Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

X.A.A. LIVE 

B.KOΡΕΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ http://bit.ly/W35LsC ΑΠΟ  ΔΟΡΥΦΟΡΟ
        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ "ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ"
του 
Wolfgang Schäuble


Πού βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη; Τρία χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα και τρεις μήνες σχεδόν μετά τη συμφωνία για το πρόγραμμα για την Κύπρο, το τοπίο είναι αντιφατικό. Από τη μια θετικό, με τις χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση να στέλνουν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα. Ξεκίνησαν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και το κοινωνικό κράτος· η διοίκηση και το δικαστικό και φορολογικό σύστημα εκσυγχρονίστηκαν. Αυτές οι προσπάθειες αποδίδουν ήδη καρπούς: η ανταγωνιστικότητα βελτιώνεται, οι οικονομικές ανισορροπίες μειώνονται. Η εμπιστοσύνη των επενδυτών αποκαθίσταται.

Χάρη στις θεσμικές αλλαγές στην Ευρώπη, είναι όλο και πιθανότερο πως θα αποκτήσουμε άμεσα υγιείς προϋπολογισμούς. Διαθέτουμε ήδη πιο αυστηρούς κανόνες, που εμποδίζουν την υπερχρέωση των κρατών, κι ένα ρωμαλέο μηχανισμό επίλυσης των κρίσεων. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης που θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο τις απειλές που βαραίνουν αυτό καθ' αυτό το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και τους φορολογουμένους. Χάρη στις ρυθμίσεις που επιβάλαμε στις χρηματοπιστωτικές αγορές, επαγρυπνούμε ώστε η ευθύνη για τις τυχόν απώλειες να αφορά ξανά εκείνους που αναλαμβάνουν επιπόλαιες αποφάσεις για επενδύσεις υψηλού κινδύνου. Με άλλα λόγια: η ισορροπία μεταξύ ευκαιρίας και ρίσκου αποκαταστάθηκε.

Αλλά υπάρχει και η αρνητική πλευρά: η αβεβαιότητα έχει καταλάβει τους πληθυσμούς των χωρών μας. Σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, η νεότητα δεν βλέπει να έχει προοπτικές. Ο κόσμος χάνει τη δουλειά του καθώς η οικονομία της χώρας του αναταράσσεται. Σε αυτά ας προστεθούν και οι αντιπαραθέσεις για την κρίση, που ατυχώς πολύ συχνά εγκλωβίζονται σε ένα σύστημα αλληλοκατηγοριών και αμοιβαίας αυταρέσκειας, στο οποίο βλέπουμε να επανεμφανίζεται το απεχθές πρόσωπο προκαταλήψεων και εθνικών στερεοτύπων που θεωρούσαμε πως είχαμε αφήσει εδώ και καιρό πίσω μας.

Επιστροφή του «γερμανικού ζητήματος»;

Η αντιπαράθεση βρίθει αντιφάσεων, ιδίως όσον αφορά το ρόλο της Γερμανίας στον αγώνα κατά της κρίσης. Πρακτικά στην Ευρώπη δεν υφίσταται καμία συναίνεση, ούτε όσον αφορά τον τρόπο που δρα η Γερμανία, αλλά ούτε και όσον αφορά τον τρόπο που θα έπρεπε να το κάνει. Ορισμένοι σχολιαστές φτάνουν να εκτιμούν πως το διαβόητο «γερμανικό ζήτημα» αναβιώνει. Εκτιμάται πως η Γερμανία είναι ταυτόχρονα «υπερβολικά ισχυρή» για να λειτουργεί μέσα στο ευρωπαϊκό σύνολο, αλλά και «υπερβολικά αδύναμη» προκειμένου να ηγηθεί της ηπείρου. Παράλληλα υποτίθεται πως η Γερμανία από τη μια έχει την εμμονή να διαμορφώσει την Ευρώπη κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσή της (ασκώντας έτσι την ηγεμονία της), από την άλλη όμως δεν αναλαμβάνει τις ηγετικές της ευθύνες, πάλι εις βάρος της Ευρώπης. Ακόμα και εκείνοι που δηλώνουν πως επιθυμούν να δουν τη Γερμανία να αναλαμβάνει πιο ενεργό ηγετικό ρόλο, το κάνουν για αντίθετους λόγους: οι μεν θέλουν να πάψει η Γερμανία να αντιδρά στην χρέωση των κρατών, κάτι που κατά την άποψή τους θα έλυνε τα προβλήματα. Οι δε αντιθέτως, επιθυμούν μεγαλύτερη δημοσιονομική αυστηρότητα σε αντάλλαγμα με την επίδειξη αλληλεγγύης εκ μέρους της Γερμανίας.

Σε όλα τα παραπάνω προστίθενται οι διαφορετικές εκτιμήσεις για την πολιτική που ήδη εφαρμόζεται: υπάρχουν εκείνοι που ζητούν να χαλαρώσει η Γερμανία τη «δρακόντεια» λιτότητα που επιβάλλει, ενώ στην ίδια τη Γερμανία η κυβέρνηση κατηγορείται πως είναι σπάταλη ή πάντως όχι αρκετά προσεκτική στη διαχείριση των κρατικών εσόδων. Λογικά η αλήθεια θα πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση. Εφαρμόζουμε μια πολιτική εύλογης σταθεροποίησης, βοηθούμε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θέτουμε έτσι τις βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Γερμανίας, αλλά και της Ευρώπης.

Πλανώνται όσοι θεωρούν πως μια χώρα θα έπρεπε -ή θα μπορούσε- να αναλάβει μονομερώς την ηγεσία ολόκληρης της Ευρώπης. Η γερμανική αυτοσυγκράτηση δεν αποτελεί άρα μόνο συνέπεια των ενοχών που μας έχει κληροδοτήσει η ιστορία μας. Η ιδιόμορφη πολιτική διάρθρωση της Ευρώπης δεν επιτρέπει σε καμία χώρα να ασκεί μόνη την ηγεσία, και τις άλλες απλά να την ακολουθούν. Η Ευρώπη υπαγορεύει ισότιμη νομικά συνύπαρξη μεταξύ διαφορετικών κρατών. Βεβαίως η Γερμανία εκτιμά πως έχει ιδιαίτερη ευθύνη στην κοινή στρατηγική που έχει αναληφθεί προκειμένου να επιλυθεί η κρίση που πλήττει την ευρωζώνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ηγετικής μας θέσης σε πνεύμα συνεργασίας, ιδίως με τους Γάλλους φίλους μας. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας με τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, μεγάλα και μικρά, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση.

Για μια ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη

Εμείς οι Ευρωπαίοι αναλάβαμε εξαρχής μια κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης, που είχε ως στόχο όχι μόνο την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, που επετεύχθη σύντομα, αλλά και την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισορροπιών χάρη στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης. Τα προγράμματα διόρθωσης που εφαρμόζουν τα κράτη που επωφελούνται από προγράμματα βοήθειας προβλέπουν άρα κυρίως θεμελιώδεις διαρθρωτικές αλλαγές με μοναδικό σκοπό την αποκατάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης -και άρα της βιώσιμης ευημερίας για όλους. Η σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών είναι αναγκαία προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τις οικονομίες αυτές. Αλλά δεν αρκεί για να εγγυηθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η μεταρρύθμιση κι ο εκσυγχρονισμός των αγορών εργασίας μας, των κοινωνικών μας συστημάτων, της κρατικής διοίκησης, του φορολογικού και του δικαστικού μας συστήματος είναι εξίσου αναγκαίες προκειμένου να ξαναγίνει η Ευρώπη συνολικά μια περιοχή με ξεχωριστή ανταγωνιστικότητα και με ισόρροπη ανάπτυξη. Το επίδικο είναι να αποδώσουμε στους Ευρωπαίους πολίτες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης που δεν θεμελιώνονται σε «φούσκες» πλασματικής ανάπτυξης, αλλά σε σταθερές και βιώσιμες βάσεις.

Τέτοιες μεταρρυθμίσεις δεν αποδίδουν από τη μια μέρα στην άλλη. Ποιος άλλος το έχει βιώσει αυτό περισσότερο από εμάς τους Γερμανούς; Χρειάστηκε να διανύσουμε μια μακρά επώδυνη περίοδο προκειμένου η Γερμανία, που εδώ και δέκα χρόνια ήταν «ο μεγάλος ασθενής» της Ευρώπης, να γίνει σήμερα ο κινητήρας της ανάπτυξης και το αγκυροβόλιο της σταθερότητας στην Ευρώπη. Είχαμε κι εμείς, πολύ καιρό πριν την έναρξη μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που ήταν τότε απολύτως αναγκαίες, υψηλότατη ανεργία. Αλλά χωρίς εκείνες τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα φτάναμε ποτέ στη βιώσιμη ανάπτυξη. Όσοι σχεδιάζουν να φτάσουν στην ανάκαμψη με αύξηση του κρατικού δανεισμού, απλά επιβαρύνουν το λογαριασμό που θα κληθούν να αποπληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, χωρίς επιπλέον το αποτέλεσμα που θα παραχθεί να είναι βιώσιμο.

Προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, χρειαζόμαστε επιχειρήσεις που παράγουν καινοτόμα, ελκυστικά προϊόντα, για τις οποίες άρα υπάρχουν διαθέσιμες αγορές. Για να συμβεί αυτό, το κράτος οφείλει να παράσχει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τους όρους που χρειάζονται προκειμένου να κατορθώσουν να επιβάλουν την παρουσία τους στις παγκόσμιες αγορές, σε έναν κόσμο όλο και πιο ενοποιημένο. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τις γερμανικές επιχειρήσεις, αλλά και τις γαλλικές, τις βρετανικές, τις πολωνικές, τις ιταλικές, τις πορτογαλικές και τις ελληνικές.

Εθνικά στερεότυπα

Όποιος θεωρεί πως η Γερμανία φιλοδοξεί να καταλάβει μια προνομιακή θέση στην Ευρώπη πλανάται πλάνη οικτρά. Όχι, δεν θέλουμε καμιά «γερμανική Ευρώπη». Όχι, δεν περιμένουμε από τους εταίρους μας να «ζουν σαν κι εμάς». Αυτές οι κατηγορίες είναι εντελώς ανόητες, όπως και τα εθνικά στερεότυπα στα οποία βασίζονται. Ώστε λοιπόν οι Γερμανοί είναι βαρετοί καπιταλιστές, διαποτισμένοι από την προτεσταντική ηθική; Τα γερμανικά κρατίδια με τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις είναι κατά πλειοψηφία ρωμαιοκαθολικά! Μόνο οι Ιταλοί μπορούν να εκτιμήσουν το farniente; Ο βιομηχανικός ιταλικός βορράς δεν είναι ο μόνος που διαψεύδει κραυγαλέα αυτή την εικόνα! Όλη η βόρεια Ευρώπη είναι προσανατολισμένη προς τις αγορές; Τα κοινωνικά κράτη της βόρειας Ευρώπης στηρίζονται στην αλληλεγγύη και την αναδιανομή, καμία σχέση με την παραπάνω καρικατούρα! Όσοι αναμασούν αυτού του είδους τα εθνικά στερεότυπα, καλά θα έκαναν να κοιτάξουν λιγάκι τις δημοσκοπήσεις, που αποδεικνύουν πως δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της βόρειας, μα και της νότιας Ευρώπης που εκφράζονται με πολύ μεγάλες πλειοψηφίες υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της μείωσης των δημοσίων χρεών τους -και ενάντια στον κρατική υπερχρέωση.

Οι Γερμανοί θα ήταν οι πρώτοι που δε θα άντεχαν μια «γερμανική Ευρώπη». Θεωρούμε πολύ προτιμότερο να θέσουμε τη Γερμανία στην υπηρεσία της οικονομικής εξυγίανσης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, χωρίς μολοταύτα να εξασθενίσουμε οικονομικά. Αυτό δε θα πρόσφερε τίποτα, σε κανέναν Ευρωπαίο. Θέλουμε μια Ευρώπη ισχυρή, ανταγωνιστική. Μια Ευρώπη στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια λογική οικονομική διαχείριση, χωρίς να πνιγόμαστε στα χρέη. Το διακύβευμα είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις δημογραφικές εξελίξεις, που θέτουν ολόκληρη την Ευρώπη ενώπιον μειζόνων προσκλήσεων.

Αυτές δεν είναι «γερμανικές ιδέες», αλλά προϋποθέσεις για μια πολιτική που θα μας εγγυηθεί το μέλλον. Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής σταθεροποίησης με σκοπό την ανάπτυξη έχουν διαμορφώσει μιαν ευρωπαϊκή συναίνεση και βασίζονται σε αποφάσεις που όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ λάβαμε ομόφωνα.

Μόνο με υγιή δημοσιονομικά κι ένα ελκυστικό οικονομικό πλαίσιο θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, και θα κατορθώσουμε να φτάσουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη. Όλες οι διεθνείς μελέτες το πιστοποιούν αυτό. Το επαναλαμβάνουν η «ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα» (ΕΚΤ), η «ευρωπαϊκή επιτροπή» (Κομισιόν), ο «οργανισμός οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης» (ΟΟΣΑ), αλλά και το «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ) οργανισμοί που διοικούνται αντιστοίχως από έναν Ιταλό, έναν Πορτογάλο, έναν Μεξικανό και μια Γαλλίδα.


Εξάλλου, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εφαρμόζουν πολιτικές που πηγαίνουν στην ίδια κατεύθυνση. Η αποφασιστικότητα με την οποία τα ευρωπαϊκά κράτη αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες, μεταρρυθμίζουν την αγορά εργασίας τους και το σύστημα κοινωνικών παροχών τους, εκσυγχρονίζουν το κράτος και το δικαστικό και φορολογικό τους σύστημα, σταθεροποιούν τα δημόσια οικονομικά τους, αξίζουν τη μεγαλύτερη εκτίμησή μας. Οι προσπάθειές τους θα πρέπει να μας εμπνέουν βαθύ σεβασμό. Η ανταμοιβή μας θα είναι μια Ευρώπη πιο ισχυρή και ανταγωνιστική.

www.ppol.gr

78 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

giannhs kon είπε...

ΟΤΕ: Στις 8 Αυγούστου τα αποτελέσματα β' τριμήνου

Η τηλε-συνδιάσκεψη του ΟΤΕ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στις 17:00 (ώρα Ελλάδας)

profit είπε...

Καλημερα καλημερα John.
Παντα ενημερωμενος

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!
Κατι τσιμπαμε στον ΕΠΙΛΚ απο τη ΔΕΗ ε profit?

THE JUNIOR είπε...

τελικα το deal τις γεκ

η αγορα το καταλαβε σαν ταμειακη διευκολυνση που μαλιστα ριχνει την αξια του υπολοιπου ποσοστου

50% ηρων 1 και
25% ηρων 2

ThitaDelta είπε...

καλημέρα

αν ο γίδας δεν αντιδράσει άμεσα και με δύναμη, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε death cross, που ξαναείχαμε πριν κανά 2 χρόνια και κάτι ψιλά (οι καρδιοπαθείς μην δουν το διάγραμμα)

καλημέρα είπα, είπα

giorgos είπε...

Kαλημερα σε ολους απο την ΒΔ μεγαλονησο

THE JUNIOR είπε...

τι μας νοιζει ο γιδης
απο τοτε που αλλαξαν την σταθμιση
για τις τανες πλεον ειναι νεκρος


τα 20/30 χαρτακια μονο κοιταμε


michele είπε...

Καλημερα ΜΙΚΡΕ και μεις καπως ετσι το εκλαβαμε για τη ΓΕΚ..Καλημερα στην ΒΔ μεγαλονησο στον Γιωργο

Δημητρό λιγη σημασια εχει εφ οσον κινειται σε συγκεκριμενα επιπεδα και με αυτους τους τζιρους

ThitaDelta είπε...

Τιτανοτεράστιε μικρέ

δεν βλέπω τα 20-30 χαρτάκια να διαφοροποιούνται, το κλίμα και τον αντιπροσωπευτικό ακολουθούν

μπαρμπαλιας είπε...

σωστα Δημητρη
κανεις δεν εχει κορραθόν (καρδια)να
διαφοροποιηθει

Unknown είπε...

ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Μ ΣΕ ΟΛΟΥΣΣ
!!! ΜΙΧΑΛΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΔΡΟΜΕ???ΔΩΣΕ Μ ΤΑ ΦΩΤΑ Σ!!

ThitaDelta είπε...

... σήμερα γιορτινή μέρα

γιορτάζουμε την αποκατάσταση της δημοκρατίας

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ThitaDelta είπε...

... το παραπάνω διαβάζεται διττά

σαν αχ αχ αχ
και σαν χα χα χα

michele είπε...

Gas πανω απο 0,4870 ξαναγυριζει σε ανοδικο momentum ,μεχρι τα 0,54 που κλεινει πτωτικο gap ευκολα ισως παει
προσοχη το 0,40 ειναι ισχυρη στηριξη

ThitaDelta είπε...

... και εδώ ένα επετειακό για τη δημοκρατία τους.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Μιχαλη,βοηθεια...

Με λεφτα η ανοδος,με χαρτια η πτωση

λεφτα;Ασε μας τα φαγαν οι τανες,χαρια δεν εχει καποιος να μας ριξει;

ΑΒΑΞ,ΙΚΤΙΝ,ΕΛΒΕ ΣΤΕΡΕΨΑΝΕ.ΑΜΑ ΒΓΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ($$$ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ,ΧΑ ΧΑ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ),ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΓΙΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑ!

THE JUNIOR είπε...

την εχουν μια διαφορα


βλεπε ικτινο ,βλεπε πλαστικα,βλεπε μπελα


ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΜΙΚΡΕ
ΒΛΕΠΩ

ΠΛΑΘ,ΕΛΚΑ,ΕΛΒΑΛ,ΚΡΕΤΑ,ΕΛΛΑΚΤ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΧΑΕ,ΛΙΓΟ ΜΥΤΙΛ,ΜΠΕΛΑ ΚΤΛ,ΚΤΛ

THE JUNIOR είπε...

πρακτορα βλεπεις σταματησα να μιλαω για αβαξ
αλλα για σενα που σε βλεπω στα καλυτερα μουλαρια


το ξερεις οτι ο ασσος στον αβακα ειναι οτι εχει 450 εκ απαιτησεις κρατικες και μερικα εκ στο ταμειο

πως μερικοι που βλεπουν τα δανεια
των κατασκευαστικων δεν βλεπου οτι οι κρατικες απαιτησεις μηδενιζουν τα δανειΑ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΠΟΡΩ!!!!

Οσο για το υπολοιπο υποχρεωσεων
υπαρχει το 30% τις αττικης οδου


ΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΑΧΑΧΑ

αντε δεν ξαναλεω κουβεντα

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα φίλοι μου.

Σκεφτείτε μόνο, πόσο αισιόδοξοι ήσασταν για την αγορά πριν ένα μήνα που εγώ ήμουν σορταρισμένος ως το λαιμό.

Θυμηθείτε, πως γυρίζουν οι αγορές. Όταν η απαξίωση και η κατήφεια έχουν στείλει και τον τελευταίο στην παραλία.

Η αγορά δεν αλλάζει τάση με σφήνες και μαχαίρια.

Η αγορά αλλάζει τάση μετά από παρατεταμένη περίοδο συσσώρευσης.

(Εκτός αν είστε Αμερικανός και παίζετε με τα λεφτά των άλλων)

Ακούστε αν θέλετε τη συμβουλή μου:

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

THE JUNIOR είπε...

ντιονικ στα ορια για την αμκ




THE JUNIOR είπε...

εγω σε ακουω

THE JUNIOR είπε...

αντε βρε βαλτε υπογραφες

με οπαπ και δεσφα

ThitaDelta είπε...

... αρταξία

βάλσαμο τα λόγια σου, κάτσε να κατέβω από το περβάζι

michele είπε...

Καλημερα και στον artaxia.Η πιο συχνη ερωτηση του μεσου επενδυτη ειναι "πότε?"

προσωπικα ο χρονος δεν μ ενδιαφερει ιδιαιτερα,αλλα οι τιμες και οι ροες..

σου εβαλα και την ΑΡΑΙΓ σου πως την ειδες? δεν επεκταθηκα ιδιαιτερανα μην μπερδευεται το φιλοθεαμον κοινο

michele είπε...

Και ας μην ξεχναμε οτι σαν σημερα περσι η ΕΤΕ ειχε 5,64 και η ΔΕΗ 2,30 ΧΕΧΕ

αρα το θεμα ειναι επισης, ΤΙ??

μπαρμπαλιας είπε...

εγω βλεπω μονο σκοταδι και ΒΚορεα

ArTaXiA είπε...

Δεν είδα εγώ την AΡΑΙΓ;

Πού σου έκανα και το τελευταίο σχόλιο της ημέρας;

Τς τς,

ΜΙΧΑΛΙ ΤΙ'Ν ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ;

Η GOLDMAN SACHS ΘΕΛΕΙΙ ΤΟ ΧΑΑ -300.

michele είπε...

χαχα..αμα δεν μου φερεις τον Λουκα Μπατηρη ,μαυρο καλοκαιρι θα περασω..

michele είπε...

Καλα εκει στην Β.ΚΟΡΕΑ μπαρμπα,δεν εχουν σοσιαλισμο?

μπαρμπαλιας είπε...

Mικε μου ατυχησα..
περασα απο μακρυα

giannhs kon είπε...

Γεια σας γεια σας πω πω ησυχίες χαχα

Έλα να μαζευόμαστε μπας και το ξεκολλήσουμε

giannhs kon είπε...

Το μήνυμα στις 11:56 π.μ. το διάβασα καμία δεκαριά φορές !!!! μου έκαναν εντύπωση οι πολλές αλήθειες σε λίγες λέξεις χαχα

michele είπε...

Mερικα μηνυματα οντως χρειαζονται διπλη αναγνωση..
Και το αρθρο του Σοιμπλε να διαβασετε..

giannhs kon είπε...

Γεια σου ΜΙΧΑΛΗ μας

Ένας ακόμα πολιτικός σαν τους δικούς μας
απλά γεννήθηκε αλλού

michele είπε...

Σωστο!.Με την διαφορα οτι η ..ισχυς του μας ενδιαφερει

THE JUNIOR είπε...

παρακαλω τους πωλητες του χαιδεμενου
να βγουν
εχει ωραια μερα

μπαρμπαλιας είπε...

ουτε σιεστα,ουτε ραστωνη,ουτε ζεστες που βραζει η ευρωπας...τους πιανει.
συνεχιζουν...στα ορη και στα βουνα

michele είπε...

Παλιοπαιδο ΜΙΚΡΕ την εχεις στησει σε ενα απο τα φθηνοτερα χαρτια του ΧΑΑ

Αλλα με 500 επεσε ,με 500 θα ανεβει
πανω απο 0,50 μπορει να βγει και κανας πωλητης

michele είπε...

Υψηλο ημερας...αποφασισαν χαχα

THE JUNIOR είπε...

τι να κανω ελβε εκλεισα

ανοιγω δεξια ,αριστερα

ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΑ ΠΕΣ ΤΟΥ ΜΕ 2% ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ

THE JUNIOR είπε...

ακουω ,εχετε τιποτα καλο κατω απο 10 εκ του στυλ ελβε χαιδ,οχι ντιονικ αλκο

THE JUNIOR είπε...

γαλαξιδι

THE JUNIOR είπε...

τι να κανω

αντε να τα βγαλουμε στην φορα

michele είπε...

Aσε ρε ΜΙΚΡΕ μην χαλας την ηρεμια του κοσμου χαχα
μεχρι κι ο Ανεζουλακης παιζει σημερα( αφου πρωτα τον εριξε εδω κατω)

THE JUNIOR είπε...

ετσι και αλλιως το μισο μαγαζι
εχει κεφαλαιοποιηση κατω απο



10 εκ

michele είπε...

και το ΕΛΤΟΝ στο 1,5 θα παει

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη

απλα βλεπω στα ρεταλια μια κινηση
και ειπα να το πω δια τις πλαγιου

αντε να το πω καθαρα

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΝΕΣ ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΠΛΩΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ
ΓΡΑΨΟΥΝ ΕΠΙ 5

THE JUNIOR είπε...

αυτο ειναι καλο και γνωστο


κανενα ξεχασμενο

michele είπε...

ΝΙΟΥΣ πανω απο 0,35

THE JUNIOR είπε...

ΛΟΙΠΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΙΣΤΑ


-ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10 ΕΚ
-ΚΑΤΩ ΑΠΟ 0,60 ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΘΕΣΗΣ
-ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ Η ΟΡΙΑΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ Η
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ

μπαρμπαλιας είπε...

που τον θυμηθηκες τον Ανεζουλακι;;
εκανε και 6000 κομ σημερα

μπαρμπαλιας είπε...

ο καλυτερος ολων...
ο χημικου εμποριου ...αλλα με 1630 τεμ

michele είπε...

Για την γολδμαν σακς δεν μας ειπες σημερα

michele είπε...

Στο ΛΕΩ να τα πεις

michele είπε...

Ε ΜΙΚΡΕ,στην λιστα βαλε και την Ναυπακτο που ειμαι μεγαλομετοχος χαχαχα

michele είπε...

Η κυβέρνηση του Ερνίκο Λέτα εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής Βουλής


Θα ερθει ανετος την αλλη εβδομαδα..

νικος φαληρο είπε...

επ παλι τελευταιος στα σχολια;

νικος φαληρο είπε...

μαικο εγινε μαικο χαχα

michele είπε...

Ελα Νικολα ,με κρατουσαν απασχολημενο

michele είπε...

Παρακολουθειτε αλλη μια συνεδριαση "κοροιδια" η οποια διαφαινεται οτι θα καταληξει με ρεκορ αρνητικου τζιρου

michele είπε...

Γερμανία: Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει 21 από τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης

Χτες λειπανε 5 ,τωρα λειπει 1 .Εννοουν το μετρο της κινητικοτητας..

Γενικο δουλεματακι..

νικος φαληρο είπε...

αχ ΑΤΤικακι με 90 χιλιαρικα σε ριχνουνε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Λέω να κλείσω απο σημερα την παρακολούθηση του ΧΑΑ και να φροντίσω αντιηλιακά, μπρατσάκια κ βαλίτσες...

Καλο καλοκαίρι στην παράγκα μας, καλές διακοπές σε όλο τον κόσμο, Νικόλα να περάσουν γρήγορα οι μερες να πας στην οικογένεια.

Ελπίζω η ΣΕΝΤΡ να μην ειναι μέσα στις 2 εταιρίες που ψάχνουν για το στοίχημα, αλλά να φύγουν άλλοι 2 ανταγωνιστές της απο τη μέση.

Να είσαστε ολοι καλά.

michele είπε...

Ετοιμασε τα μπρατσακια εσυ και ασε τα ..υπολοιπα πισω σου!!

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω κε Alexandratos.Εχω χρονοδιαγραμμα παραδοσης τελος αυγουστου στη δουλεια.Ελπιζω να τελειωσω νωριτερα.

michele είπε...

Μαγε βαριεμαι να καθομαι ανα ..ασχολουμαι μαζι σου ,καθως εχω κατηγορηθει ως πολυ..αισιοδοξος περυσι.
Φυσικα δικαιωθηκα ..οποτε ειπαμε πες τα στον Πετραν
εμεις δεν χανουμε ραλλυ
τραβαμε και τις γραμμες μας και πορευομαστε ωραια

νικος φαληρο είπε...

ευχομαι να εχετε καλη ξεκουραση και ομορφες χαρουμενες διακοπες.

μπαρμπαλιας είπε...

ευτυχως ο φιλος απο εκει...
φαινεται οτι μας διαβαζει...
γιατι εκοψε τις "σιεστες"και τις "ραστωνες"...κλπ μαλακιτσες...
που δεν εχουν καμια σχεση με το "σούργελο"που παρακολουθουμε...
αυτο εχει την δικια του παραρολογια και την πολυτραβαει...

michele είπε...

Προφανως ο ΟΤΕ προσπαθει να προεξοφλησει τα ..αποτελεσματα του που θα ανακοινωθουν 8 Αυγουστου

michele είπε...

Το EuroWorkingGroup άναψε το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα

michele είπε...

Ουτε ξερω απο ποτε ειχαμε να γραψουμε τοσο λιγο τζιρο..

μπαρμπαλιας είπε...

το χαλι μας το μαυρο...
τωρα που ειπαν ΟΚ οι συμμάχοι ...
θα ανεβουμε;;;
"η θα περιμενουμε τον Αυγουστο με τις παχέες ΜΙΓες ...να δουμε 20ρι...

νικος φαληρο είπε...

μετα τις 05 αυγουστου κε μπαρμπαλια.Απ οτι φαινεται ετσι θελει η γκολτμαν και οι φιλιες δυναμεις. mr ΤΗΕΟ & germanchesz private finance.Εγω προσωπικα κλεινω ομπερλα, βαζω αντιηλιακο και περιμενω υπομονετικα.

michele είπε...

Παμε επανω ,απογευματινη αναρτηση
να παραγγειλω και τον απογευματινο μου καφε..

νικος φαληρο είπε...

συγγνωμη : ομπρελα.