Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ...


Προσπαθούσα χθες να φανταστώ πώς θα αντιδρούσαν οι προκάτοχοι του Αντώνη Σαμαρά μπροστά στην ίδια κάμερα. Στοιχημάτισα ότι ο ΓΑΠ θα έλεγε ένα «fuck», ο Καραμανλής μπορεί να έριχνε και τα καντήλια στη Μητρόπολη. Ο Σημίτης δεν θα έφευγε από ένα «στο καλό μου» και με τον Ανδρέα η Δήμητρα θα είχε απολύσει όλο το συνεργείο. Χαριτωμένα. Μεταξύ μας, νομίζω ότι του έκανε και καλό του Σαμαρά, αφού έδειξε ότι είναι ένας από μας.

Άλλωστε, αυτό το αυθόρμητο μπινελίκι είναι υπόδειγμα κοσμιότητας μπροστά σε αυτά που ακούγονται στη Βουλή. Μόνο που, συγγνώμη, αυτά που πέφτουν, ως κουβέντες, μέσα στη Βουλή δεν εγείρουν, απλώς, θέμα αισθητικής - ούτως ή άλλως η αισθητική είναι κάτι το υποκειμενικό και, εν τέλει, οι μεγαλύτερες χυδαιότητες διατυπώνονται με τον πιο κομψό τρόπο. Αυτοί οι τύποι στη Βουλή παράγουν τώρα φόρμες και κώδικες πολιτικής επικοινωνίας. Διότι αν αυτό που ακούγεται τώρα, αφομοιωθεί από τον πολιτικό λόγο, στο μέλλον θα ενσωματωθεί στην πολιτική επικοινωνία και πρακτική.

Μην ξεγελιέστε, δεν είναι, απλώς, η ακρότητα της εποχής που απαιτεί ακραίο λόγο. Δεν είναι μόνο το χαμηλό επίπεδο των ανθρώπων που βρέθηκαν επάνω σε μία βουλευτική έδρα. Είναι η προσπάθειά τους να ακουστούν. Σε πολύπλοκες μέρες, κάτω από τη βροχή των μηνυμάτων, ακούγεται καλύτερα εκείνος που φωνάζει περισσότερο. Όμως αυτό σταδιακά μεταβάλλει τα πολιτικά ήθη. Η ιστορία δεν τελειώνει και γυρίζει από την αρχή. Εξελίσσεται. Όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απλώνουν πανό στη Βουλή, σπέρνουν την ιδέα για την ακρότητα που πιθανώς θα βρουν οι ίδιοι απέναντί τους, ως εξουσία. Αλλά κάπως πρέπει και αυτοί να περάσουν το δικό τους μήνυμα πάνω από τα άλλα. Δεν βγαίνει άκρη. Και η Ραχήλ Μακρή θα μιλάει για κρεμάλες, οι χρυσαυγίτες θα ασχημονούν, η μέρα που θα πέσει ξυλο στη Βουλή δεν είναι μακριά. Και αν πέσει μία φορά, θα πέσει κι άλλη. Η κοινοβουλευτική ζωή νομιμοποιεί όλο και περισσότερο τη βία. Κάθε μορφής.

Μας αντιπροσωπεύουν όλοι αυτοί; Είναι πολύπλοκο ερώτημα, αλλά, πάντως, τους έχουμε διαλέξει. Θα μου πείτε ότι φταίει η κρίση. Και εγώ θα σας πω ότι ένας από τους λόγους που φτάσαμε στην κρίση, ήταν οι άνθρωποι που στέλναμε στη Βουλή. 


του Κώστα Γιαννακίδη  www.protagon.gr

24 σχόλια:

THE JUNIOR είπε...

ολοι μαζι μπορουμε

και στις διακοπες

Συνάντηση με τις κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν αιολικά πάρκα στη Γυάρο (Γ. Μπόμπολας (Ελλάκτωρ) και Παρασκευαϊδης-Περιστέρης (κοινοπραξία J & P Αβαξ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ) θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Σύρου Γιάννης Δεκαβάλλας.
Για τη συγκεκριμένη επένδυση έχει δοθεί άδεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος με σκοπό τη δημιουργία αιολικού πάρκου 700 mw και οι εταιρίες βρίσκονται στο στάδιο των περιβαλλοντικών εγκρίσεων. Η επένδυση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 450 εκ ευρώ.
Θετικά προσκείμενοι προς τη συγκεκριμένη επένδυση είναι τόσο ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, όσο και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, κάτι το οποίο έχουν εκφράσει και επίσημα.
Σύμφωνα με τον κ. Δεκαβάλλα, εκτός από τις θέσεις εργασίες που θα προκύψουν – κάποιες εκ των οποίων θα είναι και για συριανούς εργαζόμενους – ο Δήμος θα εξασφαλίσει ένα πολύ μεγάλο έσοδο. Οι εκτιμήσεις του δημάρχου αναφέρουν ότι από την επένδυση που θα γίνει θα μπαίνουν στα ταμεία του Δήμου 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.
«Είναι μια τεράστια επένδυση η οποία και νέες θέσεις εργασίας θα ανοίξει, αλλά και θα προσφέρει στο Δήμο και στον τόπο ένα μεγάλο έσοδο που θα είναι περίπου 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο. Αυτή η επένδυση θα βοηθήσει σημαντικά την τοπική οικονομία του νησιού. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νεότερες εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Δεκαβάλλας.

THE JUNIOR είπε...

Από την προηγούμενη εβδομάδα, το Cyclades24 σας είχε ενημερώσει ότι πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στη Γυάρο (διαβάστε εδώ).

Έτσι λοιπόν, διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο δημάρχου με τους εκπροσώπους των εταιρειών “Ενεργειακό Κέντρο ΑΠΕ Κυκλάδων ΑΕ” και “ΕΛΑΚΤΩΡ”, είχαν ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, ο αντιδήμαρχος Φώτης Ξαγοράρης και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν σε αίτημα του δημάρχου να γίνει ανάπτυξη του επιχειρησιακών σχεδιασμών και των μελετών τους σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του Αιολικού Πάρκου στη Γυάρο, για το οποίο ήδη έχουν χορηγηθεί οι σχετικές αδειοδοτήσεις.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες εκτός των άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος και ο εκπρόσωπος του δικτύου ΔΑΦΝΗ (πρώην υφυπουργός ΥΠΕΚΑ και πρώην πρόεδρος της Greenpeace), Ηλίας Ευθυμιόπουλος.

Η επένδυση όπως ανέπτυξαν οι εταιρείες πρόκειται να γίνει εκτός του οριοθετημένου ιστορικού τόπου. Σύμφωνα με την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), έχουν χορηγηθεί άδειες παραγωγής 147 μεγαβάτ για την πρώτη εταιρεία (“Ενεργειακό Κέντρο ΑΠΕ Κυκλάδων ΑΕ”), και 56 μεγαβάτ για τη δεύτερη (“Ελάκτωρ”).

THE JUNIOR είπε...

7.ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Την περίοδο 1/1-31/03/2013, όπως και την περίοδο 1/1-31/03/2012, παρέμειναν αμετάβλητα ο αριθμός των
μετοχών και η ονομαστική τους αξία. Ο συνολικός αριθμός μετοχών την 31/3/2013 ανέρχεται σε 109.319.070 από
τις οποίες 1.237.575 κατέχοντο από την Εταιρεία (ίδιες μετοχές).
Όλο το μετοχικό κεφάλαιο είναι πλήρως καταβεβλημένο.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

καλημερα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ Χρόνια Πολλά εύχομαι πάντα υγεία και ευτυχία

καλημερα ΜΙΚΡΕ

THE JUNIOR είπε...

καλημερα

η δημοκρατια που δινει την ιδια δυναμη σε ολους τους ψηφους
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ

Μπράβο σωθήκαμε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εξαιρετική συμφωνία που κάνατε με τους κυρίους που εμπλέκονται με την πιο άγρια κερδοσκοπία που έχει πραγματοποιηθεί σε χώρα στα παγκόσμια χρονικά. Που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το κατάντημα των ιδιωτικών μικρό- επιχειρήσεων. Ας μην μπλέξουμε με την λεηλασία του χρηματιστηρίου και την υπερχρέωση του δημοσίου χρέους με ομόλογα, αλλά να πάμε πιο πρόσφατα. Την περίοδο 2010 – 2012 που δόθηκαν προς τις τράπεζες περί τα 373,1 δις ευρώ δανεισμός για να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα όπως μας είπαν, που το μόνο που πρόσφεραν ήταν επιβάρυνση του δημόσιου χρέους, και κατ' επέκτασην του Έλληνα φορολογούμενου με έξτρα φόρους. Την ίδια στιγμή που 40 δις θα έφταναν όχι μόνο για να λυθεί ολόκληρο το ενεργειακό της χώρας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και για να γινόμασταν από τους βασικούς εξαγωγείς ενέργειας στον πλανήτη. Όμως εμείς δώσαμε 373,1 δις για να σώσουμε χρεοκοπημένες τράπεζες (που δεν τις σώσαμε γιατί και τώρα χρεοκοπημένες είναι) που η χρηματιστηριακή τους αξία πριν ένα χρόνο ήταν 6 δίς. Το καταλάβατε το τελευταίο η μήπως να το ξαναπoύμε;

Το ξαναλέμε. 373,1 δις για να τις σώσουμε (υποτίθεται) ενώ με 6 δις θα μπορούσαμε να τις είχαμε εθνικοποιήσει και να μας περίσσευαν και 367,1 δις, που αν ρίχναμε τα 40 δις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όχι μόνο θα λύναμε το ενεργειακό μας πρόβλημα αλλά και θα εξάγαμε ενέργεια στο εξωτερικό για να κάνουμε απόσβεση της επένδυσης
Ε.ΠΑ.Μ ΣΥΡΟΥ

THE JUNIOR είπε...

Στο κατάμεστο από στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου αμφιθέατρο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κος Α. Σκορδάς άνοιξε την ημερίδα μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και γίνονται με σκοπό την προώθηση της εξαγωγικής δραστηριότητας και την διαμόρφωση ενός πιο ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την υποστήριξη που προτίθεται να προσφέρει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Aνταγωνιστικότητας σε Έλληνες που θα θελήσουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές σχέσεις με την Κένυα. Απόδειξη του τελευταίου είναι και η δική του συμμετοχή στην αποστολή του Σεπτεμβρίου.

Την ημερίδα χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, η Πρέσβης της Κένυας στη Ρώμη, κα Ζοζεφίν Γκάιντα και η Επίτιμος Πρόξενος της Κένυας στην Ελλάδα, κα Βίκυ Πανταζοπούλου. Στο πάνελ της ημερίδας συμμετείχε και ο Ελευθέριος Κουβαριτάκης, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κένυα.

Η πρόεδρος της Κενυάτικης Αρχής Επενδύσεων “KenInvest”, κα Άν Γουανγκάρι Κιρίμα Μουτσόκι, σε μια παρουσίαση πολυμέσων, ανέπτυξε τις δυνατότητες που προσφέρει η αγορά της Κένυας που ανοίγονται για τους Έλληνες επενδυτές και επιχειρηματίες όχι μόνο στην Κένυα, αλλά και σε όλη την Ανατολική Αφρική, της οποίας η Κένυα αποτελεί οικονομικό κόμβο. Να σημειωθεί ότι η Κένυα μόνο διαθέτει μια αγορά της τάξης των 40.000.000 κατοίκων ενώ η αγορά της ευρύτερης περιοχής ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια.

THE JUNIOR είπε...

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, μετά από συνάντησή της με κλιμάκιο της τρόικας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι, τον Οκτώβριο, θα είναι δυνατό να αρχίσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της νέας Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Η κ. Καλογήρου είπε ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με τους τεχνοκράτες της τρόικας για τους εποπτευόμενους της Επιτροπής και «τις επιπτώσεις που είχαν ή έχουν να αντιμετωπίσουν», ενώ η ίδια ανέλυσε τους τρόπους επηρεασμού του κυπριακού χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, η τρόικα ανέφερε ότι «έχει δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια επιτροπή, η οποία θα προσπαθήσει να βοηθήσει, έτσι ώστε να ανακτηθεί η αξιοπιστία προς την κυπριακή οικονομία, η οποία έχει πληγεί μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

THE JUNIOR είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ ΤΑ ..ΙΔΙΑ


Οι 7 φόροι που περιμένουν τους φορολογούμενους τους επόμενους μήνες | ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ, τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος & έκτακτες εισφορές ώστε να εισπραχθούν 5 δισ. €
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012


Δύο μήνες που καίνε τους φορολογουμένους
Ποιους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες οι φορολογούμενοι
08 Μαι 2012


Σειρά φόρων καλούνται να πληρώσουν τους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι
Γράφει:
02/07/2012, 09:05

Τα οκτώ χαράτσια που έρχονται μετά τις εκλογες
Οκτώ φόρους θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στους επόμενους μήνες μεταξύ αυτών και το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.
04.06.2012


ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΛΑΚΙΕΣ




Νίκη είπε...

Καλή σου ημέρα Ηλία. Χρόνια καλά και πολλά. Να έχεις υγεία ευτυχία και τύχη. Να χαίρεσαι την οικογένεια και ιδιαιτέρως τον μικρό Ηλία. Χρόνια του καλά πολλά κι ευτυχισμένα.

Νίκη είπε...

Καλημέρα Μικρέ, Γιάννη, καλημέρα σε όλους.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα, καλημέρα

πωπω πολύ δουλειά σήμερα (έτσι το γράφω αυτό, για να μην στεναχωριέστε όσοι δεν είσαστε ακόμη σε διακοπές)

πολύχρονος Ηλία, με υγεία (προτείνω για τσιπουράκια σήμερα τη Σαγιάδα, έχει και καλό μεζέ)

john deer είπε...

καλημερα σας απο χαλκιδικη,να εχουμε ενα ομορφο απροβληματιστο σαββατοκυριακο
χρονια πολλα στον μπαρμπα να τον χαιρονται οσοι τον αγαπουν

ο dwk είπε...

…καλημερούδια
…χρόνια πολλά και καλά στον Ηλία μας και στο καμάρι του!

μπαρμπαλιας είπε...

ευχ ολους τους φιλους που με θυμηθηκαν,να ειναι καλα.
ιδιαιτερως τη Νικη μας που δεν ξεχνα κανεναν

michele είπε...

Χρονια πολλα κι απο μενα Μπαρμπα,ο,τι ποθεις και να χαιρεσαι τον piccolo

michele είπε...

Αέρας από τη στέπα πίσω από την τουριστική έκρηξη
Ρωσοι,πολλοι Ρωσοι

profit είπε...

Λιακο χρονια πολλα τα καλυτερα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ένας είναι ο Μπάρμπας μας!

Σου εύχομαι τα καλύτερα. Να σαι παντα γερός, χαρούμενος, τριγυρισμένος από ανθρώπους που σε εκτιμάνε και σε αγαπούν. Πολλά καλά να σε βρουν, περισσότερη καλοσύνη να τους ανταποδίδεις.

Και παρότι σήμερα είναι του Προφήτη και όχι γενέθλια...παντού να σκορπίζεις της γνώσης το φως και όλοι να λένε ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ο σοφός!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Χρονιά πολλά Μπαρμπαλια να σαι καλά και να χαίρεσαι τη οικογένεια σου και ότι επιθυμείς να το βρείς

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.Χρονια πολλα στις εορταζουσες και στους εορταζοντες.Ιδιαιτερως δε , Θερμες ευχες στον κο Ηλια (μπαρμπαλια).Υγεια κι ευτυχια για τον ιδιο και την οικογενεια του.

Λευτερης είπε...

Καλησπέρα σε όλους, καλά να περνάτε. Ηλία χρόνια καλά, με υγεία και οικογενειακή θαλπωρή. Καλό βράδυ να έχετε.

νικος φαληρο είπε...

καλο βραδυ σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Unknown είπε...

Χρονια σου πολλα και καλλα ,μπαρμπα..Σου ευχομαι να λαμπης σαν ηλιος,,Ηλια....Για και χαρα σε ολλους..λογω τουριστικης σεζον ειμαι αρκετα βιαστικος

Θανασης Κ είπε...

Χρονια πολλα ´στον Ηλια της παρεας μας....