-giortazei-ta-eleftheria-tis

Κατά τα υπόλοιπα καλά τα είπε ο μπάρμπας, τα είπα ...κόσμια κι εγώ εχτές αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Δεν ξεφεύγουμε από τα μνημόνια και τα μέτρα και δεν θα έχουμε ανάπτυξη και έξοδο στις αγορές του χρόνου όπως ψευδώς μας παραμυθιάζουν οι δικοί μας παίζοντας το δικό τους παιχνίδι που δεν είναι άλλο από το να κερδίσουν χρόνο για την ...Μέρκελ και τον εαυτό τους βέβαια.
Μακάρι να κάνω εγώ λάθος βέβαια (που ανήκω πλέον στα "εύκολα" θύματα) αλλά δεν το βλέπω. Άλλη μια "κατηγορηματική" διαβεβαίωση Στουρνάρα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές και τώρα αρχίζω να φοβάμαι περισσότερο. Τι το θέλεις ρε Γιαννάκη, ΠΟΣΑ ψέμματα μπορείς να πεις πια;;;

michele είπε...

Aρα πρεπει να ανεβει ετι περαιτερω Ανδρεα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λέτε σήμερα να είναι η μέρα του ΧΟΣΕ; Για να δούμε αν θα υπάρξουν ευκαιρίες για αγορές και που...

michele είπε...

Οι πιθανοτητες το 2014 να βγεις για κανα 2ετες η κανα 5 ετες ειναι αρκετα αυξημενες ..
εξακολουθειτε να πεφτετε στην παγιδα μιας γενικοτερης "αντιπολευτικης" τασης.
Αλλα εδω τωρα το θεμα δεν ειναι κομματα και αηδιες

ειναι γενικοτερο πολιτικης κριτικης και αναλυσης

Θανασης Κ είπε...

εαν βγουμε το 2014 τοτε το μαγαζι εχει πολλα ψωμια ακομα....αθλος του Ηρακλη θα ειναι αυτος

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν νομίζω Μικέ και ξέρεις καλά που την έχω γραμμένη την αντιπολίτευση.
Απλά είναι θέμα να μας πουν μια φορά την ΑΛΗΘΕΙΑ αυτοί που έχουν τα ηνία ΤΩΡΑ.

Θανασης Κ είπε...

μικελε πως βλεπεις την αγορα... η ΑΛΦΑ χωνευει τα επιπεδα?? βγαινει μεγαλη προσφορα??

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ

που έισαι???
μόνο εγώ αγοράζω...

michele είπε...

Μεχρι τωρα Πανο και προς δικη μου εκπληξη -οι πιο σοβαροι σ αυτα που λενε-αν συγκριθουν φυσικα με προηγουμενες κυβερνησεις ειναι αυτοι εδω.Μεχρι τωρα γιατι ποτε δεν ξερεις..

Θαναση ενα στοιχημα ειναι η Αλφα ΤΩΡΑ. Δυστυχως δεν μπορουμε να παιξουμε με αποτιμησεις ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .Παιζουμε με το ματι

Θανασης Κ είπε...

θα το παιξω μικελε το στοιχημα και ο ...θεος βοηθος

ThitaDelta είπε...

... χεχε, δηλαδή μικρέ του πήρες και τα σώβρακα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο Βαμβακούλας μας μένει τώρα εκτός αν έχει γράψει κάτι και μου ξέφυγε χεχε

ThitaDelta είπε...

... "Παιζουμε με το ματι"

αφήστε τα πονηρά σχόλια εδώ είναι μπλόγκι χρηματιστηριακό, χεχε

Andreas D. είπε...

ΠΑΝΟ,
θα το αλλάξω κι εγώ σε Μπατσινίλας... χαχαχα

michele είπε...

Κατω απο 1 ΜΙΚΡΕ απο μενα κλπ ΠΟΥΛΑΡΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ,απο κει και πανω το συζηταμε

μπαρμπαλιας είπε...

με το "ματι"...
ΙΑΤΡΙΚΟ,ΙΝΛΟΤ...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Kαι η ΥΓΕΙΑ του Πάνου μία χαρά..
και για το μάτι με το μάτι ΝΗΡ!!

Unknown είπε...

ΑΒΑΚΑΣ και ΤΡΑΣΤΟΡ δείχνουν σημάδια ζωης....

Andreas D. είπε...

ΓΙΑΝΝΗ,

έφυγα απο το χαρτί σου...

Unknown είπε...

Ανδρέα με τα 305 κομμάτια που βοήθησες χθες να ανοίξουμε, έχεις ήδη ΚΕΡΔΟΣ.

michele είπε...

Το μουλαρι των κατασκευων και το μουλαρι του ομιλου ΒΙΟΧΚ καλα πανε σημερα

Θανασης Κ είπε...

μικρε...η τραπεζα γης να του κανει λες??

michele είπε...

..Αλλα σπαει και ο ΣΩΛΗΝΑΣ πανω σιγα-σιγα ΩΧ

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
δεν πρόσεχες...πήρα άλλα 300 στο 1,71...

ΤΡΑΣΤΟΡ: 0,76

john deer είπε...

πω πω κανεις και διαλογο μονος σου...κτυπας δηλ το κορνερ και πηδας και για κεφαλια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επανήλθα
Κι εγώ Αρδίζογλου σε λίγο Ανδρέα.
Κώστα την υγειά μας να έχουμε πρώτα απ' όλα!

Ο τζίρος στο δίωρο σας λέει τίποτα;

Unknown είπε...

Καιρό τώρα έχω δωσει ως σημείο αναφοράς το 1.80€...Πριν σπάσει το 1.59€.

Μενει να δουμε ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΣΠΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ και φυσικά το κρατήσει.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Σωστά Πάνο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ειδικά από την ΑΛΦΑ που δεν είχα ποτέ...
Όσο για το άλλο ήταν συγκεκριμένη ώρα, συγκεκριμένη μέρα αλλά η εμπάθεια δεν μπορεί να κρυφτεί.
Τέλος πάντων...
πάλι Λουμίδη πίνεις...
με τον παπαγάλο νιώθεις σπίτι ρε παιδί μου!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεύτερη φορά υπό το μηδέν
Προηγούμενο χαμηλό βλέπω 1062,80

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε λες να πάρω;;; χαχα
Ας περάσει επιβεβαιωμένα το 0,34 πρώτα...

michele είπε...

Ωραια η αγορα ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να κλείσει και το γκαπ που δεν μπόρεσε να το κάνει 3 φορές...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έχω σβήσει τίποτα εγώ πάντως!
Είναι που με λέει Πανούλη!

michele είπε...

Eγω σβηνω ,εχουμε και δουλειες χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είναι που εκτιμώ και τον Αντώνη...

Andreas D. είπε...

Πολύ κομμάτι ο ΕΠΙΛΚ...

michele είπε...

Αμα δεν φυγει πανω ....δεν εφυγε -τρακαρε δεν προλαβα καν να το γραψω

Γεράκι είπε...

Schaeuble: Οι μη ασφαλισμένοι καταθέτες θα πρέπει να υφίστανται bail-in

ποιοι ειναι η ΜΗ ασφαλισμένοι?

michele είπε...

Οι ΠΑΝΩ απο 100.000 ευρω ανα τραπεζα και ανα καταθετη

michele είπε...

Αρα 3 συνδικαιουχοι που εχουν λογαριασμο 300.000 ευρω ειναι ασφαλισμενοι.

michele είπε...

Βαρουφάκης: "Ήμουν ανόητος που συνεργάστηκα με τον Γιώργο"

Εν τωρα εισαι μια χαρα ..Μαλισταααα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι συμπάθειες δεν κρύβονται χαχα


Ο άλλος ο καρεκλάτος έχει ασφαλίσει το καρότσι του;

michele είπε...

Ο καρεκλατος δεν εχει αναγκη,εμεις εχουμε χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...


Η Κομισιόν προτίθεται να αυξήσει την προστασία των καταθετών

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1794909

makis είπε...

Καλησπέρα σε όλη την παρέα? ΜΙΓ να αγοράσουμε ή ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Μάκη
Enter at your own risk

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η αληθεια είναι ότι δείχνει δυνατή σήμερα

Γεράκι είπε...

σε καποιους αρεσε το διαγραμμα μου..ισως το ειδε ο Βγενοπουλος..

Γεράκι είπε...

ΜΙΓ σημαντικο το 0,37...εαν σπασει σε ημερησιο..πορευεται για το πανω range...

makis είπε...

Ευχαριστώ.

Andreas D. είπε...

ΓΙΑΝΝΗ,

σσσσσσσσ

Unknown είπε...

ΜΠΟΚΑ.....ΧΑχαχαχαχαχχα

Ρε τι μου θύμησες πάλι ΜΙΚΡΕ...

Θανασης Κ είπε...

..ΜΠΟ[Μ]ΠΑ Ο ΜΠΟΚΑ λοιπον....

Unknown είπε...

Σε κάθε περίπτωση ΟΛΑ να τα πουλήσει δεν καλύπτει τις τεραστιες υποχρεώσεις του και γιαυτο θέλει τεράστια προσοχη.

Εκτος σχεδίου χωρις δυνατότητα άλλης μορφής εκμετάλλευσης είναι τα οικοπεδα...

Γνώμη μου πάντα.

michele είπε...

Γιατι ακριβως πραγμα μιλαμε,ακου ΜΠΟΚΑ χαχαχα

Unknown είπε...

Προτιμώ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ να πάρω ΛΑΖΑΡΙΔΗ...

makis είπε...

Το αποφάσισα δεν αγοράζω ΜΙΓ.Δεν αγοράζω τίποτα.Πούλησα ΔΕΗ.

michele είπε...

Ενταξει,καλυτερο μαγαζακι ο Λαζαριδης

Ευρωβ μ αρεσει χαχα

Θανασης Κ είπε...

χθες η Αλφα αγοραζοταν στο 0.70..σημερα την χωνουν στο 0.54....
ψυχαναλυση εδω κ τωρα.....

Unknown είπε...

Michele ο ΚΤΗΛΑ πιο μαζεμένος δεν γίνεται....Απλά δεν μπλέκεις αν δεν έχεις διάθεση να περιμένεις όσο πάρει ώστε να πουλήσεις επί 3....

Για να μαζέψεις 1000 κομμάτια θες 1 μήνα.

Το μαγαζί πάντως είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εξαιρετικό.

michele είπε...

Εχω να ασχοληθω χρονια με το ΚΤΗΜΑ Ioannou. Oταν δεν ασχολουνται οι επιχειρηματιες την κανω κι εγω.
Μονο ΕΛΒΕ και ΝΑΥΠ κρατω με σοβαρο αριθμο τμχ ( για τετοιες)

εδω επαιξα ΕΥΡΩΒ πριν χαχα

Unknown είπε...

Michele Ο συγκεκριμένος ασχολείται. Με τον να μαζέυει το χαρτί και να μην κυκλοφορεί ούτε ρετάλι.

Θα τα μοιράσει προς το 0.90€ αν φτιάξει κλίμα...

Andreas D. είπε...

Αν δεν είχε πωλητή η ΒΙΟΣΚ που θα είχε πάει ?

michele είπε...

ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ...

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, εγώ το πήγα στο συν.... με 10 ΕΕΕ...

michele είπε...

Ioannou τους ξερω απ εξω ολους αυτους ..

Οπως ειδαμε εσπασε χεχε

Επομενος στοχος ΕΥΡΩΒ τα 0,45 ( ο στοχος αυτος ειναι προιον δικης μου επιθυμιας και δεν ειναι προτροπη για πωληση η αγορα του συγκεκριμενου τιτλου)

michele είπε...

Οι long θελουν πανω απο 1068,8

Andreas D. είπε...

τσούκου-τσούκου το ΟΤΟΕΛ...

Γεράκι είπε...

ΑΛΦΑ..αντε το ριχνω..με stop loss το χαμηλο ημερας κ θετικο ωριαιο κλεισιμο...γινεται ενδιαφερον για τους μεγαλους τζογαδορους...

ΑΛΦΑ οι οποιοι δεν θα κλαίνε επειδή δεν τους έκατσε...κ χασανε ενα πακετο...

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα ! βγηκαν τα intraday μας Γερακι σημερα.
Α τι λεω δεν πουλαω σημερα ..ξεχαστηκα

michele είπε...

Για παμε τωρα λοιπον ( αφου περασε η παπαρια το 1068,8)

Γεράκι είπε...

εκανα ενα κακο trade σημερα...κ το μαζεψα στην συνεχεια...

ελπιζω καποιος φιλος να εκαμταλλευτηκε τα λεγομενα μου...
επαιξε ομορφα...κ αφηνει κ προοπτικες για αυριο..

Γεράκι είπε...

μπραβο mic...well done once again..!!!

Ctsam είπε...

ΔΕΗ κραταμε ή δινουμε ?

μπαρμπαλιας είπε...

μπραβισιμο ουνιμπίος

Unknown είπε...

Ανδρεα πήρα ένα 10χίλιαριο μέχρι το 0.7480€....

Βλέπω τον έχουν έτοιμο....

michele είπε...

Ζωγραφισαν αυτοι,ζωγραφισαμε κι εμεις!

ThitaDelta είπε...

... πιάνονται και οι μουτζούρες;

michele είπε...

Πιανονται ,δεν βγαινουν τα σχεδιακια με την πρωτη Δημηρό..ουτε βγαινουν παντα.

Καινουργια ψηλουλια σιγα-σιγα,επομενως χρησιμοποιουμε τον αδοκιμο ορο ,γλυστραει προς τα πανω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ανάλογα με το χέρι που έχει ο καθένας χαχα

Και ο ΜΙΓας του φίλου μου έκλεισε το γκαπ και έφυγε...

michele είπε...

Διασπαση του εκθετικου 200 αρη ο ΜΙΓ καλος απ το πρωι ..

michele είπε...

Παμε επανω,απογευματινη αναρτηση !!