Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

MIA NEA ΓΕΝΙΑ ΖΗΜΙΟΓΟΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΑΑ..


Από τις 208 εισηγμένες εταιρείες που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το πρώτο τρίμηνο, οι 133 είναι ζημιογόνες και μόλις οι 75 είναι κερδοφόρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Beta Χρηματιστηριακή. Μάλιστα, οι συνθήκες επιχειρηματικότητας παραμένουν τόσο δυσμενείς που πλέον οι ζημιές κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και σε εταιρείες που δεν είχαν προηγούμενο συνεχόμενων ζημιών και ανήκουν στο κλαμπ των μεγάλων.

Παρά την άσχημη αυτή εικόνα, το συνολικό καθαρό αποτέλεσμα των εταιρειών αυτών είναι κερδοφόρο (με αύξηση κερδών κατά 660%), καθώς στο τρίμηνο υπήρξαν σημαντικά έκτακτα αποτελέσματα. Πιο ενδεικτικά της πορείας του τριμήνου θεωρούνται τα λειτουργικά κέρδη των εισηγμένων, τα οποία εμφανίζουν μείωση 23%. Ο κύκλος εργασιών των 208 επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 9%.

Μαγική εικόνα στο 3μηνο

Το πρώτο τρίμηνο του 2013 ήταν ένα ακόμα αδύναμο τρίμηνο σε μια σειρά δέκα συνεχόμενων οριακών ή πολύ αρνητικών δημοσιευμένων τριμήνων, σημειώνει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta, Μάνος Χατζηδάκης. Οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια ισχυρή σε διάρκεια και ένταση ύφεση που αποδυναμώνει τα κεφάλαια τους και προσθέτει συνεχώς νέα μέλη στην ομάδα των ζημιογόνων εταιρειών. Οι συνθήκες επιχειρηματικότητας παραμένουν τόσο δυσμενείς που πλέον οι ζημιές κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα και σε εταιρείες που δεν είχαν προηγούμενο συνεχόμενων ζημιών και ανήκουν στο κλαμπ των μεγάλων.

Οσοι σταθούν στην τελική γραμμή κινδυνεύουν να χάσουν την μεγάλη εικόνα αφού όλο το θετικό αποτέλεσμα προέρχεται από την εμφάνιση των θετικών έκτακτων εγγραφών της Alpha bank και της Τράπεζας Πειραιώς. Από την άλλη μεριά υπάρχουν σημαντικά μη επαναλαμβανόμενα κέρδη από την επιβολή του αναβαλλόμενου φόρου λόγω αλλαγής των φορολογικών συντελεστών από 20% σε 26%. Ο αναβαλλόμενος φόρος δεν είχε ωστόσο μόνο αρνητική επιρροή αφού υπάρχουν εταιρείες που η αλλαγή του συντελεστή επέδρασε θετικά. Οπως και να έχει οι εγγραφές αυτές δεν έχουν άμεση ταμειακή διάσταση και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν επιφυλακτικά σε κάθε περίπτωση.

Πολύ πιο αντιπροσωπευτική της εικόνας που επικρατεί στις εισηγμένες επιχειρήσεις είναι το λειτουργικό αποτέλεσμα το οποίο παρουσιάζει μείωση που ξεπερνάει το 23%. Ελαφρυντικά υπάρχουν καθώς ο ΟΠΑΠ φορολογείται πλέον από την γραμμή των μικτών κερδών με 30% ενώ εταιρείες που υπέστησαν απώλειες από το κούρεμα των Κυπριακών καταθέσεων (Jumbo) πέρασαν το σχετικό κονδύλι ως άλλα έξοδα.

Ο τζίρος λόγω εποχικότητας αλλά και κάμψης της ζήτησης στην οικονομία είναι μειωμένος κατά 9% με τις ισχυρότερες μειώσεις να παρατηρούνται στην διαφημιστική δαπάνη (ΜΜΕ, εκδόσεις), τις κατασκευές τις μεταλλουργικές εργασίες, τις υπηρεσίες Υγείας αλλά και τα διυλιστήρια.

Η σχέση μεταξύ κερδοφόρων και ζημιογόνων εταιρειών παρουσίασε μικρή βελτίωση, η οποία αποδίδεται στην συνεχιζόμενη έξοδο εταιρειών από το ΧΑ λόγω προβλημάτων, διατηρώντας τον πλειοψηφικό λόγο υπέρ των ζημιογόνων εταιρειών (64:36).

Τέλος το λειτουργικό περιθώριο παρουσιάζει σταθεροποίηση έναντι του περυσινού δ’ τριμήνου με τον αστερικό της μη συμμετοχής στο τελευταίο τρίμηνο πολλών ζημιογόνων εταιρειών που δεν ανακοίνωσαν αποτελέσματα. Σε επίπεδο καθαρού περιθωρίου οι εμποροβιομηχανικές εταιρίες έκαναν το χειρότερο ξεκίνημα από τότε που καθιερώθηκε η δημοσίευση με MΛΠ αν και όπως έχει ήδη καταγραφεί υπάρχει η στρέβλωση του αναβαλλόμενου φόρου.

Έκτακτα αποτελέσματα

Χρειάζονται πολλές σελίδες για να αποτυπωθούν όλες οι έκτακτες εγγραφές του α΄τριμήνου. Κάποιες ενδεικτικές και σημαντικές για την διαμόρφωση του συνόλου περιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι οι ακόλουθες:

Τράπεζες: Ο κλάδος έχει τις μεγαλύτερες έκτακτες εγγραφές αφού υπάρχουν οι εγγραφές των εξαγορών και οι διαφορές – ωφέλειες στην αναβαλλόμενη φορολογία (Alpha bank 3,3 δισ. ευρώ, Τράπεζα Πειραιώς 4 δισ. ευρώ). Από την άλλη πλευρά η Εθνική Τράπεζα εκτός από το όφελος της αλλαγής της φορολογίας (+276 εκατ. ευρώ) ενέγραψε ζημιές στην καθαρή θέση από την αποτίμηση της συμμετοχής της στην Eurobank (-159 εκατ. ευρώ). Από την αναβαλλόμενη φορολογία η Eurobank εγγράφει λογιστικά κέρδη 583 εκατ. ευρώ.

ΟΤΕ: Δύο σημαντικά έκτακτα καταγράφονται στον ΟΤΕ στο α’ τρίμηνο. Από την πώληση της HellasSat το καθαρό κέρδος είναι 65,7 εκατ. ευρώ ενώ από την διαφορά του φορολογικού συντελεστή ο ΟΤΕ καταγράφει έκτακτο κέρδος 50 εκατ. ευρώ.

Motor-oil: Οι ζημιές από αποθέματα διαμορφώθηκαν σε 10 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι είχε κέρδη 10 εκατ. ευρώ. Ζημιές ακόμα υπήρξαν και από νομισματικές διαφορές ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών πέρυσι 3,5 εκατ. ευρώ και τέλος αρνητική διαφορά από αναβαλλόμενη φορολογία ύψους 15,3 εκατ. ευρώ. Συνολικά, από τους τρεις αυτούς παράγοντες έχει μία έκτακτη επιβάρυνση στο πρώτο τρίμηνο 33,8 εκατ. ευρώ.

Ελληνικά Πετρέλαια: Οι ζημιές από αποθέματα και ισοτιμίες διαμορφώθηκαν σε 50 εκατ. ευρώ ενώ από αναβαλλόμενη φορολογία καταγράφεται διαφορά ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Jumbo: Από το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο η διαφορά που έχει αρχικά εγγραφεί είναι αρνητική κατά 19 εκατ. ευρώ.

Σαράντης: Η πώληση των μετοχών της FFGroup που είχε στο χαρτοφυλάκιο η εταιρία επιβάρυνε το α’ τρίμηνο της χρήσης με 7,2 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Σύμφωνα με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου οι καταθέσεις των θυγατρικών εταιρειών ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ LTD& ΟΠΑΠ SPORTSLTD έχουν απομειωθεί κατά € 2.082 χιλ., ποσό που συμπεριλαμβάνεται στο κονδύλι «άλλα λειτουργικά έξοδα» της ενοποιημένης κατάστασης συνολικού εισοδήματος. Θα πρέπει να επισημανθεί ακόμα ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ έχουν επβαρυνθεί για πρώτη φορά με την φορολογία των μικτών κερδών (30%) η οποία απουσιάζει από την περυσινή χρήση. Τα λειτουργικά κέρδη του ΟΠΑΠ αποτελούν το 10% των λειτουργικών κερδών του συνόλου των εισηγμένων εταιρειών.

Aegean Airlines: Το αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 1,2 εκατ. έναντι ζημιών 25 εκατ. το 2012, λόγω και της επιπλέον θετικής επίδρασης κατά 5 εκατ. ευρώ στην απαίτηση από αναβαλλόμενο φόρο που πρόεκυψε από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή σε 26% από 20%.

Υγεία: Για την συμφωνία πώλησης του Ομίλου Ευαγγελισμός τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν με συνολικό ποσό 4,3 εκατ. ευρώ που αφορά στον σχηματισμό προβλέψεων αναφορικά με τις αναληφθείσες συμβατικές υποχρεώσεις όπως αυτές απορρέουν από την συμφωνία πώλησης.

ΕΛΒΑΛ: Λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή έγινε επανυπολογισμός της αναβαλλόμενης φορολογίας του Ομίλου και προέκυψε εφάπαξ αναβαλλομένη ζημία ύψους 11,8 εκατ. ευρώ, που επιβάρυνε εξολοκλήρου τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και τελικά τα κέρδη προ φόρων μετατράπηκαν σε ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 7,2 εκατ. ευρώ.

Σωληνουργία Κορίνθου:Λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή προέκυψε εφάπαξ αναβαλλομένη ζημία ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, που επιβάρυνε εξολοκλήρου τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και τα κέρδη προ φόρων μετατράπηκαν σε ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 2,9 εκατ. ευρώ.

Λούλης: Ο Αναβαλλόμενος φόρος μείωσε τα αποτελέσματα κατά 3 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο.

Autohellas: Η διαφορά του αναβαλλόμενου φόρου επιβαρυνε τα αποτελέσματα με 4,5 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας τις ζημιές στα 4,773 εκατ. ευρώ. Υπό τo προηγούμενο καθεστώς φορολόγησης η εταιρία θα εμφάνιζε ζημιές 160 χιλ. ευρώ.

Flexopack: Αντίστοιχα για την Flexopack η αλλαγή των φορολογικών συντελεστών επιβάρυνε κατά 725 χιλ. ευρώ τα αποτελέσματα της χρήσης.

Info-Quest: H επιβάρυνση του αναβαλλόμενου φόρου στα αποτελεσματα ήταν 1 εκ. ευρώ. Η τελική γραμμή ωστόσο παρέμεινε θετική στα 117 χιλ. ευρώ.

ΣΙΔΕΝΟΡ: Λόγω της αύξησης του φορολογικού συντελεστή από το 20% στο 26%, έγινε επανυπολογισμός της αναβαλλόμενης φορολογίας του Ομίλου και προέκυψε εφάπαξ αναβαλλομένη ζημία ύψους 13,6 εκατ. ευρώ, που επιβάρυνε εξολοκλήρου τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου με αποτέλεσμα τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας να διαμορφωθούν σε ζημιές 26,9 εκατ. ευρώ.

Καρέλιας: Λόγω αλλαγής του συντελεστού φορολογίας από 20% σε 26% η οποία ισχύει από την 01/01/2013, υπήρξε μεταβολή στον αναβαλλόμενο φόρο ποσού Ευρώ 2.033 χιλιάδες στον Όμιλο και στη Μητρική Εταιρεία με αντίστοιχη επιβάρυνση των αποτελεσμάτων.

Νηρέας: Το αποτέλεσμα μετά από φόρους επιβαρύνθηκε κατά 2,9 εκατ. ευρώ από την αύξηση του αναβαλλόμενου φόρου από την αλλαγή του φορολογικού συντελεστή σε 26% από 20%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: O Φόρος εισοδήματος του Α΄τριμήνου 2013, έχει επιβαρυνθεί με ποσό ευρώ 24.893 χιλ σε ενοποιημένο επίπεδο και ποσό ευρώ 149 χιλ. σε επίπεδο εταιρείας, λόγω της επίδρασης της μεταβολής του φορολογικού συντελεστή από 20% σε 26% στην αναβαλλόμενη φορολογία.

ΕΥΔΑΠ: αλλαγή του φορολογικού συντελεστή από 20% σε 26% επηρέασε σημαντικά την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση κατά 20 εκατ. Ευρώ περίπου βελτιώνοντας σχεδόν ισόποσα το λογιστικό μέγεθος φόρος – έσοδο της περιόδου.

Ηρακλής: Το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας είχε σαν αποτέλεσμα την εγγραφή ζημιών απομείωσης 88,5 εκ. ευρώ.

Σφακιανάκης: Το αποτέλεσμα μετά από φόρους επιβαρύνθηκε κατά 3,1 εκ. ευρώ από την αύξηση του αναβαλλόμενου φόρου από την αλλαγή του φορολογικού συντελεστή σε 26% από 20%.

Nexans: Θετικά επέδρασε στα αποτελέσματα ο αναβαλλόμενος φόρος ενισχύοντας την τελική γραμμή κατά 330 χιλ. ευρώ.

ΟΛΠ: Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στον ΟΛΠ είχε λογιστικό όφελος ύψους 786χιλ. ευρώ, που ενίσχυσε τα αποτελέσματα στα 1,1 εκατ. ευρώ.

ΗOL: Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή είχε λογιστικό όφελος ύψους 2,7εκ. ευρώ, που γύρισε τις ζημιές σε κέρδη 2 εκ. ευρώ.

ΔΕΗ: Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή ενίσχυσε την τελική γραμμή κατά 4,3 εκ. ευρώ λόγω της αναβαλλόμενης φορολογίας.

Τι επηρέασε τα μεγέθη του α’ τριμήνου και το 2013:

Η υψηλή βάση σύγκρισης με το α’ τρίμηνο του 2013. Η συσσωρευμένη ύφεση στα τέσσερα τρίμηνα ήταν της τάξεως του 12%.

Η αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και η αναβαλλόμενη φορολογία.

H μετατόπιση των πασχαλινών πωλήσεων προς το β’ τρίμηνο της χρήσης.

Η φορολογία των μικτών κερδών του ΟΠΑΠ με 30%.

Η μείωση της ζήτησης στο πετρέλαιαο θέρμανσης λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Η μείωση των τελών τερματισμού στην εγχώρια αγορά η οποία συρρίκνωσε τα έσοδα των τηλεπικοινωνιακών εταιριών και η οποία είχε πλήρη εφαρμογή σε όλο το χρονικό εύρος του τριμήνου.

Πρωταγωνιστές

Καλό ξεκίνημα για ΔΕΗ, Τερνα Ενεργειακή, Πλαίσιο, FFGroup, Profile, Ικτίνο, MLS Πληροφορική, Καράτζη, ΟΛΘ και Ελτον Χημικά. Με κέρδη αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι κινήθηκαν η ΜΕΤΚΑ, ο ΟΤΕ, η Frigoglass Intralot και η S&B. Αρνητικά μεγέθη ή κατώτερα των προσδοκίων ανακοινώθηκαν από τον Τιτάνα, τον Φουρλή, την Σιδενόρ και την Coca Cola.

Mε σημαντικές ζημιές ξεκίνησαν την χρονια οι MIG, Forthnet, Axon, Ηρακλής, Σφακιανάκης, Σιδενορ, Χαλκόρ, Σελόντα, σχεδόν το σύνολο των εταιρειών στις εκδόσεις και o κλάδος των Ναυτιλιακών εταιρειών. Θα πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι σε πολλές από τις παραπάνω εταιρείες η ζημιά ενισχύθηκε από μη επαναλαμβανόμενους παράγοντες (απομείωσεις, προβλέψεις, διακύμανση ισοτιμιών και εμπορευμάτων) με αποτέλεσμα να μεγεθύνεται δυσανάλογα με την επίδοση των λειτουργικών αποτελεσμάτων η πίεση στην τελική γραμμή.

Η συνέχεια...

Δεν αναμένουμε δραματικές αλλαγές προς το καλύτερο για το άμεσο μέλλον, σημειώνει ο Μ. Χατζηδάκης, καθώς οι συνθήκες χρηματοδότησης παραμένουν ιδιαίτερα σφιχτές και ακριβές για τις εγχώριες επιχειρήσεις. Βέβαια αν και κάποιες εταιρίες άνοιξαν το δρόμο προς τις αγορές με αλμυρό επιτόκιο η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών δεν έχουν την δυνατότητα ακόμα και αυτής της ακριβής χρηματοδότησης. To β’ τρίμηνο θα έχει τις Πασχαλινές πωλήσεις, τις πρώτες εισροές της Τουριστικής περιόδου, λιγότερα έκτακτα και καθόλου αναβαλλόμενη φορολογία. Επομένως στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει το α’ εξάμηνο να κινηθεί σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας, όχι όμως σημαντικά διαφοροποιημένα από το πρώτο.

Ισως στο εννεάμηνο η εικόνα της κερδοφορίας να έχει αποκτήσει ένα ισχυρότερο momentum καθώς εντός των θερινών μηνών θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα, οι ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες θα έχουν κάποιες δυνατότητες αναχρηματοδοτήσεων και ο τουρισμός θα έχει ενισχύσει ταμειακά την οικονομία.

Η Beta παραμένει επιλεκτική σε ότι αφορά την στάση της στην χρηματιστηριακή αγορά καθώς οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει σε τέτοιο βαθμό ώστε η Ελληνική αγορά να αποτελεί ένα καλάθι επιλογών από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Η έλλειψη ορατότητας στον Τραπεζικό κλάδο δεν δίνει επί του παρόντος κάποιο δυνατό κίνητρο θέσης, ωστόσο το στοίχημα της ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε δυνητικά να παιχθεί μερικώς μέσα από τις τραπεζικές μετοχές και ειδικότερα την Alpha bank.

Δηλώνει ότι της άρεσαν μεγέθη κερδοφορίας που έχουν συνέπεια και συνοδεύονται από δυνατές ταμειακές ροές, συγκράτηση εξόδων και εξαγωγική δραστηριότητα. Σε αυτό το πλαίσιο οι πρώτες επιλογές της αφορούν τις ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Jumbo ενώ από την μικρότερη κεφαλαιοποίηση καλή εικόνα έχουν οι Σαράντης, το Πλαίσιο και ο ΟΛΘ.




Πηγή:  http://www.newmoney.gr

85 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους Καλή εβδομάδα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα Γιάννη ΚΟΝ+,
καλημέρα σε όλους!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα σας. Ίσως η δυσκολότερη εβδομάδα από την αρχή του έτους.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα

ΓΙΑΝΝΗ τα πήρες τα βουνά ??

Ως Ελληνες έχουμε παράδοση στα δύσκολα Τα πάμε καλύτερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Γεράκι είπε...

καλημέρα κ καλή εβδομάδα σε όλη την παρέα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Λιγο για το καλό Γιαννη χαχα.





Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα και μια γόνιμη εβδομάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Ήρθε η ώρα για χαρά και εργασία.
καλή συνεδρίαση τα λέμε το βραδύ

Unknown είπε...

Ο δείκτης στο ξεκίνημα της εβδομάδας δείχνει 1014.

Για να δούμε πόσο θα γράφει στο κλείσιμο της Παρασκεύης...

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε αισιοδοξους και μη

Unknown είπε...

Εγώ πάντως κάνω μια πρόβλεψη για κλέισιμο πάνω απο 1150 την Παρασκεύη...

Για πάμε διαγωνισμό και με τους υπολοίπους....

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους καλη εβδομαδα

Andreas D. είπε...

Καλημέρα στα καλόπαιδα και στα κωλόπαιδα.

michele είπε...

Εμεις να σε λεμε ..κωλοπαιδο απα παπα

profit είπε...

Καλημέρα σας
Πρώτη μούρη μ έχεις Μιχάλη

Unknown είπε...

Αντρέ σήμερα τα μάτια μου πάλι πάνω στην μικρή....

michele είπε...

Πρωτη μουρη Τζωρτζ χαχα
ΕΧΑΕ καλη σημερα ,μικροι ογκοι ακομα

michele είπε...

Πουλανε τα παιδια και οι γυναικες στο εμποριο ΜΙΚΡΕ ...Τι να κατασκευασει πια ο Λαππας

michele είπε...

Καναμε καινουργιο ψηλο ημερας,αλλα το 1019 ειναι σημαντικο
Καλα θα αντεξουμε ??? εδω ο Γερμανος ειναι 1,35% δεν μιλαμε για τον Ιαπωνα

michele είπε...

κατω βεβαια..

Θανασης Κ είπε...

καλημερς και καλη βδομαδας.....

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
10 τμχ πουλάνε με ελεύθερη εντολή...

μπαρμπαλιας είπε...

γιατι Μικ επιρεαζομεθα απο τα ξενα;;;
εμεις ειμαστε η φτερωτη μαϊμού...

Unknown είπε...

Αντρέ για τον λόγο αυτό είμαι στην δευτερη εβδομάδα στενής παρακολούθησης...

μπαρμπαλιας είπε...

και η ΒΙΟΧ που τρεχει σημερα ...
λογω υπερκερδη...

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ βλέπω κάποιοι είναι ανυπόμονοι και σπρώχνουν στο κατώτερο ημέρας.

Και κάποιοι άλλοι φυσικά τους τα παίρνουν με ευχαρίστηση...

michele είπε...

Οι εταιρειες Μπαρμπα,χωσανε τον αναβαλλομενο φορο στο α τριμηνο για να ειανι καθαρες μετα..ποσες φορες θα το πουμε χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ παιχτη μου...

michele είπε...

OΠΑΠ και ΒΙΟΧΚ αντιδρουν απο τις υπερβολες χωρις λεφτα η ΒΙΟΧΚ
Καλημερα Λιακο μου
θαυματα κανει ο Καλπινης χεχε

michele είπε...

Σπρωχνουν το λαο να μπει στην αυξηση..μεσω της πιεσης των δικαιωματων
Αυτη τη στιγμη καποιος αγοραζει τη μετοχη μεσω δικαιωματων στα 4,59

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Aγοράζει στα 4.59 ..αλλα όταν τις πάρει πόσο θα ειναι??..
Καλημέρα σε όλη την παρέα..

Θανασης Κ είπε...

...αλλα και ωθηση εχει οριαααα...ΜΙΧΑΛΗ ανοιξε το παραθυρο για trade στο ETEΔ............

michele είπε...

Αρκετα υψηλοτερα θα ειναι Κωστα..

michele είπε...

To 1008 σημαντικο σημειο για την πορεια του ΓΔ.

michele είπε...

Ειδαμε την εκτιναξουλα μετα τις 1008 ...η ΕΤΕ τραβηξε το καρο
να υπενθυμισουμε οτι ΕΕΕ-ΕΤΕ-ΟΠΑΠ-ΟΤΕ κυμαινονται περι το 10% στην σταθμιση του ΓΔ..

ThitaDelta είπε...

Διαμαρτύρομαι εντόνως, τόσο καιρό δεν με έβγαλες κεντρικό άρθρο

...τον profit όμως, κατευθείαν.

ThitaDelta είπε...

... τώρα μένει να βγάλεις και τον ΜΙΚΡΟ να γίνουμε μαλλιά κουβάρια, χεχε

michele είπε...

Το συμβολο σου Δημητρό θυμιζει αμερικανικη θρησκευτικη αιρεση ,γι αυτο χαχαχαχα

michele είπε...

Πως τον βλεπεις τον ΟΠΑΠ ?? χεχε
προσπαθεια διακρατησης του 1008

ThitaDelta είπε...

... πες το ρε παιδί μου να τ' αλλάξω

τα πάντα για τα 5 λεπτά δημοσιότητας

ThitaDelta είπε...

... ο ΟΠΑΠ είναι ΟΠΑΠ

πως λέγαμε παλιά ομόλογο;

μπαρμπαλιας είπε...

τα ξενα γυρισανε θετικα....
αλλα εμεις ακολουθουμε την Τουρκια...
ακουω αντιρησεις...

ThitaDelta είπε...

... και μεις θα γυρίσουμε Ηλία, δες τα γκεσέμια

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...


γκεσέμι < τουρκική kösem
μεγαλόσωμος (συχνά ευνουχισμένος) τράγος ή κριάρι που οδηγεί το κοπάδι τα πρόβατα ή τα γίδια· συνηθίζεται να του κρεμούν ένα μεγάλο κουδούνι, τον κύπρο ή κυπρί

(μεταφορικά) ο μπροστάρης, ο πρωτοπόρος, ο ηγέτης

michele είπε...

Μπαρμπα δεν εχει καμμια σχεση το Ελληνικο χρηματιστηριο με τα ...αλλα ( η γνωστη κασετα) χεχε

michele είπε...

Αλλεργια εχει ο Βαγγελης με το 4,50 ,μολις παει εκει απομακτυνεται προς τα πανω.Βεβαια πρεπει να διασπασει ανοδικα το παρον επιπεδο για να δωσει κινηση

michele είπε...

Τα ΕΧΑΕ απο τις 11 τα εχουμε πει καρντασια..

Θανασης Κ είπε...

mikele το ετεδ μηπως εκανε το χαμηλο του στα 0.55?? μπορεις να εκφρασεις καποια γνωμη τεχνικα??

john deer είπε...

αυξηση με τιμη 1,54!!!! η γιουρομπανκ

Unknown είπε...

ΘΑΝΑΣΗ προσωπικά το βλέπω στο 0.10€.

Ακόμα και εκεί όμως εγώ δεν ακουμπώ...

Αφήνω τους άλλους να κερδίσουν.

Θανασης Κ είπε...

o.10 απo 4.5? γιατι το τοποθετεις σε αυτα τα επιπεδα? φοβασαι κατι?

Unknown είπε...

ΘΑΝΑΣΗ δεν φοβάμαι κάτι.

Εκεί το βλέπω καθώς δεν αξίζει πιο πάνω.

michele είπε...

Γιαννη στις 11.07 απλα ειπα οτι ειναι καλη η ΕΧΑΕ sorry η οοκοδεσποινα θελω να πω
αλλα
αμα αρχισω τα υποκοριστικα μετα θα ρωτανε ποια εννοω και θα κανω διπλο κοπο

michele είπε...

like στο σχολιο 3.31 ΜΙΚΡΕ ..χαχα

Γεράκι είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Ti9wTUezCr8

αφιερωμενο στον Μικρο..απο την καλυτερη ever σειρα!!!!

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ (3:41 μ.μ.)

Ηπιες κανα τσίπουρο?

ευαγγελος είπε...

Μόλις καθαρισα και την οθονη μου απο την σκόνη!

michele είπε...

Τεχνικα -οσο μπορεις να το πεις αυτο - Θαναση ,καλο ειναι να κρατησει το 0,6350 ετσι ωστε να δωσει αντιδραση

Θανασης Κ είπε...

σε ευχαριστω πολυ

michele είπε...

Δεν τι κρατησε ομως και ..βλεπεις το αποτελεσμα

Θανασης Κ είπε...

ω ναι το ειδα... μεχρι ποτε θα διαπραγματευεται?

Andreas D. είπε...

εώς και 7/6

michele είπε...

Mεχρι Παρασκευη Θαναση ..

ThitaDelta είπε...

... και οι ταλαντωτές δείχνουν πιο κάτω

Θανασης Κ είπε...

η ετε θα πιασει το στοχο του 10%??
ξεκιναει η ψηφοφορια απο τωρααα

michele είπε...

Με τιποτα δεν περναει το 1019

ThitaDelta είπε...

ΕΥΠΙΚ και ΙΚΤΙΝ γιατί τους πατάνε;

Θανασης Κ είπε...

μικρε αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι επειδη πλεον στο μαγαζι εχουν μεινει λιγοι...δεν πιστευω οτι θα εβαζαν τετοια εποχη τα χρηματα τους στα σκουπιδια...μηπως προσδοκουν κατι- μη προφανες - οσοι θα μπουν στην ΑΜΚ...?

Θανασης Κ είπε...

ακομα και οταν η ΕΤΕ πουλησει οτι εχει και δεν ειχε, φινανς κορες κτλ κτλ, παλι θα ειναι κατα-χρεωμενη??

michele είπε...

Κατω απο 1019 και πανω απο 1008 φαινεται η δουλεια

Andreas D. είπε...

4,90 η ΕΤΕ...

ThitaDelta είπε...

... δηλαδή;

michele είπε...

Δηλ κοντα στο 1014

Θανασης Κ είπε...

...οκ συνφωναμε εμεις..αλλα οταν λες οτι δεν θα βγαλουν κερδη ωστε να δικαιολογουν την κεφαλοποιηση τους...για ποιο λογο να φορτωθουν οι ξενοι με ενα σκασμο μετοχες τραπεζων?? τι βλεπουν ερωτω

Andreas D. είπε...

4,65 τελικά ?

michele είπε...

4,65 αρα κατω 1009,63

ThitaDelta είπε...

... 2η μέρα που χώνουν τον οπαπ στις δημοπρασίες

... η ευρωβ η άτιμη

michele είπε...

Ωραιο trading μας δινει η Εθνικαρα

michele είπε...

Αυριο θα μας δωσει και το δικαιωμα ..

michele είπε...

Λουκουμακι η ΙΝΤΚΑ ( την Παρασκευη)

Andreas D. είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ,
την παρασκευή ήταν τέλος εξαμήνου...
είχε αναγκαστικές αγορές και πωλήσεις...

στον οπαπ τους τα πήραν χαμηλά... σε άλλα χαρτιά δεν τους άφησαν να τα γκρεμίσουν...

michele είπε...

ΕΕΕ περιπου ισοπαλια,ΕΤΕ -12,26 και ΟΤΕ -2,26% Αντιβαρο με ΟΠΑΠ +6,6% ΤΙΤΚ +3,05% ΜΟΗ +8,25% ΒΙΟΧΚ +4,45


Μια χαρα το πανε..

michele είπε...

Συμφωνω με ΓΙΑΝΝΗ .Συμβαινει συχνα..
Παμε επανω απογευματινη αναρτηση

θα δουμε διαφορους καινουργιους μετοχους πιστευω..

Δεν χρειαζεται να παει τοσο ψηλα η αλφα θα εχουμε warrants ( ρευστοτητα λεμε)