Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ OBAMA ME ΣΑΜΑΡΑ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΛΕΕΙ Ο ANTHOLIS 
TOY BROOKINGS...
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΗ

Η επίσκεψη του έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, στις αρχές Αυγούστου, αποτελεί σημάδι στήριξης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, είναι ένδειξη ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα σημαντικό εταίρο και σύμμαχο χώρα, υποστηρίζει ο Ουίλιαμ Ανθόλις ή Βασίλης Ανθούλης, όπως είναι το όνομα του στα ελληνικά.  Ο κ. Ανθόλις είναι ο διευθυντής του Ιδρύματος «Brookings», που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψης στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Όπως ο ίδιος τονίζει, ο Πρόεδρος Ομπάμα υπήρξε όλο αυτό το διάστημα της ελληνικής κρίσης, υπέρμαχος μιας ήπιας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας προκειμένου να επέλθει ανάπτυξη, σε αντίθεση με την πολιτική της αυστηρής λιτότητας που προωθεί η Γερμανία. Είναι γεγονός ότι τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος όσο και άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι, έχουν εκφράσει την αντίθεση τους αυτή δημόσια, αρκετές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο, ο κ. Ανθόλις τονίζει ότι ο κ. Ομπάμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο δυναμικός, καθώς κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν ως παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της ΕΕ και ειδικότερα αυτή την εποχή που είναι προεκλογική περίοδος στην Γερμανία, μια τέτοια συμπεριφορά θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής του Ιδρύματος «Brookings», μια πιο έντονη προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας από τον Πρόεδρο Ομπάμα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «υπονόμευση της δυνατότητας που έχει η Γερμανία να ενεργεί ανεξάρτητα και προς όφελος της» και σε αυτή την φάση η γερμανική κυβέρνηση έχει ανάγκη να δείξει στους ψηφοφόρους της ότι ενεργεί ανεξάρτητα, προς όφελος της χώρας και όχι ότι εκτελεί εντολές των ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Ανθόλις, η ατζέντα των συζητήσεων του Προέδρου Ομπάμα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα περιλαμβάνει κυρίως τα θέματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, τα οποία είναι οι προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και η επαναφορά της χώρας σε ευημερούσα κατάσταση, η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, η Διαντλαντική Συνεργασία Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων, η περιφερειακή συνεργασία, κοινές προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, η επίλυση του Κυπριακού, οι εξελίξεις σε χώρες της βόρειας Αφρικής και η Συρία. Ο ίδιος όμως, έχοντας βρεθεί πολλές φορές στην διοργάνωση τέτοιων επισκέψεων στο Λευκό Οίκο, τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να επικεντρωθούν στα θέματα της ατζέντας, πάντα κατά την διάρκεια των συζητήσεων προκύπτουν και άλλα ζητήματα.
 
Ο κ. Ανθόλις επισημαίνει ότι μια ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη είναι προς όφελος των ΗΠΑ και εκτιμά ότι οι κ. Σαμαράς και Ομπάμα θα ανταλλάξουν απόψεις για το πώς μπορεί να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και πως θα επανέλθει η περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης.  Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τον αμερικανό Πρόεδρο για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα, για το θέμα της ανεργίας που είναι πολύ σημαντικό, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζουν την ελληνική κρίση οι εταίροι της χώρας στην ΕΕ. 
 
Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι και το θέμα της ενέργειας, εκτιμά ο Ουίλιαμ Ανθόλις, και τονίζει ότι αν και οι ΗΠΑ είναι τα τελευταία χρόνια περισσότερο ανεξάρτητες όσον αφορά ενεργειακά ζητήματα, ωστόσο ενδιαφέρονται σθεναρά για την προσφορά ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο και ακόμα περισσότερο για τις ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη με τις οποίες έχουν σημαντικούς εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς, «τα ενεργειακά κοιτάσματα που υπάρχουν ανοικτά των ελληνικών ακτών είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα», επισημαίνει ο διευθυντής του Ιδρύματος «Brookings».   
 
Όσον αφορά την χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την πραγματοποίηση της συνάντησης των δύο ηγετών, ο κ. Ανθόλις υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα του αμερικανού Προέδρου ήταν γεμάτο στις αρχές καλοκαιριού, αρχικά με την Σύνοδο των G8, μετά πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ευρώπη, επέστρεψε στις ΗΠΑ και στη συνέχεια έφυγε για ταξίδι στην Αφρική. Ταυτόχρονά πολλά σημαντικά πολιτικά ζητήματα ήταν σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, όπως το μεταναστευτικό, οπότε θα ήταν δύσκολο η επίσκεψη Σαμαρά να έχει γίνει νωρίτερα.

«Για την Ελλάδα ήταν σημαντικό να γίνει αυτή η συνάντηση ακόμα και για το συμβολισμό της», επισημαίνει ο Ουίλιαμ Ανθόλις. Σε μια από τις δύσκολες περιόδους για την χώρα με πολλές απεργίες, αντιδράσεις και εσωκομματικά προβλήματα στον κυβερνητικό συνασπισμό, η συνάντηση του έλληνα Πρωθυπουργού με τον αμερικανό Πρόεδρο είναι κατάθεση εμπιστοσύνης. Είναι σημάδι ότι η χώρα εργάζεται σκληρά, ότι είναι έτοιμη να εργαστεί ακόμα περισσότερο και ότι αυτό αναγνωρίζεται.
 
Παράλληλα, τονίζει ο Ουίλιαμ Ανθόλις, είναι σημαντικό ότι γίνεται αυτή η συνάντηση αυτή τη χρονική περίοδο, από την άποψη ότι και οι δύο ηγέτες έχουν σχεδόν από ένα χρόνο στην εξουσία οπότε, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, θα έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν τουλάχιστον για άλλη μια τριετία. Η ενίσχυση, λοιπόν, των μεταξύ τους σχέσεων και η δημιουργία ενός κλίματος συνεργασίας είναι πολύ σημαντικά ζητήματα για το μέλλον, κυρίως μετά την πραγματοποίηση των γερμανικών εκλογών το ερχόμενο φθινόπωρο.
 
Τέλος, ο Ουίλιαμ Ανθόλις υποστηρίζει ότι οι δύο ηγέτες στην μεταξύ τους συνάντηση θα πρέπει να έχουν υπόψη τους αυτό που είχε επισημάνει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα πέρυσι, ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι και παραμένει μια πλούσια χώρα. Όπως λέει ο κ. Ανθόλις, με την οικονομική κρίση, την αυξημένη ανεργία και τα υπόλοιπα προβλήματα στην ΕΕ, είναι πολύ εύκολο να το ξεχάσεις αυτό.
 
Η Ελλάδα, επισημαίνει ο διευθυντής του Ιδρύματος «Brookings», είναι ακόμα πλούσια χώρα, σε σύγκριση με πολλές ισχυρές οικονομίες της Ασίας, όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα, είναι ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της ναυτιλίας, έχει ισχυρή παρουσία στην παραγωγή και προμήθεια αγροτικών προϊόντων στην ΕΕ, έχει εξαιρετικό κλίμα, είναι μια καθαρή χώρα, όσον αφορά τον τρόπο που εκμεταλλεύεται το έδαφος και τις θάλασσες της και είναι ένας υπέροχος τόπος για να ζεις.  Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να συζητήσουν οι κ. Ομπάμα και Σαμαράς, τονίζει ο κ. Ανθόλις, θα πρέπει να είναι μια αναπτυξιακή στρατηγική που θα βασίζεται στον πλούτο που διαθέτει η Ελλάδα.

Πηγή: Voice of America


 http://mignatiou.com.

88 σχόλια:

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους.Πτωχευσε και το Detroit..

michele είπε...

Ουπς!!! καρφωθηκε ο ΙΚΤΙΝΟΣ πανω!

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Μιχάλη, τους τα έδωσα στο 1,80...ΟΛΑ !!!

ThitaDelta είπε...

κλμ κλμ

έχει και όγκο, γιατί Μιχάλη τι ξέρουμε;

profit είπε...

Kαλημέρα σας

michele είπε...

Ο Ανδρεας να μας πει,δεν ξερω ,καλημερα profit,καλημερα Δημητρη

michele είπε...

Δρομολογηθηκε και η ΓΕΚ..Καλη η ΕΥΡΩΒ

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σας και τον κακο του τον καιρο στο κρατος μας και τον καθε Στουρναρα. Mολις γυρισα απο την εφορια. Πηγα το πρωι για τη δηλωση μου και διαπιστωσα οτι στο TAXIS ενω μου ειχαν περασει καποια κεφαλαιακα κερδη που ειχα απο ομολογα, δεν υπηρχαν οι ζημιες του PSI, οι οποιες ηταν μεγαλυτερες απο τα οποια κερδη. Για να μη μακρηγορω καταληξα στην εφορια να μου πουν πως θα το διορθωσω. Η προϊσταμένη με ενημερωσε οτι δεν συμψηφιζονται και θα πρεπει να πληρωσω φορο αλληλεγγυης,σε ενα αρκετα μεγαλο ποσο.
...................................ειναι τρελοι τη ρωταω. Ναι ειναι ,μου απανταει. Προτιμω να μη σχολιασω παραπανω.

michele είπε...

TEO,λιγα λογια και καλα θελω..μην μου χαλας την αισθητικη ,δεν γινεται να εχεις 2 ορθογραφικα σε 3 λεξεις παλληκαρι μου

michele είπε...

Απολυτο δικιο Κωστα,αντε να γινει κρατος τουτο εδω..

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα σας, από το ρημαδογραφείο πλέον.

Έχω μια ερώτησις:

Μήπως μπορεί ο αρματολός που κάθε τρεις και λίγο κοτσάρει αυτή την ανεκδίηγητη ακυρότητα "η Goldman θέλει το ΧΑΑ 1300", να μας πληροφορήσει ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ; Γιατί κι ο Χριστός ο ίδιος είπε "έρχομαι"! Ήταν όμως πριν ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Θου Κύριε, έχω και trades να κάμω.

μπαρμπαλιας είπε...

Ρακια εχεις την καλοσυνη να ποσταρεις
εδω στο φορουμ...
ποτε μου ειπες για ΙΚΤΙΝΟ...
γιατι ειμαι γερος ξεχασιαρης..
την ΜΙΓα την ειπες...
αλλα θα παει οταν βγαλει ο ηλιος κερατα...

κλμ ArTaXiA ...
μην βαζεις δυσκολα

michele είπε...

Αrtaxia ,εγω θα σου πω ποτε,οταν σου φερει ο Λουκας Μπατηρης το κρασι χαχα

ArTaXiA είπε...

Αχαχαχαχα @Μichele.

Άλλος αρματολός εκείνος:
"Το e-mail μου το έχετε κύριε ArTaXiA".

Από πού κι ως πού τώρα εγώ έχω το e-mail του, μόνο εκείνος το γνωρίζει.

Κι η Goldman (που θέλει το ΧΑΑ 300)

Andreas D. είπε...

Απο Δευτέρα ξεκινάει η καλοκαιρινή άδεια μου... shit...!!

giannhs kon είπε...

Ο ΑΚΗΣ τα έγραψε ο ΜΑΝΟΛΗΣ τα είπε

http://youtu.be/XI9IBoY0rDA

καλημέρα σε όλα τα παιδιά μεγάλα και μικρά

michele είπε...

Aκριβως Artaxia..ετσι ειναι οι αρματολοι χαχα
Καλημερα Γιανναρε

Ανδρεα,κανα λαπτοπακι μαζι η θα σε κραξει το ετερον ημισυ?

giannhs kon είπε...

καλημέρα ΜΙΧΑΛΗ

βρε μανια με τις διακοπές φέτος !!! χαχα

THE JUNIOR είπε...

http://microsxoliastis.blogspot.gr/


τα λεμε σε πτωση
για τα σχετικα "γλυκολογα"
σσσσσσσ!!!!!

michele είπε...

Αντε ρε ΜΙΚΡΕ με τη λιστα ( ειναι κι αλλες ομως νομιζω)

THE JUNIOR είπε...

κανουμε και βουτιες

οποιος βλεπει λαθος ελλειψεις
το γραφει και το αλλαζω


THE JUNIOR είπε...

ολα ειναι στον αυτοματο

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος, την άνοδο του πλεονάσματος του ισοζυγίου των υπηρεσιών και την εμφάνιση πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών μεταβιβάσεων έναντι ελλείμματος το Μάιο του 2012.

THE JUNIOR είπε...

andreasday today

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/Six5jAX8k_I

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, θέλω και η Δευτέρα να είναι...

ThitaDelta είπε...

... δεν ψηφίστηκε ο φόρος 0.35% επί των πωλήσεων

michele είπε...

κι εγω ΜΙΚΡΕ,οταν εκανες βουτιες επαιρνα στο 1,90
εχασα τις βουτιες βεβαια,αλλα θα ερθει η ωρα και για μενα

michele είπε...

Ειναι γνωστο Δημητρη,σε μας που δεν ειμαστε σε διακοπες,ολο την γλυτωνουμε ,να δουμε μεχρι ποτε

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη οταν λεμε διακοπες απλα

αλλαζουμε την καρεκλα με ξαπλωστρα
και χαλαρωνουμε την πιεση στις ακρες τον δακτυλων

Andreas D. είπε...

Iκτίνος : Εκτόξευση και προσγείωση
Στο άνοιγμα της συνεδρίασης η μετοχή της Ικτίνος εκτοξεύθηκε στο +29% με 60 χιλιάδες τεμάχια, αλλά γρήγορα τα κέρδη εξανεμίστηκαν. Μιλάμε για κινήσεις που αφορούν λιγότερο από 100 χιλιάδες. Τα λόμπυ περνούν άσχημες ημέρες και δεν έχουν την αίγλη των παλιών καλών εποχών.



Πηγή: Iκτίνος : Εκτόξευση και προσγείωση | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/18023/iktinos-ektoxeysi-kai-prosgeiosi#ixzz2ZU5trG87

michele είπε...

Α ωραια,σαν τις δικες μου κανεις και συ...χαχα
καλα δεν περναω ασχημα,δεν παραπονιεμαι

THE JUNIOR είπε...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Μονόδρομο θεωρούν έγκυροι νομικοί κύκλοι τη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου...
για άμεση συνέργεια σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος και σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από την 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που διερευνά το σκάνδαλο της Proton.
Το πόρισμα το οποίο συνέταξε και της διαβίβασε ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης – μετά από έγγραφη παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη - για τις διαδικασίες πώλησης τον Δεκέμβριο του 2009 της Proton Bank, από την Τράπεζα Πειραιώς στον προσωρινά κρατούμενο σήμερα επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις έκνομες ενέργειες των ελεγκτικών οργάνων της ΤτΕ.
Το directnews.gr αποκαλύπτει σήμερα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα, αφού οι Έλληνες πολίτες είναι εκείνοι οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν από το εισόδημά τους τα εκατοντάδες "χαμένα" εκατομμύρια ευρώ της λεγόμενης «υπόθεση Λαυρεντιάδη».
Ένας ακόμη βασικός λόγος της δημοσιοποίησης του πορίσματος είναι, να τεθεί φραγμός στην προσπάθεια κάποιων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων να διασώσουν με κάθε τρόπο τους υπεύθυνους της ΤτΕ από τις βαρύτατες ποινικές τους ευθύνες. Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα.

ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟ 2009 ΚΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ

THE JUNIOR είπε...

ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΠΧ



Ο έλεγχος των Αμερικανών

Τον Αύγουστο του 2008 η Carlyle αντιλαμβανόμενη ότι έχει σημειωθεί «μαγείρεμα» με τα νούμερα αναθέτει στην εταιρία KPMG να πραγματοποιήσει έλεγχο στη «Νεοχημική». Τα αποτελέσματα, σοκάρουν.

Μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται ότι:

-Τα κέρδη προ φόρων για το 2007 ήταν 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή 18 εκατ. λιγότερα από εκείνα που παρουσιάστηκαν.

-Οι πραγματικές πωλήσεις δεν ξεπέρασαν τα 384 εκατ. ευρώ ενώ τους παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 84 εκατ. ευρώ,

-Οι προβλέψεις που είχε κάνει η πρώην διοίκηση μόνο για τον τομέα των χρωμάτων για το 2008 ήταν 64 εκατ. ευρώ από τις πραγματικές. Είναι ενδεικτικό ότι στην πρόβλεψη είχαν συμπεριληφθεί έσοδα από τις πωλήσεις χρωμάτων σε σκόνη. Ωστόσο το εργοστάσιο στη Σερβία δεν προβλεπόταν να λειτουργήσει πριν το 2009!
Παράλληλα ο έλεγχος καταγράφει ότι για το 2008 η πρώην διοίκηση της Νεοχημικής παρουσίαζε πωλήσεις 700 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 122,7 εκατ. ευρώ τελικά τα πραγματικά νούμερα ανήλθαν σε 469 εκατ. ευρώ και 50 εκατ. αντίστοιχα.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με το ιστορικό της μήνυσης, η Carlyle αποφασίζει να προσφύγει στη Διαιτησία εναντίον του Λαυρεντιάδη κατηγορώντας τον για παραπλάνηση και καταγγέλλοντας ότι η πραγματική αξία της «Νεοχημικής» δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που τους παρουσιάστηκε. Υπό το φόβο της διαιτησίας ο Λαυρεντιάδης συμβιβάζεται, εξωδικαστικά, με τους αμερικανούς δίνοντας το 30%, περίπου, των κεφαλαίων που εκείνοι επένδυσαν (70 εκατ. ευρώ) και επαναγοράζοντας τη «Νεοχημική». Κάνει το colpo grosso αφήνοντας εκτεθειμένες τις τράπεζες οι οποίες προχώρησαν σε αναδιάρθρωση του δανείου, «χαρίζοντας», τον Φεβρουάριο του 2010, 50 εκατ. ευρώ τόκους.

Δικαστικές «πηγές» αναφέρουν ότι ενδεικτικό του θράσους του επιχειρηματία είναι ότι τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2010 ζητάει νέα δάνεια συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, μιλώντας «για λαμπρές ημέρες» οι οποίες θα έρθουν στη «Νεοχημική».

Ακολούθως, βέβαια, ο Λαυρεντιάδης φροντίζει να μεταβιβάσει τη «Νεοχημική» στο fund Consilia της Μεγάλης Βρετανίας. Εκπρόσωπος του συγκεκριμένου fund είναι ο Φραν Σεκούλα, πρόσωπο σχετιζόμενο με τον Λαυρεντιάδης, ο οποίος ήταν και μέλος του Δ.Σ. της Γερολυμάτος Cosmetics. Στα παράδοξα της υπόθεσης επίσης συγκαταλέγεται το γεγονός ότι στα τέλη του 2011 η «Νεοχημική» αιτείται νέο δάνειο από τα πιστωτικά ιδρύματα ύψους 3 εκατ. ευρώ τη στιγμή που έδινε στους «εξυγιαντές» της Consilia 1.2 εκατ. ετησίως!

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΝ ΞΕΦΥΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΣ ΠΙΣΩ

Η εισαγγελική έρευνα εστιάζει όμως και στο «παιχνίδι» που καταγγέλλεται ότι στήθηκε με τις μετοχές της «Νεοχημικής». Από τον Μάιο του 2003 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2005 η μέση τιμή της μετοχής της εταιρίας παρέμενε σταθερή στα 3.75 ευρώ, τη στιγμή που το ταμπλό του Χ.Α. είχε ανέβει από τις 1.700 μονάδες στις 3.000. Ωστόσο από τον Οκτώβριο του 2005 μέχρι και τον Απρίλιο του 2006 η μετοχή της «Νεοχημικής» σκαρφαλώνει στα 14 ευρώ, ενώ τον Μάρτιο του 2007 φτάνει στα 23 ευρώ!

Τελικά την ημέρα της πώλησης του 53% της «Νεοχημικής» στην Carlyle η τιμή της μετοχής της ήταν στα 17 ευρώ.

THE JUNIOR είπε...

Η Πειραιώς πούλησε στον Λαυρεντιάδη τις μετοχές της τράπεζας που είχε εξαγοράσει λόγω προβλημάτων ρευστότητας τα οποία εν συνεχεία αποκατέστησε.
Η αγοραπωλησία αυτή ωστόσο όπως και η παρουσία του Λαυρεντιάδη στο ΔΣ της Proton bank καθυστέρησε καθώς η ΤτΕ διερευνούσε τον επιχειρηματία και έβρισκε μελανά σημεία.
Μετά από 6 – 7 μήνες ερευνών έδωσε το πράσινο φως.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ

THE JUNIOR είπε...

ΤτΕ διερευνούσε τον επιχειρηματία
ΤτΕ διερευνούσε τον επιχειρηματία
ΤτΕ διερευνούσε τον επιχειρηματία

η ΤτΕ διερευνούσε τον επιχειρηματία και έβρισκε μελανά σημεία.


ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ

THE JUNIOR είπε...

ΑΣΕ ΑΝΔΡΕΑ ΑΣΕ

ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΩ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ
ΤΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ


THE JUNIOR είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΑ ΣΤΟ 1,43

ΓΙΑΤΙ Ο ΙΚΤΙΝΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ 30

Andreas D. είπε...

Μικρε, στο 1,4144 μέση τιμή τα πήρα... χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

αντε φευγω παω να δω την σημαια που
εβαλε ο ανδρεαδης

και μετα λαγομανδρα


κερναει ο ανδρεας χαχαχαχαα

THE JUNIOR είπε...

ξερεις οτι το ξερω οτι τα ξαναπηρες

Andreas D. είπε...

ΠΑΟΚ - Μέταλιστ

Andreas D. είπε...

ξέρεις οτι ξέρω οτι ξέρεις οτι ξέρω οτι ξέρεις οτι τα ξαναπήρα... χαχαχα

Andreas D. είπε...

Την καλύτερη δυνατή κλήρωση είχε πιθανότατα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υπενθυμίζεται πως έπεσε με τη Μέταλιστ Χάρκιβ. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα και ο επαναληπτικός στην Ουκρανία

michele είπε...

Αντε γιατι τον εβγαλαν απο τους ισχυρους νομιζω..

καλες βουτιες ΜΙΚΡΕ..

giannhs kon είπε...

Στις 20 Οκτωβρίου η διεξαγωγή των εκλογών στο Λουξεμβούργο

michele είπε...

Τα τουριστικά έσοδα έσπασαν κάθε ρεκόρ το Μάιο με αποτέλεσμα να καταγραφεί μικρό πλεόνασμα της τάξης 35 εκατ. ευρώ έναντι ελλείματος 1,2 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2012 και 1,9 δισ. ευρώ το 2011

http://www.protothema.gr/economy/article/296018/pleonasma-gia-proti-fora-sto-isozugio-trehouson-sunallagon-/

Andreas D. είπε...

Time out για παράγωγα...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Πατατάκια ποπ κορν ηλιόσπορο....
Καλησπέρα

michele είπε...

Καλησπερα Βαλια..εν αναμονη

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, βλέπεις τίποτα?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ΜΙΚ Να περάσει η ώρα να φύγεις Ε????

Βάλια πιάσε μια γρανίτα για μένα....

Ελα οι σκαπανείς να κρατήσουν τς μηχανήματα τους στο ύψος τους...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ετσι που φέρεστε στην ΕΥΔΑΠ μου, θα πείτε το νερό νεράκι....

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Φυσικα και βλεπω..αλλα δεν χρειαζεται να κανω τιποτα ιδιαιτερο

kostasΠειραιας είπε...

Εχετε ακουσει να κυκλοφορει καμια φημη για ΓΕΚ και ΤΕΝΕΡΓ?

kostasΠειραιας είπε...

Μολις πιστωθηκε και το μερισμα της ΕΥΠΙΚ

michele είπε...

Μαγε μεχρι να παει εκει,εμεις που ξερουμε 2 γραμμες να τραβαμε και εχουμε και μοχλευσουλα
50 φορες θα κερδισουμε,αντε να χασουμε και 6-7 ..

kostasΠειραιας είπε...

Αν αφησουμε το ωμεγα στο Κωστας, βλεπω οτι βελτιωθηκαν τα ελληνικα σου. Ταχυρυθμα παρακολουθησες?

michele είπε...

Η ΕΤΕ γυρισματακι "οδηγος"??

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, τη Δευτέρα το απόγευμα μετά τη συνεδρίαση μην αναρτήσεις την ΓΕΚ...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μας ετοιμάζεις κάτι καλο Αντρέα?

ThitaDelta είπε...

γεκ στο pivot εξαμήνου 2.13

...αν το περάσει, αν το περάσει

michele είπε...

Ανδρεα οχι,τοσες μετοχες υπαρχουν,Και αναρτησεις εχουμε κανει για τη ΓΕΚ και σχολια ..:-))

Andreas D. είπε...

Αλεξανδράτε, τζάμπα κυματίζει η σημαία?

μπαρμπαλιας είπε...

Ρακια
στη ΜΙΓα ξεφορτωνεις;;;
γιατι για 20ρι δεν το βλεπω ...
χωσιματακι βλεπω

μπαρμπαλιας είπε...

χονδρομπακαλις μενομενος,
τεταρτη μερα σημερα...
μαγκια.μας επιασε στον υπνο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μαζι σου στις επαλξεις Αντρέα!!!!
Δεν ειναι περιστέρι αυτος, ειναι Αετός!!

michele είπε...

Κανεις δεν ειπε οτι προσπερασαμε τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ ...

Andreas D. είπε...

Φήμες για ένα ακόμα ενεργειακό deal κυκλοφορούν στην αγορά τις τελευταίες ώρες εμπλέκοντας το όνομα του Ελληνικού ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και του Κατάρ.
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς οι δυο πλευρές που έτσι κι αλλιώς συνεργάζονται σε σειρά έργων στο πλούσιο Εμιράτο πρόκειται να ανακοινώσουν σύντομα (ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο) και μετοχική συνεργασία, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την δομή του deal.
Υπάρχει δε το ενδεχόμενο η είδηση να τύχει και Κυβερνητικής στήριξης όπως και οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν στο Μάξιμου.
Σημειώνεται πως η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ των κυρίων Περιστέρη και Κάμπα έκτος από κατασκευαστική δραστηριότητα διατηρεί και αναπτύσσει ένα μεγάλο «χαρτοφυλάκιο» ενεργειακών έργων. Τομέας που ενδιαφέρει το Κατάρ. (Ο δεύτερος είναι τα Ελληνικά νησιά).
Ενδιαφέρον θα έχει όμως να δούμε πως το Κατάρ θα αποκτήσει μετοχική θέση στον εισηγμένα στο ΧΑ όμιλο δεδομένου ότι οι δυο βασικοί μέτοχοι (Περιστέρης, Κάμπας) κατέχουν μόλις το 25% των τίτλων με υπόλοιπες μετοχές να βρίσκονταν σε ελεύθερη διασπορά.

http://thepaper.gr

michele είπε...

Που πας και τα βρισκεις Ανδρεα.. χαχα

Andreas D. είπε...

επιστημονική φαντασία Μιχάλη...
ή όχι?

kostasΠειραιας είπε...

Εγω ακουσα για πωληση της ΤΕΝΕΡΓ και εκανα την ερωτηση αν υπαρχει φημη. Απλα για λογους αρχης δε θελω να λεω λεπτομερειες. Προτιμω ποιο εγκυρες πενες να τα λενε.

michele είπε...

Ανδρεα,λιγο ...πολυ μου φαινεται αυτο!

μπαρμπαλιας είπε...

εδω ολα μπορουν μα συμβουν...
οτι πηραμε το τριημερο ...τα χασαμε σε ενα μομεντο...κα ακομη περισσοτερα...βλ ΠΕΙΡ...
η ΜΙΓα ατυχησε ...δεν εκανε 20ρι...
γιατι ο Ρακιας δεν μετεφερε σωστα οσα λεχθησαν στον Αχερωντα..

michele είπε...

Το εβδομαδιαιο κερι ειναι καλο και λογικα κλεινει καπου εδω κοντα ,με παρομοιο τζιρο σημερα ..

η ΜΙΓ και καθε μιγ ΠΡΕΠΕΙ να μας δινει σημα ..τωρα τι λεει ο Αχερωντας χαχα

νικος φαληρο είπε...

δεν πα να βαρατε οσο θελετε..

michele είπε...

Ειπα να βαλω να συμπληρωσω λιγα κομματια ιντκα στο 0,3830 τα πηρα και φαινεται να κλεινει 0,3970 paw mal

Andrea την Κυριακη απογευμα πεφτουν οι υπογραφες

michele είπε...

Αλλα 0,39 θα κλεισει..οπως και να εχει αρκετα χωσιματακια χωρις να χανουμε και τις γραμμες

Andreas D. είπε...

αλήθεια Μιχάλη? τι καλά !!!

michele είπε...

Ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες Ανδρεα..ετσι δεν λενε οι δημοσιογραφοι??

michele είπε...

Eγω οπως ξερεις δουλευω με κορδελα και ΤΑ ..Ανδρεα

michele είπε...

Χωσιμο στην ΒΙΟΧΚ ..τρακαρε στον εκμο 20 αρη,χωσιμο στη ΔΕΗ χωσιμο στον ΤΙΤΚ.. χωσιμο στην ΕΥΡΩΒ

Αλλά...

michele είπε...

12.500.000 πακετο στο ΠΕΙΡΤΠ στο 0,4125

Andreas D. είπε...

Ναι Μιχάλη,ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες...
εγώ βέβαια συμπτωματικά(?)είχα βάλει την σημαία του ΚΑΤΑΡ...
λες και το ήξερα.. χαχαχα
δεν θα έχω υπολογιστή μαζί μου... θα τα "ξαναπούμε" σε 2 εβδομάδες...
καλά κέρδη σε όλους!!

michele είπε...

Καλη ξεκουραση και καλες βουτιες Ανδρεα!!

νικος φαληρο είπε...

καλο απογευμα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση,καλο απογευμα Νικολα