Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

X.A.A. LIVE 

        


                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΤΟ ΤΕΛΜΑ...


Του Φώτη Γεωργελέ

Αν περάσεις μια βόλτα από τη Μεσογείων, θα νομίσεις ότι οι συγκεντρωμένοι άνθρωποι εκεί κάνουν κάποιο τεράστιο λάθος. Κάτω από πλακάτ «δεν πληρώνω» διαδηλώνουν υπέρ της κρατικής τηλεόρασης της οποίας αρνούνται να πληρώσουν την υποχρεωτική εισφορά για να λειτουργήσει. Η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία λίγες μέρες πριν κατήγγελλε την ΕΡΤ ως προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, τώρα φρίττει μπροστά στο ενδεχόμενο να μειωθεί και κηρύσσει ανένδοτο αγώνα. Ώστε να συνεχίσει προφανώς την προπαγάνδα των μνημονίων. Ακόμα και ομάδες αναρχικές, αντιεξουσιαστικές, που σε κάθε ευκαιρία φώναζαν το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», τώρα δίνουν αγώνα υπέρ εκείνων των «ρουφιάνων» που αμείβονται άμεσα από το κράτος. Στην πραγματικότητα δεν κάνουν κανένα λάθος. Ασχέτως πώς ονομάζονται και τι ταμπέλα κρατάνε, δεξιά ή αριστερή αναλόγως με τα ακροατήρια, στ’ αλήθεια ένα πράγμα τους ενδιαφέρει. Να μη θιγεί ο τροφοδότης λογαριασμός, το κράτος. Είναι οικολόγοι, δίνουν μάχες ακόμα και με τα όπλα για να μη γίνει μια επένδυση στα ορυχεία της Χαλκιδικής. Η ΔΕΗ είναι η πιο ρυπογόνος βιομηχανία, όχι της Ελλάδας, της Ευρώπης ολόκληρης. Κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε να διαδηλώσει στην Πτολεμαΐδα ή τη Μεγαλόπολη.
Όλη η Ελλάδα είναι μια ατελείωτη χωματερή, στη Φυλή υποβαθμίζεται η υγεία των κατοίκων επί δεκαετίες, στα νησιά καταστρέφεται ο τουρισμός από τις ανοιχτές χωματερές, πληρώνουμε πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Διαδηλώσεις όμως κάνουν στην Κερατέα για να μη γίνει ένα σύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Επί δεκαετίες η δημόσια περιουσία του κράτους καταπατείται, στην Ηλεία έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη πόλη αυθαιρέτων, το Ταμείο που σχηματίστηκε για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δηλώνει ότι το 1/3 των εκτάσεων, οι πιο καλές και ακριβές, έχουν καταπατηθεί. Διαδηλώνουν όμως όταν προκύπτει μια τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα, φωνάζουν ότι ξεπουλάμε τα ασημικά του κράτους. Οι λίγες εναπομείνασες ελληνικές βιομηχανίες δηλώνουν ότι θα κλείσουν, πληρώνουν την ακριβότερη ενέργεια στην Ευρώπη, δουλεύουν αναγκαστικά με παθητικό.
Η ΔΕΗ έχει κάνει 17 αυξήσεις τα τελευταία χρόνια στους λογαριασμούς, φωνάζουν όμως ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αυτές που θα αυξήσουν τις τιμές. Είναι οι υπερασπιστές του χρεοκοπημένου συστήματος, αυτοί που εισπράττουν κέρδη, προσόδους και προνόμια από το ήδη ιδιωτικοποιημένο από τους ίδιους κράτος. Αρνούνται να αλλάξει οτιδήποτε στις δομές του, στο κόστος λειτουργίας του, γιατί το κράτος είναι η δικιά τους επιχείρηση. Κόμματα και προνομιούχες επαγγελματικές ομάδες υπερασπίζονται το δικό τους μαγαζί. Έστω κι αν η διατήρησή του, έτσι όπως είναι, οδηγεί μαθηματικά στη χρεοκοπία για όλους.
Η περίπτωση της κρατικής τηλεόρασης είναι ένα καθαρό παράδειγμα του τι συνέβη στο κράτος τα τελευταία χρόνια. Το 2000 πληρώναμε για την ΕΡΤ 185 εκατομμύρια το χρόνο. Το 2009 είχε φτάσει στα 302. Μπορεί ένα χρεοκοπημένο κράτος που δεν έχει να διαθέσει χρήματα ούτε για τα φάρμακα των καρκινοπαθών, να πληρώνει 300 εκ. το χρόνο για δημόσια Μέσα Ενημέρωσης; Κάθε σοβαρή χώρα το πρώτο πράγμα που θα έλεγε θα ήταν, χρεοκοπήσαμε, δεν έχουμε λεφτά, μπορούμε να διαθέσουμε 100 εκατομμύρια. Αυτά είναι, κάντε το κουμάντο σας. Ακόμα και στα επίπεδα του 2000 να γυρνούσαμε, δεν θα ήταν άσχημα, δεν είχαμε χειρότερη κρατική τηλεόραση τότε. Κι όμως, το ποσόν που θα εξοικονομούσαμε, θα ήταν το ισοδύναμο 30.000 επιδομάτων ανεργίας. Αυτών των ανέργων που λέμε ότι έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο, αυτών των ανέργων νέων που λέμε ότι οι 6 στους 10 δεν βρίσκουν δουλειά, αυτών που λέμε ότι η «απόλυτη φτώχεια» έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Παραδόξως αυτά τα «ισοδύναμα» δεν υπάρχουν στο δημόσιο διάλογο, για τα επιδόματα ανεργίας δεν μπαίνουν «κόκκινες γραμμές». Αυτές τις απλές αριθμητικές πράξεις δεν τις κάνει κανείς.
Είναι μια παράξενη προοδευτική χώρα που θρηνεί συνεχώς για την «ανθρωπιστική καταστροφή», αλλά στην πράξη, αντιμετωπίζει μέχρι και κυβερνητικές κρίσεις για το ύψος της χρηματοδότησης ενός δημόσιου οργανισμού. Είναι 2.840 ευρώ ο μέσος μισθός των εργαζομένων στην ΕΡΤ, λέει η κυβέρνηση. Είναι ψέματα, απαντούν αυτοί, 2.040 είναι ο μέσος μισθός, αν αφαιρέσεις τους «συμβούλους» και το «προσωπικό ειδικών θέσεων» που διορίζει η κυβέρνηση από τα «δικά της παιδιά». Αλλά και αν πάρουμε το χαμηλότερο νούμερο, 3 χρόνια συνεχών απεργιών, με τα κανάλια κλειστά και την καρτέλα «απεργούμε» μονίμως στις οθόνες, έγιναν γιατί μετά από 3 μειώσεις οι μισθοί έπεσαν στο εξευτελιστικό ποσόν των 2.040 ευρώ; Σ’ αυτή τη χώρα, υπάρχουν δύο κόσμοι.
Όλες αυτές οι ατελείωτες συζητήσεις για τα μνημόνια, οι συναυλίες με τον εθνικό ύμνο, οι θεωρίες συνωμοσίας για τους ισχυρούς της γης που μας ψεκάζουν για να πλήξουν το αδούλωτο ελληνικό φρόνημα, έχουν ένα μόνο στόχο. Να κρύψουν τα απλά νούμερα. Μέσα σε 3 δεκαετίες οι δημόσιοι υπάλληλοι τριπλασιάστηκαν, ενώ όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα έμειναν οι μισοί. Στην ανέμελη πενταετία 2004-2009, οι πρωτογενείς δαπάνες του κράτους εκτοξεύτηκαν από τα 30,4 δις στα 57,9. Μέσα σε μια δεκαετία, τη μοιραία δεκαετία του 2000, οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις διπλασιάστηκαν. Το κόστος του κράτους, από 43% περίπου του ΑΕΠ, ανέβηκε στο 55%. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μη χρεοκοπήσει. Και το ερώτημα ήταν, ποιος θα πληρώσει. Την απάντηση την ξέρουμε. Πλήρωσε η υπόλοιπη κοινωνία, ο ιδιωτικός τομέας κατέρρευσε για να διατηρήσει το κράτος όσο γινόταν ανέπαφες τις δομές και το κόστος του.
Αν ξαναμπαίνουμε τώρα πάλι στο λούκι της αβεβαιότητας, ενώ νομίζαμε ότι ισορροπήσαμε πια κάπου, είναι γιατί η πραγματικότητα εκδικείται. Δεν γίνεται να διατηρηθεί αυτό το κράτος όπως ήταν. Με εκατοντάδες γραφειοκρατικούς οργανισμούς, με χιλιάδες άχρηστους φορείς, με χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών, χωρίς αξιολόγηση, με υψηλό κόστος. Η υπόλοιπη κοινωνία δεν μπορεί να το συντηρήσει και έτσι, μοιραία, φτάνουμε πάλι στην αρχή. Σ’ αυτό που 3 χρόνια το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αποφύγει. Πρέπει να μπουν λουκέτα, πρέπει να απομακρυνθούν οι στρατοί των αργόμισθων, πρέπει να μειωθεί το κόστος. Αλλιώς σε λίγο δεν θα υπάρχουν καν μισθοί και συντάξεις.
Από δω και πέρα, όλες οι αποφάσεις έχουν πολιτικό κόστος γιατί θίγουν την πελατεία των κομμάτων. Οι ψευδαισθήσεις τελείωσαν. Ο αρμόδιος αριστερός υπουργός έλεγε ότι το πρόβλημα θα το λύσει η ζωή, 180.000 υπάλληλοι θα έβγαιναν στη σύνταξη χωρίς απολύσεις. Στα χρεοκοπημένα ταμεία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις. Και προοδευτικός δεν είσαι όταν αρνείσαι την πραγματικότητα, αλλά όταν κάνεις ανάμεσα σε δύο δυσάρεστες επιλογές εκείνη που είναι υπέρ των ασθενέστερων. Όταν σκέφτεσαι, δηλαδή, τα επιδόματα ανεργίας και όχι ένα παραπάνω τηλεοπτικό κανάλι.
Η αριστερά προβάλλει το επιχείρημα ότι δεν ευθύνεται για τη χρεοκοπία, γιατί δεν κυβέρνησε. Είναι, βέβαια, εφεύρημα. Και όχι μόνο γιατί στην ελληνική κομματοκρατία όλα τα κόμματα εισέπρατταν τα κέρδη τους, φανερά και αφανή, αναλογικά με την εκλογική τους δύναμη. Αλλά κυρίως γιατί αποτελούσε τον ιδεολογικό εκφραστή του κρατισμού και του πελατειακού κράτους. Σε καμία στροφή της πορείας προς τη χρεοκοπία δεν πρόβαλλε αντίσταση. Το αντίθετο. Ζητούσε περισσότερες προσλήψεις στο δημόσιο, περισσότερες κρατικές επιχειρήσεις, περισσότερα επιδόματα άσχετα με την παραγωγή, μεγαλύτερες αυξήσεις, μικρότερα όρια εξόδου στη σύνταξη, υψηλότερες συντάξεις, μεγαλύτερα εφάπαξ. Όλα ήταν κατακτήσεις και κεκτημένα. Κατηγορώντας συγχρόνως το νεοφιλελευθερισμό. Πρέπει να είναι ο μοναδικός νεοφιλελευθερισμός της ιστορίας που διπλασίασε το κράτος και τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ αφάνισε τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή η αριστερά δυστυχώς, ακόμα και στην «ευρωπαϊκή» εκδοχή της, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να σηκώσει το επώδυνο βάρος, να αλλάξει τη χώρα αλλά να αλλάξει και τον εαυτό της. Ο βουλευτής της Β. Οικονόμου ήξερε τι έλεγε όταν είπε ότι πρέπει να πιούμε το πικρό ποτήριον μέχρι τέλους. Το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αποφύγει αυτό το πικρό ποτήρι. Προσπαθεί μάταια να διασώσει το κράτος-επιχείρηση. Προστατεύει το βαθύ κράτος αντί να σκέφτεται πώς θα το κάνει παραγωγικό, να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες στους πολίτες του. Και αυτή η καθυστέρηση, η προσκόλληση στο χρεοκοπημένο μοντέλο, είναι η αιτία που τόσα χρόνια βρισκόμαστε στην ίδια θέση.

Ενώ έχουμε πάψει πια να ακούμε για τις άλλες χώρες, Ιρλανδία, Πορτογαλία, που βρεθήκαμε μαζί στην αρχή της διαδρομής, μόνο εμείς ακόμα δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από το τέλμα. Η καθυστέρηση είναι η αιτία που παρατείνει την ύφεση. Υπ’ αυτή την έννοια δεν έχουν πια σημασία τα ονόματα των κομμάτων, έχουν περάσει 4 πρωθυπουργοί και 4 κόμματα από την κυβέρνηση. Αλλά πότε και ποιοι θα καταλάβουν και θα αποδεχτούν ότι το σύστημα που δημιούργησαν δεν σώζεται πια.

 Athens Voice

118 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους, καλημέρα Γιάνναρε

Κλείσιμο εβδομάδας, μήνα, τριμήνου και εξαμήνου ...

το ΣΚ, για τους μελετηρούς έχει δουλειά, οι λοιποί στο δρόμο που σας παρασέρνει ο Βαγγέλης ...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ
δίλημμα μεγάλο φίλε !! χαχα

Unknown είπε...

28/06/13 - 08:13 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.132.114.145)

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΟΝΑΧΟ......

ΜΙΓ..ΕΡΧΕΤΕ ΕΙΔΗΣΗ
ΓΕΚ,,,,,,,,ΕΡΧΕΤΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ..........
ΜΥΤΙΛ............ΕΡΧΕΤΕ ΝΤΕΛΛ......
ΣΙΔΕΝΟΡ.ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ........
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟς ΓΙΑ ΕΤΕ-ΠΕΙΡ....
ΟΛΑΥΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ/..........
GOLDMAN ΘΕΛΕΙ ΧΑΑ 1300.............................
DAX 9500...........................................

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.Καλημέρα Δημήτρη, Καλημέρα Γιάννη, Καλημέρα ΠΘ.

THE JUNIOR είπε...

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=140787

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΛΕΥΤΕΡΗ και ΓΙΑΝΝΗ

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1937688&nt=103

THE JUNIOR είπε...

Καρατζαφέρης : Αν ακυρωθεί η Χρυσή Αυγή,θα γίνει πρώτο κόμμα!!! Την Άνοιξη θα έχουμε νέα μέτρα και νέα δόση..Μόνο με τη δραχμή υπάρχει ελπίδα...
13:37 30/11/2012 - Πηγή: Eglimatikotita

Την Άνοιξη θα έχουμε νέα μέτρα και νέα δόση και μέσα στο 2013 θα βγει η χώρα από το ευρώ, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, προσθέτοντας ότι υπάρχει ελπίδα μόνο με τη δραχμή. Επισήμανε δε ότι η μόνη λύση

είναι να υψώσουμε το ανάστημά μας και υπογράμμισε ότι έγιναν λάθη τακτικής

Ε ΟΧΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ
ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΗΞΗ

THE JUNIOR είπε...

«Βλέπει» εκλογές τον Οκτώβρη
Ο κ. Καρατζαφέρης επεσήμανε πως θα γίνουν πρόωρες εκλογές ένα μήνα μετά τις γερμανικές και πως «δεν υπάρχει κανένα μέλλον στο γάμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».


Ε ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΤΥΧΩ

Unknown είπε...

kalhmera sta paidia!!

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ο αγωγος εχει και αλλα μας βαζει σε τραπεζι με αλβανια και τουρκια

βορεια συμφεροντα κανουν την μεγαλυτερη επενδυση οχι αραβες ,κινεζοι καθαρα ευρωπαιοι και μαλιστα απο τους σκληρους

THE JUNIOR είπε...

μεταξυ μας τωρα


μια ακανοινωση για υπογραφη στο οπαπ

και αλλαξαμε για τα καλα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Kαλημέρα σε όλους τους φίλους

Θανασης Κ είπε...

καλημερες σε ολους...

THE JUNIOR είπε...

νεα εισοδο στον δεικτη ΤΧΣ

η SATO εκανε το ενημερωτικο δελτιο και τελικα θα μπει στο δικτη αναδοχοι οι ελληνικες τραπεζες

οταν το νορβηγικο ταμειο τρεμει το
ελληνικο

THE JUNIOR είπε...

οταν οι αλλοι ετρωγαν βελανιδια

εμεις καναμε την ελληνικη badbank

Ταμειο Σαπακιων Χαα

michele είπε...

Bρηκες και τιτλο για την καινουργια μας στηλη?? χαχα Καλημερα,καλημερα σε ολους!!

Θανασης Κ είπε...

Ταμειο Χαμενων Σκελετων

THE JUNIOR είπε...

βλεπεις νικας new entry

THE JUNIOR είπε...

να αυτα παθαινω

εφαγαν ολα τα χαρτια μου δεη ,μυτιλ κτλ


THE JUNIOR είπε...

λευτερη

τι να κανω
που να φανταστω

Λευτερης είπε...

Μικρέ σε ακολουθώ πιστά.

Θανασης Κ είπε...

Μήπως έτυχε να ακούσετε τα λόγια του Αντώνη Μανιτάκη, την ώρα που παρέδιδε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Αναρωτιέμαι, πραγματικά, πόσο πιο σαφής μπορεί να είναι κάποιος…
Και μέχρι τη…Δευτέρα Παρουσία να έμενε στη θέση του δεν επρόκειτο να αλλάξει απολύτως τίποτα στο δημόσιο. Η απάντηση στο «γιατί» είναι πολύ απλή.
Διότι δεν πίστευε στην υπόθεση ο άνθρωπος. Πώς να το κάνουμε…
Ήταν αντίθετος με την απόλυση έστω και ενός υπαλλήλου του δημοσίου. Και θεωρούσε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ρίξει όλο το βάρος της στο να μεταπείσει την τρόικα…

Όλα αυτά δε, όταν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει ότι έπρεπε να απολυθούν 2,000 υπάλληλοι έως το τέλος Ιουνίου. Και ότι άλλοι 12,500 πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας…

Ο κύριος καθηγητής, όμως, περί αλλα ετύρβαζε -που έλεγαν και οι καθαρευουσιάνοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοί του.
Το χειρότερο;
Τον άκουγε και τον κάλυπτε πλήρως ο Φώτης Κουβέλης. Συνεπώς, ένιωθε απρόσβλητος. Δικαιολογημένα.
Γι αυτό και στην παράδοση του υπουργείου είχε τέτοια στομφώδη βεβαιότητα…

Ένα ερώτημα μόνο: καταλαβαίνω να μη θέλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να απολύσουν τους «πελάτες» τους απ’ το δημόσιο, η ΔΗΜΑΡ όμως τι ζόρι τραβάει;
Γιατί δεν προτείνει -για παράδειγμα- να απολυθούν όσοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, την τελευταία 10ετία;
Αφού όλοι αυτοί είναι αποδεδειγμένα ρουσφέτια, γιατί δεν το κάνει, αλλά προτείνει ατέρμονες αξιολογήσεις που απλώς θα διαιώνιζαν το πρόβλημα;

Συμπέρασμα: Πολύ φοβάμαι ότι ο Φώτης Κουβέλης δε θέλει να αγγίξει τίποτα με κόστος. Ακόμη και αν είναι, προφανώς, προϊόν φαυλότητας στο οποίο ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν καμιά συμμετοχή…

profit είπε...

Τις καλημέρες μου παιδιά

Λευτερης είπε...

Μαζί στον τραχανά, μαζί στο κοντοσούβλι.

michele είπε...

Ελα ρε profit καλημερα!

giannhs kon είπε...

καλα είναι και τα δυο το κρασί και η παρέα παίζει ρόλο χαχα

καλημέρα στα παιδία

THE JUNIOR είπε...

θαναση
εγω απορω που δεν κλειδωσε το χαα με την νεα κυβερνηση τι να λεμε τωρα


λευτερη εγω εχω λεφτα για χασιμο κρατα αποστασεις χαχαχα ασε που δεν εχω την ιπποτουρ αλλα την μουλαροτουρ
τωρα κοιταω και τα γαιδουρια ,οταν οι αλλοι βλεπουν γαιδουρια εγω βλεπω γαιδορογαλα

giannhs kon είπε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΕ

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ έδωσε στίγμα ??

Θανασης Κ είπε...

καλημερες στο merit....λαθος στον profit εννοουσα..χεχε

THE JUNIOR είπε...

και στην merrit καλημερα

ποιος φιλους ρωτουσε για οτε
νομιζω οτι η απαντηση ειναι καθαρη

michele είπε...

Υπολογιστε σημερα την αποκοπη μερισματος στον ΟΠΑΠ ( εξ ου και η πτωση ) 0,57 ευρω

giannhs kon είπε...

καθαρό 0,4275 καλημερα ΜΙΧΑΛΗ

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα..

Ύψιστη τιμή για την Ελλάδα αποτελεί η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κρανιώτη για το Νόμπελ Ειρήνης 2013. Ο 46χρονος από τη Λάρισα είναι γιατρός και ποιητής και διεκδικεί το Νόμπελ ως ένα από τα μέλη του Global Harmony Association που συνέγραψαν το βιβλίο για την παγκόσμια ειρήνη "The ABC of Harmony".

ThitaDelta είπε...

... όχι για πολύ

θα πέσει σκούπα στο τέλος από το αφεντικό που έτσι κι αλλιώς δεν παίρνει το μέρισμα, οπότε αυτή η τιμή του έρχεται λουκούμι

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους,

Πάμε να κλείσουμε όμορφα το μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο, κλπ. Θέλω ενα ωραίο κεράκι.

Γιάννης ΚΟΝ+ ναι έδωσε σήμα, και με εξουσιοδότησε να σας δώσω πολλούς χαιρετισμούς.

Mic τίποτα ενδιαφέρον για σημερα?

THE JUNIOR είπε...

Με απευθείας διαπραγματεύσεις θα γίνει η πώληση της ΔΕΠΑ

ανδρεα ,προεδρε ακουτε

michele είπε...

Μεγαλη μαχη Μπομπολα-Γεκοπεριστερου στα 2.18-2,19

Αλεξανδρατε πριν τις 12 δεν βαζουμε χερι πουθενα

THE JUNIOR είπε...

μπα τωρα χερι και προχθες δακτυλακι

ThitaDelta είπε...

... ούτε στο μέλι;

THE JUNIOR είπε...

ο HELSI δεν εχει αρνητικη μετοχη
ενω ο 25 εχεις

michele είπε...

Την προηγουμενη Παρασκευη εγω προσωπικα εβαλα χερουκλα ..

THE JUNIOR είπε...

στην ολυμπιακη με 1 τεμ καποιος το
παλευει

michele είπε...

Εχει τον ΟΛΠ Γιαννη χαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Χαχα Χουφτωσ´ την χουφτωσ´ ην

THE JUNIOR είπε...

Η τιμή του χρυσού βούλιαξε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010. Προβλήματα σε πολλές μεταλλευτικές καθώς δεν καλύπτεται πλέον το κόστος παραγωγής μίας ουγκιάς του πολύτιμου μετάλλου. Τι λένε οι αναλυτές.

αν κανει κανενα γυρισμα η ελληνικος χρυσος τα 1000 ατομα να τα πληρωνει ο συριζα ,ασε που το πιο πιθανον θα ειναι να καταδικαζει την α.ε που
δεν προχωρα την επενδυση

michele είπε...

5 λεπτα πριν τις 12 ,κανουμε υψηλο ημερας και προσπαθουμε να διασπασουμε τις 844

THE JUNIOR είπε...

κλαψ κλαψ κλαψ

η μανα του χωσε ειναι

τελικα και αυτη αλλαξε

michele είπε...

Ε καλα αμα χωνει στα χαμηλα,κλαιει κι αυτη.Το χωσιμο θελει ευφορια,πανηγυρια κλπ.

Unknown είπε...

Καλησπέρες.

Πουλήθηκε η χθεσινη αγορά Εθνικής στο 2.58€.

Καθαρό κερδος 1.500€

michele είπε...

Μια χαρα Ioannou,αν και μπορουσες και καλυτερα...οπως λεγαμε χτες χαχα

THE JUNIOR είπε...

προεδρε

σε λιγο θα απαγορευσουν στα μελη του blog τις εντολες στο χαα χαχαχα

περιμενε μην τα κανεις χαρτια,εσυ εχεις

michele είπε...

856 ο επομενος στοχος ..κουναει και το γουαρανδε της ΜΟΥΛΑΡΑΣ

Unknown είπε...

Michele για το Σαββατοκύριακο μια χαρά μου έκατσε.

Οποιος θέλει τα πολλά από την χαζοτράπεζες, μπορεί να χάσει και τα λίγα.

michele είπε...

μερικες φορες ΜΙΚΡΕ ταβλο μιλητο παιζουμε,αλλα δεν το λεμε.Θα καταγραφουμε ως αλαζονες.Και η αλαζονια κανει κακο στο χρηματιστηριο...
Και στην τσεπη

michele είπε...

ταβλι*

THE JUNIOR είπε...

εγω βλεπω οτι οι σκαπανεις

χαραζουν νεο δρομο

michele είπε...

Και -ΜΙΚΡΕ- εκει που καθομουνα μια μερα ,δεν ειχα τι να κανω και εβαλα ΤΥΧΑΙΑ
αυτη εδω την αναρτηση:

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2013/06/x_14.html#more

THE JUNIOR είπε...

διαβαζα και τα σχολια

και λεω να βαλεις πορτα στο blog
1000 ελβε για να γινει μελος

με 106 χιλιαδες θα γινει must

THE JUNIOR είπε...

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επέβαλε για πρώτη φορά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ. Κατηγορούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπραξε περίπου 1.500.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ προσκομίζοντας εικονικά παραστατικά.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αντιμετώπιζε την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών και όχι για φοροδιαφυγή όπως συνέβη σε άλλες δικογραφίες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο. Ο ίδιος στην απολογία του παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις που του αποδίδονται συμπληρώνοντας ότι από τα χρήματα που έπαιρνε ως επιστροφή έδινε το 30% ως μίζα σε εφοριακούς υπαλλήλους.

michele είπε...

Χαχα μπελα στο κεφαλι μας θα βαλουμε ασε

THE JUNIOR είπε...

στο +3% ειναι ο αβαξ γιατι χθες ειχαμε κλεισιμο μαιμου

spooky είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους.
Φίλε Μικέλε η ανάρτησή σου της 14/6 για τον TAP μέτραγε πολύ,ιδιαίτερα όταν όλοι ήταν πεπεισμένοι,προ εξαμήνου μάλιστα, για την επιλογή του άλλου αγωγού.Αυτά για να αποδίδουμε τα εύσημα σε όσους το αξίζουν.
Ευχαριστίες και για τη χθεσινή επικοινωνία μας,μετά το τέλος της οποίας ψώνισα ΛανΕΤΕ στο - 30% και την έδωσα σήμερα με ικανοποιητικό κέρδος.
Καλή συνέχεια

THE JUNIOR είπε...

για να μην λες οτι εδωσες στο +7

michele είπε...

Να εισαι καλα φιλε spooky! Παντα τετοια!

michele είπε...

Το μουλαρακι των κατασκευων ζωγραφιζει σημερα..

THE JUNIOR είπε...

νεο 99 θα γινει στους σκαπανεις

michele είπε...

με λιγα πεφτει,με λιγα επιστρεφει

THE JUNIOR είπε...

ας κανει οτι θελει

εγω θα δω ισολογισμο 2014

THE JUNIOR είπε...

αν δεν θελουν οι ελληνες θεσμικοι

θελει οι ασιατες

THE JUNIOR είπε...

το αλλο το μουλαρι ολθ
στα 25 ευρω

βρε μουλαροτουρ
ασε τα ιπποτουρ

THE JUNIOR είπε...

φευγω λιγο κατω τωρα να ξαναπαρω τα χαρτια

ευχαριστω

michele είπε...

και το ΕΥΔΑΠ παιζει σημερα ..στον ΟΛΘ κατι βαλαμε ψηλα να δουμε αν τα δωσουμε

Andreas D. είπε...

Βαρέθηκα...

Γεια σας παιδιά...

michele είπε...

Καλως τον Ανδρεα..δεν εχει και πολλα να κανεις σημερα .Μια κινηση μεχρι 856 την εχει.Για να ξυπνησουμε.

Andreas D. είπε...

Με τα 2 warrants ασχολήθηκα Μιχάλη κι έχασα τις προμήθειες...

michele είπε...

Γιατι βιαζεσαι γι αυτο..χαχα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
έτσι όμως γλυτώνω στις πτώσεις...
καλύτερα να μην βγάλεις παρά να χάσεις...

michele είπε...

Σωστο αυτο,αλλα στο trading παιζουν ρολο και αλλα 2 πραγματα.Η αρχικη διαθεση -κινηση της μετοχης και το γενικοτερο κλιμα

Unknown είπε...

paidia exoume kamia plhroforia gia to pote mpainoun oi kainourgies metoxes kai ta warrant tis peiraiws?

Andreas D. είπε...

Την πολλαπλή σημασία της επιλογής του αγωγού TAP τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, υπογράμμισε προ ολίγου η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ σε άτυπη ενημέρωση που πραγματοποίησε προς τους δημοσιογράφους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε ειδικότερα στο γεγονός της γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας, στη δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος και νέων θέσεων εργασίας αλλά και στο γεγονός ότι θα ωφεληθεί από το project η ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία και όλοι οι κλάδοι που θα διαθέσουν προϊόντα για την υλοποίηση του έργου.


Πηγή:www.capital.gr

Andreas D. είπε...

Μήπως να πάρουμε κατασκευές?

χαχαχα

michele είπε...

Ο Παπαγεωργιου ειπε οτι εχει καινουργια-ευρωπαικη-προσφορα για ΔΕΠΑ

Gas ,η ΠΕΙΡ μπαινει 5 Ιουλιου .Αλλα παντα υπαρχει περιπτωση να αργησει κανα-δυο μερες

Unknown είπε...

euxaristw mixali kapou diavasa oti dikaiw8ike h end me ta 600 disekatomuria apo ta dikasthria stis ellados pou eixe paei logo mhnushs adwnh???wtf?

michele είπε...

Ποιος δικαιωθηκε δεν καταλαβα gas

michele είπε...

Προς το παρον δικαιωνομαι εγω που τσιμπησα αλφατπ στο 0,7130..να δουμε που θα δωσουμε τωρα
οταν ειναι υπνος το μαγαζι ,ολο χερι βαζω δεν καθομαι σε ησυχια .

Στις 16.40 θα δουμε για τοποθετησεις

makis είπε...

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Emma Delta: Θα προχωρήσουμε για τον ΟΠΑΠ
Πηγή:www.capital.gr

THE JUNIOR είπε...

επιθεση στην ετε

Andreas D. είπε...

στο 0,7050 Μιχάλη... τα μισά έφυγαν εδώ...

michele είπε...

Παω για το τελος Ανδρεα ..
Μακη φαινεται απο το ταμπλο αυτο,εδω χανει σημερα λιγοτερο απο το μερισμα που δινει

Andreas D. είπε...

Το ίδιο έχω σκοπό να κάνω κι εγώ Μιχάλη... πιστεύω οτι στο τέλος θα το τραβήξουν...

Unknown είπε...

o swrras mixali o swrras...

Andreas D. είπε...

Στην ΑΛΦΑ στο 0,43 πουλάνε 2.673,659 τμχ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Δικά μου είναι.... :-)

ThitaDelta είπε...

Ο/Η ThitaDelta είπε...
... όχι για πολύ

θα πέσει σκούπα στο τέλος από το αφεντικό που έτσι κι αλλιώς δεν παίρνει το μέρισμα, οπότε αυτή η τιμή του έρχεται λουκούμι

28 Ιουνίου 2013 - 11:10 π.μ.

THE JUNIOR είπε...

alex κανεις τα αλφα αβαξ

λεω και εγω

THE JUNIOR είπε...

τι να σας πω

με κανατε να παρω ετε

ολα τα πρωτης επιλογης δεν πανε πισω

michele είπε...

Επι της ουσιας gas μετραει.τα δικαστηρια αποφασιζουν παντα επι της ΥΠΟΘΕΣΗΣ.
Εσυ δηλ μπορει να εισαι λαμογιο.Εγω να σε βρισω κλπ να με πας στα δικαστηρια και να κερδισεις.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα ΜΙΚΡΕΣ,
Το καλάθι του ΑΒΑΞ γεμίζει καθημερινώς....
Τώρα τους περιμένουμε στο κλείσιμο...

Και λίγα περιστέρια σημερα, μπάς και πάρουμε κ τη ΔΕΠΑ !!!!

Andreas D. είπε...

ΑΛΕΞ,
χαμηλά τα έχεις βάλει...

ΔΗΜΗΤΡΗ,
ο Τσέχος κι αν κλωτσάει...

ΜΙΚΡΕ,
όλοι στον ΑΒΑΞ & στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ..στην ΓΕΚ δεν θέλουμε άλλους...

michele είπε...

Το γνωστο -844-..πηγε τοσο ο ΦΡΛΚ ???βρε τι γινεται ..να παιζει ο ΜΕΛΙΣΣΑΝ τον Κοκκαλη

THE JUNIOR είπε...

εκει θα δουμε το 2,22 σημερα

THE JUNIOR είπε...

ρε μιχαλη

ειπαμε ολα αλλαζουν,ασε που γερασε ο προεδρος

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

THE JUNIOR είπε...

α ρε

τωρα φτηνη ανοδος οταν ηταν φτηνη πτωση καλα ηταν

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πρόεδρε κυνήγι μονο στο τελευταίο δεκάλεπτο, ακόμα νωρίς ειναι.... Αρχισε να βαραίνει και η ΕΤΕ....

michele είπε...

16.40 ειναι?? χαχα

Θανασης Κ είπε...

παιδες μιας και το εφερε η κουβεντα το ΙΝΤΚΑ ειναι καλα εδω τεχνικα??

michele είπε...

τι θα κανουμε θα τοποθετηθουμε τελικα??

michele είπε...

Πανω απο 0,4660 ακομα καλυτερα ,στο οριο ειναι πηγε να χασει τη..γη κατω απ τα ποδια της

νικος φαληρο είπε...

που κλεινει η αλφα;

Andreas D. είπε...

2.605,35 στο 0,43 θα κάνει η ΑΛΦΑ

michele είπε...

Αλεξανδρατε επεσε απασχοληση ,ουτε καν προλαβα να ..απαντησω
Παντως κλεισιμο στα ΨΗΛΑ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΙΑ ΧΑΡΑ και..αναμενομενο εδω που τα λεμε

Κρατω τελικα τα 1000 αλφαγκουαραντε να κανουν παρεα στην..επενδυση

michele είπε...

Πολλα ρε συ Ανδρεα ...

michele είπε...

Ρομπα γιναμε ,μας περασε ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ .Διαμαρτυρομαι εντονως

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, όπως τα λες είναι...ντρέπομαι να μιλήσω...

michele είπε...

Ε μα ρε συ Ανδρεα..κριμα

michele είπε...

Αντε ,καλο απογευμα Νικολα

Παμε επανω, "ερχονται τα αυρια να διωξουν τα σημερα "