Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

X.A.A. LIVE 

        
ΔΤΡ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ

                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
ΜΙΑ ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΑΠΟΨΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ...




Η Εθνική Τράπεζα, όντας η πιο ιστορική και η πιο μεγάλη τράπεζα της χώρας μας υπέστη τεράστιες ζημίες με την απομείωση της αξίας των ομολόγων ελληνικού δημοσίου της. Συγκεκριμένα, η τράπεζα κατείχε ομόλογα αξίας 21,8 δις ευρώ. Συνεπώς είχε ζημίες αξίας 11,7 δις ευρώ. Όμως λόγω της υψηλής καθαρής θέσης που είχε κατάφερε να χρειαστεί 2 δις λιγότερα. Έτσι λοιπόν, οι κεφαλαιακές ανάγκες φτάνουν τα 9,756 δις ευρώ.

Ας δούμε λοιπόν τα κριτήρια που πρέπει να πλήρη η τράπεζα με σκοπό να θεωρείτε βιώσιμη σύμφωνα με τους δείκτες της E.B.A. (European Bank Authority), δηλαδή της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (Ε.Τ.Α.). Σύμφωνα, λοιπόν με την τραπεζική αρχή θα πρέπει ο δείκτης κεφαλαιοποίησης core tier 1 να βρίσκεται πάνω από το 9% κάποιων στοιχείων ενεργητικού. Στην Εθνική Τράπεζα το συνολικό ενεργητικό που συμπεριλαμβάνεται στον δείκτη κεφαλαιοποίησης (core tier 1) αποτιμάτε σε 74,6 δις ευρώ. Έτσι, τα συνολικά κεφάλαια θα πρέπει να βρίσκονται στα 6,714 δις ευρώ. Ο δείκτης, μετά την Αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου θα βρίσκεται στο 7,8% (στοιχεία 2012), σύμφωνα με τα στοιχεία του ενημερωτικού δελτίου της Αύξησης Μετοχικού κεφαλαίου. Δηλαδή περίπου στα 5,82 δις ευρώ κεφάλαια.

Όμως, το ενημερωτικό δελτίο δεν έχει λάβει υπόψη αρκετές, σημαντικές παραμέτρους όπου αυξάνουν τα κεφάλαια της τράπεζας πάνω από το συγκεκριμένο όριο το οποίο θα πρέπει να εξυπηρετείτε Πρώτη παράμετρος είναι η βελτίωση των κεφαλαίων της τράπεζας κατά 404 εκάτ. ευρώ, σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου του 2013. Αυτή η βελτίωση ήταν απόρροια της βελτίωσης του κλίματος στην ελληνική και παγκόσμια αγορά. Έπειτα, η Εθνική Τράπεζα εξαγόρασε πρόσφατα το «καλό» κομμάτι της First Business Bank (FBBank). Από αυτήν την εξαγορά θα βελτιώσει τα κεφάλαιά της κατά 200 εκάτ. ευρώ από την καθαρή θέση της εν λόγω τράπεζας και από το funding gap που θα καλύψει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.). Μια ακόμη σημαντική παράμετρος για τα κεφάλαια της τράπεζας είναι η επαναγορά των αμερικάνικων μετοχών αποθετηρίου που μπορούν να αυξήσουν τα κεφάλαια έως 175 εκάτ. ευρώ, όμως αρκετοί πιστεύουν πως θα συμβάλουν μικρότερο με στόχο  τα 120 εκάτ. ευρώ (αυτό, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα συμβεί λόγω της μεσαίας συμμετοχής στην επαναγορά). Τελευταία παράμετρος, και η πιο σημαντική, είναι η αύξηση των κεφαλαίων της τράπεζας κατά 1,2 δις ευρώ μέσω του αποθεματικού που θα δημιουργηθεί από το reverse split που έχει ήδη δρομολογηθεί μαζί με την Αύξηση. Τα συνολικά οφέλη που δεν έχουν προβλεφθεί από το ενημερωτικό δελτίο είναι αξίας 1,924 δις ευρώ, ποσό τεράστιο το οποίο συμβάλει καθοριστικά στα κεφάλαια της Τράπεζας.

Συνεπώς, τα συνολικά κεφάλαια τα οποία θα έχει η Εθνική τράπεζα έως το τρίτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε (2013) θα φτάνουν τα 7,744 δις ευρώ. Αυτό θα σημάνει δείκτη κεφαλαιοποίησης στο 10,38%.  Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αυτό σημαίνει πως η τράπεζα μπορεί να χρησιμοποιεί κεφάλαια αξίας 1,03 δις ευρώ με σκοπό την κάλυψη επισφαλειών & άλλων απρόβλεπτων, τυχόν, κακών συνθηκών ( δημιουργία capital buffer). Βέβαια, πέρα από τις παραπάνω τέσσερις παραμέτρους που δεν έχουν ληφθεί υπόψη είναι ακόμη οι πωλήσεις στοιχείων που δεν ανήκουν στις τραπεζικές δραστηριότητες οι οποίες έχουν ως σκοπό να δρομολογήσουν οι κ.κ. Τουρκολιάς & Χριστοδούλου. Αρχικά, έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικασία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, άτομα μιλούν για τίμημα 500 εκάτ. ευρώ ενώ άλλοι μιλούν για 300 εκάτ. ευρώ. Πέρα όμως από αυτά υπάρχουν ήδη άτομα στην Εθνική που ασχολούνται αποκλειστικά με την εξέταση πώλησης στοιχείων. Αυτά μπορούν να αποφέρουν τουλάχιστον  2,2 δις ευρώ στα κεφάλαια της τράπεζας. Έτσι λοιπόν, θα βρεθούν με κεφάλαια αξίας 9,944 δις ευρώ. Αυτά τα κεφάλαια θα μηδενίζουν την αρνητική θέση προ της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και θα δίνουν στην τράπεζα τον δείκτη κεφαλαιοποίησης στα 13,3%, με το capital buffer (κεφάλαια προς καλύψεις επισφαλειών &  τυχόν αρνητικών γεγονότων) να διαμορφώνεται στα 3,21 δις ευρώ.

Έτσι μπορούμε να δούμε πως, σε αντίθεση με κάποιους αναλυτές οι οποίοι υποστηρίζουν το αντίθετο, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στην Εθνική Τράπεζα και μπορούν να αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα στην κεφαλαιακή επάρκεια της.

                                    Η ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ                             

Η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 800 εκάτ. ευρώ από τους ιδιώτες επενδυτές στην παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό να παραμείνει η ιδιωτική διοίκηση και να μην αποφασίσει το κράτος (Τ.Χ.Σ.) τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα  πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί κεφάλαια αξίας 1.000 εκάτ. ευρώ (1 δις) από ιδιώτες επενδυτές ενώ ως όριο έχουν τεθεί τα 1,17 δις ευρώ.

Η διοίκηση της τράπεζας έκανε πολλά λάθη όσων αφορά τις αγορές ομολόγων ελληνικού δημοσίου, όμως, εάν δεν είχε συμβεί το PSI+ τότε η Εθνική Τράπεζα θα είχε πολύ μικρότερες ανάγκες οι οποίες θα προέκυπταν από τα επισφαλή δάνεια και θα μπορούσαν να καλυφθούν είτε από ίδια κεφάλαια, είτε από Αύξηση που θα κάλυπτε ο ιδιωτικός τομέας, είτε χωρίς καμία κίνηση.  

Μερικοί αναλυτές, θέλοντας να στηρίξουν την άποψή τους περί μη κεφαλαιακής επάρκειας, κάνουν λόγο για τα επισφαλή δάνεια που αγγίζουν τα 14 δις ευρώ (ή το 20% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου). Έτσι υποστηρίζουν πως δεν θα αντέξει η τράπεζα σε μια αύξηση των επισφαλών δανείων από μια επιστροφή στο κλίμα του β’ εξαμήνου του 2012. Πρέπει να σημειώσουμε (και να απαντήσουμε) σε αυτούς τους αναλυτές πως η Εθνική Τράπεζα έχει εμφανίσει κέρδη για δύο συνεχόμενα τρίμηνα ενώ, εάν συνεχίσει αυτό το θετικό κλίμα που υπάρχει στις αγορές, θα μπορέσει η τράπεζα να ξεκινά να μειώνει την εξάρτησή της στην Ε.Κ.Τ. και να ξεκινά τον δανεισμό από τις κεφαλαιαγορές.  Σύμφωνα με την Εθνική, η ίδια μπορεί να αντλήσει ρευστότητα αξίας πάνω από 8 δις ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση μέσω παροχής των ομολόγων στην Ε.Κ.Τ.,  σε αυτήν την φάση θα πρέπει να σημειώσουμε πως στις εγχώριες δραστηριότητες ο δείκτης ρευστότητας έπεσε στο 99%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για κάθε 1 ευρώ κατάθεση τα 0,99 γίνονται δάνειο. Ενώ σε άλλες τράπεζες αυτό φτάνει το 120-150%.


Με έξυπνες κινήσεις η Ε.Τ.Ε. μπορεί να φτάσει με έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκεια ς σε όλη την Ευρώπη και παράλληλα μπορεί να βελτιώσει την  ρευστότητα της κατά πολύ. Η απεξάρτηση των θυγατρικών εταιριών είναι ένα πολύ θετικό βήμα που εάν ολοκληρωθεί κατά 100% η Εθνική θα βρίσκεται σε πολύ καλή θέση καθώς θα πρέπει να χρηματοδοτεί με ρευστότητα μόνο την μητρική και όχι θυγατρικές.

Τέλος, ας μιλήσουμε λίγο στους απαισιόδοξους για την μετοχή. Η Εθνική έχει τώρα κοντά στις 2,4 δις μετοχές εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο. Από αυτές τα 2 δις τα έχει το Ταμείο. Μπορεί λοιπόν η Ε.Τ.Ε. να ξεκινήσει εκδόσεις μετοχών σε ξένα χρηματιστήρια που μπορούν να αγγίξουν συνολικά τα 1,8 δις ευρώ. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό, ότι μπορεί η τράπεζα να απαλλαγεί από 420 εκάτ. ευρώ από το Τ.Χ.Σ., όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγων νομικών κωλυμάτων. Αυτό που μπορεί να γίνει θα είναι η δημόσια πρόταση προς το Ταμείο για την μετατροπή των μετοχών του σε προνομιούχες μετοχές μη διαπραγματεύσιμες χωρίς ημερομηνία λήξεως. Έτσι, μπορούν να μετατραπούν και οι ήδη υπάρχουσες προνομιούχες μετοχές. Έτσι η ΕΤΕ θα μπορέσει να φέρει το P/BV=1 με τιμή 29,36€. Εάν εκδοθούν μετοχές αξίας 1,8 δις ευρώ σε ξένα χρηματιστήρια και μετατραπούν σε προνομιούχες μετοχές οι μετοχές του Τ.Χ.Σ. θα υπάρξουν 400 εκάτ. μετοχές διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α.Α. Θα μπορούσε να γίνει ένα split 3/1 και να υπάρχουν 1,2 δις μτχ και τιμή 9,78€.  Να σημειώσουμε πως τα συνολικά κεφάλαια θα είναι στα 11,744 δις ευρώ και ο δείκτης στο 15,7%.
                                                Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ                                                   

Μια κίνηση για να μειωθούν οι μετοχές του κράτους θα είναι η προσφορά των επισφαλών δανείων με discount 45%. Έτσι θα μπορέσει η ΕΤΕ να απαλλαγεί από κρατική συμμετοχή αξίας 7,7 δις ευρώ. Ακόμη καλή κίνηση θα είναι η παροχή των παραγώγων προιόντων με premium (αύξηση αξίας) κατά 25% που θα βοηθήσει περαιτέρω με ποσό αξίας 4,75 δις ευρώ. Το συνολικό ποσό φτάνει τα 12,45 δις ευρώ ενώ οι ανάγκες είναι στα 11 δις ευρώ. Συνεπώς απομένει ποσό αξίας 1,45 δις που εάν διοχετευθεί σε κεφάλαια θα μπορέσει να υπάρξει δείκτης στα 17,7%



Κλείνοντας, αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι μπορεί η ΕΤΕ να γίνει η τράπεζα με τους καλύτερους δείκτες ρευστότητας & κεφαλαίων, όμως θα χρειαστεί μια ικανή διοίκηση που θα μπορεί να κρίνει καταστάσεις και να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αναλάβει αποφάσεις.


Υ.Γ.=> Δημοσιεύω αυτό το άρθρο εδώ καθώς κανένας δεν έχει απαντήσει στις προτάσεις που έχω κάνει.

Ντούκας Παναγιώτης, επενδυτής
ntoukaspanagiotis@gmail.com




Πηγή:www.capital.gr

111 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους καλή εβδομάδα

giannhs kon είπε...

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1930971&nt=103

giannhs kon είπε...

εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε ??χαχα
Μπορούμε και εμείς


Με εντυπωσιακή άνοδο (3,3%) ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο χρηματιστήριο του Τόκιο.

Λιγότερο από 10 λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης Nikkei 225 των blue chips αυξήθηκε κατά σχεδόν 428 μονάδες φτάνοντας στις 13.305 μονάδες

Λευτερης είπε...

Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα σε όλους.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα επισησ καλή εβδομάδα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδία

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ είπε...

Καλημερα και καλη δυναμη!

Andreas D. είπε...

Πώς είμαστε -1,84%???

Unknown είπε...

Ρε τον ΔΡΟΜΕΑ.....

Unknown είπε...

thn kalhmera m!!

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…άλλα κόλπα!

Andreas D. είπε...

έχει πρόβλημα ο ΓΔ...

ThitaDelta είπε...

... είπαμε να ζωγραφίζουν, αλλά όχι και έτσι

Andreas D. είπε...

μήπως προσπαθούν να βγάλουν πωλητές?
χαχαχα

Bondexj είπε...

Gm...o deikths exei thema logw afaireshs kefalaiopoihshs boc apo deikth...etsi ematha

Andreas D. είπε...

αυτό έμαθα κι εγώ...

Bondexj είπε...

Ara to idio mathame.......xxaxa..

Meres kalhmeres andrea kai kalh synexeia se olous....

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα! Για ξαναπειτε το αυτο που μαθατε

Money είπε...

Τελικά γνωρίζει κανείς τι είνα λάθος; Το + η το -;

Andreas D. είπε...

σε κάποια σοβαρή χώρα θα είχαν βγάλει ανακοίνωση απο το πρωί... εδώ όμως...

καλημέρα Γιάννη

Γεράκι είπε...

καλημέρα σε όλους...καλη εβδομάδα...μπερδεμενο ανοιγμα...

mic ελαβες το ιμειλ μου??

john long σου εχω στειλει μερες ενα ιμειλ...το χεις δει?

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Boc; Bank of cyprus; Αυτό φταίει για τα χάλια του δείκτη;

michele είπε...

Τι δουλεια εχει η Κυπρ ρε παιδια,τι κεφαλαιοποιηση ειχε

Andreas D. είπε...

372 εκ. €

Andreas D. είπε...

Αυτό είναι Μιχάλη...ξέχασαν να προσαρμόσουν τον δείκτη...

michele είπε...

O δεικτης Ανδρεα παιζει σαν να δουλευει με την παλια σταθμιση της ΕΕΕ..

ThitaDelta είπε...

... μετά εσύ Μιχάλη κάνε Τ.Α

ThitaDelta είπε...

... άμπρα κατάμπρα να κλείσει και το 2ο γκαπ

Andreas D. είπε...

και μετά θέλω μέσα την google για να κάνουμε νέα υψηλά...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα στα παιδία

Καλημέρα ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΝΤΩΝΗ δεν βρίσκω κάτι Αν μπορείς ξαναστείλτω και θα απαντήσω το απόγευμα Συγνώμη

Γεράκι είπε...

το εστειλα..πες μου τουλαχιστον οτι το ελαβες...

michele είπε...

Γερακι οκ εχω λαβει το mail σου

Τωρα αν αφαιρειται η ΚΥΠΡ ,πρεπει να γινει αναπροσαρμογη της σταθμισης ,υπαρχουν ανθρωποι που παιζουν παραγωγα στον δεικτη

Γεράκι είπε...

ακου -3%....δεν παιζονται οι τυποι...

Γεράκι είπε...

καηκε το συστημα....

break down...

michele είπε...

Αφου δεν γινοταν να παει κανονικα ο δεικτης να κλεισει το gap στο 951 ,το πηγανε με "τεχνικο" τροπο..

δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα

Γεράκι είπε...

τι εγινε τωρα...ειμαι εγω? ή ολοι σας?

παγωσαμε?

giannhs kon είπε...

ΑΝΤΩΝΗ ΟΧΙ
θα σου τηλεφωνήσω το απόγευμα

giannhs kon είπε...

όλοι οι άλλοι μπροστά τους είναι μπογιατζήδες χαχα καλημέρα ΜΙΧΑΛΗ

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

αποφασίζουμε και διατάζουμε

Γεράκι είπε...

στο ξαναστειλα...για δες...οποτε μπορεις βεβαια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
Απορώ γιατί απορείτε.

michele είπε...

ΧΑ: Στο 53,2% η συμμετοχή των ξένων τον Μάιο

Οντως απορω.Αλλα δεν πανε τουλαχιστον να κλεισουν το gap να τελειωνουμε,αφου ειναι "λογιστικη" η δουλεια?

michele είπε...

Ενταξει ,εχει μια λογικη εξηγηση ,κυριως με την αναγκαστικη προσαρμογη της MIFID ,αλλα ουτε ενημερωνουν ,ουτε τιποτα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έπεσε πολλή περίσκεψη...
Θα αισθανθούμε καλύτερα όταν πάρουμε απόφαση και παραδεχτούμε μερικά πράγματα.
Έχουμε Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, Βουλή, θεσμούς, χρηματιστήριο; ΟΧΙ.
Έχουμε λαό που σκέφτηκε ποτέ ότι έχει πατρίδα και ότι ζει, κινείται, εργάζεται, επιχειρεί μέσα στα όριά της και ότι πρέπει να υπάρχει και αύριο για τον ίδιο και τα παιδιά του; ΟΧΙ.
Αρπαχτή, ρεμούλα, μίζα, αδιαφορία, φοροδιαφυγή, αυθαίρετα, βίλα με πισίνα, Καγιέν, νεοπλουτισμός, επίδειξη …και ας δουλεύουν και ας πληρώνουν τα κορόϊδα και τα ρολόγια μόνο (γιατί σε λίγο θα πληρώνουν και τα τελευταία, κάποιο νέο φόρο θα βρουν).
Έχουμε ΤΡΟΙΚΑ όμως και είμαστε άξιοι της τύχης μας.

ThitaDelta είπε...

... ευτυχώς που έχουμε Τρόϊκα, αλλιώς θα ήμασταν στο έλεος όλων των προηγούμενων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δηλαδή τώρα δεν είμαστε; Ευλογία το μνημόνιο λοιπόν.
------------------------------------

"Αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε κράτος ήδη το ξέρουμε. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας δεν είναι ό,τι καλύτερο. Έχω όμως ένα ερώτημα. Αφού οι δημόσιες υπηρεσίες αυτής της χώρας είναι τόσο χαλιά (και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό), τι μας λέει ότι οι οικονομολόγοι στο υπουργείο Οικονόμων είναι καλύτεροι;
http://www.capital.gr/jArticles.asp?jid=416&uid=1813365

Πολλά λάθη, χαλιά και μοκέτες και Υπουργείο Οικονόμων!
Δεν συμφωνώ παρά ελάχιστες φορές μ' αυτόν τον μυστήριο, αλλά τώρα...

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπεριζω το φιλοθεάμον κοινον...
λειπω απο φυλακης πρωιας...
αλλα δεν εχασα και τιποτα...
η αναμενομενη ημερησια εκπληξη...
οι χαρακες λενε "εκλεισε",
τα φουντέ εξ αμέρικα ετοιμα να ορμησουν...
και ολως τυχαιως συμφωνω με τον σκετο Πανος...για πολλοστη βολα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όλως τυχαίως συμφωνώ κι εγώ μαζί σου Ηλία!
Τι να το κάνεις όμως, φωνές βοώντων εν τη ερήμω...
Δεν γύρισα ακόμα και το μηχάνημα εδώ ευτυχώς δουλεύει σήμερα αξιοπρεπώς.

ThitaDelta είπε...

... Πάνο να τα πάμε ένα ένα τα άρθρα να μου πεις που διαφωνείς;

π.χ. Περιορισμός της σπατάλης στις δημόσιες επιχειρήσεις και στα άλλα
νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. (Ν/Ο)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φίλε μου Δημήτρη όποτε θέλεις αλλά όχι τώρα που πρέπει να φυγω για να τελειώσω κάποιες δουλειές.
Το βράδυ μετά χαράς.
Όχι όμως επάνω σε "προσεκτικά¨" διατυπωμένα κείμενα και ευχολόγια.
Επάνω στην πραγματικότητα, τα λάθη και τις πραγματικές προθέσεις που κρύβονται πίσω από όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά.

michele είπε...

Την δεκαετια του 80 που ευτυχως ελειπα απο την Ελλαδα,γιγαντωθηκε ενας πολτικος -και κοινωνικος- αμοραλισμος που επικεντρωνεται στην περιφημη φραση του Ανδρεα " ενα δωρακι στον εαυτο του εκανε" για τα 5 εκ που ειχε βουτηξει ο αλλος.

Πολυ λιγα πραγματα εκαναν λοιπον οι επομενες κυβερνησεις,στο βαθμο που ειχαμε φτασει μια ανασα απο να κανουμε πρωθυπουργο τον Τσοχατζοπουλο/ Πειτε μου λοιπον ευθυνες δεν εχουμε ως λαος??
Ποιος εδωσε το 43% σε εναν ανελληνιστο ??

Μα μας αρεσε οτι ειπε "υπαρχουν λεφτα" εννοωντας βεβαια τα 31 δισ ανεισπρακτα που αφησαν ολοι οι προηγουμενοι

michele είπε...

Μια μερα πριν κανα χρονο,εβαλα εδω 70 σημεια του μνημονιου ΕΚΤΟΣ απο το οικονομικο προγραμμα που ΦΥΣΙΚΑ ειχε λαθη,ηταν στοχευμενα εμπροσθοβαρες κα ι ειχε και το γιγαντιο οικονομικο επιτελειο του ΠΑΠ.

Ουδεις σχολιασε αυτα τα σημεια,που το 80% ηταν πραγματα που επρεπε να ειχαμε κανει ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

michele είπε...

Οι Αζεροι μειναν στην ΔΕΣΦΑ οι Ρωσοι στη ΔΕΠΑ .Για να δουμε τι θα δουμε

Unknown είπε...

*Δεν κατέθεσε προσφορά για ΔΕΠΑ η Gazprom

ΚΥΡΙΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΦΩΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

michele είπε...

Το ειδα κι εγω Ioannou.Mην βιαζεστε να βγαλετε συμπερασματα..Ειναι και το θεμα της τιμης.Αν δεν τα βρηκαν στη μειωση της τιμης καλως να κατσουν απ εξω.
Αλλα και γω ..βιαστηκα να πω αυτο που σκεφτομαι

michele είπε...

Ετσι κλεισαμε και το gap ,αλλοιως πως θα εκλεινε

ο καραφλας ΜOBIUS αυξησε το ποσοστακι του στην ΕΧΑΕ οπως και οι ξενοι γενικως τον Μαιο στο 53,2% απο 52,3%

μπαρμπαλιας είπε...

μαλλον γνωριζουν για αυριο;;;
και ζουπουσιν...

μπαρμπαλιας είπε...

αλλα και να ειχαν καταθεσει...
τι θα αλλαζε;;;
θα ξεπουλαγαν πιο ψηλα.

μπαρμπαλιας είπε...

Αποπληθωρισμός και το Μάιο
Από τη σύγκριση του Γενικού ∆είκτη Τιµών Καταναλωτή (Γ.∆.Τ.Κ) του µηνός Μαΐου 2013, προς τον αντίστοιχο ∆είκτη του Μαΐου 2012, προκύπτει µείωση 0,4%. Τι επηρέασε το δείκτη.

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1105658/nea-ptosh-plhthorismoy-04-to-maio.html

σημ.στην αγορα ολα ειναι τζαμπα...
τρεξτε να προλαβουτε

μπαρμπαλιας είπε...

που θα πας ...
θα ξαναγραψεις ασσο (1)μπροστα...
μεγαλη μλάρα
εγω ειπα 1.20...
μηπως λεω πολλα;;;

michele είπε...

ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΗΚΕ Ο Δεικτης Τραπεζων σε πολυ σημαντικο τεχνικα

καντε refresh

Γεράκι είπε...

bloody monday οπως ειπα κ στον φίλο ΤΚ...

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΟΤΕς τι φταιει και τον ζουπουσιν;;;
μηπως δεν κατεθεσε προσφορα;;

michele είπε...

Aγαπητε οπως βλεπεις fake ειναι συχνα να κοιτας τους 25 αρηδες και τους Γενικους,ακομα και με λογιστικο τροπο πεφτουνε και χωρις ογκο..

εδω παιζει οτι αυριο.Μπαινουν τα warrants της ΑΛΦΑ, μπαινουν τα "κομμενα" χαρτια της ΠΕΙΡ και τα δικαιωματα της,αναμενεται η αποφαση της MSCI για αναδυομενη η οχι την Ελλαδα

Αρα ειμαστε σε σημαντικη φαση ,ετοιμοι να κινηθουμε αναλογως

michele είπε...

Στην αγαπημενη μου ζωνη 313-318 λοιπον ο FTSE-25 με τα τουτα και τα κεινα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

pampers...

μπαρμπαλιας είπε...

δλδ Μικε μας ψαχνουμε μερος να φουνταρουμε;;
μα οι αμκ των τραπεζων εχουν πετυχει.
μας αβαντσαρρει το ΔΝΤ...
και εμεις πεφτουμε;;;
οποία αχαριστια

michele είπε...

Μπαρμπα μην προβοκαρεις ( καλα εγω δεν μασαω) αλλα εμπειρια εχεις,μυλαο εχεις ,βλεπεις και τα τεχνικα που ανεβαζω,τι αλλο θελεις
ευτυχισμενος επενδυτης πρεπει να εισαι χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου παιχτη μου..

Γεράκι είπε...

μια ο ενας...μια ο αλλος..αλλα ο σεβασμος κ αγαπη αμοιβαια...

......μονο εδω μεσα...

;)

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Kαλησπερα Νικολα.
Γερακι,γινεται χωρις Μπαρμπα να λεει τα ωραια του ρε συ
καταθλιψη θα με πιασει,αν και ειναι γνωστο οτι δεν εχω τετοια συμπτωματα χαχα

ThitaDelta είπε...

... οι άνθρωποι είναι ερασιτέχνες

για να μη πω τίποτε βαρύτερο

ThitaDelta είπε...

... ή να το πω;

νικος φαληρο είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1105416/peiraios-mponoys-gia-toys-ependytes-meso-ate.html

michele είπε...

Δεν καταλαβα τι λες Δημητρό ,για κανε μια-σοβαρη- αναλυσουλα

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Xa xa xa .. In my opinion.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

πάρε κόσμε...χαρτιά!!!

ThitaDelta είπε...

... πάμε για ανακεφαλαιοποιήσεις

τρέχουμε αποκρατικοποιήσεις

παίζουμε την εισαγωγή ξένων κεφαλαίων

και παρουσιάζεται τέτοια ανεξέλεγκτη εικόνα;

μπαρμπαλιας είπε...

το μαγαζι ειναι φακή ...
αλλα πουλαει και φασούλια αμα λαχει...
αυτα θελει να πει ο Δημητρος

john deer είπε...

πραγματικη πτωση μαλλν κοντα στο 2%

Γεράκι είπε...

αντε να το πω εγω...

λεγεται

επαγγελματικη πουστια....

μακαρι να ηταν ερασιτεχνες...οπως εμεις...

john deer είπε...

ποιους εννοεις γερακι τους ρωσους η τους υπεροπτες του ταιπεδ?

Γεράκι είπε...

εννοω τους ΧΑΑιτες...

Θανασης Κ είπε...

καλησπερα σε ολους.
δεν ξερω εαν αυτο που γινεται μπορουσε να αποφευχθει αλλα παναγια μου ειναι απαραιτητο να σηκωσουμε κεφαλι...υπαρχουν πολλα βαριδια απο το παρελθον αλλα πρεπει να κοιταξουμε μπροστα γιατι απεχουμε λιγο απο την αβυσσο...

Θανασης Κ είπε...

και εννοω σε πολλα επιπεδα..οικονομικο κοινωνικο πολτικο αθλητικο...πρεπει να γινει μια επαν-εκκινηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Kαλησπερα σε ολους!!!!!

michele είπε...

Μια υποθεση ενεργειακου επιπεδου,αυτου του μεγεθους και αυτων των συμφεροντων δεν προσφερεται -το ειπα και πριν-για βιαστικα συμπερασματα.
Απλα υπαρχουν καποια δεδομενα:
1) Το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπαινει σε διαπραγματευσεις ,ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ σε οικονομικο επιπεδο
2) Υπαρχει μια τρυπουλα 400 εκ στη ΔΕΠΑ
3) Υπαρχει το ζητημα της τιμης με την οποια προμηθευεται το αεριο η Ελλαδα που ειναι αυξημενο 30% σε σχεση με τους υπολοιπους ευρωπαιους
4) Υπαρχει η πλευρα των Αμερικανων που τραβαει απ την αλλη μερια
5) Υπαρχει το ενδιαφερον των Αζερων για τη ΔΕΣΦΑ

6) Τι συμπερασμα να βγαλω εγω,ο απλος επενδυτης-πολιτης για ολα αυτα
Μηπως εγινα διεθνολογος-ενεργειολογος που δεν ειμαι??

ThitaDelta είπε...

... εγώ ως πολίτης αναρωτιέμαι που είναι το σχέδιο Β, οέο;

michele είπε...

Ο Αλαβανος το εχει απ οτι ξερω..

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Jp Morgan or jp avaj xa xa

ThitaDelta είπε...

... όχι αφτουνού βρε, χαχαχα

Θανασης Κ είπε...

θυμασαι michele που λεγαμε χαριτολογωντας πριν καιρο τι χρειαζεται πλεον ενας επενδυτης για να βγαλει λεφτα??βαλε μεσα στο σακι και αυτα που μολις ανεφερες...

michele είπε...

Προσωπικα εγω Θαναση ΟΛΑ τα βαζω στο σακι..

michele είπε...

Το ΜΑΖΕΜΑ στην ΑΛΦΑ το βλεπουμε??
το χαμηλο που ειδαμε στον ΔΤΡ το προσεξαμε??

Θανασης Κ είπε...

πολυ κρισιμη η αυριανη μερα για την αλφα...ολα εκει θα παιχτουν νομιζω και οχι στην Πειρ

Θανασης Κ είπε...

η συμπεριφορα της αλφα θα δωσει και τις προθεσεις ολοκληρου του κλαδο

ThitaDelta είπε...

ΟΛΑ τα προσέχουμε...

για να έχουμε

michele είπε...

Αναβαθμισε και ο S&P το outlook των Αμερικανων και ..δεσαμε

Θανασης Κ είπε...

αυριο λογικα θα υπαρξει μεγαλη πιεση στη αλφα τουλαχιστον στο ανοιγμα?

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Geraki an ..me xaa talking to me.I got it.does not exist xa xa

Γεράκι είπε...

δεν υπαρχει λογικη κατα των ΧΑΑιτων το δογμα...

ή υπάρχει...?

ιδου η απορία...

Γεράκι είπε...

"an ..me xaa talking to me"

δεν το πιασα..pls help...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Tpt grafo APo kinito .esi poious xaaites les

Γεράκι είπε...

μαριονετοπαιχτες...οι παραγκιτες....οι μαγαζατορες.....
πως τους λενε..

michele είπε...

Στην ουσια η αυριανη συνεδριαση θα εχει να πει πολυ..περισσοτερα

μπαρμπαλιας είπε...

ομοβροντια κανονιοβολισμων...
και οποιον παρει ο χαρος

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Ok.nomiza kati allo.asto.
Mobile....
Alla kai kati allo na itan ..xioumor iparxei .
Kali sinexeiA.

michele είπε...

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.
«Δεν λάβαμε αρκετές εγγυήσεις ότι η χρηματοοικονομική θέση της ΔΕΠΑ δεν θα καταστεί δυσχερέστερη μετά την ολοκλήρωση του deal. H εταιρία ήδη αντιμετωπίζει δυσκολίες με ανεξόφλητα χρέη», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρίας, Sergei Kupriyanov, μεταδίδει το Reuters.

Η ΤΡΥΠΑ που λεγαμε..αλλα εχει δρομο η δουλεια..

Unknown είπε...

Όλα είναι ανοιχτά”. Με αυτή τη φράση στέλεχος του ΟΠΑΠ σκιαγραφεί την κατάσταση που έχει προκύψει στον οργανισμό εσχάτως παρά τη θριαμβολογία για ένα deal που θα έδινε άλλο αέρα στην υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων. Με τις νομικές διαμαρτυρίες από την μεριά των κ. Γ. Σμέτς, Δ. Μελισανίδη αλλά και του Σωκράτη Κόκκαλη προς την διοίκηση του ΟΠΑΠ, η οποία ταυτόχρονα δέχεται βροχή εξωδίκων και από την Ιntralot η κατάσταση μοιάζει να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και τουλάχιστον να είναι οριακή.

Αιτία αυτού του νέου αναπάντεχου “δράματος” είναι από την μια μεριά η σύμβαση για την αγορά των κρατικών λαχείων από τον ΟΠΑΠ και αφετέρου η σύμβαση για την ανάθεση του τεχνολογικού παρόχου. Κάποιοι μιλάνε για “εξώδικα” που αφορούν κυρίως μια στρατηγική ελιγμών και από τις δύο μεριές. Όσοι όμως γνωρίζουν το παρασκήνιο κάνουν λόγο και για πόλεμο ουσίας ο οποίος εάν δεν προσεχθεί θα οδηγήσει σε πολιτικό πρόβλημα. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα οι επενδυτές στην Ελλάδα τρεις εβδομάδες μετά το deal να διαρρέουν την αγανάκτησή τους!

Ήδη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιος Σταυρίδης έχει αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της πλευράς Μελισσανίδη και Κόκκαλη κάτι που σαφώς δεν μπορεί να κάνει ο Κ. Λουρόπουλος ο οποίος ως πρόεδρος του ΟΠΑΠ βρίσκεται σε αδυναμία και σαφή δυσκολία άρθρωσης λόγου.

Μάλιστα όλες οι ενέργειες επιταχύνονται από την μεριά του ΤΑΙΠΕΔ καθώς αν η μεταβίβαση δεν γίνει ως τις 30 Ιουνίου, τότε ο διαγωνισμός ακυρώνεται και τα 190 εκατ. ευρώ που θα έπαιρνε το Δημόσιο χάνονται. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει μόλις 20 ημέρες για να «σώσει την παρτίδα», διαφορετικά θα υποχρεωθεί να δώσει νέα παράταση, κίνηση που θα χτυπήσει πολύ άσχημα στην Τρόικα, με το Δημόσιο να μην μπορεί να εισπράξει το τίμημα έξι μήνες μετά τον διαγωνισμό.

Η Intralot από την μεριά της θεωρεί πως κέρδισε τον διαγωνισμό για τον πάροχο, ενώ η πλευρά της Εmma Delta υποστηρίζει ότι η Γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ ενέκρινε τη σύμβαση, αλλά αυτή που πάει να υπογραφεί τώρα είναι η τρίτη βελτιωμένη έκδοση και λίγη σχέση έχει με την αρχική. Έτσι η Emma Delta ζητά να εξαιρεθεί από τη σύμβαση η συγκεκριμένη πληρωμή ύψους 15 εκατ. ευρώ, άποψη την οποία στηρίζει και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

apo to kako sto xeirotero

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση...