Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

  ΜΥΤΙΛ

X.A.A. LIVE 

        




                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

MΥΤΙΛ : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ 
και
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
α μέρος..

Σημαντικα στοιχεια,μας δινει η παρατηρηση του εβδομαδιαιου γραφηματος του Μυτιληναιου.
1) Γραμμη Κ ( λευκο χρωμα),γραμμη περιορισμου του σχηματισμου των τελευταιων 16 μηνων.
2) Γραμμη Χ (κοκκινο χρωμα)  γραμμη περιορισμου του πυθμενα 4 ετων.
3) Οι απλοι κινητοι μεσοι 50 και 200 εβδομαδων.
4) Καθετη γραμμη S στην εβδομαδα της 20 ης Οκτωβριου του 2008 ,οπου επηλθε η καθοδικη διασπαση του 200 απο τον 50 αρη.Death cross.
5) Γραμμη L ,την οποια φλερταρει η μετοχη ( ελλειπτικες γραμμες),στα επιπεδα  των 5,10 ευρω.
Η πιο εντονη ελλειπτικη γραμμη αριστερα, καταδεικνευει την ΑΔΥΝΑΜΙΑ του τιλτου να υπερβει τα 5,10 και ως αντισταση ,αλλα ταυτοχρονα και αδυναμια υπερβασης του ακμο 50 εβδ στο ιδιο σημειο.
ΣΗΜΕΡΑ:
Ο τιτλος κρατησε την στηριξη του εβδομαδιαιου 200 αρη στη ζωνη των 4 ευρω.
Εχει να αντιμετωπισει την Κ και την Χ και την L μεταξυ των τιμων 4.45-5,10.
Επιτυχης ανοδικη διασπαση αυτης της ζωνης τιμων θα αποτελεσει ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ για την υπερβαση του προηγουμενου τοπικου υψηλου ( 5,65) με ελαχιστο στοχο την γραμμη  Τ στα 6,62 και μεγιστο τα 8 ευρω ,τιμη που εγραψε ακριβως 5 χρονια πριν τον Ιουλιο του 2008 ,για τελευταια φορα.
Σημειωνεται,οτι ο εβδομαδιαιος 50 ημ ειναι πολυ κοντα στο να διασπασει τον αντιστοιχο των 200 εβδομαδων. ( golden cross).
.........................................................................................................................

Η απομυθοποίηση ορισμένων «παραδοχών» των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Χαράλαμπος Τσαρδανίδης


Κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πέρασαν μέσα από διαφορετικές φάσεις οι οποίες εναλλάσσονταν μεταξύ περιόδων πολέμων, φιλίας, συμμαχίας και διαστημάτων «ειρηνικής συνύπαρξης» και «μη πολέμου». Η μη ευθύγραμμη αυτή πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων συνέβαλε στο να «κατασκευαστούν» από την ελληνική πλευρά ορισμένες παραδοχές για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες κατά παράδοξο τρόπο εξακολουθούν να ισχύουν παρόλο που οι διεθνείς συγκυρίες έχουν μεταβληθεί. Οι περισσότερες από αυτές τις παραδοχές εξακολουθούν όχι μόνο να επηρεάζουν τις πολιτικές που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις αλλά φαίνεται να αποτελούν και βασικές σταθερές, πάνω στις οποίες στηρίζονται οι σκέψεις και οι ενέργειες των βασικών διαμορφωτών της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, τα τελευταία χρόνια, νέες παραδοχές έχουν προστεθεί στις προηγούμενες και τείνουν να καταστούν κι αυτές βασικές συνιστώσες της αντίληψης που έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Οι παραδοχές αυτές είναι οι εξής:

α) Η γεωπολιτική παραδοχή: Η Τουρκία έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία σε σχέση με την Ελλάδα.

β) Η παραδοχή του «συμπλέγματος του Μεγάλου Γείτονα». Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος που απειλεί την Ελλάδα, η οποία μόνη της δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει.

γ) Η κανονιστική παραδοχή. Η Ελλάδα θεωρεί ότι στα διμερή ζητήματα που την απασχολούν με την Τουρκία, το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος της και πρέπει η πολιτική της να βασίζεται σ’ αυτό.

Τα τελευταία δε χρόνια έχουν δημιουργηθεί οι εξής δύο νέες παραδοχές:

δ) Η οικονομική παραδοχή. Η Τουρκία, εξαιτίας του δυναμισμού που η οικονομία της έχει αποκτήσει, έχει τα μέσα να περιθωριοποιήσει την Ελλάδα και

ε) Η παραδοχή της διαδικασίας του εξευρωπαϊσμού της Τουρκίας. Η Τουρκία εντασσόμενη στην ΕΕ θα συμπεριφέρεται ως ένας ευρωπαϊκός εταίρος. Με άλλα λόγια θα απεμπολήσει σταδιακά την επιθετική της συμπεριφορά (ή θα υιοθετήσει λιγότερο επιθετική συμπεριφορά).

Οι παραδοχές αυτές σε μεγάλη έκταση δεν ισχύουν στην ολότητά τους και θα πρέπει η ελληνική εξωτερική πολιτική να απελευθερωθεί απ΄ αυτές, ώστε να είναι σε θέση να διαμορφώσει μια συγκροτημένη και περισσότερο αποτελεσματική πολιτική έναντι της Τουρκίας.

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ

Τόσο κατά το παρελθόν, όσο και σήμερα, η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας προσδιορίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Λόγου χάρη, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όσο αυξανόταν η ένταση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και το διεθνές σύστημα είχε μεταβληθεί σε αυστηρό διπολικό, τόσο η στρατηγική σημασία της Ελλάδας αυξανόταν. Ωστόσο, πολλοί θεωρούσαν ότι τόσο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου όσο και κυρίως μετά, η στρατηγική σημασία της Τουρκίας για τη Δύση και ιδιαίτερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και το γεωπολιτικό βάρος της Τουρκίας σαφώς ήταν μεγαλύτερο. Κατά συνέπεια, η Τουρκία είχε και εξακολουθεί να έχει, εκμεταλλευόμενη τη γεωπολιτική της σημασία, τη δυνατότητα να συμπεριφέρεται προς την Ελλάδα - σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ - με υπεροψία και να θέτει χωρίς συνέπειες ένα πλήθος αιτημάτων: από την προστασία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη μέχρι τη μείωση του εναέριου χώρου της Ελλάδας καθώς και να προβαίνει σε απειλές πολέμου εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε δώδεκα μίλια στο Αιγαίο. Παράλληλα, εισέβαλε το 1974 στο βόρειο μέρος της Κύπρου και δεν δείχνει ουσιαστικά κάποια θέληση να συμβιβαστεί με την αποδοχή μιας λειτουργικής διζωνικής ομοσπονδίας στην μεγαλόνησο.

Ωστόσο, αρκετά συχνά λησμονείται το γεγονός ότι δεν είναι μόνο η Τουρκία που έχει γεωπολιτική σημασία αλλά και η Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία αποτελούσαν ένα ενιαίο γεωπολιτικό φράγμα στη σοβιετική επέκταση προς την ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα, ο έλεγχος του ελληνικού χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου απέδιδε για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τα εξής στρατηγικά πλεονεκτήματα: τη δυνατότητα επιτήρησης των θαλάσσιων προσβάσεων της Ανατολικής Μεσογείου, το επιχειρησιακό πλεονέκτημα υπερκεράσεως των Στενών από τα δυτικά, τη δυνατότητα- εξαιτίας της ύπαρξης των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο- πλήρους επιτήρησης των γραμμών επικοινωνιών μεταξύ του Εύξεινου Πόντου και της Μεσογείου. Δεν ήταν συνεπώς τυχαίο που τα δύο κράτη ονομάστηκαν «σιαμαίοι».

Αναμφίβολα, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γεωπολιτική ενότητα του ελληνοτουρκικού χώρου υπονομεύθηκε, καθώς η σοβιετική απειλή από το Βορρά δεν υπήρχε πλέον και τα όμορα βαλκανικά κράτη είτε εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είτε αποδυναμώθηκαν εξαιτίας των συρράξεων στα Δυτικά Βαλκάνια. Ωστόσο, η επέκταση της γεωστρατηγικής σημασίας της Τουρκίας, κυρίως εξαιτίας της εγγύτητάς της με τον ευαίσθητο για τις ενεργειακές πηγές χώρο της Μέσης Ανατολής, και ως χώρας- διαμετακομιστή πετρελαίου και φυσικού αερίου, αντισταθμίζεται από το γεγονός ότι η Τουρκία θεωρείται, ιδιαίτερα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ως ένα κράτος από τη μια μεριά κοσμικό και φιλικό προς αυτά, αλλά που ανήκει από την άλλη περισσότερο στον βαλτώδη και ρευστό χώρο της Μέσης Ανατολής παρά στην Ευρώπη. Εάν η Τουρκία καταστεί πλήρες μέλος, τότε η ΕΕ θα συνορεύει και θα είναι αναγκασμένη να αναμειχθεί στις εντάσεις που υφίστανται ανάμεσα στην Τουρκία σχεδόν με όλες τις γειτονικές της χώρες στα ανατολικά, συμπεριλαμβανομένου του Κουρδικού ζητήματος. Αυτός είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οι προοπτικές ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ είναι περιορισμένες. Εξάλλου, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Τουρκία στην προσπάθειά της να υπερτονίσει τη γεωπολιτική της σημασία επεδίωξε να αναλάβει πρωτοβουλίες που πολύ γρήγορα αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές. Για παράδειγμα, στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 όταν παρουσιάστηκε ως προστάτης των τουρκόφωνων νέων Δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας, όταν θέλησε να αναδείξει το ρόλο της στην Μαύρη Θάλασσα - που όμως πολύ γρήγορα έχασε το ενδιαφέρον της για τον ΟΣΕΠ (Οργανισμός Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου) - και τέλος η πρόσφατη έντονη δραστηριότητά της στα αραβικά κράτη που κατέληξε στη δυσχερή αντιμετώπιση του συριακού προβλήματος και στις ολοένα και επιδεινούμενες σχέσεις με το Ιράν.

Αντίθετα, μολονότι η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας μειώθηκε στον άξονα Βορρά – Νότου, αυξήθηκε στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του ΄90, καθώς η Ελλάδα ως οργανικό μέλος της ΕΕ και φυσικά του ΝΑΤΟ μπορούσε να παίξει, όπως και τελικά έπαιξε, μετά την υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας με την ΠΓΔΜ το 1995, πρωταγωνιστικό ρόλο για τη σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων. Επιπρόσθετα, η γειτονία της αεροναυτικής βάσης των ΗΠΑ στην Κρήτη με τη Βόρειο Αφρική, το Ισραήλ, τον Λίβανο και τη Συρία, καθώς και με τις χώρες του Περσικού Κόλπου παίζει ένα σημαντικό ρόλο, όπως επανειλημμένα έχει αποδειχθεί. Τέλος, η σημασία της Ελλάδας έχει επίσης αναβαθμιστεί με δύο πρόσφατες εξελίξεις. Η πρώτη εξέλιξη αφορά στην ανάπτυξη στενών στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, που αν αποδειχθούν μακροπρόθεσμης πνοής, μπορούν να επαναπροσδιορίσουν την ισορροπία των δυνάμεων στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου με αρνητικές επιπτώσεις για την Τουρκία. Η δεύτερη εξέλιξη αναφέρεται στην ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ που αναπόδραστα οδηγούν και για πρακτικούς λόγους (τρόποι μεταφοράς των νέων κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων) σε μια σύναψη ενός γεωοικονομικού τριγώνου ανάμεσα στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Κατά συνέπεια, η παραδοχή ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει τεράστια γεωπολιτική σημασία μόνον εν μέρει είναι ορθή. Έχει και η Ελλάδα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα, αρκεί αυτά να έχουν αναλυθεί σωστά από τους διαμορφωτές αποφάσεων και να γίνουν αντικείμενο παραγωγής ορθής πολιτικής.

ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ

Η τουρκική απειλή δημιουργούσε πάντοτε διλήμματα που συχνά αποδεικνύονταν ανυπέρβλητα. Μια παραδοχή που έχει γίνει σχεδόν καθολικά αποδεκτή από τους Έλληνες διαμορφωτές αποφάσεων είναι ότι όποτε η Ελλάδα αντιπαρατάχθηκε μόνη της με την Τουρκία δεν μπόρεσε να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, διότι όποτε το έκανε, η έκβαση της διαμάχης απέβαινε υπέρ της Τουρκίας, καθόσον ήταν μεγαλύτερη, ισχυρότερη και πολυπληθέστερη χώρα. Μόνο όταν την αντιμετώπισε στο πλαίσιο μιας συμμαχίας, κατάφερε η Ελλάδα να ικανοποιήσει τους στόχους της. Ο Θοδωρής Κουλουμπής το απεκάλεσε «δόγμα Θεοδωρόπουλου» από τον εξέχοντα διπλωμάτη Βύρωνα Θεοδωρόπουλο που πρώτος το διατύπωσε συγκροτημένα. Για να αντιμετωπίσει, συνεπώς, η Ελλάδα την τουρκική απειλή ήταν αναγκασμένη να στρέφεται προς συμμαχίες που τις περισσότερες φορές ήταν με ισχυρότερες και εξωπεριφερειακές δυνάμεις, πράγμα που σήμαινε, όχι σπάνια, την απώλεια της αυτονομίας της, ιδιαίτερα όταν ήταν υποχρεωμένη να διατηρεί στρατιωτική ισορροπία με την Τουρκία. Για να παραφράσουμε την περίφημη ρήση του Μεξικανού προέδρου Πορφύρο Ντιάζ «Καημένη Ελλάδα, τόσο κοντά στην Τουρκία και τόσο μακριά από το Θεό». Απόρροια της παραδοχής αυτής ήταν ότι, ιδιαίτερα από το 1974 μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα της ρητορείας που κατά καιρούς επέδειξαν με κύριο αποδέκτη το εσωτερικό ακροατήριο οι ελληνικές κυβερνήσεις, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την τουρκική απειλή στο Αιγαίο και στην Κύπρο με τρεις τρόπους που φανέρωναν αυτήν ακριβώς την παραδοχή. Ο πρώτος τρόπος αναφέρεται στα μέσα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν, ώστε να αποτραπεί η τουρκική επιθετικότητα. Η Αθήνα έκρινε ότι μόνον ειρηνικά μέσα θα έπρεπε να υιοθετηθούν. Ο δεύτερος τρόπος αποσκοπεί στην επίτευξη της διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας, εγχείρημα βέβαια εξαιρετικά δυσχερές με τη συγκρότηση περιφερειακών, διαφορετικών κατά καιρούς συμμαχιών στη Βαλκανική, στη Μέση Ανατολή ακόμα και στην Υπερκαυκασία και ο τρίτος απέβλεπε στην αμυντική ενίσχυση, ώστε να αυξηθεί στο μέγιστο δυνατό η αποτρεπτική ισχύς της χώρας.

Εάν αυτή η παραδοχή τα προηγούμενα χρόνια είχε μια ουσιαστική αξία, μετά την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, έχει μειωθεί σημαντικά. Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ ως πλήρους μέλους θα πρέπει να μελετηθεί ως η σημαντικότερη διπλωματική επιτυχία της χώρας μετά την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου το 1913, η τελευταία, ωστόσο ήταν απόρροια πολεμικών επιχειρήσεων. Η ένταξη δεν απέφερε μόνο οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο όφελος από πλευράς ασφάλειας ήταν - χωρίς η ΕΕ να είναι κατά βάσιν στρατιωτική συμμαχία- ότι στην ουσία εξουδετερώθηκε σε μεγάλη έκταση ο κίνδυνος μιας προσβολής της Ελλάδας από τον υπέρτερο σε στρατιωτικά μέσα γείτονά της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κίνδυνος αυτός έχει εξαφανιστεί καθώς η Τουρκία ενδυναμώνει τη στρατιωτική της ισχύ και ιδιαίτερα το ναυτικό της. Γι’ αυτό το λόγο η Ελλάδα δεν πρέπει να αντιμετωπίζει την Τουρκία με το δέος μιας μικρής χώρας έναντι μιας μεγάλης, αλλά με τα πιστοποιητικά που έχει ως μέλος μιας ευρωπαϊκής (συν)ομοσπονδίας που με κατάλληλους διπλωματικούς ελιγμούς είναι σε θέση να επιβάλλει τις δικές της εθνικές θέσεις ως θέσεις της κοινής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.


Εξάλλου, κατά το πρόσφατο παρελθόν αυτό το πέτυχε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, η οποία θα πρέπει να εκτιμηθεί ως ένα άλλο μεγάλο επίτευγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, μολονότι το Κυπριακό ζήτημα δεν έγινε κατορθωτό να επιλυθεί και η διασύνδεση της προόδου των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας με την επίλυση των ελληνοτουρκικών ζητημάτων. Βασική, ωστόσο, προϋπόθεση αυτής της πολιτικής είναι να αποκατασταθεί το διαπραγματευτικό βάρος της Ελλάδας στη διαμόρφωση των θέσεων της ΕΕ στην εξωτερική πολιτική με την ανάκαμψη της οικονομίας της καθώς και με τη ανάδυση ενός κράτους πιο αποτελεσματικού και λιγότερο διεφθαρμένου. Βλέπουμε, συνεπώς, πόσο διασυνδεμένη είναι η έξοδος από την οικονομική κρίση με την εξωτερική πολιτική και ιδιαίτερα με την αντιμετώπιση της Τουρκίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ    Πηγή:http://foreignaffairs.gr/

86 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους Καλή εβδομάδα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα ! Καλως την Βασιλικη

giannhs kon είπε...

έπαψες και να μας χαιρετάς,
μίλα μας και μη μας αγαπάς!

Καλημέρα ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Ναι ναι καλά κατάλαβες σου την λέμε χαχα καλή βδομάδα

Καλημέρα πρωινέ ΜΙΧΑΛΗ

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ στη Βασιλικη μας
και σε ολους

michele είπε...

Προσπαθει να κατοχυρωσει το 844,ωστε να παει στη ζωνη 858-860..

michele είπε...

Έκτακτο: Η τρόικα ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεών της με την ελληνική κυβέρνηση.

michele είπε...

Το κειμενο στα Αγγλικα της τροικα:
Staff teams from the European Commission (EC), European Central Bank (ECB), and International Monetary Fund (IMF) have concluded their review mission to Greece. The mission has reached staff-level agreement, ad referendum, with the authorities on the economic and financial policies needed to ensure the programme is on track to achieve its objectives.

The mission and the authorities agreed that the macroeconomic outlook remains broadly in line with programme projections, with prospects for a gradual return to growth in 2014. The outlook remains uncertain, however.

michele είπε...

While important progress continues to be made, policy implementation is behind in some areas. The authorities have committed to take corrective actions to ensure delivery of the fiscal targets for 2013-14 and achieve primary balance this year. These actions include concrete steps to gain control over health sector overspending. The income tax, property tax, and tax procedure codes are being reformed, and the autonomy and efficiency of revenue administration is being strengthened. The authorities have also committed to take steps to bring public administration reforms back on track, such as by completing staffing plans by end-year, placing staff in the mobility and reallocation scheme, and meeting the agreed targets for mandatory exits.

michele είπε...

With the recapitalisation of the banking sector nearly complete, the authorities have committed to further steps to safeguard financial stability, including through the sale of two bridge banks and completion of their strategy for a four-pillar banking system. These reforms are a further important step towards facilitating adjustment and enabling growth. The mission also discussed with the authorities progress in strengthening the social safety net, including through targeted employment and training programmes supported by the EU and a programme to provide access to primary health care for the uninsured.

michele είπε...

The government is preparing the necessary legislation in support of its programme and will table an omnibus bill shortly before Parliament. The authorities are also preparing ministerial decisions and other legal steps to implement their commitments in the coming days. The staff-level agreement does not assume a temporary reduction in the VAT rate on restaurants and catering, but this issue of importance to the authorities will continue to be discussed with staff of the EC, ECB and IMF.

The Eurogroup and the IMF’s Executive Board are expected to consider the request for approval of the review in July.

Andreas D. είπε...

Splendid !!

michele είπε...

Χαχα,καλημερα Αndrew..

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Καλημέρα Μιχάλη.

john deer είπε...

καλημερα σας...καλη βδομαδα ναχουμε

michele είπε...

Kαλη εβδομαδα John!

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=1830881

διαβασε,κλεισε το λαπιτοπι και στη θαλασσα...

michele είπε...

Βασει του αρθρου( που εχει ενδιαφερον) οι χρηματιστες θα πρεπει να γινουν κλεφτες χαχα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα..
φεύγω πάω Πάρο ...
ήρθε η φιλενάδα μου... χαχα


Monica Bellucci: Στην Πάρο
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=219887&catid=10

michele είπε...

Κωστα,ο ανδρας της ειναι λιγο..αγριος να προσεχεις ! χαχα

michele είπε...

Παντως για να επανελθω και στο αρθρο,την περιοδο 2004-2007 στο ΧΑΑ και μαιμου να επαιρνες οχι 100% θα εβγαζες αλλα και παραπανω..

η ΤΕΝΕΡΓ απο το πρωι,ιδιαιτερα καλη

ThitaDelta είπε...

3.03 έχει μια αντίσταση

να την κάμψει και αέρα στα πανιά της ...

κλμ

ThitaDelta είπε...

... εχαε βγήκε από το apex της και περιμένει, τι περιμένει απορώ

αι στα διάλα μουλάρα

ThitaDelta είπε...

... οτε η κλήση σας προωθείται

michele είπε...

Κουλουμου Δημητρη,κατατεθηκε και το μερισμα του ΟΠΑΠ σημερα( το θυμηθηκα επειδη εισαι λατρης του τιτλου)

ThitaDelta είπε...

... κοίτα όγκο που κάνει

δηλαδή η ιστορία είναι για γέλια

ThitaDelta είπε...

... πλησιάζει 13:00

ώρα να τα χώσει ο καραγκιόζης στον ΟΛΠ

ThitaDelta είπε...

... σεντρ ποιός μερακλής πήρε 1 μετοχή, απορώ;

ThitaDelta είπε...

... οι σκαπανείς ξύνουν τ' αποτέτοια τους με γκασμά

michele είπε...

Ελα μου ντε,απλα οσο ειμαστε κατω απο 860 θα βλεπεις τετοια φαινομενα ..

giannhs kon είπε...

Μην ξεχνάτε ξεκινούν και αποτελέσματα στις ΗΠΑ και σαν σοβαρή αγορά που μαστε πρέπει να περιμένουμε χαχα

michele είπε...

Τα παρακολουθουμε Γιανναρε..αλλα ..καμμια σχεση

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.

giannhs kon είπε...

Ναι έχεις δίκιο ΑΝ είναι καλά τα αποτελέσματα δεν μας επηρεάζουν ΑΛΛΑ αν είναι κακά τότε ….χαχα

Περιμένουμε και την απόφαση για τα 8 δις που θα ιδρώσουν για να την πάρουν στο ευροπαρτι

michele είπε...

Ανοδικη διασπαση ενδοσυνεδριακου τριγωνου..πανω απο 847,3 εχουμε παιξιμο

michele είπε...

Καλημερα Γιαννη με τις κατασκευες σου.

Γιανναρε,δεν υπηρξε θεμα δοσης στις διαπραγματευσεις..Ουτε ηταν δυνατον να υπαρξει

giannhs kon είπε...

Τότε τι μας καθυστερεί προς το Εβερεστ χαχα .Δεν πάει το μυαλό μου

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλησπερα,ΕΧΑΕ BY MIC

Αντιθετα,ανοδικη διασπαση του συμμετρικου τριγωνου ,θα εχει ως πρωτη αντισταση την C στα 6,33-6,35 πριν η μετοχη κινηθει προς την διασπαση των τοπικων υψηλων....

Aντε κουκλα μου ,αντε!!!!!
ΥΓ
ΕΝΑΣ ΨΙΛΟΑΣΧΕΤΟΣ!!!!!
ΧΑ ΧΑ

michele είπε...

Βλεπω γενικοτερα μια ..βιασυνη χαχα

νικος φαληρο είπε...

η ΕΥΡΩΒ το παει αλα ΔΙΟΝ σε εποχη ΠΜ (Προ Μαγου).ΣΕ παρακολουθηση.

νικος φαληρο είπε...

χω μια απορια.Η ΙΝΛΟΤ υπεγραψε με τον ΟΠΑΠ.Τη νοιαζει αν θα ιδιωτικοποιηθει ή οχι ο ΟΠΑΠ;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Κοιτάζω στο λιμάνι τον κόσμο που περνά

μακριά το βλέμμα φτάνει,

δεν είσαι πουθενά

δεν έχει θαύματα αυτό το καλοκαίρι

αν έχει θαύματα, μπροστά μου να σε φέρει.
beach bar xa 915
ALL DAY BAR....ΧΑΛΑΡΑΑΑΑ!!!

Andreas D. είπε...

Πολλοί θέλουν να αγοράσουν ΕΥΡΩΒ... αύριο...

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, δεν έχω τίποτα

μπαρμπαλιας είπε...

εχουμε μλαρώσει...
αυριο με το χωνεμα των συμμαχων ...
θα κινηθουμε ...

ο dwk είπε...

…ανοίξαμε και σας περιμένουμε !

ο dwk είπε...

...καλημερούδια !

michele είπε...

Kαλως το ..ΕΒΕΡΕΣΤ χαχα.Νικολα τα παντα την νοιαζουν την ΙΝΛΟΤ γιατι το μαγαζι αυτο κρεμεται απο τον ΟΠΑΠ..

μπαρμπαλιας είπε...

καλα ωρε ...
οι συμμάχοι δεν πανε διακοπες;;;
μονο εμεις εχουμε ραχατιασμα κοινως ραστώνη (κατα Σταυρόπλου αναγνωσμα)

μπαρμπαλιας είπε...

η μλάρα 18% σε δυο συνεδριες...
απιστευτο

νικος φαληρο είπε...

δεν διαφωνω οτι κρεμεται απο τον ΟΠΑΠ.Γι αυτο και λεω, αν δεν κλεισει η συμφωνια ΟΠΑΠ - εμμαδελτα την ΙΝΛΟΤ τι τη νοιαζει αφου υπεγραψε.Θα κλεισει ο ΟΠΑΠ;

michele είπε...

Την ΙΝΛΟΤ δεν την νοιαζει,νοιαζει εμας τους υπολοιπους..και κανονικα αμα ειναι να αγορασει και ο ΟΠΑΠ το μαγαζακι του θειου να τελειωνουμε..

νικος φαληρο είπε...

οχι θ αφησει ο θειος τον τιγρη ν αλωνιζει στα παλια του τα λημερια.Ειναι σκληρο καρυδι κι ο θειος.Θελει μεσον δικαστικο τωρα.

νικος φαληρο είπε...

προσοχη ΠΕΙΡ.

michele είπε...

Αλλαζουν τα τζακια Νικολα στην Ελλαδα.. εγινε η αντιδραση που ..συνηθως γινεται οταν ..διολισθαινει,ομως πανω 848+ θα αυξηθει ο τζιρος

ο dwk είπε...

…στραμμένη ΕΚΕΙ η προσοχή μας, Νικόλα !

michele είπε...

Η ΕΤΕ απεχει ενα ( 1) ευρω,απο την αυξηση ..κουτσα -στραβα θα παει

Unknown είπε...

καλησπέρες.

Πουλήθηκαν στο 2.44€ τα 10.000 κομμάτια ΕΘΝΙΚΗ που είχα αγορασμένα στο 2.26€.

Καθαρό κέρδος 1.600€...

Η γριά μου έδωσε σε δύο εβδομάδες 3.100€ σύνολο.

Ας πάει όπου θέλει.

Με την πώληση πήρα 20.000 EUROBANK στο 0.633€.

Αν μου κάνει και αύριο κάτω θα πάρω άλλα τόσα.

Φιλιά σε όλους.

michele είπε...

Kαλως τον Ιoannou ..Aυτο ειναι κρατας το μουλαρι των κατασκευων ,αλλα τζογαρεις με τις..πεθαμενες.Σε παω!

Προσοχη ειπαμε πανω απο εδω..

Unknown είπε...

Ο ΑΒΑΚΑΣ θα φύγει μετά το 3€...

νικος φαληρο είπε...

κε michele το ΔΙΟΝακι πως το βλεπετε;

michele είπε...

Σας μεταφερω εδω ενα κομματι της Süddeutsche Zeitung που "κλεβω" μεταφρασμενο απο τον φιλο μου Σταματη Ασημενιο..


Η Süddeutsche Zeitung υπογραμμίζει ότι τις ημέρες αυτές θα κριθεί εάν οι δανειστές είναι ακόμη σε θέση να αναγκάσουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, πριν οι ίδιοι αναγκαστούν να διαγράψουν ένα μέρος του χρέους της. «Προς το παρόν οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ κρατούν έναν αποφασιστικής σημασίας άσσο στο μανίκι. Έχουν τα χρήματα τα οποία χρειάζεται η Αθήνα. (…) Αυτό όμως θα αλλάξει. Ήδη στο τέλος του χρόνου ο άσσος αυτός των δανειστών δεν θα αξίζει τίποτα, όταν η Ελλάδα θα πετύχει και πάλι πρωτογενές πλεόνασμα. Όταν ο ελληνικός προϋπολογισμός θα έχει -χάρη στις δικές του δυνάμεις- θετικό πρόσημο, τότε οι δανειστές θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Και μάλιστα εις διπλούν». Ο Α. Σαμαράς δεν θα εξαρτάται πλέον από τα χρήματα των δανειστών του και θα μπορεί να κυβερνά χωρίς τα δάνεια αυτά, τα οποία λαμβάνει μόνον υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έτσι οι δανειστές χάνουν το σημαντικότερο μέσο άσκησης πιέσεων για τις μεταρρυθμίσεις. Γι΄ αυτό το λόγο, οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα, «η τελευταία ευκαιρία για να περάσουν μεταρρυθμίσεις. Ό,τι δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ούτε αργότερα. Προβληματικές κρατικές επιχειρήσεις που δεν θα πωληθούν τώρα, θα παραμείνουν σε κρατικά χέρια. Δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα απολυθούν τώρα, θα παραμείνουν στα γραφεία τους».

michele είπε...

Για τον Σαμαρά το προσδοκώμενο πλεόνασμα προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία να γίνει πραγματικά δημοφιλής, συνεχίζει το σχόλιο και επισημαίνει: « Όχι μόνον γιατί δεν θα μπορεί πλέον να τον αναγκάζει κανείς να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά γιατί μπορεί στον αντίποδα να περάσει στους δανειστές ένα κούρεμα του χρέους. Tη λευκή επιταγή την έλαβε πριν λίγες εβδομάδες από το ΔΝΤ που παραδέχθηκε βαριά λάθη στη διάσωση της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός, εκτιμά η εφημερίδα, θα αξιοποιήσει αυτό το επιχείρημα, καλώντας τους διεθνείς δανειστές να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος. «Όποιος ακούει προσεκτικά τον γερμανό υπ. Οικονομικών Σόιμπλε, έχει αντιληφθεί ότι η Γερμανία έχει διαγράψει ήδη μερικά δισεκατομμύρια που δόθηκαν στην Ελλάδα. ‘Τέτοιο’ κούρεμα δεν πρόκειται να ξαναγίνει, είπε πρόσφατα. Και θα δικαιωθεί. Όντως, ‘τέτοιο κούρεμα’ δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Γιατί στο πρώτο κούρεμα οι ιδιώτες πιστωτές παραιτήθηκαν από 100 δις ευρώ. Στο επόμενο κούρεμα θα γίνει διαφορετικά –τότε θα πρέπει να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους οι δημόσιοι πιστωτές. Πρόκειται για τους πολίτες των χωρών της ευρωζώνης και κυρίως τους Γερμανούς»

michele είπε...

Αν εχεις Νικολα και καταγραφεις κερδη στα 0,15 μια αποκομιση δεν ειναι ασχημη.
ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ βεβαια φτανει 0,175

ThitaDelta είπε...

... άντε ρε εχαε σπάσε το ρημαδιασμένο το 6.11

michele είπε...

Κουραστικος,αλλα απολυτα τεχνικος ενδισυνεδριακα ο δεικτακος ,εκανε και υψηλο ημερας

michele είπε...

6,35 παει ρε συ Δημητρό τι τωρα τι αυριο

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω

ThitaDelta είπε...

3.03 η αντίσταση της τενεργας, κάθονται και κοιτιούνται, απορώ

michele είπε...

Ετσι απορουσες και πριν για τα ΕΧΑΕ..

ThitaDelta είπε...

... Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν.
Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι;
Ούδε σε γάμο ρίχνονται ούδε σε χαροκόπι.
Ο αρταξίας κάνει πόλεμο με νύχια και με δόντια.
Οι λόνγκηδες τον πλάκωσαν στου Δημουλά τον πύργο

ο dwk είπε...

…μυθεύματα …ησυχία έχουμε εδώ !
…αμάν ! …κάτι γίνεται στα κελάρια ! …πάω να δω !

ThitaDelta είπε...

... για γίδη μας αρέσει το 856

γυρίζει το ματσάκι

michele είπε...

Φτασαμε λοιπον στο 856 κλπ.
Εδω ,η ζωνη 858-860 ειναι η πιο σοβαρη ζωνη απο τα χαμηλα των 796.Επομενως ( δεν μιλαω για σημερα) εδω απαιτειται μια αυξηση ογκου ..

σε ΑΜΕΜ η ΕΤΕ..

ThitaDelta είπε...

χεχε, δες και κάτω από το τραπέζι

ο dwk είπε...

…πλιάτσικο !!!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Like Thitadelta+Dwk

ο dwk είπε...

…Γιάννη μην ενοχλείς ! …ασχολούμαι με την μλάρα τώρα !

νικος φαληρο είπε...

ΜΙΓ δυσκολο το 0,313

michele είπε...

Ολα ρολοι πανε,ανεξαρτητα ογκου.Ειπαμε ο ογκος ενδιαφερει σε πιο ..σοβαρες αντιστασεις.Διαφορετικα wall of worrie

ThitaDelta είπε...

... τρεις λευκοί στρατιώτες,

αφιερωμένο στον Πάνο

michele είπε...

ΟΤΕ- ΕΛΠΕ στο υψηλο ημερας

michele είπε...

και ΜΕΤΚ-ΒΙΟΧΚ-ΤΕΝΕΡΓ στο υψηλο ημερας

michele είπε...

Και ο δεικτης στο υψηλο ημερας στην διακεκαυμμενη ζωνη 858,5

νικος φαληρο είπε...

καλο απογευμα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Kαλο απογευμα Νικολα,παμε επανω απογευματινη αναρτηση!!