Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


X.A.A. LIVE 

KΑΛΩΣ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ....
        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
H ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ "ΑΦΗΓΗΣΗΣ" ΣΤΗΝ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...

Του Κεμάλ Ντερβίς

Η καλύτερη συμβουλή που πήρα όταν ανέλαβα θέσεις πολιτικής ευθύνης στην Τουρκία, πριν από μία δεκαετία και πλέον, ήταν να αφιερώνω «πολύ χρόνο και σκέψη για την ανάπτυξη και την επικοινωνία της "αφήγησης" εκείνης που θα υποστηρίξει το πολιτικό πρόγραμμα που επιδιώκουμε να πετύχουμε». Οσο περισσότερο, δε, αντικείμενο του δημόσιου διαλόγου είναι η οικονομική πολιτική, τόσο πιο σημαντικές είναι κι αυτές οι πολιτικές αφήγησης.
Η κρίση που αντιμετώπισε η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ευρωζώνη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάγκης για μία αφήγηση που θα εξηγεί δημόσια τις ακολουθούμενες πολιτικές και θα τους διασφαλίζει πολιτική στήριξη. Μία επιτυχημένη αφήγηση δεν μπορεί να είναι ούτε πολύ σύνθετη, ούτε πολύ απλουστευτική. Πρέπει να καλύπτει τη φαντασία, να αντιμετωπίζει τις αγωνίες της κοινής γνώμης και να δημιουργεί ρεαλιστική ελπίδα. Οι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται συχνά τον φθηνό λαϊκισμό.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι κατάφερε να προσφέρει μία τέτοια αφήγηση στις κεφαλαιαγορές τον περασμένο Ιούλιο. Είπε ότι η ΕΚΤ θα κάνει οτιδήποτε αναγκαίο για να αποτρέψει τη διάλυση του ευρώ, προσθέτοντας απλά: «Πιστέψτε με, θα είναι αρκετό».

Μ' αυτή τη φράση, ο κ. Ντράγκι εξουδετέρωσε τον, παγιωμένο τότε, κίνδυνο διάλυσης, που ήταν υψηλότερος μεν στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα οδηγούσε στα ύψη το κόστος δανεισμού της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Δεν ήταν ένα λαϊκίστικο μήνυμα, επειδή πράγματι η ΕΚΤ διαθέτει τη δύναμη πυρός για να αγοράσει τόσα κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή όσα χρειάζονται για να μπει μία «οροφή» στα επιτόκια, τουλάχιστον για πολλούς μήνες.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες, γενικότερα, έχουν συνήθως μεγαλύτερη ικανότητα να προσφέρουν βραχυπρόθεσμες ή μεσοπρόθεσμες αφηγήσεις στις αγορές. Ο πρόεδρος της αμερικανικής Fed κ. Μπεν Μπερνάνκι έδωσε τη δική του αφήγηση δεσμευόμενος ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ και ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας της Ιαπωνίας κ. Χαρουχίκο Καρούντα έδωσε πρόσφατα μία άλλη αφήγηση, λέγοντας ότι θα διπλασιάσει την προσφορά χρήματος έτσι ώστε ο πληθωρισμός να φθάσει το 2%.

Παρ’ ότι όμως οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τέτοιες αφηγήσεις στις αγορές, είναι οι πολιτικοί ηγέτες εκείνοι που πρέπει να παρέχουν τα συνολικά κοινωνικοοικονομικά μηνύματα τα οποία θα ενθαρρύνουν τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, την υποστήριξη των ψηφοφόρων προς τις μεταρρυθμίσεις και την ελπίδα για το μέλλον. Η αλχημεία των κεντρικών τραπεζών, για να δανειστώ έναν όρο από το νέο βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου Νιλ Ιρβιν, έχει τα όριά της.

Ειδικά η Ευρώπη έχει ανάγκη από την αφήγηση μίας μακροπρόθεσμης ελπίδας που θα πυροδοτήσει την πραγματική ανάκαμψη. Η Γαλλία έρχεται όλο και πιο κοντά στη ζώνη κινδύνου, ενώ ακόμη και το ετήσιο ΑΕΠ της Γερμανίας μειώνεται με ποσοστό πάνω από 1% τον χρόνο. Την ίδια ώρα, η υποχώρηση των spreads στις αποδόσεις επιτοκίων ελάχιστη ανακούφιση μπορεί να προσφέρει στην αυξανόμενη στρατιά των ανέργων της Νότιας Ευρώπης, όπου η ανεργία των νέων έχει φθάσει σε δραματικά επίπεδα - κοντά στο 60% σε Ελλάδα και Ισπανία και σχεδόν 40% στην Ιταλία.

Η αφήγηση αυτή πρέπει να απαντήσει τρεις κρίσιμες ερωτήσεις. Πώς μπορεί το ευρωπαϊκό μοντέλο της ισχυρής κοινωνικής αλληλεγγύης και ασφάλειας να μεταρρυθμιστεί, αλλά και να διασωθεί; Πώς μπορεί να επιτευχθεί και να διατηρηθεί η ανάταξη της οικονομικής ανάπτυξης εντός της ΕΕ; Και πώς μπορεί η λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, με ενισχυμένη νομιμοποίηση, να υπηρετεί τόσο τις χώρες που έχουν ευρώ όσο και εκείνες που διατηρούν τα εθνικά τους νομίσματα;

Για αρχή, απαιτείται μία επανάσταση στην οργάνωση της εργασίας, της εκπαίδευσης και της ανάπαυσης. Η κοινωνική αλληλεγγύη, κομβική για την ταυτότητα της Ευρώπης, μπορεί και πρέπει να περιλαμβάνει μεγαλύτερο εργασιακό βίο, αλλά επίσης και περισσότερο μοίρασμα της εργασίας, εκπαίδευση ενηλίκων και χαμηλότερο μέσο όρο εβδομάδων εργασίας (κυρίως κοντά στη σύνταξη).

Αυτή η ευελιξία προϋποθέτει τη συναίνεση όλων: Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν στην αλλαγή των απαιτήσεων. Οι εργοδότες πρέπει να αναδιοργανώσουν τις επιχειρήσεις τους ώστε να επιτρέπουν αυτό το μοίρασμα της εργασίας, την εργασία από το σπίτι και τα διαλείμματα εκπαίδευσης. Και οι κυβερνήσεις πρέπει να αναμορφώσουν τα συστήματα φορολόγησης, εισοδηματικής στήριξης και ρύθμισης έτσι ώστε να προωθήσουν μία «επανάσταση ευέλικτης αλληλεγγύης», που θα ενθαρρύνει την ατομική επιλογή και ευθύνη, αλλά θα παραμένει δεσμευμένη και στην κοινωνική συνοχή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους, με τους πολίτες να αποκτούν καλύτερη πρόσβαση στην «ενήλικη εκπαίδευση», να διαθέτουν περισσότερο χρόνο για τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και να παραμείνουν παραγωγικοί ενεργά εμπλεκόμενοι για μεγαλύτερο διάστημα στην υγιή ζωή τους.

Η Ευρώπη δεν χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης αντίστοιχους με εκείνους της Ασίας. Μπορεί να διασφαλίσει αξιοπρεπή εργασία και ευημερία, με έναν διατηρήσιμο ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2%. Για να επιτευχθεί αυτό, κάποιος θα πρέπει να πει στους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι τα κεφάλαια της χώρας τους θα ρέουν για πάντα προς την Ισπανία, αλλά ότι οι μισθοί τους μπορούν να αυξηθούν με ρυθμούς διπλάσιους από εκείνους του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς τον κίνδυνο πληθωρισμού ή ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών, επειδή η Γερμανία έχει το μεγαλύτερο εξωτερικό πλεόνασμα στον κόσμο.

Θα πρέπει να ανοίξουν επίσης οι αγορές του τομέα των υπηρεσιών εντός της ΕΕ. Οι χώρες με ισχυρότερη δημοσιονομική θέση θα πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο σε ένα μείζον πανευρωπαϊκό πρόγραμμα αναβάθμισης της κατάρτισης. Ο αριθμός των πανευρωπαϊκών υποτροφιών θα πρέπει να διπλασιαστεί. Τα σχολικά προγράμματα παντού θα πρέπει να στοχεύουν στην εκπαίδευση τρίγλωσσων πολιτών.

Επιπροσθέτως, μία πλήρης ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση, με κοινούς πόρους για δράση, θα πρέπει να συσταθεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία έλαβε μία σημαντική ενίσχυση κεφαλαίων το 2012, θα πρέπει να συμβάλει με ένα μεγάλο πρόγραμμα υποστήριξης των επενδύσεων για τις υπάρχουσες μεσαίες επιχειρήσεις και με επιδοτούμενη χρηματοδότηση από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την ενθάρρυνση των νέων επιχειρηματιών για περιορισμένη περίοδο. Η απασχόληση και η εκπαίδευση των νέων ανθρώπων πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού συμφώνου, ενώ τα προγράμματα θα πρέπει να αναβαθμιστούν σε «ρυθμούς κρίσης» αντί να κινούνται στη λογική «business as usual».

Τέλος, η νομισματική ένωση προφανώς απαιτεί μεγαλύτερο μοίρασμα της κυριαρχίας, πρέπει επίσης να υπάρξει μία «μεγαλύτερη Ευρώπη» που θα περιλάβει το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους. Αυτό προϋποθέτει θεσμούς δύο ταχυτήτων που θα υπηρετούν και τους δύο τύπους χωρών: Τις «εντός ευρώ» και εκείνες που προτιμούν να διαφυλάξουν τη νομισματική τους κυριαρχία σε μία μεγαλύτερη Ευρώπη, χτισμένη γύρω από μία παλλόμενη ενιαία αγορά και κοινές δημοκρατικές αξίες.

Αυτά τα συνδεόμενα οράματα μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν εάν η Ευρώπη θέλει να ευδοκιμήσει ξανά. Μαζί, διαμορφώνουν μία επιτακτική αφήγηση που οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αρχίσουν να αρθρώνουν.

Ο κ. Κεμάλ Ντερβίς, πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και πρώην επικεφαλής του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) είναι αντιπρόεδρος του ινστιτούτου Brookings

Copyright:Project Syndicate,2013.
www.project-syndicate.org

www.kerdos.gr

119 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
χαρας ευαγγελια..με τους φιτσιδες...
και τους κοκκινοκωλους στα χαι τους...
και τη φουκαριαρα τη μαϊμού ,να προσπαθει απο κοντα να γλυψει κοκκαλακι...
τα σπρεδές στα κατω τους,αλλα Μικε μην φωναζεις...
οταν ανεβαιναν...το ΧΑΑμενο επεφτε 5-7% καθε μερα...
ετσι να μην ξεχνιωμαστε...

και μια αλλη παραμετρος της ζωης.
η αληθινη...
η Ατζελινα εδωσε ρεστα θαρρους
και ειλικρινειας..
μπραβο κοπελα μου να ζησεις και το αξιζεις...
και τα καλυτερα για τον γιο του Νικου..γερά ρε

ευαγγελος είπε...

Καλημερα στη καλη παρεα! Αχ βρε γιατρε! Με τι καρδια μπορεσες?

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΠΕ: Καραμπόλες προβλημάτων σε δεκάδες εισηγμένες
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/775096/Article.aspx

ανανεωσημες πηγες ενεργειας...
προβληματα επι προβληματων,κυριως χρηματοδοτησης απο τις τραπεζες...
για ποιό;;; για το αυτονοητο..
στην πατριδα του Ηλιου και του Αιολου...
και επειδη παντα τα πραματα στη ζωη εχου δυο οψεις...
οι μη χρηματιδοτουμενοι τι θα κανουν ;;;
θα σφιχτουν και θα πουλησουν ...
και ξερετε ποιοι οι μνηστηρες...
οι βοριοι προστατες μας

Νίκη είπε...

Καλή-καλή ημέρα να έχουμε.

Νικόλα, κράτα το χεράκι του και διοχέτευσε την θετική ενέργεια και τις ευχές όλων μας.

Καλή συνέχεια στην ημέρα μας.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα.Νίκο εύχομαι τα καλύτερα για τον γιόκα σου,όλοι μαζί θα το περάσουμε...

Bondexj είπε...

gm gents... Καλη επιτυχια Νικο... Ολα να πανε καλα...

Bondexj είπε...

kara χαιρομαι που σε βλέπω από εδω..μαυρα μάτια καναμε

profit είπε...

Καλημέρα στους αγαπητούς φίλους

Unknown είπε...

Καλημέρες!

ΑΝΔΡΕΑ για να δούμε σήμερα συμπεριφορά ΤΡΑΣΤΟΡ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους
Καλή συνεδρίαση.
Όλα καλά να πάνε στον μικρό του Νίκου.

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σας...καλη Fitchoσυνεδριαση...

michele είπε...

Kαλημερα,.καλημερα,ειπαμε μετα την διασπαση του 360
ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ
ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ

john deer είπε...

καλημερα ....η σκεψη ολων μας σημερα και η αυρα μας στον νικο και την οικογενεια του...να πανε ολα κατ ευχην

Γεράκι είπε...

ελα η ΣΕΝΤΡ μου γυρισε...αυτο κ εαν ειναι νεο!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Καλημερααααα
ολα καλα,και στον Νικο να ερθουν καλα.
Σας αγαπω

ευαγγελος είπε...

Ελα μου ντε! Και μαλιστα με φόρα!!!!!

michele είπε...

Καλημερα και στην Καθυ,κιτρινη καρτα γιατι μπηκες και δεν μιλησες χτες.
αλλα για την ειλικρινεια ,σ αγαπαμε!

Γερακι ειχες καμμια ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ για ΣΕΝΤΡ??

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ δεν χρειάζεται....

Μιλάω τηλεφωνικά με τον Αντώνη. Μην κουράζομαι κιόλας...

Γεράκι είπε...

χμμμμμ....

απο το ΣΕΝΤΡ ολα τα περιμενω...

michele είπε...

Ioannou πιανει στην Κινα το τηλεφωνο?? χαχαχα

Unknown είπε...

Δορυφορικό Michele....

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
....ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΚΟΜΗ,ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΑΝ Δ Ω Ρ Ε Α Ν ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ (ΒΛΕΠΕ ΜΤΧ ) ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ..

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ Η ΤΙΜΗ .....ΜΕΓΑΡΟ!!

ΑΝΤΕ ΦΕΥΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

michele είπε...

Γερακι ,αμα δεν περιμενεις συγκεκριμενα χαρτια λεφτα δεν βγαινουν και δεν μιλαω γαι ..μουλαρια

michele είπε...

Για σου ΘΟΥ -ΒΟΥ ,ετσι γινεται στα χρηματιστηρια ,υπαρχουν ΔΩΡΕΕΣ που δεν τις ..ακουμπαει κανεις

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ εχεις κανα ελβεδακι?? γιατι μου φαινεται δεν εχεις προλαβει να φορτωσεις

Unknown είπε...

Φ. Ταμβακάκης:"Στο Χρηματιστήριο πλέον δεν θα βγαίνουν ευκολα κέρδη"

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΧΕΙ ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ....

ΚΑΙ Η ΑΜΚ του κυρίου ΑΚΑΛΥΠΤΗ...

Unknown είπε...

O Αβακας γέμισε πωλητές....

Ετσι για να δημιουργηθεί και όγκος....

Unknown είπε...

Ουτε στην Κίνα δεν πάω....

Να είναι καλά το δορυφορικό τηλέφωνο....

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ: Με τον Πόντιο έχουμε και άλλο θέμα ανοιχτό....Κάτσε να δούμε μην κάνουμε την τράμπα...

michele είπε...

Στο 0,40 δωστα και βλεπουμε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλημερα σε ολους.ΝΙΚΟ η ομαδα κ η θετικη σκεψη μας ειναι μαζι σου.Ολα καλα θα πανε να ξερεις.
Michele τα σεβη μου.Να ρωτησω κατι?Σχολια του τυπου θα δουνε κ οι τυφλοι που παλια εγραφε ο καρα εδω ειναι σωστα η βιαζομαι πολυ?Παλι λαλακια ειπα ετσι?χαχαχαχαχαχαχαχα

Unknown είπε...

Δεν μας ανησυχει ο μεγαλος ογκος???
του χαα

Bαγγελης gelato είπε...

καλημερα καλημερα σε ολους υγεια πανω απο ολα παιδια να εχουμε ....εγω δυσυχως σημερα συνοδευω τον δευτερο φιλο μου στην τελευταια κατοικια ετων 45 μεσα στους δυο τελευταιους μηνες.......και οι δυο με την παλιοαρρωστια ....ας οψεται η στεναχωρια της κρισης για αυτο να χαμογελαμε και να ειμαστε θετικοι

michele είπε...

Γιαννη ειναι μια εκφραση την οποια χρησιμοποιω κι εγω και ειναι..μεσα

Καθυ οι διασπασεις γινοννται με μεγαλους ογκους ,αλλιως θα με προβληματιζε το θεμα


Βαγγελη οποιος εχει ζησει σε προσφιλες προσωπο τετοια εμπειρια ,καταλαβαινει

Για να θυμομαστε "λεπτομερειες" που ξεχναμε

michele είπε...

Τα εκανε και ο Χαλιωρης αυτα στα ΠΛΑΘ Γιαννη

Θανασης Κ είπε...

εχουμε καινουργιο μεγαλομετοχο με το ονομα...κλμουνια????

Unknown είπε...

Ανδρέα κάτι 30άρια που πουλάνε στην ΤΡΑΣΤΟΡ δεν θες να σου πω τι θα γίνει αν τους τα πάρουν...

Αναβαθμίζω την τιμή στόχο στο 1.10€.

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,

τους βλέπω... ωραία τιμή στόχο έβαλες...

τα 10,000 στο 0,72 είναι δικά μου...

manos είπε...

KALHSPERA SE OLOUS YFESH 5,3 TO PROTO TRIMHNO

Unknown είπε...

Πάνω στην ονομαστική αξία Ανδρέα και 15% κάτω από την μικτή τιμή του Σάλλα.

Unknown είπε...

Εγώ πλέον είμαι με μικτή στο 0.75€ και 15.000 κομμάτια....

Πήρα και 500€ μέρισμα Χαχαχαχαχαχαχα.

Unknown είπε...

Και του χρόνου θα πάρω μέρισμα από τον ΑΒΑΚΑ. Αλλά εκεί το πακετάκι θα είναι πολυυυυυυυ πιο δυνατό :)

michele είπε...

Γεματος χαρτια ο τοπος Γιαννη ..

Παρακεκινδυνευμενη η προβλεψη,τα στοιχεια αυτα ειναι τα μη εποχικα διορθωμενα

Θανασης Κ είπε...

παντως ο ομιλος δεν τραβαει ουτε σημερα...εκτος βεβαια της ΧΑκορ

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ εσύ τι λες????

Θα τον χτυπήσουμε τον Αστέρα παρέα με την Intercontinental??????

michele είπε...

Ειναι στην Κινα ΘΑΝΑΣΗ,ασχολειται με σοβαρα θεματα τωρα

Θανασης Κ είπε...

δεν ηξερα οτι και ο προεδρος μαζι...μεταξυ ΕΛΚΑ - ΕΛΒΑΛ τι σου αρεσει περ/ρο??

ΑΡΤ είπε...

Αναπολω τις μερες που την ωρα της συνεδριασης η Ελευθερη Γνωμη ειχε κατι να προσφερει σε εμας τους μικροεπενδυτες...γιατι με θλιψη μου διαπιστωνω οτι εχει γινει μπλοκ γνωστοποιησης συναλλαγων και κουτσομπολιου...
Τελος παντων...ισως να ειμαι εγω λαθος και να ζηταω πολλα απο το διαδυκτιο.
Καλο μεσημερι σε ολες και ολους.

Υ.Γ. Θεωρησα οτι ειναι καλυτερα να κρυψω το ονομα μου,αν και οι πιο παλιοι καταλαβατε ποιος ειμαι...
το μηνυμα αυτο δεν γραφτηκε σημερα.

michele είπε...

Διαφορετικα μαγαζια Θαναση,διαφορετικο παιξιμο ..ΚΑΘΕ χαρτι του ομιλου εχει την ...ιστορια του σαν χρηματιστηριακη συμπεριφορα

Unknown είπε...

Ανώνυμε είσαι λάθος.

Unknown είπε...

το forum έχει ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στους μικροεπενδυτές το τελευταίο διάστημα.

Unknown είπε...

Και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που κρύβεις το nickname σου....

Ανοιχτά χαρτιά.

michele είπε...

Αγαπητε ανωνυμε ,ο καθενας εκφραζεται ελευθερα και πιανει ο,τι συζητηση θελει

Οποιος ειναι παρατηρητικος "πιανει" πολλα πραγματα
εγω τουλαχιστον λεω ο,τι μπορω περισσοτερο οσο μου επιτρεπει ο χρονος μου

Harry είπε...

"Οποιος ειναι παρατηρητικος "πιανει" πολλα πραγματα"


Εγκρίνω και επαυξάνω!!!

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ θα σου βάλω πιππέρι στο στόμα...

Andreas D. είπε...

Ευτυχώς κρατήθηκα... ήμουν έτοιμος να γνωστοποιήσω μια επικείμενη συναλλαγή...!!

michele είπε...

Στομα εχει και μιλια δεν εχει ΜΙΚΡΕ.

Αντε να πω και γω μια τακτικουλα ΔΙΚΗ μου για επιδοξους traders

Παιρνουμε παραδειγμα την χτεσινη συνεδριαση:

Εχουμε ας πουμε τις 4 τραπεζες με αυτην την συμπεριφορα:

ΕΤΕ : ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΑΛΦΑ: ΚΑΚΗ ΣΤΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΡΩΕΙ ΧΩΣΙΜΟ

ΕΥΡΩΒ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΜΕΠΡΙΦΟΡΑ
ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ

ΠΕΙΡ: ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ


Επαιξα ΕΥΡΩΒ γιατι:
ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ απο την αρχη, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ

για του λογου το αληθες ,δειτε τις χτεσινες διορθωσεις ,το που πηγαν και το πως εκλεισαν.

Harry είπε...

Γιατί??? Κακό είναι να το πατάτε???? :)

michele είπε...

Εννοει " για τους αλλους " Ηarry, o καθενας παταει το enter για τις δικες του ,αυτο καταλαβα εγω

Harry είπε...

αστειευόμουν michele...:)

Θανασης Κ είπε...

michele....μηπως υπαρχει υπερβολη στις τραπεζες?? ποτε θα αντλησουν ρευστοτητα για να μπουν στα warrants??

john deer είπε...

αυτο εννοει ειρωνικα ο harry michele

ArTaXiA είπε...

Άβακες ακούω. Έδωκα στο 1,83... Δεν υπάρχει Άβακας για μένα πλέον.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

MΙΧΑΛΗ,τσιμπισα λιγα ΕΛΒΕ,ελπιζω ΚΑΙ τεχνικα να συμφωνεις.Βλεπω σε ανοδο
νουμερα που σου εχω πει εδω...με μια σταση στα 0,8Χ

ΕΧΑΕ θα πεσει γελιο... σε λιγο ,ειχα πει 3 Χ 3 =9 για το που θα δωσω..

ΑΒΑΞ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ...ΕΛΒΑ,ΣΩΛΚ,ΙΝΤΚΑ

ΜΙΓ ΑΡΓΗΣΑ ΛΙΓΟ,ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΛΛΑ....ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ...

Unknown είπε...

Artaxia bravo. Αφου έχεις κέρδος καλά έκανες.

μπαρμπαλιας είπε...

ArTaXiA.....
εδωσες ΑΒΑΚΑ;;;

μπαρμπαλιας είπε...

οσο για τον Ανωνυμο φιλο...
δεν κρατηθηκε τιποτε μυστικο...
ολα στο πιατο..με τις βραδυνες αναρτησεις...
αλλα δεν ειναι δυνατον να ειμαστε 24 ωρες στο μπισι...

Unknown είπε...

Μπάρμπα μόνοι μας μείναμε να φυλάμε Θερμοπύλες στον Αβακα...

χαχαχαχαχχαα

michele είπε...

Σε καλη μερια ARTAXIA, το θεμα ειναι οτι ειχες το μουλαρακι των κατασκευων.Ενδιαφερον.

ΘΟΥ ΒΟΥ το ελβεδακι θεμελιωδως ειναι απο τα φθηνοτερα χαρτια.
Απο αποψη κινητων μεσων εχει διασπασει 20-50-100-200..

ArTaXiA είπε...

Ναι, τον έδωσα όλον. Γενικώς, κάθε εβδομάδα δίνω ένα 10% του χαρτοφυλακίου... Την προηγούμενη εβδομάδα έδωσα ΜΕΤΚ, αυτήν ΑΒΑΞ, την επόμενη λέω να δώσω τα ΜΟΗ.

Unknown είπε...

Artaxia:

"It may have been Meyer Rothschild, the German banker and patriarch of the legendary House of Rothschild who, when asked how he got so rich, attributed his success to two things. He said he always bought when there was blood in the streets - panic, chaos - when despondency gripped the markets. (in old man Rothschild case, investing amid the turbulence of the Napoleonic wars, the blood was as likely to be literal as it was to be figurative.) And he always sold "too soon". He did not wait for the enthusiasm to peak. He always knew when to get out, and he got out in time with all his money."

michele είπε...

Αλλα εδω θα μου πεις ΑΡΤΑΧΙΑ ,σοφα ποιωντας ασχοληθηκες καποια στιγμη με την AΡΒΑ ..

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΣΤΗΚΑ ΜΙΧΑΛΗΗΗΗΗΗΗ

ArTaXiA είπε...

Ναι Michele. Και σήμερα επιτέλους λεώ να πληρωθώ. Πιστώνεται το τίμημα!

michele είπε...

Eχει 3-4 μερες που ασχολειται ΘΟΥ ΒΟΥ ,αφου δεν καταφερε να παρει τα δικα μου και καποιων αλλων,βαρεθηκε να περιμενει και ..ξεκινησε


Οσο ο VIX ειναι κατω απο 17 εχουμε ηρεμια ---> Αrtaxia

michele είπε...

Λιγοι επενδυτες "ασχολουνται" με τετοιες ευκαιριες.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3v6MBHpzZg8

ΑΝΕΒΗΚΑ....ΜΙΧΑΛΗ ,ΑΣ ΚΑΝΕΙ ..ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ..

http://www.youtube.com/watch?v=BUXLE9sbFN8

ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!!!
ΕΛΑ ,ΠΑΜΕ

Γεράκι είπε...

πολυ ωραια τα ειπες mic, σχετικα με την τακτικη με τις τραπεζες..να το εχουμε στο νου μας..

ArTaXiA είπε...

Ο Vix είναι για αγορά. Το θέμα είναι πως επειδή υπάρχει σχεδόν πάντα contango, καταλήγεις κάθε μήνα στα λεφτά σου. Παρ' όλα αυτά τον κοιτώ στενά και θεωρώ πως το ίδιο θα μπορούσατε να κάνουν και πολλοί εδώ, αντί να ασχολούνται με χαρτιά τύπου "τελευταία εβδομάς των υπολοίπων".

Γεράκι είπε...

αρε ΔΙΟΝ...κ σε ειχα παρεξηγησει...χαχαχα..(πλεον δεν το κυνηγάμε...)

michele είπε...

VIX ,θα αγοραζα με επικυρωμενη διασπαση του 15 και του 16,5.Διοτι η κινηση απο κει και πανω πιστευω θα αποδωσει

Υπαρχουν "τελευταιες εβδομαδες" των υπολοιπων που δινουν 30-40% για πλακα χεχε.

ΑΡΤ είπε...

1) Christos Ioannou 1:13 μ.μ....
το ειπα πριν απο σενα...

2)Christos Ioannou 1:15 μ.μ.
για να σου φυγει η περιεργεια...

3) michele 1:16 μ.μ.
οι προσπαθειες σου ειναι αν μη τι αλλο φιλοτιμες και μονο που απαντας σε καθε ερωτηση που σου απευθυνει καποιος δεν θα τολμουσα ποτε να σου ριξω ευθυνες...

4) Andreas D. 1:32 μ.μ....
μπορεις να συνεχισεις στο ιδιο μοτιβο...

5) ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 1:19 μ.μ....
πριν απο ενα χρονο αν και μιλουσες πιο λιγο,"ελεγες" πιο πολλα...

6) ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 1:42 μ.μ....
σου ειπε κανενας οτι δεν ακολουθησα την προτροπη του για ΜΙΓ ?
Κατ'εμε κακως διαγραφονται τα μηνυματα του ( τα μη υβριστικα )σαν παπαγαλιστικα γιατι υπαρχουν κι αλλοι που παπαγαλιζουν...γυρνα σε σχολια προηγουμενων ημερων και θα δεις...εγω πρεπει να σου το πω ?

σιγα μην σου πατησω και το enter...

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ...

7) μπαρμπαλιας 2:10 μ.μ....
Ηλια για την ωρα της συνεδριασης μιλαω...

μπαρμπαλιας είπε...

δικε μου ,σε εννοησα...

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ σε ακολουθώ....Αφήνω και εγώ χώρο στους "παλιούς"....

Ευχαριστώ τους φίλους για την υπομονή τους.....

Να είστε καλά όλοι και πάντα με κέρδη.

ΑΡΤ είπε...

Κυριε Ιωαννου για να μην παρεξηγηθει κανενας και αποχωρησει , γι'αυτο δεν ειχα βαλει το νικ...για να φανει οτι τα λεει ενας χαζος...αλλωστε εγραψα οτι αναπολω...γιατι εγω δεν υπηρχε περιπτωση να αποχωρησω και ουτε επιθυμω να αποχωρησει καποιος αλλος.

Andreas D. είπε...

ΓΙΑΝΝΗ,
είμαι πολύ ΜΙΚΡΟΣ μπροστά σου...

ΧΡΗΣΤΟ, αν με θέλετε,έρχομαι να σας κάνω παρέα ...

Unknown είπε...

Θα παρακολουθώ Ανδρέα χωρίς σχολιασμό.

Το email μου μπορείς να το πάρεις από τον Michele.

Θανασης Κ είπε...

παιδια χαλαρα.. τι παθατε???

Bondexj είπε...

mic εχω χασει κατι σοβαρο????

michele είπε...

Μεγαλοι ανθρωποι ειστε σοβαρευτειτε.. πολυ "ευθιξια" βλεπω,δεν χρειαζεται.
Αν ημουν ετσι κι εγω
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ η ελευθερη γνωμη

μπορει να υπηρχε κατι αλλο βεβαια καθοτι ουδεις αναντικαταστατος

Ο,τι θελει γραφει ο καθενας ,εκφραζει την αποψη του.

Τον ΠΘ τον σβηνω στρατηγε γιατι εχει παρελθον και παρον.

Μην με κουραζετε εχω και δουλεια.Απλη παρακληση.
Ευχαριστω πολυ.

Bondexj είπε...

μαλλον πρεπει να ψαξω ολες τις αναρτησεις ...sorry mic..

Bondexj είπε...

by the way mikro profit taking sta ggbia... an kapoios kani ekei tipota....

Γεράκι είπε...

Δεν θα επρεπε να αποχωρήσει κανενας απο το μπλογκ...ελευθερη γνωμη ειναι οπως λεει ο mic...τωρα οσο για τους παλιους...εαν εχουν χρονο..ή εχουν διαθεση...ή εαν θέλουν ας γραψουν οπως παλια...Δεν τους/μας εδιωξε κανεις...

μπαρμπαλιας είπε...

στον κατηφορρο γρινια...
στον ανηφορο ...ξυνωμαστε για γκρινια...
ο καθενας οτι θε ασ κανει...
εγω προσωπικα δεν ειδα κανεναν παλιο "η καινουργιο...
και πολυ περισσοτερο δεν ξεχωρησα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Με κάθε ευγένεια που έχω, κ κάθε σεβασμό ή συμπάθεια στην παρέα σας, ειναι πραγματικά άξιο απορίας.

ΠΑΤΕ ΜΩΡΕ ΚΑΛΑ?

Επειδή και οι χήρες και οι παντρεμένες δεν μπορούν να ειναι ταυτόχρονα χαρούμενες, βάλτε τους εγωισμούς σας στην άκρη και καθίστε εδω κ φρόνιμα.

Απο τη στιγμή που ο Α δεν βάζει καποιο σχόλιο κατα του Β, τότε ο Β αν δεν του αρέσει αυτο που διαβάζει, ας το προσπερνάει χωρίς καν να του δώσει αξία.

Υποχρεωμένοι να διαβάζετε τα πάντα δεν είσαστε, ούτε φυσικά να ακολουθείτε οτι δεν σας αρέσει. Ο χώρος ειναι ελεύθερος, για να πει ο καθένας σας οτι γουστάρει, αλλα καταλήξαμε να έχουμε τον Michele διαιτητή στις κοκορομαχίες.

Αφήστε λοιπόν τις ανοησίες, ήδη έφυγαν πολλοί απο τη σελίδα απο παρεξηγήσεις, Αλέξανδρος, Κάρα, κλπ που διαβάζουν (ίσως) και δεν συμμετέχουν.

Θερμη παράκληση όλο το παραπάνω απο εμένα, που δηλώνω εξαρχής ΑΝΟΗΤΟΣ.

Καλο απόγευμα σε όλους σας.

Bondexj είπε...

Alexandrate sou vazv lvls gia ta tessera Ellhnika corps. TITAN 17 105.25-106.10
OTE 18 106.50-107.20
ELPE 17 104.20-40.60
FRIGO 17 103.10-103.60

Unknown είπε...

Καλησπέρα ΜΑΓΚΕΣ.Προτείνω ΗΡΕΜΙΑ και καλοφάγωτα τα ΚΕΡΔΗ.

michele είπε...

Αφηστε ρε και καποια κερδη να τρεξουν ,αμεσως να τα φατε χαχα

Θανασης Κ είπε...

μικελε ο φρλκ ειναι καλος για αγορα τωρα ή να περιμενουμε να σπασει τα προηγουμενα υψηλα?

michele είπε...

Ενα καθωσπρεπει περιμενει να σπασει τα υψηλα.Το κακο με τα επιθετικα χαρτια ειναι οτι
οταν σπανε αντιστασεις
πανω πολυ ψηλα και δεν μπαινεις.Εγω αυξησα και θεση,ετσι ωστε αν φυγει να ειμαι φορτωμενος
αν γυρισει να διωξω τα χαμηλα αγορασμενα τουλαχιστον.Υπαρχουν χαρτια που πρεπει να εχεις "επαφη"

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σε ευχαριστω JohnBondex,

Πήρα μερικα ΕΛΠΕ κ ΟΤΕ αλλα λέω να τα κρατήσω μέχρι τη λήξη τους μιας και τα προτιμάω απο καταθέσεις. Ασε που πλέον με την ΠΟΛ που βγήκε προχτές, άμα πουλήσουμε έχουμε κ φόρο υπεραξίας 20%.

Άσε που πιστεύω οτι πρέπει να πανε στο ΥΤΜ κάτω του 6 όταν με το καλο φτιάξουν τα πράγματα.

Βέβαια τώρα το ενδιαφέρον μας ειναι στο ΧΑΑ και δεν τα προσέχουμε όπως πρέπει. Για αυτο σε ευχαριστω γι; Τις αφυπνίσεις που μου κάνεις.

ευαγγελος είπε...

1105 !!!!!!!!!!!!!

Bondexj είπε...

Φίλε μου, δεν υπαρχει κανένας λόγος για ευχαριστώ. Θεωρώ πως είναι υποχρέωση μου , συμμετέχοντας σε αυτό το blog να εκφράζω ‘’ελεύθερα ‘’ τη γνώμη μου , με βάση το αντικείμενο ενασχόλησης μου. Θα ήταν παράξενο ,αν όχι λανθασμένο, από μεριάς μου να εκφράζω απόψεις για μετοχές ή ακόμα περισσότερο να μιλάω για τις κινήσεις που κάνω. Άλλωστε είναι πολύ λίγες οι αναφορές μου σε μετοχές και ακόμα λιγότερες οι κινήσεις μου . Θεωρώ όμως , πως όλοι μας με τη συμμετοχή μας στις αγορές έχουμε τον ίσιο σκοπό.... το Κέρδος. Άρα αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει να βγουν λεφτά από κάπου , οφείλει για μένα να το κάνει…Πάει αρκετός καιρός που είχα μιλήσει για το GDP warrant, που είχε δοθεί με το PSI… βέβαια τότε δεν ήταν της μόδας η λέξη warrant…Αν μπορώ να βοηθάω σε κάτι είναι μεγάλη μου χαρά,, και το θεωρώ υποχρέωση μου…

michele είπε...

Νασαι καλα φιλε John !

Nατος κι ο ΑΒΑΚΑΣ χεχε σαρωσε ,ειπαμε θα μιλησουν και οι μουγγοι

Γεράκι είπε...

Ωραιος ο mr.Bondex...

michele είπε...

Φανταζομαι οτι βλεπετε την αξια του

"μην τον ειδατε ,μην τον απαντησατε"

επισης την επιθετικοτητα οταν σπανε
αντιστασεις
ανεξαρτητα απο τιμες-ποσοστα κλπ

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα υπαρχουν διορθωσεις.

Bondexj είπε...

tx guys...απλα πολυ σοβαρος ειμαι σήμερα και με Τρομάζωωωω.... ( Mr Hawk ειμαι Αδωνης... Χωρίς όμως Ευγενία ..χαχαχχα) ποσο να κρατήσει η σοβαρότητα.....:)

manos είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΟΡΑ ΕΑΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΤΗΝ ΕΤΕ ΠΟΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΜΚΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝΕ ΤΗΛΕΦΟΝΟ

michele είπε...

Ολα χρειαζονται JOHN!

Μανο στις τραπεζες οπωσδηποτε υπαρχουν ξενα χερια.Γενικως κυκλοφορουν πολλα ξενα χερια,πουθ μπορει να ειναι και ΜΟΝΟ κερδοσκοπικα

Το γεγονος οτι σε πηρανε τηλεφωνο σημαινει οτι δεν ειναι σιγουροι για το 10% ακομα.Εκτος και αν εισαι μεγαλοκαταθετης

john deer είπε...

εχουνε θεσει στοχο ανα καταστημα στην ΕΤΕ και φυσικα καθε διευθυντης θελει να πιασει τον στοχο του εξ ου και τα τηλεφωνα

john deer είπε...

1111,11.......

manos είπε...

ΤΗ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΑΤΗΕΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΠΕΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΑΙΛ ΣΟΥ

michele είπε...

Αλλα κολπα DEER ..

michele είπε...

Στειλε στο freeforumstocks@yahoo.gr ΜΑΝΟ

michele είπε...

Η κινηση της Αλφα παει προς την τιμη του δικαιωματος .Με ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ θα ειναι περι τα 0,87 .Αν δεν εχω κανει λαθος

manos είπε...

MIXALH GIA DES

michele είπε...

Σου απαντησα Μανο .
Καλο και ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ το κλεισιμο της αγορας.
Ωραιοτατος και ο ογκος
Γενικευμενη η ανοδος,γυρω στις 393 η πρωτη αντισταση του FTSE-25

manos είπε...

EYXARISTO MIXALH

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση !